Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeldBlog — We hebben weer een nieuwe Madoff

HODL of GTFO? 

In de financiële wereld zijn de thema’s hebzucht en angst nooit ver weg. Beide verblinden. Maar het is macht dat gebruik maakt van beiden. In het geval van de oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), waren alle drie elementen met elkaar verweven.

Donderdag werd SBF uitgeleverd aan de VS en kwam hij een dag later alweer op borg van USD 250 miljoen vrij. Zoals Peter Slagter al stelde, is er niet echt 250 miljoen betaald, maar een schuld aangegaan met iets van 25 miljoen dollar aan onderpand door de ouders van SBF en nog wat vrienden en familie.

Social

Het zou interessant zijn om de vermogenstoename van deze groep mensen over de afgelopen jaren te weten te komen. Het valt niet uit te sluiten dat zij illegaal gelden hebben ontvangen van SBF zelf de afgelopen jaren. Hopelijk zal de aanklager daar onderzoek naar doen.

Echter, het zou ook kunnen dat er wat politieke onwil is om te diep te graven, dat heeft men ook bij de rechtszaak tegen Ghislaine Maxwell kunnen zien: geen enkele gast/bezoeker/passagier van Epsteins feestjes/eiland/vliegtuig is aangehouden…

Zo heeft Bankman-Fried minimaal USD 39 miljoen gedoneerd aan allerlei politici en comités die gelieerd waren aan de Democratische partij. SBF was daarmee de op één na grootste donor van de Democraten! En zijn Co-CEO Salame was een top 10 donor voor de Republikeinen… Wellicht is dit een verklaring waarom SBF doodleuk nog weken vrij kon rondlopen terwijl het voor iedereen toch duidelijk was dat er fraude in het spel was.

Nu zeggen enkele politici die donaties hebben ontvangen deze aan een goed doel te schenken! Dit is toch wel een gotspe, dat je als politicus niet het geld terugstort zodat de gedupeerden wellicht nog iets kunnen terugzien van hun verloren geld. Maar nee hoor, het wordt aan een goed doel geschonken zodat de politicus in kwestie alsnog een wit voetje kan halen bij de kiezers. Zum kotzen, dit. Om het nog schandaliger te maken, heeft de politicus in kwestie, een boze brief geschreven naar de mensen van de SEC (de beurswaakhond) en hen beschuldigd niet goed uitgekeken te hebben naar de belangen van het beleggende publiek, terwijl hij zelf regulering van crypto heeft tegengehouden! En dit alles na ontvangst van een donatie van SBF…Echt die politici zijn alle schaamte voorbij.

Maar ook in de hogere echelons van de beleggingswereld gebeuren er dingen die niemand voor mogelijk zou houden. Zo zaten echt grote namen in FTX zoals Paul Tudor Jones, Izzy Englander, en Alan Howard. Maar venture capital firma Sequoia slaat echt alles. Deze durfinvesteerder stopte USD 210 miljoen in FTX na een wel zeer opmerkelijke vergadering met SBF; het komt er in het kort op neer dat SBF tijdens de vergadering een computer spelletje speelde en het team van Sequoia nauwelijks te woord stond. Een normale investeerder was weggelopen, maar Sequoia was onder de indruk zo gebruuskeerd te worden; “FTX moet dus wel heel erg goed zijn”, was de gedachte! Over hebzucht gesproken…   

Velen voorspellen door het FTX domino-effect dan ook het einde van crypto, voor de zoveelste keer overigens. Is de sentimentsmeter dan nu compleet van greed naar fear omgeslagen? Dat dit schandaal de cryptowereld geen goed doet, moge duidelijk zijn, maar of dit dan het einde van crypto is? Wellicht krijgt de cryptomarkt een goede shake-out, waardoor alleen de solide spelers overblijven. Overheden hebben nu overigens ook nog meer aanleiding om de cryptowereld te reguleren, iets dat crypto juist zou kunnen redden van de ondergang; doordat veel institutionele partijen (pensioenfondsen en dergelijke) liever niet in ongereguleerde investeringscategorieën beleggen, zou overheidsingrijpen crypto dus aantrekkelijker voor ze maken.

Dit is allemaal erg ironisch, want de fervente cryptofans zeggen dat crypto de toekomst heeft omdat het (o.a.) gedecentraliseerd en anoniem is. Dat wordt met regulering dan om zeep geholpen, dus ik ben benieuwd wat deze groep dan zal doen; HODL of GTFO? Is het de angst of de hebzucht die zal winnen? Één ding is zeker, de macht zal er hoe dan ook misbruik van maken.

Reaguursels

Inloggen

Volgens de CEO hoeven klanten zichzelf niet druk te maken, dus.

Joris Beltsin | 26-12-22 | 08:21

Heb wel eens een paar regenachtige middagen doorgebracht op de cryptopagina's van Reddit. Nog nooit zoveel mensen meegemaakt bij wie het denken is gestopt, vermakelijk ook hoe serieus ze zichzelf nemen en hun blinde geloof in een of ander muntje waar ze de ballen van snappen.

De slimsten 'analyseren' die gebakken lucht met allerei technieken. Vermakelijk was die idioot (ik meen een Nederlander) die onder Plan-B een regressie-analyse had uitgevoerd tussen de Bitcoin koers met de eigen kapitalisatie in dollars en - hoe kan het ook anders?! - een hoge correlatie vond. Die idioot werd aanbeden door nog grotere idioten die overtuigd waren dat de Bitcoin op dit moment ergens tussen de 250 en 500k zou staan. Absoluut zeker en wetenschappelijk bewezen. Ik heb mensen die smakken geld ertegenaan gooiden in real life proberen te overtuigen van de onzin van Plan-B. Tegen dovemans oren. Nu hoor ik ze niet meer over Bitcoin, ook niet als ik vraag of er wellicht nog een plan C is.

Voor de volledigheid in de officiële financiële wereld komen er ook van dergelijke idioten voor, maar de onnozelheid in de cryptowereld is werkelijk van de overtreffende trap.

Joris Beltsin | 26-12-22 | 07:53

Een ding is zeker, crypto is gebakken lucht en als je erin investeert help je de criminaliteit een handje.

Cryptoschapen.

HeNKiEeE | 26-12-22 | 06:39 | 1

Er gaat meer fiat dan crypto door de boevenmolen. Crypto's laten nog een digitaal spoor achter..

NiCeY | 26-12-22 | 08:02

Zo te zien heeft Bubba de knotsknuppel al in de aanslag...

grapjasz | 26-12-22 | 03:52

Grappig om in verhalen over bitcoins woorden als 'venture capitalist' tegen te komen. Het mag duidelijk zijn dat het hier niet gaat om investeringen, maar om speculatie, een ietwat geavanceerde variant van gokken.

Zeurders | 26-12-22 | 01:05 | 1

Goed opgemerkt. Het grote spel is niet de bejubelde vrije markt economie maar financierings kapitalisme. De instrumenten: rente, speculatie en woeker.

kindapaas | 26-12-22 | 06:49

In Nelly Frijda stem: "tsja het blijft toch je kind he"

Binnenbaan | 26-12-22 | 00:36

Bankman Sam, of hoe hij ook heet, staat gewoon bovenaan in de top van de piramidespel.
Voor de rest is het gewoon mazzel hebben als je wat kleingeld gewonnen hebt.
Pech voor hem, dat er koppen moeten rollen en zijn kop was aan de beurt.

tis_wat | 25-12-22 | 22:52

Crypto's hebben geen intrinsieke waarde en zijn geen officieel betaalmiddel.

Verder is er geen overheid die belang heeft bij het belangrijk maken ervan.

Blijft over het anonieme en het speculatieve.

Spannend. Dus.

Zomaarwat | 25-12-22 | 22:20 | 6

@peterdh | 25-12-22 | 22:33: Klopt. Maar zijn wél officieel betaalmiddel, wettelijk vastgelegd en omringd door belangen van machthebbers, dus dat blijft wel zo. Dat scheelt. Beiden is nóg stabieler want dan kunnen overheden niet makkelijk geld bijdrukken, want intrinsieke waarde. Maar dat terzijde,

Zomaarwat | 26-12-22 | 00:21

@Magmacarta | 25-12-22 | 22:37: Dat is de ‘kracht’ van een officiële wettelijk voorgeschreven munt: u zult alle waar en diensten beprijzen in die munt.

Zomaarwat | 26-12-22 | 06:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Verdienen aan crypto, zonder tegenprestatie/productie betekent toch dat er ergens mensen uitgebuit worden? Moderne slavernij heet dat toch?

Magmacarta | 25-12-22 | 22:05 | 2

Ja want de mensen in die goud en diamant delven in de mijnen zijn allemaal multimiljardair op een zonnig eiland in de zon

peterdh | 25-12-22 | 22:17

daarom wil de EU voorsorteren op de digitale euro de CBDC bepalen wat je uitgeeft , wanneer , waarom , aan wie en of jij het wel mag uitgeven . Denk in oplossingen ipv beperkingen . De meeste fraude met crypto gebeurt door de cryptoplatforms al dan niet nep waar je je echte geld op stort en omruilt voor nepcrypto's . Bij indicaties van bewuste koersmanipulaties worden bij de traditionele handelsbeurzen NYSE , CAC enz de handel stilgelegd binnen cryptoland niet de eigenaar is dan gewoon verdwenen met het geld. En verder de cryptogoldiggers en catfishes die je een poot uitdraaien via datingsites voor tonnen in plaats van duizenden euro's bij demente bejaarden

HetOorAakel | 26-12-22 | 00:16

blablabla het zoveelste dit is het einde van crypto. Ze hebben nu een schandaaltje van een FTX waarvan iedereen als wist dat die een beetje shady bezig waren. SchandaalTJE? ja want het stelt he-le-maal geen eene flikker voor in vergelijking met de duizenden miljarden die verdampt worden door wanbeleid van overheden en unies. Duizenden, en duizenden miljarden worden door de put gespoelt voor hersenspinsels en de wereld draait gewoon door. Mega crisis grootste banken ter wereld failliet honderduizenden, miljoenen mensen dakloos en/of in armoede werkeloos etc, en even kuchen belastig verhogen en we gaan weer verder. Ff crisisje aanwakkeren om de aandacht af te leiden geen zak meer aan de hand, gewoon weer verder. Hoppa Nederlandse pensioenpotten overleveren aan diezelfde mensen. Geen fucking haan kraait er in de media naar. Maar o o o een kutterig FTX bedrijfje dat een beetje shady een paar honder miljoen van mulimiljdairs kwijt heeft gespeelt, geen mens dakloos door geworden, in de normale mensenwereld echt geen ene zak aan de hand en de media draaien overtoeren om zo schreeuweriger en paniekeriger hoe beter het einde van het crypto tijdperk en de ondergang van de nieuwe digitale financiele economie van de daken te schreeuwen. Ondertussen laten ze de gigantische *fuckup* van megaformaat die in de maak is links liggen. die om ons complete financiele hebben en houwen in de vorm van een CBDC over te dragen aan een stel ondemocratische despoten die crisis na crisis intuinen, vergergeren en niet aankunnen... maarha he FTX , crypto, onderang, paniek. Stik er toch in. Er is echt he-le-maal niets aan de hand voor de burger op dit gebied. Niks.

peterdh | 25-12-22 | 21:58 | 8

Tsja, boze maar ware woorden denk ik.

Zomaarwat | 25-12-22 | 22:22

@BobDobalina | 25-12-22 | 22:18:
Raar dat de belastingen dat steeds hoger worden en de gemiddeld de rijen bij de voedselbanken en schuldsanering langer , het aantal faillisementen hoger, de inflatie door het dak gaat, Mar o o o o ja die FTX, dat is me een hypergrootschandaal zeg. Laten we daar paniek over zaaien.

peterdh | 25-12-22 | 22:23

@peterdh | 25-12-22 | 22:23: de rijen bij de voedselbank zijn geen schandaal. Als je mensen die slecht met geld kunnen omgaan gratis eten aanbiedt komen er vanzelf rijen. Aantal faillissementen was de afgelopen jaren uitzonderlijk laag. Dat was niet goed. Faillissementen zijn noodzakelijk in een vrije markt. Het uitblijven is meestal een slecht teken. Dus ja FTX is echt van een andere orde.

BobDobalina | 25-12-22 | 22:41
▼ 5 antwoorden verborgen

Cryptos zijn een digitaal pyramidespel dat vroeg of laat in elkaar dondert.

Piggelmee | 25-12-22 | 21:55 | 10

@BobDobalina | 25-12-22 | 22:15: van je brutosalaris wordt je pensioen ingehouden daar heb je als deelnemer niks over te zeggen was dat maar zo.

Toedels | 25-12-22 | 22:31

@peterdh | 25-12-22 | 22:21: Nou ja, er staat wel wat waarde tegenover. Niet zoveel als we zouden willen maar wel het bruttonationaalproduct van 27 landen.. enfin, van die 27 diegene die mee doen aan de euro. En mijn eigenwaarde is zò hoog, het is een heel euroland op zichzelf. Vind ik zelf. En waarde ligt in de oog van de beschouwer dus in dit geval van mezelf. Oké, flauwe humor. Wat serieuzer en meteen een goede leestip: An anthropological theory of value, van Graeber. Weet voornaam ff niet uit m'n hoofd.

anja | 25-12-22 | 23:43

@peterdh | 25-12-22 | 22:21: Met de wet in de hand is vertrouwen gebaseerd op schijnbare stabiliteit. Maar dat werkt wel, voorlopig. Goud is al langer populair. Ik heb niet de verwachting dat het vertrouwen daarin verdwijnt,

Zomaarwat | 26-12-22 | 00:27
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
NotWoke | 25-12-22 | 21:45 | 1

Er is genoeg geld bij FTX verdwenen dat SBF de borg gewoon in z'n geheel contant had kunnen betalen en nog geld overhouden.

Osdorpertje | 25-12-22 | 21:41

Het IJsselmeer is al drie graden warmer door alle oververhitte BC-servers. Vis hoeft straks niet meer gebakken te worden. Stoppen nu het nog kan.

Normpje | 25-12-22 | 21:39

Als mensen al geen weerstand kunnen bieden aan het stelen van 1 miljoen
www.telegraaf.nl/nieuws/1907964712/me...
(hoi Miki) dan is het frauderen met miljoenen of miljarden nog aantrekkelijker.
Misschien een tevredenheidskwestie.

Deksmaat | 25-12-22 | 21:37

Weg met die energievreter die crypto heet!

Dr. Worstenbroodje | 25-12-22 | 21:36 | 3

Ja want de de rest van het "normale energiesysteem" draait energieloos. Sorry hoor, maar de tijd dat we negers zonder loon geldzakken in een postkoets van A naar B lieten slepen ligt al een tijd achter ons. Het normale financiele economische stelsel kost een duizendvoud aan energie om et allemaal draaiend te houden.

peterdh | 25-12-22 | 22:02

Kan crypto niet duurzaam gemaakt worden?
Zo’n bullshit argument.

Ruimedenker | 25-12-22 | 22:04

Wat is de onderliggende waarde van een crypto munt ,inclusief Bitcoin ?

Zwizalletju | 25-12-22 | 21:31 | 11

@Abject | 25-12-22 | 22:23:
Foto's hebben geen waarde meer voor mensen, want zijn tegewoordig digitaal. En moeten constant gebackupped worden.

peterdh | 25-12-22 | 22:31

@peterdh | 25-12-22 | 22:29: Betekent ( x 2) , wat is de onderliggende waarde van een "BTC" ? En waarom wordt deze uitgedrukt in échte valuta en wordt er gecashed in échte valuta zodra het kan ...

Zwizalletju | 25-12-22 | 22:38

@peterdh | 25-12-22 | 22:03: Als je het goed regelt: fysiek goud. Als je niet oplet: de solvabiliteit van de betreffende bank waar je een goudaccount aanhoudt.

Zomaarwat | 26-12-22 | 00:30
▼ 8 antwoorden verborgen

Wat is het toch doodsimpel om grote groepen mensen geld uit de zak te kloppen, het enige dat je nodig hebt is een verhaal, een verhaal van gouden bergen. En of het nu tulpenbollen zijn, Madoff piramides, Palm Invest, Harry Mens vriendjes, tropisch hout obligaties, Eurocommerce en nog vele andere. Je herkent ze aan hun dure auto's en kostbare huizen, maar sommigen vinden dat juist een blijk van succes. Blind voor de realiteit. En wat bitcoins betreft, daar is een woord voor: oplichting. Kwestie van tijd.

Broadsquire | 25-12-22 | 21:27 | 2

Hoe is het eigenlijk met die teakhout plantage investeerders afgelopen? Hoor je nooit meer iets over.

zwellevertje | 25-12-22 | 21:44

Je kan beter je geld stoppen in tulpenbollen

van Dam | 25-12-22 | 21:25

Bitcoin is niet gelijk aan crypto. Bitcoin is de enige ontsnappingsroute als het fiat systeem in elkaar gestort is en Kaag en aanverwanten je vertellen dat ze nu de CBDC voor je hebben.

UpdateAvailable | 25-12-22 | 21:24 | 6

@reservebelgië | 25-12-22 | 21:43:
Euro daalt, het pond daalt, de dollar daalt, de renminbi daalt, de yen daalt. Wie daalt nu niet? Dus gaat het om wie minder snel daalt dan de ander. De ene schuldenberg naast de ander.

Louter Leuter | 26-12-22 | 01:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Cryptomarkt overleeft gewoon hoor er is wel een stevige correctie gaande die zal nog even aanhouden maar tegelijkertijd zal dit gouden kansen bieden.
Ik zou zeggen koop wat in met stabiele coins en wacht een jaartje ik zeg minimaal een verdubbeling.

Ronnie | 25-12-22 | 21:19

Als je geld hebt is de vrijheid niet duur.

Tenzij dat geld niet helemaal eerlijk gemaakt wordt, dan af en toe niet.

AdvocatusDiaboli | 25-12-22 | 21:08

Bernard Madoff kreeg 150 jaar gevangenisstraf.
Daar moet je wel héél geduldig voor zijn als crimineel.

keestelpro | 25-12-22 | 20:58 | 3

Mensen die het financieel stelsel ondermijnen zullen door de heersende krachten met al hun vermogen verwoestend worden aangepakt. Misschien wel terecht, want chaos is dan swerelds loon.

reservebelgië | 25-12-22 | 21:04

BUSD stapelen in de wallet. Wachten tot we de écht bodem bereikt hebben en dan BTC oppakken. Ondertussen in ICO's als Chains en Dash2Trade meegelopen en die gaan ook geen windeieren leggen en bijdragen in de aanschaf van zoveel mogelijk BTC. Als dat met deze 2 al nodig is..
Die BTC gaat nog wel richting of over de ton.

NiCeY | 25-12-22 | 20:56 | 15

@BobDobalina | 25-12-22 | 21:18:
Heb je mijn fijne dagen wens aan je gemolden, en zijn ze daarin meegegaan, dan geef jij jezelf te kennen als cancelaar, en begrijp ik de Joris van dienst al helemaal niet.

NiCeY | 26-12-22 | 08:07
▼ 12 antwoorden verborgen

Of een Elizabeth Holmes, Trump en straks ook Musk. Het valt velen niet op maar ook dat is een scam. Hoewel SpaceX wel lijkt te leveren zoals belooft. Dat dan weer wel. De rest is erg discutabel ook Tesla blijkt een marketing truc met grote verliezen van kapitaal.

Schout-bij-Nacht-J | 25-12-22 | 20:50 | 6

@yeps | 25-12-22 | 21:47:
In de trant van zalanda/Zalando. Bewust corrigerende typo zeg maar.

reservebelgië | 25-12-22 | 21:51

SpaceX heeft maar één klant. NASA. De horror.

Louter Leuter | 26-12-22 | 01:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Gewoon het nieuwe doordachte/verkrachte pensioen stelsel.
Dit soort jongens gaan los op die 1500.000.000.000€.

De Profundus | 25-12-22 | 20:48 | 1

flauwekul, dit soort jongens komt daar helemaal niet aan te pas. Bovendien willen lieden zoals u vooral eigen baas zijn.

AntiZanicz | 25-12-22 | 22:54

Vrijwel elk financieel systeem wordt gekaapt door dit soort eikels, als ze de kans krijgen. Maar ja, hoe voorkom je dat?

UnderTheDevil | 25-12-22 | 20:43 | 2

Omdat financiële systemen feitelijk niet meer zijn dan onderlinge afspraken. En als iemand daaraan gaat morrelen kun je rare sprongen verwachten.
Bijvoorbeeld, Iemand zegt ik geef jouw mijn vrouw, dan krijg ik van jouw een auto. Dat is ruilhandel.
Nee, zegt de autobezitter, ik wil niet je vrouw maar 30000 euro, dan kan ik mij een eigen vrouw kopen. Betekend dat dat die vrouw nou 30000 waard is of is dat maar wat men onderling afspreekt en welke waarde men tegenover een bepaald product zet?
In crypto niet anders. Die markt is nog jong en wat onrustig.

reservebelgië | 25-12-22 | 20:53

door geen particuliere stelsels toe te staan.

AntiZanicz | 25-12-22 | 22:53

GFTO zou instappers wel eens gouden kansen kunnen bieden.

reservebelgië | 25-12-22 | 20:42

Waar groot geld mee gemoeid is, ligt misbruik op de loer.
Greed hoort bij de mensheid.
Beleggingsfraude, voorkennis en nu crypto zijn triggers.
Kapitaal, in welke vorm dan ook, zijn voor sommige mensen té aantrekkelijk om de fout in te gaan.
Nu is dat SBF, toen Madoff en in de toekomst komt er wel weer een hebberige gek.
Los daarvan, geloof ik wel in crypto.
Een totaal nieuwe vorm van geld, bankieren, onderling uitwisselen van tegoed.
Crypto zijn niet enkel muntjes, het zijn ook contracten zonder tussenkomst van banken en/of notarissen.
Crypto is veel meer dan dat.
Zo zijn de kolenmijnen gesloten en is automatisering heel normaal geworden.
De wereld verandert, dus ook de uitwisseling van kapitaal.
Cash gaat eruit en da’s prima.
Niet zo bang voor verandering.
Omnummeren, de Euro, contactloos pinnen…
Het hoort allemaal bij de toekomst.

Ruimedenker | 25-12-22 | 20:41 | 10

@Louter Leuter | 25-12-22 | 23:02: dat is inmiddels wel veranderd, niettemin is dat een reden achter het ontstaan en succes van PayPal. De bankdiensten in Noord-Amerika zijn gewoon beneden ieder peil. Ook de post-office is een ramp. Verder zijn ambtelij diensten ook zwaar achterlijk.

Overigens ben ik ook in Canada geweest en tot je verbazing hebben ze daar geen verkeerslichten bij werkzaamheden maar staan er mannetjes met hesjes en signaalborden. Het bleek vooral voor de werkgelegenheid te zijn. Na zes maanden en een dag gingen mensen weer in de uitkering want dan hadden ze er weer genoeg historie. In Mozambique was het toen al beter geregeld.

AntiZanicz | 25-12-22 | 23:50

@AntiZanicz | 25-12-22 | 23:50:
Mijn betere wederhelft zit in die hoek van de banken wereld en heeft geen goed woord voor de zooi in de VS. tegelijkertijd zijn de Amerikaanse autoriteiten er telkens met de kippen erbij om buitenlandse banken te beboeten. Omdat nagenoeg alle banken ook in de VS aanwezig willen zijn, slikken ze dat. De Monzo's, Starlings, N26'en etc krijgen nu ook maken met verscherpt toezicht en boetes. Dus dezelfde anti-witwas en -terrorisme systemen zijn weer nodig.

Louter Leuter | 26-12-22 | 01:07

@AntiZanicz | 25-12-22 | 23:50:
Overigens waar waren de Amerikaanse beurs- en financiële waakhonden bij FTX? Schitterden door afwezigheid.

Louter Leuter | 26-12-22 | 01:19
▼ 7 antwoorden verborgen

Jezus, man. Als je er geen verstand van hebt schrijf dan niks...

UpdateAvailable | 25-12-22 | 20:30 | 4

@Kaas de Vies | 25-12-22 | 20:35:
Crypto is een evengrote luchtballon als de FED. Als, stel, er komt een zonnevlam en de elektriciteit valt langere tijd weg. Dan kan je cryptomiljardair zijn, maar Hoe Dan? Je computertje doet het niet en het datacentrum is kapotstuk. Auw.
Dollartjes doen dan misschien nog iets, maar dat zal ook snel klaar zijn.

De mensen die roepen dat ze er verstand van hebben hebben er vast wel verstand van, maar dan wel in hun eigen bubbeltje.
Economie is geen wetenschap hé. Hooguit een voorspellingsmodel gebaseerd op aannames.

En niet voor niets zijn ze verplicht te melden dat resultaten uit het verleden enz.

reservebelgië | 25-12-22 | 21:12

@steekmug | 25-12-22 | 21:57:
Allebei niet ondenkbaar.
De zon is al jaren erg onrustig en correlerend met seismische voorspellingen (die ook te voeg of meestal te laat komen) zijn vele deskundigen terzake toch best wel ontrust.
En die bio-wapens. Tsja. Zal niet de wappie uithangen, maar wat China met het coronavirus heeft uitgespookt. Tsja. Vooral, waarom is juist China zo zero-covid. Wat weten zij wat wij niet weten?
Edit, ook china moet nu afschalen in maatregelen omdat de bevolking het niet meer pikt.

reservebelgië | 25-12-22 | 22:15
▼ 1 antwoord verborgen

Als het niet door Kaag gepromoot wordt, vertrouw ik het niet.

ik.zou.haar.doen | 25-12-22 | 20:27

Waarom geven jullie niet geld aan mij?

Ik ben echt een stuk leuker, en je weet zeker dat ik het verbrand aan gave dingen.

Kaas de Vies | 25-12-22 | 20:26

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl