achtergrond

Geenstijl

Auto blijft absolute kampioen in transportdingen

Gele rups huilt in vertraging

Wilt u ergens komen, pak dan de auto. Zeggen wij niet alleen, maar dat is tevens de conclusie van het Planbureau voor de Leefomgeving. "Mensen met toegang tot een auto hebben veruit de hoogste bereikbaarheid van voorzieningen en banen, zelfs in de spitsuren." Dat geldt vrijwel overal, maar woont u buiten de Randstad, dan is de vierwieler helemaal koning. Daar kunt u veel banen of voorzieningen nauwelijks gebruiken zonder die glorieuze heilige koe voor de deur. Iets dat alleen maar erger wordt nu de NS vrijwel iedere week de dienstregeling verder inkrimpt totdat er alleen nog een dagelijks boemeltje rijdt tussen Amsterdam en Zaandam. Met de auto komt u er wel en dat met een gegarandeerde zitplaats en zonder stinkende, etende en luidruchtig pratende medepassagiers, wachttijden op een tochtig perron en sprintjes voor een aansluiting. Dikke pech voor alle secondelijmplakkers, maar in dit land speelt het openbaar vervoer slechts een treurige bijrol en bent u het beste af in een traditionele sedan, station, hatchback, coupé, cabrio of desnoods een SUV. Vol gas!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.