Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Toen Pim Fortuyn werd doodgeschoten bestelde Ad Melkert bij De Chinees...

De Chinees, doet meer met vlees

Heb er zin an!

Vragen wij ons al 20 jaar af: bij welk Chinees-Indisch restaurant zat Ad Melkert (PvdA, niet te verwarren met Ramsey Nasr) zo rond 18:00 uur toen Pim Fortuyn werd doodgeschoten en wat bestelde hij? Koe yu luk? Bami rames? Rijsttafel voor 1 persoon (ja, PvdA hè...)? Van die natte bolletjes in van dat zompige bladerdeeg? Nummel zes met witte lijst? Kindermenu? Seroendeng? Loempia? Kroepoek? Sambal/ketjap bij? Het antwoord is: 

Toen Pim Fortuyn door Volkert van de Graaf op het Hilversumse Mediapark werd doodgeschoten zat Ad Melkert met andere PvdA'ers (Jeltje van N.? Die andere mevrouw die later zo hinderlijk bekend is geworden door elke avond bij DWDD zitten? Wimpie Kok?) bij De Chinees in Amersfoort. En hij bestelde: foe yong hai. Onbekend of dat met nasi goreng, witte rijst of bami was. 

Wat bijgaand drankje betreft gokken wij op een lekker doodgeslagen glaasje lauwe Amstel, want Chinees, en wat de rekening betreft gokken wij er op dat helemaal niemand wilde betalen, er hinderlijk werd aangedrongen op 'een bonnetje' want declareren en degene die als laatste De Chinees verliet heeft het fooikleingeld stiekem in eigen zak heeft gestoken (PvdA hè...)

Nou! Dan weten we dat ook weer! Weer een vraag minder die op onze lippen brandt. 

Eet smakelijk!

Reaguursels

Inloggen

Fortuyn-moordenaar Volkert vd G citeerde Ad Melkert, toen hij de rechter uitlegde waarom oppositie nekschoten verdient; "een gevaar voor de zwaksten in de samenleving". Ad Melkert ligt er gelukkig niet wakker van. Integendeel, Melkert klaagt dat Fortuyn op de onderbuik en effectbejag speelde! Nota bene met inhoudelijke kritiek op reële problemen. En dat terwijl Melkert en de zijnen volgens Melkert veel betere argumenten hadden, zoals "minderwaardig mens", "nazi" en "krijg AIDS in die darkroom van je en sterf, kale homo".

Maar laten we eens gek doen. Stel dat scheldpartijen en nekschoten inderdaad de beste argumenten in een discussie zijn. Dan hebben Melkert en de zijnen de discussie dus gewonnen. En ze zijn sindsdien al 20 jaar aan de macht, in wisselende samenstellingen. Dankzij hun fantastische "argumentatie". En wat hebben ze sindsdien gepresteerd, behalve 30 crises tegelijk veroorzaken?

Overheidsbeleid leidde tot een enorme huizencrisis. En de officiële belofte dat mensen van buiten de EU voorrang krijgen op autochtone belastingbetalers maakt de huizencrisis onoplosbaar. Hugo belooft bijna een miljoen huizen te gaan bouwen; waarvan 75% voor immigranten; en daarmee is de huizencrisis nog steeds niet opgelost.
Bovendien zijn de bouwplannen onhaalbaar door milieuwetgeving en een gigantisch tekort aan bouwvakkers. Ook alle verdere infrastructuur (wegen, winkels, scholen, energievoorziening, etc) blijft decennia achter op de bevolkingsgroei vanwege milieuwetgeving en personeelstekorten.

Dit land loopt dus volledig vast omdat we een politieke kaste hebben die elke vorm van basale logica afwijst. Vrijwel elk beleidsplan is in strijd met een ander beleidsplan;
- ongecontroleerde massa-immigratie botst met verzorgingsstaat;
- overbevolking botst met milieubescherming;
- islamisering botst met homo- en vrouwen- rechten;
- massaimport analfabeten botst met vermeende "kenniseconomie";
- etc.

Elk weldenkend mens snapt dat al deze idealen onverenigbaar zijn. Je kunt je cakeje niet opeten en bewaren tegelijkertijd. Als zogenaamde "populisten" dat beter zien dan de kliek die afgelopen 40 jaar de boel naar de klote hielp dan krijgen die populisten mijn stem.

Dandruff | 16-10-22 | 04:06

20 jaar later en nog steeds niet zien wat ze destijds verkeerd deden. Is ook mijn bezwaar tegen die serie die duidelijk door iemand van linkse signatuur is geschreven. Ze doen het voorkomen als een hij/zij verhaal. Het ging hard tegen hard. Maar zo was het niet. Fortuyn kwam telkens met een eerlijk verhaal en terechte vragen en het enige dat links kon doen was racisme, fascisme en Adolf Hitler roepen. Ze hebben het klimaat geschapen waarin deze aanslag kon gebeuren. En dat zien ze blijkbaar nog steeds niet in.

IJzer Oxide | 16-10-22 | 02:00
-weggejorist en opgerot-
TheNox | 16-10-22 | 00:33 | 1

Adje Melkert de grootste vla-rug in de vaderlandse politieke geschiedenis.

Vladmydia | 16-10-22 | 00:18

Ad Melkert is na twintig jaar herbronnen van mening dat Ad Melkert wel degelijk over charisma beschikte. En dat Ad Melkert bovendien de meest originele ideeën had, vind Ad Melkert. Dat iemand daar overheen ging, kan alleen aan volledig ontspoorde media liggen, denkt Ad Melkert. Terwijl hij nog eens door het knipselboek uit betere tijden bladert: z'n eindexamen (met twee achten); verkiezing tot lijsttrekker in Gouda; die foto dat Jimmy Carter naar hem lacht.... Ach, het had zo mooi kunnen zijn allemaal. Maar ja, die media, hè?

borderlijntje | 16-10-22 | 00:03

Ik vind het wel leuk om een beetje te fantaseren hoe het zou zijn gegaan als de werkelijkheid iets anders was verlopen. Bijvoorbeeld:
Wat als Pim Fortuyn niet had besloten om in de politiek te gaan, maar dat hij zijn flamboyante commentaren had gegeven in interviews en columns, ongeveer zoals Maarten van Rossem dat doet. Dat Pim de oudejaarsconference had gekregen en dat hij tot twee keer toe op de avonden voorafgaand aan de verkiezingen ook nog eens een conference mocht houden. Dat de LPF niet meedeed, wel Leefbaar Nederland, maar die had hij ook tot de grond toe afgebrand. Hoe zouden de verkiezingen verlopen zijn?

Of de Volkert er niet in geslaagd was om Pim te doden. Het eerste schot trof Pim in de maagstreek, Hans Smolders reageerde snel en sprong ervoor, hij moest dit met de dood bekopen, maar het pistool was wel uit de handen van Volkert gevallen. Volkert in paniek, ziet dat hij niet snel genoeg het pistool kan terugpakken en zet het op een lopen. Hij slaagt erin om te ontkomen en de politie kan hem niet te pakken krijgen. Recherchewerk wijst wel binnen een dag Volkert aan als vermoedelijke dader, maar Volkert heeft een schuiladres en wordt pas gevonden na de dag van de verkiezingen.

Wie kan een leuk scenario bedenken?

Arnold Layne | 16-10-22 | 00:03

Hé, wat krijg ik ene zin om dat boek van/over Fortuin te lezen. Of is het Fortuyn? Of professor Pim. Hé wat lekker terug naar toen. Dankzij Melkert, de sukkel

apek00l | 15-10-22 | 23:45

Melkert zus Melkert zo. Alsof die man niks contra Pim Fortuyn had mogen zeggen of zoiets. De Heilige sprak je niet tegen, zelfs niet in de politiek van toen en deed je dat toch zoals Melkert dan had je zijn dood op je geweten? Dat links niks van de Heilige moest hebben is logisch, hij vertegenwoordigde de politieke tegenpool. Dat Fortuyn (eigenijk Fortuin, maar Fortuyn vond hij chiquer) zelf ook flink kon uitdelen blijft altijd onbenoemd. Maar aanbidders van De Heilige duiden kritiek steevast als "demoniseren", dat populaire trucje om tegenstanders heeft zwijgen op te willen leggen, je ziet het ook weer terug bij Geert, bij Thierry. Kritiek mag niet want de vertolkers van de magische wil van het volk mag geen strobreed in de weg worden gelegd en als zo'n Fortuyn dan helaas wordt vermoord door een doorgedraaide eenling, dan heeft heel links dat op zijn geweten.

Ik vraag me dan af, moet heel rechts dan de moord op Els Borst, politica van het zo "gedemoniseerde" D66 ook maar in de schoenen worden geschoven? Neuuu! Dat natuurlijk niet want ze werd vermoord door een eenling, een gek!

Alsof dat voor Volkert niet ook geldt.

Beste_Landgenoten | 15-10-22 | 23:42 | 6

Een eenling zeg je, das wel grappig, er is een groenslinks wethouder pas geridderd die er prat op gaat dat hij de maatjes van volkert waarschuwde dat ze oa de harde schijf moesten vernietigen, eenling toch B,l?

Kruimel | 16-10-22 | 00:52

@Kruimel | 16-10-22 | 00:52:
Ja eenling. En dit verhaal is ook weer zoiets. Die GL wethouder wiste dingen, blijkbaar, na Volkerts aanhouding. Dan gaan bij de complottertjes meteen alarmbellen af: Groenlinks heeft meegeholpen! Nee complottertjes er zijn honderden andere redenen waarom een wethouder data wiste die GL in verband kon brengen met Volkert.

Van Volkert was bekend dat hij nogal activistische bezig was tegen bepaalde mensen, om het dierenwelzijn op bijna militante manier te "verdedigen". Dat hieraan door een GL wethouder werd meegeholpen kan ik me best voorstellen en ook diens angst om in de schijnwerpers te komen toen Volkert aangehouden is voor moord. Het hoeft niets met de moord te maken hebben, dat lijkt me onwaarschijnlijk anders had deze wethouder uiteraard voor de moord allang data gewist en of laten wissen.

En dan nog: UIteraard is dit allang diep en breed onderzocht bij de moord op Fortuyn en daarin is niets gebleken van enige betrokkenheid van anderen. Daar zal jij dan weer niet op vertrouwen wnt je zal ongetwijfeld de rechtspraak als verlengstok zien van de regering en zo. Wat opnieuw bewijs is dat je een complotmannetje bent die ik sowieso al niet serieus neem.

Beste_Landgenoten | 16-10-22 | 03:37

@Beste_Landgenoten | 16-10-22 | 03:37:

Je vergelijkt weer appels met olifanten.
Om te beginnen is er tegen Els Borst geen maandenlange hetze gevoerd door politici en media die Borst consequent als nazi etc wegzetten. Dat was bij Fortuyn wel het geval.
Verder was de moordenaar van Borst inderdaad een eenling; een psychiatrisch patiënt die ook zijn eigen zus had vermoord. Volkert daarentegen was een gesubsidieerde linkextremist met diverse linkse politieke connecties. Zijn vrouw was betrokken bij het "stronttaart incident", en van der Wouw zat ook in de politiek.

En daar bovenop komt dan dat GL-meneer Jack Bogers die van der Wouw waarschuwt. Dat was tegen de wet, dat wist hij, maar hij heeft het toch gedaan. Dat maakt GL geen medeplichtige aan moord, maar het is wel heel dubieus; en dat wordt dan beloond.
Want wat noem jij eens één van die "honderden goede redenen" om computerbestanden van een moordenaar te wissen voor de politie er is?

Dandruff | 16-10-22 | 04:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Ad Melkert. Kent u die naam nog? De gluiperd en kruiperd. De man die dacht dat hij wel gelijk zou krijgen. Ok, het was een andere tijd. Kssst rare aap.

apek00l | 15-10-22 | 23:41

Het was dus terecht dat Melkert de PvdA de genadeslag heeft gegeven (van 45 naar 23 zetels). En je ziet dit soort gasten nog steeds bij de PvdA lopen. Morgen zit hij waarschijnlijk in Buitenhof, met z'n vriend Twan.

Phantomas | 15-10-22 | 23:38 | 2

Je zou het tegenwoordig niet meer zeggen maar de pvda is echt de engste partij van NL.

Hypno2050 | 15-10-22 | 23:39

Dus nu van 23 naar 4. En die Klaver maar aanschurken. Hopen op samen 5?

apek00l | 15-10-22 | 23:43
-weggejorist-
Gaat het niet dan? | 15-10-22 | 23:12

Mooie kleine anecdote. Was vandaag met de Mrs. over de grens gewipt naar Como en er is niks mooier dan Italiaanse bureaucratie. Een reaguurder hier zei vorige week dat in Italië alles zonder bon gebeurt. Nou nee, alles maar dan ook alles gebeurt met bon en of die bon bij de belastingdienst terechtkomt is een ander verhaal. Dubbele boekhouding en dergelijke.
Voorbeeld. Ik had een mooie lunch genoten met de Mrs. en ik kreeg toen ik de rekening vroeg een bon, tussenrekening, met de naam "Situazione tavolo 9" Hahaha. Er was dus een situatie! Ik betaalde met de creditcard en daarna werd de tijdelijke bon vervangen door een bon met de naam "documento commerciale" Jaja een officieel document is die bon en die moet je volgens de Italiaanse wet tot een straal van 500 van het restaurant bewaren want als je die verliest en de polizia je aanspreekt aan en je hebt die bon niet dan krijg je een bekeuring. Echt geen gein. Muwahaha. Geen hond en zelfs de politie neemt het niet serieus maar is dus een wet. Welkom in Italië. Lol!

Basil Fawlty | 15-10-22 | 23:07 | 2

En dat ging mis. Joris de bende aub!

Basil Fawlty | 15-10-22 | 23:17

Ja, en?

apek00l | 15-10-22 | 23:33

Wat belangrijk is om te weten is dat Melkert nog steeds niet begrijpt dat hij aanjager is van de negatieve hype rondom Pim Fortuyn. Wat hem zou passen is nederigheid en schuldbesef. Helaas is het een pvdaer en mist elk besef van zijn toen zo negatieve rol die Nederland terug heeft geworpen tot wat het nu is. Wat hij toen at zal me een worst zijn.

habemuspapam | 15-10-22 | 22:09 | 1

Nog belangrijker om te weten is dat progressief links het zó weer zal doen. De dood van Fortuyn zien zij nog steeds als overwinning & history repeats.

kroel | 15-10-22 | 23:19

Wat belangrijk is om te weten is dat Melkert nog steeds niet begrijpt dat hij aanjager is van de negatieve hype rondom Pim Fortuyn. Wat hem zou passen is nederigheid en schuldbesef. Helaas is het een pvdaer en mist elk besef van zijn toen zo negatieve rol die Nederland terug heeft geworpen tot wat het nu is. Wat hij toen at zal me een worst zijn.

habemuspapam | 15-10-22 | 22:08

De reden dat Ad Melkert zo fel tegen Pim Fortuyn was kwam omdat Pim Fortuyn hem veel zetels zou kosten.
De bedoeling was dat de race zou lopen tussen de VVD en de PvdA en afhankelijk van de verkiezingsuitslag zou Ad Melkert of premier worden of vice premier en dan zouden er nog 4 jaar paars volgen.
En Pim Fortuyn driegde dat feestje te verstoren.
Wat de standpunten van Pim Fortuyn waren deed er niet toe, maar hij dreigde het een-tweetje tussen de PvdA en de VVD te verstoren.
Alsof je in de rij staat bij de HEMA en iemand de laatste taart voor je neus wegkaapt.
Alsof je een bod hebt gedaan op een woning en je plots wordt overboden.
Alsof iemand die knapper en charmanter is plotseling met jouw meisje staat te dansen in de discotheek.
Ad Melkert toonde zich een slechte verliezer door het spel zo smerig te spelen en Pim Fortuyn te demoniseren, maar dat is politiek.

Osdorpertje | 15-10-22 | 21:55

Dit dus. Deze man. Deze volstrekt mislukte man. In alle opzichten. Deze natte tosti bestaat het dus om over het graf te pissen van de beste premier die Nederland nooit gehad heeft zonder enig zelfinzicht. Deze man is de PvdA. Een dode roos.

nietzomoeilijk | 15-10-22 | 21:51

hoe heten die wezens ook weer die keer op keer kunnen zeuren over iets wat 10-talle jaren geleden gebeurt is en waar men part noch deel aan had.

Satria | 15-10-22 | 21:49 | 1

Beroepsgekwetsten.
Diegenen die zwichten voor dat gezeur zijn eigenlijk nog veel erger.

Veepert | 15-10-22 | 22:05

Ad Melkert was en is een zeer onaangenaam heerschap. Dat zie je al aan zijn gezicht. Zurig, misplaatste morele verheven linkse blik. En meest tenenkrommende? Zijn aanhangers vonden hem altijd een politicus met veel dossier kennis. Als ik dat lees, de dossierkennis bullshit dus, dan weet ik dat ik met een wereldvreemde technocraat heb te maken die ik altijd probeer te vermijden. Maw van zichzelf overtuigde "Stalinistische" nitwits die niet eens weten wat een pak melk kost maar wel weten wat goed voor de ander is. Zeer enge types.

Basil Fawlty | 15-10-22 | 21:31 | 8

@Basil Fawlty | 15-10-22 | 21:57: Zo is het dus. Voor easy money verliezen ze bijna allemaal hun moraal, op een paar uitzonderingen na.

prins_flip_da_luxe | 15-10-22 | 23:27

@Basil Fawlty | 15-10-22 | 23:10: Lol

Phantomas | 15-10-22 | 23:40
▼ 5 antwoorden verborgen

En vandaag noemt Melkert Fortuyn een voorloper van Trump, oftewel een anti-democratische criminele maffia baas.
En dan zegt hij ook nog dat hij nog steeds niet weet wat hij of de PvdA fout hebben gedaan.
Schandalig.

Gerf | 15-10-22 | 21:24 | 1

PvdA en GroenLinks grotere paternalistische partijen kun je niet hebben.

Rdock | 15-10-22 | 21:51

Na 20 jaar nog even over iemands graf pissen. Adje doet het gewoon.

Duwbak_Linda | 15-10-22 | 21:23 | 1

Dan ben je eigenlijk toch gewoon een zak str*nd!

Rdock | 15-10-22 | 21:53

Nog zo'n enge narcist. Zo'n hypocriete deugerd die zich van geen kwaad bewust is. Hij wil zich er niet van bewust zijn, maar weet het echt wel.
Zijn optreden tov Fortuyn heeft in grote mate bijgedragen aan het gedemoniseerde beeld van Pim. En als iemand onderbuik gevoelens wilde bespelen dan was het Melkert wel. En altijd direct op de persoon gespeeld. Dat het met een moord afliep gaf hem de koude rillingen omdat hij op dat moment heel goed besefte wat hij gezaaid had, en dat dit voor altijd (terecht) aan hem zou blijven kleven.

Lafayette | 15-10-22 | 21:15

Kijk terug naar de NPO/ Vara programma's van toen. Weliswaar niet de uitvoerder, maar wel degelijk de hitsers, die de moord op Fortuyn hebben aangejaagd. De hitsers van Dam, Rosemuller, Melkert, Dijkstal, th. de Graaf hebben allen bloed aan de handen. Kijk maar terug.

Vitale-Reaguurder | 15-10-22 | 21:14 | 2

Zo is het inderdaad. En de mensen die dit ontkennen roepen nu om het hardst dat Baudet c.s. aansturen op terrorisme.

Spring Bruissteen | 15-10-22 | 21:17
-weggejorist-
potverdriedubbeltjes | 15-10-22 | 21:57

Adje Zuurpruim is er nog steeds niet over heen.

wapster | 15-10-22 | 21:14

Ah de mythische kogel kwam van links complot theorie moet even weer op frivole wijze een kleine nudge hebben. Hardnekkig verhaal maar onzin uiteraard. Een eenling voerde in zijn eentje alleen een moord uit die hij helemaal zelf alleen persoonlijk bedacht had. Maar twintig jaar later leeft in sommige kringen nog steeds de totaal onbewezen linkse complot theorie.

Beste_Landgenoten | 15-10-22 | 21:13 | 9

Bekende strategie van links, opjutten tot terreur en zelfs moord en daarna ontkennen dat ze bij jou horen, onder de stropop van éénlingen. USSR en nazi Duitsland maakten hier graag gebruik van.

kroel | 15-10-22 | 21:35

@Wattman | 15-10-22 | 21:33:
Ongetwijfeld. In die kringen heb je een streepje voor als je een verleden als activist (lees: terrorist) hebt.

Spring Bruissteen | 15-10-22 | 21:45

@Wattman | 15-10-22 | 21:33: hoofddader woont in een riante boerderij in Apeldoorn, met een eveneens riante uitkering. Kompaan/wethouder Nijmegen kreeg zelfs nog een lintje van Alexander.

Phantomas | 15-10-22 | 23:44
▼ 6 antwoorden verborgen

Schaamteloos PVDA propaganda artikel op de NOS.
Niets meer niets minder.

hetmoetdanmaar | 15-10-22 | 21:09

Melkert kreeg er sambal bij en Volkert vroeg Maggi d'r in? De rest is geschiedenis.

PikInLilly | 15-10-22 | 20:54

Melkert wilde die dag voor de zekerheid niet in de buurt zijn van het Op Centre bij het ministerie van BiZa

BASinnic | 15-10-22 | 20:45

Mag bij de NOS weer ouderwets zijn verhaal doen zoals slinks dat altijd al heeft gedaan. Niks veranderd, beide niet.

ikeethetbeter | 15-10-22 | 20:43 | 1

Correctie, de NOS noteert weer ouderwets het linkse gezwets.

ikeethetbeter | 15-10-22 | 20:46

De vale klerkensmoel/Komrij I guess. O zo typerend voor dit soort lieden.
Hoe hij, Adje, naderhand aan de functies kwam nadat hij, deze vuige klerk, uit de Nederlandse politiek verdween blijft heden ten dage ongewis. ( voor mij nochtans).

bij gelegenheid | 15-10-22 | 20:51

Ik zat twee dagen later hetzelfde te eten bij de chinees maar dan zonder voe jong haai. Kan geen toeval zijn.

Ikdoenietmeermee | 15-10-22 | 20:27

Over het vermeende gebrek aan zelfreflectie van Melkert: www.nrc.nl/nieuws/2022/10/15/ad-melke...

Uit dit stuk komt toch een andere kant naar voren. Nog steeds mager maar wel een ander verhaal.

BobDobalina | 15-10-22 | 20:14 | 5

@Après toi | 15-10-22 | 20:26: eens. Ik geloof overigens niet dat die man op enige sympathie kan rekenen. Nergens.

BobDobalina | 15-10-22 | 20:38

Grappig dat u citeert uit "kwaliteitskrant" NRC. De krant waarvan toenmalig hoofdredacteur J.L. Heldring de opkomst van Fortuyn met die van NSB’er Anton Mussert vergeleek. Je moet maar durven.

Spring Bruissteen | 15-10-22 | 21:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Twintig jaar na dato begrijpt Melkert het dus nog steeds niet:
Melkert erkent ook dat hij bij het roemruchte nachtelijke debat de professionaliteit had moeten hebben om Fortuyn te feliciteren. Maar de schuld legt hij bij de NOS en presentator Paul Witteman.

Hij neemt het de NOS kwalijk dat gebroken werd met de traditie om alleen de lijsttrekkers van de grote landelijke partijen uit te nodigen. "Dat is mediamanipulatie". Witteman verwijt hij dat hij hem voor het blok zette door hem "als een schooljuffrouw te vragen" waarom hij de winnaar niet feliciteerde.

Meer in het algemeen vindt hij dat Fortuyn groot werd gemaakt door de "buitensporige media-aandacht".

Fortuyn kon groot worden door wanbeleid en de onvrede die daaruit kwam. Dat Melkert het anderen verwijt dat hij een winnaar niet kon feliciteren is typisch het gedrag van Melkert en kleine kinderen. Vooral de fout niet bij jezelf zoeken.

Boos worden en nog steeds zijn omdat een partij die uit het niets opkomt als een gelanceerde raket wordt uitgenodigd. Echt, dan heb je het niet begrepen en het hem uitleggen is als paarlen voor de zwijnen werpen.

El Rico Grande | 15-10-22 | 20:04 | 1

En er is dus werkelijk helemaal niemand die begrijpt waarom dit 6 mei item op 15 oktober wordt geplaatst... Ik wel.

Leptob | 15-10-22 | 19:59 | 2

Leg uit, Prof. dr. Leptob.

Après toi | 15-10-22 | 20:07

@Après toi | 15-10-22 | 20:07:

Die is makkelijk. Ene Koning, Keizer ende admiraal Napoleon B. mocht vanaf deze d.d. z’n verbanning op Saint Helena gaan uitzitten.

bij gelegenheid | 15-10-22 | 20:21

Zo stom geweest om op de link te drukken en het NOS-artikel te lezen. Wat een walgelijk, goedkoop stuk. Driewerf bah.

Deksmaat | 15-10-22 | 19:58 | 7

@Capt. Iglo | 15-10-22 | 20:48:
Pfft, alsof er niet eerder is overlegd qua inhoud en dergelijke? Zó dom acht ik niemand alhier in de panelen GeenStijls.

bij gelegenheid | 15-10-22 | 20:56

@Capt. Iglo | 15-10-22 | 20:13:
Feitelijke weergave?
"Wel oogt hij ontspannener, waardoor zijn wat vileine humor beter overkomt."
Hou op.
Of deze:
"Altijd als hij langs het Media Park in Hilversum, waar Fortuyn werd omgebracht, komt voelt hij de tranen drukken achter zijn voorhoofd."
Goor. Gewoon goor.

Deksmaat | 15-10-22 | 20:58

@Capt. Iglo
Alleen de inleiding al. Je zou denken; dit is NOS, objectief. Maar daar blijf ik keer op
keer teleurgesteld van achter.

DeaconDrCrane | 15-10-22 | 21:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Het schijnt dat de oude mastodonten van de allang teloor gegane derde weg (Ordoliberalisme met een vleugje sociaal) vandaag hun versleten zegje mochten doen in de o zo onafhankelijke dode bomen. Ook Timmerfrans wist weer iets prachtigs te verzinnen over de combinatie van groen en sociaal democratie. Maar GL is helemaal niet echt groen en de sociaal democratie is bij de PvdA al 30 jaar geleden bij het groot vuil gezet. Hoe lang nog voordat deze retorische onzin ons bespaard blijft en die oude mastodonten alleen nog bestaan in kinderboeken om lekker bij te griezelen.

Zapata10 | 15-10-22 | 19:54

Pim Fortuyn had gelijk. Hij legde de vinger precies op de zere plek en had het volledige gelijk in zijn analyses.
www.youtube.com/watch?v=ZLu6WRPPmTE

drs.Nee | 15-10-22 | 19:53 | 7

@Après toi | 15-10-22 | 20:28: bijna 15% van wat wij hier met elkaar verdienen, en stijgende.., gaat op aan gezondheidszorg. En zo goed is de gezondheidszorg in NL helemaal niet meer kuif, denk alleen maar eens aan het aantal IC bedden per miljoen inwoners.

therealbraindump | 15-10-22 | 20:32

@therealbraindump | 15-10-22 | 20:32: Volgens mij zitten we rond de 10 procent. IC: we hebben voldoende capaciteit, behalve bij een grote en nieuwe pandemie. En dat was Covid. Maar normaal liggen er hooguit 500 mensen tegelijk op de IC. Bij een capaciteit van 1200.

Après toi | 15-10-22 | 20:37

@Après toi | 15-10-22 | 20:37: IC capaciteit is een basisvoorziening die je als land gewoon op orde moet hebben. Bij mijn weten is het aantal IC bedden in Nederland zelfs gedaald sinds de uitbraak van het coronavirus, een gotspe.

therealbraindump | 15-10-22 | 20:42
▼ 4 antwoorden verborgen

We zullen nooit weten wat het met Fortuyn geweest zou zijn. De LPF heeft er in elk geval niks van gebakken, van wat hij aan receptuur naliet. Dus ja, de persoon Fortuyn was het grote gevaar voor de gevestigde orde, niet de beweging of de ideologie, want die was er niet. Je kunt het vergelijken met de opkomst van D66. Als van Mierlo er niet geweest was, dan had D66 niet bestaan, en als van Mierlo in de eerste dagen van D66 zou zijn neergeschoten of anderszins uit het leven zou zijn weggerukt, dan was het hoogstwaarschijnlijk ook met D66 niks geworden. Met D66 gebeurde dus precies het opgekeerde als met LPF, de voorman met charisma had de tijd om de partij een beetje op te bouwen en te voorzien van iets wat op een nieuwe, alternatieve ideologie leek. En zo lang van Mierlo het opperhoofd was leek dat ook aardig gelukt te zijn. Hoe broos zo'n nieuwe kijk op de samenleving is, en hoe moeilijk het is om het echt tot een beweging te schoppen die de juiste mensen aantrekt en tot ideologische groei leidt blijkt wel uit hoe het met D66 is gegaan: van het oorspronkelijke sprankelende geluid is niets meer over en de club trekt steeds engere mannetjes en vrouwtjes aan. Omtzigt gaat hetzelfde probleem krijgen als hij werkelijk een eigen partij op gaat richten. Misschien heeft hij de wind mee, nu de bestaande politiek dermate decadent is geworden dat er genoeg lieden de pretentie en de moed hebben om een zuiverder politiek te gaan voeren en zich achter hem willen scharen. Maar dan moet-ie niet afgeknald worden terwijl degenen tegen wie hij het opneemt onbedreigd en vrij bij de Chinees aan de Fu Yong Hai zitten.

Schoorsteenveger | 15-10-22 | 19:51 | 1

Wat je eigenlijk wilt zeggen is om vooral niet op nieuwe, snel opkomende partijen te stemmen omdat die altijd twijfelachtige figuren aantrekken, en men de tijd niet heeft mensen te beoordelen.op hun betrouwbaarheid.
Tsja, dan blijft de kiezer dus noodgedwongen op de gevestigde orde (VVD, D666, CDA, GL , SP) stemmen omdat die bewezen oplichters en charlatans toch zo lekker vertrouwd aanvoelen, ondanks dat ze je naaien waar je bij staat

Misschien met zijn allen Wilders eens de kans geven.....

miff | 15-10-22 | 20:01


Hallo?
Ik zag, en anderen met mij, maar die hebben nu 'zelfmoord' gepleegd, heel duidelijk een rookwolkje komen uit de grazige knol.
Dus Volkert KAN het nooit alleen gedaan hebben.
Hij was slechts een pasteitje.

Maar dat kan ook door de Chinees komen, natuurlijk, vooral Foei-Jong-Hai! (zegt Chinees wanneer hij zijn kleine dimp soy in de spiegel ziet)...) heeft voorgenoemd effect op de darmen.

King of the Oneliner | 15-10-22 | 19:51 | 2

Is er geen Zapruder-achtig filmpje ergens?

Schoorsteenveger | 15-10-22 | 19:55

Als iemand met zijn woorden een bijdrage kan leveren aan het aanzetten van een gek in een bubble tot een moord, kan dat nu ook gebeuren, zowel links als rechts, van links of van rechts.

Zo iemand ziet vanuit zijn bubble met een waas voor ogen alleen een doelwit als een gevaar en niet meer als mens.
Of zelfs minder, zoals in de psycho-criminele sector zijn andere mensen alleen een middel of een hindernis.

Daarom zijn alle ophitsers en demagogen,links en rechts gevaarlijk,
en daarom is identity-politics gif,
en blind fanatisme
en schreeuwers die stoppen met nadenken
en bij een partij of vlag of een groep of leider je identiteit weggeven alsof het een sekte is.

Nooit achter een leider of groep aanlopen, niet gaan schreeuwen en je hersenen uitzetten, zelf blijven nadenken, niet je laten gebruiken.

AdvocatusDiaboli | 15-10-22 | 19:45
-weggejorist-
Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 19:40 | 1

Wat als het in de politiek gewoon weer eens over de inhoud ging? En ondertussen de Chinees die zich ontfermt over zwerfkatten en zulks www.youtube.com/watch?v=07BVrP5DbQA No worries.

Hetkanverkeren | 15-10-22 | 19:39

Ah, I'm sick to death of hearing things
From uptight, short-sighted, narrow-minded hypocrites
All I want is the truth, now
Just give me some truth now

- John Lennon

UnderTheDevil | 15-10-22 | 19:38 | 1

Happiness is a warm gun.

Mr_Natural | 15-10-22 | 19:53

Wat heeft de PvdA fout gedaan? Adje, dat moet toch wel duidelijk zijn. Combineren van verzorgingsstaat en open grenzen gaat niet. Door de open grenzen te kiezen hebben jullie het vangnet en de leefomgeving voor de noeste arbeider compleet vernield. Met geen enkel gewijzigd inzicht na de aanslag op Fortuyn. Destijds schoten de sociaaldemocraten al in de kramp om Pim de standaard verwijten te bieden en dat is twintig jaar later nog steeds hetzelfde.

De PvdA van Ad dient Nederlanders niet. Net als veel partijen (VVCDA) zijn ze een dienaar van internationale ambities geworden. En dan moet je elke verkiezingsronde weer met leugens en achterlijke frames komen om het stemvee het zand in de ogen te gooien.

HerzlichWillkommen | 15-10-22 | 19:38 | 10

@Après toi | 15-10-22 | 20:14: Jouw verhaal klopt niet. Begin jaren 70 gingen veel grote bedrijven in de scheepsbouw, textiel, etc ten onder, daar werkten veel gastarbeiders, lassers, schoonmakers. Gingen allemaal de WW in. Niet terug naar hun thuisland. Gezin mocht overkomen ( Boersma, ARP).

Vitale-Reaguurder | 15-10-22 | 20:20
▼ 7 antwoorden verborgen

Twintig jaar na dato weet Melkert nog altijd niet wat hij of de PvdA fout hebben gedaan. Les oteres...
De demonisering op Fortuyn was schofterig:
www.youtube.com/watch?v=1Dw1nAxlJAI

drs.Nee | 15-10-22 | 19:38

Hij kan het zich nog herinneren omdat die dag de foe yong hai, vanwege het heugelijke nieuws, lekkerder smaakte dan ooit tevoren.

Zeurders | 15-10-22 | 19:35

Volkert was alleen maar een nuttige idioot.

NLgaatnaardeklote | 15-10-22 | 19:32

Toen Pim doodgeschoten werd wist ik van niets. Even later, toen ik het op de radio hoorde, zat ik op de a1 in de buurt van Laren.
Mijn eerste gedachte was; in Nederland is het ook zo ver. Er worden hier ook politici doodgeschoten. We gaan voorwaarts in de vaart der volkeren.

Schadenfreude | 15-10-22 | 19:31

geheel opgezet om buiten verdenking te blijven van opdracht. wat deden onze toenmalige koningin en haar moeder op dat ogenblik eigenlijk?

peterTax | 15-10-22 | 19:30 | 1

Thais. Twee deuren verder.

Lorejas | 15-10-22 | 19:59

Ik had toch eerder verwacht dat hij bij de Chinees Nazi Göring had genomen.

Arnold Layne | 15-10-22 | 19:28

Denk dat Pim wel gelukkig zou worden als hij de onophoudelijke fellatio die hem zoveel jaar na zijn dood nog ten deel valt, zou kunnen meemaken. Jammer dat het niet meer kan, maar wat een gepijp zeg.

Komjehiervaker | 15-10-22 | 19:26 | 4

Pim kennende zou hij verguld zijn dat jij hier een stijfje van krijgt.

drs.Nee | 15-10-22 | 19:41
▼ 1 antwoord verborgen

Fortuyn was voorstander van kleinschaligheid in het onderwijs.

Melkert had met zijn PvdA de mega grote scholengemeenschappen op zijn geweten, en kwam in een debat met Fortuyn met 'alternatieve feiten' aanzetten toen hij beweerde dat dat allemaal reuze meeviel.

Melkert was zélf een enorme Trump.

Papa Jones | 15-10-22 | 19:26 | 2

Beledig Trump niet!!

Eugen Sandow | 15-10-22 | 19:36

Ja maar hij heeft wel de geniale Melkertbanen uitgevonden!

Zeurders | 15-10-22 | 19:39

Fortuyn de voorloper van Trump volgens deze "Adje"... het gore lef om dat te beweren alleen al... Maar de partijleden later in de 2e kamer waren wel waardeloos. Een wijze les voor wanneer Omtzigt een partij begint: weet heel goed wie je binnenhaalt wanneer je een partij begint!

Jan, Leiden | 15-10-22 | 19:26

"Twintig jaar na dato weet Melkert nog altijd niet wat hij of de PvdA fout hebben gedaan. Hooguit kan hij bedenken dat hij te serieus en te gespannen was. De moord op Fortuyn is voor hem een blijvend trauma. Altijd als hij langs het Media Park in Hilversum, waar Fortuyn werd omgebracht, komt voelt hij de tranen drukken achter zijn voorhoofd."

De tranen die bij hem opkomen zijn omdat hij denkt dat die avond het premierschap door zijn vingers is geglipt. Zelfmedelijden heet dat.

Joost Maghetweten | 15-10-22 | 19:26 | 6

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 19:47: U bent vast na de moord op Fortuyn pas geboren. U vervalst de geschiedenis, wat dacht u van de uitspraken van Marcel van Dam ?? Ga eens lekker googlen.

Vitale-Reaguurder | 15-10-22 | 20:52

@Vitale-Reaguurder | 15-10-22 | 20:52:

Zag het hem destijds live zeggen en werd er toen al razend om. Dat was nog voor Fortuyn doorbrak als politicus.

Dit soort uitspraken hebben het zaadje in Volkert's hoofd geplant dat hij de wereld een dienst bewees. Hij vermoordde immers een "buitengewoon minderwaardig mens".

Ik laat nu even de andere theorieën buiten beschouwing en ga uit van de aanname dat Volkert alleen handelde.

Wattman | 15-10-22 | 21:12

@Wattman | 15-10-22 | 19:57:

Wat moeten in die optiek vinden van jouw opmerkingen over Kaag, Rutte, Jetten, enzovoort?

Theodorus.Goldbach | 16-10-22 | 01:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Als Pim de voorloper van Trump is, is Melkert de voorloper van Poetin.

BoerKoekoek | 15-10-22 | 19:21 | 3

Oi.

lirft | 15-10-22 | 19:28

Bij Melkert krijg ik altijd associaties met Erich Honecker, een gezichtsloze bureaucraat zonder enige zelfreflectie.

therealbraindump | 15-10-22 | 19:29

Melkert is nergens voorloper van, als hij zijn best doet is het een matige meeloper, maar voorloper nee, echt niet.

Blauwpetje | 15-10-22 | 20:01

De vraag die niet gesteld mag worden: "Zat Ad Melkert al bij de Chinees of ging hij er naar toe om het te vieren?"

Osdorpertje | 15-10-22 | 19:21 | 1

Hoe zie je of Melkert blij is. Die kop van hem heeft één stand. Zeer chagrijnig zuur

Cornelis12 | 15-10-22 | 19:25

Lieve Geenstijl. Willen jullie alsjeblieft de heer Melkert een keer uitnodigen voor een gesprek, waarbij hem na 20 jaar wordt uitgelegd wat hij en de PvdA fout hebben gedaan?
Tom Staal als gespreksleider, Brante en Immink als explicateurs.
Ik ben bereid een donatie te doen om dit mogelijk te maken.

Arnold Layne | 15-10-22 | 19:20 | 1

Ik doe mee!

Droogloopmat | 15-10-22 | 21:12

De man is nog altijd een griezel.. Die documentaire was niets minder dan witwassen van Melkert.

Forwaards | 15-10-22 | 19:20 | 1

Een enorme linkse kwal! De huiveringen lopen over mijn rug wanneer ik op wat voor manier dan ook, geconfronteerd wordt met deze schepping van "links".

Droogloopmat | 15-10-22 | 21:15

En dan nog het gore lef hebben die melkert om pim de voor loper van trump te noemen.
Ik denk dat fortyn toch een gevoellig snaartje heeft geraak bij melkert 20 jaar geleden .
Oud zeer noemen ze dat geloof ik.
Het is en blijft een kruipende rioolrat met zijn schijnheilige hoofd die melkert

Geenomgekeerderacist | 15-10-22 | 19:19 | 1

Inderdaad, vergelijken met Trump, dat is pas inspelen op het onderbuikgevoel

enfant_terrible | 15-10-22 | 19:22

Pim Fortuyn de beste premier die Nederland nooit heeft gehad. Wie gelooft dat nu werkelijk? Hij was hysterisch en kwam op mij over als een vervelend mannetje. Hij verzamelde een club idioten om zich heen van hoogleraar tot rasechte tokkies en witte boordencriminelen waar geen land mee te bezeilen viel. Een vliegtuispotter genaamd herben probeerde het nog bij elkaar te houden. Wat dat betreft was het hele project gedoemd te mislukken. En Laat Ad Melkert toch lekker vinden wat hij vindt. Er waren genoeg redenen om een hekel aan die man te hebben. En nee, Pim was ook neergeschoten als Melkert er niet was geweest.

BobDobalina | 15-10-22 | 19:19 | 11

De organisatie van de partij was bagger, of hij een goede premier was geworden is onduidelijk maar de kijk op zaken die Pim schetste was grotendeels in de roos.

En het had niet Pim hoeven zijn die werd neergeknald door een veganistische PvdD-aanhanger, had ook een ander politicus ten deel kunnen vallen. De beveiliging van politici maakt net als alles een ontwikkeling door en het kalf moet altijd verdrinken voordat de put wordt gedempt.

HerzlichWillkommen | 15-10-22 | 19:42

Hij was heel eloquent en een goede manager- want ov-Studentenkaart. Verder had hij inhoudelijk meer te melden dan veel van zijn collega-politici. Melkert heb ik een keer meegemaakt, en dat was een verschrikkelijke kwal, een erg onsympathiek sujet. Vooral heel arrogant, en negatief en badinerend over anderen. Die dacht dat hij als hij PvdA-lijsttrekker en als opvolger van Wim Kok de baas van Nederland was. Nou, dat hebben we gezien.

Après toi | 15-10-22 | 19:50

@Après toi | 15-10-22 | 19:50: ik geloof meteen dat het een nare kwal was. Daar liepen er wel meer van rond bij de pvda. En andere partijen.

BobDobalina | 15-10-22 | 20:13
▼ 8 antwoorden verborgen

Toch een klontje voor Volkert.

bitterpete | 15-10-22 | 19:17 | 1

Met de elektrische stoel, waarvan het voltage zeer langzaam, en pulserend (zeeeer laagfrequent) wordt opgevoerd.

HogeNood | 15-10-22 | 19:27

Melkert, wat ben je toch een snikkelcel.

Kouwe Kees | 15-10-22 | 19:16

Zat op tijdstip van de moord thuis aan het avondeten., tartaartje sla en gebakken aardappelen, met de tv aan op nos journaal wat bijna geëindigd was en toen gebeurde er dit:
youtu.be/FTJv6u3_d7Y

Cornelis12 | 15-10-22 | 19:15

Na dit openhartige interview kan Melkert wel weer een jaar of twintig de luwte in wat mij betreft. Nul komma nul reflectie, nog geen begin van een antwoord op waartoe de PvdA nog op aarde is of hoe het mega ellendig grote existentiële dreigingsbeeld van Nederland-migratieland politiek moet worden opgelost. Nou, geef hem nog maar wat corvee bij de VN in Irak.

Paty | 15-10-22 | 19:15

Wat een arrogante schoft die Melkert, de grote demonisator. En dan Fortuyn een trap nageven door hem te vergelijken met Trump. Bah!

Acidstain | 15-10-22 | 19:14 | 2

Links heeft het morele alleenrecht op het gelijk, dat weet u toch.

Slough | 15-10-22 | 19:16

@Slough | 15-10-22 | 19:16:

Hij heeft toch gelijk? In vergelijking met Trump was Pim een redelijke socialist.

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 19:26

Wie zou er dan bedoeld zijn in het gedicht van Komrij, iemand met een "vale klerkensmoel".

Raadselachtig.

Wattman | 15-10-22 | 19:14 | 1

Wim Kok

Uw Verzekeringsadvis | 15-10-22 | 22:31

Ad de Rat.

Lorejas | 15-10-22 | 19:13

Ad roerde in de rode saus met stukjes ei en moest ineens, vilein lachend, aan de hersens van Pim denken.

gestoptmetroken | 15-10-22 | 19:12

Ik was in die tijd ook nog wat jong en naïef overdreven links, dus vond Fortuyn toen een engerd, maar heb geen enkele moeite een heel groot deel van mijn ongelijk van toen te erkennen. Extreem laf en triest van Melkert om nu nog te beweren dat hij puur voor de inhoud ging en Fortuyn voor effectbejag. Fortuyn werd juist continu aangevallen op niet-inhoudelijke zaken.
Dat je als oude vent 20 jaar later nog steeds niks geleerd hebt is echt heel treurig.

Quantum Suicide | 15-10-22 | 19:11

Nou ja het goede aan de PvdA is dat ze sinds Melkert de arbeider rechts hebben laten liggen en zich volledig op de allochtonen gingen richten. Die er vervolgens uit dank vandoor gingen naar Denk en GroenLinks en toen hadden ze alleen nog 9 zetels en een miljoenmiljard burgemeesters.

de Voorzittert | 15-10-22 | 19:07

Kun je wel heel erg John Wick doen, maar al de clou missen while you had a chance www.youtube.com/watch?v=i1nb0jE3QV0 Ik zou gewoon hoi Monica zeggen en gewoon doorlopen.

Hetkanverkeren | 15-10-22 | 19:06

-Machtig interessant, dat/daar wil ik ook eten.
-Dus waar en welk gerecht, dat wil ik echt wel weten.
Trouwens dat varkensvlees in bladerdeeg is volgens mij een ander deeg, maar wel lekker - en in die dikkig zure saus.

HogeNood | 15-10-22 | 19:05

Hadden we maar eerder naar de onderbuik geluisterd dan zou het land er anders uitgezien hebben nu.

Wattman | 15-10-22 | 19:05 | 4

@Wattman | 15-10-22 | 19:16:
Ad Melkert zegt dat Pim Fortuyn net als Trump “de cha siew” bespeelde.

Mr_Natural | 15-10-22 | 19:18
▼ 1 antwoord verborgen

Zo te zien heeft Melkert niets geleerd. Je kunt veel over Pim Fortuyn beweren, maar niet dat ie niks heeft gepresteerd. Maar voor de linkse kerk was Pim een bedreiging - niet alleen op het vlak van immigratie ook op tal van andere gebieden. In plaats van de roep om meer geld (politie, onderwijs, enz.) wilde hij eerst met hetzelfde geld meer bereiken en als er dan nog geld nodig zou zijn... Dat past niet in het denkraam van links - altijd meer geld erbij. En zieliger dan Melkert krijgen we het niet - hij zat notabene na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen in de bestuurskamer, niet bij de gewone PvdA-ers. En nu wordt hij door de NPO en PvdA weer op het schild gehesen. Vuilnsiman, kan die zak ....

nancystjago | 15-10-22 | 19:04 | 3

Volgens mij heeft fortuyn niet echt iets wezenlijks gepresteerd. Een echte legacy heeft ie nooit achtergelaten. Wel een club idioten die binnen no time elkaar de tent uitvochten. En dat is eigenlijk nog steeds de situatie op ‘rechts’.

BobDobalina | 15-10-22 | 19:12

@BobDobalina | 15-10-22 | 19:12: In de politiek heeft hij de tijd niet gehad; daarvoor heeft hij de IBG opgezet (nu DUO); goede boeken geschreven en lesgegeven. Ik heb hem een keer ontmoet en hij heeft mij zeer vriendelijk op weg geholpen.

nancystjago | 15-10-22 | 19:16

@BobDobalina | 15-10-22 | 19:12: Dat heb je mis, veel van de ideeën van Fortuyn zijn na zijn dood wel degelijk verwezenlijkt.

Après toi | 15-10-22 | 19:53

Waar gaat dit over, mis ik een link ofzo?. Mijn vrouw heeft het over vergelijken met Trump maar ik zie dit niet weer in uw proza.

slikspringer | 15-10-22 | 19:04 | 1

Wel de roze linkjes aanklikken...

Roos | 15-10-22 | 19:05

Armoe troef. 20 jaar na dato blijkt dat Melkert niets heeft geleerd. Geen zelfreflectie... niets.

Dat is best een treurige conclusie, dat je aan het eind van je carrière staat, in de diepe herfst van je leven en het blijkt dat je zo arm van binnen bent....

Roos | 15-10-22 | 19:03 | 3

Keurig verwoord!

VP732 | 15-10-22 | 19:08

Ja, zeker goed verwoord.

letopuwzaak | 15-10-22 | 19:17

Wacht effe....... u vergeet Marcel van Dam, die kasteelheer is zo mogelijk een graadje erger.

Slough | 15-10-22 | 19:24

Bert Brussen kent de PvdA mentaliteit goed, met zijn opmerking over het stelen van de fooi door diegene die als laatste weg gaat.
Bij een congres van lokale en landelijke PvdA politici werd er gevraagd om naar draagkracht te betalen.
De opbrengst voor de luxe lunch, met onder andere garnalen kroketten, bedroeg minder dan 50 cent per persoon.

Osdorpertje | 15-10-22 | 19:02 | 1

Ja, dit weet ik ook nog . Hilarisch.

slikspringer | 15-10-22 | 19:07

Verstand komt met de jaren. Behalve bij Melkert

apek00l | 15-10-22 | 19:02

Fortuyn is totaal voor niets gestorven. Tis alleen maar erger geworden.

Cornelis12 | 15-10-22 | 18:59

Wat een verlies voor ons land het hersenloos vermoorden van Pim. Ja, je kunt vanalles van hem vinden en nu zonder dat hij de kans heeft gehad allerlei conclusies treķken waarom hij niet ok zou zijn. Maar echt, hoe uniek was hij als persoonlijkheid, hoe voornaam in zijn communicatie en hoe creatief in zijn redeneertrant. Als tegenstander doe je hem tekort door hem weg te zetten in een of andere hoek zonder objectief zijn talent te waarderen. Wat een gemis....

DrJaap | 15-10-22 | 18:58

Hij was er één van die Pim Fortuyn hebben gedemoniseerd tot iets dat hij niet was, door insinuaties die nooit correspondeerden met iets dat hij schreef of zei. Ad heeft zich onsmakelijk gedragen.

letopuwzaak | 15-10-22 | 18:55 | 21

@Apres toi. Wat me opviel is dat, de alom gerespecteerde en dagelijks op het schild gehesen, Sinad Can dit gewoon liet passeren en niet vroeg of het niet de omgekeerde wereld is te verwachten dat de ontvangende autochtonen zich moeten aanpassen aan de geimporteerde zandcultuur. Viel me erg van hem tegen.

Aleon | 15-10-22 | 20:19

@Aleon | 15-10-22 | 20:19: Ja, doorvragen is soms een kunst. Op de TV zijn ze daar niet altijd heel goed in.

Après toi | 15-10-22 | 20:39

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 19:54:
In Nederland is het polderen, samenwerken en compromissen maken. Dus menig kiezer stemt voor het geluid of de standpunten of idealen van iemand, of een partij. Zonder tot op de cijfer achter de komma te bedenken of iemand dit of dat kan waarmaken. Vind ik dus een matig argument om niet voor iemand te kiezen. Of om iemand te verwijten dat hij dat wel doet, maar jij allang gezien had dat hij er niets van zou bakken.

letopuwzaak | 15-10-22 | 21:06
▼ 18 antwoorden verborgen

Grappig dat Melkert niet begreep dat Pim juist door zijn ervaringen qua politieke kleur gedraaid was.

Kartelmaster2000 | 15-10-22 | 18:55 | 5

@Kartelmaster2000 | 15-10-22 | 19:14:
Ja. Hij wilde een centraal collectief. Ik quote: "Weg met de vaste arbeidscontracten, de CAO's, de gesubsidieerde banen, de bijstands-, werkloosheids- en arbeidsongeschiktheidswetten. Er moet een basisinkomen komen voor ouderen en echt zwakken in Nederland en verder moet iedereen zelf in zijn inkomen voorzien. En via een negatieve inkomstenbelasting zal niemand onder een inkomen van 1200 gulden netto per maand uitkomen."

Hij was linkser dan de SP. Hij zat niet voor niets bij de CPN (en later PvdA).

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 19:56

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 19:56: Hij wilde strenge selectie, en dat is iets waar met name linkse politici altijd veel moeite mee hebben. Want iedereen is ziek, zwak en misselijk.

Après toi | 15-10-22 | 20:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Zat Melkert niet aan de babi pang pang ?

Cornelis12 | 15-10-22 | 18:54

Wat een idiote vergelijking, dom en complete onzin.
Je kan het nooit meer goedpraten, sukkel.
Je bent en blijft een loser.

laurentius | 15-10-22 | 18:54

“De voorloper van Trump”….
Na 20 jaar nog steeds niets geleerd.
Dit zijn juist de uitspraken waardoor politici bedreigd of zelfs vermoord worden.
Maar hé! De vertolking van Ramses Nasi was uitmuntend, lekker belangrijk.
PF nog even een trap na geven, dan ben je een echte hufter.

Ruimedenker | 15-10-22 | 18:53 | 1

Dat weet hij best.

letopuwzaak | 15-10-22 | 18:56

Nederland wordt wakker!

thanseeuwen | 15-10-22 | 18:53

He vergeet de gokkast te beschrijven. Die stonden altijd bij de Chinees.

Sjakkie van de Hoek | 15-10-22 | 18:52 | 1

En een aquarium. Iets met geluk.

Cornelis12 | 15-10-22 | 18:55

Babi Pang Pang?

hero_of_heaven | 15-10-22 | 18:50 | 2

Dat zouden ze kunnen uitleggen als een clou, zeg maar dat je Foe Yong Hai hebt gegeten.

Osdorpertje | 15-10-22 | 18:57

In je reet.

UnderTheDevil | 15-10-22 | 19:43

Weer ouwe koeien uit de sloot halen dit. Het imago van de PvdA is in 20 jaar tijd echt stukken verbeterd. Nu door schade en schande een heel nieuw elan gekregen. Een verfrissend sociaal programma en Adje-voor-de-sfeer-Kuiken die de club naar nieuwe hoogten zal brengen. Klaver voelt dit goed aan en wil dolgraag meeliften met het opkomende succes van deze rising star van een partij. Waar dit naartoe gaat weet niemand. En dat te bedenken dat Fortuyn uiteindelijk de katalysator is geweest van dit alles. Och heden, och heden..

dorktronic | 15-10-22 | 18:49 | 1

Fortuyn is geen oude koe en zijn inbreng is nog steeds zeer actueel.

De PvdA is een oude koe en volledig passé.
Mensen met een visie, die de boel nog kunnen redden zoals Plasterk worden in de partij niet gehoord.
Samen met GL ten onder.

Bolhoed | 15-10-22 | 18:55

Toe jongens; niet zo negatief hè! De PvdA is voor de arbeiders en Chinezen in Chinese restaurants zijn dat bij uitsek.

aflaatverkoper | 15-10-22 | 18:49

Als Nederlander eet je uit respect voor de Indische gemeenschap:
Nasi Goreng (de echte met trassi)
Rendang
Saté ajam en babi
Sajoeh Loder
Etc.
En geen nummertje bij de Chinees waar alles zwemt.

MargauxGrandCru | 15-10-22 | 18:46 | 2

Geen Babi, dat kan niet meer, dan maar Gembang.

Uw Verzekeringsadvis | 15-10-22 | 18:58

Dat mis ik hier wel bij de Chinees in Engeland.

Zeebonkus | 15-10-22 | 19:43

Hij kon t niet laten om als een klein kind nog even te stampvoeten op het graf van Fortuyn.

Swoop | 15-10-22 | 18:45

Jank jank huil huil, schuld media, ik was een goede peer, Fortuyn een nazi. Wat een to-ta-le lul, die Melkert. Wat een zure loser.

TheBigKirth | 15-10-22 | 18:40 | 1

On- en onvoorstelbaar dat het kwartje nog niet gevallen is bij deze totaal malloot.
Hoewel malloot meneer is voorzitter van de ziekenhuizen in NL, beter baan dan ik heb.
Heb het niet gelezen ga het niet doen ook wel knap om de focus op chinees vreten te leggen.

Uw Verzekeringsadvis | 15-10-22 | 18:45

Twintig jaar later en hij weet nog steeds niet wat de PvdA fout gedaan had. Tsja, dan houdt alles op natuurlijk. Helaas weet de zwijgende meerderheid dit ook niet want dit stemt vrolijk door op het partijkartel.

de Voorzittert | 15-10-22 | 18:40

Vlak voor de moord op Pim , was er een uitzending voor Politieke partijen op Ned 1.
In het spotje van de SP, waarschuwde Jan Marijnissen voor het gevaar van Pim, en dat mensen toch vooral niet op Pim moesten stemmen.
Geen woord over het Verkiezings Programma van de SP!
En toen Nieuwsonderbreeking, want Pim was dood geschoten...

Torquemada | 15-10-22 | 18:36 | 8

Ja, die filmpjes gingen weinig over eigen partij standpunten en wel over waar we met zijn allen voor ons op hoede moesten zijn. Ik heb het -als destijds wat linkse kiezer- met ongeloof bekeken.

letopuwzaak | 15-10-22 | 18:59

https://www.janmarijnissen.nl/boeken/nieuw-optimisme/pimpelpaars/index.html

Het was algemeen bekend dat Marijnissen vanuit zijn SP pet waarschuwde dat Fortuyn "de samenleving zou afschaffen". Voor de rest was SP het op veel zaken eens met Pim

Kartelmaster2000 | 15-10-22 | 19:03
▼ 5 antwoorden verborgen

Nou was hij ook wel de kop van Jut tijdens de verkiezingen, maar hij toont op het geschiedenis festival in het interview met Coen Verbraak ook geen enkele zelfreflectie. Teleurstellend.

thanseeuwen | 15-10-22 | 18:36

Wat een naar miezerig rancuneus mannetje is dat toch. Na 20 jaar nog even dansen op Pims graf.

Jafco | 15-10-22 | 18:35 | 1

Het gedrag dat hij tentoonspreidt is een overlevingstechniek. Als hij volledig tot zijn botte hersens zou laten door dringen waar hij mede voor verantwoordelijk is, dan wordt het leven voor Adje knap lastig. Dus dan maar volharden in je onschuld, net zo lang tot je er zelf in gelooft. Ik hoop wel dat hij, als hij zich vandaag of morgen bij Petrus moet melden, een verdomd goed verhaal klaar heeft. Anders gaat-ie alsnog voor gaas.

De Maagd Maria | 15-10-22 | 18:45

PvdA-mastodonten met hersenverkalking, anders kan ik ze niet noemen.
Dat brein van hun is ergens in de vorige eeuw blijven hangen.
Ze geloven er nog heilig in, zo ook deze dikzak.
"Frans Timmermans ziet nog altijd een sociaaldemocratisch Europa: Herverdelen is de essentie van politiek" (...)
"Ik zal eerlijk zijn: mijn redactie stuurde me naar u toe met de vraag: waar is links gebleven?
Timmermans lacht: “We zijn al zo vaak dood verklaard, iedere keer gaat het weer de andere kant op”.

Maar het linkse Zweden dat rechts kiest of de verkiezingen in Italië, doet zoiets geen pijn?
“In Zweden hebben we gewonnen.”

Gewonnen?
“Ja. Het aantal stemmen voor de sociaaldemocraten is daar gestegen. Een van de partijen die in de coalitie zat, is naar de andere kant overgestapt. Daarom is rechts nu aan zet. Maar als je puur naar het aantal stemmen kijkt, heeft de sociaaldemocratische partij gewonnen. Let wel: na zes jaar geregeerd te hebben.

“In Italië hebben de sociaaldemocraten niet gewonnen, maar ook niet verloren. Ze hebben ongeveer hetzelfde stemmenaantal gehaald, ietsje meer zelfs dan bij de vorige verkiezingen. Eergisteren waren er verkiezingen in Niedersachsen en daar heeft de SPD gewonnen. Dus zo slecht staan we er ook weer niet voor. (...)”
www.trouw.nl/politiek/frans-timmerman...

(paywall omzeil je makkelijk door te herladen en dan op stop te drukken voor de overlay inlaadt.)

Abject | 15-10-22 | 18:35 | 2

Als liberaal vind ik zowel de sociaaldemocraten als fascisten, euhm, ik bedoel sociaal nationalistische rechtsconservatieven niet echt een handige keuze.

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 18:38

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 18:38: liberalisme betekent ook dat je de opvattingen van een ander tolereert i.p.v. verketterd. Liberals, eigenlijk postmodernisten, zijn juist niet liberaal.

therealbraindump | 15-10-22 | 19:25

Donald Trump is een ordinaire Amerikaanse oplichter en fraudeur die alleen maar aan zichzelf denkt.
Pim Fortuyn daarentegen was hoogopgeleid, welbespraakt en had in principe het beste voor met Nederland, maar daar moesten dan wel wat heilige huisjes van de PvdA voor omver.
En Ad Melkert is 20 jaar later nog steeds nijdig dat Pim Fortuyn gelijk had.

Osdorpertje | 15-10-22 | 18:35 | 4

Wat Osdorper zegt.

letopuwzaak | 15-10-22 | 19:03

Trump heeft de bachelor os science gehaald,

toetssteen | 15-10-22 | 19:40
▼ 1 antwoord verborgen

"Twintig jaar na dato weet Melkert nog altijd niet wat hij of de PvdA fout hebben gedaan."

Het probleem in een notendop.

Tapu | 15-10-22 | 18:34 | 3

Kortom de hele pvda is fout en de grootste boeven zijn hans timmerfrans en die rara- recidivist.

Coolcalmcollected | 15-10-22 | 18:42

Precies

Uw Verzekeringsadvis | 15-10-22 | 18:49

Het enige nieuws over Melkert dat mij zou kunnen interesseren is dat van zijn overlijden.

Blauwpetje | 15-10-22 | 18:33 | 1

Dan staan mogelijk alleen die Chinees en zijn morsige kok in de aula.

goedverstaander | 15-10-22 | 18:38

Trump met Fortuyn vergelijken is een beetje kansloos.

Fortuyn schreef diverse boeken en werkte als professor.
Trump had een rolletje tijdens WWE Smackdown.

Feynman | 15-10-22 | 18:32 | 7

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 18:40: HEb zijn boekjes in de kast staan, af en toe blader ik er in en er is in 20 jaar niks maar dan ook niks ten goede verandert. Gewoon met z n allen rechtdoor het ravijn in.
Niet alleen bij de gluiperd melkert is het kwartje niet gevallen bij de meerderheid v/d politici niet anno 2022.

Uw Verzekeringsadvis | 15-10-22 | 18:51

@Swoop | 15-10-22 | 18:46: Trump heeft ongeveer quitte gespeeld. Als hij het geërfde vermogen in trackers op de beurs had gestopt, dan was hij veel rijker geweest.

Après toi | 15-10-22 | 18:51

@Après toi | 15-10-22 | 18:51: ja en een van de belangrijkere plusposten op zijn balans is de vermeende waarde van het merk Trump. Zou je dat op 0 zetten( ook niet reeel) dan is het zo n beetje technisch failliet

Shoarmamasutra | 15-10-22 | 22:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Jezus, na 20 jaar zit die onvolwassen loser nog steeds te janken; het was de schuld van de NOS en van Witteman dat-ie Fortuyn geen hand heeft gegeven. Anders had Adje dat heus wel gedaan, hoor....

De Maagd Maria | 15-10-22 | 18:32 | 1

Adje is aan het wrijven in een bloedvlek.

Mr_Natural | 15-10-22 | 18:34

"Onbekend of dat met nasi goreng, witte rijst of bami was. "
Zal dan wel mihoen zijn geweest.

Met_baard | 15-10-22 | 18:32

Ik verwacht Melkert binnenkort op een hoge (Europese) functie nu het paadje is schoongeveegd.

smurfige_smurf | 15-10-22 | 18:30 | 3

Ad zal altijd ongelukkig zijn, voor eeuwig achtervolgd door zijn grote verlies.

Mr_Natural | 15-10-22 | 18:33

Ik vind hem bar weinig reflectie tonen. Natuurlijk hij heeft Fortuyn niet vermoord, maar door zijn houding van dedain, deugendheid en onbegrip zijn er wel serieus wat mensen gaan zweven en juist dat gaf Fortuyn de wind onder de vleugels.

Shoarmamasutra | 15-10-22 | 18:38

Precies, Timmerfrans verzint wel wat, voorzitter van alle Ziekenhuizen in de EU, zoiets.

Uw Verzekeringsadvis | 15-10-22 | 18:52

Maandenlang had hij Pim Fortuyn gedemoniseerd.
Samen met andere prominente PvdA'ers
Dan moest ie natuurlijk wel een alibi hebben voor het moment van de moordaanslag.
Dus op naar de Chinees in de hoop dat een hoop mensen hem zien.

Osdorpertje | 15-10-22 | 18:29 | 3

Het was niet netjes, maar het ging niet verder dan wat er tegenwoordig geroepen word ( wefpuppets, spionnen, er komen tribunalen, vaccinmoordenaars).

Shoarmamasutra | 15-10-22 | 18:40

Marcel van Dam, over minderwaardige mensen gesproken, die generatie heeft de bijl aan de NL wortels gelegd daar moet je kijken als oorzaak van de ellende van nu.

Uw Verzekeringsadvis | 15-10-22 | 18:54

Ad Melkert probeert met zijn eigen gelijk nog even de grond aan te stampen. Wat een groot verliezer.

impy | 15-10-22 | 18:29

Ad Melkert is wel 1 van de grootste mislukkelingen in de politiek ooit. Wat hij at bij de Chinees vind ik toch wel heel erg onbelangrijk en nutteloos. Het staat in het niet bij wat Fortuyn heeft bewerkstelligd. Hoe of wat of waarom eigenlijk?

Hoe dan ook. Fortuyn. Enerzijds positief dat we eens goed gingen kijken naar de vele fouten die er zijn gemaakt met migratie en anderzijds dat Fortuyn, voormalig CPN-lid en voormalig PvdA-lid de sluizen heeft opengezet, en het salonfähig maken van nogal wat politici die grenzen aan juist wat waarvan wij al decennia zeiden "dat nooit meer". Klinkt allemaal misschien als een j'accuse maar het grootste probleem waar we mee zitten is een chronische groep mensen die zo kwaad zijn op het leven dat ze constant op nietsnutten blijven stemmen om "hun gevoelens en onderbuik" vertolkt te krijgen.

Ja. Dat is wel een probleem.

Rutte, de VVD is al sinds 2010 aan de macht en dat komt niet door dat Rutte een man van het volk is. Of dat de VVD het beste programma heeft.

Nope. Het komt omdat mensen alleen nog maar genoegen nemen met one-liners zoals "grenzen dicht", "nederland voor nederlanders", "islam is een kanker" en "minder minder moslims".

Ja. U hoort het goed. U bent verantwoordelijk voor 12 jaar Rutte. Gewoon omdat de onderbuik en frustratie meer telde dan er iets aan te doen.

Pim. Ik heb de man 1 keer ontmoet was een kwieke intelligente en eloquente man die de onderbuik goed wist te prikkelen. Maar, Pim had geen oplossingen. En dat is dus het blijvende probleem in Nederland. De zijlijn roepers tegen de mensen die wel kunnen en willen besturen en weten dat besturen geen klaagshow of goednieuwsshow is.

Dus... Pim heeft ons laten zien dat we te lang wegkeken met immigranten uit Verweggistan en er niets aan deden om dit te "fiksen". Maar Pim heeft ons meer laten zien dat praatjes geen gaatjes vullen. Er is pas weer hoop in dit land als men "partijen" zoals de PVV op ver rechts onder de loep neemt en zich gaat afvragen wat Geert gedaan heeft, gepresteerd heeft en wat hij eigenlijk überhaupt in zijn mars heeft behalve brullen van de zijlijn?

Weessie, de vroegere eigenaar van GeenStijl zei ooit eens gekscherend over zijn gevolg (de reaguurders) dat ze eigenlijk vooral beter SP zouden kunnen stemmen. Paar zijn echt rechts maar de meesten passen beter bij de SP. O.i.d.

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 18:29 | 12

@Après toi | 15-10-22 | 19:01:

Zo ongeveer. Ja. Verder westers of niet-westers. Zijn Oekraïners westers of niet-westers volgens jou? De niet-westerse vluchtelingen lijken stabiel rond de 25.000 inclusief nareizigers en ik hoor je maar niet over de 300.000 totaal migratie dit jaar (mijn voorspelling) en de +/- 150.000 netto aanwas waarvan vluchtelingen uit niet-westerse oorden ons minste probleem zijn. Graag jouw gedachten.

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 19:10

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 19:10: Dit jaar gaat richting de 50 duizend vluchtelingen. De trend is dat de aantallen toenemen, maar de Covid-jaren gaven een vertekend beeld naar beneden.
Niet-westers allochtoon is Syrië, Afghanistan, Jemen, Eritrea, Somalië, Ethiopië en Irak. Dan heb je het over mensen die veel te weinig competenties hebben om het te redden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Slecht opgeleid, enorme cultuurverschillen, taalproblemen, vrouwen mogen vaak niet werken. Dit type migrant komt dan ook massaal in de bijstand terecht. Ik zag wat CBS-cijfers dat na 5 jaar zo'n 40 procent een betaalde baan heeft. Maar dat is dan vaak werk in de horeca, op de taxi, als fietskoerier of als schoonmaker. Niet het soort werk dat veel bijdraagt aan de economie.
De rest van migratie kan je verdelen in kenniswerkers- die zijn een aanwinst voor de Nederlandse economie- en migranten die werk verrichten (tuinbouw bijvoorbeeld) dat Nederlanders niet zien zitten. Ook die laatste groep mag wat mij betreft wel wat minder qua omvang.

Après toi | 15-10-22 | 19:26
▼ 9 antwoorden verborgen

Pim.
En de kogel kwam van.....
Tjongens, dat die man de kans niet heeft gekregen.
Ik denk dat Nederland er nu heel anders had uitgezien.
Zeer positief anders.

MagnificentRon | 15-10-22 | 18:28 | 5

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 18:31: Als politicus had ie ongetwijfeld compromissen moeten sluiten. Zijn boodschap zou sowieso zijn verwaterd. Alleen buiten de regering kan je extreme standpunten innemen.

Swoop | 15-10-22 | 18:54

@Swoop | 15-10-22 | 18:54:

Sorry. Ik was ook verliefd op de magie van Fortuyn. De enige keer dat ik uit emotie op iemand stemde. Maar het was allemaal gebakken lucht. Hij had geen plannen. Geen ideetjes. Hij had de frustratie van veel mensen en daar heeft hij goed werk verricht. Hij had alleen niet hoeven sterven. Dat blijft me dwars zitten. Had de man dan maar zien falen. Alhoewel ik betwijfel dat er Pim fans zijn zoals ik was die nu inzien dat het allemaal gebakken lucht was.

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 19:13

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 19:13: Hij had bijvoorbeeld wel concrete ideeën over de woningmarkt en de rol van woningbouwverenigingen. En ik heb hem wel eens een concreet voorstel horen doen over de WAO-problematiek. Dus je kunt niet zeggen dat hij geen ideeën had. Sterker nog, hij had meer concrete plannen dan bijvoorbeeld Hans Dijkstal of Paul Rosemuller.

Après toi | 15-10-22 | 19:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Ad Melkert, dat was toch die latente travestiet?

gemeentereiniging | 15-10-22 | 18:28 | 1

Ja, schijnt fap-materiaal te zijn voor extreemrechts.

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 18:32

De vraag die nooit is beantwoord en waar zelfs Peter R de Vries niet verder ging.

Het vuurwapen was afkomstig uit een politieopslagdepot en al eerder gebruikt tegen een pelsfokker.
Hoe was dat mogelijk?

Rotterdammert1965 | 15-10-22 | 18:26

Kaas de Vies bestelt elke zondag nasi speciaal bij De Glote Muul.

blikjegrolsch | 15-10-22 | 18:25 | 2

Ik haal altijd de souzoukischotel bij Chinees Indonesisch Restaurant Holyland

Shoarmamasutra | 15-10-22 | 18:46

Kan geen kapsalon tegenop, pik.

blikjegrolsch | 15-10-22 | 18:53

Die melkert, nog altijd een slechte verliezer.

BrutusBosch | 15-10-22 | 18:25

Ik had hem op een kindermenuutje ingeschat.

Mr_Natural | 15-10-22 | 18:24 | 1

Friet met halve haan en appelmoes?

Met_baard | 15-10-22 | 18:32

En Adje Melkert vergelijkt op de NOS Fortuyn ook meteen maar even met Trump……… stelletje idioten zijn het allemaal

Regreb | 15-10-22 | 18:20 | 3

Melkert kan nog steeds niet tegen zijn verlies.

Après toi | 15-10-22 | 18:23

@Après toi | 15-10-22 | 18:23: Pollens, ik heb blijkbaar dit keer dezelfde gedachte.

BrutusBosch | 15-10-22 | 18:27

Ach, wij vergelijke Melkert met Biden. Die weet ook niet waar die is.

Rotterdammert1965 | 15-10-22 | 18:27

Fortuyn was geen Trump. Fortuyn was een heerlijke Nederlander, wetenschapper en schaamteloze homoseksueel die om een goede grap echt kon lachen. Geen omhooggevallen huisjes melker, niet iemand die zijn boeken niet zelf schreef, niet iemand die geen zinnen van meer dan vier kan formuleren, etc.
Het volk was begin 2000 al wel boos en had het gevoel enorm voor de gek gehouden te worden met de immigratiepolitiek, dat klopt wel.

Wilhelm Tell | 15-10-22 | 18:19 | 2

Fortuyn was eloquenter dan Trump. Hij was een heerlijke irritante kerel met een mooi praatje. Hij was geen wetenschapper noch was hij een politicus.

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 18:33

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 18:33: Fortuyn is in Groningen- waar hij ook les gaf aan de universiteit- gepromoveerd op de sociaaleconomische politiek in Nederland vanaf 1945 tot en met 1949. Later was hij nog wetenschappelijk medewerker bij de SER en hoogleraar in Rotterdam, met de leerstoel arbeidsvoorwaardenvorming bij de Overheid. Dus wel degelijk een wetenschappelijke carrière.

Après toi | 15-10-22 | 19:31

Net ook Chinees besteld. Het komt wel erg dichtbij zo die PvdA.

Snap_het_ook_niet | 15-10-22 | 18:18

Melkert-banen, bestaan die eigenlijk nog?

amateurrr | 15-10-22 | 18:16 | 5

Nee

Uw Verzekeringsadvis | 15-10-22 | 18:56

@BoerKoekoek | 15-10-22 | 18:20: Volgens mij was dat koekoeksjong bij de PostNL naar binnen gewerkt, dus dat klopt.

Plotselinge Aandrang | 15-10-22 | 19:24

@Uw Verzekeringsadvis | 15-10-22 | 18:56:
Vanwaar dan die wachtrijen in ter Apel?

amateurrr | 15-10-22 | 19:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Er moest wel een waterdicht alibi komen.

DRUCKIE1 | 15-10-22 | 18:15

Mooi stukje ja, een vooruitziende blik.

Aleon | 15-10-22 | 18:30

Hij had wat wij nu al meer dan 10 jaar missen: Visie!

rustzacht6 | 15-10-22 | 18:37

Toegegeven, de politici waren toen ook al kudt.
Maar de namen klonken nog zo lekker Nederlands. Ad Melkert, had ook leraar Levensbeschouwing kunnen zijn.

PolBot | 15-10-22 | 18:14 | 1

hoe zou hij het leven beschouwen?

Boeddha18 | 15-10-22 | 20:00

Onsympathieke vent, maar dat zag je vroeger wel vaker bij de PvdA. Kok was ook een chagrijn en Peper niet veel beter.
Gelukkig hebben we nu Jesse Klaver. Die is vriendelijk en draagt een pyjama. En is tegenwoordig de baas bij de socialisten.

Après toi | 15-10-22 | 18:14 | 10

@Goedverstaander. Marokanen die Nederland hebben opgebouwd? Hallo, vergeet de bevrijding niet, de contingenten Marokanen die eigenhandig de MOF hebben laten optyphen.

Aleon | 15-10-22 | 18:35

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 18:35: Nou, veel Marokkanen kwamen in verouderde industrieën terecht, waar ze een paar jaar werkten en vervolgens voor eeuwig in de WAO verdwenen, omdat die fabrieken massaal failliet gingen. En ze konden inderdaad goed vechten, dat vond Franco ook, die veel Marokkanen inzette, om de Spaanse burgeroorlog te kunnen winnen.

Après toi | 15-10-22 | 18:54
▼ 7 antwoorden verborgen

Ad Melkert? Heel stabiel persoon, snapt nog steeds niks.

willem n | 15-10-22 | 18:14

Ad Melkert is met afstand de grootste loser in politiek NL. Begon bijna te janken tijdens het bekende debat met Fortuyn.
Echt, het relativeringsvermogen en de humor van een doodgeboren Braziliaanse treuzelmier.
Wattie vrat? Who cares?

Ichneumonidae | 15-10-22 | 18:13 | 1

"een doodgeboren Braziliaanse treuzelmier" LOL!
Is Hans Teeuwen uw spindokter? #UniekeZin

keestelpro | 15-10-22 | 20:47

Melkert, Van Dam, Rosenmüller. Ze wassen hun handen in onschuld.

goedverstaander | 15-10-22 | 18:12 | 5

@von Amsberg | 15-10-22 | 19:24: Baudet maakt het er ook wel helemaal zelf naar, met zijn verheerlijking van Putin en de inval in Oekraïne.

Après toi | 15-10-22 | 19:33

@Après toi | 15-10-22 | 19:33: Dus een andere mening is een rede voor moord?

von Amsberg | 15-10-22 | 19:56

@von Amsberg | 15-10-22 | 19:56: Is Baudet overleden?

Après toi | 15-10-22 | 20:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Ad Melkert….. de mannelijke Kaag!

de directeur | 15-10-22 | 18:10

Fortuyn is vooral door eigen opinie doodgeschoten en niet door de opmerkingen van iemand anders. Een dierenvriend nam zijn luchtige opmerkingen over de nertsenfok serieus en deed er wat aan.

En wat maakt het uit wat anderen op hun bord hadden? De één zure zult en de ander geroosterd varkensvlees. Allebei heerlijk.

AntiZanicz | 15-10-22 | 18:08 | 7

Jij begrijpt de term demoniseren niet blijkbaar.

Jackson | 15-10-22 | 18:32

Was toch de schuld van Bonkers, of kon je deze keer de link niet leggen?

hero_of_heaven | 15-10-22 | 18:52

U bent eerder er al op gewezen wat het motief van Volkert was. Lees de uitspraak van de rechter nog maar eens.

countus | 15-10-22 | 20:03
▼ 4 antwoorden verborgen

Zeker weten dat Melkert het desondanks een feestmaal vond...

At_Dawn_They_Sleep | 15-10-22 | 18:07 | 5

Nog nooit een politicus zo zuur zien kijken en reageren. Wat een absolute afgang van deze zogenaamde sociaal democraat....

At_Dawn_They_Sleep | 15-10-22 | 18:54

@Bakkeleures | 15-10-22 | 18:27: Staat ook onderaan het interview: "Twintig jaar na dato weet Melkert nog altijd niet wat hij of de PvdAllochtoon fout hebben gedaan."
Zulke onnozele, demoniserende ei**ls horen gewoon niet in de polletiek.

Aristotalloss | 15-10-22 | 18:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Plaats maar meteen het stompste reaguursel. Partij van de Atjar.

Leptob | 15-10-22 | 18:06 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl