Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Tussen het hooi en de Franse middenklasse van Éric Zemmour in Saulieu

De Profeet van Molenbeek is op bedevaart voor Safari Eurabia. Samen met Dr. Teun Voeten bezocht hij een verkiezingsbijeenkomst van de rechtse presidentskandidaat Éric Zemmour, waar Tuur verslag doet en Teun de kiekjes trekt

Saulieu ligt in het hart van de Bourgogne en staat symbool voor het Frankrijk waar ik ooit van hield. Dat vindt presidentskandidaat Éric Zemmour ook want hij houdt zijn tweede campagnemanifestatie uitgerekend in dit roomblanke, roomse en vooral slaperige dorp. Op de markt verkopen ze oesters, zuurkool, kaasjes, foie gras en geweldige streekwijnen en ik zie zowaar een paar mannetjes met alpinopet en een stokbrood op de schouder. 

Het Relais Bernard Loiseau, naast het bescheiden hotel de la Poste waar ik met Teun Voeten bivakkeer, had lang drie Michelinsterren. In 2003 pleegde chef-eigenaar Bernard Loiseau zelfmoord omdat hij dat doodsbang was dat hij een étoile ging kwijtraken (wat echter niet het geval bleek. Gefopt!). Heel culinair Frankrijk stond op zijn kop en er volgde een felle discussie over de dodelijke macht van Frenske Timmermans’ dieetbijbel. 

Tip van Tuur: de schitterende Michelin-parodie: L’Aile ou la Cuisse, met Louis de Funès en Coluche (dat hun herinnering tot een zegen mag zijn). 

De weduwe Loiseau is nu de baas. Teun en ik staan nog even als paupers bij het menu in de vitrine te kwijlen maar dit kunnen we GeenStijl niet aandoen want onze knabbel had Bart Nijman een slordige 7 meijer gekost, nog even los van de pikketannussies bij de koffie. 

Maar er heerst ook crisis in Saulieu. Veel winkels staan leeg en huizen zijn te koop voor bespottelijke prijzen. Een kast met vijf slaapkamers doet 50.000 euro. Jeugd is er amper, het Franse platteland loopt leeg en vergrijst. 

De gemeentereiniging spuit haastig de graffiti tegen “fascist” Zemmour over. Een aandoenlijk roedeltje communisten en aanverwante antifascisten staat in het centrum te protesteren tegenover een leger zwaarbewapende CRS-rambo’s in gevechtskledij. Daar maak je geen grapjes mee.

Zemmour -  die op de dodenlijst staat van salafisten en hun natuurlijke bondgenoten van antifa -  heeft een eigen gigantisch leger van betaald en vrijwillig en vooral zeer gedisciplineerd veiligheidspersoneel op de been gebracht. De briljante spindoctor van Zemmour, family man Olivier Ubéda, zou een van de jongetjes uit die entourage verkracht hebben, maar volgens de presidentskandidaat betreft dit een typisch linkse smeercampagne.  

De spanning in de afgeladen Espace Jean Bertin (3500 adherents) wordt zorgvuldig opgebouwd, met stampende muziek en rookmachines. Het duurt een uur voor Zemmour opkomt: dwars door het publiek naar het podium, en niet vanuit de coulissen. Het publiek is blank, fatsoenlijk gekleed en overwegend middenklasse. 

De enige dissonanten zijn een paar motorboys met tattoes in de nek. Verder heel veel frisse meisjes en een handjevol vrome kloten - type mister Bean - met een crucifix als speldje op hun coltrui. In ieder geval niet het enge soort katholieken dat Le Pen aantrekt.  Zemmour noemt zijn aanhang La France Silencieuse (het stille Frankrijk) maar die maakt vandaag flink lawaai. On est chez nous, on est chez nous, brullen ze. 

Het optreden begint een uur te laat en later hoor ik van Gérald Vuillemin, de uitbater van La Poste, dat Zemmour en zijn volledige claque uitgebreid in de sterrentent hebben geluncht. De kandidaat noemt Bernard Loiseau maar liefst zes keer in zijn speech voor de snorrende camera’s van alle grote Franse zenders. 

Wat een spreker is die man. Urenlang, uit het hoofd. Over koopkracht, Le Grand Remplacement (de omvolking), hij houdt een warm pleidooi voor de boeren en de jagers, tot groot vermaak van Teun Voeten, die trots met zijn Franse jachtvergunning zwaait. Verder wil Zemmour een verbod op familiehereniging, Frankrijk uit de NAVO halen en twintig miljard euro besparen op de kosten van migranten. Zijn uitsmijter, een geboortepremie van 10.000 euro voor echte Fransen, krijgt een daverend applaus.

Heimwee naar het oude Frankrijk kenmerkt zijn vlammende optreden die middag. Pas helemaal aan het einde noemt hij de islam. Ook slim, want hier wonen geen moslims en het is dus geen item. 

Zemmour had het eens terloops over de deportatie van vijf miljoen moslims uit Frankrijk. Links noemt Zemmour le juif de service pour les antisémites: de excuusjood van antisemieten, en Jean-Marie Le Pen mopperde dat wanneer hij dezelfde boude uitspraken doet als “de jood” Zemmour, hij op het schavot eindigt.

Mijn goede collega Sylvain Ephimenco, de best gelezen columnist van Trouw, ziet het somber in en mailde mij: "Tuurtje, stel nu dat het jihadisten de komende maanden lukt om nieuwe aanslagen te plegen. Zeker niet ondenkbaar omdat Frankrijk het hoogste aantal Syriëgangers in Europa telt en (oorlogs)wapens ruim aanwezig zijn in de migrantensteden en banlieues. Bovendien is het de bedoeling van terroristische organisaties als Al-Qaida en IS om situaties te creëren die passen in een burgeroorlog. De repressie die hierop zal volgen, ook tegen de verbale meelopers, en de beperkingen in het dagelijkse leven in moslimbuurten, zullen de polarisatie tot ongekende hoogte opstuwen. Maar nog belangrijker: de reactie van de niet-moslimbevolking zal in geval van escalatie niet beperkt blijven tot het bekladden van moskeeën of het werpen van een varkensoor in een tuin zoals nu gebeurt. Als aanslagen beantwoord worden met aanslagen is de burgeroorlog bijna een feit. Rest nog de vereenzelviging met de groep volgens etnische en religieuze lijnen. In tijden van gruwel kan bijna niemand hieraan ontsnappen. Europa moet er dan op rekenen dat de chaos en het geweld niet tot Frankrijk beperkt blijven."

De Groene Amsterdammer publiceerde een uitgebreide analyse van Zemmour en die komt er niet zo goed van af bij de gesel van rechts Nederland. 

Mij interesseert het niet zo of de beste man een fascist of een ware Franse patriot is die zijn aanhang als een ware Goebbels - maar dan Joods - bespeelt. Zemmour maakt een goede kans om met Macron de tweede ronde van de presidentsverkiezingen te halen op 24 april en en als rechts Frankrijk de krachten bundelt en vervolgens massaal op hem stemt, kan hij zomaar winnen. Het negeren van Zemmour door een journalistiek cordon sanitaire (schutkring is een mooie Belgische vertaling) is kortzichtig en arrogant, zo leert ons de geschiedenis.

Meer beeld? De hele fotomap van Teun Voeten staat hierrr (90MB)

Alors. De reis vervolgt richting de boulevard van Nice

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuur gevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

De powers that be zullen nooit toelaten dat Zemmour president de la republique wordt. EU niet, USA niet en de gevestigde orde niet.
Dagelijks komen er letterlijk scheepsladingen met immigranten aan land in de EU. Vaak jonge mannen die niets hebben te verliezen. Als het al een burgeroorlog wordt, dan zetten wij onze sneeuwvlokjes daar tegenover? Het is te laat en de omvolking waarop Zemmou spreekt is al een feit.
Trop tard, hein!?

Jan Lange3373 | 20-02-22 | 10:53
-weggejorist-
Verderkijkert | 19-02-22 | 21:58 | 1

Goed stuk weer. Ik hoop dat er een papieren versie van komt aan het eind.

UnderTheDevil | 19-02-22 | 20:38

Mooi of eigenlijk, triest, stuk weer. Dat Noord Frankrijk altijd triest is geweest en is, is wel bekend. Met het sluiten van de zware industrieën, veelal druilerig weer en opkomend Islamisme is het er niet beter op geworden. Als Nederlandse wielercommentatoren bij Parijs-Roubaix op de NPO vol enthousiasme roepen: "Wat een prachtig landschap," terwijl ik toch echt kijk naar een grijs, plat, deprimerend landschap met druilerig weer met arme, onderkomen steden en dorpen, dan weet je dat het een hell hole is. Maar dat we nu ook zien dat al sinds een jaar of de twintig ook Bourgondie eraan moet geloven vind ik bijzonder jammer, helaas niet onverwacht. Probleem in Frankrijk is dat Parijs het absolute politieke middelpunt van het land is en dan vooral urbaan links "liberaal" en salonsocialistisch, de macht heeft. En zolang zij de dienst uitmaken zal er niks veranderen en alleen maar verergeren. Zo vooruitstrevend als Frankrijk eind jaren '50 en jaren 60/70 tot 1981 was, totdat dus salonsocialist Mitterrand aan de macht kwam, zo onderkomen en vergane glorie is het nu.
En Macron dan? Macron is een nitwit dwerg die niet het intellectuele vermogen heeft om het land een nieuwe positieve lange termijn visie te geven en is vooral dol op zichzelf.

Basil Fawlty | 19-02-22 | 18:27 | 36

@Basil Fawlty | 19-02-22 | 23:57:
Thnx. Zelfde.

reservebelgië | 20-02-22 | 00:15

Aha, een roestige bak die een baggerschip meeneemt. Bijzonder.

GregorVanPallandt | 20-02-22 | 00:17
▼ 33 antwoorden verborgen

De hang naar vroeger tijden is naïef romantisch en komt nooit meer terug. Zemmour gaat het niet redden en Frankrijk en de rest van Europa zal voor altijd veranderd zijn. Dat is het immers al. Stem wat je wil, maar als je denkt dat het schip gekeerd kan worden; zalig zijn de onnozelen van geest.

YoMoms | 19-02-22 | 18:13 | 6

@Kowalski11 | 19-02-22 | 18:32:

Zo'n figuur zoals Baudet zou inderdaad moeiteloos met salafisten een deal sluiten.

Dus ja. Ik haat salafisten. Ook als liberaal moet je ergens een grens trekken. Dat begint niet alleen bij salafisten maar ook soortgelijk volk.

GrandMechantLoup | 19-02-22 | 18:39

@YoMoms | 19-02-22 | 18:23: Ik vrees dat u gelijk hebt. Europa is voorgoed veranderd en helaas ten kwade. Onomkeerbaar.

staat het bier koud? | 19-02-22 | 20:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Veel van de complotwappies die het over Eurabia hebben vergeten overigens iets heel belangrijks. Een geschiedkundig feitje namelijk.

De "reconquista" (de herovering) was voor de mensen in Iberia (Spanje) verschrikkelijk. Niet alleen voor de joden (die destijds hun gouden eeuw hadden) maar ook voor christenen en moslims. Dat vergeten velen. Nee, het was helemaal niet goed in Europa als je jood was. Er zijn na de "reconquista" tienduizenden joden gevlucht naar.... WAIT FOR IT... Het Ottomaanse rijk. Ja naar de Turken, naar de moslims. Want die waren ook niet lief hoor maar nog veel beter dan de Spaanse, Portugeze en Franse katholieken. Laten we maar niet beginnen over de Orthodoxen in het Oosten. Het woord Pogrom komt niet voor niets uit het Russisch en laten we de Protocollen van Sion maar niet vergeten, komt ook uit Rusland. Oh had ik al verteld dat wereldwijd gezien de meeste neonazi's in Rusland wonen? Gewoon omdat ze zichzelf als ubermensch zien? Nee? Bij deze dan.

GrandMechantLoup | 19-02-22 | 18:11 | 28

@Basil Fawlty | 19-02-22 | 20:09:

Spanje is een typisch Westers land, dat dus probeert om fouten uit het verleden goed te maken. Of in ieder geval niet te herhalen. Dat maakt de Westerse landen de meest vrije, vreedzame, welvarende en tolerante landen uit de gehele menselijke geschiedenis.

Het is tragisch dat onze bereidheid om ons verleden kritisch te bekijken en daarvan te leren helemaal is doorgeslagen naar radicale zelfhaat. Voornamelijk gepropageerd door religies die elke vorm van vrijheid, vrede, welvaart en tolerantie afwijzen. Dus socialisten en islamisten, die hun bloeddorstige verleden nog steeds bejubelen.

Dandruff | 19-02-22 | 23:18

@Cobarde | 19-02-22 | 21:11:

Het grootste nadeel van blut und boden theorieën is eigenlijk dat ze nooit kloppen. Vaak ook om meerdere redenen.
Natuurlijk woonden er in Europa al Europeanen voordat de eerste Noord Afrikanen naar Europa voeren. Bovendien zijn de Noord Afrikanen van 1500 voor Christus niet dezelfden als die van 800 na Christus; net zo min als Algerijnen hetzelfde als Egyptenaren zijn. Zelfs binnen beide landen wonen meerdere volken en dat was 3.500 jaar geleden niet anders. De handelssteden in Noord Afrika waren destijds trouwens vooral in handen van Feniciers, uit Libanon.
Bovendien zijn er door de eeuwen heen altijd mensen de Middellandse zee overgestoken, van en naar beide kanten. De reconquista slaat puur op het verjagen van islamitische onderdrukkers uit Spanje.

Dandruff | 19-02-22 | 23:28

Progroms kwamen nauwelijks voor in Rusland. Het is wel een Russisch woord, maar de progroms waren vooral in Oekraïne en Polen. Kijk maar even op wiki. En neonazi's zijn er in het huidige Rusland nauwelijks. Die worden echt niet geaccepteerd omdat het Russische volk enorm geleden heeft onder de nazi's. In het Westen van de Oekraïne is dat heel anders.

Graaier | 20-02-22 | 09:30
▼ 25 antwoorden verborgen

Leuk stuk, ik ga de verkiezingen daar zeker volgen.

rifraf | 19-02-22 | 18:06

Zijn er natuurlijk weer mensen die van alles gaan zeggen claimen e.d. bijvoorbeeld over de N.S.B.

Meinoud Rost van Tonningen was niet raspuur genoeg voor de Waffen-SS. Dit eventjes afgezien dat de N.S.B. gewoon heel veel joden had als leden.

Is dat zo?

Ja. Dat is zo. Werden die eventjes genaaid.

Maar dan hebben we het "slechts" over nazisme he. Nazisme is niet hetzelfde als fascisme.

Fascisme is gestoeld op autoritair nationalisme (wij, eigen volk eerst, grote leider enzovoort), nazisme is gestoeld op rassenleer (jij, jood, zigeuner, homo bent minderwaardig, wij zijn beter dan jij bent).

Dat is het verschil. Je kan dus prima een jood zijn en een fascist. Het enige wat je hoeft te doen is een etnische minderheid overal de schuld van geven (voor Zemmour is dit moslims) en daar is hij meermaals voor veroordeeld.

Niemand is blij met criminele moslims. Of die asociale eikels die grof vrouwen nafluiten en voor hoeren uitmaken. Maar. Alle moslims veroordelen? Dan ben je tuig van de richel. Er is geen discussie meer.

GrandMechantLoup | 19-02-22 | 18:02 | 10

@GrandMechantLoup | 19-02-22 | 18:58: Je geeft nu precies het verschil tussen onze waarden en die van de moslims aan. Bij ons draait het om fatsoen, in de moslimcultuur om gezichtsverlies.

Kowalski11 | 19-02-22 | 19:12

@Kowalski11 | 19-02-22 | 19:12:

Waarbij men natuurlijk wel beseffe dat die buurman een verzinsel is. Aan wie dit incident nooit is voorgelegd.
Dit soort gedrag komt bovendien dusdanig vaak uit islamitische hoek vallen dat er van "schande op familie, volk en religie" geen sprake kan zijn.

Dandruff | 19-02-22 | 19:28

Ha een islamofiel wat schattig, islam en met name de salafistische variant die gepredikt wordt in de Europese moskeeën is een gevaarlijk gif voor onze samenleving. Als je daarvan weg wil kijken best maar om andere dan voor fascist uit te maken is een beetje dom moslims waren goede vriendjes met de nazi's maar dat zien we maar over het hoofd.

bijna_raak | 20-02-22 | 08:24
▼ 7 antwoorden verborgen

De safari Eurabia geeft unieke inkijk in 'het stille Frankrijk' van Franse Mr.Bean lookalikes met crucifix-speldjes. In de 19e eeuw was Frankrijk ook gefascineerd door de vergane glorie van de Middeleeuwen, totdat Baron Haussmann het voor elkaar kreeg om het barricade-gevoelige Middeleeuwse centrum van Parijs kaal te slaan en te vervangen door brede boulevards, zo breed dat het geen enkele gele hesjes demonstratie nog meer zou lukken om de boel dicht te gooien. (Totdat de Truckers in Canada het weer lukte). Gaat de Safari Eurabia zich ook mengen tussen de gele hesjes? Graag ook fotoreportages van onbekeerbare Omacron aanhangers. Hoe zien die eruit, of zijn ze nog stiller dan 'het stille Frankrijk' van Éric Zemmour?

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-02-22 | 17:58 | 6

@Wattman | 19-02-22 | 18:28:

Statistisch niet mogelijk. Zelfs moslims willen niet eens eigenlijk moslim zijn.

GrandMechantLoup | 19-02-22 | 18:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ga geen drank- en drugsmisbruik sponsoren, mag niet van mijn geloof, sorry.

Diederik_Ezel | 19-02-22 | 17:44 | 5

@GrandMechantLoup | 19-02-22 | 17:49:
Diederik heeft verder ook geen werk van Hemingway, Bukowski of Cremer gelezen. Je wilt de verslaving niet sponsoren toch?

SterF... | 19-02-22 | 17:53

@SterF... | 19-02-22 | 17:53:
Hij luistert ook niet naar rockmuziek en dergelijke. Zo'n Keith Richards bijvoorbeeld, moet je toch niet willen?

el jefe | 19-02-22 | 18:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Okay okay okay...

Ik hoor sommige denken... MAAR... maar... Zemmour is toch een Algerijnse jood? Hij is toch getrouwd geweest met Mylène Chichportich? Hij is een jood... Hoe kan hij een fascist zijn?

Je verward nazisme met fascisme primaatje. Nazisme was geënt op rassenleer. Fascisme is iets heel anders en toch een beetje gelijk. Je kan prima Griek zijn of Rus zijn of Jood zijn en Fascist zijn.

GrandMechantLoup | 19-02-22 | 17:43 | 13

@GrandMechantLoup | 19-02-22 | 19:02:

Wie doen er dan alsof joden altijd geweldig zijn?
Helemaal niemand zegt of suggereert dat. Die stropop komt alleen van een enkel op joden gefixeerd figuur.

Dandruff | 19-02-22 | 19:32

Ja een ander voor primaat uitmaken versterkt je betoog.

bijna_raak | 20-02-22 | 08:26
▼ 10 antwoorden verborgen

Net een donatie gedaan. Als GS nou die andere €695 euro stort kunnen die jongens toch een keer lekker uit eten. Waar doen we moeilijk over...

SterF... | 19-02-22 | 17:38

Okay okay okay...

Éric Justin Léon Zemmour. Ik geef je een voorzetje. Laten we eventjes vergeten dat de Fransen koloniale beesten waren. Die eigenhandig delen van Afrika, het midden-oosten verdeelden naar "eigen inzicht". Laten we alles vergeten.

Alsof het allemaal nooit is gebeurd. Alsof Algerijnen niet als goedkope slaven naar Frankrijk zijn gehaald. Of dat er geen negers uit Senegal als goedkope slaven zijn gehaald.

We vergeten dat allemaal.

Dan nog is Éric Justin Léon Zemmour een vieze nare fascist die met pek en veren verjaagd moet worden uit Frankrijk.

Hij, zijn ideologie staat haaks op de filosofie van Liberté, Égalité, Fraternité die Frankrijk hoog houdt. Hij is niets meer dan een fascistische jihadist. En ik roep elke Franse broeder en zuster op om dat smerig stuk afval te verwerpen.

"Allons enfants de la Patrie,. Le jour de gloire est arrivé ! Contre nous de la tyrannie,. L'étendard sanglant est levé,"

GrandMechantLoup | 19-02-22 | 17:32 | 6

Mensen die vanuit rechtvaardigheid denken, missen de essentie van het leven in een grootser perspectief.

aflaatverkoper | 19-02-22 | 17:59

@GrandMechantLoup | 19-02-22 | 17:46: Als moslims niet vrij zijn om van hun geloof af te stappen (hun dingetje) hoe kunnen ze dan verantwoordelijkheid nemen. En waarom zou je daar wel prima mee door 1 deur kunnen. Hoezo zijn ze beter dan fascisten.

Wiebenick | 19-02-22 | 20:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Frans, de taal die het mooist, geilst, lelijkst of het meest weerzinwekkend is al naargelang hoe het uitgesproken is.

SterF... | 19-02-22 | 17:32 | 4

Italiaans is ook mooi.

cugel | 19-02-22 | 18:20

@SterF... | 19-02-22 | 19:17: Ik probeerde op het internet consensus te vinden over welke taal mooier is, maar dat gaat niet. En met Frans kan ik me redelijk redden maar Italiaans spreek ik niet echt dus ik kan het ook niet met zekerheid zeggen.

cugel | 20-02-22 | 00:29
▼ 1 antwoord verborgen

"Oesters, zuurkool, foie gras én fantastische streekwijn."
Laat mij maar Zuid Waarts heen arriveren, richting FR.

chicago river | 19-02-22 | 17:25

Éric Justin Léon Zemmour

Is een fascist. Niet een klein beetje ook.

Thierry Baudet is ook een fascist. Niet eens een beetje.

Welke discussie is er nog? Het is gewoon zo.

Vind je Éric Justin Léon Zemmour een redelijk politicus met goede punten dan weet je waar je staat in de geschiedenis.

Vind je Thierry Baudet een redelijke man met intelligentie dan weet je waar je staat?

Ik, best rechts, snap prima wat er speelt. Maar ik wil elkaar geen "mietje" meer noemen. Ik vind dat we gewoon met open vizier moeten verder gaan.

Ik begin: Éric Justin Léon Zemmour is een FASCIST. Ik ben een Liberaal. Hij is mijn vijand omdat hij tegen alles is waar ik voor sta. Change my mind.

GrandMechantLoup | 19-02-22 | 17:23 | 16
-weggejorist-
GrandMechantLoup | 20-02-22 | 00:21
-weggejorist-
reservebelgië | 20-02-22 | 00:34
-weggejorist-
GrandMechantLoup | 20-02-22 | 02:01
▼ 13 antwoorden verborgen

Voor wie een 2e huisje wil: dat soort woningen zijn op veel plekken in Frankrijk te koop. Een kennis van mij kocht een flink pand voor net iets meer dan €10k, een kluswoning zonder verwarming maar verder wel bewoonbaar. Zijn vriend kocht in hetzelfde dorp een pand in een stuk betere staat voor €20k, en kon de daar naastgelegen woning voor nop bij krijgen (op de notariskosten na, en die zijn wat hoger dan hier).

Muxje | 19-02-22 | 17:16 | 2

Een soort van GeenStijlLand gaan oprichten op het platteland in Frankrijk?

aflaatverkoper | 19-02-22 | 17:54

Maar hoe denkt Zemmour de huidige in Frankrijk levende mohamedanen (vooral in de bandelieu) af te richten en model Fransen te worden. Daar gaat een verbod op gezins hereniging niets uithalen.
Het probleem is simpelweg te groot geworden door jaren en jaren weg te kijken. Ik kijk naar u, generatie 1945 - 1955. U heeft het verprutst en terwijl u binnenkort de ultieme escape kaart gaat spelen zit ik hier in de shit en mijn kinderen in een nog grotere shit.

Lochos | 19-02-22 | 17:15 | 3

Implanteer een chip om ze goed te kunnen volgen.

HogeNood | 19-02-22 | 17:19

Lochos = waarheid als een koe.
Hai Koe!

Hai! Koe. Wat sta je
daar vroeg in de wei dampend
in het natte gras.

aflaatverkoper | 19-02-22 | 17:46

Dat Frankrijk lijkt meer op Rusland dan ze lief is. Met hun hang naar voorbije tijden, oude glorie en afgebladderde glamour. Die valse nostalgie naar het geromantiseerde landleven. Tegelijkertijd lijkt er iets te rotten van binnenuit. De analyses komen kennelijk niet verder dan islam, NAVO of neoliberalisme. Nahja, bier.

Duwbak_Linda | 19-02-22 | 17:13 | 14

@Arachne | 19-02-22 | 18:16:
Wat ik al zei; ik spreek geen Frans. Is soms wel een gemis. Maar heb nooit eisen over immigratie gezien. Vond ik opvallend.

Duwbak_Linda | 19-02-22 | 18:20

@Duwbak_Linda | 19-02-22 | 18:20:
Boks!
*Nu in een hoekje even zachtjes huilen gaat doen*
Daarna gewoon door gaat leven natuurlijk.

aflaatverkoper | 19-02-22 | 18:26
▼ 11 antwoorden verborgen

"In ieder geval niet het enge soort katholieken dat Le Pen aantrekt." Dus de zgn integralisten kiezen de kant van Le Pen? Als Zemmour en Le Pen het electoraat op de rechterflank onderling verdelen halen ze straks allebei de tweede ronde niet.

Tashtego | 19-02-22 | 17:13 | 1

En dat is precies de bedoeling.

Arachne | 19-02-22 | 18:13

Heb Frankrijk altijd verdedigd tegen zuur Nederlands spruitjes etend volk.
.
Wat er in Roubaix gebeurt of in Lille, of in Marseille, Lyon of delen van Paris St. Denis buitenwijken, dat zijn geen grappen vriend.

chicago river | 19-02-22 | 17:11 | 2

Zure Nederlanders die bittere spruitjes eten. Het moet niet gekker worden!

aflaatverkoper | 19-02-22 | 17:39

Wat er in de Banlieues van Frankrijk gebeurt zijn zeker geen grappen.

Wijze uit het Oosten | 19-02-22 | 18:39

-

HogeNood | 19-02-22 | 17:10

Bah. Mensen met vlaggen waar de verpakkingskreukels nog in zitten. Niet professioneel. Haal er ff een fcking strijkijzer (op lage temp want goedkoop polyester) overheen man. Luie flikkers. Ben je nou bereid wat moeite te doen voor je revolutie of niet?

Sportschoenen | 19-02-22 | 17:10 | 3

Met stoom of zonder stoom?

aflaatverkoper | 19-02-22 | 17:37

Lichtvochtige theedoek op de vlag tegen het verschroeien.

Arachne | 19-02-22 | 18:12

Als het dan toch op een oorlog moet uitdraaien, dan liever tegen de islam dan tegen de Russen.
Oorlog is de drijfkracht van de mensheid en maakt dat culturen floreren. Dat is al sinds de mens rechtop begon te lopen en de hersenen begonnen te groeien.
Ik ben dus een voorstander van oorlog voeren tegen De Ander.
De enige vraag die van belang is: aan welke kant sta jij?

Edit:
Dit is geen oproep tot geweld. Slechts een constatering dat de zaken nu eenmaal zo gaan.

aflaatverkoper | 19-02-22 | 17:09 | 1

die is al begonnen met het fokprogramma

K. Westergaard | 20-02-22 | 09:12

Islam is vrede maar het verpauerd Europa wel vind ik.

de uitbater | 19-02-22 | 17:07 | 1

"... vrede ..."
ROFLOL!!!

Aristotalloss | 19-02-22 | 17:44

Mooie reportage weer, met lekker veel foto's.
Ephimenco (overigens een van de goeien) meent blijkbaar dat de kiezers deze kandidaat "niet in de kaart moeten spelen" (waar hebben we dat eerder gehoord). Want dan komt islamitisch Frankrijk in opstand. Maar als dat de toestand in Frankrijk is, dan zal het ook zonder Zemmour misgaan, alleen wat later. Wegkijken en "islamofobie" roepen betekent uitstel maar geen afstel. En leidt tot de uitkomst die Houellebecq beschrijft in Onderworpen.

J.P.Drapeau | 19-02-22 | 17:03

Hoop dat er ook nog dit soort berichten komt over de Gemeenteraadsverkiezingen alhier.

dathoujetoch | 19-02-22 | 17:01

Zemmour heeft gelijk als hij zegt dat de meeste hedendaagse grote problemen op het gebied van criminaliteit & veiligheid bijna altijd gerelateerd zijn aan immigratie.
Maar hij mag dat niet zeggen.

laurentius | 19-02-22 | 16:53 | 4

Is dat de reden waarom het platteland leegloopt en vergrijst? Is dat de reden waarom de kleine bakker en slager hun deuren sluiten?

Duwbak_Linda | 19-02-22 | 17:01

Voor mij is gelijk hebben niet belangrijk - wel dat tweedeling een recht is. Laten “ z i j ” maar alle lasten dragen. Ze willen toch zo graag? Bovendien beschouw ik het als tegen de Mensenrechten om mij als slaaf te gebruiken voor “ h u n “ hobby.

HogeNood | 19-02-22 | 17:14

Zemmour kan dat gewoon zeggen. Le Pen kon en kan dat niet zeggen.
Hoe zit dat? En niet de "het is de toon van het debat" drogreden.

Arachne | 19-02-22 | 18:12
▼ 1 antwoord verborgen

Zemmour geeft zich niet zonder slag of stoot over aan de vijfde collone en dat is begrijpelijk. Als het zo doorgaat met de groei van het aantal moslims in de Europese landen dan komt er een moment dat de islam de toko overneemt, ook in Nederland. Voor dat geval heeft Mark Rutte al een wit vlaggetje klaarliggen dat hij zo uit een raam van het torentje kan steken.

goedverstaander | 19-02-22 | 16:53 | 5

Er hebben altijd moslims in Frankrijk gewoond, zie het eiland Mayotte. Dus hou op met dat vijfde colonne dit en dat.

Cobarde | 19-02-22 | 18:03

@Wijze uit het Oosten | 19-02-22 | 17:55: Die combinatie.

goedverstaander | 19-02-22 | 21:13

@Cobarde | 19-02-22 | 18:03: Oh, ik dacht al. Er wonen heel veel moslims in Frankrijk. Niet waar natuurlijk, ze wonen ze allemaal op het eiland Mayotte.

goedverstaander | 19-02-22 | 21:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Iets in mij zegt dat de mevrouw op foto nummer 7 niet een potentiële Zemmour-stemmer is.

goedverstaander | 19-02-22 | 16:43

"Het publiek is blank, fatsoenlijk gekleed en overwegend middenklasse."
Yup, dat ben ik. Ook periferie, maar dit is toeval.

Duwbak_Linda | 19-02-22 | 16:41

Beetje begintijd van de FvD- publiek. Middenklasse en wat politieke junkies en iets-meer-dan-gemiddelsld-gelovigen.

Maar: tot nu toe klare taal van Zemmour. Ik hoop erop maar de meeste rechtse raketten komen niet in orbit.

Schwanzeleber | 19-02-22 | 16:40

Wat is erger, islam, woke of dit?

eerstneukendanpraten | 19-02-22 | 16:33 | 6

Islam en woke.

Patraque | 19-02-22 | 16:55

Wegkijken is het ergste

laurentius | 19-02-22 | 16:55

Beiden zijn voor onder de tram
als die nog niet wegbezuinigd is

Tobi | 19-02-22 | 16:57
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen