Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wie Zijn Die Mensen? Deel II: Henk Staghouwer (CU) - De koekebakker uit Groningen

Een inzending uit het Hoge Noorden over een diep gezakte gedeputeerde

Henkie penkie mestgiertankieeee

We wilden niet met Franc Weerwind beginnen maar we werden door de omstandigheden gedwongen (sorry Franc). Deel 2 van wat misschien wel een 29-delige serie Wie Zijn Die Mensen? kan worden, is vanuit het Hoge Noorden omlaag gevallen in onze mailbox. Want in het Hoge Noorden kennen ze de nieuwe minister van Landbouw Henk Staghouwer (CU) maar al te goed. Beter dan hen lief is, zelfs. Het regent al een week woeste mails vol onbegrip over zijn benoeming, want Staghouwer heeft zijn Haagse baantje gekocht met vriendendiensten aan Rutte's vvd. Hieronder wordt duidelijk waar die woede vandaan komt, hoewel het gaskraanverhaal van gisteren wellicht ook al een waakvlammetje doet oplichten...:

Henk Staghouwer, de koekebakker uit Groningen

Groningen is de aardgaskolonie van Nederland. Bestuurd vanuit Den Haag. Met als resultaat dat Groningers hun eigen zwakke politici liever wegpromoveren dan zelf houden. Groningse bestuurders zijn er zelf apetrots op, dat ze hun stevige derrière uit de Grunneger klei konden onttrekken en mogen zetelen op het Haagse pluche der carrière. En Groningen was even opgelucht, wachtend op de volgende klucht. 

Neem bijvoorbeeld PvdA-gedeputeerde en later Tweede Kamerlid William Moorlag, die als afscheidscadeau zijn provincie natrapte door voorstander te zijn van windmolens op een paar honderd meter afstand van huizen. Even diezelfde mensen terroriseren die op je gestemd hebben. Stank voor dank. En zo hebben we nu CU-gedeputeerde Henk Staghouwer, vers minister van Landbouw in Rutte IV. Die wachtte niet eens op zijn Haagse positie om Groningers een paar dolken in de rug te steken. Hij deed dit al meermaals tijdens zijn functie als gedeputeerde. 

Wat was het geval? De Groninger met aardbevingsschade moest individueel opboksen tegen de valse juristen van CVW en Shell, die rechtstreekse lijntjes hadden met woordvoerders in het kabinet en het ministerie van EZK en zo het beleid beïnvloedden. Er kwam gelukkig een wetsvoorstel zodat Groningers geholpen konden worden bij hun juridisch gevecht. De wet werd breed aangenomen. Democratie en recht zegevierde. Maar EZK wilde er niet aan. Het ministerie bestelde een briefje bij gedeputeerde Staghouwer (pdf), dat Groningen ermee akkoord ging dat de nieuwe wet in zou gaan, ZONDER de voor Groningers cruciale amendementen. Staghouwer had dit moeten voorleggen aan onder andere de burgemeesters en het Gasberaad. Dat gebeurde niet. Staghouwer leverde op bestelling. En was daarna woest. Niet op zichzelf, dat hij de Groningers had verloochend. Wel dat het al snel bij de pers lag, voordat hij het had kunnen inmasseren bij de stakeholders die hij passeerde. 

Democratie is dus niet zijn sterkste kant (pdf). En dat is toch opmerkelijk. Om twee redenen. Ten eerste omdat de Groninger bestuurlijke wereld hem als goed polderend bestuurder typeert. Maar ja, dat is de Groninger politiek: bedek de beerput. Want stel je voor dat de burgers de stank gaan ruiken. Bovenal is het ondemocratisch handelen van Staghouwer opmerkelijk omdat hij in een ander dossier nog de mond vol had van het huis van democratie, samen met CdK Paas, die ook al niets presteerde voor de Groningers en desondanks zijn tweede termijn gegund kreeg. De aanleiding van die zware woorden: een bezoekje van boze boeren die met een tractor de voordeur van het provinciehuis intikten. Die grote woorden over democratie waren niets waard. Wisten we al. Werd alleen nog maar even bevestigd. 

De relatie van landbouwminister Staghouwer met agrariërs is niet om naar huis te schrijven. Ten dele omdat Groninger boeren zich al jaren niet gehoord voelden door hun provinciebestuur. Aardbevingen door gaswinning maken boerderijen, schuren en mestkelders stuk. Miljoenen schade en milieuschade Het incompetente provinciebestuur nam geen stellige positie voor haar boeren in, liet ze in hun mest zakken. 

Dossier Stikstof
En toen kwam het dossier stikstof. Groningen kent nauwelijks Natura2000-gebieden. Desondanks wilde de provincie nog stengere stikstofmaatregelen nemen dan het Rijk. Boeren hadden geïnvesteerd in uitbreiding van hun bedrijf, en die ruimte werd ze zonder enige democratische invloed uit te kunnen oefenen afgepakt. Dan zit je als boer echt klem tussen je investeringen, je vergunningen, je bank en de overheid die je aan de ene kant dwingt om op te schalen, en aan de andere kant alle basis onder je klompen vandaan schopt. En dan niet het fatsoen hebben om zoals in andere provincies de boeren een kop koffie aan te bieden, maar stug verschansen in dat huis van democratie, met als gevolg een kapotte voordeur als symboliek voor de diepe scheuren in de democratie, door toedoen van dit soort bestuurders. 

Waarom deed de provincie Groningen zo heftig tegen de boeren? Men bouwt liever vervuilende fabrieken en datacenters. Datacenters die miljoenen liters drinkwater vervuilen, die energiesubsidies opslurpen, betaald door Groningers, bedoeld voor groene stroom voor Groningers. Stroom die door die datacenters wordt opgeslurpt, evenveel als de stad Groningen gebruikt. Wel de landschaps- en zeevervuiling met windmolens, niet de lusten. Datacenters waar tijdelijk een stel Oostblokbouwvakkers aan werkt en daarna geen noemenswaardige structurele hoogwaardige arbeid opleveren. Mega datacenters die de meest vruchtbare grond ter wereld innemen. Met de zweem van belangenverstrengeling rond grondposities waarbij boeren worden benadeeld. (Zie ook de eerste reactie van BBB - red.)

Om die datacenters mogelijk te maken moet stikstofruimte worden vrijgemaakt, en die moeten de boeren dan maar inleveren. Zo gaat het bij Staghouwer. Want, als je met Google, Amazon, Microsoft, Apple of Facebook kan associëren in plaats van met je eigen boeren, dan is dat best wat waard, blijkbaar. Fuck de boeren, fuck de burger. Fuck de Groninger. Lik je in bij een minister. Het levert je een ministerspost op. 

Zegt wel iets over wat die tegenwoordig nog waard is. 

Draad. Na zijn gesprek met Rutte loog Staghouwer tegen de Staatsomroep

Social

Reaguursels

Inloggen

Ach, het overgrote deel van NL heeft hiervoor gestemd.
Heb je dat niet gedaan, dan ben je nu murw van alle prikjes en maatregelen de afgelopen 2 jaar.
Het houdt niet op, niet vanzelf.

ptrck | 08-01-22 | 00:26

Oke dit is allemaal 100% gelul. Echt waar. 100%. Er klopt niets van. Gevalletje verkeerde beeldvorming vanuit 'journalisten' van het DVHN in combinatie met steeds hoger oplopende gevoelens van machteloosheid en wantrouwen. Soms absoluut terecht. Uiteraard. En als ik dit zo zou lezen zou ik hetzelfde hebben. Maar ik WEET dat dit onzin is

Clemsel | 07-01-22 | 21:03

Ach, Groningen wordt gecompenseerd met een investering in o.a. precisielandbouw en andere AI met 5G. Ofwel: dubbel genaaid.

mozaard | 07-01-22 | 20:42

Dit verachtelijke schouwspel onder de bezielende leiding van Dhr. Rutte heeft in de loop der tijd het woord vriendjespolitiek laten ontstaan. Het is niks meer en niks minder, maar wel verachtelijk!

Rdock | 07-01-22 | 18:06

Die 2 (Pinokkio en de vrome, doch valse, hond) gaan het goed vinden samen. Ik verheug me trouwens op de komende 28 delen.

Phantomas | 07-01-22 | 17:39

Om in te likken dacht een totaal vreemde PvdA burgermeester jaren geleden even een AZC in Geldermalsen neer te zetten.

Dat zit een heleboel mensen nog steeds erg hoog. Even mooie sier maken in Den Haag, vervolgens 'gevraagd' worden en het dorp tien jaar achterlaten in ellende en criminaliteit.

Hier hebben we het gelukkig tegen kunnen houden, maar in hoeveel dorpen speelt die ellende met windmolens, AZC's, zonnewende, etcetera?

Zoelense Hobbyboer | 07-01-22 | 17:25 | 2

zo hebben we in Amstelveen een wethouder die het wel prima vondt om een verbreding van de A9 te promoten midden in het dorp, maar de tunnel weg te laten. Dubbel de lasten, weinig lusten.....

Maar ja, hé, het rijk vroeg nou eenmaal... en je moet je toekomst veilig stellen.

Herbert bedankt! Wanneer rot je op naar Den Haag?

ikpislauwbier | 07-01-22 | 21:03

De bewuste burgemeester heeft uiteraard promotie gemaakt en is nu burgemeester van Etten-Leur.

MAD1950 | 08-01-22 | 00:02

Hoeveel ondemocratisch, liegend tuig kun je als kartelpartijen bij elkaar zetten in een kabinet, voordat de kiezers er genoeg van hebben? Wat is er met dit land gebeurd dat beroepsleugenaars de macht hebben overgenomen? Afijn, mijn buren zullen weer tevreden op de kartelpartijen stemmen als de NPO over drie jaar sympathieke ministeres laat vertellen hoe succesvol ze waren. Misschien krijgt elke minister straks wel zijn eigen documentaire in de maand voor de verkiezingen om de overwinning zeker te stellen. Wat een gaaf land zal de capo di tutti capi verkondigen.

Graaier | 07-01-22 | 16:46 | 1

Het is in elk deel van de wereld hetzelfde, maar in de meeste bananenrepublieken zijn de mensen eerlijk dat het een bananenrepubliek is, en dat het zo werkt.

NL is één van de weinige bananenrepublieken waar de premier ,+ de rest van de kliek, de schijn van democratie en eerlijkheid hoog houdt

ikpislauwbier | 07-01-22 | 21:06

Hoe lang zal het duren voor die Henk door onze Mark voor de bus gepleurd word.

herstelkous | 07-01-22 | 16:18 | 1

tegen de tijd dat het volk in opstand komt heeft Mark zijn huid al aan Putin verkocht en staan de Russische ordetroepen voor de deur, Mark wordt niet voor de bus gepleurd. Mark is het met veel om hem heen niet eens, maar boeit het eigenlijk niets aan wie hij zijn huid verkoopt.....

ikpislauwbier | 07-01-22 | 21:07

Als de koekenbakker maar gehoorzaam is aan opper ouderling GJ S. , net als de nieuwe topper, een dertiger uit Utrecht. Ik vrees dat PB, door de kerkeraad van de CU aan de kant is geschoven omdat deze vrij fatsoenlijke bestuurder die als wethouder van Apeldoorn midden in de samenleving stond te ervaren en zelfstandig om als trekpop van farizeeer GJ S te werken.

vranac | 07-01-22 | 16:03 | 3

Laten we hopen voor deze slechte cu-man dat er geen god bestaat.Wordt hij denk rechtstreeks de hemel uitgetrapt naar de hel.

Ben5570 | 07-01-22 | 16:58

@Toos Bevergeil | 07-01-22 | 18:27: laten we bidden dat God eerder ingrijpt

TAAA | 07-01-22 | 19:27

Uit 2013 (RD): "Staghouwer kwam op zijn zestiende in de bakkerij van zijn vader en bouwde deze in de jaren erna „samen met mijn vrouw” uit tot een keten van zeven winkels.

De Staghouwers verkochten hun bakkerijen vorig jaar. En hun drie kinderen zijn inmiddels het huis uit. Er is dus wat meer tijd nu, beaamt hij.

Verwacht had Staghouwer zijn voordracht niet: behalve de ChristenUnie was ook het CDA in de race, dat volgens Staghouwer wel klakkeloos wilde „tekenen bij het kruisje.”

De Christen­Unie wilde niet koste wat het kost meebesturen en kwam met een flink wensenlijstje. „Kennelijk kwam dat geloofwaardiger over, want we hebben zes prachtige onderwerpen binnengehaald. Zoals collectief openbaar vervoer voor studenten, betaalbaar leerlingenvervoer, aanpak van de jeugdwerkloosheid en kredietverlening aan het mkb. Dit overigens met support van de SGP, die geen Statenlid heeft in onze provincie maar wel een waardevolle inbreng levert in onze steunfractie.”

Landbouw is een gevoelig dossier in Groningen. Hoe denkt u zelf voortijdig vertrek te kunnen voorkomen?

„Door goede afspraken te maken over wat je echt belangrijk vindt. Verduur­zaming van de landbouw bijvoorbeeld.”

U steunt straks de aanleg van megastallen. Dat is bepaald geen verduurzaming van de landbouw.

„Wij achten enorme veefabrieken niet wenselijk. Maar het woord megastal wil niet altijd zeggen dat het om een bedrijf van tientallen voetbalvelden groot gaat.

We steunen alleen de aanvragen die er nu al liggen. Het gaat om tien ondernemers die moesten wachten op het gezondheidsrapport dat onlangs uitkwam. Daarin stond dat de stallen geen gevaar voor de volksgezondheid opleveren. Dan vinden wij het bij behoorlijk bestuur passen om er dan ook mee akkoord gegaan.

Als bakker heb ik trouwens wel iets met een landbouwer; beiden maken producten die dicht bij de natuur staan. Daar hou ik van: Ons huis staat niet voor niets tussen de weilanden.”

Wat zijn de lastige dossiers?

„Het project Blauwestad zit ook in mijn portefeuille (een woongebied waar volgens de bestrijdingsdienst in 2009 meer muskusratten dan mensen woonden, NS).

Gelukkig heeft de ChristenUnie de komst van een ”factory outlet centre” op het platteland kunnen tegenhouden. Daar ben ik erg blij mee: geen weidewinkels in Groningen.”"

Eeuwig..Op..Vakantie | 07-01-22 | 15:52

Staghouwer kan nu zijn Judaspenningen in ontvangst nemen.
Als goed Gristen zou hij toch moeten dat het met Judas slecht is afgelopen.

Leon Tosti | 07-01-22 | 15:49

Wie zijn die mensen? Roderick-Jan, stel u voor en gefeliciteerd met uw scribentschap.

Komjehiervaker | 07-01-22 | 15:44

Ik heb het stuk niet gelezen en je mag niemand beoordelen op zijn uiterlijk maar dat Staghouwer een totale lul is, is zonneklaar.

gestoptmetroken | 07-01-22 | 15:44 | 1

Dat is eigenlijk wel de tldr.

DeJemelscheet | 07-01-22 | 15:45

Zo verrekte blij dat we die kl**tzak hier kwijt zijn!

Eminent | 07-01-22 | 15:34

Ik hou van Groninger droge worst maar deze, nee dank u

Harrie-Couvert | 07-01-22 | 15:33

Blok nog ff over Groningen Gas, hier zegt hij dat de beslissing STAAT, er wordt gestopt !
Minister Stef Blok bezoekt Garrelsweer na zware aardbeving
www.youtube.com/watch?v=b5f82RAACd4
De zoveelste leugen regeert !

Torquemada | 07-01-22 | 15:29

Kennelijk moet het bestuur nog wennen aan de WOB. Je weet niet eens meer waar je nog over kunt liegen zonder tegen de lamp te lopen. Binnenkort is het gehele bestuur mondeling en valt niets meer onder de WOB. Liegt wel zo makkelijk.

AlexanderVissers | 07-01-22 | 15:26

VVD: volkspartij voor vrijheid en democratie. Ooit hiervoor opgericht. Wat is er nog over.

Lukiluuk | 07-01-22 | 15:12 | 2

Het is macht: Rutte heeft net als Simons, allemaal jaknikkers om zich heen.
Daarom is er nooit van binnen zijn Partij gezegd, los AUB die Toeslagen affaire nou eens op, en die toestand in Groningen.
Er zijn grotere belangen dan het leed van de meer 10 jaar klagende burgers, of het nou gaat om woningnood, Zorg , Onderwijs.
De belangen van de Partij zijn groter, dan beleid maken met een gezonde visie.
En toch stemmen mensen op een Partij uit het vorige kabinet..
Mede omdat de Media zwaar op de hand is van VVD(blijft altijd buiten schot) en D66 (is altijd aan het woord).
Er is zelfs diep respect voor de Hoogst verantwoordelijke van de Toeslagen affaire Mark Rutte, en er is nog niemand voor ontslagen..
Toch zeikt iedereen en alles over de Bliksemafleider Baudet

Torquemada | 07-01-22 | 15:39

@Torquemada | 07-01-22 | 15:39:

Ik ben geneigd te geloven dat er binnen de partij echt wel tegen Rutte aangepraat is.
Echter het gevolg daarvan vind je terug in de lijst VVD bewindslieden die de handoek in de ring gegooid hebben. En het resultaat van hun inspanningen is precies nul.
Toen Klaas Dijkhoff het welletjes vond, was dit voor mij een reden te geloven dat met Rutte niet valt samen te werken.

der_feldwebel | 07-01-22 | 15:50

Dit Kabinet houdt nog geen jaar stand als je het mij vraagt, tenzij Rutte de noodtoestand inluidt en derhalve als de Wit-Russische dictator gaat vastklampen aan de macht.

Abject | 07-01-22 | 15:10 | 6

@Abject | 07-01-22 | 15:16:
Drie is niet genoeg, Volt en de SGP zijn de reservebank van de coalitie.

der_feldwebel | 07-01-22 | 15:37

@Duwbak_Linda | 07-01-22 | 15:13: Als Mona terug komt is er nog maar 1 iemand die losgeweekt moet worden. Ik zeg Inge van Dijk. Lijkt me iemand die redelijk recht door zee is.

DeJemelscheet | 07-01-22 | 15:49

@DeJemelscheet | 07-01-22 | 15:49:
Nu ja, ik heb geen glazen bol, maar vermoed dat GL/PvdA wederom voor 'constructieve oppositie' gaan spelen. In ruil krijgen ze af en toe een lekkere vette windmolen toegeworpen.

Vraag me ook af of we nu weer snel nieuwe verkiezingen zouden moeten willen.

Duwbak_Linda | 07-01-22 | 15:55
▼ 3 antwoorden verborgen

het is ook wel de grootste corrupte zooi wat je kan krijgen die onder Mark de Pinokkio vallen.

out-of-de-box | 07-01-22 | 15:03

Groningers houden niet van NSB’ers. Daarom was tijdens WOII het beste van het slechtste om als Jood of gezochte onder te duiken.

overVecht | 07-01-22 | 14:55 | 5

@VanBukkem | 07-01-22 | 14:56: Wel in Drenthe. Overigens is grootste nogal relatief omdat tijdens de bezetting geen andere partijen waren toegestaan. Ledental voor inval was slechts 33.000 (landelijk). Dus dat valt allemaal wel mee met die populariteit.

Duwbak_Linda | 07-01-22 | 15:05

Percentages NSB in Groningen, resp. Friesland:

PS 1935 8,42 3,13
TK 1937 5,19 1,88
PS 1939 4,71 1,33

J.P.Drapeau | 07-01-22 | 15:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Met zijn verleden in de bakkerswereld is Staghouwer natuurlijk de uitgelezen persoon om de lucht te bakken die het kabinet Rutte IV straks aan ons gaat verkopen.

VanBukkem | 07-01-22 | 14:54

Deze koekebakker steekt moeiteloos 16 messen in ruggen des collegae etc., zo lees ik.
Supergeschikt als rutte-vriendje dus.

vliegende knorrepot | 07-01-22 | 14:45

Journalist vraagt willekeurig lid van het nieuwe kabinet: 'Hoe komt het volgens u dat het vertrouwen in de democratie zo fragiel is en populisme terrein wint?'
Antwoord willekeurig lid van het nieuwe kabinet: 'Ik heb geen idee, maar we gaan de komende tijd onze stinkende best doen om...'
Journalist doet verwoede pogingen zijn lachen in te houden, maar faalt.

Spring Bruissteen | 07-01-22 | 14:44

Een ministerspost is een beloning voor loyaliteit. Nieuw elan, nieuwe bestuurscultuur, afgekeken bij goed functionerende bananenrepublieken.

Schmalz | 07-01-22 | 14:41 | 2

In Afrika krijg je een envelopje toegeschoven onder de tafel, en hier krijg je gewoon een mooi lucratief baantje.
Hallo Cora.

VanBukkem | 07-01-22 | 14:58

Bananenrepublieken functioneren per definitie niet goed. Een bananenmonarchie functioneert ook niet, zoals we al jaren merken. Niks nieuw elan of nieuwe bestuurscultuur. Clièntelisme viert hoogtij in dit land.

Usumani | 07-01-22 | 15:02

Tsja, lokale politiek. Als je mazzel hebt komt de helft van de kiezers opdagen bij verkiezingen. Meestal het deel dat niet zo kritisch is op wat er gebeurd. Er zijn gewoon vrijwel geen gevolgen voor fout gedrag.

* Il Principe * | 07-01-22 | 14:41 | 4

@Dr_Johnson | 07-01-22 | 14:49:
Waarom denk je dat christelijke partijen zo groot zijn op het platteland? Veel ouderen die trouw op komen dagen om op dezelfde partijen te stemmen als ze hun hele leven al hebben gedaan.

* Il Principe * | 07-01-22 | 14:55

@* Il Principe * | 07-01-22 | 14:55: En die zijn volgens jou niet kritisch, omdat ze steeds weer op dezelfde partij stemmen? Misschien stemmen ze wel uit overtuiging en staan ze erg kritisch in het leven. Je weet het niet.

Usumani | 07-01-22 | 15:06

"... niet zo kritisch is op wat er gebeurd"
GebeurD! Tsja. Hier laat ik het maar bij.

Het_Genie | 07-01-22 | 15:10
▼ 1 antwoord verborgen

Zoals Staghouwer op die foto tegenover Rutte zit, zou ik zweren dat het de tweelingbroer was van Fred Teeven, ex-crime fighter, ex stas Veiligheid en Justitie, tegenwoordig buschauffeur.

En niets ten nadele van Dilan Yesigoz en Franc Weerwind, hoor, die zich nog moeten gaan bewijzen op hun departement, en die het wellicht heel goed gaan doen. Maar er is ook een reële kans dat ze gaan tegenvallen en vooral Dilan zich straks zal laten inpakken door haar hoge ambtenaren die een behoorlijke 'kennisvoorsprong' op haar hebben wat betreft wetten, wetgeving, rechtspraak, en alle verdere technische details.

Ik had als Rutte zijnde dan toch liever gekozen voor een 'safe pair of hands' in de vorm van Fred Teeven.

Dr_Johnson | 07-01-22 | 14:39 | 4

Teeven zit op de bus van en naar Ter Apel

Carlos_I | 07-01-22 | 17:26
▼ 1 antwoord verborgen

Wingewesten worden binnen een halve eeuw door ministers van economische zaken linksom(denUil) of rechtsom(Wibes) zaken altijd gen... d.

pa_niek | 07-01-22 | 14:32

Mijn vader zei vroeger al: "kontekrabbers en hielelikkers. Ik moet daar weer aan denken, steeds als ik een van die nieuwelingen zie verschijnen in de politiek.

antonconstandse | 07-01-22 | 14:31

Past prima bij Segers en het hele kabinet. Kunt u goed liegen? Ja, aangenomen.

JvNB | 07-01-22 | 14:27 | 1

Je verwacht het niet, van zo’n fijne Gristen.

theo-is-dood | 07-01-22 | 14:35

Het zijn inwisselbare sokpoppen die, ter meerdere glorie van Rutte,
op elk gewenst moment van de zoveelste politieke fuckup,
aan het volk opgeofferd kunnen worden!!
Het totaal gebrek aan realiteitszin van hoe de volkse wereld er uitziet
is in de politiek een pré, het heeft voor Rutte tenslotte ook nooit belemmeringen opgeleverd!
opgeleverd

De_Middelvinger | 07-01-22 | 14:25

Dat je met zo'n staat van verraad euh dienst nog het lef hebt om zo'n post te ambiëren. De post van Minister is met dit nieuwe kabinet net als de euro ook flink aan inflatie onderhevig.

swuinm71 | 07-01-22 | 14:23

Ik geef hem het nadeel van de twijfel.

Mr_Natural | 07-01-22 | 14:23

Was er dan echt geen betere kandidaat? Maar natuurlijk zijn die er wel. Echter van Staghouder weet men dat die te koop is, en dat is makkelijk invloed uitoefenen op de politiek... ik geloof niet dat hij dit 4 jaar gaat volhouden.

brammetaalman | 07-01-22 | 14:16

Mark heeft ze met zorg geselecteerd.

likdoorn | 07-01-22 | 14:15

Maar is hij wel christelijk?

dathoujetoch | 07-01-22 | 14:14

Het zou me niets verbazen, als dit kabinet binnen 6 maanden weer gevallen is, dus voor de Groningers, even afwachten en hopen op betere tijden.

Johannnes | 07-01-22 | 14:14 | 1

Zal niet gebeuren. De coalitie zal vooral veel zetels verliezen... reken op de hele rit en weer een ellenlange formatie.

Louter Leuter | 07-01-22 | 14:46

Q: "Heeft U verstand van landbouw?"
A: "Ja, ik eet wel eens agrarische producten."
Q: "En weet U wat een hooimijt is?"
A: "Ja, dat is mijn collega Carola."

Osdorpertje | 07-01-22 | 14:05 | 2

Verstand van zaken is niet benodigd zolang je de problemen op je ministerie maar onder het tapijt weet te managen en dit gedurende 4 jaar vol te houden.

normanius | 07-01-22 | 14:11

Q:weet U wat een meloen is
A: mijn collega Gert Jan slikt ze in zijn geheel door

likdoorn | 07-01-22 | 14:18

Groninger. groninger, groninger. Omdat er toevallig wat gas in de lokale grond zat, waar onze voorouders schandalig mee om zijn gesprongen maar dat terzijde, menen die NL-ers uit het Noorden nogal wat streepjes voor te hebben. De Limburgers behouden tenminste nog hun zelfrespect in hun inferioriteits-waanzin ten opzichte van de rest van NL.

_pacman_ | 07-01-22 | 14:04 | 7

@zeurmachine | 07-01-22 | 14:42: Als het feit, dat Den Uyl er was een wonder is geweest, laat die wonderen in het vervolg dan ook maar achterwege.

Usumani | 07-01-22 | 15:18
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland