Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Weer een Hollandse traditie kapot: GTST kwijnt weg

Arnie Alberts fantaseert over anale seks met Linda, Roos en Jessica tegelijk.

Nul kijkers.

Zwarte Piet kapot. Vuurwerk op oudejaarsavond weg. Sinterklaas met een kogelvrij vest. Vlees eten verboden. Hout stoken gecriminaliseerd. Kerst en Pasen 'seizoensfeest'. Kerst/paasstol 'feeststol'. Gezellig thuis in een kringetje met blokjes kaas, zilveruitjes en plakjes leverworst op een Delftsblauwe schaal verjaardag vieren verboden wegens coronamaatregelen... Blijft er dan helemaal niets authentiek Hollandsch over voor de rechtgeaarde échte vaderlandslievende patriot? Neen! Zelfs Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) is bijna kapot wegens aanhoudend slechte kijkcijfers. Er kijken inmiddels zo weinig mensen naar GTST dat alle bekende soapies, zoals daar zijn...zoals...eh...Babette van Veen en...uhmmm...ohja Joep Sertons enneh...hmmmm...nou ja vele anderen, aan de lopende band worden ontslagen. Terwijl: Babette 'matras' van Veen (67), dochter van Herman (112) zat al in GTST samen met Roos en Jessica toen Reinout Oerlemans als Arnie Alberts samen met Antonie Kamerling als Peter Kelder Helen Helmink probeerde te beklimmen maar daarna besloot de kleine edoch minderjarige Hedwig met die enorme jetsers te doen opdat meneer Harmsen jaloers zou worden. Ja, dan kun je wel heel snobistisch intellectueel smalend doen alsof je niet weet wat dat is, GTST, maar GTST elke avond om 20:00 uur op TV is precies dezelfde Nederland Avondland-traditie als elke avond om 20:00 het NOS Journaal op TV. Daarom alleen al zou iedereen nu verdrietig moeten zijn over de teloorgang van GTST. En daarom ook zou iedereen vanavond GTST moeten kijken voor een eenmalige kijkcijferpiek, als eerbetoon. Diepte-analyse van GTST (Het Fenomeen) na de leesverder.

GTST is een soapserie wat betekent dat het over helemaal niks gaat. Eigenlijk hetzelfde als Big Brother, De Ghetto Bus, De Gouden Pauper Kooi en alle andere reality-TV en 3FM want dat gaat ook over niks. Maar omdat het gaat over niks met gewone mensen vinden gewone mensen die niets kunnen het superleuk om te kijken naar andere gewone mensen die helemaal niks bijzonders doen. 

GTST speelt zich af in de fictieve plaats Haaksbergen waar ze een restaurant hebben (De Perenboom) en een bodega (De Bodega) waar iedereen de hele dag kennelijk gratis mag vreten en zuipen. Eén van de hoofdrolspelers lijkt sprekend op Ferry Somogi en die heeft een relatie met Arthur Geduld wat een POC-man is. Samen hebben ze een hond die Samson heet en een kat die Gert Verhulst heet. 

Regelmatig komt hun vriend, een transgender-LHBTQI+ die kapper is, binnenvallen zonder aan te bellen, maar hij klopt wel eerst aan, want als de bel het niet doet moet hij kloppen. Die trans-kappert heet Albertoooooooooooo en bestuurt samen met Kabouter Plop een platenlabel dat Studio Veul heet en dat veul slaat op het geld dat steeds in de zakken van hond Samson en kat Gert verdwijnt. 

Naast het fictieve Haaksbergen ligt het al even fictieve Spijkerhoek. Daar wonen Tony, Bijmer, Hidde, Maas, Mario, Pim, Pam, Patty en Kitty Courbois die net is overleden waardoor heel Spijkerhoek in diepe rouw is gedompeld. Na de dood van Kitty kreeg Patty PTSS en ging ze aan de drugs die door Tony werden gedeald in Haaksbergen waardoor Hedwig zwaar verslaafd raakte en haar zus Katja het leven niet meer zag zitten toen het uit ging met haar vriend Freek. 

Al deze mensen hebben op de een of andere manier een relatie met elkaar. Zo past Kabouter Plop regelmatig op bij de adoptiekinderen van het echtpaar Francisco van Jole en Koos Dobbelsteen terwijl daar ook twee opa's wonen want Francisco is huisarts en Koos chirurg en de opa's moeten dan maar de kinderen opvoeden. De ene opa is oud VVD-burgemeester en daarom is hij de hele dag egoistisch en gierig en kortzichtig en snel kwaad en houdt hij van dixielandmuziek en doet hij telkens intellectueel moeilijk terwijl de andere opa goudeerlijk met zijn handen werkt, een bril en snor heeft en lid is van de PvdA dus daarom is hij gul en vrijgevig en ruimdenkend progressief terwijl hij niet kwaad is te krijgen maar wel graag naar BZN en Marco Borsato luistert terwijl hij altijd alle problemen weet op te lossen en iedereen weet te verheffen. 

Marco Borsato is behalve een in Haaksbergen en Spijkerhoek zeer geliefde braderiezanger die aan bodybuilding doet ook een drugsgeld witwassende crimineel die vrouwen lastigvalt en daarom wordt hij binnenkort veroordeeld en denkt hij dat alle inwoners van Haaksbergen en Spijkerhoek agenten van de AIVD zijn wat dan weer wordt uitgebuit door Kenneth, een huisarts die nieuw is in Haaksbergen en zwart is dus daarom met veel argwaan wordt bekeken, vooral door die ene opa die VVD-burgemeester was, maar juist niet door die andere opa want die ziet het goede in mensen, vooral in mensen met een andere huidskleur.

Dokter Kenneth vervangt dokter Dekker wat de broer is van Linda (van Roos en Jessica) en speelt met liefde iedereen tegen elkaar uit en daarom mag hij nu columns schrijven in de lokale courant Vrouw, wat in de fictieve Tweede Wereldoorlog een verzetskrant was, daarom gaat het nu nog bijna elke dag over die fictieve Tweede Wereldoorlog in die krant. In zijn columns schrijft dokter Kenneth steeds dat hij wordt gediscrimineerd door alle blanken omdat alle blanken geboren racisten zijn wat wordt bejubeld door die ene opa met snor en bril maar door de inwoners van Spijkerhoek niet want daar stemmen ze allemaal op de lokale lijsttrekker Berry Bouwpret die niets moet hebben van dokters met een andere huidskleur, en eigenlijk ook niets van dokters, of van intellectuelen en mensen met een bril.

Nu is het oorlog tussen de door Berry Bouwpret aangestuurde bouwvakkersknokploegen uit Spijkerhoek die regelmatig met hooivork en fakkel naar het veel sjiekere Haaksbergen trekken om daar bushokjes en vuilnisbakken in elkaar te trappen en brandende kruizen in de tuin van willekeurige inwoners te plaatsen. Hierdoor hebben de lokale veldwachter Bromsnor en zijn hulpjes Swiebertje en Klukkluk het steeds moeilijker heel fatsoenlijk om de toon te denken en zo wat orde en rust te bewaken. Denk bijvoorbeeld aan de de gevleugelde uitspraak van Bromsnor: "In een fatsoenlijke en gezellige maatschappij zouden we kranten als Vrouw moeten laten doodbloeden". Dit had natuurlijk een averechts effect en daarom gingen ook de keurige Vrouw-lezers oproer kraaien waar Berry Bouwpret garen bij spon en nog veel meer zetels kreeg in de opiniepielingen.

Dit was even, voor de vuist weg, heel kort, alle afleveringen van GTST tot nu toe samengevat. Het zou kunnen dat niet alles helemaal klopt, maar bij een soap als GTST maakt dat toch geen fuck uit want in principe ga je gewoon zitten staren naar mensen die dingen doen en hoef je niet echt te weten wat er daarvoor allemaal gebeurde omdat de karakters nul diepgang hebben en zo plat zijn als de tieten van je moeder. Wat precies de aantrekkingskracht is van dit soort soaps: je hoeft er niets voor te kunnen, zelfs denken hoeft niet. Een beetje wat NPO-programma's normaal ook hebben maar dan niet gesubsidieerd.

Zo mensen! Veel kijkplezier vanavond! GTST wordt om 20:00 uur uitgezonden op RTL 4 en elke 18 seconden onderbroken door een reclameblok van 23 minuten. 

U bent van harte uitgenodigd deze oerhollandsche traditie in leven te houden met uw kijkcijfer. Succes en tot vanavond, ook namens de talloze nietskunnende BN'ers die dankzij GTST (Het Fenomeen) hinderlijk beroemd zijn geworden.Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
jvc | 27-11-21 | 09:42

Ik kijk altijd met mijn moeder "the Bold & the Beautiful" een zeer consistente verhaallijn en wat een acteerprestaties. Tevens was die Brooke een spetter om te zien in de jaren 90. Die serie gaat nog wel 200 jaar door, net als mijn satyriasis ook al vanaf de jaren 90, en dan daarna de Bold kijken, nu geil ik op Hope (de dochter van Brooke) mja 60plus vind ik namelijk beetje te oud, die Hope gaat nog met de 40+.

onesizefitsall | 27-11-21 | 00:45

Als je niet één van de 1250 kijkcijferkastjes hebt, hoef je gelukkig niet te kijken voor die eenmalige piek.

Moriarty | 26-11-21 | 21:32 | 1

Slechts 1.250 kijkcijferkastjes, ik dacht dat kan nooit representatief zijn. Maar het is nog veel erger: online kijkgedrag wordt niet meegenomen! www.ad.nl/show/zo-werken-de-kijkcijfe...

mozaard | 26-11-21 | 21:37

Babette had ook gewoon haar jetsers moeten laten zien. Elke aflevering

brawler | 26-11-21 | 19:34

Ik vind de cinematische verbeteringen in GTST dermate fantastisch dat ik me echt afvraag waarom niemand meer zou kijken. Volgens mij is er geen Nederlandse serie dat qua realistische belichting zo'n verbetering heeft gezien. Toen ik dat voor het eerst zag was ik hooked.

Skinkie | 26-11-21 | 19:30

Edit: verkeerde topic.

Ceristimo | 26-11-21 | 19:18

Als ze Dallas maar niet van de buis halen!

Nuuk | 26-11-21 | 18:58

Allen DTST kijkers ook het stemrecht ontnemen. Dat is niet goed voor je hersenen.

robc | 26-11-21 | 18:28

TV in overvloed tegenwoordig, internet en abonneediensten nog niet meegerekend...een soap meer of minder so what ?.. we hebben altijd ons kabinet nog

Den-Pol | 26-11-21 | 18:20

Als ik in het ongelukkige bezit van een televisie was zou ik misschien wel even hebben gekeken straks.

GekkeHenkieNiet | 26-11-21 | 18:03

Misschien komen de kijkers terug als het iets minder inclusief is. Want die poppenkast komt me de strot uit.

Klaas_de_Waal | 26-11-21 | 17:52

Ik heb zo moeten lachen bij dit stukje.... geweldig geschreven! Heel herkenbaar allemaal.

Heisenberg74 | 26-11-21 | 17:51

Alsof ik Herman Brusselmans betere werk zit te lezen.
Kostelijk!

Heb er overigens een gekend, vroegah, die alle afleveringen op cassettebandjes opnam. (Ja, is lang geleden). Ben benieuwd of 'ie daar af en toe nog eens iets van terug luistert.

Abject | 26-11-21 | 17:35

Zenden ze die pulp nog steeds uit??

priks | 26-11-21 | 17:25 | 1

Blijkbaar. Wist ik ook niet. Welke zender?

TRUMP | 26-11-21 | 17:45

700.000 kijkers voor zo'n programma. Noem het maar niks, maar blijkbaar kan je tegenwoordig alleen iets in leven houden als er miljoenen naar de treurbuis staren.

omwenteling | 26-11-21 | 17:22

Dat het nog zo lang heeft geduurd die waanzin, mooi dat het straks weg is. Alhoewel al die reality series plat en goedkoop de anabolensexkoffer in al deze soap compleet heeft ingehaald, dus waarom iets spelen wanneer in het echt al erger is?

Jan, Leiden | 26-11-21 | 17:09

Ik vond Tanja Jess destijds een zeer lekkere milf. Nu is ze zo’n ongelooflijke typische B-garnituur BN-er deugkneus.

_pacman_ | 26-11-21 | 17:02 | 1

Tanja Jess zou ik vandaag de dag nog wel een beschuitje mee willen eten.

Ilyrm | 26-11-21 | 20:33

Zou het iets met de nieuwe diversiteit in het programma te maken hebben? De trouwe fans blieven dit niet, en de beoogde nieuwe fans kijken liever naar hun familie in opsporing verzocht of prins charming

geen_kwijl | 26-11-21 | 17:02 | 1

Ex on the beach / the villa of soortgelijke hoogwaardige tv

_pacman_ | 26-11-21 | 17:03

Is er een reden waarom je dit zou willen zien in plaats van apathisch kwijlend suffe plaatjes te gaan kijken op het web in de hoop op iets leuks?

AdvocatusDiaboli | 26-11-21 | 16:59

Beetje hetzelfde als' As the world turns' je kijkt tien jaar niet en je valt er zo weer in. Nou ja, mijn moeder van 76 volgt het al vanaf het begin en gaat er zelfs eerder voor naar huis, bang dat ze wat mist.

peet12 | 26-11-21 | 16:57

Noem het dan STST.

whitechocolateface | 26-11-21 | 16:52 | 1

Lol

rigelstraat | 26-11-21 | 17:19

Gek, maar ik heb nog nooit één aflevering gezien. Toch weet ik wie Arnie is. Je krijgt dus veel van die triviale kennis mee via de media

Roos | 26-11-21 | 16:50 | 2

Ludo?

van Oeffelen | 26-11-21 | 17:15

Roos?

GekkeHenkieNiet | 26-11-21 | 18:05

Nog lang vol gehouden... tjezus wat een ontzettend slecht programma. Iedereen die niet kan acteren kan bij GTST terecht.

Lompelul | 26-11-21 | 16:49

Doet mij maar Vrouwenvleugel.

Super Grover | 26-11-21 | 16:39

GTST , toendertijd gemaakt voor mensen die het Journaal te moeilijk vinden.
Tegenwoordig kijken ze liever Pawn Stars.

Torquemada | 26-11-21 | 16:29

Gtst bleeehhh, Ik kijk alleen Peyton Place. nu aan aflevering 893.

pa_niek | 26-11-21 | 16:21

Babette is een ex-vriendinnetje van mijn broer (eind jaren '80); toen een zeer mooie vrouw en goed gezelschap, ik was jaloers. En 67 is haar geboortejaar volgens mij.

small_town_dude | 26-11-21 | 16:21 | 5

Familie van Bas Westerweel?

Roos | 26-11-21 | 16:47

Met Marjolijn Keunig zou ik ook wel raad weten trouwens.

Bigi Bana Boy | 26-11-21 | 16:48

@van Oeffelen | 26-11-21 | 16:47: Breukelen

small_town_dude | 26-11-21 | 17:18
▼ 2 antwoorden verborgen

GTST ... ik weet nog dat ik de eerste aflevering aan het kijken was en na ongeveer 15 minuten kijken het acteerwerk zo amateuristisch vond ,dat ik het nooit meer gekeken hebt . En als ik zo nu en dan ergens tussen andere programma's door nog eens een fragment mag aanschouwen zie ik weinig verschil met toen.

Koning BongoBongo | 26-11-21 | 16:21

“Enorme grote jetsers” prikkelde mij dusdanig dat ik “Hedwig GTST” invoerde in de zoek machine. Dat viel behoorlijk tegen. Was mevrouw Cabau- van Casbergen ooit niet een personage in een soap? Ik vraag dit voor mijzelf.

Lochos | 26-11-21 | 16:21 | 5

@King of the Oneliner | 26-11-21 | 17:07: Zo dan. Goeie zoek machines heeft u. Verdorie.

Lochos | 26-11-21 | 17:10

Toen Hedwig destijds in de Playboy stond wilde iedereen wel even Jort Kelder zijn.

Spiderman1 | 27-11-21 | 08:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Ook de Rozenboom mot om 17.00 dicht! Lekker rustig

Producent | 26-11-21 | 16:20

Vond van de week een hele ouwe harddisc met een miljoen miljard afleveringen van Boudewijn Buch. He wat een heerlijke televisie was dat toch, Paaseiland echt te gek, weet je wel? Zouden ze zo weer kunnen herhalen in deze god vergeten crona tijd. Heerlijk als hij weer zo'n boekwinkeltje op de Marshall eilanden binnen stapt. Betere televisie is er niet wat mij betreft.

Rest In Privacy | 26-11-21 | 16:20 | 2

Lezen? Weet je wel hoeveel moeite dat kost.

AdvocatusDiaboli | 26-11-21 | 16:51

Het ging al fout met een Daniël Daniël..

redthehaghue | 26-11-21 | 16:18

Onderweg naar Morgen was veel beter.

Schoorsteenveger | 26-11-21 | 16:13

Niet alle tradities hoeven te blijven natuurlijk... Voor zover gtst al een traditie is..

Pittzz | 26-11-21 | 16:11

Misschien is de behoefte in mediaconsumptie inmiddels veranderd en kun je de huidige kijkcijfers (gisteren 747.000) voor een soap op een vast tijdstip, als prima beschouwen.

Zoelense Hobbyboer | 26-11-21 | 16:09 | 1

Precies. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat deze cijfers nog worden gehaald.

Schoorsteenveger | 26-11-21 | 16:14

Sinds Antonie Kamerling is gestopt met piano spelen is GTST niks meer.

overVecht | 26-11-21 | 16:08

Dat krijg je met al die diversiteit. De achterban van Sylvana wordt in GTST gestopt zodat zij niet gekwetst worden, maar de achterban van Sylvana kijkt helemaal niet naar deze Nederlandse serie (die hebben schotels en kijken heel ergens anders naar). En de oer-Hollandsche-Nederlanders die wel kijken, zitten niet op die opgedrongen nep-diversiteit te wachten....! TV helpt zichzelf jaar in jaar uit verder om zeep. Weg met ons. En 'zwarte piet' staat te lachen en roept ons steeds toe...

Robske007 | 26-11-21 | 16:07

Er zijn dus meerdere "Meneer Harmsens"...

Triviant vraag (wordt dat net zo weinig gespeeld als GTST gekeken trouwens?):

Welke van de twee bekende Meneer Harmsen spelende acteurs leeft nog?

(De winnaar mag een extra versnapering nemen straks)

aapbroodje | 26-11-21 | 16:07 | 2

Wik Jongsma (1991–2006)
Hans Beijer (1999)
Niek Pancras (2003–04) Hanske leeft nog.

horsteknots | 26-11-21 | 16:10

Staat ie koud?

horsteknots | 26-11-21 | 16:12

Frans Bauer, de Truckrun, de Jostiband, GTST,... We weten toch zo onderhand wel welke doelgroep zich hier bedient. Grote vraag is; Vanwaar deze dalende cijfers?

horsteknots | 26-11-21 | 16:06 | 1

Slechte scripts. Alles op de automaat.

Schoorsteenveger | 26-11-21 | 16:16

Hadden we New Kids gehad als GTST niet had bestaan... Belangrijke kwestie.

Dr. Blechtrummel | 26-11-21 | 16:05

Sorry ik mag dit graag kijken al moet ik toegeven dat de verhaallijnen slechter en slechter worden en om kosten te besparen nog langer uitgesmeerd. Kijk een week niet en er is niets gebeurd. Jammer maar het ligt hier echt aan de kwaliteit. Neem die kwaliteit niet te letterlijk maar het keek lekker weg.

A la snackbar | 26-11-21 | 16:04

Iets wat tenenkrommend slecht is gaat er op een gegeven moment aan.
Kaarsje aansteekt.

SterF... | 26-11-21 | 16:04

Ik ben eigenlijk alleen maar benieuwd of de koffie die in 1993 werd gezet (Van Nelle, gesponsord) al een keer is doorgelopen.

pietvanvliet | 26-11-21 | 16:02

30 jaar verder en weten ze nu nog niet wie het gedaan heeft?

AdvocatusDiaboli | 26-11-21 | 16:02

Wat een briljant stuk weer van Brussen

Steengijl69 | 26-11-21 | 16:01

Ik moest keihard lachen om de samenvatting

YoMoms | 26-11-21 | 16:01

Het is gewoon vrouwen porno

janjaaprechts | 26-11-21 | 16:00

Laten we hopen dat GTST nog lang mag blijven het past goed met de rest van nederlandse tv programma's

Arendsoogje | 26-11-21 | 15:58

Speelt JR Ewing nog mee eigenlijk alsook Lucy, de petite deugniet?

de directeur | 26-11-21 | 15:58

Wat rrn geouwehoer, maar het wordt nog erger, straks verplicht suikerfeest vieren.

Bull-Sunnyboy | 26-11-21 | 15:58

Ik hou het maar bij jenever met zilveruitjes, blokjes oude kaas en schijfjes leverworst.

Rest In Privacy | 26-11-21 | 15:57 | 2

Een zilverui in je jenever? Dat is wat anders als een schepje suiker.

horsteknots | 26-11-21 | 16:00

Iedereen kijkt ook naar GSTV, duh.

Cunts-en-kitsch | 26-11-21 | 15:56

Als je een echte soap wilt zien dan moet je niet op de bank blijven hangen, maar gewoon op je werk goed om je heen kijken. Is veel leuker, want echt.

En verder: TV is over, en dat is OK.

Ivoren Toren | 26-11-21 | 15:54 | 1

Soap? Debiteuren crediteuren heeft het meer weg van…

Soyboy | 27-11-21 | 07:44

Gerechtigheid, die serie heeft al de hersens van miljoenen huisvrouwen laten wegkwijnen.

Conan de Rabarber | 26-11-21 | 15:53

Helaas ben ik een reclamehater anders had ik zeker gekeken.
Jammer gemiste kans zo zie je maar zo slecht is de NPO niet...

Plastique | 26-11-21 | 15:53 | 3

Hebben die dan ook soaps?

Rest In Privacy | 26-11-21 | 15:56

Wat is GTST? Iemand?

Ridde Rogter | 26-11-21 | 15:53

Brooke in The Bold and…dat waren tijden…

Normpje | 26-11-21 | 15:53

Ik weet niet waar dit over gaat. Heb nog nooit naar die soap gekeken. Het is (a) niet ondertiteld en (b) er gebeurt niets in een aflevering. Hindi soaps zijn net zo saai.

Rest In Privacy | 26-11-21 | 15:53 | 1

Hoe weet je dat dan?

Wokpan1975 | 26-11-21 | 15:58

Ik hou best van dom vermaak, maar ik heb de aantrekkingskracht van soaps nooit begrepen. Het zijn geen op zichzelf staande afleveringen, maar een bevredigende verhaalboog zit er ook niet in. En het zijn ook nog eens broedplaatsen voor bn'ers.

Tashtego | 26-11-21 | 15:50

Voltrots kan ik meedelen dat ik nog nooit 1 aflevering geheel gezien heb. Dat ondanks dat mijn buurvrouw verjaardagsfeestjes pas liet beginnen nadat de aflevering afgelopen was.

bergsbeklimmer | 26-11-21 | 15:49

Nee, het leven spaart je niet.

UnderTheDevil | 26-11-21 | 15:48 | 1

Het leven moet maar eens leren begrijpen dat het eerlijker moet, en diverser.
Dat leven denkt maar dat het overal straffeloos mee weg komt!

funda | 26-11-21 | 15:51

Geen hond kijkt naar GTST, dus WEG! Geen hond wil seizoensfeest ipv kerst Dus óók kappen met díe shit. Dan klopt het

J.Dokstijl | 26-11-21 | 15:48

Ga ik niet afzien, fragment duurt te lang. Mijn aandachtsboog is net 10 seconden.

Rest In Privacy | 26-11-21 | 15:54

Verder bekijk ik alleen oude VHS videobanden van Bay Watch. Dus.

Piet Karbiet | 26-11-21 | 15:45 | 1

Heb je ze toevallig ook op Betamax?

Bert Brussen | 26-11-21 | 15:54

GTST is ondertussen gewoon ingehaald door de realiteit. De echte wereld is een soort GTST geworden, dus waarom nog een aftreksel bekijken?

Wybe Wabes Abbema | 26-11-21 | 15:44 | 2

Dit!

Ivoren Toren | 26-11-21 | 15:56

GTST als parallelle samenleving. Heerlijk! Alleen maar huiselijke problemen en niks geen politiek!

mozaard | 26-11-21 | 21:40

Babette van Veen is een prachtige vrouw.

de IJsman | 26-11-21 | 15:44 | 2

U heeft ze het liefst koud?

Raspatat | 26-11-21 | 16:10

@Raspatat | 26-11-21 | 16:10: Ik ben ook ijskoud. Knappe mensen kunnen zich meer permitteren om zichzelf te zijn.

Soyboy | 27-11-21 | 07:42

Is er een streamdienst waar ik de laatste jaren kan bingen? Arnie en Peterrrr staan me nog wel bij maar heb toen een paar afleveringen gemist en toen snapte ik er niets meer van.

NaughtiusMaximus | 26-11-21 | 15:44

Als zelfs mijn moeder van 84 het niet meer het aankijken waard vindt, dan ben je als soap vervallen tot beeldbuisvervuiling.

Tepelstreeltje | 26-11-21 | 15:42 | 1

Beeldbuisvervuiling was het vanaf dag 1

normanius | 26-11-21 | 15:44

Dit verklaart de fascinatie van sommige mensen voor darten: 180! Nooit een aflevering van GTST gezien, heb ik een zwak voor Sjors Verbaan. Die heeft van de week een fotowedstrijd gewonnen. Ze was stomverbaasd: echt waar? De schoen van de fotograaf staat er op!

Het was de jury ontgaan. Oh en Katja? Je kunt niet eeuwig blijven vlinderen. Omarm als moeder je dochters. Prio 1. "Je bent Anouk niet".

Hetkanverkeren | 26-11-21 | 15:41

Geef mij Allison McKenzie en Rodney Harrington maar, die waren tenminste echt. En Dr Rossi natuurlijk.

Mr_Natural | 26-11-21 | 15:40 | 1

Dat was in de jaren '50.

Rest In Privacy | 26-11-21 | 15:55

As The WorId Turns is er nog weI

Piet Karbiet | 26-11-21 | 15:37 | 6

Gatverdamme…. Wel een lach overigens

Wokpan1975 | 26-11-21 | 16:02

54 years from April 2, 1956, to September 17, 2010
Dat is wel lang. Wat een hoop verkwiste levensuren.

AdvocatusDiaboli | 26-11-21 | 17:11

@Dr. Blechtrummel | 26-11-21 | 15:39: Een eigentijdse versie van Dynastie valt te bekijken op de Netflix.

GekkeHenkieNiet | 26-11-21 | 22:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is mij Ludo

jeweettochniet | 26-11-21 | 15:36

Ik snap alle referenties, maar ga ze niet uitleggen.
Nou eentje dan, die gekleurde dokter is volgens mij uit Zeg eens Aah.

King of the Oneliner | 26-11-21 | 15:36

Het zijn tegenwoordig 'woke' tijden...
Slechte tijden dus..

P47Thunderbolt | 26-11-21 | 15:36

De tijd van onbezorgdheid is voorbij.
Vandaag begint de lange weg naar morgen.
De dromen komen als een vlinder vrij.
Niet langer in geborgenheid verborgen.
Goede tijden, slechte tijden.

Brabeaulander | 26-11-21 | 15:35

Ik kijk al heel lang, ik kan me nog herinneren dat Katja jong, mooi en onbedorven was.
*God, ben ik alweer zó oud?*

Mr_Natural | 26-11-21 | 15:35 | 4

Die is ook weer vrij, gooi 'm er in.

Dr. Blechtrummel | 26-11-21 | 15:37

Zo oud ben je, maar Katja ondertussen helaas ook.

funda | 26-11-21 | 15:40
▼ 1 antwoord verborgen

Wij hadden geen kabel in de Freggelgrot.

RickTheDick | 26-11-21 | 15:34 | 2

Yes, de Freggelgrot. Met de doeners.

ploppy | 26-11-21 | 15:52

Babette mag wel even bij mij, nu ze tijd over heeft. Volgens mij is het wel een allemachtig kreng maar goed.

Dr. Blechtrummel | 26-11-21 | 15:33

GTST weg? 2 woorden: nou en!

Swaffelkaffert | 26-11-21 | 15:33

Toen Susan nog een hoer was, wat ze destijds heel kies "callgirl" noemden, en er gewoon door de zoon van Jef shag werd gerookt sprak het mij nog aan.

De Ongematigde | 26-11-21 | 15:33

Sertons/ van Veen maken plaats voor inclusie?

Einde van de Domheid | 26-11-21 | 15:33 | 1

Waarom.dan? Als dat een doel is, er was toch al een zwarte homo. En Katja Schuurman is ook half zwart.
Nooit een issue geweest, en zo hoort t ook.

Shoarmamasutra | 26-11-21 | 21:50

Goed of slecht, het einde der tijden nadert.

Mr_Natural | 26-11-21 | 15:32

Eerlijk, heb een aantal jaren gekeken. Want wijf in huis. Toen wijf weg was (2014), heb ik nooit meer gekeken.

Leptob | 26-11-21 | 15:31 | 1

2016 hier

Soyboy | 27-11-21 | 07:40

Wat was er ook alweer met Helen Helmink gebeurd? Hing ze nou aan die clif?

hotbrasil | 26-11-21 | 15:29 | 1

GTST is al ongeveer 35 jaar niet meer leuk.

van Oeffelen | 26-11-21 | 15:29 | 3

Was het dat ooit dan? Ik heb geloof ik in al die jaren ooit 1 aflevering geprobeerd te kijken en ben toen al afgehaakt. Ik dacht dat het samen met ONM en al die andere NL zooi allang ten onder was gegaan.

Met_baard | 26-11-21 | 15:32

Zou het helpen als ik ga kijken?
Ik heb er nog nooit een aflevering van gezien, dus ik zal wel veel gemist hebben.

James Lastig | 26-11-21 | 15:29

Er is maar één meneer Harmsen die ik waardeer, en dat is meneer Harmsen uit Toen Was Geluk Heel Gewoon.

SNAFU | 26-11-21 | 15:29 | 1

Die Harmsen. Met z'n tandarts hobby.

hotnot | 26-11-21 | 16:18

Blanke tijden, zwarte tijden *neuriet*

funda | 26-11-21 | 15:28

gaat de goeie kant op....

Satria | 26-11-21 | 15:28

GTST was koel toen Ludo nog op regelmatige basis mensen liet liquideren terwijl hij grijnzend een glas whiskey dronk vanachter zijn notenhouten bureau. Daarna ging het bergafwaarts.

Do-na-zi | 26-11-21 | 15:28 | 1

Toen zat je in groep acht waarschijnlijk. Was het toen leuker of ben jij wijzer geworden?

Soyboy | 27-11-21 | 07:35

Pittige Tijden is gewoon beter.
Klaar.

Toetsenbordcomplex | 26-11-21 | 15:26 | 5

Ja, Pittige Tijden.
Nooit naar GTST gekeken, maar Carlo & Irene vatten het alles heel mooi samen.

hotnot | 26-11-21 | 16:17

Luh Luh Luh Luh Laura!

Cheers!

Irritante_Bloedhond | 26-11-21 | 17:33

Plaatsen jullie ook foto’s van cassettebandjes en een potlood op Facebook?

Soyboy | 27-11-21 | 07:33
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl