achtergrond

Geenstijl

Wakker. Gedeeltelijke lockdown van 3 weken. Meerderheid voor 2G-beleid, besluit uitgesteld

De maatregelen die in november zouden stoppen, beginnen in november

Ja, dit krijg je dus als gevaccineerden massaal hun boostershots weigeren "omdat ze het nog even aan willen kijken". Burgerschap op z'n smalst! Maar goed, tot nu toe zijn de volgende maatregelen vanaf zaterdag 19:00 uitgelekt:

- Een gedeeltelijke lockdown van 3 weken
- Horeca en niet-essentiële winkels sluiten om 19:00
- Ook QR-codes voor pretparken en dierentuinen
- Geen publiek bij sportwedstrijden (Ned-Noor dus in leeg stadion)
- Advies maximaal vier bezoekers thuis uit te nodigen
- In godsnaam werk alsjeblieft thuis

Het demissionair kabinet gaat met een lockdown van drie weken verder dan het OMT-advies van twee weken, maar in tegenstelling tot het OMT-advies blijven bioscopen en theaters weer wel open. Tevens wordt overwogen het QR-beleid later naar de werkvloer uit te breiden. Ook willen ZE andere maatregelen voor de langere termijn, zoals 1,5 meter afstand, wettelijk vast laten leggen. Dat duurt zo'n twee weken.

Maar dan natuurlijk het enige écht smeuïge: het categorisch buitensluiten van ongevaccineerden met een 2G-beleid. NOS-verslaggever Wilco Boom schreef gisternacht:  "Meest betrokken bewindslieden zijn het hierover vandaag eens geworden in Catshuis. En willen ook invoering van 2G-systeem. Maar besluitvorming morgen in MCC. Nog onzeker of die alles overneemt." Volgens Ron Fresen valt dit besluit vandaag al.

De boodschap is helder: de verantwoordelijke burger moet zo snel mogelijk een boostershot halen om papa Bruls, ongevaccineerden en de economie te beschermen.

Discuss

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.