achtergrond

Geenstijl

Mogelijk booster shot 3 en 4 voor hele bevolking in 2022, kabinet reserveert 134 miljoen euro

Opmerkelijk

Volgens de beste microbioloog van Nederland is Booster Shot Nation Israel - waar je QR-code zes maanden na je derde booster shot verloopt - ons voorland. En nu zetten we weer een stapje. NRC: "Het kabinet houdt er serieus rekening mee dat de gehele bevolking volgend jaar opnieuw twee keer moet worden ingeënt tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de vorige week gepresenteerde begroting van het ministerie van Volksgezondheid. Daarin is voor volgend jaar een bedrag van 134 miljoen euro gereserveerd voor dit scenario. In een toelichting op het bedrag wordt in de begroting gesproken van „het maximale scenario (gehele bevolking twee keer herprikken)”."

Dat zijn in 2022 dus voor de hele bevolking (!) prik drie en vier, verkleed als booster shot een en twee. Het ministerie benadrukt uiteraard dat "op dit moment niet zeker is of het opnieuw inenten van de hele bevolking noodzakelijk is. Volgens een woordvoerder is dat „afhankelijk van het beschermings- en besmettingsniveau”. In de begroting is rekening gehouden met het maximale scenario van twee keer herprikken „in het kader van een goede voorbereiding”."

Ah, een goede voorbereiding. Heel belangrijk. De Gezondheidsraad raadde in september al een derde prik aan voor makkers met een "ernstig gecompromitteerd immuunsysteem" en adviseerde de regering te anticiperen op mogelijk afnemende effectiviteit van de vaccins. En dan is de belangrijke vraag: stel dat het 'kabinet' gaat voor het "maximale scenario" van de gehele bevolking tweemaal herprikken, wat gebeurt er dan met je QR-code als je geen booster shot(s) neemt?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.