Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Waarom is de waarheid niks meer waard?

Als niemand nog eerlijk is, wordt het ieder voor zich

Social

Vijf reeten, Ry

In het afgelopen weekend gebeurden er drie dingen die significant waren voor de ontwikkelingen rond het coronavirus. Ten eerste was er de Dutch Grand Prix. Gedurende het hele weekend was in Zandvoort een grootschalig "evenement" dat verdacht veel weg had van een festival: 70.000 bezoekers die deels op campings verbleven, een heleboel bier dronken en een goed gevuld en afwisselend programma met onderdelen uit diverse raceklassen van de autosport geserveerd kregen, opgeluisterd door shows en muziek in de pauzes.

Op vrijdagmiddag rond het borreluur - het beruchte tijdstip dat door onze politici bijkans wekelijks misbruikt wordt om slecht nieuws te verbergen - gooide Hugo de Jonge een veelvuldig in de Kamer en op camera verklaarde belofte dat er nóóit directe of indirecte vaccinatiedwang zou komen uit het raam, door te dreigen met de invoering, op korte termijn, van een coronatoegangsbewijs. Hij noemde de tijd van vrijblijvendheid om je te laten vaccineren voorbij en wil dat standpunt opvolgen met strengere restricties voor allen en overal, gevaccineerden incluis.

Op zondag was er een demonstratie tegen de coronamaatregelen in het algemeen en de repressieve houding van de overheid in het bijzonder, waarbij onder aanvoering van diverse deelnemende partijen en organisaties de restricties van én oplossingen voor de pandemie werden verklaard vanuit kwaadaardige (een Kamerlid zei zelfs "satanische") intenties die politieke globalisten, economische grootheden en individuele miljardairs zouden koesteren en in onderlinge afstemming over het argeloze volk aan het uitrollen zijn via ziekmakende vaccinaties waar je weerloos en volgzaam van wordt. 

Deze drie zaken hingen allemaal aan elkaar van valse beloftes, vertrouwen ondermijnende tegenstrijdigheden en aperte leugens en ze zorgden zowel individueel als gezamenlijk voor spanning, chagrijn, onzekerheid en wantrouwen. Waarom is de waarheid niks meer waard, en zien zowel de politici als de beleidscritici niet hoe desastreus hun gedrag op langere termijn kan en zal zijn?

Goddelijke zelfverheerlijking van wakkere complotdenkers

Die laatste ten eerste: Ruim tienduizend mensen op de Dam, waarvan een deel er van overtuigd was dat ze met 100.000 waren, zoals deze FvD-politicus. Simpelweg niet waar. Ongetwijfeld stonden er vele duizenden mensen op het protest die zich vooral tegen QR-code, testen voor toegang en vaccinatiedwang of -plicht keerden, maar het protest kende een voorhoede van activistische burgers en dolende politici, die hun publiek leugens en onwaarheden voorhielden over vermeende "vaccinatiedoden", over "genocide" en over wereldwijde complotten om burgers op afstand te kunnen controleren met nanochips en 5G. 

Gideon van Meijeren, die koddige complotmarmot van FvD, trok het zelfs in religieuze kruistochtretoriek door te bezweren dat "het goddelijke van het satanistische" zou gaan winnen. Dan ben je een halve zin verwijderd van elitaire pedofeestjes in de kelder van een pizzabakkerij. Veel mensen op de Dam zijn mede onder aanvoering van deze politieke partij dermate van de basale feiten afgedwaald dat ze geen quatsch meer van kritiek kunnen scheiden. Ze verlaten zich continu op leugens om hun eigen punt te maken en wie hun "wakkere" wereldvisie niet deelt, kan op arrogantie en agressie rekenen. Als woede en onwaarheid je primaire retoriek vormen, is rede niet het fundament onder je protest.

Elke leugen of zelfs groteske overdrijving die je maakt, maakt het je opponenten bovendien alleen maar makkelijker om je volledige retoriek terzijde te schuiven. Nee, niet iedereen die op de Dam stond is gek, maar de gekken hebben wel het luidst gehoorde geluid bepaald.

De pandemie-protocollen van Prins Bril

Ten tweede de Formule 1. Vooropgesteld: het was een geweldig raceweekend. Alle twijfel vooraf over de aftandse baan, de bereikbaarheid en het opportunisme van de organisatie werd gelogenstraft met een vloeiend, vrolijk en zonovergoten sportevenement waarin een Nederlander geschiedenis schreef en de wereldpers viel voor Oranjefans, stroopwafels en het nostalgische circuit. Viva Hollandia!

Maar vanuit een andere hoek bezien, ging eigenlijk alles mis. Je kan al fronsen bij het massale testen voor toegang-principe, dat (bewegings-)vrijheid beperkt en van je medische situatie een soort publieke status update maakt. Erger nog was dat de Dutch Grand Prix z'n vergunningen alleen kreeg onder stringente voorwaarden, afgedwongen en aan de Kamer toegezegd door demissionaire premier Rutte en waarschuwend bekrachtigd door Hugo de Jonge en Ferd Grapperhaus. Iedere toeschouwer heeft een vaste plek, de anderhalve meter zou strikt gehandhaafd worden en ook op het VIP-deck zou absoluut niet rondgebanjerd worden met champagne en witte wijn. Kijk, hier beloofde Rutte het aan de Kamer:

Maar het festival, pardon: "geplaceerde evenement" was nog niet begonnen of de eerste beelden doken al op van Prins Bernhard Jr. die met burgemeester David Moolenburgh (CDA) en D66-wethouder Raymond van Haeften van Zandvoort plus de commissaris van de koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk (vvd) de glazen heft op een openingsfeest waar ze zich onbespied waanden. Ons een zorg verder dat ze die achterhaalde anderhalve meter laten varen, maar alle beloftes veranderen met die beelden in leugens en nota bene de verantwoordelijke toezichthouders zijn de eerste die zich van hun eigen toezeggingen ontdoen.

Significant verschil met de overige zomerfestivals blijft dat die zelf om duidelijkheid vroegen en dus geannuleerd wilden worden, terwijl de organisatie van de Dutch GP altijd zei dat ze gewoon door gingen. Zo zie je maar dat je met een beetje ruggengraat - ook los van de koninlijke connecties - een heel eind kan gaan. Maar naar buiten toe, zowel naar de gewone braafburger als naar andere cultuur- en evenementenorganisaties, is het een heel lelijk plaatje van meten met meerdere maten: 70.000 mensen vierden Verstappens zege (en niet alleen óp het circuit) maar de dorpsbraderie van Zandvoort mag komend weekend niet door gaan omdat een paar honderd mensen in de buitenlucht niet aan de coronamaatregelen zouden kunnen voldoen. Schiet ons maar lek.

Natúúrlijk is het onmogelijk om 70.000 mensen tijdens een zonnig F1-festival op hun kont te parkeren en hun muil te laten houden. Natúúrlijk waren die toezeggingen aan de Kamer net zo geloofwaardig als de voorwaarden waarop GroenLinks werd overgehaald om naar Kunduz te gaan. Maar als je eenmaal de vergunning op zak hebt overal schijt aan hebben terwijl de toezichthouder wegkijkt, maakt dat alles vóór de eerste wijnfoto van Prins Bernhard dus alsnog een leugen. Waarom doe je dan als premier zulke toezeggingen, terwijl om exact dezelfde redenen vergelijkbare evenementen glashard worden verboden? We hebben voor het weekend vragen gesteld aan het ministerie van Mark Rutte of de demissionaire premier nog wat gaat zeggen hierover, maar die houdt zich vooralsnog uiteraard heel stil.

Social

Het was wel een goed feestje

En dan die afgrijselijke Hugo de Jonge

Als u de GeenStijl een beetje bijhoudt, las u dit weekend dat Hugo de Jonge over speciale software beschikt om Wob-verzoeken zwart te lakken, maar ook om documenten sneller en beter te kunnen openbaren. Dat laatste doen ze niet, dus ging Nieuwsuur naar de rechter en toen die het programma gelijk gaf, ging Hugo in hoger beroep om alsnog niets te hoeven openbaren. U mag niet weten hoe de coronaworst gedraaid wordt in Den Haag.

Je hoeft geen jodensterren op te spelden en vaccindoden te verzinnen om bij de kern te blijven: onder Mark Rutte wordt er continu, systematisch en institutioneel gelogen over het coronabeleid, waarbij de spelregels steeds aangepast worden aan de omstandigheden. Hetzelfde geldt ook voor andere dossiers, van het Toeslagenschandaal en de Afghaanse blamage tot de "stikstofcrisis", Hawija, NLA, het boerenbeleid en Functie Elders. 

Maar om bij de coronamaatregelen te blijven: Het is extreem kwalijk dat  Hugo een jaar lang “er komt nooit dwang of plicht” zegt en dan toch dwang en plicht gaat invoeren. Dat ondermijnt niet alleen zijn geloofwaardigheid, het ondermijnt iedere politieke geloofwaardigheid, op alle dossiers. Als zo'n grote belofte op zo'n ingrijpende, grondrechtelijke kwestie zomaar van tafel gegooid kan worden, waarmee is De Jonge dan nog wel te vertrouwen? De man is nota bene demissionair. Wat denkt die lul wel niet?

Moeilijke mentale balans

Het is in de afgelopen anderhalf jaar per definitie niet makkelijker geworden om je gezonde verstand te behouden, of je mentale balans te bewaken. Ook ogenschijnlijk kleine concessies of aanpassingen aan je dagelijkse ritme kunnen grote rimpels maken op de waterspiegel van je geest. Dat er een (demissionair) kabinet aan de knoppen zit dat continu de regels wijzigt tijdens het spel, verkeerde inschattingen op derden afschuift en het vaak niet eens voor elkaar krijgt om een heldere, leesbare infographic te delen of begrijpelijke "routekaart" te tekenen, draagt absoluut niet bij aan redelijkheid en ratio. Om niet te zeggen dat het zowel een schofterige arrogantie tekent, als voelt naar vervelende betutteling door bestuurders die hun eigen volk niet voor vol aan willen zien.

Terwijl de sociale tweedeling tussen gevaccineerden (die alleen met veel gedoe dingen kunnen doen) en ongevaccineerden (die daarvan de schuld krijgen) oploopt, zal een coronatoegangsbewijs echt niet per definitie bijdragen aan hogere vaccinatiebereidheid. Integendeel: in andere landen zie je dat het opvoeren van de dwang leidt tot een afname in de prikbereidheid. Zo neemt in Engeland het aantal mensen toe dat na de eerste prik geen tweede meer is gaan halen. Officieel is er geen verklaring voor maar het lijkt er officieus op dat strengere binnenlandse coronapaspoortregels een rol spelen. In Frankrijk zijn wekelijks protesten tegen de verplichte Pass Sanitaire, zijn supermarkten bestormd door paspoortweigeraars met broodhonger en is de politie zelfs uit een winkelcentrum verjaagd. Laat ons in godsnaam geen Australië worden.

Wat is de waarde van waarheid?

Als de waarheid niets meer waard is, mag het geen enkele verbazing wekken dat een groeiend aantal burgers gaat vrezen dat in vergezochte tot volkomen gestoorde theorieën een kern van waarheid kan schuilen, of dat die theorieën minimaal een toevluchtsoord kunnen bieden dat zo ver mogelijk verwijderd is van de Haagse verraders. Ook zonder complotten werpt het in dit stadium nog optuigen van een QR-systeem voor toegang tot de samenleving om een paar procent meer prikken te verwezenlijken op z'n minst de vraag op wat de (Europese) overheid nog meer van plan is met deze sociale controle.

Als de waarheid niets meer waard is en de demissionaire regering inderdaad naar het paardenmiddel van coronatoegangsbewijzen grijpt om vrijheden nog verder in te perken (op hetzelfde moment dat buurlanden als België of Denemarken bij vergelijkbare vaccinatiegraden als ons land de boel juist verder open gooien), is het een logisch gevolg dat steeds meer mensen een coronamelder of een Digital Green Pass niet meer vertrouwen als beleidsmiddel tegen een uitdovend en steeds verder ingedamd virus. Dit soort gedigitaliseerde systemen voor burgertoezicht worden niet ontworpen om zichzelf weer af te schaffen. Als de infrastructuur niet meer voor corona nodig is, verzinnen ze wel een andere toepassing. Zoals je CO₂-budget of een vet- en suikertaks, of je consumptiekeuzes en verkeersgedrag - allemaal gekoppeld aan je zorgpremie.

Als de waarheid niets meer waard is en de rede geen ratio meer heeft, ondermijnt een vrije samenleving zichzelf met wantrouwen, argwaan en aan angst en vrees grenzende onzekerheid. Een paar duizend Damschreeuwers zijn slechts een symptoom, de echte ziekte is de bestuurlijke politiek. Eerlijk zijn is het enige werkende vaccin.

Update: Totalitarisme ligt altijd op de loer

Social

Reaguursels

Inloggen

De enige reden dat deze incompetente demissionaire verzameling lapzwanzen wegkomt met de onzin die ze bedenken, is dat een meerderheid van de tweede kamer het toelaat.
De enige reden dat die meerderheid bestaat is dat er een formatie is die aan alle kanten onzeker is. Ergo de diverse partijen die ook maar enigszins de illusie hebben om straks mee te regeren, zullen niet snel tegen allerlei controversiële voorstellen uit de koker van dit kabinet stemmen, simpelweg omdat Rutte en/of Kaag dan misschien het idee zouden kunnen krijgen krijgen dat deze partijen "moeilijk lopen te doen".
"Well played Mark, well played" zou je kunnen zeggen.

Vraag je aan mij hoe lang dit doorgaat?
Dan zeg ik: dat hangt af van hoe snel we als volk in staat zijn om af te dalen in ons primitivisme, en of we zo ver afdalen tot we weer op het niveau komen te zitten van 1672.
Toen waren er ook een aantal politici die niet helemaal functioneerden als gewenst. En daar is toen onder leiding van een paar volksmenners ietwat rigoureus korte metten mee gemaakt, en dat was geen mooi plaatje overigens.

Misschien blijken ze straks helemaal niet zo onaanraakbaar als ze zichzelf nu steeds wanen.

Cholesterolbol | 07-09-21 | 17:41

Ik heb de afgelopen 6 jaar voor een grote festival organisatie gewerkt maar als ik de foto’s en video’s bekijk dan zijn het minstens 60.000 mensen. Zeer zeker geen 10.000.
Wel veel meer demonstranten dan bij Unmute us.

BrulSpin | 07-09-21 | 10:09 | 5

@BrulSpin | 07-09-21 | 11:19:
"Maar het zal wel preventie zijn om lagere getallen te communiceren."
Daarom dus, lijkt het me handig als ervaren lui als die crowdcontrollers & camera-opstellingsnerds + mensenopoppervlaktesberekenaars de handjes bij zo'n opdrachtje in elkaar slaan en na een powersessie van een uur pp een uitkomst kunnen presenteren, om 'instanties' en 'media' die hun belangen in de door hen 'geschatte' aantallen idd te graag terugzien, op die manier even te kunnen ontmaskeren als nepnieuwsverspreiders die met desinformatie de boel willen destabiliseren (doorgaans hun woorden).

Tierelier | 07-09-21 | 11:30

@Tierelier | 07-09-21 | 11:30:
Ik zou als organisatie een triage neerzetten van vrijwilligers op alle toegangswegen. Bij iedere ingang passeren via een team met handtellers, probleem opgelost. Of op de route ergens iedereen door poortjes heen laten gaan waar mensen met handtellers staan.

BrulSpin | 07-09-21 | 12:11

@BrulSpin | 07-09-21 | 12:11: Nadeel is dat voor je het weet men de vrijwilligers (aka clubslaafjes) op pad stuurt met de opdracht 'tel maar als een dolle!'...
Daarom vertrouw ik bijvoorbeeld ook die pleurisfanatieke want ideologisch tot op het bot verblinde vrijwilligers van de GroeneKhmer niet, die uitgezonden werden en worden als teller bij verkiezingen.
Zie nog dat filmpje voor me hoe men in totale verwarring keek naar de plotse gasten (Hiddema & Baudet) die dit feest van de democratie kwamen vieren gezien hun gunstige peilingen. Men leek geschokt en keek alsof ze betrapt waren; het was echt verre van een hartelijke ontvangst - in plaats van een hartelijke rondleiding werd men weggekeken.
Daar dacht ik iets van... iets dat met wantrouwen te maken heeft.

Tierelier | 07-09-21 | 12:24
▼ 2 antwoorden verborgen

De openingszin "In het afgelopen weekend gebeurden er drie dingen die significant waren voor de ontwikkelingen rond het coronavirus." had gezien de samenhang tussen die 'drie dingen' volgens mij beter zo kunnen zijn:

"In het afgelopen weekend gebeurden er drie dingen die significant waren voor de huidige politieke en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen."

Desalniettemin bewijst ook dit stuk van onze Bart, zou ik haast trots willen zeggen, een van de weinige regelmatig teugkerende analyses te zijn die bulken van de urgentie en het als midscheepse voltreffer weten te raken.

Opnieuw de vinger aan de pols met opnieuw een vlijmscherpe analyse van wat fout gaat, waarom het fout gaat en wat er nodig is het veel beter te doen - een zeldzaamheid in het columnisten- en essayistenlandschap.

Tierelier | 07-09-21 | 10:06

Als de waarheid niets meer waard is

Piet Karbiet | 07-09-21 | 09:52 | 1

Onmacht en angst van - in overdrachtelijke zin - kleine mensen leidt altijd tot totalitaire toestanden.

Harry.Langezwaal | 07-09-21 | 09:58

Dit is een van de beste opinies in 1.5 jaar

Anjos | 07-09-21 | 09:45

In het eerste deel complotdenkers wegzetten om in het derde deel die vermoedens deels te bevestigen Geen Stijl kan dat....

bigbmvp | 07-09-21 | 09:42 | 1

Elke geflipte gek kan in zijn waanzin een grote reeks onzin verkondigen en daarin een aantal ware (als in feitelijk juiste) zinsdelen, al dan niet per ongeluk uitkramen. Om vervolgens daarop te wijzen 'zie je nou dat ik gelijk heb!'. Gechargeerd is dat wat je hier aanstipt.

BoetoeVoetoe(btvt) | 07-09-21 | 12:33

Begin maar met het aanpakken van de media.iets van een verplichte kwaliteitsnorm.

Schipperke | 07-09-21 | 09:16 | 2

Zullen we dan de overheid vragen om een toezichthouder in te stellen voor die kwalitetsnorm?

Jessinator | 07-09-21 | 10:26

@Jessinator | 07-09-21 | 10:26: Wat dacht je van een soort 3 strikes out systeem? Als er 3x een bewezen onwaarheid of subjectieve informatie/politieke agenda wordt geconstateerd verlies je gewoon je AP pasje en je uitzendrechten.

culture_vulture | 07-09-21 | 14:59

Nooit gedacht dat ik ooit in een bananenrepubliek zou gaan leven.
Maar het lijkt er nu sterk op !
Een demissionair kabinet, die rigoreuze besluiten erdoor drukt, zonder iets van democratisch besef en medeleven.
Laat staan dat andersdenkenden gewoon weggepromoveerd, uitgejouwd, bespot, en niet naar geluisterd wordt.
En krampachtig vasthouden aan de co2 smoesjes, en het misplaatste corona beleid, wat ze gebruiken om hun "maatregelen" te verklaren.
Het gaat al lang niet meer om het virus. Het gaat om het stroomlijnen en laten wennen van de werkenden (belastingbetalers) aan een eu-dictatoriaat.
Het is liegen en bedriegen en bedreigen.
Sorry, voor mij heeft de geloofwaardigheid van dit demissionair kabinet het nulpunt bereikt.

Delfts Blauw | 07-09-21 | 08:59

Geweldig feest, maar wat is nou het verschil als je staat of zit met anderhalve meter er tussen?
Niets!
Die aerosolen verspreiden zich veel en veel verder.
En als het er om gaat dat mensen zitten en minder bewegen en dat dit dan het verschil moet maken, dan begrijpt men de vluchtigheid van aerosolen niet, die houden zich niet aan anderhalve meter.

En ook vaccineren of testen voor toegang geeft geen 100% garantie dat men niet besmettelijk is.
Denk bij het testen aan de valspositieven.

Dit beeld van 70.000 mensen op elkaar gepropt is voor de evenementenbranche erg zuur om te zien dat zij dit niet mogen, want ook zij willen en kunnen dit, maar mogen niet omdat er bij hen veel strenger word gehandhaafd, maar omdat dit een bijkans mythisch evenement is, hoor je de klagers ineens niet meer die normaal ach en wee roepen als er teveel mensen bijeen zijn.
Dat is meten twee maten.

jufrouw theelepeltje | 07-09-21 | 08:56 | 2

Het F1 op Zandvoort was een prachtig Corona-experiment. We hopen er natuurlijk 1 ding van: Dat er alleen een golf besmettingen komt van de Dam-demonstratie. Al die ongevaccineerden bij elkaar.

Maar sowieso: We hebben een groep van 70.000 meestal gevaccineerden bij de F1 en een groep van een paar 1000 ongevaccineerden in een vergelijkbare situatie, buiten op dezelfde dag. Prachtig vergelijkingsmateriaal zou ik zeggen. Over twee weken weten we meer. En dan ook of alle openlucht-activiteiten mogen doorgaan of niet.

Beste_Landgenoten | 07-09-21 | 09:18

@Beste landgenoten.

Ben het met u eens
Het zou een prachtige test kunnen zijn waar nu de meeste besmettingen ontstaan.
Ik vrees alleen dat, als op de Dam het aantal besmettingen meevalt en op het F1 circuit niet, dat we er niets meer van horen.
Of het word verdraait.

jufrouw theelepeltje | 07-09-21 | 12:42

Dat Corona een serieuze zaak is wil er bij velen maar niet in. Hoewel we er niet allemaal dood aan gaan was het wel de meest voorkomende doodsoorzaak in 2020. Dit is het lijstje doodsoorzaken van 2019, het jaar voor Corona uitbrak:
www.volksgezondheidenzorg.info/rangli...

Je ziet dat dementie, nog voor longkanker, de hoofdzaak vormde, met 16.000 doden, gevolgd dus door longkanker met 10.000. Corona is dus een gevaarlijk ziekte zoals longkanker en dementie. En het is besmettelijk. Ik denk dat als longkanker besmettelijk was, we in dezelfde hysterie zouden zijn vervallen als nu met Covid. Dat is dan ook niet zonder reden en nee, het is dus geen "griepje".

Toch is opvallend dat we nauwelijks zoveel stress krijgen van het bestaan van al die ellendige andere doodsoorzaken. Ellende die je deels kunt voorkomen door leefstijl. Dat laatste interesseert ons niks, te zien aan onze couch-potato leefstijl. Het verschil zit hem niet in dat je het kunt vermijden, want dat kan je ook met Covid, maar in "besmettelijk". Daarvan gaat iedereen op tilt. Gelukkig hebben we dus vaccins en die werken super goed. Voorlopig.

Volgens de wappies zijn die vaccins er alleen maar om ons "te knechten" of dergelijke kolderieke redenen. Het wordt helemaal leuk als the grote reset erbij wordt gehaald of 5G. Hoewel iedereen begrijpt dat deze mensen thuis horen in een gesticht, krijgt Baudet toch zomaar een paar duizend ervan op de been. Het zijn bizarre tijden, met name qua desinformatie en nonsens. Hoe komt dat nou? Ik zeg: internet.

Beste_Landgenoten | 07-09-21 | 08:48 | 10

@BrulSpin | 07-09-21 | 09:48: Die tegel is dan ook best goed hoor. Hij heeft gewoon gelijk. Alleen kun jij je er kennelijk niet in vinden. Als het maar een paar duizend wappies waren zou er nite zo'n groot probleem zijn, maar ongeveer 20% van de volwassenen in Nederland heeft opeens vaccinatieskepsis opgelopen door alle idiote maar persistente verhalen over 'vergif', '5G', 'great resets' of het na 20 jaar in Nederland nog steeds niet kunnen begrijpen van de taal en daarmee de uitnodiging tot vaccinatie omdat niemand het ooit heeft afgedwongen dat die taal leren hier best wel handig is. Dat is veel te veel. Met een ziekte die zo besmettelijk is en in de toekomst waarschijnlijk in iets muteert dat nog besmettelijker en/of dodelijker is, bouw je dan geen echte groepsimmuniteit op. Ook het aantal ziekhuisbedden dat bezet is en het aantal overlijdens ten opzichte van influenza een jaar eerder geeft duidelijk aan dat dit dus echt geen 'griep' is. Het was vorig jaar doodsooraak nummer een in Nederland.

Het leuke van wetenschap is dat het waar is, ook als je er niet in gelooft. Fijne dag nog!

Jessinator | 07-09-21 | 10:42
-weggejorist-
Mr Sanbou | 07-09-21 | 10:57

Bottom line is: uiteindelijk gaan we allemaal dood.

Here's Freddy | 07-09-21 | 11:10
▼ 7 antwoorden verborgen

Niet om het een of ander maar ik vind het wel merkwaardig dat ik sinds dat fokking vaccin (Johnson) heb gehad een hoop rare kwaaltjes heb en ik verrek van de stijve spieren. Loop nu bij een fysiotherapeut voor lage rugpijn, heb ineens een carpaal tunnel syndroom en schijn artrose te hebben in m'n heup. En dan ben je 54. Stress en zwaar werk heeft er waarschijnlijk ook mee te maken en afgelopen jaar 250 dagen gemiddeld 16uur per dag moeten buffelen maar ik vind het wel verdacht allemaal. Voorheen nooit wat.

clockandhammergame | 07-09-21 | 08:43 | 3

Sorry beetje OT

clockandhammergame | 07-09-21 | 08:45

Eh. Misschien benoem je zelf de oorzaak al wel?

Beste_Landgenoten | 07-09-21 | 08:53

Tja

clockandhammergame | 07-09-21 | 09:36

Marchanderen met de waarheid, deze steeds anders uitleggen om anderen steeds weer op het verkeerde been te zetten en (daarmee) de openbaarheid van bestuur die nu eenmaal bij een echte democratie hoort zoveel mogelijk aan je laars te lappen. Weet je hoe zoiets gewoonlijk wordt genoemd? Dat heet politiek bedrijven! Politiek en echte democratie gaan feitelijk niet samen door dezelfde deur heen.

Vuurspuger | 07-09-21 | 08:41

Van Rossem verwisselt ongemerkt de vorm met de inhoud bij het beschrijven van afgelopen weekend. Mijn neiging om het geheel eens te zijn met hem wordt afgewisseld met twijfel door zijn meten met twee maten of eigenlijk eenheden of zelfs grootheden.
Qua vorm is het F1 evenement een fantastisch feest geweest waar honderdduizenden intens van hebben genoten. Inhoudelijk gaat het nergens over om tijdens crises met veel kabaal en vervuiling keihard rondjes te gaan rijden. Behalve vermaak wordt Nederland geen steek wijzer van dit evenement. Wellicht dient de vorm hier het maskeren van nog onbekende bedoelingen.
Inhoudelijk heeft bijvoorbeeld FvD meermalen gelijk gekregen met waarschuwingen over het wanbeleid rondom Corona. De vorm waarin FvD haar protest giet tijdens publieke optredens is in de ogen van velen smakeloos en onbetamelijk. Wellicht helpt de vorm bij het behalen de partij doelstellingen.
Het feit dat een persoon, een evenement of een partij slechte mensen aantrekt maakt het betreffende niet slecht. Slechte mensen dragen niet altijd een Prinsenvlag, een Davidster of hakenkruis. Veelal zijn slechte mensen onherkenbaar als vader, moeder, dominee, politius, leraar of wat dan ook.
Over Satan gesproken, beschouw Satan als de partner van God, die namens God de rechtvaardigen op de proef stelt.

hetgingperongeluk | 07-09-21 | 08:39 | 5

Zo kan je ieder sport en muziek evenement afdoen. Afsluiten met geleuter over sprookjes figuur maakt je betoog ijzersterk.

bijna_raak | 07-09-21 | 09:06

Evil is a trinity: Satan, Lucifer en Baphomet.

MistaRazista | 07-09-21 | 13:55

@Beste_Landgenoten | 07-09-21 | 09:05: Maar dat is wèl exact de moraal van het verhaal van Job. God is daar op zijn best een dommige goedgelovige sukkel, maar eigenlijk meer een totale weggooier van een sadistische eikel.

Mazzelstof | 07-09-21 | 18:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Nog maar eens: “De mens raakt niet vernederd door het gebruik van de macht, noch door de gewoonte van gehoorzaamheid, maar door het gebruik van een macht die hij onrechtmatig acht en door de gehoorzaamheid aan een macht waarvan hij vindt dat die wederrechtelijk is verkregen en onderdrukkend is” aldus Alexis De Tocqueville over het gevaar van despotisme.

forecastle | 07-09-21 | 08:35

Vriendelijke herinnering dat zowel gevaccineerden als ongevaccineerden elkaar dit niet aan doen
Het is de politiek die dit de bevolking aan doet

niemand specifiek | 07-09-21 | 07:01 | 1

En de media en China.

culture_vulture | 07-09-21 | 15:03

The truth is a stone cold bitch.... with a 14# strap on.

JdelaT | 07-09-21 | 06:29

Als @van Rossum, de huidige stand van zaken duidt, onder woorden brengt wat de algehele tendens is in de panelen. Het resoneert. Goed onder woorden gebracht.

ratelaar | 07-09-21 | 06:16

Goed stuk. En verder, in het voorbeeld corona kunnen we in ieder geval nog zeggen dat beide extremen regelmatig liegen. Waarbij overheid plus regerende middenpartijen als een van de extremen moeten worden gezien.

In het voorbeeld toeslagenaffaire zijn het vooral overheid en regerende kartelpartijen die stelselmatig liegen en bedriegen, halve waarheden verkondigen en hele feiten verzwijgen of zwartlakken. Compleet met liegen tegen rechters en parlement, en functies elders voor lastige Kamerleden.

Voor een tiental andere onderwerpen geldt hetzelfde. Zie de bemoeienissen van burgemeesters en een minister bij de schijnprocessen tegen Wilders, en hoe zijn laffe collegae daarover zwegen "want scheiding der machten".
Ook op onderwerpen als EU, klimaatkalifaat, ongecontroleerde massaimmigratie, islamisering en extremisme regeert de leugen.
En maakt kritiek op die leugens een einde aan je carrière.

Die wapper zijn niet ons grootste probleem. En zoals gezegd zouden die veel minder aanhang hebben als overheid en regering en bijbehorende Staatsomroep wel betrouwbaar zouden zijn.

Dandruff | 07-09-21 | 05:37 | 7

@Beste_Landgenoten | 07-09-21 | 09:03: Nee dus als jij per ongeluk een punt heb zal ik niet zeggen dat het flauwekul is omdat je Rutte altijd goed praat.

bijna_raak | 07-09-21 | 09:09

@bijna_raak | 07-09-21 | 09:09:
Rutte? Ik heb niks met die man. Vind dat hij zijn beste tiijd heeft gehad en een onvoldoende scoorde afgelopen jaar, met zijn opzichtige trucjes. Hij zou met een totaal nieuwe politiek komen en kwam met precies... niks.

Beste_Landgenoten | 07-09-21 | 09:13

@Beste_Landgenoten | 07-09-21 | 09:03:

Die holle kreet gebruik je ook al 5 jaar, zij het gelukkig meestal niet meer dan 40 keer per dag.

Maar ook daar heb je weer geen concreet voorbeeld van. Nog nooit gehad ook.

Dandruff | 07-09-21 | 09:21
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Kisnia17 | 07-09-21 | 04:56

Komt er nog een serie nazomergasten?

De tijd is er wel weer voor.

Zou Rosanne komen?

Schwanzeleber | 07-09-21 | 02:18

De waarheid is in elk geval meer als perspectief.
Een paar duizend Damschreuwers?
Misschien als je s'ochtens keek.
260.000 in het demonstratiespits.

MistaRazista | 07-09-21 | 00:37 | 2

Nou, 260.000 is wel aan de hoge kant. Ik was erbij (ongelooflijk mooie ervaring!) en heb nadien ook heel wat filmpjes bekeken. De grens van de 100.000 is zeker gepasseerd. Zie dit filmpje op LinkedIn maar eens, een vogelvlucht boven de optocht: https://t.co/wqrTjQ280Z?amp=1

negorij | 07-09-21 | 08:15

Okay, ik moet toegeven dat ik dacht dat iedereen uit z’n nek lulde met z’n ‘meer dan 10.000’, maar dit is best indrukwekkend. Zeker geen 250.000 maar absoluut meer dan 20-30.000.

The-loopy-cowboy | 07-09-21 | 09:14

We kunnen wel beginnen met de griepprik toe te voegen aan het qr paspoort. Die halen ook heel veel mensen niet. Verdomde wappies, elk jaar 10.000 mensen dood.

O nee dat kan ons natuurlijk geen fuk schelen

SailingDuck | 07-09-21 | 00:27 | 2

Net als de doden die vallen door welvaartsziekten en stress. Er is alleen nog corona! En corona moet weg koste wat het kost, tegen elke prijs.
Arbitrair en kortzichtig.

ratelaar | 07-09-21 | 06:20

De THT van Hugo is verlopen en is eigenlijk nooit echt vers geweest als je het vergelijkt met verse vis.

Bruno Bruins werd geloosd en verdient nu knaken bij een vaccinbedrijf.

Was Bruno mogelijk niet genoeg WEF?

Remi A. | 07-09-21 | 00:01

Het is een gekke wereld, de ene groep kijkt weg, de andere groep begint door te draaien en loopt met een jodenster op. Ben blij dat mijn Opa en Oma dit niet meer mee hoeven te maken. Alhoewel, ze hadden bepaalde mensen misschien uit kunnen leggen dat het uitsluiten van mensen in de horeca wellicht niet zo erg is dan gedeporteerd te worden naar Polen. Maar mensen slaan op tilt, en het redelijke midden wordt nauwelijks gehoord. We hollen van gekkie naar gekkie. Zo komen we nooit ergens.

Reso | 06-09-21 | 23:52
-weggejorist-
Von_Drekkelstein | 06-09-21 | 23:49 | 3

Zie ik het goed dat de politici eetst zo'n hekel had aan Trump vanwege zijn alternative facts maar dat zij nu, niet allen uiteraard, hetzelfde predikken?

Mopar | 06-09-21 | 23:17 | 2

Volgende keer zal ik iets minder snel typen

Mopar | 06-09-21 | 23:18

Trump heeft tot nu toe in alles gelijk gehad.

culture_vulture | 07-09-21 | 15:06

Zo van Rossum: wie heeft dat afgelopen zondag dan gezegd “Ziekmakende vaccinaties”?
Nog steeds op de wappietour? Jammer dat je de discussie zo polariseert. Niets mis met een kritische houding tegen de overheden en big pharma, beiden hebben misdaden genoeg begaan.

Portemonnee van de A | 06-09-21 | 23:16 | 1
-weggejorist-
Von_Drekkelstein | 06-09-21 | 23:53

Zoals Jan Dijkgraaf al zei; hugo, stort in mekaar, man.

General Dripple | 06-09-21 | 23:02

Na al die zondagprotesten op de Dam was ik deze keer ook eens gaan kijken, ik kwam er aan nadat ze dat hele eind hadden gelopen.
Voor de goede orde, ik ben gevaccineerd en heb dus niks tegen deze vaccins.
Er lopen genoeg mafkezen rond, mensen met bordjes waarop staat dat vaccins gif zijn, halfdronken hooligans en gekke hippies.
Daar heb ik verder niets mee, echter, deze figuren worden continue uitvergroot door de MSM.
De meerderheid bestaat gewoon uit weldenkende mensen zoals u en ik die zich oprecht zorgen maken over de leugens van de politiek, het schenden van privacy en een perverse fantasie de burger via moderne technologie in de gaten te houden, te sturen, te belonen, te beboeten en kalt te kunnen stellen.
Het gaat helemaal niet meer om een virus, het gaat om een totale verandering van de samenleving waarbij een clubje mensen gaat bepalen wat het beste voor ons is, goedschiks of kwaadschiks, en dat gaat het beste met een QR-en appmaatschappij.
Daarom was ik daar, om mijn gezicht te laten zien, niet om Thierry of andere lui van de extreme zijkanten te horen, maar gewoon het midden van normale mensen die zich oprecht zorgen maken over de QR maatschappij waar ze ons in willen storten.
Wie denkt in termen als " boeit me niks dat museum" kijkt niet verder dan zijn neus lang is.

LonelyWanker | 06-09-21 | 22:57 | 1

En zo is het! Goed dat je er was.

VP732 | 07-09-21 | 00:40

Zat vandaag met een infectie preventie deskundige te praten. De delta variant is ook overdraagbaar door een gevaccineerde. Wel maakt het virus de gevaccineerde minder ziek of niet ziek. Het argument voor kudde immuniteit komt dus te vervallen.Blijft over de overbelasting in de zorg. Wat lult Hugo dan over de. Vrijheid van anderen?. Er ontstaat n scheuring in de maatschappij door al dit gelieg.

Drkildare | 06-09-21 | 22:57

Die Rosanne; Een vervelend mens waar ik het steeds vaker mee eens ben.
Best verwarrend...

Mister-Right | 06-09-21 | 22:44

Er is geen samenhangend beleid. geen stip aan de horizon. Eigenlijk geen idee. Dus elke keer ad hoc besluiten nemen. En erachter komen dat er geen samenhang is met andere factoren. En dus steeds dieper wegzakken in angstporno, valse voorstellingen, leugens en bedrog. Ik heb wel eens amateurs (grappig: meestal consultants) een vereniging zien leiden, zelfde drama. Zodra er dan jongens (meisjes) uit het praktische bedrijfsleven kwamen, sloeg de vereniging als een blad aan de boom in goede richting om. Onze regering heeft veel overeenkomst met die consultants-kwakerij. Rutte kan echt niet meer. Kaag zo mogelijk nog mnder. Ik voel wel voor een technocratisch bestuur met een visie.

nancystjago | 06-09-21 | 22:43

Radicaal, zegt mevrouw Kaag. Radicaal inzetten op geboortebeperking en radicaal inzetten op opvang in de regio, radicaal inzetten op remigratie van asielzoekers ( i.e. asiel nooit permanent maken ) en radicaal inzetten op een bevolking van 12 miljoen mensen in 2070 dmv het beprijzen van het krijgen van kinderen.
Zo radicaal genoeg, mevrouw Kaag?

Graaisnaaiert | 06-09-21 | 22:39 | 1
-weggejorist-
negorij | 07-09-21 | 08:30

Van Rossem schrijft uitstekend op hoe satanisch de overheid tewerk gaat. Maar wil het vooral niet satanisch noemen.

Scepticus | 06-09-21 | 22:38 | 1

Het is onderhand ook wel een beetje tijd de goede naam van Satan niet steeds te bezoedelen met onfrisse zaken. Als je een superlatief wenst te gebruiken voor smerige zaken die het daglicht niet kunnen verdragen noem het dan goddelijk. Bij alleen het typen van dat bloeddoordrenkt woord lopen de rillingen over mijn rug.

Mazzelstof | 07-09-21 | 06:10

Goed stuk. Volledig raak.

lekgoot | 06-09-21 | 22:36 | 1

Het stuk is volledig mis. Schrijver gaat zoals altijd op bepaalde woorden in van fvd of bepaalde dingen die overdreven zijn. Maar vervolgens typt hij ongeveer dezelfde angsten als fvd op over qr codes, CO2 budget en vleestax. Ik ben eigenlijk wel blij dat er één partij keihard tegen het coronabeleid ingaat. Ze vliegen soms behoorlijk uit de bocht met nepwetenschap en aannames over de toekomst, maar tot nu toe hebben we verplichtingen gekregen die anderhalf jaar geleden onmogelijk leken. Mondkapplicht, avondklok, een app met een QR code om nog naar dingen toe te gaan...

Middensteun | 06-09-21 | 23:02

De leugens en het gemak waarmee ze verkondigt worden zijn echt stuitend.
Het is mij wel duidelijk dat de EU achter elke voordeur wil binnendringen en alles van u wil weten.
Laatst nog het voorstel over alles wat u bezit, Kaag weer over "radicaal bijsturen"
Europa geilt op een samenleving voorzien van QR-codes en apps waar alles aan gehangen ( en bijgestuurd ) kan worden.
We zitten al lang op de gedroomde vaccinatiegraad, er gaat helemaal niemand extra naar de IC door feestjes op Zandvoort of op de Dam.
Het gaat om controle.
Dit wordt voor elk land apart geprobeerd, Frankrijk en Italie met de botte bijl, bij andere landen laten ze het even voor wat het is om op een later moment de beste strategie te kunnen bepalen.
Ik geloof niet dat Denemarken dit lot bespaard gaat blijven, het lijkt nu vrijheid blijheid maar ook daar wil de EU tot in de vezels van de burger kunnen kruipen.
Ik heb het al eerder gezegd: Het doel is een QR-controlemaatschappij, Corona ( en straks het klimaat ) slechts een hulpmiddel om daar te komen.

LonelyWanker | 06-09-21 | 22:34 | 2

Precies!

IkwilJinekwel | 06-09-21 | 23:26

En zo ist.

schijtzat | 07-09-21 | 04:45

Nog een nieuwtje.
COVID-19: reizen naar de EU
www.consilium.europa.eu/nl/policies/c...
De reisbeperking worden opgeheven voor veel derde landen waaronder China.
"Als lidstaten een vaccinatie­bewijs aan­vaarden om mensen vrij te stellen van reis­beperkingen zoals tests of quarantaine, moeten ze in principe ook de beperkingen op niet-essentiële reizen opheffen voor reizigers uit derde landen die ten minste 14 dagen voor aankomst de laatste aanbevolen dosis van een door het Europees Genees­middelen­bureau (EMA) goed­gekeurd vaccin hebben gekregen.
Hetzelfde geldt voor personen die ten minste 14 dagen voor aankomst de laatste aanbevolen dosis hebben gekregen van een vaccin dat de procedure voor Emergency Use Listing van de Wereld­gezondheids­organisatie (WHO) heeft doorlopen."
Dit betekent dat mensen uit China dus ook met Sinovac wel een QR-code hebben maar mensen uit de EU met natuurlijke immuniteit met een besmetting van meer dan 6 maanden geen QR-code hebben.
Handel gaat voor de grondrechten van de burgers uit de EU.

mikes43357369 | 06-09-21 | 22:28 | 1

Sinovac, met een beschermingsgraad van rond de 42%. In het casino heb je betere kansen bij rood of zwart. Just saying...

Graaisnaaiert | 06-09-21 | 23:04

@van Rossem: prima stuk. Dankjewel. Probleem wat we nu wel hebben dat er niemand anders in politiek Nederland die het stokje van Rutte kan/moet overnemen. Op rechts idioten, op links een alphahel. Omtzigt is een hele goede parlementariër, maar geen politiek leider. Wie het weet mag het zeggen.

DenkenDanDoen | 06-09-21 | 22:26 | 1

Ah ca ira! Ca ira! Ca ira!

Graaisnaaiert | 06-09-21 | 22:40

Ach als je met jodensterren gaat lopen tegen het Corona beleid om oa verplicht inenten voor des volks gezondheid ben je gewoon totaal idioot. Ze moesten eens weten.

ikdenkwat | 06-09-21 | 22:26 | 8

@MoonBeebe | 06-09-21 | 22:45: Goed opgemerkt, lees eens op Wikipedia het stuk over “De Joodse raad voor Amsterdam”. Het komt niet ineens, het gaat in zulke kleine stappen dat de meesten het niet opmerken tot het definitief is.

Portemonnee van de A | 06-09-21 | 23:21

U moet de geschiedenis beter kennen. Voor de gaskamers, in begin jaren 30, werden joden systematisch uitgesloten. Stapje voor stapje tot ze geen winkels meer in mochten om maar een voorbeeld te noemen. Dat is de vergelijking die gemaakt wordt.

swagmachine | 07-09-21 | 07:44

Ik vind de jodensterrenvergelijking heel treffend. Over een paar jaar praten we verder. Het is namelijk niet zo dat er geen concentratiekampen ('heropvoedingskampen') in de wereld meer zijn voor de meest onzinnige dingen. We hobbelen wat dat betreft gewoon achter de Chinezen aan. De tijd zal het leren idd..

Johan1235 | 07-09-21 | 09:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Liegen is al zo normaal geworden dat mensen beledigd zijn als je de waarheid spreekt.

Krijgtheenenweer | 06-09-21 | 22:25 | 1

Ach, niet subtiel genoeg?

hisxxx | 06-09-21 | 23:42

Macht corrumpeert altijd. En machthebbers, hebben nooit een ander doel, dan nog meer macht vergaren. Het enige verschil met "vroeger" is dat we het nu zo achteloos en in onmetelijke domheid laten gebeuren, want "we hebben het toch goed".

Lood om oud ijzer | 06-09-21 | 22:18

Mw Kaag is in de H.J. Schoo lezing aan het sneren geslagen over dhr Rutte meldt het AD: >‘Laten sussen door politieke bijziendheid’
Dat is niet de enige sneer naar Rutte. Zo hekelt Kaag in haar toespraak ‘degenen die om het hardst roepen hoe onwijs gaaf ons landje is’. ,,Veel te lang hebben we ons in de verdoving van de zelfgenoegzaamheid collectief laten sussen door politieke bijziendheid’’, zegt ze.

,,Leiderschap is voor mij dan ook het tegenovergestelde van regelen en ritselen zonder visie.’’ Ze vervolgt: ,,Als me iets is opgevallen in de jaren nadat ik terugkwam naar Nederland, nu bijna vier jaar geleden, is het wel dat politiek hier in het bijzonder wordt bedreven door koffie te drinken, relaties te managen en binnenskamers spelletjes te spelen met partijpolitieke emotie.’’

Ruim vijf maanden geleden nam Kaag al eens afstand van Rutte door in een debat te zeggen: ‘Hier scheiden onze wegen’. Nu neemt ze opnieuw afstand. Wat de uitlatingen van Kaag betekenen voor het verdere verloop van de formatie is onduidelijk.<< www.ad.nl/politiek/d66-leider-kaag-ze...
Ze neemt opnieuw afstand... Hoe vaak kan je die act opvoeren?

Eeuwig..Op..Vakantie | 06-09-21 | 22:11 | 4

uh..... zit ze nu dan in een ander zonnestelsel dan?

nobodiesunmighty | 06-09-21 | 22:22

Sja, als je gewend bent politiek te bedrijven middels bomgordels, raketaanvallen en openbare lynchpartijen is het gekonkelefoes in de achterkamertjes onder genot van een kopje koffie natuurlijk wel even wennen.

Graaisnaaiert | 06-09-21 | 22:43

Hoe is het eigenlijk met de documentairemaker Sjoerd Sjoerdsma? Nog steeds preventief onder de radar? Kaag herkent het gedrag van Rutte feilloos en dat zegt alles over hoe zij zelf in de wedstrijd staat.

therealbraindump | 06-09-21 | 23:28
▼ 1 antwoord verborgen

Het is opmerkelijk dat in deze tijd, waarin je wordt doodgegooid met begrippen als "verbinden" en "inclusie", de zelfde instituties die deze begrippen hanteren & propageren (regering, media en linkse partijen) juist de oorzaak zijn van het tegenovergestelde: hopeloze verdeeldheid, polarisatie, (omgekeerd) racisme en haat.

We gaan tijden tegemoet waarin ik de toenemende drang zal voelen, zo voorzie ik, om mezelf te isoleren van dit volledig doorgedraaide gekkenhuis en mijn toevlucht te zoeken in een of ander boerendorrup in de Belgische Ardennen of de Duitse Eifel en daar een hop-kwekerij te beginnen. Of iets met druiven.

Peter Emile | 06-09-21 | 22:03 | 5

Paddestoelen groeien daar met miljoenen in de bossen. Kweetnie of daar veel business in zit.

The-loopy-cowboy | 06-09-21 | 22:14

goed idee. Ik doe het al. Werkt nog wel bevrijdend.

nobodiesunmighty | 06-09-21 | 22:22
▼ 2 antwoorden verborgen

die politici liegen nu zoveel dat ik ze niet eens meer geloof als ze een keer echt de waarheid spreken.

small_town_dude | 06-09-21 | 22:03

Met een meerderheid van een bevolking die de waarheid niet willen kennen en er hard voor weglopen heb ik anders toch geen medelijden.
Heb wel medelijden met de kinderen van de weglopers die de toekomst van hun kinderen vergooien omdat ze te laf zijn om de olifant in de kamer niet te willen zien.
Onder je de aftiteling van de film 1984.(gevonden op internet)

Wij toonden u het verhaal van de toekomst. Het zou het verhaal van onze kinderen kunnen zijn, wanneer wij nalaten om het erfgoed van de vrijheid voor hen te behouden.

komtdatschot | 06-09-21 | 21:59 | 1

Niemand die het iets kan schelen. Ieder is slechts met zichzelf bezig en de uitzonderingen worden beschimt en uitgesloten.

MoonBeebe | 06-09-21 | 22:41

Weer een goed stuk Van Rossem! Het rot van de huidige politiek verweekt ook dat wat eerst nog gezond leek. In de praktijk helpt een renovatie, maar de huidige ‘zwam’ blijft zitten en het gaat steeds harder stinken.

HebjeHemweer | 06-09-21 | 21:51

Prima betoog Bart. Het gemak waarmee vandaag onteigening werd geproefballond is tekenend voor het vervagen van moreel besef. Onteigening is een allerlaatste redmiddel, zo ingrijpend, dat het alleen moet kunnen als er geen andere opties meer zijn. Die zijn er in dit dossier nog meer dan genoeg, maar de zelfgenoegzaamheid van de macht, de willekeur van de machthebber om mensen aan te wijzen als verliezers van politieke keuzes (toeslagenaffaire, groningers, woningzoekenden, enz) is schrijnend en rechtstaat onwaardig. De burger voelt dat. Maar de politiek denkt ermee weg te komen. En zo brokkelt vertrouwen af, neemt wantrouwen toe en krijgt de leugen de kans om te regeren. Wat zou het fijn zijn als er weer politici met een werkend moreel kompas zouden zijn. Het kompas dat ze nu hebben is zeer gebrekkig.

Martin007 | 06-09-21 | 21:50 | 1

De leugen regeert al. Vanuit Den Haag.

schijtzat | 07-09-21 | 04:53

Wat is waarheid?
Denk je eens in, eerlijk.
Geschiedenis word geschreven door de winnaars. Wie zegt dat onze geschiedenis de juiste is?
Neem de piramides; not a single fuck weten we ervan.
Noord Koreanen: Is geleerd dat Kim, de absolute oppergod is en dat de wereld uit NK en USA bestaan. Verder weten ze niets. Net als China, hun essentiële bestaan daar in het verre oosten, is enkel Obey en Consume
Al deze shit wat nu gebeurd is niets nieuws, is zo oud als de tijd zelf.
De rijken worden rijker, machthebbers worden machtiger met het bloed van onschuldigen.

ptrck | 06-09-21 | 21:50

Tot nu toe zijn er 514 meldingen van overlijden na coronavaccinatie. Het gaat om 261 personen ouder dan 80 jaar, 205 personen tussen de 61 en 80 jaar, 37 personen tussen de 41 en 60 jaar en 9 personen tussen de 20 en 40 jaar. Van 2 personen is de precieze leeftijd niet bekend.

Je hoeft de dode niet te verzinnen bij het Lareb kan je het gewoon zien. Of de doden puur aan het vaccin zijn overleden is natuurlijk ter discussie of eigenlijk niet, als iemand onder dezelfde omstandigheden overlijdt met Carina telt deze als Carona dode en moet er dikke paniek zijn. En is het na vaccinatie dan is het toeval of de andere onderliggende ziekte, maar vaccin, onmogelijk.

www.lareb.nl/coronameldingen

Diepstrotje | 06-09-21 | 21:46 | 10

@Diepstrotje | 06-09-21 | 22:20: ik heb al 14 maanden long covid en kan max 500 meter lopen. Daarvoor kerngezond en medicijn vrij.

Dwaalgast | 06-09-21 | 23:04

@DutchLion33 | 06-09-21 | 22:46: het vervelende aan dit vaccin is dat het zich wel voortplant. Het is namelijk gen therapie met de instructie aan je rna om spike proteines aan te maken. De hoeveelheid dat je lichaam aanmaakt is niet te doseren en zou per persoon verschillen.

Masteryu | 06-09-21 | 23:57

@Dwaalgast | 06-09-21 | 23:04:

Daar hebben de wappies geen boodschap aan.
Tot ze het zelf krijgen natuurlijk dan gaan ze paardemiddelen met zware bijwerkingen gebruiken.....

Rest In Privacy | 07-09-21 | 00:37
▼ 7 antwoorden verborgen

Kaag plaatst zich met haar opmerking over het radicaal bijsturen van mensen buiten de democratische rechtsorde en schaart zich expliciet en ondubbelzinnig in het kamp van de extremisten. D66 zal daarom geen deel uitmaken van een nieuw (minderheids-) kabinet en nieuwe verkiezingen zijn onvermijdelijk, het is slechts een kwestie van tijd. Iedereen op het Binnenhof weet het vandaar de vlucht naar voren door CDA minister Hugo de Jonge met zijn dwaze maatregelen, het CDA gaat zwaar verliezen. Het huidige circus is een groot demasqué.

divoc | 06-09-21 | 21:45 | 4

Weet je wie de mensen ook radicaal bijstuurde ?

Maar wat een eng mens, het lijkt erop dat ze de democratie compleet buitenspel wil gaan zetten.

Wattman | 06-09-21 | 21:57

@Plaque-doctor | 06-09-21 | 21:55: Eerlijk gezegd ken ik haar niet zo goed, haar politieke carrière heeft zich grotendeels aan mijn waarneming onttrokken, ze is namelijk pas vier jaar in Nederland en mevrouw Kaag heeft niet echt een "Haags track record". Rutte is veel meer bedreven in het politieke machtsspel en maakt gehakt van haar. Onderling botert het niet zo tussen die twee en bovendien heb ik de indruk dat ze zich niet op haar plek voelt in Nederland en het Haagse. Voor haar is het allemaal maar klein bier, zo lijkt het althans. Bij nieuwe verkiezingen acht ik het dan ook onwaarschijnlijk dat zij de kar gaat trekken en D66 zal wellicht minder zetels bemachtigen dan bij de laatste verkiezingen. Enfin, dat zal moeten blijken. Overduidelijk is dat ze nu op ramkoers ligt en een regering met VVD en D66 lijkt verder weg dan ooit.

divoc | 06-09-21 | 22:23
▼ 1 antwoord verborgen

Dus alle deelnemers van het Corona protest kunnen niet nadenken omdat het blindelings volgers van Baudet zijn? Dat is ronduit generaliseren, net zoals Derksen bij VI die ene gek eruit trekt die een jodenster draagt. Dat je geen fan bent van Baudet bent, wisten we al van Rossem, maar om al die mensen dan weg te zetten als complotdenkers is bespottelijk.

De Pilsvogel | 06-09-21 | 21:41 | 4

@small_town_dude | 06-09-21 | 21:44: Ik las het eerder vandaag. Hup meteen in de extreemrechtse hoek duwen. Na één minuut weer weg geklikt. Stelletje debielen.

knutsel_ | 06-09-21 | 21:54
-weggejorist-
PjotrIvan | 06-09-21 | 22:25

@small_town_dude | 06-09-21 | 21:44: Dezelfde mensen die deelnemers aan deze demonstratie vanwege aanwezig zijn van FvD wegzetten als extreemrechts, zijn dezelfde mensen die het aanwezig zijn van Kauthar Bouchalikt bij een demonstratie tegen Israël waar borden met daarop hakenkruizen gevoerd werden goedpraten.

Sinterbikske | 06-09-21 | 22:27
▼ 1 antwoord verborgen

Kaag: "Mensen radicaal bijsturen".
Dat klinkt zeer onheilspellend.

de honden blaffen... | 06-09-21 | 21:40 | 4

Newspeak voor naar een heropvoedingskamp sturen, of zoiets als die scene in Clockwork Orange.

Reebensteeltje | 06-09-21 | 22:04

@nobodiesunmighty | 06-09-21 | 22:29:
Haha. De échte Nederlanders die je dan krijgt zijn genderneutrale fascisten die alleen nog maar newspeak uitslaan, niet voor zichzelf denken en uitsluitend geheel inclusief, divers en debiel de overheid en het clubje radicaal linkse gekken napapagaait.

peterdh | 06-09-21 | 22:40
▼ 1 antwoord verborgen

Ben volledig gevaccineerd, maar:

Toegang tot restaurant? Boeie. Mijn partner & ik koken veel lekkerder (en goedkoper).

Toegang tot museum? Boeie. Zeker om dat woke-gejank over slavernij (Rijksmuseum) te moeten aanhoren? En de laatste keer dat ik een Nederlands museum heb bezocht, was ergens in de jaren '90 van de vorige eeuw, het was het Stedelijk, waar ik toen woedend ben uitgelopen, vanwege de treurniswekkende bullshit die daar als 'kunst' werd gepresenteerd.

Maar ik zie wel weer uit naar de Grand Pricks van Zandvoort in 2022, want hoewel ik RedBull het smerigste drankje sinds mensenheugnis vind, ben ik wel een fan van Max.

Peter Emile | 06-09-21 | 21:40 | 1

Je denkt toch niet dat ze een QR maatschappij er in 1 keer in kunnen flikkeren of wel?
Natuurlijk gaat dat in kleine stapjes: Het museum, boeiend, de enigen die daar komen zijn sowieso gevaccineerde boomers.
Ze zijn niet gek daar in Brussel, wat je ook van ze mag vinden, dit zijn plannen met voor elke misstap een andere oplossing, net zolang tot we ons eraan hebben over gegeven, stapje voor stapje en haast ongemerkt, totdat je over 5 jaar terugkijkt, maar dan is het te laat.

LonelyWanker | 06-09-21 | 22:44

Heb er zelf geen moeite mee om mijn QR te laten zien. Als dat nodig is, nou prima, dan heb ik die app niet voor niks en die vaccinaties ook niet voor niks gehaald. Als iemand geen vaccin wil, ook prima. Maar ik heb ook weer geen medelijden als je dan niet ergens in mag, om die reden. Dan had je dat prikje maar moeten haeln, het is tenslotte ook echt wel ergens goed voor. Zonder de prikjes hadden we nu een extreem zware lockdown wegens delta. Dat laatste vergeten demense dan weer heel gemakkelijk, dat we nu hier zijn met zo'n GP Zandvoort en 70.000 mensen. Dat was echt niet door gegaan zonder vaccins.

En ja geen prikje mag best, maar dan dus bij volle IC's eerst even op de wachtlijst, oke?

Beste_Landgenoten | 06-09-21 | 21:40 | 6

@Freselik | 06-09-21 | 21:57:
Tja, als je die lijn doortrekt, dan zou niemand meer zorg moeten krijgen, want álles is te voorkomen tenslotte.
Dus dan kun je de zorg dus wel afschaffen.

RaymyJanssen | 06-09-21 | 22:07

Als het nou zo was, dat je als gevaccineerde niemand kon besmetten, dan kon ik me er nog iets bij voorstellen. Maar dat is dus niet zo. Sterker nog gevaccineerden zijn vaker asymptomatisch, dus hebben ze niet eens door dat ze besmettelijk zijn. Kijk naar Israel hoe het verder gaat als iedereen is gevaccineerd. Verder sluit je ook veel mensen met natuurlijke immuniteit uit die eigenlijk beter beschermd zijn tegen corona dan de mensen die alleen een vaccine hebben gekregen.
www.medrxiv.org/content/10.1101/2021....
Wat had het beleid moeten zijn? Iedereen die gevaccineerd wil worden vaccineren.( de risico groepen) Vervolgens de zorg opschalen. Als laatste de hele samenleving opengooien. Dat is zo beetje wat Denemarken doet. Ook kan je nu wel zeggen dat Zweden het juiste beleid heeft gevolgd. Ben je niet met me eens vertel dan waarom dat niet zo is.

mikes43357369 | 06-09-21 | 22:10

Haha man man man, je kan beter in China gaan wonen. Overal je qr code laten zien, is niet normaal.

Wachten voor ziekenhuis omdat ik geen prik heb, oke. Maar dan wil ik ook uw bmi weten, misschien bent u wel moddervet. En laten we dan ook even kijken naar uw verleden. Misschien bent u wel een roker of ex drugsgebruiker aangezien u graag geprikt wil worden.

swagmachine | 07-09-21 | 07:58
▼ 3 antwoorden verborgen

De spijker op z'n kop. Ik vind het ook mooi hoe Hertzberger een terechte wiedergutmachung krijgt van deze site.

de_gevlekte | 06-09-21 | 21:37 | 2

Ook dat is een pluimpje waard. Sans rancune zoals de Chinezen zeggen.

Beste_Landgenoten | 06-09-21 | 21:41

Wel mooi dat dit dan weer met 5 reten gaat, wat ooit bijna de ondergang was van dit bloggie.

The-loopy-cowboy | 06-09-21 | 22:17

Veiligheid gaat nog eens heel veel geld kosten.

Naall | 06-09-21 | 21:37 | 1

naast klimaat.

nobodiesunmighty | 06-09-21 | 22:30

Tijd voor een terugkeer Pieter omtzigt. Wellicht in combinatie met BBB en JA21 gelijk regeren. Ik denk dat omtzigt alleen al 50 zetels (ja echt!) kan pakken. Rutte had geen alternatief, dus gaat men maar voor het minst slechte (Rutte), Baudet had potentie, maar verkwanselde het.

LuNaTeeQ | 06-09-21 | 21:36 | 2

Zou hij echt nog terugkeren in de politiek?

Beste_Landgenoten | 06-09-21 | 21:42

Denk niet dat Pieter nog terugkeert in de tweede kamer. Begrijp mij niet verkeerd van mij mag hij , maar Pieter Omtzigt is meer iemand die achter de schermen goed werk verricht. De druk die er bij komt kijken in de tweede kamer is volgens mij te groot voor hem.

Plaque-doctor | 06-09-21 | 22:00

Tja , Het is Hugo de Schoenen vooral dus z'n eigen achterban die hij naait. Veel van de Reli-junkies ( no judgement ) zijn niet gevaccineerd. Maar ook niet tegen Polio, Pokken, Kinkhoest, Rode Hond, etc etc. Zou je denken dat je dan ook nergens naar toe mag maar dat ligt dan weer anders. Typisch.

Snertjong | 06-09-21 | 21:36

"Het is extreem kwalijk dat Hugo een jaar lang “er komt nooit dwang of plicht” zegt en dan toch dwang en plicht gaat invoeren."

Goed afgekeken van D66: "Wij zijn tegen de sleepwet!"
Paar maanden later: "Wij zijn hartstikke voor de sleepwet!!!"

Met_baard | 06-09-21 | 21:34

Burgerlijke ongehoorzaamheid, zou u ook eens moeten proberen.

JesseGatsie | 06-09-21 | 21:28 | 4

jazeker, een beetje Henry David Thoreau kan geen kwaad toch? Bij consistente vredelievendheid zal consequente kwaadheid toch verliezen.... ja toch? En hij leefde toch ook tussen bomen in een tiny house. En reisde enorm veel, met klein CO2 spoortje. Kan die dikke narcist wat van opsteken. Eh Frenske geef nuneens het goede voorbeeld! Lukt niet he jong? Zit je vast in je gedragsschemaatje? Ikke ikke ikke?

nobodiesunmighty | 06-09-21 | 22:34

Burgerlijke ongehoorzaamheid werkt alleen als je het met zijn allen doen. In je eentje wordt het gewoon gezien als een strafbaar feit. En als je een blanke man van middelbare leeftijd bent, dan ben je gewoon de lul. Graag burgerlijke ongehoorzaamheid. Liever gisteren dan vandaag. Het kutte is allen dat het grootste gedeelte van Nederland debiele schapen zijn die letterlijk schreeuwen om al deze ondemocratische, ongrondwettelijke en ondoordachte maatregelen.

peterdh | 06-09-21 | 22:38
▼ 1 antwoord verborgen

Kaag gunt Rutte geen verlenging van het huidige kabinet, niet verder met CU. OK, denkt de pragmatische Rutte, dan blijven we toch 4 jaar demissionair, met CU, en dan drukken we zo al het beleid er doorheen. Power play van Rutte, en het werkt: de VVD wordt groter in de peilingen, en D66 kleiner. Nederland zit niet te wachten op een linkse regering. Nederland heeft in meerderheid rechts gestemd. Dus een kind kan bedenken dat Ruttes strategie werkt. Je moet er alleen wel een beetje schaamteloos voor zijn om hem echt uit te voeren.

Rest In Privacy | 06-09-21 | 21:28 | 4

@Sitting_targets | 06-09-21 | 21:35: D66 heeft altijd anderen nodig (Wilders, Baudet, nu Rutte), omdat D66 zelf inhoudsloos is. Ze kunnen alleen maar anderen zwart maken.

Bataafje | 06-09-21 | 21:45

@Bataafje | 06-09-21 | 21:45: Bij D66 denken ze: ja, we worden gehaat door onze tegenstanders. Hoe meer, hoe beter. Daar is D66 groot mee geworden in tijdperk Pechtold. Dat hele D66 drijft tegenwoordig op haat. Ik vind het niet gezond.

Rest In Privacy | 06-09-21 | 21:53
▼ 1 antwoord verborgen

Als je zo het laatste anderhalf jaar bij elkaar opsomt, kun je niets anders dan je afvragen waarom men het allemaal pikt.

Dit kabinet veegt letterlijk zijn reedt af aan de demos, terwijl het volk er - soms verwonderd, meestal achteloos - naar kijkt en niets doet.
Logisch ook. Een totaal versnipperd land zal niet de saamhorigheid vinden om massaal op de barricades te springen. Dat de Haagse stolp NAMENS het volk zou moeten spreken (en handelen) is ons totaal ontgaan.
Terwijl de heren in Den Haag het credo 'Samen' scanderen, ontwricht het in de tussentijd de sociale cohesie. Verdeel en heers. De eeuwenoude tactiek heeft nog niets aan kracht ingeboet.
En dat in een tijd dat men deze tactiek zou moeten doorhebben. Sterker nog: we zien het gewoon gebeuren. Maar dan toch weer die angst. Die heerst.

Cannabooze | 06-09-21 | 21:27

Ik ben dubbel gevaccineerd. Ik doe alleen niet mee aan dat digitale Corona paspoort. Ik heb het gele vaccinatieboekje waar ook mijn Corona vaccins in zijn opgenomen. Ik wil niet dat ik overal waar ik kom moet inchecken met een app wat vervolgens voor eeuwig op centrale servers wordt opgeslagen. Helaas snapt een meerderheid van de Nederlanders dit argument niet. Ik kan alleen maar hopen dat genoeg mensen die app zullen vertikken want alleen dat zou voorkomen dat de nieuwe controle infrastructuur van de overheid succesvol wordt.

Jippie | 06-09-21 | 21:22 | 3

Helaas is dat stoere praat. U moet en zult meedoen aan de CCP griep paspoort gedoe, en daarna aan het social credits points programma. Waarom? Omdat de overheid het bedrijfsleven dit gaat verplichten. En ja natuurlijk kunt u niet meedoen....maar veel plezier met werkeloos zijn, nergens naar binnen kunnen, niet kunnen reizen en boodschappen doen bij uw anderskokende medelanders die de facto ontzien gaan worden van handhaving.

Graaf_van_Hogendorp | 06-09-21 | 21:28

Ik schat dat zo'n 70% van de Nederlanders z'n eigen straatje schoon houdt en totaal niet doorheeft wat het kan betekenen. Dat we stapje voor stapje richting een communistische dictatuur gaan, is voor veel mensen 'wappietaal'. Want wappie roepen is lekker makkelijk. Daarmee kun je lekker blijven negeren, waar je stiekem toch een beetje bang voor bent. Maakt het leven net wat eenvoudiger.

Mensen die het eens zijn met een vaccinatieplicht. Die de app voor alles gebruiken. Als men maar vrij kan gaan en staan.
Pas na een aantal jaar vragen ze zich waarschijnlijk af in hindsight waar het mis ging.
Want we gaven destijds (in goed vertrouwen) een vinger, maar missen ondertussen de hand. En dan denken ze nog eens terug aan de 'wappietaal'.

Cannabooze | 06-09-21 | 21:39

@Graaf…. Brrr… zou kunnen idd… China doet het al jaren…

HebjeHemweer | 06-09-21 | 21:40

Verkiezingen!!!!!!

Ko Ranzig | 06-09-21 | 21:21

Waarom is de waarheid niks meer waard?

Als niemand nog eerlijk is, wordt het ieder voor zich

"Waarheid neemt een centrale plaats in in het bekende werk 1984 van George Orwell. Miniwa staat (in de Nederlandse vertaling) in dat verhaal voor Ministerie van Waarheid. Op dit ministerie werd onder de dekking van het woord waarheid precies het tegenovergestelde gedaan dan wat de meeste mensen daaronder verstaan. Doorgaans wijst de hoofdpersoon uit dat de leugen tot waarheid wordt gemaakt. Het verleden werd vernietigd, de vernietiging werd vergeten, de leugen werd waarheid."

Het wordt geen ieder voor zich, het wordt een aan de macht vastklampend, moreel failliet demissionair kabinet tegen de bevolking.

divoc | 06-09-21 | 21:20

'Significant verschil met de overige zomerfestivals blijft dat die zelf om duidelijkheid vroegen en dus geannuleerd wilden worden, terwijl de organisatie van de Dutch GP altijd zei dat ze gewoon door gingen. Zo zie je maar dat je met een beetje ruggengraat - ook los van de koninklijke connecties - een heel eind kan gaan.'
Nou nou nou nou nou... Dat had zo'n festival eens moeten proberen.

grietmetgroenefiets | 06-09-21 | 21:20 | 1

"... die zelf om duidelijkheid vroegen en dus geannuleerd wilden worden..."

eehhhh de crux zit hem hier dus in het door de politici verzonnen woordje "dus". Ze wilden open. Maar met duidelijke regels. Want het was een zooitje. Dus toen zei de politiek: "Nou dan maken we duidelijke regels, waarbij er dus praktisch niemand meer open kan, want het zal ons echt aan onze reet roesten of er nu concerten door gaan of niet. De rekening wordt toch zoals gewoonlijk door de burger betaald. En Wij zijn toch demissionair, ongekozen en feitelijk onaantastbaar. Bovendien heeft het volk ondertussen al zo'n weide anus dat ze niet eens meer door hebben dat ze door ons in hun reet worden geneukt. En, best lachen hoor: "Sommige vragen er zelf om!" hahahaha"....

Zo ging het ongeveer. NIet dat de concertorganisatoren zeiden: "We willen graag dicht omdat de regels zo onduidelijk zijn". Da's lulkoek.

peterdh | 06-09-21 | 22:31

Kaag valt Rutte aan... Over (on)waarheid gesproken..

Die vrouw struikelt nog eens over haar ego. Alles is volgens haar de schuld van Rutte.

Roos | 06-09-21 | 21:08 | 18

@botbot | 06-09-21 | 22:23: Het betrof onmogelijke bezuinigingen waar de PVV akkoord mee zou moeten gaan.

Sinterbikske | 06-09-21 | 22:42
▼ 15 antwoorden verborgen

Het is ook allemaal niet makkelijk om het juiste te kiezen en te doen. Het zou weleens kunnen zijn dat geschiedschrijvers het pedante schoolmeestertje Hugo een voldoende geven voor zijn prestaties

thanseeuwen | 06-09-21 | 21:07

Sommige argumenten van de demonstranten in Amsterdam kan ik nog wel begrijpen.
Maar vrijwel allemaal gaan ze er van uit dat je door het vaccin over een aantal jaar allemaal gezondheidsshit gaat krijgen terwijl er totaal geen bewijs voor is.
Maar soms moet je een risico nemen in je leven.
Dat benauwde hou ik niet van.

jaja | 06-09-21 | 21:04 | 4

Dat risico nemen ze toch JUIST door zich niet te vaccineren?

ReyNemaattori | 06-09-21 | 21:14

Ja maar Harrie dat is nou net het probleem; er is geen bewijs voor. Ook niet voor het tegendeel.

knutsel_ | 06-09-21 | 21:17
▼ 1 antwoord verborgen

"misinformatie" Je moet het kanaal van het WEF eens in de gaten houden, ja waar Rutte zo'n grote fan van is. Dan kan je zien welke kant ze op willen met de wereld.

many-more | 06-09-21 | 21:04

Dank voor aanzet tot stukje zelfreflectie. Voor de “wakkere” burger ligt verzuring, teleurstelling en algehele meh op de loer met arrogantie en agressie als gevolg. Dit komt de verbinding en saamhorigheid die we zo hard nodig hebben niet ten goede. Ik doe weer een duit in het zakje.

TheDr | 06-09-21 | 21:03

De waarheid is dat ik van binnen best extremistisch word van de Jonge c.s.

knutsel_ | 06-09-21 | 21:01 | 5

@knutsel_ | 06-09-21 | 21:11: Dat was een prima beleidspositie geweest, ik zou zelfs zware maatregelen als een avondklok hebben geaccepteerd in die eerste maanden als ze maar eerlijk en open waren dat ze geen idee hadden en de zwaarst mogelijke maatregelen nemen voor een maand (of twee) en daarna kijken naar de situatie en onderzoeksresultaten.

ReyNemaattori | 06-09-21 | 21:17

@ReyNemaattori | 06-09-21 | 21:17:
Ik denk velen met jou. En dan vooral blijven onderzoeken en anticiperen op nieuw onderzoek. Gaandeweg.

letopuwzaak | 06-09-21 | 21:39
▼ 2 antwoorden verborgen

De redenen dat de waarheid er steeds minder toe doet zijn:

- er is steeds meer informatie beschikbaar, en meer misinformatie, we worden bedolven onder meningen, feiten, anekdotes en je hebt er een dagtaak aan om bij zinnen te blijven en vast te stellen hoe dingen nou echt zitten, om er dan een dag later achter te komen dat eigenlijk alles toch steeds anders is. Het idee 'vaststaande waarheid' is gewoon vervallen voor de jongere generatie. Dingen zijn niet 'waar' of 'onwaar', sommige dingen zijn wat waarder dan de andere en andere dingen zijn wat minder waar afhankelijk van hoe je naar dingen kijkt of welke koppen je leest

- de waarheid heeft steeds minder invloed op de werkelijkheid. De waarheid over immigratie doet er niet toe want het beleid is er op gericht om de waarheid te onttrekken aan het zicht, ongedaan te maken en te ontkennen. Hetzelfde met alles wat te maken heeft met de euro, de EU, pensioenen, educatie enz enz. De waarheid is een brug waarover je van plek a naar plek b komt en zo lang die brug niet instort, zo lang je die blijft stutten met kunstmatige middelen, is het een geldige brug. Tot de brug het uiteindelijk niet meer houdt. De waarheid is een moment in de toekomst geworden. Voor nu bestaat de waarheid niet. We leven in illusies.

- voor wat betreft corona: er is zo ontzettend geblunderd door ALLE wetenschappers, politieke figuren, journalisten, beleidsmakers. Het komt niet uit een lab, het komt wel uit een lab, avondklok werkt niet, oh, toch avondklok werkt wel, vaccins moeten twee keer, toch drie keer. Anderhalve meter hier, daar dan weer niet. En dat is dan elke dag anders. Een normaal mens gelooft gewoon de informatie niet meer die hij krijgt. Ongeacht de bron. En terecht. Dan zelf maar je eigen waarheid verzinnen.

De waarheid is dat wetenschappers, politici, beleidsmakers aan een enorme deconfiture van zichzelf bezig zijn. De waarheid is dat alle autoriteiten keizers zonder kleren zijn.

Ik geloof alleen nog wiskundigen op hun vakgebied.

Knufter | 06-09-21 | 21:00 | 3

hear, hear!

divoc | 06-09-21 | 21:33

Helemaal mee eens. En dan moet je overigens ook wel opletten dat je een wiskundige aan het woord hebt en geen statisticus.

peterdh | 06-09-21 | 22:26

Astrologen zijn intussen ook de betere keus.

MistaRazista | 06-09-21 | 23:24

Mooi en gecontroleerd stuk, Van Rossem. Hulde hiervoor.

VP732 | 06-09-21 | 20:59 | 2

Mee eens.

knutsel_ | 06-09-21 | 21:02

Goed geschreven. Hopelijk blijkt pennenstrijd voldoende verdediging tegen blatante leugens van een globaliste kliek met een steeds evidentere hang naar totale controle met grensoverschrijdende technologische mogelijkheden die ondenkbare zaken mogelijk gaan maken. Maar morgen schijnt de zon.

Ramsesz | 06-09-21 | 20:57

Het zal allemaal wel. We pakken wat eng klinkende woorden, ophitsende leuzen en brengen het in associatie met Rutte/Covid/Ongevaccineerden. Spreek desnoods in op de nostalgie. Geef men het idee dat ze steeds dichterbij een gewenst ideaal komen (zoals vrijheid) en men volgt het gewoon op. Een demonstratie en een formule 1 race is een prima uitlaatklep, zo gebleken.

Iets met 'Half the world is laughing at the other half, and folly rules over all'.

Boerhoektvrouw | 06-09-21 | 20:57

Je kan kritische mensen wel als gekkies wegzetten maar er zijn er maar een paar in deze wereld het pad kwijt.

many-more | 06-09-21 | 20:59

@many-more | 06-09-21 | 20:59: En dat ze proberen het eeuwige leven uit te vinden door DNA aan te passen is ook helemaal geen complotje meer.

many-more | 06-09-21 | 21:00

De waarheid is dat we nog even moeten volhouden, het is maar voor een paar weken.

deugallergie | 06-09-21 | 20:55

" Nee, niet iedereen die op de Dam stond is gek, maar de gekken hebben wel het luidst gehoorde geluid bepaald."

Onzin. GS en andere media hebben vanaf het begin de gekken opgezocht en uitvergroot. Dát is de enige reden dat het geluid van de paar gekkies het gehoorde geluid heeft bepaald. Nuance was nooit interessant, en de meerderheid van de demonstranten is genuanceerder dan dat gehoorde geluid. Als je niet wil luisteren, hoor je wat je wil horen.

En niet alleen dat, die zelfde beeldvorming heeft gekkies aangetrokken, en nuance afgeschrokken. Je zou maar aan je omgeving, familie, collega's, vrienden moeten vertellen dat jij op zo'n demonstratie bent geweest. Afgeschreven word je dan door de meerderheid. Vanwege het "meest gehoorde geluid". En raden jullie maar eens via welke media ze dat geluid hebben gehoord dan.

Balgesjaakt | 06-09-21 | 20:55 | 3

Iedereen gaat dood aan Corona!
De media.

Is dit nog nieuws? | 06-09-21 | 20:56

Dit is gewoon ontzettend waar.

zegmaarwij | 06-09-21 | 20:58

Bravo, goed gezien, blinde vlekken worden alsmaar groter.

ademende aarde | 06-09-21 | 21:45

Als de grote meerderheid in NL simpelweg niet meedoet met de waanzin van die Corona-app is het supersnel afgelopen hoor.
De massa heeft meer macht dan ze denken, maar ja, als het er maar 10, 20 of 50 duizend zijn... tja, dat zet het geen zoden aan de dijk natuurlijk.
Dusss..... als je niet wil dat er medisch geselecteerd wordt aan de deur van alle horeca, bioscopen, sportverenigingen, scholen etc etc... doe dan heel snel die Corona-app deleten (áls je 'm al hebt geïnstalleerd uiteraard) en moet jij eens kijken hoe snel die poppenkast afgelopen is.
En van de ondernemers verwacht ik niet anders dat ze ook weigeren om deze selectie toe te passen aan de deur.
Vaccineren is én blijft voor mij nu eenmaal altijd een persoonlijke keuze, die iedereen weloverwogen zelf mag nemen.
En ja, ik ben gevaccinneerd omdat ik de risico's van vaccinatie vond opwegen tegen de risico's van (de mogelijke) gevolgen van Corona krijgen.
Maat ik ben tegen alles en iedereen die een medische selectieplicht wil invoeren en/of ondersteunt. Krankzinnig is het gewoon.

RaymyJanssen | 06-09-21 | 20:53 | 5

@Is dit nog nieuws? | 06-09-21 | 20:55: Inderdaad. De massa heeft geen macht. Er hoeft maar één kop te rollen en de massa gaat z'n hok in. Fortuijn. Van Gogh. In minder dramatische mate Omtzigt. De route van de waarheid wordt zwaar ontmoedigd. Zoals de route naar buiten in de Truman show.

Knufter | 06-09-21 | 21:05

@Is dit nog nieuws? | 06-09-21 | 20:55: Als de massa in beweging komt wel.

divoc | 06-09-21 | 21:38

De meerderheid gaat er gewoon in mee. Net zoals de horeca het gaat uitvoeren.

klaas24 | 06-09-21 | 21:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Ook raar dat Huugje de maatregelen wil verzwaren met indirecte vaccinatieplicht, terwijl zojuist met een koninklijk experiment op Zandvoort is aangetoond dat dit helemaal niets toevoegt qua veiligheid?

Zeurders | 06-09-21 | 20:52

Ik kreeg net een push-bericht van DvhN; Covid wort een kleinigheid straks. Wort….. En dit is ook een KwAlitEitSkrANt….

Normpje | 06-09-21 | 20:51

Maar het hoeft toch geen verbzing te wekken, dat mensen rare dingen geloven? Dat doen ze al eeuwen en in hele delen van de wereld met een fanatisne waar je moe van wordt. Mensen zijn ervoor heel geschikt, dat moet dus een evolutionair voordeel hebben gehad, dat gezamenlijk kunnen geloven in een bizar verhaal.

Het is vermoedelijk allemaal terug te voeren op wij tegen zij. Een bindend lulverhaal van een of andere opper-pipo hielp denk ik bij het verslaan van vijanden en het door kunnen gaan in hopeloze situaties. Zoiets moet het wel zijn, anders is dat hardnekkige geloof in kolder niet uit te leggen.

Beste_Landgenoten | 06-09-21 | 20:50 | 4

Een keer helemaal eens met uw verhaal. Wil daarbij aantekenen dat de ‘religie’ van nieuw leiderschap net zo’n grote rattenvanger is.

Sinterbikske | 06-09-21 | 21:04

@Is dit nog nieuws? | 06-09-21 | 20:54:
Kijk, zo had ik het nou ook willen opschrijven.

Beste_Landgenoten | 06-09-21 | 21:36

En toen kwam het rationele denken en werd sommige toestanden langzamerhand een beetje minder kut.

Rest In Privacy | 06-09-21 | 21:40
▼ 1 antwoord verborgen

"Elke leugen of zelfs groteske overdrijving die je maakt, maakt het je opponenten bovendien alleen maar makkelijker om je volledige retoriek terzijde te schuiven.". Helaas is dat niet juist. Anders waren we bijvoorbeeld al van dat BLM-gezeik af geweest.

Hommel | 06-09-21 | 20:48 | 1

Van Rossem leeft, zoals nog velen, in de veilige veronderstelling dat dialectiek het kan winnen van retoriek. Maar inmiddels leven we in een wereld die vrijwel volledig wordt geregeerd door retoriek. Doe er je voordeel mee, als je kunt.

Divergente_Integraal | 06-09-21 | 20:53

Wat een gezeur weer. Iedereen, inclusief de nieuwe messias Hertzberger, weet toch dat we niet in een dictatuur leven? Dat betekent dat het kabinet mag willen wat het wil, maar het wordt pas realiteit NA goedkeuring door de Tweede Kamer. Wie zaken wil tegenhouden, moet niet mekkeren over het kabinet, maar zijn energie richten op de Tweede Kamer. Zucht....

Amsterdamsko | 06-09-21 | 20:41 | 14

@Knufter | 06-09-21 | 20:53:
Volkomen gelijk.
Hoog tijd dat algemeen kiesrecht weer wordt afgeschaft.

Kapitein Sjaak Mus | 06-09-21 | 20:59
▼ 11 antwoorden verborgen

In theorie mooi de regels voor de organisatie van de F1, in praktijk waardeloos. 2 van mijn schoonbroers zijn naar de F1 in Zandvoort geweest, de ene via een gratis vip ticket via een leverancier aan zijn bedrijf, de ander had er zelf een box gehuurd voor zijn zakenrelaties en beste vrienden. De eerste had een vip ticket voor alleen zaterdag, ‘s ochtends vroeg verzamelen in Amsterdam om vervolgens met een volle touringcar naar Zandvoort te rijden waar een rondrit en rondleiding volgde. Iedereen werd getest, in de vip box werd geen afstand gehouden. De tweede had een huis gehuurd in Zandvoort voor 4 dagen voor vrienden en zakenrelaties, box aan het circuit, iedereen op elkaar gepakt in bus, trein etc., iedereen getest voor toegang, blijkt vandaag zijn beste vriend positief op Corona getest te zijn. Kudt. Vooral kudt omdat er dus niemand afstand gehouden heeft. Het zal uiteindelijk allemaal best meevallen, iedereen gevaccineerd, maar Rutte kan nog zo mooi praten, in weze is er geen verschil met een festival. Van mij mocht de F1 doorgaan, en festivals wat mij betreft ook. De vaccinatiegraad is hoog genoeg, de kwetsbaren zijn gevaccineerd, de ziekenhuizen liggen niet vol en dat zie ik ook niet meer gebeuren. Maar het in bochten wringen van Rutte om dit evenement goed te praten tov festivals is gewoon een klap in het gezicht.

Sinterbikske | 06-09-21 | 20:37 | 4

Omdat niemand afstand gehouden heeft. Nig zo’n sukkel.

Dubbelepunthoofd | 06-09-21 | 20:49

@Dubbelepunthoofd | 06-09-21 | 20:49: Het gaat erom dat de opzet zogenaamd afstand houden was, je moet in een droomwereld leven om dit niet te zien of ‘kwade’ opzet hebben.

Sinterbikske | 06-09-21 | 20:56

@Sinterbikske | 06-09-21 | 20:56: De opzet was afstand houden, maar niemand had gelezen dat iedereen als vee opeen gepropt in bussen daar heen werd gependeld natuurlijk.

ReyNemaattori | 06-09-21 | 21:21
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Dubbelepunthoofd | 06-09-21 | 20:36

Ik brul gelijk dat ik ongevaccineerd ben om de gevaccineerden van mij af te houden met hun omhelzingen en klapzoenen . Gisteren weer meegemaakt. En maar naar de ongevaccineerden blijven wijzen als schuldig aan besmettingen.

MoonBeebe | 06-09-21 | 20:36 | 1

Ik vind het ook redelijk ondoordacht dat gevaccineerde mensen (ik ben dat ook) alle maatregelen vaak terzijde lijken te schuiven. Dat is niet logisch gezien het doel het aantal besmettingen terug te dringen, lijkt mij.

letopuwzaak | 06-09-21 | 20:44

Als je de piramide van Maslov er even bij pakt dan wordt wel duidelijk hoe de aanpak van corona toegangsbewijs er uit gaat zien. We beginnen met musea en evenementen, dan komen de cafe's en restaurants aan de beurt, om vervolgens aan te belanden bij de lokale supermarkten. Wel een slimme aanpak want iedereen wilt eten dus iedereen laat zich vaccineren*

*behalve natuurlijke onze allochtonen, die een alternatieve en parallelle leefomgeving hebben.

UpdateAvailable | 06-09-21 | 20:30 | 5

@jaja | 06-09-21 | 20:33:
Toch heeft hij 'betekenisvolle' fysieke behoeften laten terugkomen in trede drie. Dus hij denkt er wel over na:-)

letopuwzaak | 06-09-21 | 20:39

Die hebben hun eigen supermarkten natuurlijk...

ReyNemaattori | 06-09-21 | 21:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou, het escalatort wel in Frankrijk.

Mr_Natural | 06-09-21 | 20:30 | 1

Oh, zijn de gele hesjes terug?

Is dit nog nieuws? | 06-09-21 | 20:36

En de schapen stonden erbij en keken. “Wir haben es nicht gewusst”

polletjepiekhaar | 06-09-21 | 20:29

Ik vind het mooi om te zien hoe bij een dodebomenschrijftroela als Hertzberger langzaam maar zeker de ogen open gaan. Hopelijk blijven ze dat ook.

Divergente_Integraal | 06-09-21 | 20:29 | 1

Too little, too late.

Is dit nog nieuws? | 06-09-21 | 20:33

Artikelen als dit zijn een absolute meerwaarde voor de totale maatschappij. De rechtstaat is in het geding en vrijheden worden verkwanseld. Hopelijk worden we als geheel wakker en zijn we dan nog op tijd om het te stoppen/ terug te draaien.

Hypno2050 | 06-09-21 | 20:29

Bij paardemiddel denk ik nu gelijk aan ivermectine. Lekker dan, over rimpels op de geest gesproken

Canis.bonus.es | 06-09-21 | 20:26 | 2

Ik begrijp het ongemak, ik zeg nu na elke harde regenbui "mijn kelder staat wit"

keistad | 06-09-21 | 20:32

Ja Ivermectine, ook zo'n politiek medicijn. Alleen rechtserds nemen het, juist omdat het wetenschappelijk geen aangetoonde werking heeft. Dat is dan een aanbeveling geloof ik, in die kringen.

Beste_Landgenoten | 06-09-21 | 20:48

Ik schreef het hier geloof ik ook al eens.
Gewoon Nederland opsplitsen in een zone voor vaxxionado's en mensen die het aandurven om op hun immuunsysteem te vertrouwen.
Het lijkt om 2 tot 4 miljoen mensen te gaan.
Dus dan denk ik, maak Noord Brabant en Gelderland maar leeg voor de 'wappies'.
Dan mogen de vaccionado's het in de andere provincies proberen.

De uitkomst kan ik trouwens al raden.
Snel zullen andere provincies zich aan willen sluiten en uiteindelijk houd je een paar opstandige gemeenten over zoals bijvoorbeeld Den Haag en Amsterdam.
Rondom die steden zetten we dan muren om ze te 'beschermen' tegen al die onverantwoordelijke boeren en buitenlui die niet solidair zijn.

Owja, levering van zuivel an AGF regelen ze zelf maar met vertical farming etc, want boeren zijn volgens hun toch alleen maar slecht.

General McAuliffe | 06-09-21 | 20:25 | 4

Sukkel.

Dubbelepunthoofd | 06-09-21 | 20:39

Ik beeld me altijd twee ridders in bij dit soort tegels, en dat dan de ene ridder tegen de ander zegt "jij moet ook je harnas dragen anders werkt de mijne niet"

keistad | 06-09-21 | 20:50

Dank! M'n scherm heeft zojuist een bierdouche gekregen. U vergeet te vermelden dat we in Gelderland een grote voorraad wildbraad hebben. Bier wordt gebrouwen in Brabant en die moonshine stoken we zelf wel.

kaplaarzenverkoper | 06-09-21 | 23:12
▼ 1 antwoord verborgen

De waarheid is wat de meerderheid vindt dat de waarheid is.

Anders wappie. Of complot gekkie.
Behalve bij geloof.

Is dit nog nieuws? | 06-09-21 | 20:23

Volgende keer graag een column die kort maar krachtig de kern van je betoog weergeeft.

johnyl | 06-09-21 | 20:22 | 4

Jouw zinnetje geeft precies aan wat ik bedoel..thanks voor het voorbeeld !

johnyl | 06-09-21 | 20:26

Ok lul.
Kort maar krachtig.

Ruimedenker | 06-09-21 | 20:37
▼ 1 antwoord verborgen

Met de komst van sociale media zijn alle fatsoensnormen verdwenen en iedereen doet er aan mee. Grappig is dat ik juist GeenStijl betrap op waarheid, alleen de manier waarop geeft vaak afkeuring, dat is jammer.

mok | 06-09-21 | 20:21

In de jaren 60 hadden we provo, ik heb meegelopen in Vietnam demonstraties, Paradiso heb ik mee helpen kraken zodat het nu een poptempel is.
Ik heb heel veel klappen gehad met de sabel en de bullepees maar stond voor de goede zaak.
Het is heel triest om te zien dat alles blijkbaar voor niets is geweest.
Ik heb het daar moeilijk mee, maar ben te oud om weer opnieuw in opstand te komen.

RadioControleDienst | 06-09-21 | 20:19 | 8

Wat heb je de maatschappij gekost?
Ik schat je op 72 jaar oud…duur grapje.

Ruimedenker | 06-09-21 | 20:44

@Penus Decoratus | 06-09-21 | 21:11:
Ga je ook nog uitleggen waarom?

Ruimedenker | 06-09-21 | 21:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Het grote probleem is dat in de overheid niemand meer verantwoordelijk wordt gehouden voor wat dan ook. Iedereen schuift alles af op een ander, of wordt gewoon door anderen beschermd. En burgers mogen niet meer weten wie wat besloten heeft om nog minder kans op verantwoordelijk worden gehouden te worden. Zelfs als je iets uiteindelijk afschuift op een minister, blijven die gewoon zitten. Er is op het moment geen controlerende macht meer om de wetgevende macht ye controleren. Op alle niveaus speelt dit.

Hadena | 06-09-21 | 20:18

Dank, van Rossum.
Een mooi pleidooi voor rede, rationaliteit en eerlijkheid (waarheid)
van *alle* groepen, los van je politieke voorkeuren.
.
(Ook voor GS redacteuren dus...)

hotmint | 06-09-21 | 20:16

230 medische tijdschriften:

"opwarming grootste bedreiging gezondheid
Klimaat Klimaatverandering bedreigt de gezondheid van mensen wereldwijd, concluderen hoofdredacteuren van 230 medische tijdschriften. „Een dokter met die visie moet op de barricade durven staan.”

Het is begonnen, men weet nu dat men onder het mom van volksgezondheid (covid) allerlei grondrechten en democratische processen buiten spel kan zetten.

Nu gaan ze hetzelfde trucje herhalen voor het klimaat.

Wattman | 06-09-21 | 20:14 | 6

Macht schijnt verslavend te werken.

BrulSpin | 06-09-21 | 20:18

De klimaathoax is net zo groot. De angst wordt opgezweept met modellen die niet te verifieren zijn, die keer op keer niet blijken uit te komen, en die zelfs het verleden niet kunnen voorspellen. De mensen *vragen* er gewoon om om belazerd te worden.

marcoplarco | 06-09-21 | 20:22

@Nuuk | 06-09-21 | 20:18: So true.. Zoek de vrouw van Roland Pierik maar eens op, zij is klimaatactiviste: Ingrid Robeyns.
En zijn zus (Charlot Pierik) is LHBTI+ activiste. Hele woke programma in 1 familie en ze tetteren alle 3 regelmatig in de media.

BrulSpin | 06-09-21 | 20:22
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
MinderwaardigMens | 06-09-21 | 20:13

Die serie Chernobyl al gezien?

"What is the cost of lies"

Nuff said.

Da.

djs | 06-09-21 | 20:12

Fakkel en hooivorken iemand!?
buiten anti vaccinatie peeps is er van landelijke verontwaardiging over dit kabinet en hun gerommel met de democratie, nog nobody gezien die er ook maar een kut om geeft!

TijdelijkOptimist | 06-09-21 | 20:12 | 3

Omdat de buikjes vol zitten, schijtlint nog in de schappen ligt, koters op kinderdagverblijven genaamd sgolen kunnen, nog naar de all inclusive/camping 1x per jaar gegaan kan worden en de hypotheekaftrek/hoersoepsidie nog overgemaakt wordt.

Je gaat pas muiten als het maagje begint te rommelen en je koters je vragend aankijken waar het schaften blijft.

Graaf_van_Hogendorp | 06-09-21 | 20:16

We hebben nog meer verdeeldheid nodig dat is het succes van dit kabinet, waar twee honden vechten om een bot...

Reebensteeltje | 06-09-21 | 20:18

De regering die deze maatregelen wil invoeren is demissionair en heeft geen mandaat. Dezelfde regering liegt, bedriegt en draait dat het een lust is.

Ik zie geen enkele reden meer om mij gehouden te voelen aan welke regel dan ook. Er zal geweld aan te pas moeten komen om dit wanbeleid af te dwingen.

marcoplarco | 06-09-21 | 20:09 | 2

...en wie gaat dat "geweld" toepassen? Dezelfde lui die Volkert en zijn enablers in de politiek zouden aanpakken? U kunt lang wachten, er komt geen opstand en we krijgen onze EUSSR 1984 maatschappij.

Graaf_van_Hogendorp | 06-09-21 | 20:12

Deze regering is demissionair ... na de volgende verkiezingen zijn ze weer herkozen en daarna weer demissionair en daarna zijn ze weer herkozen en dan weer demissionair.... Altijd dezelfde club mensen ,het is een farce ware het niet zo droevig voor ons mooie land. Ik zie ook geen andere mogelijkheid dan een opstand ,maar schapen en opstand... meh ... zie ik niet gebeuren.

Koning BongoBongo | 06-09-21 | 20:16

Op vrijdag coronatest geboekt in A'dam (via de F1 prioriteitscode). Half uurtje later de uitslag. Zaterdag op Zandvoort werd elke bezoeker gecontroleerd op een coronatest. Dit liep uitstekend en het was georganiseerd als een Zwitsers uurwerk. Ja, dan zit je daar met 70k anderen, maar iedereen is negatief. SFW? Wat valt er dan nog te zeuren denk ik dan?

Masturwasbeert | 06-09-21 | 20:09 | 6

@peterdh | 06-09-21 | 20:25: Je hebt wel een punt, ware het niet dat de mortaliteit voor deze leeftijdsgroep, en eigenlijk in het algemeen, extreem laag is. We hebben het niet over Ebola. Blijf weg bij je grootouders. En die enkele pechvogel was ook ernstig ziek geworden na de gewone griep. Paniekzaaierij.

Masturwasbeert | 06-09-21 | 20:44

Ga lekker door in onwetendheid. Volg slaafs de gehoorzaamheidstests van PCR en je vaccinaties. Toon je gezondheidsbewijs dat geen bewijs van non-transferance is. Do as you're told and yuo'll be happy..

negorij | 06-09-21 | 21:01

@masturwasbeert
Eens. Bij Lowlands ook. Ook buiten. Ook een camping naast de deur. Ik zie het verschil niet.

peterdh | 06-09-21 | 21:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Meer en meer mensen beginnen te begrijpen dat ze belazerd worden.
Uiteraard te laat ,volgende griep betekent veel doden onder de vol gespotende.

rein9576 | 06-09-21 | 20:08

De waarheid is, dat grote delen van het coronaverhaal stinken.
In anderhalf jaar meer tegenstrijdigheid, verdeeldheid, haat & nijd etc meegemaakt dan in de 49 jaar daarvoor.

Ruimedenker | 06-09-21 | 20:07 | 1

Dit exact

Canis.bonus.es | 06-09-21 | 20:28

Ik las van de week toevallig een artikel nav een Europees (EU?) onderzoek en daar bleek uit dat de Nederlanders vooral naar elkaar wijzen en elkaar de schuld geven (Divide e Impera van Rutte) en dat dat in de rest van Europa veel lager is en dat de burgers in andere Europese landen vooral naar de overheid wijzen aangaande falen, ipv naar elkaar ivm cornabeleid. Heeft iemand toevallig dat artikel ook gelezen en een linkje want ik kan 'm niet meer vinden? Volkskrant, FD, Trouw? Iemand?

Basil Fawlty | 06-09-21 | 20:06 | 1

Hoewel ik de platte kar (wat PSV normaal gesproken gebruikt om hun kampioenschap te vieren) toespraken van onze koddige FvDers potsierlijk vond... ze stonden er wel. Waar zijn de lievelingen van @nostyle, de SP en PVV? In geen velden of wegen te bekennen. Geertje was geloof ik tafelen met een of andere pizzamannetje en Lil Marijnissen... zit die nog op de bank met Jan Slagter?

Anyway nu kun je zeggen niet mijn club en niet mijn volk wat er stond. Maar ze protesteerden wel. Waar is de rest van de oppositie?

Maw SP en PVV stemmen de facto toe en heulen mee met de krona maatregelen.

Het is dat onze Tjer de nieuwe Alex Jones van de lage landen wil worden. En dat Eerdmans door niemand buiten @nostyle serieus wordt genomen. Maar anders denk ik had het protest groter kunnen zijn en worden. Maar helaas. We moeten het met @nostyle stukjes doen incluis hun obligate FvD gebash want het boterde niet tussen Bidet en de @nostyle redactie tijdens het Oekraine referendum.

En Marxje Rutte marcheert namens Brussel en Berlijn ons land ondertussen door richting de krona paspoortjes maatschappij (wat snel de social credit points maatschappij gaat worden), zonder noemenswaardig tegenstand.

Graaf_van_Hogendorp | 06-09-21 | 20:06 | 2

Het is zeker waar dat Forum actief is bij protesten. Helaas is het ook zo dat er grote onzin verkondigd wordt: satanisme, G5, een vooropgezet plan en ga zo maar door. Dit houdt mensen tegen mee te doen aan zo’n protest, zoals ik zelf, omdat je daar niet mee geassocieerd wilt worden.

Wil iemand dit geloven en denken; prima. Geen probleem als ze bij protesten zijn, maar ze weerhouden een hoop mensen die ook tegen de maatregelen en dwang zijn, tegen de uitholling van de rechtsstaat. Het protest krijgt echt body als heel veel mensen mee willen doen en als aanwijsbare bezwaren zoals de grondwet negeren, overdreven dwang, hypocrisie, duidelijk in beeld komen waarom mensen dit beleid zat zijn.

Beste Graaf, we zijn misschien niet op één lijn waar het gaat om wat er gaande is rond corona, maar de dwang en achteloos aan de kant schuiven van grondrechten is wel waar we elkaar vinden en het zou mooi zijn als Forum enzovoorts een toontje lager willen zingen op demonstraties om ook ander protest geluid te laten horen.

Nuuk | 06-09-21 | 20:28

Goeie tegel Graaf, helemaal eensch.

IkwilJinekwel | 06-09-21 | 21:17

Omdat het fatsoen en de eerlijkheid is verdwenen, al geruime tijd. Politici zijn ook maar een afspiegeling van het heden en hoe de maatschappij er nu uit ziet.
Bovendien zijn er golven door de eeuwen heen waardoor zaken die vroeger normaal waren weer worden teruggedraaid in de tijd.
Zie nu de ophef over het gedwongen uitkopen van boeren.
In de jaren 50 gebeurde in Amsterdam West, waar nu Nieuw West is.
Tuinders werden voor een habbekrats uitgekocht en konden gaan wonen op een 2 kamerwoning in de Staatsliedenbuurt.

RadioControleDienst | 06-09-21 | 20:05 | 2

Gebeurde dat

RadioControleDienst | 06-09-21 | 20:06

Totale onzin. Toen ik nog jong was zaten er nog boeren rondom Osdorp, de MAP (Middelveldsche Akerpolder) diverse kinderen van de klas waren boerenzoon hetzij boerendochter van de boeren die daar woonde. Toen hun land verkocht was mochten ze zelf in het huis, lees oude boerderij blijven wonen en waren stinkend rijk van de verkoop van het ook land. Veel verkochten hen boerderij of lieten op dat stukje land een dikke villa bouwen. Mercedes-Benz en BMW waren de Opel Kadett bij ons op school.

Die bieren waren geen slachtoffers maar hadden gewoon hun zakken gevuld.

Diepstrotje | 06-09-21 | 22:06

Ik denk dat het wegpesten van boeren de geschiedenis zal ingaan als een blunder van gelijke grootte als de massa-immigratie uit niet-Westerse landen. We verkwisten onze uniek vruchtbare grond en kennis, in ruil voor sociale woningen, of windmolens en zonnepanelen die veel economischer zijn in Frankrijk of Marokko. Maar de norm onder politici is: doe gewoon waar je zin in hebt, en als het verkeerd uitpakt exclameer je gewoon dat het juist één groot succes is geweest. Wie gaat je immers verantwoordelijk houden? De media? Natuurlijk niet.

stampertje85 | 06-09-21 | 20:04 | 4

We zijn getuige van de systematische afbraak van Nederland, als land, als economie en als maatschappij. En niemand die iets doet.

marcoplarco | 06-09-21 | 20:11

Zonnepanelen in Marokko. Stroom kan hier niet komen. Spanningsverlies.

Is dit nog nieuws? | 06-09-21 | 20:35

@Is dit nog nieuws? | 06-09-21 | 20:35: Gebruik dan een hoger voltage en dikkere kabels, daarnaast is ook een groot deel van Spanje te droog voor landbouw, dus je hoeft de Straat niet over voor stroom.

Plus dit is effectief 'gratis' stroom, dat je verliezen een paar % hoger zijn dan wanneer je lokaal produceert, is weliswaar suboptimaal, maar geen reden om de hele boel maar af te blazen.

Rusland heeft bijv. 440 energiecentrales, Nederland heeft er 24. De afstanden van het Russische netwerk zijn(dat m.u.v. de noordoostelijke hoek van Siberië één netwerk betreft), i.v.m met Nederland een factor 22 hoger(1 centrale per 38.860km² vs 1 centrale per 1750km²). In de praktijk is de populatiespreiding in Rusland niet uniform, maar desalniettemin zullen die afstanden zeker vele malen groter zijn dan wat we in Nederland of zelfs maar Europa gewend zijn.

ReyNemaattori | 06-09-21 | 22:05
▼ 1 antwoord verborgen

Aankomende zondag is er een groot woonprotest en dat wordt een volledig links feestje volgens mij. Wat nu als daar ook een hele groepen vol=vol en eigenvolk eerst figuren gaan staan met vlaggen? Worden deze demonstranten dan ook als melaats weggezet door de usual types? Ik vroeg het me zo maar af.

osolemio | 06-09-21 | 20:04 | 2

Bij Joop werd de demonstratie van gisteren wel omschreven als "extreemrechts".

Ommezwaai | 06-09-21 | 20:11

@Ommezwaai | 06-09-21 | 20:11:
Jeaup is dan ook extreem links en die vinden alles rechts van chairman Mao al sus fash tot nasi.

Graaf_van_Hogendorp | 06-09-21 | 20:13

Kijk altijd naar de elite. Als die gewoon hun gang gaan, valt de paniek om Covid 19 best wel mee.
Fieldlab testen heeft uitgewezen dat je buiten niets kan oplopen. België heeft n.a.v onze testen besloten alles open te gooien. Waarom horen wij daar niets over?
Ik ben geen complotdenker, maar er moet wat anders de reden zijn voor dit gedoe.

zwartzondersuiker | 06-09-21 | 20:03 | 1

Ik kan je het boek covid-19 goelag aanbevelen. Fijn boek om de context van de “pandemie” te zien en begrijpen.

IkwilJinekwel | 06-09-21 | 21:47

Tav Herzberger: dit moet natuurlijk gewoon door het parlement en dat heeft het mandaat en kan de demissionaire regering net als iedere regering stoppen. Tav Gideon van Meijeren: er is geen oorlog de avondklok is afgeschaft en verder valt het allemaal wel mee afgezien van het verdwenen nachtleven. En ten aanzien van Bernhard van Oranje en zijn feestje: iedereen blij toch? Niet bepaald de risicocategorie toeschouwers, jongeren onder de 18 jaar of migratieachtergrond. De waarheid, och. de vorige POTUS ging daar creatief mee om en had toch een grote aanhang. Natuurlijk is de waarheid onontbeerlijk in directe ,menselijke verhoudingen maar in de politiek gaat het vaak heel goed zonder.

AlexanderVissers | 06-09-21 | 20:03 | 2

'risicocategorie toeschouwers, jongeren onder de 18 jaar' kul 1e klas.

sjef-van-iekel | 06-09-21 | 20:08

Het valt mee, maar het is niet normaal. Daar schuurt het bij mij, alles open tot 00:00 geen evenementen branch etc.

swagmachine | 06-09-21 | 20:14

Iedereen heeft zo zijn eigen waarheid Van Rossem

AndreP | 06-09-21 | 20:01

demissionaire regering die gewoon door gaat. waar zijn verkiezingen nog voor nodig ??

newray | 06-09-21 | 20:00 | 1

Ja, goede vraag. Meteen afschaffen en overdragen aan de wijzen van het WEF, de WHO, etc (als er maar World in naam van de organisatie staat).

Rest In Privacy | 06-09-21 | 20:03

Het grootste probleem van waanzinnige complot theorieën of/en lopen met een gele ster is dat je de zogenaamde redelijke politici, journalisten en opiniemakers een handvat geeft om jou en je medestanders weg te zetten en belachelijk te maken.
Kortom je hebt meer schade aangericht dan dat je iets wezenlijks bereikt hebt.

Zapata10 | 06-09-21 | 19:58

Het grote probleem is de incompetentie van bestuurlijk Nederland. Hugo is daar het bewijs van. Deze man is niet geschikt als crisis manager of bestuurder die de massa kan inspireren en meenemen in het verhaal. Het niveau van landelijk politiek bestuurders is dralenden evenals die van kamerleden, gemeenteraden, ministeries. Het is daarom niet verwonderlijk dat mensen zekerheid zoeken in hun eigen waarnemingen en daaruit een beeld formuleren wat hun houvast geeft. Op de Dam liepen niet alleen wappies........ik liep er niet zou er ook niet lopen maar ga wel de straat op als de snode (en gevaarlijke) plannen als onteigenen van boeren om een vermeend stikstof probleem op te lossen om de wereld te redden worden ingevoerd. Dat is pas totale onzin, sappier denken, maar wordt wel verzonnen door onze overheid. We bouwen ook als een gek nieuwe biomassa centrales terwijl die juist ons milieu in zeer ernstige mate aantasten. Diezelfde overheid initieert en subsidieert deze waanzin. Vraag is natuurlijk "wie is er van het padje"? de wappies op de Dam of die van bestuurlijk Nederland........

Blonde Nel | 06-09-21 | 19:58

Gideon van Meijeren is toch niks nada njente. Hoe die lul ein meeslepende toespraak houdt zouden velen scholieren al beter doen. Net of hij zichzelf toespreekt in de badkamer voor de spiegel maar zo zachtjes dat ze ouders het niet horen. En zo'n lul krijgt 10.000 euro of zoiets per maand? kots

jan huppeldepup | 06-09-21 | 19:58 | 3

Maar hij had wel Rutte klem. En dat zijn niet veel parlementariërs gelukt.

zwartzondersuiker | 06-09-21 | 20:06

Ze ouders. Dacht dat het na me ouders niet erger kon.

HGL | 06-09-21 | 20:23
-weggejorist-
PjotrIvan | 06-09-21 | 22:33

Heerlijk!

Ik wens graag nog een koningshuis gezind 'evenement' zodat het nepotisme nog zichtbaarder wordt.

Dit land, het is zo door en door corrupt, de mensen zo verblind door typetjes als Rutte en Kaag.

We verdienen dit ook.

Zolang Rutte en Kaag worden gezien als 'rationeel en verstandig' wens ik Nederland (en dus zijn electoraat) sinpelweg het allerslechtste toe. Zelfs dat het hele land de Noordzee in zakt tgv bezuinigingen, zal ik toejuichen.

hallofreen | 06-09-21 | 19:56

"Ook ogenschijnlijk kleine concessies of aanpassingen aan je dagelijkse ritme kunnen grote rimpels maken op de waterspiegel van je geest."

Tussen polemiek verscholen poëzie. *traantje wegpinkt*

Mr_Miscellaneous | 06-09-21 | 19:56
-weggejorist-
funkyd | 06-09-21 | 19:54 | 1

Ongezien de vliegende vinkentering voor onze overheid. Als je er jarenlang zo'n bende van maakt en alles bij elkaar liegt en bedriegt dan verdien je niks.

Ja een schop onder je hol!

Mensen, we moeten los van de overheid in Den Haag. Gewoon de Provincie weer de macht geven. Lazer op met die plucheplakkende ellendelingen in Den Haag.

PolderTaliban | 06-09-21 | 19:54

Ik vind het maar een griezel, die Hugo de Jonge. Een dikke narcist is het.

VanBukkem | 06-09-21 | 19:53

Om te beginnen, stem eens wat anders in plaats van oplichter en flessentrekker Mark Rutte en kompanen.
Wellicht zul je versteld staan!

Ommezwaai | 06-09-21 | 19:53 | 18

@Zapata10 | 06-09-21 | 20:44:
Hoezo huilie gedoe?
Ik vraag alleen wie het dan wel zou kunnen?
Wat is daar huilie aan?
Ik kan het zelfs beter dan Rutte en jij wellicht ook.
Maar wij zitten niet in de Kamer dus de smaken zijn beperkt.

jaja | 06-09-21 | 20:47
▼ 15 antwoorden verborgen

Leuk man, die polemiek. En over een tijdje bakzeil halen omdat mensen als Gideon toch gelijk krijgen. Dat gaat al een jaartje zo. Als de wappies keer op keer gelijk krijgen is met misschien tijd om de vooringenomen anitpathie jegens die club wat te temperen. Overdrijven ze? Misschien. Hebben ze grosso modo gelijk? Ja.

FrikandelSpeciaal | 06-09-21 | 19:53 | 4

Punt is een klein beetje dat de wappies gelijk krijgen dankzij hun gewappie. Dit lees je ook wel een beetje tussen de regels door.

The-loopy-cowboy | 06-09-21 | 20:15

@The-loopy-cowboy | 06-09-21 | 20:15: Welnee joh. Het gedrag van de wappies heeft weinig invloed op het virus. Misschien wel op het beleid, maar dat kun je ze niet aanrekenen.

FrikandelSpeciaal | 07-09-21 | 08:51

Exact wat ik zeg dus.

The-loopy-cowboy | 07-09-21 | 09:22
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi geschreven, en legt de vinger op een zere plek: Wat is waarheid? De natuurwetten (natuurwetenschappelijke wetten) zijn bijzonder handige hypotheses gebleken, die over het geheel gezien nog niet zijn weerlegt. In het sociale domein - en ihkv dit betoog schaar ik daar de politiek onder - ziet dat er heel anders uit. Waarheid is daar 'contested space' (zie woke/gender discussies etc.) want mensen hebben zeer verschillende perspectieven die gekleurd zijn door waarden, omstandigheden etc. Onderwijs zou hier een belangrijke rol in kunnen spelen, teneinde het begrip 'waarheid' te leren stoelen op logische argumentatie gebaseerd op empirische bewijzen. Doordat dit helaas niet voldoende gebeurt (althans, zo lijkt het heb ik de indruk, maar misschien is het omdat ik oud en bitter word... ;) ) vrees ik dat we steeds meer toegaan naar een soort 1984 waarin de waarheid zeer veranderlijk is. Enge nieuwe wereld, dit.

anja | 06-09-21 | 19:53 | 6

@anja | 06-09-21 | 20:05:
Anja, dit klinkt zinnig. Ik stel voor dat je vanavond eea uiteenzet in het café. Er zijn nog wat vragen:)

letopuwzaak | 06-09-21 | 20:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Goed geschreven.

Dandruff | 06-09-21 | 19:50

Als er geen waarheid is kun je niet liegen en hebben we opeens allemaal eerlijke politici. Dat is waarom de waarheid niets meer waard is.

Albert61 | 06-09-21 | 19:50

De Nederlandse regering volgt altijd de grotere landen om ons heen.
In Frankrijk kom je zonder vaccin of 24 uurs test de horeca al niet meer in.
Zodra de Duitsers dat ook gaan invoeren volgen wij als een mak schaap.

jaja | 06-09-21 | 19:49 | 2

Moet wel, want anders worden die landen ongeloofwaardig qua maatregelen. Als zij wel streng doen en wij niet, denken de burgers in die strenge landen ook van 'in Nederland hoeft het blijkbaar niet zo streng'. Daarom is verregaande samenwerking tussen landen ook nuttig, zeker als er handtekeningen onder samenwerkingsverbanden staan. Of zie ik het verkeerd en ben ik vandaag te somber?

Rest In Privacy | 06-09-21 | 20:00

De waarheid is van essentieel belang. Mijn vrouw en ik zijn soms de halve wereld uit elkaar. Er is niets makkelijker dan er ergens iets leuks op na te houden. Maar ik heb haar mijn vertrouwen gegeven, en zij aan mij. Ik vertel mijn vrouw altijd de waarheid, ook als ik ergens iets lekkers zie lopen. Wanneer je, zeker in een relatie zoals wij hebben, soms op lange afstand, dan is het snel gedaan. Ik vertel mijn vrouw altijd de waarheid. Soms hou ik mijn mond dicht over vervelende gebeurtenissen, om haar te ontlasten, maar dat is het.

Red shirt | 06-09-21 | 19:48 | 11

@Dandruff | 06-09-21 | 19:54: Ik ben altijd oprecht. Wij verdienen redelijk de kost maar om ons rijk te noemen... Ik heb mijn eigen visie op het leven maar het is waar dat mijn vrouw Russisch is en dat we gedeeltelijk in Rusland, Nederland en Frankrijk wonen. En dat is minder spannend dan dat het lijkt. Het og in Rusland is door mijn vrouw ingebracht. Ik ben Nederlander en heb een huis in het oosten van het land. En ons huis in Frankrijk, Lyon, heeft mijn vrouw nodig voor haar werk. Ze is country manager en behartigt de belangen voor een Franse industrieel in Rusland en de CIS-countries. Ikzelf ben maar een simpele ict-er.

Red shirt | 06-09-21 | 20:36

Dus u vertelt en verzwijgt de waarheid, lees ik? Naar wat u denkt dat uw vrouw wel en niet wil horen? Dus gewoon modaal gedrag.
Trouw geven? HAha. Wat is trouw?
Ik vertel mijn vriendin wel eens dat ik van haar hou. Dat klopt helemaal.
Ik vertel haar niet dat ik van veel vrouwen hou.
En zij mag van mij precies zo zijn.
Ontlasten is schijten, ook nog.

geen koning | 06-09-21 | 22:46

Sinds wanneer weet een man wat zijn vrouw wil of denkt, het zelfde geslacht proberen te volgen is onmogelijk laat staan een ander geslacht. Ik voel een probleem in de toekomst opkomen.

Banenenrepubliek | 07-09-21 | 08:18
▼ 8 antwoorden verborgen

Heerlijk stuk Van Rossum! Verder moet die Hertzberger verdomme eens stoppen met zinnige dingen te zeggen, ze is consistent op dit onderwerp goed en rationeel bezig. Bah!

JohnLocke | 06-09-21 | 19:47

DeJonge en geloofwaardigheid in één zin?
Schei nou ff heel gauw uit

kibbesoeb | 06-09-21 | 19:47 | 2

Met het woord "geen" er in kan ik er best wat kloppends van breien.

Veepert | 06-09-21 | 19:59

Ik denk dat de Jonge gewoon heel erg dom is. Zo iemand hoort niet in de regering.

ChalinaRosa | 06-09-21 | 20:15

Ik begrijp totaal niet waarom de gewone nederlandse burgers niet in opstand komen tegen deze politici. Vroeger werd men op het schavot gezet voor minder. Het is toch niet te geloven wat wij maar moeten slikken Nora bene door een demisionair kabinet. Corono maatregelen, belastingverhoging (weten we die nog), enorme immigratie, privatisering van zorg, MH17 onderste steen, EU, etc etc. en vinden we dat allemaal maar normaal????

Regreb | 06-09-21 | 19:47 | 6

Het gaat nog steeds goed in Nederland. Vooral het gratis geld klotst tegen de plinten op. Allerlei idioten die hier genieten van de geneugtes waar wij en onze (voor)ouders uiteindelijk voor gezorgd hebben. Enfin, met kneusje Rutte gaan we het niet niet redden in ieder geval. Tien jaar lang heeft de man voor chaos en nul komma nul beleid zorggedragen. En nu is vriend en vijand verbaasd dat de man alles bij elkaar heeft gelogen en bedrogen. Een oplettend mens had al lang geleden door dat deze man niet deugt. Inmiddels weet heel Nederland het en toch blijft men maar stemmen op deze pathologische leugenaar.

Ommezwaai | 06-09-21 | 20:00

@Ommezwaai | 06-09-21 | 20:00: er komt wel een moment dat het gratis geld op is. Misschien zelfs terugbetaald moet worden.

J-van-de-Bontekoe | 06-09-21 | 20:06

@J-van-de-Bontekoe | 06-09-21 | 20:06: Nee, gaat nooit op.
Inflatie daarentegen gaat een heus dingetje worden.
Bankenrun zal die daags helaas niet
lukken want geen fysiek loket meer te vinden.
Ff een extra slotje op de site .. en klaar!
De ECB helikopter vliegt immer door

geen koning | 06-09-21 | 22:37
▼ 3 antwoorden verborgen

samenvatting van deze column. FvD is stom. Hugo is een lul

Ir. Wilhelmus | 06-09-21 | 19:46 | 4

Iets korter nog.

Quantum Suicide | 06-09-21 | 19:55

@Ir. Wilhelmus | 06-09-21 | 19:53: Dat is ook het schisma toch, FVD is de vleesgeworden schizofrenie. Levensgevaarlijk clubje wat en en toe zinnige dingen zegt. FVD heeft het, zeker aan het begin van kerona, een paar keer bij het goede eind gehad. Het is echter wel de toon die de muziek maakt.....

PolderTaliban | 06-09-21 | 19:58

@PolderTaliban | 06-09-21 | 19:58: sinds breuk Otten in FDV redelijk losgeslagen, maar met anti corona campagne toch een redelijk goed verkiezingsresultaat. Wat denkt u dat er gebeurd als Thierry nu campagne zou mogen voeren met anti QR pro festival etc?

Incitatus | 06-09-21 | 21:49
▼ 1 antwoord verborgen

Iedereen schijt aan alles en voor de (demissionaire) regering: no-one left to lie to, so all we say is truth. Believe us, under pain of imprisonment.
Maar ja: van onze egoïstische bevolking moet je het ook al niet hebben. Wordt ik gejorist als ik stel dat het hebben van een oude biljardkeu naast de deur geen overbodige luxe is?

TmC | 06-09-21 | 19:46 | 2

In Duitsland loopt het wapenbezit bij burgers sterk op. Met vergunning uiteraard.

ChalinaRosa | 06-09-21 | 20:19

Tuingereedschap volstaat. Totdat ze dat ook gaan verbieden. Het schijnt officieel al zo te zijn dat je niet eens je eigen bomen meer mag omhalen dus heb je als particulier ook geen kettingzaag, bijl en boomzaag meer nodig. Binnenkort alleen voor vergunningshouders, X66 en Groen Links?

Graaisnaaiert | 06-09-21 | 22:29

Valt geen speld tussen te krijgen. En wat Hertzberger betreft, ook zij lijkt af en toe best helder van geest te zijn.

Leptob | 06-09-21 | 19:45

In vino veritas.

van Oeffelen | 06-09-21 | 19:45 | 5

@van Oeffelen | 06-09-21 | 21:09: Uno más, por favor

Rest In Privacy | 06-09-21 | 21:24

Triest.

dathoujetoch | 06-09-21 | 21:45

Neemt u het wijntje, dan hou ik het bij Trijntje.

Graaisnaaiert | 06-09-21 | 21:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Precies. Gewoon eerlijk vertellen wat ze van plan zijn. Dat doen ze bij het WEF immers ook.

Rest In Privacy | 06-09-21 | 19:43 | 3

Oh? Ah. Gelukkig.

nobodiesunmighty | 06-09-21 | 19:57

You will own nothing and will be gelukkig

nutsniet | 06-09-21 | 20:08

De waarheid heeft iig. niets met viruswaarheid te maken.
Als je niet het vermogen in je brein hebt om fictie en werkelijkheid te onderscheiden ... ben je een wappie.

Rest In Privacy | 06-09-21 | 19:43 | 4
-weggejorist-
BrulSpin | 06-09-21 | 20:03

Of een gelovige.

Is dit nog nieuws? | 06-09-21 | 20:32

Soms is de werkelijkheid vreemder dan het verzonnen (bad religion)

geen koning | 06-09-21 | 22:29
▼ 1 antwoord verborgen

Vroeger was Zandvoort toch een waardeloos circuit waarop inhalen bijna onmogelijk was. Is dat veranderd?

Rennieflox | 06-09-21 | 19:43 | 7

Kweenie, zat altijd in de grindbak

Canis.bonus.es | 06-09-21 | 20:32

@Montgomery Burns | 06-09-21 | 20:08: eensch

Rest In Privacy | 06-09-21 | 21:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Het zijn bijzondere tijden!

jaja | 06-09-21 | 19:42

liegen en bedriegen is het oude normaal van bestuurders gezien het gegeven dat er nogal wat 'cluster B' typetjes rondlopen (net als in de top van de onderwereld). Dat dit steeds duidelijker lijkt te worden op nieuwe media (internet) en bewust niet meer duidelijk wordt in de MSM is het nieuwe: er is een verplaatsing aan de gang, welke de corporaties (lees families) en banken, globale bestuur verzamelhubs (WHO, IMF, enz) (lees voormalig bestuurders) met hun account managers (natiestaat bestuurders, ) pogen te verhinderen.
Maar goed: dat is ook weer oud nieuws. Media veranderen, bestuur probeert dit te verhinderen, controleren, manipuleren in algemene zin, middels consent manufactering. Wat zullen we zeggen: "ze geven het goede voorbeeld, laten we dit aan onze kinderen doorgeven, wordt je ook "succesvol"?"

Beetje de Matrix maar dan 'anders'.

nobodiesunmighty | 06-09-21 | 19:42 | 6

Niets aan de hand, zolang je maar geen déja vu gevoel hebt.

Kapitein Sjaak Mus | 06-09-21 | 20:03

Niets aan de hand, zolang je maar geen déja vu gevoel hebt.

Kapitein Sjaak Mus | 06-09-21 | 20:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Politici zijn sociopaten, wappies zijn psychotisch en de waarheid ligt int midden.

Neuth | 06-09-21 | 19:42 | 1

Half sociopatische wappies dus? Klopt best.

geen koning | 06-09-21 | 22:27

Het demissionaire kabinet is net een stel verwende kinderen. Constant grenzen van het toelaatbare zoeken en overschrijden, als er geen corrigerende tik plaatsvindt, tja....

Acidstain | 06-09-21 | 19:41 | 2

Die tik komt er niet van de partijen waaruit een kabinet gevormd kan gaan worden hebben standaard een ruime meerderheid in dit kabinet. En omdat ze op de grote issues ( klimaat, migratie, energie en EU ) min of meer hetzelfde willen maakt een demissionaire status niet meer zoveel uit.
Een soort van parlementaire staatsgreep, zeg maar.

Graaisnaaiert | 06-09-21 | 21:49

Hulde, Van Rossem, weer heel treffend verwoord.
En om antwoord te geven op de vraag:
Omdat de leugen nooit consquenties heeft.

jemagookniksmeer | 06-09-21 | 19:41 | 3

Ik mis in het hele betoog een beetje de 2e kamer. Deze heeft de leiding over formatie en kan het demissionaire kabinet een halt toeroepen. Maar van de 150 poppetjes heeft een meerderheid kennelijk het belang niets van dit alles te doen. Dat betekend dat we niet alleen een demissionair kabinet hebben dat lekker doorregeerd, maar dat het politieke systeem op dit moment faalt. Er is de facto geen tegenmacht en zelfreinigendvermogen meer en we hoeven pas over 3.5 jaar naar de stembus. Als je ziet wat voor staatsrechtelijke capriolen het laatste halfjaar uitgehaald zijn, ga je ernstig twijfelen aan het concept vrije verkiezingen in 2025.

Incitatus | 06-09-21 | 21:18

@Incitatus | 06-09-21 | 21:18:
Deze 2e Kamer bijt niet want de mainstreampartijen zijn het onderling op hoofdpunten wel eens en willen dus niet hun mogelijke regeringsdeelname voor iets futiels waar ze het eigenlijk toch wel in mee kunnen gaan - of er in ieder geval niet mordicus tegen - onder de bus gooien.
Dualisme is dood. De demissionaire status zegt daarom dus ook niets meer. Nooit gedacht dat ik dit nog zou meemaken in dit land, de transitie van democratie in een democratuur maar we zijn er. Gefeliciteerd.

Graaisnaaiert | 06-09-21 | 21:46

@Graaisnaaiert | 06-09-21 | 21:46: demissionaire status is een kwestie van etiquette en respect voor de rechtsstaat. Deze kan alleen worden afgedwongen door de kamer, dat dualisme inderdaad functioneert niet. Wat rest is een mannetje of 300 dat enige invloed heeft op het land waarvan een stuk of 5 veel. Met Rutte als Capo di tutti capi en zwartlaksoftware als omerta.

Incitatus | 06-09-21 | 22:00

het worden donkere tijden voor de vrijheid. Er moet een beste kentering komen maar dat vergt een onafhankelijke rechtspraak en die is volgens mij ook te nauw verweven met de overheid.

Fedde71 | 06-09-21 | 19:40 | 3

Aldus het FVD

Rest In Privacy | 06-09-21 | 19:45

Een microbiologe die opeens verstand heeft van burgerrechten. Tuurlijk. Moeten juristen straks gaan oordelen over de werking van vaccins?

BobDobalina | 06-09-21 | 19:38 | 22

Hmm je zou toch denken dat veel mensen op de hoogte zijn van burgerrechten. Sterker nog, het zou algemeen bekend moeten zijn. Daar hoef je geen jurist voor te zijn.

knutsel_ | 06-09-21 | 20:59

@BobDobalina | 06-09-21 | 19:59: Je bent een gemakzuchtige reaguurder. Denk eens een piezeltje verder. Bij een nieuwe structurele last voor de zorg, corona is een geheel nieuwe last, moet de zorg aangepast worden, in dit geval uitgebreid. Het is volstrekt onzinnig om na bijna 2 jaar dat volgens elke deskundige zeker is dat er een blijvende extra last is voor de zorg dat de zorg nog niet is uitgebreid. Volstrekt schandalig dat er nu oversterfte is door uitgestelde zorg, Volstrekt schandalig dat mensen worden gestoord in hun vaak op zeer veel studie, ervaring, werk en volhouden gebaseerde broodwinning. Volstrekt schandalig dat het kabinet maatregelen neemt waarvoor ze als zijnde demissionair, als gevolg van hun eigen geknoei(!), geen mandaat meer hebben.

De zorg is ook aangepast aan mensen die roken, mensen die te veel eten en andere vrijwillige doch aantoonbaar ongezonde actie, corona krijgt niemand vrijwillig en toch worden ons allemaal tal van aantoonbaar onzinnige regels en systemen opgedrongen. Het erge is dat een wezenlijk deel daarvan nooit meer zal verdwijnen omdat ze zo handig misbruikt kunnen worden voor andere doelen. Dit alles door kortzichtige onbekwame bestuurders die het beste met zichzelf maar niet met hun kiezers voorhebben.

chefren | 06-09-21 | 22:03

Ongeveer iedere idioot op welke post dan ook heeft nooit gewerkt in het veld hij of zij bij gods/ konings/ volks gratie mag ‘managen ‘ als minister , staatssecretaris (tot ver daaronder).
Dat gaat de grote les worden, je raad het niet?
Een oude generaal op defensie, een schoolhoofd op onderwijs . Vrij van politieke voorkeur , maar op kennis.

geen koning | 06-09-21 | 22:21
▼ 19 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen