Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Na Frankrijk nu ook in Griekenland, Beieren en delen van Portugal vaccinatieverplichtingen

Gaat hard, wel. Even een overzichtje

- De hele speech met Engelse vertaling -

Frankrijk
In zijn toespraak zei Macron gister o.a. dat: "Depending on the evolution of the situation, we will without doubt have to consider obligatory vaccines for everyone in France. But I am making the choice to trust, and I am solemnly calling upon all our fellow citizens who aren’t vaccinated to go get vaccinated as soon as possible." Nou, daar zit geen woord Frans tussen. 

- Vanaf 21 juli wordt de pass sanitaire (covidpas) - die per QR-code aantoont dat iemand gevaccineerd, negatief getest of recent hersteld is - verplicht voor toegang tot bioscopen, theaters en evenementen met meer dan 50 personen. Vanaf begin augustus (exacte datum niet aangekondigd) wordt de covidpas verplicht voor toegang tot "café's, restaurants, winkelcentra, ziekenhuizen, bejaardentehuizen/verpleeghuizen, vliegtuigen, en langeafstandsreizen per bus en trein."

- "Vaccinaties vanaf 15 september verplicht voor alle zorgmedewerkers en personeel in ziekenhuizen, klinieken, bejaardentehuizen, instellingen voor gehandicapten en voor degenen die in contact komen met ouderen, ook thuis". Werknemers ie zich voor 15 september niet hebben laten prikken mogen hun werk niet meer uitvoeren en worden niet meer betaald. En hoe rekbaar de verplichting precies is als je "thuis" in contact komt met ouderen, moet nog blijken.

- Vanaf de herfst (exacte datum niet gegeven) zijn "niet-medische" PCR-testen niet meer gratis en komen voor eigen kosten. Dit geldt voor testen die genomen worden als reisbewijs of als toegangsbewijs tot het sociale leven. Mensen met symptomen kunnen nog wel gratis testen.

Enfin, Macron flirt openlijk met het idee iedereen verplicht te vaccineren, maar zet nu nog in op de vrijwillige bereiheid van inwoners. Maar hoe zit het bijvoorbeeld vanaf de herfst met mensen die naar het ziekenhuis moeten, geen vaccin willen, maar geen PCR-test kunnen betalen?

Griekenland

Tijdens een televisietoespraak gisteravond kondigde de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis aan dat er nieuwe vaccinatieverplichtingen zullen gaan gelden. Noot: hier lijkt dus geen sprake van een covidpas waarbij een negatief testbewijs of recent herstel ook volstaat, dit is een harde vaccinatieverplichting.

-Vanaf aanstaande vrijdag zijn ongevaccineerden niet meer binnen welkom in bars, restaurants, bioscopen, theaters en andere gesloten ruimtes. De maatregel geldt minstens tot eind augustus en is ook van kracht voor toeristen. Ongevaccineerden zijn wel welkom op terrassen en buitenruimtes.

- Werknemers van verpleeghuizen zijn per direct verplicht zich te laten vaccineren. Weigeraars worden per 16 augustus ontslagen.

 - Voor overige "healthcare workers" in zowel de publieke als private (!) sector geldt de vaccinatieplicht per 1 september. 

Beieren (DUITSLAND)

Beierse premier Markus Söder heeft per gisteren zijn toon aangepast en dat is altijd zorgelijk bij Duitsers. "Volledige, zorgvrije vrijheid is alleen mogelijk met vaccinatie. Zonder vaccinatie is er geen vrijheid. Tenminste niet in de vorm waarop we dat ons voorstellen," zei hij tijdens een toespraak in een vaccinatiecentrum te München.

Morgen presenteert Söder tijdens een kabinetsoverleg een nieuw conceptplan "that includes such original points as "vaccinations to go" and vaccinations in "unusual places"." Nou, zolang ze maar in de schouder gaan.

Hij heeft nog niets concreets gezegd over welke vorm de vrijheidsbeperkingen aan gaan nemen, maar met Frankrijk en Griekenland als voorland valt het wel een beetje te raden.

Ook lijkt hij vrij hard te pushen op vaccinaties voor jongeren. Hij noemde het in overdrachtelijke zin een "plicht" gevaccineerd naar school te gaan. En vroeg in deze context Duitslands Ständige Impfkommission (Duitslands vaccinatiecommissie) alweer om een vaccinatie-aanbeveling uit te doen gaan voor kinderen vanaf 12 jaar en ouder. De commissie heeft dat vooralsnog geweigerd en protesteerde tegen politieke inmenging in hun werk.

Instant update: Merkel zegt dat er geen vaccinatieplicht naar Frans model komt. Er komt ook geen vaccinatieplicht voor zorgmedewerkers. Máár, heel Duitsland zet wel echt hard in op het 'overtuigen' van de bevolking.

Social

Portugal

Op www.visitportugal.com lezen we het volgende: "in high and very high-risk municipalities (see below list at 2.), on Fridays after 7 p.m., at the weekends and public holidays, for access to meals inside restaurants the EU Digital COVID Certificate or a negative test* will be required." Kortom, technisch gezien nog geen vaccinatieverplichtingen omdat een negatief testbewijs of  recent herstel ook nog toegang geeft. Maar hey.

Die hogerisicogebieden zijn: Albergaria-a-Velha, Alenquer, Aveiro, Azambuja, Bombarral, Braga, Cartaxo, Constância, Ílhavo, Lagoa, Matosinhos, Óbidos, Palmela, Paredes de Coura, Portimão, Rio Maior, Salvaterra de Magos, Santarém, Setúbal, Sines, Torres Vedras, Trancoso, Trofa, Viana do Alentejo, Vila Nova de Famalicão, Vila Nova de Gaia and Viseu.

De zeer hogerisicogebieden zijn: Albufeira, Alcochete, Almada, Amadora, Arruda dos Vinhos, Avis, Barreiro, Cascais, Faro, Lagos, Lisboa, Loulé, Loures, Lourinhã, Mafra, Mira, Moita, Montijo, Mourão, Nazaré, Odivelas, Oeiras, Olhão, Porto, Santo Tirso, São Brás de Alportel, Seixal, Sesimbra, Silves, Sintra, Sobral de Monte Agraço, Vagos and Vila Franca de Xira.

Nou, als Tuur maar op z'n gezondheid let vinden we het allemaal best!

Malta

Nieuws van vorige week. Maar Malta laat geen ongevaccineerde toeristen meer toe.

Maajid Nawaz over prikdwang, mei 2019 (dus vóór corona)

Reaguursels

Inloggen

Momenteel ben ik op vakantie met een camper door Europa. Frankrijk hebben we vermeden, met name vanwege het weer. Zijn er wel doorheen gereden maar geen controles. In Duitsland zijn er verschillen op de campings in de verschillende regio's. In sommige regio's vragen ze niets in andere weer wel. Met name bij de bodensee waren ze erg kritisch. Mij geloofden ze op mijn woord toen ik zei dat ik volledig gevaccineerd was, van mijn vrouw moesten ze bewijs hebben, dus heb ik ze mijn qr code laten zien en dat was goed en mijn zoon van 11 moest een (gratis) pcr test laten doen die overigens niet veel meer was dan was roeren in het voorste deel van zijn neus. Een mooie regel daar is dat je zo'n ffp2 masker moet hebben om 3 stappen naar je plek in een restaurant te lopen en dan mag hij af. Nu in Oostenrijk, hier willen ze bewijs dat je bent ingeënt. Ook als je maar 1 shot pfizer hebt gehad is het goed maar dan moet hij wel minimaal 21 dagen geleden gezet zijn. Bij mijn vrouw was het 20 dagen geleden en daar deden ze wel een beetje moeilijk over maar uiteindelijk mochten we wel overnachten. Nu richting Italië..

Claude Jacque | 14-07-21 | 07:10

Als medisch student moest ik mij ooit verplicht laten vaccineren tegen Hepatitis B. Toen ik later op een verloskunde-afdeling van een ziekenhuis ging werken moest ik aantonen dat ik antistoffen had tegen rubella. En als ik die niet had gehad dan had ik mij alsnog moeten laten vaccineren. Dus wat mij betreft prima wanneer zorgmedewerkers verplicht worden tot vaccinatie tegen Covid. Ik heb beide prikken er al lang in zitten en ben, zover ik kan zien, niet magnetisch. Evenmin heb ik last van Windows-bugs. Kortom, niet zo zeuren en gewoon allemaal doen.

Eduard van Druten | 14-07-21 | 06:44

Ben anderhalf jaar voorzichtig geweest want ik ben risicopatiënt, toch besmet geraakt via kinderen en heb 'as we speak' corona maar gek genoeg heb ik amper last, af en toe een hoestje en drie keer spierkrampen in mijn benen gehad bij het wakker worden maar dat is het. Was ik daar nou zo bang voor? Voor mij geen vaccinatie, never nooit niet, nu heb ik alsnog antistoffen opgebouwd maar dan op de 'natuurlijke manier'. Wellicht heb ik gewoon mazzel, er valt geen peil op te trekken, de één wordt doodziek en de ander merkt er bijna niets van. Voor de duidelijkheid; ik ben geen antivaxxer, iedereen moet zelf beslissen maar ik pas voor een vaccin dat zo snel is ontwikkeld en nog in experimentele fase zit. Wel zit ik netjes in quarantaine voor zolang dit moet.

potjandorie | 13-07-21 | 22:47 | 6

@Sakamoto Ryoma | 13-07-21 | 23:06:
December 2023. Vanaf dan misschien.
Ben nog steeds niet overtuigd. En lees van alles. De 'wappie sites' laat ik links liggen. Maar dan nog.

MoorCopJoris | 13-07-21 | 23:11

@Sakamoto Ryoma | 13-07-21 | 23:06: opinie artikel; daar zijn er miljoenmiljard van. gaarne RCT /meta analyse/pooling van gouden standaard onderzoek.

nobodiesunmighty | 13-07-21 | 23:26

Hear hear, sterkte.

Koppig | 13-07-21 | 23:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Prima, gewoon prikken, en anders wordt je behandeld als de paria die je bent.

captainobvious | 13-07-21 | 21:58 | 3

Of we krijgen een tweede bevrijdingsdag en een paar standbeelden. Ik hou beide armen langs me zij, staat je goed trouwens dat snorretje.

keistad | 13-07-21 | 22:20

Vrouw met snor en bruine hemd gespot!

PieterC | 14-07-21 | 02:37

Een collega heeft twee vaccinaties gehad en is daarna ziek geworden omdat zij COVID-19 opliep.

Taartmoment | 14-07-21 | 03:44
-weggejorist en opgerot-
SokoSoko | 13-07-21 | 21:05 | 6

@keistad | 13-07-21 | 21:57: En ook zonder grondwet word je vanzelf een paria. Elke ondernemer gaat namelijk zijn eigen toegangsregels bepalen, en iedereen zal er vanzelf achterkomen dat gevaccineerden meer geld in het laatje brengen dan niet-gevaccineerden. Dit gaat de markt helemaal vanzelf regelen.

Sakamoto Ryoma | 13-07-21 | 22:00

@Sakamoto Ryoma | 13-07-21 | 22:00: Dan zul je toch echt eerst weer je rooie armband om moeten doen en Erika gaan zingen. Ik ga echt niet zomaar op mijn rug rollen voor deze onzin. Grappig feit trouwens, mijn baas is niet gevaccineerd.

keistad | 13-07-21 | 22:10

@Sakamoto Ryoma | 13-07-21 | 21:58:
Nog eventjes? En dan worden degene die hier (nog even) niet aan mee willen doen in de boeien geslagen en wordt die prik ongevraagd in de arm gezet? Dacht het niet.

MoorCopJoris | 13-07-21 | 22:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Nu gaan ze je ook nog verplichten te vaccineren tegen een mutatie waar het vaccin steeds minder grip op heeft, what’s next?

deugallergie | 13-07-21 | 20:50 | 4

Als je niet snapt hoe de vaccins werken moet je ook geen meningen geven

elevator | 13-07-21 | 23:03
▼ 1 antwoord verborgen

Overtuigen, daar zijn ze in Duitsland goed in. Maar even: ik vind het allemaal dikke prima en geweldig. Geen prik, geen toegang. Geen prik, baan weg. Hup weg met je op niets gebaseerde principiële principes. Mijn gele boekje staat vol met verplichte vaccinaties. Anders kan/kon je gewoon niet reizen. Om met Youp van ‘t Hek te spreken: “houd dat thuis dat gelul”. Prikken en doorgaan met leven. Naar mijn mening dan natuurlijk.

RGV42 | 13-07-21 | 20:39 | 3

Dat is inderdaad jou mening, daarom hebben we ook vrije keuze. Mijn mening daarin is anders, iedereen mag zich van mij laten vaccineren en de personen die niet willen ook prima, dat is eerlijk, dat is vrijheid.

keistad | 13-07-21 | 20:55

Prima, jij mag mijn baan hebben, dan blijf ik wel thuis.

W_F | 13-07-21 | 21:13

Ja, want al die vaccins in je gele boekje heb je genomen om de zorg te ontlasten en de anderen te beschermen, toch?

Charred_Metal | 13-07-21 | 21:14

Ben enorm voor vaccineren en vond voor corona al dat kinderdagverblijven het zouden mogen eisen van ouders, om andere kinderen te beschermen, maar begin nu wel beetje klaar te zijn met verplichtingen vanuit de staat. Hoe strookt dit allemaal eigenlijk met de Geneefse Conventies? Iets zegt me dat daar iets niet helemaal klopt.

Quantum Suicide | 13-07-21 | 20:18

Stuur de QR ster en boetes maar op, ben wel klaar met het gedwing en gedram. Wat is het volgende, boete als je teveel vlees eet per week? Of als ik de kachel een uur telang aan heb? Word straks alemaal verplicht en aan banden gelegd, de wappies die alles maar willen verplichten voor een ander zouden terug moeten naar 1940 stelletje vrijheid hatende mafklappers.

keistad | 13-07-21 | 19:58 | 1

Dit dus. Waar houdt het op?

Canis.bonus.es | 13-07-21 | 21:34

That moment when you realize the school teacher was wrong and should've listened to real scientists instead.

AstralVision | 13-07-21 | 19:51

En dan te bedenken dat je een heel formulier in moet vullen en tekenen om iemand toegang te geven tot je medische gegevens.
de eigenaar van het systeem hoeft zich niet aan de regels te houden?

Gijsbert | 13-07-21 | 19:33

Experimenteel vaccin verplichten gaat wel een beetje te ver. Pas in 2023 is het toelatingsonderzoek afgerond en zou een verplichting mogelijk kunnen zijn. Een overheid kan hooguit verbieden om naar mijn werk te gaan, maar zonder inkomsten vallen de meeste belastingen ook.

W_F | 13-07-21 | 19:18 | 2

Het toelatinsgonderzoek is beoordeeld en het vaccin is toegelaten maar de fabriekant moet nog tot 2022 updates geven over nieuwigheden binnen de steekproefgroep. www.ema.europa.eu/en/news/ema-recomme...

Shoarmamasutra | 13-07-21 | 20:54

@Shoarmamasutra | 13-07-21 | 20:54: Het is toegestaan als (vrijwillig) experimenteel geneesmiddel, onder strenge voorwaarden, o.a. dat het tijdelijk is. Op het moment dat er wel een wel toegelaten alternatief is mogen alle experimentele vaccins niet meer gebruikt worden.

W_F | 13-07-21 | 21:12

Hoe kan dit land nog achter Rutte en De Jonge staan.
Als ondernemer geknokt en was toe aan vakantie. Eindelijk vakantie!!!! Rutte en De Jonge hadden maar EEN taak. Maar EEN taak die zo eenvoudig was. En zelfs die hebben ze verkloot!.....
Waarom bezetten wij niet Den Haag want regeren is geen rocket science? Dit gaat toch echt helemaal nergens over.

Ernstige Zaken | 13-07-21 | 19:17 | 1

Er werkt niks zo therapeutisch als de schuld bij de buitenlanders leggen dus volgende keer PVV stemmen. Doe ik ook altijd.

Urbanus_2.0 | 13-07-21 | 19:51

Vaccineren doe je voor jezelf omdat je het alsnog kan doorgeven als je 2 shots hebt gehad.

Hiernaast, is het natuurlijk dikke kolder dat een virus zich niet kan muteren in gevacineerde mensen, dit kan prima. Sterker nog, als er een mutatie komt door gevaccineerde mensen wordt het wellcht nog heftiger.

Warhead | 13-07-21 | 19:09

Binnenkort in dit theater: Hoe foetussen gevaccineerd gaan worden met twee vaccinaties, in de zevende en achtste maand van de zwangerschap. Dit speciale vaccin kost slechts vijfhonderd euro per prik, dat geeft niets, want we nemen geen enkel risico.

Rhenium | 13-07-21 | 18:17 | 2

En vergeet alle wilde dieren, vee en huisdieren niet, want dit virus is echt niet alleen een menselijk virus.

W_F | 13-07-21 | 19:20

Nu al in dit theater: hoe een vrijwillige vaccinatie die enkele tientjes kost extra eng wordt gemaakt door foetussen.

Shoarmamasutra | 13-07-21 | 20:58
-weggejorist-
In-To-Graphics | 13-07-21 | 18:07

Jammer dat Nederland altijd zo traag is met logische beslissingen.
Gooi alles open voor gevaccineerden en laat de wappies maar lekker thuis hun Aldie bierkratjes leegdrinken.

Rest In Privacy | 13-07-21 | 17:57 | 2

Wanneer laat jij je vaccineren, als de coffeeshop gaat vragen om een bewijs?

zegmaarwij | 13-07-21 | 18:04

Al die bierkratjes? Haha, komen ze toch nog op de IC terecht.

MoorCopJoris | 13-07-21 | 23:56

Onnodige verplichting, voor zorgmedewerkers.
Elke patiënt heeft de keuze kunnen maken zichzelf te beschermen middels het vaccin. En de paar die wel ernstiger ziek worden - met of zonder vaccin- kan de zorg wel aan.

letopuwzaak | 13-07-21 | 17:39 | 11

@Gulliver | 13-07-21 | 17:59: De zorg is een commerciële instelling en een gezonde clientele levert in dit geval niets op.

Charred_Metal | 13-07-21 | 21:24

@Charred_Metal | 13-07-21 | 21:24:
Dat is ook grote onzin, door marktwerking moeten er wel mooie cijfertjes gepresenteerd worden. Er werden zelfs zieke mensen geweigerd, wanneer een ziekenhuis een te hoog sterfpercentage had. Hierover zijn uitgebreide documentaires gemaakt en hebben artsen over aan de bel getrokken.

letopuwzaak | 13-07-21 | 21:37
▼ 8 antwoorden verborgen

Wanneer wordt roken verboden?

Ron_Paul | 13-07-21 | 17:36 | 6

@Gulliver | 13-07-21 | 17:54:
Alcohol, suiker en zout. Ook zo snel mogelijk verbieden. Heel ongezond allemaal.

MoorCopJoris | 13-07-21 | 22:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Het heeft denk ook vooral met het *gedrag* van mensen te maken. Iedereen met een beetje hersens kon dit al van tevoren aan zien komen...

Mensen die niet verder denken dan hun neus langs: direct met zn allen op een klit staan feesten. Iedereen in de super zonder beklap weer in elkaars nek staan hijgen. 50 man per 1,5 meter op het strand...

Op het werk ook (kom regelmatig in contact met veel mensen): waarom heb jij je beklap nog op? Is niet meer nodig! ... Terwijl er 5 man om je heen bekant in je bek staan te blerren...

Denk godver eens een keer na! Maar dat is moeilijk voor veel volk want we hebben bekant een rubbertegelmaatschappij. Er wordt voor je gedacht...

davimore | 13-07-21 | 17:28 | 1

Idd, want na al die demonstraties en andere drukke buiten bezigheden van vorig jaar liepen de ziekenhuizen ook al vol... Of zou het toch iets met ventilatie te maken kunnen hebben?
De WHO, België en Duitsland denken van wel, maar hier gaan we het wiel nog even zelf een keer uitvinden.

Charred_Metal | 13-07-21 | 21:35

Gewoon verplichten die vaccins. De wappies die dan uit boosheid het land verlaten: Arrivederci! Over het algemeen komt er alleen verbale diarree uit dus we kunnen prima zonder.

Laten we eerlijk zijn, als niemand zou zeiken en gewoon z'n Pfizertjes ging halen, was er geen enkele reden om dicht te zijn/gaan. Nu wel. Klaar met die figuren.

GoodRiddance | 13-07-21 | 17:25 | 3

Heb je aandelen farmacie?

schijtzat | 13-07-21 | 17:58
-weggejorist-
Charred_Metal | 13-07-21 | 21:35

Juist ja! Gewoon afdwingen die vaccinaties als Corona anders blijft rondgaan! Die Fransen hebben meer ballen dan wij.

heppykemper | 13-07-21 | 17:22 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ben volledig gevacineerd. Fijn, want dan hoef ik mij niet onnodig boos te maken, zoals wappies en Nijman zich de hele dag maken.

Vaccineer je gewoon. Klaar is Kees en move on

MPdeH3 | 13-07-21 | 17:22 | 3

Dankzij het virus hebben de wappies voor het eerst van hun leven het idee dat hun bestaan er toe doet.

Rest In Privacy | 13-07-21 | 18:07
-weggejorist-
Charred_Metal | 13-07-21 | 21:41
-weggejorist-
MoorCopJoris | 13-07-21 | 23:00

Maatregelen begonnen met het voorkomen van overbelasting van de zorg zodat die niet op code zwart zou komen. Een zorgstelsel dat al decennia is uitgekleed en is aangevuld met nog meer managers zodat het een kindje met een waterhoofd is geworden.

Vervolgens is alles zover afgedaald dat er nu alleen gekeken wordt naar besmettingen, die echter helemaal geen graadmeter zijn dat men in het ziekenhuis of op de IC beland.

Rotterdammert1965 | 13-07-21 | 17:22 | 1

Klopt helemaal.

Koning BongoBongo | 13-07-21 | 18:08

Wist u welke organisatie organisatie ook veiligheid beloofde voor in ruil voor vrijheid..?

ecobubble | 13-07-21 | 17:15 | 1

p.i.m.p.

roxymusic | 13-07-21 | 17:18

Denk dat ik morgen nog even de grens met Duitsland over ga, Ik zie een tijdelijke grensblokkade aankomen.

Pios | 13-07-21 | 17:15

Dus gezonde, niet gevaccineerde mensen, zijn een gevaar voor mensen die gevaccineerd zijn. Mensen die gevaccineerd zijn en dus beschermd tegen covid. Die worden dus ziek van gezonde mensen die niet gevaccineerd zijn. Die gezonde, niet gevaccineerde mensen moeten dus uitgesloten worden want die zijn een gevaar voor mensen die beschermd zijn tegen het virus. Juist..

zegmaarwij | 13-07-21 | 17:10 | 2

Juist.

schijtzat | 13-07-21 | 17:59
-weggejorist-
HoogToontje | 13-07-21 | 18:56

Ben heel benieuwd hoeveel stakingen en rellen dat op gaat leveren in Frankrijk, die zijn over het algemeen toch overal op tegen, dus zal nu niet anders zijn? En nog veel benieuwder hoe ze "de groepen met achterstand tot de maatschappij" gaan bereiken.
En de Duitsers, die fixen dat wel zonder verplichting, overtuigen waren ze voorheen wel goed in. Maar ook daar de "de groepen met achterstand tot de maatschappij", hoe gaan ze die overtuigen?

klaas24 | 13-07-21 | 16:58 | 1

mit Gewalt.

nobodiesunmighty | 13-07-21 | 23:31
-weggejorist-
boris73 | 13-07-21 | 16:38

zullen we voortaan gewoon vaccinazi schrijven?

Oromis | 13-07-21 | 16:18 | 1

Antivaccinazi bekt lekkerder.

TmC | 13-07-21 | 16:26

Deze gratis reisgids voor Portugal interesseert me niet. Portugal deed het leuk in de vijftiende en zestiende eeuw, daarna is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Failed nation.

dathoujetoch | 13-07-21 | 16:15 | 3

En hun eten stinkt. /s

TmC | 13-07-21 | 16:27

En ze roeren hun koffie tegen de tijd in.

SterF... | 13-07-21 | 18:48

Hier heb je het gedicht -Spleen- uit de bundel : Les Fleurs du Mal van Baudelaire, om je Frans op te krikken, haha, ik zei krikken:
Listen carefully, I will say this only once:
SPLEEN
Je suis comme le roi d’un pays pluvieux,
Riche, mais impuissant, jeune et pourtant très vieux,
Qui, de ses précepteurs méprisant les courbettes,
S’ennuie avec ses chiens comme avec d’autres bêtes.
Rien ne peut l’égayer, ni gibier, ni faucon,
Ni son peuple mourant en face du balcon.
Du bouffon favori la grotesque ballade
Ne distrait plus le front de ce cruel malade;
Son lit fleurdelisé se transforme en tombeau,
Et les dames d’atour, pour qui tout prince est beau,
Ne savent plus trouver d’impudique toilette
Pour tirer un souris de ce jeune squelette.
Le savant qui lui fait de l’or n’a jamais pu
De son être extirper l’élément corrompu,
Et dans ces bains de sang qui des Romains nous viennent,
Et dont sur leurs vieux jours les puissants se souviennent,
II n’a su réchauffer ce cadavre hébété
Où coule au lieu de sang l’eau verte du Léthé

King of the Oneliner | 13-07-21 | 16:15 | 1

Das meer dan 1 zin King..

vander F | 13-07-21 | 18:04
-weggejorist-
Oromis | 13-07-21 | 16:12

Vandaar dat ik vakantie vier in Nederland

thanseeuwen | 13-07-21 | 16:07

Moeten ze in Nederland ook invoeren. Wappies zullen wel weer gaan klagen, haha.

reade romke | 13-07-21 | 16:03 | 5
-weggejorist en opgerot-
Jezusaapje | 13-07-21 | 16:30

@Jezusaapje | 13-07-21 | 16:30: Niet reizen met de trein! De wagons trekken vacuum zodra hij harder rijdt dan 50km/u!!! Malaria komt van vuil water. Infectieziekten komen door slechte luchtkwaliteit of nee, zijn de gesel Gods! Wappies gonna wappie. Haal die prik stelletje mongolen.

Bartsel | 13-07-21 | 16:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou, dat wordt dan snel Dominion stemmachines bestellen voor Macron, anders zit Mevrouw Le Penne straks in het Élysée-paleis.

__dictatuur | 13-07-21 | 15:47 | 1

Ja maar bij fraude breekt ook de pleuris wel uit. De gele hesjes etc zijn nog niet klaar denk ik.

ikworstelengadouchen | 13-07-21 | 15:52
-weggejorist-
HugoDeDomme | 13-07-21 | 15:46

Ongevaccineerden kunnen hun autoreis naar Kroatië ook vergeten. Hongarije houdt zijn grenzen nog steeds gesloten en Slovenië wil bewijzen zien dat je gevaccineerd of anders negatief bent getest. Dat wordt middels roadblocks op de snel- en provinciale wegen gecontroleerd.

Zieke Dichter | 13-07-21 | 15:44 | 2

Toch weer een gegronde reden om verder te ontwikkelen met teleportatie voor vakantiedoeleinden.

Dezenaamhier | 13-07-21 | 16:07

Hoe kun je dan als Schilderswijker nog je 300.000 km mercedes trots gaan showen in Anatolië?

Shoarmamasutra | 13-07-21 | 21:09

Dat kan meneer Macron allemaal wel willen, het mag echter niet! Begin dit jaar, op 27 januari om precies te zijn, heeft het Europese Hof op verzoek van de Raad van Europa (niet te verwarren met de EU!) uitspraak gedaan en Resolutie 2361 aangenomen. Daarin staat onomwonden dat vaccinatie nóóit mag worden verplicht! Ook niet door middel van sociale of andere druk, discriminatie of anderszins. Macron is met hetgeen wat hij nu doet in dírecte overtreding van deze Resolutie:

- pace.coe.int/en/files/29004/html

Neemt u speciaal notie van 7.3 tot 7.3.7:

7.3 with respect to ensuring a high vaccine uptake:

7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is not mandatory and that no one is under political, social or other pressure to be vaccinated if they do not wish to do so;

Vertaling:
er voor te zorgen dat de burger geïnformeerd wordt dat de vaccinatie niet verplicht is en dat niemand onder politieke, sociale of andere druk gezet mag worden om de vaccinatie te nemen indien men dat niet wil;

7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;

Vertaling:
er voor zorgt dat niemand wordt gediscrimineerd die niet gevaccineerd is omwille van mogelijke gezondheidsrisico's of omdat men simpelweg niet gevaccineerd wil worden;

7.3.3 take early effective measures to counter misinformation, disinformation and hesitancy regarding Covid-19 vaccines;

Vertaling:
vroeg effectieve maatregelen neemt om misinformatie, desinformatie en aarzeling aangaande de Covid-19 vaccinatie te counteren;

7.3.4 distribute transparent information on the safety and possible side effects of vaccines, working with and regulating social media platforms to prevent the spread of misinformation;

Vertaling:
transparante(!) informatie verspreidt aangaande de veiligheid en mogelijke bijwerkingen van vaccins, samenwerkend met, en de sociale media regulerend om het verspreiden van nepnieuws te voorkomen;

7.3.5 communicate transparently the contents of contracts with vaccine producers and make them publicly available for parliamentary and public scrutiny;

Vertaling:
communiceert transparant de inhoud van de met de vaccinfabrikanten gesloten contracten en ze publiekelijk toegankelijk maakt voor kritisch parlementair en publiekelijk onderzoek;

7.3.6 collaborate with non-governmental organisations and/or other local initiatives to reach out to marginalised groups;

Vertaling:
samenwerkt met ngo's en/ of andere lokale initiatieven om gemarginaliseerde groepen te bereiken;

7.3.7 engage with local communities in developing and implementing tailored strategies to support vaccine uptake;

Vertaling:
samenwerkt met lokale gemeenschappen om op maat gemaakte strategieën te ontwerpen en toe te passen om het vaccinatie bereik te ondersteunen;

Dus.

Sjefke7807 | 13-07-21 | 15:37 | 7

@Zieke Dichter | 13-07-21 | 16:03: Macaroni denkt dat ie de nieuwe Napoleon is. Denk dat hij eerder Louis de XVI is, zijn volk komt straks in opstand.

ikworstelengadouchen | 13-07-21 | 16:19

En er was ook zoiets als de Nuremberg Code.

culture_vulture | 13-07-21 | 16:57
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Deugnie | 13-07-21 | 15:34 | 1

Als de IC's vol liggen met niet-westerse allochtonen, mag dat niet worden benoemd, want stigmatisering, beeldvorming, racisme etc. Maar als de IC's vol zouden liggen met ongevaccineerden dan moeten we die mensen maar gaan dwingen zich te laten inspuiten...

Vunzigheid | 13-07-21 | 15:29 | 4

Klopt. Politieke correctheid vd overheid heeft mensenlevens gekost.

Dampende_aardappel | 13-07-21 | 16:04

@Beste_Landgenoten | 13-07-21 | 15:37: Denk dat er meer 'autochtone' Nederlanders zijn die de vaccins weigeren dan je denkt. Uiteraard loopt de meerderheid mee en is niet bestand tegen groepsdruk.

MoorCopJoris | 13-07-21 | 16:55
▼ 1 antwoord verborgen

De leeftijdsopbouw van de personen die zijn besmet in de periode van 12-07-2021 tot 13-07-2021 is;
0-9 207 personen
10-19 1937 personen
20-29 3687 personen
30-39 754 personen
40-49 487 personen
50-59 546 personen
60-69 164 personen
70-79 29 personen
80-89 6 personen
90+ 3 personen
Totaal 7820

mikes43357369 | 13-07-21 | 15:27

De leeftijdsopbouw van de personen die zijn overleden in de periode van 12-07-2021 tot 13-07-2021 is;
50-59 2 personen
60-69 0 personen
70-79 0 personen
80-89 0 personen
90+ 0 personen
< 50 1 persoon
Totaal 3
Waarvan 2 in het ziekenhuis
Waarvan 0 in het verpleeghuis
Waarvan 0 boven 70 thuiswonend
De leeftijdopbouw van de personen die in het ziekenhuis zijn opgenomen is, volgens GGD;
0-9 0 personen
10-19 1 persoon
20-29 1 persoon
30-39 0 personen
40-49 1 persoon
50-59 0 personen
60-69 1 persoon
70-79 1 persoon
80-89 0 personen
90+ 0 personen
Totaal 5

mikes43357369 | 13-07-21 | 15:26 | 2

Zou hier niet bij kunnen staan hoeveel wel gevaccineerd en hoeveel niet?
Daarnaast ook nog onderscheid maken tussen 1ste en 2de prik?
Allochtonen aantal (niet hier geboren of 1ste geborene)?

Sjeintje | 13-07-21 | 16:43


In de toekomst is iedereen "een Chinese vrijwilliger".
Wen er maar aan alvast.

King of the Oneliner | 13-07-21 | 15:26

Ja maar great reset, Bilderberg, Soros, 5G?

Bigi Bana Boy | 13-07-21 | 15:25 | 3

de great reset is/was een WEF idee..

starbuck280 | 13-07-21 | 15:27

@starbuck280 | 13-07-21 | 15:27: al die instanties zijn met elkaar verbonden.. noem ze maar op alles is verbonden links of rechtsom.

All_Anonymous | 13-07-21 | 15:30

Iedereen lijkt alweer vergeten dat de dalende cijfers puur op het conto van de vaccins komen. Hadden we die niet gehad, dan was zelfs met alleen de Wuhan variant een lockdown nog steeds van kracht geweest. We hebben nu delta, een keer of twee a drie zo besmettelijk als de Wuhan variant dus zonder vaccins zouden nu de lijkwagens af en aan hebben gereden.

Al die mensen die de boel wegkletsen met ach het is maar een griepje, nodeloze paniek, negeren een essentieel deel van de werkelijkheid.

Beste_Landgenoten | 13-07-21 | 15:24 | 19

@Darwinian | 13-07-21 | 16:35:
Ik zie, net als overigens iedereen met enig gezond verstand, een direct lineair (en oorzakelijk) verband tussen vaccinaties en afname van ziekte in de gevaccineerde groepen. En jij maar volhouden dat dat "het seizoenseffect" is. Ik vind het heel grappig dat je mij daarmee dan voor schut probeert te zetten.

Beste_Landgenoten | 13-07-21 | 17:58
-weggejorist-
schijtzat | 13-07-21 | 18:11
▼ 16 antwoorden verborgen

Wie zich niet laat vaccineren mag niet uit werken en ontvangt ook geen uitkering of pensioen meer. Eens kijken hoe rap iedereen zich laat vaccineren.

Zieke Dichter | 13-07-21 | 15:16 | 9
-weggejorist-
Oromis | 13-07-21 | 16:16

Als in december 2023 is gebleken dat de vaccins door alle testen heen zijn ga ik me ook laten prikken. En voor die tijd laat ik me door niemand intimideren.

MoorCopJoris | 13-07-21 | 17:04

@Corleone0911 | 13-07-21 | 15:54: die honderden anderen die je kan besmetten... Uhm, die kunnen zich toch laten vaccineren als ze dat willen? Kijk nog eens naar je tegel, je zal schrikken van het gebrek aan logica en overvloed aan nodeloze grofheid.

Ikdoemisschienmee | 13-07-21 | 17:26
▼ 6 antwoorden verborgen

Geweldig! Iedereen verplicht inenten.... gooi meteen alle andere vaccinaties erbij....

Heisenberg74 | 13-07-21 | 15:15

Waar lees jij dat het EP dit verboden heeft? Volgens mij was de Raad van Europa tegen, maar dat was een.niet bindende resolutie.
Gezondheid valt onder bevoegdheid lidstaten.

Bataafje | 13-07-21 | 17:50

Ben benieuwd hoe ik straks die landen in kom met mijn immunologische storing omtrent vaccins (ik mag ze niet ivm hoge kans op sterven).
Deze antwoorden zijn nergens te vinden.

LangeTijdGeleden | 13-07-21 | 15:12 | 5

Denk alvast in een kist gaan liggen en wachten tot ze je begraven kunnen, D66 wil vooraf nog wel graag even je organen.

likdoorn | 13-07-21 | 15:24

@Beste_Landgenoten | 13-07-21 | 15:19: Nee, maar daarvoor hoef je niet per sé immunologisch gecompromitteerd of gevaccineerd te zijn. Gewoon nadenken zou al genoeg reden moeten zijn om niet al te veel bewegingen te maken en zeker niet cramped together in een vliegtuig of resort te gaan zitten.

Maar ja, vadertje staat zei dat er met een vaccin weer gereisd mag worden, en dus wordt er weer gereisd. Net als dat vadertje staat zei dat er weer gedanst mocht worden als je je prik hebt gehad, dus wordt er gedanst.

En nu zit de iedereen weer op blaren... terwijl iedereen naar iedereen wijst behalve naar vadertje staat.

ReyNemaattori | 13-07-21 | 15:25

@ReyNemaattori | 13-07-21 | 15:25:
Probleem is dat er heel veel weer zijn gaan dansen zonder prik maar met gekopieerde QR codes. Dan gaat het niet goed. Dat kan je vadertje staat niet echt aanrekenen.

Beste_Landgenoten | 13-07-21 | 15:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Tsja, het is óf verplichten óf onderkennen dat er geen probleem meer is (IC=leeg!!). Tussenoplossing: verplicht alleen vaccineren van wie er last van kunnen krijgen (ouderen en vetkleppen), uit algemeen vrijheidsbelang en kostenbeperking. Maar ik zal wel te simpel denken.

Horkiporki | 13-07-21 | 15:05 | 3

Ja. Te simpel.

Lorejas | 13-07-21 | 15:10

Reden zou kunnen zijn: Ook bij jongere zieken lijken er langere termijnproblemen te zijn. Hoe ernstig dat nu echt is, weten ze kennelijk nog niet. En rondgaan van dit virus vergroot steeds meer de kans op nieuwe varianten. Het is een fabel dat virussen "altijd" naar minder dodelijke varianten muteren. De enige bepalende factor in het evolutionaire succes van een virus is de mate van verspreiding.

Beste_Landgenoten | 13-07-21 | 15:21

Je vergeet optie nummer 3: wachten tot 80-85% gevaccineerd is aleer je shit weer open gooit. We zitten nu krap op 40% ofzo.. ja dan ga je massaal clusterfucks krijgen als iedereen er weer op uit gaat.

ReyNemaattori | 13-07-21 | 15:26

Kijk, "de overheid" had ook kunnen zeggen: oké, er heerst een onbekend, nieuw virus. Maar als u gezond bent, zal u het wel overleven. Dus succes allemaal, en neem nog maar een extra sinasappel. We zien wel hoe het uitpakt.
Maar nu schoten ze in totale paniek, economie anderhalf jaar op slot, een super digitaal afgedekt vaccinatieprogramma, wat miljoenen kost, en uiteindelijk is het virus nog niet bedwongen en vallen er nog steeds doden, wat gewoon nooit te voorkomen is.

King of the Oneliner | 13-07-21 | 15:04 | 4

Probleem is dat er in de begin weken/maanden over de mortaliteit weinig te zeggen viel, dat juist een land met bovengemiddeld oude populatie als eerste ten prooi viel, maakte het niet makkelijker daar gegevens bij te vinden.

Die gegevens kwamen pas tegen de zomer, toen de uitbraak hier huis hield. Maar ja, toen was er al een traject ingezet van angst, repressie en we-gaan-er-allemaal- aan, en als we iets niet doen dan is het ten halve keren. Want fuck voortschrijdend inzicht.

Cynisch genoeg kwamen alle westerse landen zo'n beetje met dezelfde maatregelen en beleidsregels met praktisch dezelfde teleurstellende resultaten.

ReyNemaattori | 13-07-21 | 15:31

@LangeTijdGeleden | 13-07-21 | 15:18: En die agenda is? Laten we eens een mooie, goed onderbouwde analyse zien van wat voor kwaad onze regering ons aan wil doen d.m.v. vaccinatie. Ik ben extreem benieuwd. Extra punten als je het doet zonder Soros te noemen!

TancredvanTiberias2 | 13-07-21 | 15:38

Amen indeed. Alle overheidsmaatregelen zijn gericht op twee dingen die schier onmogelijk zijn: een virus uitroeien en menselijk gedrag sturen dmv drang & dwang. Zolang we dat niet (willen) inzien duurt deze crisis voort.

Dampende_aardappel | 13-07-21 | 16:02
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
McPhart | 13-07-21 | 14:56 | 3

Al eerder door andere reaguurders aangegeven; ik dans 1 ronde mee maar een 3e vaccinatie komt er bij mij niet in. Het is de dwang die me steeds verder het "wappie" kamp in drukt.

Peillood | 13-07-21 | 14:54 | 10

@ReyNemaattori | 13-07-21 | 15:34: Bedenkingen en vragen zeker wel. Grotendeels was het denk ik de (wellicht naïve) hoop dat het daarna wel klaar was met het gedonder. Gaat verdere shots weigeren iets veranderen? Goede vraag, ik denk dat een 3e prik voor veel mensen die al wat twijfels hadden en niet in de risico categorieën vallen toch een stap te ver is en meer in opstand komen, maar als ik zie wat we tot nu toe allemaal accepteren als collectief begin ik daar ook steeds meer aan te twijfelen.

Peillood | 13-07-21 | 15:44

Precies, trek die grens zelf. Geen enkele autoritaire nep Napoleon gaat mij vertellen wat ik zowel in mijn lijf laat spuiten. Kom op zeg!

MoorCopJoris | 13-07-21 | 17:08
▼ 7 antwoorden verborgen

Intussen is er in NL niks aan de hand, als je naar het dashboard van de overheid kijkt.
coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...

Een 84 bedden op de IC, nou, boeiend hoor. Maar nee, we gaan zaniken over het aantal besmettingen met de Deltavariant die je een loopneus bezorgt.

Ichneumonidae | 13-07-21 | 14:53 | 1

Kijk u bent tenminste goed geïnformeerd.

botbot | 13-07-21 | 14:58

Edit: excuus, verkeerde topic.

Jimmydepimmy | 13-07-21 | 14:51

Doet me erg denken aan anti-moslimacties, Geen import meer uit Noord-Afrika etc. Lijkt me een goed idee om nu allemaal te gaan knielen, want het is zeer onrechtvaardig, discriminatoir etc.

Ichneumonidae | 13-07-21 | 14:49

Gut, wat is iedereen zeker van z'n zaak. Ik weet het allemaal niet zeker, mag dat nog? Ga vanmiddag m'n 2e vaccinatie halen. Denk wel dat ik het daarbij laat. Moet geen gebed zonder einde worden.

kapoerewiet | 13-07-21 | 14:48

Zullen we gelijk even stress, een ongezonde leefstijl, een te korte nachtrust en te lange werkdagen verbieden? Vanwege de druk op de zorg, u weet wel...

HeerVanStand | 13-07-21 | 14:46 | 1

hahahaha... wilt u niet vloeken: u zult en moet gevaccineerd worden, want miljarden moeten naar Zwitserland! En verder mond houden en doorvreten en dik worden en 'in het gelid' ! want het medische business model mag niet verstoord worden.

nobodiesunmighty | 13-07-21 | 14:52

Er zijn ook een paar volledig gavaccineerde op genomen in ziekenhuis met covid.
Ook al een paar die alleen de 1ste prik hebben gehad.
Kan alleen niet terug vinden wat ze bedoelen met een paar?
Ik ga er vanuit dat het er dan stuk of 3 zijn.
Dus alles komt goed ff op de tandjes bijten.

Bjorn19851111 | 13-07-21 | 14:45 | 2

Paar is twee.

Stikstofnarcose | 13-07-21 | 14:46

@stikstofnarcose bedankt voor je reactie,
Moest er wel om lachen was een inkoppertje.

Bjorn19851111 | 13-07-21 | 14:49

Wir impfen das!

Janhoo | 13-07-21 | 14:43 | 1

Sie sind sehr gut im Deutsch. Is dat de goede naamval, nee zeker.

King of the Oneliner | 13-07-21 | 14:52

Vaccineren moet een vrije keus blijven, maar de mensen die het niet doen dragen wel extra gezondheidsrisico met bijbehorende kosten. Daar zouden ze dan ook zelf voor moeten betalen.

heldheino | 13-07-21 | 14:42 | 8

Pardon?
Gezondheids risico?
Mijn leeftijdsgroep heeft een IFR van 0,0003% (onder de 40).
Dus volgens u gaan we rokers, te dikke mensen en mensen die meer dan 3 x per week pizza/patat eten ook maar uitsluiten van vrijheden wat MOGELIJK druk op de zorg?

LangeTijdGeleden | 13-07-21 | 15:04

Prima plan, ook invoeren voor extreme sporters, rokers, drinkers, snoeppers, kontneukers, en ook maar meteen streng gelovigen. Ben ik wat vergeten

Tjemig | 13-07-21 | 15:20

@ZoekEenVrijeNick | 13-07-21 | 14:55: stom argument altijd, moedwillige schade (door niet vaccineren) zou je niet moeten kunnen claimen. Net als bij andere verzekeringen, iedere verzekerde wordt geacht zoveel mogelijk schadebeperkend te handelen.

Horkiporki | 13-07-21 | 15:41
▼ 5 antwoorden verborgen

U zou dat niet denken, maar ik vind/vond één keertje "meewerken voor de goede wil en eigenbelang wegens vliegreizen" eigenlijk ook al genoeg.
De griepprik nam ik ook nooit (ik ben 60+), en ik wil en ga ook niet ieder jaar een herhaalvaccinatie halen.

Maar, inderdaad, nu zit je er min of meer aan vast.
Maar dit valt gewoon niet te handhaven, en ook is het logistiek en financieel haalbaar?
Ik denk niet dat een Grieks restaurant op een eilandje zo streng is. Maar natuurlijk wel op vliegvelden etc.
Hoe dan ook, dit gaat geld kosten, voor iedereen.

Eigenlijk, misschien verwacht u dat niet, ben ik voor: puur natuur: geef het lichaam de kans om ook dit virus aan te kunnen, zoals het al miljoenen jaren gaat, dus.
Volgens mij gaat dat het beste door in contact te komen (en niet de volle laag te krijgen) met een milde variant, en daarbij een gezond lichaam te hebben door zon, vitaminen, geen stress etc.)
Er is wel een collega van mij overleden aan corona, maar zij moest ernstig zieke bejaarden verplegen, en kreeg dus (volgens mij) gewoon een te grote dosis virusdeeltjes in één keer naar binnen, en ze was niet het magere type, wat ook een factor schijnt te zijn. Het gekke was: haar partner/vriend had geen centje pijn, en is niet eens licht besmet geweest.
Dat is toch vreemd? De één overlijdt er aan, en de ander, die elke nacht en dag naast je is heeft absoluut nergens last van. Ik vind het maar een heel vreemd virus.
En er is zeker nog veel meer onderzoek nodig hoe dit nu precies mogelijk is.

King of the Oneliner | 13-07-21 | 14:41 | 3

Vrouwlief had corona opgelopen tijdens een van haar diensten op de IC of de OK, gelukkig vrij mild verloop. Beetje zoals een zware griep met extra lang vermoeidheid afterwards.

Ik had nergens last van, toegegeven ik heb me ook niet laten testen omdat ik geen klachten had, dus er is best kans dat ik überhaupt niet besmet ben, maar da's wel raar beseffende dat in de tijd tussen haar eerste klachten en het test resultaat we gewoon in 1 bed geslapen hebben (voor 2 dagen ofzo).

ReyNemaattori | 13-07-21 | 15:41

@ReyNemaattori | 13-07-21 | 15:41:
Ja, dat bedoel ik dus. Persoonlijk denk ik (dus dit is mijn eigen niet medisch onderlegde theorie, wat dus helemoel niet waar hoeft te zijn, ik zeg het er alvast bij) dat het ook wel eens te maken kan hebben met je DNA, je bloedgroep, de locatie waar je woont (smog, zeelucht, droge lucht, etc), en hoe sterk of effectief je immuunsysteem is. En waarbij de laatste factor natuurlijk het grootst is.
Sommige mensen hebben van nature pollen-allergie, of lactose, of pinda's etc. Maar de wetenschap heeft al ontdekt dat verschillende mensen naargelang hun DNA heel anders reageren op dezelfde medicijnen.

King of the Oneliner | 13-07-21 | 15:52

@King of the Oneliner | 13-07-21 | 15:52: wappie-dna, is dat gevaarlijk?

Henkie | 13-07-21 | 18:41

( hartje ) EU

Zalluf | 13-07-21 | 14:40 | 2
-weggejorist-
ParaPiet | 13-07-21 | 14:43

@ParaPiet | 13-07-21 | 14:43: U heeft wel een heel klein hartje voor het Vijfde Rijk over.
Ik heb u aangegeven bij de Behörden in Brussel, want ik sta wel aan de goede kant van de geschiedenis.
lol

King of the Oneliner | 13-07-21 | 14:48

We krijgen dagelijks bakken met informatie uit allerlei gaten en kieren. Volgens mij baseren velen daarop wat voor hen "de waarheid" is - ik in elk geval wel. Maar uiteindelijk weet ik maar weinig echt zeker. Een virus? Ja, afgaande op mijn omgeving denk ik dat daar sprake van is. De cijfers van besmettingen? Die zijn makkelijk te manipuleren denk ik. Ik kan niet van alles wat ik lees of hoor, waterdicht checken of het klopt.

Ik hoop dat we elkaar niet massaal gaan veroordelen op het wel of niet gevaccineerd zijn. Want stel dat over een tijd zou blijken dat bepaalde factoren in dit verhaal toch iets anders in elkaar staken dan men ons deed geloven? Dan denk ik dat we blij zijn dat we elkaar hebben. Live and let live.

brakke_lau | 13-07-21 | 14:40

Herinneren jullie je het beroemde artikel 'the Hammer & the Dance' nog, uit het begin van de Covid-crisis? Dezelfde auteur heeft een update geschreven rondom de Delta-variant. Met goed toegankelijke en onderbouwde antwoorden op vragen als 'hoe besmettelijk' en 'wat zijn de kansen dat iemand dood gaat'.
Allemaal lezen, en dan terugkomen en verder reaguren.
unchartedterritories.tomaspueyo.com/p...

ole guapa | 13-07-21 | 14:40 | 3

thanks!

Spartacus | 13-07-21 | 14:48

Goede uiteenzetting. Met als key zinnen: ''Consider that mRNA vaccines are only 60% effective against symptomatic infection, and this might be lower for other vaccines. If vaccinated people that end up having symptoms are as infectious as unvaccinated people with symptoms, you end up in a situation where even full vaccination won’t stop the epidemic, and you need a Delta-specific vaccine boost to stop it.'' En daarbij dat 90% immuun nodig is voor kudde immuniteit bij Delta. Conclusie: Vaccinatie neem je voor jezelf: het verlaagd je kansen op ernstig verloop aanzienlijk. Wat betreft anderen: de vaccinaties die we nu hebben gaan het gevecht van Delta niet winnen.

moonshiner3519 | 13-07-21 | 15:18

Dat van de hamer en die dans klopte ook al niet, dus geen idee welke waarde ik aan dit epistel moet lezen. Wappies roepen dat het er niet is en deze beweert dat we toch allemaal dood als we niet genoeg prikken.

Tjemig | 13-07-21 | 15:51

Da's leuk al die verplichtingen, maar hoe zit het dan met resolutie 2361 van de raad van Europa van 27 januari 2021? Daarin staat duidelijk dat mensen niet gediscrimineerd mogen worden op basis van hun keuze al dan niet gevaccineerd te worden..

Zie 7.3.1 en 7.3.2 van de resolutie: pace.coe.int/en/files/29004/html

Systematic Chaos | 13-07-21 | 14:39 | 4

Er zullen er wel te weinig mensen geweest zijn. Net als paar jaar terug met de mexicaanse bibbers, alles vuilnisbak in.
Maar wel duidelijk dat we kwetsbaar zijn. Dit is er en hoop dat ze zich gaan richten op genezen/ondergaan dat is voor de lange termijn het best zo'n vaccin is toch maar surrogaat. Zal vast niet mee evalueren.
Je moet er een paar x ziek van zijn geweest dan heeft je lijf de meeste varianten geneutraliseerd.
Gaat niet lukken met een vaccin

Rest In Privacy | 13-07-21 | 15:24

@enra | 13-07-21 | 15:24: recent nog pokken, mazelen, bof, difterie, kinkhoest, hepatitis-B, polio, rode hond gezien in uw omgeving? Raar hè dat dat wel werkt.

Tjemig | 13-07-21 | 16:01
▼ 1 antwoord verborgen

Ordnung muss sein...

Odin | 13-07-21 | 14:39

Verplichte vaccinatie mag niet van onze grondwet.

Rest In Privacy | 13-07-21 | 14:37 | 2

Die is kaltgestelt door de noodwet, maar we hebben mensenrechten nog en resolutie2361

Oxithius | 13-07-21 | 15:02

Artikel 120 van de GW - Het is rechters verboden om wetten op de grondwet te toetsen. Dus nee het mag niet maar we doen het toch. Wat de Raad van Europa vindt is sowieso niet interessant. DIe kunnen Polen en Hongarije niet eens in het gareel houden.

Zieke Dichter | 13-07-21 | 15:11

Zet de koffie maar alvast klaar voor alle vaccinatie-vluchtelingen.
Die Macron is een gekke framboos.
In principe wil ik me best wel laten vaccineren. Klein puntje: wel graag eerst alle, dus ook de lange termijn, bijwerkingen op papier graag. Dank u.

ParaPiet | 13-07-21 | 14:36 | 3

en de moleculaire samenstellingen openbaar, overheid en farmaceuten gezamenlijk juridisch de verantwoording

Oxithius | 13-07-21 | 15:10

Weer niet hoe oud u bent en wat u onder lange termijn verstaat, maar als het een medicijn zou zijn dat u dagelijks inneemt, dan heeft u een punt. U moet medicijnen nu eenmaal dagelijks innemen omdat uw lichaam het er binnen de kortste keren weer uitwerkt. Maar van een vaccin geloven we ineens dat het maanden blijft woekeren en na jaren nog een bijwerking vertoont. u heeft weinig vertrouwen in uw lichaam, welterusten.

Tjemig | 13-07-21 | 15:57

@Tjemig | 13-07-21 | 15:57: Feit blijft wel dat de overheid en de fabrikant geen aansprakelijkheid willen, vandaar je verklaring dat je het vrijwillig neemt en de overige kleine lettertjes. Als er geen risico was dan zou men aansprakelijkheid zo accepteren.

Ikdoemisschienmee | 13-07-21 | 21:40

Hoe zit het in de herfst met mensen die geen vaccin willen?
Nou Geenstijl, die kunnen ongezien de Covid krijgen.
Daarnaast en daarom zijn zij dus ook niet welkom op diverse evenementen waar testjes verplicht zijn, indien zij die niet kunnen betalen.
Het leven bestaat uit keuzes maken. En keuzes hebben consequenties.

Koekje-dr-bij? | 13-07-21 | 14:35 | 13

Ik wil helemaal niet welkom zijn op een evenement. Heb al genoeg last van de tering herrie er van. Ben blij dat het al een jaar rustig is.

Tjemig | 13-07-21 | 16:05
▼ 10 antwoorden verborgen

Prikje hier, prikje daar
Sleutelt aan een samofaar
Prikje hier, prikje daar
doe mij maar wat paardenhaar

aflaatverkoper | 13-07-21 | 14:34 | 1

covid hier, covid daar
ja je ziet het veel dit jaar
Hugo hier, Markje daar
Lullen als een ratelaar

Tjemig | 13-07-21 | 16:09

Laat iedereen zelf beslissen over wel of niet vaccinatie en accepteer de daaraan verbonden positieve/negatieve sociale, medische en overige consequenties. Ieder z'n meug.

Broadsquire | 13-07-21 | 14:33

Helaas kan ik, met die verplichting om altijd overal je mobiele telefoon bij je te hebben, niet ver op vakantie. Het snoer van mijn oplader is helaas niet lang genoeg en zonder doet ie 't niet.

pa_niek | 13-07-21 | 14:32 | 1

Haalt ie wel het balkon ?

Prieelvogel | 13-07-21 | 15:11

Hoe staat het trouwens in China met vaccineren? Of blijven we het mantra herhalen dat ze daar geen last meer hebben van covid omdat ze zo gehoorzaam zijn?

kapoerewiet | 13-07-21 | 14:31

Maar volgebs mij was een behoorlijk deel van de mensen al geprikt. Als dat dus voor de besmettingen zelf weinig uitmaakt maar voor de gevolgen wel moeten we dan nog zo wakker liggen van besmettingscijfers?

Als 70 plusser na prikken net zoveel kans hebben te overlijden aan corona als de normale griep moeten we de boel dan nog altijd op slot gooien?

Baksteenbakker | 13-07-21 | 14:30 | 1

In Nederland is nu ongeveer 32% gevaccineerd. Van horen zeggen.

ParaPiet | 13-07-21 | 14:38

Je kan die Fransen die geen van de gangbare vaccins willen toch gewoon iets homeopathisch geven en ze in een tent voor het ziekenhuis laten dood gaan.

Skunk57 | 13-07-21 | 14:30 | 2

Evolutie op zijn best. Maar waarom in een tent? Gewoon, in de buitenlucht, waar iedereen kan zien wat er gebeurt als je luistert naar je onderbuik ipv de dokter.

Koekje-dr-bij? | 13-07-21 | 14:37

Wie zit er in Griekenland nou IN een restaurant of café ?

Prieelvogel | 13-07-21 | 14:28 | 1

De locals, vanwege de airco. Waar de locals zitten, is ook meestal indicatie dat het eten goed binnen te houden is...

jeetjeKees, | 13-07-21 | 14:35
-weggejorist-
LV-225 | 13-07-21 | 14:27 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Patje | 13-07-21 | 14:26 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
fapkoning40 | 13-07-21 | 14:26 | 2
-weggejorist-
SailingDuck | 13-07-21 | 14:26

Is er al nieuws over een medicijn? Of is dat verdienmodel minder goed?

1977 | 13-07-21 | 14:24 | 2

Dat dus.

ParaPiet | 13-07-21 | 14:39

In Vlaardingen zei iemand van de GGD twee weken geleden dat er een pil zou komen i.p.v. een spuit.

honkslag | 13-07-21 | 15:02

Gelukkig zit Macron stevig in het zadel en hebben de mensen in frankrijk alle vertrouwen in deze farizeeër.. kuch kuch. Het is wachten op de opstand daar.. Maar de NOS zal hier geen verslag doen.

Localhero | 13-07-21 | 14:24 | 2

Macrons vertrouwensscore is een stuk hoger dan die van Sarkozy en Hollande in het laatste jaar van hun presidentschap

JTKDM | 13-07-21 | 14:37

@JTKDM | 13-07-21 | 14:37: Joee tuurlijk. gilets jaunes bestond niet, want was niet zichtbaar op onze staatstelevisie.

Localhero | 13-07-21 | 15:42

Freistaat Bayern doet het goed,. Nu is al geen bezoek toegestaan zonder negatieve test. Op korte termijn, mogelijk na het weekend, zijn Nederlanders zonder vaccinatie er niet meer welkom.
Helemaal prima, dan kom ik daar geen wappies tegen.

Frau_Ferkel | 13-07-21 | 14:23 | 3

Helaas komen inwoners uit Beieren (en heel veel andere Duitsers) wel naar Nederland.

MK27 | 13-07-21 | 14:27

Volgen mij zit Frankrijk overigens dichter bij een staatsgreep dan menig persoon denkt op dit moment. Just a feeling

moonshiner3519 | 13-07-21 | 14:23 | 4

Kunt u me even bijpraten? Te druk geweest met het redden van de moestuin.

kapoerewiet | 13-07-21 | 14:34

@kapoerewiet | 13-07-21 | 14:34: Een groep generaals heeft gewaarschuwd voor een burgeroorlog in Frankrijk als de regering op dit pad blijft doorgaan.

culture_vulture | 13-07-21 | 17:14
▼ 1 antwoord verborgen

Ja geheel volgens plan, zo ook verplicht een app op je smartfoon. die verplicht 24/7 binnen handbereik en aan is.
Wat ze er allemaal mee willen bereiken?
Ga wel verhuizen naar Zuid-Afrika daar kan je zelf nog wat controle hebben zag ik op dumpert.

Rest In Privacy | 13-07-21 | 14:20 | 2

Inderdaad prima te doen hier

boris73 | 13-07-21 | 14:38

Hout Bay... heerlijk. Of Paternoster.....

Koning BongoBongo | 13-07-21 | 15:39

Impfung macht frei. Klinkt toch ook best aardig. Een paar leuke kampen erbij en klaar ben je.

HeerVanStand | 13-07-21 | 14:18 | 3

"...... macht frei."
Dat klinkt niet aardig.

Frau_Ferkel | 13-07-21 | 14:27

@Frau_Ferkel 14:27 Jedem das Seine dan? Ook niet goed?

HeerVanStand | 13-07-21 | 14:33

@HeerVanStand | 13-07-21 | 14:33: Wat dat betreft heb ik geen gevoel voor humor. Vat het niet persoonlijk op, dat ligt aan mijn genen en opvoeding.

Frau_Ferkel | 13-07-21 | 14:44

Het lijkt erop dat ze er alles aan doen om iedereen constant overal met z'n mobiel te laten rondlopen. Dat was natuurlijk al zo, maar straks kom je er niet meer onderuit. Liet hem nu nog wel eens bewust thuis, maar dat kan straks niet meer.

Watching the Wheels | 13-07-21 | 14:17 | 6

@Super Vaagstra | 13-07-21 | 14:25: terecht?
1.Geen wetsgrond om dit af te dwingen.
2.De overheid betaalt de abonnementskosten niet van een mobiel mét internet.
3.Niet iedereen kan/wil een abo met internet betalen.
4.Niet iedereen kan die pokkeschermpjes aflezen.
5.Niet iedereen wil slaaf van een mobiel en/of de overheid zijn.
5.Niet iedereen wil 24/7 "connect" zijn.

MK27 | 13-07-21 | 14:33

Daarom, iedereen een onderhuids chip.
Veel makkelijker.

ParaPiet | 13-07-21 | 14:41
▼ 3 antwoorden verborgen

goh.. toch wel aardig
"mensen met symptomen kunnen nog wel gratis testen"

Net zoals in de eerste paar maanden van deze faal, toen er niet genoeg testen waren, alleen voor de mensen met symptomen. Nou.. een van de symptomen is een compleet onmeetbare keelpijn, dus.. die symptomen hebt u altijd.

Een tip alvast:
Als u getest wilt worden, maak dan straks gewoon een afspraak met uw huisarts. Eens kijken of ze die ook onder druk gaan zetten, inclusief het hele concept van 1e lijns zorg in Nederland.

Epistulae_Morales | 13-07-21 | 14:16

Ik ga vast het blijf van mijn lijf huis bellen.

Patje | 13-07-21 | 14:15

Als we dan toch aan het verplichten zijn. Dan graag ook alle andere Rijksoverheid vaccinaties verplichten. Geen enkele uitzondering meer, ook niet voor religekkies. Zijn we in een keer klaar met dat eeuwige vaccinatie gezeik van wappies die denken dat je er autistisch van wordt of een volgchip in je krijgt gespoten.

Waargaathetheen | 13-07-21 | 14:15 | 9

@Frau_Ferkel | 13-07-21 | 14:35: Ik zie het probleem daarvan niet zo als het virus er toch al is. je zou het bij wijze van spreken uit de buitenlucht kunnen halen. Kwestie van de gevoeligheid van je apparatuur.
En die virussen worden inactief gemaakt en opgekweekt.

Epistulae_Morales | 13-07-21 | 15:05

@Epistulae_Morales | 13-07-21 | 14:24:
Kijk hier eens naar:
valneva.com/research-development/covi...
Maar ook dit kan gevaren met zich meebrengen. Bij de mRNA vaccins heeft men geprobeerd om zo goed mogelijk te voorkomen dat een verschijnsel als ADE (antibody dependent enhancement, google maar) kan optreden. Bij zo'n geïnactiveerd-virusvaccin is dat nog maar even afwachten. Ik weet niet wat het Sinovac vaccin wat dit betreft laat zien, maar dat zou misschien een goede graadmeter kunnen zijn.

lekgoot | 13-07-21 | 15:56
▼ 6 antwoorden verborgen

De echte plannen worden uitgerold. De burger heeft er geen problemen mee dat rechten van de mens en grondrechten worden verworpen, als ze maar kunnen blijven consumeren. Dit hellend vlak zal de samenleving duur komen te staan. Waren het niet al die progressieven die de afgelopen decennia vochten voor deze rechten omdat je nooit zeker kon zijn wie er de baas ging worden? Welnu. De deugfacisten dus. Blij dat ik niet meer in Europa woon.

Lafayette | 13-07-21 | 14:13 | 1

Amen

marielle | 13-07-21 | 14:59

Het vaccin geeft de bijwerking ‘aantasting hersenweefsel’ als je Macron zo hoort.

Ambiorix | 13-07-21 | 14:13

Hoe kun je nu iets waarvan de lange termijn effecten , de soms dodelijke bijwerkingen en een definitieve goedkeuring in 2023 en onder een noodwet dit nu gaan verplichten ? Dit is medisch gezien schandalig !

ja,diedus! | 13-07-21 | 14:11 | 3

Ja denk dat ze uiteindelijk allemaal de bak indraaien. Nu opeens long covid bij kinderen. 1,5 jaar helemaal niets over gehoord en nu opeens als de kinderen aan de beurt zijn.

1977 | 13-07-21 | 14:16

@1977 | 13-07-21 | 14:16: idd, het virus is nauwelijks gevaarlijk voor kinderen qua ernstig verloop en hoppa, ineens was er 'long covid na een milde besmetting'

raskol | 13-07-21 | 14:18

@1977 | 13-07-21 | 14:16: Longcovid is niet als ziekte opzich aangemerkt stond vandeweek in BILD zeitung. Dit zijn voornamelijk mensen die zich door angst in een staat van psychologische angst bang zij niet meer te herstellen, en hierdoor een soort van hyperventilatiestand gaan. Er zijn geen aanwijzingen dat er mensen zijn die aan de long een aandoening heeft dat door covid komt.

Localhero | 13-07-21 | 14:27

Ik heb niet het idee dat de nederlandse overheid ook maar iets kan.
Maar anders kon het wel een spelletje zijn geweest, iedereen weer de kroeg in, bam alles omhoog, tja, vaccinatie verplichting, sofort!

Henk de Vries2074 | 13-07-21 | 14:09 | 3

Inderdaad Henk. Ze missen jou. Met jou erbij zou het echt beter gaan.
Maar ja. LTS Staalbouw toch?

wapster | 13-07-21 | 14:12

@wapster | 13-07-21 | 14:12: Ik denk inderdaad dat het met erbij Henk beter was gegaan, wapster.

grietmetgroenefiets | 13-07-21 | 14:27

@wapster | 13-07-21 | 14:12: ik kan nog wel iemand van de LTS gebruiken. Wat zeg ik, ik kan er wel tien gebruiken. Aan het verbouwen, namelijk. Maar ja, ons land is niet meer zo praktisch geschoold hè.

kapoerewiet | 13-07-21 | 14:38

De vraag is "Maar hoe zit het bijvoorbeeld vanaf de herfst met mensen die naar het ziekenhuis moeten, geen vaccin willen, maar geen PCR-test kunnen betalen?" Nou, eenvoudig: ofwel andere prioriteiten zodat je de test wèl kunt betalen; ofwel je laten vaccineren ook al wil je dat niet; ofwel buiten blijven. Keuzes hebben consequenties, en daar is niks mis mee.

Menno Splijtzwam | 13-07-21 | 14:07 | 8

@Bjorn19851111 | 13-07-21 | 14:15: de cjfers in Israel geven aan dat het vaccin zo goed 'werkt' dat er elke 3-5 maanden een nieuwe prik nodig zal zijn.. Daar zijn ze al lang met een derde rond begonnen. In het VK ook overigens

Epistulae_Morales | 13-07-21 | 14:28

Inderdaad. Zelf niet gedwongen willen worden, maar wel anderen willen dwingen.

J.P.Drapeau | 13-07-21 | 14:33
▼ 5 antwoorden verborgen

Iedereen dan ook maar verplicht aan de chemokuur , want stel je voor dat je K krijgt.

ja,diedus! | 13-07-21 | 14:07 | 4

Chemo heeft geen preventieve werking...

naglfar | 13-07-21 | 14:13

Verdiep je eens in het verschil in werking tussen vaccinatie en chemo. Dan spui je misschien wat minder onzin.

Rennieflox | 13-07-21 | 14:13

@naglfar | 13-07-21 | 14:13: jazeker wel.. maar de nadelen zo groot dat je nooit kanker meer krijgt...

Epistulae_Morales | 13-07-21 | 16:43
▼ 1 antwoord verborgen

Een paar weken geleden: hoera, weinig besmettingen! Alles mag open! Volgens de experts / leiders mag het weer ... Alleen we maken ons zorgen om een buitenlandse delta variant!

Ander nieuws: 5% van de mensen die terugkomen van vakantie zijn besmet.

Ja, wat willen die experts nou. Als in het buitenland voor de zoveelste keer een verschrikkelijke mutatie is dan zou je kunnen overwegen alle vluchten te schrappen zodat we meer tijd hebben om mensen vrijwillig te vaccineren of een groepsimmuniteit te bereiken.

Want het is een supergevaarlijke besmettelijke dodelijke mutatie, MaAr We WeTeN NoG nIeT zO hEeL VeEL, dat wordt nog verder onderzocht blabla. Elke dag hetzelfde gezever.

area78 | 13-07-21 | 14:07 | 1

Ach we zijn pas bij delta, nog kansen genoeg om eenieder tot “Chinese vrijwilliger” te bombarderen.

WibionFire | 13-07-21 | 14:16

Ik ben zelf volledig gevaccineerd.
Niet omdat het moest of kon, maar omdat IK het wilde.
Ik ben tegen vaccinatieplicht.
Hierin hoort vrije keus en zelfbeschikkingsrecht over het eigen lichaam.
En de gevolgen van de keuze die je maakt moet jezelf dragen.
Geen gezeik: JE HEBT EEN KEUZE!

MK27 | 13-07-21 | 14:06 | 7

@MK27 | 13-07-21 | 14:21: Geen enkel vaccin is 100% werkzaam. Over het verschil tussen statistiek en kansberekening, twee in mijn ogen volslagen andere disciplines, moest ik u vooral niet vermoeien.

Het gaat om het uitsluiten van 0% kans. Oneindigheid is er niks bij.

Hetkanverkeren | 13-07-21 | 14:35

@Hetkanverkeren | 13-07-21 | 14:35:
"Geen enkel vaccin is 100% werkzaam"; dat stel/schrijf ik nergens.
Maar de kans op Covid verminderen was voor mij genoeg om de keuze te maken om de vaccinatie te laten zetten.
MIJN keuze en ik draag ook alle gevolgen zelf.
U maakt zélf UW keuze en U draagt ook alle gevolgen zelf.
Zoveel mensen, zoveel keuzes en iedereen moet zelf alle gevolgen dragen.

MK27 | 13-07-21 | 14:54

@MK27 | 13-07-21 | 14:54: In der Beschränkung......

Serieus: zo'n 9mm is een gevalletje doet íe 't of doet ie' 't niet. Dan helpt alleen nog maar een schietgebedje. Of de juiste kassatraining: het is maar geld. Daar zijn we voor verzekerd.

Hetkanverkeren | 13-07-21 | 15:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een farce wordt dit. Er gaat nu een wedloop ontstaan tussen overheden/gevaccineerden en vaccinatieweigeraars. Kijken wie het het langst volhoudt

moonshiner3519 | 13-07-21 | 14:05 | 1

Misschien eerst eens kijken wie de meerderheid nu vormt...
en straks in ronde 2, 3 en 4 nogmaals..

Epistulae_Morales | 13-07-21 | 16:44

RTL melden net dat we naar een reproductiegetal van 2.17 stijgen. dat is gelijk aan feb 2020. Wij zijn straks het eerste land ter wereld die gewoon landelijk immuniteit heeft voor het coronavirus. Laat dat maar over aan Markie en Huggootje..

@NL | 13-07-21 | 14:05

Allemaal complottheorieën van wappies. Die vaccinatieplicht gaat er nóóit komen en als het er wel komt dan kun je gewoon naar de rechter stappen om je gelijk te halen. Ahem.

GroetenVanUrk | 13-07-21 | 14:03 | 1

Ze gaan het wel proberen hoor. Mag je alleen nog thuis blijven als ongevaccineerde.

1977 | 13-07-21 | 14:20
-weggejorist-
heavydigit | 13-07-21 | 14:03 | 14
▼ 14 antwoorden verborgen

Wat is er aan de hand in Europa. Met de zwarte dood had ik het begrepen, als de lijken op straat zouden opstapelen. Kent iemand uberhaupt iemand die er aan dood gegaan is? Die niet al op de afgrond van de dood balanceerden?

Snelheidsduivel | 13-07-21 | 14:03 | 15

Twee 70 plussers. Andere heftige ziekte, griep, had hetzelfde effect gehad. Alsnog, eeuwig zonde.

Amsterdramt | 13-07-21 | 15:11

@roberto9715 | 13-07-21 | 14:43: Lieve roberto, ik verzin het niet hoor, dit staat gewoon in de krant. Wellicht de enige krant die nog aan een stukje waarheidvinding doet momenteel.

Excuus voor de rook opmerking. Ongepast.

Localhero | 13-07-21 | 15:48

@Localhero | 13-07-21 | 14:07: Ik denk dat het gewoon de realiteit is dat politici werkelijk zo wereldvreemd zijn en achter de feiten aanlopen dat als ze beleid bedenken (in februari 2020) dat ze koste wat kost dat beleid EERST volledig gaan uitvoeren voordat ze gaan nadenken of de wereld inmiddels veranderd is.
Gewoon. omdat ze op beleid worden afgerekend.

Epistulae_Morales | 13-07-21 | 16:47
▼ 12 antwoorden verborgen

Ik ben niet gevaccineerd tegen dit virus en twijfel best wel over of ik het nou wel of niet moet laten doen. Gisteren vond ik dat ik het toch maar moest laten doen, maar dit soort berichten laten me toch weer naar het 'nee-kamp' overstappen. Dwang werkt echt averrechts bij mij en ik ben daar vast niet de enige in.

C1O2 | 13-07-21 | 14:02 | 7

@Epistulae_Morales | 13-07-21 | 14:53:

"De moeite hebben genomen om eens uit te zoeken wat de "scores" zijn van die mRNA vaccins, hoe die eigenlijk werken en dat ook begrijpen"

Wat heb je dan gedaan in jouw ogen? Een paar joetoepjes gezien?

omanders | 13-07-21 | 16:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat wordt dus vakantie naar Costa Balkonia.
Ach,kon beroerder toch....?

roberto9715 | 13-07-21 | 14:02 | 2

Drie weken Villa Facebook is ook niet slecht

wapster | 13-07-21 | 14:10

Goh dit verwacht je niet he dat ze het indirect verplichten.

Pretba | 13-07-21 | 14:02

"Maar hoe zit het bijvoorbeeld vanaf de herfst met mensen die naar het ziekenhuis moeten, geen vaccin willen, maar geen PCR-test kunnen betalen?"

Waarom zou je in godsnaam naar een ziekenhuis willen als je artsen zo slecht vertrouwd dat je geen vaccin wil? Ga gewoon harder bidden, of kristallen op een rijtje leggen, wachten tot jupiter en saturnus op 1 lijn staan, enz.
Als dat goed genoeg is tegen Covid, is dat ook prima geschikt voor waar je nu last van hebt.

TheEgg | 13-07-21 | 14:01 | 4

de enige relatie tussen vaccin en artsen is dat zij degene zijn die hem moeten zetten, of iig onder toezicht van, staat compleet los van de feiten waarom mensen hem niet willen of niet kunnen nemen

Oxithius | 13-07-21 | 14:11

Die kunnen toch gewoon naar het ziekenhuis?

grietmetgroenefiets | 13-07-21 | 14:19
▼ 1 antwoord verborgen

Er komt nog een tijd dat je een wappie bent als je je wel hebt laten vaccineren. Wanneer je vanaf het begin hebt laten vaccineren en je inmiddels 15 prikken verder bent en een chronische immuunziekte krijgt genaamd Vaccorona.

zevensprong | 13-07-21 | 14:01 | 2

.. en dan komt te overlijden aan een simpel griepje.

zwenkwieltje | 13-07-21 | 14:05

vraag me af tot wanneer je volledig gevaxineerd blijft. Tot de 5e golf? de Foxtrot variant die opduikt? tot 31 december? Tot big Pharma weer centjes nodig heeft?

boris73 | 13-07-21 | 14:57

Vorige zomerging alles prima zonder maatregelen, nu hebben we plots een reproductie over de 2 binnen 2 weken.
Terwijl er al miljoenen ziek en gevaccineerd zijn.

Damoos | 13-07-21 | 14:00 | 4

@TheEgg | 13-07-21 | 14:02: Maar stonden wel parken vol, strand lag vol, iedereen ging eropuit en zocht de openbare ruimte op of de vele feestjes die achter dichte gordijnen in woonkamers gevierd werden, massaal

Deze cijfers zijn een bubbel, een restant van het ontzettend vele testen voor het testen voor toegang, niet meer, niet minder

Oxithius | 13-07-21 | 14:15

@TheEgg | 13-07-21 | 14:02: Ah toch de nachtclub de schuldige dus. En voetbal? Is dat dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, nu geen superspreading event meer?

klaasjanhenk | 13-07-21 | 14:15

@klaasjanhenk | 13-07-21 | 14:15: Hoho: Ik geef die nachtclubs nergens de schuld van. Dit is gewoon een voortzetting van het geblunder van de Jonge EN het RIVM.
Die hebben werkelijk nog niks goeds gedaan in deze hele crisis. Zoals, in dit geval, ook het openstellen van de nachtclubs.

TheEgg | 13-07-21 | 14:18
▼ 1 antwoord verborgen

Tip du jour, aan alle Reaguurders in Frankrijk: Trek je gele hesje niet aan bij autopech.

Remi A. | 13-07-21 | 13:59

Ja maar het gaat niet meer om het individu maar om de mensheid.
Next level is opschalen naar sterilisatieverplichting.

Zack Hooi | 13-07-21 | 13:59 | 1

Geen slecht idee bij een IQ onder de 90.

Rest In Privacy | 13-07-21 | 14:05

Op het altaar der veiligheid offert men zelfbeschikking en anti-discriminatie mandaten. Alles voor uw veiligheid en het collectief. Net als in China en Noord-Korea. Of Cuba. Een hele geruststelling.

Jiet Panssen | 13-07-21 | 13:57 | 5

@All_yall | 13-07-21 | 14:01: In een samenleving zo dicht opeen gepakt, is dat onontkoombaar.

Denk aan snelheidsbeperkingen, geluidsoverlastbeperkingen, minimale bierprijs beperkingen, binnen kort ook openhaard en ik kook nog op gas beperkingen.

ReyNemaattori | 13-07-21 | 14:08

@zwenkwieltje | 13-07-21 | 14:04: Lol
Maar dit is wel een botsing van grondrechten. Een injectie met een stof kun je niet verplichten, eens. Maar balans moet ook niet doorslaan naar andere kant; dat anderen veel vrijheden kwijtraken omdat een groep mensen het vaccin niet wil (om wat voor reden dan ook).

All_yall | 13-07-21 | 14:10

@ReyNemaattori | 13-07-21 | 14:08:
In dit geval is er een alternatief waarvan de verwachting is dat het een positieve invloed heeft op aantallen besmettingen/ziekte. Dan vind ik het belang van een samenleving die weer open kan toch wel een zwaarwegend belang.

All_yall | 13-07-21 | 14:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik stel voor dat de wakkere Nederlanders een boze brief schrijven aan Portugal, Duitsland, Griekenland, Frankrijk (en Malta GS, Malta!).
Maar een berichtje op facebook mag natuurlijk ook.

wapster | 13-07-21 | 13:55 | 11

@Valka | 13-07-21 | 14:01: OK, geen enting en ik ga nergens meer heen, bestel al mijn boodschappen en zie af van alle medische zorg die ik in de toekomst eventueel nodig heb. Laat mij maar kreperen.
Kunnen we dan nu eindelijk stoppen met dat gezeik?
Of gaan we dan weer een regeltje of variant bedenken waardoor ik zelfs op mijn zolderkamer een spuit nodig heb?

klaasjanhenk | 13-07-21 | 14:20

@Valka | 13-07-21 | 14:01: Ik zeik niet, ik leg gewoon een stuk hout in je nek om mij te verrijken met jou papieren en je telefoon, kun je je weer even onveilig voelen om alles in perspectief te zetten

Oxithius | 13-07-21 | 14:20
▼ 8 antwoorden verborgen

Omdat alles steeds meer vanuit een centrale/almachtige EU-gedachte moet worden gereguleerd; hoe lang voordat de EU verplicht stelt dat iedereen ingeënt moet worden?

En aangezien Nederland waarschijnlijk Duitsland volgt in de maatregelen, ben ik benieuwd wanneer het moment daar is dat ook daar vaccinaties voor iedereen verplicht gaan worden en Nederland dat braaf overneemt.

Ben in beide gevallen vooral benieuwd naar de niet-ingeënte mensen hoe ver die zullen gaan?

Wybe Wabes Abbema | 13-07-21 | 13:54 | 1

Duitsland doet nog niks. Söder heeft alleen iets te zeggen over Beieren. Duitsland is een federale staat.

Bataafje | 13-07-21 | 14:07

Wedden dat het nu om de centjes gaat? De economie moet weer gaan draaien, iedereen is het zat. Conformeer je nou maar gewoon neem die prik want anders....
Misselijk makend.
Zelfbeschikkingsrecht. Hahahaha u dient de staat, niet andersom liberté, egalité en fraternité.
De Chinese invloed is sterk!

ratelaar | 13-07-21 | 13:54 | 6

@RandyBiel | 13-07-21 | 13:59:
Tuurlijk laat je het liefst je economie doordraaien! Maar om dan maar mensen te dwingen zich te laten vaccineren. Steeds meer dwang steeds meer. overheidsbemoeienis helpt, net als de lockdown, de economie om zeep.
Ik vind het nogal wat, u zult iets in uw lichaam laten spuiten. Ziekelijk!

ratelaar | 13-07-21 | 14:10

@likmegaties | 13-07-21 | 13:59:

Nee, daar hebben ze nooit van terug, herinner ik me van mijn laatste bezoek aan Griekenland in oktober 2019. Je kunt veel beter met een waaier van 20 vijfjes gaan zwaaien, dan zwaait de deur inderdaad snel open.

Dr_Johnson | 13-07-21 | 15:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Verplicht vaccineren. Zit je daar als 80 jarige kluizenaar op platteland, word je door de ordetroepen van Macron van je bed gelicht, vastgebonden en prik in je arm.

Ir_HardGelag | 13-07-21 | 13:54

Kan Macron in het Frans of Nederlands geciteerd worden stp (ajb, voor de mindere taalvirtuozen), stelletje laaggeletterden? De Ondergang van het Avondland komt niet door immigranten, maar van landgenoten zonder Bildung of beschaving.
Groot begrip voor Macron om weigeraars verplicht in te enten. Wappies hinderen ons al genoeg.

Diotima | 13-07-21 | 13:53 | 9

@Dr_Johnson | 13-07-21 | 15:19: Nou, dan moeten we dat ook maar laten ingaan voor alle rokers, Snuivers, slikkers, zuiperds, veelvraten. Niks te maken met je betaalde zorgpremie, zoek het uit.

MoonBeebe | 13-07-21 | 15:45

@Dr_Johnson | 13-07-21 | 15:51: Niks onvergelijkbaar, Longkanker/ COPD door roken, zeker mijn generatie weet daar alles vanaf en toch roken ze. Durgsgebruikers weten ook van de nadelen... kom op, als je zo'n vent bent die vaccinweigeraars graag dood ziet gaan laat dan die verslaafden ook maar gaan...

ikworstelengadouchen | 13-07-21 | 16:23
▼ 6 antwoorden verborgen

We zijn nu net aanbeland bij het laatste pak wc-papier van de voorraad die mijn vrouw had gekocht bij de eerste lockdown. Kunnen we weer opnieuw beginnen...

small_town_dude | 13-07-21 | 13:52

Wat sneu voor wethouder Hekking dat hij al met pensioen was toen de pandemie uitbrak.

J.P.Drapeau | 13-07-21 | 13:52

De boel in de soep laten lopen heeft en wel erg gunstige uitwerking voor controlefreaks in de regering. Dit had anders gekund.

Deflatiemonster | 13-07-21 | 13:52 | 2

Hugo de Jonge: ja we wisten dat je de dag na de Janssen-prik nog niet beschermd bent. Maar we wilden jongeren een aanmoediging geven om de vaccinatie te halen, en daarom beloonden we ze met het recht om binnen 1 dag te mogen feesten.

Het is gewoon beleid. Reële risico-inschattingen over besmettingen, ziekenhuisopnames etc maken niets uit. Gevaccineerd worden is enige wat telt.

raskol | 13-07-21 | 13:57

Joh, alsof die controlefreaks dit niet hebben geënsceneerd.

TonAlias | 13-07-21 | 14:01

Helemaal mee eens met verplicht vaccineren. En dat de testen voor eigen rekening komen als je zo nodig op vakantie wil in een tijd dat het helemaal niet verstandig is.

PeterJanssen | 13-07-21 | 13:51 | 6

@PeterJanssen | 13-07-21 | 14:12: het probleem is dus het Zwalk Zwalk beleid van Hugo die naast zijn schoenen zwalkt. Je kunt niet eerst blij gaan lopen doen met fancy uitspraken als "dansen met Jansen", en vervolgens bij de minste of geringste tegenslag (de besmettingen lopen op = meer positieve PCR testuitslagen, maar zegt niks over hoe ziek men is) deze versoepelingen weer terugdraaien. Cursus 'hoe krijg je mensen boos'.

Ken jij mensen die werken in de festival-wereld? Het is te debiel hoe daar nu mee wordt omgegaan!

Ze hadden inderdaad het beste nog een paar weken langer moeten wachten, totdat ook de jeugd meer gevaccineerd is. Want welke idioot heeft het bedacht dat direct na je Jansen prik die QR code al werkt? Het zijn zo incapabele mensen daar! Dát zijn de schuldigen. Niet de mensen die eindelijk weer eens gaan LEVEN!

Wist-je-datje: je kunt alleen doodgaan als je leeft!

Verder zijn alle ouderen en zwakkeren DIE DAT WILLEN al gevaccineerd. Hoezo moet de jeugd nu alwéér boeten voor die paar mensen die bewust géén vaccinatie nemen, maar wel in de risicogroep vallen?

Eigen risico / eigen verantwoordelijkheid. Twee zaken die we niet meer lijken te kennen tegenwoordig.

Timide_Aso | 13-07-21 | 14:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Overigens, dit lees ik net bij RTL:

"Reproductiegetal stijgt enorm, van 1,37 naar 2,17"

Dus ja, we zijn wel totally fucked, thanks to al die feestende, nachtbrakende, en frauderende jongeren.

Dr_Johnson | 13-07-21 | 13:51 | 11

@Bjorn19851111 | 13-07-21 | 14:23:

"Dan hebben ouderen zich dus ook aan de maatregelen te houden"

O, maar wacht even. Dat ben ik uiteraard roerend met je eens. Alleen, mijn punt is dat de huidige, toch tamelijk desastreuze ontwikkelingen niet zijn veroorzaakt door een paar hangouderen die zich niets van de regels aantrekken.

Dr_Johnson | 13-07-21 | 14:37

@Diotima | 13-07-21 | 13:55: Nein, de oorzaak is het testen-voor-toegang beleid, wat tot massaal testen lijd en relatief gezien m.b.t. tot buitensporig veel testen, voor een klein percentage er positieve uitslagen terug komen, wat ook volkomen logisch is, puur cause-effect

Maar overheid en aanhang hebben het tot een sport verheven om correlaties dood te negeren

Oxithius | 13-07-21 | 14:40

@Dr_Johnson | 13-07-21 | 14:12: Die dalende lijn wordt gelinkt aan de werking van vaccins, maar het feit dat die dalende lijn al 1,5 week was ingezet lijkt iedereen voor het gemak maar even te negeren, want dan zou je de relatie met het weer te makkelijk leggen, en dat brengt de vaccinatievrijheid in gevaar natuurlijk.

Complete incompetentie en hier en daar moedwillig sjoemelen met data

Oxithius | 13-07-21 | 14:43
▼ 8 antwoorden verborgen

Heel snel verplichten voor iedereen en anders geen werk, geen inkomen, geen sociaal leven. De onzin die door bangewappiehuilers wordt verspreidt over experimenten etc zijn precies dat.. wappie huileritus.

richardsp1 | 13-07-21 | 13:51 | 8

Laat iedereen zijn eigen keuze maken. Waarom ben je direct een wappie als je deze prik nog even laat voor wat hij is? Valt iedereen om je heen dood neer? Wat is er aan de hand?

En is het heel gek om vraagtekens te zetten bij de belangen die er spelen bij de producenten van de vaccins? Ken je de bijna oneindige lijsten met rechtzaken tegen bedrijven als Pfizer, Glaxo, Johnson & Johnson enz. Waarom zouden ze nu ineens heiliger zijn dan de paus? Stellen ze de vaccins gratis beschikbaar aan de wereld?

BRAAP | 13-07-21 | 14:27

Helemaal Prima, komen we wel met kuddes tegelijk ongevraagd bij u binnen met het verzoek alles wat u bezit 50/50 te delen, niet linksom dan maar rechtsom

Oxithius | 13-07-21 | 14:46
-weggejorist-
MoonBeebe | 13-07-21 | 15:41
▼ 5 antwoorden verborgen

Mogen we al weer inzetten op het winnende getal van vandaag?
Ik zeg 8321 , waarmee de R al weer naar de 1 gaat.

Nuchternederland | 13-07-21 | 13:50

De mansen in de Biblebelt weigerden zich ook te vaccineren tegen polio. Die konden later allemaal aan het werk als “wheelchair groupie”…

“LP van Alquin opzet”

eerstneukendanpraten | 13-07-21 | 13:50 | 6

@Nuchternederland | 13-07-21 | 13:51:

Ja. De meeste mensen merken niets van een polioinfectie.

en.wikipedia.org/wiki/Polio

"Many people fully recover.[1] In those with muscle weakness, about 2 to 5 percent of children and 15 to 30 percent of adults die.[1] Up to 70 percent of those infected have no symptoms.[1] Another 25 percent of people have minor symptoms such as fever and a sore throat, and up to 5 percent have headache, neck stiffness and pains in the arms and legs.[1][3] These people are usually back to normal within one or two weeks.[1] Years after recovery, post-polio syndrome may occur, with a slow development of muscle weakness similar to that which the person had during the initial infection.["

omanders | 13-07-21 | 16:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Die mini-Napoleon mag hopelijk rekenen op een flinke portie Gele Hesjes. En op een Noord-Europa dat weigert Zuid-Europa financieel nog langer te blijven redden. Als onze mensen niet welkom zijn, dan houden we het geld ook hier. Adieu.

drs. Levi Samsonov | 13-07-21 | 13:49

Dit topic verwachtte ik al. Wel toevallig dat al die landen dit tegelijk aankondigen.

lekgoot | 13-07-21 | 13:49 | 2

Beieren is geen land, maar een Bundesland. Duitsland is een federatie. En Söder zat er altijd al met gestrekt been in. Die had het liefste heel Duitsland 2 jaar in zware lockdown gedaan...

Bataafje | 13-07-21 | 13:55

Vorige week is toch de delegatie WA, HdJ, AB etc... naar Duitsland gegaan?
Zal vast en zeker hierover gegaan zijn.

TonAlias | 13-07-21 | 14:05

Het gaat wel ver, maar dit zijn ook ongewone tijden. Daarom prima maatregelen denk ik. Ik zou niet weten waarom gevaccineerden solidair zouden moeten zijn met ongevaccineerden als men dat vice versa ook niet wil zijn.

Diederik_Ezel | 13-07-21 | 13:49 | 5

Hoe zit het dan met al die gevaccineerden die toch weer besmet raken?
Wekelijks vaccineren dan maar?

ChalinaRosa | 13-07-21 | 13:53

@Donderwolkje | 13-07-21 | 13:52: De hele samenleving heeft er last van als er uitbraken zijn onder ongevaccineerden en ziekenhuisopnames weer stijgen zoals we in VK nu zien.

Diederik_Ezel | 13-07-21 | 13:54

@Donderwolkje | 13-07-21 | 13:52: Inderdaad. Ik begrijp werkelijk die aanhoudende angst niet. Haal die prik(ken), is jouw probleem opgelost toch?
De zorg is kennelijk het probleem niet, anders was de capaciteit wel uitgebreid.

heavydigit | 13-07-21 | 13:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik sta achteraan in de rij voor een vaccinatie. Ik neem geen vaccin wat nog in de testfase zit, en waar niemand voor aansprakelijk is als het misgaat. Misschien over een paar jaar, als blijkt dat het geen kwaad kan. Maar als men zo blijft drammen, kunnen ze de pot op. Met dit soort drammerige praktijken laat ik mij nooit vaccineren. Desnoods verkoop ik mijn huis, zaak en bezittingen en ga ik lekker in een vrij land leven zonder dit soort overheidsbemoeienissen aan mijn lijf.

baskb | 13-07-21 | 13:49 | 2

Dream on... vrije landen bestaan niet.

DeCynischeAmbtenaar | 13-07-21 | 13:53

Forumland?

The_Black_Knight | 13-07-21 | 13:57

Gewoon paniekvoetbal om niks .
Volgend jaar is het bij velen , had ik maar niet .

likmegaties | 13-07-21 | 13:49

Ik snap het niet. Nederland gaat met gemak de 85% procent behalen die nodig is zodat die bangerikken ook beschermd worden.

Een verplichte vaccinatie is dan gewoon niet nodig.

omanders | 13-07-21 | 13:49 | 4

@Guy Fawkes | 13-07-21 | 13:59: Heeft Hugo zelf geimpliceerd: 'Koreaanse cijfers', dus sindsdien maak ik me absoluut geen zorgen over de vaccinatiegraad.
Mooi hoe marketing ooit terug in het gezicht vliegt.

IndoorexpaT | 13-07-21 | 14:10

@Guy Fawkes | 13-07-21 | 13:59:

Daar zitten zitten ze nu al ruim overheen, meid!

omanders | 13-07-21 | 16:13

@Guy Fawkes | 13-07-21 | 13:59: we zitten op 10.8 miljoen gevaccineerden waarvan al 6.5 miljoen volledig.
De vaccinatiebereidheidameter staat op 89%. Dat was vorige week nog 86.
70+ is zelfs 97%.
coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...

Shoarmamasutra | 13-07-21 | 22:24
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb van horen zeggen, stond op feesboek, dat Macron desnoods zelf de banlieues ingaat om mensen over de streep te trekken...

IAKSAKKAK | 13-07-21 | 13:48

Ik heb echt het gevoel dat we leven in een hele slechte soap. Een heel erg onrealistisch gevoel. Je ziet dat dagelijks de staat stap voor stap een communistisch model invoeren. Eerst om de landen om ons heen en Nederland doet braaf mee. En de meeste Nederlanders juichen het nog toe ook. Heel erg zorgwekkend. Als je gewoon de cijfers op de site van het RIVM bekijkt zie je dat er helemaal niets aan de hand is. Als er geen media was zou je geeneens doorhebben dat er uberhaupt een pandemie is. De 'nuchtere Nederlander' bestaat niet meer. Ze kijken elke dag het NOS journaal en denken dat 17.000 doden in anderhalf jaar veel is terwijl een griepseizoen evenveel doden maakt. Er gaan gvd 150.000 Nederlanders per jaar deaud. Hoort bij het leven zeggen ze. Idiocracy!

eD_levuiD | 13-07-21 | 13:48 | 4

@The_Black_Knight | 13-07-21 | 14:00: Kom nooit in het ziekenhuis want ik eet gezond en sport veel. Zouden meer mensen doen aangezien de helft van de Nederlanders te dik is. Scheelt je ook veel gezondheidsklachten.

eD_levuiD | 13-07-21 | 14:06

Het is ook echt een slechte soap

marielle | 13-07-21 | 15:05

@eD_levuiD | 13-07-21 | 14:06: Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Maar mag ik concluderen, dat je er dus ook geen gebruik van wil maken in de toekomst?

The_Black_Knight | 13-07-21 | 17:59
▼ 1 antwoord verborgen

Tja je hebt nu eenmaal een hoge vaccinatiegraad nodig om van deze ellende af te komen.

En wappies zijn net als kleine kinderen. Als lief vragen niet werkt dan moet je een beetje dwang toepassen/slecht gedrag bestraffen.

fubarmf | 13-07-21 | 13:48 | 4

@Remi A. | 13-07-21 | 13:52: kinderen vanaf groep 3 kennen het verschil tussen ‘is’ en ‘eens’. Waar zit jij?

Diotima | 13-07-21 | 13:57

Nee hoor. Het is gewoon een keuze. En je neemt een vaccin en leeft met de mogelijke gevolgen van het vaccin, of je neemt geen vaccin en leeft met de gevolgen van een mogelijk Corona besmetitng.
Totnutoe worden extreem veel meer mensen ziek van het vaccin dan van het virus en we zijn nog maar een paar maanden bezig...

Epistulae_Morales | 13-07-21 | 14:34
▼ 1 antwoord verborgen

Doe toch allemaal niet zo moeilijk over die prik, het is gratis en als baby kreeg je ook al een cocktail-spuit.

En zeker 60% van de jeugd heeft allerlei pillen, cannabis, coke, designer-drugs, en ladingen alcohol naar binnen gewerkt.

Maar een vaccin van 0,3 mm, of een dagelijkse grote hoeveelheid preventieve vitamine-supplementen is een taboe.

Het is zelfs zo, dat na een jaartje of nog veel eerder, dat Pfizer alweer uitgewerkt is, dus zo ingrijpend kan het niet zijn in je totale lichaams-systeem.
Het is rDNA verpakt in piepkleine vetbolletjes, daarom moet het ook koel/koud bewaard worden.

King of the Oneliner | 13-07-21 | 13:47 | 7

Misschien moet je je even inlezen in hoe het vaccin werkt.. Je geeft eigenlijk zelf ook al aan dat die 0,3 ml het niet is.. dus moet het de werking van het stofje zijn..

zoek het eens uit en vorm dan een mening zou ik zeggen,,,

Epistulae_Morales | 13-07-21 | 15:01

@raskol | 13-07-21 | 14:46: Ik ben het met u eens. het is niet allemaal zwart-wit.
kijk, "de overheid"had ook kunnen zeggen: ok, er heerst een onbekend, nieuw virus. Maar als u gezond bent, zal u het wel overleven. Dus succes allemaal, en neem nog maar een extra sinasappel. We zien wel hoe het uitpakt.
Maar nu schoten ze in totale paniek, economie anderhalf jaar op slot, een super digitaal afgedekt vaccinatieprogramma, wat miljoenen kost, en uiteindelijk is het virus nog niet bedwongen en vallen er nog steeds doden, wat gewoon nooit te voorkomen is.

King of the Oneliner | 13-07-21 | 15:03

@King of the Oneliner | 13-07-21 | 15:03: Ben je vergeten dat de IC's vol aan het stromen waren en dat reguliere zorg niet meer uitgevoerd kon worden? Dat was het probleem en daar wil je niet naar terug. Want je kan dan weinig last hebben van corona, maar als je aangereden wordt en je kan niet geholpen worden omdat de IC's vol liggen met mensen met covid zit je alsnog met de gebakken peren.

Rest In Privacy | 13-07-21 | 17:17
▼ 4 antwoorden verborgen

Anderhalf jaar geleden riepen mensen al dat de dwang en uitsluiting zou komen voor de weigeraars, de kritische mensen. Verguisd en uitgescholden zijn ze. En kijk waar we nu zijn. Angsterichten als 1e Corona dode met dubbele variant is een 90 jarige vrouw met onderliggend lijden geweest. Ik zeg niet dat Covid onschuldig is, ja, je kan er ziek van worden, ja, je kan er dood aan gaan maar de angstporno en de dwang tot vaccinatie ( ook jongeren die nauwelijks last hebben) is angstwekkend en zorgelijk.

MoonBeebe | 13-07-21 | 13:46 | 2

Helemaal mee eens.

eD_levuiD | 13-07-21 | 13:49

Grappige is nog dat die mensen die het allemaal complot noemde nu vooraanstaan om de nieuwste (complot)maatregelen toe te juichen.

Fackzinasi | 13-07-21 | 14:02

"we will without doubt have to consider obligatory vaccines for everyone in France."

Maar hoe doen ze dat in Frankrijk dan met de antivaxxers en de allochtone aluhoedjes? Of hebben ze die daar niet? Of worden die daar straks 'at gunpoint' gevaccineerd of zo? Hoe gaat Macron dat dan doen daar?

Dr_Johnson | 13-07-21 | 13:45 | 4

Zoals dat ook werkte met de Joden: sociale uitsluiting en marginalisering. En hoppa! Daar is de Godwin.
Behalve waarschijnlijk als je moslim bent. In de banlieu is de staat niet de baas, dus daar geldt dat niet. Ja, ja. Ik weet het: niet iedere moslim woont in een banlieu.

Pje911 | 13-07-21 | 13:50

als iedereen de kans heeft gehad om zich volledig te vaccineren dan mogen ze lekker creperen. vragen ze maar aan een bevriende wappie of ze ff een beademingsapparaat uitvinden/bouwen

fubarmf | 13-07-21 | 14:12
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist en opgerot-
FVDTruth | 13-07-21 | 13:45 | 3

koop maar vast een boerderij in Ruinerwold. Jij mag straks niet meer de straat op,

small_town_dude | 13-07-21 | 13:47

Long Covid is echt, net als long influenza.

Nuchternederland | 13-07-21 | 13:48

De oplossing voor long covid is er vooral niet over praten. Het is waarschijnlijk grotendeels psycho-somatisch, dus hoe meer aandacht we er aan besteden hoe erger het wordt.

C1O2 | 13-07-21 | 13:50

Ik ben helemaal voor. Gewoon verplichten. Weigeraars komen nergens meer in. Jammer maar helaas.

Peterhooft | 13-07-21 | 13:45 | 6

@Limburg-Zuid | 13-07-21 | 13:48: Helemaal met je eens ! Tyft inderdaad dan maar lekker naar Cina. Ik heb al Covid gehad (weekje koorts en reuk weg, nu nog wat moet). Tweede besmetting (als dat al moghelijk is) zal nog milder zijn. Waarom zou ik me dan nog laten vaccineren ? Niemand lijkt het daar over te hebben. (De overbodigheid van vaccinatie na besmetting).

pleemobiel | 13-07-21 | 14:10

Je bent toch zelf wel gevaccineerd? Dan hoef je niet bang te zijn voor ‘ongevaccineerde wappies’

marielle | 13-07-21 | 15:07

@marielle | 13-07-21 | 15:07: Dekt een vaccin 100% nee, daarom ga je voor groepsimuniteit. De wapiies zorgen ervoor dat dit lastiger/niet behaald kan worden en dat corona dus rond kan blijven zingen en ook gevaccineerden kan besmetten.

Rest In Privacy | 13-07-21 | 17:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Laatste stuiptrekkingen van Macron, die weet dat hij de verkiezingen gaat verliezen.

Adriel | 13-07-21 | 13:44

Politiek heeft ingezet op vaccinatie als uitweg uit deze pandemie. Dat leek te kunnen met vaccins die goede werkzaamheid hebben, dat een deel niet gevaccineerd is maakt dan niet uit. De varianten zorgen voor een hogere benodigde vaccinatiegraad. In NL gooien we dan de 12-18 jarige onder de vaccinatie bus, macron stuurt aan op verplichte vaccinatie. Dit alles zodat de echte discussie vermeden kan worden. 1) wanneer concluderen we dat de strategie gefaald heeft. 2) wat doen we wanneer er een variant opduikt die we niet tegen kunnen gaan met vaccinatie Ondertussen word de burgerrechten met het badwater weggegooid, maar zo werkt de hedendaagse politiek, zie dossier euro.

Incitatus | 13-07-21 | 13:44

Denk maar niet dat Nederland lang achterblijft. De oplopende aantallen, het enorme R-getal en de druk om bedrijven open te laten, zullen uiteindelijk zorgen dat hier exact hetzelfde gaat gebeuren. Nu verschuilt men zich nog achter de hoge vrijwillige vaccinatiegraad, maar deze blijft vooralsnog steken op c.a. 49%. We moeten minimaal 80% halen om de pandemie 'onder controle' te krijgen, aldus de immers altijd betrouwbare RIVM-specialisten.

Het gaat ook allemaal om momentum. Dat is nu. Als straks blijkt dat de vaccins niet goed genoeg werken tegen de nieuwste varianten, zal het draagvlak om te vaccineren verder afnemen.

Beangstigend is de situatie in ieder geval. De grote farmaceuten hebben geen enkele aansprakelijkheid wanneer het misgaat, dat is vastgelegd toen er een noodbeding uitging om deze vaccins versneld goed te keuren. er worden enorme miljarden-winsten behaald en men fapt nu al op de eerste "boostervaccins".

Dit gaat betekenen dat je wellicht 2x per jaar een experimenteel vaccin in je arm krijgt gespoten om een geldig vaccinatiebewijs te behouden, zodat je kunt deelnemen aan de maatschappij.

Jarenlang werden debielen als Alex Jones gestoord verklaard toen ze dit scenario al meer dan 10 jaar geleden beschreven, maar nu is het realiteit. Dystopische omstandigheden, met dank aan de CCP. En onze leiders zagen dat het goed was.

Dannydekr 2.0 | 13-07-21 | 13:44 | 3

Je zou bijna denken dat achter dat loslaten van alle maatregelen in juni, een doordacht plan zit....

Bataafje | 13-07-21 | 13:51

Dat virus gaat nooit meer weg en zal blijven rondgaan. Boris begrijpt dat en kapt met die onzin. Vertrouw op je immuun systeem ! Ik ben pro vaccins. Maar we worden collectief gek gemaakt met deze bullshit. Kinderen vaccineren die er nauwelijks ziek van worden. Ze zijn gek geworden. Van mijn kinderen blijven ze af. Een race tussen vaccins en de mutaties gaan we niet winnen. Dus gewoon afwachten, besmet raken, uitzieken en klaar. Long Covid gaat ook wel weer over.

pleemobiel | 13-07-21 | 13:55

@Bataafje | 13-07-21 | 13:51: Bijna wel.. maar dan hoor & zie je Mark en Hugo. Dan weet je: die kunnen nog niets te neuken regelen in een bordeel.

Bachmanity | 13-07-21 | 13:58
-weggejorist-
marielle | 13-07-21 | 13:44 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

De puinhoop in wat wel en niet mag en de verschillen per land, binnen de landen van de EU, is tekenend voor de werkelijke slagkracht van de EU anders dan geld opmaken en herverdelen van Noord naar zuidelijker.
Maar het blijft een trieste bedoening, dat je straks niet naar een Beierse alpenweide kunt ivm besmettingsgevaar.

Nuchternederland | 13-07-21 | 13:44 | 1

If you can't convince them, confuse them.

Incitatus | 13-07-21 | 13:48

Binnenkort dus ook in Nederland verplicht.

WellimHollander | 13-07-21 | 13:43
-weggejorist-
Cherrybouwdet | 13-07-21 | 13:43 | 1

Geweldig toch hoe langzaam maar zeker alle voorspellingen uitkomen die gedaan zijn door wappies en doemdenkers?

Eagle0511 | 13-07-21 | 13:43

Och het zal vast nog wel erger worden. Die verplichting is een kwestie van tijd. Op NuJIJ zijn de reaguurders al talloze ideeën daarvoor aan het opperen. Zoals een open database waarin bijgehouden wordt wie er gevaccineerd is en wie niet. Zodat iedereen die kan raadplegen zoals werkgevers...

Ja het wordt echt verzonnen...

Donderwolkje | 13-07-21 | 13:42 | 2

Als je ergens neo-fascistische ideeen wilt aanschouwen moet je inderdaad NuJij even screenen.

Fackzinasi | 13-07-21 | 13:45

Vaccinatie hangt al aan het sofinummer dus het is maar een kleine stap.

voldemort | 13-07-21 | 14:21

Goede timing ook. In Israël, voorloper met vaccinatie hele bevolking, worden nu 3e prikken gepland voor 'kwetsbaren', en wordt nagedacht over inzet van zo'n 'booster' voor de hele bevolking. Kennelijk is Pfizer, de 'Rolls Royce onder de vaccins', na een maandje of 4 uitgewerkt.

Dus, 'gewoon' vaccineren met 2 prikken zal ws. onvoldoende zijn om je rechten te verdienen. Je moet aan een halfjaarlijks prik-abonnement.

raskol | 13-07-21 | 13:41 | 1

Nederland is al lang over Israel heen. Men begon er voortvarend maar in de grote groen orthodoxe joden zijn er veel.weigeraars. de vacxinatiegraad is te laag blijven steken, ipv uitstervwn blijft t virus uitbreken vanuit de ongevaccineerde bevolking. Wetende dat zelfs Pfizer maar 95% bescherming geeft en het daar veel.gwbruikte Astra Zeneca nog minder, ja dan moet je op je hoede blijven.
Men denkt ny dat een derde prik het aantal antilichamen vertienvoudigd. Dat kan je dan beat gebruiken

Shoarmamasutra | 13-07-21 | 22:30

Godt, kon ik maar Engels.

Hetkanverkeren | 13-07-21 | 13:41 | 3

It is total not difficult , everybody can speak in english, if you just oefen every day a little like me, you can too speak very good english, because english is a very important language in the world.

King of the Oneliner | 13-07-21 | 13:56

@King of the Oneliner | 13-07-21 | 13:56: Afgezien van "mondjes" buiten de grens, vanochtend plempte ik "ter goede trouw". Ergens diep in mij vermoed ik een onderbewustzijn met een hang naar bescheidenheid/zelfkastijding.

Mijn talenknobbeltje zal het niet geweest zijn: kampai!

Ik twijfelde want kempai. Al is de verwantschap dan wel weer frappant:-) Google als drinkebroer. Yup.

Hetkanverkeren | 13-07-21 | 14:23

Belonen werkt toch veel beter dan bestraffen. Dat doen we toch ook altijd met al die probleemjongeren en illegalen.
Voor een half miljoen euro laat ik me vaccineren. Aangezien alle vaccinazi's van mening zijn dat wij wappies de economie aan het slopen zijn lijkt dat me een schijntje.

C1O2 | 13-07-21 | 13:40

Wat is het meest dodelijke medicatie ooit gemaakt?

Boerenlogica | 13-07-21 | 13:39 | 13

@Kapitein Sjaak Mus | 13-07-21 | 13:52: U maakt een aanname ... Olifanten, walvissen,.. hebben ook dit bewustzijn.

horsteknots | 13-07-21 | 13:58

@horsteknots | 13-07-21 | 13:59: Neen, gij onwetende.
Den walvisch dien ik deshale ondervroeg, bekende ignorantie dienaangaande.

Kapitein Sjaak Mus | 13-07-21 | 14:04
▼ 10 antwoorden verborgen

Dat vaccinatiegedram begint enge vormen aan te nemen: die drang/dwang gaat te ver, maar ondertussen loopt er in Amerika al een serie trials om ook jonge kinderen (vanaf 6 maanden) al te gaan vaccineren. Dat gaat echt te ver vind ik.

Ik heb donderdag mijn tweede vaccinatie, hopelijk heb ik er veel minder bijwerkingen van dan de eerste keer. Al zou het kunnen dat de eerste prik zoveel ellende bij me veroorzaakt heeft wegens mijn long covid-gedoe (al vanaf maart 2020 aan het klooien ermee, het is niet bepaald een griepje).

Ome_BW | 13-07-21 | 13:38 | 6

@Bottleneck | 13-07-21 | 13:54: covid te lang unchecked laten gaan kan ook allerlei gevaarlijke effecten hebben, als we de populatie petrischaaltjes kunnen verkleinen nemen de risico's af. en ja dat betekent ook 3e wereldlanden helpen met vaccins. en kinderen.

sioux_ | 13-07-21 | 14:36

@Bottleneck | 13-07-21 | 13:54: Precies wat Bottleneck zegt dus. Stel dat wij 30/40/50/60'ers op lange termijn schade ondervinden dan zij het zo, maar mijn dochter van 4 hoeft dat echt niet te hebben als die er nog een hele leven nog mee moet doen. Een coronavaccinatie kan op geen enkele wijze (nog niet eens in de buurt van) vergeleken worden met de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma.

Ome_BW | 13-07-21 | 15:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Goede ontwikkeling, ik stem voor. Als je je niet wil laten vaccineren, prima, maar zoals bij elke keuze horen daar ook consequenties bij.

DePsych | 13-07-21 | 13:38 | 22

@MoonBeebe | 13-07-21 | 15:57: Je bent het niet eens met het feit dat een vaccin niet 100% beschermt? Je kan het niet eens of oneens zijn met feiten, dat weet je?

Of ben je het niet eens met mijn mening dat ik als gevaccineerde liever niet in contact kom met ongevaccineerden omdat het risico op besmetting dan een stuk groter is?

Rest In Privacy | 13-07-21 | 17:11
▼ 19 antwoorden verborgen

Het is toch een keuze om naar die landen toe te gaan en/of daar te wonen? Moeten ze maar anders stemmen aldaar.

sjef-van-iekel | 13-07-21 | 13:38 | 1

Nee dat gaat bij ons ook zo lekker. Op 17 maart verkiezingen ondertussen zijn we bijna 4 maanden verder en is er geen reet met de uitslag gedaan.

Incitatus | 13-07-21 | 14:25

Hoe groter de dwang, hoe groter mijn middelvinger.

ratelaar | 13-07-21 | 13:38 | 11

Exact mijn instelling. Dwang werkt contraproductief. Plus dat ik de middelen heb om mijn eigen parallelle samenleving te starten.

ThePozz | 13-07-21 | 15:56

@lekgoot | 13-07-21 | 14:03: Democratie is per definitie altijd de dictatuur van de meerderheid. Minderheden worden beschermt door wetten, maar als de meerderheid voor is, kan de wet ook aangepast worden.

Rest In Privacy | 13-07-21 | 16:57
▼ 8 antwoorden verborgen

Da's een aardige waslijst voor Portugal
je kan beter aangeven waar er geen/nauwelijks risico is

Tobi | 13-07-21 | 13:37 | 2

Je kan nog naar Elvas.

ZOMG | 13-07-21 | 13:42

Waar is de tijd gebleven dat, er werd gevochten om iemand zijn recht van vrijheid van meningsuiting te gebruiken, ook al ben je het er niet mee eens.

Boerenlogica | 13-07-21 | 13:36 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zet in op een heleboel pers tijdens de -mijn- allerlaatste vaccinatie van Nederland. Talkshows doen toch €1500 per keer?

SchimmelSchwanz | 13-07-21 | 13:35 | 1

@ SchimmelSchwanz | 13-07-21 | 13:35

Maar dan is die schimmel toch maar weer mooi onder controle!

omanders | 13-07-21 | 13:47

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl