Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stichtelijke vragen in het Stamcafé

Biechten aan de bar vanavond

Social

Bovenstaande braafborst is een theoloog van het meest vervelende slag maar het doet er niet toe wie de vraag stelt, het gaat er om wie er antwoordt. Bij de Vlaanderburen gingen vandaag de terrassen ook weer open en die heuglijke versoepeling (met Bourgondischer openingstijden dan hier: 08u tot 22u) ging gepaard met wijze woorden van Vlaams minister-president Jan de Ham: “We moeten leren leven met een aanvaardbare druk”. En dat is ook zo. Want kerona gaat nooit meer weg, van leven ga je dood en achter je twittergeraniums lopen gillen naar mensen die de maatregelen wat losser alsdan als befehl interpreteren, is voor bange boomers en panische pandemiemels.

Dus: als je ons zou vragen wat we anders zouden doen, dan zouden we eerder de kolonels bellen die in 2009 in 1 maand 2 keer 6 miljoen prikken wisten te zetten (u leest het goed), zouden we Hugo de Jonge, de Johnny Bravo van de volksgezondheid, preventief laten opsluiten (en voor straf ook geen mugshots gunnen want er zijn al genoeg foto's van die clown) en maniakale aartsleugenaar Mark Rutte vaker & harder herinneren aan het feit dat ie 'groepsimmuniteit' zei, want dat is in combi met prikken, prikken, prikken altijd al de enige uitweg geweest. Al het andere is beleidsmatige vermarkting van een virus dat binnenkort nauwelijks nog in het linkerrijtje van risicogriepjes thuishoort omdat het ook zonder grondrechtenschending naar degradatie gevaccineerd kan worden. Maar genoeg gebiecht. Wat zou u zelf anders gedaan hebben als je een jaar geleden wist waar we nu zouden staan?

Tevens na de breek: Chinese faalraket staakt Lange Mars vermoedelijk met grote plons. Meer duidelijk over impact rond half één.

Rutte wil haast maken met grondrechten slopen

Social

Snel invoeren dat corona-ausweis, voor je het weet is de pandemie alweer voorbij en is het te laat!

Bro! Millennialmeisje ontdekt vijftigers

Dat moment waarop je ontdekt hoe dichtgetikt je eigen generatie is

MUZIEK! EN VREEMDE VOGELS!

Heeft u die ook met een V10 turbodiesel, meneer Musk?

Social

Reaguursels

Inloggen

Het prettige aan deze keuze is dat we zo de Europese Unie, als Quality of Life-supermacht, offensief verdedigen tegen autoritaire druk en externe dreiging. Wil Europa in de ruigere geopolitieke wereld van vandaag geen speelbal worden, dan zal het zoveel mogelijk op één lijn moeten komen tegenover autocratische machten als China, Rusland en Turkije. En ook zonder ambivalenties moeten kiezen voor blijvende samenwerking met de Verenigde Staten. Want ik zie te veel verhuld anti-Amerikanisme in Europa. Mensen die dankbaar gebruik maken van de Trump-catastrofe om afstand te nemen van de VS. Vooral in Frankrijk en Duitsland.

Ik ben niet van de school dat de trans-Atlantische relatie voorbij zou zijn. Is het nu echt een goed idee om in een wereld waarin het Westen in het defensief raakt, in de Chinese of Aziatische eeuw, de eenheid van het Westen los te laten? Is het nu echt verstandig om wanneer de liberale democratieën meer dan ooit worden uitgedaagd door autoritaire krachten, om dan de trans-Atlantische relatie te verzwakken? Dat was de grote blunder van Trump. In reactie daarop zou Europa die blunder niet moeten herhalen.

Europese strategische autonomie is de agenda van Poetin en Xi. Die willen Europa en Amerika uit elkaar drijven, ontkoppelen. Dat is de verkeerde agenda. We kunnen nog minstens twee generaties niet zonder Amerikaanse bescherming. Militair-strategische autonomie voor Europa is een fata morgana.

Bovendien is er geen sterk geopolitiek Europa, zolang er een diepe verdeeldheid bestaat tussen Zuid en Noord, Oost en West.

Dat betekent meer hervormingsdruk én transferafdrachten richting het Zuiden. Het niet op de spits drijven van het rule of law-verwijt richting Hongarije en Polen. En China afkopen in de westelijke Balkan. Geopolitiek komt nu eenmaal met financiële en morele kosten.

Tenslotte zal er geen sterk geopolitiek Europa zijn, zolang onze nationale samenlevingen nog zo gepolariseerd zijn. De ‘populisme-kloof’ tussen hoog- en laagopgeleiden, met Europa als splijtzwam in plaats van verbinder, zal opgelost moeten worden.

Maar het echte antwoord op China is Europees en westers succes. Blijvend laten zien dat liberale democratieën superieur zijn in levenskwaliteit, vrijheid, stabiliteit en welvaart. De China-shock is vooral de schok dat dit niet meer vanzelf spreekt. Dat voor velen in de wereld niet het Westen, maar China het nieuwe succesvolle rolmodel is. De grote opdracht voor de Verenigde Staten, de Europese Unie en Nederland is om de liberale democratieën nieuwe concurrerende vitaliteit te geven in de 21ste eeuw.
Uit: www.nrc.nl/nieuws/2021/05/09/europa-a...
Iets wat GS'ers tegen de haren in zal strijken: meer EU, transfer unie, maar toch iets om goed over na te denken.

cugel | 09-05-21 | 17:33 | 1

Goede punten, met als verschil dat ik niet denk in termen van "niet zonder Amerikaanse bescherming kan...". Ik zie eerder een voor beide supermachten positieve samenwerking. Het is dan ook bijzonder jammer dat de EU de NAVO laat versloffen en de economische poot van de NAVO, het TTIP-akkoord, is afgeschoten. Sterker, TTIP en de NAVO zouden wellicht uitgebreid moeten worden met Australie en Nieuw-Zeeland en als we ballen hebben Japan, Zuid-Korea en Taiwan.
Als we de Westerse stijl democratie en vrije markt economie willen beschermen en het dominante systeem laten worden - en dat willen we want het is superieur - dan moeten we met plezier samenwerken. En snel, want elke dag die verstrijkt groeit de macht van China en groeit het inwonertal in pakweg India, het Midden-Oosten en Afrika.

drs. Levi Samsonov | 09-05-21 | 17:52

Ik verwacht van een leider dat hij in eerste plaats zijn eigen volk beschermd. De EU is overigens heus niet moreel superieus, want we hebben iets van 3 x de benodigde dosissen besteld, ten koste van niet alleen de Derde Wereld, maar zelfs democratische, vrije markt-bondgenoten als Japan, Zuid-Korea en Taiwan.

En wat deden Duitsland en Frankrijk al heel vroeg in de crisis? Een exportverbod op beademingsapparatuur en veel specifieke medicijnen. De Duitsers haalden zelfs vrachtwagens met al aan Zwitserland verkochte ventilatoren van de snelweg. "Op weg naar Zwitserland? Ze hebben al betaald? Jammer dan!"

drs. Levi Samsonov | 09-05-21 | 17:55

@drs. Levi Samsonov | 09-05-21 | 17:55: - beschermt, excuses, ik ben gewoon een mix van Russisch en Jiddisch te spreken.

drs. Levi Samsonov | 09-05-21 | 17:56
▼ 1 antwoord verborgen

It follows reports last week that hundreds of people seeking asylum in the UK have already been warned they could be removed to other countries in Europe – despite Brexit removing Britain’s power to make such transfers and the fact it has no legal agreement with EU nations to take these people back.

Weer 2 voorbeelden van hoe de arme mensen van Britain zichzelf in de voet geschoten hebben, opgejut door rijke stinkers die winstmogelijkheden zagen in "global Britain": de EU gaat natuurlijk geen vluchtelingen terugnemen als Franse vissers verjaagd worden van visgronden waar ze al eeuwen visten.
En Schotland zegt: fuck you, wij wilden in de EU blijven, jullie hebben ons, en duizenden bedrijven (er is een Overijsels tapijtstadje waar ze heel profijtelijk het tapijt in de Britse huizen legden) biljoenen gekost, meer dan 47 jaar lidmaatschap van de EU kostte. Wij, de SNP en de Groenen, hebben een meerderheid, en als jullie voor Brexit mochten stemmen, hoe kun je ons dan een stem voor onze onafhankelijkheid ontzeggen?

Johnson zal wel proberen te voorkomen dat onder zijn bewind Ierland verenigd wordt en Schotland zich weer aansluit bij de EU, maar nadat hij betrapt is, na al zijn eerdere leugens (oa: waar blijft het campagnebus geld voor de NHS?) op het frauduleus herinrichten van zijn verblijf, omdat hij onder de plak zit bij zijn vrouw, Carrie Symonds, heeft hij geen morele voet meer om op te staan. Nadat Symonds Dominic Cummings eruit heeft gewerkt heeft de laatste de Tories de ammunitie gegeven om het BoJo knap lastig te maken.

Ja, zo komen leugenaars te pas. Het is alleen wel jammer dat de gewone man door rechts opgejut tegen "de buitenlanders" (zwarten en moslims) nu opgescheept worden met diezelfde buitenlanders nu GB de EU niet meer kan dwingen ze terug te nemen door die geweldige Brexit.

Zo blijkt maar weer dat de grote rechtse projecten: Trump, Brexit, klimaatontkenning en Baudet, allemaal mislukt zijn. (Pas geleden bleek dat Trump journalisten liet afluistern door de geheime dienst om lekken op te sporen: de would be dictator die er uit is geschopt omdat hij zijn volgelingen hoopte op te jutten tot een staatsgreep).

Zoals Dandruff @10:17 terecht schrijft: het zonnetje breekt door! Maar links verkeert in verwarring en heeft geen antwoord op het falen van rechts. Het enige wat kan is met de voortvarendheid van de covid pandemie nu de klimaatverandering aan te pakken. Gelukkig zien hoe langer hoe meer mensen in dat internet rechts dom is en de arme mensen benadeeld door het liberale kapitalisme waardoor de rijken rijker worden en de armen nu al 30 jaar niet meer vooruit komen. Mogelijk dat er een einde komt aan het culturele tegen elkaar opjutten van arme mensen door de rijke, rechtse mensen. Zodat arme mensen niet meer tegen hun eigen economische belang stemmen.

cugel | 09-05-21 | 11:04

Hoorde afgelopen nacht bij het nieuws van 2,3,4 uur op BNR radio dat omtzigt niet verder gaat met het CDA. Gaat het vormen van een kabinet gelukkig nog leuk worden.

TonAlias | 09-05-21 | 09:34 | 4

Eerst maar eens horen wat hij daar zelf van zegt, ik juich niet te vroeg.
Maar zou wel mooi zijn. Wel irritant dat al Omtzigts voorkeurstemmen in theorie bij het CDA blijven. Tenzij hij de halve CDA-kamerfractie meeneemt.

Dandruff | 09-05-21 | 10:22
▼ 1 antwoord verborgen

Het gros van de mensen zou helemaal niks anders doen. Gewoon weer Rutte, Kaag, Hoekstra stemmen en naar Van Dissel luisteren.

Alco-de-Holist | 09-05-21 | 09:32 | 4

@Papa Jones | 09-05-21 | 09:34: Tussen het ene uiterste en het andere zijn er nog legio mogelijkheden.

Alco-de-Holist | 09-05-21 | 09:42

@Papa Jones | 09-05-21 | 09:34: Het bizarre is dat bij aanvang van de crisis Baudet vol op het orgel ging om dit zo snel mogelijk in te dammen. En hij had gelijk! Links was toen meer van "open grenzen" en "discriminatie tegen Aziaten". Het geeft aan dat BEIDE kanten de partizanenstrijd belangrijker vinden dan even de rijen te sluiten.

Dit sukje is wel interessant omdat de schrijver (Die van The Hammer and the Dance) Z.O Azie en aanhang (18.000 doden) vergelijkt met het Westen (1,5 miljoen doden). De reden? Simpelweg een werkende strategie. Gevolgd door conservatieve Angelsaksische regeringen (Australie), progressieve Angelsaksische regeringen (N. Zeeand), dictaturen, eilanden, niet-eilanden.

unchartedterritories.substack.com/p/t...

omanders | 09-05-21 | 13:07

@omanders | 09-05-21 | 13:07:

Interessante link. Over "beter werkende strategie" gesproken, dat is ook precies wat het schema van van Rossem hierboven aangeeft. Klik vooral ook op dat linkje "u leest het goed".
In 2009 kon het NL-se leger in 1 maand tijd 2 keer 6 miljoen prikken zetten. Voor vragen kon men bij een callcenter met 20 medewerkers terecht. Nu hebben we dus 10.000 (!!!) callcenter medewerkers nodig om iedereen uit te leggen waarom het allemaal niet lukt.

Er zijn teveel mensen die teveel geld verdienen in de baantjescarrousel. Vaak gaat het om job-hoppers die weinig of niks weten van de sector waar ze over gaan. En omdat er geen duidelijke verantwoordelijkheid is neemt niemand de verantwoordelijkheid op zich om het goed te doen. Al die topverdieners kijken elkaar aan en wachten wie er het voortouw neemt.
Daarom duurde het een half jaar voor er mondkapjes werden besteld.

Bovendien speelt belangenverstrengeling ook mee. Aura Timen van het OMT hield grootschalig testen tegen omdat zij de kleine laboratoria vertegenwoordigt. We hebben nu een "tussenoplossing"; we betalen dubbel, zowel aan kleine als grote laboratoria, voor testen die nooit hebben plaats gevonden.
Iedereen tevreden; behalve de belastingbetaler.

Ik wed dat het bijna 1 miljard kostende testsysteem voor uitgaanspubliek ook iemand rijk maakt. Je weet wel, die testjes die je moet doen als je een avondje uit wil, en waar je dan nog 7:50 euro per persoon voor betaalt. 900 miljoen, dat is bijna een miljard. Ter vergelijking, komend jaar gaat er zo'n 11,5 miljard naar defensie en 12,5 miljard naar politie en justitie. Het totale budget voor gezondheidszorg is 50 miljard per jaar; dat daar zo makkelijk een miljardje bovenop gegooid wordt is bizar.

Dandruff | 09-05-21 | 14:27
▼ 1 antwoord verborgen

Zijn deze boten niet wat voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij?
Kosten 1.2 miljoen dollar stuk omgerekend naar euro is dat bijna 990.000 euro stuk lijkt mij best wel een goede prijs voor een forse reddingsboot,
youtube.com/shorts/wc8feqYou7o?featur...

steekmug | 09-05-21 | 09:00

Zelfjoris

Leptob | 09-05-21 | 08:58

Het is moederdag vandaag. Ik heb vrijstelling want me moeder is al 48 jaar deaud. Moeders de vrouw is asn het kokkerellen voor haar kids. Die moeten hun tijd verdelen tussen moeders en schoonmoeders. De vazen met water staan al klaar voor de bossen bloemen. Straks het huis vol met de kleinkids. Wie geen kleinkids heeft, heeft maar het halve leven.

Op de BBC die serie van the Lost Expedition of Sir John Franklin. Gaan ze mekaar zweepslagen op de billen geven. En een poolbeer brengt eten voor een Esquimaux vrouwtje. Gaan ze met tig man een sloep 600 mijl over het ijs trekken en dan weer terug om voor de winter weer bij de Erebus en Terror te zijn.

Nicole Sturgeon heeft the time if her live. Met zo'n vrouw zou ik wel op vakantie willen!

Ikreaguuralzesjaar | 09-05-21 | 08:53

Op het communityforum van de consumentenbond gaan ze een fake account uitleggen hoe je een backup Windows 10 kan terugzetten op een gecrashte harde schijf die niet meer opstart. Lachuh joh, lange lapjes uitlegtekst en hij doet het nog niet.

Ikreaguuralzesjaar | 09-05-21 | 08:45

Ik krijg opeens een fotofile .avif voor m'n neus. Dat wordt de nieuwe standaard voor foto's. Veul compressie zonder verlies. GeenStijl gaat ook over op avif.

Ziggo is van het padje aan het gaan. Ik kan met windows en android apparaten wel inloggen op de ING maar niet meer bij de Rabo of Abnamro. Gek hè. Als ik in Opera VPN aanzet kan het weer wel.

Ik kan ook geen live tv meer kijken met ZiggoGo.tv. Dan krijg ik een zwart scherm met de melding dat er iets mwt de anonimiteit is.

Het wordt behelpen dezer dagen met de internets. Niet meer zoals vanouds. De consument moet maar buigen naar de wil van de internets die van de consument was. Wie zijn hoofd buigt is de sjaak. Pieraatenbaaij doet het nog wel, maar dat anonimiteitsdingetje is er natuurlijk voor om dat ter ziele te helpen. Immers iedereen gaat nu zijn anonimiteit opheffen om ZiggoGo.tv te kijken. Het gekke is dat je met Edge nog wel kan kijken.

Twee Jeetjes | 09-05-21 | 08:39 | 2

Geen idee waarover u het allemaal heeft. Heb er geen verstand van. Hier werkt alles naar behoren. T-Mobile glasvezel.

Leptob | 09-05-21 | 08:46

Ziggo heeft glasvezel tot het kastje in je straat en daarna coax tot je meterkast. En nou gaan ze de snelheid verhigen en hebben ze alvast alle stekkers eruit getrokken voor de verbouwing. Er werkt bij Ziggo niemand meer die het hele gebouw van het bedrijf nog kent. Ze hebben gewoon de computers van Casema, Chello, UOC en zo aan elkaar geknoopt en er de sticker Ziggi oogeplakt en toen het personeel met pensioen gestuurd.

Ikreaguuralzesjaar | 09-05-21 | 09:05

Rock on reaguurders ik ga ons voorbereiden om moederdag te vieren als familie in het geheel dus het gaat tegen het overheidsadvies in,
David Essex- Rock On,
youtu.be/1jQmok3BcHs

steekmug | 09-05-21 | 08:39

In de tussentijd ben ik aan het leren hoe Forex werkt. Investeren in de toekomst.

VoltaireJohn | 09-05-21 | 08:16 | 1

Tip: Weet wanneer je moet stoppen. (Nu bijvoorbeeld)

de Jager59 | 09-05-21 | 09:20

Een gokje wagen op de beurs of met digitale munten, het kan allemaal nu, maar vroeger deed je een gokje wagen in het casino of in de kroeg,
Kenny Rodgers - The Gambler,
youtu.be/7hx4gdlfamo

steekmug | 09-05-21 | 08:15

Rutte is vieze man.

jansma28542681 | 09-05-21 | 08:08 | 1

Hele HELE vieze man.

Koning BongoBongo | 09-05-21 | 09:40

Slagvaardig orgaan dat EU .... het is al lang bekend dat het paspoort doorgedrukt moet worden ,maar er moet nog eerst een of tweemaal vergaderd worden beginnende op 21 JUNI.... het is nu 9 MEI ..... Dan kan het nog 6 weken duren voordat alle op de rit is. In het gunstigste geval dus half augustus een paspoort . Bye bye reisbranche !

Koning BongoBongo | 09-05-21 | 07:43 | 5

Paspoort??? Onderzoek nu eens eerst wie van die momentele 800 IC-ers er in maart/april al gevaccineerd zijn....dit coronaverhaal moet helemaal anders aangevlogen worden zeggen veel wetenschappers. En kom niet aan met; er liggen nu 30-40-gers, die lagen er het hele vorige jaar ook, pech met je lichaam hoort ook bij het leven.

hagelkruis | 09-05-21 | 08:30

@Damoos | 09-05-21 | 08:15: Sorry sir we cannot find your data ,please try again tomorrow....

Koning BongoBongo | 09-05-21 | 09:38

@hagelkruis | 09-05-21 | 08:30: Ik weet niet waar jij mee zit ,maar ik wil mijn plempsel graag beperken tot het paspoort .

Koning BongoBongo | 09-05-21 | 09:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Biechten aan de bar? Ik ben een keer creatief geweest met documenten waarmee een vage randdebiel bij de Rabobank 15K wist los te peuteren en waarvan ik wist dat hij dat nooit terug ging betalen. Ik heb daar niks voor gekregen. Ik ben er niet beter van geworden. Ik vond het gewoon leuk om te doen. Al was het alleen maar omdat ik de banken niet zo hoog heb zitten.

Leptob | 09-05-21 | 06:40 | 6

@Leptob | 09-05-21 | 08:35:
Geen zorgen hoor, Leptob. Ik had je ook niet als dusdanig op mijn netvlies.; ;-) Bovendien merk ik dat ik iets anders tegen ethiek ga aankijken naarmate Den Haag meer steken laat vallen. Dat mensen die het nodig hebben soms wat financiële regels proberen te omzeilen, vind ik niet meer automatisch verbazingwekkend, bijvoorbeeld.

MickeyGouda | 09-05-21 | 08:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Met dit geniale stuk nog een laatste voor het slapen. Voor de nieuwe crew, dat het mooie dag mag worden.

The Tree from Mount Fuji - The Handmaiden
youtu.be/RJ_Ck_a7RdY

Lafayette | 09-05-21 | 05:35

Obama's treuren om dood voormalige 'first dog' Bo
nos.nl/artikel/2379945-obama-s-treure...

Je zou zoiets maar als staatsomroep hebben... oh wacht, we hebben zo'n achterlijke staatsomroep.... fuck me.

Freezzz | 09-05-21 | 05:27 | 1

Die dramatische afbeeldingen, Het Laatste Avondmaal is er niks vergeleken bij, die dramatische taal... Laten we allemaal bidden met elkaar dat de NOS deze moeilijke periode te boven komt want het is niet niks als zomaar opeens een hondje 6000 km verderop zijn laatste adem uitgeblazen heeft. Sterkte NOS.

Freezzz | 09-05-21 | 05:46

Romance - Yuhki Kuramoto
youtu.be/kZftlrzB8xM
Uit ‘A bittersweet life” , schitterende Koreaanse film

Lafayette | 09-05-21 | 05:22 | 1

Het "gele" boekje gaat niet, het moet met app en database en die moeten er hoe dan ook komen, Waarom en wat willen en kan er ze straks allemaal met die data als ze dit erdoor willen drukken? Bovendien spreekt men nu over een periode van 12 maanden, waarom enkel voor een jaartje dit systeem optuigen?
Wat gaat er gebeuren met de miljoenen illegalen in Europa in de AZC's en in vluchtelingenkampen en diegene die hier zonder papieren of app aankomen?
Gaat Rutte die terugsturen naar land van herkomst?
Veel wordt al besproken in het Commons Project, CommonTrust Network en de CommonPass.
En Rutte moet maar eens eerlijk zijn, dit is al geregeld en getekend.

www.prnewswire.com/search/news/?keywo...

www.seedsprint.com/the-commons-projec...

www.bloomberg.com/press-releases/2021...

Damoos | 09-05-21 | 05:03

"Stichtelijke vragen in het Stamcafé"

www.youtube.com/watch?v=MScBXzR06rA&a...

Klinkt deze plaat beter op een LP?

Ik vind van wel. Sowieso is Alex Skolnick 1 van de meest ondergewaarde gitarsiten. ooit. Maar dat niet alleen. De solo die hij vertoont met de drums. Dat is orgasmisch.

Maar ja.

Vragen he.

Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 04:40 | 1

Zoveel variabelen, zoveel tussenstations.

Freezzz | 09-05-21 | 05:04

"Stichtelijke vragen in het Stamcafé"

Wanneer leren mensen eens dat als de ruime, ruime, ruime, ruime meerderheid het met je oneens is. Dat die mensen misschien gelijk hebben. We hebben het niet over aardappeleters. Niet over turfstekers. We hebben het over mensen die kunnen lezen en schrijven. We hebben het ook...

OOK.

Over mensen die er over geleerd hebben. Wiens vakgebied het ook is.

Leg me uit ...

Hoe...

We een samenleving kunnen hebben in een maatschappij (leuk woord) waar er sommigen zijn die denken dat ze de beste stuurlui zijn maar altijd aan wal blijven staan. En waar een schoenmaker niet bij zijn leest blijft.

Je zou maar zo'n slechte stuurman zijn dat de ruime meerderheid je niet wilt? Dat stelt toch vragen zou je zeggen.

Wat is dat? Dunning-Kruger effect? ... Zou kunnen.

Maar waarom zou je jezelf als beroepswerkloze en neonazi bemoeien met onze maatschappij? Zit er dan niet een paar steekjes bij je los.

Zijn vragen hoor.

Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 03:53 | 3

En ben je er uit met je jezelf analyse?

TheOne48 | 09-05-21 | 03:59

Muddy Waters plays "Manish Boy" / w5IOou6qN1o

Robert Haynes | 09-05-21 | 03:48 | 3

@MickeyGouda | 09-05-21 | 03:52: China is qua hygiëne toch goed te doen, even terugkomend op een vorig reaguursel. Ik had van dat land een totaal verkeerd beeld voordat ik er heen ging in 2013. Begonnen in Shanghai bij vrienden die daar woonden, toen sneltrein (320 km/h) naar Bejing, vliegtuig naar Xi’an, vliegtuig naar Xiamen ( einde van de zijde route, eilandje Gulan Yu is een soort van klein Parijs) en toen met boemeltreintje terug naar Shanghai. Water moet je er niet uit de kraan drinken, voor 2 tientjes eet je in een Michelin sterren restaurant. Wil je voor 50 cent eten dan kan dat ook, bbqes op veel plaatsen in de straten. Ik heb me nog nooit ergens zo veilig gevoeld als in China. Het enige wat je echt moet vermijden zijn de openbare toiletten. In Shanghai hebben ze zelfs 18carnavalsverenigingen vanwege expats.

Sinterbikske | 09-05-21 | 04:05

@Sinterbikske | 09-05-21 | 04:05: El
Het klinkt wel als de trip van je leven. Ik zal mijn opties vooralsnog toch maar open houden, denk ik. ;-)

MickeyGouda | 09-05-21 | 06:44

Ach. Ik blijf het apart vinden het gebrek aan diversiteit en tegenspraak de laatste tijd.

Maakt niemand hier een minder mens hoor. Maar het is eenzijdig.

In een kroeg moet je ook discussie kunnen hebben, zelfs een korte krachtige ruzie. Je mening geven.

Maar voor jullie dan.

www.youtube.com/watch?v=nlq8w2TpIHg&a...

Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 03:41 | 3

In een echte kroeg was je er al lang uitgeflikkert.
Hier kan je stoer doen met je recalcitrante praat.

TheOne48 | 09-05-21 | 03:48

Paul de Leeuw!!! Lol! Nu ga je echt voor eeuwig achter slot en grendel. No soup for you!

Sinterbikske | 09-05-21 | 03:50

The Jam Live - Town Called Malice (HD) / ruJEXjs16Tc

Robert Haynes | 09-05-21 | 03:40 | 1

Iron Man- Highway to Hell | AC/DC / f2D2hEFnHLU

Robert Haynes | 09-05-21 | 03:15 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

@Freezzz | 09-05-21 | 03:26:

Jij hebt niets lief. Niet eens jezelf. Je bent gewoon een harteloze troll die wat loopt te haten op alles. Dat is de waarheid. Of je wil of niet.

Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 03:29
▼ 7 antwoorden verborgen

De enige belangrijke vraag die ik heb (eigenlijk twee) is; wanneer is het de nationale "fuck China-dag", als dankjewel voor deze pandemie... en wanneer is het payback-time (economisch en/of militair)???

Nederlanddraaitdoor | 09-05-21 | 03:08 | 7

@MickeyGouda | 09-05-21 | 03:28: Toch, Mickey, als je de kans hebt dat land ooit eens te bezoeken kan ik je garanderen dat je dat niet als vervelend zult ervaren, integendeel.

Sinterbikske | 09-05-21 | 03:35

@Sinterbikske | 09-05-21 | 03:35:
Toen 'Een barbaar in China' van Van Dis uitkwam heb ik op tv wat passages eruit gehoord. Ik vermoed dat ik dit land alleen hygiënetechnisch al niet trek, Bikske.

MickeyGouda | 09-05-21 | 03:43

Ja, die zijn mooi van hun verantwoordleijkheid afgehaald. En ze hebben er niet voor hoeven te doen. Helemaal niets. Vanwege twee dingen:

1) De abominabele wijze waarin het Westen gereageerd heeft op dit virus.
2) De complete meltdown van de rechterkant van het discours over deze pandemie.

Het westen heeft de wereld gratis aan China gegeven.

omanders | 09-05-21 | 08:49
▼ 4 antwoorden verborgen

The Lost Boys Cry Little Sister / TuxdjVI-5r0

Robert Haynes | 09-05-21 | 03:05

"Stichtelijke vragen in het Stamcafé"

Welke mening telt meer. Die waar je het sowieso mee eens bent? Die waar je naar wil luisteren? Of die waar je het totaal mee oneens bent?

En hoe ga je dat debatteren?

Niet zeggen 'rot up sukkel' maar gewoon intelligent onderlegd en onderbouwd beargumenteren.

www.youtube.com/watch?v=d3DSQTDGMxY&a...

Want. Ik ben een liberaal. En het verbaasd me hoe slecht mensen zijn in feiten de laatste tijd. Sommigen denken dat liberalen socialisten zijn .... Hahaha. Kom op dat is toch best een beetje onwetend.

Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 03:04 | 4

@Sinterbikske | 09-05-21 | 03:08:

En dat is belangrijk want?

(is niet zo, wat wel belangrijk is waarom jij dat uberhaupt bedenkt)

Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 03:22

@Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 03:22: omdat je een koekenbakker bent die op precies dezelfde manier reaguurt. En nou ga je weer achter het slotje want ik ben je weer beu. Je bent de enige die ik achter het slotje heb, ik wilde het vanavond weer eens proberen maar het blijkt niet mogelijk. Fijne voortzetting nog.

Sinterbikske | 09-05-21 | 03:37
▼ 1 antwoord verborgen

Dank je. Dit had ik net nodig. Ik trek er eentje open op dit heilige niet SPAMMEN maar gezelligheid. (oh weetje Slovenië)

Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 02:54

@Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 03:14:
Neem maar van mij aan dat je dat niet wilt. Bij AH waren de American panncakes '1 plus 1 gratis'. Maar eh, die aanrijding?

MickeyGouda | 09-05-21 | 03:31

@MickeyGouda | 09-05-21 | 03:31:

Las laatst dat jij zo goed voor je kind zorgt. Weet zeker dat dit zo is. En we hebben hier geen AH.

Maar eh.

Die aanrijding...

Er zijn idioten in ons land. Sommigen zijn moslim. En dan hebben we dat tuig ook nog eens erbij. Ik vind het vooral sneu voor de politie. Want hun taak (i.t.t. andere landen) is vooral om zo lang mogelijk proberen de vrede te bewaren. Wil je niet in dit land leven. Rot op. Maar als je niet wil luisteren. Dan moet je maar voelen. Echt. Ik heb er geen medelijden mee.

Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 03:46

@Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 03:46: In Engeland is een studie gedaan naar hoe om te gaan met menigtes en te zorgen dat ze de ionstructies van de politie opvolgen zonder dat de kudde het plotseling opkomende moment van aggressiviteit en onhandelbaarheid bereikt. Schijnen ze goede resultaten mee te hebben.

B. Randnetel | 09-05-21 | 08:52
▼ 10 antwoorden verborgen

1st Battalion of The Scots Guards parade Glasgow [4K/UHD] / JVxb2dXCXTY

Robert Haynes | 09-05-21 | 02:47

"Alleen mensen die geen macht hebben, eisen vrijheid."

Robert Haynes | 09-05-21 | 02:36 | 5
-weggejorist-
Robert Haynes | 09-05-21 | 02:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Thomas Newman, bekend van de muziek van ‘American Beauty’ en ook dit prachtige nummer, ‘Ghosts’ m.youtube.com/watch?v=BPFhc-v93A0
Een sample van dit nummer is gebruikt voor dit nummer, een van mijn all time favorites. m.youtube.com/watch?v=5JLieaC0j4U
Zo gauw de zon doorbreekt en de bloemetjes bloeien gaat deze bij mij de hele zomer weer op.

Sinterbikske | 09-05-21 | 02:34

"Stichtelijke vragen in het Stamcafé"

Is het ethisch verantwoord om van iemand te houden die al met een ander is?

En dan...

Dan als zij/hij. Die liefde beantwoord.

Is het dan ethisch. Om voor de liefde te kiezen.

Of is het dan beter om weg te lopen.

Just saying....

www.youtube.com/watch?v=5LJHnMKetU8&a...

Be honest....

Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 02:33 | 7

@Sinterbikske | 09-05-21 | 02:54:

De vraag was of het ethisch is. Gewoon in de stijl van de avond. Of snapte ik het niet?

Theodorus.Goldbach | 09-05-21 | 02:57
▼ 4 antwoorden verborgen

The Wanderer - Dion (BEST QUALITY) / 0FFtht9k87k

Robert Haynes | 09-05-21 | 02:23 | 4

@Robert Haynes | 09-05-21 | 02:42: Adolfje heeft geen ui meer en nu heeft ie nog meer praatjes. Laat em maar.

Sinterbikske | 09-05-21 | 02:46
▼ 1 antwoord verborgen

Bla bla referendum Schotland. En Catalonië dan?!

Sinterbikske | 09-05-21 | 02:13 | 1

Die schijnheilige eurofielen en eurofiele media hebben een bloedhekel aan zowel het referendum als nationalisme. Maar als het over het over landen gaat die ze kunnen binnen lokken in hun eurofiele sekte dan draaien ze opeens 180 graden.

Freezzz | 09-05-21 | 02:33

Magnolia: "How To Fake Like You Are Nice And Caring" / 8I8_fxj5ZTA

Robert Haynes | 09-05-21 | 02:12

Groenlinks roept toorn van Greta over zich af:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1149124869/greta-thunberg-ziet-hollandse-houtverbranding-niet-zitten

Gulliver | 09-05-21 | 02:02 | 3

Haha mooi! +1 voor engerd Greta.

keestelpro | 09-05-21 | 02:10

Klaver is kudt, maar nu hebben ze pas echt een probleem ha ha!

Sinterbikske | 09-05-21 | 02:15

Groenlinks heeft zich totaal belachelijk gemaakt met hun psychotische plannen. De natuur en het klimaat zouden er letterlijk beter voor hebben gestaan als groenlinks niet had bestaan de afgelopen 10 jaar of langer.

whitechocolateface | 09-05-21 | 02:19

Waarom voel ik mij na een stuk of drie a vier biertjes lichamelijk en geestelijk een stuk lekkerder dan zonder. Zou het dan toch een prima medicijn tegen allerlei kwalen zijn ?

Omzwicht | 09-05-21 | 01:51 | 4

Nee man alcohol is super slecht! Het is ook geen medicijn tegen beginnende griep. Oh wacht griep bestaat niet meer. Beginnende ceaureana dan.
Overal staan ontsmettende spuitbussen vol alcohol maar je lichaam reinigen met een goede borrel zou niet helpen tegen virussen.
Ja natuurlijk...

keestelpro | 09-05-21 | 02:00
▼ 1 antwoord verborgen
▼ 1 antwoord verborgen

Aaron Frazer - If I Got It (Your Love Brought It) (Official Audio) / dlNBg35ItSo

Robert Haynes | 09-05-21 | 01:48 | 1

Lou Reed - Walk on the Wild Side (audio) / oG6fayQBm9w

Robert Haynes | 09-05-21 | 01:44 | 1

나의 타마코, 나의 숙희 My Tamako, my Sookee (Jo Yeong-wook)
youtu.be/8Ek4rbmblbI

Uit de schitterende Koreaanse film The Handmaiden

Lafayette | 09-05-21 | 01:42

Lientje had gewoon gelijk dat ze voor de kat zijn viool aan het debatteren waren over het vaccinatiepaspoort. De regeringspartijen gaan hier sowieso gewoon in mee.

Sterker, schijnbaar waren ze er al sinds 25 Februari 2020 uit! Twee dagen voor de eerste besmetting in Nederland werd aangetroffen werd het domein al geregistreerd. Je wordt er bijna Wappie™ van.

whois.domaintools.com/coronacheck.nl

einz | 09-05-21 | 01:41 | 1

Zal ik een stapje verder gaan? Waarom heeft de ziekte Covid-19 een jaartal gekregen? Hier is het antwoord:
www.welt.de/politik/ausland/plus23073...
Covid-21 op het digitale coronapaspoort, een ziekte die nog niet bestaat.

#enpassant | 09-05-21 | 05:12

Ik heb vandaag Barbaren op Netflix gekeken.
Wat een geweldige serie.
Eindelijk een oorlog waarin je met goed fatsoen voor de Duitsers kunt zijn.

https://youtu.be/Xsaq1nPR6kg

Gulliver | 09-05-21 | 01:35 | 4

Heb je ook een tip voor een film waarmee je met goed fatsoen voor de wappies kunt zijn?

keestelpro | 09-05-21 | 01:42
▼ 1 antwoord verborgen

Koreaanse filmavond. :-)

youtu.be/1DAtOiDi8gg
Taxi driver - The Soundtrack Kings

Lafayette | 09-05-21 | 01:28

Helder! Nee maar echt het is helder! Kijk maar eens naar buiten, geen wolkje aan de lucht, een comfortabele 15 graden, tijd om de telescoop weer uit de mottenballen te halen, settelen in de tuin met een drankje erbij en eens echte sterren te bekijken.

Sinterbikske | 09-05-21 | 01:16 | 4

Interstellar - Quantifiable Connection Scene 1080p HD / GtTkcM9BfXM

Robert Haynes | 09-05-21 | 01:28

@Robert Haynes | 09-05-21 | 01:28: m.youtube.com/watch?v=GtTkcM9BfXM
Een van de betere films. Er valt wel het een en ander op aan te merken qua natuurkunde, maar de fantasie, de onbegrensde menselijke fantasie en wat er misschien allemaal mogelijk is wordt in deze film zo mooi getoond.

Sinterbikske | 09-05-21 | 01:39
▼ 1 antwoord verborgen

Mocht Kees een nummertje te kort komen voor de mix:
Solution-Divergence
Met een fenomenale Tom Barlage op sax.

TheOne48 | 09-05-21 | 01:16 | 2

CCR - Born On The Bayou - Live at Woodstock / _9KKo8mZ5Eo

Robert Haynes | 09-05-21 | 01:09 | 2

Moest bij ‘Born on the Bayou’ eerst aan ‘The Carpenters’ denken, echt zo’n blij nummer, heb het toch maar ff gechecked gelukkig, was deze helemaal vergeten. m.youtube.com/watch?v=_9KKo8mZ5Eo

Sinterbikske | 09-05-21 | 01:29

"If Dorothy would only be contented to live in the Emerald City," continued the Scarecrow, "we might all be happy together."
Kansas - Carry on Wayward Son
www.youtube.com/watch?v=P5ZJui3aPoQ

prekert | 09-05-21 | 01:08

Sadiq Khan met ruime meerderheid herkozen als burgemeester van Londen. Londen blijft woke.

Argus | 09-05-21 | 00:59 | 2

Als ie de meerderheid heeft gehaald, so be it. Bizar vind ik het wel, hij heeft weinig gedaan aan het geweld in zijn stad.

Sinterbikske | 09-05-21 | 01:22

Hij heeft zwaar aan populariteit ingeleverd en net aan gewonnen. In het hele land levert labor dik in bij de gemeenteraadsverkiezingen. Woke valt slecht. Corbynistas ook.
Labour's Sadiq Khan wins a second term as London mayor but sees his majority SLASHED by former rank outsider Shaun Bailey as Tory advances across the UK spread to the capital
www.dailymail.co.uk/news/article-9556...

P-unit | 09-05-21 | 01:32

Lekker rustig nummer van Kyuss, Catamaran

clockandhammergame | 09-05-21 | 01:05

ISAAC HAYES - Hyperbolicsyllabicsesquedalymistic / FCzElCx_LK8

Robert Haynes | 09-05-21 | 00:55 | 2

We gaan de Chinezen keihard aanpakken,

De Nederlandse marine doet mee aan een missie naar Japan. Ze varen door de Zuid-Chinese Zee: de zee die China steeds meer als 'hun territorium' beschouwt. Door mee te varen met de missie benadrukt Nederland het belang van vrije internationale wateren. Er doorheen varen met een robuust konvooi kan zomaar verkeerd vallen.

En betekent deze trip ook een nieuwe stevigere toon tegen China? "We zien dat de dreiging van China steeds serieuzer wordt. Of het nu gaat om zeerecht, de militaire ambities van China, cybercrime, spionage of mensenrechten. We moeten daar krachtiger tegen optreden. En gelukkig wordt dat de laatste tijd ook heel breed zo gevoeld in de Nederlandse politiek", zegt Tweede Kamerlid Ruben Brekelmans (VVD).

Omzwicht | 09-05-21 | 00:42 | 1

Oh, God - dekking! Een Nederlands fregat! Xi Jinping ligt er al wekenlang van wakker.

bisbisbis | 09-05-21 | 01:12

Wat doet Bon Jovi daar:

https://images.app.goo.gl/VETNDpYSXU7Hv6jg8

Kijkeensaan | 09-05-21 | 01:03

Lekkah!

clockandhammergame | 09-05-21 | 00:55

Voor onze geliefde Hugo de Jonge 4D2qcbu26gs

Argus | 09-05-21 | 00:34

00:30 waar valt het sjinese gevaar?

davidhasseltoff | 09-05-21 | 00:31 | 4

Het is een soort van fortune cookie from the sky. XD

keestelpro | 09-05-21 | 01:40
▼ 1 antwoord verborgen

Bluebird by Charles Bukowski / Yhi6y1XWb-E

Robert Haynes | 09-05-21 | 00:28 | 1

Reaguurder ‘The Egg’ is ons gisteren trouwens ontvallen, het liedje ‘Ei in the Sky’ draag ik daarom aan hen op, omdat het hier steeds politiek correcter wordt helaas. m.youtube.com/watch?v=NNiie_zmSr8
Geen idee wat het een met het ander te maken heeft, maar lekker nummer wel.

Sinterbikske | 09-05-21 | 00:27 | 2

Jaaa, práchtig nummer.
Ik kijk/luister graag naar live uitvoeringen. Een tijdje terug heb ik een paar opnamen van toffe live uitvoeringen, waarvan het beeld en geluid prima is, aan elkaar geplakt. Het idee was dat ik een mix van een half uur kreeg, die ik op de tv kan streamen tijdens het stofzuigen of zo.

Ik start hem hier op 19:55, bij het einde van Sailing van Christopher Cross, waar ik als laatste nummer Sirius/Eye In The Sky van Alan Parson's Project aan vastgeplakt heb.

youtu.be/DrqagfWw1PE&t=19m55s

Papa Jones | 09-05-21 | 00:44

Triest.
Een paar dagen geleden was hij nog helder van geest. In tegenstelling tot de 17 miljoen schapen die beter bekend zijn als Nederlandse burger.
Famous last words van reaguurder @TheEgg:
"Voor een functionerende democratie heb je een functionerende pers nodig. Aangezien de Nederlandse MSM bestaan uit voorlichters van de regering (in sommige gevallen letterlijk) kan die dan ook overal mee weg komen.
TheEgg | 30-04-21 | 09:25 |
Rust in vrede @TheEgg.

keestelpro | 09-05-21 | 01:38

We zitten nog steeds opgezadeld met deze dwingeland omdat ene Judas hem niet weg durfde te sturen.

likdoorn | 09-05-21 | 00:23

Kijk Halsema dit krijg je er uiteindelijk van als je wegkijkt voor vrouwonvriendelijke imams,

Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat minstens 52 mensen gewond zijn geraakt bij de explosie, waaronder veel vrouwelijke studenten.
bron: al jazeera

Omzwicht | 09-05-21 | 00:23 | 1

Niet zozeer studenten, maar kinderen; meisjes van 11 tot 15 jaar. nos.nl/artikel/2379880-zeker-30-doden...
De islam verbiedt nou eenmaal onderwijs, en zeker aan meisjes.
Om met Peter R de V te spreken; "ze hebben het zelf uitgelokt door de sharia te overtreden".

Dandruff | 09-05-21 | 00:43

Het zou wat zijn, leid/lijd je een nietsbetekenend leven, landt die raket ineens op jouw dak en ben je post mortem ineens wereldnieuws. Iedereen kent je ineens maar jijzelf zult dat nooit weten. Hoe mooi zou dat zijn.

Sinterbikske | 09-05-21 | 00:21 | 4

@Lorejas | 09-05-21 | 00:38: Je hebt nog een paar uur om de filmrechten van mij te kopen, daarna heb je misschien pech.

Sinterbikske | 09-05-21 | 00:44

Hugo de Jonge die met zijn nieuwe schoenen poseert voor uw verwoeste huis; "echt diep tragisch, we wilden Sinterbikske net gaan vaccineren".

Dandruff | 09-05-21 | 00:45
▼ 1 antwoord verborgen

What Would He Think of 21st Century Society? / WED584SUWy4

Robert Haynes | 09-05-21 | 00:15

Deze vaccinatie campagne is puur de Rutte doctrine. Maak zo veel mogelijk partijen verantwoordelijk, zodat niemand meer echt verantwoordelijk is en dus niemand de schuld van het falen kan krijgen en zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Verder zijn er nu zoveel ambtenaren verantwoordelijk die je ook niet ter verantwoording kan roepen want iedereen verschuilt zich achter de oekaze Kok. Dus Rutte en de rest van dat Gajes zijn hoe dan ook veilig want niet verantwoordelijk.

Snap_het_ook_niet | 09-05-21 | 00:12

Een beetje trendneuk0n. Films ipv muziek.
1985, mijn allereerste VHS op een gehuurde VHS player.
m.imdb.com/title/tt0089370/

ruudvangeelen | 09-05-21 | 00:11 | 2

Mijne was Pruimenbloesem, echt waar!

wilderst | 09-05-21 | 00:16

Kathleen Turner... misschien zelfs mijn eerste fapje ooit geweest...

Sinterbikske | 09-05-21 | 00:47

Ik neem aan dat we ook geen "vluchtelingen" meer binnen laten zonder Corona-pas

Argus | 09-05-21 | 00:10 | 2

Haha, good one!

JackStick | 09-05-21 | 01:19

Maak daar ebola-pas van. of sharia-pas.

keestelpro | 09-05-21 | 01:33

Tering, Kees weer teveel gezopen en weer in slaap gevallen?

ruudvangeelen | 09-05-21 | 00:07 | 2

Ik denk te weten dat Kees eindelijk weer de hand op een flinke pluk wooded chardo heeft weten te leggen vandaag. (ssst Kees, vertel niet welke waar, anders is ie zo weg). Die zal geproefd moeten worden met de nodige culinaire hoogstandjes erbij. Dus ik verwacht 'm nog wel later.

wilderst | 09-05-21 | 00:25

@wilderst | 09-05-21 | 00:25:
Yep en die fles is nu op en het heerlijke eten ook. Het wettelijk toegestane aantal gasten subtiel en vakkundig de deur uit geschopt en nu is het tijd voor het GS café om de laatste muzikale pareltjes op te duiken voor de mix van morgenavond.

keestelpro | 09-05-21 | 01:06

Komt er ook een musical ? Vraag voor m'n Turkse buren.

Omzwicht | 09-05-21 | 00:17

Doe niks anders dan voorgaande jaren. Dus ik heb nog steeds een rijk leven. Sorry voor de gemankeerden.

Dr. Blechtrummel | 09-05-21 | 00:04 | 1

Buiten de gesloten terrassen raakt het me ook niet. Golf is open, boodschappen worden bezorgd.

wilderst | 09-05-21 | 00:45

Greta is het niet eens met het verbranden van onze bossen.
Komt toch iets zinnigs uit dit teutske.

ruudvangeelen | 09-05-21 | 00:02 | 3

"onze bossen"
Welke bossen?

Is dit nog nieuws? | 09-05-21 | 00:04

@Is dit nog nieuws? | 09-05-21 | 00:04: kijk in je onderbroekje, een hele jungle!

ruudvangeelen | 09-05-21 | 00:08

Greta is de Maurice de Hond van het klimaat. Vol van tweedehands meningen.

Muxje | 09-05-21 | 01:11
-weggejorist-
Angélica de Sancé | 09-05-21 | 00:02 | 2
-weggejorist-
Angélica de Sancé | 09-05-21 | 00:01 | 2
▼ 1 antwoord verborgen

Heel veel coins gekocht

dedwarsligger | 08-05-21 | 23:59 | 5

doge?

EEnzame SchizofrEEN | 09-05-21 | 00:31

@EEnzame SchizofrEEN | 09-05-21 | 00:31:
Spannend met Doge ... Elon Musk gaat er waarschijnlijk in SNL weer iets over zeggen. Iedereen zit gespannen af te wachten www.youtube.com/watch?v=iUh5H5d_OIE uitzending is over een halfuur.

Watching the Wheels | 09-05-21 | 05:01

@Watching the Wheels | 09-05-21 | 05:01:
We're going to the moon .... bijna weer 0,70 dollar ... hij knalt omhoog ... grote kans dat ze hem straks dumpen en short contracten hebben of zoiets. hodl ... Precies zoals ik dacht .... nu dumpen ze ... HODL !!! Heb er 10 dagen geleden pas 10.000 gekocht ... spannend.

Watching the Wheels | 09-05-21 | 05:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Is dat Iggy Pop met die papegaai

kokkie klaphaak | 08-05-21 | 23:58 | 2

Ja

P-unit | 09-05-21 | 00:20

I am a papegaai
And I ride, and I ride

Watching the Wheels | 09-05-21 | 05:02

Wanneer er gewoon snel was ingeënt zou er helegaar geen "deugvaccinatiepaspoort" ingevoerd hoeven worden. Dan is de enige conclusie dat degenen die dat nu nog alsnog snel wél willen het om de verkeerde redenen willen doordrukken. Zeer, zeer verontrustend. Dat mogen we niet goedvinden.

Jan, Leiden | 08-05-21 | 23:55

The Waterboys - This Is The Sea / ajT2nk-8bms

Robert Haynes | 08-05-21 | 23:47 | 1

Lady in Black - Uriah Heep komt het café binnen.

Het herinnert me aan een mooie lift-ervaring, die me naar België bracht. Een hele avond lang schonk de bardame me whiskey's, afkomstig van een anonieme gulle gever.

Roos | 08-05-21 | 23:40 | 3

En heb je de gulle gever niet kunnen vinden in het café? Wel een leuke mysterieuze ervaring. Zal wel typisch iets voor de zuiderburen zijn :)

Hier komt Uriah Heep.
www.youtube.com/watch?v=N0H48bpJziQ

Nuuk | 08-05-21 | 23:46

@Nuuk! Hij bleef liever onbekend, maar tikte aan het eind van zijn avond bij het verlaten van de pub tegen zijn cowboyhoed, geloof het of niet.
Da's pas mooie romantiek toch?
Puurder dan het strooien van rozenblaadjes en waxinelichtjes.

Roos | 08-05-21 | 23:55

@Roos | 08-05-21 | 23:55:
Dat is inderdaad mooi, heeft stijl. Maar was jij nu de Lady in black? En dan new wave meisje of meer de rock of Johnny Cash lady in black?

Nuuk | 09-05-21 | 00:11

Lekker voor bij de BBQ morgen: komkommer in het zuur.

Werkt ook voor mensen net zoals ik die wel komkommer lusten, maar het 24 uur blijven proeven. Het zuur schakelt die 24 uur uit. Er zijn wel een paar regeltjes:

Pak een schaal met platte bodem. Doe er flink wat witte wijnazijn in. Niet te bang met zout en ook wat suiker mag erbij. Snuf peper. Het is niet zo dat we de dressing gaan opdrinken... Schil de komkommer en was 'm. Snijd 'm zo dun mogelijk. Eventueel prik je er nog in met een vork of de punt van je mes of beuk de schijfjes beurs met een lepel. Stort the lot in het azijnmengsel en roer zeer goed door, zodat al die flinterdunne plakjes er in aanraking mee komen. Duw zoveel mogelijk aan. Nu staan de plakjes waterstaaf nog niet geheel onder, maar na een kwartier wel wss, omdat ie z'n vocht verliest. Draai dan nog eens goed door en druk weer aan. Voor het serveren even proeven op zoet/zuur zout en evt aanpassen. Dan een scheut gele olie erdoor en doordraaien.

Smakelijk!

wilderst | 08-05-21 | 23:29 | 9

@Jan, Leiden | 08-05-21 | 23:59: Top Jan! Olie staat in het recept. Water geeft de komkommer zelf als je even wacht, staat er ook in. Basterdsuiker, ik vind prima.

wilderst | 09-05-21 | 00:08

@Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 23:52: Ok, haha, graag gedaan. De links kan ik niks mee, ik maak zelf recepten... Fijne avond!

wilderst | 09-05-21 | 00:10

@dhrat | 08-05-21 | 23:50: Ziet er heerlijk uit die gefrituurde ratten! Zolang ze maar van het platteland komen zou ik ze zeker eten. Na vos, zeeegel e.d. is me niks te gek. Ik slachtte zelf hazen. Zo werkt het leven: jas eraf, buik uithalen, bereiden, eten.

wilderst | 09-05-21 | 00:37
▼ 6 antwoorden verborgen

Effe de boel onder druk zetten,

Tijdens de Klassieker Feyenoord - Ajax zondag in de Kuip is er een ‘gerede kans’ dat de politie staakt. De politiebonden zijn hierover in overleg met hun achterban.

Dat hebben de bonden zaterdagavond laten weten. De politie overweegt te staken tijdens de wedstrijd omdat ‘hun het water aan de lippen staat’. Volgens de bonden wordt het politiewerk niet op waarde geschat en wordt hun loyaliteit ‘meer dan misbruikt als het bestuurders en overheid uitkomt.’
bron: parool

Omzwicht | 08-05-21 | 23:26 | 2

Het is ook van de zotte dat er voor dat "volksvermaak" iedere keer een politiemacht opgetrommeld moet worden omdat een paar mensen het verpesten voor de rest.

Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 23:33

@Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 23:33: Anders doen ze het wel elders, ze moeten hun energie kwijt. En de macht wil dat volksvermaak om de rest mak te houden, 'brood en spelen'.

wilderst | 09-05-21 | 00:02

Oja nog bijna vergeten.

Had vandaag weer een nummer geschreven en als demo opgenomen.

Eigenlijk een duet. En behoeft een klarinet.

www.youtube.com/watch?v=4dWXimLNvYk

Knufter | 08-05-21 | 23:24 | 1

Vind het niet eens heel slecht..

dhrat | 08-05-21 | 23:38

Was ze zwart genoeg...?

Air van Boven Dorens | 08-05-21 | 23:46

Problemen zijn er om aan te werken, niet om op te lossen. Dan is er geen werk meer.

LinkeLotje | 08-05-21 | 23:20 | 1

Tuurlijk wel, maar de kunst is om steeds nieuwe problemen te creëren.

Sinterbikske | 08-05-21 | 23:24

Ben ff uitgekookt en heb nu handmaidstale aflevering 3 nieuwe seizoen opstaan. Hoe ziek is dat?!!? Heb een hoop gekke troep gezien in mijn leven, de fantasieën in the handmaidstale vind ik toch wel het toppertje, en dan nog gewoon op dat deugNetflix ook. Af en toe snap ik het niet meer, een verkeerd aanwijzend voornaamwoord gebruiken kan je de kop kosten, aan de andere kant zijn verkrachtingsfantasien mainstream.

Sinterbikske | 08-05-21 | 23:16 | 5

Ehhhh hoe kom je erbij dat het op Netflix staat? Dat is namelijk niet het geval. Beetje in de war met Videoland?

Quantum Suicide | 08-05-21 | 23:48

@Quantum Suicide | 08-05-21 | 23:48: ja dat bedoel ik. Ik zit er ook al te diep in in die deugrommel besef ik nu, het begint één grote waas te worden.

Sinterbikske | 09-05-21 | 00:11

@Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 23:37: Oude opnames.

wilderst | 09-05-21 | 00:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Als de vaccins gewoon te koop waren aangeboden bij het Kruidvat was inmiddels iedereen gevaccineerd ..zeker weten..

Smoelensmid | 08-05-21 | 23:13 | 3

Gewoon in de Kruidvat Paracetamol stoppen, problem solved.

Zwizalletju | 08-05-21 | 23:18

Want? Het Kruidvat kan toveren?

ruudvangeelen | 09-05-21 | 00:05

Vaccineren tegen de Mexicaanse griep was i.d.d. perfect geregeld. Ik werd samen met duizend / 1500 collega's op het werk gevaccineerd door de artsen en de rest van de medische staf van het bedrijf. 'n Schril contrast met het geklungel van deze klown.

Zwizalletju | 08-05-21 | 23:09 | 2

Zijn nogal wat verschillen tussen toen en nu. Zou u moeten weten.

ruudvangeelen | 09-05-21 | 00:05

@ruudvangeelen | 09-05-21 | 00:05: Ja , er zijn verschillen in de besmettelijkheid, maar de Mexicaanse was veel en veel dodelijker. Punt van @Van Rossem was de aanpak van de vaccinatie toen en nu. Je had het nu ook veel beter kunnen regelen met de juiste logistiek. Zie andere landen . De Jonge en wat hij zou moeten aansturen zijn niks waard, gewoon een ramp, net als wat dit zooitje ongeregeld heeft aangericht in het begin van de crisis, met onnodig veel doden in de verpleeghuizen.

Zwizalletju | 09-05-21 | 00:15

Sympathy For The Devil, mooier zal er nooit gemaakt worden: youtu.be/Jwtyn-L-2gQ

smdyasc | 08-05-21 | 23:05 | 3

Prachtig. Maar luister ook even hier naar met in het laatste deel een mooi gejat koortje uit Sympathy for the Devil. The Stones waren ook niet vies van jatten en The Jesus and Marychain ook niet.
www.youtube.com/watch?v=fD64e-B0q4s

Nuuk | 08-05-21 | 23:14

Versie van Motörhead is iig top!

Snaajoe | 08-05-21 | 23:15

Wacht op film en musical over 50 plus

thanseeuwen | 08-05-21 | 23:03

Nick Cave & Warren Ellis White Elephant / 3LVSwwwYKkw

Robert Haynes | 08-05-21 | 22:59 | 2

De laatste maanden schommel tussen een zware depressie en een minuten lange enorme lachbui met buikpijn tot gevolg, afhankelijk van wat ik lees, hoor of zie in het nieuws.

kweethetooknietbeter | 08-05-21 | 22:58 | 1

Minder de Speld lezen. Dan heeft u minder lachbuien maar bent u tenminste wel stabieler in uw depressie.

Knufter | 08-05-21 | 23:23

Zijn er meer Reaguurders die motivatieproblemen hebben bij het werken aan hun promotieonderzoek? Of is uw Scandinavische Oppergod de enige?

Odin | 08-05-21 | 22:57 | 8

Nope.. niet enige, ben bezig met een scriptie en zit al een jaar op hoofdstuk 4....

Dlareg | 08-05-21 | 23:15

Valt mee. Ben net bezig de met quantummechanische analyse de snaartheorie aan het weerleggen.

Ridde Rogter | 08-05-21 | 23:15

@Ridde Rogter | 08-05-21 | 23:15: ;)

Sinterbikske | 08-05-21 | 23:19
▼ 5 antwoorden verborgen

EU hep 1,8 mld vaccins ingekocht….
Da’s 3x hééél Europa inspuiten.
Wat weten zij, wat wij niet weten?

Ruimedenker | 08-05-21 | 22:53 | 7

Omdat ze van alle vaccins genoeg hebben ingekocht.. Mocht bijvoorbeeld AZ niet werken.. Toen ze het kochten was dat nog niet bekend.
Wat er over is kunnen we mooi doneren. Het is immers een PANdemie. We willen niet dat hij in bijvoorbeeld Afrika, Brazillie of Engeland muteerd

Dlareg | 08-05-21 | 23:17

@Nuuk | 08-05-21 | 23:10:
Haha!
Bij bakkerij Krijger stond vandaag wel een rij, maar dat waren vooral oude garde Bilthovenaeren.
Wat een zooi overigens.
Vanaf de rotonde Soestdijkseweg tot aan Top’s gebakkies ligt de boel weer open.
“Kwinkelier”….20 jarenplan.

Ruimedenker | 08-05-21 | 23:22

@Ruimedenker | 08-05-21 | 23:22:
Ja dat is echt erg. Toen ik hier iets van 15 jaar geleden kwam wonen ontdekte ik dat koopavond in de kwinkelier een deprimerende ervaring was. Meer dan de helft dicht, dan al die rolluiken en dat beton met een Noord Koreaanse uitstraling.

Het opgeknapte deel is nu wel beter qua uitstraling maar blijft behelpen.

Nuuk | 08-05-21 | 23:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Geen actieve herinneringen hebben en toch iets te langzaam kunnen vinden....knap in dit tijdsbestek......

onbekend | 08-05-21 | 22:50

Zit net naar een ambulance programma te kijken (iets voor mini schizo), een belgische meneer die een stuk van zijn vinger gezaagd heeft.
Vrouw heeft het vingerkootje nog wel gevonden, had het op de zaagtafel gelegd maar bij terugkomen was het weg gewaaid... Vraagt haar man aan de verpleging 'groeit dat nog terug aan?'
Soms vraag je je wel eens af of er nog hoop is voor de mensheid.

EEnzame SchizofrEEN | 08-05-21 | 22:50 | 4

De vraag is zo gek nog niet; men kan tegenwoordig zo enorm veel. Misschien is er ondertussen een mRNA-medicijn, of iets dergelijks, waardoor het wel ineens kan.

kweethetooknietbeter | 08-05-21 | 23:03

Wow....

Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 23:08

@Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 23:08: duh..

wilderst | 09-05-21 | 00:04
▼ 1 antwoord verborgen

“Zou jij dingen anders hebben gedaan als je in maart 2020 al had geweten dat deze pandemie zolang zou duren?”

Ja, ik zou minder pleepapier gekocht hebben.
De schuur staat er vol mee en we zijn niet méér gaan poepen.
Haha! Nee hoor.
Ik moet eerlijk bekennen dat 2020 tot 2021 nu, financieel een topjaar was.
Door minder uit te geven veel meer overgehouden en dat zijn we nu lekker aan het uitgeven.
Nieuwe keukenapparatuur, nieuwe waggie, vliegtickets voor Oktobo, de schilder voor de buitenboel.
Het was een héél prettig kudtjaar.
Ben wel minder gaan sporten en meer zuipen.

Ruimedenker | 08-05-21 | 22:41 | 1

Rare vraag. Je kunt dingen niet meer anders doen.

Van volledig ZZP'er drie dagen in loondienst gegaan. Gewoon omdat het op mijn pad kwam. Met als resultaat dat ik financieel stabieler ben dan voorheen. Het voelt als een enorme luxe om op een vaste dag van de maand een groot bedrag op je rekening gestort te krijgen. En de kantoordynamiek is ook wel weer leuk om mee te maken.

Voor de rest veel rust, we wonen al erg afgelegen, maar het laatste jaar en in de nabije toekomst zullen we wel nergens meer heen. Geen QR-code, zowel mijn vrouw als ik niet.

Quib | 08-05-21 | 22:58

Ik ben tevreden met de manier en het tijdverdrijf waarop ik het Corona tijdperk heb doorgemaakt. Ik heb me netjes aan de regels gehouden, hoe idioot en onsamenhangend ik ze ook vond. Maar wil nu wel graag mijn leven terug zoals het was, zonder overheids apps of additionele paspoorten.
Die spuit pak ik wel. Ik heb mezelf toch al onvruchtbaar laten maken en dood ga ik uiteindelijk toch.

Andersdenkend | 08-05-21 | 22:40

Waarom heeft niemand Angela Hume van defensie gebeld? Als het zo eenvoudig was om 6 miljoen prikken te zetten...

laurentius | 08-05-21 | 22:38 | 4

@Nuuk | 08-05-21 | 22:42: de grootste hufter in dit verhaal is Rutte, had allang in moeten grijpen en die geilneef van een de Jonge eruit moeten gooien. Wat een blamageverhaal.

Ruud5 | 08-05-21 | 22:50

maar ja, volgens mij waren er vorig jaar geeneens zoveel vaccins, het schijnt lastig prikken te zijn zonder vaccins

Stijlloser_from_NL | 08-05-21 | 22:53

@Ruud5 | 08-05-21 | 22:50: Het vuur is ze (weliswaar onbegrijpelijk) niet aan de schenen gelegd. Was dat wel zo geweest had die prutsende de Jonge een makkelijk doelwit geweest om voor de bus te gooien.

Andersdenkend | 08-05-21 | 22:55
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Haywood_Jablowme | 08-05-21 | 22:35 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Nou Pietertje, breek met die CDA en, voor deze keer, neem je zetel mee.
Op je eigen benen staan, walk away.
www.youtube.com/watch?v=tT8TIzsRvhc
sorry voor de link, maar is het enige goede wat ooit van de NPO afkwam

Stijlloser_from_NL | 08-05-21 | 22:34 | 3

Ik hoop niet alleen zijn zetel, maar dat er meer CDAers hem volgen. Er was toch een zekere richtingenstrijd binnen die partij? Ik kan mij voorstellen dat er meer CDAers zijn die op de Omtzigt lijn zitten.

Nuuk | 08-05-21 | 22:59

Weet niet hoe hij in de fractie ligt maar zijn kiezerspotentieel is er wel, de LPO zou maar zo een goed voor 4 a 5 zetels in de peilingen kunnen zijn.

Graaisnaaiert | 08-05-21 | 23:30

Lijkt mij prima. De situatie dat hij thuiszit en het CDA in gijzeling houdt is niet gezond. Kan hij lekker zijn eigen clubje oprichten Benieuws wie hij allemaal mee neemt.

Vula | 09-05-21 | 00:35

Tijdens de "Nichts Versäumt" tour in 2018, zoals in deze video live te zien, was ze 58. Wat een vrouw.

Nena. Leuchtturm.

https://www.youtube.com/watch?v=eGtI8a1mo1Y

Quib | 08-05-21 | 22:33

Het gaat me te langzaam zegt de tyfuslijer. Hij loog een keer niet toen ie zei dat hij demissionair meer macht had.

IkwilJinekwel | 08-05-21 | 22:32

Identificeren met een niet meer bestaande cultuur uit de oudheid.
youtu.be/rrVQ6Ib7Hdg

dhrat | 08-05-21 | 22:32

Vandaag gelachen met mijn oudste puberzoon.

We zitten dit weekend op de Veluwe, maar vandaag moesten de jongens nog een verjaardagskadootje kopen voor hun zus.

Dus wij naar het dorp. We liepen langs een Christelijke winkel waarvan ik weet dat ze er ook leuke houten spulletjes verkopen, maar dat zagen de jongens niet zitten. De jongste wilde naar Intertoys. Nou goed, mondkapje op, winkelmandje pakken... we hebben er wel een half uur rondgelopen maar de jongste kon niks vinden.

Dus toen gingen we toch maar naar de Christelijke winkel. Ik pakte weer mijn mondkapje, zegt de oudste: 'Dat hoeft helemaal niet!!'.
Dus ik zeg: 'Jawel, we gaan toch naar binnen?'
Zegt de oudste: 'Ja, maar het is een Chrístelijke winkel?'.

Maar daarmee was de grapjas nog niet klaar...
Binnengekomen vonden we al snel een leuk kado, een fluit van bamboe. De oudste zoon liet een boek zien: 'Kijk pap, een boek over Urk, hahaha !!'
Dus ik zeg: 'Ja heel leuk, maar we gaan het niet kopen, zet maar weer terug'.

Buitengekomen zegt mijn zoon: 'Nou, ik heb het weer teruggezet hoor. Bij de afdeling Humor'.

Papa Jones | 08-05-21 | 22:31 | 7

@Papa Jones | 08-05-21 | 22:52: uw oudste dochter.

BrutusBosch | 08-05-21 | 22:58

@BrutusBosch | 08-05-21 | 22:58: Nee, de jongste dochter. Die bamboefluit is voor de oudste dochter. Muzikaal typje, vandaar.

Papa Jones | 08-05-21 | 23:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Send in the clown. Don't bother, she's here.
youtu.be/fOUrnUktTjU
Er zijn van die dagen dat iedereen om je heen achterlijk doet en dat je aan je verstand gast twijfelen. Herkenbaar?

MickeyGouda | 08-05-21 | 22:31 | 8

@Quib | 08-05-21 | 22:43:
Ik eerder ook niet, Quib, maar op sommige dagen lijk ik me nog het meest te herkennen in het tendentieuze, nodeloos kwetsende zootje hier. Dan krab ik mij toch even achter de oren. ;-))

MickeyGouda | 08-05-21 | 22:52

@Quib | 08-05-21 | 23:00
Wat je zegt ben je zelf. ;-)) Proost, Quib, op het roze leger!

MickeyGouda | 08-05-21 | 23:15
▼ 5 antwoorden verborgen

Tijd voor een vaccinatie paspoort zeggen de jongeren die nog niet in aanmerking komen om gevaccineerd te worden tegen een ziekte waar ze geen last van hebben.

Iedereen heeft covid, iedereen is verdacht tenzij gevaccineerd.
Maar als gevaccineerd zijnde moet je je nog steeds aan de maatregelen houden....

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coro...

Bent u gevaccineerd? Dan is de kans groot dat u niet (of minder) ziek wordt na besmetting met corona. Het is nog niet bekend of iemand die tegen corona gevaccineerd is het virus toch kan verspreiden. Daarom gelden voor gevaccineerde personen voorlopig dezelfde maatregelen als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.

Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 22:28 | 1

Ondertussen stelt bijvoorbeeld cdc dat gevaccineerden in elk geval buiten zonder masker al van alles mag, behalve héél drukke bijeenkomsten zoals sportevenementen:
www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vac...

EEnzame SchizofrEEN | 08-05-21 | 22:37

Oorlog. Mind the step

schillenboer | 08-05-21 | 22:26
-weggejorist-
Haywood_Jablowme | 08-05-21 | 22:25 | 2

Pieter Omtzigt staat op het punt te breken met CDA

"Het populaire CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt staat op het punt te breken met zijn partij, rapporteert Eric Vrijsen vanuit Haagse wandelgangen. Volgens bronnen in het CDA voelt hij zich nog altijd benadeeld en tegengewerkt door de partijleiding tijdens de leiderschapsverkiezing van vorig jaar. Als Omtzigt de komende dagen inderdaad vertrekt, dreigt een scheuring in het CDA en daardoor opnieuw vertraging in de kabinetsformatie.

De spanning van het conflict tussen Omtzigt en de CDA-leiding bouwt zich al wekenlang op. Partijleider Wopke Hoekstra en interim-voorzitter Marnix van Rij willen Omtzigt graag voor de partij behouden. Ze hebben hem een post aangeboden in het nieuw te vormen kabinet. Als Omtzigt liever Kamerlid zou willen blijven, mag hij zo ongeveer elke beleidsportefeuille kiezen. Zelfs over het fractieleiderschap was te praten. ‘We hebben er ontzettend veel tijd ingestoken,’ zegt een bron in de partijtop ....."

www.ewmagazine.nl/nederland/blog/2021...

Zwizalletju | 08-05-21 | 22:24 | 8

@Bataafje | 08-05-21 | 22:36: Ik heb EW Magazine opgezegd , een half jaar geleden of zo. Afgezien van het klimaat , waar Rozendaal zinnige zaken over zegt, zijn het eigenlijk een stelletje linkse zeikerds geworden. Die nitwit van een Victor Pak bijvoorbeeld, die bij elke scheet uit de USA , Trump weer als een bedrieger en leugenaar moet neerzetten, ik werd er schijtziek van. Het ventje weet niks.

Zwizalletju | 08-05-21 | 22:51

@Quib | 08-05-21 | 22:44: Vanwege de uitsluiting door andere partijen. "democratie"

Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 23:06

@Is dit nog nieuws? | 08-05-21 | 22:39: Of bij PSV

Betterworld | 09-05-21 | 00:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Lekker aan de Gothica Absinthe vanavond.

SinisterNL | 08-05-21 | 22:23 | 2

met suikerklontje..?

grapjasz | 08-05-21 | 22:28

Jazeker, en rustig water er op gedruppeld.

SinisterNL | 08-05-21 | 22:30

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino