Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

TV-producent Skyhigh stuurt nepsollicitaties om bedrijven op "racisme" te betrappen

SkyHighTV boort zichzelf weer eens in de grond

Boze mail van een boze ondernemer die door de NPO in een diversiteitsval is gelokt. Productiebedrijf Skyhigh TV, een grote formatboer van en voor de NPO & RTL, heeft hem laten weten dat ze een paar nepstagiaires bij zijn bedrijf hebben laten solliciteren, eentje met een spruitjesnaam en eentje met een portiekluchtjesnaam, en dat die sollicitaties "fictief zijn en onderdeel uitmaken van een onderzoek. Deze brieven zijn dus niet verstuurd met de bedoeling om praktische ervaring op te doen", aldus Eline Verburg van SkyHigh. "De terugkoppeling van u op de twee fictieve sollicitatiebrieven wordt meegenomen voor het resultaat van de steekproef. Van het versturen van de brief en het nabellen naar uw bedrijf zijn opnames gemaakt. Deze opnames zullen worden gebruikt om het onderzoek naar stagediscriminatie in de documentaire te duiden."

Nou, daar was die ondernemer dus niet bepaald blij mee want die heeft wel wat beters te doen in coronatijd dan in ondiepe diversiteitsgraven gelokt worden. De volledige mail van Skyhigh - opgericht door lafbek Bert van Leeuwen die met verborgen camera in scholen filmde en leerlingen intimideerde, en bekend van onschuldige mensen ten onrechte tot racist monteren - staat onder dit topic, de respons van de ondernemer in kwestie op de moraalformateurs is leuker voor boven de vouw:

"Dag Eline,

Wat een achterlijke manier van benaderen dit! Heb jij überhaupt aanleiding om dit bij ons bedrijf te doen? Misschien moet je aandacht geven aan de reden waarom niet-westerse sollicitanten minder vaak worden uitgenodigd i.p.v. met een vergrootglas te gaan zoeken naar werkgevers en het probleem op hen te projecteren. Als wij de Nederlandse sollicitant wel hadden uitgenodigd en de niet-westerse sollicitant niet waren wij zeker als racist weggezet? Daar hebben jullie in Hilversum wel ervaring mee toch? Daarbij bepaal ik als ondernemer wie ik uitnodig, dat ga jij met die linkse media van je niet doen, nooit niet!

En nog even ter informatie voor jou, wij hebben ook iemand in (vaste) dienst voor onbepaalde tijd met een achternaam die jij niet in een keer kan uitspreken! Je hebt geen enkele aanleiding om dit bij ons te doen. Als er iemand een goed voorbeeld is zijn wij het wel, en toch probeer je ons te naaien en aan de schandpaal te nagelen. Ga wat nuttigs doen i.p.v. ondernemers hun kostbare tijd hiermee verkwanselen en geef zelf het goede voorbeeld, op jouw site staan alleen maar roomblanke, witte, Hollandse namen en gezichten vermeld!"

Zo. Die zit. NAW + bedrijfsnaam bij redactie bekend en we mochten die zelfs noemen, maar dat doen we lekker niet want in deze tijd ben je al een racist als je ff geen zin hebt om doelwit te worden van een """steekproef""" van een stel formathoeren met kwade bedoelingen. Wel voegen we graag toe dat niet alleen het directieteam van Skyhigh zo blank als vla is, maar dat er in die hele toko bijna niemand van kleur werkt met een actief LinkedIn-account. Wel een heleboel stadsblanke productiemeisjes maar dat is standaard in het gecorrumpeerde belastinggeldlandschap van de NPO, waar tijdelijke wegwerpcontracten de norm zijn en de stagegeest van Hans Laroes nog altijd rondwaart.

Mail van de formathoerrren van Skyhigh:

Beste lezer,

Mijn naam is Eline Vreugdenhil en ik ben werkzaam als redacteur bij de televisieproducent Skyhigh TV. Ik stuur u deze e-mail, omdat ik u wil informeren over het feit dat de twee sollicitatiebrieven die u recentelijk heeft ontvangen van mevrouw F. van Sloten en mevrouw F. Dansari fictief zijn en onderdeel uitmaken van een onderzoek. Deze brieven zijn dus niet verstuurd met de bedoeling om bij [- weggejorist -] praktische ervaring op te doen. 

Skyhigh TV is bezig met het maken van een documentaire waarin stagediscriminatie centraal staat. In de documentaire worden jongeren gevolgd die op zoek zijn naar een stageplaats. Deze studenten zullen onder meer vertellen over hun sollicitatie-ervaringen. Ook zal er een steekproef te zien zijn waarin twee fictieve personages solliciteren bij diverse bedrijven om na te gaan op welke wijze er terugkoppeling wordt gegeven. De terugkoppeling van u op de twee fictieve sollicitatiebrieven wordt meegenomen voor het resultaat van de steekproef. Van het versturen van de brief en het nabellen naar uw bedrijf zijn opnames gemaakt. Deze opnames zullen worden gebruikt om het onderzoek naar stagediscriminatie in de documentaire te duiden. De naam van uw bedrijf, uw logo en betrokkenen (uw medewerkers) zullen niet in beeld worden gebracht. Daar gaat het in dit onderzoek niet om, die is echt gericht op de terugkoppeling. Het is uitsluitend de bedoeling om na te gaan op welke wijze er gereageerd wordt op de fictieve sollicitatiebrieven en die uitkomst gaan we analyseren.

De documentaire zal online ter beschikking worden gesteld op een platform van Hogeschool Inholland en Videoland. Tevens zal de documentaire in het voorjaar worden uitgezonden door de omroeporganisatie RTL (RTL Z). 

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Indien u naar aanleiding van deze e-mail nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen via [- OK, vooruit, ook weggejorist- ]

Met vriendelijke groet,
Eline Vreugdenhil

[Mail-pica]

Update: Hier de sollicitatiemails

En hier de fop-cv's van Fleur en Fatima.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist en opgerot-
InSight | 03-05-21 | 22:47

Beste SkyHigh medewerker,

Graag wil ik directeur bij jullie worden. Mijn rekeningnummer is diezelfde alsdanwel die van bol.kom. Ik rook geen jonko's zoals jullie wel doen bij skyhigh. Ik verwacht wel een skyhigh salaris. Verder ben ik blank en dus net als jullie racistisch maar dat kan bij jullie zo te zien geen enkel probleem zijn. Dat vrouwen bij jullie ook steeds onder de mannen staan, althans het lijken ietwat mannen, dat is ook een pre voor mij. SkyHighFive, en ik hoor het wel. Laat hier maar ff weten of het je wat lijkt.

InSight | 03-05-21 | 22:23

De ondernemer zal maar een lichte voorkeur hebben gehad voor iemand met receptie ervaring ipv verpleeghuis ervaring. En dat niet expliciet uitgesproken hebben aan de telefoon. Word je mooi in het pak genaaid door zo’n programma. Want eenmaal geïnvesteerd in de productie, dan moet er aan het eind van de rit wel een ‘ophef’ programma uit rollen natuurlijk. Anders wordt Bert boos. En dat is slecht voor je carrière…

Martin007 | 03-05-21 | 22:13

De werkwijze van dit mediabedrijf, is dat uberhaupt toegestaan volgens de wet?

AdPatat1960 | 03-05-21 | 20:56

Als deze mensen het zo zielig vinden dat Marokkanen/Moslims kennelijk gediscrimineerd worden, waarom nemen ze dan niet zelf een Marokkaan in dienst? Geef het goede voorbeeld zou ik zeggen.

Kijk, en daar komt de aap uit de mouw. Zelf zitten ze ook niet te wachten op een Marokkaan, maar willen het gewoon niet toegeven.

koosroos | 03-05-21 | 20:16

Links = hypocrisie .... links = huichelarij...... links = schijnheiligheid. Links is veraf wonen van stoute wijken. Links is veraf wonen van windmolenparken. Woke = links

Slough | 03-05-21 | 20:03

Wat zegt het als iemand 85% enthousiast is? Daar zou ik een gesprek naar vragen, wat maakt dat je er geen 90 hebt neergezet

Don-Damsko | 03-05-21 | 19:58

Ik moet hier toch wel op lachen. Iets met de pot en ketel...

Schepvogel | 03-05-21 | 19:19

Betaal ik hier belasting voor?

Flapuitx2 | 03-05-21 | 18:25

Niet om iemand op ideeën te brengen hoor, maar ze zoeken zelf nog stagiaires.

ArieR68 | 03-05-21 | 18:11

Nooit een blanke millennial met de naam "Fleur" in dienst nemen. Dan krijg je alleen maar gezeik. Liever een "Fatima" zonder hoofddoek.

Short | 03-05-21 | 17:41

Uiteindelijk is het zoeken naar racisten verworden tot een nazi ideologie. Iedereen met een andere afkomst/mening moet worden opgeruimd.

piet7003 | 03-05-21 | 17:40

'Fleur van Sloten', 'Joke de Bruin', 'Mariska Everts', Brenda de Wit'...

Zenzeo | 03-05-21 | 17:30

ze hebben het controleren van variabelen wel erg aanmatigend serieus genomen. stuur dan exact dezelfde brief met een andere naam...

Anoniemtje | 03-05-21 | 16:40

Je brief beginnen met "Ik" is niet netjes. Voor een eerlijke vergelijking zou de kwaliteit Nederlands gelijk moeten zijn. Opzet?

BoodschapAlgemeenNut | 03-05-21 | 16:31 | 2

En als je met "Hen" opent?

Schoorsteenveger | 03-05-21 | 16:49

Volgens mij is het bericht van 'Fleur' met opzet minder sterk dan dat van 'Fatima'. Kijk bijvoorbeeld naar de opmerking over het beheersen van de Engelse taal.

Fleur: "Ik spreek uitstekend Engels omdat ik Engelstalige boeken lees en veel voor de TV hang."

Fatima: "Ik spreek vloeiend Engels omdat ik veel contact heb mijn familie in het buitenland."

Wel is het natuurlijk de vraag waarom Fatima Engels spreekt met haar familie in het buitenland.

Anomiemus | 03-05-21 | 18:36

Ik ben ook heel erg benieuwd of er ook echt een vacature voor Stage Commercieel Medewerker was/is bij dit bedrijf, of alleen een vacature voor Commercieel Medewerker. Dat maakt nogal uit namelijk. Als het geen stage is, is het sowieso een kansloze sollicitatie. Meer info bitte?

Bandman | 03-05-21 | 15:58 | 1

Het ging er ook niet om dat er iemand zou worden aangenomen. Het ging om het vissen naar of er ergens een niet inclusief deugende reactie zou worden gegeven.
En dat is ook kansloos.

Het brein erachter | 03-05-21 | 17:48

Mooie brief. Zal buiten GS wel nergens te zien zijn.

Verder mijn stokpaardje; ik beoordeel iemand op wat hij/zij zelf zegt of doet; niet op iets irrelevants als een naam of huidskleur. Dat doen alleen "antiracisten".
Dat zogenaamde "institutioneel racisme" is een niet-bestaand non-issue.
Niet-bestaand omdat er geen concrete voorbeelden van zijn.
En non-issue omdat we in het "ernstigste" geval spreken over een gedachte.

Het gedachtendelict "institutioneel racisme" kent geen aanwijsbare slachtoffers, daders of getuigen. Er is niks kapot, niemand benadeeld en niemand ziek, gewond of gedood. Hooguit heeft iemand een sollicitatiebrief geschreven, zonder antwoord te krijgen. En 20 blanke sollicitanten kregen trouwens ook geen antwoord... Nou en? Wat nu?
Dan schrijf je weer een nieuwe. Ik ben nog nooit in een bedrijf geweest waar geen allochtonen werkten. Ik zie ook allochtonen in de tweede kamer, als burgemeester, op TV, in sport en entertainment; teveel om op te noemen. Niks mis mee, maar loop dan niet te janken. Allochtonen mogen eigen bedrijven beginnen; doe dat dan, of solliciteer bij ee allochtoon bedrijf.

Nooit aangetoonde gedachtendelicten zijn geen maatschappelijk probleem.
Wel een maatschappelijk probleem is dat bepaalde minderheden alle negatieve lijstjes aanvoeren. Van schooluitval, werkloosheid, uitkeringsfraude en kleine criminaliteit tot (seksueel) geweld, zware criminaliteit, extremisme en terrorisme.
Ook een maatschappelijk probleem is dat immigratie *kennelijk* een immense kostenpost is van 30 miljard per jaar.
Ter vergelijking; politie en justitie kost ons zo'n 13 miljard per jaar, het leger minder dan 12 miljard.
En terwijl iedereen op dat niet-bestaande non-issue "institutioneel racisme" focust, zijn deze echte problemen nauwelijks bespreekbaar?

Stel dat er inderdaad tientallen Nederlanders zijn die net zo racistisch zijn als Denk en Bij1 bij elkaar. Zou dat dan aan alle genoemde èchte problemen liggen, of aan een paar werkgevers die daar even klaar mee zijn?

Dandruff | 03-05-21 | 15:58

Voor de broodnodige nuance verwijs ik naar een interessant Amerikaans onderzoek terzake uit -schrik niet- 2004.
pricetheory.uchicago.edu/levitt/Papers...
Dit is een schoolvoorbeeld van gedegen empirisch onderzoek en de wetenschappelijke wil om te nuanceren en niet de moralist of de profeet uit te willen hangen.
De slotconclusie:
"We document stark differences in naming patterns between Blacks and Whites, and demonstrate that these patterns change sharply over time. While most Blacks have shifted toward more distinctively Black names (particularly in the late 1960s and early 1970s), the fraction of Blacks choosing starkly White names has also increased. How distinctively Black one’s name was appears to have signaled little in the early 1960s. Naming conventions differed modestly across parental characteristics or neighborhood types. The last two decades, however, have led to a “ghettoization” of distinctively Black names, namely, a distinctively Black name is now a much stronger predictor of socioeconomic status. Among the theories we consider, models in which the rise of the Black Power movement triggers important changes in Black identity appear to be most consistent with our data. We find no relationship between how Black one’s name is and life outcomes after controlling for other factors. If that conclusion is correct, then the proper interpretation of earlier audit studies using Black names on resumes is either that the impact of names does not extend beyond the callback decision (because race is directly observed at the interview stage), or that names are correlated with determinants of productivity not captured by a resume. In our data, it is difficult to distinguish between these competing hypotheses.
More generally, this paper takes first steps toward an attempt to understand what role Black culture might play in explaining continued poverty and racial isolation. With respect to this particular aspect of distinctive Black culture, we conclude that carrying a black name is primarily a consequence rather than a cause of poverty and segregation."
Het kan best zo zijn dat er bij sollicitaties gediscrimineerd wordt op de naam die iemand heeft, maar desondanks heeft die naam geen voorspellende waarde als het gaat om de mate van succes in het latere leven. Het hebben van een 'zwarte naam' is, zo stellen de onderzoekers, eerder het gevolg dan de oorzaak van armoede en segregatie.
Nou. dat gaat er bij de deugdzamen dus niet in. Dat kan en dat mag niet waar zijn. Dus luisteren ze liever naar figuren als DiAngelo die dit soort uitkomsten stelselmatig negeren en liever het halve verhaal vertellen, het verhaal van de discriminerende, racistische 'white supremacist' die de zwarte stelselmatig zijn kans op een betere toekomst ontneemt.

Schoorsteenveger | 03-05-21 | 15:47 | 2

Wat doet die studie nog op internet? Cancellen die hap.

lekgoot | 03-05-21 | 16:37

"More generally, this paper takes first steps toward an attempt to understand what role Black culture might play in explaining continued poverty and racial isolation."

Lijkt me vrijwel ondenkbaar dat dit soort openheid vandaag de dag nog getolereerd zou worden.

Het bedrijf waar ik werk heeft vorig jaar een aantal "Townhall Meetings" georganiseerd waar prominente Amerikanen van Afrikaanse afkomst aan het woord kwamen naar aanleiding van de rellen.

Volgens een van de genodigden is een van de belangrijkste factoren dat de eigen gemeenschap niet toestaat dat mensen zich verbeteren door eigen inzet. Huiswerk doen, studeren, hard werken, geen misdaden plegen wordt vaak de kop ingedrukt met kreten als "Uncle Tom" en "acting white".

Ik denk niet dat hij nog een keer uitgenodigd zal worden...

Anomiemus | 03-05-21 | 18:48

Waardeloos onderzoek natuurlijk. Het bias was enorm, dus ze hebben waarschijnlijk gezocht naar een ‘blank’ bedrijf waar de hit-ratio het beste zou zijn. Hebben ze bv ook bedrijven benaderd waar de inslag ‘turks’ hoog is? Kon daar mevrouw F. Van den Boom , 53 jaar, religie: joods aan de gang?

BenDeLier | 03-05-21 | 15:11

Dus het komt door die discriminerende werkgevers dat de percentages van bijvoorbeeld bijstandsuitkeringen zo afwijken?
opendata.cbs.nl/#/CBS/nl/dataset/8201...

Per 1-1-2020: potentiele beroepsbevolking (volgens CBS inwoners 15-75 jaar)
Nederlands 9.941.010 - aantal bijstand febr '20 = 163.180 - 1.64 % bevolking
Niet-westers 1.838.865 - aantal bijstand febr '20 = 212.430 - 11.55 % bevolk.

Misschien leuk idee voor Eline om eens te onderzoeken hoe dit komt en hoe c.q. door wie daar verandering in zou moeten komen. Of is haar doel ook op dat gebied 'gelijkheid'. Dan moet ze het even zeggen, want dan kunnen Nederlandse inwoners van 55-65 jaar oud ook voor ruim 25 % (mannen) en voor ruim 29 % (vrouwen) de bijstand in i.p.v. een paar jaar langer doorwerken om het bestaan van al die ouders van migranten te financieren die zo tussen 55/60 jaar deze kant op komen om hier "bijstand vanaf de AOW leeftijd" (en een huis, of na scheiding twee huizen) op te eisen.

Van de 490.000 bijstandsuitkeringen per februari 2021 gaat 35.51 % naar NL inwoners (75,75 % van de bevolking!), 10.30 % naar inwoners met een westerse achtergrond en 54.08 % naar mensen met een niet-westerse achtergrond (die slechts 13.74 % van de totale bevolking uitmaken).

Wat dat betreft heeft Eline wel gelijk: het is niet eerlijk verdeeld.

Wering | 03-05-21 | 14:54 | 2

Om dit soort anti-woke analyses tegen te gaan stopt het CBS met het benoemen van 'Niet-Westers'. Niet meer van deze tijd...

Mister-Right | 03-05-21 | 17:50

@Mister-Right | 03-05-21 | 17:50: Nou en? Dat lost het probleem toch op? OK niet voor u en mij maar voor de Volkskrant en Joop en NPO

Slough | 03-05-21 | 20:10

Et tu Bruteo?

SaintNick | 03-05-21 | 14:37

Toch handig bij bedrijven wanneer je gewoon een voornaam voor het mailadres kunt plempen.
Regelmatig een moetje, dan moet je de directie zelf benaderen om nog 'n beetje service te ervaren. Alleen bij de NS werkt dat niet, die lachen jou ook keihard uit.

Boris die Sauertopf | 03-05-21 | 14:28

Hoe lang zal het nog duren voor de overheid(/woke-organisaties) volledig gaat bepalen wie wel en wie niet waar en wanneer in het bedrijfsleven aangenomen wordt?
Organisaties waar je je aan kunt melden als je ergens niet wordt aangenomen, en die dan het betreffende bedrijf helemaal kapot procederen, volledig gesponsord door de belastingbetaler...

naglfar | 03-05-21 | 14:27 | 1

Niet heel lang: het begin is er al: het wettelijke vrouwenquotum. Dat wordt straks automatisch uitgebreid naar kleurtjes en 'gender'. Wie geen kwetsbare ongeslachtelijke Joodse neger met een bult is, kan het wel schudden.

bisbisbis | 03-05-21 | 15:19

En bij Skyhigh nemen ze alleen maar blanke vrouwen aan die lichter zijn dan 65 kilo. Stelletje racistische fatshamers.

Shyhigh zoekt een STAGIAIR(E) REDACTIE CASTING.
Als jij je herkent in het bovenstaande profiel stuur dan zo snel mogelijk je sollicitatiebrief (motivatie) voorzien van je CV naar onze HR afdeling, stage@skyhightv.nl.
www.skyhightv.nl/stagiaire-redactie-c...

Selassie | 03-05-21 | 14:26 | 2

Ze hebben wel een excuus-brunette in het team!

naglfar | 03-05-21 | 14:27

Sollicitatie ronde 2 in badpak. Ronde 3 in een motel in de buurt?

Rechtsdraaiend | 03-05-21 | 15:52

Ik heb een keer iemand van de gemeente op bezoek gehad die vond dat ik status houders een plek moest geven in mijn AV bedrijf. Ik heb toen uitgelegd dat het me niet zo goed zou uitkomen als me bedrijf dan de volgende dag leeg geroofd was. Dat vond ze belachelijk. Toen heb ik haar een video laten zien van alle diefstallen binnen ons bedrijf. Daar zat geen woord fries tussen.

MeneerGuggenheimer | 03-05-21 | 14:22 | 2

Wat was haar reactie??

Rechtsdraaiend | 03-05-21 | 15:54

Quarles van Ufford , zouden ze zelf niet eens in de familiegeschiedenis van deze dubbele achternaam kunnen gaan graven?
Het zou zomaar kunnen dat die aaneenhangt van slavernij, uitbuiting en corruptie.

van Nootegem | 03-05-21 | 14:22

Honderden mails versturen en maar hopen dat er iemand per ongeluk een foute opmerking maakt. Misselijkmakend dit.

johoost | 03-05-21 | 14:19

De schandpaal deed het al goed in de Middeleeuwen op het Marktplein, Twitter en Facebook heeft deze praktijken overgenomen en een modern jasje gegeven.
Het is niet zo verbazend dat Emo-tv ook een stuk van de taart wil. Lekker random schandpalen, gulzig leedvermaak.
Maar hoe ethisch is dit bullygedrag, rechtertje spelen, activisme, framen, clickbaiten van de media?
Vind je van niet, kijk dan niet.

Wij zitten in een economische crisis met erger aan de horizon en daardoor zijn er ook minder stageplekken. Voor iedereen.
Komt zeker door racisme. Al onze problemen komen allemaal door racisme, virussen en klimaatverandering.
Wat een heerlijke simpele wereld. Het is alleen de mijne niet.

MistaRazista | 03-05-21 | 14:06

Eigenlijk zou je skyhigh kapot moeten mogen procederen wegens het zonder toestemming opnamen maken van je medewerker(s).
.
"Onderzoek". M'n zolen.

pietvanvliet | 03-05-21 | 13:48

Het blijft schandalig dat de publieke omroep waar iedereen aan mee betaald via de belastingen maar door kan blijven gaan met het zaaien van haat en mensen tegen elkaar op te zeten op basis van ras. Ik heb in mijn 40 jaar nog nooit een echte racist gezien in mijn vrienden en kenniskring. Een grapje over iemands afkomst of huidskleur maakt iedereen wel eens, dat hoort erbij, net als grapjes over dikke en dunnen mensen en ga zo maar door. Maar in de wereld van de linkse NOS is iedereen dan dus meteen racist. Het wordt echt hoog tijd dat deze omroep van de subsidie infuus wordt afgehaald. Schaam me kapot dat een site als joop.nl waar ik als rechtse kiezer elke dag voor nazi wordt uitgemaakt kan bestaan omdat ze belastinggeld ontvangen... om van te kotsen.

76435 | 03-05-21 | 13:37

Deze achterbakse mensen hebben geen enkele ervaring in het bedrijfsleven en zitten vastgeroest in hun stompzinnige bubbel.

Ik heb 35 jaar als expat gewerkt in het Midden-Oosten en Azië. huidskleur speelde geen enkele rol.
Mentaliteit, daar ging het om.

Het wordt tijd dat we eens gaan afrekenen met de NPO.

De continue haatcampagne tegen de blanke burgers heeft een omgekeerd effect.

De NPO is ervoor verantwoordelijk dat burgers van alle kleuren tegenover elkaar komen te staan.

Bolhoed | 03-05-21 | 13:14 | 1

Precies, ik werk al meer dan 20 jaar in de Cariben en Suriname. Altijd word ik in Suriname uitgelachen omdat ik als blanke, zo mooi 'roze' word door de zon. En dan na het werk bestellen we een djogo Parbo met vier glazen en we hebben volop pret.
Flikker op met je racisme.

Gele Beer | 03-05-21 | 14:08

Ik zou als ondernemer uiteraard even een factuurtje sturen voor de onvrijwillige deelname.

bees-t- | 03-05-21 | 13:07

Die drie vrouwen midden onder....
De Manson brides zijn er niks bij, brrrr.

D-Fens_1963 | 03-05-21 | 13:04

Beste Heer/Mevrouw,

Wollah, ik zoek werk.

Groet, Ali

usb stok | 03-05-21 | 12:57

Ik krijg een steeds grotere hekel aan dit soort 'Witchfinder General' figuren, die zelf in een egaal blanke omgeving opereren, maar graag vingerwijzen naar anderen die ze van discriminatie kunnen beschuldigen.

En van 'kleurenturvers', lieden die tellen hoeveel migratieachtergrondiërs er allerlei tv programma's rondlopen. En van 'divibokaal' verzinners, waarbij je punten kunt scoren als je migratieachtergrondiërs op een 'positieve' manier in beeld brengt. Dat laatste mag van mij overigens, zolang je dan ook maar de 'negatieve' aspecten van de verrijkende instroom van de afgelopen 50 jaar niet structureel onder het tapijt veegt. Maar dat gebeurt natuurlijk wel.

Dr_Johnson | 03-05-21 | 12:46 | 2

Stond met een uitgesproken BLM aanhanger te wachten op onze gezamelijke vriend. Kwam er een dame langs met een gedrogeerd kind in haar handen, duidelijk niet van haar. "Money" geven gingen we niet, ik zei na dat ze dat kind naar school moest laten gaan, en dat iedereen door had wat ze deed. Die kerel naast me sneerde dat ik het gewoon moest negeren. Later legde ik uit dat het mensenhandel was met kinderen. Maar hij vond het niet interessant. Wat aan de andere kant van de planeet in Amerika gebeurde vond hij belangerijker.

Zo ook die heksenjagers van jou, als er geen makkelijke puntjes en factuurtjes te scoren zijn, is het probleem niet tastbaar voor hun.

GeheidEenGeit | 03-05-21 | 13:13

Dit vind ik dan dus een stuk kwalijker dan een 'foute' poster. Maar dit mag natuurlijk allemaal wel, want deugen. Mooie respons van de ondernemer, misschien beetje vreemde uitspraak, maar volgens mij kun je het gewoon al aan die rotkoppen zien dat je met van die deugers te maken hebt. Alles en iedereen de grond in trappen en zich dan heel erg moreel verheven op de borst kloppen *Zum Kotsen* .

Kijken die lui weleens opsporing verzocht? Er is nu eenmaal een reden dat niet-westerse allochtonen (vooral islamitische) niet vooraan staan en dat heeft vooral met hun eigen onvermogen tot integratie te maken, wollah keel, fawakah. Ja zulke figuren zou ik ook niet aannemen. Kijk als deze groepen continu hun vooroordeel bevestigen, dan zouden ze logischerwijs eerst de hand in eigen boezem moeten steken. Maar ja, moslims en zelfreflectie alles is de wil van Allah.

Eigenlijk zouden dit soort figuren publiekelijk aan de schandpaal genageld moeten worden, zo van kijk eens wat een enge gluiperds. Maar ja zolang ze in hun eigen bubbel blijven is dit allemaal bon ton. Gelukkig heb ik verder weinig met dit soort engnekken te maken. Tip voor iedereen, blijf er ver vandaan in je gezicht zijn ze aardig, vriendelijk maar achter je rug om steken ze je helemaal lek.

TrickMeister90 | 03-05-21 | 12:45 | 1

Het punt is ook dat het geen vooroordeel meer is. Op een gegeven moment heet het gewoon ervaring, of een oordeel.
Jammer dat de goeden onder de kwaden moeten lijden, maar dat geldt andersom ook: immers, men heeft kennelijk ook het vooroordeel dat alle Nederlandse werkgevers alleen maar autochtonen willen aannemen.

Wering | 03-05-21 | 13:31

Ik vind het opricht schokkend, maar ook typisch Nederlands. Alles kan en mag. Het morele kompas is al deccenia lang kapot.

halfvolle glas | 03-05-21 | 12:42

Het zijn niet anders dan deugfascisten.
Dit zijn de laffe handlangers waar elke tirannie op draait.

Lafayette | 03-05-21 | 12:41

Tsja, dat krijg je van het gebruik van quasi-hip Engels. Maartje Kamphuis (werkzaam bij Skyhigh TV), functieomschrijving: "HEAD OF DIGITAL".Dat wordt dus al gauw: Maartje Kamphuis: Pijpen of digitaal.

Rhenium | 03-05-21 | 12:39 | 2

Zo gesteld wordt het beroep van headhunter best wel interessant.

Ruikbaard | 03-05-21 | 13:08

lol

Jemoesteensweten | 03-05-21 | 13:58

Zo rolt de linkse-deugmaffia nu eenmaal. Ze zullen zich nooit eens afvragen wat de werkelijke oorzaken zijn, daar durven ze hun vingers niet aan te branden.

Ruikbaard | 03-05-21 | 12:36

In de 45 jaar dat ik mijn eigen bedrijf had, heb ik meer dan voldoende ellende meegemaakt met allochtone medewerkers. Diefstal, bedreiging, niet op komen dagen, vaak ziek, ineens wegblijven en tijdens ramadan niet vooruit te branden etc. Ik was er helemaal klaar mee. Op een gegeven moment geen allochtonen meer in dienst genomen. Dat gaf een hoop rust in de tent.

Jemoesteensweten | 03-05-21 | 12:19 | 3

En gelijk heb je, ze hebben het voor zichzelf verpest.

usb stok | 03-05-21 | 12:40

Ja, daar gaat men altijd aan voorbij, dat er een reden/aanleiding is. En zo lang men die niet aanpakt, zal er toch echt niet veel veranderen.
Alle uitkeringen zullen we als maatschappij moeten ophoesten, maar het traject voorafgaande aan een levenslange uitkering wegens arbeidsongeschiktheid, komen toch echt voor rekening van de werkgever.
Het hoge percentage vrouwen dat behoort tot de zgn. 'niet beroepsbevolking' is hoog onder allochtonen "want traditie".
Nederlanders werken wel langer door, want al werkte oma niet volgens de (NL) traditie, voor Nederlander geldt nu eenmaal dat "tijden veranderen".

Ook opvallend: ik lees nooit iets over Nederlanders die niet worden aangenomen bij een bedrijf dat door een allochtoon is opgericht.
Mogen Nederlanders wél worden buiten gesloten? Zou stoer zijn als dat bedrijf dáár eens een onderzoekje naar zou doen.

Wering | 03-05-21 | 12:41

Veel discriminatie-/racismeroepers worden beoordeeld op de inhoud van hun karakter en hun gedrag, maar dat hebben ze zelf niet in de gaten.

plamoen | 03-05-21 | 12:57

Reactie ondernemer is top! Spijker op zijn kop!

rman | 03-05-21 | 12:10 | 3

Laatste 5 zinnen waren voldoende geweest. Rest is verspilling van energie...

Canis.bonus.es | 03-05-21 | 12:16

@n sunny, hoe meer zinnen de ondernemer aan deze gekken besteed, des te hoger wordt de kans dat er een opmerking bijstaat die ‘bewijst’ dat de ondernemer ‘niet fris’ is. Juist als er emotioneel gereageerd wordt: “gaat mij zeker beschuldigen van..” = aannames mevrouwtje. Korter is dus altijd beter. Nu u weer, met uw zeer inhoudelijke tegel

Canis.bonus.es | 03-05-21 | 15:50

We staan machteloos. Dit denken wordt vanuit de overheid allemaal gestimuleerd.
Zie: nos.nl/artikel/2322389-mbo-er-met-mig...

Alle redenen worden opgesomd: verkeerde studiekeuze, tienermoeders, taal niet goed spreken, geen bijbaantje, te veel in eigen kringen blijven verkeren, etc.

Ieder normaal mens zou dan gaan denken aan voorlichting, stimuleren, e.d. bij de doelgroep zelf teneinde de situatie te verbeteren.
Maar néé..... de onderzoekers vroegen zich af of er ook sprake kan zijn van discriminatie door werkgevers, dus.... grote zak geld om dát te onderzoeken.
Waanzin, want de uitlag weten we al: zij zoeken en zullen vinden wat zij willen vinden.
En de doelgroep kan op hun lauweren rusten en met de vinger blijven wijzen.

Ze wíllen kennelijk geen verbetering en dat geldt dan zowel voor de doelgroep als voor de deugers en de overheid.
Ik vraag mij altijd af wat men met dergelijke acties beoogt, want de 'schuldige blanken' worden hier zeker niet bereidwilliger van!
Die wacht ook op wat meer 'gelijkheid' van de andere kant zoals gelijkheid m.b.t. gebruik sociale voorzieningen, misdaad, zorgkosten, aantal wanbetalers zorg, gebruik jeugdzorg, etc.

Wering | 03-05-21 | 12:05 | 1

Goede punt. Echter met rake analyses schiet je ook niet veel op. Thierry (in zijn betere tijd) zei eens dat er een nieuwe zuil moet komen. IK denk dat dat de enige werkelijke oplossing is.

ultraman | 03-05-21 | 12:11

Eline Vreugdenhil is een buitengewoon minderwaardig mens.

Montgomery Burns | 03-05-21 | 12:04

Naast de divibokaal heb je blijkbaar ook de NSBokaal en die gaat deze week naar SkyHighTV.

Basil Fawlty | 03-05-21 | 12:03

Wanneer wordt nou eens eindelijk de jacht op deze uit braaksel opgetrokken mensen geopend...

Broodplank | 03-05-21 | 12:00

Hoe divers is het personeelsbestand van GeenStijl eigenlijk?

cruise | 03-05-21 | 11:59 | 4

Hoe divers ben jij?

Mr_Pikibelly | 03-05-21 | 12:37

Ik vind Spartacus een lekkere neger!

Rhenium | 03-05-21 | 12:43
▼ 1 antwoord verborgen

Subsidie afnemen.

keestelpro | 03-05-21 | 11:59

Zo te zien werken er allemaal mannen bij SkyHighTV ...
Oh sorry.

vlotterik | 03-05-21 | 11:59 | 1

En een stelletje moerasnymfen.

Asteroid-B612 | 03-05-21 | 12:39

bij de Televisies en cultuur commissies. Heb veel met ze mogen optrekken. Al dachten ze dat ik een grapje maakte toen ik een diversiteit aan vrienden beschreef tijdens navertellingen over weekendjes uit. "Waarom uit met Indiers?" Tja, weet nog steeds niet wat er mis is met buitenlandse vrienden. Ga je met de TV poppetjes op reis. Dan nemen ze hun bubbel mee. Locals ontmoeten telt alleen als ze welvarend zijn. Anders is het meteen een ervaring: "We waren geholpen door mensen die van het land moesten leven. Zo zie je maar weer, he." Het liefst is het geen gated community maar een estate. I.p.v. Nederlander ben je eerst blanke Nederlander. En bij buitenlandse invloeden terug in Nederland reageren ze ook zelfverheven. Taxi is toch goedkoop, chauffeur is toch buitenlands? Een ingenieur uit India voor de sollicitatie van 5k/maand, vast omdat hij goedkoper is. Expats als vriendinnen worden aangezien voor au pair. Au pairs worden aangezien voor schoonmakers. Groene energie is het helemaal, maar ik zet nooit kantoor apparatuur uit. Recycling; Heel belangerijk, maar wordt toch wel voor je gedaan. Want onze tijd is te waardevol. Gewoon veel factureren, want dan is je werk plots wel wat waard. "Die van de techniek, toch getrouwd met een Chinees? Oh ja, leuk. Leuk voor hem." Neerbuigendheid ten top.

GeheidEenGeit | 03-05-21 | 11:59 | 3

Of:
- "Ik heb helemaal geen problemen met moslims. Die man van de Libanese delicatessenwinkel is zooo'n aardige man, ik kom er al jaren, zooo'n aardige familie."
- "Eh, ze zijn christelijk"
- "Oh"

Angelina-a | 03-05-21 | 12:10

@Angelina-a | 03-05-21 | 12:10:
Op feestjes trots je foto’s van vakantie in bv Pakistan of Tanzania laten zien, waar je de lokale bevolking ongevraagd en zonder gêne in de smoel hebt gefotografeerd. Beetje blaten tegen je blanke vrienden “hoe mooi en verrijkend de cultuur is”. Onderwijl je gevulde dadels wegspoelen met een chardonnay. Allemaal blanken om je heen.

Ik ken ze ook.

Nuuk | 03-05-21 | 12:28

@Nuuk | 03-05-21 | 12:28:
En trots zijn dat ze hebben afgedongen op een 1 euro t-shirt op de markt want "dat is hun cultuur."

Basil Fawlty | 03-05-21 | 13:20

Racisme kun je niet meten. Racisme kun je niet kwantificerend vaststellen. Racisme zit in de hoofden (en; de harten) van mensen.
-
Pak de echte discriminatie aan (is in Nederland heel aardig bij wet geregeld) en hou op met dat eeuwige gezeur over 'racisme', die in ernst en omvang in Nederland -in vergelijking met heel wat andere landen- behoorlijk meevalt.
-
En hou op met dat eeuwige een-op-een overnemen van de compleet doorgeslagen 'wokerigheid' van de VS. Er is niet één enkel land in Europa te vinden waar de kretologie en de waanzin van de (onderling compleet verdeelde) Amerikaanse 'beweging' zo letterlijk en zo hijgerig wordt gekopieerd.

bisbisbis | 03-05-21 | 11:59 | 2

In de UK is woke nog wel even verder doorgeslagen dan in de VS.

ultraman | 03-05-21 | 12:06

@ultraman | 03-05-21 | 12:06:
Blaten omdat het kan. Geef eens een voorbeeld/linkje of ga anders bij SkyHigh solliciteren.

Penus Decoratus | 03-05-21 | 12:39

Ik denk dat velen, waaronder kennelijk ook de creatievelingen bij SkyHigh, niet voldoende beseffen dat discriminatie in de meeste gevallen een reactie is op een werkelijkheid en niet een vooringenomenheid die aan die werkelijkheid voorafgaat. Als wij bijvoorbeeld worden opgeroepen om "waakzaam" te zijn en melding te maken van "verdachte pakketjes", dan wordt ons expliciet gevraagd om te discrimineren, om onderscheid te maken tussen verdachte en niet verdachte pakketjes. Op basis waarvan? Op basis van context, van feiten, van algemeenheden, van theorieën, van veronderstellingen. Het is volstrekt onmogelijk om het er zonder te discrimineren levend vanaf te brengen.
Als je die reacties onderzoekt, als je die reacties aan de kaak wilt stellen, dan zul je ook de werkelijkheid waarop gereageerd wordt aan de orde moeten stellen, dan zul je het verband tussen het één en het ander moeten durven onderzoeken.
Natuurlijk, iemand, een individu, kan zomaar het slachtoffer zijn van discriminatie. Daar twijfelen maar weinig mensen aan, denk ik, dat dit gebeurt. En het is echt niet zo moeilijk om die discriminatie aan het licht te brengen, want die is er altijd geweest. Maar laat dan ook zien dat die overal opduikt, en in ontelbare gedaanten. En laat ook zien waar die discriminatie een reactie op is, toon de werkelijkheid achter het vooroordeel, probeer te duiden hoe dat vooroordeel tot stand kwam, laat de lelijkheid van de werkelijkheid zien waarbinnen discriminatie vorm krijgt. En als je naar oplossingen zoekt, probeer dan ook wat aan die werkelijkheid te doen en die werkelijkheid niet weg te drukken, te vervalsen, mooier te maken dan-ie is, op te leuken, bij te kleuren.
Robin DiAngelo stelt in haar boek White Fragility, dat als een blanke een andere blanke ten stelligste aanraadt om een bepaalde wijk in zijn stad te vermijden omdat in die wijk beroving, diefstal, moord en doodslag aan de orde van de dag zijn een rabiate racist is, ook als hij niet eens vermeldt dat het om een 'zwarte' wijk gaat. Zij vindt dat een dergelijk advies ongepast is en achterwege moet blijven. Dus ook maar geen verdacht pakketje melden dan?

Schoorsteenveger | 03-05-21 | 11:51 | 9

@Basil Fawlty | 03-05-21 | 13:14: LOL Evergreen College. Ik woonde daar dus ECHT om de hoek. Letterlijk een paar straten verder. Dat waren toen al gekkies, en sommige van die studenten kwamen in een sportsbar, "The Brotherhood" (die ik uiteraard "Muslim Brotherhood" noemde). Wij gingen altijd naar McCoys tavern. Lekker ranzige loser bar met veel punk rock in de jukebox. Mooie tijd0n.

Asteroid-B612 | 03-05-21 | 13:31

@ultraman | 03-05-21 | 12:03:
Wat the Woke doen is de 'racisme'-lat heel laag leggen, en als je dan onder druk toegeeft "ja, dan ben ik ook een racist" wordt diezelfde lat weer hoger, op de oude plek, gelegd. DiAngelo herdefinieert het begrip racisme op slinkse wijze. het draait allemaal rond het dubieuze begrip 'implicit bias', het idee dat je 'zonder erg', zonder dat je je ervan bewust bent, gebukt gaat onder vooroordelen die jou door opvoeding en cultuur zijn bijgebracht.

Schoorsteenveger | 03-05-21 | 15:05
▼ 6 antwoorden verborgen

Joris dan ook de verzonden tijd weg. Nu kan achteraf alsnog bekeken worden naar wie het gemaild is.
Wel een NSB actie van SkyHigh trouwens.

TERUGVANWEGGEWEEST | 03-05-21 | 11:35

Wat valt nog meer op aan die roomblanke foto? Eérst alle mannen, en daarna pas alle vrouwen. Moet dat tegenwoordig niet andersom?

Mister-Right | 03-05-21 | 11:34 | 2

Goed opgemerkt. De vrouwen staan ook netjes onder de mannen zo als het heurt, proest. Wat een stelletje hypocrieten.

Tronald_dump | 03-05-21 | 11:43

Lijntje tussen zetten met een pop-upje "Dit is nou een concreet voorbeeld van het Glazen Plafond"

BASinnic | 03-05-21 | 11:58

Wat is er mis met een beetje discriminatie?
De mensheid discrimineert al zolang hij op twee benen rondloopt. Als dat niet het geval was, dan zouden er nu geen Kaukasiërs, negers, indianen, Inuit, Aziaten en dergelijke zijn maar waren we nu een smeltkroes van van de genenpool en was er nu sprake van één homogeen ras.

Alco-de-Holist | 03-05-21 | 11:34 | 4

Ze noemen alles discriminatie maar er is ook zoiets als voorkeur.
Daarbij ben toch vrij om je eigen personeel samen te stellen?

pejoar | 03-05-21 | 12:00

Helemaal mee eens. Tijdens mijn ervaring met een eigen winkel (ik dank mijn eigen god nog iedere dag op mijn knieën dat ik die niet meer heb) werden we via een werkgroep van de winkeliersvereniging betrokken om meer klanten van allochtone afkomst te bedienen. Lange sessies, veel subsidies.

Totdat de Turkse buurman van zo'n telefoonhoesjeswinkel op mijn uitnodiging een sessie bijwoonde.
Zijn eerste zijn: denk je nu echt dat een <insert onderdaan van land met rode vlag met maan en ster> bij een Nederlander koopt? Nee, we kopen bij elkaar want dan komt het geld terecht waar het hoort
Zijn tweede zin: We lachen om die Nederlanders die bij de Turkse groentenboer komt, komen we mooi van de zooi af.

Zijn derde zin, Al geef je ons geld toe we kopen niet bij een Nederlandse kleine ondernemer als we het bij ons eigen volk ook kunnen krijgen.

Alle sessies na dit intermezzo werden terecht gecanceld (wel € 25.000 subsidie door de gootsteen)

muggetje | 03-05-21 | 12:03

@muggetje | 03-05-21 | 12:03:
Het lijken wel gereformeerden of katholieken! Ik ken dat van vroeger uit mijn dorp. Het zal zeker zo zijn en je hebt het ook over gemeenschappen die sterk gesloten zijn.

Natuurlijk komen die Marokkanen en Turken ook wel bij Nederlanders, Chinezen of Surinamers maar ik geloof je onmiddellijk dat dit zo gaat.
Ik snap alleen dat lachen van een Turkse groenteboer niet over Nederlandse klanten. Hun waar is toch niet zo slecht? Een Nederlandse groenteboer heeft vaak betere waar (niks vooroordeel) maar die van de Turk zijn meestal ook goed. Beter, verser dan de supermarkt, en je kunt er nog eens wat lekkere exotische producten halen. Goedkoop ook.
Toen ik nog in Utrecht woonde , haalde ik kruiden altijd in Lombok, de Kanaalstraat. Goede kwaliteit en was in ieder geval ooit 7 maal goedkoper dan dezelfde goede kwaliteit kruiden op de markt van Vredenburg.

Nuuk | 03-05-21 | 12:18
▼ 1 antwoord verborgen

Die farizeeërs van de EO en CU zouden zelfs als Jezus nu had geleefd hem beschuldigd hebben van racisme en seksisme. Alle 12 discipelen waren man en hadden de zelfde etniciteit. Er zat geen 1 moor of Samaritaan bij.

Tronald_dump | 03-05-21 | 11:30 | 1

Aan de andere kant droegen ze wel jurken,

Snertjong | 03-05-21 | 11:43

Walchelijk

nee_toch? | 03-05-21 | 11:29

Griffermeerd Goes Woke... Vrijwillige gedachtenpolitie die "racisme" uitlokt, daar zitten we in Nederland nou echt op te wachten.
Heel veel plus voor de reactie van de ondernemer.

J.P.Drapeau | 03-05-21 | 11:27

Mijn naam is Fokje Modder en ik wordt steeds niet aangenomen bij de EO ondanks dat ik alle kwaliteiten heb die ze vragen.

Tronald_dump | 03-05-21 | 11:24 | 2

Jij ook al? Ik (Chris ten Hond) wordt ook steeds weer geweigerd!

Nuuk | 03-05-21 | 11:41

LOL

vlotterik | 03-05-21 | 11:52

Doe ook even een test met een witte man die pvv stemt en een Turk die Denk stemt. PVV-ers worden uitgesloten, moeten zwijgen over hun mening en kunnen alleen in hun huiskamer vrij spreken. Mooie tijden in het diverse nieuwe Nederland

Eddy67 | 03-05-21 | 11:23

Heeft Bartjens de eerste opdracht van omroep Zwart binnen? Klinkt als een Akwasistreek

NaughtiusMaximus | 03-05-21 | 11:19

Als het niet zo gekmakend hypocriet en achterbaks was, zou het hilarisch zijn.

MickeyGouda | 03-05-21 | 11:18 | 3

Het wordt tijd dat gezond verstand opnieuw zegeviert, en de illiberale 'cancel culture', zelf wordt 'gecancelled'. Waarbij er geen censuur zoals uiteindelijk in een communistisch land ontstaat, waar kritiek wordt uitgewist, echter verschillende opvattingen naast elkaar kunnen bestaan.. Dàt, is pas "inclusief" + "divers".

De 'woke' brigade leeft vooral op Twitter, echter blijft in werkelijkheid uit een kleine minderheid, schreeuwende, (extreem) linkse vrouwen bestaan.

Willekeurig voorbeeld: Zie hierboven. Dus waarom geven we deze mutsen zoveel macht (??)

Nederlandop1 | 03-05-21 | 11:27

@Nederlandop1 | 03-05-21 | 11:27:
Ze zijn helaas ook veel te vinden onder BNers en de media. Daarmee hebben ze een ongekende toegang tot media en dus een miljoenenpubliek. Zo werkt propaganda. Het is bovendien reuring in de tent en dat is wat de media nodig heeft om kijkcijfers omhoog te helpen. Of iets waar is maakt niet uit, wel of je er veel kijkers mee krijgt en er over je gepraat wordt.

Nuuk | 03-05-21 | 12:22

@Nuuk | 03-05-21 | 12:22: Dit was van mij uit, een retorische vraag.

Het filter van nepnieuws, vormt ook in Nederland een probleem.

Nederlandop1 | 03-05-21 | 13:35

Doe is brief schrijven naar Frank de Boer. Die discrimineert, vrouwen, gehandicapten en mensen op leeftijd.

En zijn personeel is zeker niet representatief voor heel Nederland. De kleurtjes zijn over vertegenwoordigd. Voor de diversiteit zou Henk Krol en Lucille Werner bij de selectie moeten zitten.

Tronald_dump | 03-05-21 | 11:18

Hebben ze geen mensen met een migratieachtergrond in dienst bij die EO-kloon?

Watching the Wheels | 03-05-21 | 11:15

Ik wil niet dat mijn belastingcenten terecht komen bij deze kansloze toko. Ongezien de pleuris voor het witte meisje en de witte bazen. Hulde voor de ondernemer!

Het Noorden | 03-05-21 | 11:14

En dan ook nog een test tussen 2 blanke personen, waarvan er een ‘vrijwilliger voor FvD’ op zijn cv heeft staan en de ander ‘vrijwilliger voor GroenLinks’. Eens kijken of er verschil is.

relatief | 03-05-21 | 11:12 | 2

Heel juist.
En dan zou ik deze test ook willen doen bij bedrijven waar getinte of zwarte mensen de baas zijn. Nu had ik wel eens gehoord, maar geef toe niet gecheckt, dat ook bv Turkse en Marokkaanse bazen en bazinnen weinig trek hebben in Turken en zeker Marokkanen aannemen.
Dit soort laster komt al vele jaren voor en dient alleen om te deugen en een scoop te hebben welke het nieuws haalt en daar is het om te doen. Het wordt onderzoek genoemd, maar het mag die naam niet dragen, zelfs niet in de schaduw daar van staan. Neem nu dit bedrijf. Er wordt dus een fictieve sollicitatie gestuurd door een persoon met Nederlandse naam en eentje exotisch. 2 gevallen, wat is dat voor onderzoek? Kan je werkelijk niets op generaliseren.

Jaren geleden las ik eens in een stadskrantje een interview met 2 horeca-ondernemers. In zo’n krantje krijgen gewone mensen nog wel eens een aandacht. Ook zij waren beschuldigd in de media van racisme want ze zouden Marokkaanse jongens aan de deur weigeren. Ging om disco en dans-café. Zij waren hels om in het racisme hoekje gezet te worden. Ze weigerden inderdaad groepen Marokkaanse jongens en dat was geen vooroordeel maar een oordeel. Altijd gedoe en agressiviteit. Ook blanke jongens moesten er wel eens uit worden gezet, ook die konden dan te keer gaan, maar daar bleef het bij. Marokkanen opereren in groepjes, eerst binnen waar ze gasten lastig vallen. Slaag je er in ze buiten te zetten, dan konden ze zeker zijn dat ze korte tijd later terug zijn met nog veel meer licht getint jongetjesvolk.
Hun advies aan die jongens was om eens hun vriendinnen, zussen, nichtjes mee te nemen. Dat werkt wel paciferend.

Nuuk | 03-05-21 | 11:52

Ik zou ze allebei in de prullenbak gooien. Mensen die vrijwilliger zijn bij een politieke partij sporen niet.

EmilioEsteves | 03-05-21 | 12:00

Eline, je bent eigenlijk schandalig bezig en onderdeel van een probleem wat steeds groter wordt. Dit straalt ook vervelend af op Nederlanders als mijzelf, (joods-irakese met 'moeilijke' achternaam) die gewoon nette brieven sturen en prima een baan kunnen krijgen. Kijk eerder eens naar het niveau van een sollicitatiebrief, in bepaalde kringen zijn die bedroevend slecht, zowel op taal als op motivatie. En kijk eens naar problemen waar werkgevers soms mee te maken krijgen wanneer en teveel mensen uit een bepaalde groep werkzaam zijn. En ga dat eens even bij die eigen groep neerleggen.
Namens mijzelf en mijn allochtone hardwerkende collega's uit allerlei windstreken; bedankt voor je maatschappelijke bijdrage met je stigmatiserende flutonderzoekje.

letopuwzaak | 03-05-21 | 11:12 | 4

@van Oeffelen | 03-05-21 | 11:33:
Ondanks zulke grammaticale fouten word ik aangenomen!:-)

letopuwzaak | 03-05-21 | 11:42

Klopt. Wij krijgen soms ook een brief binnen met krom taalgebruik en dat moedigt niet aan iemand uit te nodigen. De recente voorbeelden gaan over mensen met een autochtoon Nederlandse achternaam. Ik ga er vanuit dat dit klopt en geen vals blank mediaclubje is.

Altijd weer zijn deze moraalridders zelf roomblank, wonen in roomblanke buurten waar ze hun sneeuwwitte cafés of kerken bezoeken. Wanneer de kinderen naar school gaan, wordt het wel eens lastig, zeker in grote steden. Kunnen je koters zo maar bij te veel anders gekleurden komen! Overal blijkt dan weer dat deze progressief linkse deugers hun kinderen op een school willen hebben met vooral veel witte kinderen en bereid daar een flink stuk voor om te fietsen.

Die EOers deugen vaak ook niet. Alleen al dat bedrijf; opgezet omdat je op deze manier “extern” bent en de EO (of welke omroep dan ook) je veel meer kan betalen dan wat ze direct mogen doen. Heel normaal in het Hilversumse vooral ook onder publieke omroep types.
Dat zalvende gedoe van zo’n Bert van Leeuwen, Mark Dik en übergruwel Arie Boomsma. Die laatste heeft alleen carrière binnen de EO kunnen maken (totdat hij er weg liep) omdat hij een fysiek aantrekkelijke verschijning is. Ze hadden toen bij de EO ook Mirjam Bouwman, een werkelijk prachtige vrouw. Bouwman is echter nog bij de EO en doet vooral wat programma’s die echt duidelijk Christelijk zijn of meer human interest. Zij heeft wel het vermogen om in die programma’s de mensen die centraal staan, ook centraal te laten staan. Kan op de achtergrond blijven en wat je ook van die programma’s vindt, dit is iemand die gewoon haar vak beheerst. En zich zeker ook bewust is van haar aantrekkelijkheid.
Tegen zo iemand kan ik niets hebben, of eventueel respect hebben, niet voor de van Leeuwens en Boomsma’s van deze wereld.

Nuuk | 03-05-21 | 12:10
▼ 1 antwoord verborgen

Er is reeds een mooie pakkende naam bedacht voor dit soort politiek-correct geneuzel: betuttel-racisme.
Zoals de ondernemer terecht zegt: laat onnozele figuren zoals Bert van Leeuwen eens een programma besteden aan het hoe en waarom van het dikwijls afwijzen van allochtone kandidaten. Zouden ze dat durven..?

Hendrick9999 | 03-05-21 | 11:09 | 1

Natuurlijk niet. De kernvraag van deze kwestie wordt vermeden. Volgens de programmamakers is het racisme en daarmee punt uit. Zo draait men al jaren.

Rico Tampeloerus | 03-05-21 | 11:18

Geweldige reactie van de ondernemer.

letopuwzaak | 03-05-21 | 11:06

Geachte mijnheer, mevrouw van SkyHigh,

Hierbij solliciteer ik naar de functie als stagiair.
Aan de samenstelling van uw peper-en-zout-kleurige team te zien, maak ik een goede kans, want ik ben net zo blank als iedereen in uw team.
Ik ben wel man, misschien is dat een probleem, want ik zie in uw video alleen maar dames voor deze onbetaalde stagiarefunctie. Wellicht wilt u mij als man dan een directorfunctie geven?
PS Ik ben een jaar geleden bekeerd tot de islam, maar heb voor mijn sollicitaties wel mijn Hollandse achternaam behouden, dus ik ga ervan uit dat u mij dan wel zult aannemen.

Graag hoor ik van u.
Met vriendelijke groet,

Angelina-a | 03-05-21 | 11:05 | 1

Geachte mevrouw/mijnheer/overige Angelina-a,
wij hebben uw sollicitatie met interesse ontvangen en zijn van mening dat u op de goede weg bent om ons inclusieve en diverse team op termijn te komen versterken. Uit uw alias laat u zien dat u zich als vrouw identificeert of op zijn minst met de gedachte speelt om die enge muren van genderhonkvastheid te doorbreken en een meer genderfluide identiteit aan te nemen. Mogen wij in deze adviseren om voorzichtig aan in de veilige thuisomgeving te beginnen met het dragen van opplaktieten, om aan het transitiegevoel te wennen?
Hoe dan ook, wij volgen uw ontwikkeling met interesse en wanneer de volgende stap is gezet zien wij graag uw vervolgbrief tegemoet om eventueel de procedure op te starten.
Met vriendelijke groet,
Jantien-Kees, die zich vandaag als een krop sla identificeert.

Graaisnaaiert | 03-05-21 | 11:14

Dit noemt een Havo twee scholier nog niet eens een onderzoek. Wat een armoede.

SterF... | 03-05-21 | 11:03

Man man... Je zou maar een eerlijke hardwerkende neger zijn in Nederland en een leuke baan krijgen. En dan je er van bewust zijn dat iedereen om je heen denkt dat je de HR excuusneger bent, en niet daar zit omdat je gewoon competent bent.

Wilhelm Tell | 03-05-21 | 11:02 | 2

Dat had ik een keer bij een ontslagronde volgens bevolkingsafspiegeling. Er moest een allochtoon in.
Gelukkig ging dat model niet door, daar had ik me hoogst ongemakkelijk bij gevoeld.

letopuwzaak | 03-05-21 | 11:14

@letopuwzaak | 03-05-21 | 11:14: LOL
En bedrijven in dit land moeten de volgende 50 jaar met Bedrijven uit China concurreren..
Ik geloof dat de Romeinen tenminste nog lol hadden toen ze hun beschaving de grond in boorden.

Wilhelm Tell | 03-05-21 | 11:18

Het is eigenlijk van de zotte dat je als ondernemer niet zelf mag bepalen wie je wel en wie je niet voor je zaak aanneemt. Selecteren op kleur. Pigment inventariseren. Volgens mij is dat racisme en discriminatie.

Graaisnaaiert | 03-05-21 | 11:02

Ze kunnen een voorbeeld nemen aan islamitische en etnisch gerichte slagerijen, supermarkten, bakkers en dergelijken, waar de helft van het personeel gewoon Nederlandse blonde meisjes zijn.

ceesreis | 03-05-21 | 10:54

Ik heb in mijn bedrijf voornamelijk nederlanders werken met voornamelijk nederlands klinkende voor- en achternamen. Verder een paar Antilianen, 1 Molukker, 2 Surinamers, 2 uit Marokko en een Afghaan. Het maakt voor mij niet uit hoe je ze noemt. Of waar ze vandaan komen. Ik zie de verschillen wel, maar ik stuur graag de beste mensen naar mijn klanten toe. Alsof je een voetbalteam opstelt, zeg maar. RAL 9010 of 9005, het zal wel. Laten we vooral de beste mensen uitzoeken. En verder vind ik het natuurlijk fijn als mijn dochter niet met een moslim thuiskomt.

Happy People | 03-05-21 | 10:52

Sommige stereotypen zijn stereotypen omdat ze waar zijn. Herkenbaar :
1) Vrouwen : Tegen de tijd dat ze 35 zijn zitten ze allemaal zwanger thuis, en dan kan ik ze een jaar doorbetalen, nieuw personeel aannemen en inwerken om iets gedaan te krijgen. Schiet niet op en kost me teveel geld.
2) Surinamers, Antillianen, Ghanezen e.d. Hartstikke aardige jongens, maar te vaak te laat, altijd zwak ziek en misselijk, en als ik ze niet achter de vodden zit voeren ze het liefst zo min mogelijk uit.
3) Marokkanen : Zitten prima jongens tussen, maar er zijn er teveel met een grote bek. Hou ik niet van. Sorry, maar ik moet er toch een beetje rekening mee houden dat ze hier in het weekend de tent komen leeghalen met hun vriendjes. En ik kan dat risiko niet lopen. En ik heb trouwens ook geen zin in dat discriminatie gezeik en die racismekaart die om de haverklap getrokken wordt. Het is mijn bedrijf en ik bepaal wat er hier gebeurt.
4) Mensen met een beperking : Het spijt me zeer, maar daar heb ik niets aan, het is hier geen sociale werkplaats. Solliciteer maar bij de Josti band.
5) Turken : Die werken lekker door, hebben geen grote mond. Kijk, daar heb ik wat aan. Dus ik neem die Turk wel aan"
Het bovenstaande relaas wisten meerdere ondernemerts mij, in bijna exacte bewoordingen te vertellen. Persoonlijk vind ik het vrij bespottelijk dat de overheid ondernemingen verplicht een bepaald percentage / quotum aan "minderheden" aan te nemen.

Asteroid-B612 | 03-05-21 | 10:52 | 8

Daarom wordt zwangerschapsvervanging 100% vergoed.

letopuwzaak | 03-05-21 | 11:17

@Panos88 | 03-05-21 | 11:16: Wanneer meerdere bronnen, bij wie ik - 1 uitzondering daargelaten - geen greintje racisme heb kunnen bespeuren, onafhankelijk van elkaar tot vrijwel identieke conclusies komen, en geen redenen hebben om over hun bevindingen te liegen, geeft dat toch te denken. Maar als jij vindt dat je daar "niets aan hebt", is het ook prima. Ik heb zelf in hoedanigheid van werknemert natuurlijk wel veel met deze groepen te maken gehad, en kan het altijd goed vinden met de mocros en de negerts.

Asteroid-B612 | 03-05-21 | 11:41

@Panos88 | 03-05-21 | 11:16: Nou hier dan: bij mij exact hetzelfde, maar ik spreek wel uit eigen ervaring. Ik was naïef en vond dat mijn bedrijf een afspiegeling van de bevolking moest zijn. Zelfs spijbelend personeel, een paar inbraken en een gejatte auto konden mij niet van dat idee afbrengen. Er was een eerwraakmoord nodig om mij tot rede te brengen. Ik heb een harde les geleerd.

hell-no | 03-05-21 | 12:16
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik zou willen vragen hoe het zit met de diversiteit in hun programma's. Maar dat doe ik maar niet want op bepaalde diversiteiten zit ik helemaal niet te wachten.

roevka | 03-05-21 | 10:51

Toch weer die prutsers van Inholland erbij! Die linkse losers daar leren het ook nooit. En maar linkse journalisten blijven afleveren...

De uitkomst van dit onderzoek staat vast: Nederland is racistisch (aantoonbaar). En naar de logische oorzaak doen we geen onderzoek, want dat is ook racistisch.

Robske007 | 03-05-21 | 10:50 | 1

Intrinsieke racisten. Dat zijn wij!

SterF... | 03-05-21 | 11:07

"Van het versturen van de brief en het nabellen naar uw bedrijf zijn opnames gemaakt. Deze opnames zullen worden gebruikt om het onderzoek naar stagediscriminatie in de documentaire te duiden."

éénzijdig opnemen en gebruik van dergelijke audio zonder "release" van de tegenpartij mag niet in de EU. Dus ondernemer weet nu dat ze audio hebben. Kwestie van aangetekende brief en ze eraan herinneren dat je ze expliciet het recht ontzegt de audio in bezit te hebben en/of te gebruiken voor uitzending via tv en internet. Wens ze verder een goede dag en "get on with your life". Doen ze het dan toch kun je lol gaan hebben met een advocaat in de arm.

Gregovic | 03-05-21 | 10:50

Hahaha... mooi stukje. Mijn dag is weer goed!

Amsterdamsko | 03-05-21 | 10:49

Wel fijn om te zien dat ons belastinggeld goed wordt besteed.

Forwaards | 03-05-21 | 10:47

Wie zijn deze overbodige flapdrollen?

van Oeffelen | 03-05-21 | 10:40
-weggejorist-
meneer Q | 03-05-21 | 10:35

De maatschappij proberen kapot te maken die met belastinggeld je rekeningen betaald....hebben ze dit zelf door?

Roorda van Eyssinga | 03-05-21 | 10:33 | 1

U kent dit soort lieden toch wel? Ontkennen en wegkijken. Maar goed ik heb het ondanks alles toch goed met hun voor en daarom bij deze een gratis (jawel) te gekke format tip: maak een programma over tv-producenten dus staf en medewerkers(sters)(onzijdigen) die voor het eerst eens een paar maanden (vooruit ik ben de kwaadste niet) echt moeten werken als, pak 'm beet, stratenmaker, metselaar, dakdekker, stukadoor, grondwerker, schoonmaker, rioolontstopper, nou ja enzovoort zullen we maar zeggen. Wedden dat dit een absolute kraker wordt? Een kijker hebben jullie bij deze zeker al. M.v.g. jullie eerste kijker.

Waar-is-niets | 03-05-21 | 11:21

Wat lees ik nou? DoelWIT?
Mag het iets diverser??

Remat | 03-05-21 | 10:30

Hoogste tijd om deze club te sensibiliseren!

Valka | 03-05-21 | 10:30

Ze zoeken stagiair(e)s bij SkyHigh.
www.skyhightv.nl/vacatures-2
De echte baantjes zijn helaas allemaal al bezet door roomblanken. En die gaan niet weg, die zijn al te graag bezig om vanuit hun veilige, schone, pure, zuivere hagelwit gekalkte nest de rest van Nederland de maat te nemen.

Schoorsteenveger | 03-05-21 | 10:27 | 3

Exact. Net als de oude witte mannen bij de TU Eindhoven die willen deugen door mannen te verbieden op vacatures te solliciteren.

Zelf plaats maken voor vrouwen of minderheden? Huh, hoe bedoel je?

raskol | 03-05-21 | 10:31

@raskol | 03-05-21 | 10:31: Die oudere afgestudeerde heren zien graag hertjes rondlopen.
Thuis zitten ze ook maar met een verzuurde oudere dame zonder werk en te veel tijd om haar handen, dan is het toch fijn om in elk geval op je werk nog wat fris en fruitigs te zien?

EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:36

En op de schermafbeelding met het team staan de mannen BOVEN de vrouwen. Wat is dit? Dit kan toch niet meer anno 2021? Hier moet een documentaire over gemaakt worden.

Dr.Diggler69 | 03-05-21 | 10:39

Ik dacht dat alle gekleurde mensen inmiddels al een baan hadden in reclamefilmpjes .

Koning BongoBongo | 03-05-21 | 10:26 | 5

Als ik toevallig reclameblokken op TV zie en ik zie een neger dan maak ik een soort van sirenegeluid en roep "negeralert, negeralert"! Tja, je wordt werkelijk gek van die woke idioterie.

Barend Braakbal | 03-05-21 | 10:36

@Schoorsteenveger | 03-05-21 | 10:33: Het contrast tussen de reclameblokken en, och, bijvoorbeeld 'Opsporing verzocht', kan niet groter. Enige overeenkomst is dat er vooral POC in voorkomen.

EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:37

@EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:37:
De reclamemensen verleiden ons met een "heile Welt" die er niet is en ook nooit geweest is. Hoe die droomwereld vormgegeven wordt verandert met de tijd. Ik denk dat er vaak heel doelbewust een contrast wordt gezocht tussen de lelijkheid van de werkelijkheid om ons heen en de schoonheid van die droomwerelden. Zo rijden milieuvervuilende auto's in de reclame's vaak door de prachtigste natuur, over stille, verlaten bergwegen. Het is nep. bedrog, maar het werkt.

Schoorsteenveger | 03-05-21 | 10:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Je moet aan dat soort problemen zoekende, bedrijven-naaiende deugtrienen eens de keus voorleggen:

Je hebt oppas nodig voor je kleine meid. Wie kies je, een lief oud dametje of een mannelijke, vrijgezelle 40-er met iets te vet haar?

Keus is duidelijk, de 1e. En terecht. Op basis van cijfers van kindermisbruik.

'Ja maar, deugtrien, ze (die mannen) zijn niet allemaal zo. Er zijn ook goeden. Waarom generaliseer je zo?'

Klaar, punt gemaakt. Mond houden verder.

Realism Is All | 03-05-21 | 10:26

Opsporing Verzocht opdoeken - want racisme - voor de nieuwe format Uitlokking Verzocht.

Acidstain | 03-05-21 | 10:23

(ex)Grefo deugers, de allerergsten

raskol | 03-05-21 | 10:22

Is dit niet gewoon valsheid in geschriften? Het lijkt me geen zuivere koffie. Bovendien weten ze dat ze een heleboel bedrijven onnodig op kosten jagen met deze brieven.

Vacatures uitzetten is echt heel erg duur...

Anoniemtje | 03-05-21 | 10:20

Stagiaires (idd geen jongeman te zien in het stagefilmpje) zijn ook allemaal melkwit. Diegene die de stagiaires aanneemt zijn allemaal oudere blanke mannen. Ik insinueer niets, ik constateer alleen maar.... :) . Misschien dat Eveline daar ook even onderzoek naar kan doen intern.
Mag helaas geen url plaatsen als newbie, maar kijk even op hun site bij vacatures.

Bandman | 03-05-21 | 10:16 | 2

Het is vooral zo hard mogelijk naar een ander wijzen, dat deugen van hun.

sjef-van-iekel | 03-05-21 | 10:21

Die drie roomblanke meisjes zijn op dit moment de enige die op het kantoor rondlopen i.v.m. corona.
Maar in het filmpje zie je in één shot een meisje naast een fotowand staan. Zelfs op die polaroids enkel feestende blanke mannen en vrouwen. Geen één gekleurd persoon... ZOu een grap zijn als een andere producent juist die skyhigh eens onder de loep zou nemen!

EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:34

Zoeken naar de bevestiging van je mening (in de sociale 'wetenschappen' en door linkse programmamakers vaak verward met 'hypothese') is iets anders dan daadwerkelijk te onderzoeken, met de intentie aan waarheidsvinding te doen.

Hommel | 03-05-21 | 10:15

Ik heb uit hoofde van economische activiteiten al meer dan 30 jaar te maken met allerlei figuren met een buitenste orgaan dan varieert van wit tot heul donker. Wat leert de ervaring? Met de verdieping van de kleur van het buitenste orgaan neemt gemiddeld genomen de frictie toe op het gebied van normen en waarden en allerlei gedrag t.o.v. wat wij in Nederland binnen de bandbreedte van 'normaal' vinden vallen. Ik stel me voor dat anderen ook dergelijke ervaringen hebben, wat kan verklaren waarom er in sommige gevallen wat terughoudendheid zal zijn. Over de chirurg en de apotheker hoor je natuurlijk nooit iets, want die zijn aan het werk en redden doorgaans zichzelf zonder anderen te laten opdraaien voor hun beperkingen, maar ondertussen gaat de wekelijkse instroom van nepvluchtelingen door, en blijft de uitstroom (nu) onder leiding van tena-lady stagneren, waardoor een steeds grotere groep moeilijk plaatsbaren ontstaat. Het gaat wel wat ver om Nederlanders die aan het werk zijn lastig te vallen met 'onderzoek' en misplaatste morele terreur m.b.t. een probleem dat op bestuurlijk EU - en nationaal niveau wordt veroorzaakt en versterkt. Tijd voor deugdelijk EU-immigratiebeleid; leeftijd, opleiding, vermogen, ervaring; normen opstellen, toetsen en dan binnen laten of ophoepelen. Dan kunnen Nederlandse journalisten weer aan het werk m.b.t. onderzoek naar de grondslagen voor de klimaathype, in plaats van napraten, om maar eens wat te noemen.

Harry.Langezwaal | 03-05-21 | 10:15 | 1

ZO maar even een zij-sprong, maar wat is de volgende 'hype' volgens u?
Keuzes genoeg, zo lang de echte problemen maar niet genoemd gaan worden.

- Klimaat
- Energietransitie
- Financiele hulp voor een willekeurig Zuid-Europees land
- 'Militaire' missie voor een zandbakland

Alles om maar te blijven deugen en daarmee de olifant maar niet te hoeven benoemen.

EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:30

Het is vaker gezegd; de nieuwe fascisten zijn de antiracisten, het erbij lappen van mensen die genuanceerder denken.

meneer Q | 03-05-21 | 10:13 | 1

Daar was in de oorlog een ander woord voor, nl NSB'r

B.Chamel | 03-05-21 | 10:40

Duidelijk weer een kwestie van pot-verwijt-ketel dus. Goed dat jullie hier aandacht aan besteden, GS! Dit soort nepracisme (of misschien eigenlijk wel omgekeerd racisme?) moet met wortel en al uitgeroeid worden.

WaterMoutHop | 03-05-21 | 10:12 | 3

Het is uitlokkend racisme. Gezocht racisme. Deug racisme. Woke racisme.
Het is het soort racisme dat uitgedragen wordt door mensen die weigeren uit hun bubble te komen, niet gediend zijn van repliek, niet in staat zijn om realistisch te denken. Voormalig buurjongen werkt ook voor een soortgelijk bedrijfje; als je met feiten op de proppen komt 'heb je er niet voor geleerd', verdraai je de feiten (blind als hij is dat'ie zelf voortdurend zaken inkleurt) of 'hoor hij het al, met jou valt niet te praten, je stemt zeker Wilders'.

EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:18

@EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:18: Oh vreselijk, zulke types! Elk mogelijk discussie punt op een dergelijke manier bij voorbaat uitsluiten. Daar valt inderdaad niet mee te praten.

WaterMoutHop | 03-05-21 | 10:29

@EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:18:
Bubbletje voelt goed. Willen ze niet uit.

kloopindeslootjijook | 03-05-21 | 10:31

Komen ze toch allemaal "bij ons" werken als ze geen baan kunnen vinden? Je moet er wel tegen kunnen dat 5% ongelovigen zijn, maar de rest is moslim. Je bazen zijn ook moslim. Ps: Succes met Ramadan!
PS2: PostNL is ook een aanrader!

onesizefitsall | 03-05-21 | 10:09

Ze hebben een Quarles van Ufford in dienst, rare naam, Turk?

P. Breidel | 03-05-21 | 10:06 | 5

Mars?

Koning BongoBongo | 03-05-21 | 10:23

Vermoedelijk Frans Polynesië met een Nederlandse voorvader.

Harry.Langezwaal | 03-05-21 | 10:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit gedrag valt te verwaarlozen in vergelijk met een gemeente die Lokboa's inzet om winkeliers te betrappen op het toelaten van klanten zonder afspraak door zelf te proberen de winkel in te komen.

FogerRederer | 03-05-21 | 10:06 | 1

Nee hoor, is gestoeld op hetzelfde gedachtengoed.

P. Breidel | 03-05-21 | 10:10

Ondernemer slaat de spijker op z'n kop. Linkse deugers gaan ervan uit dat er niks mis is met de allochtone jongeren die geen stage kunnen vinden. Dat diezelfde jongeren oververtegenwoordigd zijn in allerlei vervelende statistieken is geen gevolg van het feit dat ze geen stage kunnen vinden, maar de oorzaak.

Hommel | 03-05-21 | 10:02 | 2

Tja, wat wil je, roomblanke huppeltrutjes bij de omroep die er hele pakken inlegkruisjes door jagen bij de gedachte aan grote donkere mannen. Wat is er nou heerlijker én makkelijker dan morele highground te betreden door te roepen dat ánderen (die werken en belasting betalen voor de subsidie aan de NPO) alles anders moeten doen?

Harry.Langezwaal | 03-05-21 | 10:31

@Harry.Langezwaal | 03-05-21 | 10:31: Da's sowieso het probleem met links: altijd de bek vol over dingen die anderen moeten doen. En die anderen, zijn natuurlijk bij voorkeur witte mannen.

Hommel | 03-05-21 | 12:12

Die niet-Westerse volkeren zijn zelf juist de allergrootste racisten. Bert van Leeuwen moet eens naar Turkije gaan waar hij heerlijk kan genieten van de lokale tolerantie naar christenen en joden. Of deze ludieke posteractie bekijken:

www.kerknet.be/kerknet-redactie/nieuw...

K. Westergaard | 03-05-21 | 10:01 | 6

@kloopindeslootjijook | 03-05-21 | 10:13: Zal niet lukken; privacy.
Afgelopen week nog goed gesprek met onze beveiliger / 'doorman'. Geboren en getogen Surinamer, die aan mij vroeg of de integratie gelukt was (na dat debacle in die taalschool). Hij geeft zelf aan dat het volledig mis is gelopen. Hij geeft aan zelf wel geïntegreerd te zijn en kan dit ook onderbouwen. Hij wees me vorig jaar nog op die segregatie in de kantine.
Afijn, mocht Skyhigh meelezen; doe eens onderzoek naar hoe jongeren in de randstad over 'andere culturen' denken. Zal slecht in uw narratief passen, vrees ik.

EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:24

Turken kunnen er wat van. ik ben blank, mijn vriendin donker (ouders van antillen). Elke keer als we naar turkije gaan (zakelijk) kan ik zo doorlopen terwijl zij uitgebreid wordt gecheckt. Paspoort, visum, etc. . Niet een keer maar bijna elke keer. Een turkse vriendin van haar is ook niet vies van discriminatie van anderen. Met name marokanen. ...

nuova.idea031 | 03-05-21 | 10:28
-weggejorist-
K. Westergaard | 03-05-21 | 17:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Het zou een oplossing zijn als iedereen van welk ras, kleur of etnische afkomst dan ook eens erkent 'racist' (of beter gezegd etnisch profilerend) te zijn in het diepste van hun hart. Dan kunnen we dat achter ons laten en hoeven we niet te gaan werken aan een oplossing die er gewoon niet is, maar wel werken aan het praktisch te kunnen laten functioneren van samen leven of de separatie daarvan en er open en bloot grappen over te kunnen maken. Volgens mij doet bijna iedereen dat eigenlijk ook behalve de blanke deugtiepes. Die hebben echter wel teveel in de pap te brokkelen en verzieken daarmee consensus en vooruitgang.

aflaatverkoper | 03-05-21 | 10:01 | 2

Het zal evolutionair bepaald zijn als overlevingsmechanisme; groepsdruk om het binnen de groep leefbaar te houden, en afwijzen van alles wat te veel afwijkt. Helaas hebben velen geen flauw benul van de invloed van de onderliggende 'nature' i.c.m. de toegevoegde nurture en vaker beperkte educatie, of zoals een neuropsycholoog het eens zei op de vraag waar we staan als soort; een pratende primaat.

Harry.Langezwaal | 03-05-21 | 10:37

@Harry.Langezwaal | 03-05-21 | 10:37:
Zo is het!
Alleen al in een of ander gat in NL waar een rivier door loopt is het van boven of onder de rivier en is men bereidt elkaar de kop er om in te slaan.

aflaatverkoper | 03-05-21 | 10:47

Ben benieuwd naar de bevindingen van Skyhigh mbt 'Turkse' garages, 'Marokkaanse' kappers, 'Joodse' juweliers, 'Chinese' chinees, bol.com magazijn als je Marie-Claire heet, of Minerva als je pa arbeiderrr is. Wellicht komen ze er dan achter dat ook de gemiddelde witmang wordt blootgesteld aan wat zij aan nazismegrenzend 'racisme' noemen. Maar wellicht hoeft Skyhigh het helemaal niet zo ver te zoeken en is de spiegel in de gang voldoende om te vinden wat men zoekt.

Ir_HardGelag | 03-05-21 | 10:00 | 5

@EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:13:

Is ze nog vrijgezel?

JJMS | 03-05-21 | 10:15

@EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:13: Daar zeg je me wat. Bij de Albert Heijn wordt tegenwoordig sushi bereid/verkocht, en die chefs hebben allemaal een Aziatisch uiterlijk. Ongetwijfeld de reden waarom die mensen zijn aangenomen. Maar het zijn geen Japannerts ofzo. Trouwens, het idee dat Aziaten een homogene ethnische groep zouden zijn is totale onzin.

Asteroid-B612 | 03-05-21 | 11:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat achterbakse bijnaaien wordt nog eens groot in Nederland.. Oh wacht.

Dubbel glas | 03-05-21 | 09:59 | 1

Je moet toch wat doen om in deze krappe tijden die 7 gulden 50 bij te verdienen.

peterdh | 03-05-21 | 10:14

wel sympathiek dat ze op hun eigen website dingen laten zien zoals ze zijn. Bijvoorbeeld al hun vrouwelijke medewerkers zonder make-up, dat zie je niet vaak.

small_town_dude | 03-05-21 | 09:56 | 4

@5611 | 03-05-21 | 10:15: Dat is maar de vraag, ze hebben allemaal hetzelfde email adres, neppersoneel?

P. Breidel | 03-05-21 | 10:21

@P. Breidel | 03-05-21 | 10:21: misschien werken die vrouwen allemaal maar 2 dagen per week, dan is het handiger om 1 mailbox te hebben.

small_town_dude | 03-05-21 | 10:29
▼ 1 antwoord verborgen

Leuk dit

Dirk III | 03-05-21 | 09:55

Mijn vrouw gebruik in NL ook mijn achternaam om discriminatie te voorkomen. Wie denkt dat er in NL niet gediscrimineerd wordt is of naïef of maakt zich zelf schuldig.

Red shirt | 03-05-21 | 09:54 | 17

Ik denk dat er weinig mensen in NL zijn die denken dat er niet gediscrimineerd wordt. Ga als 50 plusser maar eens solliciteren. Of een vrouw met Turkse ouders komt met een Surinaamse of Marokkaanse jongen of nog fijner vrouw thuis en zegt dat ze een relatie beginnen.

Ds_Dre | 03-05-21 | 11:22

@Wilhelm Tell | 03-05-21 | 11:09: Zulke dingen mogen niet geweten worden van links. Je vrouw is dan 'een uitzondering'. Dat wordt altijd van mijn vrouw - met niet Westerse roots - gezegd, wanneer ze uitlegt dat zij geen problemen ondervindt en niet wil dat dat geklaag en die zieligheid aan haar kleeft.

Hommel | 03-05-21 | 12:16

Volkomen gelul. De enige manier waarop je als rus(sin) in Nederland gediscrimineerd wordt, is als je bij de overheid solliciteert en de aannamecommissie bestaat uit D66'ers. Bovendien is het erg raar gedrag voor een rus(sin) om (voor die reden) een andere achternaam te gebruiken.

Grachus | 03-05-21 | 18:28
▼ 14 antwoorden verborgen

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat personen die andere mensen makkelijk van rAciSmE beschuldigen, zelf eigenlijk bijna nooit in aanraking komen met portiekluchtjes.
Vooral mensen met gezonde argwaan maar niet meer dan dat wonen en werken vaak in kringen waar een gezonde vertegenwoordiging van autochtonen en allochtonen is.
Verder: er zal zeker discriminatie plaatsvinden bij bedrijven, tav het inhuren van nieuwe krachten. Ik denk wel eerder bij de Turkse supermarkten en kebabzaken dan bij Nederlandse zaken.
Maar misschien moet je dan ook niet lui zijn en enkel met een simpel briefje aankomen. Ga voor je stageplek op bezoek of bel ze op en laat zien hoe netjes je bent. Een ondernemer heeft helemaal geen zin en tijd om verder te zoeken als er een keurig Nederlands sprekende, van aanpakken wetende jongeman met niet-bloemkool naam klaar staat.
Maar je hoeft het niet te proberen als je een trainingspak draagt en alleen straattaal spreekt. Dat is geen discriminatie maar gezond verstand.

Draak uit Brabant | 03-05-21 | 09:52 | 3

-opgejorist-

VanBukkem | 03-05-21 | 09:56

Ja, die hoogwater stretch sweatpants met touw. Succes!

Acidstain | 03-05-21 | 10:00

Hehe, precies als je als roomblanke oerhollandse Jan de Vries zo aankomt: https://m.youtube.com/watch?v=OwDmg74rhCw maak je ook weinig kans.

peterdh | 03-05-21 | 10:21

De directie van Skyhigh is geschrokken van de reacties en betreurt de ontstane ophef.

JJMS | 03-05-21 | 09:52 | 2

Geschrokken van de reacties? Eerder tevreden met de ophef, het is immers gratis publiciteit. En als ze al daadwerkelijk ergens spijt van hebben, dan is het wel dat hun verachtelijke werkwijze naar buiten is gebracht. En een eventuele boosheid is vooral gericht op de ondernemer die dit aan de grote klok hangt; 'ja maar, dát is niet de bedoeling!'

EEnzame SchizofrEEN | 03-05-21 | 10:00

Niet vergeten dat 'ze zichzelf hierin niet herkennen.'

Realism Is All | 03-05-21 | 10:10

Zal wel volgens “wetenschappelijke” methode uitgevoerd worden. *kuch*

Fijn zo’n yogakudtjesinquisitie

Panos88 | 03-05-21 | 09:51 | 1

Nou inderdaad. Dus het tegengestelde zal ook wel onderzocht worden, evenals de argumenten die de hypothese eventueel kunnen ontkrachten. Kuch.

Hommel | 03-05-21 | 10:13

tja, Skyhigh, (een vreemde naam, die gebruikte wij, als pubers, als we oregano rookte, ons aangesmeerd door bubba).... kijk eerst eens naar je eigen drek.

horsteknots | 03-05-21 | 09:49

Mevr. Kamphuis is heel belangrijk, zij is de enige met een Engelse functienaam.

Northman | 03-05-21 | 09:49

Denken die lui nou dat door dit soort acties alle bedrijven massaal op de diversiteitstrein springen?

Daar hebben we de overheid toch al voor? Want de laatste keer dat ik daar iemand aan de telefoon had wiens naam uitspreekbaar was en die ook nog behoorlijk Nederlands sprak, is een behoorlijke tijd geleden.
Maakt me dat voor de rest niet zoveel uit, geschikt is geschikt, maar verdacht is het wel

Ikdus | 03-05-21 | 09:47

Op een misselijke manier uitlokken, naaien en verraden. Het is triest gesteld in Nederland....

RamondeM | 03-05-21 | 09:47

O.b.v. de hier aangehaalde samenstelling van het personeelsbestand van SkyHigh is de conclusie dat het een typisch geval van 'de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet' (= een ander aanwijzen als schuldige, terwijl SkyHigh zelf hetzelfde gedaan heeft) is.
Stelletje sneuneuzen.

MK27 | 03-05-21 | 09:46 | 1

en 3 ervan hebben dus ook een voor-in-de-kerk-zit-syndroom. Kijk maar.. stijve grefo nek en niet recht in de camera kunnen kijken...

Epistulae_Morales | 03-05-21 | 09:49

Skyhigh misbruikt mensen van kleur. Mensen van kleur moeten in opstand komen. In de middag, want eerst uitslapen.

RickTheDick | 03-05-21 | 09:45 | 2

Omroep Zwart gaat alle wonden helen.

Schoorsteenveger | 03-05-21 | 09:51

Als je naar de rest van hun geweldige formats kijkt, dan is dat net aan zo'n beetje SBS6.

5611 | 03-05-21 | 10:17

Zaliger vader Vlugopdekut zei vroeger altijd: 'Dat volk dat altijd vooraan in de kerk zit, die moet je het hardste in de gaten houden .....'

TinusVlugOpDeKut | 03-05-21 | 09:45 | 1

mijn opa zei altijd: "motregen en gereformeerden wordt je het meest door belazerd"

small_town_dude | 03-05-21 | 09:51

Roomblanke spruitjesvreters met een Jezuscomplex.

JJMS | 03-05-21 | 09:45

OK, stel je hebt 20% allochtonen in dienst. En voldoende vrouwen. En iemand met een rolstoel. En nog wat homo's.

Je zit lekker aan het goede plaatje naar buiten, zodat de buitenwereld -die geen benul heeft van de diversiteit in het aanbod, geen kritiek kan geven.

Kun je dan pas iemand aannemen zonder daar rekening mee te houden?
Zijn we serieus daar aangekomen?

kloopindeslootjijook | 03-05-21 | 09:43 | 1

Nee. Ook dan zul je nog beticht worden van racisme. Als je blank bent, dan ben je een racist.

peterdh | 03-05-21 | 10:51

Ga maar eens met de achternaam Jansen solliciteren bij een Turkse supermarkt. Mooi dat je niet eens wordt uitgenodigd voor een gesprek en die wereldbaan naar Mehmet Uslu gaat.

gestoptmetroken | 03-05-21 | 09:43 | 2

"Positieve" discriminatie mag dan ook en word zelfs door de overheid bevorderd. Al die banen met "we geven de voorkeur aan iemand uit een minderheidsgroep".

2voor12 | 03-05-21 | 09:46

Uslu? Finse nationaliteit?

P. Breidel | 03-05-21 | 09:46

Onder ons leven erg veel mensen met de behoefte om anderen de morele maat te nemen. Vroeger konden die mensen terecht in de kerk, maar het christelijke geloof raakt uit de mode.
Daarom storten ze zich nu maar op het racisme. Of dat nu bestaat of niet, ze moeten en zullen zondaars opsporen. Zoals men vroeger door masturberen in de hel kwam, worden nu degenen die openlijk neger durven te zeggen of een solliciterende Marokkaan durven af te wijzen verdoemd en aan de schandpaal genageld.

JvanDeventer | 03-05-21 | 09:41 | 1

De nieuwbakken "Witchhunters" uit de 14e eeuw zijn weer terug.

meneer Q | 03-05-21 | 10:27

Kan de subsidie naar deze club per direct worden stopgezet?

moonshiner3519 | 03-05-21 | 09:41 | 1

Martin Bosma (PVV) pleit daar al jaren voor. Maar ja, bij het stemmen eens in de vier jaar gaat het bij de meeste mensen, ook bij veel reaguurders, toch weer mis als ze een vakje mogen rood kleuren.

VanBukkem | 03-05-21 | 09:52

Wat een deugdelijke medemenselijke D'66-gezichten, of zijn het Groenlinksers?

Jan Gordelroos | 03-05-21 | 09:41 | 2

Christenunie. Op zeker.

small_town_dude | 03-05-21 | 09:43

Ja, kijk maar naar de kiekjes. Lellukke mensuh.

Otto Normal | 03-05-21 | 09:48

Tot op zekere hoogte zal er altijd gediscrimineerd worden.
Een bad meester moet kunnen zwemmen.
Een kraamverzorgster is meestal een vrouw.
Een vuilnisman of een automonteur is meestal een man.
En dan moet je ook nog binnen het team passen.

Osdorpertje | 03-05-21 | 09:38 | 5

Moet je dan daar ook eigenlijk quota op gaan neerzetten.

Bij de vroedvrouwen en kinderopvang, medisch secretaresse, apothekersassistent, doktersassistent, directiesecretaresse, thuiszorgmedewerker, crecheleider.

Daar moet dan 50% man komen ook al is er bijna geen aanbod en zijn er vrouwen met veel meer ervaring.

Of gaat het alleen om zogenaamde 'topfuncties'.

kloopindeslootjijook | 03-05-21 | 09:55

@kloop. Idd. Het gaat nooit om representatieve gelijkheid maar uitsluitend om geld, macht, status. Dus blijven pijpfitters en uber-chauffeurs etc. overwegend man en geen kip die er naar kraait.

tectonicos | 03-05-21 | 10:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik de tv aanzet zie ik in programma's en reclame een absolute oververtegenwoordiging van extra gepigmenteerden en anders kokenden. Is dit, vanwege de dreigende media schandpaal, niet een beetje doorgeschoten? Stel je voor dat wij binnenkort 180 graden om moeten vanwege de heersende onbalans.

P. Breidel | 03-05-21 | 09:38 | 2

In een willekeurig Afrikaans land zijn er geen verplichte quota om blanke mensen toe te laten

meneer Q | 03-05-21 | 10:31

Dieptepunt tot nu vind ik een reclame op de radio van een zeer slecht Nederland sprekende vrouw die windmolens aanprijst, ofzo.
Ik weet niet eens van welke partij het komt, het zal wel overheid zijn, want halverwege haak ik al af.

frickY | 03-05-21 | 10:31

Is SkyHigh nou aan het fat-shamen? Ik zie helemaal geen dikkerds in hun team.
En er lijkt ook geen Limburger bij te zitten. Vuile discrimineerders.

frickY | 03-05-21 | 09:36 | 2

Je moet ze wel kunnen verstaan als ze room blank zijn.

P. Breidel | 03-05-21 | 09:39

Geen katholieken bij de EO

small_town_dude | 03-05-21 | 09:43

Eén van hun medewerkers heet zelfs De Witte. Heerlijk.

Stijlicoon | 03-05-21 | 09:35 | 2

En die doet het waarschijnlijk met een zwarte.

drolloman | 03-05-21 | 09:38

Ben benieuwd welke linkse partij komt met een wetsvoorstel waarbij iedereen met een onuitspreekbare achternaam gratiz en voor nix in een oerhollandse achternaam mag veranderen.

Wim Venijn | 03-05-21 | 09:35 | 4

of erger... voorrang krijgen bij jobs. Een soort van triage.

horsteknots | 03-05-21 | 09:37

Oerhollands is ook overdreven, van mij mag je best Hilary Briss heten. Of Samuel Cohen, of José Ignacio Fernández

small_town_dude | 03-05-21 | 09:40

@horsteknots | 03-05-21 | 09:37:
Dat is toch al? Genoeg banen met de opmerking dat de voorkeur word gegeven aan allochtonen. Hier bij de gemeentebalie zijn al zo goed als alleen nog maar hoofddoeken te vinden.

2voor12 | 03-05-21 | 09:41
▼ 1 antwoord verborgen

Nekharen gaan hier van overeind staan. En dan zo'n productie team met een paar van die verzuurde NPO-paarden die met een vingertje anderen durven te vertellen hoe het wel en niet moet. En vier 'directie'-functies over een team van 10 man? Toe maar.

Muzza | 03-05-21 | 09:34

Het gedrag van SkyHigh is symptomatisch exemplarisch voor de geestesgesteldheid onder de deugdzamen. Zoals Robin DiAngelo het op schaamteloze wijze stelt in haar bestseller White Fragility, het is niet de vraag óf er sprake is van racisme, maar hoe racisme zich openbaart. Dat is het uitgangspunt van The Woke, en ook het startpunt van SkyHigh's Bert van Leeuwen. Er hoeft, zo redeneert hij, niet meer aangetoond te worden dat racisme bestaat en overal gevonden kan worden, nee, het is enkel zaak om het zichtbaar te maken en daarbij zijn alle middelen, ook de meest onbetamelijke, geoorloofd. Van Leeuwen voelt zich als de Rattenvanger van Hamelen. Hij oeft enkel een deuntje te pijpen, zijn eigen deugdeuntje, en de ratten zullen uit hun donkere holen tevoorschijn kruipen en zichtbaar worden. Dat is het doel van Bert, dat is het doel van DeugTV, dat is ook de doelstelling van de DeugOmroep in zijn geheel.
Heinrich Kramer schreef ergens in het midden van de vijftiende eeuw het boek Malleus Maleficarum, Heksenhamer, een handleiding voor het ondervragen van vrouwen die ervan verdacht werden een heks te zijn en te copuleren met de Duivel zelve. Die vrouwen maakten geen schijn van kans, want het stond van te voren al vast dat ze schuldig waren. Wat ze ter verdediging ook zeiden, het had totaal geen zin want alles werd op zodanige wijze uitgelegd dat er maar één conclusie mogelijk was, de onvermijdelijke, onontkoombare conclusie die tevoren al getrokken was.
Bert van Leeuwen is een nieuwe Heinrich Kramer, een obsessief zoeker naar een van te voren vastgestelde kromme waarheid. Bert van Leeuwen zoekt naar bewijzen waarvan hij zeker weet dat hij ze zal gaan vinden. Bert van Leeuwen ziet het als zijn taak, nee zijn roeping om te graven, te breken, in te breken, binnen te stormen, invallen te doen en mensen in de hoek te drijven, met hun rug tegen de muur te zetten, naar de keel te grijpen, de knie op hun nek te leggen, net zolang tot ze breken, tot ze datgene zeggen wat hij hen wil laten zeggen, dat ze schuldig zijn en de brandstapel verdienen.
Heinrich Kramer was een getormenteerd man, gedreven door een diepe, diepe haat, een ultiem gefrustreerd individu, maar zijn werk trok een diep spoor door het Europa van toen. Mede door zijn invloedrijke boek namen de heksenvervolgingen epidemische vormen aan en eindigde het leven van tienduizenden, volgens sommigen schattingen zelfs honderdduizenden onschuldige vrouwen op de brandstapel.

Schoorsteenveger | 03-05-21 | 09:34 | 6

plus

horsteknots | 03-05-21 | 09:50

Iets met spijker en kop! Ken de geschiedenis en je kunt het heden verklaren. De "heksenjagers" van Skyhigh zijn de echte fascisten van nu.

discriminazie | 03-05-21 | 09:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze zijn zo wit dat iemand daar “Witte” heet.

Mahatma | 03-05-21 | 09:34

Kunnen we ons deze nog herinnerren? Van voor de tijd dat alles door iedereen gefilmd werd, en een zelfde soort publieke omroep racisme hoax toevallig werd vastgelegd door AT-5?
www.geenstijl.nl/1222421/boerka_hoax/...
Er moet en zal ons blanken door de strot geduwd worden dat we racisten zijn.

DezeNicknameBestaat | 03-05-21 | 09:34

Mooi. Een perfect schriftelijk antwoord van deze bedrijfsmeneer. Zo werkt dat hypocriete linkse gajes nou eenmaal. En maar deugen... #kots

Paaldanseres | 03-05-21 | 09:34

Ook een leuk onderwerp voor Skyhigh:

Worden nu ervaren blanke mannen opzij geschoven voor jonge allochtone vrouwen als ze solliciteren?
En waar bestaat de groep uit die dat bepaald?
En schiet de correctheidskramp niet een beetje door?

kloopindeslootjijook | 03-05-21 | 09:32

Ja het is me toch wat hè, bedrijven die het sowieso vaak al zwaar hebben en die dan ook nog zomaar een beetje naar de werkelijkheid en de cijfers kijken bij het werven van personeel.

En die liever iemand nemen die perfect bij de functie past ipv zich aan de deug-quota houden.
En dan het liefst iemand in dienst nemen die niet tot een groep behoort de oververtegenwoordigd is in de criminaliteitscijfers en die geen lange tenen heeft en die niet een maand per jaar niet vreet met alle de-productiviteit van dien en die niet bij het minst of geringste op het rassies!!-orgel gaat en die niet meerdere malen per dag met de anus omhoog naar Mekka bidt...

Die bedrijven moeten kapot!!!

Lullig voor de goeden hoor, zeker. Maar die moeten hun verwijten richten aan hun soortgenoten die voor die cijfers zorgen.

Ik zou het ook zomaar niet doen, risico-gevallen in dienst nemen. Veel te grote kans dat ze een van bovengenoemde eigenschappen bezitten.
Want als je het wel, gedwongen, doet? Nou dan heb je me echt lekker gedeugd hoor! Maar wel je bedrijf nog meer naar de kloten. Tel uit je winst.

Realism Is All | 03-05-21 | 09:31 | 1

Zelfs bij de politie, die achtergronden heel wat beter kan checken voordat zie iemand in dienst nemen, resulteert het diversiteitsbeleid toch wel tot een onverklaarbare piek in corruptie, wapen- en drugsverduistering en het tippen van criminelen.
Hoe gaat dat met een normale werkgever die niet de kans heeft om een antecedentenonderzoek te doen zoals de politie dat doet? Die kan alleen kijken naar de naam, het taalgebruik en het gedrag, en daarop oordelen. En dat mag dan niet? Als kleinere ondernemer kan 1 rotte appel je bedrijf kapotmaken.

DezeNicknameBestaat | 03-05-21 | 09:39

De naam SkyWhiteTV was al bezet?

MargauxGrandCru | 03-05-21 | 09:30

Doe als ik zeg, doe niet als ik doe!

Hemke-Valsema | 03-05-21 | 09:30

U moet en zal een probleem aangepraat worden. Institutioneel racisme. Het grote probleem van achternamen...

Zou Eline doorhebben dat ze betaald wordt door ondernemers en dat graties belastinggeld eigenlijk niet bestaat?

Odin | 03-05-21 | 09:28

Zou het niet gewoon helpen, wanneer iedereen zou zeggen en denken: "ik voel me niet beledigd wanneer je me een racist, fascist, nazi of wat dan ook noemt". Ik beschouw het gewoon als een geuzennaam. Dan is de lol er snel vanaf; je kunt ook niet 80% van de bevolking vervolgen voor racisme etc.

discriminazie | 03-05-21 | 09:28 | 1

Exact. Als iedereen het is, dan is dus eigenlijk niemand het meer. Het begrip devalueert.
Ben ook totaal niet beledigd als ik racist genoemd zou worden.
Pfff, bedenk eens wat nieuws...

Dat zou misschien 20 jaar geleden wel zo zijn geweest.

Realism Is All | 03-05-21 | 09:41

Ideetje voor de volgende keer.
Klembord, camera mee en negers turven.
Begin bij de redactie van de volkskrant ofzo.

Wim Venijn | 03-05-21 | 09:27

Waarom gaat altijd over mensjes van kleur bij discriminatie? Er zijn ook gehandicapten. Waarom wordt deze groep nu vergeten door televisieproducent Sky-High?

TRUMP | 03-05-21 | 09:26 | 3

Absoluut niet, van de groep gehandicapten wordt al te graag gebruik gemaakt, voor verkrijgen van subsidies en rondspreiden van deugpraat.

Iets voor hen betekenen, dat dan weer niet, Subsidie opstrijken en deugen, zo rollen 'witte gutmenschen'.

Guy Fawkes | 03-05-21 | 09:37

Het ene 'slachtoffer' is het andere 'slachtoffer' niet...

Stijlicoon | 03-05-21 | 09:38

@Guy Fawkes | 03-05-21 | 09:37: mbt discriminatie, is onderzoek naar gedaan. Top 3 van werkgevers: 1. Duitsers, 2. Autochtone Nederlanders, 3. Polen.
Absolute voorkeur gaat uit naar Duitsers. Over discriminatie gesproken ;-).

Bataafje | 03-05-21 | 09:45

Een hoop hoogblonde jonge dames onder die stagiaires. Zou me niks verbazen als lafbek Bert van Leeuwen ook smeerlap Bert van Leeuwen blijkt te zijn. #METOO.

Abject | 03-05-21 | 09:26 | 3

Een witteonderbroekdrager.

Jos Tiebent | 03-05-21 | 09:34

Bijnaam van het bedrijf is dan ook: "Mileshigh"

LucaBrasi | 03-05-21 | 10:14

Matthijs van Nieuwkerk schnabbelt bij in de stagiareselectie?
Kijken de dames bedrimmeld op de foto?
Moeten ze een videootje insturen hoe ze bij D66 een ijsje komen eten?

Hemmenaar7 | 03-05-21 | 11:49

En mocht men geen bedrijven - of te weinig bedrijven- op "racisme" kunnen betrappen omdat er niet naar namen wordt gekeken, dan staat het volgende geheime hoofdstuk reeds klaar bij de NPO; het solliciteren zelf; dan stuurt men een juffrouw met niquaab op de funcie receptioniste af, om daarna quasi verbaasd en geschokt te reageren dat zij niet is aangenomen. Het is voor het linkse clubje NPO namelijk de kunst net zo lang te buigen en te manipuleren totdat de door hen gewenste uitkomst er uit rolt; Nederlandse bedrijven discrimineren op grote schaal. En als 95% dat niet doet en 5% wel, dan wordt die 5% opgevoerd als representatief voor het gehele nederlandse bedrijfsleven.

me163komet | 03-05-21 | 09:25

Niet alleen maar 2 brieven, maar ook nog eens maar 1 vacature.
En er komt geen gesprek, want het zijn fictieve sollicitaties.
En daarmee wordt een bedrijf in kwaad daglicht gezet.
Wat een onzin.

kloopindeslootjijook | 03-05-21 | 09:25

Nu wil ik dan ook de sollicitatiemails zien. Kan GeenStijl die ook nog even optrommelen bij de ondernemer? Ben erg benieuwd!

Derechtselutser | 03-05-21 | 09:24 | 1

Eens. Ook benieuwd.

Knufter | 03-05-21 | 09:33

Nep tv. Wat een een akelige ontwikkeling dat de samenleving van boven af zich zo etnisch bewust moet voelen.
Ging omroepland maar zo om met bedrijven die 40plussers buiten treiteren, of gehandicapten en chronisch patiënten geen baan geven. Vroeg Bert van L. zich maar eens af waarom als werklozen op een baan solliciteren dat iemand die al een baan heeft vaak voor gaat. Of waarom veel bedrijven liever 12 huisvrouwen (die een echtgenoot met goedbetaalde voltijd baan hebben) 20 uur per week werk geven, ipv 6 bijstanders 40 uur per week zodat ze uit de rotzooi zijn.

zeurmachine | 03-05-21 | 09:24 | 1

Klopt. Meeste discriminatie op de arbeidsmarkt vindt plaats op basis van leeftijd en arbeidshandicap.
Maar ja, je krijgt geen subsidie als je daar aandacht aan besteedt.

Bataafje | 03-05-21 | 09:42

Nou ja, prima dat ze het doen toch. Eerlijk oordelen is altijd goed.

Jammer alleen dat ze zelf een bijzonder P&O beleid er op na hielden.

deBoel | 03-05-21 | 09:23

Zie ik ineens de naam Marc Dik opduiken. Die viel me laatst al negatief op ivm dat relletje rond die foute cartoon met Maurice De Hond in de Volkskrant.
We moeten dan even naar Twitter, waar Lodewijk Asscher op 19 April vroeg wie "die hufterige cartoon" geplaatst had. Marc Dik reageerde met de volgende woorden: "Naar wat verwijst deze tekening dan?"|
De beste man is ongeveer twee jaar ouder dan ik. EO, dus protestantse achtergrond. Goh, die heb ik ook. Is het dan ook gek om te veronderstellen dat hij hetzelfde geschiedenisboek in handen heeft gehad als ik? En dus soortgelijke cartoons gezien heeft? En gezien de branche waarin hij werkt veronderstel ik ook nog dat hij redelijk visueel ingesteld is en dan de onnozelaar uithangen.
Volgens mij mag Skyhigh TV wel eens onder het vergrootglas. Hoewel? Een vergrootglas is waarschijnlijk niet eens nodig.

blokkadeleider | 03-05-21 | 09:21

Bert rijdt ook met een witte limousine rond. De smeerlap.

Normpje | 03-05-21 | 09:21

Als ik TV kijk wil ik alleen maar mensen zien die een roomblanke huid hebben met een keurig koloniaal verleden.... wat kan daar in hemelsnaam mis mee zijn ?

Karel Kruizenruiker | 03-05-21 | 09:21

Eline Vreugdenhil is zo geweldig.

franck7020 | 03-05-21 | 09:21

het is nog erger dan GroenLinks, zo romig!

schoneslapert | 03-05-21 | 09:18

Walgelijke en contraproductieve actie dit. Sinds die overdreven kleurlingenvoordrammerij in de toch al irritante reclameblokken bijna oer-Hollands gemeengoed is geworden boycot ik de betreffende bedrijven wegens racisme.

Pieterman | 03-05-21 | 09:18

Heb zelf vele honderden sollicitaties gedaan en brieven gezien. Voordat ik hier een mening over kan geven zou ik die twee sollicitatiebrieven wel eens willen zien.

Leptob | 03-05-21 | 09:18 | 4

@2voor12 | 03-05-21 | 09:21: ik maak uit de reactie op dat de allochtoon wel is uitgenodigd en de autochtoon niet.. of beide niet..
Waarschijnlijk is de CV van de allochtoon dan juist beter.

Zo jammer dit.. Ik ken zo veel allochtonen die het op eigen kracht kunnen doen omdat hun kwalificaties gewoon ook beter zijn. Deze allochtonen worden door dit soort acties en gezever om te scoeren vanuti media en politiek enorm benadeeld. ZIj krijgen het immers nu het stempel 'positief gedriscrimineerd'....
Kan het niet gewoon geaccepteerd worden dat in een land waar 90% van de allochtonen de onderkant van de arbeidsmarkt bedienen, dt ze ook in 90% van de gevallen die banen niet krijgen?

En begin dan eens om niet collectief , door media en politiek opgedrongen, te accepteren dat allochtonen (of autochtonen) de Nederlandse taal niet meer machtig hoeven zijn. Bij mij komt niemand erin die niet foutloos Nederlands kan schrijven. Sterker nog: ze moeten het beter dan ik kunnen.

Epistulae_Morales | 03-05-21 | 09:41

@2voor12 | 03-05-21 | 09:21: Zelfs als ze indentiek zijn kun je nog geen conclusies trekken. Het hangt ook af van het bedrijf en hun activiteit. Als je alarmsystemen installeert dan (zo leert de ervaring van de politie bij hun diversiteitsbeleid en daaruit voortkomende corruptie) kun je beter geen marokkaan aannemen. Of als je Redbull promotiemeisjes zoekt dan maakt Muhamad ook geen kans.
Wanneer Hassan ook geen kans maakt is als je een lekker politiek correct diversiteitsbedrijf bent, en je als 10% moslims in dienst hebt en nu de beurt is aan een lesbische gehandicapte Aziatische transgender.

DezeNicknameBestaat | 03-05-21 | 09:46
▼ 1 antwoord verborgen

Hoop EO coryfeeën bij die club, Bernard van den Bosch de zoon van Jan van den Bosch (doet nu nog Hour of Power) en Marc Dik. Om even in hun straatje te blijven: Hij die zonder zonden is werpe de eerste steen. Zeker van toepassing als ik de samenstelling van het team zo zie.

Cookieman | 03-05-21 | 09:17 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Hear hear!

Diederik_Ezel | 03-05-21 | 09:16 | 1

Precies!

Héérlijk om te zien, hoe deze witte haatzaaïers, ontmaskerd worden. Stelletje deug-debielen zijn het. Helemaal met je eens.

Guy Fawkes | 03-05-21 | 09:41

Ik vond het Familiediner van Bert leuker.

oldandwise | 03-05-21 | 09:16

Kan Bert van Leeuwen niet worden aangeklaagd voor haat zaaien?

Als je mensen ten onrechte als racist laat zien ben je daar wel mee bezig.

kloopindeslootjijook | 03-05-21 | 09:13

En dan 2 vrouw in dienst hebben met als achternaam "Wite" en "Kamphuis" . trouwens dat filmpje gezien bij sollicitaties? Dat blinkt ook uit in diversiteit. NOT!!!
www.skyhightv.nl/vacatures-2

WeirJack | 03-05-21 | 09:13

Wanneer wordt deze docu uitgezonden? Ik hou wel van dit soort kromme tenenprogramma's.

VanBukkem | 03-05-21 | 09:13 | 2

Houdt er wel rekening mee dat de zorg overbelast is en dat ze voorlopig je tenen niet uit de krul kunnen halen.

kweethetooknietbeter | 03-05-21 | 09:17

Ze zijn nog een exotische presentator aan het zoeken.

Jos Tiebent | 03-05-21 | 09:31

Het is net als “een beter milieu begint bij jezelf” vervolgens wijst iedereen naar een ander. Zo is het ook met diversiteit, linkse zooi zoals SkyHighTv zijn zelf zo wit als krijt.

MargauxGrandCru | 03-05-21 | 09:12

Wat een uniek 'onderzoek' ook. Hoe kom je er op.

Northman | 03-05-21 | 09:11

Sunny Bergman baalt als een stekker dat zij dit format niet bedacht heeft...

VanBukkem | 03-05-21 | 09:11 | 2

Oh, is sunny een vrouwennaam?

Jos Tiebent | 03-05-21 | 09:30

Wat voor kleur en kookpatroon heeft zij?

P. Breidel | 03-05-21 | 09:32

Ik zie ook dat de mannen en de vrouwen netjes gescheiden worden bij Skyhigh...

DerBrabo | 03-05-21 | 09:11

‘Creatieve’ directeuren, met zwart T-shirt van de Hema, assistenten met spijkerbloezen en zonnebrillen in het haar, overhemden van voor de oorlog, maar rekeningen sturen uit de toekomst.

Normpje | 03-05-21 | 09:11 | 2

Ja dat zijn geen Hema prijzen, links zijn is dan ook gewoon een businessmodel om veel geld los te peuteren misschien zijn ze in het stemhokje voor Baudet en zijn ze links voor de bühne.

MargauxGrandCru | 03-05-21 | 09:23

10 mensen in dienst, waaronder 4 directeuren, waarvan 2 creatieve directeuren ?!?! Verder nog een hoofd P&O en een hoofd "digital" Dit bedrijf heeft meer leidinggevenden dan uitvoerende werknemers.

Kukooo1 | 03-05-21 | 11:20

ik moest ook denken aan die gemeente die juist een proef had gedaan om anoniem te solliciteren. Het resultaat was dat er nóg minder allochtonen werden uitgenodigd dan daarvoor. Als je al iets wil 'bewijzen' moet je erg veel controle-onderzoeken doen, maar dat verkoopt niet echt lekker op tv.

small_town_dude | 03-05-21 | 09:09 | 2

Dat was ARNHEM, dat stad van een Marokkaanse burgemeester. !!!!!!

Leffe Blonde | 03-05-21 | 09:15

Is logisch. Als je op naam niet kunt worden afgewezen, of juist op naam niet kunt worden uitgenodigd, dan dient de inhoud van je brief en je CV weer een doel: je wordt er op uitgenodigd, of niet.

Epistulae_Morales | 03-05-21 | 09:46

In mijn bedrijf zou het spreken van Fries een vereiste zijn.

balustrade | 03-05-21 | 09:09

En zelf blanker dan een KKK bijeenkomst. De arrogantie weer.

Tater salad | 03-05-21 | 09:08

Het lijkt wel alsof de halve wereld zijn/haar/x ziel aan de duivel heeft verkocht. Maar misschien zie ik het verkeerd.

kweethetooknietbeter | 03-05-21 | 09:08 | 1

huiver,,,,,
https://reason.com/2021/04/26/by-canceling-richard-dawkins-the-american-humanist-association-has-betrayed-its-values/

small_town_dude | 03-05-21 | 09:10

Vier directeuren, allemaal alfa mannetjes, blank en middelbare leeftijd. En daaronder de klassieke secretaresse a.k.a. directie assistent, een zooi uitvoerende miepen. Erg divers bedrijf ook in dat opzicht, geheel niet volgens de boze, witte mannen formule.

de Botte Bijl | 03-05-21 | 09:07

Reli's en een woke mentaliteit. Een perfecte storm voor verontwaardiging en elkaar de maat nemen. Iets met een balk in een oog...

konjodebonjo | 03-05-21 | 09:07 | 1

Ga eens als autochtoon bij een turkse of marrokaanse winkel solliciteren.

drolloman | 03-05-21 | 09:36

Zo'n format kan ook alleen een witte geest verzinnen.

sjef-van-iekel | 03-05-21 | 09:07 | 3

Volgens de Surinamers op de Zeedijk te Amsterdam in de jaren 80 hadden allerlei wintiebezweringen geen vat op mij omdat ik een witte geest was. Dat zeiden ze echt zo! Maar, ik zou 'zo'n format' nooit kunnen verzinnen. Daar ben ik teveel een witte geest voor.

aflaatverkoper | 03-05-21 | 09:40

@sjef-van-iekel | 03-05-21 | 10:22:
In ieder geval heb in in die 80-tiger jaren met die gasten heel veel lol gehad omtrent de vermeende geesten die rondwaren en macht zouden kunnen uitoefenen.

aflaatverkoper | 03-05-21 | 10:36

En waarom staat dat rijtje vrouwen onder en niet boven?

hoejeheette | 03-05-21 | 09:07

Zo makkelijk ook weer mensen in de val lokken. Probeer dit bij 50 bedrijven en gegarandeerd krijgen ze de reacties die ze willen.

usb stok | 03-05-21 | 09:07

Twee fictieve sollicitatiebrieven.
En daar ga je je op baseren?

Mw Vreugdenhil, redacteur bij televisieproducent Skyhigh TV, en de hele redactie er omheen, ga je huiswerk nog maar een keer doen. Begin even in de brugklas bij statistiek en kansrekening.

Dit is een belediging voor onder meer de kijker.

kloopindeslootjijook | 03-05-21 | 09:06 | 1

En ook nog eens brieven die niet identiek zullen zijn omdat dat zou opvallen. En als zodanig kan je er geen enkele (racistische) conclusie uit trekken.

2voor12 | 03-05-21 | 09:10

ik ben vroeger ook wel eens afgewezen bij een solliciatie, samen met Jonas, Wouter, Ben, Otto, Marcel en Jeroen. Alleen maar omdat er ook een Angelique had gesolliciteerd.

small_town_dude | 03-05-21 | 09:05 | 2

Getsie, ik had kunnen weten dat ik de excuustruus was!
Mijn laatste restje hoop dat het mijn typevaardigheid was dat de doorslag gaf, heeft u zojuist de grond ingeboord.
Groet,
Angelique
(Ik ga maar weer koffie zetten voor de heren.)

Gewone_mevrouw | 03-05-21 | 09:15

Is dat een ding tegenwoordig, twee keer je naam onder een e-mail zetten? Nou vooruit.
John McClane.

John McClane | 03-05-21 | 09:05

Die Ilse de Vries, linksonder, “kijk mij eens wereldwijf/GL/SP zijn.” Barf.

Normpje | 03-05-21 | 09:04

Skyhigh zoekt zelf een aantal (onbetaalde?) stagiares.

www.skyhightv.nl/vacatures-2

Ik krijg bijna zin om te solliciteren met een zo allochtoon mogelijke naam en dan eens kijken of ze m'n brief in de vuilnisbak te gooien. En ook te solliciteren als Jan Julius van Windesheim en dan krijg ik vast gauw een uitnodiging voor een gesprek.

Mijn GS nick magnie | 03-05-21 | 09:03 | 1

dat is niet wat het betoog van het artikel is. u gaat bij vanLeeuwen aan de slag?

AntiZanicz | 03-05-21 | 09:04

Ik ben er helemaal klaar mee. De eerste de beste die het waagt om mij van racisme te beschuldigen gaat direct op een aangifteformulier voor smaad en laster.

Arjan9401 | 03-05-21 | 09:01 | 2

racist!

small_town_dude | 03-05-21 | 09:12

Kom maar op, vuile racist dat je d'r bent! En die 9401 is ook niet erg inclusief hè.

aflaatverkoper | 03-05-21 | 09:32

@GS: Misschien wel leuk om het eens omgekeerd te proberen? Gewoon ff kijken hoe erg ze nu echt deugen.

SailingDuck | 03-05-21 | 08:59 | 2

DAn zal het meer om uw kerkelijke verbondenheid gaan.

AntiZanicz | 03-05-21 | 09:03

Ja, grappig. Over pakweg 1,5 jaar dan of zo. Nu trappen ze er waarschijnlijk even niet in.

MoorCopJoris | 03-05-21 | 09:03

Echt weer zo’n glibberig ‘Bert van Leeuwen’ ideetje.
De meisjes vonden dat waarschijnlijk een supejr! Skyhigh plan.
Wel een rake brief van die ondernemer trouwens.
Alleen ‘nooit niet’ is een foutje.
Maar misschien bewust gedaan om wat kracht bij te zetten.
Zullen we maar niet over zeuren.
Wil niet de taaldeuger uit gaan hangen huhuh

MoorCopJoris | 03-05-21 | 08:59 | 2

het is helemaal niet zo goed geschreven. veel stroman beweringen. Duidelijk dat een echte schrijver dat beter had gedaan.

AntiZanicz | 03-05-21 | 09:03

@AntiZanicz | 03-05-21 | 09:03: Tuurlijk had het nog beter gekund. Maar het gaat om de achterliggende gedachte. De boodschap is helder.

MoorCopJoris | 03-05-21 | 09:05

Vroeger werkten velen bij de omroep twee keer een paar maanden per jaar tijdens het uitzendseizoen. Tijdens de herhalingen ging men dan in de WW volgens de artiestenregeling. Zo had je een heerlijk ontspannen leven. Vanzelf dat men goed verdiende en dat de WW dan ook behoorlijk was.

AntiZanicz | 03-05-21 | 08:58 | 1

Zou dat de keus van die medewerkers zijn geweest of van het bedrijf?

Er zijn wel meer mensen die bij dit soort overheden decennia op een eindeloos verlengt tijdelijk contract hebben gezeten. Dat mag helemaal niet, maar ze deden het toch.

kloopindeslootjijook | 03-05-21 | 09:10

Goede reactie van de ondernemer. Ik had de brief nog iets zwaarder aangezet. Kut van Leeuwen, wat denkt ie wel!

pibasso | 03-05-21 | 08:58 | 2

Het is juist niet erg best geschreven. Overigens is van Leeuwen van de rechtse geloofskerk. Dus die verwijten zijn ook niet erg to the point.

AntiZanicz | 03-05-21 | 09:01

@AntiZanicz | 03-05-21 | 09:01:
Links en/of de 'makkelijke (reli)deuger' uithangen. Het zit in hetzelfde potje me dunkt.

MoorCopJoris | 03-05-21 | 09:09

In juni 2015 kwam Skyhigh in het nieuws, nadat in een uitzending van het EO-programma Hufterproef een montage bleek te zijn toegepast die het deed voorkomen alsof een vrouw zich racistisch had geuit. De EO kwam hierdoor onder vuur te liggen en eiste op zijn beurt excuses van het productiebedrijf.[4] Er kwam een rectificatie.[5]

DeJaVu5225 | 03-05-21 | 08:58

Is InHolland tegenwoordig wel een school waar kwaliteit vanaf komt?

Met_baard | 03-05-21 | 08:57 | 1

Het tekent het niveau dat ze InHolland normen als contact. Wat die er verder mee te maken hebben weet ik niet maar ik vermoed dat er tal van bedrijven zijn waar InHolland-producten direct terzijde gelegd worden.

5611 | 03-05-21 | 10:30

Mariska White?
Echt hè
Mag dat wel?

Rest In Privacy | 03-05-21 | 08:57 | 1

Nee geen white. En ook geen bril op dit vroege uur.
Next.

Rest In Privacy | 03-05-21 | 08:59

Wie betaald dit linkse morraalriddersclubje eigenlijk?, dit is toch geen infuus bedrijfje he? Je hoeft niks te presteren want je hangt aan de subsidiepot.

DeJaVu5225 | 03-05-21 | 08:57 | 2

De EO zal de productie wel kopen uit het verenigingsbudget.
Het is een rechtse confessionele omroep

AntiZanicz | 03-05-21 | 09:00

@AntiZanicz | 03-05-21 | 09:00: Het laatste restje 'rechts' in de EO is weggespoeld na de val van de Sovjet-Unie, sindsdien omarmen ze nadrukkelijk deuglinks. Beetje zoals de CU..

Festen | 03-05-21 | 09:44
-weggejorist-
Sal.Paradise | 03-05-21 | 08:57

‘Van Leeuwen die het tv-programma Hufterproef maakte. Een vrouw leek daarin ­racistisch te reageren op een klant met een hoofddoekje, maar het bleek heel onhandig te zijn gemonteerd. Van Leeuwen gaf de fout ruiterlijk toe, maar vond het 'op de man spelen' daarna wat overdreven.” Aldus het Parool. Maar ook zonder Bertje doen ze weer exact hetzelfde bij Skaihai.

Dubbelepunthoofd | 03-05-21 | 08:56

Ja maar, als je er een linkse mening op nahoudt, dan deug je toch al? Je hoeft het niet in gedrag om te zetten. Stel je voor, een diverser Skyhigh, windmolens op de grachtengordel, Arie Boomsma met 6 asielzoekers in huis. Nee, de deugmening, die telt!

ik.zou.haar.doen | 03-05-21 | 08:56 | 2

dat.. en natuurljk dat de waarheid niet bepaald wordt door feiten maar door het aantal likes op een mening.

Epistulae_Morales | 03-05-21 | 09:54

Nog nooit van dat programma gehoord ofwel ik kijk niet naar die onzin.
Brief ondernemer +1 (plus nog wat extra)

Rest In Privacy | 03-05-21 | 08:55

Do not as I do do as I say, hypocrisie!

ratelaar | 03-05-21 | 08:54

"formathoeren"... geweldig, kan zo van Dale in. Trouwens die 5 dames zouden de bezemkast van Hans nooit gezien hebben, moeten bij het wakker worden 's morgens nog erger zijn.

hagelkruis | 03-05-21 | 08:54

Vreselijke tv.
Net zo lang in scène zetten, zuigen, doorvragen, misleiden, liegen en toneelspelen en ‘plakken en knippen’ totdat ze iemand op racisme kunnen “betrappen”. Want racisme=sensatie=kijkers=geld
Walgelijke tv . Om kotsmisselijk van te worden.

laurentius | 03-05-21 | 08:54

"NAW + bedrijfsnaam bij redactie bekend en we mochten die zelfs noemen, maar dat doen we lekker niet want in deze tijd ben je al een racist als je ff geen zin hebt om doelwit te worden van een """steekproef""" van een stel formathoeren met kwade bedoelingen."

Oopsiewoepsie: In de mail pic is de bedrijfsnaam alsnog zichtbaar.
Die Eline geeft ook een ander antwoord adres op dan vanaf waar ze d'r mailtjes verstuurd heeft?

ReyNemaattori | 03-05-21 | 08:53 | 1

Beetje oepsiewoepsie. Maar ik denk dat uw post daar meer aandacht op vestigde dan de link naar de foto. En het bedrijf vind dat niet erg gaven ze aan.

sjef-van-iekel | 03-05-21 | 09:01

Wel typisch weer dit van die linkse clubjes. Vraag mij af of ze ook eerlijk zullen vermelden dat een groot aantal bedrijven geen problemen hadden met beiden sollicitanten of ze beiden afwezen? Maar iets zegt mij dat alleen de focus komt op dat zeer kleine clubje wat wel een Nederlandse sollicitant uitnodigde en niet de buitenlandse, natuurlijk totaal ook niet geïnteresseerd in de achtergrond waarom zo'n bedrijf een allochtoon afwijst.

24 jaar geleden ook afgewezen voor een snuffelstage, heb een buitenlandse achternaam maar dat bedrijf had al 3x eerder Marokkanen gehad en 3x eerder zware problemen met zelfs diefstal. Ze paste voor nog een "Marokkaan", nu was ik dat totaal niet maar begreep het wel volledig.

Statix | 03-05-21 | 08:52 | 2

gristelijke club, vooral niet links. tegen abortus en vrouw aan het aanrecht.

AntiZanicz | 03-05-21 | 09:49

@AntiZanicz | 03-05-21 | 09:49: Verreweg de meest gristelijke clubs, inclusief de mainstream kerken, zijn links tot zeer links. Ze zijn alleen nog tegen postpartum abortus, dus na de bevalling het kind verstikken of aan het lot overlaten omdat zij die bevallen is er toch maar vanaf ziet, en het aanrecht is of van oma of van hun man want Jezus houdt van vrouwen en zij zijn ZIJN bruid.

Arachne | 03-05-21 | 23:02

Het gemak waarmee we ons laten aanpraten dat het woord 'blank' racistisch is en dat wij daarom nu 'wit' moeten gebruiken vind ik ook stuitend. Zelfs hier in de comments ben ik plotseling 'wit', terwijl ik toch echt blank ben.

Freedent | 03-05-21 | 08:52 | 3
-weggejorist-
Sal.Paradise | 03-05-21 | 08:55

Ik gebruik ook consequent blank, ook als men mij verbeterd.
En ergens is het ook wel onlogisch: blanke huid is ongepigmenteerd(of nouja, significant minder), 't is niet alsof ze een wit pigment aanmaken.

ReyNemaattori | 03-05-21 | 08:56

Och, ik ben lelieblank. Nergens last van ;-)

aflaatverkoper | 03-05-21 | 09:26

Ik geef maar weer eens mijn standaardreactie. Ik kijk nooit tv. Waarom moet ik in vre-des-naam aan deze onzin meebetalen? Wat voor belang heb ik bij Gooise bedrijven die elkaar de maat nemen? Waarom worden die niet betaald door de fans van die Gooise bedrijven?

MAD1950 | 03-05-21 | 08:52

De documentaire zal online op een platform van Hogeschool Inholland beschikbaar worden gesteld. Hoe is het toch mogelijk dat Inholland, dat helemaal niet zo'n slechte school is, toch keer op keer z'n eigen glazen weet in te gooien met dit soort idioterie? Bij Inholland moet blijkbaar de bezem weer eens door de directie. Zij helpen met dit soort acties Inholland de vernieling in, zoals 10 jaar geleden de directie Inholland ook al naar de rand van de afgrond bracht.

Barend Braakbal | 03-05-21 | 08:52 | 4

Inholland geen slechte school? Dales? Tentamenfraude, te makkelijke studies, hoge uitval en gekort door de minister. Slechte, sclechte school.

dathoujetoch | 03-05-21 | 09:05

@dathoujetoch | 03-05-21 | 09:05: die hoge uitval laat alleen maar zien dat Inholland de vele studenten die qua intelligentie niet thuishoren op een hogeschool eruit gooit. En de HBO studiegids 2020 heeft Inholland verkozen tot de beste hogeschool in de randstad en laat daarmee de HvA, de Hogeschool van Utrecht en de Haagse Hogeschool ver achter zich.

Barend Braakbal | 03-05-21 | 09:14

Tentamenfraude, te makkelijke studies, hoge uitval en gekort door de minister.

dathoujetoch | 03-05-21 | 09:24
▼ 1 antwoord verborgen

Sky high staat bekend als christelijk bedrijf. Iedereen in de top is actief gelovig. Het bedrijf met de bijbel.

P-unit | 03-05-21 | 08:52

Aaaah. Heerlijk. Een linkse heksenjacht.
Op de brandstapel!!1!!

Wim Venijn | 03-05-21 | 08:51

Zelf roomblank. De dommigheid is erger dan het schijnheil.

Normpje | 03-05-21 | 08:51

Ik mis je op twitter, Bart.

obi1 | 03-05-21 | 08:51

Jammer dat dit toch best reële probleem zo treurig wordt neergezet door deze productiemaatschappij.

DeKleijert | 03-05-21 | 08:50 | 2

Ze moeten onderzoek doen naar de oorzaak van het probleem. Waarom lopen werkgevers liever niet het risico om iemand naar binnen te halen die standaard in de discriminatie-kramp schiet? Mensen die hun eigen onkunde en falen afschuiven op dat de ander hun kleurtje niet zou mogen?
Afgezien van de extra zaken als de hele ramadan maand ziek beroerd en ellendig te zijn, halal voer in de kantine eisen en ook nog een gebedsruimte waar ze 5 keer per dag een half uur op de knietjes zitten?

2voor12 | 03-05-21 | 08:54

@2voor12 | 03-05-21 | 08:54: Jij hebt al een tijdje geen bedrijf van binnen gezien denk ik.... onzin, die 'extra zaken' die je noemt. Echt nog nooit ergens tegengekomen, bij welk bedrijf dan ook.

DeKleijert | 03-05-21 | 09:51

@ redactie. En dan in de mail wel gewoon de naam van het bedrijf laten staan. Goed weekend gehad zeker?

Sinterbikske | 03-05-21 | 08:50

Opsporing Verzocht gaat over de integratie van niet-Westerse migranten in Nederland maar wordt dan wel weer gepresenteerd door een roomblanke inheemse vrouw. Kan daar niet een anonieme brief naartoe?

K. Westergaard | 03-05-21 | 08:49 | 3

Niet helemaal waar. Behalve dat ze knap is is Anniko van Santen ook half Hongaars.

Barend Braakbal | 03-05-21 | 08:54

@Barend Braakbal | 03-05-21 | 08:54:
Ze is wel dik aan het worden.

J.Cash | 03-05-21 | 09:24

Die kregen van mij een factuur wegens het ongevraagd bezighouden en bewust consultancy tijd souperen. Eens even kijken, dat is € 350 per uur en inclusief administratieve tijd en naverwerking zijn dat 8 uren werk, € 2.800 netto. Die factuur ging tot aan de rechter.

Bakkeleures | 03-05-21 | 08:48 | 9

@H. Caulfield | 03-05-21 | 11:23:
Ik denk dat in dit geval de rechter dan naar te goeder trouw (proefrit, schoenen) of te kwader trouw (deze fake brieven) gaat kijken.

Basil Fawlty | 03-05-21 | 12:16

@Basil Fawlty | 03-05-21 | 12:16: Probeer het eens. Factuurtje sturen naar bedrijf dat in uw ogen te kwader trouw uw tijd verkloot.

H. Caulfield | 03-05-21 | 12:56

@H. Caulfield | 03-05-21 | 12:56:
Daarvoor is dus de rechter. Ik ben zelf nml ook benieuwd over het hoe en wat. Zullen ongetwijfeld al rechtszaken over zijn geweest.

Basil Fawlty | 03-05-21 | 13:26
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Kdoemaarwat | 03-05-21 | 08:46

De ongelofelijke schijnheiligheid en kwaadaardigheid van deze kruipers is zo stuitend, om misselijk van te worden!

lanexx | 03-05-21 | 08:46

Is die Bert van Leeuwen van God los of zo?

laurentius | 03-05-21 | 08:46 | 1

Bertje is bezig met geld verdienen.
Zo trek je NPO pegels naar je toe.
Als Bertje de poen niet pakt, doet een ander het wel.
Het systeem is ziek.
Er zijn altijd mensen die van ziekte profiteren, zoals de actualiteit ons ook leert.

jemagookniksmeer | 03-05-21 | 08:53

Garantie voor succes dit soort 'onderzoeken'. Probeer het bij 100 bedrijven, filter de reacties eruit die je punt onderschrijven en je bent gegarandeerd drie dagen het onderwerp van de dag bij de MSM.
Lekker mensen tegen elkaar opzetten om een beetje aandacht te genereren.

C1O2 | 03-05-21 | 08:45 | 3

woke = zoeken naar verontwaardiging

obi1 | 03-05-21 | 08:58

Of om een bepaald narratief te drijven waar Sylvana weer stemmen mee wint.

Ik ga ook absoluut niet ontkennen dat er discriminatie is op de arbeidsmarkt, maar om een of andere reden treft deze discriminatie vaak specifieke etnische groepen en andere groepen niet of nauwelijks. Wellicht dat DAAR eens onderzoek naar gedaan kan worden? Waarom die groepen? Wat maakt dat in de loop der jaren steeds andere groepen de spreekwoordelijke sjaak zijn?

ReyNemaattori | 03-05-21 | 09:04

dat doet ieder media bedrijf met socmedia. er zijn altijd wel twitteraars die goed van pas komen met hun geschifte postings om zo een beschadingsartikel te ondersteunen. Kijk maar bij telegraaf en AD.

AntiZanicz | 03-05-21 | 09:46

En dan zit SkyHigh ook nog eens met kantoor aan het Melkpad.

Zalluf | 03-05-21 | 08:45 | 2

Verhuizen naar de Melkweg!

Koning BongoBongo | 03-05-21 | 08:48

Halfvol of vol, met een roomkraag

Tobi | 03-05-21 | 10:50

Twee brieven sturen waarvan natuurlijk die met buitenlands-klinkende naam vol met taalfouten. Want het onderzoek moet natuurlijk wel naar de bij voorbaat vaststaande conclusie gestuurd worden anders is het het uitzenden niet waard.

2voor12 | 03-05-21 | 08:44 | 4

Dan gooien ze wel hun eigen glazen in, want daarmee introduceren ze een extra variabele in hun onderzoek die weldegelijk invloed heeft op de uitkomst. Een brief met fouten zal namelijk vaker geweigerd worden, ongeacht de naam die er boven staat.

Als je hypothese is dat brieven met buitenlandse namen vaker geweigerd worden op die gronde, dan moet je je resultaten niet verwateren door ze additionele gronden te geven om op geweigerd te worden.

Maar goed, ik had ook geen gedegen wetenschappelijk onderzoek verwacht...

ReyNemaattori | 03-05-21 | 09:09

@ReyNemaattori | 03-05-21 | 09:09:
Ze zullen echt geen identieke brieven sturen met het risico dat dat opvalt. Dus die variabele zit er altijd ook in.

2voor12 | 03-05-21 | 09:18

Er zullen hoe dan ook meer verschillen in de brieven moeten zitten dan alleen de naam van de afzender. De keuze voor de ene boven de ander kan dus op basis van een ander verschil zijn de naam van de sollicitant.

Kukooo1 | 03-05-21 | 11:14
▼ 1 antwoord verborgen

Even de mail aanpassen, nu ziet nog steeds iedereen het bedrijf

beschuitfluiter | 03-05-21 | 08:44

Hahaha die foto is geweldig. Een groepje blanke linkse deugers zal de wereld wel even gaan verbeteren. Te triest weer, dit.

Do-na-zi | 03-05-21 | 08:44 | 2

En ondertussen nog nooit een "kansenwijk" van dichtbij gezien...

obi1 | 03-05-21 | 09:23

@obi1 | 03-05-21 | 09:23: Van dichtbij zien is 1, maar nu er nog doorheen lopen wanneer de bewoners aldaar weer eens flink opgefokt zijn....en nadat 1 van die directeuren een paar maanden door een rietje moet eten, de vraag stellen : Fijn he, die diversiteit.

Keyboardspeler | 03-05-21 | 09:45

Ze zijn niet een beetje wit, het is lijkbleekwit. Nooit je profielfoto in de winter nemen.

BobDobalina | 03-05-21 | 08:42 | 1

Mijn werkgever regelt eens in de twee jaar een dag waarop alle foto's gemaakt worden, en dat is steevast in februari. Erg onhandig inderdaad.

C1O2 | 03-05-21 | 08:50

Hoe minder zetels links heeft hoe vuiler het spel...

kibambam | 03-05-21 | 08:42

En dan betreffende bedrijf wel in de Aan-header van de mail-pica laten staan....

frickY | 03-05-21 | 08:42 | 3

Is keurig gebalkt, hoe kom je erbij?

Wijze uit het Oosten | 03-05-21 | 09:11

@Wijze uit het Oosten | 03-05-21 | 09:11: Is inmiddels gefixt ;)

frickY | 03-05-21 | 09:13

Skyehigh = Slegs vir blankes

Statler en Waldorf | 03-05-21 | 08:40

Niet alleen roomblank maar ook nog de mannen boven de vrouwen.

"Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen"

Glasgow Argus | 03-05-21 | 08:40 | 3

Inderdaad ook nog eens een hiarchie.... wat een schijt club is dat zeg. Vieze ratten,

DeJaVu5225 | 03-05-21 | 08:45

Valt me nog mee dat ze niet allemaal hun "peins-vuistje" onder hun kin hebben.

obi1 | 03-05-21 | 09:02

Dat ligt geheel aan de crappy resolutie van de machines waarbij ze met GS werken.
Op 1920*1080 staat Ilse de Vries naast Marius. Neemt niet weg dat idd de mannen vooraan staan(want allemaal directeurtjes enzo)..

Vraag me wel af of dit 't hele bedrijf is, ze hebben allemaal fancy functienamen, maar niemand die echt werk lijkt de verzetten.

ReyNemaattori | 03-05-21 | 09:16

Zelf alleen blanken in dienst hebben en dan anderen de maat nemen. Zo kennen we ze weer!

Jeespar | 03-05-21 | 08:40 | 4

@Van Zessen Klaar. | 03-05-21 | 09:32:
Daar zou je best wel eens gelijk in kunnen hebben. "Wij hebben weliswaar geen mensen van kleur, maar wel een transgender, dus eigenlijk zijn wij heel divers"

Osdorpertje | 03-05-21 | 09:55

Hoho.. ff..
Blanke HOEDERS zijn dit he? Wel even verder denken dan ons aller neus lang is.

NiCeY | 03-05-21 | 10:48
▼ 1 antwoord verborgen

Skyhigh = #sowhite... zoveel roomwitte gezichten dat ik door de witheid niet naar mijn scherm kan kijken zonder zonnebril.

Wie is daar eigenlijk de chief diversity officer? Zeker niet iemand die de NOS diversiteitsbokaal wint.

Graaf_van_Hogendorp | 03-05-21 | 08:39

En in de mailpica staat wel de naam van de ondernemer? Raar...

Mooiniet | 03-05-21 | 08:38 | 3

Zwarte lak is op - geconfisqueerd door Rutte met zijn doctrine.

Graaf_van_Hogendorp | 03-05-21 | 08:40

De mailpica is van de formathoer, niet van de ondernemer...

Wijze uit het Oosten | 03-05-21 | 09:08

@Graaf_van_Hogendorp | 03-05-21 | 08:40: zwarte lak bestaat niet want het is digitaal. ook schildert men niet meer zwat vanwege het slechte image. nu gebruikt men garble software die de letters verhakselt. dit is wel riskant omdat je terug zou kunnen vogelen. beter legt men een digitaal matje met hagelslag patroon over de te blanken regels.

AntiZanicz | 03-05-21 | 09:42

Schijnheilige hufters

Ernstige Zaken | 03-05-21 | 08:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com