achtergrond

Geenstijl

Artsen: Navalny kan elk moment sterven

In theorie kunnen we allemaal elk moment sterven, maar bij Navalny lijken de kaarten toch anders geschud.

“Aleksey is dying...it’s a question of days,” says @Navalny’s press secretary (who is now under house arrest)

Кира Ярмыш
Кира Ярмыш
@Kira_Yarmysh

Люди обычно избегают слова "умирает". Но сейчас Алексей умирает. При его состоянии это вопрос дней. facebook.com/kira.yarmysh/p…

Image
Image
1.2K
Reply

We hebben sowieso nooit begrepen waarom Navalny zonodig terug moest naar moeder Rusland. Maar wat we écht niet hebben begrepen is dat Rusland hem bij aankomst gewoon oppakte en daarna in hechtenis hield, ondanks een laatste waarschuwing van Stef Blok. Navalny ging eind maart in hongerstaking omdat hij ondanks zijn restitutiepolis niet onderzocht mocht worden door een arts naar keuze. Hij had namelijk last van zijn rug en gevoelloosheid in handen en benen, en dat zijn weer typisch van die klachten van mieten die niet als een echte man met een beetje vergiftiging om kunnen gaan. En door z'n hongerstaking bovenop onbehandelde klachten zegt zijn artsenteam nu dat een hartstilstand en nierfalen "een kwestie van dagen is". 

Een open brief ondertekend door 80 prominenten als Ken Burns (van de beste docu's ter wereld), J.K. Rowling, Stephen Fry, Niall Ferguson, Salman Rushdie en Jelle Geuzens waarschuwt Poetin in navolging van Blok nu écht een allerlaatste keer. Navalny is namelijk een brandschone humanist die in de Game of Thrones van Slavische oligarchen de onverdeelde steun van het Westen verdient.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.