Snackers van Nederland. Belangrijke vraag
En u MOET er drie kiezen
Het goede antwoord is trouwens 5, 6 en 8 maar dat bent u vast niet met ons eens, want de vorige keer dat we uw snackprobleem bespraken gaf u ook al de verkeerde antwoorden. Sowieso is frituren hartstikke gezond, want als je al dood bent gegaan door een hartaanval, kun je ook geen corona meer krijgen. (via)
Reaguursels
Inloggenwaar is de oerhollandsche kapsalon???
Mis de Turkse pizza en broodje kebab. Dat zijn pas echt Hollandse snacks.
1,4 en 7
3,5, 9en met stip op 1: 10
Want jullie zijn de pikanto en de berehap vergeten.
1, 2, en 6 einde discussie.
1, 4, 7
1-6-7
Frikandel Paay.
Alles er over heen behalve curry
Ik mis de overheerlijke eierbal (en nee, ik ben geen noorderling maar iemand die deze overheerlijke snack op de juiste waarde weet te schatten).
Overigens moet het natuurlijk 1, 6 en 2 zijn. Hoewel elke snack zijn eigen 'beste tijd' kent.
417 reaguursels voor me, zie ik. 4, 1 en 7 waren mijn keuzes, in die volgorde. Toeval? I think not.
3, 4, 7
"Twee neukpatronen en een berelul!", uit De Lachende Scheerkwast.
Ohnee, dat was uit Spetters.
Kroket, bitterballetjes en als derde de berehap met satesaus (staat er niet bij, nou en)
Off topic.
Of bedoel je soms vrijblijvende snacks?
Frikadel speciaal op 1, 2 en 3
Viandelle in je broekje.
1,2&4. Nr 4 met ketchup, geen curry.
waar is die bal gehakt die de hele week al in de jus drijft ?
Opgelost in de jus
Een bitterbal is gewoon een kleine ronde kroket.
Ik ga dan ook voor 1, 4 en 6.
4, 1, 7. De frikadel is mijn absolute favoriet
1, 6 en 7, allemaal immaterieel cultureel erfgoed.
1, 2 en 6. Maar wel mits het allemaal goed bereid is. Een slechte kaastosti is ruk. Een slecht frikandel speciaal is acceptabel. Dus in het geval van een slechte toko word het 1,2 en 4.
Maar ook 7.
Ik vind de keuze tussen 6 4 en 7, als 3e snack, alsof ik voor mijn kinderen moet kiezen wie op de laatste reddingsboot mag.
178
Bijna goed! 7,1 en 8.
Alleen 6, vegetarisch je weet tog
Ik mag niet mee doen omdat ik bevooroordeelt ben...
Zolang de snack maar een inclusieve naam heeft vind ik alles best.
Een wereldburger dus.
1 en 7. Een derde keus heb ik niet. Oh 'moet' ik drie keuzes maken? Wat gaan jullie doen dan? De marine sturen? Woehahaha. Kroketten en bitterballen zijn echte Hollandse snaks. Snaks ja, niet snacks. In dit land wordt Nederlands gesproken ja.
sneks
Aaierbal/ eierbal. Maar dan wel van Bert
4, 4 & 4 ... met een patat Nagasaki “on the side”.
Eigenlijk eet ik alleen friet stoof met tartaar met een belse saté en een gehaktbal speciaal met m/c. Soms een vlamburger nog erbij als ik geen middageten heb gehad.
1,2,4 in die volgorde
Als je antwoord niet 2, 3 en 4 is heb je eigenlijk niks gehad aan het feit dat je in Nederland bent geboren en kun je eigenlijk net zo goed in Frankrijk of Italië gaan wonen tussen de andere homo's.
Frikandel pinda
Mexicano pinda
Picanto pinda
Berehap pinda
Hete donder pinda
Jos Brinkie ook?
is dit een inburgeringscursus?
Haha, pun intended?
Ik ben nog steeds bezig erachter te komen wat dit allemaal voor beige/bruin spul is. Eten?
4,1,7
2 is erg smakelijk, maar ik ben de enige in mijn omgeving die er schijnbaar zo over denkt. kan dus niet in het GOAT lijstje helaasch.
1, 7, 4.
In die volgorde. De kroket is de meest traditionele snack van Nederland, de bitterbal is feitelijk gewoon een kleine, ronde kroket (maar heerst onbedreigd op de eerste plaats op allerlei recepties), en op plaats drie dan de berelul (met dubbel saus, graag).
Vegetariërs zijn zeker uitgesloten van deelname? Ik laat mijzelf wel uit.
Nooit een worst in de mond?
De kaassouflee kan toch ?
Allemaal rotzooi! Doe mij maar een goulashkroket.
Maar ja, die zijn uit dus dan neem ik een Satékroket bij Smullers. Die zijn goed te doen.
3,4 en 5 aub. En een grote friet speciaal. Thuisbezorgd. Neerzetten op de deurmat. Stapje terug. Ik open de deur! GoGoGooo
2, 4 en 7. Maar eigenlijk alleen 4: de frikadel is geniaal.
1,2,8
Yes, iemand met smaak.
Ik moet helemaal niks.
3 frikandel speciaal aub.
Uiervlees en rauwe ui.
Yummie.
1 1 en 1 kroket master race
3 4 en 8
3, 4, 6
Als purist wil ik geen opengereten frikandel met saus en uitjes dus 4 maar dan zonder de rommel en de verminking. En verder 6 en natuurlijk nummer 9, het bamiblok.
nummer 4 heet ook wel 'een open ruggetje'
@De Treinende Rechter | 26-10-20 | 20:02: Ja ik ken hem, maar het is culinair barbarisme. Als er een koeienoog in zit wil ik die proeven ook.
@harbi | 26-10-20 | 20:07: er zitten geen koeienogen in frikandellen.
@De Treinende Rechter | 26-10-20 | 20:10: tegenwoordig zijn de meeste frikandellen halal en bestaan ze uit separatorvlees van onverdoofd geslachte kippen, maar gelukkig heb ik nog zo mijn ambachtelijke adresjes.
De kaassoufflé de meest linke schijtsnack ooit.
Toch knabbelt het wel lekker weg. Kan denk ik niet hetzelfde zeggen van Rob Jette.
@Geil Kippetje | 26-10-20 | 20:25: Is ook logisch vrouwen zijn moediger dan mannen.
De groenlinksmuts onder de snacks
Als ik zo door de comments scroll heeft 1 4 7 gelukkig gewonnen. Ik ben blij dat er zoveel mensen de waarheid kennen. Ik zou de anderen aanraden om geen kinderen meer te nemen en niet te gaan stemmen in maart. Alvast bedankt
2, 4, 7
Het enige juiste antwoord
2, 3 en 4
Na twintig jaar weg uit Nederland mis ik alleen de frikandel. Ze maken hier iets soortgelijks maar is toch niet hetzelfde. Wordt weer tijd voor een tripje naar Nederland voor een patatje oorlog en frikandel speciaal.
Wel met curry. Van ketchup word ik agressief, zeker die van kwalitaria Harry's
Ja wat nou.... geen eierbal .. schande gs.
1, 7, 8. Geen idee wat 6 moet voorstellen. Viandel?
Kaassoufflé. Cultuurbarbaar!
Nu ik er nog eens over nadenk, alles behalve 4 en 5. En dan lekker met frietjes!
Maar 3 is toch wel een culinair hoogstandje, die mag zeker niet ontbreken.
Patat zul je bedoelen.
Frieten eten ze in België.
@Gulliver | 26-10-20 | 21:43: patat klinkt zo plat. Frites veel eleganter. Een arbeider eet patat, een hoger opgeleide eet frites.
3 en 4 en nummer 7 voor bij het bier
1 - 4 - 7
Steunt elkaar, vreet Neerlands waar.
Je kunt al dat lekkers ook in een koekepan met een laagje zonneolie verhitten. Wel om en om of regelmatig draaien. Gaat prima en is nog lekkerder ook. Kroket is nog steeds een topdelicatesse, frikandel heel gezond.
Philips Airfryer m'n beste. Geen stank en gespetter.
Ook voor de Mexicano?
Rascist
Brabeaulander en ik kunnen sinds de gevierde aflevering met die Turkse Schone alleen maar in koor zeggen "Frikandel"...
youtu.be/GDYgNCtSQAQ?t=4974
Wederom kijk ik uit naar de volgende aflevering van Chips, Nootjes & bier en de daarbij behorende prangende reaguurdersvragen. Het leven is net een frikandel, je moet hem zelf speciaal maken.
Wat jammer trouwens dat Fidan alweer van de telebuis is. Af en toe keek/luisterde ik naar "de Vooravond" en het was een verademing tegenover alle andere meuk. Of misschien heb ik een zwak gekregen voor Fidan, daar kan het ook wel een beetje aan liggen. Wat een leuke dame!
2, 4, 7
Het enige juiste antwoord Generaal !
1, 4 en 7. Die vegameuk blief ik niet.
1, 4, 8 waarom geen poll ????
1,7, 8 kroket omdat het kroket is, de bitterballen omdat het de kroketten aan de kleine kant zijn in het restaurant van Vaandrager zijn en de Vietnamese loempia's omdat de Vietnamezen de vluchtelingen zijn die wezenlijk iets positiefs hebben gebracht in onze samenleving
Ja!
Dit was ook mijn keus, rest wegpleuren aub, zeker die kadaverstaven.
Ik vind dat de Bamischijf ook een ereplaats moet krijgen als medaille voor de Afhaalchinees.
De Sligro is open voor particulieren. Afgelopen zaterdagochtend even een doos grove frikandellen, een doos mexicano 's en een doos pttige bamischijven gehaald. En een stuk procureur van bijna 1,5 kg. waar ik babi pangang vlees (op de chinese manier ja) van heb gekookt. Die liggen in plakken in de vriezer te wachten tot ik een nasi- of bami goreng (ook gekopieerd ja) ga maken. Dan gaat dat vlees in kleine prulletjes er doorheen, of bak het krokant in zelfgemaakte kruidenolie (je raadt het al, ook een kopie).
Cultural appropiation in de keuken? Wat vind blm daarvan
Gatsie! Procureur voor de Babi? -Babi Pangang spek graag, en saus apart. Anders wordt het zompig. Bij de indonees, dat dan weer wel. Die droge troep op een berg atjar verdronken in saus blief ik niet!
@TDB | 26-10-20 | 19:32:
Rot op man. Dat ik dit gezeik zou zien bij een reaguursel over eten..
En waar de fak rijm je blm vandaan bij dit verhaal?
@Analia von Solmsch | 26-10-20 | 19:35:
Deze (mager, áltijd procureur) wordt allerminst zompig of droog. Saus altijd apart uiteraard. Spek heeft vaak mijn voorkeur, maar dit vind ik persoonlijk iets lekkerder door nasi of bami.
En zoek een goede chinees.
Je bent de enige met mijn keuze 2,3 4, dus nu moet ik die babi procureur ook maar eens proberen
Babi Pangang maak je met buikspek. Het mooiste is om hem uren Sous Vide boterzacht te garen en dan loeiheet af te bakken in de oven ( of nog liever BBQ) voor de krokante korst.
@JoudN | 26-10-20 | 19:57:
In koud water aan de kook brengen. Vuil eraf schuimen. Zout, vetsin, steranijs, sojasaus donker, sojasaus licht, rijstwijn of rijstazijn en afhankelijk van de grootte 1,5 - 2 uur laten pruttelen. Prik er een eetstokje diep in om te kijken of het zacht genoeg is. Af laten koelen en in plakken de vriezer in sjoele.
1 liter zonnebloem in de pan en 2 rode ui grof, 6-7 tenen knoflook grof en een grammetje of 40 gember zachtjes bakken tot het bruin is. Af laten koelen en terug de fles in. Deze olie gebruiken voor de goreng en/of het vlees in op te bakken.
@Joostmochtnietsweten | 26-10-20 | 19:57:
Ik lees niks over veel gaatjes in de huid prikken en een berg zout.
Heb je het goeie recept?
Nog een keer voor de duidelijkheid: Friet! Dus geen patat. En daar passen 1, 3, en 6 goed bij. De rest kun je gewoon vergeten, dat heeft niets met voedsel te maken. En mayo is ook bah trouwens. Gewoon satesaus of ketchup. Das het beste voor de frietamientjes.
U heeft een vreemde niet Nederlandse smaak lijkt me, Patat alleen maar met mayo. Rest is niet te vreten. Dus 1 en 7 is Hollands , eventueel nog 8 voor de diversiteit.
Patat kunt u ook in een opengereten kaassoufle dippen
Patat flip is echt het aller- allerbeste om de broodnodige patatioxidanten binnen te krijgen.
1, 4 en 8 is het goede antwoord, waarbij 4 op eenzame hoogte bovenaan staat.
We gingen zelden naar de friettent. Ik snap ook nog steeds niet dat mensen op festivals en dergelijke die meuk weg krijgen.
Maar als we al gingen wel in over de grens, verse friet, groene curry mayonaise of Vlaamse mayo en erbij soms een shaslik (verse niet die in een jasje) of een sate 'mej kruije' zoals de zuiderburen zeggen.
Wat betreft de Nederlandse snacks , kroketje of bitterbal, misschien een keer die laffe loempia's maar dan houd het echt wel op.
Ik mis de smulrol in dit rijtje
En de Brabantse gehaktstaaf
1, 4, 7. Omdat Vetschuur!!!!!
Waarom zeggen mensen nou andere dingen dan 1.4 en 6 ???
Omdat 1, 4 en 7.
@henkvaningrid | 26-10-20 | 19:11:
Niets, 1,4,8
@henkvaningrid | 26-10-20 | 19:11: juist
3, 6, 8.
De rest eet ik niet, vooral niet van die gore frikadellen.
er liggen geen frikadellen bij
1. Bamischijf want cultural appropriation.
2. Frikandel want white privilege.
3. Kaassoufflé want niet bruin.
De motivering is waterdicht
Ik zag in foto 3 aanvankelijk een nasischijf, maar het is zo te zien inderdaad een bamischijf. Dat kan natuurlijk niet, want het is nasischijf en bamiblok. Net als dat het patat is en niet friet.
@harbi | 26-10-20 | 20:27: * foto 2
@harbi | 26-10-20 | 20:27:
Neehee, het is een nasibal en een bamischijf.
2, 3 en 5. Wie is hier nou de snackbar gij of ik?
En waar is nu de Loempidel waar GS zoveel promotie voor heeft gemaakt? Het bedrijf die die dingen maakt weigert ze in de supermarkt te leggen, prutsers....
Loempidel is 8.
Eet grootdeels vegetarisch voor de lijn sinds Corona, gaat heel goed. Zit in een bamischijf nu ook vlees of zijn er ook zonder?
Ik eet dubbel vlees en geen chips en koekjes meer, gaat ook top
Allemaal vieze koolhydraten bah. Eet gewoon vlees. Is nog nooit iemand aan dood gegaan, anders waren we nu niet met zovelen.
@prutsclown | 26-10-20 | 19:04:
Eet ik ook niet, chips en koekjes hoor!
@Sinterbikske | 26-10-20 | 19:09:
Ja, maar nu even niet.
De Hema ookworst is net afgeknald door de sterrenkoks.. Zag er al niet uit, zo'n blekebetje. Die van Unox smaakt naar karton, maar met echte karton kan je tenminste je reet nog afvegen.
Ik hou het bij een kopje borsjt.
Eendenborsjt?
Borsh, zonder T.
En hoewel heerlijk, niet bepaald Hollandse frituur te noemen.
En juiste antwoord is 1,4 en 6!
Snacken doe ik niet aan maar voor één keer: 1,3,7
1, 4, 5 en 8 soort van diagonaaltje trekken.
Ik lust ze allemaal, maar dit keer ga ik voor 4, 7 en 8.
Kroket, Frikandel (speciaal) en Viandel. Maar de Viandel redt het alleen omdat de bitterbal een éénhapskroket is.
Ach, je moet ergens aan dood. Dan maar drank en frituur.
youtu.be/eg8YHJmmLfc
1, 7, 8, en ja, ik weet dat kroket hetzelfde is als bitterbal, maar 2 t/m 6 is niet te (vr)eten.
Patatje oorlog mist.
En maar goed ook!
Juist, die kadaverstaven kunnen ze zelf vreten. 1,7,8 is top.
Is toch allemaal hetzelfde: separator vlees met hooguit wat andere smaakstoffen.
4, 1 en 3. In die volgorde.
Bijna.. 4, 1 en 2.
Amen
Ik ga voor 3x3
1, 4 en 7
Broodje Aap staat er niet bij.
Drie frikandellen speciaal aub
“De snackbar”
Waardenburg en de Jong
youtu.be/-Ky1QU8OMt0
Blijf ‘m leuk vinden.
Maak niet uit jôh!!!
Kadaverschijf pinda (3), kadaverstaaf speciaal (4), bitterballen (7). Als ik er maar één mocht kiezen sowieso de kadaverstaaf speciaal. Kaassouflé's zijn gewoon ranzig want ze stoppen er geen kaas in en die plak rauw deeg maakt het nòg smeriger. Kroket en bitterbal zijn hetzelfde, dus beiden kiezen is gewoon dom. Een broodje bitterbal werkt ook prima.
Kaassoufle’s zijn juist lekker door die smurrie die erin zit.
@BozePaarseMan | 26-10-20 | 18:57:
Die smurrie noem ik kaas.
4/4/4 en 3 zachte witte broodjes, graag om 20:01 want ik ga eerst bier halen.
3,4,7
1. 1. (Kroket)
2. 7. (Bitterbal)
3. 4. (Frikandel speciaal)
Wie 4 buiten zijn lijst laat is geen Nederlander en mag niet meer over voedsel oordelen. De rest zal me een viandel zijn.
Inderdaad. Ik ben zelf, op z'n zachts gezegd, een redelijk goede hobbykok en knutsel eens in de zoveel tijd culinaire hoogstandjes in elkaar, die vrouwlief en ik dan ook met alle plezier verslinden. Maar een ouderwetsche, ordinaire frikandel op z'n tijd kan niets maar dan ook NIETS aan tippen.
Ah, meneer is een kenner!
1,3,4 zijn de lekkerste
De 747 en de 380. Mooie vliegtuigen zijn dat.
Virussen overleven niet in 180 graden frituurvet dus super veilig eten dit.
Behalve als de snackbarchinees over je frikandel speciaal heen staat te schreeuwen.
Kroket, bitterballen, kaassoufle!!! Wel alles vega graag. Heerlijk.
Kaassoufle dus. En nu oprotten.
Wat is 5?
Kipfrikandel/viandel
Een zeer teleurstellende 4
Gerecyclede biefstuck
Een verschrompelde frikandel van vijfweken geleden.
1-4-6 mmm
1, 7, 8. Met 5 als backup.
Ik las '5 als ketchup'.
Al bij optie 1 slaat de vertwijfeling toe: want wat voor soort kroket is het? Daarnaast kan, met uitzondering van een goede frikandel (*), de rest van het gebodene me niet echt bekoren. Er zijn veel smakelijkere opties om te frituren dan het meeste van die fabrieksmeuk.
(*) En waarom zou je een bitterbal willen als je al een kroket hebt? Heel vreemd, dit kwisje.
Bitterballen happen lekker weg bij de borrel. Een kroket is meer iets voor op een broodje.
Ja, bitterbal hapt zo lekker weg.
@Muxje | 26-10-20 | 18:48: 5 ballen op een broodje, werkt beter dan een schaal kroketten.
Broodje?? Doe je daar ook haring op dan ??
@Muxje | 26-10-20 | 18:48: Dat is waar. Maar en en vind ik wat teveel van het goede. Overigens zou ik een meer verfijnde kroket, zoals bijvoorbeeld een garnalenkroket, niet op een broodje nuttigen.
Maar ieder zijn ding natuurlijk.
Trouwens, ik gaat heulemaol nie kiezen.
4x per jaar halen we wat bij de patatboer in het dorp.
Een kaassouffle, een kroketje en patat, voor mij.
4x per jaar spijt.
Laatst waren we in Maastricht, op zo’n plein zit een patatboer, die échte patat verkoopt.
Zelf gesneden, voorgebakken, puntzak, iets zurige mayo.
Een 9 voor deze. Het water loopt mij in de mond.
Klopt helemaal van die puntzak friet in Maastricht. Maar als je nog eens een echte super friet wilt eten moet je naar de markt van Geel ( België) gaan.
Dat frietkot daar, man man man!
Ja, natuurlijk krijg je spijt van zo'n smerige kaassoufle.
@Badderbeest! | 26-10-20 | 18:56:
Kaassoufle vind ik meer iets voor vrouwen.
@swassannuf | 26-10-20 | 18:56:
Gij bedoelt Geel, tussen Lommel en Mol?
We kwamen vaak in Overpelt en gingen dan kippen halen in Mol.
Als weer ‘ns in de buurt zijn...
vanuit Pelt reed ik wel eens naar Peer, maar dat is een Nederlander die het toch niet helemaal begrepen heeft hoe patat te bakken, of friet zo u wilt ;-)
@Badderbeest! | 26-10-20 | 18:56:
Klopt. Dan denk ik op safe te gaan,
Niet zo’n vleesstaaf, maar de kaas dingen zijn niet te hakken.
@Ruimedenker | 26-10-20 | 19:01: Ja Geel,tussen Lommel en Mol.
@Ruimedenker | 26-10-20 | 19:02: volgende keer gewoon 2 frikandellen speciaal (met uitjes uiteraard) en een patatje oorlog (met uitjes uiteraard) uw teleurstelling zal sterk afnemen.
Is er bij jou geen Bram Ladage ?
Frikandel speciaal, kaassouflé en kroket. Liefst de satekroket van de febo. Mjaammm, rakkers!
Speciaaltje met satésaus heette dat hier vroeger?
Ik mis de niet normale nasischijf maar de pittige nasischijf, oei wat lekker.
1 en 4, want koeltoer. En 8 voor de kosmopoliet in mij.
Inhakend op het nieuws, doe mij maar de snack 'een domme Turk'
www.youtube.com/watch?v=8mcfeLK5YNs
Kroket, frikandel kaassouffle. Rest is ook te doen hoor bitterbal en kroket liggen niet ver uit elkaar.
Kroket: niet met die harde stukjes maar dat bruinige homogene mengsel.
ik ben tergent nederlands soms, dus 1,4,7
Sluit mij aan bij de 444 brigade.
Open been met pus, patatje kernoorlog, wegspoelen met peut.
Mag ik van u een slaapzak met kaas en een kadaverstaaf? Ach doet u er maar zo'n dode kipknuppel bij.
Bedankt voor de lach!
4, 6 en 7. Soms enkele van die anderen. Ik mis vlammetjes en kaas(s)tengels helaas.
Viandel is vies trouwens.
Ja, hier ook! 4,6 en 7 in die volgorde...
De beste zijn de kroket en de loempia.
Allebei niet echt Nederlands vermoed ik.
Maar allebei zo makkelijk thuis te maken... Met een idee/ recept, of met wat nog in de koelkast ligt.
Dan ouderwets je bek verbranden.. blussen met een biertje.
De dag erna beterschap beloven om het de volgende zondag gewoon weer te doen.
Bij gebrek aan 5 is het 4 en dan af en toe 7.
ot: Enkele jaren terug met carnaval had ik een hamburger gehaald bij een vettent, flikkert de "wie is hier nou de snackbar" de burger gewoon in het frituurvet i.p.v. op de bakplaat. De malloot.
Ben niet zo van die gefrituurde meuk.
Bitterbal of vlammetje op de sportclub of een receptie dat is het zo ongeveer wel.
Maar ieder zijn of haar ding
Ik zie geen torpedogarnalen.
Best lekker bij de borrel. Met chilisaus.
4, 4 en 4
De frikandellen die ik in mijn eigen vetpan gooi, zijn altijd van Beckers. Alle andere merken frikandellen vind ik ranzig. Goor. Vies. Bah.
Ja want de seperatoren van Beckers selecteren alleen het kwaliteitsvlees van de kadavers
Maak tegenwoordig thuis ook zelf snacks; kippenlevertjes even kort wellen, bakken met wat zout en peper en dan gebakken spek er omheen en aan een prikkertjes. Barfood. Voila. Mijn oudste smult er ook van. Je krijgt er dorst van en ik kan de gierst van mefrau Karbiet aan me voorbij laten gaan.
Herkenbaar. Zeer lekker. Ik zie die dingen nooit voorbij komen als ik ergens op visite ben. Aan de andere kant maak ik ze ook nooit als ik visite krijg. Alleen even voor mijzelf.
@Leptob | 26-10-20 | 18:42: Ik ken het alleen uit oude kroegen in de Jordaan. Was een slimme manier om gasten binnen te houden. Nog een pijpje Heinekens, Piet?
@Piet Karbiet | 26-10-20 | 18:46: Of een bakkie zout met een pinda er in.
1,4,7. Gemalen varkensneus in een aanvaardbaar vormpje.
1, 2, 4
Ja, ook mijn keuze alleen moet het dan wel een satékroket zijn. Ik krijg nu al zin in frituur.
2. 4. en 6.
Een goede vierde is 8.
Nou oké.
Doe 3 er ook maar bij.
Ik bedoel 1. De kroket. Ik weet niet eens
wat 3 is. En wat de boer niet kent. Eerst proeven.
@CalamityJane | 26-10-20 | 18:46: eenmaal de nummer 1 tot en met 8 schotel voor mevrouw Jane!
Iedereen die niet de grote 3 klassieke kroket, frikandel en bitterbal heeft gekozen is Nederland onwaardig.
Zo is het.
Kroket en bitterbal lijken mij teveel op elkaar ik hou van afwisseling.. dus voor mij kroketten, kaassoufflé en frikandellen
Inderdaad. Lever dat paspoort maar in, onzuiveren!
De Grote Drie: geen Reve, Mulisch en Hermans, maar Kroket, Bitterbal en Frikandel. In die volgorde.
Doe mij maar een MOA-met. Meat of Anatolya met mayonaise. Heerlijke delicatesse van verrot varkensvlees.
Oh ik dacht dat je zei MOAB-met. Dat lijkt me goor namelijk.
Oh..
Broodje kroket mayonais (pun, internetgekkies) Dijon nummer 1.
Komt er heel lang niks.
Dan bitterballon.
Dan de Mexicano.
En dan pas de patates-frites.
Maar doe mij maar eeen zelfgestookte coque au vin, met rusti ronden.
6, 7 (of 1), en 8.
2: niet deugende textuur
3: die vorm... het eetbare equivalent van de schoenen van Hugo
4: zompige narigheid
5: what the f... are you even
De rest is smakelijk mits van redelijke kwaliteit.
1-4en 7, en wie iets anders beweert is een snackwappie en kan ik niet serieus nemen. Educate yourself.
,Zielsverwant!
@Zuma | 26-10-20 | 18:59: Id.em
Om het even wat met een gefrituurde paneerkorst (tot kip-kerrie- en lasagnakroketten aan toe) óf een wit bolletje frikandel met mayo. Maar écht culinair is het met een écht virtuoos afgebakken Vlaams frietje. Met échte mayo. ḿḿḿḿ...
Het zijn allemaal gezonde snacks omdat ev. bacteriën gedood zijn in de kokende olie. Dat is heel anders dan in veel nieuwkomers-culturen waar men (met ongewassen handen) eindeloos voedsel-fröbelt met ingrediënten die in de ijskast horen.
Die eerste drie dan maar. Op een klef bolletje met veel mayo.
1, 4 en 7. Alle andere reacties slaan helemaal nergens op.
Net everzwijn genuttigd. Wat al deze frituurgerechten overschaduwd, zeker als de saus is samengesteld uit blaue chimay enneen restje vintage port. Smakelijk
Everzwijn hoor je toch met je tanden uit de flanken van het beest te scheuren?
Eten met Nick ?
Goh, gister nog een heerlijke chili klaargemaakt met wat Chimay.
Maak er een poll van. Ben benieuwd naar de resultaten!
Precies! Een rondvraag!
1,3,4 trouwens
Gatverdamme altijd weer die smerige frikandellen erbij.
Die gefrituurde tosti (6) mag je houden. Is toch een beetje het vijfde wiel aan de wagen, de tweede reservekeeper.
12 de Nazibal
roflol. opgerot.
Wat, niet 2x 8?
4, 4 en 4. Maar als het moet doe ik ze allemaal
Dat zeg ik ook wel eens.
1,4 en 7
Help, OT. mijn dochter haar huiswerk: hoeveel kubieke centimeters is één mililiter?
10. Ik zie het getal 10. Of 0,1. Kan ook.
1
@H.J.W. | 26-10-20 | 18:33: Ik ben het eens met dit antwoord. Piet bakt er niks van.
Hoeveel kubieke centimeters is 1 mm water op 1 vierkante meter ?
@Gummibrösel | 26-10-20 | 18:34: Klopt. Gister ook al niet met wiskunde voor mijn dochter. Ik heb haar vriendelijk verzocht dit niet meer na tienen aan mij te vragen. Burp.
@Piet Karbiet | 26-10-20 | 18:42: Als je dan om 5 voor 10 wakker wordt 's ochtends heb je 5 hele minuten om indruk te maken op je dochter?
1 mL is 1 centimeter bij 1 centimeter bij 1 centimeter. Dus 1 cm3. Is geen truc voor maar moet je instampen helaas...
@grapo | 26-10-20 | 18:42: 100x100x0,1=1000 cm3 ofwel 1000 ml of 1 l.
@timmey | 26-10-20 | 18:50: De prefix milli betekent 1 duizendste, er gaan er dus 1000 ml in een liter. Een liter is een kubieke decimeter. Een decimeter is 10 cm. 10 tot de derde is 1000. Er gaan dus ook 1000 kubieke cm in een liter.
Godzijdank vriendin kwam thuis en die wist het antwoord ook, ze is o.a. laborante, maar ze zei 'pipeteren'..... Gniffel.
Dank allen.
Dochter zei al, "je gaat het op Geenstijl vragen zeker", mijn antwoord,
JA!!!
@Gummibrösel | 26-10-20 | 18:57: ja dat weet ik allemaal wel maar het is niet iets als ‘toepassing’ maar gewoon weten
1, 4 & 6
1 en 2. De rest kan ik hier ook krijgen of at ik sowieso al niet. Als ik al in NL kom dan diepvries kroketten in de achterbak naast de rookworst en de oude kaas.
bitterballen met grove mosterd en ouwe jenever. dat was mijn pa zijn keuze . en een biertje er bij.
1, 4, 7
Is 5 een gefrituurde knakworst?
Nee, zo'n ranzige viandel.
@Spring Bruissteen | 26-10-20 | 18:33: Nee, Biden die dacht dat ie het tegen ene George moest opnemen.
1,2 en 4.
Balletje sate van de benzinepomp, broodje slaatje met veel mayo en een goulasch kroketje als toetje.
Benzinepompgehaktballen.
1 alleen als het kalfs- of saté kroketten zijn
2 alleen tussen 8 en 11 smorgens
3 no nono no nooit!
4 altijd en overal
5 ja maar dan zonder dat deeg erom en graag met currymayo en uitjes
6 nee. gebakken kaas is lekker maar dit is niks
7 zie 4
8 nooit van een snackbar! Nee nooit!
Oh ik mocht er maar 3 kiezen ? Doet u dan maar 1 keer nummer 2 en 2 keer nummer 4
Oh wacht, dit is zo'n test om te checken of je geen robot bent:
[ x } Op 1 t/m 8 staat geen stoplicht.
oh God, u ook al?
@Geil Kippetje | 26-10-20 | 18:29: Even tussen u en mij: Ik ben eigenlijk wel een robot. Zo'n male sexdoll met A.I. Met een voorkeur voor pluimvee.
@Piet Karbiet | 26-10-20 | 18:35: Koeienstallen staan vol met robots als u. Oh, soit.
Ik mis de okiebollen.
1,4,6 zonder twijfel
Een kaassouflé is de snackequivalent van een landmijn.
Ronald Goedemondt
De frik, de bbal en de krok. En hou nou allemaal eens op die nummers te noemen, ik blader me de tering.
Vers gevangen kibbeling of een vers gevangen lekkerbek.
Ok, als ik dronken ben, twee keer per jaar, een frikadel speciaal.
Vers gevangen kroepoek. Heerlijk.
Vers gevangen kibberling ? Van heek of van kabbeljij?
@grapo | 26-10-20 | 18:35:
Kibbeling is tegenwoordig synoniem aan stukjes polak in een korst gefrituurd. Zitten geen wangstukken tongen of lippen meer bij.
Hoe kunnen mensen nu de bitterbal kiezen ipv een kroket? De vulling is eender en een kroket is groter. Overigens net runderlappen in huis gehaald, deze week weer eens kroketten draaien
Indd ze zijn praktisch hetzelfde
De bitterbal laat zocg makkelijker in een saus draaien bovendien is hij kleiner van volume wat toelaat relatief meer vet op te slorpen. Dezelfde reden dat dunnere frieten ook beter worden gevonden.
Inderdaad als je zelf een beetje bedreven bent in kroketten maken dan laat je de meeste uit de frituur wel staan. Maak zelf graag viskroketten, eerst bouillon van witvis en dan tijdens koud draaien gekruide rauwe tonijn er door gooien met verse koriander en thaise pepers.
2,7,8. Zin in een bruine staaf nu.
@Geil Kippetje.
Wij noemen een drol zo.
@Bull-Sunnyboy | 26-10-20 | 18:27: Kan ik mij voorstellen als je woordenschat beperkt is.
@Geil Kippetje:
Hoho, ik ben gelukkig geen woordkunstenaar maar toch welbespraakt. Sommige mensen zijn van oorsprong klootjesvolk en proberen zich te gedragen als mensen van stand. Natuurlijk bij voorbaat een mislukking. Zie de populaire tv programma's. Als ik het zeggen mag, bij mij is het iets anders.
Maar, ik neem aan dat u de frikadel bedoelde; een van mijn favorieten. Dat pleit voor u, en, ik vind, ook voor mij.
@Bull-Sunnyboy | 26-10-20 | 18:38: Als u zwitsal-af bent neem(!) ik u serieus. Now, beat it!
@Geil Kippetje | 26-10-20 | 20:32: Dat is schooljuffrouwen gewauwel oftewel: knul, wat jij zegt klopt niet omdat ik het zeg.Maar, met alle respect voor u, ik blijf.
6, 7, 8. Bittergarnituurtje. Vlammetjes erbij, en gaan.
Bouquetje bruin fruit?
Willen jullie dit soort dingen niet meer posten rond etenstijd. Ik heb iets gezonds klaarstaan en wil nu plotseling wat anders.
Gek wijffie dat twittervrouwtje.
mobile.twitter.com/jadejoosten/status...
Ik houd er niet van gemarteld te worden.
2,4,7 Het liefst alles met een vette klats mayo.
2 met veel maggi..
Liefst van die welke al een tijdje achter zo'n klapdeurtje hebben liggen zweten.
@WasHetMaarMakkelijk | 26-10-20 | 18:31:
Maar dan een loempia.
in de lengte opengesneden en dan extra gevuld met sambal en Maggi.
Doe maar pistoletje osseworst.
Jade scoort sowieso niet zo op twitter.
Eitje: Een haring met aardbeienjam.
@Piet Karbiet:
Ik doe er altijd een glaasje warme slaolie bij om het weg te spoelen. Werkt gegarandeerd tegen zeeziekte.
Of met een glas karnemelk;
niet te versmaden.
Ja juist, wel alles in de echte frituurpan he.
1, 4, 7, jonguh! En alleen als er vlees in zit, want die vegetarische diarree vreet ik niet.
7 met bier.
1 als lunch, geen goedkope rommel.
8 mits gemaakt door een echte Aziaat. Niet van die troep uit de supermarkt.
3, 4, en 5 zijn wel lekker, maar achteraf krijg je er toch maagzuur en gore boertjes van.
2 en 6 is echt iets voor vrouwen. Ken geen man die dat als eerste zou pakken.
1, 6 en de kipkorn.
Kroket, frikandel en nasischijf. Evt. nasischijf wisselen met carrero/mexicano
3 bitterballen!
Aan 3 bitterballen heb ik niet genoeg. Doe 1 en 4 er maar bij.
Beetje Facebook niveau dit. Maar goed 2 4 7. Dat is samen 13 aargh. Dat moet een complot zijn.
2 bamiBLOK
4 obvious
7 je wil ook wel eens wat bij een biertje
Verder lust ik alles wel op zn tijd muv 6, de viezigheid...
Neem wel een patatje
Met een pistool op mijn hoofd 8 ( als dat een loempia'tje is ), haal anders de trekker maar over.
Niet te vreten, die gore hap.
Waar is de lihanbout met curry? Barbaren!
Een connaisseur
1,4,7.
4,1,6.
4,1,7. De rest is fusion.
4,1,2
Te makkelijk 2, 3 en 4 uiteraard.
Uiteraard.
Jos Brinkie, open ruggetje en een berelul.
4 1 6 in die volgorde.
2,3 en 4
Mag ik u complimenteren met uw keuze
Zeker, u weet wat lekker is.
1, 4, 7. En fuck de airfryer.
Yup. Alles wat gemaakt is voor de airfryer bevat een dubbele hoeveelheid vet tov hetzelfde product voor in de frituur.
Trap er niet in luitjes!
@geen koning:
Ik dacht dat Spring die andere airfryer bedoelde.
@Bull-Sunnyboy | 26-10-20 | 18:54:
Nee, die beroepsjankerd krijgt al veel te veel aandacht.
Maar de airfryer is wel even kansloos als die subsidieslurper.
Ik gooi het frituurspul gewoon in de airfryer, gaat prima en snel.
Je lekker laten naaien door de veel te dure airfryer snacks te kopen.
@Spring Bruissteen | 26-10-20 | 19:04: Haha, goeie reactie.
De kroket uiteraard. Kan je ook geinige dingen mee, boerenkool/hutspot/andijviestamp/etc-kroketten met een bakje jus en schijfjes rookworst of uitgebakken spekjes. Gele paprika/spinazie/tomaten/etc-risotto-kroketten met uitgebakken chorizo en jus of wat Griekse yoghurt etc.
je kan de halve wereldkeuken kwijt in een kroket.
Risotto kroketten met chorizo.... yum yum yum dat klinkt fantastisch
1, 4 en 8 en geen vega troep aub!
Broodje bamischijf pindasaus staat er niet bij?
Ik zie hem niet staan.
1, 2 en 7.
Mis trouwens de nr. 1
Berehap pindasaus
Precies. Dan zou het zijn: 1 Berehap met pindasaus, 4 frikandel speciaal, en natuurlijk 7 het bitterballetje.
@freakz0rz | 26-10-20 | 18:14: Klopt helemaal.
Ah, bedankt voor de juiste correctie in deze!
De onbetwiste koning van de frituursnacks. Tevens de belangrijkste KPI van een snackbar
Hahahahaha ze is vega.... twitter.com/jadejoosten/status/132071...
Oh 1, 4, 7
Ja duh, ze is GL. Dan is vega plicht.
... en blauw haar en stemt GroenLinks en is wat betreft haar partnerkeuze geen honkjesdenker.
Lijkt me best wel een dodelijk vermoeiend persoontje dat menstrueert.
Benne 8 vlammetjes of die laffe Vietnamese loempia's?
Eén, twee en vier.
Vooral vier,
niemand die aan mijn frikandel speciaal komt!
Eens. De rest snapt het niet.
Ik reken dit goed.
4 (icm patat+pindasaus), 7 (icm bier) en 8 (icm bier).
Helemaal nooit zal ik dit ergens bestellen, maar thuis doe ik het met gesloten gordijnen regelmatig: frikandellen met appelmoes.
4,6 en 7. En dat weet u allemaal net zo goed als ik.
4 dan een heule tijd niets, dan 6 en 1
Ik kan niet kiezen
Kroket
Bami
Frik spec
Vervang frik spec door vlammetjes.
Stop de tijd.
@BrutusBosch | 26-10-20 | 18:12: voor 200, snacks die beginnen met de letter Q. Tijd gaat nu in..
@R. Skicker | 26-10-20 | 18:15: Quinoadel :)
1, 4 en 6 natuurlijk, niemand die ooit die andere troep bestelt.
Magnum een frikandel speciaal en een nasischijf? Dank u
De correctieknop is pleite. Das nou jammer
@nee_toch? | 26-10-20 | 18:09: Nee hoor. Nazischijf zou verkeerd zijn.
Jos Brinkie, natuurlijk.
1-4-7, maar waarom zitten er op twitter dan meteen mensen te zeuren dat ze vegan zijn en maar beperkt aanbod hebben bij de frituur? Ga normaal eten of zeur niet over jouw eigen keuze?
147 FTW!
youtu.be/3NLVior-nLs
7
Wat zijn 3 en 5? Die kun je niet eten, toch?
3 Mexicano
5 Viandel
@Met_baard | 26-10-20 | 18:19: Dank. Brr.
4,6 en 7. De rest is buitenlands en we vreten hier geen buitenlands.
1, 6 en 8 natuurlijk!
3,
4 en
7(met bier)
ALLES met bier, gek! :)
1 Vietnamese loempia's, maar alleen als je bij een kraampje koop van een vrouwtje waarvan je geen flauw idee hebt wat ze nou allemaal aan het vertellen is omdat je d'r niet verstaat.
2 Kaassouffle, op een broodje, met satéhsaus.
3 De krokante frikandel. Ideaal als je gaat verhuizen en je moet tussendoor in de nieuwe woning voor 8 man (vrienden) koken en je hebt alleen de friteuse uit gepakt. ('s avond haal je bij een verhuizing Chinees dat je van kartonnen bordjes eet met plastic servies)
Verhuizen, iets waar mensen onder de 30 tegenwoordig alleen van kunnen dromen met de woningmarkt van nu
Eet die loempia's zonder die saus (suiker met water, beetje tomatenpuree en wat chili) en het smaakt nergens naar.
@Blasfemie | 26-10-20 | 18:09: Binnenkort: "chinezen"
@Blasfemie | 26-10-20 | 18:09: Tja, als je vanaf je 18 perse drie keer perjaar op vakantie wil, kast vol met kleren elk jaar een nieuwe dure telefoon,leptob, tablet etc. Alleen zoekt in het hoger segment en beroerd bent om een paar keer de kroeg over te slaan en wat te sparen, tja dan word het moeilijk.
2 4 8.
De rest is bagger.
Zijn we het een keer eens........ Mooi!
1,3,4. Patatje speciaal met curry erbij, klaar.
4, 6, & 8
Mexicano, bitterballen, bamischijf. Anders ook wel frikadel, edoch niet speciaal.
4, 4 en vier
Mayo, die Zaanse uit een tube..
Maakt alles prettig om te eten...
Die tubes. Goedkoop, dus vet. Dus lekker. Vet is de drager van de smaak. 100% eens neon.
Hear hear. Ik doe bij alles een klodder Zaanse. Wel uit de pot. Dit tot walging van mijn schoonmoeder maar die is toch allang dood.
Ik loop hier te kwijlen omwille gebrek aan een fatsoenlijke snackbar hier in portugal.
7, 1 en 7.
Niets zo gezond als voer met voldoende vetaminen.
Frituur zelf nooit. 1x in de maand gaan we naar de door chinezen over genomen patatzaak.
3, 4, 8
Waar is de patat?
Die is er niet want het is #friet.
@knutsel_ | 26-10-20 | 18:17: *4 juni 2025. Na een lange bloederige oorlog wist Brabant zich met Belgische steun eindelijk af te scheiden van de rest van Nederland. De grote Patat-Friet-oorlog is in een gewapende vrede beslecht. De opgeblazen bruggen zullen nimmer worden hersteld maar een ding is voortaan zeker. Het is voor eens en altijd #friet.
@knutsel_ | 26-10-20 | 18:17:
In Belgie misschien maar niet in Nederland.
@Abject | 26-10-20 | 18:23:
Onjuist. Na een lange oorlog werd uiteindelijk gekozen voor patatas fritos.
@Gulliver | 26-10-20 | 18:23:
Ik zie anders nooit zakken 'patat' in het vriesvak liggen. wel smulfriet, minifriet, vlaamse frites, ribbel frites, groente frites etc.
@Abject | 26-10-20 | 18:23: ochbwat gaat de randstad het zwaar krijgen zonder het mooie gras van Brabant
Nee Friet
@miko | 26-10-20 | 19:00:
Heb je ooit van een frietje oorlog gehoord?
Patat is de correcte benaming.
Friet is alleen maar een afkorting voor gefrituurd.
1, 4 en 7. 2 als er niets anders is.
Ik ga voor de saterol.... het lekkerste frituurvoedsel, alleen lijkt die nu plaats te moeten maken voor de shoarmarol, wat smaakt naar een tien weken oude onderbroek van E. Terpstra.
Vooruit, omdat het kan,
1, 3, 4
3, 4 en 7
Held
2, 4 en 8..... vooral 3 en 5 zijn niet te vreten!
Man naar mijn hart
@aardv@rk | 26-10-20 | 18:03: Insgelijks!
Doe mij die Mexicano dan maar. Lekker met een klodder chilisaus. Heb je sochtends als ik de bruine beer uitlaat nog plezier van.
2 4 en 8 de rest zal me worst wezen
4, 4 en vier. De rest is marketing.
Dit dus!
Getver, een zwerend kinderarmpje, ook wel "een zwerende"
Serieus, de snackbarbaas aan de Franselaan, de Westpunt, verstond die namen.
@hotnot | 26-10-20 | 18:53: Je bedoelt een open ruggetje? Hoogtepunt van bovenstaande opties.
1, 4, 7. De rest is vervangbaar.
eerste post beste post.
@Zwijneveld | 26-10-20 | 18:01: merci!
Helemaal mee eens. Beter dan shoarma en dönner met een "personal touch" sausje.
Yup, helemaal mee eens.
4 voor het culinair genot. 1 en 7 op de bruine fruitschaal.
De rest is gefrituurde paarse broek.
@rustzacht6 | 26-10-20 | 18:14:
Broodje poepbacterie bedoelt u.
REAGEER OOK