achtergrond

Geenstijl

Dierenkiezers zijn uw virusveiligste vrienden

En FvD’ers kunnen je zomaar in de bek kuchen

Geinig staatje bij Maurice vandaag: de meest sociale mensen van Nederland zijn PvdD’ers en 50Plussers. (Een cynicus zou zeggen: daar zitten de meest virusvrezende kiezers, maar bij 50Plus snappen we dat qua risicogroep wel weer dus dat cynisme gaat niet helemaal op.) In de witte zuipkeet op het Plein stonden als het goed is nul PvdA’ers want die zijn het vleesgeworden Deense Model van sociaaldemocratie geven het vaakst sociaal wenselijke antwoorden. Peilings ook nog ff doornemen? OK:

In de ene peiling staat de vvd op 40+ zetels (omdat de kudde nou eenmaal graag achter de herder aan hobbelt in zwaar weer), bij Maurice staat MinPres al wekenlang stijf op 33. In de volgende peiling glijdt FvD langzaam richting de twee die ze er nu hebben, bij Maurice blijft Baudet stoïcijns in de dubbele cijfers. Het CDA weet het rally round the flag-effect van de pandemie juist niet te verzilveren: Hugo de Schoenen stiefelt al maanden naar een stabiel verlies van een derde van de huidige zetels.

Maurice: *“Het zou mij niet verbazen dat zolang de angst in het electoraat voor het virus overheerst, de electorale bewegingen klein blijven.” *En dat rally-effect kan zomaar JAREN aanhouden. Bent u al voorbereid op Kabinet Rutte 8?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.