achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

EIS: 15 JAAR CEL + TBS VOOR JOS BRECH

OM: 'Brech heeft Nicky gedood' - dag 5 OvJ houdt requisitoir, vanmiddag strafeis

Een belangrijke dag vandaag, in de rechtbank van Maastricht: het OM formuleert een strafeis voor kindermoordenaar Jos Brech. Want dat die Brech (57, Simpelveld) schuldig is aan de dood van Nicky Verstappen, daar twijfelt natuurlijk helemaal niemand aan. "Er is onomstotelijk bewijs", zei de OvJ vanochtend al. ****"Ondanks alle inspanningen is de onderste steen niet boven gekomen. Alleen B. kan vragen beantwoorden, hij kiest ervoor in een video een ongeloofwaardig alternatief scenario weg te zetten."

Brechs laffe, summiere en ongeloofwaardige verklaring, zijn plotselinge uitleg over de onmogelijke manier waarop en van waar hij Nicky zogenaamd heeft zien liggen, zijn verklaring dat hij het lichaam van een dode jongen 'heeft gefatsoeneerd', zijn vlucht die 20 jaar heeft geduurd, zijn weigering ook nu nog openheid van zaken te geven, zijn beroep op het zwijgrecht bij de meest lullige vragen, zijn pedoverleden en zijn eerdere aanvaringen met jonge jongens: alle seinen staan op rood. Het OM lijkt dus van mening te zijn dat er voldoende bewijs is om Brech te veroordelen. De OvJ heeft nog de hele dag nodig voor het requisitoir, strafeis volgt ergens om een uur of 5 en dan is advocaat Roethof maandag aan de beurt om een konijn uit de hoge hoed te toveren. U leest de vorige zittingsdagen hier terug: dag 1, dag 2, dag 3 en dag 4. Livetweets na de klik.
UPDATE: OM eist 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Jos Brech, de moordenaar van Nicky Verstappen, voor 'het ontvoeren, seksueel misbruiken en doden' van Nicky, alsook het bezit van kinderporno. Maandag gaat de zaak verder: dan mag advocaat Gerald Roethof zijn zegje doen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.