achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Lubach stopt. "Niet genoeg onderwerpen meer"

Pardon?

Nou, die mag op een tegeltje. Arjen Lubach stopt na 12 seizoenen met Zondag met Hem, want: “Er is een beperkt aantal heel zware onderwerpen dat zich leent voor twintig minuten boosheid en verontwaardiging.”

Oh?

Ten eerste: Lubach zegt altijd dat ie liever de clown en de nar is dan dat hij pokert met publieke verontwaardiging. Mag, maar doe dan niet achteraf alsof een lachband, een sound board en Tex de Wit de menukaart waren voor het voeden van 12 seizoenen "publieke verontwaardiging".

Ten tweede: islam, migratie, de EU, hoe tien jaar vvd het oppositiewerk heeft verkrampt en de controlerende taak van de Kamer heeft vernield, Artikel 68 Grondwet, Artikel 1 Grondwet, hoe BLM & KOZP van "antiracisme" een activistisch verdienmodel hebben gemaakt dat drijft op voornamelijk feitenvrije morele verontwaardiging, de drammerige diversiteitsziekte bij de NPO, de inspraakhaat van D'66, het creativiteit verstikkende inclusiviteitsvirus in de cultuursector, de zorgwekkend groeiende verwijdering tussen pers & publiek, tussen publiek & politiek en tussen publiek & publiek, het functiecorrumperende en geldverkwistende middle management in de zorg, het functiecorrumperende en geldverkwistende middle management in het onderwijs, het functiecorrumperende en geldverkwistende middle management in de woningvoorziening, het functiecorrumperende en geldverkwistende middle management in eigenlijk alle takken van publieke sport, hoe Big Tech eerst een infrastructureel kartel heeft gebouwd en daar nu hun eigen linksmoralistische handleiding op gaat handhaven, de uitdaging van groeiend en polariserend complotdenken op het internet tegenover falende, taak verzuimende mainstream media die een gewenste wereld boven de feitelijke werkelijkheid plaatsen, de uitdagingen maar vooral de kansen van het populisme, alles wat Thierry Baudet oreert, alles wat Jesse Klaver bazelt, het chonische tekort aan woningen, de klimaathaast van Brussel en Den Haag, het agrarische vraagstuk, de woede van de boeren versus de wensen van beter klimaatbeleid, de voors en vooral onderbelichte tegens van windenergie, de waanzin van biomassa, de door voorlichters verziekte Haagse politieke bestuurscultuur, de door lobbyisten van het grootbedrijf verziekte 'democratische' vertegenwoordiging in Brussel, corruptie en zelfverrijking van Europarlementariërs, de betonrot in de hoogste bestuursorganen van dit land, te beginnen bij de Raad van State, moeten we nog ff door gaan of heb je zo al weer drie seizoenen materiaal, of zit er te veel tussen waar je je niet aan wil branden omdat je - als het zo uitkomt - toch liever de clown en de nar bent dan een ventilator achter het veenbrandje van de publieke verontwaardiging? Daarover gesproken: Brand safety en politieke correctheid zijn ook zware onderwerpen die meer "boosheid en verontwaardiging" (lees: kritiek, polemiek en televisiekomiek) verdienen.

Nou ja. Koop zijn boek. Misschien staan de antwoorden daar in. En als de onderwerpen echt op zijn, moeten wij misschien ook maar stoppen?

Tags: lubach, zml, pardon

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Terugkijken. Lubach wobt Rutte doctrine

Hier volgt een mededeling in het kader van zendtijd voor de dingen die toevallig ook nog eens een keer zo zijn

@Ronaldo | 22-02-21 | 11:00 | 0 reacties

LOL. Arjen Lubach SLOOPT Sacha de Boer

Madame NOS Journaal wijdbeens voor de Vattenfal windmolentjes van de VVD

@Pritt Stift | 12-10-20 | 12:29 | 0 reacties

Lubach legt privacygevaar van corona-apps uit

Gymnasiumgrappenmakers blijken bijzonder nuttig in tijden van privacy-triage

@Van Rossem | 13-04-20 | 20:20 | 0 reacties

Zondag met Lubach legt eurobonds uit

Voor wie geen NPO kijkt, maar misschien toch ff dit wil zien

@Van Rossem | 06-04-20 | 20:35 | 0 reacties

Zondag met Lubach sloopt Rumag op Lubag.nl

Typisch televee weer wel dat ie daarvoor eerst zonder bronvermelding ons topic moest jattten, maarrr dat doet ie wel goed:

@Van Rossem | 30-03-20 | 09:50 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.