Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Trial by media

De zorgvuldige frame “blanke agent vermoord zwarte man”, werd zonder verdere context gebracht

Kwik, Kwek. Kwak

George Floyd werd door vier agenten vermoord. Eentje stond op de uitkijk, drie deden hun knie op hem en Derek Chauvin plaatste bijna negen minuten zijn knie in de nek van George. De beelden zijn duidelijk, wat die agenten in hemelsnaam dachten helaas niet.

Links ziet u J Alexander Kueng, een geadopteerde Afrikaanse Amerikaan, hij was op zijn derde stagedag. Zijn achternaam is Chinees of Koreaans. De middelste, Thomas Lane, was op zijn vierde stagedag. Beiden zaten samen met field training officer Derek Chauvin op George. De rechter Tou Thao, een Aziaat, raakte George niet aan en stelde zelfs voor een hobble device te gebruiken.

Veel Amerikaanse agenten klussen bij om een normaal inkomen te halen. Zo ook Derek Chauvin, hij deed dat met George Floyd. Slachtoffer en dader waren collega's, ze hebben zelfs samen diensten gedraaid bij een nachtclub. Ze kenden elkaar. Derek Chauvin is (nog eventjes) getrouwd met een vluchtelinge uit Laos die een missverkiezing won.

De zorgvuldige frame “blanke agent vermoord zwarte man”, werd zonder verdere context gebracht. Omdat de hoofddader blank is, en meestal alleen werd afgebeeld, ontstaat het vooroordeel dat deze moord racistisch ingegeven was. Het ontstak een diepe veenbrand in de maatschappij. Rellen en plunderingen met als dieptepunt de dood van een 77 jarige zwarte agent met 38 dienstjaren.

We maken eerst een karikatuur van de moord op George Floyd, en gaan vervolgens daartegen protesteren. Tegen een gecultiveerd incident, vanwege een structureel probleem.

Agenten hebben het idee dat zo lang je kunt zeggen dat je geen lucht krijgt, je blijkbaar lucht langs je stembanden ademt en dus overdrijft. Met zijn knie drukte Derek de halsslagader van George Floyd dicht. Daarmee ontstaat zuurstoftekort in het brein. Je ziet 'm slaperig worden voor hij sterft. Wisten de agenten welk risico hij met deze veelgebruikte methode nam?

Had Derek de dood als doel, of het risico daarop aanvaard? De mate van opzet bepaalt in een rechtssysteem welk delict het is. Een verwijtbaar ongeluk levert dood door schuld, een goed opgezet plan maakt het moord. Derek werd eerst voor moord in de derde categorie vervolgd, inmiddels de tweede. De drie andere agenten voor medeplichtigheid, dankzij volksgericht.

De agenten die 75 jarige man omver duwde (die een helm terug wilde geven) verklaarde eerst dat de man gevallen was. Hij struikelt na een paar stappen, maar is daarvoor geduwd. Tientallen agenten stappen langs hem heen terwijl er bloed uit zijn schedel loopt. Het is een militair die eerste hulp verleent. De agenten werden pas vervolgd nadat de beelden uitlekten.

Het is pijnlijk om te zien hoe vervolging een speelbal wordt van publiciteit en volkswoede. De onafhankelijke positie van het OM binnen de trias politica wankelt. De omerta onder politiediensten, samen met anonieme ordetroepen faciliteren dat. Het OM wordt gedwongen direct en publiekelijk beslissingen te nemen, wat de ruimte voor onderzoek beperkt. De problematiek is complex.

Binnen onze multiculturele samenleving is ooit onderzoek gedaan naar vreemdelingenhaat. De meeste wrevel bleek tussen Turken & Marokkanen te zitten. Een stageregisseur die werd ingeschakeld om minderheden aan een stage te helpen, kwam erachter dat zelfs bedrijven in eigendom van minderheden niet zaten te wachten op pubers uit hun eigen etnische groep.

Binnen de Surinaamse gemeenschap is het bleken van de huid een taboe. Men gebruikt chemicaliën om blanker te worden, met alle schadelijke gevolgen van dien. Het is een inkijkje dat binnen de regenboog aan huidskleuren blijkbaar is opgedeeld in sociale kasten en dat daar een rangorde in is aangebracht met een sociale ladder die beklommen moet worden.

Onder blanken is de gebronsde huid dankzij carcinogene UV-straling een statussymbool. Tunnelvisie op de oude witte of oranje man laat je de opbouw naar spanningen tussen Hutti's & Tutsi's of Serven & moslims missen. Tijdens de covid-lockdown werden Afrikanen door de Chinese overheid volledig vergruisd, alsof het magere heinen waren die het virus persoonlijk kwamen brengen.

Tijdens de antiracisme demonstratie moesten blanke betogers achteraan staan, en de meest gepigmenteerde vooraan. Waarom moet het beeld naar buiten dat alleen zwarten protesteren?! Waarom is het beeld dat iedereen protesteert tegen discriminatie ongewenst? De NOS bepaalt ook al op afkomst en huidskleur wie er in beeld mag.

GroenLinks twitterde landelijk over de demonstratie op de Dam: “ga je ook”. Femke Halsema liep ertussenin, besloot eenzijdig niet te handhaven, deelde die beslissing mee aan Ferd Grapperhaus en probeerde daarna dat appje te verheffen tot ruggespraak. Een burgemeester hoort de orde en volksgezondheid te bewaken, maar kiest samen met haar partij voor een politiek evenement.

Mark Rutte zegt ingebakken racisme niet met nieuwe wetten te willen aanpakken, maar liever in het openbaar zijn visie te verkondigen. “Normeringen uitspreken” Nou, dan mag hij beginnen bij zijn eigen discriminerende belastingdienst. Okay, er worden een paar topambtenaren vervolgd, maar slachtoffers wachten nog steeds op (de rest van) hun geld en leesbaar dossier.

Racisme eist geen blanke huidskleur, iedereen kan het, velen doen het.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
drs. P | 07-06-20 | 18:24
-weggejorist-
SherryOneal | 07-06-20 | 13:39

Mooi stuk Feynman!
Hopelijk gaat je volgende rant over Justine Damond!
youtu.be/tm86QPhCwFc

Bolder | 07-06-20 | 13:09

Hoop nog wel dat de rechter kijkt naar de feiten in de zaak en niet laat wegen wat het volk middels een volksgericht wil of wenst. De achtergrond is blijkbaar onervarenheid van deze politiemensen. Beter dat daar aandacht naar toe gaat in de opleidingen dan naar dat er iets overwegend wordt bestempeld als racistisch gemotiveerde moord? Want alhoewel het zo gezien wordt door het volk, het is daarmee nog niet bewezen?

Jan, Leiden | 07-06-20 | 13:06 | 2

Welke feiten?
Het feit dat de fam. FLOYD de coroner van Jeffrey Epstein, heeft verzocht sectie te doen op hun " vermoorde famili
elid"?
Dat de familie 12 miljoen + ophaalde met gofundme?
Dat de foto van Floyd al een week voor zijn dood, op de Obamafoundation verscheen?
Dat Floyd niet door een ambulance werd opgehaald maar door een auto met meer "politieagenten"?
Kom op zeg, toneelstukje dus, om rassenrellen uit te lokken, door de leiding van de rellenschoppers, aangewakkerd door MSM.

corbiere | 07-06-20 | 13:59

@corbiere | 07-06-20 | 13:59: 12 miljoen plus?! Dat is meer dan die gehele pauper familie ooit bij elkaar zou hebben gewerkt. Dus het klopt wel wat ze zeggen, de ene zijn dood is de ander zijn brood. :"-)

BadPatNL | 07-06-20 | 15:24

Maar Femke en haar aanhang hebben geen context nodig. Ze hebben ook geen veroordeling door een rechter nodig. Achten zichzelf hier aan de overkant van de oceaan prima in staat om bij voorbaat uit te kunnen maken hoe de vork in de steel zit. De dood van pornomaker en gewapende overvaller Floyd kan per slot van rekening uitstekend worden gebruikt voor de eigen multiculti-agenda. Ik zou de zaak nu eens omdraaien: het wordt tijd dat gekleurde mensen zelf eens in de spiegel kijken en hun aangeprate vooroordeel dat alleen blanken belast zijn met de erfzonde van racisme aan een kritisch zelfonderzoek zouden onderwerpen. Wat de slavernij betreft: het verdient aanbeveling in de lespaketten voor kinderen op te nemen dat lang nadat blanken de slavernij afschaften de praktijk van slavernij in de rest van de wereld gewoon bleef bestaan, met name in Afrika door zwarte en Arabische slavenhandelaren.

jochum1980 | 07-06-20 | 13:05 | 1

Neem dan ook mee dat in de tijd dat wij Slaven op pikte uit Afrika (Die we 9/10 keer gewoon kochten van andere Afrikanen, maar ook van Arabieren), er 3!!! keer zo veel slaven door Afrikanen uit Europa gehaald zijn.

Shadowzz | 07-06-20 | 14:39

Het eerste dat sterft in een conflict is de waarheid. Zonder dat defecten duidelijk waren werd er uitgegaan van het beeld "blanke agent - zwart slachtoffer" en daaruit werd de conclusie "racisme" getrokken. Maar was het ethnische verschil nu wel relevant voor wat er gebeurde?
Toen ik de beelden zag dacht ik "junkie". Ik weet nog uit de tijd dat ik vlakbij de Zeedijk woonde dat een junkie slechts met grote moeite te bedwingen is en dat dit voor handhavende centen een ernstig gevaar vormt.
Floyd werd op heterdaad betrapt en verzette zich tegen zijn arrestatie. Hij was dus niet maar een willekeurige African American, zoals het frame werd.

JoopRe | 07-06-20 | 12:57 | 1

Zelfde gebeurd in Nederland als iemand van kleur is gestorven door aanhouding of een politiekogel. De aanloop er naartoe doet er dan niks meer toe. Zoals die keer na die bedreiging op station hollandspoor in den haag

elco485 | 07-06-20 | 13:01

Framing is zo’n standaard linkse truc dat het niet eens meer verbaast. Net zo min als Democraten die betalen om te rellen.

Rest In Privacy | 07-06-20 | 12:54

Inderdaad ook weer waarheden als koeien.
Een bom gericht op kinderen in Manchester; "don't look back in Anger".
Een agent die per ongeluk een crimineel doodt; "kill whitey, everywhere".

Dandruff | 07-06-20 | 12:15

Die slaat de spijker weer eens op de kop.

drs. P | 07-06-20 | 15:12

Rare auto op de foto of model 2021 uit China.

Cocorico | 07-06-20 | 11:31
-weggejorist-
ron9129 | 07-06-20 | 11:27 | 3

Framing is zo’n standaard links instrument dat het niet eens meer verbaast. Net zo min als betalingen door Democraten om het vuur verder op te poken

Rest In Privacy | 07-06-20 | 10:51

" Wisten de agenten welk risico hij met deze veelgebruikte methode nam? '
Waarom beantwoord je die vraag zelf niet?
Oh natuurlijk, omdat het antwoord de rest van je verhaal niet verder helpt...
"The manual of the Minneapolis Police Department states that neck restraints and chokeholds are basically reserved for when an officer feels caught in a life-or-death situation. "
www.nytimes.com/2020/05/29/us/knee-ne...
Wat een zwak verhaal Feynman.

RandyBiel | 07-06-20 | 10:34 | 4

RandyBiel | 07-06-20 | 10:34

"Basically" laat nogal wat ruimte voor interpretatie. Feit is dat dit soort klemmen veel vaker worden toegepast, en normaal overleeft de arrestant dat.

Belangrijker is dat je de point mist.
De voorstanders van dit soort rassenrellen roepen normaal altijd dat een terrorist of (oorlogs-) misdadiger onschuldig is tot het tegendeel bewezen is.
Terecht overigens.
Maar nu gaan ze dus helemaal berserk zonder onderzoek, zonder aanklacht, zonder proces, zonder veroordeling.

Daarbij komt dat links normaal ook na bevonden schuld, altijd pleit voor zo laag mogelijke straffen voor (seksueel) geweld. Daders moeten tweede, derde en dertigste kansen krijgen, en tussendoor onbegeleid verlof.
Daarover kan men van mening verschillen.
Maar deze agenten hebben daar kennelijk geen recht op. Sterker nog, iedere blanke, maar ook iedere zwarte met een uniform of een eigen bedrijf is vogelvrij verklaard. Hoeveel doden zijn er ondertussen al gevallen?

Dandruff | 07-06-20 | 11:26

Ik denk dat de agenten best weten hoe ze een arrestant moeten arresteren. Wat MSM niet verteld is dat George geen lieverdje was, hij heeft een lange history van geweld, drugs, afpersing, verkrachting, bedreiging achter de rug en heeft een groot deel van zijn volwassen leven achter tralies gezeten. ook op dit moment was hij bezig met criminele activiteiten (onder invloed van drugs). Ik snap best dat je in de USA als agent altijd superscherp moet zijn, want elke malloot kan een wapen dragen. We zien ook niet wat er voor het filmpje is gebeurd, heeft hij met spugen gedreigd (ja hij had ook nog corona) of heeft hij op andere manieren een harde arrestatie uitgelokt? In het geval van een bekende vuurwapengevaarlijke crimineel is het nog een wonder dat ze hem op deze manier hebben kunnen arresten en niet met getrokken wapens.

geen_kwijl | 07-06-20 | 11:33

Het gaat helemaal niet om de dood van George Floyd.
Dat was slechts de aanleiding om grootschalige plunderingen in gang te zetten.
Meer niet.
Want waarom komt er niemand op straat om tegen vermoorde blanken door politiegeweld te demonstreren?

Bolder | 07-06-20 | 13:58
▼ 1 antwoord verborgen

Het blijft verbazingwekkend om te zien, hoe een doorgesnoven crimineel plotseling wereldwijd heilig verklaard wordt. Ook de selectieve verontwaardiging rondom dit weliswaar tragische gebeuren roept vragen op. Is het een gevolg van de corona-crisis dat wereldwijd hysterisch gereageerd wordt door politici, BM'ers (beroemde mensen) en de gebruikelijke deugdrammers? Of is het een georkestreerde actie om Trump ten val te brengen en de fascisten van antifa/BLM de diverse samenlevingen te laten ontwrichten richting anarchie?

Rationa | 07-06-20 | 10:26 | 1

Heeft niks met corona te maken bij altun sterling gebruiken ze al termen als "witte agenten" en "zwarte man" Was altun sterling net als george floyd niet gedood dan zaten ze beiden nu in de gevangenis maar daar hoor je uiteraard niemand over er wordt een geromantiseerd beeld geschetst over de slachtoffers. Denk dat de samenleving ontwrichten het doel is. Waarom hoor je de nos niet over david dorn? Het is zo selectief en eenzijdig allemaal. David Dorn past niet in de agenda die ze proberen te pushen dus je hoort ze er niet over.

Tuforial | 07-06-20 | 12:39

Het probleem in NL voor de BLM beweging is natuurlijk dat Antilianen, Surinaamse creolen en de verdwaalde Ghanees niet helemaal onderaan de discriminatieladder staan maar tussen de Turken en de Marokkanen in.

bijna_raak | 07-06-20 | 10:25

" Slachtoffer en dader waren collega's, ze hebben zelfs samen diensten gedraaid bij een nachtclub. Ze kenden elkaar. "
Is dat de vertaling van :
"I wouldn't characterize them as knowing each other," Santamaria told CNN's Josh Campbell in an interview. " ?

RandyBiel | 07-06-20 | 10:14 | 1

Kenden elkaar van gezicht,simpel toch.

De Profundus | 07-06-20 | 10:55

Agenten worden (door de media) allemaal over een kam geschoren. Wat is het verschil met Turken, Marokkanen, Kampers, Antillianen, Motorbendeleden etc.

naktrawee | 07-06-20 | 09:09 | 4

Zonder politie stort de maatschappij volledig in. Dat moge nu wel duidelijk zijn.

JP Balkenbrij | 07-06-20 | 09:44

Ja, en m.i. terecht. Politie / OM / Justitie is een instituut en dient daarmee te dealen. Over dezelfde kam dus. Wat nu (en altijd) gebeurt - veel ernstiger- is dat men afhankelijk van een incident handelt. Gaat er iets mis dan ligt het aan (en komt het door) "deze agent". (Aanwijsbaar individu)
Als er een inbreker ingerekend wordt dan is het gedaan door "de politie". Dit is een vorm van zorgvuldig opgebouwde en bewaakte sturing van de publieke opinie / basis voor vertrouwen in de instituten. Dat dit vertrouwen onterecht is landt niet bij de massa. Logisch, want we kunnen nergens anders terecht met onze problemen op dit gebied. Voor jezelf erkennen dat dit systeem corrupt is betekent ook besef dat iedereen er alleen voorstaat. Triest maar een gegeven. Voorbeelden genoeg. Belastingdienst bijvoorbeeld?

Rest In Privacy | 07-06-20 | 10:22
▼ 1 antwoord verborgen

1 van de zovelen:
Dit was in 2016, na 3 jaar is dit filmpje boven water gekomen
Tony Timpa was suffocated by police during an arrest. He screamed “you’re going to kill me.” And they did. As he lay dead, they cracked jokes. There were no riots. Little coverage. You’ve never heard his name because he’s white.

Sardegna | 07-06-20 | 08:36 | 2

White privilege.

JP Balkenbrij | 07-06-20 | 08:45

" You’ve never heard his name because he’s white"

Zo ken ik er nog wel een paar.

"You've never heard of him because he's Hispanic"
"You've never heard of him because he's Mexican"
"You've never heard of him because he's Chinese"
"You've never heard of him because he's Ukrainian"

Zien we al een patroon ontstaan.

normanius | 07-06-20 | 09:17

Chauvin lijkt al veroordeeld alhoewel hij zich zeer waarschijnlijk aan het protocol hield. Het Amerikaanse rechtssysteem is overigens gebaseerd op vergelding en niet op gerechtigheid, dat is een wezenlijk verschil met dat van Nederland bijvoorbeeld.

van Oeffelen | 07-06-20 | 08:27 | 1

Waarop is het dan in Nederland gebaseerd? Ik weet wel dat er een aantal elementen in een straf horen te zitten, zoals vergelding, genoegdoening, rehabilitatie, afschrikking en het beschermen van de samenleving, maar wat daar in de huidige tijd nog van overeind is gebleven...

Heiner | 07-06-20 | 10:24

Ik mis de demonstraties van black matters in de arabische landen.

komtdatschot | 07-06-20 | 08:25 | 3

Of China, tegen het uitbuiten door de Chinezen

boerk | 07-06-20 | 08:35

Hallo, wel even blijven deugen graag!

donkieshot | 07-06-20 | 10:13

In Afrika zie je het ook niet, terwijl terreur tegen zwarten daar toch aan de orde van de dag is.

Heiner | 07-06-20 | 10:26

Als je als Nederlander protesteert voor iets wat in de VS, aan de andere kant van de oceaan is gebeurd, ben je sowieso pathetisch. BlAcK LiVeS MaTtEr, zeg dat tegen al die zwarte slachtoffers van zwarte daders, in de tijd sinds het incident zijn er o.a. al een zwarte agent gedood en nog talloze andere slachtoffers in de VS. In Nederland onder toeziend oog van Femke Halsema de meest incompetente en zelfingenomen bestuurder van Nederland staat de dam vol met dimlichten. Even samen deugen. Die selectieve en hypocriete verontwaardiging is stuitend. Elk woord inclusief deze tegel dat vuil wordt gemaakt aan de halfzachte ideologen is er een teveel.
De hypocrisie van de deugkrijgers maakt me woedend. Stelletje dimlichten. Ondertussen dichter bij huis hebben homo’s steeds minder vrijheid in Amsterdam, neemt vuurwapengeweld toe. Maar nee, een incident in de VS is reden voor massale protesten door de meest simpele zielen in onze samenleving. Met die debielen zie ik de toekomst erg somber in. BlAcK lIvEs MaTtEr, maak dat je moeder wijs, het enige dat matters is je eigen fragiele egootje en een excuus om anderen de schuld te geven voor jouw tekortkomingen.

ratelaar | 07-06-20 | 08:08 | 8

Deze damhertjes protesteren ook tegen racisme wat zich in Nederland voltrekt. Je weet wel, Zwarte Piet en uhh........ dat was het dus. Ik heb nog nooit racisme mogen ervaren tegen mensen met een ander kleurtje maar dat zai in de grote steden wellicht anders zijn. U geeft ook terecht aan dat er voor bepaalde groepen hun vrijheden achteruit hollen en daar wagen deze deugers zich blijkbaar niet aan!

Harrie7949 | 07-06-20 | 09:29

De enorme betogingen tegen de plaatsing van kruisraketten bleken achteraf georganiseerd te zijn door de Soviet Unie.
Ik vraag me sindsdien bij dit soort betogingen altijd af wie er zich achter de schermen in de handen aan het wrijven zijn.

Varende_Reaguurder | 07-06-20 | 09:54

Black Lives Matter klinkt wel heel navrant wanneer het risiconet Corona betekent No Lives Matter.

JoopRe | 07-06-20 | 13:09
▼ 5 antwoorden verborgen

BlackRock Matters

pollens | 07-06-20 | 07:54

Weet iemand misschien wanneer de demonstratie nav de dood van David Dorn gehouden wordt? Dat is de man die door plunderaars vermoord is. Ben plaats, datum en tijd even kwijt.

Toverkol | 07-06-20 | 07:52 | 4

Die demonstratie is bij voorbaat verboden. Coronavirus, weet je wel.

JP Balkenbrij | 07-06-20 | 08:41

En de demonstratie n.a.v. de kinderarbeid onder erbarmelijke omstandigheden en de mensen die t.g.v. religie over de hele wereld worden vervolgd en vermoord. Te weinig deugpunten vermoed ik.

Harrie7949 | 07-06-20 | 09:33
▼ 1 antwoord verborgen

Selçuk Öztürk .
gaat terug naar turkey. hopelijk neemt ie zijn achterban mee.
foei fout rasceisme, lol

newray | 07-06-20 | 07:00 | 1

kan Öztürk al die andere Turken die het niet naar hun zin hebben in Nederland meenemen, Erdogan zal er blij mee zijn …..

antonetta | 07-06-20 | 12:55

Fijn dat nuance wordt gewaardeerd hier op Geenstijl! Jullie waarderen D66 ook altijd zo!

Wedergeboren | 07-06-20 | 02:53 | 7

D66 is dood. D66 stierf nadat van Mierlo stierf. En het rottende lijk van die ooit trotse partij werd vervolgens in de reet geneukt door schoft Pechtold. En toen die ermee klaar was en met pensioen ging nam Jetten het over. Ik was D66 stemmer onder van Mierlo, maar nu spuug ik op die partij.

Varende_Reaguurder | 07-06-20 | 10:03

@Graaf_van_Hogendorp | 07-06-20 | 08:11: Wat er nu zit, heeft met het oude D'66 weinig te maken, net zoals wat nu GL is, weinig te maken heeft met de partijen waar het uit voorkomt.

Heiner | 07-06-20 | 10:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Spot on!

Erectus-Enormous | 07-06-20 | 02:42

Inderdaad.
Een *moord* is een daad met voorbedachte rade.
Het lijkt me uiterst onwaarschijnlijk dat daar hier sprake van is.
Dit was een incidentele politie oproep voor een klein vergrijp. En de hoofddader wist dat hij gefilmd werd.
.
Het vervolgen van de mede-officieren kan m.i. hooguit zijn voor nalatigheid; dat ze de gevaarlijke situatie niet eerder stopten.
Ook de "knie" agent lijkt geen moord voor ogen te hebben gehad. Hij heeft alleen de impact van zijn handelen onderschat. Dit was overigens wel structureel bij hem, er liepen al 18 klachten van geweld tegen hem. Hij lijkt zeker niet oke.
Je kunt hier aan "Involuntary manslaughter" denken.
.
Het *structurele* probleem is echter dat door de lakse vervolging van politie-geweld in de VS, dit soort, sorry, "fouten" maar al te vaak voorkomen. De grens voor terughoudendheid van politieagenten ligt *veel* te hoog omdat ze toch zelden vervolgt worden na een 'dode zwarte'. En dan nog maar te zwijgen van de foute, echt racistische, politie agenten, die stiekem iemand neerschieten, waarna de "body cams" collectief stuk blijken te zijn geweest.
.
Het is daarom nodig dat de president *landelijk* afkondigt dat dit illegale politiegeweld niet meer getolereerd zal worden en bij voorkomen ook vervolgd zal gaan worden.
Dus zet m op, POTUS!....
Het is handhaving van de bestaande "law & order".

hotmint | 07-06-20 | 02:31 | 6

Al die aannames en anecdotes die je noemt zijn niet op feiten gebaseerd. Er zit een politieke agenda achter deze beweging anders zou men zich wel richten op het aanpakken van het echte probleem, nl. criminaliteit onder de zwarte bevolking. Oorzaak daarvan is weer het grote aantal vaderloze gezinnen in de zwarte gemeenschap, buitenechtelijke kinderen, tienermoeders etc. Maar goed de vinger wijzen naar een externe factor (racisme) is natuurlijk veel makkelijker. De zwarte BLM-ers laten zich gebruiken door de radicaal linkse vleugel van de Democratische partij. Antifa zijn de useful idiots, de bruinhemden.

Sir Hackalot | 07-06-20 | 08:13

Zet er dan ook bij wat het percentage blanken is in de VS, en het percentage van de Afrikaanse Amerikaan welke door een niet blanke is neergeschoten. Gek genoeg blijft er dan weinig over van het diepgewortelde racisme bij de meeste poitiekorpsen.

donkieshot | 07-06-20 | 10:33
▼ 3 antwoorden verborgen

"Met zijn knie drukte Derek de halsslagader van George Floyd dicht." Fake news. Hij had een 90% vernauwde kransslagader. Daarbovenop genoeg fentanyl (11ng/ml, en een combinatie van meth en morfine) waar veel junkies aan dood zijn gegaan. Ze hadden moeten stoppen zodra ze zagen dat hij buiten bewustzijn raakte. Verder valt ze niks te verwijten. Die knie heeft niks gedaan. De druk op de borst misschien wel. Maar was niet excessief.

Rest In Privacy | 07-06-20 | 02:26 | 1

Je ziet in het filmpje ook dat Floyd gewoon met zijn hoofd van de grond kan en naar links en rechts kan bewegen. Dat is nooit genoeg druk op de halsslagader om deze dicht te houden. Wat er daarna gebeurt nadat hij zijn bewustzijn had verloren misschien wel, maar dat is ook maar een aanname.

Rest In Privacy | 07-06-20 | 02:29

Uiteindelijk komen wij op een punt dat meneer de agent zegt, ik doe niks. Een overval, of een drugsovertreding, verkrachting, pffff kijk wel uit, laat maar lopen.
Vervolgens wordt er weer gehuild, de politie doet niks, zeker in de achterstandswijken waar criminaliteit welig tiert en de cirkel is weer rond.

De uiteindelijke oorzaak van het grootste deel van de problem is teveel mensen en niet genoeg of onevenredig verdeelde koek (geld). Een groeiende groep onrendabelen mede door immigratie die ook een bling bling leven willen hebben. Dus de oplossing minder kinderen, stop immigratie.

Trouwens de enige manier om ooit de mens te verenigen is op het moment dat Aliens onze aarde aanvallen want dan is er een gezamenlijke vijand tegen de mens.

allesofniks | 07-06-20 | 02:20 | 2

Met de laatste zin had je me. So true.

ILF2 | 07-06-20 | 04:00

Zelfs dat niet. Geen Alien is illegaal, Aliens krijgen een stem maar de meerderheid wil ze uit de lucht schieten.

Rest In Privacy | 07-06-20 | 05:35

Ik ben roomblank en als ik te lang in de zon zit word ik periodiekrood.
Verder heb ik een pleurishekel aan drammers zoals kozp, blm, antifa, illegalen klimaatwappies, geloofsgekkies en diversiteitsdeugers met hun genderneutrale wc's.

Goed dat de agenten voor de rechter komen.
Maar ga ik rellen als de rechter hun geen levenslang geeft?
Nee. Ik zou ook niet gaan rellen als George een blanke was geweest.
Ben ik dan fout? een racist? Een nazi?
Nee... je moet gewoon niet aan m'n kop lopen te zeiken over wat ik wel of niet mag doen/zeggen/denken.
Protesteer, maar ga niet lopen dreigen, blijf met je poten van andermans eigendommen af en gedraag je fatsoenlijk.
Dat heet beschaving.

Schietmijmaarlek | 07-06-20 | 01:48 | 1

Correct!

Harrie7949 | 07-06-20 | 09:35

"Tunnelvisie op de oude witte of oranje man laat je de opbouw naar spanningen tussen Hutti's & Tutsi's of Serven & moslims missen."

Ik zie wel wat je hier doet. Het antoniem voor Serven in deze context is Bosniërs niet moslims. Over manipulerende media gesproken die zaken op de spits willen drijven.

koter | 07-06-20 | 01:34 | 4

@WldPlssr | 07-06-20 | 05:29:
Is NIET juist. Moet zijn Serviërs en Moslims. De Bosniërs zijn Serviërs, Kroaten of Moslims waarbij de laatsten als etniciteit worden gezien en dus met een hoofdletter.

Ruud Hazes56616330 | 07-06-20 | 10:50

@Ruud Hazes56616330 | 07-06-20 | 10:50:

De Kroaten zijn voornamelijk katholiek en de Serven voornamelijk orthodox. Dat is allebei zonder hoofdletter; dus moslim ook.

Dandruff | 07-06-20 | 11:09

@Ruud Hazes56616330 | 07-06-20 | 10:50: Fijn dat je het, op de hoofdletter na dan, met me eens bent. Uiteindelijk gaat het om de inhoud, en niet om de vorm.

WldPlssr | 07-06-20 | 15:42
▼ 1 antwoord verborgen

Klassiek gevalletje trail by media.

" Het ontstak een diepe veenbrand in de maatschappij."

Deze veenbrand smeult al vele jaren onder de Amerikaanse oppervlakte. De MSM and social media hebben er dit keer extra kerosine op gegooid. Vergeet ook niet dat het een verkiezingsjaar is. Zou dus best eens kunnen dat dit opzettelijk op de spits wordt gedreven door bepaalde figuren.

koter | 07-06-20 | 01:27

Er was een geadopteerde afrkaans amerikaan bij? dus 1e generatie? dus afrikaanser dan 80% van de demonstranten? lolol

joajoa | 07-06-20 | 01:26

Als je al denkt je knie op iemands halsslagader te moeten drukken. Als je al denkt dat zolang iemand kan praten het allemaal prima gaa Dan heb je dus door dat het niet meer zo prima gaat als iemand niet meer praat. Buiten dat: je ziet ook dat iemand onder je knie druk bezig is met doodgaan. Dan niet reageren maakt je best een zak stront: onafhankelijk van je huidskleur.

En dat hier nu gedaan wordt alsof het allemaal niks met racisme te maken heeft, is in het licht van net iets teveel door-politie-om-niks doodgeschoten zwarten allemaal niet meer zo belangrijk: dit is de druppel blijkbaar.

Links tuig heeft de rellen (deels) overgenomen. Maar doe nou niet alsof er qua racisme in de VS niks aan de hand is. En teksten als ‘gaat het nou nog steeds over die drugsverslaafde’ vind ik best sneu eigenlijk. Kijk het filmpje nog eens terug zou ik zeggen.

Veurwaerts | 07-06-20 | 01:19 | 5

@duhhaag | 07-06-20 | 12:13:

Maar er zijn vooral veel meer zwarte criminelen dan blanke criminelen in de VS. En daar wordt de politie op afgestuurd, dus dat is het enige relevante cijfer.
Anders gezegd; de politie schiet vaker mannen dan vrouwen dood, maar dat bewijst nog niet dat de politie "dus" uit feministische mannenmoordenaars bestaat.

Dan de naam. OBLM heeft vanaf het begin bordjes met de tekst "all lives matter" als beledigend en racistisch ervaren. Een lerares met zo'n bord moest haar excuses aanbieden, en dat deed ze. Het gaat OBLM dus in theorie alleen om zwarte mensenlevens.

En in de praktijk geeft OBLM ook niet om zwarte mensenlevens. Daarom richt OBLM zich niet op het redden van de 7.000 zwarten die jaarlijks door andere zwarten gedood worden, maar alleen op de 8 tot 16 doden door de politie. De politie, die probeert dat cijfer van 7.000 naar beneden te krijgen is volgens OBLM fout bezig.
Het draait OBLM alleen maar om leugens; lies, not lives.

Daarom zegt OBLM ook altijd dat er geen eerlijke processen mogen komen, en dat alleen rassenrellen de Westerse wereld vooruithelpen. Een proces leidt tot feiten, en dat weerlegt de leugens van OBLM. Dat zwarte mensen net zo goed slachtoffer van die rassenrellen worden als blanke mensen wordt door de linkse kerk genegeerd.

Dandruff | 07-06-20 | 12:36

@duhhaag | 07-06-20 | 13:25:

BLM is de officiële naam.
OBLM is de werkelijkheid.
Dat zeggen ze nota bene zelf. Lees je in.

Dandruff | 07-06-20 | 14:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Megasupersneu dat die cops hun 1e paar stagedagen hadden en nu meteen geen toekomst meer hebben. Het is dat het zo opgeklopt is in de media anders hadden de straffen wel eens erg laag kunnen uitvallen denk ik. Misschien dat Derrick als enige straf zou krijgen. Heel apart dat er naar rellen en onderbuik geluisterd wordt.

Bij die rellen willen de media ook bijna alles op antifa afschuiven maar wat de winkels in,- en uitrent zijn vooral effrican streepje merrican.

Uit al die beelden en nieuwsberichten maak ik de les op dat wanneer de politie het zat is en gaat schoonvegen dat je dan gewoon ook zelf weg moet gaan.

sjef-van-iekel | 07-06-20 | 00:57

Op elk nieuwsitem werd vandaag gezegd dat de demonstranten zich keurig aan de 1,5 m hielden en allemaal mondkapjes droegen. O o o wat zijn ze toch goed bezig die demonstranten. De msm plaveit de weg glad voor deze activisten.

BozePaarseMan | 07-06-20 | 00:50 | 2

Ja, en ze hadden ook allemaal bloemetjes in hun haar en ze roken naar lavendel.

NeedIsaymore? | 07-06-20 | 10:23

Nog even en ze komen met de melding dat ze allemaal ook eerst zijn getest en covid vrij waren.

drs. P | 07-06-20 | 15:29

Toch ook opvallend, de weinig inclusieve uitspraken over blanke mensen achteraan demonstreren, en zwarte piet op zijn gezicht trappen. Lijkt alsof daar bijna geen serieuze aandacht voor is. Ik denk nog steeds dat wanneer je een serieus persoon bent, die de taal goed beheerst (na 3 generaties mag dat ook wel) dat er weinig landen ter wereld zijn waarin je zoveel kansen hebt als in Nederland. Dat er nog dingen beter kunnen? Vast wel. Alleen de focus op het negatieve lost niet echt wat op.

Het brein erachter | 07-06-20 | 00:48 | 2

De nuance ontbreek. ‘Het zal wel racisme zijn’ en iedereen gaat apeshit.

BozePaarseMan | 07-06-20 | 00:51

Die slachtofferrol is gewoon zoooo comfortabel.

Spring Bruissteen | 07-06-20 | 00:53

Een gewelddadige dood in het buitenland aangrijpen als aanleiding om haat en minachting te ventileren jegens andere etnische groepen (roepen dat zwarte levens belangrijk zijn en ondertussen actief biologische strijdmiddelen inzetten), dat roept veel associaties op met de Reichskristallnacht nl.wikipedia.org/wiki/Kristallnacht

Arnold Layne | 07-06-20 | 00:46 | 1

Het zal me niets verbazen als dit als een soort 21ste kristallnacht de geschiedenisboeken in gaat.

Shadowzz | 07-06-20 | 14:47

Die Sjors Floyd moet welhaast een heilige zijn als hij iedereen en z'n moeder om het hardst kan laten deugen en hij zelfs Aziaten en negers als bij toverslag tot racist kan maken.
Is er al bewijs? Of komt dat pas als de rokende puinhopen zijn opgeruimd?

SIogra | 07-06-20 | 00:41

De linkse onderbuik regeert

radiatorknopje | 07-06-20 | 00:26

volgens Jesse hebben 'we' ook hier ghetto's. enig verschil is in de VS is het geweld door de politie en hier is het geweld tegen de brandweer, politie en boas. als politieman moet je namenlijk niet in je eentje een bruiloftstoet tegenhouden dan wordt je van achter bewusteloos geslagen

HetOorAakel | 07-06-20 | 00:26

Goede column van Tucker Carlson, over de mensen achter deze rellen. www.youtube.com/watch?v=gjvVMTUHUuc
"The most powerful people are using the most desperate people to seize power".

Dandruff | 07-06-20 | 00:21

Puik werk @ Feynman | 06-06-20 | 20:29 !
In een paar alineaatjes man en paard benoemd, om kennelijk op neutrale wijze verslag te doen van wat er is gebeurd op basis van bekende feiten.

Voorbeeld van hoe het óók kan voor (ongeziene) staats-oempaloempa-media.
Oempaloempa wordt niet betaald om neutraal verslag te doen.
Oempaloempa moet tof-hees! karameliseren, volgens een strikt recept.

Hopelijk riemembert de Joe-ef-es-ee zich spoedig om allemaal als Fonzies te zijn..

"Come on Yolanda!, what´s Fonzie 's like?"
..
"Correctamundo, and that's what we gonna be like"

hallevvezool | 07-06-20 | 00:12

De linkse kerk staat altijd vooraan om verdachten van terrorisme en oorlogsmisdaden te verdedigen met "schuld moet eerst bewezen worden".
Terecht overigens.
Maar nogal in schril contrast met het gemak waarmee deze agenten veroordeeld worden. Lang voor er een onderzoek, een aanklacht, een proces of schuldigverklaring is geweest.

Ook als terroristen en andere zware misdadigers eenmaal schuldig zijn verklaard, staat de linkse kerk altijd vooraan om voor hun mensenrechten op te komen. Geweldplegers moeten zo kort mogelijke straffen krijgen; ze moeten tweede, derde en dertigste kansen krijgen; en tot die tijd recht op onbegeleid verlof.
Dat mag natuurlijk.
Maar de slachtoffers van die pogroms; krijgen die ook een tweede kans?

De linkse kerk is er natuurlijk altijd heel duidelijk over geweest dat blanke bejaarden, gehandicapten en winkeleigenaren gestenigd en doodgeslagen morgen worden. Maar er worden ook zwarte agenten vermoord, hoe zit dat dan?
Bedrijven van zwarte ondernemers zijn in brand gestoken, hun bezittingen geroofd. Gaan die rijke hollywood-sterren die de borgsommen en boetes van relschoppers wilden betalen, ook die ondernemers steunen?
Gaan de genocide-predikers van antifa en only black lies matter die zwarte ondernemers helpen met puinruimen?

Dandruff | 07-06-20 | 00:09

Trial by media is inderdaad wat het is. De 2nd degree murder aanklacht overtrokken. Het was een ongeluk, er was geen enkele opzet in het spel. In andere gevallen was er niks gebeurd maar Floyd ging eraan dood, for some reason. En niet dat het uitmaakt op zich, maar Floyd was geen modelburger met zijn lange lijst veroordelingen, onder meer wegens gewapende roofoverval. Dus waarom dit opeens wordt verheven tot De Aanklacht? Ik denk het heeft met corona te maken, de eerste uitlaatklep na de lockdown wordt gretig gevierd met demonstraties. Massale demonstraties, bij gebrek aan toegestane andere evenementen?

Beste_Landgenoten | 06-06-20 | 23:58 | 2

Ben het vaak niet met je eens, maar deze tegel mag ingelijst worden. Vooral de relatie met het verbod op grootschalige evenementen is een mogelijke verklaring voor de hoge opkomst bij demonstraties.

ik_wacht_niet | 07-06-20 | 08:32

Beste_Landgenoten | 06-06-20 | 23:58
Zie je wel, je kan het !

the namster | 07-06-20 | 12:33

Onlangs is een anti-corona demonstratie verboden wegens besmettingsgevaar racisme....

J.Thee.Cohen | 06-06-20 | 23:53 | 1

Het is toch wat, en dat in deze tijd. Man man man.

BubbelWater | 07-06-20 | 00:07

Gaat het nou nog steeds over die dooie drugsgebruiker?

Ivoren Toren | 06-06-20 | 23:41 | 2

Dat is correct, verder snap ik ook niet waarom, niemand is geïnteresseerd in de waarheid blijkbaar.

IkWilOokWatZeggen | 06-06-20 | 23:51

O, was het geen heilige dan? O wacht...

Rest In Privacy | 06-06-20 | 23:58

En nu is de vraag: wie bij de NPO durft als eerste deze kant van de zaak te laten zien?

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 23:37 | 2

Hahahahaha!

Ivoren Toren | 06-06-20 | 23:39

Die medewerker gaat meteen voor de Diverse-waarheden-bokaal van de NOS.
En direct daarna door naar de Diverse-ontslagredenen-bokaal...

Aanvuller | 07-06-20 | 00:16

Agenten zijn vogelvrij verklaard en dat alleen maar om de leugen in stand te houden dat ze racistisch handelen. Onderzoek en statistieken tonen anders aan, maar geen media bureau die daar eerlijk over wil rapporteren, uit de angst om zelf voor racist te worden aangemerkt.

heldheino | 06-06-20 | 23:35 | 3

Dat is exact het probleem ja.
En niet alleen die angst (al is die zeker reëel!) maar ook: niet onder willen doen - meehuilen met de politiek correcte wolven, niet achter willen blijven in het blootleggen van dat afschuwelijke racisme waarvan de hele westerse samenleving doortrokken zou zijn.

Lewis | 06-06-20 | 23:43

@Lewis | 06-06-20 | 23:43:
Racisme is van alle tijden en blijkbaar na millennia, en nog steeds, niet uit te bannen.
Zou het dan in de biologie van de mens kunnen zitten, in zijn natuur?
De onbewuste drang om de eigen soort in stand te houden, de genen veilig te stellen?
Als je het linkse ideaal, een grote 'melting pot', volgt krijg je geforceerde situaties, die op termijn tot een clash leiden tussen etnisch en cultureel te verschillende groepen,... blijkt steeds weer.
En kun je blijkbaar alleen met wetten en regels gewenst gedrag afdwingen.

Kijkeensaan | 07-06-20 | 00:45

Een samenleving die zwicht voor angst.. Oftewel, pure terrorisme.

Shadowzz | 07-06-20 | 14:48

Objectief ende neutraal gezien verdedigd men - de meute en msm - een crimineel a.k.a. George Floyd.

Je zou denken dat er bij institutioneel racisme betere voorbeelden en zaken zijn om een demo voor te starten. Als we eens inzoomen op die 'protesten' weet je ook al genoeg, neutraal zijn die mensen allerminst.

Stonecity | 06-06-20 | 23:32

Fuck off met je linkje zonder korte beschrijving.

BubbelWater | 07-06-20 | 00:04

@BubbelWater | 07-06-20 | 00:04: Overigens wel een heel leerzaam linkje. Gaat over George Floyds levenswandel, en die is niet best. Zeker het kijken waard, als het waar is wat er gezegd wordt.

WldPlssr | 07-06-20 | 05:59

Alle levens gegeven door artsen en verplegers om coronapatienten te verzorgen en te redden van de dood zijn voor niets gegeven nu blijkt dat duizenden demonstrerende mensen het blijkbaar noodzakelijk vinden meermaals te protesteren tegen politiegeweld en dicriminatie. Het punt is nu wel duidelijk. Shame on you!

MoonBeebe | 06-06-20 | 23:26 | 1

Straks vallen er meer corona-doden dan door door de rellen, omdat er demonstraties zijn geweest en er agenten zijn ge-hugged.

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 23:36

Ach, Facts don't Matter, Black Lies Matter. Klopt in dit geval vrij aardig en is als variatie ook toepasbaar op vele andere linkse thema's.

Kinkfactor | 06-06-20 | 23:17 | 2

De haat zit blijkbaar nog steeds zo diep, dat uiteindelijk niets meer kan helpen om dit te verminderen, behalve ons opruimen want de schuld ligt altijd bij anderen.

piet7003 | 06-06-20 | 23:24

@piet7003 | 06-06-20 | 23:24: Ja, en durf niet te zeggen dat je je land terug wilt, want dan zijn de rapen hemelaal gaar.

Kinkfactor | 06-06-20 | 23:27

Ik heb zojuist "The highwaymen" met niemand minder dan Katy Bathes, Woody Harrelson en Kevin Coster gezien. Een misdaaddrama over de waargebeurde klopjacht op het meest iconische en verheerlijkte letop "blanke" criminele 'echtpaar' Bonnie en Clyde. Een wat trage film die met het ingetogen acteerwerk (vooral Woody is geweldig) duidelijk maakt dat elke epische tragedie voorafgaat aan andermans tragedie. Wat ik bedoel te zeggen beste Feynman. Mensen duiden naar eigen emotie en willen oordelen, partij kiezen vanuit hun eigen belang in plaats en tijd en persoonlijke situatie. Maar zelden zijn ze in staat om het ware kwaad dat ze menen te bestrijden met gezond verstand te onderkennen. Hoe dan ook, netflix flikt het toch maar even. Op imdb krijgt de film een 6,9 ik gooi daar een dikke punt bij op: 8. Een verholen filmtip.

suscrofa | 06-06-20 | 23:15

Weten we dat ook weer.

'The police officer Derek Chauvin who knelt on George Floyd's neck has been involved in several police shootings and has been the subject of complaints by the city's Civilian Review Authority and the Office of Police Conduct reviews on 10 occasions.

As Derek Chauvin knelt on Floyd's neck, another since-ousted officer, Tou Thao, stood guard. Thao settled an excessive-force lawsuit out of court for $25,000 in 2017.

Two of the police officers involved in the arrest of George Floyd have a history of violent incidents.

www.insider.com/derek-chauvin-police-...

Nehemia | 06-06-20 | 23:13 | 3

Dan is het meer dan terecht dat ze nu de sjaak zijn. Hopelijk krijgen ze geen voorkeursbehandeling in de gevangenis.

BubbelWater | 07-06-20 | 00:05

De heer Floyd heeft ook al een tijdje mogen brommen aangezien vanwege voor dealen.

EmilioEsteves | 07-06-20 | 00:55

Nou trekken je ze in de VS al zo ongeveer voor de rechter als je iemand scheef aankijkt.
En 25000 is peanuts. Wordt zonder problemen gelapt omdat een volledige rechtzaak een veelvoud van dat bedrag gaat kosten.

I " I sue you"-land rekenen die chansers daar dus ook gewoon op. Snel verdiend ten slotte

Ikdus | 07-06-20 | 01:20

Daarom is polarisatie goed, kunnen we elkaar opruimen en met een schone lei beginnen. Nu komt er van alles binnen en worden we zelf opgeruimd want racist.

piet7003 | 06-06-20 | 23:05

Wat is erger : Slavernij of racisme ?

Ik zou zeggen donderstraal lekker met je demobordjes op naar Quatar of S. Arabie. Wedden dat ze je daar meteen op je zwarte of blanke smoel meppen met je geleuter hier.
Verder vindt ik dat racisme niet eens strafbaar zou moeten zijn. Ook al ben ik zelf vaker zo bejegend.

InSight | 06-06-20 | 23:05 | 2

In veel landen in het Midden-Oosten is de slavernij op papier pas in de 20e eeuw afgeschaft. Bahrein in 1937, in Koeweit in 1949, in Qatar in 1952, Jemen in 1962, Oman in 1970 en Mauritanië in 1981.
Zoals een mede-reaguurder al liet weten, is dat de papieren werkelijkheid.
In Europa door de invloed van de verlichting, humanisme, vrijheid, gelijkheid en burger- en mensenrechten eerder, in Denemarken in 1803.
Maar ja... verlichting en humanisme in het Midden-Oosten.. Dat zijn westerse begrippen. In Saoedi Arabië wint degene met het meeste geld nog steeds de rechtszaak. Hoe rijker hoe meer ze er aan gewend zijn dat alles voor ze opzij gaat. Niks geen principes van rechtvaardigheid,

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 23:22

Als je 75 bent en je bent niet helemaal wereldvreemd... dan ga je vooral niet de straat op tijdens totaal opgejuinde/gewelddadige sferen... blijf lekker thuus bij Moe of Saartje in de keuken met een pittig bakkie plus ontbijtkoek met roomboter.

grapjasz | 06-06-20 | 22:54 | 2

Precies, die ouwe knakker hoopte op dit resultaat. Dat neervallen van hem was een acteerstukje. Bloed uit z'n oren, het zou me niet verrassen als dat ampullen met rode vloeistof waren.

BubbelWater | 06-06-20 | 23:00

Met zijn 75 jaar moest hij gewoon nog werken omdat hij anders kon verrekken van de honger.

Frau Merkel | 06-06-20 | 23:16

Ik discrimeer niet, maar maak wel degelijk onderscheid...

merel veld | 06-06-20 | 22:54

Laten we eens naar de betrouwbare statistieken kijken.
Zijn er overeenkomsten tussen USA en Nederland?
Ja die zijn er , namelijk dat een bepaalde groep is oververtegenwoordigd in geweld en misdaad. De afkomst van de desbetreffende groep verschilt alleen per land.

Maar dit mag je natuurlijk niet zeggen want dan ben je een racist.

Datgingniegoed | 06-06-20 | 22:48 | 2

ik hoor amber iets over chinezen je ken zeggen wat je wilt vindt het best beschaafd volk.

out-of-de-box | 06-06-20 | 22:53

Aanvullende info:
Naast wetshandhavingsfunctionaris was Lane ook onderwijzer. Hij diende als vrijwilliger voor Ka Joog , een non-profitorganisatie die het leven van Somalische Amerikaanse jongeren wil verrijken door middel van onderwijs, mentorschap, werkgelegenheid en kunst.
Via Ka Joog gaf Lane jonge Somalische vluchtelingen les in Cedar Riverside, Minneapolis. Als mentor hielp de alum van de University of Minnesota basisschoolleerlingen met een verhoogd risico met lezen en huiswerk
conandaily.com/2020/06/05/thomas-lane...

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 22:45 | 4

@IJsbrekert | 06-06-20 | 22:51: Het rare is dat die Floyd een veroordeelde zware crimineel isen die Lane een stagiaire die blijkbaar ook nog eens aan allerlei multicultureel vrijwilligerswerk deed. Het is dus wel wat anders dan zoals bij de NOS gepresenteerd.

du Roi Soleil | 06-06-20 | 22:57

@IJsbrekert | 06-06-20 | 22:51:
Je mist het punt compleet..
Het gaat om het suggereren van een racistisch motief door de media, wat een enorme chaos heeft veroorzaakt.
iemand die vrijwilligerswerk voor Somalische vluchtelingen, zal waarschijnlijk geen racistisch motief hebben om Floyd om het leven te brengen.

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 22:58

@IJsbrekert | 06-06-20 | 22:51: Wie heeft er een halsmisdaad gepleegd dan? Dit was een aanhouding die uit de hand liep omdat Floyd niet erg wilde meewerken. Kun jij aangeven wat de rol van Lane bij de aanhouding en wat zijn handelingen waren? Probeer het eens te houden bij de feiten en omstandigheden, stemmingmaker!

Harrie7949 | 06-06-20 | 23:08
▼ 1 antwoord verborgen

Ik denk dat Feynman gelijk heeft, maar zelfs al was die Chauvin een doorgewinterde Klansman en spatte de negerhaat er vanaf: de man is aangehouden en wegens doodslag aangeklaagd. Wat wil je nog meer?
Waar die wereldwijde ophef op slaat snap ik totaal niet. De wereld is gek geworden, als hij het niet al was. Ik kan er met mijn verstand niet bij.

JvanDeventer | 06-06-20 | 22:45 | 7

@Dandruff | 06-06-20 | 23:06:
Zou kunnen. Maar soms is de werkelijkheid banaler dat je zou denken.

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 23:24

@JvanDeventer | 06-06-20 | 23:17:

Als mensen door zouden hebben dat ze door de NPO belazerd worden zouden ze woest moeten zijn. In plaats van met 2 miljoen naar het Onnozelenjournaal te blijven kijken.

Dat het plebs dit allemaal blijft pikken geeft aan dat de propaganda werkt. De vaak herhaalde leugen is een waarheid geworden.
Dus niemand schaamt zich om het vuurtje verder op te stoken. Een goede column hierover. www.youtube.com/watch?v=3n5_D59lSjc

Dandruff | 06-06-20 | 23:39

Puur opportunisme. Hele volksstammen zaten al jaren te wachten op een kans voor een lekkere matpartij / gratis TV / de communistische revolutie.

Ivoren Toren | 06-06-20 | 23:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Momenteel regeert de meute. De media, de politiek, het publiek, iedereen sluit zich aan bij de meute,. Uit angst. Nou ja, bijna iedereen. Dus er is nog hoop.

JP Balkenbrij | 06-06-20 | 22:45 | 1

Dit dus helemaal. Uit angst en uit lafheid sluit men zich aan. Aan iedere onredelijke eis van BLM wordt gehoor gegeven, want angst of de meute zich tegen hen keert.

du Roi Soleil | 06-06-20 | 22:59

"Hij struikelt na een paar stappen, maar is daarvoor geduwd. Tientallen agenten stappen langs hem heen terwijl er bloed uit zijn schedel loopt."

Die vent krijgt een duw en komt ongelukkig ten val. Niet fijn maar kan agenten die in linie oprukken niet rcht verwijten dat ze hem terug duwen. Training en prioriteit is om de linie in stand te houden. Tevens de reden dat de linie doorloopt en de agenten er achter zich druk maken om de man. De agenten in linie moeten de focus op de mensenmassa houden waar ze naar toe oprukken voor de veiligheid van zichzelf en hun collegas naast hen. We zien alleen dat de eerste agenten even aarzelen, draaien om hulp te verlenen en van iemand (een commandant?) opdracht krijgen om in de linie te blijven. Daarna is er niet meer te zien of de man zorg krijgt of niet.

Dit incident is een ongeluk. Je wilt niet dat het gebeurd, het had misschien voorkomen kunnen worden, maar uiteindelijk heeft het niets met "police brutality" of moord oid te maken. Het is een gevalletje wrong place, wrong time. De linie begint net op te rukken, en hij staat net op een plek waar hij gemakkelijk kan struikelen. De combinatie maakt dat het mis gaat. Daar kunnen de agenten niet veel aan doen.

Tip voor iedereen die zich ooit voor een ME linie vind. Keer om en loop weg. Blijf er vandaan. De agenten in die linie hebben maar 1 doel, de linie in stand houden. En dat zullen ze (meestal hardhandig) doen, want ze KUNNEN niet stil gaan staan om de tijd te nemen jou uit te leggen waarom je daar niet mag zijn.

Gregovic | 06-06-20 | 22:45

Hele stuk niet gelezen, maar de melding ging toch over een dronken man die met vals geld betaalde?

Is dit nog nieuws? | 06-06-20 | 22:44

Ben benieuwd wanneer in Euripa de natuonal guard moet worden ingezet. Oh wacht, die hebben we niet!

Hadena | 06-06-20 | 22:42

We zoeken overal altijd naar de oorzaak, bij klimaatverandering, bij onveiligheid in het verkeer enz enz, behalve bij vermeend racisme, dan mag je nooit naar de oorzaak vragen.

Ko Ranzig | 06-06-20 | 22:42

"Multicultureel gezelschap vermoordt neger " kopt niet zo lekker weg voor de linkse media ten slotte

Ikdus | 06-06-20 | 22:40 | 2

Zou wel een stuk eerlijkere titel zijn, maar ja dat geeft minder sensatie.

Pluisbaard | 06-06-20 | 22:43

Goed gezien, en dat is niet alles.
"Antiracisten vermoorden zwarte agent en zwarte beveiliger om winkels van zwarte ondernemers plat te branden" kopt ook niet superlekker.
Horen we dus ook niet zo gek veel over.

Dandruff | 06-06-20 | 22:57

Racisme kan nog steeds een motief zijn, maar je geeft het publiek niet alle informatie om zelf een mening te vormen. Je mag hopen dat dit niet gedaan is om de verkoop/kijkcijfers op te krikken, met alle gevolgen van dien.

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 22:37 | 2

Dit gaat niet om verkoopcijfers voor wie dan ook, dit is pure politiek.
De mensen die dit organiseerden (oa antifa en only black lies matter) zijn heel duidelijk over hun politieke doelstellingen.

Dandruff | 06-06-20 | 23:03

@Dandruff | 06-06-20 | 23:03:
Het zou kunnen, maar het is ook de keus van de media om een incompleet beeld te geven. Waarom doe je dat?
Misschien durven ze dat niet op dat moment.

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 23:27

Precies mijn gedachte. Een trial by mob & media.
En het GROTE probleem wordt straks het geval dat deze 3 toch vrijgesproken worden of een lichte straf krijgen.
Er zullen weer rellen en vernielingen ontstaan, want de zondebokken zijn al veroordeeld door de activisten en relschoppers.

Gerf | 06-06-20 | 22:37

Zelfde gebeurd met zp; eerst de hele tijd ‘blackface’ noemen, voor het frame. Is helemaal geen blackface, zp staat er los van. Dan losjes lopen bedreigen, maar dat dan zgn niet menen, eerst klaas, nu zp. Een fictief figuur kan zich dan ook niet verdedigen. Boehoe, ik wordt uitgescholden voor zp. Als zp weg is, wordt je wel ergens anders voor uitgescholden. Misschien was je dan wel beter af met de olijke fictieve zp. Rutte heft ‘em half de nek omgedraaid, al probeert hij nu weer anders te doen geloven. Maar wie gelooft hem nou,

BenDeLier | 06-06-20 | 22:26 | 4

Al dat gekut over zwarte piet doet mij juist steeds meer de neiging geven elke zwarte voortaan maar per definitie Piet te noemen.

Gregovic | 06-06-20 | 22:47

Als we van zwarte piet een regenboogpiet maken (van mij mag het hoor) gaat de criminaliteit onder en discriminatie van zwarten niet naar beneden. Een non-issue.

WldPlssr | 07-06-20 | 06:13
▼ 1 antwoord verborgen

wanneer houd deze poppenkast eigenlijk op.
als iedereen zich aanpas of geen criminele dingen doen en gewoon zich gedraag dat er niks aan de hand is 9 van de 10 x lokken ze zelf uit als ze voor een politie agent staan.

moet nou elk land net zo als in nederland doen , allemaal kopjes thee geven.
en een aai over hun hoofd.

wat die agenten gedaan hebben moord keur ik niet goed.
alleen gedraag je gewoon dan zal die poppenkast niet nodig geweest zijn.

out-of-de-box | 06-06-20 | 22:22 | 2

Bent u echt zo simpel, of lijkt dat maar zo?

IJsbrekert | 06-06-20 | 22:37

Moord? Volgens mij is het dood door schuld maar dat wil er bij die damherten maar niet in. De hele wereld op zijn kop door een doorgesnoven crimineel! Jammer voor Floyd. Riskco van zijn vak.... next!
Noch even lekker rellen en deugen en dan weer wachten op het volgende voorval en hoppeké dar gaan we weer met die geveinsde verontwaardiging. Sneu tot op het bot.

Harrie7949 | 06-06-20 | 22:59

Ik voel me schizofrener dan normaal na het lezen van deze Feynman. Waar ging het ook al weer over?

beldewouten | 06-06-20 | 22:21 | 1

Het waren heel veel mozaiekjes achter elkaar.

Rest In Privacy | 06-06-20 | 22:24

Daarom moet je ook geen boa s uitrusten met wapenstokken.
Met stront aan de knikker moet je gewoon wegwezen en de politie bellen.

snapal | 06-06-20 | 22:20 | 3

Laat dat bellen maar zitten. Ze komen niet.

Frau Merkel | 06-06-20 | 22:30

@Frau Merkel | 06-06-20 | 22:30: Klopt. Zoek het zelf maar uit, mietjes.

beldewouten | 06-06-20 | 22:52

@Frau Merkel | 06-06-20 | 22:30: Ze hebben nog gelijk ook, zo ben je agent en zo zit je in de bak.

Jan70 | 07-06-20 | 10:30

Zeer Feyn stukje, stof tot nadenken.

Pluisbaard | 06-06-20 | 22:18

REVEALED: Minneapolis cop charged in George Floyd's killing was hired despite having a criminal record with seven convictions and a slew of traffic violations
www.dailymail.co.uk/news/article-8394...

Thomas Lane, 37, was convicted for criminal charges and traffic violations seven times before becoming a Minneapolis police officer
They included obstructing legal process and one charge of damaging property

Minneapolis Officer Derek Chauvin Had 17 Complaints Against Him Before He Was Charged With Murder For George Floyd's Death
www.buzzfeednews.com/article/tasneemn...

Okay dus het zijn nu niet bepaald de cream of the crop. Wat vreemd is aangezien de staat in handen is van de Democraten, de stad is helemaal in Democratische handen en de politiechef is een zwarte Democraat. Ik zou zeggen misschien moeten die iets doen aan hun selectieproces.

En George Floyd was ook geen engel, vooral niet omdat hij een zwangere zwarte vrouw een pistool tegen de buik duwde. En nog meer gezelligheid:

Hier het overzicht van het criminele verleden van George Floyd
thecourierdaily.com/george-floyd-crim...

1998 George was convicted of a armed robbery served 10 months at Harris County Jail
2002 Floyd was convicted to 30 days of prison for trespassing private property.
2002 convicted on Cocaine charges and served 8 months.
2004 Convicted on Cocaine charges served ten-months in prison
2005 Convicted on Cocaine charges served ten-months in prison
2009-2014 5 years in Harris County Jail for a 1st-degree felony

Dus hier zijn heel veel losers betrokken bij wat uitgelopen is op rellen, doden, vele gewonden en de shit is nog niet voorbij.

Moonwarrior | 06-06-20 | 22:16 | 2

Het kijken wel BOA's

H0lland | 06-06-20 | 22:19

Het is 6000 kilometer verderop, aan de andere kant van de oceaan...

Frau Merkel | 06-06-20 | 22:31

Dank Feynman. En intussen is er geen medium vinden die de antiracismedemonstraties duidt voor wat ze zijn: een smadelijke (en uiterst racistische!) beschuldiging aan het adres van blank Nederland. En mainstream media - met name RTL Nieuws - fungeren gretig als spreekbuis voor de haatzaaiers.

En zo wordt virulente blankenhaat, met volledige steun van burgemeester Femke Halsema en de lafferiken die haar wel zouden kunnen maar niet durven te ontslaan, salonfähig gemaakt.

Professor Superhirn | 06-06-20 | 22:14

Als gemiddeld driekwart van de veroordeelde criminelen, dus bewezen daders, een Afrikaanse achtergrond heeft, hoe groot is dan de kans dat een zwarte of getinte op straat een crimineel is? Dat is onze situatie al bijna een halve eeuw lang en nog steeds mogen we dat kennelijk niet hardop zeggen.
Kennelijk zat "men" (wie ook weer?) erg verlegen om een aanleiding " om los te gaan" (hoi Femke) en het is deze geworden, terwijl het hele verhaal zo krom is als maar kan.
Het maakt dus helemaal niet uit OF het zo is, "men" MAAKT dat het zo is.
Alle trends zijn nu zo ongeveer exponentieel of cumulatief aan het worden.
Het zijn rare tijden.
Het voelt een beetje als massaal schaatsen op een vijver die bemalen wordt.
Wanneer zakken we erdoor? En dan?
Gaat dan iedereen met een aantoonbare "deugneus" naar de vrome maakbaarheidshemel van het "Grote Sociale Correcte Wensdenken" en de rest voorgoed naar de hel van Ikea op 2e paasdag?
Naar mijn gevoel heeft dit helemaal NIETS meer met racisme te maken.
Er zit iets achter wat zich niet met simpele bewoordingen laat vangen.
Het is al uiterst complex aan het worden en het gaat steeds sneller en extremer.
De neiging om alvast te gaan zwemmen, nog voor het ijs breekt, is groot.

Bakschuif | 06-06-20 | 22:12 | 3

Hear Hear!!

tsjajaja | 06-06-20 | 22:22

Goedv verwoord. Benieuwd naar het vervolg.

Ramsesz | 06-06-20 | 22:41

Het heeft alles te maken met de aankomende verkiezingen. Men zocht een excuus, Floyd gaf hun er 1. Ten koste van veel slachtoffers en een instabiele samenleving in meerdere westerse landen. Enkel en alleen om weer een democraat op die Amerikaanse troon te krijgen.

Shadowzz | 07-06-20 | 14:54

Ouderwets goede analyse van Feynman.
Maar toch ben ik tegen racisme. Black lives matter. En andere levens ook.
Het hele gedoe irriteert. Natuurlijk is het overgrote deel van de bevolking tegen racisme. Dus wat is nu het probleem. Gelijke kansen, maar nog geen gelijke uitkomsten?

Sommige delen van de VS zijn wat dat betreft nog best problematisch, dat geloof ik graag. En omdat het mode is doen de deugers in Europa mee, terwijl wij vele problemen groter hebben dan racisme.

Sterker nog, mensen van immigranten die zich enigszins weten aan te passen, doen het bovengemiddeld goed, misschien niet helemaal op eigen kracht. De Nederland deugt graag en wint graag divibokaals. En zelfs laaf opgeleiden economische vluchtelingen uit donker Afrika genieten als het gaat om rechtsbijstand en woningmarkt meer privileges hier geborenen.

Laten we niet doorschieten met deze gekkigheid.

De verwarde man | 06-06-20 | 22:12 | 1

Mee eens en laten ze ook even ophouden met oude vrouwtjes te beroven, want als dat dagelijks en dus te vaak gebeurt dan loop je de kans als groep een verkeerde naam op te bouwen. Dat heeft weinig met racisme te maken, reacties zijn pure wanhoop omdat er al decennia te weinig aan het probleem wordt gedaan (zie Opsporing Verzocht van een aantal weken terug, want afgelopen week zonden ze ineens alleen nog maar autochtone en oostblokverdachten uit). Iedereen is gelijk, maar dan moet de overheid ook met gelijke maatstaf optreden tegen mensen met een migratieachtergrond die zich stelselmatig misdragen en buurten terroriseren (en ik weet waar ik over praat, want heb in zo'n wijk gewoond; neem die Amsterdam 600-lijst met jonge topcrimineeltjes, het is toch waanzin dat er zo'n lange lijst moet worden opgesteld en moet je eens kijken hoe ze dat presenteren www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/v... alsof het de normaalste zaak van de wereld is, 600 man en dat zijn dan de ergste dus dat is nog lang niet alles in 1 stad). Als dat teruggebracht wordt naar 60 man, dan zul je zien dat het zogenaamde "racisme" ook afneemt).

Watching the Wheels | 06-06-20 | 22:26

Wat ik in het begin las over George Floyd was dat hij OK was. Gewoon een normale en aardige man. Maar ik kan u ook lezen dat hij roofovervallen en een inbraak heeft gepleegd. Dat werpt een heel ander licht op hem.

Niet dat hij dan dood gemaakt mag worden. Maar je gevoel met betrekking tot zijn dood verandert wel.

Rest In Privacy | 06-06-20 | 22:11 | 2

Vertel...?

IJsbrekert | 06-06-20 | 22:40

@IJsbrekert | 06-06-20 | 22:40:

Dat is toch niet zo moeilijk?
Iemand die regelmatig off-piste skiet loopt bepaalde risico's.
Die constatering is niet beledigend bedoeld naar verongelukte skiërs, maar geeft aan dat de slachtoffers dit hadden kunnen voorkomen.

Iemand die gewelddadige en crimineel is loopt ook bepaalde risico's.
Wie zich verzet bij aanhouding loopt ook bepaalde risico's.

Dandruff | 06-06-20 | 23:22

Tsja je moet ook niet betalen met een vals briefje van twintig.... En voor de familie mitch, als die gewoon zijn mond had gehouden niks aan de hand. Maar ja als je gaat lopen blaffen dat je een pistool hebt.... Ga je slapen

niv01 | 06-06-20 | 22:10

Dit allemaal riekt naar Soros met een vleugje Democraten-saus. Begin dit jaar riep die hoogbejaarde nog met een trillende stem dat het snel over zou zijn met Trump.

hoogvlieger | 06-06-20 | 22:10 | 2

Zonder de coronacrisis was het nooit zo geëxplodeerd. De dood van Floyd was alleen maar de lont in het kruitvat.

Is Soros dan ook de coronacrisis begonnen?

Rest In Privacy | 06-06-20 | 22:17

@Sitting_targets | 06-06-20 | 22:17: Hij zal niets gedaan hebben om de effecten te verminderen. Soros leeft van de beurs. Hoe meer beweging op de beurs, hoe meer hij kan verdienen.

Frau Merkel | 06-06-20 | 22:34

Feiten, nuance, ratio. Daar doet links/antifa/blm allang niet meer aan. Alleen het beeld en het verhaal ('narrative') doen er toe. Alles is geoorloofd om hun anarchistische idealen te bewerkstelligen: leugens, geweld, ontwrichting, economie slopen, rellen, plunderingen, discriminatie van blanken. Wie niet meedoet, is per definitie een racist.

Fijnstoffer | 06-06-20 | 22:10 | 2

Antifa noemt zichzelf wel links, maar veel linkse mensen kunnen niets met die club (Jan Marijnissen bij Cafe Weltzschmertz oa.). Kan je nagaan.

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 23:33

@kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 23:33: Lekker hypocriet van Marijnissen. Het linkse straatgeweld en de linkse partijen helpen elkaar wel degelijk en geven elkaar de vrije hand. Natuurlijk nmene ze in het openbaar afstand van elkaar, maar bijv Duivendak laat zien dat het toch iets anders in elkaar steekt dan Marijnissen bij elkaar liegt.

WldPlssr | 07-06-20 | 06:20

Goed stuk.

metdedag | 06-06-20 | 22:09 | 1

Wat?

litebyte | 06-06-20 | 22:14

Deze column is het toppunt van Feynmans stijl. Bijna een karikatuur. Alsof iemand deze week Feynman moest vervangen en dacht: "goed van de hak op de tak springen, dan valt het niet op." Maar in zijn ijver is ie doorgeslagen en nu valt het des te meer op dat er een ghostwriter aan het werk is.

hustler01 | 06-06-20 | 22:05 | 2

Ik ben net klaar, maar weet nu al niet meer waar het over ging.

beldewouten | 06-06-20 | 22:14

Ha ha ha. Ja, heeft u wel een punt. Ik begrijp dat Feynmans pennenvruchten niet aan iedereen zijn besteed.

Wat u hak-tak stijlt noemt, vind ik verfrissend omdat onnodige bruggetjes worden overgeslagen en de goed verstaander zelf de lijntjes mag - maar niet hoeft- te trekken.

Ieder zo zijn smaak.

De verwarde man | 06-06-20 | 22:17

Candace Owens heeft gelijk. Drie keer raden waarom dit soort racismerellen altijd worden aangewakkerd tijdens verkiezingsjaren. Hoe weinig statistieken of cijfertjes er in de media zijn, om GEK van te worden. Alleen maar gevoelens en geloofsbelijdenissen; eerst de mea culpa’s, dan op de knietjes, mondje open voor het Zwarte Piet-sacrament. De mens is een door en door religieus wezen.

DeterioraSequor | 06-06-20 | 22:01 | 1

Wat een onzin. Geloofsbelijdenis, mea culpa’s , sacrament, religieus. De mens is geen religieus ‘wezen’, jij bent het. Net als het racisme vaak, je moet het willen zien de ‘religie’ hier.

BenDeLier | 06-06-20 | 22:17

Was de moord met een verscheurend na-effect voor heel Amerika spontaan of was het grondig voorbereid zou een Cluedo vraag kunnen zijn.

Nehemia | 06-06-20 | 22:00 | 1

Dat is een vraag voor Lupus. Zij is thuis in Agatha Christie.

Frau Merkel | 06-06-20 | 22:35

Ik ben wel benieuwd hoe die Chinezen dat gedaan hebben, Afrikanen vergruizen. Zijn daar beelden van? Werden ze eerst gevriesdroogd? Ging dat vergruizen met de hand of hebben ze daar machines voor?

Stormageddon | 06-06-20 | 21:58 | 1

Puntenslijpers, maar heel groot.

Bakschuif | 06-06-20 | 22:17

We hebben het steeds maar over racisme. Al zou je iets tegemoetkomen, dan wordt dat iets het nieuwe referentiepunt om iets nieuws te eisen.

Met geen enkel woord gerept over wat de Hollandse kaaskop door de eeuwen heeft moeten doorstaan.

- Wat denk je van ronselen in de VOC tijd? Ik wacht nog steeds op excuses van Halsema.
- Wat denk je van de textiel industrie waarbij je voor het wonen, werken en uitgeven afhankelijk was van de textielbaronnen?
- Wat denk je van de middeleeuwen toen er horigen waren?

Is naar bovenstaande al eens goed onderzoek naar gedaan?

En oh ja, wij Nederlandse kaaskoppen hebben ook een (recentelijk) akkevietje gehad met Duitsers in de periode 1940-145. Daar hebben we met zijn allen een streep onder gezet, daar zijn we alles vergeven en vergeten en hebben we met zijn allen de schouders eronder gezet. Dit in tegenstelling tot een bepaalde groep die het benoemen en zoeken van racisme tot een doel in hun leven hebben gemaakt.

Atlantis-95 | 06-06-20 | 21:57 | 2

Heel veel zwarten zijn ook verder gegaan dan in het verleden te leven. Het probleem is niet eens zozeer zwarte activisten maar linkse activisten die het vuurtje opstoken. Verdeel en heers.

Moonwarrior | 06-06-20 | 22:18

Als blanke met een arbeidersfamilie moet u zich tegenover een Ashanti slavenhandelaarnazaat verontschuldigen over wat er in het verleden is gebeurt. Want u bent fout, en u bent slecht, en Jesus is voor onze zonden gestorven. Oh en ook nog iets over de Tweede Wereldoorlog, voor het extra schuldgevoel.

earrebarre66 | 07-06-20 | 01:09

Iedereen is bevooroordeeld en iedereen laat zich beïnvloeden door zijn vooroordelen. Ze horen bij de menselijke natuur en maken deel uit van onze overlevingsvaardigheden. Alleen mensen zonder zelfkennis denken dat ze anderen volledig neutraal tegemoet treden. Vijfduizend van zulke mensen stonden van de week op de Dam.

MickeyGouda | 06-06-20 | 21:55 | 3

Remember the dodo.

Mr_Natural | 06-06-20 | 21:56

Zo neutraal vond ik ze niet, alles wat blank is vinden ze bij voorbaat al slecht, ze denken alleen in kleur en schreeuwen leuzen die ze niet kunnen verantwoorden.

tsjajaja | 06-06-20 | 22:13

Een goede politieopleiding toont alle handelingen die tot de dood (kunnen) leiden en die dus ten allen tijden vermeden dienen te worden.
Doe je dat toch dan zijn er consequenties.

snapal | 06-06-20 | 21:54 | 8

@snapal | 06-06-20 | 22:07:
Nee, de intelligentie droop er trouwens ook niet vanaf tijdens die arrestatie.
Handje in de zak...

HoerieHarry | 06-06-20 | 22:13

@snapal | 06-06-20 | 22:07: Maar het zorgt er wel voor dat agenten banger zijn. Je weet blijkbaar nooit helemaal wat voor vlees je in de kuip hebt.

Rest In Privacy | 06-06-20 | 22:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Je leest ook veel dat donkere kinderen worden opgevoed met het idee dat ze bang moeten zijn voor de politie (hetgeen natuurlijk wordt aangevoerd als 'bewijs' van racisme). De feiten lijken te zeggen dat dat totaal onnodig is.

Is dat niet ook deel van het probleem? Als je voortdurend hoort dat de politie racistisch is, vind je alles wat de politie tegen je doet racistisch. Een beetje zoals religieuzen overal de hand van god in denken te zien.

Daarnaast ben je ook sneller geneigd weg te rennen, je te verzetten of wellicht zelfs geweld te gebruiken als ze je aan willen houden. Je rekent er immers al op dat ze je gaan vermoorden.

Hoe meer ik over dit onderwerp lees, hoe meer ik denk dat het allemaal wel meevalt. En ik voel nog steeds enorm mee met de 4 agenten. Ongetwijfeld een fout gemaakt, maar ze hebben echt niet bewust de reïncarnatie van Jezus Christus gedood.

C1O2 | 06-06-20 | 21:52 | 3

Rutte vertelt dat ie met gekleurde kleuters en kinderen heeft gesproken en dat ze zeggen dat ze met Zwarte Piet een probleem hebben. In mijn tijd hadden donkere kinderen dat helemaal niet, net zomin als op de Antillen. Dat is ze dus aangepraat door hun ouders. Kids van die leeftijd zitten doorgaans niet op het internet op racisme te googlen.

goedverstaander | 06-06-20 | 21:57

@goedverstaander | 06-06-20 | 21:57: Mijn sinterklaasperiode was 1976 tot 1982. In die tijd zag je niemand met een kleurtje en daar werd het ook niet mee geassocieerd. Dat wat je kreeg te horen kwam van de staatsmedia en misschien dat er nog iets stond in een encyclopedie als je op slavernij of racisme ging zoeken. Maar voordat iemand die nuance maakt.

Maar weet je wat het is. Al zou je willen erkennen, dan is dat het nieuwe referentiepunt waaruit iets nieuws wordt geeist. Het zal nooit goed zijn omdat ze veel geld willen zien.

Atlantis-95 | 06-06-20 | 22:01

@goedverstaander | 06-06-20 | 21:57: De kinderen van pRutte zijn door Halbe aangeleverd. Ze bestaan niet, maar zijn nu even nodig voor de marketing.

Frau Merkel | 06-06-20 | 22:39

Zou het werkelijk racisme geweest zijn of gewoon een engnek van een politieagent die het heerlijk vond macht uit te oefenen?
Naar mijn idee zou hij hetzelfde gedaan hebben met een willekeurig wit persoon.
Dat terzijde.
Discriminatie is iets wat altijd en overal gebeurt.
Op school de bully tegen het ventje met de bril en de pukkeltjes.
Het mooiste meisje kiest altijd voor de gespierde showbink zonder brains en niet voor die verlegen jongen.
Mensen met succes zoeken mensen met succes en pissen veelal op de losers.
Vrouwen maken nog steeds mee dat ze minder verdienen met hetzelfde werk.
Het is maar hoe iemand je ziet die boven je staat binnen een organisatie wat je carrière kan bepalen.
Groepsgedrag tegen de einzelganger.
Ja en dat stupide racisme bestaat ook. Mensen met de herseninhoud van een amoebe zijn daar vaak mee bezig.
Maar goed, zelfs een Churchill of Virginia Wolf vonden dat het beter was dat mensen vanuit dezelfde klassen elkaar moesten opzoeken en voor nageslacht zorgen. Dat zou uiteindelijk voor betere mensen zorgen. Tenminste als het krijgen van kinderen voor de lagere klassen ontmoedigd werd.
Het is van alle tijden en altijd al stupide geweest.

Zapata10 | 06-06-20 | 21:51

Nu we het trouwens toch over 'trial by media' hebben, maar dan specifiek over Nederland in het beklaagdenbankje: van alle media die per se willen aantonen dat het ook in Nederland treurig is gesteld met racistische incidenten en dat ons land chronisch is, spant het Algemeen Dagblad intussen de kroon - die zijn intussen nog erger dan VK en NRC. Het is gewoon een zwaar activististische krant geworden. Bizar.

Lewis | 06-06-20 | 21:51 | 1

chronisch *racistisch* natuurlijk

Lewis | 06-06-20 | 22:12

Het knielen is de nieuwe Hitlergroet.

smdyasc | 06-06-20 | 22:05

Te bizar. En dan vinden ze het raar dat Trump het leger in wil zetten.

Usumani | 06-06-20 | 22:10

Floyd Wessel

3Xniks | 06-06-20 | 21:50 | 1

De vraag van vandaag:
Waarom is toiletpapier wit?

Mr_Natural | 06-06-20 | 21:50 | 1

Open zeker moment.....

Mopar | 06-06-20 | 22:03

Bedankt Feynman voor de duiding

frisenfruitig | 06-06-20 | 21:49

Ik zag bericht dat Chauvin wat slechte aantekeningen in zijn politiedossier had , maar hij word wel op pad gestuurd met 3 stagaires .
( George Floyd ook wat slechte aantekeningen , en boegbeeld maar hoef ik écht geen uitleg over ) .

Heeft iemand uitleg over Chauvin en zijn satagaires ?

Ikbenhet6 | 06-06-20 | 21:49 | 1

Ze zijn aangenomen door dezelfde democraten die nu moord en brand schreeuwen. Hoe meer ik er van lees, hoe meer het lijkt op een vooraf opgezet toneelstukje.

Shadowzz | 07-06-20 | 14:59

Je moet wat als je een paar maanden hebt liggen netflixen. Intelligentie is ver te zoeken.

Schemerlamp | 06-06-20 | 21:48

Of racisme een rol gespeeld heeft doet er in eerste instantie niet zo veel toe.
Dit had ook een blanke kunnen overkomen denk ik.
Politieopleidingen deugen niet, dat is enige conclusie tot nu toe.

snapal | 06-06-20 | 21:48

Stel we stoppen nu met wel of niet gemeende racisme gedoe. We gaan onze minder of meer gekleurde medemensen omhelzen. Vervolgens indien nodig een opleiding en stage vervolgens maken we mevrouw Gloria wekker onze minpres en Silly Sil haar luitenant. Niet meer zeiken over racisme maar presteren en leveren dan hee.
Ik open het bookingskantoor. Wie bet op het failliet binnen 2 jaar.

pajans | 06-06-20 | 21:46

We zijn onszelf veel te serieus gaan nemen.

Zeiss | 06-06-20 | 21:45 | 3

Mag ik de zout van jou?

gebruikesrnaam | 06-06-20 | 21:46

Het is de VS eigenlijk niet waard al die anadacht voro een van de meest treurige 'samen'levingen van de wereld.... dat klopt.

litebyte | 06-06-20 | 21:46

Het zijn voornamelijk jongeren uit de linkse hoek die zich druk maken.
Niks aan de hand, maar irritant vind ik het wel.

HoerieHarry | 06-06-20 | 21:49

Ongeacht of er racisme speelr, die 4 debielen wisten heel goed dat de man zou gaan overlijden door hun optreden. Toch stopten ze niet en gingen ze door. Dat verdient vervolging.

zeeman73 | 06-06-20 | 21:43 | 4

Is het misschien niet andersom, dat die Floyd had moeten denken dat zijn optreden niet goed voor zijn gezondheid kon zijn, en toch doorging?

Oprisp | 06-06-20 | 21:50

Die Derek moet echt vol met gif en haat zitten... En uitgerekend híj was de leider die de anderen aan het ''opleiden'' was.

DeterioraSequor | 06-06-20 | 21:52

Klets niet . Iemand die zegt niet te kunnen ademhalen .... . Ga ik niet voor je invullen .

Wat was de invloed van drugs ?

Verleid jij eens een vent van 2 , 1 meter , neegert ( kunnen goed dansen én boksen !) opgeblazen met chrystal meth mee te komen naar het politiebureau.

Ikbenhet6 | 06-06-20 | 22:02
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stuk, Feynman. De spijker op z'n kop.

Proud Infidel | 06-06-20 | 21:43

Men heeft aan het woord 'racisme' ten onrechte een ongunstige betekenis verleend. Racisme is niet verboden noch laakbaar. Rutte heeft dat met zoveel woorden min of meer impliciet ook kenbaar gemaakt: racisme dat in de praktijk wordt gebracht is fout. Een systeemfout, misschien, zo nodig verbeterd. Zonder mezelf aan te willen merken als schedelmeter stel ik mede uit ervaring vast dat bepaalde fysieke of geestelijke eigenschappen zonder meer kunnen worden toegeschreven aan specifieke ras-kenmerken waarmee onder omstandigheden rekening dient te worden gehouden. In gelijke gevallen onderscheid maken en bijzonder behandelen op basis van ras of anderszins is maatschappelijk ongewenst en grondwettelijk verboden. In de toeslag affaire werd onderscheid gemaakt op grond van o.m. naam. Maar niet op basis van ras. Het was geen in de praktijk gebracht 'racisme'. Waarom nu zo makkelijk en ondoordacht 'racisme' wordt gescandeerd is mij niet geheel duidelijk. Misschien is het simpelweg omdat het drielettergrepige woord racisme beter bekt dan 'dis-cri-mi-na-tie'. That's all.

isitsoornot | 06-06-20 | 21:41 | 8

@Binnenbaan | 06-06-20 | 22:02: Mensen die gedachten(goed?) willen jorissen treft men doorgaans aan in totalitaire landen.

isitsoornot | 06-06-20 | 22:08

Raciale eigenschappen bestaan. Als die er niet zouden zijn, waren er ook geen verschillende rassen. Die zijn er wel, dus zijn er ook verschillen. Het benoemen ervan is niet strafbaar. Er is ook veel onderzoek naar gedaan door antropologen en andere wetenschappers. In de afgelopen decennia ook veel door criminologen, en niet zonder reden kennelijk.
Een algemene weergave van de conclusies van onderzoek is dat negers gemiddeld iets minder intelligent zijn dan blanken en aziaten iets meer.
In grote gemiddeldes ziet je dat ook terug in de mate van het bereiken van maatschappelijk succes. Chinezen slagen overal, blanken in veel plaatsen en negers overal minder.
Onvermogen hoort bij een slachtofferrol. Als je niets kunt ben je zielig, even kort geformuleerd, dus probeer je je onvermogen te exploiteren om aan geld te komen. Als je van alles kunt, en daarvoor hard werkt (niet onbelangrijk) bereik je gewoon je doel.
Als je gaat tellen wie wat doet, is dat het objectief vaststellen van feiten.
Pas als je hierop gaat anticiperen, gebeuren er rare dingen.
Waar iedereen bij wet recht op heeft is een gelijke kans zonder uitsluitingen op welk kenmerk dan ook. Goede zaak.
Waar NIEMAND recht op heeft is dat het je gebracht moet worden op basis van je onvermogen of onwil om je kansen te benutten.
Het lijkt erop dat we in de doorgeslagen egaliteitshype de weg een beetje kwijt zijn geraakt. Links en Kerk hebben iets gemeen. Een blind geloof in het eigen gelijk.

Bakschuif | 06-06-20 | 22:45

@Bakschuif | 06-06-20 | 22:45: Velen kennen hun plaats niet (meer). Er is sprake van een vals klasse-bewustzijn.

isitsoornot | 06-06-20 | 23:38
▼ 5 antwoorden verborgen

Blijkbaar wist de politie niet dat die nekklem zo gevaarlijk kon zijn.
Mag het hopen voor ze, anders 10 jaar extra jail.
Minstens.

snapal | 06-06-20 | 21:38 | 1

Ik verwacht van politie geen schoonheidsprijzen als het om techniek gaat, maar het is nogal een verschil of je het gebruikt om iemand in bedwang te krijgen of in bedwang te houden. Je ziet gewoon een lul het vertikken om tegenover een paar mensen van de straat toe te geven dat het verkeerd doet totdat de broeder in ambulanseuniform zegt, stop maar joh, hij is harstikke dood.

dugo | 06-06-20 | 22:46

Hooguit 5 procent van alle Nederlanders maakt zich opeens druk om racisme, maar in het nieuws gaat het over niks anders.
Dat klopt natuurlijk van geen kant.

HoerieHarry | 06-06-20 | 21:36 | 4

Ze zoeken het maar uit Harry..

Mij krijg je niet...

neonreclame | 06-06-20 | 21:42

Dat klopt. Als een zwerende vinger.

Oprisp | 06-06-20 | 21:43

de krant is een meneer, (een Belg ondertussen, met subsidie uit Brussel om onze kranten op te kopen en ons dom te houden) Als de krant een meneer is, dan is de NPO een mevrouw van D66 signatuur.
Het aantal onafhankelijke bronnen wat een niet gemanipuleerd beeld geeft, is klein. De impact van de corrupte media is door het monopolie enorm groot.
Daarmee eens met de conclusie; klopt van geen kanten.

Bakschuif | 06-06-20 | 22:54
▼ 1 antwoord verborgen

“ De zorgvuldige frame “blanke agent vermoord zwarte man”, werd zonder verdere context gebracht”
En zonder T

Rico Tampeloerus | 06-06-20 | 21:36 | 1

Terwijl Afrikanen dan weer volledig "vergruisd" werden door de Chinese overheid, mét R. Ach, die R kunnen ze toch niet uitspreken.

Spring Bruissteen | 06-06-20 | 21:49

Uit de feiten (cijfers) blijkt er dus geen structureel racisme probleem is bij de politie.

Ook in dit geval had Floyd gewoon kunnen meewerken en dan was deze toestand niet gebeurt. Floyd heeft ook drugs gebruikt en kennelijk is er een soort worsteling ontstaan waarbij de agent hardhandig heeft opgetreden.

Agent zijn is een gevaarlijk beroep in de VS. Per jaar worden veel agenten gedood bij de uitoefening van hun beroep.

Nu wil BLM en sommige Democraten het geld voor de politie blokkeren.

In de praktijk betekend dat , dat criminelen vrij spel krijgen. En de toestand in de zwarte wijken zal ontaarden in chaos omdat niemand in die wijken de orde handhaaft.

En dat is het gevolg van de gaande hetze tegen de politie. Een hetze gebaseerd op een mythe.

Swieberj | 06-06-20 | 21:36 | 1

precies dat , gewoon meewerken en niet moeilijk doen , had ie nu nog geleefd

Hurdy Gurdy Man | 06-06-20 | 21:39

Als field training officer Derek Chauvin de leiding had, wat doe je dan als stagiaire?

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 21:34

Verplicht op npo uitzenden

H0lland | 06-06-20 | 22:25

Wat een geweldige vrouw. Petje af.

Frau Merkel | 06-06-20 | 23:14

Over de hele wereld gaan deugkneuzen de straat op om te protesteren tegen politie geweld. Ja, dat zal helpen. Ik wist niet dat wij in Nederland ook last hebben van racisme. Oh wacht... apengeluiden door achterlijke voetbalhooligans. Als je daar niet boven kunt staan roep je dag dus over he af. Echt verschrikkelijk.... Wat ook verschrikkelijk is: kinderarbeid onder erbarmelijke omstandigheden. Het zou leuk zijn als daar eens tegen geprotesteerd werd of geweld uit naam van ene religie!

Harrie7949 | 06-06-20 | 21:32

De man links, Afro Amerikaan ? Of vergis ik me nu.?

Ziener-2 | 06-06-20 | 21:28 | 2

Als je de tekst leest , zie je ook het antwoord ....

Hurdy Gurdy Man | 06-06-20 | 21:35

Je doet je nick eer aan. Alleen plaatjes kijken.

Kwelbeller | 06-06-20 | 21:41
-weggejorist-
Thageniuss01 | 06-06-20 | 21:27 | 1

Overigens is het aantal omgekomen ongewapende zwarten sinds Trump aan het afnemen. De laatste drie jaar van Obama waren dit er 182, de eerste drie jaar van Trump waren dit er 104, ofwel 40% minder.

Geen enkele statistiek staat aan de kant van BLM. Niet qua politie-geweld, niet qua werkloosheid, niet qua armoede. Alles gaat sinds Trump de betere kant op. Vandaar ook de populariteit van Trump onder zwarten.

JohnLocke | 06-06-20 | 21:25 | 2

Het was ook wachten op de stok om de hond mee te slaan.
Extreem-Links verenigd met andere ontevreden groepen.
En voila! De chaos is compleet. Wereldwijd georkestreerd.
Op zich knap. Ik zou willen dat netjes rechts zo’n actieve lobbyclub had.
Maar zonder geweld dan hè.
Geweld is toch wel een links blackblock dingetje. Antifa is een heel,eng clubje.

Ruimedenker | 06-06-20 | 21:31

Het heeft ook niks met geweld te maken, maar met die Trump die je opnoemt. Dat is het doel. Democraten hebben een groot probleem als de zwarten niet meer op hen stemmen en zo worden ze terug naar de plantage geleid.

Moonwarrior | 06-06-20 | 22:21

Het komt me een beetje gezocht over. 2 waren er dus pas een paar dagen stagiar. Die zijn niet in de positie het laatste woord te hebben, zeker in zo'n land vok armoe zonder werknemersbescherming. De andere echte agent naast Derek deed dus niks en plugte andere ideeen.
Je kunt niet stellen dat t geen racisme is omdat er wat stagiars bij stonden. Ik weet niet wat de motivatie was, maar ik heb wel de filmpjes gezien en dit was absoluut een onnodige dood. Iedereen kon zien dat hij langzaam stikte, hij zei het zelf en allerlei onstanders waarschuwden er voor, initieel met twee woorden sprekend. Er leek geen enkel gevaar meer aanwezig en Floyd had minuten eerder geboeid kunnen zijn. Dit was sadisme..

Ik ben wel eens benieuwd hoe t in die nachtclub ging, heeft Floyd een dame gehad waar Derek op aasde ofzo? Zoiets kan ook spelen.

Shoarmamasutra | 06-06-20 | 21:25 | 2

De The Wall Street Journal heeft een artikel geschreven over het vermeende anti-zwart politie racisme onder de kop: "The Myth of Systemic Police Racism"

De mythe van systemisch politieracisme

Deze beschuldiging van systemische vooringenomenheid van de politie was onjuist tijdens de Obama-jaren en is dat nog steeds. Hoe ziekelijk de video van de arrestatie van Floyd ook is, het is niet representatief voor de 375 miljoen jaarlijkse contacten die politieagenten hebben met burgers.

Een solide hoeveelheid bewijsmateriaal vindt geen structurele vooringenomenheid in het strafrechtsysteem met betrekking tot arrestaties, vervolging of veroordelingen. Misdaad en verdacht gedrag, niet ras, bepalen de meeste politieacties.

In 2019 schoten politieagenten 1004 mensen dodelijk neer, van wie de meesten gewapend of anderszins gevaarlijk waren. Afro-Amerikanen waren ongeveer een kwart van de mensen die vorig jaar door de politie werden vermoord (235), een verhouding die sinds 2015 stabiel is gebleven. Dat aandeel zwarte slachtoffers is minder dan wat de zwarte misdaadcijfers zouden voorspellen, aangezien schietpartijen door de politie een functie zijn van hoe vaak agenten gewapende en gewelddadige verdachten tegenkomen. In 2018, het laatste jaar waarvoor dergelijke gegevens zijn gepubliceerd, vormden Afro-Amerikanen 53% van de bekende daders van moordzaken in de Verenigde Staten en plegen ongeveer 60% van de overvallen, hoewel ze 13% van de bevolking zijn.

Swieberj | 06-06-20 | 21:22 | 5

Thanks!

Lewis | 06-06-20 | 21:56

Het is een slechte gewoonte van Nederlanders om Engelse woorden te vertalen met het Nederlandse woord dat er het meest op lijkt. Andere voorbeelden:
Massive -> massaal, omvangrijk. Het Nederlandse woord "massief" betekent "niet hol".
Global -> Mondiaal. Het Nederlandse woord "globaal" betekent "in grote lijnen".

petersteenkamp | 07-06-20 | 02:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Tis bijna tijd voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. De kandidaat van het liberale moeras is een tot op het bot corrupte oude man die aan dementie lijdt.

Duss, het is aan de media om Zijn Strijd te winnen. Zodat de door het moeras op te voeren "running mate" president wordt, zodra genoemde oude man tegen de emmer schopt. Dat kan snel in het moeras

In de in alle hevigheid losgebarsten media-oorlog tellen feiten niet. Het gaat om de emotie. De gewenste verhaallijn. "Blanke agent doodt neger uit racisitisch motief" is een geweldig middel om de fascisten van Antifa en de racisten van BLM eensgezind op straat te krijgen om leiding te geven aan de georganiseerde plunderingen & straatgeweld. Onheil & ellende, opgehitst door de gevestigde media.

Zelfs Halsema deed in mee in onze Deugpolder. Terwijl er hier helemaal geen neger werd vermoord. Tot jaloezie van de KOZP activisten, die een slap aftreksel van den rassenstrijd proberen te starten.

Jan Passant mk2 | 06-06-20 | 21:22 | 2

U laat de gelegenheid passeren om de huidige fijnbesnaarde president met zijn in alle gevallen door harde feiten geboekstaafde statements als lichtend voorbeeld te noemen.

Prinsemarij | 06-06-20 | 21:30

@Prinsemarij | 06-06-20 | 21:30:
Welnee, dat spreekt vanzelf. Ondanks het oorverdovende kabaal dat onsch het tegenovergestelde 24/7 inpepert. Ten gehore gebracht door de VS-media, BBC en de mouthanen van de NOS. Vanuit uw eigen TV.

Duimt u mee voor het moeras kameraad?

Jan Passant mk2 | 06-06-20 | 21:31

Het begint al bij de weigering om Nederlands te spreken. 'White' is in correct Nederlands: blank. Maar vanwege de simpelzielige klik-klak tegenstelling wordt de ideologische inventie van 'wit' (waarom niet 'gebroken wit') als fakenews gepusht door de NOS. De NOS krijgt bij dit witten wat maar gewit kan worden ideologische ondersteuning uit de VU en UVA. Daar is deze Orwelliaanse Newspeak verheven tot universitaire dagbesteding. Die weigering om Nederlands te spreken heeft weer rechtstreeks te maken met de weigering om de Nederlandse soevereiniteit binnen de Nederlandse grenzen te erkennen. 'Grenzen' zijn een koloniale inventie en een spreekwoordelijke rode lap voor deze neostalinistische ideologen. Voor de ideologische inventie van 'globalisme' mogen geen grenzen bestaan en daarom mogen alle Afrikanen over het water hier naar toe lopen. Overigens is een veeg teken (vandaag in de VK gelezen) dat in het hele Mediterrane gebied alle bootjes met migranten totaal zijn verdwenen. Dit feit bewijst weer hoe die hele stroom uit Afrika georganiseerd werd door onder een NGO label opererende mensensmokkelaars. Dankzij het coronavirus is de natiestaat herrezen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 06-06-20 | 21:21 | 1

Ze spreken de taal van hun master.. De plantage-eigenaren.

Heiner | 06-06-20 | 21:29

2 van de drie zijn zo te zien niet 100% blank. Ze komen alle 3 sympathiek op me over. Ik heb met ze te doen!

Markutte | 06-06-20 | 21:20

Tegendemonstratie Black Lives Matter in Leeuwarden afgelast

Naar eigen zeggen kreeg Slijver met name de afgelopen 24 uur een stortvloed aan berichten, waartussen ,,nogal wat doodsverwensingen’’ zaten, vertelt hij in een reactie. Hij kreeg daarnaast een hoop ,,scheldkanonnades’’ en bovendien probeerden mensen zijn ,,woonadres te achterhalen’’. ,,Als ik mijn eigen leven niet eens zeker ben is de zin al gauw over.’’
www.lc.nl/friesland/leeuwarden/Tegend...

AntonJansen | 06-06-20 | 21:20 | 3

Bedreiginen zijn natuurlijk belachelijk. Zijn punt all lives matter goed, maar een tegendenonstratie is beetje gek. Het geweld tegen Floyd was belachelijk en waarom zou je niet tegen racistisch geweld zijn.

Shoarmamasutra | 06-06-20 | 21:34

@Shoarmamasutra | 06-06-20 | 21:34:
-
Waarom zou je dan niet ook tegen geweld tegen iedereen mogen zijn?
-
Maakt zwart zijn iemand meer bijzonder dan mensen die dat toevallig niet zijn?

bisbisbis | 06-06-20 | 21:56

@bisbisbis | 06-06-20 | 21:56: Ze vinden het mooi dat tegengeluiden gesmoord worden in K-Pop, maar alles dat hun eigen momentum bedreigt - zoals een tegendemonstratie - daar worden ze "verdrietig" van.

Binnenbaan | 06-06-20 | 22:10

Die mannen zijn 4 dagen aan het werk als politieagent en mogen gelijk gaan brommen. Het zou je maar overkomen.

OuweOuweLekkerMauwe | 06-06-20 | 21:19 | 2

Krijgen allemaal met een zwarte (gummie)knuppel.

Ruimedenker | 06-06-20 | 21:20

NOS kopt ook weer: “Andere zwarte arrestant omgekomen in VS”.
Niet dat het minder vervelend is voor die arrestant en zijn familie, maar dit was in Maart.
Zoals de NOS de kop neerzet, lijkt het alsof het vandaag was.
Ik vind dat schadelijke, opruiende berichtgeving.

Ruimedenker | 06-06-20 | 21:19 | 3

Waar is die staatsomroep toch med bezig. Olie op het vuren gooien.... wat een kneuzen zitten daar in de redactie!

Harrie7949 | 06-06-20 | 21:24

Laten we beginnen met het verbieden van religie onder de 18. Daarnaast al het onderwijs gratis, voor iedereen. Iedereen dus dezelfde kansen om zich te ontplooien.

Rest In Privacy | 06-06-20 | 21:18

Vaag gefeynman wat bijzonder weinig toevoegt of verheldert. Maar goed, de man moet ook brood verdienen. Een soort poging om iedereen een klein beetje slecht te maken, ekwal opportunutty.

Floyd was misschien "geliefd" qua goedmoedige karakter maar gezien het strafblad is het never nooit geen lieverd. Een hopeloos figuur, een slachtoffer van leven met geweld, drugs en wanhoop. Lopend wrak die zegt te willen verbeteren maar het niet kan en volgens het winkelpersoneel zwaar onder invloed leek tijdens de aanloop van het incident.

Heb toch ballen en schrijf dat je ook problemen over jezelf kunt afroepen door jezelf naar de klote te helpen en een levend treinongeluk van een nabije toekomst te worden. Heb je geen witte sado in je nek voor nodig om de executie uit te voeren.

De woede is vooral woede over de onmacht van Floyd en hele buurten zich niet te kunnen onttrekken uit neerwaartse spiralen ondanks alle hulp, programma's en aandacht. Het is woede door de vernedering, de expositie niet van racisme maar van de complete failure van eigen verdeelde onmachtige gemeenschap. Geef de "zwarte" cultuur toch op, het houdt als belangrijkste factor het racisme en het vooroordeel in stand. Omdat het bevestigd wordt door de eigen groep.

GeenAccount | 06-06-20 | 21:17 | 6

@Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:26: Waar het om gaat is dat de nadruk op wit en zwart wordt gelegd, en dus racisme wordt gesuggereerd. Er is niets daar wat daar op wijst. Dat is het frame.
Maar ja.. dat is wellicht een beetje te moeilijk te begrijpen.

TheBigKirth | 06-06-20 | 21:38

Uitstekende samenvatting ! Een dosis frisse lucht .... Langdurig het ongeluk over jezelf afroepen ...: mag niet worden gezegd, maar wel waar . En dan dat ophemelen van het slachtoffer in kwestie . Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er gebeurd is, laat daar geen misverstand over bestaan , maar voor een kritisch relativerend woord moet je niet in weekdierenland zijn. Jammeren en knikken is het devies.

daytripper | 06-06-20 | 22:30

@neonreclame | 06-06-20 | 21:23: Natuurlijk ... dat is wat de meute wil horen. Aan dat oordeel kun je je nooit een buil vallen .

daytripper | 06-06-20 | 22:32
▼ 3 antwoorden verborgen
▼ 3 antwoorden verborgen

Laten we ons bij de feiten houden.

Tot nu toe is van racisme niets gebleken. Wel van hardhandig politie optreden.

Het is bizar dat de media het over racisme hebben bij deze zaak terwijl daar nog geen motief voor is gevonden.

Misschien komt dat nog maar het blijkt uit het verleden dat waar vaak "racisme" werd geschreeuwd uiteindelijk geen racisme bleek te zijn.

Weet u nog de Brown zaak?

Laten we niet vergeten dat de BLM-beweging voortkwam uit een leugen. Dat Michael Brown werd vermoord door een blanke politieagent terwijl hij zijn handen boven zijn hoofd hield.

Deze leugen werd door de media massaal gepromoot ( vooral door CNN)

Later bleek uit grondig onderzoek door een bipartisan commissie dat Brown de agent aanviel en naar het wapen van de agent greep. Die heeft toen uit zelf verdediging geschoten. De agent is vervolgens ontslagen van rechtsvervolging.

Swieberj | 06-06-20 | 21:15 | 5

@Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:31: geen motief in deze betekent ook geen rascistisch motief. Het onderzoek loopt nog. Het motief is nog niet bekend. Dis de demonstranten en de media maken kabaal op basis van gespeculeer.

Frans Laarmans | 06-06-20 | 21:40

@Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:31: Inderdaad, de statistieken tonen aan dat er van racisme voor het grote deel geen sprake is, dat er niet overmatig veel zwarten worden doodgeschoten. Einstein.

TheBigKirth | 06-06-20 | 21:41

U bedoeld de statistieken over het aandeel van zwarten on de criminaliteit? Het aandeel in moorden op wit en zwart? Het aandeel in neergeschoten agenten? Welke statistiek bedoeld u? Maar ach feiten zijn slechts meningen, niet?

Roeieber | 07-06-20 | 10:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Als die agent niet veroordeeld wordt wegens moord, breekt er een burgeroorlog uit.
Dus...

de honden blaffen... | 06-06-20 | 21:14 | 11

Oh wees maar gerust. De agent heeft 2nd degree manslaughter aan zn broek hangen, en daar staat gewoon niets bij over kleur in het vonnis. Is ook helemaal niet nodig. De beelden spreken voor zich.

Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:33

@litebyte | 06-06-20 | 21:29: en aan welke politici doneren die politievakboden?

Hier alvast een hint:
www.opensecrets.org/news/2020/06/poli...
The largest recipient of police union funding in Congress is Rep. Bill Pascrell Jr. (D-N.J.), the Democratic co-chair of the House Law Enforcement Caucus. He has received over $43,000 from police unions and law enforcement PACs since 2004.

House Majority Leader Steny Hoyer (D-Md.) follows, with $35,500 from police union and law enforcement PACs since 2005.

Moonwarrior | 06-06-20 | 22:26

@de honden blaffen... | 06-06-20 | 21:14
Interessant semi feitje. Semi als in, gelezen, maar te weinig bronnen. Het schijnt zo te zijn, dat ondertussen de aanklacht is verzwaard naar murder 1. Dat doet het natuurlijk nu heel goed om alle woeste horden te kalmeren. Alleen, murder 1 valt niet te bewijzen (dat is vergelijkbaar met onze moord met voorbedachte rade). Het gevolg is wel dat als die murder-2 niet ook achter de hand gehouden wordt, hij inderdaad vrijgesproken wordt.

TheEgg | 06-06-20 | 23:27
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik zit nu naar 2 parende reuzenschildpadden te kijken op Nederland 1.
Geile boel..

HoerieHarry | 06-06-20 | 21:12 | 6

@litebyte | 06-06-20 | 21:22:
Er was ook een bruine beer die bij de wolven was gezet.
Die bruine beer had houwen en keren met die rotwolven.
Dat was echt racisme.

HoerieHarry | 06-06-20 | 21:25
▼ 3 antwoorden verborgen

**Veel** rascisme is in de VS - vooral richting zwarten, Mexicanen (Midden- en Zuid-Amerikanen) en andere 'minderheden' (rotwoord, zeker in de VS) een feit.
Politie is daarnaast vaak enorm selectief, aggressief en onbeschoft.

De VS is daarnaast alleen in de zogenaamde Amerikaanse droom 1 land en 1 maatschappij. Het is sociaal gezien een derde wereldland met enorme tegenstellingen. Iedereen die in de VS is geweest buiten de bekende toeristische locaties weet hoe enorm triest het land in heel veel opzichten, zeker in relatie tot een 'echte' moderne maatschappij werkelijk is.

Of dit rascisme was of niet - het is in ieder geval hoog tijd dat er 'nation wide' nu eens verandering komt in het optreden van politie in de VS.

litebyte | 06-06-20 | 21:10 | 5

Het is vrij dom om als je het niet eens bent met dat de VS op het gebied van mensenrechten een achterlijk land is, dat te gaan lopen whataboutismen met landen als China, Turkije en Rusland...
daarmee zet je juist die landen gelijk... terwijl in de VS er natuurlijk een groot verschil is, echt iedereen met macht en dus verantwoordelijkheid daar is gekozen.. wat het dus erger maakt, want institutioneel.

Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:39

@Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:39: Qua mensenrechten is het heel goed gereheld in de US en helemaal niet achterlijk. Sociaal vangnet en ziektekosten, dat is goed kut, ja. Je moet iets minder arrogant met je reacties zijn, want je slaat vaak de plank mis.

TheBigKirth | 06-06-20 | 21:44

@TheBigKirth | 06-06-20 | 21:44: De mensrechten in de VS zijn juist afgenomen in de VS (zie o.a. onderzoeken van CIRI en US Today.)

Staat nog onder Argentinie

litebyte | 06-06-20 | 22:09
▼ 2 antwoorden verborgen

"een speelbal wordt van publiciteit en volkswoede. "
Dus laat Wilders voortaan het woord 'revolte' ook maar voor zich houden, anders wordt hij daar ook nog voor aangeklaagd wegens opruiing.

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 21:10 | 2

Als Wilders revolte roept heb ik altijd het idee dat hij niet echt doorheeft hoe dom die uitspraak is omdat een revolte echt ontiegelijk veel werk is. Dat is niet besteedt aan hem of zn doelgroep.

Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:41

na eerst de opgeklopte me too gekte te hebben overleefd nu die toneelvoorstellingen van personen met een gepigmenteerde huid , wat wordt de volgende massa-gekte ?
Prima column Feijnman !

15121937 | 06-06-20 | 21:06 | 3

alien invasion.

Glasgow Argus | 06-06-20 | 21:09

Jeugdpuistjes door 5G.. zelfde niveau

Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:42

@Glasgow Argus | 06-06-20 | 21:09: Met de mondkapjes op lijkt dat nu al het geval te zijn.

Frau Merkel | 06-06-20 | 22:26

Tot twee keer toe vermoord ipv vermoordt? Kom op zeg, wat een niveau.

Quantum Suicide | 06-06-20 | 21:06 | 6

Extra T Matters!

Binnenbaan | 06-06-20 | 21:13

Vermoordt met een T of met een knie.. daar draait het dus om

Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Laten we het gewoon een keertje niet hebben over racisme in de VS...

Laten we het een hebben over racisme in NL...

Waar staat dat. Wat is er te vrezen. Wat gaat er daadwerkelijk fout.!

neonreclame | 06-06-20 | 21:05 | 4

Nou.. een ding dat er fout gaat is dat er behoorlijk veel problemen zijn met criminelen uit islamitische hoek en dat een politicus als Wilders, wegens persoonlijke effenen, alle islamieten op 1 hoop gooit.
Niet dat het racisme daar het probleem is (is het zelfs wel racisme).. maar het probleem is dat die manier van communiceren en gegarandeerd voor zorgt dat er niets aan gaat gebeuren.

Dus ja.. Wilders gaat fout..

Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:47

@ZZP-er | 06-06-20 | 21:08: pRutte? Halbe! Dan krijg je het uit eerste hand. Hij was er immers bij.

Frau Merkel | 06-06-20 | 22:27
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Heiner | 06-06-20 | 21:55

@Heiner | 06-06-20 | 21:55:

Het gaat mij om de doodsbedreiging...

Kan mij het schelen wat die mathijs doet...

Het is een suffe, toevallig donkere, dweil, die maar wat in de rondte roept....!!

Daar ga je toch niet op in..!! Laat gaan..!!

neonreclame | 06-06-20 | 22:03

Wat een lafbek! Eerst iemand bedreigen en vervolgens naar de politie lopen als hij oogst wat hij heeft gezaaid en zelf bedreigd wordt.

MAD1950 | 07-06-20 | 07:31
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik krijg zo onderhand een sik van al dat gelul over racisme. Misschien moeten we het eens hebben over de gigantische hoeveelheid plastic in de oceanen, waardoor flora en fauna kapotgaan en wij dat plastic weer binnenkrijgen door het eten van vis. Misschien moeten we het eens hebben over de Afrikaanse olifant, die met uitsterven wordt bedreigd als gevolg van grootschalige stroperij, omdat Chinese nieuwe rijken graag bestek gebruiken dat is gemaakt van massief ivoor. Misschien moeten we het eens hebben over de bio-industrie, waar dieren op de meest wrede en dieronterende manier worden behandeld. Misschien moeten we het eens hebben over bio-massa en palmolie, waardoor hele bossen op Indonesië worden gekapt, als gevolg waarvan de orang oetan haar habitat verliest en met uitsterven wordt bedreigd. De natuur, onze kostbare en kwetsbare planeet, wordt op alle mogelijke manieren misbruikt, uitgewoond en beschadigd. Maar wat doen wij ? We zijn aan het zeiken over "racisme". Mensen zijn fucking egoïsten. Het gaat ALTIJD over mensen, alsof wij de enige bewoners zijn van moeder aarde. Fucking egoïsten zijn we. Altijd maar met onszelf bezig. Dat hele eco-systemen op omvallen staan door ons ongelimiteerde decadente consumentisme... Who cares ? Zwarte Piet, DAT is pas belangrijk !

Motleycrew | 06-06-20 | 21:02 | 5

Je bent een beetje een party pooper, maar je hebt wel gelijk.

Mr_Natural | 06-06-20 | 21:10

Je zou moeten uitrekenen hoeveel mensen er op de aarde kunnen wonen in de westerse levensstijl, zodanig, dat de natuur zich kan herstellen. Dus vervuiling, overbevissing, energie, beetje goed voor de beestjes zorgen en zo. Waarschijnlijk veel minder dan nu.

kloopindeslootjijook | 06-06-20 | 21:32

Van die olifant is zielig. Voor de rest ik l ust geen vis en ben voor kernenergie.

Roeieber | 07-06-20 | 09:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Nee Feynmannetje.. het is geen ‘frame’ dat een blanke agent een zwarte vermoord. Het is gewoon een feit dat zonder verdere framing zich NEGEN minuten lang aan het voltrekken is.
En je kunt elke seconde van het filmmateriaal zelf bedenken dat het intens achterlijk is om hier op een zogenaamd intellectuele manier verzachtende omstandigheden bij te gaan lopen verzinnen. Je moet gewoon na 5 seconden al doorhebben dat het dat alleen nog maar erger maakt.

Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:02 | 6

@Kuifje-naar-Brussel | 06-06-20 | 21:09: Nee, ook in het trieste geval van Floyd George was dit niet op voorhandeen uitgemaakte zaak. De rechtzaak zal dit moeten uitwijzen.

Prinsemarij | 06-06-20 | 21:20

Of het aantoonbaar rascisme was valt lastig te bewijzen, het is wel moord. Als je het uitgebreide en uitstekende verslag van de NYT leest dan weet je dat die rat in blue gewoon een enorm smerig dom sadistisch stuk tuig was dat zijn uniform gebruikte extreem veel en onnodig geweld te mogen toepassen, niet alleen bij zijn laastste slachtoffer maar al vele keren eerder.

Deze rat dacht er weer mee weg te komen, deze keer niet meer. Zelfmoord of wie weet een Epsteintje is denk ik nog de minst pijnlijke oplossing (zowel voor de VS als dit stuk smerig vreten persoonlijk)

litebyte | 06-06-20 | 21:41

@Prinsemarij | 06-06-20 | 21:20: Dat vind ik ook. Natuurlijk is die politieman hartstikke fout en schuldig. Maar een racistische moord?

Rest In Privacy | 06-06-20 | 21:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Laten we het inderdaad eens hebben over racisme in de VS.

In 2018 waren er 600.000 interraciale gewelddadige misdaden tussen zwarten en blanken in de VS. In 90% van de gevallen was het zwarte dader, blank slachtoffer. In 10% van de gevallen was het een blanke dader en zwart slachtoffer.

Dit zijn cijfers die steeds meer mensen onder ogen komen aldaar. Denkt iemand dan ook echt dat Trump hier geen garen bij gaat spinnen in november?

JohnLocke | 06-06-20 | 21:01 | 6

@Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:04: Door uitbundig te wapperen met die bijbel heeft hij zich van zijn herverkiezing toch al verzekerd? De Almachtige vergeet zoiets niet.

Prinsemarij | 06-06-20 | 21:07
▼ 3 antwoorden verborgen

En wat gaat er gebeuren? Iedere keer als een zwarte crimineel in de VS iets flikt staat een blanke agent tussen zwaard en muur.

Trasnochador | 06-06-20 | 20:59

De religie van links is door en door ziek zoals de Manson familie of Peoples Temple maar dan verspreid over het hele westen. Ik hoop dat ze ook collectief een einde aan zichzelf maken als offer naar hun goden van diversiteit, en zodoende de wereld een vreedzamer plek maken.

unshift | 06-06-20 | 20:59

De meeste gewapende overvallen worden gepleegd door getinte mannen. Blank racistisch statement?
De meeste mass shootings in de VS worden gepleegd door blanken. Zwart racistisch statement??
De meeste molestaties en beledigingen van homo’s in NL geschieden door jongeren van Marokkaane afkomst. Blank racistisch statement?
De meeste pedofiele misdrijven in NL worden gepleegd door blanke mannen. Zwart racistisch statement?
De liquidaties in NL worden vooral gepleegd door Marokkaanse en Antilliaanse mannen. Blank racistisch statement?
De meeste belastingontwijkingen door grote bedrijven in NL worden gefaciliteerd door blanke advocaten. Zwart racistisch statement?

Ik bedoel maar, links en rechts wordt veel te snel de racistische kaart getrokken. Ik zal niet ontkennen dat het ook in Nederland voorkomt, maar het wordt met name door “zwart” disproportioneel opgeblazen. Met al jaren de verschijning Zwarte Piet als dieptepunt.

Prinsemarij | 06-06-20 | 20:59 | 1

jij racisten , ik zielig zielig weetje.
ben overtuigd als ieder gewoon zich aanpas , dat dit niet zo ver had hoeven te komen, begin steeds meer hekel aan te krijgen aan die flauwekul

out-of-de-box | 06-06-20 | 21:05
-weggejorist-
captainobvious | 06-06-20 | 20:55 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Jeetjemina | 06-06-20 | 20:54 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Politiegeweld tegen zwarten is kennelijk zo zeldzaam in de VS dat ze deze gast (een heroïne-verslaafde die wapens op zwangere buiken zet bij roofovervallen) op het voetstuk moesten zetten. Overigens was hij extreem onder invloed van drugs tijdens zijn misdaad en opvolgende arrestatie. Hij wilde achter het stuur gaan zitten en voor hetzelfde geld had hij iemand doodgereden.

JohnLocke | 06-06-20 | 20:53
-weggejorist-
newray | 06-06-20 | 20:53 | 1
-weggejorist-
omanders | 06-06-20 | 20:53 | 2

Waarom wordt er geen aandacht besteed aan de 1,5 miljoen blanke Europeanen die de afgelopen eeuwen als slaaf op de Afrikaanse markten zijn verkocht. Zie ik niets over terug in de demonstraties e.d.

AntonJansen | 06-06-20 | 20:51 | 10

@MaxiCosi24 | 06-06-20 | 20:54:
Ergo, in de televaag staat een artikel dat de Amerikanen en wat hulpjes Europa ontzet hebben. De Russen die meer dan 20 miljoen doden hadden worden met geen enkel woord benoemd. Vandaag is het D-day waar een heleboel mensen om gestorven zijn om onze vrijheid terug te geven. Om vervolgens dit land anno nu, een racismezet te geven door figuren die het hier beter hebben dan ooit.

Jezusaapje | 06-06-20 | 21:23

@AntonJansen | 06-06-20 | 20:51
Omdat we niet allemaal slachtoffer huilie-huilies zijn. Mensen die daar over zeuren zijn niets beter dan black lives matter. Ze hanteren hetzelfde racistische narratief alleen manoeuvreren ze nu zichzelf in de slachtofferrol.

TheEgg | 06-06-20 | 23:22
▼ 7 antwoorden verborgen

Mooi. Waarmee ook maar weer gezegd is dat slachtoffer denken - iets waar ik iemand wel een negatief oordeel op kan geven - niet gebonden is aan DNA. Het gedachtegoed van racisme, leeft het hards in "slachtoffers" ... Die zien overal spoken en puntmutsen. Vergelijkbaar geintje gaat op met slachtoffers van vermeend psychologisch misbruik, narcisme. De mensen die op die toer het internet afschreeuwen voor begrip, blijken zelf vaak ook een paar steken dan wel een half patroon te missen in de bovenkamer. En ik weet dit zo goed omdat ik ooit ook "victimized" was. Nou, ophoepelen en "bye victims, bye!" the war is over. Kom niet aan mijn hoofd zeuren dat ik begrip moet hebben voor je onderdrukte positie, want dat heb ik al veel te lang en veel te veel gehad. Het is de moraal erachter die je de moeite wel of niet waard maakt. Ben je een vechter? Of ben je een loser? Ga je door? Of geef je op? Opgeven is synoniem voor doodgaan, en ik heb geen zin om iedereen met zachte woordjes naar zijn kist te begeleiden. Kortom: Opmannen (M/V) of ga maar lekker dood!

Rest In Privacy | 06-06-20 | 20:50 | 1

Ik moet huilen als een hond naar me blaft. -Ideal

koperbij | 06-06-20 | 21:16

Interessant stukje. Trial by social media. Nog iets, wat je gemist hebt in een artikel dat je aanhaalt (hoblle device):

"But the officers decided not to use it and maintained their positions," the complaint said.
Instead, Thao "became concerned about a number of citizens who had gathered and were watching the officers subdue Mr. Floyd," the complaint said.

Dus: In plaats van dat de agent zich ging bemoeien met de arrestant, stonden er ondertussen zo veel mensen met een telefoon om hem heen de zaak te filmen, dat hij dat als en gevaarlijke situatie begon in te schatten.
In feite zijn al die filmers mede schuldig aan wat er gebeurd is. (natuurlijk, maar voor een heel klein deel, maar zonder hun had Floyd misschien nog geleefd)

TheEgg | 06-06-20 | 20:50 | 1

De omstanders zijn zeker de reden dat Floyd dood is. Je ziet duidelijk in de reactie van Chauvin dat hij de omstanders die, zonder er zich fysiek ermee te bemoeien en nog heel rustig blijven, aankijkt met een tartende blik. Een blik van.. nee ik ga hem juist niet loslaten omdat jij ( jij neger) dat vraagt.. ik bepaal wat ik met hem doe. En niet jij.

Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:09
-weggejorist-
Mr_Natural | 06-06-20 | 20:50 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat ook raar is is dat niemand meer over de 'jogger' heeft die is gepopt door de neighborhood watch... ineens gaat het over Floyd (ja iemand met een crimineel verleden) en is ineens alle nieuws over de commie cough ook nog eens verdwenen.

Lekker gewerkt MSM, valt niet op heur.

Graaf_van_Hogendorp | 06-06-20 | 20:49

Onderling discrimineren Meters wel degelijk. Bosnegers in Suriname staan het laagst op de sociale ladder, waarom? Zij worden als het donkerst en domst gezien. Discriminatie en racisme is overal. Mensen voelen zich het prettigst bij hun eigen soort. Is dat iets slechts, misschien ik weet het niet maar alleen de blanke wegzetten als racist is te kort door de bocht

EmilioEsteves | 06-06-20 | 20:49 | 3

U verdient 1,5 meter bier. En koop een Corona.

Piet Karbiet | 06-06-20 | 20:51

Hindoestanen zijn inderdaad niet altijd even lovend over de Creolen.

Ruimedenker | 06-06-20 | 20:59

Autocorrectie op een Samsung is erg slecht. Negers worden meters.

EmilioEsteves | 06-06-20 | 21:59

Maar hoe zit het nou met de lijnen op de weg?
Op de ene foto staat de auto, waarnaast Floyd ligt, over de lijn, op de andere foto staat hij binnen de lijn.
Er klopt iets niet.

Mr_Natural | 06-06-20 | 20:46

2% DNA van Neanderthalers bij de moderne mens, de kers op de taart.

dhrat | 06-06-20 | 20:44 | 3

Dus wat probeer je te zeggen eigenlijk?
Overigens Sub-Saharische Afrikanen hebben geen Neanderthal DNA. Dit + jouw claim = een conclusie die ik niet kan plaatsen hier.

unshift | 06-06-20 | 20:52

Alleen bij Europeanen en Aziaten.

Binnenbaan | 06-06-20 | 20:52

Varkens en mensen delen 79% van het DNA
Bij reaguurders schijnt dat overigens nog hoger te liggen...

Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:12

Je moet kijken naar het verleden van deze agent. Hierbij is hij vaker in opspraak geweest wegens gewelddadig gedrag. Hieruit blijkt dat hij dit gedrag bij verschillende etniciteiten heeft laten zien wat dus niet meteen suggereert dat deze man discrimineert op huidskleur. Als blijkt dat deze man gedragsproblemen heeft, dan is het niet zo verwonderlijk dat dit als patroon zich overal manifesteert

ProFail | 06-06-20 | 20:43 | 8

@Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:14: Als de voorschriften van de politie zijn dat je een arrestant die zich met geweld verzet tegen een arrestatie met een nekklem in toom moet houden, dan wordt 'moord' lastiger (sowieso zou het eerder doodslag zijn, maar dat terzijde). Dat heeft de antifia-AG van Minnesota ook al gezegd. Neemt niet weg dat de politie-agent de zwaarst mogelijke straf zal krijgen, maar of dat juridisch terecht is, dat is een tweede.

Met andere woorden: als het slachtoffer zoals al vaak gebeurd is in identieke situaties blank was, dan hadden we er niets over gehoord en was de uiteindelijke strafmaat ook lager geweest. Net als hier: doe maar een AB-test, jij steekt een moskee in de fik, ik een kerk, laten we eens kijken wie er het langste in de bak moet (spoiler alert: jij).

JohnLocke | 06-06-20 | 21:21

@Epistulae_Morales | 06-06-20 | 21:14: moord is ‘opzettelijk en met voorbedachten rade iemand van het leven beroven’. Die telastelegging in deze zaak overtuigend te bewijzen is vrijwel onmogelijk. Veroordeling wegens dood door schuld is waarschijnlijker. Vrijspraak overigens evenzeer. Eerst maar eens zien wat nu de feiten rond de oorzaak van het overlijden zijn.

Buerman | 07-06-20 | 00:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Feiten en context, tsja dat past zo niet in deze discussie daarvoor is het te belangrijk.
Goed om eens de feiten weer te geven, was er wel een racistisch motief of gewoon disproportioneel geweld bij een arrestatie?
Straks al er vrijspraak komt begint het circus opnieuw.

bananabanana | 06-06-20 | 20:43

Scherp artikel. Saltmines had ook al een mooie reconstructie over de luiheid van het Nederlands journaille inzake de beschuldigingen van doden door racisme van de politie in Nederland. https://saltmines.nl/2020/06/05/hysterische-msm-promoten-racisme/
Ga eens op onderzoek i.p.v. een hetze te steunen. Feiten.

Piet Karbiet | 06-06-20 | 20:43

Ik ben wereldmoe. Is er nog ergens normaliteit te vinden of gematigd denken?

MickeyGouda | 06-06-20 | 20:42 | 7

@AntonJansen | 06-06-20 | 20:45: Zwarte woud, je begrijpt dat dit een stuitend voorbeeld van cultural appropriation is he. Foei.

Binnenbaan | 06-06-20 | 20:51

Tibet?

Binnenbaan | 06-06-20 | 20:52

@Binnenbaan | 06-06-20 | 20:52: Hoog en koud, wel mooi, en je moet de chinezen voor lief nemen, en dat laatste gaat wat moeizaam daar.

watmagjenogwel | 07-06-20 | 03:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Is het nou racisme of niet? Anyway weer een mooie reden om te rellen denken de mafketels van de samenleving.

Omebert | 06-06-20 | 20:42 | 1

Moeilijk aan te tonen, lijkt me.

Rest In Privacy | 06-06-20 | 20:55

Een lesje:

Mijn voorouders kwamen uit Afrika, lang geleden. Door meer richting de polen te wonen werden de mensen blank, immers functie huidpigmentatie ( bescherming tegen UV (zon)) werd overbodig.

Over generaties zal iedereen in Nederland blank zijn.

1 ras = menselijk ras!

Stinkend_zadel | 06-06-20 | 20:40 | 18

Ging niet om bescherming UV. Maar om absorbatie Vitame D. Verder prima.

TheBurnerMan | 07-06-20 | 11:19

Mensen soort met diverse rassen. Niet leuk voor sommigen maar zo werkt het in de biologie.

MaarFeitelijk | 07-06-20 | 14:23
▼ 15 antwoorden verborgen

ik zeg: stam + t

flupsen | 06-06-20 | 20:40 | 1

De Chinezen hebben ons ook vergruisd. Geen idee wat Feynman ermee bedoelt maar het zal wel waar zijn...

Busverhuur | 07-06-20 | 09:36

Het maakt niets meer uit, de populisten hebben gewonnen.
Niet de populisten die de populisten van nu denken te zien maar de populisten die racisme als normaal zien.
De nieuwe onderbuik heeft gewonnen van de vermeende oude onderbuik.
Het is over, we hebben verloren.

HA BIER!1! | 06-06-20 | 21:40

Ik stoor mij mateloos aan de 1zijdige berichtgeving in de MSM en vooral de extreme overdosis aan aandacht. Griezelig om te zien hoeveel mensen zich letterlijk laten mobiliseren o.b.v. deze ongenuanceerde info en de straat op gaan. Nuttige idioten in de praktijk.

Kukooo1 | 07-06-20 | 14:37

De visie van Mark? Visie is toch voor opticiens?

Binnenbaan | 06-06-20 | 20:39

Feyn stuk weer.

Gewone_mevrouw | 06-06-20 | 20:37

Ik vond Michael Jackson veel knapper toen ie plotseling blank was.
Mooi neusje ook.
Hahaha.

HoerieHarry | 06-06-20 | 20:37 | 4

Michael Jackson's muziek is best goed. Maar het blijft natuurlijk een lelijk wijf.

petersteenkamp | 07-06-20 | 02:25

Vreemd is wel dat velen zich op hun zwart zijn laten voor staan maar eigenlijk maar half zwart zijn en het liefst ook zo licht mogelijk in beeld komen. Dwz met een bodystocking en lichte poedercoat. Blekingsmiddelen blijken voor de rijken als Michael Jackson ook te bestaan. Frappant is dat het ook erfelijk is volgens sommgen. De kinderen van zijn vrouw zijn allemaal volledig blank. Je vraagt je tochaf hoe dat kindje wat hij ergens in Noorwegen verwekt zou hebben er uit ziet. Waarschijnlijk bestaat het niet en was het alleen goed voor zijn viriliteitsimago.

MaarFeitelijk | 07-06-20 | 12:21
▼ 1 antwoord verborgen

Eindelijk weer eens een goed verhaal op GS waar ik het helemaal mee eens ben,

Drek van Dilderen | 06-06-20 | 20:37

www.wsj.com/articles/the-myth-of-syst...

Het onderbuikgevoel dat er racisme is, is niet gestoeld op cijfers. Feit is dat zwarten buitengemiddeld vaak betrokken zijn bij geweldsdelicten.

En daarbij gaat wel eens iets fout.

mrXL | 06-06-20 | 20:37 | 2

Maar het zijn altijd zo'n lieve jongens die niemand kwaad doen...

ScumbaggusMaximus | 06-06-20 | 20:56

Idem voor racial profiling. Vanuit statistisch oogpunt volkomen verdedigbaar.
Als mijn vrouw haar schilmesje kwijt is, kijkt ze als eerst in de GFT bak of ze 'm daar per ongeluk met de schillen in heeft geflikkerd. Zo niet, dan gaat ze pas in de keuken zoeken. Als ik mn sleutels kwijt ben, zoek ik eerst in een van de jassen aan de kapstok omdat de kans dat ze daar in zitten het grootst is. Zo niet, dan maakt lichte paniek zich van mij meester en ga ik zitten nadenken waar ik ze zou hebben kunnen laten.
Heel logisch allemaal, maar als je het bij verdachten doet (in het woord zit al besloten dat je niet zeker weet dat ze wat hebben geflikt) dan mag het ineens niet meer.

Busverhuur | 07-06-20 | 09:35
-weggejorist-
David000000007 | 06-06-20 | 20:36

Hulde.

wilderst | 06-06-20 | 20:36

vanaf het begin is, of zie ik het als machtsmisbruik.
niet meer of minder.
Alleen de BLM verdient er wat aan.

ptrck | 06-06-20 | 20:35

Goed artikel. Ik verwacht dat ze bij de NPO morgenavond hier meer aandacht aan gaan besteden /not. Maar even serieus. Meer mensen moeten dit weten want ik ben de eenzijdige berichtgeving meer dan beu.

Henk003 | 06-06-20 | 20:32 | 2

Tja, een rechtzaak is er nog niet geweest. En het wordt wel lastig om dit nog objectief te laten verlopen. Dat Floyd op heterdaad betrapt werd bij een misdrijf blijft veelal onbesproken, waarom de arrestatie zo moeizaam verliep is een raadsel. De auto is ook niet erg geschikt voor arrestanten transport. Daar moet je gewoon een VW busje voor hebben of een Cherokee zoals vroeger in Rotterdam.
Het motief wordt wel interessant vanwege de werkrelatie van beiden.

NB de 77 jarige zwarte agent was al lang met pensioen en moest snabbelen als bewaker bij een pandjeshuis waar mensen hun spullen terug kwamen halen zonder af te lossen.
NB politievolk zou helemaal niet moeten mogen snabbelen in gerelateerd werk.
NB Mitch Henriquez wordt vaak opgehaald als Nederlandse voorbeeld. Deze man was blank, van spaanse afkomst en nog met een spaanse naam.. Dat je in een kolonie woont maakt je niet zwart.

MaarFeitelijk | 07-06-20 | 12:12

NB gezien de beperkte ten laste leggingen zal het met strafmaat toch zeer beperkt moeten zijn. Vrijspraak voor drie personen zit er wel aan te komen. Chauvin is een soort Fred Verzet Buffing en zou wel veroordeeld moeten worden.

MaarFeitelijk | 07-06-20 | 12:17

"We maken eerst een karikatuur van de moord op George Floyd"
We ??? Denk het niet.

Der Schnitzeljäger | 06-06-20 | 20:31 | 4

"We" is het handjevol useful idiots die demonstreren en zich hier druk om maken. Als je 1.000 mensen op straat vraagt dan zal iedereen racisme en discriminatie veroordelen maar je zult met een kaarsje moeten zoeken naar een idioot die de straat op gaat. Althans, in Nederland.
In de VS gaan mensen de straat op omdat ze niks te doen hebben en zin hebben in rellen en een nieuwe TV. Dat heeft niks met institutioneel racisme te maken, zoals Rutte beweert, maar die lui hebben te weinig om handen. Rara, waar zou dat nou toch allemaal aan liggen?

Busverhuur | 07-06-20 | 09:32
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl