achtergrond

Geenstijl

IKEA-medewerkers PÏSWØØST op Hans Nijenhuis

Nou, applaus voor je goede zorgen, Hans. We kregen dit mailtje aan Algemeen Dagblad in cc:

Goedemorgen,

Werkelijk ONVOORSTELBAAR, jullie artikel waarin min of meer opgeroepen wordt om lekker naar IKEA te gaan om de verveling tegen te gaan. Wij, een aantal collega's binnen een drietal vestigingen van IKEA, hebben gisteren contact gehad met diverse media, waarna Omroep West een helder artikel heeft geplaatst, dat is hier te vinden.

Er komen dagelijks duizenden mensen bij ons over de vloer. Klanten tikken je aan, vragen je van alles, houden geen afstand en doen alsof er niets aan de hand is. Dat komt mede door het soort artikelen dat jullie schrijven. Denk eens na: het Rijksmuseum sluit, net als ALLE musea, haar deuren. Hoeveel bezoekers lopen daar rond? Minder dan bij ons. Hoeveel medewerkers lopen daar rond? Minder dan bij ons? Hoeveel afstand hebben klanten tussen elkaar en de medewerkers. Meer dan bij ons. En toch gaan al die musea dicht, en blijven bij geconfronteerd worden met niesende, kuchende en hoestende klanten.

In de paragraaf boven het stuk waarin jullie aangeven gewoon naar IKEA te gaan schrijven jullie zelfs "Maar een vatbaar iemand besmetten omdat je zelf niet doorhad dat je het coronavirus onder de leden had, dat wil toch niemand op zijn geweten hebben?". Nee, inderdaad. Dat wil niemand! Dus ga lekker naar IKEA, hoest wat in het rond en help mee het virus lekker verder te verspreiden. Dank je wel, AD!

Voor alle duidelijkheid, IKEA is niet blij met ons en heeft dat via interne communicatie al aangegeven. Maar zolang IKEA blijft roepen dat de gezondheid van klanten én medewerkers voorop staat, maar de winkels niet sluit, zullen wij onze stem laten horen. Anoniem weliswaar, want ook wij willen graag aan het werk blijven.

Groeten
"Ingvar"

INSTANT UPDATE: Geluk bij een stom AD-stuk voor "Ingvar". IKEA sluit alle Nederlandse vestigingen. Wel klote als je net dat ene schroefje tekort kwam.
P.S. Dr. Drew, kennen we die nog?

Ja weet je trek de stekker er anders maar meteen uit

Ja weet je trek de stekker er anders maar meteen uit

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.