achtergrond

Geenstijl

Willen de RIVM-cijfers zich melden bij Småland: +48 overleden, +171 besmet

De dagelijkse update van Jååp en zijn maten

Zat het hele land een maand geleden met de zweetdruppels op het voorhoofd en trappelend van ongeduld op de F5-knop te rammen om als eerste de RIVM-dagkoersen te kunnen checken. Staat het land vandaag met de zweetdruppels op het voorhoofd en trappelend van ongeduld gewoon weer voor de poort van de wedergeboren Ikea, om thuis gigantisch te falen met de zelfbouw van de Billy, waarna de helpdesk gebeld moet worden en iemand weer terug moet naar de Zweedse meubelboer om een of ander missend schroefje op te halen. Het volk lijkt wel wat coronamoe. Derhalve, nu, als hinderlijke onderbreking in een dagje Kallax, Ludde en Klippan, krijgen we ook nog eens de dagcijfers van het RIVM.
UPDATE: +48 overleden, +171 besmet, +88 ziekenhuisopnames

Duiding

Vandaag zijn er 88 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 48 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 38.416 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken.
Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.