Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Alle nieuwe Nutrilogo keurmerken UITGELEKT

Oh gelukkig, er komen nog meer nieuwe voedselkeurmerken. Anders weet de burger niet wat ie op zijn bord heeft.

Het schijnt dat de meeste mensen inmiddels voldoende intelligentie hebben ontwikkeld om te weten dat chocoladerepen van Amerikaanse merken ongezond zijn, of dat aardappels voedzamer zijn wanneer je ze schilt en kookt in plaats van tot schijfjes snijdt en frituurt. Toch is het volgens de Consumentenbond en het Nationale PreventieAkkoord dat Rutte III uitgekookt heeft nog niet veilig genoeg in de supermarkt. De ongezondheidsrisico's zijn groter dan Sharon Dijksma kan bestrijden met maatbekers voor rijst en pasta. Er moeten derhalve nieuwe waarschuwingslogo's op alle producten komen, 'want dat werkt in Frankrijk ook heel goed'. Waarom we een B-merk land als voorbeeld zouden moeten nemen, blijft gans onduidelijk, maar we troffen vannacht in onze boodschappen-app wel een nieuwe sortering van producten aan, volgens het nieuwe Nutrilogo-systeem.

A-labeltje. Extra gezond voer, dubbele isolatie voor het gestel en volstrekt duurzaam geproduceerd. De eisen aan deze producten zijn torenhoog. Zo moet de energie gelijkmatig vrijgegeven worden, mag er na consumptie geen restverbranding in het lichaam plaatsvinden en is iedere vorm van kunstmatige toevoeging uit den boze. A-labels hebben geen E-nummers. Uitstoot - in het toilet - moet solide, diep donker en iedere dag op hetzelfde tijdstip zijn.
Productgroepen: Natuurlijke gewassen uit onbespoten moestuinen, biologische havermout, uitgekookte levertraan van in een laboratorium gesoldeerde kweekvleeswalvis en alle zonnebloemoliën waar Rob Jetten door wordt aangedreven.

Producten uit categorie B mogen van overzee komen, mits de fabrikanten eerlijke salarissen betalen, schone lucht inademen en geen diesel rijden (ook niet in hun landbouwvoertuigen). De waren moeten met zeilboten overgevaren worden door mannen in biologisch katoenen overhemden die gewassen worden op de kiezelgronden van een klein koudwaterstroompje. Afwijking van deze normen leidt onmiddellijk tot degradatie naar een lager label.
Productgroepen: Koffiebonen met minimaal zeven eerdere keurmerken, zuivelproducten van wilde uitlooprunderen uit landen met democratische dierenrechten (ja, we bedoelen stemrecht) en alle Westlandse kasgroenten waar Johnny Quid de marketing voor doet.

In de twijfelcategorie worden goede bedoelingen hoog gewaardeerd, maar is een beetje misleiding ook nog wel toegestaan. Een beetje zoals het vlees met 1 ster (van 3) van het Beter Leven Keurmerk, of eieren die beweren biologisch te zijn maar niet met een code 0 beginnen.
Productgroepen: Alle duurzame vleeswaren onder de 300 gram per week en daarmee de cirkel des levens respecteren, rijst- en pastaproducten die in de Maatbeker van Dijksma passen, Noordzeewier dat bij het pulsvissen omhoog is gekomen, en alles waar caramel en zeezout gecombineerd in verwerkt is omdat de keurmeesters helaas ook niet ongevoelig zijn voor onverklaarbare postmoderne voedselhypes.

We komen langzaam bij de risicogroepen van de voedselpiramide. De eisen voor deze producten zijn laag, maar de gezondheidsrisico's des te hoger. Categorie D heeft volgens kwade tongen de twijfelachtige maatschappelijke functie om naar dikmakers neigende burgers ter wille te zijn zonder hen meteen in de absolute kudtcategorie E in te delen. De eisen aan de productie-omstandigheden zijn laag, ingrediënten zijn grotendeels kunstmatig maar zonder oog voor betere omstandigheden voor mens of dier, en de verzadigingsgraad is hoog.
Productgroepen: Alle aardappel- en overige zetmeelproducten, evenals de hele koekrij, alle zogenaamd gezonde tussendoortjes die zich als 'powerbar' of 'mueslireep' presenteren maar aan elkaar gelijmd zijn met amalgamen van suiker en koolhydraten en gek genoeg passen alle suikerhoudende frisdranken nog net binnen D omdat hun kortetermijn-effect bij pubers tot betere huiswerkresultaten leidt, een effect dat helaas maar kort aanhoudt en snel verzandt in lamlendig en onderuitgezakt voor de Playstation (m) of Snapchatfilters (v) hangen.
In deze categorie zitten alle producten die vanaf 2030 verboden zullen worden, omdat de gezondheidsrisico's dan niet meer weggewuifd mogen worden met nu nog vigerende argumenten als economische beperkingen in de koopkracht, 'lekkere trek' of het fenomeen keuzevrijheid in een vrij land. Per 2030 vervalt categorie E in zijn geheel, waarmee het startschot gegeven wordt voor gedwongen standaardisering richting A-Labels voor Alles. Tot die tijd, leef je uit op:
Productgroepen: Vriesvakzooi voor in de frituur, alle huismerken uit alle onderste schappen van alle supermarkten inclusief de koffiefilters, boterhamzakjes, schuursponsjes en overige randproducten die door de onderlagen van onze samenleving wel eens onbedoeld met de slavinken mee naar binnen worden gewerkt, alle vleessoorten die bestaan uit vermalen en in nieuwe vorm gekneed restafval van echt vlees (frikandellen dus, in alle denkbare varianten), en die plakjes gele isoleerrubber die ze als cheddar proberen te verkopen.

Reaguursels

Inloggen

Canadese schijf van vijf dingest opzoeken.

Komt mij over als 'gezond verstand' dieet.

Kleine_Deugniet | 09-04-19 | 22:45

Mensen vreten geen rotzooi omdat ze niet weten dat het rotzooi is. Mensen vreten rotzooi omdat ze dat lekker vinden en het goedkoper is. Dat lost een keurmerk niet op.

Zoiets | 09-04-19 | 18:43

Op dit moment eet ik een rundvleessalade van AH basic.
Niet duur en het smaakt voortreffelijk.

sociaal_econoom | 09-04-19 | 16:53

Er zijn inmiddels meer keurmeren dan producten!!!

Ik zelf moet tegenwoordig een microscoop meenemen om de kleine lettertjes te kunnen lezen, van al die producten.

Ook zoek in me een slag in de rondte waar de houdheidedatum staat op al die producten, deze zijn letterlijk verstop op al die producten en als je de datum heb gevonden dan kan je het nauwelijks lezen.

Oh, ja, als ik het niet kan vinden of lezen dan koop ik natuurlijk dat product niet, kijk zo ben ik nu eenmaal wel weer, dus fabrikanten lekker zo doorgaan!!!

Niet links | 09-04-19 | 16:48

"De ongezondheidsrisico's zijn groter dan Sharon Dijksma kan bestrijden met maatbekers voor rijst en pasta."
Deze zin had dus gewoon kunnen stoppen na Sharon Dijksma:
De ongezondheidsrisico's zijn groter dan Sharon Dijksma.

Usumani | 09-04-19 | 16:30

Sharon dijksma, hahahaha.

Mark_D_NL | 09-04-19 | 16:20

Gezond vee... ehm... gezonde mensen kunnen langer werken natuurlijk. Kan de pensioenleeftijd weer een stapje omhoog. Wel even meewerken mensen.

42 | 09-04-19 | 16:02

Ach flikker toch op met je keurmerken. EU regelgeving is zo'n teringzooi dat er gewoon weer van alles onbegrijpelijks op de verpakking mag en dus zal staan, of het is maar net hoe je het berekend. Als je het zelf niet teelt of maakt weet je het gewoon niet meer. Dus als je nu kanker van iets krijgt, krijg je dat ook als er een keurmerk opstaat. Gelukkig hebben we vorig jaar het CETA vedrag getekend wat alles heerlijk en helder maakt, wel jammer dat weer de Canadezen ons moeten komen redden van de ondergang.... oh wacht ff....

Count_Bassie | 09-04-19 | 15:45

Keurmerken zijn een kapitalistisch verdien-vehikel van de uitgevende instanties. De aller slimsten zijn de halal-sticker uitdelers. Ook westerse producenten op alle niveaus zoals grote multinationals, veeboeren, patatkramers etc. menen dat ze aan de halalse normen van tenminste vijf organisaties moeten voldoen en dus vijf keer moeten betalen.

CiTy3 | 09-04-19 | 15:24

Een frikandel is gezonder dan een biefstuk. Bij hoge uitzondering geef ik dit geheim prijs. Het bulkt van de micronutriënten en vitamines in orgaan vlees, merg, bindweefsel en organisch vlees. Bouillon uit botten is een medicijn in China. Verder bevatten ze geen transvetten meer en dus alleen maar goede vetten. Een omegaatje 3 erbij en je lacht iedereen uit! Vertel het alsjeblieft niet verder, Cora van Mora is niet kapot te krijgen.., code E van Excellent..

bolletje kaas. | 09-04-19 | 15:17 | 1

Klopt. En een bolletje kaas is ook gezond, geen koolhydraten namelijk ;-)

Spittertje | 09-04-19 | 17:22

Wat een onzin, alles is "met mate" een gezonde toevoeging.
Alles wat "overmatig" geconsumeerd wordt is bij voorbaat slecht.
Dit geld ook voor vitamines, koolhydraten, (fruit)suikers, oliën, vis, vlees, etc.
Omega 3 is weer ongezond als er te weinig of teveel omega 6 tegenover staat.
Ze mogen wel eens beginnen met afschaffen van die energy-drinks.

boerk | 09-04-19 | 15:14

Ik heb niks met gezond zijn en vind het prima om op 70 jarige leeftijd de pijp uit te gaan. Het lijkt mij goed voor pensioenpotten en het helpen drukken van de kosten van gezondheidszorg. Bemoei je met je eigen zaken en zielige door mediamodes vormgegeven levensinvulling aub. Burgerlijke onzin.

Willem_Oltmans | 09-04-19 | 15:14

Waarom moet ik in godsnaam kerngezond 90 worden? zodat ik tot mijn 75e door kan werken om daarna van een leeggeplunderd pensioen en een tegen die tijd verlaagde AOW de laatste jaren van mijn leven in armoede te kunnen slijten? Ik geniet liever nu, en als de prijs daarvoor is dat ik een aantal jaren eerder de pijp uitga... so be it.

miff | 09-04-19 | 15:00

Oooh, en dan betaal je 10 euro en stuur je wat foto's op en een expert deelt een label uit?

jcvjcvjcvjcv | 09-04-19 | 14:55 | 1

Wat voor Label geven we dit kabinet? GGG Gestoord Groene Gekko,s?

T.Fortgens3041 | 09-04-19 | 15:02

In Frankrijk heb je de Yuka app die je, na het scannen van een product, precies verteld in welke categorie een product valt. Deze app bekijkt veel meer ingrediënten zoals bv hulp-en vulstoffen en de evt risico's op kankerverwekkendheid.

BonSens | 09-04-19 | 14:43

Dit dwingt alle fabrikanten integraal om eerlijk te zijn over hun producten. Dat is an sich een goede ontwikkeling toch? Zo lang dit DE standaard wordt voor alle producten in de supermarkt. Dan zie ik zeker meerwaarde en een behoorlijk shock effect bij de consument wanneer blijkt dat veel producten niet zo gezond zijn als gedacht.

Abner | 09-04-19 | 14:35 | 1

Ach, ze kunne alles wel zo manipuleren tot iets wat ongezond is. Nagenoeg al het bewerkt voedsel is schadelijk.

boerk | 09-04-19 | 15:16

Maar wat is het label voor Halal? Kan ik die mooi vermijden. Arme diertjes.
En houeensop met dat demoniseren van de frikandel!!! Een eerlijk ondefinieerbaar stukje vlees. Wie is er niet groot mee geworden.

Wim Venijn | 09-04-19 | 14:29 | 1

Ondefineerbaar? Die zijn gemaakt van seporatorvlees jonguh. Dat vlees wordt keurig van de kippenkarkasjes afgespoten. Hoe halalfrikandellen gemaakt worden is een andere zaak..

BozePaarseMan | 09-04-19 | 14:52

Die Van Rossem heeft een topbaan. Het lijkt me 'heerlijk' om deze onzin te mogen opschrijven. Ik heb weer 'smakelijk' gelachen. :-)

Amsterdamsko | 09-04-19 | 14:16 | 1

Maar verdient hij er wel genoeg mee?

Rest In Privacy | 09-04-19 | 15:57

You know nothing Van Rossum. artsandculture.google.com/asset/the-p... Het gros der vitaminen zitten vlak onder de schil. Derhalve het belang van verschil in bereiding (pun intended).

Mooi voorbeeld, patatas bravas. Simone en Ines Ortega geven dit in het onvolprezen 1080 recepten als een aardappelsalade. Gans youtube wil u doen geloven dat het bakken een dingetje is, als je er maar voldoende tomatensaus bij flikkert.

Het gaat niet om het recept, het gaat er om er het beste van te maken qua ingrediënten die je je op enig moment kunt veroorloven. Nu weet ik niks, qua fermentatie en zo www.youtube.com/watch?v=FtGlT3yoR0Y

Dit in tegenstelling tot de zelfregulering van onze voedselindustrie.

-edit- het verschil (hahaha) tussen nieuwe en oude oogst, qua aardappels en groenten überhaupt. #dryagedoester

Rest In Privacy | 09-04-19 | 14:05

van te veel A-eten word je ook dik.

Zyprexa20mg | 09-04-19 | 14:04

Maar als we met zijn allen zo druk zijn met "gezondheid", wordt het dan niet eens tijd om de olifanten in beide parlementaire kamers & kabinet te bespreken?
.

Ik heb er namelijk vrij veel moeite mee dat juist dat lichamelijk degeneraat zich meent te bemoeien met mijn gezondheid. Lichamelijk inferieure mensen die eerst maar eens even aan de eigen balansen moet werken.

Parel van het Zuiden | 09-04-19 | 14:01 | 1

Ooooohhhh.... wat bent u weinig inclusief, vandaag: 'inferieure' mensen bestaan helemaal niet. Iedereen is namelijk hartstikke gewenst, weet u.

bisbisbis | 09-04-19 | 14:14

Nog meer labels terwijl alles af te lezen valt aan de ingrediënten en de voedwaardetabel aan de achterkant en tegenwoordig steeds vaker aan de zijkant van de verpakking nadat Teun van der Keuken heeft verteld dat de waarheid aan de achterkant van de verpakking staat vermeld.

Daarop staat onder andere eiwitten vermeld. Hoe meer hoe beter over het algemeen. Koolhydraten. Hoe meer suikers hoe slechter over het algemeen maar als product uit grote hoeveelheid koolhydraten bestaat zonder of heel weinig suikers dan is het goed, want dan bestaat die koolhydraten uit zetmeel.
Dan de vetten. Daarop staat vermeld of deze uit verzadigd en onverzadigde vetzuren bestaat. Hoe meer onverzadigd hoe beter.
Tenslotte zout. Hoe minder hoe beter. Reken maar eens uit met kant en klare producten hoeveel zout (NaCl) je binnenkrijgt. Je schrikt je de pleuris.
Inzake de ingrediënten. Waarvan het meest erin zit, staat als eerste vermeld.
Al met al is dit gewoon voedselbasiskennis dat al op de basisschool onderwezen kan worden maar ja, breuken hoeft niet meer dan komt er van de rest ook niets meer terecht.

ProAsfalt | 09-04-19 | 13:59 | 1

Alleen niet alles staat altijd overal op.

Bijv. Toevoegingen aan wijn (naast sulfiet), water en pus in melk, om maar even 2 grote te noemen.

Om de 1 of andere reden zijn sommige producten/producenten meer gelijk dan anderen.

Kleine_Deugniet | 09-04-19 | 22:34

Je kunt best schuddebuiken van het lachen met Van Rossem..! +10.. Mooi stukkie!

daytripper | 09-04-19 | 13:52

Wat altijd buiten de media wordt gehouden: wie zitten er achter? Dat 'VINKJE' werd uitgegeven door een stichting met in het bestuur alle oud-werkgevers van Rutte. Je mocht daar flink betalen om aan de NIET-GEPUBLICEERDE eisen te worden getoetst. Kleine producenten werden zo uit de markt gehouden en de bedragen per jaar liepen op tot enkele tonnen per categorie.

Alle zzp-trainers wringen zich in bochten om braaf te voldoen aan de eisen van het CRKBO register, zonder te beseffen dat dit een initiatief is van hun grote broer Schouten Nelissen die van de irritante trainers af wilden.

Nu wordt het Voedingscentrum voor het karretje gespannen, maar reken maar dat er straks in het bestuur van dit nieuwe keurmerk opeens Friesland Campina-, Unilever- en supermarkt-afgevaardigen zitten. "De branche reguleert zichzelf", zegt een staatssecretaris dan, maar de biologische kaas van boer Harm krijgt echt geen labeltje, want dat kan Harm niet betalen. Kaas met aspartaam en stremsel uit legbatterijkoeien krijgt label A.

djtdlg | 09-04-19 | 13:51 | 1

Dit dus. Ik heb eens een gesprek gehad met een kruidenkweker uit Azié. Als hij aan de EU wilde leveren, biologisch, moest hij eerst € 50.000,-- aftikken. Daarnaast moesten er allemaal keurmerken (lees betaald) gehaald worden. De EU is er alleen maar voor de grote jongens. Daarom: Mijdt supermarkten.

zwartzondersuiker | 09-04-19 | 14:04

A-label vanille ijs: met bevergeil!

Peter_K | 09-04-19 | 13:50

In welke categorie valt bier?

Kapitein Sjaak Mus | 09-04-19 | 13:47 | 5

@JanVergoor | 09-04-19 | 13:52:
Maar als goed is, dus als de beestjes hun werk doen, wordt dat weer omgezet in ethanol.

ProAsfalt | 09-04-19 | 14:00

Is goed voor je geestelijke gezondheid.

Barkruk2 | 09-04-19 | 14:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik kijk maar naar één label; die waar de prijs op staat.

GuusHetSchaapje | 09-04-19 | 13:47

Inderdaad ,de mensen worden steeds dommer.
Waarom op het internet zoeken wat gezond is.
Gezond verstand gebruiken is beter.
Tussendoor is het eten van een appel of een banaan verstandig.
Of anders eet je een bruine boterham met een beetje niet te vette kaas.
Alles wat verpakt is moet je in principe laten liggen.
Keurmerken en logo's links laten liggen.Want daar hoort het.

pejoar | 09-04-19 | 13:45 | 3

"Alles wat verpakt is moet je in principe laten liggen." Want?

Rhenium | 09-04-19 | 14:30

@Rhenium | 09-04-19 | 14:30:
Appels en bananen bevatten veel te veel suikers. Nooit als tussendoortje gebruiken!
Waarom dacht je dat die vegetarische gorillas allemaal zo dik zijn?

Kapitein Sjaak Mus | 09-04-19 | 14:37

Herhaal honderd maal : 'Ik ben een domme, domme, domme consument. De overheid - en u i t s l u i t e n d de overheid- weet wat goed voor mij is. Ik kan zélf geen ingrediëntenlijstje lezen. Ik ben dom. Ik kan geen productsamenstelling lezen. Ik ben dom. Ik weet niet dat grote hoeveelheden suiker of vetten niet goed voor mij zijn. Ik ben dom. Ik heb geen mening. Ik ben dom. Ik kan niet voor mijzelf denken. Ik ben dom. Ik ben stemvee. Ik ben dom. Ik ben onmondig. Ik ben dom.
-
Mea maxissima culpa. Dank onze grote, zorgzame overheid, die het beste met ons voorheeft. Dank u, overheid. Amen.

bisbisbis | 09-04-19 | 13:43 | 2

Jij bent misschien heel slim -of je denkt dat je heel slim bent- maar hele volksstammen hebben moeite met het lezen van etiketten, en voor hen is dit systeem uitgevonden. Niks mis mee, alle kleine beetje helpen.

Rest In Privacy | 09-04-19 | 13:46

Ah, ja. . Dus omdat 'hele volksstammen' 'moeite hebben' - let wel: in een land met één van de beste onderwijsstelsels, als wij onze overheden mogen geloven - met het tot zich nemen van de meest basale informatie moeten wij hier weer het zoveelste miljoenen kostende systeem gaan optuigen dat ook al niet helpt tegen de obesitasgolf?
-
Hoé moeilijk kan het zijn om even te kijken wat er in je spullen zit, voordat je ze in je boodschappenmand gooit?
-
Rubbertegelmaatschappij wordt rubberregelmaatschappij.

bisbisbis | 09-04-19 | 14:09

Cola-light is gezond, mijn dag kan niet meer kapot. Vanavond aan de linksdraaiende champagne. Proost!

Rest In Privacy | 09-04-19 | 13:42

In Duitsland en Frankrijk heet dit systeem "Nutri-Score". Waarom we hier exact hetzelfde doen onder een andere naam is mij een raadsel.

Trekhaas | 09-04-19 | 13:41 | 1

De bedoeling is om precies hetzelfde systeem met precies dezelfde naam te gebruiken

spiertje | 09-04-19 | 15:10

Fijn gezonder eten daardoor kun je wat langer leven en in het verzorgingshuis dan op een respectabele leeftijd in je eigen vuil blijven liggen, geen kwaliteit van leven meer hebben en wachten op je langzame maar gezonde dood.

Halul gebakken | 09-04-19 | 13:40 | 1

Je blijft langer fit, dat is de winst.

Rest In Privacy | 09-04-19 | 13:43

Een nieuwe papieren tijger.
Jammer dat juist die tijger niet op uitsterven staat.
.
Ondertussen weer een hoop geld door plee, nieuwe barrieres voor onze eigen bedrijven en natuurlijl een nieuwe knop voor Mark om burgers verder uit te knijpen.
.
We moeten echt af van mensen in leiderschapsposities die werkelijk denken dat je zo problemen oplost.

Parel van het Zuiden | 09-04-19 | 13:36 | 1

Hele volksstammen leven ervan. Keurmerken als ISO, GMP, SKAL (Bio), Kosher, Halal, etc, etc...

Ommezwaai | 09-04-19 | 13:41

Ik weet wel een leuk label voor Sharon maar ben herstellende van eeuwige ban plus gratie...

kat-de-kat | 09-04-19 | 13:34

Ja, hoor, we gaan het aan Sharon Dijksma vragen! Die weet hoe het moet..

streknek | 09-04-19 | 13:32 | 1

Zelfde niveau als die Belgische minister fie over gezondheid ging. Minder vreet zelfcontrole dan deze gasten vind je niet veel

Winter_is_coming | 09-04-19 | 13:34

Sharon kan d’r eigen lichaam niet eens managen, laat staan een overheidsafdeling.

JWZ_JMK | 09-04-19 | 13:32 | 1

Het schijnt dat ze dat niet in haar uppie doet. Erica Terpstra en Ton Elias staan haar in deze bij.

goedverstaander | 09-04-19 | 13:45

Met mix & match zit je goed? Dus hele plofkip gevuld met quinoa-ratatouille, scharrelkipfilet gevuld met gemalen vrije uitloopfrikandellen en speenvarken gemarineerd in Max Havelaar chocoladesaus op een bedje van gepureerde spelt/scharrelroom.

goedverstaander | 09-04-19 | 13:30

Ze doen maar, tegen die tijd ben ik toch al weg uit de EU als klimaatvluchteling.
En nu dus ook als voedselvluchteling.

2voor12 | 09-04-19 | 13:29

Keurmerken....

Tijd geleden zag ik een stukje over het keurmerk "bewuste keuze" of iets dergelijks.
Was een appelteler, die maakte van zijn appels appelsap zonder daar iets aan toe te voegen. Appels werden met steel en al gepureerd.

Hij dacht dat hij wel in aanmerking zou komen voor dit keurmerk, want puur appels. Maar niets is minder waar, er zaten te weinig vezels in volgens de keuringsinstantie.

Gekke is dat dubbelfris en appelsientje dit keurmerk wel kregen. Terwijl daar gewoon suiker en alles aan is toegevoegd. Maar dat zag meneer verkeerd, die vallen namelijk onder de categorie frisdrank en zijn product onder de categorie vruchtensap.

ragnark | 09-04-19 | 13:28 | 3

Zijn product was ook nog eens niet vegetarisch wegens een substantieel aandeel appelwormenvlees

2voor12 | 09-04-19 | 13:30

Hij had natuurlijk de hele klokhuizen naderhand weer toe moeten voegen.

goedverstaander | 09-04-19 | 13:31

Verder staat appelsap stijf van de natuurlijke fructose en zuren; tandartsen zijn er blij mee. Maar een goede rundvleeskroket of een lekkere kaas is dan weer 'slecht'.

Winter_is_coming | 09-04-19 | 13:31

goh dat is een hele vooruitgang. Nu de voedingsindustrie aanpakken m.b.t. alle rotzooi die ze in het voedsel doen dan ben je pas goed bezig maar nee dat kan niet want Rutte moet Unilever niet tegen de haren instrijken.

Fedde71 | 09-04-19 | 13:27

Nu kijkt al bijna niemand achterop. Wanneer ik op een verjaardag vraag hoeveel toegevoegd suiker er in ketchup zit komt men met getallen van 5-10%. Wanneer we dan een fles all American taste equalizer tevoorschijn halen staat er gewoon 20-25% op het lijstje. Als tientallen jaren basic info al genegeerd wordt zal de infantiliserend A-E labelling ook nul effect gaan hebben.

Winter_is_coming | 09-04-19 | 13:27 | 4

@Opblaas_boot | 09-04-19 | 13:54: Verjaardagen zijn bij uitstek geschikt om het gedebiliseerde smaldeel van de familie eens goed te kakken te zetten en de sfeer danig te verpesten zodat je niet zo lang hoeft te blijven.

Bakkeleures | 09-04-19 | 14:02
▼ 1 antwoord verborgen

Keurmerken zijn niet slecht. Sommige zijn zelfs heel erg goed (FSC boscertificering, organic of iets dergelijks).
Probleem zijn die klote bedrijven die totaal niet verifieerbare statements en logo's gebruiken en daardoor niemand nog begrijp wat ze nou kopen.

Albasalix | 09-04-19 | 13:25 | 2

FSC is pure oplichting, dat is tropisch oerwoud die een shithole ambtenaar met een stempeltje tot ‘FSC’ heeft bestempelt...

ZwarteDag | 09-04-19 | 13:33

Ben er even ingedoken: FSC is een privaat keurmerk waar ambtenaren geen enkele invloed op hebben. Tevens blijkt FSC een langlopend keurmerk te zijn waar veel andere (bekende/toonaangevende) keurmerken op gebaseerd zijn (MSC, ASC, RSPO).
Volgens mij is het certificeringsprocess behoorlijk rigide als ik kijk naar de normen die ze hanteren.
ic.fsc.org/en/what-is-fsc-certificati...

ic.fsc.org/en/document-center

Albasalix | 09-04-19 | 14:55

Quid? Die hij nog wat? zeker ff balleracen..

dorstig! | 09-04-19 | 13:25

We moeten gezonder leven/eten.
Vandaar ook dat de BTW op gezonde producten verhoogd is.
Zo vangt de overheid nog meer belasting. Die Rutte is zo dom nog niet.

Croxifoxio | 09-04-19 | 13:24 | 1

Geldt voor meer zaken: groene stroom? 40% importbelasting op zonnepanelen; doorleren? Het bijbehorende salaris hoger belasten; etc.

Winter_is_coming | 09-04-19 | 13:29

Er zouden BSD vrije schappen in de supermarkt moeten komen waar je koosjere producten uit Israël kunt kopen. Biologisch verantwoord verbouwd er je steunt er een goed doel mee.
Misschien een idee voor een nieuw keurmerk?

Osdorpertje | 09-04-19 | 13:24 | 2

Het keurmerk "TipVanMieke".

2voor12 | 09-04-19 | 13:32

Gewoon een koosjer-keurmerk. Halal moet er sowieso uit. Moslims kunnen alle koosjere dingen eten, andersom kunnen joden dat met halal niet. Twee vliegen in één klap.

goedverstaander | 09-04-19 | 13:36

Fok keurmerken gooi die BTW is omlaag..

ZwarteRiek | 09-04-19 | 13:23 | 2

Boem, zo is dat!

pibasso | 09-04-19 | 13:24

Als u van is eens maakt ben ik het eens met u eens.

Petrus Poortwachter | 09-04-19 | 13:43

Ik kijk nooit naar keurmerken, ik vind het belangrijker of het lekker is, of het niet krankzinnig duur is voor wat het biedt, en natuurlijk wel of het voldoet aan wat je van voedsel mag verwachten.

brekebeen | 09-04-19 | 13:21

F, G & H dan?

Onkel Bratwurstbude | 09-04-19 | 13:18 | 2

Ja, waar zijn de rode letters?

Reaguurst | 09-04-19 | 13:24

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken