Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hee UU. Geef die haatdocent zijn baan terug

Domme opmerkingen maken we allemaal wel eens

Maar goed...

Een docent aan de Universiteit Utrecht comment 'Volkert, waar ben je?' op Facebook naar aanleiding van de winst van Thierry Baudet en vangt daar - terecht - een heleboel internet-flak voor. Iedereen boos, want 2002 en leren we het nou nooit. Docent erkent zijn fout, verwijdert de comment en biedt zijn excuses aan. Maar in de ophefstorm schiet de uni alsnog door, en stelt de hem op non-actief. Een triest feest is het gevolg op de interwebs. Wat een sneue bedoening. Wil je meer afgeknepen internetnormen en stomme censuurreflexen? Want dit is hoe je meer afgeknepen internetnormen en stomme censuurreflexen krijgt.

Let's fucking face it. Heel veel van de mensen die opriepen om de man aan te pakken, zijn precies dezelfde lui die zich (terecht!) boos maken als Erik de Vlieger een twitterschorsing heeft vanwege een boos tweetje, of als Dr. Mulder van het platform verbannen wordt na wat lijkt op een gecoördineerde actie. En nu dus juichen vanwege een geschorste docent? Dat is dus echt schijthypocriet. Zeker als je zelf ook iemand bent die soms (of heel vaak, en niet zelden anoniem) volkomen LOS gaat op andere mensen en hun meningen, overtuigingen of politieke voorkeur. Nog even en je raakt je baan kwijt als je tweet dat Carthago verwoest moet worden.

Het zegt ook heel veel over een digitale tijdsgeest waarin woorden terugnemen geen waarde meer heeft, evenmin als excuses maken. Ook context is al lang geen king meer - vraag maar aan Annabel Nanninga en die knutselcollage van zogenaamd "antisemitische" oude tweets die van haar rond gaan. Stuk voor stuk grappen, citaten of ironische opmerkingen die, gestript van hun context, maar één doel dienen: Annabel framen. En tot aan Georgina Verbaan (ook niet het snelste konijn in het bos natuurlijk) gaan mensen er in mee. Niet omdat ze nadenken, of context verlangen, maar omdat het hun eigen overtuigingen zo lekker bevestigt.

Die Utrechtse docent plaatste een domme comment, en die zegt veel over zijn opvattingen. De man moet Baudet niet, en hecht vermoedelijk nogal sterke negatieve connotaties aan zijn partij. Maar hij werd er op aangesproken, nam zijn comment terug en bood excuses aan. Dat tekent een zeker inzicht - velen komen nooit ergens op terug. En tóch wordt ie geschorst. UU, zo'n ophefstorm duurt een etmaal en sterft dan een stille dood in de volgende ophefstorm. Docent zei sorry. Zal nog wel een weekje scheef aangekeken worden, ook. Maar een schorsing is echt een brug te ver - zo kweek je alleen maar nog meer krampachtigheid, (zelf-) censuur en een dwingende meningenmoraal. Alle kanten op, online én offline. Terwijl iedereen wel eens wat doms zegt, zeker uit primaire emoties op gespannen momenten. Laat het in vredesnaam gewoon lekker gaan, af en toe. 

Wat die Corné zei, is nota bene een parafrase van Thijs Römer. Die het weer uit een Van Gogh-film had. Ken je context, én je klassieken, naargeestige kinderen.
Update 24/3: Aangiften tegen Corné Hanssen kansloos. Was te verwachten.

En terecht

Reaguursels

Inloggen

Stel je voor dat een Volkert inderdaad heer Baudet wat aandoet. Zit je daarna echt niet meer zo lekker in je vel, he Corné.

Dikke Worst | 23-03-19 | 22:04

Vooropgesteld: anders dan wat de titel stelt heeft deze man zijn baan nog. Hij is slechts op non-actief gesteld. Ontslag op staande voet kan nu niet meer (de vraag is overigens of dit al dan niet opzettelijk door de UU zo is gedaan om hem in ieder geval recht op WW te kunnen laten hebben..).

Tja, er zijn nu eenmaal publieke uitspraken waar je je baan mee kunt verliezen. Wie kent bijvoorbeeld deze zaak nog?:
www.nrc.nl/nieuws/2008/08/19/op-het-w...

Als dit niet gezegd mag worden wanneer het linkse politici betreft, waarom zou het dan wel bij rechtse politici mogen?

Als docent op een universiteit moet je beter weten. Je hebt een voorbeeldfunctie en je wordt betaald van belastinggeld. En daarnaast: dit kan als een verhulde doodsbedreiging worden geïnterpreteerd En een die verwijst naar nota bene Volkert van der Graaf die Pim Fortuyn vermoord heeft in een periode dat Fortuyn gedemoniseerd werd door politici en andere publieke figuren. Of Volkert dit heeft gedaan omdat Fortuyn door het gedemoniseer werd “ontmenselijkt” of omdat hij simpelweg een gek is die volledig autonoom (zonder externe invloed dus) tot deze krankzinnige daad is gekomen weten we niet. De griezel praat daar niet over. Maar de schijn is er - in ieder geval bij mij - wel dat Volkert zich destijds heeft laten meeslepen in dit haatklimaat jegens Fortuyn.

En dan ga je als docent deze moordenaar “voor de grap” oproepen?

Zelfs al zou het niet strafbaar zijn (gaat de rechter over), dan moet deze man toch worden ontslagen omdat hij gewoon te DOM is om werk op academisch niveau te doen.

Kompromat | 23-03-19 | 21:51

Flak? Flak? Flugzeug Luft Abwehr Kanone?

TonyMontana010 | 23-03-19 | 20:45

Die lul roept op tot moord op Baudet. Er zijn er voor minder, minder, minder vervolgd!

Vrijhetzelaar | 23-03-19 | 18:20

Ergens in Nederland, in een hoekje, zat hij te kniezen. Nog vol haat en agressie. Hij had ons land een dienst bewezen, dat wist hij nog steeds zeker, maar het tij was desondanks niet gekeerd. Na de moord was de opkomst van verderfelijk rechts weliswaar een halt toegeroepen, maar nu, na al die jaren, leek alles weer van voren af aan te beginnen. Een nieuwe leider was opgestaan, een nieuwe wellicht nog verderfelijkere partij was in opkomst. Wat betekende dit voor hem? Was zijn taak dan niet volbracht? Of erger nog, was het bloedvergieten en was alle opoffering dan voor niets geweest? Was zijn project mislukt? Hij kon het niet geloven.
Hij was de wanhoop nabij, voelde zich slap en lusteloos, maar juist op het moment dat hij definitief los wilde laten hoorde hij een stem. "Volkert, waar ben je?" Hij veerde op en besefte plots dat hij niet alleen was, dat er anderen waren die dachten zoals hij en waarachtig een beroep op hem deden, hem riepen. Had hij dan toch een heilige opdracht? Was hij dan toch uitverkoren?

Schoorsteenveger | 23-03-19 | 17:26

Ondanks dat universiteiten kennis produceren en overbrengen (vaak zijn de docenten uitstekend!), zijn universiteiten vooral hierarchische normatieve clubjes. Je moet het doen zoals zij het willen. Wanneer zij het willen. Hoe zij het willen. Anders krijg je je diploma etc. niet, of mag je niet meer meedoen.

Universiteiten zijn al jaren geleden gepolariseerd. Er zijn nog maar weinig vrije geesten te vinden. Vooral veel bureaucraten en veel mensen die graag hoog in de boom zitten of in de ivoren toren. En ook willen dat jij ze ziet als bijna een aristocraat: beter dan jou. Verdienend van jouw respect.

Staat echt heel erg ver van de wereld af, bah.

minderweter | 23-03-19 | 16:29

Nope die vent verdient zijn ontslag, de enige rede dat hij die comment heeft verwijderd en excuus gemaakt is omdat hij flak begon te vangen.
Het linkse gedachtegoed ziet diep bij deze kerel, en ons Nederlands onderwijs is sowieso al veel te vervuld met die linkse types.
Hij roept gewoon op tot moord op een democratisch gekozen politicus daarbij de moord op fortuin misbruikend.

Johnroe | 23-03-19 | 15:52

Hier preekt GeenStijl voor eigen parochie. Maar een weerzinwekkende opmerking blijft een weerzinwekkende opmerking, ook al is die schielijk ingetrokken.

oran | 23-03-19 | 14:55 | 1

Het is eigenlijk ook heel simpel. Had de quote ook gekund als je Volkert vervangt door Hitler en de tweet had geplaatst na Charlie Hebdo? Hitler heeft immers ook goede dingen gedaan (betaalbare auto's (Volkswagen), snelwegen zonder limiet, technisch onderzoek gefinancieerd waardoor uiteindelijk Von Braun uiteindelijk de Amerikanen de ruimte in kon helpen, etc)..

Deze leraar doet geweld tegen politici (Pim Fortuyn, Geert Wilders en Baudet) verheerlijken en zelfs aansporen. Zelfs hier in de VS waar vrijheid van meningsuiting bijna absoluut is, is het oproepen tot geweld strafbaar..

TuurlijkNiet | 23-03-19 | 17:19

Het giftige in dat zinnetje "Waar is Volkert?", is wat mij betreft dit:
In 1 zin geeft deze meneer aan dat:
1. hij denkt dat Volkert het land met zijn politieke moord op Fortuyn een dienst heeft bewezen: dat is de oplossing voor een verkiezingsuitslag die Corné Hanssen niet aanstaat.
2. hij deze veroordeelde moordenaar uitnodigt om het nogmaals te doen.

Ik kan mij niet voorstellen dat de Universiteit Utrecht willens en wetens mensen in dienst houdt die hun goedkeuring etaleren voor politieke moorden, veroordeelde moordenaars uitnodigen om hun walgelijkste daad te herhalen op nog een gekozen volksvertegenwoodiger en dat te presenteren op een publiek platform als humor.

De enige reden dat we het er nog over hebben of deze man zijn baan dient te verliezen, is omdat hij een ambtenaar is met een aanstelling voor het leven.

Had deze man in het bedrijfsleven gewerkt, dan had hij allang op straat gestaan.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 14:48 | 1

Waarom zou zijn aanstelling voor het leven zijn? En indien zo, geldt dat dan ook wanneer je strafrechtelijk wordt veroordeeld?

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 15:13

Oproepen tot moord op een politicus vind ik toch iets anders dan de vrijheid van meningsuiting. Ook al riep je slechts 'voor de grap' op tot moord. Het blijft een oproep tot terreur. In tegenstelling tot een artikel of een interview heeft deze tweet geen verdere humoristische context. Maar wel de context dat Baudet zojuist een Fortuyneske monsterzege heeft behaald en de context dat Volkert van der Graaf de met Fortuyn gepaarde maatschappij verandering om zeep hielp met zijn terreur. Nota bene een docent, iemand met maatschappelijke statuur en gevolg, die zonder komische context zich af vraagt waar de moordenaar van Pim Fortuyn uithangt. Geen knipoog, geen meme, geen sarcasme, niks. Bloedserieus. Het niet dulden van anders denkenden en geweldsverheerlijking is puur links-fascisme. Voor mij is dit een grens over en dient de betreffende docent berecht te worden voor oproepen tot geweld/moord met een terroristisch motief. Maar het OM zal deze zaak natuurlijk niet voortzetten. Daar zijn ze te druk met het opnemen van DNA van een paar bezorgde Friezen. Toch ga ik aangifte doen. Wie doet er mee?

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 14:15 | 3

Ik wil meedoen. Kan iemand het in een mooie juridische vorm gieten ? Hoe gaan we te werk ?

sprietatoom | 23-03-19 | 14:19

Aangifte doen?

Beste heer/mevrouw,

Dank voor uw melding via www.politie.nl.

Het OM is van mening, dat het voorop staat, dat de uitspraak van Corné Hanssen een smakeloze opmerking is, maar naar de voorlopige juridische inschatting niet strafbaar. De opmerking is namelijk niet concreet. De politie kan een aangifte opnemen, maar het OM zal de zaak vooralsnog niet gaan vervolgen.

Mocht u desondanks aangifte willen doen dan verzoeken wij u een afspraak te maken via 0900-8844 voor het inplannen van een aangifte op het bureau.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Dat is het antwoord wat je krijgt.

Ing. eslapen | 23-03-19 | 17:07

"Die Utrechtse docent plaatste een domme comment, en die zegt veel over zijn opvattingen. De man moet Baudet niet, en hecht vermoedelijk nogal sterke negatieve connotaties aan zijn partij."
De understatement van het jaar.

Schoorsteenveger | 23-03-19 | 13:52 | 1

Zijn comment zegt over zijn opvattingen dat deze docent het graag zou zien dat iemand, bijvoorbeeld Volkert van der Graaf, een terroristische aanslag op Thierry Baudet zou beramen. Dat is wat het zegt. En dat mag je alleen denken, maar niet tweeten. Want dan roep je op tot geweld en terreur. Dat is strafbaar.

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 14:18

Die man verdiept zich al zijn hele volwassen leven in de Arabische cultuur en de Islam. En hij geeft les aan jongeren die in dat onderwerp geïnteresseerd zijn. Om zijn vak bij te houden zit hij de hele dag Isis-filmpjes te kijken, en die worden vervolgens op zijn colleges geanalyseerd en geduid. Eigenlijk valt het dan nog reuze mee dat hij alleen indirect oproept tot moord. De universiteit van Utrecht kan beter op zoek gaan naar een nieuwe Hans Jansen. Corné kan zijn frisse gedachten vast wel kwijt aan de nieuwe leerlingen van het Cornelis Haatzaai Lyceum of zich nuttig maken als tolk van Van Marwijk.

menschdurfteleven | 23-03-19 | 13:41

Om de moordenaar van de vrije meningsuiting uit te nodigen om mensen die er een andere mening op na houden dood te schieten dan ben je toch wel van het morele pad. Dit is het begin van een dictatuur, concentratiekampen, koppen snellen en zo.
Zo iemand moet de jeugd opvoeden/les geven? Dacht het niet.

Goedzo | 23-03-19 | 13:40 | 1

Oproepen tot terreur is strafbaar. Aangifte doen tegen deze docent.

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 14:19

Linkse politieke boegbeelden die de massa-immigratie toejuichen zijn niet aan te slepen en zeer makkelijk vervangbaar. Rechtse politieke boegbeelden die tegen de ongebreidelde massa-immigratie zijn en dit uitspreken zijn zeer schaars en op 1 hand te tellen. (Janmaat, Bolkenstein, Wilders, Baudet)

Daarom ligt het nogal gevoelig als een universitair docent een impliciete oproep tot een Volkertje doet. Baudet en Wilders zijn voor velen Neerlands hoop in bange dagen en niet zomaar te vervangen omdat het veel lef vereist om anti-immigratie te zijn als politicus.

sprietatoom | 23-03-19 | 13:37 | 2

Fortuyn vergeten in het rijtje, hoe is het mogelijk....

sprietatoom | 23-03-19 | 13:48

gelukkig zag je het zelf...

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 14:20

Er zijn mensen in dit land die niet eens een baan krijgen: als er bekend is welke politieke kleur ze aanhangen. Dat is pas 'racisme' en 'haat'. Dan juichen de enge linksnekkies ook.
Terecht dat deze docent geschorst is. Er is vast wel een hoog opgeleide PVVer of FvDer die zijn job kan overnemen..... O... nee... wacht

LostSandWich | 23-03-19 | 13:18 | 1

Is wellicht goed voor de balans, we hebben nu wel heel politiek eenzijdige opleidingsinstituten in Nederland. Studenten hebben veelal dezelfde mening tegenwoordig dat is ook eng. Bovendien zijn er al rechtszaken geweest waarin PVV of FVD leraren op grond van hun politieke kleur zijn afgewezen ? Overigens zou een rechtszaak tegen deze man veel interessanter zijn dan de schorsing om te kijken waar we staan. Kan GS niet eens een subtiele oproep doen om aangifte te doen tegen deze man puur om genoeg aangiften te kunnen genereren zodat OM er niet meer omheen kan ?

Als VvMU echt onbegrensd zou zijn dan kan Joris ook met vroegpensioen hier..

sprietatoom | 23-03-19 | 14:14

helemaal mee eens, als je tegen linkse kwetshuilies bent moet je consequent zijn en ook tegen rechtse kwetshuilies zijn. Als GS zo doorgaat overweeg ik lid te worden.

geenspam | 23-03-19 | 13:02 | 2

Er is toch echt een verschil tussen het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting en het oproepen tot geweld. Deze tweet was onmiskenbaar een oproep tot moord op een politicus. Oproep tot terreur dus. Dat is precies waar de grens ligt.

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 14:22

Er is toch echt een verschil tussen het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting en het oproepen tot geweld. Deze tweet was onmiskenbaar een oproep tot moord op een politicus. Oproep tot terreur dus. Dat is precies waar de grens ligt.

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 14:22
-weggejorist en opgerot-
2ndaccount | 23-03-19 | 12:38 | 2

Och meid, gaat het wel? Wat een woede toch.

amateurrr | 23-03-19 | 12:57

Klopt helemaal!!!

Man-Bijt-Hond | 23-03-19 | 13:02

Ben de smerige media en politieke hetze tegen de persoon Pim Fortuyn niet vergeten en zal het nooit vergeten ook.
Daarbij staat die haatzaaier enkel maar op non actief met hoogstwaarschijnlijk behoud van salaris.
En bij GS moeten ze maar eens in de archieven duiken over de demonisering van de vermoorde Pim Fortuyn en de zwaar beveiligde Geert Wilders,misschien dat ze dan eens wakker schrikken.

komtdatschot | 23-03-19 | 12:02 | 2

Als je terug in de archieven duikt dan zie je dat die demonisering van Fortuyn voor die tijd (17 jaar geleden) vrij ernstig was maar tegenwoordig weinig voorstelt. Het debat is nu zowel vanuit links als rechts veel gepolariseerder, feller en valser. Over de inhoud wordt nog maar amper gesproken.

Ardbeg | 23-03-19 | 12:26

Ik weet niet welk verlicht figuur dit verhaal heeft geschreven maar vind het niet bij GeenStijl horen.
Riekt naar een Trol actie. Nanninga heeft met deze tweets de Jodenhaat geprobeerd bloot te stellen en om nu deze docent niet aan te pakken vind ik echt fout, het is tenslotte iemand die de ideologie van de islam een warm hart toedraagt en rechtse mensen heel liberaal van alles toewenst zoals het gewoon is in de elite.
Kan me wel vinden in het Let's fucking face it stukje maar de rest is bulshit.

wtfuck | 23-03-19 | 12:37

OK laat de man aanblijven, maar let wel als een debiele docent op één of andere universiteit gereageerd had op het succes GroenLinks van Jesse klaver met: " Breivik waar ben je? ", dan zou de hele politiek correcte wereld uit z'n dak gaan, van verontwaardiging sissend uit zijn vel springen en de schuld bij Baudet neerleggen.

agram | 23-03-19 | 11:59 | 2

Correct.
Er wordt enorm met twee maten gemeten in Nederlandje.

Superkwatta | 23-03-19 | 12:22

Wie tweet 'Breivik waar ben je?' op de zege van GroenLinks wordt in dit land aangeklaagd wegens oproepen tot geweld en waarschijnlijk ook nog veroordeeld.

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 14:24

Geef z'n baan terug? Die vent moet in het cachot !!
6/5/2002

poiuytrewq | 23-03-19 | 11:46 | 5

@Superkwatta | 23-03-19 | 12:23: Ik zie nergens dat ie dat gedaan heeft.
De lul insinueert misschien zoiets, maar zegt het niet.

drastic | 23-03-19 | 12:54

@drastic | 23-03-19 | 12:54:

Ben Fortuyn toch niet helemaal vergeten en Baudet's besmeurde voordeur is recenter. Alles in de vragende vorm stellen en dan is het goed dus:

Willen we meer of minder Baudet in dit land ?

sprietatoom | 23-03-19 | 13:05

@drastic. De context laat weinig aan insinuatie over. Net als dat de uitspraak 'Wilders beledigd de profeet Mohammed' door een imam ook een doodsvonnis betekent jegens Wilders. Dit is oproepen tot moord en terrorisme en het is strafbaar.

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 14:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Jullie nuance is me toch echt teveel gedeug. Beginnen we nu alweer de keutel in te trekken. Als het nu proportioneel was: schrorsinkje je hier schorsinkje daar, maar er zijn er toch echt in alle geledingen van de maatschappij veel meer in de problemen gekomen omdat wat ze zeiden links niet welgevallig was. En dit is indirect gewoon een oproep tot moord. De laffaard durft gewoon niet te zeggen, schiet die Baudet maar dood, maar dat was toch echt wat hij bedoelde. Dus denk nog een keer na Geen Stijl als je plotseling besluit genuanceerd te worden.

wimaa | 23-03-19 | 11:29 | 1

Het feit dat de tweet niet op andere wijze te interpreteren valt als zijnde een oproep tot moord op Baudet maakt dat het strafbaar is. Wanneer bijvoorbeeld Volkert de hele week in het nieuws zou zijn geweest vanwege zijn emigratie, dan kon er nog een beroep worden gedaan op die ambivalentie. Maar nu is Baudet met zijn Fortuyneske monsterzege de ENIGE context. Dus is het onmiskenbaar een oproep tot moord op een politicus. oproep tot terrorisme dus. Ik ga aangifte doen.

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 14:33

Nederland. Wanneer de ouders van je leerlingen je respect ondermijnen door hun kinderen te vertellen dat je harram bent. En uit frustratie zegt dat muhammed een pedo is kun je naar je baan fluiten. Maar loop je als docent te dreigen en je hoop op een moord te verkondigen zou je je baan mogen behouden. Gaaf land.

KlompBreker | 23-03-19 | 11:16

Geloof er geen snars van dat hij nu van gedachte veranderd is, 1 ding heb ik wel geleerd van die linkse gasten, ze hebben een patent op gelijk hebben en als je 80 bewezen argumenten daar tegenover zet dan sluiten ze hun oren en zingen la la la.

Deze vent gelooft dat Nederland er beter van wordt als er een tweede Volkert opstaat, en met alle tegenargumenten zal hij la la la zingen.

De enige manier om zo’n gast als deze op de feiten te drukken en te overtuigen van z’n ongelijkheid en dommigheid is financieel of via z’n baan aanpakken.

allesofniks | 23-03-19 | 11:15 | 2

Vraag me af wat zo’n schepsel er van zou vinden als er een Breivikje aan zijn deur staat. Want dat gunt hij de ander ook.

Superkwatta | 23-03-19 | 12:25

Aangifte doen wegens oproepen tot moord en tot terrorisme.

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 14:35

Erik de Vlieger wordt niet betaald om op een universiteit jonge mensen te hersenspoelen.

EnzoIshet3 | 23-03-19 | 10:42

Ah, fuck, nuance. Op het weblog dat ik zo haat dat ik het financieel steun. Is er dan niets meer waarop ik kan bouwen? Maar dat ter zijde. VVMU en satire mensen, dat is wat ons zal redden van Links en Rechts. Dat en niets anders. Zelfs de Uil van Minerva niet.

Ignatius J Reilly | 23-03-19 | 10:40 | 1

Er zijn geen aanwijzingen dat het satire betrof. Er was geen enkele humoristische context. Geen knipoog. De man is (islamitisch) geesteswetenschapper, geen cabaretier. Oproepen tot moord heeft niets meer met vrijheid van meningsuiting te maken. Het is fascisme: Verheerlijking van geweld tegen andersdenkenden. Het is fascistische AntiFa-gedachtengoed van het doel heiligt de middelen. Als we dit tolereren wordt opnieuw een moordklimaat geschapen. Doe aangifte!

Joostmochtnietsweten | 23-03-19 | 14:44

Mee eens. Moet kunnen, iedereen weet dat Volkert niet met de volgende zal doorgaan. Het is gewoon geen oproep tot moord maar een heel erg foute opmerking omdat hij Thierry niet blieft. Moet kunnen.

Maar er is nog een docent meer op non-actief en die moet zeker ook weer voor de (islamietjes) klas.

redanx | 23-03-19 | 10:34 | 1

"iedereen weet dat Volkert niet met de volgende zal doorgaan". Nou, ik niet.
Recidive is niets bijzonders en Volkert is een enge psychopaat die nooit spijt heeft getoond van wat hij deed. Dat zijn geen feiten op grond waarvan ik met stelligheid zou beweren dat hij het niet meer doet.

JvanDeventer | 23-03-19 | 10:43

Wat een stom artikel.
Dit was een oproep voor een politieke moord.
deze man geeft ook les en beïnvloed jonge hersenen.
sorry, maar hij verdiende dit.
Als een rechts persoon wordt geblokkeerd op sociale media dan is het meestal voor niets.

Jorisv1992 | 23-03-19 | 10:30 | 4

Nee, geen bedreiging of oproep. Wel een ziekelijke manier om te laten zien dat je aan de goede kanr staat.

Ik denk niet dat het verstandig is om aan het taalkundige spel mee te doen zoals "links" dat doet. Dat mondt uit in een wedstrijdje paranoïde interpreteren en voor je het weet zegt niemand meer wat.

nikolaos | 23-03-19 | 10:40

Joris, je hebt gelijk en iedereen die er anders over denkt trapt in de linkse valkuil dat alles gezegd en gedaan mag worden d=wat ter linker zijde past en niets mag wat anders is en alles wat anders is mag gedemoniseerd worden en iedereen die anders propageert mag worden afgeschoten. Links is gevaarlijk, vreselijk gevaarlijk en Klaver en Jetten c.s. zijn wolven in schaapskleren.

langzullenweleven | 23-03-19 | 11:17

Het was wel degelijk een oproep tot moord op een politicus.
Daar is geen enkele twijfel over.
Hij roept in het kader van de overwinning van Baudet om Volkert van der Graaf, links activist en moordenaar van Pim Fortuyn.

Superkwatta | 23-03-19 | 12:27
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind zo'n schorsing geen overdreven straf voor een doodsbedreiging. Ook niet na een excuus. En prima dat GeenStijl in de bres springt voor vrije meningsuiting, maar volgens mij worden hier ook nogal wat commentaren weggejorist... dus practice what you preach.

Zeeuw1867 | 23-03-19 | 10:25 | 2

Juist Zeeuw !!

aamert | 23-03-19 | 11:48

Klopt helemaal!!!

Man-Bijt-Hond | 23-03-19 | 13:04

Het linkse discriminerende en agressieve gedachtegoed van Corné Hansen is gemeengoed in ons onderwijs. Er worden veel giftige, racistsissende en naziroeptoeterende studentjes gekweekt op onze universiteiten zonder dat er wordt onderwezen wat een echte racist of nazi is, want het feitelijk bespreken van de Jodenvervolging en Nazi Duitsland is taboe op veel scholen. Een kweekvijvertje van Volkertjes dus.

agram | 23-03-19 | 10:21 | 3

Ja joh. 'racistsissende studenten op de universiteit'. Nooit wat van gemerkt. Waar heb je het over?

Diotima | 23-03-19 | 10:35

Er zijn teveel opleidingen-die-helemaal-geen-opleiding-zijn; dingen als vrijetijdskunde en communicatiekunde. Omdat die opleidingen zo leeg zijn, moet je ze wel met IETS vullen. Dat vulsel is het geouwehoer in de ruimte en veel linksen voelen zich daar prettig bij. De remedie is dus het afschaffen van de bovengenoemde "opleidingen".

JvanDeventer | 23-03-19 | 10:35

@Diotima | 23-03-19 | 10:35: Nou, Diotima, je zal het misschien niet zo gauw letterlijk tegen komen. Maar laat je eens sceptisch uit over het migratiebeleid of de islam. De relaties zijn behoorlijk bekoeld dan, alscje nog wordt aangesproken.

nikolaos | 23-03-19 | 10:43

Het selectieve OM mag hier ook wel eens gaan vervolgen. Doodsbedreiging aan een politicus. Het is nogal ernstig. En pas na de ophef de tweet verwijderd. Hij stond er dus helemaal achter dat een politicus dood moest. En daar is precies waar vvmu niet voor bedoeld is. Er zijn mensen voor minder minder vervolgd.

Wim Venijn | 23-03-19 | 10:19

Eerst dacht ik er ook zo over, mede omdat de man excuses heeft gemaakt. Toen bedacht ik me dat het eigenlijk een verkapte oproep tot moord was en het goedpraten van een andere moord. Dat kan echt niet door de beugel, hoezeer ik ook waarde hecht aan het vrije woord. Oproepen tot geweld en moord moeten gevolgen hebben, daar trek ik de grens.

Lozewoorden | 23-03-19 | 10:18

Is dit topic enkel bedoeld om te trollen? Iedereen mag denken wat ie wil uiteraard, maar het gaat hier om ongepaste uitlatingen van een docent, die hem simpelweg ongeschikt maken voor dit vak. Misschien moet hij denken aan een carrière bij de NPO, daar zijn dit soort praatjes gewoon bon ton.

Bulloch | 23-03-19 | 10:07

Een oproep tot moord doen. Dus dat moet dus gewoon kunnen? Als je daarna maar je excuses aanbied en je boodschap delete.. tja klinkt wel redelijk. Probleem is alleen het bereik dat je hebt met sm.. plus alle andere media die het nog eens onder de aandacht brengt.. dus heeft het al een heleboel schade aangericht. Tja wat moet je dan.. voorbeeldfunctie etc etc.

David000000007 | 23-03-19 | 09:52

Beetje erg hoog "deug" gehalte weer hoor GS.
Als hoogleraar heb je een voorbeeld functie dus wat dat betreft is het goed dat hij op non-actief is gezet en er even "thee" wordt gedronken.
Het is niet zo dat hij helemaal kapot gemaakt wordt door ontslag of afnemen van zijn titels of dat zijn subsidies door externe partijen worden stopgezet.
Na een week bezinning gewoon weer aan het werk.
Wat ik erger vind is dat er weer een geïndoctrineerd kind wordt gebruikt voor de propaganda van links.

boerk | 23-03-19 | 09:47 | 1

Kan iemand trouwens dat kind Freekje ontoerekeningsvatbaar stellen?

boerk | 23-03-19 | 10:10

Wat een bizar stukje. Gelijke monniken, gelijke kappen. Als een lasser van VDL na een opmerking op rechts wordt ontslagen, waarom dan niet een universitair docent op links voor hetzelfde? Tenzij zowel VDL als UU deze medewerkers terug in dienst nemen en als een blok achter VVMU gaan staan.

LibertyCity | 23-03-19 | 09:34
-weggejorist-
peter19782187 | 23-03-19 | 09:34

NEE van rossum nee,foute imams moeten ook opzouten of wil je dat die ook hun liederlijke gedachtengoed blijven verspreiden.
En daarbij hij is op non actief niet ontslagen,over een weekje is alles overgewaaid en kan die gifkikker onze jeugd weer verneuken.

vigilantes | 23-03-19 | 09:11 | 2

Die foute imams nemen hun woorden niet terug.

Joris Draaksteker | 23-03-19 | 09:25

@Joris Draaksteker | 23-03-19 | 09:25: Dat heeft deze engnek alleen gedaan omdat er teveel reuring was.Over een tijdje ,na de nodige kopjes thee kan deze zieke geest zijn gif weer verspreiden onder onze studenten.

vigilantes | 23-03-19 | 10:17

Oneens. Het was een walgelijke en impliciete oproep tot moord op Baudet. Sowieso onacceptabel, daarvoor word je hier ook gejorist en opgerot en voor minder ook.
Van een universiteitsdocent mag je helemaal meer decorum verwachten. Schorsing is terecht en ontslag ook. Opgetiefd met die Corné Hanssen.

Superkwatta | 23-03-19 | 09:10

Willen jullie méér of mínder van dit soort docenten?

Mooi! Dan gaan we dát regelen.

HypoPseudo | 23-03-19 | 09:07

Verdomme van Rossem mijn eerste stuip was .. "Neen ... kielhalen die Corné" maar na het lezen van jouw relaas moet ik je met enige schaamte wel gelijk geven, ik/we worden steeds krampachtiger en het enigste excuus/verklaring wat ik daarvoor kan bedenken is dat deze onredelijkheid een reactie is op het eeuwige gejank en geklaag van fascistisch links, sorry ik zal wat beter nadenken in het vervolg.

swebe | 23-03-19 | 08:48 | 3

Goed dat je dit inziet. Het zou elke fvder sieren om vanaf nu extreem linkse geklaag te beantwoorden met beleefde rationaliteit. Daar komen we met zn allen een stuk verder mee. Ook moeten we waakzaam zijn want de rechtse fascisten scharen zich wel degelijk onder ons, zoals de kkk dat onder Trumps hoede doet. Helaas, maar waar. Persoonlijk heb ik op Baudet gestemd omdat: 1. Minder immigratie, want dat ondermijnt de verzorgingstaat. 2. Realistischer nadenken over het klimaat en zoeken naar bétere oplossingen 3. Geen kop-in-t-zand-beleid meer omstrede Islamproblematiek. 4. NPO moet rechtser worden want is nu een linkse propagandamachine.
Maar ik hoef fascisme er niet gratis bij te hebben. Danku! En hoe je hetvwend of keert, de speech van Thierry flirte zoveel met fascisme dat ik bijna direct spijt kreeg van mn stem. We zullen moeten zien of hij kan polderen of yit is op totalitaire macht. Ik vrees mede dor zn speech het laatste

ventilatiesysteem | 23-03-19 | 09:34

@ventilatiesysteem | 23-03-19 | 09:34:oh en de EU natuurlijk dat zélf een totalitair gedrocht is. Maar laten we t ene collectivisme aub niet vervangen met t andere

ventilatiesysteem | 23-03-19 | 09:39

Even los van de vraag of deze marginale universitaire taxpoetverbrander moet wieberen - absoluut wat mij betreft - het is wel mooi te zien hoe links de weg even totaal kwijt was van de week. Flink aangekomen die uitslag. Als een mokerslag. Nu de EU verkiezingen nog. Gaat mooi worden.

HaatbaardKnipper | 23-03-19 | 08:27

Een docent die "zou hebben gezegd" dat volgens hedendaagse normen trouwen met een 8-jarige pedofilie is wordt zonder wederhoor maanden geschorts. Over censuur gesproken! Dat is onrecht, ga je daar druk over maken. Een docent die politieke moord als antwoord op ongewenste verkiezingensresultaten ziet hoort niet voor een klas thuis maar in een TBS kliniek.

Doe_eens_normaal_man | 23-03-19 | 08:21 | 1

Oproepen tot moord op rechts is dus minder erg dan een eventuele ''beledigende '' opmerking over de pedofilie van een religieus figuur van 1400 jaar geleden.

pga | 23-03-19 | 10:01

Op internet oproepen tot geweld, daar waren we toch zo tegen? Laat deze docent maar een paar maanden op de bank zitten, heeft ie verdiend.

Vrouwtje_haram | 23-03-19 | 08:19

Pleur op met die gast! Iedereen mag van mij andere opvattingen hebben, maar er zijn grenzen.

Ik zou zo'n docent op staande voet ontslaan. En dat zou ik evenzo doen wanneer een FvD-er zoiets over Jesse Klaver of Kuzu zou schrijven.

Kom op zeg, je bent toch gewoon niet goed bij je hoofd?!

Wie is hier nu de fascist?

HypoPseudo | 23-03-19 | 08:16

Niet mee eens, met deze column van GeenStijl.
Dat deze man "zijn excuses" aanbiedt is nikszeggend. Hij moet wel.
Maar deze uitspreaak is ZEER veelzeggend en hij heeft zich ermee volledig gedisqualificeerd JUIST voor zijn huidige positie!. Hij is docent, geesteswetenschappen nog wel, en vergiftigd waarschijnlijk dagelijks studenten met deze manier van denken. En reken maar dat dit geen type foutje was.

Gerf | 23-03-19 | 08:15 | 1

Juist. En als je daarbij optelt dat meneer ook nog 'islam' studies geeft, vrees ik dat hij al de nodige griezels heeft afgeleverd aan de maatschappij.

Pierke Pierlala | 23-03-19 | 11:02

Misschien ook ff linkje naar waar deze Erik de Vlieger oproept tot (politieke) moord?

Bat-Adam | 23-03-19 | 07:58

De tweet roept op tot moord.
Politieke moord.
Door een leerkracht.

Volkomen terecht dat deze man geschorst is.

Bat-Adam | 23-03-19 | 07:49

Ik deed altijd aan zelfcensuur in mijn onderzoeken op de universiteit. Een onwelvallige rechtse uitkomst van een onderzoek leidde meestal tot een veel lager cijfer dat had ik in het eerste jaar al door. Dit soort vooringenomen docenten helpt niet bij het ontwikkelen van een "echte" academische houding. Schorsing daarna ontslag is de juiste stap in deze. Oproepen tot moord horen natuurlijk niet in de academie of op het internet thuis.

zeertegendradig | 23-03-19 | 07:44

Wat heeft Kermit de Theedrinkert hier eigenlijk mee te maken?

Montgomery Burns | 23-03-19 | 07:37 | 1

wat niet?

HaatbaardKnipper | 23-03-19 | 08:21

De hypocrisie. Lang ook niet zon verdeeldheid onder de lezers gezien.

Balgesjaakt | 23-03-19 | 07:34 | 1

Ben het eens met je. Probleem is alleen dat als het rechts is de persoon geschorst wordt zonder wederhoor. Een politicus van rechts voor de rechter staat. Friezen DNA wordt afgenomen. En alles wat links gefrustreerd is overal mee weg komt. En dat steekt.

Rotterdammert1965 | 23-03-19 | 08:28

Het hek lijkt van de dam. Na de zogenaamde ziekelijke grap die terecht gestraft wordt, want straffen helpt en mag het Nederlandse volk verwachten dat van gemeenschapsgeld betaalde professionals als zodanig tewerk gaan, nota bene in een voorbeeldfunctie voor leerlingen die nog een eigen mening moeten vormen met behulp van onbevooroordeelde leermeesters, nu weer een oproep van dhr de jonge om FVD in een kwaad daglicht te stellen. En niet alleen het FVD maar allen die erop gestemd hebben. Met alle gevolgen van dien, zie wat er de afgelopen jaren met PVV stemmers gebeurd is. Dergelijke uitlatingen zouden gevolgd moeten worden door aanklachten wegens smaad en laster, zoals onze Hiddema in een vroegtijdig stadium ook gedaan heeft. Hele bevolkingsgroepen demoniseren, het kan allemaal in Nederland, dat ooit vrije land, inmiddels afgegleden tot een totalitaire, indoctrinerende, discriminerende (wegens politieke overtuiging) onrechtsstaat. Het is te hopen dat bij de komende landelijke verkiezingen PVV en FVD nog aanzienlijk zullen groeien maar dat kan volgens mij alleen als de programmering van de staatsomroep op korte termijn drastisch wordt herzien. En natuurlijk elementen als deze leraar snel uit het onderwijs geweerd worden. Geen politieke meningen opdringen aan de jeugd maar objectieve feiten, als de (on)betaalbaarheid van de massa immigratie of de logica van de (non) invloed van de mens op het klimaat,of de hetze die al decennia onterecht gevoerd is tegen kerncentrales. Alleen dan is er hoop voor dit land (je).

SlimmeBelg | 23-03-19 | 07:32 | 2

Exact!

HypoPseudo | 23-03-19 | 07:55

Het grote onnozele deel van de kudde wordt geïndoctrineerd door onderwijs en MSM om links te stemmen. Dat zul je moeten aanpakken anders blijft het dweilen met de kraan open.

Superkwatta | 23-03-19 | 09:14

Wat het vooral aangeeft is hoe ver politieke correctheid is doorgeschoten. Met een misselijke comment op het internet staat vandaag de dag dus je levensonderhoud op het spel te staan. Niet bepaald een omgeving waar ik me prettig bij voel. Maargoed, eerder was de dubbele standaard duidelijker; mensen op rechts mag je wel dood wensen, maar als je iets over linkse politici of buitenlanders valt de halve maatschappij over je heen. Als ik er iets positiefs aan moet ontdekken is het wel dat hierin wat meer balans lijkt te komen. En misschien dat universiteiten minder sektarisch linkse haatpaleizen worden waar ook ruimte is voor andere denkbeelden. Ik weet het, ik ben wel heel optimistisch, maar wie weet.

bulk | 23-03-19 | 06:22

Waarom een doodwensing ? We leven in een democratie waar verschillende meningen en inzichten zijn , nou en ? Als je het niet toestaat dat er verschillende meningen en inzichten zijn krijg je een dictatuur zoals Noord Korea , ga dan daar heen !

Minus Richels | 23-03-19 | 05:03 | 1

Gewoon vertrekken zou al voldoende zijn. Maar geloof maar niet dat er 1 land op de wereld is waar je je eigen broek niet op hoeft te houden. Niet voor niets is Nederland zo'n populaire reisbestemming voor profiteurs. En dat moeten we met zijn allen maar goedvinden. De kentering lijkt te komen.

SlimmeBelg | 23-03-19 | 07:36

metallerespect | 22-03-19 | 22:06: "Ik meende 'Where are you Lee Harvey Oswald..." al op een muur geschilderd gezien te hebben toen Reagan potus werd."

Precies! En bij Amerikaanse demonstraties tegen de Vietnamoorlog ten tijde van President Lyndon B. Johnson (~1967) werd er ook al gedemonstreerd met de slogan "Lee Harvey Oswald, where Are You Now?". Als ik me goed herinner, zag ik de slogan zelf voor het eerst bij de grote kernwapendemonstraties begin jaren '80. Hoe dan ook, het lijkt er op dat de gewraakte docent zijn klassiekers gewoon kent, en het dus als grappig bedoelde - wat in dit tijdsgewricht een ongelukkige inschatting was, maar hem (en dat zeg ik als FvD-stemmer) zeker niet de kop zou moeten kosten.

GnottoBlotto | 23-03-19 | 03:37 | 1

Wat een hoop assumpties. Daar kun je toch geen fatsoenlijke redenering op bouwen.
De man roept gefrustreerd op tot moord op een politicus, afvoeren die gek.

Superkwatta | 23-03-19 | 09:16

Hierbij neem ik mijn comment terug waar ik een 13 a 14 jaar geleden een perma voor kreeg , en nu ik een maandje of 3 of zo weer terug ben en nog steeds zwitsal heb ik ook al weer een paar weg gejorist achter mijn naam . Alleen riep ik nergens om vergelding , maar waren het louter snedige opmerkingen , zoals : dat ik het heerlijk vond om de zure reacties van slinks te lezen ivm de winst van het FvD , en dat ik er van genoot als zij nu slecht in hun vel zaten . Tja .

ghetto-is-back | 23-03-19 | 02:34 | 2

Ik ben weggejorist en opgerot wegens begrip en sympathie voor de acties van psv supporters jegens kinderfeestbedervers. Selectieve verontwaardiging dit artikel van van Rossem.

Superkwatta | 23-03-19 | 09:18

Waardeloos inderdaad !

ghetto-is-back | 23-03-19 | 10:57

Woorden terugnemen en dan is het goed???
Dus als ik zeg dat van Rossem door 4 paarden uit elkaar getrokken moet worden, oh nee ik neem mij woorden terug! Dan is alles goed?
Waarom wordt ik dan gejorist ipv dat ik de kans krijg mijn woorden terug te nemen?

ZwarteDag | 23-03-19 | 02:17 | 2

Wat voor paarden? Friese paarden? Zwarte paarden? Biefstuk paarden?
Zo kom ik niet verder.

Shareholder II | 23-03-19 | 02:30

@Shareholder II | 23-03-19 | 02:30: Duh! Arabieren natuurlijk!

ZwarteDag | 23-03-19 | 12:31

Ik ben voor totale vrijheid van meningsuiting dus dhr Hanssen mag dat zeggen. Mijn punt is dat de universiteit zo onprofessioneel reageerde: nl. gesprek.

Deze vermoordwens, want dat was het, is dusdanig enstig, dat er minimaal een voorlopige schorsing op hoorde te volgen, al was het alleen al om aan te geven dat men de zaak echt ernstig opneemt en inziet dat academia een bepaalde verantwoordelijkheid heeft t.a.v. normen en waarden gestoeld op wetenschap en niet op ideologische oog- en oorkleppen

Bovendien zagen we dat dhr. Hanssen in de Islam-hoek zit qua werk, ook dat verergert de zaak nog eens extra, want de gedachte aan Mohammedanofilie dringt zich dan sterk op. M.i. een extra verzwarende factor.

Ja, er is sorry gezegd, maar da's verdraaid makkelijk gezien de situatie, achtergrond is tenslotte een moord met een politieke doelstelling. De excuuscultuur tiert mij af en toe te welig en mag hier even een tandje terug.

Ook geeft het aan hoe verschillend er in vergelijkbare sectoren greeageerd wordt. Een docent die compleet verhuftert word door een leerling zit thuis en in een ander tak van opleidingssport gaat men slechts een goed gesprek houden. Maakt het extra navrant.

Wie is Thijs Römer? Dat is een "paspop" die geleerd heeft zijn eigen ikkie als marionet ter beschikking te stellen aan mensen die wel iets te zeggen hebben. Kortom een acteur. Ja, spijt me maar heb geen hoge pet op van acteurs. Heb film van 06.05 niet gezien. dus geen idee.

Overigens, als één persoon een idiote opmerking maakt dan is dat geen goedpraatvrijbrief voor een ander persoon die dezelfde gedachtestront produceert. Beiden zijn en blijven fout.

Ik zeg niet dat hij definitief ontslagen moet worden.
Doe er mee wat u wilt. Evocatus

Evocatus | 23-03-19 | 01:37 | 5

@Shareholder II | 23-03-19 | 02:16: dat is jouw mening.

upbeat | 23-03-19 | 07:48

Corné Hanssen riep Volkert op tot een klusje. En dat was geen bruin brood halen bij de bakker.
Corné Hanssen hoort ontslagen te worden.

Superkwatta | 23-03-19 | 09:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Als zo’n hoger opgeleide zijn baan moet verliezen omdat hij als totaal gefrustreerde niet met social media kan omgaan, zou ik eerst het gesprek aangaan met de man in kwestie. Misschien dat hij zijn twitteraccount kan stop zetten.
Ik denk dat deze docent een bekende is in het D66 milieu.

beter-laat-dan-nooit | 23-03-19 | 01:29

Baudet ernstig bedreigd en in gevaar gebracht. Grote reputatieschade toegebracht aan zijn werkgever. Twijfel gezaaid aan zijn eigen capaciteiten als universitair docent. Het valt de universiteit niet kwalijk te nemen dat ze disciplinaire maatregelen treft.

De Geus | 23-03-19 | 01:22

Helemaal gelijk, ik zou willen dat ik leefde in een wereld waar mensen snappen hoe het internet werkt. Helaas voor de man heeft links het stigma gecreëerd met het misplaatste ego dat ze wel even verheven over hun eigen vallen heen zouden zweven.

ach ja, bekijk het aan de positieve kant, als hij maar snel genoeg ontslagen word bestaat de baantjescarrousel nog om hem een leuk plekje aan te stellen.

thomiozo | 23-03-19 | 01:15

Niks daarvan.

Dit is een mooi moment om een voorbeeld te stellen.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 01:03

van Rossem , de sorry en excuse cultuur uit de jaren 80 .. die ken je vast . maak een foutje , dingetje , beledigen , iets kapot maken etc etc het woord sorry en excuse was genoeg . totdat het een vluchtige kreet werd . je kwam er mee weg ook als je het niet meende.
Excuses nooit aanbieden is mijn devies aan mijn kinderen .
jaja..
Je legt uit waarom je zoiets zegt zodat men kan zien over het waarom .
lomp gedrag en waarom als iets kapot gaat , dronken en vandalisme , waarom beledig je iemand , waarom wil je Volkert , dan zal je na moeten denken over jezelf // zelfreflectie .
Kijk van Rossem dat mag hij gewoon gaan uitleggen en evt.zeggen dat hij spijt heeft want spijt is als verstand wat later is gekomen.
Of hij zegt gewoon dat hij een pleuris hekel aan hem heeft en een minderwaardigheidscomplex heeft of zich verheven voelt en neemt de evt gevolgen voor lief .
Dan is het oprecht klaar.
Want laten wij eerlijk wezen.. ook links heerst en draagt uit op de Unie. en een kleur of geloof opdringen hoort daar niet .
De cultuur is waarschijnlijk zo ver heen dat hij hiermee punten kon scoren.
Dat willen wij horen en geen sorry en excuses want dan is het weer wachten op de volgende .
zo zit ik erin . "no sorry"

Baron de laclou | 23-03-19 | 00:56

Zolang Wilders tot in lengte van jaren moet worden lastiggevallen door het OM vanwege Meer of Minder, kan het niet zo zijn dat je ongestraft om Volkert kan roepen omdat je Baudet niet mag. Beetje jammer van Rossem. In dit geval zit je er flink naast.

DanskeRob | 23-03-19 | 00:44 | 3
-weggejorist-
gringo-brd | 23-03-19 | 00:48

volkomen mee eens.

Trumme | 23-03-19 | 02:14

Exact!

HypoPseudo | 23-03-19 | 08:01

Noblesse oblige. Was het een postbode of een advocaat geweest, geen centje pijn. Hier hebben we te maken met een academisch docent. Een vooringenomen docent die kennelijk andersdenkenden niet tolereert, die horen niet in zo'n omgeving: wegwezen.

Plakbakbloedworst | 23-03-19 | 00:36 | 5

Oneens. Mischien is deze kleautzak wel een reaguurder bij geen stijl in de eerste jaren. Voordat deze discussieside werd getrolt door figuren uit de npo/vara/joop hoek.
Vroeger wenste we dat soort lieden ook deaud. Voor Joris is het gewoon makkelijk geef zo’n eikel gewoon een permaban. Voor het bestuur van de uvu... Laat hem zijn mobieltje inleveren onder werktijd.

beter-laat-dan-nooit | 23-03-19 | 01:46

Het gaat hier niet om wat deze man gezegd heeft maar hoe zijn wereldbeeld in elkaar steekt. Je mag wat mij betreft alles zeggen, daar mag nooit een verbod op komen. Alles wat je zegt heeft echter wel consequenties.

Plakbakbloedworst | 23-03-19 | 10:29

Het gaat hier niet om wat deze man gezegd heeft maar hoe zijn wereldbeeld in elkaar steekt. Je mag wat mij betreft alles zeggen, daar mag nooit een verbod op komen. Alles wat je zegt heeft echter wel consequenties.

Plakbakbloedworst | 23-03-19 | 10:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Als docent wordt hij geacht na te kunnen denken, maar dat mist hij blijkbaar. Als de profeet beledigt wordt, nou ja , dan is de hel los. Volkert ,de rat, erbij halen is ronduit smerig, dus wat mij betreft kan hij de ww in, sorry de bijstand, Eigen schuld is geen ww, behalve bij de ambtenaren. , dus wachtgeld, wij betalen...

gringo-brd | 23-03-19 | 00:36

Die UU lul moet ontslagen worden . 1 Pim is al teveel . Vuilnisman , kan die UU lamlul ook mee naar de verbrandingsoven ? ( kan/mag dat wel ???)

FrankOngerust | 23-03-19 | 00:16

Vrijheid van meningsuiting is niet ongelimiteerd. Een mens moet wat mij betreft alles kunnen zeggen, maar mag er dan vervolgens ook op aangesproken worden als bepaalde grenzen overschreden worden. Die grenzen zijn oproepen tot geweld. En oproepen tot geweld, dan wel tot moord, is dan ook strafbaar in Nederland.
Zie de tweet-collage van Annabel Nanninga. Context is belangrijk. En in deze context is "Volkert, waar ben je" een oproep tot moord.
Hij mag van mij twitteren dat hij Baudet een lul vindt, dat het gedachtengoed niet deugt, enz tot hij een ons weegt. Oproepen tot moord gaat echter wel over de grens.
Als ik hetzelfde getweet had met een plaatje "Sylvana Simons verkozen" had de politie hier de deur ingetrapt. (En terecht).

TheEgg | 23-03-19 | 00:13 | 2

een docent heeft een voorbeeldfunctie, als hij blijkbaar te stom is om na te denken komt een sorry ook niet meer over, hij wil zijn hachie redden , gewoon ontslag weg ermee

gringo-brd | 23-03-19 | 00:38

Onaanvaardbaar.
Een universitair docent die facebook gebruikt!

zwenkwieltje | 22-03-19 | 23:58 | 1

Ja de trol moet weg. Het gif is al verspreid.

Rdock | 23-03-19 | 00:02

Het “ uilskuiken” weet donders goed dat hij verkeerd zat en openlijk tot agressie/ moord oproept.
Maar laat dit een wijze les zijn en ik hoop dat hij zijn nare denkbeelden vooral voor zichzelf houden.
Het neemt een speciaal ras om tot een Minerva uil te groeien, de rest blijfen uilskuikens.

Datgingniegoed | 22-03-19 | 23:58 | 1

vraag je ook af over het waarom .. het is een statement in zijn groepje dat wellicht goed kon vallen . of hij zichzelf een ubergutmensch voelt met zijn studie Arabica etc.

Baron de laclou | 23-03-19 | 01:02

Sinds Baudet heeft gewonnen waait er ineens overal een kille linkse wind... Zo grappig maar vooral sneu.

Rdock | 22-03-19 | 23:57 | 1

Eerder gevaarlijk

Rotterdammert1965 | 23-03-19 | 08:34

Ik heb tot nu toe nergens iets in de overige kranten over deze affaire gelezen. Ook niks bij Joop (daar maken ze zich alleen druk over "extreem rechts"). Stel je voor dat Sylvana Simons nou zo'n bedreiging van een universiteitsdocent had gekregen, dan was het beslist niet zo stil gebleven. Zo zie je maar weer hoe links en eenzijdig de media zijn.

Overigens gaat Van Rossem hier echt de mist in, zoals al afdoende betoogd door bijna alle reaguurders, die argumenten ga ik hier niet meer herhalen.

Argyronauta | 22-03-19 | 23:52 | 1

Ja, over dit gevalletje heerst oorverdovend krekelgeluid in onze "objectieve" media... De eerste die iets soortgelijks zou tweeten over Anders Breivik en Freek de Jonge heeft na het indrukken van "send" niet eens meer de tijd om zijn tandenborstel te pakken, zo snel zit hij bij Bubba in een krappe cel....

Brou Is Back | 23-03-19 | 00:04

Wat gij niet wilt dat een FvD'er twiet, twiet dat zelf ook niet.

Nadenken! De minister heeft het &$@*# voor de hele universitaire wereld op staan nemen en dan stuur je dat. Verstuur regelmatig toch maar niet die tweet terwijl je vingers jeuken. Het mag wat mij betreft best consequenties hebben als je dat met zo'n functie tweet.

jip_86 | 22-03-19 | 23:52 | 1

Klopt want dat soort types indoctrineerd (al vanaf de basisschool) onze kids. Zum kotsen!

Rdock | 23-03-19 | 00:00

Hé Van Rossem, wat is dit voor apologetisch gezwets (excusez le mot)? Wilders wordt voor de rechter gesleept alleen omdat hij (beter: zijn publiek) om minder Marokkanen roept; niet om ze te vermoorden of met fysiek geweld het land uit te rossen, nee, gewoon minder. Minder toelaten, minder kinderen laten krijgen, met zachte incentives verlokken terug te keren naar het land waar ze nóg een paspoort van hebben.
.
En nu poneer jij de stelling dat een universitair docent, die oproept tot niets minder dan moord, zijn baan terug moet krijgen? Deze man is geen tokkie, hij had beter moeten weten voordat hij die tekst intypte. Iedereen met meer hersens dan een garnaal of een voetbal-hooligan weet inmiddels dat oproepen tot geweld strafbaar is!
.
Deze idioot moet niet alleen zijn baan kwijt raken maar ook zijn vrijheid, voor een jaartje of zo. Dan komt hij meteen eens in aanraking met het geteisem waar de FvD dit land van wil verlossen.

Brou Is Back | 22-03-19 | 23:50 | 1

Dat noemen we relativeren en vergeven. Iets wat op rechts sowieso beter lijkt te gaan.

Brentjeee | 23-03-19 | 00:16
-weggejorist-
Ronnie D. | 22-03-19 | 23:41 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Wobbelplatte | 22-03-19 | 23:34

DE fout die mensen keer op keer maken is dat ze de twitters en facebooks gebruiken terwijl ze met hun hoofd bezig zijn. In mijn hoofd vinden wel vaker dingen of gedachtes plaats maar dat betekent niet dat je dat ook aanniemand kenbaar wilt maken. Maar het is net alsof men niet goed beseft wat zoiets op twitter zetten allemaal kan veroorzaken. Erhoeft maar 1 gek, 1 fanatiekeling die denkt: weet je wat? Ik ga ervoor!

Je ziet gewoon precies hetzelfde gebeuren als bij Fortuyn, er is iemand die veel mensen blijkbaar aanspreekt en dat bevalt de mensen die graag alles willen houden zoals het is niet zo. In hun ogen is veel of te veel verandering eigenlijk geen optie. Ik ben echt benieuwd hoe dit gaat gaan bij de volgende 2e kamerverkiezingen als de populariteit gelijk of gestegen is tov nu. Hou mn hart vast.

Theo? | 22-03-19 | 23:33

Van Rossem, neemt u ook in uw overwegingen mee dat Professoren ook schrijvers zijn?
Dit is niet een Jan Lul die wat roept op FB, maar iemand die beroepsmatig artikelen schrijft, onder peer-review, en daarin weloverwogen zijn woorden kiest.

Dit was er niet eentje uit de categorie "ik was boos dus ik riep heel hard peop!".

Deze meneer is dusdanig geradicaliseerd dat hij kennelijk vindt dat Volkert het land een dienst heeft bewezen. En dat we zijn hulp weer nodig hebben.

Hier mag de politie best even de thermometer erin steken en de boel doorlichten.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 23:30 | 2

ja, vervolgen die onderwijzer in anarchisme

gringo-brd | 23-03-19 | 00:42

Nog niet zo bekeken maar inderdaad. Impliciet zegt deze docent inderdaad dat de moord op Pim een goede zaak was, en dat we herhaling nodig hebben. De moord op Pim een goede zaak vinden is niet een gedachte die onvrijwillig even opborrelt net op het moment dat je een berichtje schrijft. Die man hoort thuis in een TBS kliniek, niet voor een klas.

Doe_eens_normaal_man | 23-03-19 | 08:33

Nee van Rossem, je slaat de plank mis.
Dit is geen tweet van Pietje Puk uit Tietjerksteradeel maar van een universitair
docent die dagelijks onze kinderen onderwijst c.q. indoctrineerd.
Die man moet gewoon wegwezen met zijn giftige uitspraken.
Ophouden met dat zachte heelmeesters gedoe, lik op stuk voor deze klojo.

oakmont | 22-03-19 | 23:22 | 1

Hopelijk indoctrineerT hij ze wel met een T, verder helemaal eens!

Brou Is Back | 22-03-19 | 23:55

Geweldig stuk, Van Rossem. Kom op mensen, dat eisen van ontslag bij elke poep en een scheet: houd daar eens mee op!

Amsterdamsko | 22-03-19 | 23:18

Ik ben het heel vaak eens met van Rossum, maar een 'sorry' van een docent van een universiteit voor een verkapte oproep tot moord is niet genoeg.

Crusher | 22-03-19 | 23:17 | 2

Dit dus, het was gewoon een doodswens dus vraag mij af hoe hij dan nog les zou kunnen geven.

joris12345 | 22-03-19 | 23:32

helemaal mee eens, wegwezen...……………..

gringo-brd | 23-03-19 | 00:43

Prima resultaat. Beetje daglicht is goed voor de hygiene.

En neen, die man hoeft zijn baan niet terug te krijgen. Binnen de universiteiten zit een harde linkse kliek van etters die andersdenkenden buitenhoudt, vooral op gebied van Islam en Global Warming. Met uitlatingen als dit, kun je op je vingers natellen: dan heb je vast 1 van de ergsten te pakken.

Dit soort daar horen geen belastingcenten naartoe te gaan. Eruit met die vent.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 23:06 | 1

100% mee eens

gringo-brd | 23-03-19 | 00:43

De tweet die deze docent de wereld in heeft gestuurd, zit op het randje van aanzetten tot dodelijk geweld. Een strafbaar feit. Hij hoeft er van mij niet juridisch voor vervolgd te worden, maar het verliezen van zijn baan vind ik heel goed te rechtvaardigen. Temeer omdat hij een positie bekleedt waarin hij jonge mensen kan beïnvloeden. Gewoon op straat zetten en niet meer naar omkijken.

Phat_Phuc | 22-03-19 | 23:04 | 2

Volgens mij was dit niet op het randje, maar behoorlijk er overheen. Wilders staat nog steeds voor veel minder voor de rechter!

Brou Is Back | 22-03-19 | 23:56

@Brou Is Back | 22-03-19 | 23:56: inderdaad, voor veel minder minder minder.

Doe_eens_normaal_man | 23-03-19 | 08:34

De een roept impliciet op tot moord en komt weg met een formele, rituele berisping ( van mensen die het niet eens heel diep in hun hart volledig met hem eens zijn) en bij een ander die aanzienlijk minder ver gaande kreten uit liggen de voorgedrukte aangifteformulieren klaar en gaan burgemeesters hun adepten voor in deugdstoeten. Bij de ander trekt het OM de meest vergezochte zaken uit de kast en bij de één wordt de aangifte niet eens serieus genomen. Nederland, er moet iets héél hard veranderen.

bisbisbis | 22-03-19 | 23:03
-weggejorist-
borealus | 22-03-19 | 23:02 | 1

Die haatdocent heeft helemaal geen spijt.
Het enige wat hem spijt is dat hij nu zelf onder vuur ligt.

Alco-de-Holist | 22-03-19 | 23:00 | 1

hij ziet de bui al hangen, bang voor het verliezen van zijn hachie, eruit met die man hoort niet thuis in het onderwijs

gringo-brd | 23-03-19 | 00:46

Deze "docent" heeft heel goed geweten wat hij de wereld in wilde slingeren, namelijk een quasi grappige opmerking over het neerschieten van een politicus waar hij het niet mee eens is. Hij verpakte het nog een beetje (hij is niet helemaal gek) met een domme kreet, maar had deze reacties niet verwacht. Erger nog, deze man is docent, verantwoordelijk voor het opleiden van jonge (beïnvloedbare) mensen. Als volwassenen heeft hij een voorbeeld. Scholen roepen ouders naar school om te vertellen welke acties de school van plan is te ondernemen toen er een privé naakt foto van een docente via social media werd gedeeld door leerlingen. Van links tot rechts roeptoetert men dat de jeugd verstandig en goed moet leren omgaan met social media. Nu slingert een volwassene, een docent, min of meer een doodsbedreiging de wereld in. Dat kan echt niet en ik geloof er niet in dat een dergelijke persoon het in de toekomst niet weer zal doen. Dat doet hij dan maar privé, maar deze man is niet geschikt onbevooroordeeld voor een groep studenten te staan. Het is weliswaar een docent in een fopstudie, maar niet zo dom dat hij de gevolgen niet kan overzien. Een bijzonder slecht voorbeeld voor de jeugd (en volwassenen). Het geeft een volkomen verkeerd signaal om ongestraft van alles de wereld in te slingeren en vervolgens "sorry" te roepen. De schade is dan al aangericht.

Ruikbaard | 22-03-19 | 22:57

En toen was daar de schutter daar en deed dat waar Hanssen toe aanzette..... en toen ? Ik denk dat hij liever zijn congé bij UU zou kiezen achteraf.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 22:46

Nee Van Rossem, dit is dus de plank finaal mis slaan. Dit gevaarlijk linkse sujet laat nu zijn ware aard zien, door op te roepen tot geweld en wellicht zelfs moord. We hebben genoeg mensen (van de rechterflank) gezien die voor veel minder (minder... minder...) veroordeeld zijn tot racisme, of van hun bed gelicht zijn voor het maken van een tekening. Tevens wordt iemand die kritiek heeft op het klimaat of de islam, een ontkenner of fobist genoemd en kan hij/zij bij een sollicitatie het vaak vergeten. Tel daarbij de talloze bedreigingen uit linkse hoek en het plaatje is rond.

Dit sujet heeft een maatschappelijke rol én wordt geacht anderen te trainen/op te leiden, vanuit een zo neutraal mogelijk perspectief. Dat lukt dus totaal niet en daarom is hij compleet ongeschikt. Ontslag op staande voet is gerechtvaardigd (wegens strafbaar feit + imago schade UU). Ik acht deze man zelfs niet in staat om postbode te worden, omdat hij wellicht onwelgevallige post (niet de blauwe brievenbrigade) stelselmatig achter zou houden.
Wellicht is het schoonmaken van dixies op festivals en bouwplaatsen beter op zijn plaats voor hem.

Rutan | 22-03-19 | 22:42

Iemand die geesteswetenschappen doceert en dan deze opmerking denkt en plaatst?
Die kan toch niet geschikt voor zijn werk zijn?
Die heeft zelf nog veel te veel te leren.
Maar ja mossels en hun knuffelaars mogen meer dan autochtone Nederlanders in dit land.
Hopelijk gaat FvD daar eens wat aan doen. Aan de discriminatie in eigen land.

watergeus | 22-03-19 | 22:41

Blijft natuurlijk een vervelende uitspraak van die docent. In mijn reactie in het eerdere item van vandaag vroeg ik mij al af of hij dit niet in het kader van de vrijheid van meningsuiting mag zetten. Ik kreeg daar nogal wat kritiek op. Over het algemeen was de docent al veroordeeld. Nu zijn de comments wat genuanceerder.

Mannes | 22-03-19 | 22:39

Nee, Geenstijl, dat was pure opruiing. Bij de volgende verkiezingen doet hij het "per ongeluk" weer. Haatzaaiers moeten we niet willen. Nergens. Punt.

Bijtendehond | 22-03-19 | 22:38 | 2

Is de UU dan een haatpaleis? Cornetto's opmerking vond geen gehoor, buiten verontwaardigde jankballen op rechts.

Diotima | 23-03-19 | 03:01

Van Rossem is een hypocriet. Zolang een politicus binnen de vvmu vervolgd wordt voor uitspraken op een verkiezingsavond dienen dit soort linkse ratten .net zo hard te worden aangepakt..

The2Amendment | 22-03-19 | 22:33 | 1

Hij is dus niet hypocriet want hij vindt dat in beide gevallen niet tot vervolging moet worden overgegaan.

hustler01 | 22-03-19 | 23:05

Excuses zijn gelul. Sorry en alles is over? de lul wordt gedacht en betaald om na te denken maar zijn studie zit hem in de weg. Als Hitler nog had geleefd bood die ook excuses aan.
Morgen meld hij zich aan bij een schietclub zoals ook gezegd.

Alt | 22-03-19 | 22:31

Ik vind dat de universiteit helemaal niet doorschiet, dit is het enige juiste wat ze konden doen: die sukkel op non-actief zetten. Want die doet namelijk nou nét waar iedereen zo bang voor is: de sfeer van 2002 weer oproepen, demoniseren, iemand vogelvrij verklaren.

Zenzeo | 22-03-19 | 22:31

Je kan hem beter gedwongen op laten nemen en ff goed laten onderzoeken.

Ik_lul_maar_wat | 22-03-19 | 22:30

Morgen roept een moslim op Twitter:
''Waar is Mohammed B.?"

Biedt een dag later excuses aan .

Dan weer zo'n artikel?

Als het zo uitkomt draait iedereen .
Deze UU docent heeft gewoon eieren voor zijn geld gekozen.
Als je om Volkert roept moet hij de eventuele gevolgen weten of hebben gehoopt.
Deze man moet op non-actief.

pga | 22-03-19 | 22:29

Trouwens, jullie/wij hier zijn ook deels verantwoordelijk voor hoe (en of) sommige dingen op/in andere media komen. GS aandacht genereert soms ook aandacht op andere plekken.

Dwz er is hier ook ophef veroorzaakt over die uitspraak, en andere media haken er soms op in omdat ze zien dat iets leeft onder de bevolking.

Hopelijk krijgt FvD hetzelfde voor elkaar in de politiek.

Het belerende toontje mag dus m.i. wat minder..

Ps. Maar vooral niet stoppen met ophef te veroorzaken!

Kleine_Deugniet | 22-03-19 | 22:28

Nou nou. Wat een ophef en lange tenen over een domme opmerking van die mijnheer. Ja, zoiets kan verkeerd opgepakt worden als een nog grotere gek dit serieus gaat nemen, maar geef deze man zijn baan terug. Zoiets zal hij wel niet meer flikken.

LimbabweWillem | 22-03-19 | 22:28

Wat een kut stuk!

Ernstige Zaken | 22-03-19 | 22:20

Misschien dat van Rossem wil testen hoe volgzaam of hoe standvastig de reaguurders zijn.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 22:19 | 1

Dan heeft hij het afgelopen jaar zitten slapen.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 22:20

Je moet van een mug geen olifant maken. Die kwibus heeft sorry gezegd en is al goed voor lul gezet. Waarschijnlijk was zijn opmerking slechts een mislukte poging tot humor (links en humor is ook nooit een goede combinatie).

kunstliefhebber | 22-03-19 | 22:17 | 3

Of een gelukte poging op te roepen tot geweld.

Zenzeo | 22-03-19 | 22:33

Hij nodigt een veroordeelde moordenaar uit om het nogmaals te doen; nog een volksvertegenwoordiger.
En dat het een poging tot humor was, dat maakt het *minder* erg? Juist...
Ik zie dat toch anders.
Dit was geen mug. Hiermee gaf deze meneer ook in 1 keer aan hij denkt dat Volkert de eerste keer het land een dienst had bewezen. Als dat je eerste reactie is op de uitslag van vrije verkiezingen, dan mag dit gevalletje vanuit de Faculteits Raad in 1 keer door naar het politie bureau.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 23:16

Niks mug. Wat dit sujet deed is aanzetten/oproepen tot moord en dat mag niet. Staat in de wet.
.
Het bewijst maar weer eens wat voor idioten en onbenullen er tegenwoordig docent aan een universiteit kunnen worden, want tegenwoordig weet zelfs de grootste tokkie dat je voor dit soort oproepen bezoek van de politie kan verwachten. Natuurlijk alleen als het gaat om oproepen tot geweld jegens linkse politici en Moslims, want rechtse politici en witte blanke mannen kunnen (vrijwel) ongestraft bedreigd en vermoord worden in dit land, maar goed.

Brou Is Back | 23-03-19 | 00:18

Deze docent gaat (al is het op persoonlijke titel) te ver, en krijgt daar terecht gedonder mee. Ik doe zelf niet aan twitter, insta, facebook en al die troep; het is nooit professioneel op je op sociaal media te begeven met je persoonlijke overtuigingen.

Deze man krijgt nu een flinke douw, en non-actief is een prima methodiek vanuit de werkgever. Straks een stevig gesprek en hij kan weer aan het werk.

Dat gezegd hebbende; ga het nou niet goedpraten Van Rossem. Je weet zelf donders goed dat het ontzettend fout was, en dat los je niet op met een 'oeps, sorry'.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 22:15

Een fluisterstemmetje in mijn hoofd zegt me dat de gevestigde orde Baudet inzet als een Rutte 2,0

Kokossss | 22-03-19 | 22:13

Jaa doei van Rossem, hef dan ook alle perma-bannen op hier.. Oh wacht.

Tilburger | 22-03-19 | 22:12 | 1

* proest *

HypoPseudo | 23-03-19 | 09:14

Ik meende 'Where are you Lee Harvey Oswald..." al op een muur geschilderd gezien te hebben toen Reagan potus werd. En toen Bush jr t werd riep The Guardian columnist Brooker zowel Oswald, als John Wilkes Booth (moordenaar v Lincoln) (en nog een moordenaar, ben vergeten wie) grappenderwijs op tot actie.

metallerespect | 22-03-19 | 22:06

Lijkt me trouwens niet zo'n gek idee om die Volkert in de gaten te houden, hoop dat de AIVD dat wel een keer doet.

Watching the Wheels | 22-03-19 | 21:59 | 2

Drinkt die kikker nou warme ijsthee door de opwarming van de aarde?

Watching the Wheels | 22-03-19 | 22:00

IK denk niet dat Volkert, bereid is om nogmaals een vriendendienst in deze sector te verrichten. Die is er wel klaar mee.

LostSandWich | 22-03-19 | 22:05

Als zijn 'topicje' niet viraal was gegaan en als de media er geen aandacht aan had geschonken, had hij de held van de UU geweest. Goed gezegd kerel.
Had dat bericht van hem er gewoon nog gestaan en was er ook geen excuus geweest. Als ik door rood rij en gepakt ben... en sorry zeg tegen de verbalisant. Wordt die bekeuring ook gewoon uitgeschreven, dat zal mij leren.

LostSandWich | 22-03-19 | 21:58

Meer oneens ben ik het nooit met Van Rossum of GS geweest!
De trekker overhalen en dan sorry zeggen? Laat ons eerst eens afwachten of dit goed afloopt.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 21:54 | 1

Hij haalde de trekker niet over. Hij lijkt wel een terroristenvriendje. En hij doceert ook in zandvakken. Waarschijnlijk allang bij de aivd op de radar. En nu kent heel het land hem. Ach ja.

Shareholder II | 22-03-19 | 22:00

Met alle respect, van Rossem, maar hier sla je de plank toch echt volledig mis. Die bewuste uitspraak is symbolisch voor de ziekelijke intrinsiek gewelddadige totalitaire haatcultuur van links jegens iedereen die rechts is en dus, in hun ogen, vergelijkbaar met "Hitler". Ik dacht dat we nu toch onderhand wel klaar waren met die stompzinnige Godwins, maar nee hoor, onze linkse vrienden kunnen er geen genoeg van krijgen en gaan maar door met hun eeuwige gedemoniseer. Ik zie Pim nog liggen, op die parkeerplaats van het mediapark. Dat doet me nog steeds wat, maar die linkse drammers interesseert het gewoon geen hol. Lekker makkelijk ook, maak andersdenkenden uit voor "nazi" en klaar ben je. Die docent "geesteswetenschappen" is een laffe hond die, nu hij vreest zijn baan te zullen verliezen, weer gauw z'n stoere keutel intrekt omdat hij de bui al ziet hangen als hij thuiskomt en zijn vrouw moet gaan uitleggen dat ze wellicht zullen moeten verhuizen omdat hij met een ww-uitkering de hypotheek niet meer kan betalen van hun 2 onder 1-kapper. Zielig mannetje... Stoer op Twitter Volkert praatjes roepen, maar nu terugkrabbelen. Eerst oproepen tot moord en vervolgens knetterhard liegen. Wat heb je dan een karakterloze strontmentaliteit. Ik hoop echt dat ze die "geesteswetenschapper" zo snel mogelijk z'n bureau op laten ruimen en hem vervolgens linea recta de straat op tyfen.

Motleycrew | 22-03-19 | 21:51 | 2

Ja. Meer weet ik niet te zeggen. Ik heb er echter wel eerst over nagedacht. Terwijl ik middelbaar geschoold ben, niet universitair, en al helemaal geen docent...

GKJP | 22-03-19 | 22:12

Midden in de roos!

meerkat | 23-03-19 | 07:13

We komen er maar niet uit met zijn allen.. Een verplichte lobotomie (fitter, healthier, happier) zoals ik al eerder heb voorgesteld, hoewel ik absoluut geen voorstander ben (!) van dergelijke ingrijpende neurofysiologische ingrepen, maar dan wel zo mensvriendelijk, met een gratis en duurzame schommelstoel en tien dozen vol met biologisch afbreekbare monddoekjes voor de gewenning met de fluimen.

suscrofa | 22-03-19 | 21:50

Letters nadenkend intypen kan tegenwoordig ook al een foutje zijn?

Willem_Oltmans | 22-03-19 | 21:49

Ik denk dat ik maar afhaak, als zelfs GS en diverse reaguurders dit afdoen als een 'grapje', mij niet gezien.

GKJP | 22-03-19 | 21:45 | 4

Grapje? Verre van. Echt gevaarlijk? Nee. Flinke tik op de vingers is voldoende.

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 21:48

Dit soort fopdocenten mogen inpakken en wegwezen, correct?

Veluwse-Eikel | 22-03-19 | 21:57
▼ 1 antwoord verborgen

Gewoon zeggen dat het een kunstuiting is,

De 22-jarige Yaïr C. die de omstreden Wilders-pop heeft gemaakt tijdens zijn studie aan de Kunstacademie in Den Haag, is vrijdag in hoger beroep opnieuw vrijgesproken.

In 2009 hing hij een levensgrote pop met een vuilniszak over het hoofd aan een strop in een boom. Ook pinde hij een foto van politicus met een mes vast op de pop. De pop was verder besmeurd met een rode substantie dat bloed zou moeten voorstellen. Voor zijn werk kreeg hij destijds van zijn docent een voldoende, maar Geert Wilders klaagde hem aan wegens doodsbedreiging.
www.omroepwest.nl/nieuws/1753984/Make...

Jan Leul | 22-03-19 | 21:44 | 1

Het meten met 2 maten is grenzeloos.

sprietatoom | 22-03-19 | 21:53

Mijnheer is een academicus en hij roept een groen-linkse, veroordeelde moordenaar op. Ik verwacht dit soort "FOUTEN" niet van academici en al helemaal niet, als ze les geven.
Bovendien had hij zelf direct na z'n tweet z'n ontslag moeten aanbieden... Dat benul zou zelfs een onbenullige academicus moeten hebben.

Pierre Lebon | 22-03-19 | 21:43

Ik hoop wel dat de AIVD even de gangen van deze Islamgeleerde natrok.

Shareholder II | 22-03-19 | 21:42 | 1

Stel je niet aan. Mensen met een baan krijgen standaard een lage rating. En deze man was dom genoeg om het onder eigen naam te doen.

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 21:46

Ik ben fel voor VvMU, maar als er impliciet tot geweld of in dit geval impliciet tot moord wordt opgeroepen gaat het gewoon "een brug te ver"
De grens van VvMU ligt bij (oproepen tot) geweld. DAAR moeten we nooit aan toegeven!

telelezer | 22-03-19 | 21:41 | 1

Er is sinds Pim niet zo gek veel veranderd, ben ik bang.
Moreel deugend links denkt zich nu eenmaal alles te kunnen permitteren.
Hanssen ging te ver. Schorsen vind ik normaal. Openlijke reprimande.

Shareholder II | 22-03-19 | 21:54

Ik vind een schorsing zeker niet te ver gaan. Het was een afschuwelijke tweet.

Tegelijkertijd ben ik niet voor ontslag. Het werkgevers bellen, om iemand zijn baan te laten kwijtraken vind ik altijd een kwade zaak. (zowel links als rechts)

Bvdb | 22-03-19 | 21:39 | 1

Helemaal mee eens. Zaken moeten wel in verhouding blijven.

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 21:40

Er kan tegenwoordig minder, het is een paradijs voor gekwetsten en slachtoffers.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 21:38

Ik stel voor zo'n middeleeuws ding op het plein en dan rotte tomaten en eieren gooien.
En dan klaar.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 21:36 | 1

Er bestaat al zoiets als een digitale schandpaal. Kent Corné nu ook.

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 21:40

Ik kon de grap an sich wel waarderen.
Maar die man had beter moeten weten; in de huidige context in het huidige politieke klimaat is deze opmerking niet gepast van een gezagsdrager (universitair docent)/autoriteit.
Zeker wanneer voor mindere uiting van VVMU politiek/justitie/politie de afgelopen jaren heeft ingegrepen.
Gelijke monniken gelijke kappen. Dus of de vvmu is voor iedereen altijd gelijk, of de vvmu is binnen bepaalde context niet helemaal vrij.

Wat dat betreft kun je bijv. Wilder's meer of minder uitspraak ook smakeloos vinden, maar het niet vervolgen.

Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Kleine_Deugniet | 22-03-19 | 21:34

Ben het hier wel met GS eens. Het feit dat ze in gesprek gaan met die domme zak hooi is goed. Maar op non-actief stellen tot die tijd? Da's wellicht weer een stap te ver.
.
Ik vindt het ook niet kies als den Linkse Lui te wapen gaat en werkgevers e.d. gaat bellen als ze iets niet bevalt. Da's gewoon zielig, en buitengewoon onnodig. Dat geldt dus precies hetzelfde voort deze haatdocent. Ik vond zijn opmerking walgelijk, en het zou we niets verbazen als onder druk van alle ophef, het OM ook ineens interesse zou gaan krijgen in deze domme lul. Maar dat hij zijn baan kwijtraakt vind ik wel erg ver gaan.
.
Organiseer dan iets ludieks. Zoals die keer met die advocaat in NYC die tekeer ging tegen Spaanse werknemers in een breoodjeszaak en vervolgens dagen lang een Mariachi band onder zijn appartment had staan. DAT is wel grappig.

ViagraFalls | 22-03-19 | 21:32

Waar Volkert is ? Moet je aan Rosenmöller vragen.

Sorry , duizend maal excuus. Zo ook weer opgelost.

Jan Leul | 22-03-19 | 21:28 | 2

Ik vraag dat liever aan de gevangenisdirecteur of de begrafenisondernemer.

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 21:36

Waar is Pim ? Ook een vraag die Rosenmöller past.

Shareholder II | 22-03-19 | 21:43

Deze hufter mag misschien dan professor geworden zijn in het een of ander, zijn karakter is ontzettend achtergebleven. Wat zeg ik, in feite heeft ie op dat gebied niks komma nul geleerd. Houd hem in godsnaam weg bij die studenten.

Overmar | 22-03-19 | 21:28

Ofwel die man is maf en de universiteit valt wel mee want ze zeggen dat ie maf is, of de universiteit is een links elitair bolwerk en die man mag zeggen wat hij wil. Maar dat is ook weer niet goed. Hoe zit het nou?

kloopindeslootjijook | 22-03-19 | 21:27 | 1

Het is een links bolwerk want een collega van deze flapdrol kan er ook wat van.

drs. P | 22-03-19 | 23:39

Achter die ‘domme opmerking’ gaat een netwerk en een dogmatische ideologie schuil, dit weet deze domme UU docent als geen ander: directe oproep tot inquisitie van een opponent, geadresseerd aan de inmiddels weer vrij rondbanjerende extreem linkse beul van wijlen dhr. Fortuyn. Let wel: altijd zoeken naar de motieven achter de gedachten, en op het moment dat dhr. C. Hanssen (UU) op het randje balanceert, laat hem dan lekker achterover vallen. Immers, andersom hebben dit soort ‘heks, heks’ roepers geen enkele empathie voor hun toekomstige slachtoffers. Met schone handen toekijken hoe het vonnis zich middels anderen voltrekt, dat weer wel.

Veluwse-Eikel | 22-03-19 | 21:25

Helemaal mee eens, een schizofreen in nooit alleen!

Watching the Wheels | 22-03-19 | 21:25 | 1

is nooit alleen

Watching the Wheels | 22-03-19 | 21:25

Is Tjerrie al een keer getaart? Bij Pim begon 't daarmee.

hotnot | 22-03-19 | 21:23 | 1

Krijgt ie Hiddema tegenover haar/zich in de rechtzaal.

kloopindeslootjijook | 22-03-19 | 21:28

Ik zit niet altijd op één lijn met GS (kinderpardon, politieke partij poging, alle artikelen ooit van Quid) maar hier ben ik het volledig met Nijman eens. Wat dat betreft heeft GS mij echt opgevoed. Vvmu is belangrijk en werkt nou eenmaal twee kanten op. Ik begrijp zeker de mensen die zeggen dat deze opmerking na Fortuyn te ver gaat. Maar we weten allemaal dat duizenden mensen de gedachte van Corné Hanssen delen en die gaan morgen gewoon verder met hun leven. Hij deed zijn uitspraken niet verscholen achter een pseudoniem en was mijns inziens niet serieus maar bezig met een mislukte poging tot humor. Ik heb al heel vaak hele epistels gebackspaced omdat ik net voor het send moment weer bij zinnen kwam. En ik zit op de meeste platformen toch netjes achter mijn internetnaam te reaguren. De opmerking is verwijderd, spijt is betuigd en door alle ophef vandaag is deze lullo wel genoeg gestrafd (ik weet dat ik nu klink als een d66 rechter). Maar serieus, je carrière naar de gallemiezen vanwege een grappig bedoelde opmerking? Je moest eens weten wat er gisteren allemaal in de voetbalkantine is gezegd zonder dat iemand daar op wat voor manier verantwoording voor af hoeft af te leggen. Tot slot, zo lang mensen niet ondubbelzinnig oproepen tot geweld (nogmaals, dit was een mislukte poging tot humor) mag alles gezegd worden want ik ben er bij gebaat te weten wat de persoon tegenover me denkt. Censuur verandert zijn mening niet, het zorgt er alleen voor dat ik word achtergesteld in mijn kennispositie en daardoor minder goed in staat ben te handelen. Free Corné Hanssen, de lul van de PS 2019.

hustler01 | 22-03-19 | 21:23 | 1

Ik vind het gewoon erg onhandig, of dom, dat iemand op zo'n positie niet even rustig naleest wat hij op het punt staat de wereld in te slingeren. Verder mee eens

Kleine_Deugniet | 22-03-19 | 21:42

Dit soort figuren kunnen we missen als kiespijn in elke functie.

intrigant | 22-03-19 | 21:22

Deze man gooide zijn eigen glazen in. Binnen de UU staat 'religiestudies' hoogstwaarschijnlijk op de nominatie voor een zoveelste afslanking en deze hooggestudeerde vlegel weet, hoe de winden waaien. Zijn hoge boom vangt die wind. Het is niet wijs om Corné te gaan verdedigen wanneer zijn verdere conduite (is hij een supertalent dan wel een arabicakneus..?) niet bekend is. Stel dat dit de zoveelste schuin marcherende <plop> van deze wetenschapper is, dan is Van Rossem's zand erover pleidooi niet bepaald een zet in de goede richting. Eerder zou een mooie beschouwing van deze wetenschapper over de toparabist Hans Jansen in GS een passende geste zijn. Wat vindt deze Corné met al zijn wetenschappelijke bagage van Hans Jansen? nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Jansen_(ar...) Dan wordt deze discussie echt vruchtbaar.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-03-19 | 21:22

Het is een docent, hij heeft dus een voorbeeld functie.
Wat context betreft, Thijs Römer (acteur), die zijn woorden niet terugneemt maar ze verklaart waar deze meneer (docent) ze terug moet nemen vanwege de context.
Sorry Van Rossum ik zie dit als een oproep tot geweld van iemand met een voorbeeld functie.

marrretje | 22-03-19 | 21:20 | 1

Geheel correct opgemerkt. Berouw is na de zonde.

Mr_Pikibelly | 22-03-19 | 21:38

Wat als Mark Rutte dit gezegd zou hebben? Rutte ´als vader des vaderlands´ van wie je zou mogen verwachten dat hij een vermanende toespraak gehouden zou hebben. In de geest van de oude Willem Drees.
Is het dan zo dat we van de politiek geen beschaving hoeven verwachten? En daarbij dus ook niet van de politiek verdwaasden zoals deze meneer Hanssen? Zou meneer Hanssen zover gegaan zijn als er van tevoren door ´vader´ Rutte was opgeroepen kalmte en fatsoen te betrachten?
Geef mijn portie maar aan fikkie !

Rest In Privacy | 22-03-19 | 21:18

Ik kan het hier niet mee eens zijn. Het is een ondoordachte post, maar wel van een docent aan een universiteit, met daarin impliciet opgesloten het goedkeuren van een politieke moord (nl die van Fortuin), en een doodsverwensing aan het adres van een politieke stroming. Het is het oproepen tot geweld, en dat zou, zeker voor mensen die een voorbeeld functie hebben in de maatschappij niet moeten mogen. De man stelt de universiteit niet alleen in een kwaad daglicht, maar uit zijn bericht mogen we ook afleiden wat diep van binnen zijn echte wens is; het tegenhouden van bepaalde politieke ideeën, desnoods met geweld. het lijkt mij meer dan terecht dat de universiteit hier actie op onderneemt.

oh nee he | 22-03-19 | 21:16 | 4

Helemaal eens met oh nee he.

Bvdb | 22-03-19 | 21:41

Dus laten door etteren en jongelingen hun gedachtegoed laten vergiftigen? Beter stuurt men zo’n man richting een extreem links werkkamp, z’n vrinden dus.

Veluwse-Eikel | 22-03-19 | 21:45

@bodemloos | 22-03-19 | 21:33: Mee eens, de universiteit zou er ook voor kunnen kiezen om ipv ontslag andere maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld enige tijd op non-actief. het (eventueel tijdelijk) aanbieden van een andere baan (met als doel de interactie met studenten te vermijden). Eventueel aanvullend met een daarin de waarschuwing dat als de man zich in de toekomst weer de fout ingaat er ontslag volgt. (alhoewel ik niet weet of wat er juridisch zou mogen.

oh nee he | 22-03-19 | 21:53
▼ 1 antwoord verborgen

Typisch gevalletje van wie zijn billen brandt... Dan voortaan eerst maar nadenken voor je begint te roeptoeteren. Je mening uiten is prima, maar iemand met de dood bedreigen is iets heel anders.

BakkerHenk | 22-03-19 | 21:16

Beste van Rossem, ik heb nog nooit zo'n stuk onzin gelezen. De man is docent in 'arabisch' enzovoorts, sowieso al een lamlul dus die van onze koers is afgevaren. Om dan te zeggen dat de man een fout heeft gemaakt, en dat hij zijn excuses heeft aangeboden, dat het dan daarmee maar af moet zijn? Nee, de man heeft heel bewust een wens uitgesproken, een oproep gedaan. Jenny uit Friesland kreeg 240 uur voor een heel andere oproep, namelijk, het beschermen van kinderen. Deze mag van mij 240 jaar, want het is een zeer gevaarlijk sujet.

GKJP | 22-03-19 | 21:14

Vooruit dan. Maar dan wel een tegenprestatie ! Een week lang met alleen een roze GS tangaslip college geven. Met een wit kroontje die zijn stoere piemeltje maskeert. Zand erover dan.

suscrofa | 22-03-19 | 21:13

Vrijheid van meningsuiting is niet vrij zijn van de consequenties als je je mening uit.

Laat Corné Hanssen het maar lekker met zijn werkgever uitzoeken.

Peter_K | 22-03-19 | 21:13

Wanneer is een grap echt een grap.
Wordt een grap als een grap begrepen?
Niet iedereen heeft het zelfde gevoel voor humor.
Aangezien linkse gekkies geen humor hebben
Kan deze “ grap” als een bevel opgevat worden.

Jacktheflipper | 22-03-19 | 21:11

"Een 48-jarige man uit Winschoten die vorig jaar in februari via Facebook opriep minister-president Mark Rutte 'op te hangen' of 'dood te schieten', is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur."

de honden blaffen... | 22-03-19 | 21:11 | 2

En terecht je moet gewoon voorzichtig zijn niet dit soort uitspraken.
Ik wil ook dat Rutte oprot maar gewoon op demoncratisch wijze een gigantische verkiezings nederlaag

Jacktheflipper | 22-03-19 | 21:15

Jammer dat je geen context kunt vinden bij deze zaak. Is het iemand die onder de armoedegrens leeft en nergens een huis kan vinden of was het ook een universitair docent met een voorbeeldfunctie. Dat maakt een groot verschil.

sprietatoom | 22-03-19 | 21:43

Mensen die tot nu toe ontslagen zijn voor dit soort begrijpen verkeerden, dacht ik tenminste, in zwakke arbeidsrechtelijke posities. Deze man heeft waarschijnlijk een vaste aanstelling. Ontslag lijkt me dan lastig.

DebraCadabra | 22-03-19 | 21:09

Soms doen mensen iets heel doms. Dat doms kan in een paar seconden gebeurt zijn. De één stopt een leuter in een kleuter, een ander kopschopt iemand dood en weer een ander doet een oproep om iemand te laten vermoorden. Allemaal hebben ze achteraf spijt, niet van de daad zelf, maar van de gevolgen of dat nu bubba of ontslag is. Moet ik nu medelijden hebben met het feit dat die eikel voor het aanzetten tot moord (nee, niks geen parafraseren) een paar dagen niet mag werken? Serieus?

Bab01 | 22-03-19 | 21:09

Nee, gewoon nee.
De uni moet gewoon dit soort gedrag niet tolereren. Als docent hoor je beter te weten dat dit soort gedrag niet bij je functie past. De beste man mag wat mij betreft wel even op de strafbank zitten.

nature_of_nature | 22-03-19 | 21:08

Als ik zo'n opmerking maak, ben ik ook mijn baan kwijt.
En terecht.

Papa Jones | 22-03-19 | 21:08 | 1

We zijn niet allemaal zelfstandige columnisten, nietwaar.

Papa Jones | 22-03-19 | 21:09

Doeslief.

kloopindeslootjijook | 22-03-19 | 21:08

En wie zegt dat het alleen Baudet is die gevaar loopt. ook Mevrouw Naninga is high-profile and die ouwe knakker ook. En die ouwe rent niet zo hard meer. allemaal bewaken?

Mark_D_NL | 22-03-19 | 21:05 | 1

Ben bang van wel.

A.I. van Dee | 22-03-19 | 21:16

Laten we de aanvallen op Baudet salonfähig maken net als destijds bij Fortuyn, nee dus. We zitten nu eigenlijk al op het niveau dat hij pertinent beveiligd zou moeten worden, weet niet of dat inmiddels ook al gebeurt.

sprietatoom | 22-03-19 | 21:04

#doeslief

StijlloosRH | 22-03-19 | 21:04

Nee van Rossem, dit is niet recht te lullen. En al helemaal niet gezien het verleden. Er zijn grenzen en dit was een hele duidelijke. Dan kan je joris ook wel naar huis sturen met een spiegel.

drs. P | 22-03-19 | 21:04

Soms kan ik moeilijk bepalen wanneer een artikel op GS sarcastisch bedoeld is. Ik ben echter bang dat dit serieus bedoeld is deze keer.

Als leraar hoor je meer hersens in je hoofd te hebben als de gemiddelde proleet die op sociale media te vinden is. Daarnaast heeft dit niets met vrijheid van meningsuiting te maken maar is dit een oproep tot geweld. Zulke woorden kan je niet terugnemen en in het geval van een leraar (voorbeeldfunctie) vind ik ontslag op staande voet de enige juiste maatregel.

En dat er mensen zijn die (anoniem) ergere dingen roepen dat zal best maar dat staat hier verder los van. Roepen dat je minder Marokkanen wil is strafbaar dus oproepen iemand te doden is dat zeker. Ik hoop dan ook dat Dhr Baudet aangifte doet (heb t nieuws niet gevolgd maar wellicht heeft hij dat al gedaan)

Centicuub | 22-03-19 | 21:04 | 1

Ik wél (aangifte)

HypoPseudo | 23-03-19 | 08:21

Het effect van alle ophef is groter dan die hele tweet. Elke seconde meer aandacht maakt de bedreiging reëler.

Mark_D_NL | 22-03-19 | 21:02

Weg met die gast. Hij is verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Ik zit er niet mee dat zijn haatzaaiende tweet persoonlijke gevolgen heeft. Gun het hem zelfs.

R. Skickr | 22-03-19 | 21:01

Gadverdamme, weer zo'n BN'er of moet ik zeggen BB'er (zij is een geboren Belg). Een huppelpoes uit Dalfsen (echtgenote van een hardrijder op de schaats) met een column. Hoe verzinnen ze het. En wat een eenzijdig gejank. Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij zonder linksche azijnzeiker(s) op radio, tv of krant. Zielig volk dit. En meissie, ik woon 500 meter verderop ... > www.destentor.nl/columns/wat-baudet-z...

Fi-Bu-Bla | 22-03-19 | 21:01 | 4

Ach is ook gewoon iemand met een mening. Valt haar niet aan te rekenen. Wat ik erger vindt is dat de msm als een hond op een vlezig bot duikt op alles wat rechts is. En ja je hebt altijd je linkse kranten en je rechtse kranten etc. dus zo erg vindt ik niet dat dit in de Stentor staat. Ik walg echter wel van een Nederlanse PUBLIEKE Omroep, gefinancierd door belastinggeld, dit gedrag ook vertoont.

peterdh | 22-03-19 | 21:17

@peterdh | 22-03-19 | 21:17:

Als die 'mening' een suggestieve oproep tot geweld (of moord) is, ga je onacceptabel een grens over. Dat zou een docent - nota bene aan een universiteit - heel goed moeten weten. Wegwezen!

HypoPseudo | 23-03-19 | 08:26
▼ 1 antwoord verborgen

@Van Rossem | 22-03-19 | 20:01
Dit is niet iets wat zich leent voor nuancering of dialoog.
Dit is de "links-intellectuele versie van Allah Hakbar", niets minder dan dat.
Als je op dat niveau functioneert in een voorbeeldrol als universitair docent, dan heb je de plicht om goed op je woorden te letten. Oproepen tot moord (dat is wat hij doet, willens en wetens en in het openbaar) is geen "onhandigheid", het is bewust een strafbaar feit plegen. Dat het onderwijsmilieu, zoals FvD terecht aangeeft, totaal vergiftigd is met linkse dogma's, al decennia lang, heeft kennelijk deze docent het gevoel gegeven dat hij in het "onkwetsbare deugdzame gelijk" stond van de 'onfeilbare linkse kerk". Groepsdruk is een bitch. Als dit het eerste en enige incident was, dan zou ik het met Van Rossem eens kunnen zijn. Dat is het al lang niet meer. Het kan dan ook niet meer anders beschouwd worden dan in een bewust op scherp gezet verziekt politiek klimaat, waarvan de moord op Fortuyn een dieptriest begin was. Deze man moet definitief uit het onderwijssysteem verwijderd worden wegens het plegen van een strafbaar feit onder de verzwarende omstandigheden van zijn rol en functie in een openbaar bestel, zoals dat voor een ieder in dezelfde situatie in gelijke mate zou moeten gelden. Weggejorist en opgerot! Next!

Bakschuif | 22-03-19 | 21:01 | 2

Helemaal met u eens!

meerkat | 23-03-19 | 07:02

Eens!

HypoPseudo | 23-03-19 | 08:34

Beetje hypocriet van GS.

Baron Clappique | 22-03-19 | 21:00

Niet mee eens. Dat korte lontjes iets is wat we niet willen klopt, maar juist als je het in context plaatst is dit op zijn minst iets waar deze man flink berispt voor dient te worden - niet gelyncht. Immers voorbeeld functie en iemand met het intellect om te overzien wat zijn berichtje te weeg brengt. Als een simpele ziel zoiets roept over Sylvana dan krijgt die de politie 's avonds aan de deur, een boete, een taakstraf en voorwaardelijk (zie topic 2018). Als een intelligente man met ook nog een onderwijs en voorbeeld functie dit roept dan hoort er gewoon met gelijke maat te worden gemeten.

Arijane | 22-03-19 | 21:00

Mag ik voorstellen dat de desbetreffende docent aan de Universiteit Utrecht hier ( of publiekelijk op elk platform dan ook ) een essay gaat schrijven over het onderwerp: ''De puinhopen van Rutte 3 en de opkomst van Forum voor Democratie". Als hij dit doet, en hij publiceert dit op GeenStijl, mag wat mij betreft zijn functie in ere hersteld worden!

Kamikazepiloot | 22-03-19 | 21:00 | 2

Oplossingsgericht denken. Prachtig.

bodemloos | 22-03-19 | 21:22

Haha. Rehabilitatie.

HypoPseudo | 23-03-19 | 08:35

Ik ken de man persoonlijk niet. Misschien is het prive een hele goeie gast, en ja dan zou het kut zijn als ie zijn baan verliest etc. Echt, dat zou ik niet leuk voor hem vinden. Maar het gedemoniseer van de afgelopen dagen, weken, maanden, (en jaren als je terug gaat tot Fortuijn) ben ik ook een beetje klaar mee. Als er blokkeerfriezen voor de rechter komen, en politiek leiders voor het gerecht worden gedaagd, na opzweping door een linkse kudde voorbedrukteformulieruitdelers, tja... dan ga ik ook eens achter mijn oren krabben om te denken: "Is alles goed en wel nu dan... als ie zegt 'dood aan Baudet' (geparafraseerd), maar a.s. maandag weer voor de klas staat om kindertjes te leren hoe ze moeten denken, want dat doe je op een universiteit".... Ik weet niet. Persoonlijk, sure stomme zet, sorry, alles is goed en wel. Maar Statement-wise???

peterdh | 22-03-19 | 20:59

Ha ha Matje Herben. Lult zich hier even vakkundig buiten de kikker-kruiwagen metafoor.
En ik denk inmiddels dat oelewappers uit allerlei windstreken zich inmiddels aanmelden ende inlikken bij FvD. Hiddema en Baudet beleven veel pret.

Shareholder II | 23-03-19 | 02:13

Dit was niet zomaar een oproep tot geweld van zomaar een voorbijganger, deze was afkomstig van niet minder dan een docent aan een universiteit. In zijn kringen is men het unaniem met hem eens dus voelde hij zich veilig en publiceerde het gewoon. Het is exemplarisch voor het geestelijk niveau aldaar. Excuus of niet, deze ethisch onzindelijke docent dient absoluut te worden vervolgd, en het OM moet niet wachten op een aangifte. Geert stond voor aanzienlijk minder terecht!

isitsoornot | 22-03-19 | 20:56 | 6

@Ichneumonidae | 22-03-19 | 21:12:
Tnx, ik zal er op letten volgende keer. Internet is altijd zo'n medium waar je snel een berichtje plemd (jaaa met een t ) en verder gaat met je leven. Maar ik hoop dat de intentie en het globale idee van mijn bericht duidelijk is?

peterdh | 22-03-19 | 21:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Meneer heeft een voorbeeldfunctie en hoort zich daarnaar te gedragen. Schaadt de goede naam en reputatie van het respectabele onderwijsinstituut waar hij voor werkt. Geeft een zeer verkeerd voorbeeld aan de studenten aan wie hij les geeft. Schorsing is nog heel mild. Ontslag op staande ware beter geweest. Opdat wij niet vergeten.

medusa324 | 22-03-19 | 20:56

Deze schuldbekentenis is een regelrechte Taqqiyya. Iets anders valt er niet van te maken. Het is aan Geenstijl te danken dat ik weet wat Taqqiyya is. Waarom herkennen jullie dit zelf dan niet?

BluRay | 22-03-19 | 20:55 | 1
-weggejorist-
OpRechts.nu | 22-03-19 | 20:54 | 1

Die Marbe had zeker te veel pilsbiertjes op toen ze die tweet per uil van Minerva verstuurde?

gestoptmetroken | 22-03-19 | 21:09

Deze twitter opmerking was het topje van de ijsberg.
9/10 onder water en onzichtbaar.
Stop de mars door de instituties.

bodemloos | 22-03-19 | 20:53

De tenen in dit land worden inderdaad steeds langer. Gewoon lekker blijven zeggen wat je wil. Zo wil ik graag iedereen die in de poll heeft gekozen voor 'Zilvervisje' gewoon deaud.

LinksZuigt | 22-03-19 | 20:52 | 3

De actiegroep tot behoud van het Zilvervisje gaat aangifte doen. Zie twitter @verenigingtotbehoudvanhetzilvervisje

Mark_D_NL | 22-03-19 | 20:58

Dat heb ik dan weer met 'Bonobo'. Van die laffe figuren die niet kunnen kiezen en dan standaard voor de laatste optie in de poll gaan. Deaud!

Kapitein Stijlvol | 22-03-19 | 21:00

Goed begin van de ochtend met heerlijk sarcasme :-)

Op mijn beurt wil ik dan iedereen die in de winkelstraat mij in tegengestelde richting te voet nadert en net te laat opzij stapt om een botsing te voorkomen, precies dezelfde kant op die ík opzij stap, waardoor je alsnog bijna op elkaar botst, ook hardstikke deaud!

HypoPseudo | 23-03-19 | 08:41

Je kunt het ook wat scherper stellen. Vanmiddag hoorde ik iemand, ik citeer maar, zijn niet mijn woorden: Waarom schieten ze die vent (bedoeld werd Baudet) niet gewoon een kogel door z'n proletenharses?

Nogmaals, van horen zeggen, ben niet op zoek naar een ban. Vind die tweet van die Utrechtse mafkees minstens even imbeciel en crimineel. Gatverdamme!

Ichneumonidae | 22-03-19 | 20:52

Ophef om weinig to niets. Iemand zegt iets. Zoals ieder dag.

Mark_D_NL | 22-03-19 | 20:51 | 2

Ja kut voor hem dat het viral ging.
Volgende (niet) beter, hopen dat ie ervan leert.

Gazzerop | 22-03-19 | 21:34

Volkert had volgens eigen zeggen trouwens helemaal geen probleem met rechts, wel met de voornemens van Fortuyn om de boeren meer ruimte te geven. Volkert moordde om de beestjes.

Beste_Landgenoten | 22-03-19 | 20:50 | 5

Goeie analyse! Ik vind ook gewoon dat alle dieren meetellen. Dat gekut met die andere diersoorten dan de mens is gewoon misdadig. Eindelijk eens een verstandig comment van jou, Beste_Landgenoten, kudo's!

Ichneumonidae | 22-03-19 | 21:01

Je meent het?! In dat geval is het niet erg.

HypoPseudo | 23-03-19 | 08:45
▼ 2 antwoorden verborgen

En zo is het.

ratelaar | 22-03-19 | 20:49

Hoe de zaak voor deze man verder verlopt, is misschien niet eens zo interessant.
Het echte slechte buikpijn-nieuws is dat er op vele, vele onderwijsinstituten docenten werken die dus (zacht uitgedrukt) géén neutraal onderwijs geven.

Wering | 22-03-19 | 20:49

maakt allemaal niet meer uit, de docent heeft met de subliminale faceboek boodschap en daarbij ontstane shitstorm de manchurian sleeper agenten al reeds bereikt

HetOorAakel | 22-03-19 | 20:49 | 1

Serieus, die hadden nog geen target? Vroegen zich af "wie nu?" Ah kijk de prof zegt wie, nu kan ik los! Verder nooit van die Baudet gehoord ofzo.

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 20:52

Nein, Nein, Nein.
Het is een oproep tot moord op een publiek medium.
Ik zeg strafrechtelijk vervolgen.

IkWilOokWatZeggen | 22-03-19 | 20:48

Nee te gemakkelijk dit. Laat het hem maar even voelen.
Die tweet komt op de slipstream van een brede stroming die zich onaantastbaar acht , ver verheven boven het 'rechtse' PVV en FvD gepeupel, en die dag in dag uit onweersproken in woord en geschrift via de krant op de televisie hun gal mogen spuwen en ons vertellen hoe racistisch en fascistisch en klimaatontkennerig we wel niet zijn. Van mij mag ie even in de hoek staan.

Zwizalletju | 22-03-19 | 20:46 | 1

Precies. Dit is hét moment om een goed voorbeeld te stellen.

HypoPseudo | 23-03-19 | 08:56

Hear hear. Er is geen recept. Er is het internet, er is informatie, er is context, en alles in aanmerking genomen kan de uitkomst steeds weer anders uitvallen. Gewoon, zelf nadenken. Dat is waar het om gaat.

jan cioran | 22-03-19 | 20:46

Dit is gewoon oproepen tot geweld door een docent op een publieke universiteit. Een schorsing is meer dan terecht.

rickstick19 | 22-03-19 | 20:45 | 1

Dit is niet oproepen tot geweld. Oproepen tot geweld is: 'Die gast moet gewoon dood' of 'bonuspunt voor de eerste die Baudje afknalt!' Dit is een kansloze grap van iemand die het inderdaad waarschijnlijk niet erg zou vinden als Baudet onder de groene zoden terecht komt. Is het dom om dit publiek te verkondigen, zeker! Is dit 'oproepen tot geweld' Nee.

kobuskuch | 22-03-19 | 21:14

Precies zo van Rossem. Veel lui moeten het hier kennelijk intellectueel afleggen tegen een gemiddelde ekster. Die slagen wel voor de spiegeltest.

Mazzelstof | 22-03-19 | 20:45

De domme docent van de UU, Corné Hanssen, mag dan wel zijn excuses aangeboden hebben maar dat maakt hem natuurlijk niet minder strafbaar. Voor hem was het maken van excuses nodig om zijn baantje te behouden. Voor de getriggerde Volkert 2.0 maakt het geen verschil, hij heeft de oproep tot moord heel goed verstaan. Voor de rechter met deze walgelijke docent die dagelijks de prille hersenen van onze jeugd staat te vergiftigen.

rijk | 22-03-19 | 20:45 | 1

Klopt. Excuus kwam pas na etmaa en ophef l en was meer om zijn baantje te redden dan excuus voorr zijn walgelijke uitlatingen.

ClintOstwald | 22-03-19 | 21:08

Aangezien Links patent heeft op onverdraagzaamheid zou ik zeggen, laten wij het goede voorbeeld geven:
Geef die man zijn baan terug !

Bolder | 22-03-19 | 20:44 | 1

Opdat de volgende linksdraaiende fanaat iets dergelijks de social media op slingert zeker? Dat is bagatelliseren (toegeven), net zoals NL in het algemeen doet tegenover de intolerante islam bijvoorbeeld.

HypoPseudo | 23-03-19 | 09:01

Wat is de volgende kwaadaardigheid, in daad of woord, die te vergoelijken is met een ongemeend excuus vraag ik me.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 20:44

Ja hoor. We moeten ons voor de zoveelste keer van onze tolerante kant laten zien? Moeten we weer de andere wang toekeren? Als een kaalkopje geroepen had: "Breivik, waar ben je" had Nederland te klein geweest. Oh, wat zouden de rapen gaar zijn bij de MSM. Wekenlang gevulde praatprogramma's, spotjes, lintjes en weet ik het wat. Rechts was opgehangen en niks geen genade.

Zwezerik | 22-03-19 | 20:44 | 1

Nee hoor. Want dat kaalkopje is onbetekenend, vervult geen maatschappelijke functie met aanzien. Tweet verwijderd en dat was het dan. Het enige wat Corné misdaan heeft is posten onder zijn eigen naam. Sukkel. Krijg je ervan als je overtuigd bent van je eigen gelijk.

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 20:49

@ van Rossem zwak verhaal hoor. Zeker een Drs. in de vakken die staan vermeld moet beter weten en de gevolgen van zijn handelen kunnen overzien. Even zo heeft hij als docent op een uni een voorbeeld functie. Toen ik nog werkte had ik ook een voorbeeld functie en dan moet je gewoon extra op je tellen passen zo simpel is dat, hij weet en wist dat maar al te goed. Daar komt nog bij dat ik gisteren zijn FB profiel heb bekeken (is nu offline) en daar is hij bevriend met een aantal heel onfrisse types die hier op GS stukjes ook regelmatig de revue passeren. Dus het nu nuanceren wat hij heeft gedaan is de plank behoorlijk mis slaan valt me een beetje tegen Rossempje.

DerkArie-ut-de-Achte | 22-03-19 | 20:43

Fouten maken is niet erg.of iets dom schrijven of zeggen. Maar een bewust geplaatste oproep tot moord lijkt me toch over het randje. Ook volgens de wet ben je dan strafbaar.. het OM zal niet anders kunnen dan deze man strafrechtelijk te vervolgen. Wilders wordt ook, ondanks de nuancering, vervolgt. Begrijp dit downplayen dan ook niet. Gelijke monniken gelijke kappen..

MINDER | 22-03-19 | 20:43

Deze man is niet iemand die zijn VMBO niet heeft afgemaakt wegens gebrek aan geestelijke vermogens. Je mag aannemen dat hij bovengemiddeld intelligent is en zich bewust moet zijn dat je wel alles mag denken, maar niet alles mag zeggen/schrijven.
Dat hij geschorst is lijkt mij volkomen terecht en indien ik in het bestuur van de UU zou zitten zou ik hem eens flink aan de tand voelen of hij dit soort denkbeelden ook in zijn colleges laat doorklinken. Als het OM tot vervolging overgaat en hij veroordeeld wordt (er zijn mensen voor véél minder veroordeeld). Dan kan hij zijn baan natuurlijk niet behouden omdat hij geen VOG meer kan overleggen. Voor mij is het duidelijk, je kan dit soort uitspraken niet zo maar op je feestboekpagina slingeren!

BonSens | 22-03-19 | 20:43

Je zult maar er achter komen, dat zo'n radicale gek docent van je kinderen is. Indoctrinatie is nooit goed. Ongeacht van welke kant het komt.

EUrofoob | 22-03-19 | 20:42 | 1

Uw kinderen studeren Arabisch en islamitische theologie? Eh ok...

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 20:43

Deze man krijgt dus gratie van het Baudet-gezinde Geenstijl. Dat is wel de doodsteek.

Kopje Suiker | 22-03-19 | 20:42 | 1

En Jinek gaat Baudet doodknuffelen.

gestoptmetroken | 22-03-19 | 20:44
-weggejorist-
OpRechts.nu | 22-03-19 | 20:41

Die gast heeft feitelijk opgeroepen tot moord. We weten allemaal wat dat ten tijde van Pim heeft opgeleverd. Hij had in zijn positie beter moeten weten. Dan kun je achteraf wel wensdenken dat het niet zo bedoeld is, maar dat is alleen onder druk om je baan te redden.

Atlantis-95 | 22-03-19 | 20:40

"Laat het in vredesnaam gewoon lekker gaan, af en toe."

Ik laat het vrijwel altijd gaan en ik spui sowieso geen verketteringen op social media. Maar van deze idioot vind ik iets. Dat vond ik gisteren al omdat ik voor de social media uitspattingen alleen media-linkjes op GS aanklik.

Momenteel vind ik dat het op non-actief zetten van dit sujet al een stap in de goede richting is. De vervolgstappen... Daar ga ik niet over en daar ben ik blij om.
Op een verkapte manier oproepen om Baudet te vermoorden is namelijk nogal iets.
Niet iets om gewoon "af en toe lekket te laten gaan".

Wat dan wel? Moeilijk en gelukkig hoef ik daar niet over te beslissen. Maar ik vind dit een vrij ongenuanceerde nuancering. Past wel bij GS, maar het schuurt ook.

De man is ziek in zijn hoofd. Een verward4 man zeg maar.

WasHetMaarMakkelijk | 22-03-19 | 20:40

Je moet als universitair docent toch wel superdom zijn als je geen excuses zou maken. Of ze dan gemeend zijn is maar de vraag. Maar deze docent geesteswetenschappen heeft het gezegd en hij is geen anoniem persoon zoals de doorsnee reaguurder. Hij geeft zijn inzichten door aan zijn studenten die later weer in de hoofden van psychisch gestoorde zieken zal gaan kijken en wellicht zelfs een uitspraak moet doen of deze gevaarlijk is of niet. En met een gehersenspoelde geest is dat ronduit gevaarlijk. Immers wat zal zijn student in de toekomst vinden van iemand die tamelijk rechts gedachtengoed heeft. Nee van Rossum dit is een gevaarlijke docent die studenten niet mag opschepen met zijn gedachtengoed. En daarom ontslag!

eh.dinges | 22-03-19 | 20:40

Willen we meer of minder van dit soort docenten? Wilders staat voor minder en dat gaan we regelen voor de rechter... en iemand die onze kinderen doceert zou hier mee mogen wegkomen. Mooi niet.

LostSandWich | 22-03-19 | 20:40

Stel je nu voor dat deze docent de uitspraak niet op Facebook had gepost maar op Twitter. Of op de Jeaup. Of (god/Joris verhoedde) hier.
Was er dan ook zo'n ophef?
Of zo'n Mea Culpa?

Is dit nog nieuws? | 22-03-19 | 20:40 | 2

Waarom zou het platform relevant zijn?

rickstick19 | 22-03-19 | 20:44

Nee, dit is geen censuur. De man zegt voor de goede verstaander eigenlijk: "kan iemand die Baudet niet kapotschieten? Volkert misschien?" en daarmee zet hij aan tot een misdrijf. Als je dan als huisschilder of pizzabezorger werkt ben je strafbaar, of nog net niet strafbaar, maar voor de kwaliteit van je werk maakt het niet uit.
Maar deze man geeft les, en wel op een terrein waarbij naar ik aanneem af en toe de begrippen goed en kwaad langskomen. Als docent is hij volkomen ongeloofwaardig geworden.

JvanDeventer | 22-03-19 | 20:39

Eens met van Rossem, een beetje relativeren kan soms geen kwaad. Deze geitenwollen sukkel docent heeft zichzelf al flink gestraft. Je kunt iedereen ontslaan of aan de schandpaal nagelen met een afwijking, maar we leven niet in een Erdogan politie staat.

Ronman2k | 22-03-19 | 20:38

Er worden reaguurders voor minder gejorist en opgerot, so what?
Onderwijzen is ook verantwoording dragen, als je blijkt die niet aan te kunnen is een time out geen rare move toch?

Eppo | 22-03-19 | 20:38 | 1
-weggejorist en opgerot-
memyi | 22-03-19 | 20:46

Lag de grens van VVMU niet bij (oproepen tot) geweld?

memyi | 22-03-19 | 20:38 | 1

Ja. Laat het OM beslissen. Deze uitspraak niet zomaar voorbij laten gaan want schept precedent.

paridae | 22-03-19 | 20:45

Dan maar even op non-actief hoor.
Ik ging ook uit m'n pan, maar ben verre van de hypocriet zoals de gaslighter hierboven voorstelt.

Die gast heeft nu in ieder geval even de tijd om voortaan tot 3 dagen te tellen voor hij z'n zuur op het feestboek (of waar dan ook) spuit.

Gazzerop | 22-03-19 | 20:37

Sorry GS, schorsen en ontslaan is zeker terecht want vertrouwen is weg. Vervolgen is een ander verhaal. Want m.i. valt dit onder vvm.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 20:37

Dat Erik de vlieger een twitterverbod kreeg of heeft gehad zal me mijn reet roesten. Twitter is sowieso stupide. Dat de docent stom genoed is om te twitterren en zijn ware aard laat zien is prima maar ga dan niet janken als je op de blaren moet zitten.

Bab01 | 22-03-19 | 20:37 | 3

Die De Vlieger is ook lang niet fris.
En die weet teveel dingen die me tegenstaan.
Zoals over de F1 van zandvoort.
Zit volgens mij heel dicht bij die 'Van Oranje', kan nooit goed zijn.

Gazzerop | 22-03-19 | 20:39

De hr Vlieger maakte een vrouwonvriendelijk grapje die als grap was bedoeld waarbij dat grapje werd aangegrepen door volgers die er bewust op uit zijn hem in discrediet te brengen.

Atlantis-95 | 22-03-19 | 20:46

Sorry heur, maar ik zie niet in waarom selectieve verontwaardiging en uitsluiting het alleenrecht van regressief links zou moeten zijn.

pollens | 22-03-19 | 20:37 | 1

Dat vind ik ook. Het is vaak genoeg van de andere kant gekomen en de walm van morele superioriteit komt daar nog altijd vandaan. Ik ben klaar voor voorgedrukte aangifteformulieren en politieke showprocessen aan de andere kant. Het afnemen van DNA bij deze man, en filmpjes van het OM over het ondermijnen van democratische rechten lijken me wel het minste.

Xukje | 22-03-19 | 20:50

Opruien tot moord op een politicus? Lijkt me deze joris wel op zijn plaats.

Reaguurst | 22-03-19 | 20:36

Wat een gelul. Je wordt hier voor veel minder gejorist. Om over Jeaup maar te zwijgen. En elke sukkel weet dat oproepen tot geweld strafbaar is. Als je dan onderwijst aan de Universiteit van Utrecht en dit op FB durft te zetten ben je gewoon af. En bovendien totaal ongeschikt om los gelaten te worden op ontvankele hersentjes van onze adolescenten.
Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, ook al is het soms misselijk wat mensen tegelen. Hoort erbij. Iemand dood wensen hou je maar lekker binnen je eigen zieke hersenpan. Dus nee @Van Rossem

benjeallanggek | 22-03-19 | 20:35 | 1

Ontvankelijke

benjeallanggek | 22-03-19 | 20:36

Ik ben hier voor minder weggejorist.

gestoptmetroken | 22-03-19 | 20:35

Ik vind dit wel wat verder gaan dan je mening uiten op het internet. Dit is een indirecte doodsbedreiging en brengt Baudet's leven in gevaar. Zeker mensen met enige macht zouden voorzichtig moeten zijn met een klimaat creëren waarin een politicus vogelvrij verklaard wordt vanwege zijn standpunten. De aantijgingen jegens Baudet zijn bovendien lege hulzen die nergens op gestoeld zijn. Loze kreten als 'racist', 'xenofoob', 'fascist'. Het is pure demonisering met als uiteindelijk doel een nieuwe moord, waardoor het 'probleem' uit de weg geruimd is. En de mensen die dit klimaat creëren zullen er weer mee wegkomen, net als in 2002. Die excuses zijn niet oprecht en slechts het gevolg van de shitstorm die volgde op zijn uitspraak. Goede zaak dus dat hij geschorst is.

Sir Hackalot | 22-03-19 | 20:34

Hee UU geef die man zijn baan terug en je geeft meteen antwoord op je eigen oproep met de zin dat we allemaal wel eens een domme opmerking maken . Jij bent ook niet het snelste konijn in het bos van Rossem .

Koning BongoBongo | 22-03-19 | 20:34

Openbaar ministerie stelt een - macho -voorbeeld aan de blokkeer Friezen.
Kortom : Wij zijn de baas. Eigen rechter accepteren wij niet.
Stelt het openbaar ministerie nu een zelfde voorbeeld voor bedreiging?
Eigen rechter accepteren wij niet? Meten met maten?

PieterPassant | 22-03-19 | 20:34 | 2

Two wrongs....

Panos88 | 22-03-19 | 20:36

@PP
Hear, hear!

benjeallanggek | 22-03-19 | 20:38

Neerlands Hoop vroeg jaren geleden al om nazaten van Balthasar Gerards.... Toen kon dat nog gewoon.

ietsjesdonkerezeurpi | 22-03-19 | 20:34 | 2

Neerlands Hoop waren erkende grappenmakers; ook niet altijd leuk maar je mocht aannemen dat het als grapje bedoeld was. Bovendien zat er bijna 400 jaar tussen Balthasar Gerards en die grap, terwijl Volkert nog leeft en zijn moord slechts 17 jaar geleden heeft gepleegd. Belangrijke verschillen.

JvanDeventer | 22-03-19 | 20:50

@JvanDeventer | 22-03-19 | 20:50:
twitter /MarcelHaenen/status/1109187560704757760
"Freek de Jonge verstoort opening Boekenbal. Hij wil eerst dat er gezamenlijk statement over toespraak Baudet van woensdag wordt afgelegd. Hij wordt vooral uitgefloten. ‘Dit gaat niet over jou Freek’. Hij gaat weer zitten."

ietsjesdonkerezeurpi | 22-03-19 | 21:57

Het is vanuit UU een juiste reactie/actie om deze faalprof even op de blaren te laten zitten. Het steekt wel extra hard als je ook nog een richting doceert zoals theologie, wat zich in het veld begeeft langs wegen van politiek, psychologie en maatschappijleer. Je zou beter moeten weten. Wat bezielt zo'n iemand om dit soort achterlijke berichten te plaatsen?!
Echter als hij met veel kracht en oprechte overtuiging zijn excuses gaat aanbieden en hierbij nog eens goed gaat nadenken waarom FvD juist een aanwinst is voor NL ipv een fascistisch bolwerk welke geëlimineerd moet worden, dan is een maand verplicht onbetaald verlof naar mijn idee een genoegdoening. Hij zal deze maand wel optimaal moeten benutten om zich te verdiepen in de Vaderlandse politieke geschiedenis van 2002.

cwi_client | 22-03-19 | 20:34

Oneens, dit is niet ongenuanceerd of een ik voel me beledigd, of een ik heb ook een mening tweet, hier wordt opgeroepen tot geweld, mogelijk tot executie van een gekozen politicus gebruikmakend van een persoon die dit reeds in de praktijk heeft gebracht en daar helaas slechts 18 jaar voor heeft gekregen, hij wist exact wat hij deed en het lamme excuus van in de hitte van de stembusstrijd is volledig ongeloofwaardig. Hij doet of dat er daadwerkelijk wordt gevochten en hij een van de strijders is, hij is slechts een kiezer zoals er in dit land miljoenen zijn niets bijzonders, dus dan ben je in mijn optiek een strafrechtelijk te vervolgen grens overgestoken en ben je niet geschikt om in het onderwijs te helpen een jongere generatie op te leiden.
Je mag van mij alles zeggen, een andere mening hebben maar de grens ligt bij geweld of het oproepen tot geweld, dan ben je af, ook wegens het gebrek aan argumenten.
Dus die muts met der jopen, dat is nou doodeng.

bwanabanjo | 22-03-19 | 20:33

Gooi je een steentje in het meer dan veroorzaakt dat rimpels.
Wil je geen rimpels, geen golven, gooi dan geen steentje.
Wees man genoeg om de gevolgen ervan te accepteren.
Ik ga niet voor hem pleiten. Daar zijn advocaten voor.

onnosel | 22-03-19 | 20:31

Terecht dat hij op non-actief gezet is. Dat geldt trouwens voor een ieder die dergelijke uitspraken doet.

BozePaarseMan | 22-03-19 | 20:30 | 1

Willen jullie meer of minder uitspraken?

Is dit nog nieuws? | 22-03-19 | 22:41

Tja, dát had je moeten bedenken voordat je een dergelijke tweet de ruimte inslingert. Niks geen coulance voor dit soort zaken, oproepen tot politieke moord.

seconda | 22-03-19 | 20:30

Dus als ik 'say hello to my little friend' met een plaatje van een pistool twitter op die gast z'n timeline is het ok zolang ik me achteraf verschuil achter Scarface?

TheOneWhoKnocks | 22-03-19 | 20:29

Hij moet vooral zeggen wat hij wil.
Maar zet deze type's niet voor de klas waar zij de jeugd vergiftigen met hun extreemlinkse ideeën.

de honden blaffen... | 22-03-19 | 20:29

Pak in ieder geval zijn wangslijm.

Overmar | 22-03-19 | 20:28

Ergens moet je een grens trekken en een voorbeeld stellen.
So be it. Iemand moet de eerste zijn die de sjaak is vanwege dit soort levensgevaarlijke opmerkingen.

Repelsteel | 22-03-19 | 20:27 | 1

Wat is er gevaarlijk aan een "suggestieve" vraag?

Is dit nog nieuws? | 22-03-19 | 22:41

Normaliter ben ik het altijd met jullie eens. Maar nu niet. Zeker nu niet.
Deze man wordt geacht intelligent te zijn en geeft les aan mensen. Als hij dus dusdanig vergiftigd is in zijn denken dat hij een politicus vermoord wil zien, dan hoort hij geen les te geven. En als hij zich ook nog eens duidelijk profileert als docent terwijl hij zoiets roept dan hoort hij al helemaal geen les te geven en dus de kans te krijgen om mensen te beïnvloeden in dienst van de staat.

Dit is geen jeugdzonde, of framing zoals bij Annabel gebeurde, dit is iemand die andersdenkenden dood vermoord wil zien worden. Erachter komen dat je oproep tot moord een shitstorm tot gevolg heeft en dan deze oproep maar verwijderen en obligaat excuses aanbieden maakt zijn oproep niet minder walgelijk en mogelijk (hopelijk) strafbaar.

Goofy Goofball | 22-03-19 | 20:26 | 4

@bwanabanjo
Klopt. Heb de man zelfs eenmaal de hand mogen schudden. Maar naast hem heb je ook nog een Jan-Jaap de Ruyter, een Martijn de Koning etc.

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 20:46

Roerend mee eensch!

Toontje-S | 23-03-19 | 11:31
▼ 1 antwoord verborgen

De beste man heeft helemaal geen spijt. Die voelde dit tot in het diepste van zijn vezels en nu voelt het nog steeds. Het enige wat hem spijt zijn de reacties die hij heeft ontvangen vanwege zijn post. Niet minder en niet meer. Dat soort mensen zouden gewoon niet voor een klas mogen staan en andere mensen indoctrineren met hun haat om maar iedereen dood te willen hebben die een andere mening dan de zijne verkondigd.

Hark_van_Rommel | 22-03-19 | 20:25 | 1

Dit dus.

zwenkwieltje | 22-03-19 | 23:13

Van Rossem begrijpt dingen... nuance enzo... mooi geschreven.. volledig mee eens

kat-de-kat | 22-03-19 | 20:24 | 2

Fanboy of trol?

padbuffel | 22-03-19 | 20:31

Maar het probleem meneer, dat blijft.

padbuffel | 22-03-19 | 20:23

Van Rossum je wordt te soft. Teveel wortels gegeten?

VanGeuzen | 22-03-19 | 20:23

Ik twijfel nog. Wel goed dat hij zijn excuses heeft aangeboden, maar heb er toch een vieze nasmaak van overgehouden.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 20:23

De uitspraken van de docent komen voort uit zijn gedachten. Deze man geeft les en zal zeker zijn mening en afgunst spuien naar zijn studenten. Scheiding van kerk en staat zou ook op scholen moeten gelden. Je bespreekt het maar je laat je eigen mening hieromtrent voor jezelf.
Dan kun je achteraf wel zeggen dat je het niet zo bedoelt hebt.
Maar je gedachte is wat het is. TOTAAL VERROT!!!!

Buiswater | 22-03-19 | 20:22

Maurice de Hond op 1 in Dumpert en ik zie fatsoenlijk rechts de eerste toenadering zoeken. Ik ben heel benieuwd hoe dit af zal lopen. Wanneer zijn de volgende verkiezingen? Zin in.

Bigthumb | 22-03-19 | 20:22
-weggejorist en opgerot-
Binnenbaan | 22-03-19 | 20:22 | 2

Hartstikke fout die prof.
Maar.
Er zijn ergere zaakjes die geen enkel gevolg hebben, zoals een EU-grondwet door de strot van het gehele land persen, referenda afschaffen of hoofddoekjes dragen omdat de onderdrukker dat zo wenst. Om maar wat te noemen.

Ceterum censeo Mecca esse delendam...

Bucket of Shit and P | 22-03-19 | 20:22 | 3

Bam spijker en kop

Haagse Leo | 22-03-19 | 20:24

*kuch* accusativus *Meccam

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 20:28

Overtuiging en functie strookt niet ... eerst nadenken en dan schrijven als docent moet je dat minimaal als bagage hebben dus pleur op moraalridder van Rossum

Haagse Leo | 22-03-19 | 20:22

Dit is geen domme man, dus ook doordachte tweet.Hij is docent op de universiteit. Bovendien heb je als docent een voorbeeldfunctie en was dit een verkapte oproep tot geweld. Dat je zelf een andere politieke mening mag hebben noemen we democratie, maar daar heeft hij niets mee. Had die Utrechtse terrorist ook niet iets tegen democratie?

ebonk | 22-03-19 | 20:21

Ja, laten we vooral Volkert een podium geven voor zijn heldhaftige moord.

Bolhoed | 22-03-19 | 20:21

Tweets don't kill people, people do.

JTKDM | 22-03-19 | 20:21 | 2

Enough tweets make people do?

J-van-de-Bontekoe | 22-03-19 | 20:26

Leftwing tweets can kill people .

Koning BongoBongo | 22-03-19 | 20:29

Op zich is iedereen die zich in opperste wanhoop tot Volkert Jensma wendt ten einde raad uiteraard. Gelukkig zijn wij katholieken de beroerdste niet: 100 weesgegroetjes en zand erover. Next!

Rest In Privacy | 22-03-19 | 20:21

Vrijheid van meningsuiting is super belangrijk, maar zo'n opmerking plaatsen als professor is naar mijn mening onaanvaardbaar.

g00f | 22-03-19 | 20:19

zulke grappen kan je nauwelijks in de kroeg maken , laat staan op twitter. twitter verbieden.

newray | 22-03-19 | 20:19

En wat zegt deze goede man wel niet allemaal in de collegezaal.

desmodus | 22-03-19 | 20:19 | 1

Dit is zo'n man die alle scripties afkeurt waar een andere politieke voorkeur naar voren wordt gebracht, van zo'n professor moet je het dus hebben.

ebonk | 22-03-19 | 20:23

Ik snap niet waarom het OM geen onderzoek doet. Laat Baudet aangifte doen, dat het OM het oppakt, het OM kant klare formulieren klaar legt bij politiebureaus en we massaal aangifte kunnen doen. Of het komt dat nu niet zo goed uit??

Atlantis-95 | 22-03-19 | 20:19

Beetje verward stukje, Van Rossum last van VrijMiBo?

UncleAlbert | 22-03-19 | 20:18

Ja. Laten we een verkapte moordwens van een hoogleraar (je weet wel, zo iemand die jong-volwassenen les geeft) aan een politicus lekker bagetelliseren, en dan ook nog eens een moordwens die direct refereert aan de gruweljjkste politieke moord in de moderne geschiedenis...

Ook dit is precies waar Baudet op doelde in zijn speech, toen hij sprak over de media als verwoester van bescbaving, geachte stijllozen.

Die leraar dient op staande voet ontslagen te worden en in geen 1000 jaar ooit nog ergens voor een klas te staan.

De Libertariër | 22-03-19 | 20:18

Oproep tot geweld is strafbaar.

Mr.Crowley | 22-03-19 | 20:18

Flikker op met die Arabist. Stond geen tendentieus of nodeloos kwetsend in zijn tweetprofiel. Niks masturberen voor hem als "ja ik was de opdrachtgevert van Volkert ditmaal...". Hop hop: nu Prem werkeloos maken. Viespeuken allemaal.

Lorejas | 22-03-19 | 20:17

Mee eens. We zijn volwassen mensen, geen sneeuwvlokjes.

Pimp my Voortuin | 22-03-19 | 20:17 | 2

Het gaat niet om ons

amateurrr | 22-03-19 | 20:19

We zuipen allemaal wel eens te veel en zeggen iets doms. De digitale schandpaal is al straf genoeg meestal.

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 20:20

Wat een onverwachte vergevingsgezindheid !
Ik ben een beetje verward nu...

laurentius | 22-03-19 | 20:17

Nee, nee, nee. We leven al decennialang in een situatie waarin het ene kamp alles mag en kan roepen en bij alles wat het andere kamp zegt wordt meteen hysterisch 'fascist, fascist' gekrijst. Oog om oog en gelijke monniken en zo. Als deze docent geslachtofferd wordt op het altaar van het onvrije woord dan is dat nog lang niet de anschlusstreffer. Is dat rancuneus? Reken maar!

Hetze Haatstra | 22-03-19 | 20:16

Amén!

Lepo | 22-03-19 | 20:16

Van mij mogen ze die gast ontslaan. Een persoon in een dergelijke positie moet beter weten. Je hebt maar een enkele gek nodig die daar opvolging aan geeft. Em van de linkse zijde weten we dat daar weinig nodig voor is.

Ik zie bijvoorbeeld op mijn FB - let maar goed op - een paar opmerkingen die anti-FvD zijn, maar ik zie niemand in discussie gaan of een andersoortige tegengeluid maakt. Dat komt omdat men niet in discussie wil omdat je bij voorbaat als racist wordt weg gezet. En dat is wat links heeft bereikt en gaat bereiken richting de tweede kamer verkiezingen.

Atlantis-95 | 22-03-19 | 20:16

Eens met Van Rossem, maak deze man niet kop van jut. Gewoon een onhandige lullo die grappig dacht te zijn, het zijn de geniepige anonieme melders en semi-politieke clubjes binnen de universiteiten die we moeten hebben.

Panos88 | 22-03-19 | 20:16 | 5

Stel nou eens voor dat hij of iemand anders wekelijks of dagelijks zo'n opmerking tweet want vrijheid van meningsuiting. Uiteindelijk is er ongetwijfeld een linkse mongool die het als waarheid ziet en de daad bij het woord voegt. Ik hoef je toch niet te vertellen wat voor fanatieke extremisten er op links rondlopen ? Kijk anders maar eens op Youtube.

Koning BongoBongo | 22-03-19 | 20:27

@MoonBeebe | 22-03-19 | 20:21:
Nee, het zijn de types achter georchestreerde NPO/NRC hetzes gesteund door DWDD hoogleraren. Of de figuren binnen de universiteit die stilletjes samenzweren tegen collega's met een "verkeerde" politieke voorkeur. Dat zijn de echte boeven, en die opereren altijd in de stilte en op veilig terrein. Deze man hoort daar niet bij.

Panos88 | 22-03-19 | 20:28

@Koning BongoBongo | 22-03-19 | 20:27: Ja daar is een theoretische mogelijkheid toe, maar dit is geen prominent persoon vind niet dat je hem een zulke zware verantwoordelijkheid kunt toedragen. Heb jij nooit iemands iets slechts gewenst trouwens? Toch wel fijn dat je af en toe gewoon sorry kunt zeggen en niet gelijk je baan hoeft te verliezen.

Panos88 | 22-03-19 | 20:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Non actief is niet hetzelfde als ontslagen. Hij moet zich effe rustig houden tot ie terug mag komen. Hij kan met vakantie zonder dat hem dat dagen kost. Lekker met Cor en Don naar een all inclusieve resort in Turkije. Cocktail drinken.

Osdorpertje | 22-03-19 | 20:16 | 1

Inderdaad, wordt zelfs nog door ons, het gepeupel, doorbetaald ook.

Ongeruste vader | 22-03-19 | 21:10

Domme opmerkingen maken we inderdaad allemaal wel eens ,maar ook die hebben gevolgen .

Koning BongoBongo | 22-03-19 | 20:16

laat hem zich verantwoorden voor de strafrechter, net als de zwakstoom-personen die op facebook Sylvana beledigend afgebeeld hebben. Lijkt me op het eerste gezicht geen ontslaggrond.

Wat wel een ontslaggrond oplevert is een onwetenschappelijk docent die als acitvist college geeft aan studenten en hen alleen positief beoordeelt wanneer ze blijk geven van een ideologisch juist beoordeeld wereldbeeld. Voor een universitaire opleiding zou juist een kritische beschouwing van *alle* standpunten het uitgangspunt moeten zijn.

Wanneer je dat niet kunt als universitair docent, ben je niet geschikt voor je taak. Daar moet de universiteit hem op afrekenen.

Glasgow Argus | 22-03-19 | 20:15 | 1

Dit ben ik helemaal met je eens.

HoerieHarry | 22-03-19 | 20:20

Als de UU hem zijn baan terug geeft, dan lijkt het mij wel zinvol dat zijn colleges en examens een beetje gemonitord worden. Indoctrinatie heeft geen plaats in het onderwijs, en al helemaal niet in het wetenschappelijk onderwijs. Welke student die voor zijn cijfer van zo'n docent afhankelijk is durft zich kritisch of vrijuit te uiten?

MickeyGouda | 22-03-19 | 20:15 | 1

U bent zich bewust van zijn vakgebied? Kritische mensen? *proest*

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 20:18

Ik begrijp je punt van Rossem. Maar gaat hij de witte puntmuts (oliedom) en het bordhe ezel uit zichzelf dragen ? Je ne pense pas.

suscrofa | 22-03-19 | 20:15
-weggejorist-
ScumbaggusMaximus | 22-03-19 | 20:15

Deze sneue persoon geeft feilloos weer wat er precies verkeert is aan het huidige linkse leersysteem, deze Corné moet het zogenaamde hoogopgeleide stemvee van partijen als d66 en groenlinks voorstellen en dat is doordrenkt van fascistisch denken en vergiftigd uw kinderen op de UU, maar de UU ziet het probleem niet en dat is logisch want de zelfreflectie is ver te zoeken als je zelf het grootste onderdeel van het probleem bent.

Halul gebakken | 22-03-19 | 20:15

Mja, allemaal leuk en aardig, maar als leraren met pr0n al ontslagen worden dan vind ik een non-actief wel terecht voor een zeer domme reactie. Excuses of niet, imo is het een vorm van opruiing en haatzaaien.

Yzord | 22-03-19 | 20:15

Pffff Wat een zeik artikel zeg. Fijn dat de UU daadkracht toont en deze doodwenser hopelijk in de toekomst geen invloed meer heeft op de educatie van onze studenten.

D._Trump | 22-03-19 | 20:15

Nee, Van Rossem.
Ik zit hier met een dochter in het 4e jaar VWO. En die moet ik instrueren dat ze in de klas maar beter niet zegt wat thuis de opvattingen zijn, mede door dit soort leerkrachten.
Ronduit schandalig!

Jackanders | 22-03-19 | 20:15 | 5

Bekend fenomeen. Mijn kind is verder ook heel behoedzaam in haar uitingen richting haar klasgenoten, omdat zij bang is dat iemand zich gediscrimineerd voelt.

MickeyGouda | 22-03-19 | 20:20

Amen + 3

MoonBeebe | 22-03-19 | 20:23

Ik ben niet didactisch onderlegd, maar ik denk dat je beter niet zulke adviezen kunt geven aan je dochter. Lijkt me erg ongezond voor de karaktervorming.

Panos88 | 22-03-19 | 20:40
▼ 2 antwoorden verborgen

het zou mooi zijn als alle fractievoorzitters gezamenlijk een verklaring zouden afgeven om de demonisering van Baudet te stoppen. Want sinds de uitslagen heb ik het gevoel dat er iets gaat gebeuren met Baudet.

yeps | 22-03-19 | 20:14 | 1

Dat laten The Powers That Be niet toe. Zoiets kun je maar eenmaal doen voordat het begint op te vallen. En erger nog, de gevolgen zijn onvoorspelbaar en daar houden ze niet zo van.

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 20:17

Hear hear.

Rohin | 22-03-19 | 20:14

Van Rossem, is dat niet die gozerT die Katie Hopkins er aan de haren probeerde bij te slepen omdat ze toevallig op de dag van de aanslag door Jensen geïnterviewd werd? Schijthypocriet, indeed.

Kapitein Stijlvol | 22-03-19 | 20:13

Nee, het gaat niet om het internet maar om een docent die een bepaalde oproep doet. We hebben ook politici die vervolgd worden om bepaalde uitspraken die in een publieke omgeving doen.

memyi | 22-03-19 | 20:12

De ene vorm van domheid is de andere niet. Sommige beroepen behelzen meer maatschappelijke verantwoordelijkheid dan andere. Lieden die daar niet mee om kunnen gaan zoals Corné moeten maar iets anders gaan doen.

Mike Gaatjeniksaan | 22-03-19 | 20:12

Weekje schorsing zonder salaris en weer door. Als hij zijn grap tegen mij had verteld in de kroeg dan had ik gelachen en ook een scherpe grap terug gemaakt. Maar hij deed het in de Twitter kroeg waarin je altijd in functie bent. Vrij dom en het ging best ver maar ik ben niet in de positie om de eerste steen te gooien.

Rest In Privacy | 22-03-19 | 20:12

Er zijn ook mensen (Homo Sapiens Sapiens) die bewust op de vvd stemmen, die kun je toch ook allemaal niet op non-actief zetten?
Een rechter zal rekening houden met het feit dat iemand niet geestelijk handelsbewaam is.
Nou dan!

Analia von Solmsch | 22-03-19 | 20:12 | 2

Ehm... het gaat hier om een oproep tot moord .....

Koning BongoBongo | 22-03-19 | 20:20

@Koning BongoBongo | 22-03-19 | 20:20: u moet eerst een poosje sarcasme studeren. Pas met diploma terugkomen.

Normpje | 22-03-19 | 20:50

Van Rossem toont best ballen, hoewel de demoniserende toon al lang gezet is, en dat die Carthagers ook geen lieverdjes waren hoor.

Lafayette | 22-03-19 | 20:12

Al is de tweet nog zo snel...
Je baan kost het gelukkig wel...

ik2! | 22-03-19 | 20:11

Je mag ook niks meer tegenwoordig. Tere zieltjes, ongewenste meningen.. Als je vloekt, ben je af. Als je zegt wat je ergens van vind, ben je af, of ben je de held. Vrijheid van meningsuiting is er al lang niet meer, wat mij betreft had die docent lekker zijn gal gespuugd en had de directie hem via twitter gevraagd of'ie wel helemaal lekker was toen die tweet de lucht in ging, verder niks.
Maar nee, tegenwoordig kruipen ouders in de groepsapp, tot de stoerste uit de meute een klaagmail naar de directie stuurt met een cc naar het bestuur, uiteindelijk komt er van bovenaf een opdracht: schorsen en sussen.
Of het bestuur krijgt er zelf lucht van en schieten in diezelfde paniekstuip.
'Klant is koning', want elke student brengt geld in het laatje. Dus moet de docent (of die nu slinks, rechts of genderneutraal is) opgeofferd worden.

EEnzame SchizofrEEN | 22-03-19 | 20:11 | 5

Wat amateurr zegt .

Koning BongoBongo | 22-03-19 | 20:22

Het antwoord wat ik niet verwachtte.
Ik ga ervan uit (net zoals jij er vanuit gaat dat Baudet vermoord gaat worden?!) dat de beveiliging van Baudet dit soort mensen in de gaten houden. Na Pim heeft die dienst wel geleerd niet mensen op hun blauwe ogen te vertrouwen. Mocht er alsnog een aanslag gepleegd worden, dan zijn de rapen goed gaar, hopelijk zie je dat in.
Mijn standpunt is echter dit: vvmu is retebelangrijk; als die UU drol dit niet mag schrijven, betekent dat automatisch ook dat jij of ik niet meer zo maar iets kunnen schrijven.
Beperk hem, dan beperk je automatisch mij, als ik mijn mening over een andere politicus wil schrijven. Of dat een politicus nog vrij is om zijn of haar mening te uiten.
Vvmu is een heel kwetsbaar, groot goed. Op het moment dat jij dat wil gaan belemmeren, beschadig je het in zijn totaliteit.
Vvmu biedt ons op dit moment namelijk nog de mogelijkheid te schrijven over deze UU hufter, zonder daar direct een 'censuurpolitie' bezoekje mee op ons af te roepen.

EEnzame SchizofrEEN | 22-03-19 | 20:26

amateurr, jammer dat je het korte betoog (wat het zeker niet is) matig vind. Kan dus beter.
Ja, als docent heb je een voorbeeld functie, wat steeds meer mensen vergeten is dat een docent ook een mens is. Zo vaak gehoord dat kinderen niet eens snappen dat dat zo is. Jarenlang is dat beeld hoog gehouden; de meester, die was uniek. Door jarenlange versoepeling is dat doorgeslagen naar de andere kant, de meester en juf (juffie) werden met de voornaam aangesproken en lagen soms zelf stoned voorin de klas. Doorgeslagen dus.
Mijn punt is dat de maatschappij to soft is geworden. Die heeft naast heel veel softe studies (met bijpassende linkse docenten) voortgebracht. Elk woord moet vooraf in een schaaltje gewogen worden want o jee, stel je voor dat de tere zieltjes van Maan, Sterre of Ijsbrand gekwetst worden.
De kans dat je kind door een politieke gekleurde imbeciel wordt geïndoctrineerd, is erg groot. Wen er maar aan.Dat creëren van weerbare volwassenen werkt het best, als je zelf je kinderen helpt hun ogen en oren open te houden. Stel nu, dat die UU vent zijn bek had gehouden want foei, bah. Dan had u pas laat gemerkt dat uw kinderen steeds verder richting links schuiven qua overtuiging.
In een utopie heeft u volledig gelijk, dan kunt u er blindelings op vertrouwen dat docenten 'ongekleurd' zijn, geen mening opdringen, nimmer een mening op sociale media plaatsen.
Helaas is dat een utopie. Docenten zijn net mensen. Heel gek, ze hebben ook een mening. En als ze die niet mogen delen via social media en enkel achter uw rug om hun mening opdringen bij uw kinderen, dan zou dat erg lelijk zijn als u daar te laat achter komt.
Zeg anders zelf, hoeveel docenten geven op de social media een mening die u welgevallig is qua politiek? Enig idee hoeveel onderwijzers stiekem Baudet of Wilders stemmen? Dat zijn er echt niet veel. Als we nu gaan stellen dat deze linkse UU rukker zijn snuitje moet houden en weg met, wat gaan we dan met die rechtse rakkers doen? Ook maar ontslaan?

EEnzame SchizofrEEN | 22-03-19 | 20:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Nee geen medelijden. Zo begint het demoniseren. Voor hetzelfde geldt wordt er een gekkie aan de linkerzijde geactiveerd. Of zitten wij met zijn allen in een trein naar het oosten. Zo snel kan het gaan.

Repetitive Beats | 22-03-19 | 20:10

De doodsbedreigingen terug lijken mij wel voldoende straf. Hij zal het in ieder geval nooit meer doen.

LiniaalRectaal | 22-03-19 | 20:10

Hulde voor de UU!

kapotte_stofzuiger | 22-03-19 | 20:10 | 1

Eensch
Docent nam tweet terug nádat er ophef ontstond
Am I right or am I right
Van Rossem heeft overigens ook gelijk dat we ook naar ons zelluf moeten kijken
en niet iedereen en z'n moeder direct moeten schorsen/vervolgen etc

Tobi | 22-03-19 | 20:27

Helaas, in een land waar een politicus meermaals voor het gerecht wordt gebracht vanwege zijn mening is een verkapte oproep tot moord gewoon strafbaar. Die man moet niet alleen geschorst maar ook vervolgd worden.

witwas | 22-03-19 | 20:09 | 2

Overigens ben ik van mening dat je volkomen gelijk hebt.

Bab01 | 22-03-19 | 20:12

Vervolgen die man!

wilderst | 22-03-19 | 21:06

Volkomen terecht dat die man geschorst is. Zeker in zijn positie moet hij nadenken voor hii wat post. En zeker als het om zoiets gaat. Kun je dat niet, dan hoor je daar ook niet.

Mr. Neon | 22-03-19 | 20:09

Een probleem, dit gilt hij van de daken op de socials en tegen kennelijk vatbare koters (stemmen Groen(s)Links) die zijn onzin als zoete koek aannemen. Er hoeft maar een nieuwe Volkert tussen te zitten die 'iets eraan wil doen'. En bam headsjot Terry. Want niet alleen Corne vindt dat Sherry opgeruimd moet worden - half (s)links twatter vindt hem een nazi die aangepakt moet worden.

Hij heeft vrijheid van meningsuiting en dat gaat wat mij betreft ver. Maar onschuldig is het niet helemaal. Als dozijnen op twatter, feestboek en insta dagenlang smeken op Volkert... dan is er een kans dat er ook nieuwe Volkert komt.

Graaf_van_Hogendorp | 22-03-19 | 20:08 | 2

En dan krokodillentranen dat het zo niet bedoeld is.
Ik zie nog die schijnheilige politici voor me na de moord op Fortuyn. Oh wat vonden ze het erg opeens.

2voor12 | 22-03-19 | 20:10

Ja ik zie de onschuld ook totaal niet. En de vrijheid van meningsuiting gaat wat mij betreft ver heel ver.

Bab01 | 22-03-19 | 20:16

Kweenie... zo moeilijk is het toch niet, om niet om een moordaanslag te vragen?

Als dat voor hem toch te moeilijk is ... wat zeg dat over hem?

zetje01 | 22-03-19 | 20:08

"ook niet het snelste konijn in het bos natuurlijk"
Die moet ik onthoue. Mooi.

hotnot | 22-03-19 | 20:08

Kijk... dit is dus een pracht van een spiegel. Volledig GS-waardig en bijna terug op het niveua van >10 jaar geleden, ga zo door Van Rossem.

Alfred E. Neuman | 22-03-19 | 20:07 | 2

Nivea extra dry

amateurrr | 22-03-19 | 20:10

"Wat die Corné zei, is nota bene een parafrase van Thijs Römer. "

Gelul. Hij kent die hele Thijs Römer waarschijnlijk niet eens. Als het wel een bewuste parafrase was had hij dat bovendien wel gezegd, achteraf.

Nee, hij moet weg.

omanders | 22-03-19 | 20:07 | 1

Hij moet voor mij om een andere reden weg. Ver weg. Omdat hij zich aftrekt op islam/moslim shit. En dus extra fout is. Verraaier.

Normpje | 22-03-19 | 20:44

Nee van Rossem, er moet ergens een grens getrokken worden. Ik zeg niet dat deze man ontslagen moet worden, maar laat het een waarschuwing zijn voor mensen die een voorbeeldfunctie hebben.

amateurrr | 22-03-19 | 20:06 | 1

Hij is al aan de schandpaal genageld. Ben het met Van Rossem eens, mannetje moet op audientie bij het Universiteitsbestuur komen, weet dat er op hem wordt gelet dus zal zich in het vervolg wel gedragen. Tweet was ook meer ongepast dan een echte bedreiging... Los daarvan vind ik die docent sowieso een vervelende pedante lul op de scoiale media maar goed, ook dat mag.

Graaisnaaiert | 22-03-19 | 20:29

Sorry hoor, maar als je op een universiteit werkt, behoor je meer verstand te hebben. Ook al geeft hij een wazig indoctrinatie college.

echtpaul | 22-03-19 | 20:06

Ik wil hem wèl weg.

Dat hij maar voor de Ssand gaat rijden in een Berlingo.

KollenbergSittard | 22-03-19 | 20:05 | 1

U bent wel ech hard en sans vergevinggezind. Poah.

Normpje | 22-03-19 | 20:39

@J-van-de-Bontekoe | 22-03-19 | 20:17: Absoluut niet, net zo min als dat ik er bezwaar tegen heb dat ene Donald Fauntleroy Duck of de Marsupilami omgelegd moet worden.

Alfred E. Neuman | 22-03-19 | 20:26

Precies, dat vergeet ik ook nooit meer, de Rosenmullers, Thom de Graaf's (met z'n achterhuis) om nog maar te zwijgen over al die (extreem) linkse Hournalisten uit die periode, dus van mij mogen ze die hufter meteen ontslaan en nooit meer ergens aan de bak, wegens geen verklaring van goed gedrag kunnen krijgen.

Aanpakken dat soort lui, wij zouden eigenlijk een jaar of 5 een Kolonels-regiem moeten hebben die even NL weer gaan heropvoeden zoals we in de jaren 50 gewend waren, toen je een agent niet eens met JIJ mocht aanspreken maar U (mijnheer de agent)... het is hier nu een losgeslagen bende geworden, dat is volgens mij ook precies wat Baudet wilde zeggen in zijn speech.

Keyboardspeler | 22-03-19 | 20:50

@Alfred E. Neuman | 22-03-19 | 20:26:
Begrijp ik, maar als u een nationale bekendheid was en daadwerkelijk persoonlijk bedreigd zou worden werd het anders he?

J-van-de-Bontekoe | 22-03-19 | 21:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Tja, van Rossem, wat doen we daar dan aan. Was niet eens een doodsbedreiging.

J-van-de-Bontekoe | 22-03-19 | 20:06

Jah, deze man had natuurlijk nog weg hoeven moeten
vanwege het terug-quoteren van een paar feitelijkheden uit het grote sprookjesboek.

hotmint | 23-03-19 | 00:14

Ja, doei. Als ze hem niet op non-actief hadden gezet as dat voer voor alle FVD-fanboys en laat het zien dat je met een halve doodsbedreiging wegkomt. Het beste compromis is om hem even flink te berispen, een weekje af te laten koelen en dan weer aan het werk te zetten. Inmiddels is hij beroemd, dus hij zal het wel laten in de toekomst.

De Eierbal | 22-03-19 | 20:05 | 2

En ik betwijfel zeer of Geenstijl dan ook nog zo vergevend was geweest.

De Eierbal | 22-03-19 | 20:05

Een soort tijdelijke -weggejorist- dus.
Daarover, Joris doe mijn premium account weer eens even terugjorissen, alsjeblieft!

memyi | 22-03-19 | 20:15

Zeg, hou eens op met dat linkse pappen en nathouden. Excuses aanvaard, maar daarmee niet vergeten, je moet gewoon even nadenken voordat je iemand doodwenst

geen_kwijl | 22-03-19 | 20:05 | 1

Precies. Gezien de tyfus met deze klaudtzak. Als het een rechtse stemmer was geweest, had de politie vooringevulde aangifte formulieren klaar liggen. Er is geen "level playing field" met linksch tuigh, we moeten maar eens doorpakken.

funkyd | 22-03-19 | 22:35

Eens

HenkvdMast | 22-03-19 | 20:03 | 3

Zowaar ook eens.
Online een dom zinnetje intypen is snel gebeurd.
En de publieke 'straf' voor deze meneer is wel ruim genoeg zo.
Extreem slechte timing ook van hem. En daarom nu de blaren.
Ben zeer benieuwd of hij *mag*, en dan ook *wil* aanblijven.
.
PS Ik keur het geenszins goed. En heb ook FvD gestemd.

hotmint | 23-03-19 | 00:04

PPS op mezelf: Als er maar niet meer enge teksten van deze man naar boven komen. Hij geeft les aan jonge mensen... In dat geval maar een PostNL vervolgcarriere.

hotmint | 23-03-19 | 00:21

@hotmint | 23-03-19 | 00:21:

Dat is nu precies de kern; het probleem is niet zozeer dat deze persoon verwerpelijke standpunten heeft, het probleem is dat hij precies op dit gebied ("Religie en maatschappij") onderwijs geeft.

Het is dus fijn dat hij nu zijn werkelijke gedachten prijs gegeven heeft, maar nu de consequenties...

libertat | 23-03-19 | 11:55

En zo lul je alles weer recht.
Of krom dus.

J-van-de-Bontekoe | 22-03-19 | 20:03 | 3

Ja, ik dacht toch echt dat GS dit wereldkundig had gemaakt. Nu ja, ik heb dan ook geen twitter en geen twatter, wel alleen Geenstijl :).

lovekila | 22-03-19 | 20:07

Dol op meningsverschillen en discussie, dat leidt soms tot nieuwe inzichten, maar oproepen tot moord, aan welke kant je ook staat gaat te ver. Dat zijn juist de reflexen die censuur veroorzaken, niet de reactie daarop. En dit is iemand die jonge geesten moet helpen vormen. Een excuus is echt niet genoeg. Er staan juist veel te veel mensen voor de klas met dit soort gedachten en als "Oeps sorry" genoeg is als je betrapt wordt stimuleer je dit soort gedrag alleen maar.

Doe_eens_normaal_man | 23-03-19 | 08:03

Oneens met van Rossem. Impliciete opmerkingen tot moord kunnen niet, daar word je hier ook voor gejorist en opgerot. Voor veel minder ook, hebben we gezien bij de zwarte pieten discussie.
Een universiteitsdocent hoort dit al helemaal niet te doen, dijn voorbeeld geeft dit schepsel daarmee. Dus de schorsing is terecht en ontslag ook.

Superkwatta | 23-03-19 | 09:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland