Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE Utrecht Updates. GÖKMEN AANGEHOUDEN

Net live tijdens persco gebeurd: Gökmen Tanis aangehouden op de Oudenoord (net buiten centrum aan de andere kant tov Kanaleneiland). BEELDEN:

Social

Eén vinger voor de vrede

Laatste updates:

Update PERSCO: BM en politie hebben weinig nieuws te melden. Er is iemand aangehouden (niet Gokmen), maar betrokkenheid bij de schietpartij is vooralsnog onduidelijk. OM: eerste verklaringen duiden op terroristisch motief, maar andere verklaringen zijn niet uitgesloten.
UPDATE: Live tijdens persco komt het bericht binnen dat een verdachte is opgepakt, op de Oudenoord, slechts 3 kilometer verderop. Politie Utrecht bevestigt via twitter dat het inderdaad om Tanis gaat. Hoera!
UPDATE: Dader zat blijkens de beelden hierboven (en deze foto's) in dit portiekflatje ter hoogte van nummer 148. Zat hij soms bij messentrekker Dustin W. achter de boekenkast het drankkabinet?
Update: Dreigingsniveau teruggeschaald van 5 naar 4.
Update: Andere aanhouding is Gökmens broer, op een school in Nieuwegein. Eventuele betrokkenheid onduidelijk.
Update: Morgen vlaggen halfstok (en verkiezingen gaan gewoon door).
UPDATE PERSCO RUTTE: "Motief nog steeds onduidelijk", zegt de man die vanmorgen stellig over 'een aanslag' sprak zojuist. Feit is: we weten het inderdaad nog niet en er zijn aanwijzingen voor meerdere motieven. Zou Rutte iets te snel het electorale opportunisme omarmd hebben vanmorgen? Videobeelden hierrr.
UPDATE: Wilders wil spoeddebat omdat Nederland recht heeft op "de waarheid". Terwijl net duidelijk werd dat Rutte óók nog geen idee heeft.
UPDATE: Profiel door de altijd goed ingevoerde Yelle Tieleman: "Gökmen (37) is doorgesnoven gek, een drugsdrealer en een instabiel figuur". Een van zijn broers, Bilal' is een bekende van de AIVD 'vanwege extreem gedachtegoed'. Daar zit waarschijnlijk de Tsjetjeense connectie waar BBC Türk het over had, en zo verklaart ook de snelle suggestie van een aanslag. Gökmen zelf dwarrelde heen en weer tussen drugs (-handel) en salafisme - en veroordelingen.
UPDATE: Baudet gooit het op zijn campagnebijeenkomst in het Kurhaus op hoe eerwraak "een totaal andere beleving van intimiteit dan het traditioneel bij ons is (video). Hiddema gaat voor de strijdbare duiding: "Ze willen ons die gebeurtenis in Kanaleneiland aanwrijven. Nou, mooi niet!" (video)
UPDATE: Meer over Fvd in nieuw topic, comments alhier gesloten.

Feitenrelaas du Jour:

Er zijn vandaag in Utrecht drie mensen gedood, en vijf gewond geraakt, bij een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De hoofdverdachte is de Turks-Nederlandse Gökmen Tanis, een 37-jarige draaideurcrimineel, hierboven links op een foto die GeenStijl van een bekende Tanis ontving. (Rechts is zijn broer.) Hoewel premier Rutte spreekt van een aanslag en VVD-burgemeester Van Zanen uitgaat van een terroristische daad, spreken bronnen en geruchten in 'allochtoon Utrecht' van een geweldsdaad in de relationele sfeer. Ook het Turkse persbureau Anadolu baseert zich op familieleden die zeggen dat het om eerwraak of een relatiedrama gaat.

Verdachte Gökmen Tanis is al sinds 2011 bekend bij het grote publiek als de 'Haatdemocraat' in een filmpje van GeenStijl.TV. In gerechtelijke kringen is hij beter bekend als fietsendief, inbreker, mafkees die in 2013 op een flat schoot en meer recent: verdachte van een verkrachting. In 7 jaar stond hij zeven keer voor de rechter. In Utrecht gaat het verhaal dat het slachtoffer van die verkrachting vanmorgen het doelwit van de "mentaal beperkte" Tanis was. Een andere optie is dat het zijn eigen ex-vrouw is waar hij het op gemunt heeft.  De overige slachtoffers zijn omstanders, mensen die ingrepen en mensen die de vrouw te hulp wilden komen. "Ik heb niets gedaan", zou de vrouw geroepen hebben. 

De verdachte ontsnapte in een gestolen Renault Clio, die later werd teruggevonden waar volgens een buurvrouw een briefje in lag met heel groot "Allah" er op. Het Parool maakte melding van het roepen van "Allah Akbar" tijdens de schietpartij, evenals de NOS (!). Eén en ander wijst potentieel op een islamitische aanslag, maar Alpie, die hem kent van vroeger, zegt dat hij 'de ene dag gelovig was, en de volgende dag zat hij dronken een jointje te roken'. Op de NOS zegt iemand dat hij 'zeker weet' dat hij aan de crack slash coke is. "Wij zijn ook tegen hem!"

NCTV Pieter-Jaap sluit een terroristisch motief nog altijd niet uit, maar alles bij elkaar opgeteld proeft dit vooralsnog naar een op zichzelf staande gebeurtenis, niet naar een religieus gemotiveerde terreurdaad. Politie, speciale eenheden en hulpdiensten zijn nog altijd in groten getale aanwezig & alert in Utrecht. Het dreigingsniveau blijft tot 22:00u op het hoogste niveau in de provincie Utrecht. De advocaat van de verdachte heeft vooralsnog geen commentaar.

"Strijder in Tsjetsjenië"
De Turkse BBC meldde eerder vandaag dat Tanis in Tsjetsjenië gevochten zou hebben, en later bij ISIS, en dat hij daarvoor eerder opgepakt is. Ze baseren zich op een Turkse zakenman, maar die beweringen lijken ons vooralsnog onwaarschijnlijk omdat Nederlandse autoriteiten zulks niet bevestigen (wat toch niet moeilijk zou moeten zijn als hij echt in IS-verband is opgepakt), er zijn geen bijzondere waarschuwingen bij het signalement verspreid (wat we raar zouden vinden indien het echt om een geradicaliseerde strijder gaat) en hij is een verdachte van inbraak en verkrachting, niet van IS-deelname.
Update: Bioscopen en schouwburg in Utrecht vandaag gesloten, sporttrainingen afgelast.
Update: Zucht. Katy Hopkins is geland en komt lijkenpikken in Utrecht.

Eerdere berichtgeving
- Meerdere gewonden bij schietpartij Utrecht, politie zoekt dader
- 'Eventueel terroristisch motief' - 3 DODEN 5 GEWONDEN SCHIETPARTIJ UTRECHT, POLITIE ZOEKT GÖKMEN TANIS
- 30-verdachte Gokmen Tanis is waarschijnlijk 'Haatdemocraat' uit GeenStijlTV video uit 2011
- Fototopic met beelden van vandaag

Reaguursels

Inloggen

Als ze slim zijn, klagen ze hem aan voor maar 1 moord. Dan krijgt hij levenslang en als die tijd erop zit, komt hij in voorarrest en komt een proces voor moord #2. Zodra die levenslange straf klaar is, komt #3, dan nog illegaal wapenbezit....... Zo is de maatschappij voorgoed verlost van dit stuk stront.

EUrofoob | 18-03-19 | 22:09 | 1

Levenslang is levenslang. Dus wat je poept kan niet.

Willem_Oltmans | 19-03-19 | 08:18

De Belgische nieuwssite HNL heeft een interview aangehaald dat in de Turkse media met de vader van Gökman Tanis geplaatst. De vader van de tramschutter
keerde al jaren geleden terug naar Turkije waar hij hertrouwde nadat hij (in Nederland) van zijn eerste vrouw was gescheiden. Hij heeft zijn zoon uit zijn eerste huwelijk al in geen elf jaar meer gesproken. Zij (ik neem aan zijn ex-vrouw en zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk) hebben mij verstoten en ik hen. "Ik weet niet in wat voor soort psychologische staat iemand verkeert die zo’n daad pleegt” aldus de vader. Zijn zoon) zal ervoor moeten boeten als hij de dader is, aldus de vader. www.hln.be/nieuws/buitenland/vader-tr...

Vuurspuger | 18-03-19 | 22:07

Ze openden ermee op het Marokkaanse 8 uur journaal
5 minuten incl perscostukkie van Rutte .
De verwarde eerwraakman werd hier echter gewoon omschreven als terrorist.
Er werd een nummer getoont voor contact met Mar . ambassade in NL ivm evt slachtoffers e.d.

pga | 18-03-19 | 21:26 | 1

Het gaat lekker met die eerwraak ik Nederland. Laatst nog de 16-jarige Humeyra die gedood werd omdat de dader vrij kon rondlopen. Nu weer zo'n opgefokte primitieve lafaard, die al lang in de gevangenis had moeten zitten, die naast een vrouw ook nog eens even 2 omstanders dood. Dankzij de cultuurverrijking zijn we al aardig op weg naar barbaarse tijden. Nederland wordt eens wakker; durf eens anders te stemmen!

miss error | 18-03-19 | 21:26 | 1

Eerwraak durf ik te betwijfelen.
Maar dit drama zo klein mogelijk maken vlak voor de verkiezingen..
Dat geloof ik direct.
FvD en PVV wordt het weer.

Ray69 | 19-03-19 | 01:07

"Verdachte Gökmen Tanis is al sinds 2011 bekend bij het grote publiek... etc"
Hein? Jeffrey Dahmer en Dolf Jansen, die zijn bekend bij het grote publiek, maar deze man?

skoftig | 18-03-19 | 21:22

Kan deze hysterie even stoppen? Familie-fittie, idiote lul met een of andere afwijking. That‘s all. Man man man, wat een overdreven hysterische media-aandacht. Bioscopen en theaters gesloten.. are you kidding?

Masturwasbeert | 18-03-19 | 21:18 | 5

Maar wel een onschuldig 19-jarig meisje doodgeschoten. Roos zal vast wel familie van Gokan geweest zijn..

barrypaffert | 18-03-19 | 21:25

Je zou maar het onschuldige slachtoffer zijn van deze 'familiefittie'.

miss error | 18-03-19 | 21:29

Familie fittie?
Geloof je m zelf wel?

Ray69 | 18-03-19 | 21:46
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Diotima | 18-03-19 | 21:18

www.telegraaf.nl/video/3309750/hartve...
Ik zie vnl. hoofddoeken en mensen die slecht nederlands spreken. Interessante wijk daar in Utrecht.
Wat een hysterie vandaag. Nijntje tekeningen op twitter, nijntjes die huilen. Gedeeld door millenials die ook huilen, ze zeggen nog net niet je suis Utrecht.
Man man man.
Gelukkig is het bij ophef tegenwoordig altijd zo; na een paar dagen is er weer nieuwe ophef.
Maar ik vrees dat er op internet altijd een "aanslag gepleegd" zal zijn in Utrecht op 18 maart 2019. Ookal was het niet zo.

severalminutes | 18-03-19 | 21:18 | 1

Ik weet niet of het een zwarte school betreft, maar je hoort aan de manier van articuleren door die kinderen dat zij te weinig met autochtonen in aanraking komen.

Injegezicht | 18-03-19 | 22:23

Eerwraak focust zich op het herstellen van de familie eer.
Deze kerel schiet op 10 willekeurige personen.
Dit was geen eerwraak.

Ray69 | 18-03-19 | 21:15 | 1

Nee wellicht een combi-moord.
Als blijkt dat hij echt vanuit jihadistisch motief gehandeld heeft én er blijkt ook eerwraak aan ten grondslag te liggen, dan zal het mij niets verbazen dat de familie opdracht aan hem heeft gegeven. Zoals in het nieuws al bleek gaven bekenden van hem aan dat hij in de gemeenschap toch al niet goed lag vanwege drank/drugs. Dus nu die meid klaarblijkelijk over de schreef gegaan is, kan het best zo zijn dat de familie hem heeft opgedragen omdat hij toch niets te verliezen heeft en zo iets van eer kan herstellen. Dat hij een paar kaffirs extra omlegt zijn bonuspunten. Bij de rechter geeft hij natuurlijk alleen aan dat het eerwraak is en dat het geen terroristisch motief is, zodat hij een lagere straf krijgt. Maar das mijn idee...

Injegezicht | 18-03-19 | 22:14

Wat veel agenten enzo. Weer een aanslag op de toch al overbelaste politie en het rechtssysteem. Je zal in Utrecht wonen en binnenkort aangifte van iets moeten doen: Geen tijd, geen geld, geen mankracht...

Is dit nog nieuws? | 18-03-19 | 21:15

Beste mensen

We zijn een democratie waar we trots op mogen zijn en die we 80jaar geleden bijna kwijt waren aan 1 man die even ging eisen hoe wij ons moesten uiten en gedragen en als je dat niet deed verdween je in een werkkamp of oven. Dit gedachtegoed is met veel geweld en doden tot gevolg terug de hoek in geramd, maar is dus blijkbaar nooit helemaal weggeweest omdat een ideologie niet of nauwelijks valt te vernietigen. Het is daarna lange tijd goed gegaan omdat we in europa gezamenlijk de boel weer aan het opbouwen waren en er allemaal van overtuigd waren dat we onze eigen identiteit in vrijheid moeten kunnen behouden zonder overheerst te worden door 1 macht. In heel West-Europa waren we gelijkgezind met grotendeels dezelfde (geloofs)gebruiken en bovendien SECULIER. Met de komst van gastarbeiders begon dat in rap tempo te veranderen ihkv gezinshereniging. Er is nu een dusdanig grote en mondige groep ontstaan die zaken aan het eisen is waardoor de SECULIERE STAAT wordt ondermijnd! Gebedsruimten in scholen??? Religieuze symbolen in publieke ruimten/functies? Islamitisch/katholiek/e.a. onderwijs??? NEE!! Afschaffen en hameren op SECULARISME!! NU, VERDOMME!!

Injegezicht | 18-03-19 | 21:10 | 3

Injegezicht | 18-03-19 | 21:10 |
Wat zijn gastarbeiders ?

Is dit nog nieuws? | 18-03-19 | 21:15

Ja maar, secularisme = het nieuwe racisme...

Recalcitrant_Schaap | 18-03-19 | 21:17

Je slaat de spijker op zijn kop. Sterk inzetten op secularisatie in het openbare leven. Seculier als heilig bestempelen. Religie beleid hoort achter de voordeur. Religies zijn bewezen ouderwets want alles wat in religieuze boekje staat is inmiddels door wetenschap achterhaald. Religies zijn als de dikke dame op de kermis, de motorrijder in de ton, het houden van aapjes in huis en en hebben van negroïde bedienden in huis. Achterhaald ouderwets en gestoeld op angst bijbrengen om mensen eronder te houden. Daarom inzetten op een seculiere samenleving.

Willem_Oltmans | 19-03-19 | 08:26

Wat weer een daadkracht van Rutte, de vlaggen halfstok.
Konden je spindoctoren niets anders bedenken?
Het is de allerhoogste tijd dat jij de aftocht blaast, jij en je politieke vrienden
hebben genoeg schade aangericht de laatste 8 jaar, vanavond weer vaders, moeders en kinderen die nooit meer thuiskomen, om te janken.

oakmont | 18-03-19 | 21:07 | 2

Alleen een staatsman geeft opdracht tot een vlaginstructie. Prima gekozen marketinginstrument en 3/4 van Nederland trapt er in. Rood, wit, blauw = Rutte.

A.S. Perien | 18-03-19 | 21:13

Ik vind het overtrokken voor een gezinsdrama, maar voor een terreuraanslag zou het terecht zijn.

Diotima | 18-03-19 | 21:19

"Baudet gooit het erop"

Ja. En dat klopt. Waarom dit zo formuleren dat het lijkt alsof hij massa immigratie er met de haren bij sleept? Of hebben jullie recente voorbeelden van de oerhollandsche autochtone traditie 'eerwraak', met gratis grote collateral damage?

Gen. Maximus | 18-03-19 | 21:05 | 1

Die zijn er maar zat, maar dan noemen ze het een drama in de rationele sfeer..

Tarmac | 18-03-19 | 21:10

Een zoveelste stille tocht, acht weken schoffelen en een aai over z'n bolletje, gok ik zo? Je zou op de stranden van Normandië je leven maar hebben gegeven voor al dat godvergeten politiek correcte tuig dat er in 40 jaar tijd, linksom, dan wel rechtsom, zo'n ongelooflijke tyfuszooi van heeft gemaakt. Eens zullen al die huichelachtige vale klerken smoelen zich moeten verantwoorden. Tegenover 'We the People', that is. Kannie wachten.
gokmans | 18-03-19 | 20:40
++++++ dit dus.
#stem ze weg!!

maasdonk | 18-03-19 | 21:05

Ik verwacht toch echt dat Grapperhaus ergens de komende dagen een verklaring gaat geven en vragen gaat beantwoorden. Hoe is het mogelijk dat iemand die volgens zeggen van geheel links verward is, vrij over straat kan lopen ? Welke instantie/rechter heeft hier gefaald ? Hoe kan het dat een in Turkije geboren persoon hier nog is met een strafblad ven enkele meters dik ? Wie of wat heeft hier gefaald ? Denk dat iedere Nederlander de antwoorden wel weet en dat de overheid en links vooral alles en iedereen de schuld gaan geven, behalve de ware schuldige. Ik vrees dat alles de komende dagen in een tumbleweed modus gaat staan, er niet al te veel vragen worden gesteld en al helemaal geen verantwoordelijkheden genomen gaan worden. Verder dan verwarde man zal het niet komen, een incident, het heeft niets met een achterlijke cultuur te maken en al helemaal niet dat er -tig instanties hebben lopen blunderen.

Ruikbaard | 18-03-19 | 21:05 | 1

Hoe kan iemand die verdacht wordt van het meermalen verkrachten van z'n ex-vriendin, haar heeft mishandeld en gedreigd om haar huis in de brand te steken (bron: het parool) überhaupt vrij rond lopen.

Jan Leul | 18-03-19 | 21:10

Uit het topic: “Terwijl net duidelijk werd dat Rutte óók nog geen idee heeft.”
Het is toch al jaren duidelijk dat Rutte geen idee heeft??

Repliek_in_stijl | 18-03-19 | 21:01 | 1

Hij gaat er prat op dat hij geen visie heeft. Maar mss dat voor hem hetzelfde .

Geil Kippetje | 18-03-19 | 21:04

PJ Aalbersberg NCTV tweette onderstaand 3 dagen geleden,

Verschrikkelijke aanslagen christchurch passen in beeld laatste DTN; het gepolariseerde maatschappelijke debat kan impact hebben op snel radicaliserende groepjes of eenlingen. Dreigingsbeeld NL blijft 4 uit vijf. Lokale autoriteiten zijn en blijven alert rondom moskeeën in NL.
twitter.com/PJAalbersberg/status/1106...

Jan Leul | 18-03-19 | 20:57 | 2

Gaan ze in NZ nu de trams beveiligen?

Is dit nog nieuws? | 18-03-19 | 21:16

@Is dit nog nieuws? | 18-03-19 | 21:16:
Roflol, tegel van de week.

Tuborg øl | 18-03-19 | 21:26

Een schoolvoorbeeld dus vann een product van mislukte integratie: drugs, verkrachting, draaideurcrimineel, eerwraak en beinvloed door de extreme islam. Zachte heelmeesters en stinkende wonden. Iets zegt me dat de man nog korter zit dan de pimmoordenaar vanwege allochtonische verwardheid.

Tee Of Cup | 18-03-19 | 20:56
-weggejorist-
steekmug | 18-03-19 | 20:55

Deze lafbekken gebeurtenis zal volgens Peter r de Vries vast wel weer de schuld zijn van GeenSteil...

JI-HAAT | 18-03-19 | 20:52

Fijn, dit soort mensen in onze samenleving. Alles kunnen doen, altijd wel een linkse lul die ze de hand boven het hoofd houdt, altijd ‘racisme’ roepen en daar mee wegkomen. Ja, Pim was een visionair.

BozePaarseMan | 18-03-19 | 20:47 | 1

Vergeet Drs. H.Janmaat niet wiens vrouw een been is verloren door dat (extreem) linkse tuig !!!

Jan Leul | 18-03-19 | 20:53
-weggejorist-
steekmug | 18-03-19 | 20:45 | 3

In marketing is het credo, kies en je wordt gekozen. Ergo, laat zien wie je bent. Dit is mijn devies aan de politiek.

Willem_Oltmans | 18-03-19 | 20:44 | 2

Tot vandaag getwijfeld over de stemkeuze binnenkort. Prima zoals Rutte deze aanslag op Nederland tot een goed einde heeft gebracht. Ook zijn vlaginstructie geeft aan dat we hier te maken hebben met een staatsman van VVD huize. Als ik een vlag halfstok zie hangen zal ik aan hem denken. Bedankt Mark.

A.S. Perien | 18-03-19 | 21:08

@A.S. Perien | 18-03-19 | 21:08: Ik kies na twijfel toch op Henk Krol. Hoe hij vandaag opviel als daadkrachtig staatsman gaf de doorslag.

Jan Leul | 18-03-19 | 21:29

Een strafblad van een paar a4-tjes, bekende van politie, justitie en wellicht de AIVD en dat laten ze gewoon rondlopen, ja dan kun je dit een keer verwachten.
Tenenkrommend om Rutte en Grappenhaus te horen zeggen hoe vreselijk dit allemaal is, terwijl juist de overheid faalt om dit soort idioten uit de maatschappij te halen. Bovendien lijkt dit weer een eerwraak aktie, die zo vaak gebeuren in het Europa met de toegevoegde culturen.

Damoos | 18-03-19 | 20:43

Is de hele wereldpers nu uitgerukt voor een verwarde man? Ik denk dat het mogelijk terrorisme motief nog in stand wordt gehouden tot de wereldpers morgen weer weg is.

JanP999 | 18-03-19 | 20:43 | 2

Tot 21 maart in iedergeval .

ja,diedus! | 18-03-19 | 21:06

Gok zo 21 maart als de verkiezingsuitslag de headlines bepaald.

jip_86 | 18-03-19 | 21:37

Ik was vanmiddag zelf in Utrecht, net nadat het gebeurde. Plaats van misdrijf is ± 2,5 km van waar ik moest zijn. Maar laten we nu eerst ff afwachten wat die gek bezielde. ipv te krijsen om een debat, a la Wilders. Ben beslist geen Groen Slinks, maar kom op zeg.

Geil Kippetje | 18-03-19 | 20:43 | 10
-weggejorist-
SenorFantoma | 18-03-19 | 22:57
-weggejorist-
SenorFantoma | 18-03-19 | 22:58

Lekker belangrijk te vertellen waar je zat. Wat wil je nu daarmee zeggen?

SenorFantoma | 18-03-19 | 22:58
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
gokmans | 18-03-19 | 20:40 | 2

The Monkees - Last Train To Clarksville
Clarksville = Rutteland
youtu.be/ZcXpKiY2MXE

Flappie2006 | 18-03-19 | 20:37 | 1

I'm a believer is ook wel leuk.

Mr_Natural | 18-03-19 | 21:17

B-actrice De Graaf zit vast ook bij Pauw en Jinek

blisterverpakking | 18-03-19 | 20:37 | 1

zal wel weer braken worden... na overdosis pc gelul.

grapjasz | 18-03-19 | 20:44

Deporteren, en zijn familie erbij. Laffe hond

TonyMontana010 | 18-03-19 | 20:37

Van der Gijp in VI over die idioot uit Utrecht: "dan ben je toch het doodtrappen niet waard, lijkt me".
En daar is wmb alles mee gezegd.

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 20:36 | 2

Nuchterheid is inderdaad het enige juiste antwoord op deze ellende.

theJ71 | 18-03-19 | 20:40

Zijn maatje J. Derksen stemde tot voor kort D66. De veroorzakers van dit gedonder. De wegkijkers.

Normpje | 18-03-19 | 21:28

Ik geloof dat Nederland word overgenomen door criminele organisaties drugskartels en dat veel mensen bij de politie corrupt zijn en daarom kun je niks meer van de berichtgeving geloven of het ook zo is gebeurd.

Jezusismijnheer | 18-03-19 | 20:35 | 1

Ik geloof... in jou en mij. Lalala.

Ggroengras | 18-03-19 | 20:48

Vlaggen halfstok?? Sodemieter op! De vlaggen moeten fier in de mast wapperen en overal “Je Maintiendrai” op de gevels.

Injegezicht | 18-03-19 | 20:34 | 2

Waar. Trots op je eigen land mag helaas niet. VOC mentaliteit noemde Balkenende dat. En zoals in elk normaal land ter wereld mag je je eigen vlag voeren zonder uitgemaakt te worden voor nationalist. Een erg scheve emotionele situatie die komt door dominee en koopman waarbij we zijn doorgeslagen.

Willem_Oltmans | 18-03-19 | 20:43

Hier wappert iets anders fier.

Ggroengras | 18-03-19 | 20:52

Wat vind Arnoud (Mussert v2.0) er van?

Kanarie_Geil | 18-03-19 | 20:34

Voor dit soort trieste massamoordenaars mogen ze van mij de doodstraf herinvoeren hoor.
Wat kan mij het nou schelen waarom die mafkees die gedaan heeft?!?
Alsof dat het ook maar iets aan zijn daad zal afdoen!
Het maakt het alleen maar erger en bovendien krijgt zo iemand daardoor nóg meer (onnodige) aandacht.
Wordt weer flink kotsen de aankomende dagen met al die zogenaamde experts die ongetwijfeld weer over elkaar heen zullen gaan rollen TV etc.

RaymyJanssen | 18-03-19 | 20:33 | 1

voor je het weet(begrijpt..!) fiets 'ie rond in den dolder ivm. cursus tuinieren of zo..
dit na een jaartje pieter baan kopjes thee.

grapjasz | 18-03-19 | 20:41

In het achtuurjournaal is ervoor gekozen om niet de link met het lastigvalfilmpje van GSTV vol haat en intolerantie te leggen, maar in plaats daarvan mag een bekende van de dader het volgende mededelen: ‘Iek weet get zeker: geeft nieksj mit iesjlam te make. Iesj droeks’.

Slogra | 18-03-19 | 20:32

Ik zag vandaag een wielrenner langskomen die een achterop zittende Koreaanse slet kuste.

piloot47 | 18-03-19 | 20:31 | 1

soms gebeuren er ook gewoon fijne&hoopgevende dingen in ons landje

grapjasz | 18-03-19 | 20:38

De Turkse inlichtingendienst doet ook onderzoek naar de vraag of het dodelijke schietincident is uitgevoerd uit persoonlijke of uit terroristische motieven. Dit heeft de Turkse president Erdogan gezegd.

In Turkse mediaberichten werd gemeld dat familieleden van de gearresteerde man vermoedden dat persoonlijke motieven een rol speelden.
bron: parool

Jan Leul | 18-03-19 | 20:30 | 1

Turkse president Erdogan (een facist) heeft dagenlang de hele aanslag in Christchurch uitgemolken. Als je wil zeggen dat Trump *iets* te maken heeft met de aanslag in Christchurch dan moet je tenminste deze link onderzoeken. Het maakt mij niet uit, ze zijn in mijn ogen allemaal verschrikkelijke mensen maar het zal mij niets verbazen.

DeKussendeWielrenner | 18-03-19 | 20:32

Geen "onderste steen" van Rutte deze keer?

Knoopsgat | 18-03-19 | 20:29

Doemt er ineens een herinnering op: was er bij een voorgaande verkiezing niet ook een (onzinnige dan wel plotselinge) demonstratie die uit de hand liep en met machtsvertoon "succesvol" (!) werd neergeslagen? Wie kan mijn geheugen opfrissen? Welke rellen en welke (wellicht Tweede-Kamer)verkiezingen waren dat?

mozaard | 18-03-19 | 20:28 | 4

was ook iets met Turken en net voor de 2e kamer verkiezingen.

theJ71 | 18-03-19 | 20:30

Daarom moet het ook tm verkiezingen onhelder een terroristische aanslag blijven en niet eerwraak met omstanders?

Jan, Leiden | 18-03-19 | 20:35

Die plotselinge demonstratie werd gehouden in een gebied waar een gebiedsgebod voor gold maar waar de politie de gehele avond een tsunami aan Turken, ook afkomstig uit omringende landen, ongestoord toegang verleende totdat vervolgens de pleuris uitbrak en waardoor het 'kordate' optreden van Rutte hem vervolgens een verkiezingszege opleverde.

Jan Leul | 18-03-19 | 20:36
▼ 1 antwoord verborgen

De Nederlandse politiek buigt niet voor terrorisme!
Nou ja, behalve als er terrorisme is dan. Dan buigen ze en stoppen ze met hun werk om zichzelf extra te laten beveiligen op het Binnenhof. Die lafaards weigeren structureel de oorzaken van deze problemen aan te pakken.

Ares | 18-03-19 | 20:26

Het AD rept inmiddels over een schietpartij.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 20:24 | 5

Valt in principe mee dat ze verder komen dan het nog correctere ‘vertraagde tramrit in Utrecht’.

Kapitein Stijlvol | 18-03-19 | 20:30

Begrijp wel dat OM zijn boekje te buiten gaat/is gegaan als ze al wisten dat het geen terrorisme was bij uitroepen schaal 5 en opschalen inzet diensten. Een beetje advocaat staat te trappelen.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 20:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Jammer hoor. We hadden na Nieuw Zeeland als Westerlingen natuurlijk wel een terroristisch aanslagje verdiend. Blijkt het gewoon een akkefietje te zijn in de relationele sfeer. Nah, ik heb mn portie multi-culti wel weer gehad voor deze week: ik sla shoarma maar ff over vanavond en gewoon weer lekker spruitjes met spekjes.

wood_zor | 18-03-19 | 20:23 | 1

Het is al veel te laat voor spruitjes met spekjes. Na zessen verboTen!

Rest In Privacy | 18-03-19 | 20:24

Jawel ik weet het wel!

Dit: twitter.com/abdbozkurt/status/1107287...

Erdogan loopt al dagen de Turken op te fokken. Dit is belangrijk, misschien wil iemand het aan Geenstijl doorgeven.

DeKussendeWielrenner | 18-03-19 | 20:18 | 6

Geenstijl? Ik zou het doorgeven als ik wist wat dat was.

Kapitein Stijlvol | 18-03-19 | 20:23

@Kapitein Stijlvol | 18-03-19 | 20:23:

Nou ik bedoel aan de redactie. Ik heb persoonlijk geen zin om dat te doen. Maar het is wel zo dat Erdogan hier misschien iets mee te maken heeft, of het nu willig of onwillig is. Ik denk dat dit onderzocht moet worden.

DeKussendeWielrenner | 18-03-19 | 20:29

Lol, er schijnen in dat achterlijke land ook verkiezingen aan te komen en die dictator heeft last van torenhoge inflatie en een instortende economie.... De middenklasse gaat failliet aan dollar en euro leningen die ze met die flut lira niet meer terug kunnen betalen.......

FrankOngerust | 18-03-19 | 20:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Oh.., maar wij mogen dus wél gewoon zeggen dat we bang zijn.

En een reactie verwachten van de groep waaruit de dader komt.

Dat heb ik geleerd nu. Alle blanke mensen uit de hele wereld (niet alleen NZ) moesten een mea culpa doen en overal waren moslims bang.

Dan zullen ze ons zéker wel begrijpen na al die aanslagen in het westen en hun best doen voor ons, toch?

letopuwzaak | 18-03-19 | 20:17

een drugsverslaafde die Aluh Akbar riep
ik ben de draad een beetje kwijt

theJ71 | 18-03-19 | 20:15 | 6

...... en nog even een paar mensen neerschoot.

demaup | 18-03-19 | 20:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Jammer dat ie niet tijdens z'n arrestatie in z'n ballen is geschoten.

RandyBiel | 18-03-19 | 20:15

Wel mooi dat Overmars zijn contract heeft verlengd! Of gaat het daar niet over?

Rest In Privacy | 18-03-19 | 20:13

Vanmiddag een in z'n onderbroek soppende pr-man van de Utrechtse Moskeeën op NPO 1.
Die hoopte, in het kader van vind den mohammedaan lief! (alsof er nog niet genoeg onbenullen zijn!) dat de op dat moment gesloten kazernes van Erdogan een op een islamofobe racistische rechtse Wilders- en/of Baudetaanhanger getrakteerd zouden worden.....

Mazoeza | 18-03-19 | 20:12 | 1

U heeft een zeer goed punt. Al dagen lang loopt Erdogan de Christchurch aanslagen te propaganderen. Ik weet niet meer precies waar ik dat heb gezien maar het is zo. Hij liet de video zien op bijeenkomsten met heel veel mensen.

DeKussendeWielrenner | 18-03-19 | 20:16

Laat me raden, er zijn minstens 10 hulpverlenende instanties bezig om deze kansparel bij te staan met al zijn "problemen" om op het rechte pad te blijven.
Deze actie was natuurlijk totaal onverwacht.... ondanks vele aanwijzingen door alle jaren heen. Ook de politie wist ervan, iedereen wist er van..... Toch liep deze totale gek op straat met wapens op zak.... Wat is het deze keer? D66 rechters die van daders slachtoffers maken met een weekje schoffelen voor doodslag of een weekje hulp bij de kinderboerderij om de gruwelijke dader milder te stemmen... waarbij het risico voor onze kinderen maar op de koop toe genomen wordt.
Maakt niet uit.
De overheid heeft weer eens gigantisch gefaald met de bescherming van haar eigen bevolking. Een knettergek gevaarlijke idioot loopt zomaar met wapens over straat en knalt iedereen neer die hij ziet.

Rutte met de dooddoener 100% veiligheid bestaat niet dus dat is dan zijn excuus.
Ik ben dit slappe zooitje zo zat wat het (luchtkastelen) klimaat beter beschermd dan u en mij en onze familieleden inclusief de kinderen die niet vermoedend zomaar in een tram doodgeschoten kunnen worden...

dijkbewaker | 18-03-19 | 20:11 | 2

Ik ga er vanuit dat u de wereld vanaf dit moment beter gaat maken, ik zal u steunen want niemand wil dit.

DeKussendeWielrenner | 18-03-19 | 20:13

DeKussendeWielrenner | 18-03-19 | 20:13 Ik zal u steunen want niemand wil dit.
---
Nee, maar een heleboel van dit soort zaken zijn te voorkomen.....
Trouwens de wereld maak ik al een heel lange tijd beter wat binnen mijn mogelijkheden ligt.... En dat gaat ver kan ik melden. Welke taak iedereen op zich zou moeten nemen en niet pas als het kalf verdronken is...

dijkbewaker | 18-03-19 | 20:38
-weggejorist en opgerot-
Joost_van_Loon | 18-03-19 | 20:10 | 3

Nee er is absoluut geen terreur gezaagd.
Iedereen ging vandaag lekker zijn ding doen. Wandelen over het binnenhof met geweren, en er was sprake van een massapsychose in Utrecht. Gingen ze allemaal binnen zitten die gekke Utrechtenaren.

Geen enkele terreur. Nergens te bekennen.

Kaas de Vies | 18-03-19 | 20:13

Het doet meer pijn nu het blijkbaar om een uit de handgelopen familieruzie lijkt te gaan. Stoere praatjes van Rutte vallen nu tegen. Alle genomen maatregelen blijken over de top te zijn .Dat dan weer wel.

ja,diedus! | 18-03-19 | 20:13

Het is hoe dan ook de uitkomst van ongebreidelde massa-immigratie.

sprietatoom | 18-03-19 | 20:16

Ik heb het idee dat het anders in elkaar zit. Een vraag die ik heb is waarom zijn er geen beelden van de tram? Er zal beslist wel iemand zijn die het heeft gefilmd of er zijn beelden van het gebeuren.

Jezusismijnheer | 18-03-19 | 20:10 | 4
-weggejorist-
Joost_van_Loon | 18-03-19 | 20:13

Als je beschoten wordt is het eerste wat jij gaat doen filmen?

RandyBiel | 18-03-19 | 20:17
▼ 1 antwoord verborgen

Ben wel benieuwd hoe dit de waterschapsverkiezingen gaat be-invloeden.

tipo | 18-03-19 | 20:10

Rutte zegt het op zich wel goed. Het woord aanslag werd niet vermeden, en nog niet.
Prima.

Alleen zo erg dat Nederlanders niet beschermd zijn tegen immigratie, haathutten en haatscholen, zelfs al willen we een school sluiten dan kan dat niet.

Nee, ze kondigen lekker aan méér leerlingen te werven. Een vinger naar ons.

Rutte, bescherm ons dan ook!

letopuwzaak | 18-03-19 | 20:08 | 6

@Jan, Leiden | 18-03-19 | 20:10:
Ik zie dat persoonlijk ook als gelijk. Beiden is voor mij het aanhangen van een ongewenste ideologie.
Bovendien heeft hij wat 'ongelovigen' neergeschoten als ik dat zo begrijp.
Onschuldige Nederlanders.

@Mickey, dank!

letopuwzaak | 18-03-19 | 20:23

@Graaisnaaiert | 18-03-19 | 20:19:
Zeker! Daarom vind ik zijn woorden ook zo hol: 'Er is maar 1 antwoord en dat is dat onze rechtstaat sterker is dan geweld'.

Nee, dat is nu juist het probleem. Wij hebben geen middelen om deze ideologie paal en perk te stellen, we mogen niks en ieder die dat ziet wordt weggezet als racist etc ( inderdaad:Lol!)

Dus de woorden zijn loos. Wij worden niet voldoende preventief beschermd tegen deze ideologie, en zijn dus niet sterker.
Inmiddels lopen er teveel mensen met anti-westerse sentimenten rond.

Hopelijk kunnen redelijke mensen als ik ons allen zie in dit draadje;) , toch een klein verschil maken bij onze medemensen.

letopuwzaak | 18-03-19 | 20:32

@Graaisnaaiert | 18-03-19 | 20:19:
Berichtje van een week of wat geleden gemist dat wij in NL 'zitten snakken naar arbeidsmigranten'?
Gastarbeider 2.0 incoming and he's here to stay!

Gazzerop | 18-03-19 | 20:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Of het nu vier ISIS-terroristen waren, of een verdwaalde turk: het ligt altijd in de relationele sfeer inzake de beschaving !

En voor de code van de groep die daar bijzonder veel prijs op stelt: gelukkig, de eer is gered......

Mazoeza | 18-03-19 | 20:07

Muziek aangepast op de radio, vlaggen halfstok. Hmm, kweet niet. Weet wel dat er woensdag door Huize Mammeloe weer Bosma/Baudet wordt gestemd. Maar dat wisten we al lang. Daar verandert de zoveelste gestoorde Turk niks aan.

Mammeloe | 18-03-19 | 20:05 | 4

Handig etiket: "verward". Uiteraard.....

Jan, Leiden | 18-03-19 | 20:08

Excuus, u bedoelde uw familie gaat de stemmen opdelen?

Mag ik u eraan herinneren dat elke vorm van stemmen ronselen strafbaar is. Doe dat absoluut niet, stem gewoon voor wie u wil stemmen en wees niet zo dom als die Moslims die stemmen in de "gemeenschap" ronselden voor een door hun gewenste uitkomst.

DeKussendeWielrenner | 18-03-19 | 20:10
▼ 1 antwoord verborgen

Daar waar de islam is, wordt een land zoals Israël. Handvest 1 van Hamas; we zullen alle Joden de zee in drijven. Route 2, van de Islam (zoals 500 jaar geleden de Christenen), de hele wereld moet Islamistisch zijn. En de Koran laat geen ruimte voor verlichting, wegens het ontbreken van een tweede testament. Wijsheid voor hen die aan de knoppen kunnen draaien en vooral voor al onze kleinkinderen en diens kinderen.

Willem_Oltmans | 18-03-19 | 20:05
-weggejorist-
ForumVoorBaudet | 18-03-19 | 20:04

Waarom zat deze hufter niet in de cel? Terechte vraag van iemand in het journaal, daar werd verder geen reactie op gegeven. Dit is toch het soort draaideurcrimineel die of jarenlang in het gevang thuishoort, of over de grens zonder NL-paspoort?

L.E. Raar | 18-03-19 | 20:03 | 3

Poging tot moord: 2013
verkrachting: 2017
Stapt in 2019 gewoon de tram in.
Zo zie je maar: Verbiedt het openbaar vervoer!

tipo | 18-03-19 | 20:06

Flitsen heeft prioriteit .

ja,diedus! | 18-03-19 | 20:17

Hoekig oortje, spitse neus, duidelijke wenkbrauwen, het zou mij niet verbazen als de dader niet gokhan tanis is. Dat de GS fanclub bij de politie gokhan tanis als een mooie prooi zagen die ze bij dezen goed konden misbruiken om de ophitsende angst van het publiek in te dammen en de geweldige daadkracht van de NL politiemacht te benadrukken. Je zult maar met zoveel man heksen gaan jagen en niemand vinden.

Balgesjaakt | 18-03-19 | 20:03

Wat heeft DENK hier nou over gezegd?

Rest In Privacy | 18-03-19 | 20:03 | 5

Die hebben wel aan grapperhaus gevraagd of iemand, die in detentie zit, wel mag stemmen a.s woensdag.
Bang om 1 stem mis te lopen.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 18-03-19 | 20:09

@ja,diedus! | 18-03-19 | 20:05:
Wanneer hij over Baudet begint, komt Frans van de zenuwen meteen niet meer uit zijn woorden:

Timmerfrans in een malle woordendans-"die i... id.... kkkk.. ikioo.... idioot van een Baudet"

WIe is er hier nou de idioot man, Frans.

chicago river | 18-03-19 | 20:12

Ik denk dat Denk heel goed begrijpt dat wij nu bang zijn. Na de zoveelste aanslag in het westen door een van hen.

Zij zijn immers ook heel bang als er na tien islamitische aanslagen, 1x een anti islam aanslag plaatsvindt in Nieuw Zeeland.

Ik denk dat Denk heel begripvol zal zijn.
/ sarcasme

letopuwzaak | 18-03-19 | 20:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb nog niemand van DENK hierover gehoord vandaag?

LostSandWich | 18-03-19 | 20:02 | 2

Je was me voor.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 20:03

Dat is begrijpelijk, ik let ook niet op die Turkse infiltranten.

Maar het is wel zo.

DeKussendeWielrenner | 18-03-19 | 20:05

Ik vrees dat het vanavond weer Netflix word.

Wasbakplasser | 18-03-19 | 20:01 | 5

Nee, gewoon lekker ontspannen zometeen het relativerende kroeggebral van de heren van VI aanhoren om vervolgens nog even de apologeten van de Ideologie-met-Imagoissues op Nieuwsuur en Jinek aanhoren. Dan het mandje in, en hopelijk morgen een dag die Minder! Minder! Minder! Lam IS.

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 20:06

Stelletje vieze vuile wegkijkers!

Dr. Blechtrummel | 18-03-19 | 20:11

@Dr. Blechtrummel Ah wat nou, we zijn nu toch hier?

knutsel_ | 18-03-19 | 20:35
▼ 2 antwoorden verborgen

De vraag die iedereen nu zou moeten stellen is: Willen we meer of willen we Minder!!

trioxine245 | 18-03-19 | 20:00

Populisme , haatzaaien, arrogantie en misbruik maken en je gelijk proberen te krijgen over de hoofden van de slachtoffers van vandaag. Niet zo fraai . Het lukt de overbetaalde haatdemocraat Timmerfrans in dit korte filmpje : m.youtube.com/watch?v=S8My5sx4kEQ

ja,diedus! | 18-03-19 | 20:00 | 2

Sorry, ik heb net gegeten en houd dat liever binnen.

EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 20:06

Neen, dank je. Dat walgelijke ventje hoor en zie ik liever niet.

Wobbelplatte | 18-03-19 | 20:33

Zou er op de markt in Utrecht al weer een podium zijn opgebouwd waar de moslim geestelijk leiders hun medeleven tonen en verontschuldigingen aanbieden aan de Nederlandse bevolking voor de uitwassen van hun achterlijke cultuur waarbij weer slachtoffers zijn gevallen onder omstanders die werkelijk niets met die cultuur te maken hebben ? Denk het niet. Dat gebeurd alleen in Amsterdam als er een gestoord persoon aan de andere kant van de wereld mensen gaat neerschieten. Waarschijnlijker is weer dat er een gesprekje komt achter gesloten deuren met een lekker bakje thee en dat de mededeling dat dit niet de bedoeling is in Nederland. Oja, voor we het vergeten, de volgende bak geld is al weer overgemaakt zodat u ons met uw cultuur nog verder kunt verrijken. Verwarde mensen zullen wij in ieder geval gaan behandelen, moslim of niet-moslim. O nee, dat was ooit eens. Die laten we tegenwoordig vrij in de maatschappij. Vinden ze gezellig.

Ruikbaard | 18-03-19 | 20:00 | 1

plus

letopuwzaak | 18-03-19 | 21:31

Lees ik nou tussen de regels door dat het geen aanslag betreft maar een iets te radicaal uitgevoerde eerwraak? Want dat zou een aantal partijen in Den Haag wel heel mooi uitkomen.

De Ana(a)list | 18-03-19 | 20:00 | 2

Ja, maar dat houden de kartelpartijen nog liever even onder de pet, die zien liever een terroristische aanslag, schuld van ophitsende rechtse partijen. Eerwraak is natuurlijk iets wasr Baudet en Wilders iets van kunnen zeggen vanuit geloofsovertuiging en cultuur afkomstig. Maar er wordt al met "verward" gestrooid ook. Reuze handig!

Jan, Leiden | 18-03-19 | 20:06

@Jan, Leiden | 18-03-19 | 20:06:
ISlam is ideologisch geweld, eerwraak cultureel. Uw redenatie volgend zouden de boven ons gestelden dan ook alle weesgegroetjes op de ISlam gooien, want anders moeten ze toch wel erkennen dat het naast die ideologie ook die cultuur is die botst met onze vrije westerse samenleving. Iets wat wij normale stervelingen ook al een jaar of 30-35 weten...

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 20:10

Royal Flush Jihadisme: én verward én eerwraak én terrorisme:
resultaat voor de rechter zal een minimale strafmaat zijn, want cultureel gedreven misdrijf door minder intelligente persoon. Deze man gaat gewoon voor een volgende ronde. Echt waar. Meer dan 7 tot 8 jaar gaat ie nooit krijgen.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:59 | 5

Maar goed. 18 jaar zonder TBS. Staat op zijn 50e gewoon weer buiten.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 20:08

@Kuifje-in-de-EU | 18-03-19 | 20:05: publiekelijk te schande gezet, strafvermindering, verward, strafvermindering, zielige minderheid, strafvermindering, strafblad lastig met toekomst, strafvermindering... etc etc .... ik denk 3 maanden schoffelen

ikpislauwbier | 18-03-19 | 20:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Net DWDD gezien, moest kotsen!
Tsonge, jonge, één pistool, één doosje kogels, één idioot en een heel land is 'n dag van de leg, inclusief de koning en de minister president, met een prijskaartje van miljoenen!
Het nieuws giert de wereld rond en de manipulators trachten hun voordeel te doen. Gelukkig zijn er mensen die gewoon doorgaan met wat echt belangrijk is!
Deze hypocrisie stoppen! Denk daaraan op 20 maart!

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:57 | 5

Zielig figuur. 3 doden, al wordt er 30 miljoen uitgegeven. Of zou jij niet willen dat ze alles uit de kast te halen om de dader die misschien jouw familielid doodgeschoten heeft op te pakken.

barrypaffert | 18-03-19 | 20:03

Apathie is kenmerkend voor een depressie, dat krijg je al snel in nederland.

sufkut | 18-03-19 | 20:04

Mensen die u tegen je zeggen om hun gebrek aan respect voor je te compenseren. Die zijn pas hypocriet.

Balgesjaakt | 18-03-19 | 20:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Al die verwarde vrouwen,

die een arabieren pik wel lekker vinden.

Kanarie_Geil | 18-03-19 | 19:57

Dat is dus 1.
Kan de politie nu overschakelen en de 2e schietpartij gemeld door Said Bouharrou (RMMN) oplossen. Simone Weimans kan dan live verslag doen...

Of gaat Kasja de NPO vervolgen wegens Fakenews?
Dit fakenews werd prime-time gebracht terwijl heel Nederland aan de tv, radio en smartphone gekluisterd was om maar op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

DickTurpin | 18-03-19 | 19:57

Net op RTL nieuws. Jongen die in voorste tram gedeelte zat verteld wat hij gezien heeft. "Vrouw ligt op de grond buiten de tram en mensen trekken haar weg...... opeens komt daar de schutter naar buiten met zijn wapen in zijn hand omhoog........" cut, stop !! Wij weten wat daarna gebeurde: De hufter schoot op de mensen die hielpen! Maar ja, dat mochten we natuurlijk niet horen van RTL. Gedverdemme.

enkelereisretour | 18-03-19 | 19:57

Verwarde man of islam supremacy?

Fapfap | 18-03-19 | 19:55 | 1

Of het nou een aanslag is of eerwraak of een gewelddadige overval op een juwelier of echtpaar. Het komt uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer.

van der g | 18-03-19 | 19:59

Waarom word zo'n goser met een kar afgevoerd en niet agter in een vangwa gegooi? Fok them.
Sorry, heb een paar bieren op.

hotnot | 18-03-19 | 19:55 | 1

Met bier in de mik is het niet toegestaan te reaguren!

Rest In Privacy | 18-03-19 | 20:27

Dit soort taferelen en aanslagen heb je alleen in West-Europa, niet in Oost-Europa.
Dat vinden de Eurocraten in Brussel vervelend. De kiezers in Oost-Europa niet.

Mammeloe | 18-03-19 | 19:54 | 3

Niet zo negatief. We krijgen er ook veel voor terug!

HoogToontje | 18-03-19 | 19:55

@HoogToontje | 18-03-19 | 19:55: Klopt. Fraude, intimidatie, moord, tot moes geslagen bejaarden, plofkraken, verkrachting, terreur en intens verdriet. En dat met maar 7% van die sekte in ons land.

Mammeloe | 18-03-19 | 20:11

@DeKussendeWielrenner | 18-03-19 | 19:56: ik denk dat het juist een verademing is om niet (hypocriet) te reageren zoals de gevestigde orde. Het debat waar zij aan zouden deelnemen was sws geannuleerd. Dat lult een stuk makkelijker.
Had GL weer Afas live afgehuurd dan had Klaver ook weer de mouwen opgestroopt van zijn witte overhemd.
En was is de meerwaarde van het afzeggen van een bijeenkomst?

theJ71 | 18-03-19 | 19:59

@DeKussendeWielrenner | 18-03-19 | 19:56:

Nou heb effe de twitter berichten gekeken. Yup veel groenslinks wat pvda en veel cda ers die schande spreken van een al voor het gebeuren van vandaag gepland debat dat door gaat zoals Pinnokkio ruttegraat zelf roept. De wereld moet door draaien ook na een aanslag. Want angst mag niet regeren. Fvd democratie heeft wel aangepast want flyeren en zo is gestopt maar dit was al gepland voor dit gebeuren. Hij doet eigenlijk wat Ruttegraat altijd roept ,maar niet doet. De angst niet laten regeren. En niet laten winnen. Wij moeten volgens ruttegraat door leven en zelf stopt hij. Wat klopt er weer niet. Yep die ruttegraatloze. En die vervelende slinksche twitteraars die de FVD in een kwaad daglicht proberen te stellen alsof het een campagne is om ze als schandelijk aan te wijzen in de hoop dat mensen op hun partijtje stemmen en niet op FVD. Die mensen doen dus hetzelfde. Doorgaan met hun eigen campagne voeren via twitter. FVD maakt er geen geheim van en zegt gewoon dat dat geplande debat wat aangepast wordt maar doorgaat. Maar deze twitteraars doen alsof het om respect naar de nabestaande gaat. Willen dat dat debat stopt maar weigeren zelf uit respect naar de nabestaande om te stppen met twitteren om mensen af te brengen van een stem op FVD. En zo ken ik die slinksche mensen weer. Dat heet in het nederlands. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.En voor de slinksche. DWDD misbruikt het weer voor hun gewin. Straks weer jinek en pauw. En juist die slinksche zwetters gebruiken het puur voor eigen gewin.

tweetybird | 18-03-19 | 21:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zie diverse mensen zich druk maken over de linkse indoctrinatie programma’s van de npo, kijk gewoon niet! Doe ik al jaren niet, ik kijk gewoon wat ik leuk vind en lees op twitter wel wat voor onzin ze uitzenden en of er nog iets waard is om terug te kijken. Beter voor je hart, gemoedstoestand en minder kijkers voor die pulp programma’s. Ik kijk wel naar Jensen, die is dan wel een beetje raar maar wel eerlijk.

dutch bikkel | 18-03-19 | 19:51 | 8

Moet ook mn familie nog op de hoogte houden en hen wijzen op de leugens van de NPO en de traagheid van de berichtgeving. Niet iedereen weet de weg.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 20:21

@dutch bikkel | 18-03-19 | 20:04:
Je moest eens weten @dutch bikkel hoeveel moeite ik ermee heb dat ik na het afschaffen van kijk-en luistergeld (toen er nog keus was dus) via de belasting MEEbetaal aan deze onzin.
Terwijl ik al 10 jaar geleden de televisie-aansluiting heb verwijderd en dikke doei heb gezegd tegen dat hele medium.
Ik wil het op geen manier steunen, maar wil bijv. wel op de hoogte blijven wat (bijv.) mijn ouders zich aan laten lullen (die kijken nl. wel altijd naar de NOS). En ook wel een beetje: niet kijken/luisteren dan is het vooral een eigen mening ipv. inhoudelijke kritiek.
Ik probeer het liever bij dat laatste te houden.

Gazzerop | 18-03-19 | 20:43

Nou ik maak me daar wel druk over.
Mijn ouwe luitjes kijken NPO.
Nét als miljoenen anderen.
En die mogen allemaal stemmen.
Mensen massaal voorliegen is een misdaad.
Ik hoop de dag nog mee te maken dat de staat hiervoor en andere zaken voor een tribunaal komt te staan.

Ray69 | 18-03-19 | 21:25
▼ 5 antwoorden verborgen

Voordat we weer bij de NPO opinie shows met allerlei zogenaamde deskundigen ons in alle bochten gaan wringen om dit incident los te koppelen van alles wat ook maar enigszins met de islam te maken heeft (Peter R is al begonnen op RTL4) het volgende.
-
Je gaat een auto car-jacken, loopt een tram binnen schiet je ex dood inclusief 7 omstanders waarvan 2 dodelijk en 3 vechten nog voor hun leven. Vervolgens sta je op de foto met je jihad baardje in de tram.
-
Kan het zo zijn dat meneer de eerwraak en een aanslag heeft gecombineerd?
Eerwraak alleen is niet logisch, gezien de hoeveelheid slachtoffers, maar wel een goede mantel om je motief voor de aanslag minder negatief op de islam te laten uitstralen?
Hoe het ook zit.
De islam (aan z'n baard te zien een fervent aanhanger) heeft hem in ieder geval geen vrede en medemenselijkheid gebracht. De eerwraak is ook zo'n afgeleide bijkomstigheid daarvan (nogal vrouwonvriendelijk).
Daarnaast is het bijzonder te noemen dat hij met zo'n criminele staat van dienst, vrij kan rondlopen. Dat zegt veel over het effect van de straffen die hij heeft gehad (voor de X-66-ers, die hebben niet geholpen). Hopelijk wordt dat ook eens besproken in politiek Den Haag.
-
Ben benieuwd hoe dit gaat draaien, nogmaals wel top van de politie diensten en sterkte voor alle slachtoffers en nabestaanden.

bananabanana | 18-03-19 | 19:51 | 3

Ooggetuigen zeggen dat er een auto aan kwam rijden. Mensen die uitstapten, probeerden het vrouwelijke slachtoffer op te liften en weg te slepen. Zou niemand verbazen als die moordenaar daar weer op heeft gereageerd als het bijvoorbeeld familieleden waren die de tram achterna gereisd zijn. Speculerend zou het zo maar kunnen dat hij ergens aan de deur geweest is en aangekondigd heeft dat hij die vrouw zou gaan doden, waarna de familie natuurlijk de vrouw heeft willen beschermen (Rutte doet het immer niet).

Watching the Wheels | 18-03-19 | 19:56

Is gewoin eerwraak waarschijnlijk en de arme drommels die wilden helpen ook beschoten..

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:58

Top comment +1

NatNiks | 18-03-19 | 19:58

7 keer opgepakt in 7 jaar tijd.
Hij zal wel denken; ze moeten ook altijd mij hebben!

canis lupus | 18-03-19 | 19:51 | 6

@Gazzerop | 18-03-19 | 20:00: I know.., weten zij veel.
Ik zou er naar 5 maagden als schoon genoeg van hebben maar dat terzijde.

theJ71 | 18-03-19 | 20:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Let maar op, vlak voor verkiezingen gebeurt altijd iets met een Turk, waar Rutte dan direct daadkrachtig tegen optreedt. Laatste keer zette hij samen met Aboutaleb vlak voor de verkiezingen die Turkse minister uit en nu blazen ze een moord op tot terrorisme, terwijl ze allang vermoeden dat dit vandaag het zoveelste bloedige resultaat was van hun eigen wanstaltige beleid en gebrek aan geld bij de zorg, bij de opsporing, bij de rechterlijke macht enz.

Watching the Wheels | 18-03-19 | 19:48 | 4

Minder regels, minder bureaucratie ... al die mensen in de zorg en bij justitie raken minstens 10% van hun tijd kwijt aan het invullen van formulieren (waarschijnlijk nog veel meer). Rutte zou daar wat aan doen, zodat er meer tijd zou zijn geweest om dit soort criminele Turken dag en nacht te monitoren. Hier was die sleepwet voor nodig om iedereen af te kunnen luisteren. Het is weer precies hetzelfde als met de moord op dat meisje in Rotterdam op een school, de moord op dat kind afgelopen weekend in het ziekenhuis in Rotterdam enz. enz. en maar ouwehoeren en alles blijft zo bureaucratisch als het is.

Watching the Wheels | 18-03-19 | 19:51

Precies: terrorisme etiket, maar is straks eerwraak !

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:52

Je verhaal klopt niet. Aboutaleb is PVDA en had er dan op zijn minst voor gezorgd dat het voor de PVDA en VVD een win-win situatie was geworden. Nu won alleen de VVD. De PVDA was de grote verliezer bij de betreffende verkiezingen.

miff | 18-03-19 | 19:53
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte gaat lekker daadkrachtig terreur bestrijden. Nou tot woensdag 20:00. Daarna mag het weer eerwraak heten. Nou mijnheer the als ik wil vlaggen doe ik dat morgen lekker.

Esper25059566 | 18-03-19 | 19:47 | 2

Eerwraak komt Rutte niet uit voor de PS verkiezingen inderdaad. Terrorisme kan hij op PVV of FvD plakken door ophitserij.

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:51
-weggejorist-
Watjijwat | 18-03-19 | 19:51

Nu zijn we zon rijk land, 1000 miljard voor de energietransitie, doen we ff, moet kunnen. Waarom blijven we dan keer op keer slikken dat er blijkbaar geen geld is voor de bescherming van onze normen, waarden etc. etc..

Mocht ik ooit kinderen krijgen dan is het toch van de zotte dat ik bang moet zijn in het rijke Nederland voor dit soort onzin? Ook weer het bekende draaiboek dat we met zijn alle solidair moeten zijn, alleen mogen janken etc.. Dat is volgens mij maar een deel van het hele verhaal. Waar zijn de cijfers? Wat is er anders in landen die hier geen last van hebben? Hoe komt dat? Hoe kunnen we dat oplossen? Wat voor een invloed heeft ons binnenlands beleid en buitenlands beleid gehad? Wat zijn daar de kosten en baten van geweest m.b.t. dit soort problemen? Wat zijn de prognoses van vele denktanks die jaren vooruit kunnen berekenen m.b.t. het vergroten van een groep mensen die haaks op onze cultuur staan?

Elke keer alleen maar de emotionele kant toe laten, maar nooit eens de rationele kant, ik ben het beu. We krijgen steeds niet het hele verhaal te horen.

Durereaguurder | 18-03-19 | 19:45 | 2

#stemzeweg

SugarCandyMountain | 18-03-19 | 19:49

In een zonrijk land dan weer niet. Eerder regenrijk al vinden klimaatexperts van niet.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 20:17

Zijn Beatrix en Maxima al bij Mammie Tanis langs geweest, om haar een hart onder de riem te steken?

HogeNood | 18-03-19 | 19:45 | 4

@Kuifje-in-de-EU | 18-03-19 | 19:49: Zozo ferme taal voor een VVD - Brussel, moslim en klimaatheulertje. Er komen zeker verkiezingen aan?

HaatbaardKnipper | 18-03-19 | 20:02

Een riem in het hart zou beter zijn, hoewel ik vermoed dat gezien de leeftijd van het stuk vullis dat moordend rondging in de tram, de moeder niet nog meer addergebroed zal voortbrengen. / natuurlijk niet letterlijk te nemen Joris van dienst. Laat moeders vooral leven en zich afvragen wat ze fout heeft gedaan als opvoeder. (zal ze zich dat afvragen?)

Maartenalsoptwitter | 18-03-19 | 20:57
▼ 1 antwoord verborgen

goh vorige maand stond deze low life nog voor de rechter voor verkrachting en mishandeling. Wat een verrijking...

kenny harder | 18-03-19 | 19:44 | 2

Erger nog, iets meer dan 2 weken geleden nog.

McLovinIt | 18-03-19 | 19:48

Eerwraak k9mt niet goed uit voor het debat morgen, want ander cultuur en geloif en terrorisme hadden ze PVV en FvD op kunnen aanvallen wegens ophitsen? Dus wat het is horen we komende 2 dagen niet.

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:48

Waarom zat die mentaal gestoorde van een tanis niet allang in de gevangenis met wat die allemaal op z’n kerfstok heeft?? Ongelooflijk!
En DWDD? Stelletje nepartiesten met je kutlinkse meninkjes, waarom sterven jullie niet een langzame dood in het riool waar jullie zo overduidelijk thuis horen?

Accident_Prone | 18-03-19 | 19:44 | 2

Lol, maar ook waar

SugarCandyMountain | 18-03-19 | 19:50

Knap dat je dat baggerprogramma nog gaat kijken. Die NPO rotzooi gewoon uitzetten. Dat lucht erg op, kan ik je melden.

drekzooi | 18-03-19 | 19:59
-weggejorist-
Watjijwat | 18-03-19 | 19:43

Dit lijkt helemaal niet op terreur. Als je ‚slechts‘ drie doden in de tram kunt maken, en je doel is terreur, dan ben je wel een hele slechte schutter. Daarbij, een van de slachtoffers met hoofddoek.
Dit ziet er uit als iets in de relatiesfeer. Erg genoeg, daar gaat het mij niet om, maar terreur zoals we dat kennen ziet er toch echt anders uit.

Masturwasbeert | 18-03-19 | 19:43 | 10

@073Cab | 18-03-19 | 19:59:
Totaal waar. Maar onderzoek eens het aantal ex-partners die op bestalische wijze hun kinderen hebben vermoord. Bij jou in de buurt. Shit happens, just sayin‘... but terror is something else...

Masturwasbeert | 18-03-19 | 20:58

@Masturwasbeert | 18-03-19 | 20:58:
Toch loopt uw betoog mank. We hebben immers ruim voldoende omhanden met onze normale gekken. Ik denk niet dat er een gezonde behoefte is die capaciteit aan te vullen met religekkies welke vanuit eigen cultuur over het algemeen toch meer barbaars zijn.

073Cab | 18-03-19 | 21:10

@073Cab | 18-03-19 | 21:10:
Zelfs eerwraak moet hier nog maar bewezen worden. Aannames zonder enige grond. Luister, ik ben de eerste die walgt van ongeveer alle uitwassen van Islam. Maar dit hier is geen terreur, maar een gestoorde overladen testosteron-lul die zijn zin niet kreeg. Hoe de media dit spint is niks meer dan sensatiebeluste clickbait-shit. Mark my words.

Masturwasbeert | 18-03-19 | 21:28
▼ 7 antwoorden verborgen

1 voordeel; de opdringerige d66 en groenlinks marxisten waren snel verdwenen van de stations.

defrhymz | 18-03-19 | 19:43

Nog Meer van die erdogannetjes het Land in laten dan Komt alles goed

Lieveschat | 18-03-19 | 19:41

Hoe durf je, nadat het stil blijft na Madrid, Londen, Nice, etc etc etc.. en de slachtoffers nog Don't look back in anger zingen terwijl hun kinderen dood zijn...
Hoe dúrf je, mevr de Graaf, mee te gaan in het verhaal dat dit een reactie op Christchurch zou zijn?

Hoe durf je dat te verdedigen, zonder erbij te zeggen dat dit wellicht Erdogan repliek is, maar geheel niet logisch.
Hoe dúrf je meer zendtijd vol te lullen over extreem-rechts dan over álle afschuwelijke aanslagen waar het westen mee te kampen heeft en wat alle burgers treft in angst.
Angst die ze nooit mogen uitspreken, want dat is kwetsend.
We zouden niet durven.

Andersom wordt angst metéén uitgesproken.

Je zegt er zijn meer aanslagen op joden en moslims.. ja, door moslims, nietwaar?!

Echt. Hoe kan dit op tv komen.

letopuwzaak | 18-03-19 | 19:41 | 4

Goede vraag. Wees blij dat Petra Stienen deze Lente niet komt duiden. En stem d'r weg uit de 1e Kamer. Kssst! Vals licht, vals lichtgewicht.

Mammeloe | 18-03-19 | 19:49

Beatrice de Graaf zou het goed doen in Turkije. Daar houden ze van zelfverklaarde wetenschappers die consequent terreur en genocides negeren, maar de reactie op al dat terreur dan weer wel met een vergrootglas uit de context lichten. Ze heeft alleen nog geen hoofddoekje maar dat zal snel veranderen eenmaal een voet over de grens.

K. Westergaard | 18-03-19 | 19:56

Touché

Centauri3 | 18-03-19 | 20:22
▼ 1 antwoord verborgen

En dan nu bij het journaal op RTL4, informatie over de dader (mocht het een boze witte man zijn, dan zou dit nu al nog eens 100x gedeeld worden en het liefst zonder factcheck).

- Motief? Terrorisme, maar kan ook in de relationele sfeer zijn (oké oke moet nog uitgezocht worden).
- Religie/achtergrond? Geboren in Turkije. Nee, we weten verder nog niks hoor.
- Terreur of verwarring/eerwraak (wat bij de Islam veel voorkomt)? Nee, we weten nog niks, maar hij heeft wel al iemand verkracht en een mooi strafblad. Raar toch, want normaal zijn het allemaal hoogopgeleide talenten. Het komt heel dichtbij...
- Naam van dader: ja. Verdere info: nee.

Uitkomst: 3 doden, 5 gewonden. Moskeeën worden beveiligd.

Bteq | 18-03-19 | 19:40 | 1

Denk dat ze al weten dat het eerwraak is, maar dat komt morgen voor het debat niet zo goed uit? Dan kun je PVV of FvD niet van ophitsen betichten?

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:44

heeft iemand niet ergens toegang tot die rechtbankverslagen? Ben wel benieuwd wat dit stuk vreten heeft uitgespookt, en waarom dat dan altijd maar weer los rondloopt.

Hadena | 18-03-19 | 19:40 | 1

Waarom? VVD.

Mark_D_NL | 18-03-19 | 19:45

En morgen gaat de politie bij Gökmen thuis zijn stembiljetten halen en mag hij iemand machtigen om woensdag voor hem op Denk te stemmen.

Wobbelplatte | 18-03-19 | 19:40

Nederland in ziek. Bij een islamitische aanslag gaan we haathutten beveiligen? Nog even volhouden en dan ben ik weg uit dit door de geïmporteerde islam verziekte land.

Eddy67 | 18-03-19 | 19:39 | 2

Gaan we meehelpen aan het omvolken dan?

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:41

Nederlandje begint steeds meer op een open inrichting te lijken waar de patiënten in het bestuur zitten met de grootste schizofreen op de hoogste positie.

Superkwatta | 18-03-19 | 19:56

Wat een verrijking van de Nederlandse samenleving. Wie moet ik bedanken voor deze import?

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:38 | 1

Diegene was in ieders geval wit m/v. Dunkt mij

Centauri3 | 18-03-19 | 20:28

Beatrice (ik zet een bril op dus lijkt ik wijs) de Graaf is net zo schuldig aan moslimterreur als die Australier. Gevaarlijk dom gansje dat vol dedain met pseudo-wetenschappelijke onderbouwing de linkse leugen in stand houdt.

K. Westergaard | 18-03-19 | 19:37 | 2

We gaan weer een hele bak voorbarige en overdreven relativering over ons heen krijgen. Onder andere van Beatrice.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:40

Een terrorisme deskundige met een duidelijke politieke kleur (Geristenlinks) is sws not done wat mij betreft.
Een rechtse variant zou tenslotte ook niet werken.

theJ71 | 18-03-19 | 19:41

Waarom in hemelsnaam kijken naar de NPO als dat je zo boos maakt?
Nieuws komt tegenwoordig van alle kanten. Geen noodzaak voor staatstv

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:37 | 4

ik kijk al jaren geen publieke omroepen meer omdat het zo ontzettend links is. Zo heb ik ook besloten om ook geen linkse kranten en websites meer te lezen. En ik moet zeggen: het is heerlijk in mijn eigen bubbel.

yeps | 18-03-19 | 19:46

@yeps | 18-03-19 | 19:46:
Check dagelijks de NOS maar dan online. Kun je beter doseren dan een talkshow.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:50
▼ 1 antwoord verborgen

vvd gaat dit totaal en helemaal leegzuigen voor eigen gewin. De stank uit de vvd pr burelen zijn nu al niet meer te harden. Walgelijke vertoning. Die verkiezingen zijn weer lekker eerlijk mensen. Zie de overkill aan kartel politici die hun plasje mogen doen op de staatszender, zie de usual suspepts die komen duiden.

Mark_D_NL | 18-03-19 | 19:37 | 3

Mark, niet zo flauw. Winnen we weer een keer en dan gun je het ons niet. Erg onsportief.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:40

Ga stemmen dan.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 20:02

Heb je speciaal een nieuwe paarse bril gekocht en dan luistert er niemand, lullig.

Mr_Natural | 18-03-19 | 19:36

Ja, ze kunnen wel fijn programma's vol lullen met gesteggel over wat het nu eigenlijk is, een aanslag of eerwraak.
Het zal allemaal wel, beide eventuele uitkomsten hebben dezelfde oorsprong, islam.
Gelukkig zag Peturr R nog wel een lichtpuntje vandaag.
Die is blij dat iedereen nu heeft kunnen zien dat bij een serieuze dreiging daadkrachtig opgetreden wordt door de betrokken instanties.
Kost wel een paar slachtoffers, maar dan heb je ook wat..

Jackanders | 18-03-19 | 19:35 | 1

Je hebt vooral gezien dat ze bij het minste of geringste helemaal de weg kwijt zijn en dat feit en fictie dwars door elkaar lopen. Berg je maar als er ooit echt gecoördineerde acties plaatsvinden.

sprietatoom | 18-03-19 | 19:45

DWDD, ik heb dit weg geklikt. Kotsmisselijk wordt ik van deze deugers. Nu moeten we
n a v het gebeuren in nieuw zeeland ons druk gaan maken om rechts extremisme.
WTF!

Datgingniegoed | 18-03-19 | 19:33 | 5

De VARA staat weer in de verkiezingen stand.

Watching the Wheels | 18-03-19 | 19:35

@Watching the Wheels | 18-03-19 | 19:35: neen, totale demonisatie stand.

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:40

Zeer triest idd.
Een of andere doos uitnodigen om alles op alles te zetten dit aan Nieuw Zeeland te linken.
Die domme muts zei geen woord meer dan de NPO van elf tot zes.
Diep triest dat wij belasting moeten betalen aan deze volksbangmakerij.

Ab_de_Slam | 18-03-19 | 19:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij Beatrice de Graaf komt er meer vruchtbare interpretatie uit haar dikke darm dan uit haar mond. Beatrice is gepokt en gemazeld in de theologie van de Bergrede en het keren van de andere wang. Geen andere mening komt daar meer doorheen. Wat een armoedige vertoning, in de doorgedraaide wereld.

Glasgow Argus | 18-03-19 | 19:32 | 6

Beatrice en Terrorisme. Net als Sjakie in de Chocoladefabriek. Alles is spannend, indrukwekkend en toch weer net anders. Met een vleugje Spiritualiteit. Goed dat we Rianne R. pardon Beatrice hebben om het te duiden.

SugarCandyMountain | 18-03-19 | 19:55

De NPO moet gewoon helemaal weg. Afbreken en niet opnieuw beginnen.

Superkwatta | 18-03-19 | 19:59

Ze was nog erger dan anders, doe dat mens eens niet meer op t.v

gato | 18-03-19 | 20:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Katie Hopkins is hier voor opnames bij Jensen en dus niet om te "lijkenpikken". Linkse huilmeisjes zouden het graag anders zien en tonen hun verdraagzaamheid weer eens op de Twitters en elders.

yadda | 18-03-19 | 19:32 | 1

De reden waarvoor ze hier al dan niet is, maakt dit natuurlijk geen grammetje minder lijkenpikken.

Ja_hoor | 18-03-19 | 19:37

Dit is Nederland 2019, template tijdens crisis: bescherm moskeeën en andere vitale gebouwen. Suck it, dit is onze werkelijkheid.

Zoltan | 18-03-19 | 19:31 | 2

werkelijkheid en toekomst...

ZwarteRiek | 18-03-19 | 19:35

Ach,nog paar generaties , volgens PvdA 30 jaar geleden, en men heeft zich aangepast.

ger1306 | 18-03-19 | 19:37

Gelukkig, nog wat luchtig vermaak in de vorm van een schrijver van boeken over godsdienstwaanzin...
Oh wacht.....

theJ71 | 18-03-19 | 19:31

Mijn god bij de dwdd vind tom hofman dat extreem rechts hier ook schuld aan heeft,ik weet niet hoor maar reactie op voorgaande actie van onze fijne moslim vrienden ofzo in n.zeeland.... zo lust ik er nog wel een paar... ben het er zeker niet mee eens met dit soort actie's zowel in europa of elders... maar we lopen nog tig aanslagen achter om het zo maar even zwart wit uit te drukken... sukkels bij dwdd

Crump | 18-03-19 | 19:30 | 6

Compleet knetter. Ik kijk dan ook niet. Net als 16,3 miljoen anderen.

Mammeloe | 18-03-19 | 19:35

Ik kan er ook niet meer naar kijken, slecht voor mijn bloeddruk.

ebonk | 18-03-19 | 19:36

En ik vind dat Tom Hofman schuld heeft aan deze aanslag door zijn appeasende gekwijl. Moslims kotsen op dit soort slappelingen en ik geef ze groot gelijk.

Superkwatta | 18-03-19 | 20:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Politieke motieven spelen zogenaamd geen rol, ze liegen opnieuw. Het kabinet was in 2016 zogenaamd al geschrokken van de toename van het aantal eerwraakgeweldsincidenten naar 500 per jaar, dat betekent elke dag en dan zou vandaag een speciale dag zijn omdat Rutte vlak voor de verkiezingen ineens na twee jaar opnieuw schrikt. Morgen doen die schijnheiligen de vlag op alle overheidsgebouwen halfstok. Waarom de vlag dit weekend niet halfstok voor het kind van 10 dat in het Rotterdamse Maasstadziekenhuis door nog zo'n figuur werd doodgestoken? Ook dat mensje werd niet beschermd door Rutte net zoals de mensen vandaag in en rond de tram, de dader was immers al meerdere keren voor heftige feiten met justitie in aanraking gekomen zoals bijna elke vvd'er.

Watching the Wheels | 18-03-19 | 19:30 | 1

De persconferentie van Rutte gaat niet door. Het is dus een terreuraanslag.

bixiers | 18-03-19 | 19:30 | 1

Hij is al geweest en hij huichelde weer eens.

Watching the Wheels | 18-03-19 | 19:35

Tjonge, net DWDD even aangezet. Lusters Hofman die Beatrice. Gelijk downplayen. Het gesprek direct naar een verward persoon brengen en dan over extreem rechts gaan kletsen. Tenenkrommend weer dat programma. Allemaal geblaat met vooronderstellingen aangezien men slechts summiere informatie heeft, maar wel weer alvast beginnen over "verward" en extreem rechts.

Ruikbaard | 18-03-19 | 19:30 | 3

Beatrice vind PVV verbieden evenredig aan RAF verbieden. Koekwaus.

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:34

Pfff... gelukkig maar... relationele sfeer. Dus geen aanslag.. dus eigenlijk niets aan de hand. Man handhaafde zijn cultuur..... kan hij ook niets aan doen.... hoort zo..... Heeft nooit iemand verteld dat dat in ons gave land niet mocht..... Ja ik vermoed ook dat hij niet de actie #Doeslief heeft meegekregen....... Inderdaad meer geld naar moskeeën om dit soort waanzinnig goede overheidscampagnes dáár te promoten..... Nee dan Christchurch. Dat is pas erg want is geweld tegen moslims. En die zijn zielig..... dus extreem rechts is gevaarlijker.... dus Wilders en ja inderdaad ook Baudet. Eigenlijk is alles gewoon de schuld van de witte man..../Dwdd modus af.

Wat een land zijn we toch geworden dat de media linksom of rechtsom altijd terugkomt bij dezelfde dader: De werkende belastingbetalende witte man!

Zum kotsen!!

D.Bader | 18-03-19 | 19:38

Wegkijkend en dom links is de oorzaak en staat met fopoplossingen echte oplossingen in de weg. Het grootste deel van het probleem is niet de islam maar collaborerend links.
Stuitend en walgelijk.

Superkwatta | 18-03-19 | 20:04

Allereerst mijn condoleances voor de nabestaanden en sterkte voor de slachtoffers die nu nog liggen te vechten voor hun leven.
Complimenten voor de instanties waaronder ook zeker de diensten die ervoor gezorgd hebben dat deze galbak is opgepakt.

bananabanana | 18-03-19 | 19:30

Wat is De Wereld Draait Door toch een mooie naam, vooral door de mensen die er altijd aan tafel zitten.

Mr_Natural | 18-03-19 | 19:30

Zo ,de Jihad bibliotheek en de halal keuken in de gevangenis krijgen er weer een klantje bij.

ZwarteRiek | 18-03-19 | 19:30

Is het niet logischer dat Katy hier sowieso al heen kwam ivm tafel gast Jensen vanavond?

mmx | 18-03-19 | 19:30 | 4

@Ja_hoor | 18-03-19 | 19:38:
Wat een sneue onzin, ik ken heel die vrouw niet, maar het verslag dat ik zag was rustig en to-the-point.

Superkwatta | 18-03-19 | 20:06
▼ 1 antwoord verborgen

baudet had dus wel degelijk gelijk om door te gaan , debatteer vanavond over de veiligheid in dit land want waarom liep deze nog vrij rond met z,n lange ellende op zijn kerfstok ik hoop dat de hr rutte en zijn marionet kabinet dit aan de slachtoffers zou willen uitleggen .
had men hem gewoon opgesloten voor zijn wandaden dan waren de slachtoffers nog in leven

witchmaster | 18-03-19 | 19:29 | 1

natuurlijk heeft hij gelijk. Kurhaus afzeggen is ook best zonde van de centen maar buiten dat is dit verongelijkte gedoe door het kartel zo hypocriet als de pest. Daarnaast had links weinig verweer gehad tegen het rechtse migratie-kritische geluid tijdens het debat dat is gecancelled. Geen hond (behalve Maurice de) wil nu lullen over het klimaat.

theJ71 | 18-03-19 | 19:39

Voor wie echt kosten wilt, DWDD, zoals al velen konden verspellen, is weer links bezig...

Moonwarrior | 18-03-19 | 19:29

Wat vindt onze Turkije-kenner Ans Boersma eigenlijk van dit ongelukkige schietincident in het Openbaar Vervoer. Iemand een tweet of een kwoot?

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:29 | 1
-weggejorist-
Abject | 18-03-19 | 19:36

Wel fijn voor Tanis dat hij "nu al" aangehouden is, dan loopt ie donderdagmorgen (zit geen weekend tussen) het politiebureau weer uit in afwachting van 't onderzoek.
PS zijn de camerabeelden uit de tram al op 'lumineuze' wijze verdwenen?

Boris die Sauertopf | 18-03-19 | 19:29

Hoe dan ook: moskeeen en andere vitale gebouwen van Nederland worden beschermd als iemand begint te schieten. Maakt ook niet uit of het aan de andere kant van de wereld gebeurt, moskeeën worden direct beschermd.

Zoltan | 18-03-19 | 19:28 | 6

@botbot | 18-03-19 | 19:33: Dat die Tanis geen Clint Eastwood is, Boris heeft gelijk, wat een paniekvoetbal!

old shaterhand | 18-03-19 | 19:42

@Watching the Wheels | 18-03-19 | 19:40: Ik denk dat dit soort geweld zich moeilijk laat voorspellen. Je hebt -even een zijstraat- ook nog nooit school-shootings gehad in Nederland. Maar eens zal de eerste keer zijn.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:44

@Kuifje-in-de-EU | 18-03-19 | 19:44:
Als je veel uitschot binnen haalt, gefrustreerd door lage eigenschappen en een impulscontroleprobleem, dan verhoog je de kans op ellende natuurlijk significant.

Superkwatta | 18-03-19 | 20:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Scherp.

Boris die Sauertopf | 18-03-19 | 19:31

Tuurlijk niet. Dat doen moslims helemaal nooit.

Mammeloe | 18-03-19 | 19:32

Neen, dat levert geen politiek gewin op.

Wobbelplatte | 18-03-19 | 19:32

Tim Hofman, fout figuur. Even snel een Wilders tweet bij een tramshooting/eerwraakmoord erbij halen om je eigen verkrampte linksdraaiende puntje te kracht bij te zetten.
Hoe-zo haatzaaien?

chicago river | 18-03-19 | 19:27 | 4

2 extreemrechtse aanslagen (Breivik/Christchurch) tegenover duizenden islamitische aanslagen. Tja. Ook echt vergelijkbaar...

Toninhocerezo | 18-03-19 | 19:30

Gewoon walgelijk lager kun je niet zinken.

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:31

Verre familie van Greet?

Mr_Natural | 18-03-19 | 19:31
▼ 1 antwoord verborgen

Haha de spin is bij DWDD alweer gemaakt naar extreemrechts. Zooo vermoeiend.

Toninhocerezo | 18-03-19 | 19:26

Die Hofmanmanman. Nuf said.

Mr_Natural | 18-03-19 | 19:26 | 1

Oh wat is hij toch druk met extreemrechts...

Toninhocerezo | 18-03-19 | 19:27

Als er een relatieprobleem was, concludeert men: het heeft dus niet met islam te maken. Er zal dan niet worden beweerd, dat het én met een relatieprobleem én met islam te maken heeft.
Downplayen herken je aan het zoeken naar een tweede factor, die dan als enige factor wordt gepresenteerd.

Lentehaas | 18-03-19 | 19:26

Ha, het is weer de schuld van "extreem rechts", en die moeten we bestrijden.
Kotsland, keer op keer weer de dadergroep verschuiven, dit land verdient alles wat ze krijgen kan, sterf Nederland, Sterf!

Abject | 18-03-19 | 19:26 | 2

Hoho, we krijgen (via de NPO) maar één kant van het verhaal...

Petrus Poortwachter | 18-03-19 | 19:28

Linksextremisme. DWDD kan ook niet !

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:29

Die bij DWDD is knetter gek.

je suis bier | 18-03-19 | 19:25 | 4

Dat zeg je dan nog netjes.

glaswasser | 18-03-19 | 19:26

Wil Beatrice nu PVV gaan verbieden en rechtse sites als rechtextreem? Wát? Want wanneer je RAF verbiedt dan ook PVV? Zei ze nou zoiets dergelijks?

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:28

Links hè...

Henk P | 18-03-19 | 19:28
▼ 1 antwoord verborgen

Politieke motieven speelden bij de aanpak geen enkele rol, aldus Grapperhaus. Goh, gelukkig maar.

Wobbelplatte | 18-03-19 | 19:25

Kweenie hoor, die De graaf als expert? Werkelijk? De kuttekopperij en de verhoering spat er van af!

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:24
-weggejorist-
Bteq | 18-03-19 | 19:23 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Tribaal terrorisme versus parasitair terrorisme? Ik zie enkel parasitair geneuzel door een grafwijf met een titel.

Abject | 18-03-19 | 19:23

Is ook nog niet klaar he? Boven Leidsche Rijn vliegen de helikopters nog vrolijk rond. Lijkt me stug dat de boys na zo’n dag nog extra vlieguurtjes willen maken.

Net niet... | 18-03-19 | 19:23 | 3

Ze moeten de motor laten afkoelen voordat ze gaan landen.

Kaas de Vies | 18-03-19 | 19:25

@Kaas de Vies | 18-03-19 | 19:25: De turbo laat je toch afkoelen als je stationair staat na te pruttelen?

Dr. Blechtrummel | 18-03-19 | 19:29

@Dr. Blechtrummel | 18-03-19 | 19:29:
Alleen als je helicopter turboflaps heeft, anders doe je een coole glidepath approach met ingeklapte wieken.

Kaas de Vies | 18-03-19 | 19:32

Waarom gaan ze er van uit dat het toch een terroristische aanslag is, omdat hij een briefje heeft achtergelaten met rare teksten waarschijnlijk.

Kaas de Vies | 18-03-19 | 19:23 | 1

Ze sluiten niks uit. Hebben ze geleerd van vorige keren.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:27

Jaja rustig maar. Dader zegt straks dat het in de relatie-sfeer was, hij was doorgedraaid, door boze geesten bezeten/bezeken, kortom ontoerekeningsvatbaar, en, naar dan blijkt, was het toch geen terrorisme. Dus: 1 jaar zitten (want zielig), met aftrek van voorarrest. Dit is mijn uitspraak, hier moet u het mee doen.

inderdaad geen stijl | 18-03-19 | 19:22 | 3

Het zou me helemaal niks verbazen.

Slipsnifter | 18-03-19 | 19:24

Jij volgt de rechtspraak dus totaal niet.

John McClane | 18-03-19 | 19:52

@John McClane | 18-03-19 | 19:52: Ja hoor. Lees het nieuws maar voor de voorbeelden. En ze hebben het nu al over 'prive-sfeer'. Dan weet ik wel hoe laat het is.

inderdaad geen stijl | 18-03-19 | 20:06

Eh, wah?

Terrorismedeskundige Beatrice zit gewoon bij DWDD te verkondigen dat Treurrürk met z'n tramterror wel degelijk verwant aan de massashoot van Christchurch heeft gehandeld:

"Beiden wilden de maatschappij ontwrichten!".

Is het niet tijd om Beatrice veilig met wattenwanden ergens te kalmeren?

Kudtkip | 18-03-19 | 19:21 | 3

Klopt en beide gevallen hebben met de Islam te maken.
Hoor ik haar niet zeggen.

Kaas de Vies | 18-03-19 | 19:26

De oorzaak was volgens haar vier woorden die 4x met een R begonnen...... en ik maar wachten tot ze Religie noemde, maar dat werd zoals gewoonlijk niet genoemd, wat een doos die Beatrice.

ebonk | 18-03-19 | 19:32

Het is allemaal politiek. DWDD is linkse politiek. De NPO in zijn geheel is voor 95% linkse politiek. De scholen voor journalistiek leiden op voor linkse politiek.
Alles wordt zo gebracht om de linkse politiek te ondersteunen. Onderwerpkeuze, “deskundige”keuze, woordkeuze. Allemaal agitprop. En het kuddevee heeft het niet door hoe ze gemanipuleerd worden. Mijn oude moedertje kakelt gewoon klakkeloos na wat ze op tv ziet. Talrijke collega’s idem dito. Velen zijn onverschillig en hebben andere besonjes en hebben gewoon geen interesse om zich er daadwerkelijk in te verdiepen. Treurig maar waar. Het is ook druk, werken, kinderen, sociale contacten, sporten, etc.

Superkwatta | 18-03-19 | 20:38

Uh, eerwraak is ook een religieus gemotiveerde terreurdaad want ze doen het omdat die bebaarde kinderverkrachter in een jurk ooit heeft gezegd dat dit de enige juiste manier is om je eer te redden.

Mike Gaatjeniksaan | 18-03-19 | 19:21

Tim Hofman zit bij DWDD weer te pushen met het 'verwarde man, niks aan de hand' scenario... "was dit wel terrorisme?" terwijl ze het over het hakbar briefje hebben.

tetris | 18-03-19 | 19:20 | 4

Ik erger mij dood aan Hofman met zijn gedram .

iopeth | 18-03-19 | 19:22

@Peerkeoud | 18-03-19 | 19:26:
Boosheid, irritatie en verontwaardiging zijn allemaal nuttige gevoelens om tot verandering en verbetering te komen, dus wel kijken.

Superkwatta | 18-03-19 | 20:40
▼ 1 antwoord verborgen

Beatrien de Gruwel is weer aan het downplayen, is de schuld van Christchurch, dus de schuld van Wilders.
Grafwijf, bah.

Abject | 18-03-19 | 19:19

Er zijn 10-tallen schietpartijen in NL met dodelijke afloop en soms gewonden bij onschuldigen, maar nu was het plotseling een terreur-aanslag, waarbij de hele wereld op zijn kop staat.

Wobbelplatte | 18-03-19 | 19:19 | 2

Gelul. 158 moorden per jaar. 90% in het criminele circuit. Minder dan 10 doden onder relatiegerelateerd geweld. Meestal met auto, mes of stomp voorwerp.

The2Amendment | 18-03-19 | 19:26

@The2Amendment | 18-03-19 | 19:26: Nou, niet 90 procent in het criminele circuit. Nogal wat moorden vinden plaats in de relationele sfeer. Elsevier heeft daar wel cijfers van.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:31

Zo, debat gaat voorbij... Rutte nog wel zendtijd op de TV. Rutte held, die alles heeft opgelost. Stem op Rutte. Kunnen we weer verder met klimaatdramplannen doorduwen. Hoezee! Doorlopen graag, mensen. Hier is niets te zien....

ikpislauwbier | 18-03-19 | 19:19

Arm kind.

Dit is de schuld van de jarenlange haatzaaierij van Wilders. En Trump. En de Russen. En Thierry Baudet. En Pim Fortuyn. En doe Janmaat ook maar.

Laten we maar weer snel tot de orde van de dag overgaan en ons weer richten op het voorkomen van écht gevaar, spoor die Blokkeer-Friezen op en schraap dat DNA van hun lichamen.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:19 | 2

Nederlanders die gas gebruiken! Dat is de vijand van vrij Nederland. En daar moeten we ons op conentreren.... aandacht geven aan wat belangrijk is! Op naar het volgende klimaatdebat

ikpislauwbier | 18-03-19 | 19:21

Excellente samenvatting.

_Fly66_ | 18-03-19 | 19:34

Is het straatinterview met de haatdemocraat al op tv geweest?

RickTheDick | 18-03-19 | 19:19

Tja en over de waardeloze emo/partijdige NPO radio 1 vandaag heeft niemand het meer over 3 dagen, een kleurtje en je bent "bijna"slachtoffer i.p.v. van de grootste klootzak die het leven van zoveel mensen verkloot/beëindigd. Veenhoven, narcist Wielaert, linkse keukenmachine Lara met defecte mixer Jojanneke?, het is allemaal zo'n slechte "live"journalistiek. Nederland is af.

grindbak | 18-03-19 | 19:19 | 2
-weggejorist-
Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:20

Inderdaad een klootzak die met een geweld aanjagend geloof in zijn achterzak de samenleving tot last is. Tot en met verkrachting en moord aan toe. En niet per toeval uit Kanaleneiland. It takes a village to raise an asshole,

Graaier | 18-03-19 | 19:43

@Maybetheforcewithyou
Wordt gewoon van zijn snipperdagen afgehaald. Er zit nu wel een professionele downplayer tegenover Beatrice de Graaf. Die denkt dat zodra het een psychisch verward persoon is er geen sprake van een Jihadistische/terroristische aanslag is. Want Jihadisten zijn natuurlijk volkomen normale evenwichtige personen.

Heiner | 18-03-19 | 19:19

Als je nou niet blij bent met die gast in Nieuw Zeeland, ga daar dan naartoe. Zeer zeer waarschijnlijk schiet je wel iemand neer die het helemaal niet eens is met die aanslag daar. Slaat helemaal nergens op dus.

kloopindeslootjijook | 18-03-19 | 19:18

Een briefje op een auto of een manifest van 64 pagina's.
Beatrice gooit m er gewoon in die vergelijking...

theJ71 | 18-03-19 | 19:18 | 2

Ah, uw oren klapperden dus ook. Dit is te absurdistisch voor woorden, echt.

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 19:19

Waarom zijn er zoveel verwarde islamitische mannen, vragen, vragen, vragen. Zijn schapen giftig?

Mark_D_NL | 18-03-19 | 19:18 | 2

onverdoofd een stukje van je snikkel kwijt raken, schijnt best kut te zijn.

theJ71 | 18-03-19 | 19:19

Het schijnt dat geiten een anale soa hebben die je brein aaantast

Henk P | 18-03-19 | 19:23

Volgens Beatruus op 1 is die Gokmans het spiegelbeeld van die idioot in Nieuw-Zeeland, iemand die dus ook een rassenoorlog wilde ontketenen.
Ik zeg: Dafuque? Weet dat mens van onderen wel waar ze van boven mee bezig is?

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 19:17 | 2

Hopelijk wel, anders wordt kont afvegen wel erg ingewikkeld.

Dr. Blechtrummel | 18-03-19 | 19:20

luisteren en begrijpen wat je hoort is ook een kunst en jij beheerst die kunst overduidelijk niet.

Capt. Iglo | 18-03-19 | 19:21

Kom maar op met die MaAvBo. Dat hebben wel verdiend dacht ik zo.
* Plop *

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:17

Rutte en Grapperhouse venten het helemaal uit voor de verkiezingen, zo lijkt. Nu lijkt het ineens veel stelliger op een terroristische aanslag, terwijl iedereen inmiddels lijkt te weten dat het om iets anders gaat. Waarom morgen vlak voor de verkiezingen de vlag half stok en een paar dagen geleden toen een allochtone vader zijn kind doodstak in een ziekenhuis in Rotterdam helemaal geen persbericht van Rutte & co. In een ziekenhuis, dat is toch net zoiets als in een tram www.ad.nl/binnenland/verbijstering-ov...

Watching the Wheels | 18-03-19 | 19:17 | 2

Dit dus. En het zal mij niets verbazen als Rutte nu een mededeling doet dat de verkiezingen met twee weken verplaatst worden.

Koekkeloere | 18-03-19 | 19:28

Hoor net dat ie ook een laag suikerspiegeltje had. Neef van downy-play uit Amsterdam C.S

rattenvanger XL | 18-03-19 | 19:16

Je ziet nu op de persco Rutte bang naar Grapperhaus kijken bij het beantwoorden van vragen: ... als hij zijn mond nu maar niet voorbij praat.

Wobbelplatte | 18-03-19 | 19:16 | 1

Ze hebben het bij de start van de persconferentie te zwaar ingezet (uit politieke overwegingen) en daarna ging het bijna mis, omdat 1 journalist bijna kritische vragen ging stellen. Daarna noemt Rutte nog even 2 tot 3 keer de naam vvd door te zeggen dat hij nu even niet van de vvd is, ik herhaal even niet van de vvd. Ze spelen een spel en blazen het enorm op. Dit is eenzelfde soort aanslag als in het Koetsiertje in Delft (6 moorden, ook een Turk). Rutte: "Laten we dit niet kleiner maken dan het is" en dat is precies wat hij doet. Walgelijk.

Watching the Wheels | 18-03-19 | 19:21

Drie mensen komen niet meer thuis vanavond. Misdadig. Ze zijn vermoord.
Doodgeschoten.
Waarom groeien er geen tulpen op de Veluwe. Waarom zie je geen hei langs de kust.
Ieder heeft zijn eigen leefgebied. Wat heeft het voor zin om mensen uit andere landen, met andere gewoontes, een andere manier van handelen en denken, wortel te laten schieten in ons westerse land. Ons democratische (kuch), christelijke land.
Twee dingen kunnen gebeuren.
Ze schieten wortel. Dat wel. Maar daar ze hier niet thuis horen, hebben de eigenlijke inwoners geen verweer en worden ze verstikt. Zoiets overleven de oorspronkelijke bewoners niet. Dat zie je ook in de natuur. Wij maken deel uit van die natuur. Wij zijn niet veel anders.
Of ze kunnen hier niet wennen. Ze kunnen zich niet aanpassen. Ze kunnen niet worden zoals de mensen die er geboren en getogen zijn. Het resultaat hiervan is dat het geen evenwichtige mensen kunnen zijn, dat deze nieuwe inwoners hun nieuwe gemeenschap niet van nut kunnen zijn. Als je ergens niet thuis bent, word je makkelijk ziek. Geestelijk of lichamelijk. Dan verwoest je jezelf. Tulpen gaan dood op de Veluwe, de hei sterft af langs de kust.
In beide gevallen is het hierheen halen van mensen uit een ander land, met een heel andere cultuur en godsdienst, misdadig. Een leek, een realist, een mens met een gezond verstand, weet dat het fout zal gaan.
Die misdadigers lopen vrij rond. Niemand die achter hen aangaat.

onnosel | 18-03-19 | 19:15 | 2

Goed geschreven. Zo is het maar net. Links wensdenken druist in tegen de natuurwetten en de logica.

Toninhocerezo | 18-03-19 | 19:19

Zoals Bert Visscher ooit al zong; als de rozen niet groeien op Madeira , dan is de grond van Madeira niet geschikt voor rozen

Henk P | 18-03-19 | 19:25

Wat is er mis met Kathy? Mogen blij zijn dat zij er nog is.

Geen01 | 18-03-19 | 19:15

In deze tram zat toch een verwarde vrouw,

waarop deze turk daadkrachtig heeft ingegrepen.

Kanarie_Geil | 18-03-19 | 19:14

Ben benieuwd hoe zijn werkgever reageert als hij morgen onaangekondigd niet op werk verschijnt.

Maytheforcebewithyou | 18-03-19 | 19:14 | 5

en die 3 mensen maar wachten op hun Volkskrant

theJ71 | 18-03-19 | 19:20

Er is vast wel iemand die zijn krantenwijk overneemt.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:21

Problemen voor de envelopjesfabriek..

Mr_Natural | 18-03-19 | 19:34
▼ 2 antwoorden verborgen

NOS en de rest van MSM worden duidelijk aangestuurd door de VVD/overheid. Niet vragen naar signalement, relatie slachtoffers tot dader, niet een keer islam genoemd, eindeloos stakend overheidspersoneel roemen om inzet, niks naar de claim van Rutte over terroristische aanslag. Ze weten allang wat er aan de hand is, maar Rutte mag niet nat gaan zo kort voor de verkiezingen.

arlen | 18-03-19 | 19:13

Aah, bij de wereld draait door zijn ze al aan het downplayen… het was niet een enkel motief, maar wel vijf!! Het was deels eerwraak, deels een terroristische aanslag, deels een verwarde man, deels een wraak actie voor nieuw zeeland en deels een actie om via een "actie" respect terug te winnen bij de Turkse gemeenschap.
Echt een duizendpoot die Gokmen Tanis.

miff | 18-03-19 | 19:13 | 5

@Titaantje | 18-03-19 | 19:16:
Nou wil ik wel zeggen dat ik zelf ook niet het vermoeden heb dat deze aanslag echt Islamitisch geïnspireerd/gemotiveerd is. Het lijkt mij gewoon een laag begaafde retard met zwaar beperkte coping vaardigheden. Als je naar zijn criminele CV kijkt blijkt dit ook wel zo te zijn

Titaantje | 18-03-19 | 19:20

Revanche voor Christchurch haha. 2 ‘rechtse’ aanslagen door Breivik en deze mafklapper tegenover duizenden islamitische aanslagen. Waar is de proportionaliteit.

Toninhocerezo | 18-03-19 | 19:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Open alvast het volgend topic maar want Beatrice de Graaf doet haar mond open op tv.

drs. P | 18-03-19 | 19:13 | 1

Een grote Sensatie Show....
Al die herhalingen van het Buitenland, ect , ect .
Je wordt er moe en misselijk van.
Beatrice , legt nu uit wat er moet gebeuren....

Torquemada | 18-03-19 | 19:24

Ik heb zojuist Staatsomroep1 afgezet.
Na uitleg van mevrouw huppelkut is het duidelijk dat de dader getraumatiseerd verward en zielig is
Dus gaat u rustig slapen

Denarius | 18-03-19 | 19:13 | 3

Hadden de Turken hun staatsomroep maar uitgezet

De Almachtige | 18-03-19 | 19:16

Wat een dom wicht, die leipo was gewoon een doorgedraaide doorgesnoven debiel niks maar dan ook niks met terrorisme te maken.

taylor 1000 | 18-03-19 | 19:16

Arme islamieten, de moskeeën moesten dicht. "Wat ging er door u heen toen u vernam dat u de poorten moest sluiten?".

Acidstain | 18-03-19 | 19:20

Bij DWDD werd gesproken dat er op het briefje naast "Allah" ook de moskee in Australië werd genoemd. Als Rutte ballen heeft, dan maakt hij dat briefje openbaar...

born2killn00bs | 18-03-19 | 19:12 | 4

Dat briefje is inmiddels al door dezelfde versnipperaar gegaan als de bonnetjes van Teeven.

Kapitein Stijlvol | 18-03-19 | 19:20

Moskee in Australië? Heb ik iets gemist...?

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:52
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
RonvanKlaveren29 | 18-03-19 | 19:12 | 1

Ah, hét woord VERWARD is al weer gevallen bij DWDD. Zucht..

MoonBeebe | 18-03-19 | 19:12

Gaan we weer: Beatrice: gek, gestoord, verward..... zucht zucht zucht.....

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:12 | 2

Mannuh, luisteruhh!

De Almachtige | 18-03-19 | 19:14

Ik ga niet kijken naar dat malle wijf.

Mammeloe | 18-03-19 | 19:19

30 jaar geleden op school. Hoe ging dat? O toen al?

kloopindeslootjijook | 18-03-19 | 19:10

Lekkere buurt @OmroepMax, zie helemaal niks op die beelden maar hij zal al in de Audi hebben gezeten. Zag je die jongens op de hoek beroepsmatig geïnteresseerd kijken naar die snelle Audi's?

Watching the Wheels | 18-03-19 | 19:10

Beatrice gooit weer even een register open deuren op de DWDD tafel.
Ik zou haar doen maar dan wel als ze even een uur haar bek dicht houdt.

theJ71 | 18-03-19 | 19:10 | 3

Ik vraag me dan weer af of het klopt wat ze zegt? Wordt er idd. een link gemaakt naar Christchurch?

Burt Cokain | 18-03-19 | 19:13

Ja dan wel ja

Omebert | 18-03-19 | 19:14

@Burt Cokain | 18-03-19 | 19:13: Door haar wel... had dit een paar uur geleden al geroepen. Kan niet lang duren voordat hier een link naar wordt gelegd. Het is nogal ver gezocht en ook slecht gelukt als je in een volle tram 'slechts' 3 man weet te doden. Gelukkig maar.
Ik gooi het op een op de besneden leuter getrapte k.. moslim.

theJ71 | 18-03-19 | 19:16

Ik heb zo meteen een date met de zus van Ron van Klaveren. Ze heeft al een paar pikante foto's gestuurd, dus ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:09 | 9

@Petrus Poortwachter | 18-03-19 | 19:17:
Reaguurders die dat kunnen?

Mr_Natural | 18-03-19 | 19:18

@Mr_Natural | 18-03-19 | 19:18: Zou ik wel kunnen ja, ware het niet dat ik allergisch voor alles uit het Midden-Oosten ben.

Petrus Poortwachter | 18-03-19 | 19:25
▼ 6 antwoorden verborgen

Zelfde flat als dit incidentje?
https://www.duic.nl/algemeen/politie-schiet-verdachte-na-bedreiging-met-mes-op-oudenoord/

JTKDM | 18-03-19 | 19:09 | 1

O, te snel, linkje over het hoofd gezien :)

JTKDM | 18-03-19 | 19:10

Rutte weet het ook niet meer, persconferentie gaat niet door. Mogelijk eerwraak, terrorisme niet uitgesloten. Woord "verward" en drugsverslaafd is ook al gevallen.....

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:09

Een hele goede morgen!
Heb ik iets gemist?

Is dit nog nieuws? | 18-03-19 | 19:07 | 4

Welterusten? Mogelijk eerwraak, of toch terrorisme?

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:10

De Tram?

Mark_D_NL | 18-03-19 | 19:12

Ah oke, ik dacht n Azië verschrikkelijke aanslag in Christchurch namelijk dat er zo min mogelijk aandacht aan de dader gegeven moest worden....
Gelukkig geen terrorisme dus.
Veel sterkte aan de nabestaanden van dit niet-terroristiche incident.

Is dit nog nieuws? | 18-03-19 | 19:15
▼ 1 antwoord verborgen

Een hele goede morgen!
Heb ik iets gemist?

Is dit nog nieuws? | 18-03-19 | 19:07 | 1

Sorry voor de dubbele post.

Is dit nog nieuws? | 18-03-19 | 19:16

Gesnitched door vrienden waar hij schuilde? Of toch niet? Want 'eer' enzo?

A.U.EnLeven | 18-03-19 | 19:07 | 1

Nee, ze willen gewoon verder ongestoord hun criminele activiteiten hervatten. Nu teveel pliesie aanwezig.

WayneGretzky*99* | 18-03-19 | 19:22

't Leven is een wervelstorm, hier in Gökstad.

teevee | 18-03-19 | 19:07
-weggejorist-
Eddy67 | 18-03-19 | 19:06 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

"Ik doe nooit uitspraken over als-dan situaties."

- Mark Rutte.

"ALS het een terroristische daad was, DAN ..."

- Mark Rutte

OverdaanDerOnderheid | 18-03-19 | 19:06

Vroeger heette terrorisme / terreur: Eng.: terrorism: strafrecht - oogmerk om de bevolking of een deel van de bevolking van een land vrees aan te jagen, dan wel een overheid of internationale organisatie te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden, dan wel de fundamentele politieke, constitutionele, economische of sociale structuren van een land of een internationale organisatie ernstig te ontwrichten of te vernietigen. (bron: AIVD)
Deze Gökman Tanis mag een kerfstok van hier tot IS in Syrië hebben, mag wellicht passen in het profiel van een terrorist, maar hier is hij tekeer gegaan tegen zijn ex, tegen twee mensen die zijn ex bijstonden: dat is een gerichte daad tegen deze vrouw en niet willekeurig tegen het geeft niet wie met het oogmerk om de hele samenleving te ontwrichten. Maar de autoriteiten (VVD Burgemeester, VVD Premier) trokken meteen een grote broek aan met grote woorden, want: de VVD wil zich profileren als Law and Order partij. Dat blijkt nu behoorlijk inflatoir te zijn opgeklopt. Verkiezingen naderen en de coalitie met de VVD vooraan krijgt een klop als nooit te voren. Het wordt tijd voor een grondige vernieuwing en herijking van onze rechtsstaat: herstel van de Nederlandse soevereiniteit en herstel van het overheidsgezag. Geen loze kreten meer: stem FvD / PVV.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-03-19 | 19:06 | 1

mee eens.

topsporter | 18-03-19 | 19:57

Een echte terrorist had toch wel zichzelf naar de maagden laten schieten
Erewraak is eigenlijk net zo erg maar terrorisme lijkt mij min of meer uitgesloten.
Of is het toch een laffe martelaar?

theJ71 | 18-03-19 | 19:05

Komt Halsema nog niet in de Ether om deze aanslag te duiden? De Palestijnse vlaggen kunnen ze zo weer ophalen!

De Laureaat | 18-03-19 | 19:05

De man in kwestie lijkt niet uit te blinken in maatschappelijke dienstverlening of inzichten.
Om maar even een Hiddema-tje te maken.

kloopindeslootjijook | 18-03-19 | 19:04

Na de aanslag in Nieuw-Zeeland werden moskeen wereldwijd extra beveiligd.
Gaan we nu ook wereldwijd extra beveiliging inzetten op het OV of is dat een raar voorstel?

www.nrc.nl/nieuws/2019/03/15/extra-be...

Historicuck_Han | 18-03-19 | 19:04 | 1

De moslims kunnen niet beweren dat ze aan lot worden overgelaten, die kaart kunnen ze niet spelen.

kloopindeslootjijook | 18-03-19 | 19:07

Bij z'n vriendjes in de buurt opgepakt?
Wel snel en goed werk!

Dr.Dude | 18-03-19 | 19:02

"izze goeie jongen en dit doetie anders nooit..."

lulleficatie | 18-03-19 | 19:01

uitermate keurig werk van de diensten. Snel én levend.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:01 | 2

Ja, maar dit was ook een makkie, denk ik. Een randdebiel van het zuiverste soort.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:04

Dus is nu de conclusie toch dat hij in zijn eentje was?
(ondanks dat ik verschillende getuigen heb zien spreken over meerdere daders, als ik het nu goed begrijp is er naast Gökmen nog 1 iemand anders op een andere plek opgepakt, en het dreigingsniveau is nu afgezwakt)

TheOtherWhiteMeat | 18-03-19 | 19:01 | 1

Die tweede dat is z'n broer die opgepakt is, maar niet als verdachte (meldde de politie).
Dat verhaal van die meerdere (4) schutters heeft even rondgezworven, maar is ontkrachtigd. Dat ging vermoedelijk om 3 personen die op de vlucht sloegen vanwege de schoten.

Gazzerop | 18-03-19 | 19:08

Die opleiding Terrorisme Deskundige levert alleen roomblanke jonge dames op.

Trumme | 18-03-19 | 19:00 | 7

@Kuifje-in-de-EU | 18-03-19 | 19:22:
Ik geef mijzelf altijd een 10 om het gemiddelde van de klas omhoog te halen. Zo bent ik!
Soms maak ik ook alle tentamens, gaat veel sneller ook met nakijken.

Kaas de Vies | 18-03-19 | 19:23

@Kaas de Vies | 18-03-19 | 19:23: Gaan bij jou alleen de cijfers omhoog, ten midden van die roomblanke jonge dames?

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:34
▼ 4 antwoorden verborgen

" .... lijken ons vooralsnog onwaarschijnlijk omdat Nederlandse autoriteiten zulks niet bevestigen"
Al zou hij met een net afgehakt hoofd druipend van het bloed in zijn klauwen staan dan zouden ze het nog proberen te ontkennen.

Wekkertje | 18-03-19 | 18:59
-weggejorist en opgerot-
RonvanKlaveren29 | 18-03-19 | 18:59 | 17
▼ 14 antwoorden verborgen

Hopelijk gaat hij rechtsstreek in de EBI en in beperkingen. De man heeft al genoeg zijn stempel op deze samenleving gedrukt. Ik ga graag zonder hem verder.

Feynman | 18-03-19 | 18:58 | 3

Over 5 jaar max loopt hij weer rond.

Kaas de Vies | 18-03-19 | 19:01

In België en Frankrijk arresteren ze effectiever en goedkoper.

Trumme | 18-03-19 | 19:03

@Trumme | 18-03-19 | 19:03: In België logeren dat soort gasten daarna wekenlang bij vrienden in Molenbeek.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:07

De MSM zal bij die FVD-bijeenkomst vanavond wel hijgerig opzoek gaan naar íets wat ze kunnen framen als "extreemrechtse Baudet probeert politiek slaatje te slaan uit schietpartij Utrecht"

Sbas | 18-03-19 | 18:58 | 5

Baudet moet knippende NOS niet meer te woord staan.

Jan, Leiden | 18-03-19 | 19:06

Hij had rond 17.55 uur op het eerste staatskanaal al een videospot waarin hij mensen op riep voor FVD te stemmen omdat die tegen de massale immigratie zijn, wat een veiligheidsissue zou zijn.

Ares | 18-03-19 | 19:06

Ik neem aan dat je refereert naar het interview op youtube. Ik probeerde de.geknipte versie te vinden. Staat deze ergens ?

Andorian | 18-03-19 | 19:12
▼ 2 antwoorden verborgen

@BabiBapang
Ja, Hoeveel van die Urkers hebben daar daadwerkelijk vernield en mishandelingen gepleegd? Er is wat vuurwerk gegooid en niet eens gericht op bepaalde doelen.

Heiner | 18-03-19 | 18:58

Wanneer er gericht geschoten is op 1 vrouw en hierna op omstanders die wilden helpen en hij eerder door raam woning ooit heeft geschoten, zou het wel eens eerwraak kunnen zijn?

Jan, Leiden | 18-03-19 | 18:58

Dat 1 persoon het halve land op zijn kop kan zetten. Een zorgelijke ontwikkeling.

padbuffel | 18-03-19 | 18:58 | 1

Niks nieuws.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:02

Toch fascinerend dat het staatskanaal toch vooral het leed van een moskee wil benadrukken in hun berichtgeving. Want dat mogen wij kutburgers vooral niet vergeten: bezoekers van die haathutten zijn het echte slachtoffer.

Ares | 18-03-19 | 18:57 | 2

In Nederland zijn wij een kei in het koesteren van de splinter door het lijf eromheen te amputeren.

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 19:00

In 7 jaar tijd 7 keer voor de rechter. Dit is dus het probleem met deze compleet verklote samenleving van ons en de verziekte rechtsstaat. Dit soort doorgesnoven idioten horen dus niet vrij rond te lopen in de maatschappij, laat staan dat ze aan een wapen kunnen komen. Dus weer onschuldige slachtoffers omdat we het vertikken om keiharde maatregelen te nemen.

sluwesjaak | 18-03-19 | 18:57 | 3

Dit soort idioten niet definitief opsluiten biedt de boven ons gestelden alle mogelijkheid om het sleepnet aan te halen, cameratoezicht te intensiveren, bestanden en dossiers te koppelen en persoonsgegevens uit te wisselen, contant betalen overbodig te maken en inzage in bankgegevens af te dwingen. Allemaal voor onze eigen veiligheid, natuurlijk.
#StemZeWeg!

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 18:59

Wij danken het nederlandse OM én Rechtbanken.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:03

Hoho, het Openbaar Ministerie kan natuurlijk niet alles aan, ze hebben zo hun prioriteiten zoals onlangs het oppakken van een blokkeerfries om zijn DNA af
te staan. En voor de rest om Rutte te citeren wat zijn we een gaaf land.
In alle ernst, het is natuurlijk bij de beesten af dat allerlei figuren welke allang hadden moeten vastzitten vrij rond kunnen lopen en dat er weer gezinnen zijn
die onnodig weer met veel verdriet en ellende worden geconfronteerd,
Het is de hoogste tijd dat de boven ons gestelden eens een keer echt kiezen voor de slachtoffers en minder voor de daders.
De realiteit is dat er vanavond 3 of meer lege stoelen in gezinnen zijn, verschrikkelijk triest.

oakmont | 18-03-19 | 19:09

En weer iedere zogenaamd kritische denker trapt in het fuckup-narratief, of in de relationele sfeer blabla. Want het is natuurlijk prima geslaagd zo, een dagje tramterreur in Utrecht. Iedereen denkt dat hij/zij niet bang is, want 'geen terrorisme'. Stelde niets voor want 'maar' 8 slachtoffers. En dan had je het hier moeten lezen met de suikerspiegelchauffeur of bevrijdingssteker.. ach ja.
Helemaal prima ende geheel duidelijk. Daarvoor dank ik GS, voor dit platform.

A.U.EnLeven | 18-03-19 | 18:57 | 1

Wat die Katie Hopkins zegt in dat twitter-filmpje. Dus.

A.U.EnLeven | 18-03-19 | 19:13

Hoe is het in Urk trouwens?

theJ71 | 18-03-19 | 18:57 | 1

Iedereen daar aan de kebab, naar verluidt.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:57

Gewoon weer een laag iq loser/verwarde man of ook draaideur crimineel dus waar we er al veel te veel van hebben en die we altijd veel te kort het gevang in gooien. Als we straffen hadden die dit soort gevaren voor de maatschappij decennia lang op zouden bergen dan zouden er vandaag nog 3 mensen leven.

Kets22 | 18-03-19 | 18:56 | 1

Aan D66 kleeft alweer nog meer bloed.

Ronnie uit Helmond | 18-03-19 | 18:57

Ah, gelukkig, de moskeeën kunnen weer open hoor ik ergens in de woonkamer galmen. Journaal vermoed ik. Fijn om te horen. We kunnen weer verder.

Dr. Blechtrummel | 18-03-19 | 18:56

Dat amateurisme bij de NOS is ook wel opvallend.

drs. P | 18-03-19 | 18:56 | 1

Niets nieuws.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:04

Als je als samenleving vindt dat iemand 6 jaar na het schieten op een raam alweer alle ruimte moet krijgen om zijn lusten in vrijheid te botvieren, moet je als samenleving niet raar opkijken van dit soort 'tragische incidenten'. Dat is nu eenmaal de prijs die zo'n samenleving graag betaalt.

obominotie | 18-03-19 | 18:56 | 1

Iedereen verdient een 5e, 6e en 7e kans, zeker als deze jongen uit een achterstandspositie komt, veel is gepest, geen blank privilege geniet en eigenlijk ook gewoon maar een slachtoffer van de omgeving is.
Goudmijntje voor de instanties dus, kunnen daar weer bergen zelfhaat, sloten begrip en pakhuizen vol subsidie aan kapodtstuk slaan.
#StemZeWeg.

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 19:05

Hoop dat die "Max" die de aanhouding filmde wel over wat ondernemerschapstalent beschikt.
Moet je op z'n timeline kijken naar al die parasitaire news-outlets die hem likken om de beelden te mogen gebruiken.
Max kan er wat aan verdienen!

Gazzerop | 18-03-19 | 18:56 | 2

Ja want dat is het belanrijkst. Stakker.

Wiezewalakristalix | 18-03-19 | 19:17

Zo aan die foto te zien ruikt Gökmen Tanis ook graag aan zijn opgestoken vingertje nadat deze is geweest waar de zon niet schijnt.

Wekkertje | 18-03-19 | 18:55

Slecht voorbereid deze arrestatie, auto zonder trekhaak. Tss.

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:55 | 1

Stouterd.

Mammeloe | 18-03-19 | 19:04

Max uit Utrecht woont in een relaxte buurt.....

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:55

Heeft Advocaat Mr. Roethof zich al gemeld om zich te ontfermen over dit stuk inteelt...

Bloedworstmetuitjes | 18-03-19 | 18:55 | 1

Staat nog vast in de file

WayneGretzky*99* | 18-03-19 | 19:11
-weggejorist en opgerot-
BabiBapang | 18-03-19 | 18:54 | 2

Ik hoop dat ze nu eindelijk eens met serieuze straffen gaan komen anders is alles voor niets geweest.

gijs geluk | 18-03-19 | 18:54

Nou maar hopen dat de aanhouding correct is gedaan en dat de voorgeleiding goed gaat.
Dan iedereen naar huis en zijn we op tijd thuis voor de (iets verlate) prak bij moeders thuis.

postmodernismisdead | 18-03-19 | 18:53

Altijd heel veel respect voor onze veiligheidsdiensten en hulpverleners die altijd koel en kalm blijven.

DeKussendeWielrenner | 18-03-19 | 18:53

Nu deze verdachte is opgepakt, kunnen politie en justitie uitzoeken wat deze verdachte concreet heeft uitgespookt en als hij de dader is, kan de dader vertellen wat zijn motie(f)(ven) zijn zodat de rechter uiteindelijk kan vaststellen of hij schuldig is en zo ja waaraan om vervolgens de strafmaat vast te stellen.
Het kan van alles en nog wat zijn. Van terrorisme tot crime passionele of een keiharde afrekening in het criminele milieu waarbij het niet uitmaakt waar de kogels terecht kwamen als er maar één het doel raakte.
Daar hij slechts 3 km verderop is opgepakt zal wel te maken hebben dat de Renaultmotor al snel uitviel.

ProAsfalt | 18-03-19 | 18:51 | 5

Nee joh, de Clio was al eerder gevonden. Met een briefje met Alla erin.

Mammeloe | 18-03-19 | 19:13

jouw verhaal bestaat uit twee delen:
- theoretisch: alles kan nog
- praktisch: de motor viel uit
Wat het eerste betreft: dat gekldt voor alles en wat je schrijft doet me er zomaar aan denken dat D666 toch iets teveel invloed op je heeft gehad.

Wat het praktiusch betreft: een mevrouw in de straat waar de Renault is gevonden en wel door haar, meldde dat de auto er al enige uren met draaiende motor stond, geheel verlaten. Hoezo de motor is al snel uitgevallen?? Kortom: ik sla jouw bijdrage als niet relevant maar verder terzijde liggen.

langzullenweleven | 18-03-19 | 21:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Pinokkio c.s. hebben onze samenleving met een groot probleem opgezadeld.

scorpio777 | 18-03-19 | 18:51 | 3

en mag ik Judith Sargentini er als in hoge mate stupide en naïef wezen aan toevoegen?

langzullenweleven | 18-03-19 | 18:52

@langzullenweleven | 18-03-19 | 18:52:
Allemaal hysterie. Er is geen greintje bewijs voor de stelling dat ik in hoge mate supide en naief zou zijn.
Was getekend, Judith Sargentini ( die ons stiekem allemaal de moeder haat ).

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 19:06

Niks Turkse-Nederlander gewoon turk.

Ghibli | 18-03-19 | 18:51

Met wie moet Ehren 'Fictie Feuilleton' nu dan tennissen?

Draak uit Brabant | 18-03-19 | 18:50

GS, dank voor de snelle, genuanceerde en volledige berichtgeving vandaag!
Complimenten.

Superior Bastard | 18-03-19 | 18:49 | 3

Volgens mij had GS inside informatie, denk je niet, Piet?

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:51

@Trumme | 18-03-19 | 18:58:
Als je dat durft, houd ik me aanbevolen voor een samenvatting. Ik kan overal tegen maar het NRC

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:05

Hij had al vast moeten zitten zie ik op de TV, maar het OM neemt liever DNA af van blokeerfriezen dan dat ze gevaarlijke terroristen opsluiten.

D.A.A.R. | 18-03-19 | 18:49 | 1

+1

keestelpro | 18-03-19 | 19:16

Ned1: 'deel vooral geen beelden op sociale media maar stuur ze rechtstreeks naar de politie'. Dat zouden ze graag willen he. Inmiddels noemen ze het een schietpartijtje. Tv gaat weer uit. Niet goed voor mijn bloeddruk.

Repetitive Beats | 18-03-19 | 18:48 | 3

1Vandaag zeker?

litebyte | 18-03-19 | 18:50

@litebyte | 18-03-19 | 18:50:
Ja. Er zijn mensen die Nederland1 als valide nieuwsbron zien. Belachelijk.

Repetitive Beats | 18-03-19 | 18:55

@Repetitive Beats | 18-03-19 | 18:55:
Dat zijn nieuwsslakken. Doofstom, stekeblind én traaaaaaaaag.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:06

Goeie vent die Rob van Bree van politie Midden-Nederland. Als ze allemaal zo waren, dan hadden we geen problemen.

Watching the Wheels | 18-03-19 | 18:47

Wie is Katie Hopkins?

salonsocialist | 18-03-19 | 18:47 | 5

Ze is kennelijk iemand die dingen zegt waar linkse mensen het niet mee eens zijn en dus moet ze in elkaar worden geschopt net zolang tot ze mors is en niks meer zegt.

Mazzelstof | 18-03-19 | 19:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Aangehouden dus vanaf nu balkje voor zijn ogen en alleen aanspreken met Gösman T.
En heel belangrijk: vooral niet melden dat deze aanslag voort komt uit een achterlijke cultuur doordrenkt met de middeleeuwse islam.
Want dat speelt alleen maar PVV en FvD in de kaart woensdag.

2voor12 | 18-03-19 | 18:47 | 4

@Balgesjaakt | 18-03-19 | 18:48:
Wacht even Balgesjaakt, even je woorden duiden.
Dus in dit geval gaat een islamitische turk door de woorden van Wilders/Baudet zijn eigen volk af lopen maken?

Echt man, het was al heel moeilijk om dit naar die twee te spinnen maar you take the fucking cake.

Gazzerop | 18-03-19 | 19:18

Gewoon gerechtvaardigde kritiek op een zandbakreligie waar we hier niks maar dan ook niks mee te maken zouden moeten willen hebben.

duh! | 18-03-19 | 19:42

@Balgesjaakt | 18-03-19 | 18:48:
Islam is inspiratie geweest voor wat er gebeurde. Of als "gewone" terroristische aanslag of vanwege dat idiote eerwraak wat zijn wortels in de islam heeft.

2voor12 | 18-03-19 | 19:46
▼ 1 antwoord verborgen

24/7 geimporteerde Murkenmeuk ellende en dito problematiek naar U gebracht door PvdA/GL en Rutte (VVD) .
Stem ZE WEG !

liegende lippen | 18-03-19 | 18:46 | 3

Ik stem ze weg.

kaasfondue | 18-03-19 | 18:48

Ik ook!

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:37

Zojuist op eenvandaag. Utrechtse trams hebben gezichtsherkenning, op basis daarvan zou zijn identiteit bekend zijn geworden. Op persco was zijn identiteit bekend geraakt via sporen in de Clio. Vaag. Paspoortje zeker weer achtergelaten..

panzerIV | 18-03-19 | 18:46 | 2

Gezichtsherkenning in trams. Zo ver weg is dat Chinese puntenstelsel hier dus ook niet.

harbi | 18-03-19 | 18:55

Als verdachte van een verkrachting zal zijn DNA wel zijn afgenomen. Dan is een match natuurlijk snel gepiept.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:13

"... maar alles bij elkaar opgeteld proeft dit vooralsnog naar een op zichzelf staande gebeurtenis, niet naar een religieus gemotiveerde terreurdaad."

Iemand die in een volle tram met een geweer gaat schieten is per definitie een terreurdaad aan het plegen. Zo kijkend naar het interview lijkt hij ook flink gebrainwasht door zijn religie. Iets met minderwaardigheid van de vrouw tov de man...

Luckystriker | 18-03-19 | 18:46

Misschien flipte de dader omdat ie geen geldig vervoersbewijs had, dan daarop worden aangesproken door een vrouw is door sommigen niet te verteren.

spamzuiger | 18-03-19 | 18:46

Het is niet wat de hysterische aanslag gelovers hier willen horen, maar complimenten aan Geen Stijl voor de genuanceerde en up-to-date berichtgeving. Wilde ik toch even zeggen.

captainobvious | 18-03-19 | 18:45 | 10

@Rationele Mocro | 18-03-19 | 19:00: kom je verder dan 1 dan?

WayneGretzky*99* | 18-03-19 | 19:14

@Rationele Mocro | 18-03-19 | 19:00: Nederlandse moskeeën bestaan niet. Past ook niet bij Nederland

IkwilJinekwel | 18-03-19 | 19:53

@IkwilJinekwel | 18-03-19 | 19:53: een moskee in Nederland is een Nederlandse moskee. Dat je hier grappig en interessant probeert te doen, verandert er niets aan.

Rationele Mocro | 18-03-19 | 20:08
▼ 7 antwoorden verborgen

Krijgt ie zo nog een lekkere halalmaaltijd aangeboden voor het douchen en slapen.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:45

Wtf, de aanslag op Amsterdam centraal wordt nu bij één vandaag benoemd als terroristisch!!

diashaliz1968 | 18-03-19 | 18:44 | 5

En bij editie nl zit nu één van de meest gehate kerels van ons land, ene peter rrrrr de vries, te vertellen dat hij wel wist dat geen terrorischtische aanslag was maar gewoon een streek van een jaloerse moslimmetje. Zoiets.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 18-03-19 | 18:47

@ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 18-03-19 | 18:47: Peter weet het altijd beter.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:49

Dat was toch die afgaan die die amerikaan neerstak?
Niet die zogenaamde suikerzieke die op joden inreed.

2voor12 | 18-03-19 | 18:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is zo enorm opgeblazen, eerwraak kom veel vaker voor, ook met meerdere slachtoffers. Zover je de verhalen hoort, zijn de meerdere doden en gewonden puur omdat ze het slachtoffer van de eerwraak wilden helpen. Opeens moet iedereen binnenblijven, groot gevaar, het Nederlandse volk is al decennia in gevaar vanwege het open grenzen beleid en het daarmee gepaard gaan van de komst van laag iq inteelt mannetjes zoals Gökmen. Het is niet alleen vandaag, elke dag hebben mensen enorme overlast van onaangepast volk wat hier geen wortels heeft. Wat gebeurd is vandaag is triest, on-Nederlands en volledig toe te schrijven aan het regeringsbeleid die asociale criminele allochtonen binnenlaat en vervolgens ook niets doet om ze bij wandaden het paspoort te ontnemen en terug te sturen naar land van herkomst.

dutch bikkel | 18-03-19 | 18:44 | 5

@Bvdb | 18-03-19 | 18:54:
Er is vast wel een andere partij met die als standpunt heeft dat het wel welletjes moet zijn met dat al dat geimmigreer.

DebraCadabra | 18-03-19 | 19:01

Welja joh, heeft nix met moslimcultuur (soort bananen- of rubbercultuur) van doen. Eerwraak komt uit die cultuur, baviaan, met je 'on-Nederlands'.

De islam heeft in geen enkel land iets gebracht en zal dat ook nooit kunnen. Zet dat maar in de krant.

Ichneumonidae | 18-03-19 | 19:44
▼ 2 antwoorden verborgen

1 ding is zeker. Willempie krijgt een nieuwe buurman in de EBI.

theJ71 | 18-03-19 | 18:44 | 1

Een nieuwe poetshulp ja.

brutus68 | 18-03-19 | 18:45

Waar zouden die andere invallen op 'diverse plekken in Nederland' nou eigenlijk voor zijn als die goochem gewoon 3km verderop zat?

BakkerHenk | 18-03-19 | 18:43 | 3

Tips? Of dacht jij dat dat op de gök gaat?

captainobvious | 18-03-19 | 18:46

Als hij op 10 plekken kan zijn moet je er 9 bekijken om te weten waar hij zit.

frickY | 18-03-19 | 19:13

Als ene KTHopkins of wie dan ook even de vinger op de zwerende plek (barbarisme van 1000 jaar geleden) komt leggen, heb ik daar geen probleem mee.

EnNouJijWeer | 18-03-19 | 18:43 | 3

Kook niet.

Mammeloe | 18-03-19 | 18:46

Nor me.

e_abbastanza | 18-03-19 | 18:55

nope.

Bert Konterman | 18-03-19 | 20:09

Dat Nederlands in Turks-Nederlands stoort mij enorm. Ik zie er weinig van terug.

Not_again | 18-03-19 | 18:42 | 2

Juist niet. Vaak in de bak. Snel er weer uit. Typische Nederlandse boef.

DeJemelscheet | 18-03-19 | 18:51

Tuurlijk wel, de uitkering, totale huisraad et cetera

WayneGretzky*99* | 18-03-19 | 19:15

Tanis opgepakt en kan daardoor woensdag hoogstwaarschijnlijk (hoewel je weet het nooit met dat OM) niet stemmen.

Jan Leul | 18-03-19 | 18:42 | 3

En dat kan zomaar DENK een doorslaggevende stem kosten.

Jan Leul | 18-03-19 | 18:43

DENK heeft gepleit voor stembussen in gevangenissen.

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:44

@Jan Leul | 18-03-19 | 18:43: Zou hij niet iemand gemachtigd hebben?

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:45

Ah.. ze hebben hem aangehouden. Nou mooi. Laat maar weer lopen dan.

Mazzelstof | 18-03-19 | 18:41
-weggejorist-
Heiner | 18-03-19 | 18:41 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb met verbazing naar deze persconferentie gekeken. Een enorme knulligheid, geen eenheid uitstralend, en chaotisch door elkaar heen lopen. In een woord ZWAK. Een burgemeester die geen regie in handen heeft, een politeman die geen gezag uitstraalt en een OM die als een tweedehandsauto verkoper erbij zit. Dat is mijn indruk en die was bepaald niet positief. Dit is dus bestuurlijk Nederland. Het verklaart in feite alles....

Graaf Monte Cristo | 18-03-19 | 18:41 | 5

Goed punt. Vooral de burgermeester. Wat een zwakkeling zeg. D66? Of wat?

nerugaer | 18-03-19 | 18:48

Typerend voor de Nederlandse verslaggeving... ik had niet anders verwacht!

diashaliz1968 | 18-03-19 | 18:48

Voorlopig hebben ze wel de dader, amateuristisch of niet.
En relatief gezien nog snel ook, door alle hectiek.
Als Jan van Zanen achterover had blijven leunen, en niks had gedaan, was het ook weer niet goed.

De-Glijdende-Rechter | 18-03-19 | 18:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Fopperdefopstraf - als advocaat meteen terrorisme downplayen maar. Gökmen had zijn dag niet, werd al langere tijd uitgekotst door de maatschappij, een versierpoging werd verkeerd begrepen en nu liep een correctionele actie ook nog wat ongelukkig af.

de Voorzittert | 18-03-19 | 18:41

Komt er nog een filmpje van zijn arrestatie? Daar lopen honderden mensen met een mobieltje.

Mammeloe | 18-03-19 | 18:41

De Turkse BBC meldt dat deze pisvlek voor IS zou hebben gevochten.
Hoewel dat van diverse kanten wordt tegengesproken, zou het me niet verbazen; deze non-valeurs zijn het ideale materiaal voor een organisatie die het criminele karakter van de radicale islam zo graag uitvent.

Het is al lang bekend dat IS voor het merendeel bestaat uit criminelen die in hun thuislanden nergens meer aan de bak komen en die IS een ideale club vinden om hun zieke geilheid voor wapens, hun honger naar geweld, onderdrukking, macht en verkrachting te kunnen botvieren.

Deze Gökmen Tanis is er het schoolvoorbeeld van.
Onze steden zitten er vol mee.

Peter Emile | 18-03-19 | 18:41 | 2

Turken roepen wel vaker wat.

theJ71 | 18-03-19 | 18:42

Zo'n laffe hond die aan de coke & crack zit?
Zeker weten dat hij daar nooit het lef voor zou hebben.

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:43

Verdachte aangehouden tijdens persconferentie: Nou wat een toeval zeg dat het precies live tijdens de uitzending gebeurd. Net voor de (uitgestelde) persco van Rutte ook vast geen toeval. Wat een prachtig land zijn wij toch.

kunnenzedanniks | 18-03-19 | 18:40 | 4

Of je zoekt overal een complot achter. Dat is ook een manier van leven.

captainobvious | 18-03-19 | 18:48

@Jan, Leiden | 18-03-19 | 18:43: Nog een keer goed kijken voor je reageert! Ze zitten heel relaxt te vertellen dat de perso is afgelopen als er vanaf links ineens een briefje wordt aangereikt en je hoort al iemand zeggen dat hij is aangehouden. Er schrikt niemand en de politieagent schrikt zeker NIET als hij het briefje aanpakt!

kunnenzedanniks | 18-03-19 | 18:50
▼ 1 antwoord verborgen

Kudo's voor alle hulpdiensten!

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:40 | 2

Dat!

Bigi Bana Boy | 18-03-19 | 18:43

Zeker.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:57
-weggejorist en opgerot-
Pegidaan | 18-03-19 | 18:39 | 1

Ah, mogelijk ligt het in "relationele" sfeer? Te vroeg om terroristische aanslag te noemen volgens deskundige in 1 Vandaag.

Jan, Leiden | 18-03-19 | 18:38

Het is toch wel knap hoor, hoe alle registers worden opgetrokken door de overheid. Mooi om te zien, goed gewerkt pik.

Ggroengras | 18-03-19 | 18:38

Vind maar eens autochtonen in Kanaleneiland, een terreurdaad is minder plausibel.

spamzuiger | 18-03-19 | 18:38 | 1

Die zijn er wel hoor, sinds 3 jaar komt de blanke Nederlander er steeds meer terug.
Toegegeven, op een bepaald moment was het op Kanaleneiland 80% allochtoon.
Dat veranderd dus wel degelijk.

De-Glijdende-Rechter | 18-03-19 | 18:58

1vandaag: het leek wel een terroristische aanslag maar is relationeel. Gebruik vooral het woord aanslag niet word letterlijk gezegd. Bah bah smeerlappen

Repetitive Beats | 18-03-19 | 18:38 | 2

Het grote bagatelliseren kan weer beginnen. Nog even wachten tot er een hint naar Baudet of ilders wordt gegeven?

EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 18:41

God ze maken het ergens. Een rij aanslagen met Pim fortuin en Theo van Gogh en in amsterdam word opgenoemd en vervolgens staat daartussen iemand die een molotovcocktail naar een haathut heeft gegooid. Ja NOS. Dat is bijna hetzelfde.

Repetitive Beats | 18-03-19 | 18:41

Wat een infantieel mannetje. Jammer dat deze persoon nog 12 mensen en een tramvol getraumatiseeede mensen meeneemt in zijn ellende. Mijn oprechte meedeleven voor de mensen die zorgeloos in een tram stapten en nu zelf met hun families getekend zijn voor de rest van hun leven. Een passende straf voor zo veel leed veroorzaakt door 1 persoon is er niet. Zelfs de doodstraf of levenslang opsluiten vind ik nog te weinig...

Kaan78 | 18-03-19 | 18:37

Gecondoleerd met Katy Hopkins, Utrechtenaren

Wc-kip | 18-03-19 | 18:37 | 2

Niks mis met Katie Hopkins.

Pieter Breydel | 18-03-19 | 18:41

morgen in Jensen. kijken

Bert Konterman | 18-03-19 | 20:09

En ondertussen valt heel links Nederland over Thiery en de Hiddemeister omdat ze het congres van vanavond niet afzeggen maar juist willen gebruiken om over de gebeurtenissen te praten.
Alsof het enige meerwaarde heeft om het af te zeggen.
Gok dat het gross van deze enge linkse gekkies bozer op Thiery is dan op de stoute Turk.

theJ71 | 18-03-19 | 18:37 | 4

Omdat die mensen geestesziek zijn.

Kaas de Vies | 18-03-19 | 18:40

Het kan me geen reet meer schelen wat die lui janken. Zeggen dat je niet zal buigen voor terreur maar wel gelijk de campagne stilleggen = laffe hazen. Simpel toch? Iedereen die het al een beetje met Thierry eens was maar nog twijfelde over de streep, links rapaille nog giftiger en debieler dan anders. Mooi man, woensdag de enige eerwraak die er wél toe doet.

elfenstein | 18-03-19 | 18:43

Die critici zijn hasbeens.

kaasfondue | 18-03-19 | 18:53
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom Kathy Hopkins Bashen hier? so sad :(

RedwhiteNick | 18-03-19 | 18:37 | 3

Wie is dat? Sorry hoor maar het feit dat het blijkbaar nieuws is als een of andere verzuurde geit geland is in utrecht maakt dat ik d'r nu al niet mag. Sensatieteef?

elfenstein | 18-03-19 | 18:45

@elfenstein | 18-03-19 | 18:45: gewoon een wat uitgesproken journaliste die op nieuws afkomt. Zoals zoveel journalisten uit de rest van de wereld nu in de polder landen.

Pieter Breydel | 18-03-19 | 19:12

@elfenstein | 18-03-19 | 18:45: Ik geloof niet dat er iemand anders ruchtbaarheid aan geeft dan een lange lijst wel heel erg sneue randdebielen in een langdradig, van iedere vorm van creativiteit en intellect gespeende maar superdeugdzaam foeterfestijn.

Mazzelstof | 18-03-19 | 19:40

Ik zei het al eerder: een erg domme gast die niet ver komt. En nu dus opgepakt. Heeft DENK zich al uitgesproken over de terreurdaad van een potentiele DENK-stemmer?

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:37

Hij heeft een strafblad van hier tot Tokio. Waarom laten we deze figuren in de samenleving toe? Is het nog wel deugen als er doden vallen?

Repetitive Beats | 18-03-19 | 18:36 | 5

Omdat Links Nederland, ze telkens weer opnieuw een kans wil geven.
Daarom lopen er de laatste jaren zulke verwarde figuren rond in NL.

De-Glijdende-Rechter | 18-03-19 | 19:02
▼ 2 antwoorden verborgen

goed gedaan jochie! gefeliciteerd

rmstock | 18-03-19 | 18:36

Jammer dat ie niet voor zijn flikker is geschoten. Nu zit het er dik in dat hij over een paar jaar weer opnieuw slachtoffers maakt. 3 strikes out!

bqbq | 18-03-19 | 18:35 | 7

Die gaat sowieso 25 jaar brommen. En ik vermoed nog wel een tijdje langer.

brutus68 | 18-03-19 | 18:42

@brutus68 | 18-03-19 | 18:42:
Ik kan me nog een politiek moordenaar herinneren die op klaarlichte dag een toekomstig minpres doodschoot op een parkeerplaats tegenover de liveshows. Hoeveel kreeg die ook nog weer?
Slaap lekker verder joh.

elfenstein | 18-03-19 | 18:51

@elfenstein | 18-03-19 | 18:51: Tja, helaas niemand die hem daarna heeft gepakt toen hij vrij was. Ik gunde hem zo een langzame pijnlijke dood. Maar dat lot treft helaas ons rechtssysteem met D66 rechters.

Frits_v_Schuttingen | 18-03-19 | 19:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Verdachte zojuist aangehouden. Het verhaal wordt ongetwijfeld straks: ' verwarde man, uit de hand gelopen moorden in de relationele sfeer'. Dit wordt weer een doofpot. De autoriteiten zullen alles uit de kast halen om het multiculturele sprookje te beschermen én om de moslims uit de wind te houden.

ClintOstwald | 18-03-19 | 18:34 | 6

Het is dat Roetmans het al druk heeft met een pedo want anders had hij deze zaak per direct aangenomen.

theJ71 | 18-03-19 | 18:38

Klootzakken. Ze leren het nooit in NL. In dit soort gevallen gelden 3 opties:
1) verdachte verzet zich en wordt doodgeschoten door AT.
2) verdachte pleegt zelfmoord met eigen wapen
3) verdachte kiest voor suicide by cop
De uitkomst is altijd hetzelfde. De samenleving heeft een probleem minder. De schatkist is blij want duur proces en gevangenisstraf zijn niet nodig.
Laat iemand die agenten nou eens leren dat ze gewoon eerst kiezen voor 1 van de 3 opties en dan pas op pad gaan.

The2Amendment | 18-03-19 | 18:38

@The2Amendment | 18-03-19 | 18:38:
Zo werkt dat nou eenmaal niet in een rechtstaat. Zo werkt dat in een bananenrepubliek of IS gebied. Ik mag toch hopen dat wij net even een tikkie beschaafder zijn.
Overigens, vanaf je 37ste tot je dood in de EBI in een kaal betonnen hok zitten lijkt mij nou ook niet echt een prettig vooruitzicht.

miff | 18-03-19 | 18:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Zet radio en tv maar uit mensen, als je teminste je bloeddruk laag wilt houden. Leugen wordt op leugen gestapeld, het was een terreurdaad, maar andere motiven sluiten we niet uit. Indekken noemen we dat. Binnen het uur wisten ze alle details al, maar gewoon lekker doorgaan met paniek. FvD bashen etcetera. Kots.

Wobbelplatte | 18-03-19 | 18:34 | 2

Hoezo FvD bashen? Met terrorisme paniek speel je de PVV en het FvD meer in de kaart dan met een uit de klauw gelopen eerwraak of misdrijf in de relationele sfeer.... Het interesseert de meeste autochtone Nederlanders -hoe cynisch dan ook- namelijk een stuk minder als een zootje turken elkaar uitmoorden, dan als het een geclaimde terroristische aanslag is.

miff | 18-03-19 | 18:56

Al uit. Kon het niet meer aanzien.

Muuke | 18-03-19 | 19:15

en nu? onthoofding? verbranding? van de toren afsmijten? onder een tank pletten? Oh nee, het is Nederland met D666 rechters. Half jaar zitten en 80 uur schoffelen? Klinkt logischer.

langzullenweleven | 18-03-19 | 18:34 | 4

Weten we eigenlijk waar die Clio is teruggevonden? Toch niet stilstaand op een snelweg hoop ik... dan kon die straf wel eens flink hoger uitvallen.

BakkerHenk | 18-03-19 | 18:36

@BakkerHenk | 18-03-19 | 18:36: alleen als ie op een invalidenparkeerplaats stond. Komt er nog 390 euro bij. Dat zal hem leren.

The2Amendment | 18-03-19 | 18:40

@BakkerHenk | 18-03-19 | 18:36:
DNA afnemen, dat sowieso. Kan de wetenschap nog jaaaaren mee vooruit, hoe in de godesnaam kan je na zoveel rondjes inteelt uberhaupt nog ademen ipv kieuwen hebben?

elfenstein | 18-03-19 | 18:48
▼ 1 antwoord verborgen

Verdachte aangehouden, jammer gaat weer veel kosten...
Beter net als de zuiderburen zo'n gast neutraliseren, want had al veel uitgevreten..

Mathijs2017 | 18-03-19 | 18:34 | 1

Eerst schieten dan pas vragen stellen.

plaksnorhater | 18-03-19 | 18:38

Nou, Gerald Roethof heeft een nieuwe klant.

brutus68 | 18-03-19 | 18:34

Wat een faal weer dat de NOS de vragenbeantwoording wegdraait van de persconferentie. We zouden toch zelf weer eens wat details kunnen horen.

jip_86 | 18-03-19 | 18:33 | 2

Waarom heb je dan niet naar RTV Utrecht gekeken?

Nogood Boyo | 18-03-19 | 18:35

Op RTV Utrecht ging dat inderdaad door.
Had ook verwacht dat de NOS dat uit zou zenden.
Wel inderdaad verraste blikken op het eind, toen de melding kwam dat ze hem hadden.

De-Glijdende-Rechter | 18-03-19 | 19:05

Goed nieuws.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:33

"relationele sfeer" dus die 2 extra doden zijn ook familie of ex vriendinnen????
om maar niet over de 9 gewonden te hebben.
ik wacht nog op de volgende berichten....
lone wolf
lage bloedsuikerspiegel
schaamte cultuur

isotope 465 | 18-03-19 | 18:33

Uit betrouwbare bron verneem ik zo juist, dat Regilio Tuur de dader heeft aan gehouden.
Dankjewel Regilio.

De-Glijdende-Rechter | 18-03-19 | 18:32 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Het stuk stront is gepakt, hoop dat ze hem total loss hebben geslagen bij zijn aanhouding en flink gepepperd en getasert hebben.
Zo jammer dat we geen doodstraf hebben in Nederland. Ik zou mij zo als vrijwillige beul aanmelden.

Frits_v_Schuttingen | 18-03-19 | 18:32 | 3

Dan lijkt het verstandig om jou preventief op te sluiten.

Ggroengras | 18-03-19 | 18:34

@Ggroengras | 18-03-19 | 18:34:
Want? Omdat ik geen moeite zou hebben met het werk als beul van terroristen. Het Nederlandse hotel/gevangenissysteem is slap. Ik ben openlijk voorstander van de doodstraf. Waarom jaren lang tuig blijven onderhouden met het risico dat een D66 rechter hem weer vrij laat? Alle terroristen verdienen de doodstraf.

Frits_v_Schuttingen | 18-03-19 | 18:42

De driehoek wenst niet te beantwoorden of Gökmen Talis op een terreurlijst stond. Eigenlijk boeit dat niet. Als die erop stond is het kwalijk dat hij dit heeft kunnen doen, als hij er niet op stond is dat heel vreemd gezien zijn reeks religieus en cultureel ingegeven misdrijven richting vrouwen. Die houding staat het mooiste in beeld in het filmpje "je halve kont staat open". Ik hoop dat Erdogan zo vriendelijk is deze Turk terug te nemen.

Feynman | 18-03-19 | 18:32 | 4

Het antwoord kan toch wel geWOB t worden.

Bon-sens | 18-03-19 | 18:36

Heel of in stukjes?

The2Amendment | 18-03-19 | 18:42

Noodtoestand uitroepen en je hebt het geld om die muur te bouwen. Ik zeg doen!

born2killn00bs | 18-03-19 | 18:53
▼ 1 antwoord verborgen

Dat kanaleneiland volledig afzetten is wel iets wat structureel plaats zou moeten vinden...
Omheinen is nog beter eigenlijk

theJ71 | 18-03-19 | 18:32 | 2

Build that Wall!

Glasgow Argus | 18-03-19 | 18:43

Zomaar een weetje:
De Chinese muur ligt vol met de lijken (cq kalk) van de bouwers.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:47

Destijds de moord op Pim 9 dagen vóór de verkiezingen en nu weer dit. Het lijkt wel of de duivel speelt met onze verkiezingen. En waarom kan zo'n draaideurcrimineel niet vast worden gezet of liever (vele 100.000 euro goedkoper) paspoort afpakken en hup richting het Rijk van Erdogan. Het is wat mij betreft afgelopen met pappen en nathouden (ja al bijna 20 jaar wat mij betreft). Stem niet op het partijkartel. Wat is justitie toch ongelooflijk ziek, Wat hebben die gasten bij justitie ogelooflijk veel mensen schade berokkent. Bezem door dat hele ministerie van Joris Demmink cs.

ecologiste | 18-03-19 | 18:32 | 1

Zou de Turkse minister van buitenlandse zaken, het nog redden voor Woensdag?

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:49

Ik gok dat Peter R de lul vanavond weer 2500,- gaat cashen bij RTL Boulevard.

born2killn00bs | 18-03-19 | 18:32 | 1

Check!

Stijlloze bezoeker | 18-03-19 | 18:42

Gelukkig, aangehouden. Maar nog 3 mensen in levensgevaar begreep ik?

Jan, Leiden | 18-03-19 | 18:31

Willen jullie meer of minder Gokmen? Geert heeft langer voor het gerecht gestaan dan dit uitschot, ga zo door met pappen en nat houden van dit soort marginalen, hoe kan je met zo een verleden nog überhaupt vrij rondlopen? Dit keer geef ik de schuld aan het gerecht die het mogelijk maakt dat hij vrij rond loopt.

g[E]ulden | 18-03-19 | 18:31 | 1

dit willen we toch met zn allen.....?? meer of meer tuig?

Y&T | 18-03-19 | 18:35

Het zwaarste wat ze hem zullen aanrekenen is het feit dat hij die Clio 3 uur lang onbemand heeft laten lopen. Verschrikkelijk voor het milieu

stijlloospeilloos | 18-03-19 | 18:31 | 1

Neh, dat deel gaat naar de vrouw die heeft verzuimd om vervolgens pas na drie uur melding ervan te maken.

Dr. Blechtrummel | 18-03-19 | 18:47

Het linkse bolwerk dat Utrecht heet, Wat zullen daar op dit moment een hoop hersentjes in de war zijn.

Beeld fapper | 18-03-19 | 18:31 | 3

Welnee die zien elke aanslag als een bevestiging van het racisme van de witte man.

Harry Turtle | 18-03-19 | 18:33

Als ras-Utrechter geef ik jou meteen gelijk.
Dat linkse volk is dan meteen "in shock".
Man man man, net als in 020 zit Utrecht in de greep vd watjes.

De-Glijdende-Rechter | 18-03-19 | 18:37

Die hersentjes zijn helemaal niet in de war, die heppen maar één modus: nu nóg harder ‘Jij bent welkom’ zingen en nóg meer thee drinken in de moskee.

Kapitein Stijlvol | 18-03-19 | 19:12

Hij heeft een ISIS vinger omhoog maar men spreek van een daad in de relationele sfeer. LOL!!

Rheia | 18-03-19 | 18:31 | 5

@Kaas de Vies | 18-03-19 | 19:26: Goed dat jij je prioriteiten kent.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 19:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Weet iemand of Denk al afstand heeft genomen van deze Gökmen?

plaksnorhater | 18-03-19 | 18:30 | 2

In de media wel, maar thuis vieren ze feest.

Rheia | 18-03-19 | 18:31

Erelidmaatschapje gok ik

The2Amendment | 18-03-19 | 18:44

Snap toch niet dat hij niet in 2017 in de cel is gegooit.. Dan was dit voorkomen geweest.

obzzcure | 18-03-19 | 18:30 | 1

Tja, dat heb je met die fopstrafjes. Als er al gestraft wordt.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:32

Potdikke, wedje verloren. Afijn, goed nieuws dus. Nu afwachten wat voor straf dit boefje krijgt.

EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 18:30

Eerwraak of terreurdaad, potato, potahto, tomato, tomahto, Waar het om gaat, is dat voor Gökmen het leven van iedereen die niet Turks dan wel islamitisch is blijkbaar niet meetelt.

MickeyGouda | 18-03-19 | 18:30 | 4

@Capt. Iglo | 18-03-19 | 18:36:

U heeft gelijk. We parkeren deze even tot we het totale plaatje hebben. Misschien ga ik nog wel heel verrast zijn, maar ik denk het niet.

MickeyGouda | 18-03-19 | 18:47

@MickeyGouda | 18-03-19 | 18:47: een tram op of bij Kanaleneiland om 10:45 uur waar 2 mannen een vrouw te hulpschieten. Dat zijn of buitenlanders of bejaarde of een combinatie daarvan als we dan toch onderbuik/ vooroordelen gaan uitspreken...

Capt. Iglo | 18-03-19 | 19:07

@Capt. Iglo | 18-03-19 | 19:07:

Zullen we het dan voor nu houden op "onschuldige burgers"? Ongeacht de achtergrond hebben we het daar natuurlijk over.

MickeyGouda | 18-03-19 | 19:14
▼ 1 antwoord verborgen

Deze man verdient een achtste kans.

Harry Turtle | 18-03-19 | 18:29 | 3

Denk dat hij is doorgedraaid door dat GeenStijl.tv interview. Schuld van GS dus.

quazi | 18-03-19 | 18:31

Maar dit keer moet ie écht beloven dat ie beter zijn best zal gaan doen.

Shareholder II | 18-03-19 | 18:31

Ze hebben de mongool! Mooizo, geeft weer wat rust.

SuqMadiq | 18-03-19 | 18:29 | 3

In Mongolie is het vandaag de Mannen en Soldaten-dag.

Mammeloe | 18-03-19 | 18:37

Schijnrust al je bedoelen.

copywriter | 18-03-19 | 18:38

Rust in de zin dat die mafkees niet voortvluchtig blijft...

SuqMadiq | 18-03-19 | 18:48

They got him.

brutus68 | 18-03-19 | 18:29

Goeie agent trouwens en goed team in Utrecht, verdachte is aangehouden!

Watching the Wheels | 18-03-19 | 18:29 | 2

hebben ze m door zn knieen geknald? nee/?hopeloze hermandad

Y&T | 18-03-19 | 18:36

Erg knap, nog bij daglicht aangehouden.

DebraCadabra | 18-03-19 | 18:53

Hebbes

Repetitive Beats | 18-03-19 | 18:29

Stond de man op de terreur lijst : no comment. Verdachte aangehouden.

ikbenerweer! | 18-03-19 | 18:29

Verdachte zojuist aangehouden

Rotterdammert1965 | 18-03-19 | 18:28

They have got him.

Zal de grap over een taakstraf maar niet maken deze keer

theJ71 | 18-03-19 | 18:28

hij is aangehouden. zou mooi zijn wanneer hij een paar knoopsgaten extra heeft.

Glasgow Argus | 18-03-19 | 18:28

HOPPAKETS we hebben hem hoor.

joris12345 | 18-03-19 | 18:28

Waarom heeft de AIVD niet sinds 2011, toen hij opdook in dat filmpje op straat, meteen een dossier over hem bijgehouden?
Had e.e.a wellicht voorkomen kunnen worden.

Keyboardspeler | 18-03-19 | 18:28 | 2

Omdat wij in Nederland niet etnisch mogen profileren.

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 18:29

Omdat dat gedrag al veel te lang als normaal wordt afgedaan. Alleen de pauper op straat heeft er last van, jij en ik. Is het nieuwe normaal.

jos verstoppen | 18-03-19 | 18:31

Verdachte is aangehouden

BakkerHenk | 18-03-19 | 18:28

Hebbes! (Hopelijk in 5 delen.)

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:28

Ah, lullo is aangehouden. Goed nieuws.

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 18:28

Wie is die idioot die al 20 vragen heeft gesteld. De enige die vragen kon stellen. Wat een klootzak.

joris12345 | 18-03-19 | 18:28 | 4

Wielart van de nos. Kreeg nog appjes van gelauf zo te horen.

panzerIV | 18-03-19 | 18:30
▼ 1 antwoord verborgen

Allemaal de schuld van de witte man. kansenparels onvoldoende geknuffeld...

lulleficatie | 18-03-19 | 18:27

*Breek!*
Rutte heeft zojuist Gokmen Tanis eigenhandig met zijn handtasje knock out geslagen.
Terwijl Halbe de havenwerkers in Rotterdam tot bedaren heeft gebracht.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:27 | 5

"Niet denken maar doen!" Wat een geweldenaars bij die VVD he?

e_abbastanza | 18-03-19 | 18:31

Ja, waar was halbe?

jos verstoppen | 18-03-19 | 18:31

@ SamKoeman | 18-03-19 | 18:29
Mijn bek viel ook open.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:45
▼ 2 antwoorden verborgen

De regering doet wel degelijk dingen. Afgelopen week nog nieuwe richtlijn voor het uiterlijk van gefokte honden. Vandaag grote bestelling voor nieuwe vaasjes. Het komt goed. Uw leider. Vergeet hem woensdag n̶i̶e̶t̶.

Shareholder II | 18-03-19 | 18:27

Je mag toch hopen dattie een familielid heeft gemachtigd, die woensdag namens hem op Denk mag stemmen. We zijn een democratisch land of niet.

Mammeloe | 18-03-19 | 18:27 | 2

Jij hebt toch ook altijd een mooie vorm van humor!

Watching the Wheels | 18-03-19 | 18:31

Hoezo, hij zal toch wel vanuit de cel iemand kunnen machtigen? We zijn immers de kwaadste niet!

jos verstoppen | 18-03-19 | 18:32

Is er al een waak op de dam aangekondigd?

Brentjeee | 18-03-19 | 18:26 | 2

Ik las serieus even 'wraak'.

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:27

Ze zoeken nog draaiers.

Shareholder II | 18-03-19 | 18:28

Vlak voor de vorige verkiezingen was er ook een Turks mirakel/wonder waarbij onze minpres. Plotseling daadkrachtig optrad tegen de ministers van Erdogan die hier kwamen lobyen voor hun grote leider. Deze ministers zijn op dat moment onder politie escorte het land uitgezet en Rutte/VVD won 20 extra zetels. Ben benieuwd komende woensdag.......

ff serieus nu! | 18-03-19 | 18:26 | 2

Twee keer dezelfde truc met een Turk valt teveel op.

Bijtendehond | 18-03-19 | 18:30

Hmm, nee, dat was een opzetje met Merkel, Rutte en Erdogan die alle drie als sterke leider uit de bus moesten komen. Geen doden, geen gewonden, alleen tumult, wat powerplay en gescheld. En het heeft Rutte zeker geen 20 zetels opgeleverd, op zijn hoogst een of twee die hij van Wilders had afgesnoept.
Het zou in zo'n geval niet echt verstandig zijn om doden en gewonden te laten vallen. Stel je eens voor dat het ooit uitkomt...
Je hebt echter wel een goede kans dat het een zeteltje meer oplevert voor Wilders en/of Baudet.

miff | 18-03-19 | 18:35

Volgens Buma was het niet zo'n hele goede morgen.

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:26 | 1

lol

copywriter | 18-03-19 | 18:40

Persco van likmevestje. Geen bruikbare nieuwe info. Net als de ondersteunende techniek. Om te janken.

de Voorzittert | 18-03-19 | 18:25 | 1

Jammer ook dat niemand vraagt waarom graftak vrij rondliep,
edit!
Ze hebben hem.

drastic | 18-03-19 | 18:28

Maurice, wil je even een tussentijdse peiling doen?

peilschaal | 18-03-19 | 18:24

Wat ik dus niet begrijp..
Waarom doen ze geen Oproep op TV aan die Vent om zich ter melden. liefst door zijn familie.

Torquemada | 18-03-19 | 18:23 | 2

Waarom zit zijn moeder niet in beeld? Eisend dat tie zich overgeeft?!

de Voorzittert | 18-03-19 | 18:25

Zijn vader zei dat hij hem al 11 jaar niet meer gesproken had: "I haven't had a dialogue with my son for 11 years, we don't talk. If he did, he would pay for it."
uit (de vertaling van) www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-476...

cugel | 18-03-19 | 19:20

komt natuurlijk door alle tütteren grapjes op GS en Dumpert, hij kan dr eigenlijk niets aan doen.

Henk de Vries2074 | 18-03-19 | 18:23

Wat ik niet begrijp is dat het plegen van misdrijven na het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit, niet (nooit, behalve bij terrorisme etc) ertoe leidt dat het paspoort wordt ingetrokken. Mij lijkt dat een vreemdeling (Turk, Amerikaan of Chinees) die hier verdacht wordt van A: doodslag en B: verkrachting zijn recht op een NL paspoort wel heeft verloren.

Dr_Prepper | 18-03-19 | 18:22 | 2

Ik vindt het zowiezo not done om dit soort mensen een dubbel paspoort te geven , omdat Nederland geen Uitleverings- Verdrag heeft met Turkije .

Torquemada | 18-03-19 | 18:25

Het zou mij niets verbazen als we vlak voor de volgende verkiezingen weer iets hebben met een Turk/Turkije.

laagvliegert | 18-03-19 | 18:22

Ik ben inmiddels zo cynisch geworden door het liegen en bedriegen van die Rutte dat het mij niet zal verbazen als die hele escalatie vanuit het torentje is gedirigeerd. Normaal wordt met hand en tand ontkend dat er terroristische motieven zijn maar nu even niet. Rutte laat zo even, twee dagen voor de verkiezingen, zien dat hij daadkrachtig is en de zaakjes qua veiligheid goed op orde heeft. Als het dan een dag later terug is te brengen tot een eerwraak zaakje kan hij al de mensen die wat op te merken hadden tegen de migratie en islam wegzetten als hysterisch en de mensen die zich zorgen maken geruststellen. Verder viel mij op dat er op de radio werd herhaald dat alle partijen de campagne stop hadden gezet behalve het Forum voor democratie en dan natuurlijk het liefst vlak voordat het radio spotje te horen was. Er zullen woensdag weer massa's mensen intrappen vrees ik.

down | 18-03-19 | 18:21 | 12

@down | 18-03-19 | 18:43:
Daarmee zijn veiligheidsstaf "voor de bus gooiend"? als zijn de niet adequaat. Nee, dat geloof ik niet.

miff | 18-03-19 | 18:46

@miff | 18-03-19 | 18:46: hij gooit ze niet voor de bus hij gaat ze prijzen, die kunnen het immers allleen fout doen als ze een dreigingsniveau te laag inschatten. Verder schat je Rutte te laag in, die gooit gerust het hele land voor de bus voor een baantje in Brussel.

down | 18-03-19 | 18:50

Sorry voor het engels, maar u bedoelt te zeggen
"never waste a good opportunity"
of
"You never let a serious crisis go to waste. And what I mean by that it's an opportunity to do things you think you could not do before. Rahm Emanuel"

Rutte zal deze aanslag (of hoe je het wilt benoemen) zeker uitventen, dat is wel zeker.

thephysicist | 18-03-19 | 19:24
▼ 9 antwoorden verborgen

i don't like Mondays, maar dan echt.

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:19 | 2

I don't like mondays was ook echt...

lock box | 18-03-19 | 18:21

@lock box | 18-03-19 | 18:21:
Klopt.

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:22

Ach die is nu de grens van Oostenrijk al over en Woensdag zit hij bij zijn oma aan de kouskous in Ankara.

alufoliegroothandel | 18-03-19 | 18:18 | 6

Nouja, Kebab mag ook wel.

Predeker | 18-03-19 | 18:23

Rijdt vast met een GL'er mee die toch voor wapenhandel die kant op moest?

Shareholder II | 18-03-19 | 18:24
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Repetitive Beats | 18-03-19 | 18:17 | 3

Trieste parallellen met dat Turkse wicht in Rotterdam enkele maanden geleden, zij het dat er nu ook de nodige omstanders het slachtoffer zijn geworden. Meneertje is verdacht van een ernstig misdrijf (verkrachting), is vanwege eerdere veroordelingen een bekend stuk gajes, maar is vrij om te gaan en te staan waar hij wil. Sterker nog, hij kan ergens een vuurwapen op de kop tikken (recherche: het hoe en waarom s.v.p. uitvogelen).

Een hele stad in rep en roer, inclusief schoolkinderen, en een stuntelende iftarspecialist voor de microfoon die er vooral goed aan doet om de echte professionals niet voor de voeten te lopen. En dan moeten al die krokodillentranen van onze bezuinigingskampioenen zo meteen nog komen: www.tweedekamer.nl/debat_en_vergaderi...

Wat is ook al weer de primaire legitimatie van de uitvoerende macht in een democratische rechtsstaat meneer Rutte? Hint: het is niet gebukt gaan staan voor iedereen met een euro in de mats.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:17 | 2

Qua vuurwapens: die kan je bij de bakker krijgen, of via het mannetje die de verwarmingsketel onderhoudt. Als je tenminste in de goede buurt woont, en ze je al langer kennen.

Muxje | 18-03-19 | 18:23

@Muxje | 18-03-19 | 18:23: Zelf ga ik meestal naar de slager voor een Broodje Kalashnikov. Verder is de strekking van je reactie mij volstrekt onduidelijk. Dat geldt dan helaas weer niet voor het leeuwendeel van de plempsels naar aanleiding van dit onderwerp. Diepbedroevend.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:32

Vreemd dat tijdens het suikerspiegel debacle geenstijl ging roeren waar het stinkt, maar nu de rijen sluit en het eerwraak verhaal klakkeloos overneemt.

Kan best zijn dat meneer twee vliegen met een klap heeft geslagen, maar dit was ten eerste een aanslag, en daarna pas wellicht wraak.

naraga | 18-03-19 | 18:17 | 2

Ja je kunt natuurlijk ook gewoon vooraf al een positie innemen (zoals jij lijkt te doen) en dan is het makkelijk zaniken.
Even voor jou: iemand beschieten met een pistool is ook GEWOON een aanslag.
Hoeven we verder helemaal geen semantische spelletjes over te spelen.
(Over "terrorisme" is wel het een en ander te zeggen door de berichtgeving vanuit overheid, die er zelf al heel snel mee was om te zeggen dat er rekening mee gehouden werd. Maar da's wel logisch. Het uitsluiten zou pas erg zijn).

Vergeet niet dat er bij dat suikerspiegeldebacle lieden van de langste-tenenclub betrokken waren waarvoor hier bij velen een (ietwat hypocriet) warm gevoel heerst omdat de andere partij de moeselman is.

Gazzerop | 18-03-19 | 18:29

"maar dit was ten eerste een aanslag, en daarna pas wellicht wraak."

Baarlijke nonsens. Als die ex van hem in die tram zat - en die is dacht ik één van die drie dodelijke slachtoffers, de nadere twee probeerden haar te beschermen - dan is dit een geval van zuivere eerwraak, niks anders.

Dr_Johnson | 18-03-19 | 20:41

“We hebben geleerd van eerdere incidenten (Amsterdam, suikerspiegel) om terrorisme niet uit sluiten en meteen op te schalen. Want tja, anders gaan onderbuikracisten er mee aan de haal voor politiek gewin en zo. Dus ook als het geen terrorisme is, dan zeggen we dat het dat wel gewoon is. En is ook veel spannender voor iedereen. Kunnen we ook eens laten zien wat we allemaal nog meer kunnen, naast flitsbekeuringen uitschrijven en stilstaande Friezen arresteren.”

Stormageddon | 18-03-19 | 18:16

Net al geschreven maar door cloudflare afgefakkeld (?).
Mijn gok: hij heeft zijn maten uit Tsjetsjenïe gebeld, hij zit inmiddels veilig in Molenbeek ondergedoken in de kelder van een moskee, zaterdag of maandag is er een ritje geregeld achterin een vrachtwagen naar Turkije en ligt zijn nieuwe paspoort klaar.

EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 18:16 | 2

Om daarna met nieuwe identiteit asiel in NL aan te vragen en krijgen.

Rotterdammert1965 | 18-03-19 | 18:26

Gut. Hij was zelfs te dom om dit te doen. Goed om te horen dat'ie vast zit. Nu maar hopen dat ze hem niet op voorlopige borgtocht vrij laten.

EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 18:46

Zou de Stentor=AD morgen nu ook met foto's van slachtoffers op voorpagina komen.

jaap932057795966 | 18-03-19 | 18:16

Feministen vandaag al opgekomen voor alle vrouwen die het slachtoffer zijn van de islam?

Rest In Privacy | 18-03-19 | 18:15

Het is allemaal de schuld van de westeuropese witte man. GokmAn gonna gok, man! Een fatsoenlijke baan zit er voor hem beslist niet meer in. Terug naar Erdoland dan maar? Of misschien kan hij nog iets betekenen voor DENK?

ljcoster | 18-03-19 | 18:15 | 3

Ik las wit kolonialisme.

Earl_of_Doncaster | 18-03-19 | 18:16

Denk...??? waren die ook zo snel met dit gedrag af te keuren als toen ze Wilders beschuldigden... bij het Urk gedoe ?

Rene046 | 18-03-19 | 18:17

DENK zwijgt, uit respect.

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:18

Overigens is van alle regiozenders die ik ken, RTV Utrecht wel een van de meer amateuristischere hoor. Elke keer als ik het bij bezoek in die stad zag, kreeg je steevast of een reportaaaazje over het schoonhouden/bijhouden/pleziervaren van de Uuteregse graachies, of je kreeg Henk Westbroek voor je kiezen die weer ergens tof liep te doen in dat dorp met dat torentje.

Soms kreeg je beide in 1. Dan ging Westbroek tof doen in een bootje op de graachies. Dan werd het tijd om de trein naar Rotterdam te pakken en ging je of via de Amsterdamsestraatweg met dat viaduct door Klein Istanbul richting CS, of via Lombok door Klein Rabat door het verkrachtingstunneltje richting CS.

In beide gevallen had je niks te zoeken in Kanaleneiland. Dat was winst.

chicago river | 18-03-19 | 18:13 | 1

Kanaleneiland noemen wij tegenwoordig Shariahstaat Qanatan Aljazira.

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 18:25

Maar het lijkt dus een doorgesnoven, zwaar agressieve halfie? Dat hij allahhakbarbapappa heeft geroepen lijkt mij eerder te maken hebben met het feit dat zijn brein niets anders kon verzinnen dan dat hij echt handelde in opdracht van de oppergod. Maar het is gespeculeer. Wat vaststaat is dat het een penis is.

Ggroengras | 18-03-19 | 18:13 | 6

@HaatbaardKnipper | 18-03-19 | 18:19: Tja, het valt nog mee. Zijn drank en drugs gebruik zijn nog niet als argument is gebruikt. Maar ja, er is ook een bekende terrorist aka cokeneus aka zuiplap aka kontjes verkoper... Die pleegde ook een aanslag in naam van een boze jurk een aanslag. Dus dat argument is bij voorbaat al waardeloos.

Frits_v_Schuttingen | 18-03-19 | 19:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Kennelijk is het een vertrouweling cq rechterhand van Recep Erdoğan. Hopelijk zijn er niet meer van. Hier is ons landje niet op voorbereid.

ff serieus nu! | 18-03-19 | 18:13 | 1

DENK dat het toch echt aan de islam ligt. Niet aan de tram.

The2Amendment | 18-03-19 | 18:14

Wat is allah toch groot hè?

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:13 | 3

En ook zo vredig.

EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 18:20

@EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 18:20:
De religie van rust in vrede.

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:22

Yep. Enorm.

Mazzelstof | 18-03-19 | 18:22

Interviews van de man/vrouw/mongool op straat op het NOS-hoernaal.
Het zou verboden moeten worden.

Abject | 18-03-19 | 18:12

Hoop, voor het kunnen behappen, dat de 'driehoek' nu in een iets mindere Koot&Bie setting staan. Ietsje professioneler graag.

Dr. Blechtrummel | 18-03-19 | 18:11

Gokmen? Het is toch enkelvoud: gokmAn?
Hoe dan ook, heeft die kansenparel nu een enorme puist op zijn neus? Het maakt hem nog mooier dan hij ooi moet zijn geweest.

ljcoster | 18-03-19 | 18:11

Bij RTV Utrecht is het inmiddels een 'schietincident'. Wat is een drievoudige moord dan? Een trio-incident?

Mammeloe | 18-03-19 | 18:09

Wat mij verbaast, zijn de reacties van collega's nu het om eerwraak lijkt te gaan en men ook nog 'psychische problemen' erbij voegt. Men is dan nog wel van 'och och, het zal je maar gebeure' maar men is duidelijk blij dat het terrorismetreintje het veiligje huisje Nederland voorbijgaat.
Ik weet niet of je hier nou echt blij van moet worden, of opgelucht moet zijn. Feit is en blijft dat eerwraak nog altijd een dingetje is van de islam, en dat Nederland, net als alle andere Westerse landen, niet pal voor zijn eigen principes wil staan. Dit wordt door hen gezien als zwakte en een gebrek aan zelfrespect, en in hun schoolplein mentaliteit ben jij dan een zwak poppetje die gedomineerd moet worden. En dat is wat er nu gebeurt.

Maar.... het is nog te vroeg om werkelijk te weten wat er nu was. Tenslotte was er een wirwar van allerlei berichten in de ochtend, en een Nederlandse overheid die meteen de mogelijkheid van terreur opriep. Ik weet niet hoe het met u is, maar ik ben inmiddels een overheid gewend die bij elk bloedbad roept 'hij is in de war' en 'het heeft niets met de islam te maken'. Dan is het des te opvallender dat net voor de verkiezingen ineens zoiets gebeurt, toeval uiteraard, maar dat de machthebbers meteen het ergste willen suggereren en Rutte op de bühne springt, net als tijdens de laatste 2e kamerverkiezingen om flinke taal uit te slaan (die hij nooit of te nimmer gaat waarmaken want hij is een watje).
Ook hoorde ik iets over dat de grenzen bewaakt werden. Welnu, ik woon net aan de grens en moet een stukje door België. Ik heb een 'streifenwagen' gezien waarvan de inzittende meer met zijn smartphone bezig was dan te kijken of er rode Clio's over de grens piepen. Ook zoiets raars. Hij schiet in de wilde weg rond in een tram, en stapt toevallig uit waar een auto klaar staat. Maar hij handelde alleen.
Ik voel me er niet geruster op met de gedachte dat dit eerwraak was, want zoals het er nu uitziet, heeft meneer gebruik gemaakt van zijn gemeenschap om te ontsnappen. Wat leden hiervan tegen de pers vertellen, hoef ik niet voor waarheid aan te nemen, en al helemaal niet bronnen uit Turkije. Als Rutte ken liege, kenne zij dat ook.
Het zou me niets verbazen als de non-player characters die het Nederlandse kiezersvolk opmaken komende woensdag weer netjes het hokje van de VVD rood kleuren, laf als ze zijn. Snakkend naar de illusie dat alle donkere wolken gewoon Nederland passeren. Neutraal, net als in 1914-1918. Laat anderen maar opgeblazen worden. Met wapens uit Nederland, met geld uit Nederland, met handlangers uit Nederland.

Datsun_Cherry | 18-03-19 | 18:08 | 3

puntje bij paaltje gaat het erom welke partij hier wel wat aan wil gaan doen in de toekomst, VVD en aantal anderen, willen niet polariseren, en niet hun aanhang verliezen, dus daar hoef je niks van te verwachten, ook niet in de toekomst.
Wie durft wel dit aan te pakken........

Rene046 | 18-03-19 | 18:15

@Rene046 | 18-03-19 | 18:15:
FvD en de PVV. Met hooguit gedoodsteun van de SGP maar ik zou er niet op rekenen. Dus de keuze woensdag a.s. is duidelijk. Wilt u Nederland, stem FvD of de PVV. Wilt u ellende, stem overig ( en echt, er zit geen daadwerkelijk verschil meer tussen GL/SP enerzijds en de VVD anderzijds. Pro-migratie en pro-klimafaat. Denk daaraan, het gedoogt elkaar allemaal de moeder. Stink er dus niet in.

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 18:18

@Graaisnaaiert | 18-03-19 | 18:18:
Geloof het maar niet, iedere partij die samenwerkt met FvD en/of PVV zal een telefoontje krijgen dat ze voor eeuwig zijn uitgesloten van enige toekomstige coalitie. Die kijken wel uit!

miff | 18-03-19 | 18:43
-weggejorist-
Dodger2801 | 18-03-19 | 18:08 | 3

Wie wil er een gokje wagen? Verwarde man, altijd gepest, laagbegaafd. Ik zeg 240 uur schoffelen en dan kan hij zich weer melden voor oeitkiering, samsung en miele. Dan hoeft ie alleen nog maar te kiezen of hij erelid wil worden van Bruin Links of van DENK.

The2Amendment | 18-03-19 | 18:08 | 1

Ik vraag me ook af als iemand namens een geloof iemand of meerdere neerschiet de persoon ook als niet-verward bestempeld kan worden.

ET007 | 18-03-19 | 18:13

Geloof er geen jota van. Als het in de relatione sfeer was wist de politie binnen een uur na het gebeuren het motief en het vermoedelijk aantal slachtoffers. Er werd alleen maar opgeschaald, snelwegen vrij gemaakt, dreiging niveau 5, calamiteitenhospitaal, enz. Dat doe je niet bij eerwraak of andere schietpartijen. Duidelijk was op de beelden de verwarring bij alle eenheden te zien, kan er bij mij echt niet in dat het alleen om een 'schiet-incident' gaat.

panzerIV | 18-03-19 | 18:07 | 5

@Ggroengras | 18-03-19 | 18:14:
Zou dat wat uit maken terrorisme of niet...
als een persoon allahakbar roept dan schiet hij mensen dood in de naam van.. of dat hij hoopt dat hij het zelf niet overleeft en bij hem terecht mag komen.

Rene046 | 18-03-19 | 18:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Komt er een manifest. Amsterdam ..... Femke H. ...... en wie weet allemaal.
De oorzaak ligt echt bij de Islam. En natuurlijk is het maar een groepje, maar de haatzaaierij blijft. En daarom moet een Islamitische school verboden worden.
Natuurlijk tref je ook goedwillenden, maar de goedwillenden worden nu ook aangekeken. Alles omtrent Islam verbieden totdat deze herschreven wordt door een actuele milde versie die voldoet aan onze cultuur en anders verbieden.
Wat moet je anders? Waarom wordt de dader niet aangegeven?
En ook moet er inderdaad gekeken worden naar uitzetting bij vergrijpen zoals deze persoon eerder heeft gedaan.
Noem me maar racistisch, maar ik zit met een kleine dochter die graag met vriendinnetjes door NL reist. Moet ik dit haar gaan verbieden? Moet ik mee? Wat moet ik .... bezorgd zijn. Dit is niet mijn land meer. De overheid moet zorg dragen voor de veiligheid of is dit ook zelfredzaamheid?
Dank je wel overheid, voor jullie gastvrijheid!

ET007 | 18-03-19 | 18:06

Cevdet Yılmaz, de gestoorde turk die in '83 zes mensen doodschoot kreeg levenslang. Desalniettemin mocht hij van de rechtbank op onbegeleid verlof en is inmiddels gewoon buiten de instelling aan het werk. Turk tanis zal uiteindelijk gewoon weer vrijkomen.

BrutusBosch | 18-03-19 | 18:05 | 4

@MagIkOok | 18-03-19 | 18:07: nee hoor. Ook democratische landen hebben de doodstraf. Wij niet. Dat is wel weer erg.

The2Amendment | 18-03-19 | 18:09

@The2Amendment | 18-03-19 | 18:09:

Wel is het weet jammet dat doorstraf genoemd wordt als een ‘moslim’ iets doet maar als Tristan of Volkert zoiets doet dan is doodstraf uitgesloten...

MagIkOok | 18-03-19 | 18:16
▼ 1 antwoord verborgen

Cockmen? Gatverdamme man, bah! Dikke gok ook nog, bah bah bah!

Zuidermeerder | 18-03-19 | 18:04

Utrecht ----> Turkije met de auto is zo'n 2500 km dus morgenmiddag kan Gokmen zomaar in z'n thuisland zijn wat geen onderdanen uitlevert. Kan hij fijn samen met Saban een lange neus naar die slappe Hollanders trekken.

Jan Leul | 18-03-19 | 18:02 | 1

Sja, en wij blokkeren ook geen geldstromen naar dat land om Erdozwijn even te laten zien wie er van wie afhankelijk is.

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 18:05

In het kader van het betere giswerk: die vrouw riep “ik heb het niet gedaan!”

Op weg naar het centrum voor een aanslag kreeg hij door dat hij verlinkt was (gevolgd werd?) en dacht dat zij het had gedaan.

smurfige_smurf | 18-03-19 | 18:01

Er schieten ook aan de lopende band blanke Nederlanders hun ex of schoonouders ofzo dood (geloof zelfs dat bij het grootste percentage moorden de oorzaak in de relationele sfeer ligt), niet perse iets religieus maar gewoon niet kunnen verkroppen dat je wordt afgewezen. Waarom wil men hier zo graag dat het een terroristische aanslag wordt genoemd?

Capt. Iglo | 18-03-19 | 18:01 | 11

@cneaker | 18-03-19 | 18:10: Die debiel heeft toch zelf z’n familienaam al voldoende te schande gemaakt? Had iemand uit z’n familie hem niet ff preventief kunnen ruimen of zo?
O ja, hoe kan zo’n crimineel stuk vreten -opnieuw!- aan een wapen komen? Wie hem dat heeft verstrekt mag wat mij betreft dezelfde straf krijgen als de kutturk zelf.

Pierke Pierlala | 18-03-19 | 18:16

@Capt. Iglo | 18-03-19 | 18:12: Een relationele daad van een zwakzinnige met een vuurwapen, dat lijkt mij ook het waarschijnlijkste.

Muxje | 18-03-19 | 18:16

omdat dat een makkelijk manier is om het af te schuiven naar iets waar men amper iets aan kan doen.. en men niet een geloof zoals de "islam" de schuld wil geven. want dan zegt men het heeft er niets mee te maken.
.
moslim die niks te maken wil hebben met de islam (ex-moslim-afvallige)
.
moslim die het niet zo nauw zien met geloof (gematigde moslim) deze hebben angst voor de onderstaande groep.
.
moslim die precies doet wat de islam wil (extremist-sallafist-terrorist) en die hebben een hekel aan de bovenstaande 2

Rene046 | 18-03-19 | 18:37
▼ 8 antwoorden verborgen

Als je om je heen begint te schieten en er vallen 3 doden en 5 gewonden. Waarom zou dat geen terreurdaad zijn? Of geldt dat alleen als je een molotovcocktail richting een islamitische haatschuur gooit?

Wasbakplasser | 18-03-19 | 18:00 | 5

@Blonde Nel | 18-03-19 | 18:09:
En of dat erg is.. Waarom wegsmijten van de tasty varkenswangetjes en de snuit?

chicago river | 18-03-19 | 18:22

@Sans Comique | 18-03-19 | 18:05:
Kan je wel zeggen dat er nu door dit de eerste tijd minder mensen de bus of tram nemen of zelfs de trein, en men veel voorzichtiger zal zijn de eerste tijd.
Als dat geen gedragsverandering teweeg te brengt.

Rene046 | 18-03-19 | 18:41

@Rene046 | 18-03-19 | 18:41:
Maar dat was niet het beoogde doel, zal men stellen. De jongen was immers verward...

Sans Comique | 18-03-19 | 18:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Zat een maand geleden ook in die tram, komt allemaal nu wel heel erg dichtbij!

Boris die Sauertopf | 18-03-19 | 17:59 | 4

ben ook m’n ex weleens tegengekomen in de tram, maak me nu echt ongerust

allesofniks | 18-03-19 | 18:03
-weggejorist-
ForumVoorBaudet | 18-03-19 | 18:09
▼ 1 antwoord verborgen

Die man houdt zich ergens schuil. Waarom geven de mensen bij wie hij zich schuilhoudt hem niet aan?

Goofy Goofball | 18-03-19 | 17:59 | 5

@Goofy Goofball | 18-03-19 | 17:59

Exact wat het probleem is.

omanders | 18-03-19 | 18:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Wie is eigenlijk zijn advocaat...??
Die roethof (of zo) ??lijkt mij namelijk een geschikte advocaat voor dit stuk ongedierte.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 18-03-19 | 17:59

"islam is vrede"

Hebben hanneke groenteman en diewertje blok al de schuld in de schoenen van Wilders geschoven?

Arijane | 18-03-19 | 17:59
-weggejorist-
Graftak | 18-03-19 | 17:59

afgelopen week in de Telegraaf een twee-pagina's-groot artikel over de moslims die zich hier onveilig voelen na Christchurch, nota bene aan de andere kant van de wereld!
Mogen wij ons nu straks verheugen in twee pagina's over de booslims die hier overal en nu zeker in Utrecht en overal elders op de wereld het leven verzuren vanwege een verwerpelijke ideologie?

langzullenweleven | 18-03-19 | 17:57 | 2

nee

Sans Comique | 18-03-19 | 18:07

Tsssss, wat denkt u wel?!

Mammeloe | 18-03-19 | 18:13

Rutte we accepteren fanatisme niet..."
.
Waarom is die school nog open, en die sallafisten moskeeën.......
En is het nu terrorisme "extreem islam" , "daar hebben we minimaal nog 300 van rondlopen.
of was deze meneer een extreme moslim "die al meerdere keren met de politie te maken had. Diefstal, verkrachting.
Of gaan ze het weer op verwarde persoon gooien, daar hebben we hier in Nederland duizenden van.
.
Ben benieuwt wanneer men in Den Haag zulke extreme stroming van de islam eindelijk een halt toe roept, en men met een wet aankomt.
Als men in de wet iets heeft staan over "Aanzetten tot haat"
Waarom word het wel geaccepteerd van de islam.. in scholen, moskeeën. haat tegenover niet gelovigen, homo;s, en Joodse mensen?
En kom niet aan dat men het niet kan bewijzen... want dat is maar een kleine moeite.

Rene046 | 18-03-19 | 17:56 | 3

goed stuk als ik tenminste begrijp wat je bedoelt.
*benieuwd

langzullenweleven | 18-03-19 | 17:58

Wat u zegt. Ik hoorde vandaag alleen maar weer holle frasen en loze kretologie. Laf, een ander woord heb ik er niet voor.

MickeyGouda | 18-03-19 | 18:01

@MickeyGouda | 18-03-19 | 18:01: Verkiezingen , de 20e is al rap in zicht. Dus men wringt zich in allerlei bochten, zonder uitgesproken te zijn. Dus holle frasen en ze gaan gewoon verder met wegkijken. Het klimaat, dat is belangrijk......

bqbq | 18-03-19 | 18:19

Of de motivatie nu 100% in de relationele sfeer ligt of voor 100% in de jihadsfeer, of ergens er tussenin: het maakt niet uit. Voor de islam heeft hij het juiste gedaan, namelijk een paar ongelovigen naar de andere wereld geholpen.

En ik geloof echt wel dat mensen in zijn omgeving/andere moslims dit echt niet goedkeuren. Mensen zijn in het algemeen niet blij of zo, als andere mensen met een pistool worden neergemaaid. Maar feit blijft dat dit soort gedrag altijd kan worden gerechtvaardigd met een beroep op de religieuze teksten, de leer en de levenswandel/biografie van Mohamed zelf.

En het slappe beleid van de laatste 20 jaar geeft mensen de ruimte om dit soort dingen te doen. Dat is het grootste verwijt wat ik de overheid maak: het faciliteren van dit soort toestanden door enerzijds het mogelijk te maken en anderzijds niet te handhaven als dat nodig is. En het is al vaak gezegd, maar bij deze nog maar weer eens: stem FvD, zij zijn de enigen die de intentie tonen om hierin verandering te brengen.

Braboblanke | 18-03-19 | 17:56 | 2

Ik noem het niet gerechtvaardigd. Niemand denk ik... Het is (voor hun) een argument. Net als dat er wel meer argumenten zijn om iemand om te leggen. De oorzaak is dat het volk waar het hier om gaat gewoon een te kort lontje heeft. De reden waarom al die landen daar een puinhoop zijn. Ze hebben veel minder incasseringsvermogen. Die religie van hun helpt niet. De grote baas ervan was precies zo. Een heetgebakerd mannetje met een klein piemeltje.

BBRDWR | 18-03-19 | 17:59

@BBRDWR | 18-03-19 | 17:59:
Exact. Als je grote religieuze rolmodel dit soort gedrag vertoonde, heb je daar als doorsnee gelovige een goed argument te pakken om dat ook te doen. Ook het korte lontje is daar op terug te voeren.

Braboblanke | 18-03-19 | 18:20

Leg me nog eens uit. Waarom wonen er ook alweer Turken in Nederland terwijl ze een heel groot bij elkaar geroofd land hebben?

Elessir | 18-03-19 | 17:56 | 4

Gastarbeiders he.
Moet je trouwens eens opletten hoezeer dat wordt tegenwoordig vermeden wordt, door bijv. onze politici.
We zouden er toch eens over beginnen wat dat 'gast' zijn inhoud (en dat het de bedoeling was dat ze weer terug zouden gaan).
Nee, we moeten het over arbeidsmigranten hebben.
Zelfde laken&pak maar op den duur nog veel grotere problemen in petto.
Vooral zo doorgaan!

Gazzerop | 18-03-19 | 18:03

@BBRDWR | 18-03-19 | 18:00:
Dan snap ik het nog niet. Waarom per 1 die schoonmaakt dan die 100 anderen erbij die niks doen?

Elessir | 18-03-19 | 19:25
▼ 1 antwoord verborgen

Zwakbegaafd inteeltproduct. Belachelijk dat iemand met zo’n verleden en overduidelijlk gevaar vormt voor de maatschappij tot aan vandaag. nog vrij rondloopt.

Superior Bastard | 18-03-19 | 17:55 | 2

Lees ik nu wat zinnigs van u?

BrutusBosch | 18-03-19 | 17:58

neen, iemand met z 'on culturele achtergrond mag niet vrij rondlopen. terreur of eerwraak, allebei onwenselijk en onlosmakelijk verbonden aan de middeleeuwse cultuur van de islam. hoeveel doden moet er nog vallen voor dat kwartje valt?

HaatbaardKnipper | 18-03-19 | 18:29

Eerwraak of terreur, wat maakt het uit. Vaak beide gebaseerd op hetzelfde boek. Wel opvallend dat onze stoere en altijd 'keihard' optredende politici nog steeds geen weg hebben gevonden om buitenlanders -die strafbare feiten begaan- ongewenst te verklaren. Dat zou ons land zoveel dragelijker en veiliger maken.

chosenignorance | 18-03-19 | 17:55

... en groen links had nog wel de Dam gereserveerd voor een steunbetuiging aan de slachtoffers... hypocrieten....

Spoorhaas | 18-03-19 | 17:54 | 1

dat zijn de huichelaars ten top, vreselijk volk. Afstraffen bij de verkiezingen straks!!!!

langzullenweleven | 18-03-19 | 17:59

Is Gokman die knakker die uit de bajes was gevlucht? Iemand daar nog een update van?

allesofniks | 18-03-19 | 17:54 | 2
-weggejorist-
ForumVoorBaudet | 18-03-19 | 17:55

Dat was een gast uit iran. Wel dezelfde doelgroep.

bqbq | 18-03-19 | 18:24

Als je in het openbaar (zelfs in eigen huis) je tribale of religieuze ethiek met geweld (en dood als gevolg) afdwingt en opeist is dat terreur in een cultuur waar dat niet gewoonte is. Als je dan mensen die jou mogelijk belemmeren om jouw “recht” uit te voeren volgens jouw religieus geinspireerde opvattingen ( ook je kont hangt eruit-opmerkingen vallen hieronder) ook omknalt of verwondt, dan is dat gewoon terreur. Terreur is met geweld iets afdwingen dat niet gemeengoed is. Dus gewoon terroristische aanslag.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 17:53

goedkoper voorstel : 100.000 bitcoins voor d(i)e gene die vertelt waar hij is.

newray | 18-03-19 | 17:53

Hij is dan wel vaak een verdachte geweest, maar het OM kon niet zeggen (of wil het niet zeggen) of hij ooit veroordeeld is geweest en dan mn is dat toch wel van belang bij dat schieten op/van de flat op mensen.

Dat doet er toch wel toe, is dit ook allemaal door de shredder gegaan?
Waarom staat zo'n veelpleger niet minimaal onder toezicht, want hoe is het mogelijk dat hij wederom gewapend was?

Yumi | 18-03-19 | 17:52 | 1

Toezicht ?
Straf uitzitten en Europa uittrappen !

Jimmy Mc Clure | 18-03-19 | 18:21

Altijd weer die stigmatisering. Het was een 37-jarige man met wat probleempjes in de relationele sfeer die hij op een ietwat onorthodoxe manier opgelost heeft. Klaar.
En een ieder die hier anders over denkt is een racist.

spanarchist | 18-03-19 | 17:51 | 3

Kan ook gewoon met sharia wetgeving opgelost worden. Vrouw was niet haram, dus vrijspraak. Zo ies kultuuur. Aanpassen graag, of ben je soms een racist?

ikpislauwbier | 18-03-19 | 17:53

Of het nou in relationele sfeer gebeurt is of als terroristische actie maakt niet uit. Deze figuren horen hier niet thuis.

MoonBeebe | 18-03-19 | 18:02

Het was een culturele daad in feiten?

Shareholder II | 18-03-19 | 18:08

Wel koddig ... "het dreigingsniveau blijft tot 22 uur op het hoogste niveau ... in de provincie Utrecht". Nederland is al zo klein, je bent binnen een uur aan de andere kant, maar nee ... alleen in Utrecht en tot Nieuwsuur begint, dan hebben zij de primeur dat we weer op niveau 4 zitten tot ruim na de verkiezingen.

Watching the Wheels | 18-03-19 | 17:51 | 3

Tot 22.00 uur is een gerede kans dat als je één poot buiten de deur zet, je meteen wordt neergeknald. Na 22.00 uur is er niks meer aan de hand en kan je veilig op weg.

Crusher | 18-03-19 | 17:58

Hoe ver is het rijden naar Molenbeek?

Mr_Natural | 18-03-19 | 18:00

Gewoon strak management. Je stelt een deadline en die wordt ruim gehaald door uitvoerende diensten. Kat in ‘t bakkie...
;-p

Parel van het Zuiden | 18-03-19 | 19:30

Je hoopt toch hier iig het reëele verhaal te lezen op GS. Iets met religieus ingegeven edoch macaber maatwerk. Het aandoenlijke crisismanagement van ons land in tijden van schijnbare terreur. En het zelfs in zo’n situatie nog even pogen kalt te stellen van een gevaarlijk populaire politieke partij door de staatsomroep. Ik mag lijen dat er nog een artikeltje verschijnt vnv over die FvD bijeenkomst in het Kurhaus als duiding van de werkelijke insteek daar.

Nick_Star | 18-03-19 | 17:51

Geen zuurstof en letters verspillen aan deze hoop mest. Het is de moeite niet.

RenHoek | 18-03-19 | 18:11

lol
"Verwarde persoon en iets in relationele sfeer."
.
O en dan ga je wildvreemden neerschieten..
of waren die lid van dezelfde swinger club.

Rene046 | 18-03-19 | 18:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Is geen terrorisme maar eerwraak en das nu eenmaal de cultuur van onze nieuwe Nederlanders. Niet zeuren dus en woensdag fijn op GL,VVD of D66 stemmen weet je iig dat er geen reet aan gedaan gaat worden. Maar je hypotheekaftrek blijft wel veilig , dat dan weer wel. #stemzeweg

Jan Leul | 18-03-19 | 17:50 | 2

ik Krijg ook zo een warm gevoel van deze cultuur boost

Jacktheflipper | 18-03-19 | 17:58

eerwraak, was hij lid van en motorbende, of 1 of andere criminele bende...
.
Eerwraak komt voor in Afghanistan, Egypte, Irak, Iran, Israël, Jordanië, Pakistan, India, Syrië, Tsjetsjenië, Turkije, Italië, Georgië en Saoedisch Schiereiland. In Noord-Afrika bestaat weliswaar dezelfde gedachtegang, maar wordt de schuldige (zie verder) in het algemeen niet gedood. In Europa komt eerwraak met name voor in Zuid-Italië en de Kaukasus, en onder migrantengemeenschappen uit de desbetreffende regio's.
.
nl.wikipedia.org/wiki/Eerwraak

Rene046 | 18-03-19 | 18:57

Wow, 500 meldingen per jaar in 2014. Zal nu wel 1000 zijn.

Mammeloe | 18-03-19 | 18:21

De Turkse BBC? BBErdogan?

DJDen010 | 18-03-19 | 17:50 | 1

Is er al een nieuwe peiling?

Dutch_Holland | 18-03-19 | 17:50

Het mooie is dat wagonladingen van dit soort idioten inmiddels rondlopen en Den haag de mensen die ons moeten beschermen drie knikkers en een scheet betaalt. En als zij ook maar iets vervelends tegen een verdachte zeggen dat ze onmiddellijk vervolgd worden want cultuur.

Sargentini en je vuige helpers.... bedankt! Hongarije heeft gelijk... geen enkele vluchteling in ons land. Het zijn raddraaiers, rotzooi zoekers en werken willen ze niet.

RenHoek | 18-03-19 | 17:49 | 1

(de goede daargelaten dan hé)

RenHoek | 18-03-19 | 17:49

@Dr Johnson | 18-03-19 | 17:34
Net alsof het één het andere uitsluit.

Heiner | 18-03-19 | 17:48
-weggejorist-
rmstock | 18-03-19 | 17:48

hebben ze die idioot nou al te pakken ?, zou alle kelderboxen controleren.

newray | 18-03-19 | 17:48

Hij gebruikte drugs dus hij was geen echte moslim... Geen terreur en geen eerwraak. Afrekening in het eigen sociale milieu.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 17:48 | 1

Oh, dus dat vingertje omhoog betekent: "Er is maar 1 sociaal milieu, en dat is het eigen sociale milieu". Ik dacht al.

radiatorknopje | 18-03-19 | 17:52

Zijn geweldige palmares wat de NOS communiceert naar het buitenland:
- februari 2012: inbraak in vrachtwagen in Best;
- december 2013: poging tot doodslag. Hij schoot toen met een vuurwapen op een flat in Kanaleneiland;
- mei 2014: winkeldiefstal in Utrecht
- oktober 2014: gespuugd en gedreigd naar agent;
- november 2014: onder invloed van alcohol gereden;
- oktober 2015: ruit vernield in Utrecht en daarna cel op het politiebureau vernield;
- juli 2017: verkrachting. Hij moest zich hiervoor op 4 maart voor de rechter in Utrecht verantwoorden.
En nét uitgerekend vandaag moest deze gulle bijdrager aan de samenleving niet naar het werk. Het kostte wederom doden en gewonden.

Notenkraker | 18-03-19 | 17:48 | 2

Dan laat je wel zien wat een geweldig vaasje... sorry, land we zijn. Strakke regels, goede sociale voorzieningen voor criminelen, kansen zat.

EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 17:53

Tussen februari 2012 en december 2013 zit bijna twee jaar. Je moet niet gaan overdrijven.

Sans Comique | 18-03-19 | 18:09

Levenslang voor deze krankzinnige! Maar goed, familie blij, allah blij, DENK blij. Want de turkse eer is gered.

Vrijhetzelaar | 18-03-19 | 17:47 | 2

Ben heel benieuwd wat zijn advocaat nu weer voor pleidooi uit de tas gaat halen. Getroubleerde jeugd/gepest/stigmatiserend filmpje GeenStijl/overdreven media-aandacht/... Advocaten zijn mededaders!

De Almachtige | 18-03-19 | 17:51

@De Almachtige | 18-03-19 | 17:51: inderdaad, alle recht hier zal worden misbruikt door honden die er misbruik van maken zoals Tanis.

langzullenweleven | 18-03-19 | 18:01

Hoor net op Radio1 Dat hij door kennissen werd omschreven als vrome moslim, maar wel een strafblad van hier tot mekka heeft.

bqbq | 18-03-19 | 17:46 | 5

En zoop, snoof en alle geboden overtrad. Maar hij is toch zo’n goede zoon voor zijn moeder, die tevens de zus van zijn nicht is!

Glasgow Argus | 18-03-19 | 17:52

De gevangenis is een populaire plek om een vroom moslim te worden.

E-Burke | 18-03-19 | 17:54

Vrome moslims, dat zijn de ergste!

Dr_Johnson | 18-03-19 | 17:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Off-topic (of niet, weet het ook even niet meer)
De moordenaar van het 8 jarige meisje in het Maasstad ziekenhuis, achtergrondverhaaltje.
Vader komt op poli met moeder, oma en dochter. Er wordt besloten dat vader moet blijven, dus oma en dochter gaan weg om kleding te halen. Na enige tijd komt arts (?) bij vader, kind weg. Na zoektocht blijkt kind in kamer bij radiologie te liggen, met mes doodgestoken.
Vader blijkt dader, hoorde stemmen in hoofd en heeft eigen dochter gestoken.
Zo veel vragen: waarom loopt dit los rond in Nederland? Hij was notabene op de poli omdat hij stemmen hoorde en dit was al bekend.
Hoe zit dat met dat mes (of loopt iedereen tegenwoordig met messen rond?), blijkbaar had vader dit bij zich.
Waarom lieten moeder en oma een 8 jarig meisje met knettergekke vader achter?
Waarom is op de poli dit secreet niet veilig gesteld in verband met gevaarlijke situaties? Waarom heeft de dienstdoende arts hem niet preventief platgespoten met valium of iets dergelijks?
Mag van Joris vast niet schrijven wat ik hier van vind of op zou hebben gelost.

EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 17:46 | 9

Dat kind was voor vader een stukje vertrouwde omgeving dus dat had hem moeten kalmeren. Goed voor zijn geneesproces.

Sans Comique | 18-03-19 | 18:13

@EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 18:10: excuses

Sans Comique | 18-03-19 | 18:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Het is geen islamitische aanslag in de zin van dat er een wekenlange beraadslaging en planning, aangestuurd door IS headquarters aan vooraf ging.
Maar het is wel een radicale islamiet, die vanuit de islamitische cultuur (eerwraak) handelde, en het geen probleem vond om in plaats van de vrouw, ook nog 2 anderen te vermoorden, en er een flink aantal te verwonden.
In naam van islamitische eerwraak dus.
Dat maakt het voor mij gewoon een islamitische aanslag.

Nuchternederland | 18-03-19 | 17:46 | 6

Ze hadden zelfs een zogenaamde "expert" van de Universiteit van Leiden ingeschakeld om te zeggen dat een aanslag te voorbarig is en dat het eerder gezocht zou moeten worden in relationele sferen.

Dus 3 mensen uitmoorden en rond schieten op willekeurige mensen die niks daarmee te maken hebben is geen aanslag :/

swagmachine | 18-03-19 | 18:00
▼ 3 antwoorden verborgen

7 keer voor de rechter en hoogstwaarschijnlijk meer dan 5 keer veroordeeld....... en het loopt gewoon vrij rond...... hoeveel kansen heeft hij inmiddels gehad?

Dit kan alleen in Nederland......... !!

*headdesken gaat*

Fatwabuster | 18-03-19 | 17:45 | 2

En nog steeds zijn Nederlandse verblijfsstatus mogen houden!

Franker | 18-03-19 | 17:47

De open inrichting die Nederland heet.

EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 17:47

Die tuinkabouterconventie op dat bankje alleen al ..

MickeyGouda | 18-03-19 | 17:45

Mentaal beperkt, verwacht je toch niet bij die superieure religie.

ParanoidAndroid | 18-03-19 | 17:44 | 1

+1 (oh wacht, dat bestaat niet meer)

De Almachtige | 18-03-19 | 17:53

Laten we nog wat "echte Jihadisten" terughalen uit Syrië en Irak.

Heiner | 18-03-19 | 17:44 | 1

Dat wordt na een paar generaties waarschijnlijk hetzelfde, zo niet erger. Ik heb het tegenover me wonen. Krijg ondertussen begrip voor die assad.

bqbq | 18-03-19 | 17:53

Wordt er een keer iets gepleegd door een verwarde man, vallen ze over elkaar heen om te zeggen dat het een aanslag is.

Blasfemie | 18-03-19 | 17:43

Wat nou eerwraak? Die duikt vanavond gezellig weer op op een of ander verkiezingscongres.

kaasfondue | 18-03-19 | 17:43

Wat is er toch gebeurd met dit land? Het was vroeger een van de beste landen om te wonen en te werken. Er was, let op, ouderwets woord: gemeenschapszin. Sommige dingen deed je gewoon niet. Zoals elkaar naar het leven staan vanwege het geloof of zo.

Wij stonden klaar om elkaar te helpen. Er was eenheid in het land, ondanks de verzuiling. Je verstond elkaar. Ja, er was wel eens wat. Iets met Zigeuners of Molukkers, maar dat stelde -relatief- weinig voor en is op 1 incident na, uitgeblust.

Nu weet je niet eens wie de buren zijn. Uit welk land ze komen. Welke taal ze spreken. Je weet alleen dat ze jou niet moeten, omdat je varkensvlees eet, omdat je een andere geloof hebt of helemaal geen geloof, of omdat vrouwen hier dezelfde rechten hebben als mannen.

Wat een stom idee te denken dat het vanzelf goed gaat: mengen van christelijk en islam. Mengen van blanken en zwarten.

Alsof je schapen en wolven mengt.

Heppie-even-voor-mij | 18-03-19 | 17:43 | 3

Islam =Sekte= Verboden !

Kim-Jung-Un | 18-03-19 | 17:54

‘Wolven en schapen’ i.p.v. ‘schapen en wolven’

NasiGordon | 18-03-19 | 17:55

Hier zijn bulgaren de nieuwe hype. 2/3e van de geparkeerde auto's heeft een bulgaars kenteken.

bqbq | 18-03-19 | 17:55

En ook knap dat de NOS meldt dat alle partijen de campagne stil leggen en ze ook allemaal een mooi statement laten afleggen. Alleen de 2e grootste partij in de peilingen komt niet in beeld. Wel even zeggen dat de de campagne onderbreken maar vanavond met de partij samenkomen. Ik las toch een andere en mooie motivatie ergens van Forum.

Premier Trutte | 18-03-19 | 17:42

Het eerste waar je aan moet denken als er iemand met een migratieachtergrond mensen afknalt in een tram:

"Zijn de moskeeen wel beveiligd ????"

Dit land is helemaal en ernstig de weg kwijt !

jachtbitter | 18-03-19 | 17:41 | 5

Dat terreur op de wereld in 99% van de gevallen Islamitische terreur is laten we dan maar even voor wat het is. Het terroristische gedachtegoed mag zelfs onderwezen worden op de Islamitische scholen hier in NL. Stelletje naiefe linkse dwazen. Maar laat ik als blanke hetro man met baan mijn muil maar houden, voordat ik wordt weggezet als een rechtextremistische fasist o.i.d.

jachtbitter | 18-03-19 | 17:50
▼ 2 antwoorden verborgen

RTV Utrecht meldde vanochtend dat de vrouw 'Ik heb het niet gedaan' riep. De hele dag dacht ik eerwraak. Maar.... is het sexueel lastigvallen van een vrouw, haar verkrachten en uiteindelijk doden niet ook pure terreur? IS verkracht er ook maar op los; 'sexslavinnen' kennelijk hebben ze de Koran nooit gelezen. Ik vind het dus wèl een terreurdaad, een uit gewone rauwe haat. Daar is geen enkel excuus voor en hij kan gewoon aan Erdogan worden uitgeleverd.

Einde van de Domheid | 18-03-19 | 17:40 | 2

Nee hoor, dat doen we met Albanese politiecommissarismoordenaars ook niet.

Pelforth | 18-03-19 | 17:42

Terug dus met dat sisverbod, hiervoor was bewijs en (dus) niet moeilijk te vervolgen geweest!

Einde van de Domheid | 18-03-19 | 17:45

De Turkse BBC????

R0ckhound | 18-03-19 | 17:40 | 2

??? Wat is daar vreemd aan? Wel eens van CNNTürk gehoord ?

Zwizalletju | 18-03-19 | 17:50

Het zoveelste bewijs van het pulpniveau wat hier in het beloofde land is binnengehaald. Kabinetten moeten zich diep en diep schamen, de verraders. Vroeger kenden wij hier in Europa een passende straf voor misdrijven: levenslange verbanning. Hadden we 30 jaar geleden mee moeten beginnen. Had ons miljarden bespaard en veel ellende.

matrixbluepill | 18-03-19 | 17:40

Wat het ook is, terroristische daad of iets in de relationele sfeer, Rutte probeert de situatie alweer voor eigen gewin te gebruiken door de doortastende en verbindende staatsman uit te hangen. Dat is vreemd/morbide want de afgelopen jaren heeft hij alles gedaan om van dit land af te komen en aan Brussel over te dragen. En al die bange mensen krassen woensdag zijn naam maar weer aan. En vanavond Thierry Bidet waarschijnlijk nog even terloops bashen (oh die respectloze FvD). Rotterdam 2018 revisited.

SugarCandyMountain | 18-03-19 | 17:40 | 4

Er kan niet op rutte gestemd worden, wel op zijn partij. Verder waren de tweedekamerverkiezingen in 2017. Maar verder hebt u een punt.

NasiGordon | 18-03-19 | 17:51

Rutte heeft wéér zijn Turkije-momentje net voor de verkiezingen, precies als twee jaar geleden.

Deksmaat | 18-03-19 | 18:20
▼ 1 antwoord verborgen

Stop maar mensen. Dit is geen terroristische daad.. Zojuist bekend; één van de doden is zijn ex-vrouw. De 2 mannen die haar probeerden te redden zijn ook doodgemaakt.. daarna rondsxhieten in de tram 5 mensen verwond.. Wat een bangmakerij zeg. Gvd.. 6 uur thuis opgesloten geweest voor peanuts. Achterlijke eerwraak shit

staples | 18-03-19 | 17:39 | 6

"daarna rondsxhieten in de tram 5 mensen verwond."
Dat heeft toch meer mer terreur te maken dan met exvrouwgelazer?

drastic | 18-03-19 | 17:47

Blijft terreur. Terroriseren van je vrouw is terreur en wordt het helemaal als je naast haar, anderen daarbij neermaait.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 17:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat had die Timmermans trouwens nog te melden over de idioterie van Baudet? Iets in de NRC, of zo. En moet Turkije nu versneld bij de EU "want in een grote gezellige familie gebeurt zoiets niet? ".
Zeg het maar, deugenaars, ik luister ( maar stem woensdag wel FvD ).

Graaisnaaiert | 18-03-19 | 17:39

Wat ik eigenlijk wil weten is waarom iemand die in Turkije geboren is
-een crimineel verleden heeft dat hij een eigen server heeft bij de politie in Utrecht zo ongeveer
-gevochten heeft als jihadi in Tsjetsjenië
-opgepakt is voor banden met ISIS
-in 2013 veroordeeld is voor poging tot moord met een vuurwapen
-in 2017 een vrouw meerdere malen verkracht heeft

gewoon nog in Nederland vrij rond kan lopen? Mocht hij een Nederland paspoort hebben, waarom is dat niet al 2x afgenomen inzake jihad in het buitenland? Waarom loopt hij na zo een crimineel verleden nog zo rond?

Ook wil ik weten waarom na een schietpartij in Nieuw-Zeeland alles gedaan wordt om moskeeen te beveiligen maar onze overheid faalt in het beschermen van Nederlanders?

Stel je deze vraag maar aanstaande woensdag in het stembureau en stem de verantwoordelijke politici weg!

Moonwarrior | 18-03-19 | 17:38 | 2

Iedereen krijgt een tweede kans! En een derde, vierde... nou vooruit vijfde kans...

SterF... | 18-03-19 | 17:41

@SterF... | 18-03-19 | 17:41:
Volgens de berichtgeving van de NOS kunnen we zelfs spreken van een achtste kans , maar ach who's counting ?!

ghetto-is-back | 18-03-19 | 17:47

We kunnen natuurlijk lullen tot we een ons wegen, maar eerwraak is toch echt een cultureel ideologisch dingetje, ontstaan en gerepeteerd in samenlevingen doordrenkt met een zekere religie. Het knopje gaat vervolgens heel gemakkelijk om bij mensen die dan ook nog eens te dom zijn om te schijten, maar wel de motoriek hebben om een trekker over te halen.

Wat mij dus opvalt; deze man heeft ZO VAAK voor de rechter gestaan, voor van alles en nog wat. En niemand had door dat hij zo labiel is? Niemand had door dat deze man een gevaar voor de samenleving is?
En dan denken mensen dat ons justitieel apparaat om zal kunnen gaan met IS-gangers?

Dit gaat nog veel vaker gebeuren.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 17:38 | 2

Zo vaak al gezegd, de bezem moet hardhandig door het justitie-apparaat, al die softies per direct oneervol ontslag, d'r uit!

Abject | 18-03-19 | 17:49

@Abject | 18-03-19 | 17:49: Helemaal niet. Rechters moeten gewoon veel zwaardere straffen kunnen gaan opleggen. Ik ben ook voor lijfstraffen.

Shareholder II | 18-03-19 | 21:28

Toch wel knap hoe de NOS en de politici de woorden "islam", "moslim" en het gillen van 'Hakbar' en het schrijven van "Allah" weten te mijden.
Doet een beetje denken aan het taboe op het woord Kanker in de jaren '90. Toen sprak hooguit van de ziekte, of fluisterde men "K"

Premier Trutte | 18-03-19 | 17:38 | 2

Ik heb het niet gedaan ...

De Almachtige | 18-03-19 | 17:40

Ik weet niet op welke NOS kanaal jij zit, maar ze hebben ontzettend vaak herhaald dat de verdachte volgens een getuige "allah akbar" heeft geroepen

BabiBapang | 18-03-19 | 17:50

Men behandelt dit nog als terroristische daad zodat ze ruimere opsporingsbevoegdheden hebben. Dit terwijl alles lijkt te wijzen op eerwraak door een gestoorde gek.

Het komt Rutte en consorten natuurlijk wel goed uit om even spierballen te tonen zo vlak voor de verkiezingen, dus dat terroristisch motief komt nu wel even goed uit. Dit gaat nog een nare nasmaak krijgen.

LibertyCity | 18-03-19 | 17:37 | 2

De Turken werken wel vaker mee bij Rutte...

SterF... | 18-03-19 | 17:42

Best apart dat het Turkse persbureau Anadolu al familieleden van Tanis te spreken heeft gekregen, terwijl de gemiddelde allochtoon bij het zien van een Nederlandse camera moord en brand schreeuwt.

Captain Pervert | 18-03-19 | 17:37 | 2

De lange arm van Erdo is machtig hè.

Trumme | 18-03-19 | 17:48

heeft niets met de camera te maken, wel alles met de cameraman die er achter staat.

lovekila | 18-03-19 | 19:06

Toch wel raar eigenlijk dat de politieke debatten niet doorgaan. Als het nou iets feestelijks was, oke. Maar zo'n debat is toch gewoon seriues werk. Iedereen blijft toch gewoon doorwerken. Bovendien zou het dan eindelijk eens over een serieus onderwerp kunnen gaan i.p.v. die klimaat onzin.

watazooi | 18-03-19 | 17:37 | 2

Om lastige vragen te vermijden.

zwartzondersuiker | 18-03-19 | 17:41

En nu zo veel wijst naar eerwraak, kan het debat toch ook doorgaan? Voor een geblokkeerde snelweg, overval of plofkraak zeg je een debat toch ook niet af?

ikpislauwbier | 18-03-19 | 17:46

Ach kom op alsof er zoveel mensen proberen in te grijpen bij een gewapende afrekening. Zijn we nou echt zo gullible?

Gen. Maximus | 18-03-19 | 17:36 | 1

Dat dus! Als iemand beroofd wordt, zonder wapens, zonder geweld, bevriest elke omstander al van angst.

NasiGordon | 18-03-19 | 17:47

Een beetje terrorist in de zin van IS kiest een veel aansprekender doelwit in plaats van een tram in een nikszeggende wijk, buiten de spits, kiest geen handvuurwapen, probeert zoveel mogelijk mensen te doden enz. enz. Heeft niks met downplayen te maken maar zijn gewoon de feiten.

Capt. Iglo | 18-03-19 | 17:36

Hahahaha de NOS downplayed nu al met een terrorisme expert de term: Terroristische aanslag --> Eerwraak.

swagmachine | 18-03-19 | 17:36 | 2

Ja, hadden ze 6 uur eerder moeten doen.

Parsons | 18-03-19 | 17:47

Dat is het toch ook naar het zich laat aanzien. Vreselijk voor betrokkenen maar om daar nu het hele land voor stil te leggen. Gewoon vrij lopende gek zoals er zo veel zijn.

JanP999 | 18-03-19 | 17:53

Hoe kon hij nog gewoon rondlopen, na alles wat hij gedaan heeft.

gato | 18-03-19 | 17:36 | 3

Goeie vraag.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 17:38

Dat is de beste vraag die vandaag is gesteld!

De Almachtige | 18-03-19 | 17:42

Dat kan die advocaat van hem prima toelichten lijkt me.
Die mag zich wel kapot schamen lijkt me...
O nee, meneer oefent alleen zijn beroep uit.

Jojohan | 18-03-19 | 17:51
-weggejorist-
ForumVoorBaudet | 18-03-19 | 17:35

Als je simpelweg dit soort lui het land uit zou kieperen na een veroordeling had hij al 7x het land uit gekieperd kunnen worden. Hij is geboren in Turkije volgens de NOS, dus juridisch moet dat toch niet al te lastig zijn.

Gewinflipt | 18-03-19 | 17:35 | 1

Een terrorist schiet je gewoon door zijn kop of in zijn rug.

Shareholder II | 18-03-19 | 21:11

Ben ik vandaag nu echt de enige die dit vreselijk vind maar aan de andere kant heel raar. Een schietpartij in een tram is verschikkelijk (hou me ten goede) maar dat Rutte nu opeens wakker wordt 2 dagen voor de verkiezingen??? Probeert te laten zien hoe goed hij dit doet..... Ik weet het niet maar ik hoop dat mensen wel helder blijven denken en niet massaal op hem gaan stemmen.

Chickeloni | 18-03-19 | 17:34 | 8

@CalamityJane | 18-03-19 | 17:51: Jij spint anders ook lekker. De campagnes zijn stopgezet omdat het ongepast is nu campagne te voeren, niet omdat ze bang zijn. Rutte hoeft zich nu alleen maar als MP op te stellen, is niet zo heel moeilijk en wel noodzakelijk. Snap niet dat je dit moment aangrijpt om direct keihard campagne te gaan voeren.

SuqMadiq | 18-03-19 | 18:01

@SuqMadiq | 18-03-19 | 18:01: Waarom is het ongepast om nu campagne te voeren dan? Wanneer schietincidenten daar de rden voor zijn, dan zou je geen dag campagne mogen voeren. Erg geboeg, ook erg hypocriet om het nu opeens stop te zetten. Gezien de geloofwaardigheid van de politiek de laatste jaren, vermoed ik dat er een reden achter zit om hier nu voor te kiezen. Wellicht iets met in de kaart spelen oid?

lovekila | 18-03-19 | 19:01
▼ 5 antwoorden verborgen

"mentaal beperkt", het gevolg van een neef-nicht huwelijk (?), en dan volgepompt met Turkse eer en religie. Nog een wonder dat dat niet vaker fout gat.

Osdorpertje | 18-03-19 | 17:34 | 1

Gewoon arme onderklasse.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 17:36

"In gerechtelijke kringen is hij beter bekend als fietsendief, inbreker, mafkees die in 2013 op een flat schoot en meer recent: verdachte van een verkrachting. In 7 jaar stond hij zeven keer voor de rechter."

Wat ik bij een eerdere draad al schreef: de tigste "verrijking" die die prachtige massa-immigratie uit een slecht compatibele cultuur en geloof heeft voortgebracht. Een echte "model citizen", deze Gokmen Tanis.

"Hoewel premier Rutte spreekt van een aanslag en VVD-burgemeester Van Zanen uit gaat van een terroristische daad, spreken bronnen en geruchten in 'allochtoon Utrecht' van een geweldsdaad in de relationele sfeer."

Lijkt mij toch ook het meest waarschijnlijk. En als zijn schoonzus of die ex-vriendin in die tram zat, dan lijkt dat wel zeker.

"hij is een verdachte van inbraak en verkrachting, niet van IS-deelname."

Daar moeten we dan maar voorlopig van uit gaan. Hoewel hij op die foto met zijn wijsvingertje vrolijk naar boven wijst (Allah), iets wat je al die IS ratten vroeger op foto's ook zag doen. Dus misschien geen IS-deelname, maar ik verdenk hem wel van grote sympathie voor IS.

Dr_Johnson | 18-03-19 | 17:34 | 3

Die jongens zijn vaak heel opportunistisch. De ene dag moslim, de volgende dag stoned naar de hoeren.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 17:46

Je kan gerust stellen, dat dit de gemiddelde DENK stemmer is.

Pelforth | 18-03-19 | 17:50

We zijn nu gewoon officieel een failed state. De burger kan niet meer worden beschermd. Te gek voor worden.

jicama | 18-03-19 | 17:34 | 6

@SterF... | 18-03-19 | 17:44: wapenverlof voor schutters met vergunning. The only thing that can stop a bad guy with a gun is a good guy with a gun.

The2Amendment | 18-03-19 | 18:01

Ja hoor, noem jij dan eens een land wat geen failed state is en dat waren we dan al toen die andere Turk in het koetsiertje tekeer ging.

En onze eigen Tristan dan?? Had vergunningen en alles. Als er een gek door slaat vallen er doden. Laten we even niet ons hoofd verliezen in het terrorisme debat (ja, pun....

miko | 18-03-19 | 18:24

@Kuifje-in-de-EU | 18-03-19 | 17:46:
Eens.
Echter drop hele hordes frusto baardmannen tussen de Westerse liberale bevolking, tja, dan neemt de kans op Bagdadse toestanden sneller toe, dan dat deze oudtestamentische oelewappers er gewoon helemaal niet waren geweest.

chicago river | 18-03-19 | 18:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Wanneer dringt het nu eens door dat justitie ernstig tekort schiet in het juist uitzetten van straffen?
Mijn voorstel: anderhalve meter stevig touw, is herbruikbaar en hoeft niet schoongemaakt.
En voordat we gaan jorissen, de bedoeling is dat dit soort figuren in een turks bos aan een boom worden vastgebonden en achtergelaten. Niet opknopen of zo, dat zou gemeen zijn.

EEnzame SchizofrEEN | 18-03-19 | 17:33

Het wordt gedownplayed tot eerwraak.
eerwraak = terrorisme
Het politieke doel is de sharia

"Terrorisme (van het Latijnse terror, paniek) is het zonder wettige grond plegen van ernstig geweld, of ernstige dreiging daarmee, met een politiek doel. In de meeste opvattingen over wat terrorisme is, moet het om illegaal geweld gaan, doorgaans gekoppeld aan burgers als slachtoffers. "
nl.wikipedia.org/wiki/Terrorisme

2_amazing | 18-03-19 | 17:33

Hoe dan ook, het is een haatbaard, die handelt uit een ideologie gebaseerd op een ... enzovoorts.

Lood om oud ijzer | 18-03-19 | 17:32

Dat opgestoken vingertje is natuurlijk erg islamitisch, symbool voor een god ofwel tawheed

rode peper | 18-03-19 | 17:32

We hebben zulke lage verwachtingen van de gebruikelijke dadergroep dat we eerwraak al in "onze" maatschappij hebben ingecalculeerd met bijbehorende lage(re) straffen.

solcama | 18-03-19 | 17:31

Parool blijft reppen over 4 mannen met wapens.
Wat een dwazen daar.

RechtseKnakker | 18-03-19 | 17:31 | 1

Want u was erbij en weet het beter? Ze zullen wel bronnen hebben anders staat het er niet. Zo dom zijn ze daar denk ik niet.

elfenstein | 18-03-19 | 17:42

Begint GS nu ook alweer te downplayen? Verschillende getuigen beschrijven toch echt iets anders, ook waarin Allah Ackbar word geroepen. Daarnaast is een tram als locatie voor een liquidatie gewoon vreemd te noemen. Aanslag lijkt goed voorbereid te zijn, dus niks gevalletje eerwraak. Stuitend is trouwens ook dat gelijk alle Moskees in veel grote steden direct dicht gingen. Alsof er al rekening mee werd gehouden dat de dader een rechts-extremist was. Alleen al daarom geloof ik helemaal niets van wat er in allochtonen kringen word beweerd. Gewoon een terroristische aanslag op de vrije samenleving, waarin vrouwen inmiddels vogelvrij verklaard zijn. Eerwraak is gewoon een cultureel en religieus dingetje bij moslims, dus is deze aanslag gewoon een religieuze aanslag gepleegd door een religieuze islamiet.

Indoneesje | 18-03-19 | 17:31 | 5

Wellicht heeft hij d'r opgewacht? En jij denkt dat een doorgesnoven draaideurcrimineel rekening gaat houden met onschuldige burgers? Dat soort lui zijn sowieso wandelende tijdbommen die wat mij betreft allemaal het land uit gejorist mogen worden, maar een islamitische terreuraanslag is toch echt een hele andere categorie.

Parsons | 18-03-19 | 17:38

Hoeft geen liquidatie te zijn, misschien zat hij toevallig in dezelfde tram als zijn schoonzus en had hij uiteraard zijn pipa bij zich. Zijn "eergevoel" deed de rest.

Muxje | 18-03-19 | 17:39

1) getuigen zijn zo onbetrouwbaar als de pest
2) allah akbar zeggen ze net zo snel als wij godverdomme. Zowel bij het stoten van hun kleine teen tot het kapotschieten van hun eigen familie

Quantum Suicide | 18-03-19 | 17:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Hij heeft al geschoten met echt wapen in openbaar en iemand verkracht. In de afgelopen 7 jaar...

Waarom was hij vandaag dan niet nog opgesloten... ergens gaat het toch niet helemaal goed in de rechtstaat.

MeneerGuggenheimer | 18-03-19 | 17:31 | 3

Kans op herhaling werd gering geacht. En dat klopt, want hij heeft vandaag niemand verkracht.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 17:35

Het is veel belangrijker om gevaarlijke Blokkeerfriezen te vervolgen en straffen.

homieguerneville | 18-03-19 | 17:45
-weggejorist-
Halal gehaktbal | 18-03-19 | 17:31 | 1

RIp aan de slachtoffers.

Maargoed we blijven dus nog steeds ongestoord verder multikullen met multilullen.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 17:30

Het grote media framen is begonnen niks terroristisch gewoon een verwarde man die wat familie problemen had en misschien in combinatie met een verlaagde suikerspiegel tot deze afschuwelijke daad kwam.
We rekenen op internationaal medeleven.

likdoorn | 18-03-19 | 17:30 | 1

Pas wanneer Rutte in Brussel zit, zullen hier aanslagen 'terroristisch' genoemd kunnen worden. Niet eerder. Tot die tijd houdt Rutte Nederland "terrorismevrij". Staat leuk op zijn cv.

Deksmaat | 18-03-19 | 17:35

Het meest recente wat we van hem weten, is dat hij zich op 4 maart voor de rechter moest verantwoorden voor een verkrachtingszaak. Hoe die zaak is afgelopen is nog niet bekend, maar kennelijk was dit misdrijf niet ernstig genoeg om er preventief voor te worden vastgezet. Een rampzalige misvatting, zo blijkt vandaag.

Maar Gökmen is méér dan alleen een potentiële verkrachter. Hij is meermaals opgepakt vanwege zijn net iets té knusse omgang met de terroristen ISIS.

Kaskensj | 18-03-19 | 17:29 | 2

4 maart moest hij zich verantwoorden voor een verkrachting in 2017 !
Welke flikkert het gehele OM op straat en vervangt dat nu eindelijk eens door competente mensen. Wat een onkunde en foutieve prioriteiten...

Zorc | 18-03-19 | 17:34

@Zorc | 18-03-19 | 17:34:
De verantwoordelijke(n) voor deze blunder moeten met onmiddellijke ingang uit hun functie gezet worden. Verdacht worden van verkrachting is me nogal wat!

Ommezwaai | 18-03-19 | 17:46
-weggejorist-
Chickeloni | 18-03-19 | 17:29

Ik neem aan dat Sjoerd Sjoerdsma ook dit probeert richting Wilders en/of Baudet te spinnen.
Sjoerd kijkt niet zo nauw als hij er beter uit kant komen, zelfs niet als de lijken nog lauw zijn.
Want zo is Sjieke Sjoerd Sjoerdsma,

Dick Luyenlomp | 18-03-19 | 17:29

Het heeft bizar lang geduurd voordat het signalement gedeeld is door de overheid, terwijl dat gezien de omstandigheden toch heel snel bekend moet zijn geweest (in een tram, vele getuigen, camera’s), dit heeft de opsporing niet bevorderd.
We wachten ook nog altijd op signalement van de bijlmesman die Wilders wilde aanvallen bij het flyeren in Heerlen. Waarom houdt de overheid dit achter?

Superkwatta | 18-03-19 | 17:29 | 2

Was meteen bekend toen de camerabeelden van de tram bekeken waren maar er moest misschien wat tijd gewonnen worden??

likdoorn | 18-03-19 | 17:33

@likdoorn | 18-03-19 | 17:33:
Tijd winnen om hem een grotere voorsprong te geven? Op dit moment is hij nog altijd niet gepakt zover we weten.

Superkwatta | 18-03-19 | 17:36

Je wist het trouwens vanochtend al. Geen signalement. Dat is dus een moslim. Om 11 uur hadden ze de film van de tram al. Maar gewoon wachten totdat het niet meer anders kan. En dan blijken opeens de moskeeen beveiligd te moeten worden. Tegen wie? Wij moeten worden beveiligd. Tegen de islam en moslims.

The2Amendment | 18-03-19 | 17:29 | 4

Zo lang wachten met het openbaren van het signalement dat de dader alle kans krijgt om te vluchten. Het delen van het signalement verhoogt de opsporingskansen.

Superkwatta | 18-03-19 | 17:35

Die beveiliging is toch logisch? Er is nu 1 (één) concrete grote aanslag aan de andere kant van de wereld, dus de kans is zeer groot dat nu alle moskeeën over de hele wereld doelwit zijn van islamofoob geweld. Dat is inmiddels schering en inslag en lees je vrijwel wekelijks over in het nieuws. Toch?

DankeSchon | 18-03-19 | 17:38

Ik snap die moslimbeschermmodus, van vooral de NOS, ook niet...

SterF... | 18-03-19 | 17:46
▼ 1 antwoord verborgen

Trekt islam labiele personen aan, of veroorzaakt islam labiele personen? Beetje een kip of islam... euh ei, verhaal. Dat zeg ik, islam.

Kapitein Stijlvol | 18-03-19 | 17:28 | 4

Inteelt probleempje.

Jeroen65 | 18-03-19 | 17:32

Het antwoord is 'Ja'.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 17:42

Inteelt is een groot probleem onder moslims en dan opgevoed worden in een cultuur waar de islam heerst, doet de rest. Achterlijkheid die zichzelf in stand houdt en versterkt.
Deze barbarij moet je ver van ons continent houden.
Pas als die landen de islam afzweren, stoppen met inteelt en gemiddeld wat snuggerder worden, zal er iets ten goede kunnen veranderen, maar dat gaat dus niet snel gebeuren.

Superkwatta | 18-03-19 | 19:01
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb ook een hekel aan trampassagiers.. Maar om ze nou neer te schieten is een station te ver..

zeg maar jansen | 18-03-19 | 17:28 | 2

Treinen hebben een station. Trams hebben haltes.

GOEM | 18-03-19 | 17:32

Waar de islam is, is dood en vederf

Eddy67 | 18-03-19 | 17:27 | 2

Doe de islam geen tekort: er is ook nog eerwraak, incest, genitale verminking en tenietdoen van mensenrechten. En ze komen er met opgeheven handpalmen lekker ver mee.

Notenkraker | 18-03-19 | 17:31

@Notenkraker | 18-03-19 | 17:31:
Juist en dan ook nog geknuffeld worden door een deel van de Nederlandse bevolking, het is knap als het niet zo triestig was...

SterF... | 18-03-19 | 17:48

Ha, een verwarde moslim met op de foto een achtergrond van groen gras.

De vries, Henk. | 18-03-19 | 17:27

Allemaal paniekerige schapen en hysterische taferelen om niks. Enige angst die je eventueel zou moeten hebben is voor een terroristische aanslag met nucleaire bommen. En zelfs daarvan is de kans praktisch nihil. Alle andere soorten aanslagen behoren tot één van de miljoenen andere onwaarschijnlijke manieren waarop je het leven kunt laten.

Rationele Mocro | 18-03-19 | 17:27 | 6

Zonder al die religieus waanzinnigen is de kans nog kleiner. Voorkomen en proberen de nul te houden is beter dan uw volslagen makgemasseerde breinspinsels waarin je maar gewoon moet accepteren dat er zo af en toe eens iemand als een debiel met een gun om zich heen gaat maaien vanwege geloof. Dan maar geen geloof, sowieso beter voor de mens en zijn vooruitgang. Voordat we als planeet verenigd zijn als 1 unanieme mensheid en problemen als overbevolking en vervuiling aan kunnen pakken zal eerst de religie een totaal ondergeschikte, niet ter zake doende rol moeten krijgen. Tot die tijd: Keep shoot'n Boys. See what you'll get.

elfenstein | 18-03-19 | 17:40

@elfenstein | 18-03-19 | 17:40: lees deze statement nogmaals "Voorkomen en proberen de nul te houden" en leg mij alsjeblieft uit hoe deze totale media paniekzaaiende zelfpijperij met overdreven superlatieven daaraan een bijdrage heeft geleverd? Ik heb namelijk geen enkel kritiek geuit op het VOORKOMEN van een aanslag. Maar NA het feit, heeft het geen enkele zin om angstig te zijn. Voor de rest van je rant ben ik het met je eens. Maar we zijn in een turning point wat betreft wetenschap. Alles gaat met explosieve vaart vooruit deze eeuw. Dit betekent dat religie een steeds minder belangrijke rol gaat spelen. Ik geef het 100 jaar voor christenen, 200 voor moslims.

Rationele Mocro | 18-03-19 | 17:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit soort onderklasse komt te makkelijk Nederland binnen. Kost een hoop geld en je hebt er niks an.

Rest In Privacy | 18-03-19 | 17:27 | 3

Krijg ze maar weer eens weg hier.. Een complete industrie is om dit soort gasten heen gebouwd. Als we ze eruit willen kicken, komen de linkse drampeuters in opstand.

Ommezwaai | 18-03-19 | 17:41

@ kuifje
Dat klopt als een bus.

Superkwatta | 18-03-19 | 18:55

@Ommezwaai | 18-03-19 | 17:41: Je krijgt ze er niet meer uitgekickt, dan hebben we geheid een burgeroorlog aan onze pantalon hangen.

Agent 421 | 18-03-19 | 20:28

Eerwraak en de overige slachtoffers dan? Ik neem aan dat hij niet met een kanon heeft geschoten.

Dutch_Holland | 18-03-19 | 17:27

Taakstraf en een stage. Dat is het enige dat helpt.

Deksmaat | 18-03-19 | 17:27 | 1

Door de berichtgeving in de media is hij al genoeg gestraft.

Muissolini | 18-03-19 | 17:28
-weggejorist-
jale | 18-03-19 | 17:26
-weggejorist-
The2Amendment | 18-03-19 | 17:26

Wat een josti familie zeg. Een school garnalen heeft nog een hoger iq

WayneGretzky*99* | 18-03-19 | 17:26 | 2

Hey, pas op he! Garnalen zijn hele slimme beesten. Als groep wellicht snuggerder dan jij en ik bij elkaar. Dit zijn Tukkies, Turkse tokkies. Totale inteelt, kijk nog maar eens goed naar dat GS tv filmpje. MInstens 3 generaties vader-dochter toestanden.

elfenstein | 18-03-19 | 17:30

Verspreid - T

Superkwatta | 18-03-19 | 17:26
-weggejorist-
Notenkraker | 18-03-19 | 17:25

Niet alleen die te hulp wilden komen... Er zit ook een meisje van 10 bij dat nu voor haar leven vecht. Jullie horen er nog wel over t.z.t.

Angélica de Sancé | 18-03-19 | 17:24 | 16

Er wordt gezegd dat het niet zeker is dat het om terreur ging maar dat is een gemene leugen. De details zullen zeker nog wel ooit bekend worden gemaakt. Een daarvan is dat de dader bewust en gericht op blonde vrouwen schoot. Zijn wapen haperde soms ook nog.

Angélica de Sancé | 18-03-19 | 19:58

@Parsons | 18-03-19 | 17:34: Reageer NOOIT meer op iets wat ik schrijf. Ongelooflijke eikel die je bent.

Angélica de Sancé | 18-03-19 | 20:59

@CalamityJane | 18-03-19 | 17:38: Nee dat is niet haar naam maar die zal ik hier niet noemen. Hij schoot dwars door een tas en een jonge vrouw. Geen enkele genade, een echte terrorist die wilde moorden.

Angélica de Sancé | 18-03-19 | 21:13
▼ 13 antwoorden verborgen

Heeft erdohan al een reactie gegeven. Oh gevalletje eerwraak met wat collateral damage. Zijn de moskeeën weer open, moeten er nog moslimvrouwtjes gerust gesteld worden, heeft Halsema al excuses gemaakt aan de vijfde colonne.

Painauchocolat | 18-03-19 | 17:24 | 2

Dat sneue gekruip voor de moslims begint echt pathetische vormen aan te nemen. Je vraagt je af hoe Nederlanders ooit zoveel zelfhaat hebben kunnen ontwikkelen, het verbaast me nog iedere dag.

Superkwatta | 18-03-19 | 19:43

@Superkwatta | 18-03-19 | 19:43: De overheid is als de dood voor het moslimgespuis. Ze zijn inmiddels al op volle oorlogssterkte aanwezig in ons landje. En mocht de pleuris uitbreken, dan kan de politie of ons leger vrij weinig uitrichten ben ik bang.