achtergrond

Geenstijl

Theo Hiddema: 'Utrecht doet denken aan Fortuyn'

'Oei oei wat is het erg'. Kamerlid Forum voor Democratie redeneert de gebeurtenissen van vandaag richting de verkiezingsstrijd van zijn partij.

Gewaagde stellingname van de heer Hiddema tijdens de (niet afgelaste) campagnebijeenkomst van FvD in het Kurhaus in Den Haag. De advocaat maakt zich boos over hoe "ze die gebeurtenis in Kanaleneiland" het FvD willen "aanwrijven" en u mag zelf oordelen hoe kies of onkies u deze retoriek vindt. Partijleider Baudet gooide het even daarvoor op een meer empathisch-poëtische toer, zoals we van hem gewend zijn. Hij spreekt niet over een aanslag maar praat/bazelt (wederom: kies/onkies zelf maar) over hoe eerwraak "een totaal andere beleving van intimiteit dan het traditioneel bij ons is", terwijl ook hij de definitieve motieven van de dader nog niet kent. Beelden na de breek. Na Rutte's overhaaste conclusie en Geert z'n gekke "waarheid"-vlucht naar voren, zitten wij aan het einde van deze dag mismoedig te hoofdschudden over hoe de pistoolschoten die drie doden en vijf gewonden veroorzaakt hebben, nagalmen als de startschoten van een opportunistisch electoraal eindsprintje.

AD heeft slachtoffer verkrachting Gökmen gesproken:

"Ze kenden elkaar al acht jaar. Van een liefdesrelatie wil Angelique niet spreken. Wel van seks en gezamenlijk cokegebruik. Angelique beschrijft dat ze regelmatig samen coke gebruikten. Ze was op de hoogte van Gökmens strafblad. Volgens haar schond hij op een gegeven moment voorwaarden voor z'n voorlopige vrijlating. Tanis werd opgepakt, maar 1 maart weer vrijgelaten. Ze zegt dat ze de politie ‘zo vaak’ heeft gewaarschuwd hoe gek Gökmen kan zijn. ,,Hadden ze maar naar mij geluisterd*.”
*Slachtoffers: Roos Verschuur (19) uit Vianen, een vader twee uit Utrecht, en een jonge vrouw uit de wijk Oog in Al.
Update 23u30: Derde aanhouding in Utrecht.

Alle GS-berichtgeving over Utrecht vandaag:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.