achtergrond

Geenstijl

Lovende woorden over personen die niet per se heel sympathiek zijn - Frans Timmermans

Deel 1. Frans Timmermans.

Frans Timmermans, een enorme koning. Het is dat we in Nederland al een koning hebben, Willem-Alexander, dus dan moet Frans Timmermans maar gewoon koning van Europa worden. Waarom? Te beginnen met de fabelachtige talenknobbel van Frans Timmermans. Hij spreekt heel veel talen vloeiend en dat is hartstikke knap. Frans spreekt Nederlands, Frans, Duits, Engels, Limburgs, Italiaans, Russisch, de taal van de liefde en de taal van het volk. Dus als Frans Timmermans in Frankrijk op een terras zit doet hij niet zoals veel andere Nederlandse tokkies 'euh yes oui deuks koffie siel voes plet dank u', maar dat doet hij gewoon met respect naar het bedienend personeel, in hun moerstaal. Niet voor niets is Frans door zijn ouders 'Frans' genoemd. Toen Frans Timmermans werd gevraagd naar zijn Pools verontschuldigde hij zich, hij spreekt immers geen Pools, maar door zich te verontschuldigen toonde hij aan een uitermate nederig figuur te zijn. Hij sprak zijn dankbaarheid uit voor de Poolse soldaten die hebben meegeholpen aan de bevrijding. Met een persoonlijke noot over zijn vader wist Frans Timmermans vele harten te veroveren.

Frans Timmermans werd geboren in Maastricht, maar toen zijn vader zei: "Kom Frans, vanwege mijn werk moeten we verhuizen", hoorde je Frans niet klagen. Veel kinderen zouden jammeren over weer een verhuizing, een nieuwe omgeving en het gemis van hun vriendjes. Zo niet Frans. Hij accepteerde de beslissing van zijn vader en besloot er het beste van te maken. Hij groeide derhalve op in Brussel en Rome en besloot later de Italiaanse taal tot zich te nemen, zodat hij met Italianen kon communiceren. Toen Frans was teruggekeerd in Limburg, om precies te zijn in Heerlen, maakte hij zijn middelbare school af. Enorm knap. Vervolgens studeerde hij Franse letterkunde en later ook Europees recht. Hij wist zijn diploma's te behalen, waarvoor complimenten.

Tussendoor was Frans Timmermans niet te beroerd om zijn militaire dienstplicht te vervullen. Vergelijk dat maar eens met die Koreaanse voetballers van tegenwoordig, die er alles aan doen hun dienstplicht te ontlopen. Of vraag maar eens aan je tienerzoon om de afwasmachine in te ruimen. Gedoe! Nee, dan Frans. Hij stelde zijn lichaam in dienst van het Koninkrijk der Nederlanden door Russisch te leren en op te treden als tolk. Over het lichaam van Frans Timmermans gesproken, hij is zich verschrikkelijk bewust van zijn kwaliteiten alsook zijn onvolkomenheden. Soms eet Frans Timmermans wat te veel, maar daarna is hij een kei in afvallen. Het ene moment denken mensen: poeh die Frans Timmermans is best wel een beetje dik. Maar dan zet hij gewoon zijn schouders eronder en momenteel ziet hij er gewoon weer goed uit. Wat veel mensen niet lukt, lukt Frans Timmermans wel. Dan eet hij gewoon weer een tijdje gezond, broccoli enzo, en dan ziet hij er meteen weer een stuk fitter uit. Ook gaat hij soms met de fiets, in plaats van met de auto. Maar hangt hij het aan de grote klok? Schept hij erover op? Neen. En zeg nou zelf: hij is ook best wel knap. Zet tien lelijke meneren in een ruimte en Frans Timmermans is heus niet de allerlelijkste. Hij heeft een soort natuurlijk charisma. Sommige mensen hebben dat nou eenmaal.

Frans Timmermans staat bekend om zijn modieuze brillen. Zelfs Arno Kantelberg, die er een verdienmodel van heeft gemaakt mensen af te zeiken dan wel te complimenteren met kleding- en accessoirekeuze, vindt dat Frans Timmermans een uitstekend montuur heeft gekozen om de vormen van zijn gezicht te accentueren. Ook schrijft Kantelberg dat Timmermans best een mooie baard heeft en dat kunnen we natuurlijk alleen maar beamen. Aan de andere kant: ook als Frans Timmermans een keertje geen baard heeft, ziet hij er best prima uit. Gewoon een leuke man om te zien. Een soort van opa die heel aardig is voor zijn kleinkinderen, waarmee we niet willen impliceren dat Frans Timmermans eruit ziet als een opa. Voor zijn leeftijd is hij immers best vitaal.

Toen Frans Timmermans een emotionele toespraak gaf naar aanleiding van het drama rond MH-17, Frans Timmermans is iemand die heel knap en goed de gevoelens van het volk onder woorden kan brengen, oogste hij wereldwijd lof. Nadat bleek dat hij zich onzorgvuldig had uitgelaten over het bergen van de lichamen ging Timmermans, zoals het hoort, door het stof. Dat deed hij middels een brief aan de Tweede Kamer. Frans Timmermans is namelijk niet alleen vocaal heel erg sterk, ook op schrift staat hij zijn mannetje. Kom daar nog maar eens om, in deze tijden van polarisatie en Europees wantrouwen.

Europa, alwaar Frans Timmermans optreedt als rechterhand van Jean-Claude Juncker, die altijd heel erg veel drinkt. Dan zegt Frans weer tegen zijn baas: "Kom nou Jean-Claude, drink nou niet zo veel." Niet om te drammen, maar gewoon, goedbedoeld advies. Dan luistert Jean-Claude natuurlijk niet, maar Frans heeft het in ieder geval geprobeerd. Het zijn ingewikkelde tijden, zo ook voor Frans, want het Verenigd Koninkrijk stapt uit de Europese Unie en in Nederland winnen eurosceptische figuren als Thierry Baudet terrein. Dan kan Frans Timmermans lekker thuis met zijn vrouw en een bak sla (hij eet namelijk gezond) op de bank gaan zitten, de boel de boel en laat anderen maar de kastanjes uit het vuur halen, maar dat doet hij dus niet. Frans Timmermans gaat de confrontatie niet uit de weg en hij heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. "The only thing worse than losing is quitting", zou Frans in meerdere talen gezegd kunnen hebben.

Dat Frans Timmermans alom geliefd is blijkt wel uit de vele onderscheidingen die hij heeft mogen ontvangen. En dan hebben we het dus niet alleen over Nederlandse onderscheidingen, zoals Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar ook buitenlandse onderscheidingen. Zoals de Bulgaarse Gouden Palm, een Grootkruis van Litouwen, een Grootkruis van Chili, Ridder in de Orde van Malta en vele andere onderscheidingen. Al met al is Frans Timmermans gewoon best een prima kerel.

En over wie moeten we volgende week heel erg lovend zijn???

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Wilders drukt aangifte tegen Timmerfrans door

'Wilders verzoekt het Openbaar Ministerie om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar Timmermans'

@Mosterd | 22-04-24 | 17:54 | 447 reacties

Gloryhunter Frans Timmermans melkt Europapa nu echt helemaal uit voor de haatclicks

"Op beats zo hard en zo snel dat het menselijk lichaam de grootste moeite moest doen om het bij te houden."

@Mosterd | 07-03-24 | 13:30 | 266 reacties

Frans Timmermans is de dertiende imam van Mohammed

Frans heeft niet een splinter, niet een balk, maar de complete ruwbouw van de Essalammoskee in z'n oog

@Mosterd | 15-02-24 | 19:29 | 432 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.