Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

CBS: 'Alles duurder en niks goedkoper'

Nou ja. Behalve de hondenbelasting dan

Woef

Alles werd duurder, omdat alles meer geld kost. Brood. Melk. Koffie. Paprika's. Spruitjes. Bananen. Koekjes. Bier, wijn en een sapje. Vleeswaren, kaas en ketchup. Een toastje, iets voor d'r op. Chocolade, kauwgum en mandarijntjes. Maar ook dingen die je niet op kunt eten, zoals schoonmaakmiddelen en keukenpapier, werden duurder. Tabak ook. En dingen die je niet vast kunt houden, zoals elektriciteit, gas, motorrijtuigenbelasting en gemeentelijke afvalstoffenheffingen. Zelfs de belasting op leidingwater ging omhoog. Sinds 2013 werden de dingen niet zoveel duurder als in januari van 2019, zeggen de Consumptie Belasting Staalkaartinkleurders van het CBS. Maar niet alles komt door belastingen. Het komt ook gewoon omdat mensen die dingen verkopen, die dingen duurder hebben gemaakt. Omdat zij zelf ook dingen moeten kopen waar hogere belasting op betaald moet worden. Ja, het leven wordt steeds duurder, zuchten we dan maar eens, voordat we naar de bakker lopen. Want we zullen toch brood moeten halen. Gelukkig kan de hond goedkoper op de stoep schijten. Dat dan weer wel.

Oh en vliegen wordt ook goedkoper - LOL

Social

Reaguursels

Inloggen

Kop en kont ca 40 euro netto p/m erbij, als ik mijn loonstrook mag geloven t.o.v 2018 (cao verhoging per 1-1-2019 niet meegerekend). Elke week boodschappen doen bij lidl/aldi (wekelijks gemiddeld dezelfde produkten in mandje). vorig jaar ca. € 80/week (1,5 persoons huishouden). Sinds januari voor veelal dezelfde boodschappen € 100/week kwijt... weg voordeel, praat ik alleen nog maar over de boodschappen.... De afrekening met robot, prutte en vaasje op 20 maart is aanstaande!!!

Slinkse Klerk | 13-02-19 | 23:59

Belastingen kunnen altijd maar 1 kant op: omhoog.
Jaar na jaar meer Belasting betalen.

Het volk betaalt gewoon. Nederlanders pikken alles.

Soms heb ik geen enkel medelijden met ons volk. We doen niks terug. Wij laten ons piepelen, bestelen, afslachten door die Haagse bende.

Alleen als je manieren hebt gevonden om terug te stelen, kan je financieel overleven.

Brave burgers zijn bang van de Overheid in Nederland. In een normaal land is de Overheid bang van de burger.

Heppie-even-voor-mij | 13-02-19 | 21:01

Over de benzineprijs hebben we btw volgens mij ook niet te klagen. En dat is de prijsbepalers geraden ook. Iedere verhoging in deze zet de markt onder spanning. Wat dan wel weer goed is voor het klimaat want zonder spanning geen elektrische vooruitgang.

D-Fens_1963 | 13-02-19 | 18:00

He, he, dat wisten we toch allang?
Dat je er op vooruit gaat qua netto maandsalaris zoals de regering heeft beloofd, wil nog niet zeggen dat je netto besteedbaar inkomen stijgt?
Iedereen snapt toch dat als de regering met haar ene hand wat geeft, met haar andere hand meer terugpakt dan ze heeft weggegeven?
Dat is al decennia zo.
Ooit iemand het kwartje van Kok ooit teruggezien?
De € 1.000,- van de VVD ooit gezien?

Albert5000 | 13-02-19 | 16:38 | 1

Die verhoging van de BTW naar 21% vanwege "de crisis", is die al weer teruggedraaid?

EefjeWentelteefje | 13-02-19 | 17:11

Geen nieuws, dit wist iedereen al. Alsof politiek de waarheid verteld.

PijlVader | 13-02-19 | 16:20

Al dat gejank over geld, jullie lijken wel een stelletje VVD'ers.

Schadenfreude | 13-02-19 | 15:48 | 1

jajaja , enige verschil is dat een VVD er alleen naar zichzelf kijkt en hier een paar mensen tussen zitten die het geheel zien .. en dan kom je wel tot de conclusie dat het zo niet verder kan . kijk naar het zogenomede tuig de gele hesjes .. enkel op zaterdag want van oorsprong waren het de werkende die de straat op gingen en uiteraard lopen er minder frisse figuren tussen . De essentie is dat de werkende klasse uit het bedrijfsleven nu in opstand komt en het logische gevolg is dat de overheid hier hard op reageert . Zon opstand kunnen ze niet gebruiken . dat werkt keihard door mocht er iemand zijn die zegt we gaan maar eens geen belasting betalen en storten alles op een derde rekening . vind het een out of the box idee . man man . deze circuleert op internet . kon wel eens een rage gaan worden . protestyellowjacket.com

Baron de laclou | 13-02-19 | 16:26
-weggejorist-
yurgen9999 | 13-02-19 | 14:51 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Mij maakt het niet uit. Ik heb mijn tarieven met 10% verhoogd.

Nummer 14 speciaal | 13-02-19 | 14:13 | 3

u kunt naar mijn klandizie fluiten.

hertogvanzottegem | 13-02-19 | 14:16

Dus de gratis wip bij jou is 10%duurder?

Analia von Solmsch | 13-02-19 | 14:49

gelijk heb je en feitelijk wil de regering ook dat je dat doet zodat de roep om meer salaris dus hogere belastingopbrengsten volgen en de inflatie volgt. schrijf de volgende maar op de koelkast thuis : de belastingdruk wordt binnen een jaar verhoogd bij de bedrijven , op wat voor manier dan ook .

Baron de laclou | 13-02-19 | 16:20

ChatBot | 13-02-19 | 11:41
"Dit land is niet meer te financieren." Enige juiste conclusie, dat wil zeggen als je de linkse hobbies en het mileu in aanmerking neemt. Wanneer je alle onzin wegstript dan zouden we het nog wat langer kunnen volhouden. Het is vooral de uitdijende overheid en de bedrijfjes in de semi-overheid die dit land op kosten jagen.

In de afgelopen 10 jaar zijn er tal van zaken op de burger afgekomen als: de EU, de immigratie en vluchtelingenproblematiek, toenamend links activisme (zwarte piet, genderzaken, diversiteit etc.), de klimaatproblematiek en de vele uitvloeisels daarvan als: de vervanging van gas door electriciteit, de hogere kosten van electriciteit, de warmtepomp plus bijbehorende isolatie van huizen en onlangs ook nog de hogere lokale belastingen en de verminderde dekkingsgraad van de pensioenen. Op tal van deze zaken heeft de burger weinig tot geen invloed kunnen hebben. De radicaliteit van bijvoorbeeld de milieupolitiek en de manier waarop deze items op de politieke agenda worden gezet, geeft de burger het idee dat er "hogere machten" aan het werk zijn en dat deze zaken door "de elite" worden bepaald op bijvoorbeeld de jaarlijkse Bilderberg conferenties.

De elite is de combinatie van CEO's/eigenaren van grote bedrijven en de leden van Europese koningshuizen. Tussen de elite en het gewone volk staat de klasse van ambtenaren, mensen die een ambtseed hebben afgelegd en dus trouw zijn aan de grondwet en het staatshoofd (de koning). Wat we zien in de praktijk is, dat de ambtenaren in toenemende mate activitisch worden, bijvoorbeeld Carry Roozemond van de Landelijke Vereniging van Leerplichtambtenaren, die stelt dat het ok is als kinderen spijbelen om aandacht te krijgen voor het klimaat. In een recent interview van de VK wordt dat beeld van de sociaal betrokken en activistische ambtenaar bevestigd: www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Zo zagen we onlangs nog dat de "liberale" VVD-fractie in de 2e kamer volledig bestaat uit ambtenaren waarvan het merendeel nog nooit een bedrijf van binnen heeft gezien. Die fractie stemde voor adoptie van het kinderpardon omdat het CDA dreigde om het kabinet te laten vallen. Dit soort zaken ondermijnen de democratie omdat een fractie die bestaat uit ambtenaren hun baan voor hun overtuiging lijken te stellen. En vermoedelijk is het bij de andere partijen niet anders.

Ook zijn het de ambtenaren die koste wat kost blijven stemmen op het kartel, om dat zij geloven in de door henzelf geproduceerde staatspropaganda en ook omdat partijen als de PVV en FvD worden gezien als de vijand omdat die groei van de staat willen stoppen en de staatsideologie verwerpen.

Het zijn de ambtenaren die zich door hun beschermde arbeidspositie en hun inflatiegecompenseerde ABP pensioenen en niet te vergeten de ambtenareneed, deel voelen van de "lakeienklasse", de grote groep van burgemeesters en ambtenaren in het binnenlandsbestuur, die verantwoording aflegt aan de elite, het nieuwe en oude groot-kapitaal. Het minder bedeelde volk leeft "ver weg" in de goedkopere wijken van een grote stad of in verwaarloosde dorpjes op het platteland.

De ambtenaar is niet langer een dienaar van het volk, maar een dienaar van de eigen klasse. Het is de staat die niet meer in staat is de eigen groei te beteugelen en hoofdzakelijk bezig lijkt met het bestrijden van de maatschappelijke gevolgen van het eigen falen. Falen in de misdaadbestrijding en handhaving door het wegduiken voor verantwoordelijkheden en angst om buiten de eigen klasse te worden gestoten vanwege politieke incorrectheid. Falen ook in de megalomane ICT projecten. Alle schade wordt afgewend op de burgers en er is geen enkele consequentie voor de betrokken ambtenaren en bedrijven. Ook ontbreekt inmiddels alle schaamte en verontwaardiging hierover, men is het kennelijk gewoon geraakt. De kwaliteit van de dienstverlening neemt af en de kosten nemen toe.

Het staatsactivisme van de ambtenaren heeft inmiddels ook een thuis gevonden in de politiek en maakt, ondersteund door de staatsmedia, broodnodige discussies op elk gebied onmogelijk. Een kind kan zien dat er een maximum moet worden gesteld aan het aantal inwonders in Nederland omdat de kwaliteit van leven achteruit gaat en het uiteindelijk allemaal niet meer te betalen is. Desondanks rust hierop een taboe omdat men vanuit het staatsactivisme geen paal en perk durft te stellen aan immigratie. De kwaliteit van het onderwijs is gedaald omdat moest worden gestuurd op gelijkheid van resultaat en de wetshandhaving is onmogelijk geworden vanwege de beschuldigingen van etnisch profileren, discriminatie, en excessief geweld. Ook wagen agenten en BOA's zich niet meer in probleemgebieden waar men veel risico loopt.

De menselijke maat is aan het verdwijnen, evenals het persoonlijke contact. De samenleving in nederland is gestandariseerd en saai, met dezelfde winkels in elke stad. Het landschap is ook niet echt inspirerend en het leven wordt in toenemende mate onbetaalbaar omdat de ambtenaren parasiteren op de private sector en de burgers die daarin werkzaam zijn.

ChatBot, je was door de comments weggevallen op 11:41 . Daarom even in het zicht geherpubliceerd.

kaasfondue | 13-02-19 | 13:33

De negatieve spiraal van het socialisme nu ook i.c.m. omvolking. Het verlies van rijkdom wordt momenteel nog gedeeltelijk gecompenseerd door technologische vooruitgang. Desalniettemin gaat het keihard bergafwaarts als je beseft dat er in een generatie of tien niet veel meer van het Hollandse Nederland over is.

Gibbon | 13-02-19 | 13:32 | 1

een generatie of 2, vrees ik

hertogvanzottegem | 13-02-19 | 14:21
-weggejorist-
Jan Onbewoond | 13-02-19 | 13:26

Alles gast omhoog, behalve wij zelf, gaan om laag

Jan Onbewoond | 13-02-19 | 13:23

Zoals ik twee maanden geleden op dit forum al voorspelde: Bij velen is het salaris van januari alweer bijna op, met nog meer dan een week te gaan tot het volgende salaris. En dan is dit ook nog de kortste maand van het jaar.
Over 5 weken zijn er verkiezingen. Misschien dat ^N en ^K nog een keer kunnen uitleggen waarom we op de VVD moeten stemmen.

Stormageddon | 13-02-19 | 13:21 | 1

Juist niet !!!!!
nooit meer VVD

geeratz8217 | 13-02-19 | 14:47

Op welke Politieke Partij kan ik stemmen die met de meeste verhogingen niet mee eens zijn er daar daadwerkelijk iets aan willen doen. Tering man, een Spaanse Peper bij de Albert Heijn kost nu 40 cent per stuk.
Biologische producten koop ik nu veel minder. (smaken over t algemeen lekkerder).
Hoeveel invloed hebben al die verhogingen te maken op de toestroom van vluchtelingen? Graag bronnen!

Hondt | 13-02-19 | 13:15

Belasting verhogen, lekker liberaal ook. Wie nog VVD stemt is echt niet goed bij zijn hoofd.

Bigi Bana Boy | 13-02-19 | 13:04 | 2

22 (gepeilde zetels) x 67.500 (geschatte kiesdeler). Bijna anderhalf miljoen 'volwassen' Nederlanders,die ook na Rutte III zeggen:gaat lekker zo. Zo'n land verkiest zijn bestaansrecht door de rot.

hertogvanzottegem | 13-02-19 | 14:26

Als je eigenaar bent van een coffeeshop wel ja, dan betaal je geen btw en je kunt opgeven aan de belasting wat je wil. Alleen de pintransacties zijn te controleren in dit geheel. BV Nederland, legaliseer en durf eindelijk de stap eens te maken wat onze grote kontkamaraden in de VS wel hebben gedaan. Dit zijn toch onze grote voorbeelden waarvoor we alles doen? Nou volgen die hap.

Xaffier | 13-02-19 | 17:11

Ik geef de schuld aan het fiatgeld.

ZoltarTheMagnificent | 13-02-19 | 12:46

Hondenbijslag en kinderbelasting! Maar het gaat de goede kant uit...

Kalekruin | 13-02-19 | 12:30

Dit VVD vaasje gaat al veel te lang te water,
tijd dat het barst...

Kanarie_Geil | 13-02-19 | 12:22

eeehm, hondenbelasting in den haag is duurder geworden. een euro of 6 meer.

rifraf | 13-02-19 | 12:10

Als er nou tegenover die daling van dogshit-belasting een belasting komt op het belijden van de islam, dan was het nog wel te pruimen.
Weet u nog wat ergernis nr. 1 was? Nog vóór aanslagen, bumperklevers, berovingen, verkrachtingen en ander geweld? Juist. Kan dat de overgeit schelen, joh.

Slogra | 13-02-19 | 12:08

Vroeger moest de rente op een spaarrekening tenminste uit de volgende componenten bestaan: inflatie + een vergoeding voor uitgestelde consumptie + een vergoeding voor het risico op insolventie. Waar je niemand in de berichtgeving rond de inflatiecijfers hoort is dat zonder rentevergoeding ook met een lage inflatie elk jaar weer een deel van de totale waarde van het Nederlandse spaargeld en pensioenvermogen verdampt.

jochum1980 | 13-02-19 | 12:07 | 3

Allemaal om de corruptie en het (ook morele) failliet van de financiële sector en de zwakke eurolanden mee te financieren. Bij een fatsoenlijke debet rente (de rente voor je spaargeld op de bank) dondert het hele financiële systeem in elkaar.

Vuurspuger | 13-02-19 | 12:42

Spijker, kop en raak Jochum ! Om het beeldend te maken, heb ik mijn zakjapanner even geraadpleegd. We hebben in Nederland € 1.600.000.000.000 aan pensioenvermogen opgebouwd. De 2,2% inflatie die CBS voorrekent, betekent dus (2,2% x 1.600mrd) = 35,2 miljard euro koopkrachtverlies op onze toekomstige pensioenen. 35,2 miljard is prijs die nederland in de vorm van inflatie (een verkapt soort sluipende belasting, opgelegd door de ECB die aan geen enkele democratische controle onderworpen is) aan het instandhouden van het Euro-gekkenhuis betaalt. Zoals Steve Keen (wie?) het zo treffend zei : "The Euro is a Suicide Pact"

CeesCloosd | 13-02-19 | 13:18

Drugs wordt steeds goedkoper.

VanBukkem | 13-02-19 | 12:03

Pff. Hoeveel vaker moet nog getoond worden dat we door de regering Rutte worden voorgelogen? Ik snap die VVD stemmers niet. Echt niet. Wie stemt er nou nog op de VVD en Pinokkio Rutte?

Mij bekruipt het beeld van een uitgemergelde en zwaar mishandelde echtgenote, met twee blauwe ogen en beurse plekken over het hele lijf en een gebroken arm in het gips, van een leugenachtige echtgenoot met een zwaar gokprobleem en meerdere geslachtsziekte van het vreemdgaan, en dan nog zegt: "ik wil niet scheiden en bij hem weg gaan, want hij is zo lief voor de kinderen en hij heeft me beloofd dat hij vanaf morgen zal veranderen en het echt eerlijk waar nooit meer zal doen.

Zucht.

gaffelbaard | 13-02-19 | 11:52 | 3

Ik kan overtuigde SP, PvdA, GL, CDA of mijn part D66 stemmers nog best begrijpen maar het is inderdaad onbegrijpelijk dat iemand met een greintje intellectuele integriteit (of liberale idealen) nog op een partij als de VVD kan stemmen. De lieden die ik ken zijn voornamelijk gewoontedieren zonder diepgaande politieke belangstelling, met een dociele instelling en vooral erg bezig zijn met hun sociale status (heb ik wel het juist merk kleding, auto en dat soort neuzelarij).

Joris Beltsin | 13-02-19 | 12:12

Ik was zo'n VVD stemmer. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zullen we maar zeggen. Maar maak je geen illusies: Uiteindelijk maakt het geen ene ruk uit wie er in de regering zit; alleen in de marge zal er wat verschil zitten in de aanwending van het van burgers gestolen geld.

Antigoog | 13-02-19 | 12:12

@Antigoog | 13-02-19 | 12:12:
En toch ... marginale verschillen, hoe klein ook, kunnen voor velen een wereld van verschil maken. En daar gaat het om.

gaffelbaard | 14-02-19 | 09:04

Nederland is erg duur geworden, veel te duur. De belastingverhoging voor de meest noodzakelijke levensbehoeften van 7 naar 9 procent is misbruikt om er een forse prijsverhogingen bovenop te plakken. Alsof de voedselbanken het nog niet druk genoeg hebben. Terwijl de koopkracht van de werkenden (vooral de hogere inkomens) door bepaalde belastingverlagingen nog wat gecompenseerd wordt is dat voor de laagste inkomens groepen niet (of nauwelijks) het geval. Rutte III, maakt het leven voor steeds meer gewone mensen onbetaalbaar, wij zullen het land onregeerbaar maken. Dit voorjaar, om te beginnen, tijdens de provinciale verkiezingen.

Vuurspuger | 13-02-19 | 11:49 | 2

De overheid hoopt op inflatie en rekent erop dat werkgevers massaal hun lonen en prijzen verhogen om zo meer belastinginkomsten binnen te harken zodat de schulden vanzelf wat lager lijken. Als de inflatie doorzet is het niet moeilijk om wat extra toelagen toe te werpen naar de groepen die het moeilijk hebben. Deze opzet lukt al jaren niet en het lijkt nu dat werkgevers voorzichtig mee gaan bewegen met de lonen (zij hebben immers via allerlei belangenclubjes en tafels een mooi aandeel van de klimaat business voorgespiegeld gekregen). Dat we ons internationaal zo uit de markt prijzen lijkt wat minder belangrijk maar die rekening komt echt nog wel. De eerstvolgende serieuze financiële crisis kan wat mij betreft niet snel genoeg komen om een eind te maken aan dit perverse beleid.

Joris Beltsin | 13-02-19 | 12:00

@Joris Beltsin | 13-02-19 | 12:00:

En bedrijven krijgen subsidie voor iedereen die rond het minumumloon verdient. Dus hebben geen reden om de lonen te verhogen. En dus komt de rekening weer extra hard aan bij de onderklasse. Maar er zal vast wel een partij zijn die over enkele jaren een compensatie zal voorstellen. Het zal wel de nodige ambtenaren kosten om te controleren of alles eerlijk gaat natuurlijk.

DMaN | 13-02-19 | 13:37

@Muxje | 13-02-19 | 11:17 | reageer

Als Nederlander kan ik zeggen dat het uitstekend met mij en mijn familie gaat. Maar ja, ik woon dan ook niet meer in Nederland of de EU.

Overigens is het zo dat het hier aan de andere kant van de wereld ook niet allemaal rozegeur en maneschijn is - maar daar zijn ze hier wel heel eerlijk en open over - geen valse illusies.

Leven is een kwestie van keuzes maken en afwegingen nemen - niet van hoop en bidden.

litebyte | 13-02-19 | 11:39

BTW verhoging is pervers. Iedereen betaalt dan hetzelfde aan belasting dus niet zoals bij inkomstenbelasting in schijven. Rijken betalen evenveel als armen. Dat zijn maatregelen in landen waar men anders geen belasting kan heffen. Met deze belastingverhoging geven Rutte cs aan dat ze maling hebben aan de onderkant van de 'samen'leving.

ecologiste | 13-02-19 | 11:37 | 5

Het is ook een belasting die mensen die niet in Nederland wonen betalen (toeristen), die zou je niet pakken met bijvoorbeeld loonbelasting. Op bedragen boven de 50 euro kunnen toeristen in principe wel hun BTW terug vragen, maar in vele gevallen doen ze dat niet.

De onderkant van de samenleving krijgt naar mijn mening echter al genoeg kadootjes, de overheid hoort er niet te zijn om je hele leven je broek op te houden. Nederland heeft de middenklasse compleet uitgebeend omwille van de zielige mensen die 'niets hebben'. De echt rijke mensen die pak je niet zo maar door de belastingen te verhogen, deze mensen hebben mobiliteit en als het ze hier niet zint om wat voor reden dan ook is een huisje net over de grens kopen voor hun ook niet zo'n probleem. De overheid weet dat donders goed en pakt daarom steeds de middenklasse

Terra | 13-02-19 | 11:53

Precies wat Muxje en Terra al zeggen. Die zogenaamde 'armen' krijgen al genoeg cadeautjes uitgedeeld. Die 'zielige bijstandsmoeder' vangt fluitend € 1800,= netto per maand, voor niks. Er zijn mensen die daar heel hard voor moeten werken.

EefjeWentelteefje | 13-02-19 | 18:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet alles wordt duurder.
Net een groente oorlog bezig met :welke supermarkt levert de goedkoopste groente.
Zelfs de komkommers worden goedkoper.
Wijn: Gall mag geen dolle wijndagen meer beginnen met 50% korting. Gebeurd nog steeds met andere naam. Nog steeds 2 voor de prijs van 1. En niet van te voren een prijsverhoging..... Zo kan je wel doorgaan. Alles waar meer van wordt geproduceerd terwijl de vraag afneemt hoort goedkoper te worden volgens de economische wetten van vraag en aanbod.... Nieuwe webshop aanbieders leveren veel goedkoper, zelfs soms 75% goedkoper dan de reguliere winkelverkoop... Eerlijk gezegd koop ik steeds betere producten voor nog minder geld als voordien.... Het enige wat je moet doen is een beetje opletten voor aanbiedingen... Als je niet zo slim bent betaal je echter altijd teveel...

dijkbewaker | 13-02-19 | 11:35 | 4

Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten is niet zo moeilijk. Ik heb een paar hobby's waaronder muziek luisteren..... Bij HOBO een tweedehands versterker met een verkoopprijs van 5.000 euro voor 999 euro meegepakt. 5 jaar geleden...
Engelse top luidspreker van RAF voor een habbekrats. (wellicht een reden waarom ze niet meer bestaan) Hengelsport: A&M levert (vliegvis) spullen die bij anderen 75 euro kosten voor 9,99 en goed. Met alle artikelen zitten ze zeker op 50% dan de rest...... zo kan ik eindeloos doorgaan..... Ik geloof niet dat ik ooit de gangbare winkelprijs betaalt heb. Sterker nog bepaalde producten zijn nu tweedehands meer waard als waar ik het ooit nieuw voor gekocht heb.... Zoals Super audio.... Het kost wat moeite maar het scheelt ontzettend veel geld.....

dijkbewaker | 13-02-19 | 12:01

@dijkbewaker | 13-02-19 | 12:01:
Je zou kunnen beargumenteren dat u de redelijke prijs heeft betaald en dat de rest genaaid wordt...

SterF... | 13-02-19 | 12:11

SterF... | 13-02-19 | 12:11
---
Sommige producten worden maar door een paar fabrieken in de wereld geproduceerd.... Dan komt er een label op van een bekend merk en wordt uiteindelijk de prijs daardoor vertienvoudigd...... Hetzelfde product zonder luxe sticker krijgt een "normale' opslag, lees verdubbeld...... Ander voorbeeld; Parfum met wel een luxe sticker en dure ingrediënten kosten bij een goedkope winkelketen een fractie dan bij anderen... Let wel op tussen alle parfums zijn dat er vaak maar 1 of 2 waarna je op fragantica.com de analyse en reviews kan zien.
Bepaalde ingrediënten die in de allerduurste parfums zitten of ingrediënten die je erg aanspreken kan je dan voor een relatieve habbekrats aanschaffen....
Overigens is ook wijn al een meer dan 40 jaar een hobby van mij. Dan zit er soms een enkele variant van een producent erbij die vele malen beter is dan het topsegment of in ieder geval kan wedijveren. Voor 7,50 smaak van een 75 euro fles..... Een kwestie van heel veel uitproberen. Wij drinken elke dag wijn op 1 maand na in een jaar.... en bestellen per fles... Dan weet je het wel.... Geld voor Franse, Spaanse, en Zuid Afrika waar wij het meeste van consumeren...
Wie slim inkoopt bespaart uiteindelijk duizenden euro's.

dijkbewaker | 13-02-19 | 14:25
▼ 1 antwoord verborgen

Iedereen wist het, iedereen zei het. Maar de politici zeiden van niet en dus werd dat door NOS als waarheid gepresenteerd.
En vandaag zijn deze cijfers bekend maar is de kans groot dat de NOS zal praten over hoe de KLM gesloopt wordt door de Fransen en ook de vissers trouwens.
Conclusie: gezond verstand wint het altijd van politici en de NOS.

Dirk III | 13-02-19 | 11:35

alles is algemene economie , iedereen die van de staat leeft ; ambtenaren , zieken zorg , studenten en kinderen // scholen , oudere zorg .. noem maar op . sommige betal en belasting maar dat doen ze feitelijk niet want ze storten terugaan hun werkgever .. die overheid . maar ze lopen wel mee in de aftrekposten riedel . een ambtenaar kostprijs is de netto betaling de rest van het bruto is schuiven naar potjes. lokale en provinciale .. JA die stijgen .. waarom ? omdat die ambtenaar dan netto goedkoper wordt voor Nederland BV want hij stort nog meer terug aan zijn werkgever . hetzij via de kassa (winkels) in het lage tarief hetzij via nuts facturen . je ziet ook dat die belastingen allemaal omhoog gaan . soort verkapte vorm van bezuinigen :)
Maar waarom allemaal dit? Enkel bedrijven en hun werknemers verdienen het geld in NL // rond de 600 Miljard oid . deze mensen financieren grofweg de hele BV Nederland. dat zijn de mensen waar het om draait en die protesteren niet want kunnen geen vrij daarvoor nemen . die mopperen en gaan verder . Maar als de uitgaven steeds hoger worden van Nederland BV dan moet dat wel opgehoest worden en de regering beseft dat ze niet alles bij de bedrijven kan weghalen want een neerwaartse spiraal heb je dan zo maar. Dus weer een excuse om het lokaal en provinciaal of via lage tarief BTW naar binnen te halen .
Haal je dus nog meer kansloze het land in en de bevolking vergrijst.. en MKB sluit winkels en industrie verkast door Jesse Klaver want bedrijven moeten boeten .. dan gaat het knellen he .
40% van de beroepsbevolkong werkt in de bedrijven .. maar ..... dat zegt niet ze zoveel want de hele bevolking moet vreten en zuipen .. hoeveel zijn het er dan ? .. nou let op en schrik niet .. van de 100 mensen van 0 tot 100 zijn er 14 die in het bedrijfsleven werken de rest is kind met kosten scholing , oud en zorgkosten , student ,bejaard , geen werk , kansloos of ambtenaar .
Deze 14 financieren alles .. alles ... denk daar even aan als u weer beslist om bij Albert Heijn te kopen die geen vennootschaps belasting betaald via heel veel holdings her en der ..
Nog een keer ?? 14 van de 100 mensen van 0 tot 100.
Als ik dan links hoor dat bedrijven mottuh betalen en Jeroen Pauw (NPO) zegt dat hij ook belasting betaald !! dan sla ik mijn kop stuk op mijn bureau. wat een domheid . En de kamer .. ik hink op 2 benen.. of ze weten of snappen bovenstaande echt niet of ze houden ons voor de gek .. dat laatste lijkt mij aannemelijk . de 2e kamer is een slechte B film die jarenlang doordraait .
Weet je wie het echt goed weet ? de minister van Algemene zaken .. he dat is Rutte ! vind de man zacht gezegd niet alles maar ik snap dat hij geen kant op kan .
Dit land is niet meer te financieren.
nog 1 keertje dan 14 van de 100
Algemene economie

Baron de laclou | 13-02-19 | 11:32 | 5

@ChatBot | 13-02-19 | 11:41: Inderdaad, compliment voor je commentaar, je slaat de spijker op z'n kop. Er is iets heel erg mis met dit land.

Motleycrew | 13-02-19 | 12:21

@gestoptmetroken | 13-02-19 | 11:53:
Met dit verschil dat de horigen en lijfeigenen in de Middeleeuwen regelmatig fors in opstand kwamen omdat ze het toen ook al spuugzat waren!

BaldEagle | 13-02-19 | 12:48

@BaldEagle | 13-02-19 | 12:48: Toen stopte men nog geen fluoride in het drinkwater en de tandpasta. Kijk maar eens wat dat doet. In Frankrijk zit het het niet in het drinkwater.

Meneer_de_uil_13 | 13-02-19 | 21:20
▼ 2 antwoorden verborgen

@Van Rossem:
"Sinds 2013 werden de dingen niet zoveel duurder dan in januari van 2019, zeggen de Consumptie Belasting Staalkaartinkleurders van het CBS."
dan = als, is hier geen overtreffende trap

Een paard | 13-02-19 | 11:30 | 1

Knapperd.

Rest In Privacy | 13-02-19 | 14:23

Alles wordt duurder.
En we krijgen daar het volgende voor terug:
Minder politiebureaus;
Minder politie, dus minder handhaving;
Sluiting van ziekenhuizen;
Minder leraren;
Minder thuiszorg;
Minder huisartsen;
Geen gas meer;
Minder autonomie als natie;
De sloop van onze visserij;
Meer uitvreters / klaplopers / criminelen / profiteurs / tafelschuimers uit obscure landen;
Meer moslims, steeds maar meer;
Meer halal-meuk;
Meer kopvodden;
Meer geweld tegen homo's;
Meer geweld tegen bejaarden;
Nog meer D66-vrouwtjes als rechter;
Nog meer gezeik, gedrein & gedram over het muljeu en Het Klimaat;
Nog meer gezeik, gedrein & gedram over 'inclusiviteit' & 'diversiteit'.
Nóg meer verkiezingswinst voor rechtse partijen zoals PVV en FvD;
Dus: nóg meer linkse macht, links gedram en links moralisme dat onze privé-domeinen én onze natie verkankert.

Peter Emile | 13-02-19 | 11:30 | 4

Ik wilde net een ouderwetse brief posten. Zelfs in een middelgrote stad zoek je je de tering naar een postbus.

gestoptmetroken | 13-02-19 | 11:55

Gaat fantastisch.

lacucaracha | 13-02-19 | 12:38

@Joris Beltsin | 13-02-19 | 11:50:
Van het CBS is al heel lang bekend dat ze hun lijstjes aanpassen zoals het hen goed uitkomt! Dat is geen criterium meer!

BaldEagle | 13-02-19 | 12:50
▼ 1 antwoord verborgen

Maar u gaat er echt op vooruit dit jaar, wie gelooft dit nog?

omwenteling | 13-02-19 | 11:23 | 3

De Koninklijke familie en de europarlementariers.

Mammeloe | 13-02-19 | 11:26

Het gaat er volgens mij bij uw Nederlandse kleurloze midden-politiek (lobbycratie) allang niet meer om dat het beter gaat. Ze maken u bang dat als u op een partij aan de zijflanken van het politieke spectrum stemt het (veel) slechter zal gaan.

litebyte | 13-02-19 | 11:28

Mark Rutte en zn struikrovers?

SpaansePeetvader | 13-02-19 | 11:28

Morgen geen bloemen, wel een hesje.

Musset | 13-02-19 | 11:22 | 3

Daar is geen chocola van te maken...

litebyte | 13-02-19 | 11:29

Ik verpak de bloemen IN een hesje!

BaldEagle | 13-02-19 | 12:20

Alles wordt duurder want de belastingen gaan omhoog omdat steeds meer geld nodig is voor regenten die daarmee de samenleving minder waard maken. Wat ook gevolgen heeft voor de waarde van het papier dat valsemunter Draghi zelf drukt in zijn schuurtje.

Zal u voorzichtig zijn met de vaasjes?

Jan Passant mk2 | 13-02-19 | 11:21

Ja wat wil je met een overheid waar dik 1 miljoen mensen werken.
Die allemaal meer willen hebben (en vaak krijgen)
Een overheid die niet goed wordt gecontroleerd,dus fouten en nog meer fouten.
En mocht het zo fout gaan dat er mensen weg moeten,dan krijgen die mensen goed geld mee.
En vergeet niet dat ze graag voorop lopen.En dat kost ook veel geld (EU,VN en noem ze maar op)

pejoar | 13-02-19 | 11:14 | 5

@Joris Beltsin | 13-02-19 | 11:22: Kijk dit is zo'n mooi bangmaak momentje die ook alrtijd door corrupte leugenachtige volksverlakkende populistische politieke twats als rutte worden voorgeschoteld

litebyte | 13-02-19 | 11:31

Dat is dan meteen 1 miljoen gegarandeerde kartel stemmers.
De rest is hopeloos verdeeld.
Verdeel en Heers. Het recept van de VVD.

oplichter | 13-02-19 | 11:32

@Joris Beltsin | 13-02-19 | 11:22:
De meeste lagere ambtenaren en leraren zijn socialist, dus er gaat helemaal niks gebeuren.

ChatBot | 13-02-19 | 11:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Forse toename dankzij belastingmaatregelen. Ik ben erg benieuwd naar de hoeveelheid belasting die wij als individuen nu eigenlijk betalen. Er wordt ons altijd voorgehouden dat de collectieve sector in Nederland niet enorm groot is (kan komen door onze status als corporate belastingparadijs), en dat de inkomstenbelasting hier iets hoger dan gemiddeld is maar veel lager dan bijv. Belgié (waar je er wel zorg voor krijgt en allerlei andere belastingen en accijnzen veel lager zijn). En met een relatief groot leger van ziekzwak&misselijken lijkt het gemiddelde misschien redelijk, maar ligt de last voor de individuele werkende evengoed onredelijk hoog.

Hoeveel ben je - als werkende - nu echt kwijt aan belastingen? Dan beginnen we uiteraard NIET met het bruto loon, maar bij de loonkosten. Want voordat jouw loon bruto is, zijn er al een paar belastinkjes van afgeroomd. Dan loonheffingen, accijnzen, BTW, BPM, OZB, erfpacht, sterfpacht (successierechten), vliegtax, etc. In bepaalde koopkrachtplaatjes gecompenseerd met diverse toeslagen, kinderbijslag, etc. Alles bij elkaar denk ik dat het belastingpercentage een stuk meer is dan je denkt, zeker voor hen die weinig of geen toeslagen krijgen.

Muxje | 13-02-19 | 11:12 | 4

Wat ons wordt voorgehouden is nonsense. De Nederlandse collectieve sector gaat richting 40% van het BNP bevindt zich dus - met wat andere Scandinavische landen - in de twijfelachtige top van landen met de grootste collectieve sector. Dit blijkt ook uit feit dat de koopkracht van een Nederlander inmiddels vergelijkbaar is met een Spanjool die per capita toch echt veel minder BNP weet te realiseren.

Joris Beltsin | 13-02-19 | 11:21

Een tijd terug was er een voorstel van een partij (weet niet meer welke) om op je loonstrook inzichtelijk te maken waar je nu eigenlijk precies belasting voor en over betaalt. Werd snel afgeschoten, omdat er idd erg veel belastingen niet opstaan. Zou voor onrust zorgen (lol)

DMaN | 13-02-19 | 13:24

Hier zou GS misschien eens een aantal topics aan kunnen wijden; reeele rekenmodelen.

kaasfondue | 13-02-19 | 13:25
▼ 1 antwoord verborgen

@JI-HAAT
De meesten begonnen daar al ruim voor die tijd mee en eigenlijk kan je ze geeneens ongelijk geven, want hoeveel van je winstmarge (of aandeelhouderswaarde) moet je opgeven voor de hongerige overheid. Maar het is wel flink zuur en voor het grootste deel van de bevolking zijn de verbeteringen van de inkomenspositie allang opgesoupeerd. Al was het maar aan de ziektenkosten en gasprijzen.

Heiner | 13-02-19 | 11:11 | 1

Dit was allemaal al voorspeld, het gaat om de psychologische prijsstelling, zo zou 0,99 eurocent naar de 1,02 euro moeten gaan, in de praktijk is dat dus minimaal 1,05 of 1,09 euro geworden. Ik geef ze geen ongelijk, ik zou hetzelfde doen, maar als consument is het zuur.

JI-HAAT | 13-02-19 | 11:28

Hopelijk daar vanmiddag een topicje over, met de broodnodige duiding?

Muxje | 13-02-19 | 11:19

.. en geinponem Rutte trekt doodleuk een geel hesje aan.

suscrofa | 13-02-19 | 11:09

Told you! Waar is dat kinderdagverblijf voor nodig? Is de Tweede Kamer nog niet groot genoeg?

Frau Merkel | 13-02-19 | 11:28

'Ik betaal toch hondenbelasting' als '''excuus''' is binnenkort gelukkig verleden tijd.
Ik ruik wat , kijk jij eens onder je schoen.

nemeton | 13-02-19 | 11:06

Na het zuur komt het zoutzuur.

Mammeloe | 13-02-19 | 11:06 | 1

LOL +1

kaasfondue | 13-02-19 | 12:07

De spilzucht van de overheid kent geen grenzen, daar valt niet tegenop te verdienen, het is als een bodemloze put en het is nooit genoeg. Altijd worden de belastingen aangepast op de behoefte aan geld van de overheid. Heeft de overheid meer geld nodig, dan gaan de belastingen automatisch omhoog. Maar het zou in feite moeten worden omgekeerd. Je kunt burgers redelijkerwijs maximaal belasten (lage inkomens nul, middeninkomens 25%, hoge inkomens 50%) en THAT'S IT. Daar moet de overheid het gewoon mee doen, punt. En komen ze met die bedragen tekort, dan zetten ze maar de tering naar de nering en doen ze het maar met wat minder. Wat dacht je van het afslanken van het overheidsapparaat, wanneer 30 tot 50% van de ambtenaren naar huis zouden worden gestuurd ? Wat dat alleen al aan salarissen zou schelen... Wanneer allerlei bullshit-subsidies en andere dwaze linkse hobbies zouden worden afgeschaft, wat daar alleen al onvoorstelbaar veel geld mee zou kunnen worden bespaard. Kortom: Je geeft de overheid een bepaald bedrag, en daar hebben ze het maar mee te doen. Dan leren ze vanzelf om op een verantwoorde wijze met belastinggeld om te gaan in plaats van het op een mateloze manier over de balk te smijten, zodat ze kunnen genezen van hun ziekelijke spilzucht. En last but not least: Lagere belastingen betekenen meer koopkracht, dus krijgt de economie een enorme oppepper.

Motleycrew | 13-02-19 | 11:05 | 5

alles is algemene economie , iedereen die van de staat leeft ; ambtenaren , zieken zorg , studenten en kinderen // scholen , oudere zorg .. noem maar op . sommige betal en belasting maar dat doen ze feitelijk niet want ze storten terugaan hun werkgever .. die overheid . maar ze lopen wel mee in de aftrekposten riedel . een ambtenaar kostprijs is de netto betaling de rest van het bruto is schuiven naar potjes. lokale en provinciale .. JA die stijgen .. waarom ? omdat die ambtenaar dan netto goedkoper wordt voor Nederland BV want hij stort nog meer terug aan zijn werkgever . hetzij via de kassa (winkels) in het lage tarief hetzij via nuts facturen . je ziet ook dat die belastingen allemaal omhoog gaan . soort verkapte vorm van bezuinigen :)
Maar waarom allemaal dit? Enkel bedrijven en hun werknemers verdienen het geld in NL // rond de 600 Miljard oid . deze mensen financieren grofweg de hele BV Nederland. dat zijn de mensen waar het om draait en die protesteren niet want kunnen geen vrij daarvoor nemen . die mopperen en gaan verder . Maar als de uitgaven steeds hoger worden van Nederland BV dan moet dat wel opgehoest worden en de regering beseft dat ze niet alles bij de bedrijven kan weghalen want een neerwaartse spiraal heb je dan zo maar. Dus weer een excuse om het lokaal en provinciaal of via lage tarief BTW naar binnen te halen .
Haal je dus nog meer kansloze het land in en de bevolking vergrijst.. en MKB sluit winkels en industrie verkast door Jesse Klaver want bedrijven moeten boeten .. dan gaat het knellen he .
40% van de beroepsbevolkong werkt in de bedrijven .. maar ..... dat zegt niet ze zoveel want de hele bevolking moet vreten en zuipen .. hoeveel zijn het er dan ? .. nou let op en schrik niet .. van de 100 mensen van 0 tot 100 zijn er 14 die in het bedrijfsleven werken de rest is kind met kosten scholing , oud en zorgkosten , student ,bejaard , geen werk , kansloos of ambtenaar .
Deze 14 financieren alles .. alles ... denk daar even aan als u weer beslist om bij Albert Heijn te kopen die geen vennootschaps belasting betaald via heel veel holdings her en der ..
Nog een keer ?? 14 van de 100 mensen van 0 tot 100.
Als ik dan links hoor dat bedrijven mottuh betalen en Jeroen Pauw (NPO) zegt dat hij ook belasting betaald !! dan sla ik mijn kop stuk op mijn bureau. wat een domheid . En de kamer .. ik hink op 2 benen.. of ze weten of snappen bovenstaande echt niet of ze houden ons voor de gek .. dat laatste lijkt mij aannemelijk . de 2e kamer is een slechte B film die jarenlang doordraait .
Weet je wie het echt goed weet ? de minister van Algemene zaken .. he dat is Rutte ! vind de man zacht gezegd niet alles maar ik snap dat hij geen kant op kan .
Dit land is niet meer te financieren.
nog 1 keertje dan 14 van de 100
Algemene economie

Baron de laclou | 13-02-19 | 11:29

@Baron de laclou | 13-02-19 | 11:29:
14 van de 100 is misschien toch een tikkie overdreven. U gaat er vanuit dat (semi-)ambtenaren geen enkele nuttige maatschappelijke
output opleveren en dat is natuurlijk niet waar. Als de semi-overheid bijvoorbeeld niet in gezondheidszorg zou voorzien dan zou u in altijd in een privékliniek behandeld moeten worden door dokters die dan ineens volgens uw definitie wel bijdragen want bij een bedrijf werken. De gezondheidszorg is 10% van de economie en u kunt dit bovendien gerust doortrekken naar politie, justitie, defensie en andere publieke taken die anders toch wel geprivatiseerd zouden moeten worden omdat u ze graag uitgevoerd ziet.

Joris Beltsin | 13-02-19 | 13:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Dus ik een peren-, appel- en kersenboom willen kopen bij de Stijlloze promotie ... is het ineens een rode, zwarte en kruisbes. Dat is ook inflatie.

Watching the Wheels | 13-02-19 | 11:02 | 1

Oh wacht, er zijn 2 aanbiedingen ... zit even niet op te letten.

Watching the Wheels | 13-02-19 | 11:03

meneer Q - klopt helemaal, daar zit de pijn...

Den Haag en de NPO zeggen dat we moeten betalen voor het klimaat--> maar de pijn zit bij de oneindige instroom van migranten uit Afrika en moslimlanden die hier opvang, zorg, een woning plus een uitkering krijgen.
Daar mag niet over gesproken worden.

sociaal_econoom | 13-02-19 | 11:01 | 1

Klopt maar wel over de mensen in de WAO met misschien wel een uitkering die ongepast is. Omdat de overheid faalt in controle (waar niet in).

grom | 13-02-19 | 11:29

Er zijn supermarkten die niet in januari de prijs/prijzen (btw) hebben aangepast maar dit pas in februari deden. Slim trucje, van 0,89 eurocent naar 1,12 euro, en Rutte maar lachen met zijn rot kop.

JI-HAAT | 13-02-19 | 11:00 | 7

Fruitsalades AH, 1.99 naar 2.25 en 2.50 naar 3.00. Gaat nergens over.

SpaansePeetvader | 13-02-19 | 11:43

Ach, ze snijden zichzelf in de vingers, uiteindelijk. Gewoon een tijdje die dure producten niet kopen ( of alleen in de aanbieding/laatste dag stickers ), dan wordt het heus wel weer goedkoper.

Graaisnaaiert | 13-02-19 | 12:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik zeg dan, stem met de voeten en emigreer!

matatwork | 13-02-19 | 11:00 | 4

Geen zorgen heb ik al eens gedaan en binnen een aantal jaar definitief.

SpaansePeetvader | 13-02-19 | 11:44

@Frau Merkel | 13-02-19 | 11:30:
Lijkt me zeker een goede belegging. Onze kinderen geven we dat advies al mee om het geluk straks ver, heel ver buiten Europa te zoeken. Wellicht komen wij ze dan achterna.

suscrofa | 13-02-19 | 11:57
▼ 1 antwoord verborgen

Het mag wat kosten
de massale instroom van gelukszoekers
die tot aan hun dood verzorgd moeten worden
met huis, inboedel, tandarts en zorg.

meneer Q | 13-02-19 | 10:53 | 3

En lagere vliegtarieven om regelmatig het 'ontvluchtte' moederland te bezoeken tegen een schappelijke prijs.

Not_again | 13-02-19 | 10:55

Ho ho, tot hun 70e , daarna moet er eerst over vergadert worden.

Geenzuiverkoffie | 13-02-19 | 10:55

Nog steeds mag er niet gesproken worden over hoeveel die totale instroom
van al dat culturele verrijking inmiddels gaat kosten,
want man,blank en daarom racistische ultra rechts stemmert.

Halul gebakken | 13-02-19 | 11:20

Gelukkig heb ik tien honden.

kwark001 | 13-02-19 | 10:52 | 2

Ik ga 21 honden kopen. Dan word het leven 100% goedkoper. #lifehack

Middensteun | 13-02-19 | 10:55

Wilde ik net zeggen, gelukkig hebben we 8 honden. Maar hier betaalden we al geen hondenbelasting.

schijtzat | 13-02-19 | 11:06

Bij ons worden dit jaar de precario rechten van de stoep volbouwende winkeliers opgeteld. Wat er op neer komt dat je betaald om op de straat te moeten lopen.

Muuke | 13-02-19 | 10:51

Ha, eindelijk weer eens een topic waar de have-nots, de paupers, de onrendabelen, zich kunnen uitkotsen over het grote onrecht dat hen allemaal is en nog steeds wordt aangedaan. En zij stemden weer pvv en sp.

van Oeffelen | 13-02-19 | 10:51 | 13

Van Oeffelen idioot dat je bent, ik vraag me af hoe oud jij eigenlijk bent als ik die simpele reacties van je soms lees. Zo iemand kan nooit ouder dan een jaar of 25 zijn.

SpaansePeetvader | 13-02-19 | 11:46

@azijnseikerT | 13-02-19 | 11:19:
Laat gaan! Van Oeffelen raakt ook z'n baan wel een keer kwijt wegens bezuinigingen en dan staat 'ie ook op de keien! Is gewoon een kwestie van tijd!

BaldEagle | 13-02-19 | 12:25
▼ 10 antwoorden verborgen

Nou, volgens de minister is de incassobranche een gezonde bedrijfstak.
executivefinance.nl/2019/02/kabinet-k...
Tenminste voor de diverse overheidsdiensten en gemeenten. Die leggen gewoon nog steeds onafhankelijk van elkaar meerdere beslagen op je loon, uitkering en/of spaargeld. De beslagvrije voet is een utopie, een wettelijk droomwereld:
www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nie...

Mammeloe | 13-02-19 | 10:47 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Dit is nog maar het begin... je zult zien dat in de komende jaren de energieheffing op gas, stroom en benzine worden verhoogd.
Ook zal de accijns op rookwaar en alcohol elk jaar worden verhoogd.

Dit heeft met de Klimaatafspraken van Parijs te maken waarbij wij in 2050 geen gas, olie en benzine meer mogen gebruiken.
Voor de Nederlandse burger wordt het steeds moeilijker om rond te komen.
Het enige waar we van kunnen genieten dat het buiten nu warmer wordt waardoor we iets minder hoeven te stoken.
Maar als het vanaf 2030 door de plannen van Rob Jetten en Jesse Klaver weer kouder wordt dan is dit voordeel weg.

sociaal_econoom | 13-02-19 | 10:46 | 4

Vlees belasting, suiker belasting, zout belasting de koek is nog lang niet op.

Johan_Voorhaar | 13-02-19 | 10:49

Vooral blanke vla gaat onbetaalbaar worden.

Geenzuiverkoffie | 13-02-19 | 10:54
▼ 1 antwoord verborgen

Quote: "Gelukkig kan de hond goedkoper op de stoep schijten."

Sterker nog, de hond kan gewoon lekker onbekommerd op de stoep schijten. En de baas zit ernaast te persen. Dat komt omdat het toezicht en handhaving helemaal nauwelijks niet meer wordt uitgevoerd. Oók te duur namelijk. En in the months ahead wordt het voor onze (r)Overheid ook steeds duidelijker dat handhaving in the long run vrijwel onmogelijk uit te breiden danwel te handhaven is.

Criminaliteit, wanorde en asociaal gedrag worden voorlopig niet (meer) aangepakt. Alemaal dankzij de Veeveedee en hun door- en doorcorrupte pollietiesie!

Boris Poepnagel | 13-02-19 | 10:44

De vele miljarden die de fransduitseEU jaarlijks opeist moeten natuurlijk ergens vandaan komen. En de Britten dokken niet meer, dus komen ze nog meer bij u ophalen.
Wat had u dan gedacht?
Dat de fransmoffen zichzelf niet op de troon zouden hijsen? Dat ze heel Europa niet zouden gaan overheersen? Dat Nederland er op vooruit zou gaan binnen de EU?
Dat we niet zonder EU zouden kunnen?
Dat het ooit verstandig zou zijn om je soevereiniteit, zelfbeschikkingsrecht en vrijheid over te dragen aan andere landen en volkeren, namelijk Frankrijk en Duitsland?
Te veel Nederlandertjes zijn hopeloos naïef, geestelijk lui en decadent.
Nu niet janken, maar buigen. De fransmof hat es wieder geschaft.
“Wir schaffen es!”
Inderdaad. En wij zijn er opnieuw ingetuind.
De Britten hebben het als eerste door gehad van de overgenomen landen. De Zwitsers zijn er sowieso niet ingetrapt. Slim volk.

kempenaer | 13-02-19 | 10:43 | 9

Kempenaer: wat een onzin. Duitsland en NL betalen het meest aan de EU. De Belgen,Fransozen,Italianen et al betalen het minst.
De grootste netto ontvangers zijn de Oost-Europeanen,waarbij Polen sinds 2004 30% meer netto te besteden heeft gekregen en wij Nederlanders ONDER het bestedingsniveau van 2004 zijn uitgekomen( meting 2005-2016 Eurostat).
Jij moet de VVD bedanken die in mei 1998 de verkiezingen won omdat de VVD tégen de invoering van de Euro was.Deze Pinokkio's hebben ons belazerd ( Bolkestein & Zalm),want in 2001 kwam de Euro en Bolkestein werd de eerste NL Eurocommissaris.

Eendragtmaaktmagt | 13-02-19 | 11:02

@donkieshot | 13-02-19 | 11:11: bril oppoetsen donkieshot. Je kan toch lezen? De EU wordt gefinancierd door met name: DE,A,DK,FIN,SE en NL. De rest van het zootje ontvangen in de vorm van landbouwsubsidies de meeste muntjes. NB: de grootste netto ontvanger van de EU is het steenrijke LUX.....

Eendragtmaaktmagt | 13-02-19 | 12:30
▼ 6 antwoorden verborgen

Nivelleren is een feest, riep vleespet Samsom enkele jaren geleden.
Geloof me, het gaat nog veel erger worden, wij gaan straks gelijk getrokken worden qua welvaart met onze Oost-europese EU broeders en zusters.
Ga maar vast hamsteren!

pibasso | 13-02-19 | 10:43 | 4

Die lui betalen alleen een (lage) verzekeringspremie in hun vaderland. Daarom zie altijd relatief dure auto's met Poolse/Roemeense/Bulgaarse kentekens in Nederland. En dat terwijl ze ca 10 euro per uur verdienen. En dan wel in een 5 serie rijden... zucht...

DMaN | 13-02-19 | 13:13

Volgens mij was het die andere socialist Spektrui

HeleKluif | 13-02-19 | 13:58
▼ 1 antwoord verborgen

Politici zijn geschokt in 3...2...1...

jip_86 | 13-02-19 | 10:43 | 1

Politici interesseert het geen hol.

lacucaracha | 13-02-19 | 10:45

Het kost een hoop, maar je krijgt er ook een hoop voor terug... Hahahaha!

Volgende keer weer gewoon op een kleurloos lobbyende (lees corrupte) middenpartij stemmen zoals: VVD, CDA, PvdA of D66 en je krijgt er zomaar weer 1000,- Euro bij.

Godverdomme wat ben ik blij dat ik niet meer in dat lala land woon en werk.

litebyte | 13-02-19 | 10:42

Ja mensen wen er maar aan we worden keihard genaaid elke keer weer.

lacucaracha | 13-02-19 | 10:40 | 5

@tweetybird. Misschien is de wens de vader van de gedachte. Ik zou het voor het politieke speelveld van Nederland interessant vinden als de SP samen met FvD zou optrekken. Vergelijkbaar met Italia.

kaasfondue | 13-02-19 | 10:53

@kaasfondue | 13-02-19 | 10:53:

O ok. Nou laten we maar in Maart beginnen om de meerderheid weg te halen in de eerste kamer. En aan de linkerkant niet op hroenslinks stemmen want die konkelt al met groenvvd om met dealtjes die vvd aan een meerderheid te helpen.Sp en fvd en een pvv zou dus een mooie keus zijn in maart.Je moet toch iets kiezen en van die partijen weet je dat ze geen dealtjes op de manier van groenslinks aangaan en ook niet echt weglopen met die EU steelclub.Geloof mij. Nu on maart stemmen is zelfs belangrijker als over een tijd stemmen voor een nieuw kabinet.Dit zet dit kabinet stil want het zijn gewoon weer plucheplakkers zonder ruttegraat.

tweetybird | 13-02-19 | 11:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is steeds de overheid die inflatie veroorzaakt. Wanneer de verhouding tussen prijzen en inkomens stabiel is, graait de overheid ineens meer belasting. De werkers claimen evenredig meer loon bij hun werkgevers, en uiteindelijk krijgen ze dat ook. Tussen de belastingverhoging en de compensatie zit een aantal maanden, waarin de werkers de belastingverhoging dan zelf moeten opbrengen. Na de compensatie moeten de werkgevers de hogere kosten doorberekenen in de prijzen van hun produkten. De werkers worden daarvoor dan NIET nogmaals gecompenseerd. Resultaat : alles is duurder geworden, alleen de overheid heeft meer gegraaid.

mickey99999 | 13-02-19 | 10:39 | 4

Het aanjagen van de inflatie is sinds de crisis doelbewust beleid van de ECB, om de schuldenberg te verkleinen. Je zorgt er zo gewoon voor dat schuldbedragen minder waard worden. Bovendien houdt de ECB de rente op 0, zodat die schulden ook niet al te zeer knellen.
Voor spaarders en spaarzame landen (zoals NL met zijn goedgevulde pensioenkas) is dit beleid tamelijk rampzalig, maar wij hebben nu eenmaal niets meer te vertellen en de pensioenkas is al overgedragen aan Brussel.

Schmalz | 13-02-19 | 11:00

@Schmalz | 13-02-19 | 11:00: het zou Nederland sieren om een claim bij de EU neer te leggen voor de dramatische daling in de oudedagsvoorziening van miljoenen Nederlanders vanwege het EU beleid! Vanwege de kunstmatige laten dalen van de rente zijn de pensioenpotten ongelooflijk verdampt. Maar Nederland komt helemaal niet op voor zijn werknemers en burgers, sterker nog. Ze gaan nog meer roven van die Nederlanders om het EU beleid aan te moedigen. Ook kan de Nl overheid de geroofde afroming pensioenpotten uit de jaren 90 MET rente terug betalen nu het weer goed gaat in Nederland en slecht met de pensioenen

fikkieblijf! | 13-02-19 | 11:13

@fikkieblijf! | 13-02-19 | 11:13:
Leuk idee, alleen is de EU er nu net op uit om de ouderen hier het leven zuur te maken dus dat gaat niet lukken! Het liefst zouden ze zien dat alle ouderen in Europa ter plekke dood neervielen zodat ze nog meer profiteurs en opvreters hierheen konden halen en een woning konden geven! De blanken in Europa zijn verdoemd!

BaldEagle | 13-02-19 | 12:31
▼ 1 antwoord verborgen

De Rolexen worden ook steeds duurder.
Je kan bij je Authorized Dealer niet eens meer een Steel Sports of Diver krijgen, zoals een GMT Pepsi voor retail prijs.
De gray market prijzen zijn soms het dubbele van de retail prijzen.
Ik trek dit niet meer.

King of the Oneliner | 13-02-19 | 10:38 | 1

Ik heb mijn pepsi vorig jaar voor veel geld verkocht, sowieso pauperklokje Rolex. Ik heb er 2 mooie voor teruggekocht.

pibasso | 13-02-19 | 10:45

Dan maar Proletarisch winkelen...

Kanarie_Geil | 13-02-19 | 10:38

simpel toch.. als je als overheid als hoogste doel hebt om de economie steeds harder te willen laten draaien omdat dit vooral voor de overheid bingo en kassa tsjakke is dan verhoog je gewoon heel simpel 50% de tax of accijns of BTW of heffing op goederen waar iedereen werkelijk iedereen gebruik van moet maken. Vergeet niet, heb je een hoog inkomen en ben je met zijn tweetjes dan valt die verhoging dan nog relatief meer en door een lagere loonbelasting merk je er nauwelijks iets van. Ben je alleen of heb je een gezin met meerdere personen.. en maar 1 inkomen of anderhalf.. ja dan is het iedere dag bij die kassa heel verwonderd kijken en tegen de tijd dat het einde van de maand is .. zegt de pinpas... saldo ontoereikend.. heb het al enkele malen gezien aan de kassa... en ben al weken enorm verwonderd als ik mag afrekenen.. van 1 salaris en 4 persoonshuishouden!

fikkieblijf! | 13-02-19 | 10:37

Kopvoddentax staat er niet op?

Watching the Wheels | 13-02-19 | 10:37

Ha ha, ik ben er mooi 1.5% op vooruit gegaan. Dat heeft de Koning zelf gezegd.

Mammeloe | 13-02-19 | 10:37 | 3

Alex von Amsberg regelt het goed voor zichzelf en de rest van zijn graaiende familie. Daar mag u gerust op zijn.

kempenaer | 13-02-19 | 10:46

Je hebt een stap van anderhalve meter gemaakt?

Bijtendehond | 13-02-19 | 11:31

@kempenaer | 13-02-19 | 10:46: Het kind staat nu al op 1 in de graai top tien en het duurt nog een paar jaar voor ze 18 is.

eastender | 13-02-19 | 11:31

Alles wordt duurder voornamelijk vanwege Draghi en zijn monetaire financiering. Deze Italiaan heeft al een paar triljard Euro's aan geld uit niets gecreëerd om boterzachte obligaties van defacto failliete landen zoaals België,Frankrijk,Italië,Spanje en Portugal mee op te kopen. In het 600 jaar durende onafhankelijke gulden tijdperk heeft Nederland bijna geen inflatie gekend en een normale vergoedingsrente voor spaarders.Daarnaast speelt het " Rutte effect" mee.Alle belastingheffingen,accijnzen,BPM,in-en uitwaterende sluizen,netbeheerders en andere geprivatiseerde overheidsbedrijven zijn explosief gestegen onder 8 jaar " liberalisme"...
Stem ze weg die linkse liberalen,gristenen en ander ongerief.

Eendragtmaaktmagt | 13-02-19 | 10:37 | 8

@Glasgow Argus | 13-02-19 | 10:52: rustig verder snurken... geldschepping uit niets = drukpers = monetaire financiering = zwakke munt.
Daarboven komen nog de belastingverhogingen van 8 jaar Rutte.
Wel economie gestudeerd Argus ?

Eendragtmaaktmagt | 13-02-19 | 11:06

@Eendragtmaaktmagt | 13-02-19 | 11:06:
De studie economie is niet echt een aanbeveling, wel?

Het is in ieder geval een discussie waard of de Quantative Easing nu inflatoir of misschien zelfs deflatoir werkt.

https://www.businessinsider.com/quantitative-easing-causes-deflation-2015-10?international=true&r=US&IR=T

Glasgow Argus | 13-02-19 | 11:14

@Glasgow Argus | 13-02-19 | 11:14:
Deflatoir is afhankelijk wat je meet. Een flatje dat ik in 2015 kocht voor 200k wordt vandaag voor 400k verkocht. Op staatsobligaties wordt geen rendement meer gerealiseerd en dividendrendementen op aandelen gaat evens richting de nul. Cryptocurrencies die vanuit het niets vele miljarden aan waarde gerealiseerd hebben en geen assetcategorie te vinden waar nog een beetje rendement kan worden gemaakt in verhouding tot de risico's. Als je alleen naar de commodities en CBS-prijsindices kijkt dan ben je een beetje bijziend en zie je niet wat er werkelijk in de economie aan de hand is.

Joris Beltsin | 13-02-19 | 11:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Je vraagt je af waar het echte pijnpunt ligt, we blijven het verbazingwekkend goed slikken, deze onophoudelijke kanonnade van prijsverhogingen. Deze week de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen aanslag ontvangen, gewoon effe 7,5% erbij, hetzelfde verhaal als bij de zorgkosten en energierekening.

Crusher | 13-02-19 | 10:35

Maar zijn we nu in koopkracht er op voorruit gegaan. Pinnokkio van de VVD zegt het. Dus reken maar op achteruitgang.Weer een leugen dus zoals het er uit begint te zien.En dan moet die klimaatgekte straks nog beginnen.Nou ben benieuwd hoeveel mensen dat weer vergeten zijn ,en weer op de gevestigde club stemt. Daarna niet meer klagen. U wordt dan graag genaait.

tweetybird | 13-02-19 | 10:35 | 5

ja, diegene die een inkomen heeft waar het loon ook is aangepast.. en heb je een flink loon en ben je maar alleen en heet je Rutte dan is het inderdaad feest, zeker als je dagelijks op je werk je bord mag vullen!

fikkieblijf! | 13-02-19 | 10:39

@Glasgow Argus | 13-02-19 | 10:37:

O ok. Nou ben het niet. En heb maar 1 account. Deze dus. Niet zoals al die vvd trollen met meerdere accounts en 1 D666 trol met meerdere accounts.

tweetybird | 13-02-19 | 10:47

Die leugen wisten we al toen Rutte het zei.

Muuke | 13-02-19 | 11:10
▼ 2 antwoorden verborgen

En zo hobbelen we vrolijk verder naar de volgende crisis..

Mahazioth | 13-02-19 | 10:35 | 2

De waarde van schulden verdampt ook met 3% per jaar, dat lijkt hun grootste doel.

Watching the Wheels | 13-02-19 | 10:50

Hobbelen? Rennen eerder.

Muuke | 13-02-19 | 11:07

Mega stakingen in Belgie, en niets op NL nieuws ? raaaar..

vmk | 13-02-19 | 10:33 | 3

Bij RTL wel. Alleen NATO vluchten kunnen landen.

Mammeloe | 13-02-19 | 10:37

Vanochtend zowel op NOS-journaal als op RTL4 Nieuws. Met bewegende beelden, dacht ik te zien.

piloot47 | 13-02-19 | 10:38

Mijnwerkers vast in Beja, Portugal is hier ook geen nieuws.
Wel een teckel die in een of ander land waar je nog nooit van gehoord hebt in een put is gevallen (bij wijze van spreken)

Bijtendehond | 13-02-19 | 11:25

Zijn we er toch weer ingetuind.......... alle mooie praatjes van Rutte ten spijt!

Fatwabuster | 13-02-19 | 10:32 | 1

Rutte wordt steeds goedkoper.

kaasfondue | 13-02-19 | 10:41

Heb ik verdomme mijn Schnauzertje moeten laten inslapen een tijdje geleden.
*Deense Dog kopen gaat*

Zwezerik | 13-02-19 | 10:32 | 6

@Kaas de Vies | 13-02-19 | 10:32:

Tuurlijk. Het is ook helemaal geen grap dat mijn hond dood is.

Zwezerik | 13-02-19 | 10:38

Er zit ook meer vlees aan.

Frau Merkel | 13-02-19 | 12:12
▼ 3 antwoorden verborgen

hondenbelasting is nog steeds vrij prijzig hoor. Ik heb twee kleine klote hondjes en woon in Den Haag en betaal 308 euro op jaarbasis om mijn honden te mogen uitlaten.

VictimaDelAmor | 13-02-19 | 10:31 | 6

Lol. Die van ons blaft niet als de bel gaat.

Muuke | 13-02-19 | 11:25

@Muuke | 13-02-19 | 11:25:
Die van mij ook niet maar als je verraders in je buurt hebt wonen ben je alsnog de Sjaak! Gelukkig is de hondenbelasting hier nu opgeheven!

BaldEagle | 13-02-19 | 12:36
▼ 3 antwoorden verborgen

MIjn hond opeten voor Kerst als een kostenbesparing was dus geen goede zet.

Kaas de Vies | 13-02-19 | 10:30 | 2

Je kent toch het gezegde 'bijt nooit de hond die je voedt'.
Opeten dus al helemaal niet.

keestelpro | 13-02-19 | 10:42

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6699163/Hundreds-dogs-rescued-meat-puppy-farm-South-Korea.html?ito=social-twitter_mailonline#/Tram-surfing-man-hitches-free-ride-clings-moving-vehicle.html

Je leverancier van het komende kerstmenu laat alvast weten dat je toch op zoek moet naar andere bronnen van dierlijke proteïnen...

Glasgow Argus | 13-02-19 | 10:58

wat kost neuken tegenwoordig?

Naall | 13-02-19 | 10:30 | 6

Dat blijft 50 pop.

Johan_Voorhaar | 13-02-19 | 10:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Neem ik mooi nog twee extra honden. Tel uit mijn winst.

Diederik Vlegel | 13-02-19 | 10:29

Zakje soda (schoonmaakmiddel) bij AH. Van 0,45 naar 0,55 naar 0,95 in 2 maanden.
50 cent is niet veel, maar wel meer als 100%.

Vogelbeest | 13-02-19 | 10:28 | 6

Ik zag laatst een vastgoedfoldertje in. Het ging onder andere om huurprijzen van een supermarkt in Leeuwarden en in Valkenswaard.
Er stonden jaarlijkse verhuuropbrengsten vermeld van meer dan 330.000 euro.
Serieuze bedragen. En dan hebben we het niet over een AH XL in een grote stad...

kempenaer | 13-02-19 | 10:52

@keestelpro | 13-02-19 | 10:36: Vlakbij Turnhout, België. Dagelijks naar NL voor werk, regelmatig naar Duitsland, Frankrijk. Ik leef zeer royaal, maar wel zeer prijsbewust.

Vogelbeest | 13-02-19 | 14:21

Misschien moeten we maar en masse om de prijs gaan onderhandelen bij de kassa als dit zo doorgaat.

Alexander des Burgus | 13-02-19 | 18:43
▼ 3 antwoorden verborgen

1 Brood 5 gulden,kuch

rein9576 | 13-02-19 | 10:28 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

En het DoMvolK stemt weer massaal de 2 aankomende verkiezingen op PvdA/ VVD/ GL / CDA /D66 en fijn gristelijk .
Daaaaaaag hoor .

liegende lippen | 13-02-19 | 10:27 | 2

De voorgekleurde stemwijzers zijn alweer in de lucht. Dat het gros daar pas zijn keuze maakt, man, man, man.

Acidstain | 13-02-19 | 10:35

@Acidstain | 13-02-19 | 10:35: En de politieke partijen leveren zelf informatie aan Stemwijzer en zij weten precies wat voor informatie zij dienen aan te leveren om goed te 'scoren' op de Stemwijzer.
Het is ook eigenlijk totaal niet relevant wat partijen beloven; ze doen toch structureel iets anders.
Eigenlijk zou de Stemwijzer naast wat een partij belooft ook moeten aangeven hoe deze partij bij de vorige verkiezingen erin stond betreffende hetzelfde standpunt (dit daar partijen onder druk van de publieke opinie nog weleens 180 graden) en in hoeverre zij na de verkiezingen bij hun standpunt zijn gebleven (of dit verloochent hebben in ruil voor het pluche - zie als voorbeeld het complete D66 programma).

Ibu | 13-02-19 | 10:54

de krant de deur uitdoen, dat is al een aardige besparing. En nog beter voor je humeur ook.

Glasgow Argus | 13-02-19 | 10:27 | 6

@keestelpro | 13-02-19 | 10:30:
Misschien kan je je premium-lidmaatschap bij je zorgverzekeraar claimen, als anti-depressivum.

Glasgow Argus | 13-02-19 | 10:43

De krant de deur uit doen? Dus hem de andere kant uit duwen als hij nog in de brievenbus steekt?

Bijtendehond | 13-02-19 | 11:20

Een krant is sowieso zonde van het papier en zonde van het geld! Zijn allemaal in dienst van Ali Rutte en z'n veertig rovers en liegen er vrolijk op los!

BaldEagle | 13-02-19 | 12:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Hondenbelasting?
Wat een compleet lijstje zeg!
Waarom staan er geen bier of pak 'm beet voetbaltickets bij?

keestelpro | 13-02-19 | 10:26 | 2

Bier is haram.

Kaas de Vies | 13-02-19 | 10:31

Honden zijn ook haram, Kaas!

Rest In Privacy | 13-02-19 | 13:27

Gele hesjes!

upbeat | 13-02-19 | 10:26 | 28

@tweetybird | 13-02-19 | 12:34:
Er worden dagelijks heel veel beelden niet uitgezonden over de franse maatschappij. Andere beelden, rustigere beelden, lekkerdere beelden, vrolijkere beelden, dansende beelden. Fransen zijn op alle gebied wat expressiever dan de Nederlander, ook in bed en ook aan tafel. Ze heten trouwens geen Frambozen. Het zijn gewoon Fransen. U bent ook geen kaaskop.

Rest In Privacy | 13-02-19 | 12:45

@BaldEagle | 13-02-19 | 12:42:
Kijk het debatje van gisteren in house of commons maar eens terug. Het is een zooitje daar.

Rest In Privacy | 13-02-19 | 12:48
▼ 25 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland