achtergrond

Geenstijl

SeaWatch 3 alweer bij NoordAfrikaanse kust

Omstreden "reddingschip" gaat vrolijk verder met "vluchtelingen" ophalen

Afgelopen week lag pleziervaartuig SeaWatch3 nog bij Malta, en mochten de dobberdrommels ontschepen naar Europa, met dank aan barmhartige Blok & humane Harbers, die voor alweer DE TWEEDE KEER riepen dat dit toch echt echt echt de allerlaatste discretionaire keer was. Uit de krant van afgelopen week:

De staatssecretaris hekelt hulporganisatie Sea-Watch, die "op eigen houtje mensen uit zee oppikt.” Hij hoopt dat de Duitse organisatie uit de patstelling waarin de migranten belandden "de dure les” trekt dat zij dit niet nog eens moet doen. Op Nederland kan Sea-Watch in elk geval geen beroep meer doen, waarschuwt Harbers.

De zes migranten moeten in Nederland asiel aanvragen. Blijken ze daarop geen recht te hebben, dan moeten ze Nederland alsnog verlaten.(Hahaha, not - red.)

Malta, het land waar de Sea-Watch 3 na lang verzet uiteindelijk dan toch mag ontschepen, heeft bedongen dat de acht EU-lidstaten nog een aantal andere migranten overnemen. Maar daar doet Nederland niet aan mee, zegt Harbers.

De Sea-Watch 3 vaartonder Nederlandse vlag, maar Nederland kan het schip volgens Harbers toch niet aan de ketting leggen. Regeringspartijen VVD en CDA dringen daarop aan om te voorkomen dat het hulpschip weer nieuwe migranten oppikt.

En zie daar: de mensensmokkelboot SeaWatch3 is vandaag opnieuw opgestoomd naar de Barbarijse Kust. En daarmee dus verantwoordelijk voor iedere drommel die verzuipt in de Middellandse Zee. Is er een onderzeeër in de zaal?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Asielinstroom week 26 bedroeg ongeveer 1100

Weet je wat, we doen er gewoon nog 100 bij deze week. Stoelen genoeg

@Pritt Stift | 04-07-22 | 12:50 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.