Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar - Het briefje van Twan

groetjes van Ebru

'Het briefje van Bleker' heet het boek waarin Peter Kee beschrijft hoe het er nou aan toe gaat op de kwaliteitsredacties van onze kwaliteitsbabbelprogramma's waarin de kwaliteit van de dag wordt besproken.

Het boek ligt in mijn huis in Turkije en waar de gemiddelde Nederlander ah en oh riep over de 'inside info' en het 'kijkje in de keuken' walgde ik ervan. Om obvious redenen kan ik er niet uit citeren, maar de strekking is als volgt: met elke gast die aanschuift aan tafel worden afspraken gemaakt. Er worden vragen doorgenomen en vragen doorgestreept. Als die gast een politicus is, nou, dan zijn de afspraken geen afspraken maar dan zijn het eisen. Van de politicus hè, niet van de redactie.

Nee, als er een politicus aanschuift, ligt men op de rug te kwispelen. Want de politicus moet vooral nergens anders heen met zijn 'primeur' (oh VN, jullie hebben het woord 'primeur' harder dan alle #MeToo verhalen bij elkaar verkracht maar daar hoor je niemand over, dat heet namelijk kwaliteitsjournalistiek binnen de grachtengordel). En nee, moeilijke vragen gaan we uit de weg want jee, de politicus zou de volgende keer wel 's niet willen aanschuiven. Helemaal bont wordt het als het om de MinPres gaat. Als de man zendtijd wil, krijgt de man zendtijd. In z'n eentje.

Dát, en niets anders dan dát, zijn de mores van redacties van 'kwaliteitsmedia': wheelen en dealen. En alleen de klootzakken vallen we aan. Niet voor niets krijgt Eva Jinek een prijs voor een interview met DENK-man Azarkan. Dat soort lui mag je wel hard aanpakken – helemaal terecht btw dat Azarkan claimt recht op die prijs te hebben. Zonder gast geen interview. Zonder interview geen presentator laat staan programma. Zonder programma geen prijs. De waarheid is dat gasten het programma maken, niet de presentator. Een gegeven waar ze bij RTL LN met Twan Huys ook achter komen. Kost je een miljoen of drie, maar héb je wél wat – ik teken graag, bel me! En dan is de cirkel rond: heel mediamakend Nederland roept schijnheilig dat het Twanstaltig was wat RTL Jenny Douwes flikte. Maar ze zouden het zelf precies zó gedaan hebben.

EXACT ZO.

Wat hoe is dat geen toffe televisie? LIVE ruzie tussen blond Nederland en de anti-ZwartePietenbrigade. En het is nog lang geen Sinterklaas!

Iedereen die doet alsof dit niet van te voren door de redactie bekokstoofd was, speelt een spel – Afriyie speelt sowieso een spel: alles voor de aandacht. Heel Hilversum liegt over hoe het gegaan is. 

1. Jenny Douwes is voorgelogen dat ze niet in discussie hoefde. Zodra dat soort dingen beloofd worden, moet je wegwezen. Soms, een enkele keer, doet medialand aan hoor en wederhoor en je kunt op je vingers natellen dat dit die enkele keer is. Als je een monoloog wilt houden, moet je een videoboodschap op Youtube knallen. Beter. 

2. De redactie had allang bedacht dat dat niet kón want hey, hoe is dat geen discriminatie, de blonde blanke aan tafel en de zwarte in het publiek? De redactie had allang bedacht dat dat niet goed over zou komen, maar óók dat het effect zou hebben om ze op de eerste rij te zetten. En de redactie gokte op de goodwill van het kijkend publiek, want hey, niemand wil Rosa Parks-associaties hè? Tip voor redacties: als júllie Rosa Parks-associaties kunnen bedenken, kun je ervan uitgaan dat de gast dat óók kan en niet zo dom is om dat niet in zijn voordeel te laten werken. Jullie hebben Afriyie geholpen. En nee, de rest van Nederland is daar niet blij mee.

3. Met Team Jerry is dit scenario besproken. Team Jerry heeft dit geweten. En Team Jerry heeft meegespeeld want hey, wat een effect. Hun gok was dat het in hun voordeel zou werken. Tip voor redacties: Helper Whiteys en KOZP zijn beter in hitserij dan jullie. Jullie zijn lieve blanke grachtengordelwannabeetjes die geen idee hebben hoe andersoortige mensen denken, leven en handelen. Als jullie scenario A gokken, wordt het uiteindelijk scenario B. Waarbij jullie verliezen. 

4. Heel schijnheilig mediamakend Nederland kon niet anders dan Twan Huys de Zwarte Piet toespelen – pun intended. Want tja, toegeven dat je afspraken maakt juist om ze te schenden, waarbij je mensen de hemel beloofdt maar in het kader van kijkcijfers en (OMG) onpartijdigheid en weet ik wat voor kolder nog meer, tast je je eigen geloofwaardigheid aan. En dat terwijl Peter Kee het gewoon toegeeft in dat boekje van hem. Maar ja, dan heet het opeens 'journalistiek' in plaats van huichelarij.

Dus nee, Pakhuis De Zwijger en andere medialui: de behandeling van Jerry Afriyie was geen dieptepunt. Het was business as usual. Maar dát toegeven, is niet één, maar honderd bruggen te ver. Dus hou op om te doen alsof jullie Team Jerry dan wel Team Jenny zijn, laat staan onpartijdig. De redactie was gewoon Team Kijkcijfers. Ze gokten. Ze verloren. En jullie denken 'bedankt voor deze gratis les die godzijdank niet mijn lijfles is' en gaan over tot gemoraliseer wat nergens op slaat. 

Tot slot een gratis tip: zonder vergoeding nooit aanschuiven bij kwaliteitsbabbelprogramma’s. zeker jij niet Jenny Douwes. Zij hebben jou nodig. Jij bereikt meer mensen als je je boodschap zelf online knalt, van Youtube en Twitter tot Dumpert. Val niet in de val van tv-redacties. Fuck 'em. Want anders fucken ze jou wel.

Waarvan akte.

Reaguursels

Inloggen

Uitstekend stuk weer Ebru!

Themistocles | 21-10-18 | 09:45

Gewoon geen tv meer kijken, dan heb je er ook geen last van.

Talentubby | 20-10-18 | 16:32 | 1

Nou inderdaad. Af en toe probeer ik nog wel eens TV te kijken. Weet ik vaak meteen weer waarom ik nooit kijk. Er zijn uitzonderingen, Arjen Lubach en Johan Derksen zijn nog enkele heldere geesten met leuke programma's, die kijk ik trouwens op YouTube of Uitzending gemist. TV is echt niet meer om aan te zien..

BluRay | 20-10-18 | 23:08

Ebru denkt nog altijd dat ze een briljante columnist is want hey. Maar spreektaal is niet zo geschikt om op te schrijven want hey. Misschien kan ze zelf beter video's gaan maken want hey.

De Laatste Atlantiër | 20-10-18 | 15:12 | 1

Ik vind deze column van haar een stuk beter geschreven dan sommige andere columns. Het leest goed en heeft vaart. Vaak gebruikt ze inderdaad teveel spreektaal, maar in dit stuk niet.

Braboblanke | 20-10-18 | 17:18

Mede reaguurders,
Maakt U niet druk, het is maar TV!
Alles wat u op uw beeldbuis voorgeschoteld krijgt is in scene gezet, bewerkt, gemanupileerd etc.
Kijk met deze achtergrondkennis naar de TV programma,s en geloof niet alles als zoete koek.

Als historische mathematische TV formule geldt:
TV programmakwaliteit x Beeldbuisresolutie = constant

U weet allen dat de beeldresolutie de laatse jaren aanzienlijk is toegenomen.
Dit betekend dat de programmakwaliteit de laatste jaren beduidend is afgenomen.
De jeugd is zo gek nog niet en is inmiddels al massaal afgehaakt wat betreft TV kijken.

Nog een slotopmerking:
Twan heeft voor het grote geld gekozen en heeft daarvoor zijn journalistieke onafhankelijkheid opgeofferd. Ik verwacht dat zijn commerciele carriere niet erg lang zal standhouden.
Hopelijk heeft hij voor beeindiging contract zijn schaapjes op het droge.

Dutch_Viscount | 20-10-18 | 13:17

Het is al lang bekend dat de media wordt geïnstrueerd door de gevestigde politieke macht. Het was Tarik die daar een betoog voor wou afdwingen (met een nep pistool) tijdens de NOS uitzending, maar Tarik mag niet met de media praten (gerechtelijke uitspraak) net als Volkert van de Graaf, politiek is bang dat de waarheid (teveel) wordt verteld.

Mo het varken | 20-10-18 | 12:56

Beste Ebru, je brengt een zeer oude manier van doen weer duidelijk onder de aandacht. Er bestaat geen praat programma op TV/radio dat niet van te voren is besproken. Verrassingen verboden. Ze mochten eens tegen de gangbare moraal in zijn. Vraag de dienstdoende regisseur/suese.

Goedzo | 20-10-18 | 12:53

Sinds die beschamende affaire met Friezin Jenny kijk ik niet meer naar programma's met Twan Huys. Volksverneuker numero uno uit Hilversum.

ljcoster | 20-10-18 | 12:34 | 1

Dat was ie al heel lang hoor. Zeg Twan en mijn TV gaat automatisch uit. Heb geen aan/uit knop meer nodig. Wel zo handig.

Goedzo | 20-10-18 | 12:39

Ik ben lang geleden al gestopt met kijken naar talkshows (praatprogramma) op de Nederlandse TV. Er zitten alleen maar gasten om zich zelf een veer in de reet te steken (enkele uitzondering daargelaten) of het zijn 'K'unstenaars/schrijvers die een show/optreden/boek zitten te promoten. Of de een of andere BNer die denkt dat wij zijn mening willen horen. En probleem bij dat laatste is dat het bijna altijd 'gutmenschen' zijn.

Butchijo | 20-10-18 | 12:19

Je kon aan die kop van Jerry al zien dat dit een afgesproken deal tussen hem en Twan was om Jenny er in te luizen.

2voor12 | 20-10-18 | 11:33

Waarom geven we in NL aandacht aan splintergroepjes met 100 tot 200 aanhangers? Compleet irrelevant voor een maatschappelijke discussie.

Oepsie1234 | 20-10-18 | 11:24 | 1

Idioten op een zeepkist vallen meer op. Maar goed, Geen Stijl geeft ze net zo hard aandacht

menage | 20-10-18 | 14:00

Twan heeft lang zitten denken,
hoe Jennie hem kijkcijfers kon schenken.
Hij bedacht een relletje op TV,
en KOZP Jerry Afriyie deed daar graag aan mee.
Helaas doorzag iedereen zijn plan,
dat was dus even pech voor Twan.
Jennie ging als een held naar huis,
en onze Twan verdween langzaam van de buis.

Spare Rib | 20-10-18 | 11:23

Ebru nailed it. En ter aanvulling: wat denken jullie van die proefballonnetjes die wel eens door een politicus of activist worden opgelaten en die dan ineens op NOS radio of TV/teletekst verschijnen. Ooit over nagedacht hoe deze omroepen achter de uitspraken komen? Het 'orakel' in kwestie belt gewoon naar de redactie en die sturen braaf een ploeg rond. De meest idiote onzin komt op die manier als waarheid je woonkamer binnen. Bijvoorbeeld, ik noem maar wat, NIBUD vindt dat mensen geen spaarvarkentjes meer mogen gebruiken want dat is niet halal (ik zeg hier maar wat, he?). Niemand zou dit weten als er niet een gewoonte was elke scheet van elke stichting meteen in het nieuws te brengen.

Datsun_Cherry | 20-10-18 | 11:23

And so the soap continues.!
Douwes is blijkbaar zo belangrijk dat ze nu al dagen topnieuws is. Terwijl de soap Saoedi Arabië veel interessanter is. Maar hier niet zo lijkt het.

Het lijkt er steeds meer op dat GS een uithangbord is van PVV gedachtegoed. Onderwerpkeuze kan zo van het A4tje gehaald worden. Alles nationaal nieuws, tenzij te koppelen aan een nationaal onderwerp en dan vooral moslims en asielzoekers of migratie. Oh ja, een beetje klimaatskepsis erbij.

Maar dus. TwanGate. Volgens mij is er ook een diametraal tegenovergestelde versie. Waarin Douwes zich niet aan afspraken hield. Wat is waar?

Beste_Landgenoten | 20-10-18 | 10:40 | 3

Zo wordt alles onbelangrijk, want er zijn altijd ergere dingen.

marjen | 20-10-18 | 10:56

Dat legt Ebru toch uit Landgenoot.. eerst lezen dan preken .. of was je te druk met al dat andere belangrijke nieuws?

Remus McMillan | 20-10-18 | 11:08

Altijd leuk om de huismoralist weer aan het werk te zien. LOL.

Goedzo | 20-10-18 | 12:42

Als Affriyie hard roept dat anderen fout zijn, is dat omdat hij zichzelf graag superieur will voelen. Zijn primitieve logica: jij bent fout, ik zeg dat, dus ik ben goed. Mafklapper logica van verwarde geest die niets in zicht heeft dat dat gevoel van superioriteit zou rechtvaardigen.

Rheia | 20-10-18 | 10:30
-weggejorist-
fikkieblijf! | 20-10-18 | 09:50 | 1

Wat een warrig verhaal zeg. Poeh. Anyway, de conclusie is wel juist. Die neger is een hypocriete huichelaar, een racist.

van Oeffelen | 20-10-18 | 09:48

"Met Team Jerry is dit scenario besproken. Team Jerry heeft dit geweten."
Nee, Ebru. Team Jerry is verteld dat Douwes het er mee eens zou zijn dat ze later in het gesprek met haar aan zouden kunnen schuiven en met haar in debat zouden kunnen. Met Jenny Douwes daarentegen was afgesproken dat er geen debat zou plaatsvinden. De redactie heeft tegen beide partijen gelogen en richting Jenny Douwes verraad gepleegd. Het KOPZ-tuig moest, zo was het verraderlijke plan, hier als winnaar uit de bust komen, maar de kijker oordeelt anders, het was een Pyrrhus-overwinning.

Schoorsteenveger | 20-10-18 | 09:33 | 2

En dat baseer je op? De uitspraken van Twan? Of die van Jerry? Knap, want ik vertrouw beiden net zover als ik ze kan gooien.

ScumbaggusMaximus | 20-10-18 | 10:03

ScumbaggusMaximus | 20-10-18 | 10:03 |
Op vooral de uitspraken achteraf van beide advocaten.

Schoorsteenveger | 20-10-18 | 16:36

Als mensen journalisten niet meer kunnen vertrouwen, moeten ze maar eens achter hun oren krabben wat dat met hun werk zou doen. Ik zal nu wel drie keer na denken, als ik iets tegen een journalist zou zeggen.
Want hij kan wel dit zeggen, maar dat doen.
Nee, ik snap nu wel waarom journalisten als bosjes gedood worden in de wereld, die genen die dat doen heeft het vertrouwen in een eerlijk journalist al opgegeven en zien ze als een media bron voor de vijand om hun standpunt in diskrediet te brengen. Twan brengt andere journalisten in gevaar met zijn gedrag om mensen met valse voor wensen aan tafel te laten komen en brengt ze dan in diskrediet.
Ik zelf ben even helemaal klaar met RTL zenders.

Niet links | 20-10-18 | 09:29 | 1

RTL staan meer bol van reality series en reality t.v. en niet voor niets natuurlijk. de kijkers willen entertainment.. dat Twan als journalist ja zei tegen een zak geld om bij deze omroep een programma over te nemen dat niet meer goed genoeg scoorde is echt zijn risico .. maar daar wordt ie flink voor betaald de komende jaren.

fikkieblijf! | 20-10-18 | 09:53

De journalistiek, of wat daarvan over is in Nederland, is allesbehalve onafhankelijk en objectief. In plaats van het controleren van de macht schurkt een groot gedeelte veel te dicht aan tegen de macht en promoot zij een politieke agenda. Zo'n een tweetje die Ebru hier beschrijft komt veel teveel voor. Daarbij is opvallend hoeveel 'journalisten' overstappen naar de politiek en vice versa, nieuwslezeressen worden tweede kamerlid, voorlichters van politieke partijen worden parlementair verslaggever enzovoort. En dan die nieuwsitems die worden aangeleverd door NGO's en het bedrijfsleven, werkelijk tenenkrommend. Gelukkig is er tegenwoordig het internet waar alternatieve beschouwingen, ook niet altijd zaligmakend overigens, kunnen worden uitgewisseld. Laat vooral je mening niet alleen vormen door de staatsomroep, het vlaamse mediahuis of bertelsmann, pluriformiteit van de media is superbelangrijk.

therealbraindump | 20-10-18 | 09:09 | 1

Ik kijk er gewoon niet naar, zouden meer mensen moeten doen

Bokito ergo sum | 20-10-18 | 08:58 | 1

Akkoord. Maar dat een Huys - die zich helemaal thuis voelt in de studio - iemand die er helemaal onbekend is, schoffeert door een afspraak niet na te komen en zo iemand voor het blok te zetten, tekent nare een mentaliteit.
Tegenwoordig worden 'gewone mensen' harder aan de tand gevoeld dan politici.
En die 'gewone mensen' hebben geen mediatraining gehad.

marjen | 20-10-18 | 09:09

Ik heb jaren geleden eens een oud familiebedrijf op moeten heffen en de krant wilde er een stukje over doen. Toen ik het stukje terugzag dacht ik dat ze met m'n buurvrouw/buurman hadden gesproken en niet met mij.

Slough | 20-10-18 | 08:56 | 4

Soms sta je in de schaduw DKS, akkoord ?

sprietatoom | 20-10-18 | 09:12

@DKS
Zelfs als je het eerst mag doorlezen en akkoord moet geven veranderen ze er vaak nog veel zaken aan. Vaak meegemaakt. Zelfs gehad dat er iets bij werd verzonnen.

Oeloeboeloe | 20-10-18 | 09:23

Ja. Ik ook al twee keer meegemaakt. (Werkgerelateerd) tweede keer was echt alsof het door een schoolmeisje was geschreven, alle gelaagdheid ontbrak en ze had het punt gemist. Daarvoor had ze wel 2 uur meegelopen.
We mochten het niet inzien van tevoren. Ik heb achteraf de krant gemaild hoezeer het mij verbaasde dat over een relatief simpel onderwerp zoveel te verprutsen valt. Inhoudelijk. En haar schrijfstijl kwam ook niet boven vmbo niveau uit. Dat was mijn tweede ervaring met die krant (provinciekrant) en daarna als we wat hadden steeds een ander gebeld. Dan maar niet daar.
Ze had haar opleiding al af.

letopuwzaak | 20-10-18 | 10:49
▼ 1 antwoord verborgen

Dank voor dit stukje inzicht Ebru. Ik snap nu weer waarom ik al heel lang afgehaakt ben dit soort programma's te kijken.

Wekkertje | 20-10-18 | 08:53

Moraal van het verhaal: Nederland lijd aan een ziekte. Die ziekte heet egocentrisme ten koste van anderen waarbij het bestaan van gevoel volledig wordt ontkend. Dan krijg je immoreel gedrag. We zien dit helaas op grote schaal. Wanneer mensen niet in contact staan met hun gevoel, krijg je psychopaten. Kijk maar naar Rutte, kijk maar naar de moraal van de media. In navolging van Rutte die voor Nederland de toon zet. Zijn ziekte sijpelt door tot in de poriën van heel Nederland. Nederland is ziek. Heel erg ziek. Daarom voelen zoveel mensen ook stress. Ze zijn te ver verwijderd van hun essentie, van hun gevoel. Onze hele maatschappij is daarvan heel erg ver verwijderd. Wij zijn ziek. Ernstig ziek. Zolang denken de wereld regeert en niet het gevoel, zal er nooit harmonie zijn.

Rheia | 20-10-18 | 08:48 | 5

Dus Rutte reageert hier onder de naam Rheia als ik dks begrijp.

Rest In Privacy | 20-10-18 | 09:01

Integendeel. Het gevoel zegt ons: medemensen helpen. Het verstand zegt ons: buiten houden, grenzen dicht.

Met gevoel het land regeren doen ze in Afrika. Iedereen is zielig.

Probleem is nou net gebrek aan verstand. Keiharde rationele keuzes.

Knufter | 20-10-18 | 09:05

Moraal kan ook gewoon een rationele keuze zijn tegen het opportunistische gevoel. Je besluit niet een afspraak te schenden, hoe verleidelijk het ook kan zijn.

marjen | 20-10-18 | 10:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stuk Ebru!
Kunnen we er nu aub over ophouden? Ik kan de namen twan&jerry niet meer horen of zien.
Niet kijken naar dat geteisem.

Ruimedenker | 20-10-18 | 08:45 | 2

En Zwarte Piet. Laten we ook alsjeblieft ophouden over Zwarte Piet.

De Koreaanse Slet | 20-10-18 | 08:51

@DKS
Ja, dat kan jij nou wel willen, maar Jerry en z'n zeurpieten niet. En de Twans worden niet moe om voor hun gemiep een podium te bieden.

MAD1950 | 20-10-18 | 09:19

Ik denk dat één van de kernen van de problemen ligt bij de media. Zij geven veel te veel aandacht aan groepjes als KOZP, de Groue Eeuw etc. Dit soort clubs moeten gemarginaliseerd worden. Je moet ze negeren, ze geen enkele aandacht geven, of hooguit op pagina 16 vermelden van het locale suffertje. Zwarte Piet is zwart en blijft zwart, daar praten we niet eens over. Dat moeten die huilers goed weten. Er is haast geen Surinamer die enig probleem heeft met zwarte Piet. Surinamers zijn meestal goed geïntegreerde, aangepaste, intelligente, hardwerkende, en zeer hartelijke mensen (tenminste dat is mijn ervaring). Nu voelen die lui van clubjes als KOZP zich machtig, belangrijk en invloedrijk (en dat laatste zijn ze nu ook, dankzij de media).

Ik weiger om een racist te worden door dit soort toestanden, maar ik zal er alles aan doen om mensen als Jerry Affrye te kleineren, schofferen want hij wil alles kapotmaken in het land waar ik woon en waarin mijn kinderen opgroeien.

ballenkraker | 20-10-18 | 08:32 | 1

ballenkraker | 20-10-18 | 08:32 | reageer
Tja dat weten wij maar maak dat de grachtengordel maar eens wijs.
Die vallen voor de zielige praatjes van die gekke groeperingen.

boerenvla | 20-10-18 | 08:37

Als Jerry Airfryer alleen het programma met Jennie had willen zien had ie ook thuis TV kunnen kijken. Maar "toevallig" zat hij op de eerste rij

Osdorpertje | 20-10-18 | 08:31

Kudos voor het schrijven van beloofdt met dt

Doctor Honoris Causa | 20-10-18 | 08:29

Ijzersterk, beresterk tot aan zijn dood, het grootste voetbaltalent ooit, 15 jaar en in het eerste elftal. Hij dronk zich met waardigheid dood. Henny ik houd van je

sprietatoom | 20-10-18 | 08:24

De wereld, of liever, Ons Land is veranderd. En het memootje daarover had Jenny nog niet bereikt.

Treurige zaak, want in Mijn Land zouden de mores van Jenny leidend moeten zijn. Dat dit kennelijk al lang niet meer zo is bewijst dat we inmiddels Bananenrepubliek Holland zijn. We hebben een fors probleem met integriteit; corruptie lijkt momenteel de norm.

De vis rot aan de kop: www.ftm.nl/artikelen/integriteit-de-v...

Hoe krijgen we dit land weer op de rails?

BoosMens | 20-10-18 | 08:13 | 2

Vrienden wakker schudden.
Familieleden ook.
Uw buren.
Mensen op de voetbalclub.
Toevallige voorbijgangers.
.
Werkelijk vrijwel iedereen die u op een dag ontmoet stemt FC Wegmetons. En niet 1x. Niet 10x. Maar hun hele leven. Dan verandert er dus nooit iets. Dan volgens we gewoon de EU braaf en kijken we lekker structureel de andere kant op.

de Voorzittert | 20-10-18 | 08:18

Ik heb wel wat ideeën maar die kan ik beter met mijn maten bespreken (dat doen we ook regelmatig).

ballenkraker | 20-10-18 | 08:22
-weggejorist en opgerot-
JeBroederInPolemiek | 20-10-18 | 08:09
-weggejorist en opgerot-
ogeon | 20-10-18 | 08:08 | 1

Zoals de Rotterdammert zeg, ben genaait in Amsterdam het was niet eens lekker. Was ik nou maar gewoon voor mn bek geslagen op de keileweg.

ikdenkwat | 20-10-18 | 07:38 | 1

je houdt van pijn ? Probeer liefde eens.. Er is een Japanse hond die heel apart is en eigenwijs en trouw..

sprietatoom | 20-10-18 | 08:01

Zie Twan in staat... het volgende te doen.
Tegen kerstmis nodigt hij het Koninklijk Paar uit in zijn praatprogramma.
Koning Willem-Alexander zit bij hem aan tafel en intussen laat hij Koningin Maxima op een stoel in de rij zitten.

sociaal_econoom | 20-10-18 | 06:42 | 1

Dan laat hij de koning iets doms zeggen, en dan mag zij tegen de afspraken in aanschuiven en commentaar geven.

Schoorsteenveger | 20-10-18 | 09:36

Ik werd vanochtend veel te vroeg wakker voor een zaterdag en het valt me nu op hoeveel prettiger de commentaren lezen als de zuigers al/nog op bed liggen.

Veldmaarschalk Sorry | 20-10-18 | 06:25 | 3

*slingert de espressomachine aan en sist, stoomt en perst er lekkere espressi en capucchini per tutti uit* Indeed Fieldmarshall, indeed.

ristretto | 20-10-18 | 06:28

Geldt ook voor Huize de Voorzittert. Lekker aan de espresso terwijl mevrouw nog urenlang boven de bakkes houdt. Geluksmoment.

de Voorzittert | 20-10-18 | 07:22

Lekker he, hond uitlaten, ondertussen loopt de koffie, kom terug, Race kijken en Geenstijl op.

gato | 20-10-18 | 08:49

We herinneren ons College Tour van een paar jaar geleden.... daarin was Willem Holleeder te gast bij Twan Huys.
Willem maakte een menselijk indruk, waarbij hij af en toe goede vragen stelde aan Twan Huys - op het einde had ik het gevoel dat Willem Holleeder de rol van Twan Huys zou kunnen overnemen.

Dit programma trok 1,3 miljoen kijkers... dit was voor Twan en Willem het absolute hoogtepunt in hun carrière.

sociaal_econoom | 20-10-18 | 06:20 | 4

Het verschil tussen een innemende crimineel en Twan Huis, een pand in Amsterdam...

sprietatoom | 20-10-18 | 07:16

@sociaal-econoom
Succes met Holleeder? Dat was een bizar slechte uitzending. Nog los van de telkens tenenkrommende studentenvragen, sloeg het journalistiek helemaal nergens op. Volgens mij is alleen het feit dát hij er zat echt blijven hangen. En dat was dan meer de prestatie van de redactie.

de Voorzittert | 20-10-18 | 07:21

de Voorzittert | 20-10-18 | 07:21 |

Ga je huiswerk eens maken joh

sprietatoom | 20-10-18 | 07:26
▼ 1 antwoord verborgen

For what it’s worth en Twan Huys z’n idiote linkse antics ten spijt, ben ik toch van mening dat alleen blonde Jenny hier als heldin uitkwam. Twan wordt uitgekotst, Jerry mag de airfryen, maar Jenny zat onbewogen gewoon haarzelf te wezen en ze stapte NIET op hoe Twan ook zat te proberen met z’n gezuig?
Deze mevrouw behoeft geen les in de zgn “kwaliteitsmedia” !!!!! En we weten allemaal wel dat zwarte Piet nu meer dan ooit lekker zwart blijft!

Accident_Prone | 20-10-18 | 06:18 | 4

@A-P
Dat laatste weten we vooral niet. U stapt wel erg makkelijk over de resultaten van FC Dramnegert heen.

de Voorzittert | 20-10-18 | 07:19

Dat Jenny er als heldin uitkwam? Dat was ze al voordat ze daar ging zitten.

Mart6037 | 20-10-18 | 08:18

@de Voorzittert

Het volk heeft allang gesproken. Dat er een minderheid is die z’n best doet alles te verpesten voor kleine kindjes hoef geen enkele opvolging te genieten. Bevalt het je niet dan ga daar heen waar de zon niet schijnt!

Accident_Prone | 20-10-18 | 11:32
▼ 1 antwoord verborgen

Waar is de tijd gebleven dat huichelen de meest irritante karaktertrek van een mens was? Lijkt wel of tegenwoordig het beste wat je kan doen is om je kind leren te huichelen zodat ze het ver zullen schoppen. Zie hoe ver aartshuichelaar Twan het geschopt heeft en ook een Pechtold en een Rutte en een Buma.

Freezzz | 20-10-18 | 06:14 | 1

Dit soort mensen ontwrichten het moraal in een samenleving. Dat gedrag zou keihard moeten worden afgestraft.

ogeon | 20-10-18 | 08:04

Wow! Leest heerlijk weg. Top Ebru!

gein_zörreg | 20-10-18 | 06:09

Ze zeggen wel eens dat niemand onmisbaar is, maar dat is Ebru wel. Feynman ook trouwens.

hoogstetijd | 20-10-18 | 06:05 | 3

Je hebt helaam gelijk. Het is de hoogstetijd dat we uw stukjes mogen lezen. Wanneer is de hoogstetijd aangebroken?

ristretto | 20-10-18 | 06:31

Het is elk weekend een gestaag dalende lijn. Beginnend bij Ebru, afgelost door Feynman en tenslotte Tamara. Ze missen alle drie schrijverstalent en hun stukkies zijn dan ook niet te pruimen. De eerste is sympathiek maar je raakt er toch op uitgekeken. De tweede doet braaf z'n best maar verdwaalt in z'n eigen quasi-intellectualiteit. En de laatste, tja, daar ga ik maar niets over zeggen.

Joris Beltsin | 20-10-18 | 08:36

Onmisbaar, hij zei dat ze onmisbaar zijn.

Rest In Privacy | 20-10-18 | 09:42

Het vreemde is dat een kanaal dat zijn eigen broek ophoudt, dezelfde propaganda aan de man probeert te brengen als de gesubsidieerden. Eigenlijk doen ze zonder uitzondering hetzelfde. Hoe worden zij gechanteerd of zijn mensen toch kuddedieren?

SlimmeBelg | 20-10-18 | 05:59

Een journalist die de juiste vragen stelt en er niet omheen draait ,niet een die van zijn chef een briefje krijgt ,dat zou vernieuwend zijn , loopjongens ,en trekpoppen ,daar barst het van in Nederland .

iwonna | 20-10-18 | 05:57

Het meeste trieste vind ik nog dat de onbetrouwbaarheid van Twan nu pas aan het licht komt. Jaren geleden al kon je de stinkende walmen van onbetrouwbaarheid, ijdelheid , zelfverheerlijking, zelfverrijking, leugens, propaganda en bedrog van Twan op 100 km afstand ruiken.

Freezzz | 20-10-18 | 05:54

OT: Dat SUA verhaal is toch wel raar. Waarom zou een staat/mogendheid er voor kiezen om in het zicht van de wereld iemand te elimineren ? A) om te laten zien dat ze er geen bal om geven, laat de wereld het weten.

B) ze hebben het niet gedaan maar een andere geheime dienst

C) whatever, we zullen het nooit weten, waarheid is voor sukkels

sprietatoom | 20-10-18 | 04:12 | 1

D) ze dachten er écht mee weg te komen.

ristretto | 20-10-18 | 06:32

Klopt helegaar Ebru. Wat moet je met de NPO als Youtube er is?! Ik verbaas mij nog steeds dat er mensen überhaupt nog kijken of luisteren naar dat medium (NPO) terwijl zoveel meer relevante informatie elders is op te zoeken op de internets! Pas op mensen.... het internet, thats the next

INH.30CL | 20-10-18 | 02:53 | 1

Knowledge is power

sprietatoom | 20-10-18 | 03:22

Probleem ligt bij de overheid. Waarom moet ik in vredesnaam op mn kabel een x aantal zenders afnemen terwijl ik nul komma niks naar rtl4 kijk? Wel ja, dat is verplicht gesteld door de overheid. Dus betaal je maar lekker mee aan de nonsense die uitgezonden wordt. Betrouwbare kijkcijfers zijn er toch niet en zo lang er niet één redelijk alternatief op het internet beschikbaar is ( Nee NPO ik wil geen abonnement voor die ene serie per jaar die ik wel interessant vindt) blijft er geld stromen naar onzinnige ambtenaren die zichzelf heel belangrijk vinden. Dus politieke partijen, sloop die verplichte aantal zenders per direct de wet uit. Laat de kijker afrekenen per zender, en het liefst per uitzending. En dan hebben we morgen nog maar een 2 a 3 tal Nederlands talige zenders over met uitzendingen die mensen willen en wensen voor te betalen.

Slabak | 20-10-18 | 02:23 | 3

Het is al vaker gezegd maar bij deze nog maar een keer: welke mongool heeft er vandaag de dag nog een tv??
Nepnieuws is en keuze.

schoon-schip-maken | 20-10-18 | 02:26

Neem IPTV, duizenden zenders voor een prikkie, niks meer te maken met onnodig dure abonnementen, altijd wat te zien en je steekt er ook altijd iets van op.

Ed Bever | 20-10-18 | 07:37

Net even gekeken, werkt dit ook in Spanje en ook alleen op smart t.v.

gato | 20-10-18 | 09:29

Kom net uit de kroeg.
Gaat dit weer over dat zwarte pieten gezeik of zo?
Zo ja, het zal wel.
Ik heb alles wel gezegd ondertussen. (honderdduizend keer).

HoerieHarry | 20-10-18 | 02:14 | 3

Tijd voor de 100.001 Harry.

schoon-schip-maken | 20-10-18 | 02:17

En om 2.14 uit de kroeg komen en nog foutloos kunnen typen is sowieso vrij sneu. ;-)

schoon-schip-maken | 20-10-18 | 02:18

schoon-schip-maken | 20-10-18 | 02:18 |
Ik mag je.
Heb ik niet snel!

HoerieHarry | 20-10-18 | 02:40

Mooi verhaal! En zo is het. Met Afriye is alles doorgesproken.... met Jenny niets. Zo rolt Twan.

Rambo John J | 20-10-18 | 02:00
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 20-10-18 | 01:54 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik heb er wel een mening over maar joris lijkt ongesteld vandaag..
Voor dat premium account zal ie toch echt eerst een favoriet merk tampons uit moeten kiezen want het taalnazisme van vandaag doet me walgen.
Verder ongezien de typhus voor die Ghanese slavendrijver.

schoon-schip-maken | 20-10-18 | 01:48

Helemaal eens. Grachtengordel priet praat. Inhoudsloos, graag zo verpakt dat het enorm deugend is. Jenny, laat je niet voor het karretje spannen van dit soort onder mensen. De titel mens, mogen zij niet echt dragen. Zo door-en-door verrot zijn zij.

De Evangelist | 20-10-18 | 01:47

Jenny houd het maar gewoon nuchter.
Er vliegt van alles rond.
Aandacht, oppeppers, heldendom, het toeschuiven van grootse daden door de randstad.
Het was een blokkade. Een blokkade om schade te voorkomen aan de opgewektheid van ons cultureel dingetje. Een initiatieritueel voor kinderen in het gebied van spanning, sensatie en speelgoed.

bodemloos | 20-10-18 | 01:07 | 4

Dr. Blechtrummel | 20-10-18 | 01:20
Zwarte piet is niet licht!

bodemloos | 20-10-18 | 01:35

Goed dat hier de rand debiele kunstenaars een podium kunnen krijgen.
Reaguurders van het jaar.

Ongeblustekalk | 20-10-18 | 01:47

Ongeblustekalk | 20-10-18 | 01:47
Standaard reactie. Schelden.

bodemloos | 20-10-18 | 02:11
▼ 1 antwoord verborgen

Alweer zo'n stuk met al dat irritante Engels: "obvious redenen", een Nederlander zou gewoon zeggen "voor de hand liggende redenen"; "Wheelen en dealen", wij noemen dat gewoon "koehandel"; drie keer "hey", verzin eens wat anders of laat het weg; "business as usual"; de normale gang van zaken. Laat die aanstellerij weg en let liever op de juiste -d, -t of -dt uitgang van je werkwoorden (“je beloofdt”!).

Verder vind ik het stuk erg warrig, als je die uitzending niet gezien hebt, is er geen touw aan vast te knopen. Een echte schrijver kan zo'n stukje glashelder schrijven zodat iedereen begrijpt waar het over gaat, ook al heeft hij het programma niet gezien. Ik heb ook sterk de indruk dat je het stuk rustig zonder relevant informatieverlies minstens tot een kwart of nog minder kunt inkorten. Eindeloos veel uitweidingen die niet relevant lijken te zijn. Misschien is het allemaal waar wat je schrijft, maar door de beroerde vorm kom ik niet aan de inhoud toe.

Argyronauta | 20-10-18 | 00:44 | 11

Wat een lang stuk. Dat kan best korter. Drie keer hetzelfde opschrijven op een andere manier opschrijven is niet nodig.

Maar het moet gezegd: u heeft gelijk.

ristretto | 20-10-18 | 06:42

Chicago River. Als de spreektaal dominant wordt, verandert de Van Dale taal? Dat wordt dan leuk als het importtuig dadelijk de meerderheid heeft in Nederland. Beginnen we elke zin niet meer met een hoofdletter maar met het woord 'kanker' of 'ik neuk'. Jippie!

Promedio | 20-10-18 | 07:05

Argyronauta | 20-10-18 | 00:44
Net als u zit ik ook met wat kromme tenen deze stukjes te lezen. Vind ook best dat ze sneller tot de kern kan komen en best wel jammer dat de rijke woordenschat waarover onze taal beschikt vaak niet meer tot uitdrukking komt. Wanneer ik alle reaguursels onder dat van u lees, vrees ik dat we de teloorgang van onze taal zullen moeten accepteren, blijkbaar is spreektaal in? Maar hoop wel dat we dit gewoon jammer mogen vinden. En dat weer eens wordt nagedacht de taal van onze grote schrijvers te waarderen. In Duitsland zijn ze trots op hun taal, mogen wij ook wel wat meer zijn?

Jan, Leiden | 20-10-18 | 10:22
▼ 8 antwoorden verborgen

De journalistiek is morsdood! Leve de hoernalistiek!
Dat "briefje van Bleeker' bleek voor een bepaalde "slijpsteen voor de geest" een boterbriefje. Zoals de journalist zich wel vaker hoer waant ging ook zij op schoot van de macht zitten, herinneren jullie deze nog?
www.geenstijl.nl/2846081/henk_barbara...
Schering en inslag, al decennia lang, zelfs ver voor die tijd dat Ferry Mingelen op tv zei dat hij zijn goede vriend Ad Melkert een hart onder de riem steken ging nadat 'ie zo gruwelijk af ging in het debat met Pim Fortuyn.

De dag dat Europa ontaard in een orgie van geweld garandeer ik de vierde macht dat zij deze maal niet aan de zijlijn, maar aan de zijde van de Neurenberg 2.0 processen bevinden zal. Mee heulen is mee boeten.
Dat verdien je als je je objectief controlerende taak verzaakt.

Abject | 20-10-18 | 00:42 | 4

De journalist is geëvolueerd van verslaggever tot opiniemaker.

de honden blaffen... | 20-10-18 | 01:43

@de honden blaffen... | 20-10-18 | 01:43
Wat een totale onzin. Iets wat al was kan niet nog eens geëvolueerd worden. Journalisten hebben altijd voor een publiek hun werk gedaan. Opinie maken zit in de essentie van journalistiek.

Lafayette | 20-10-18 | 04:37

@ Lafayette | 20-10-18 | 04:37 |

Had dat ouderwetse beeld voor me van journalisten: de waarheid onthullen tegen elke prijs.

sprietatoom | 20-10-18 | 04:40
▼ 1 antwoord verborgen

Ik wil stemmen op de poll zomer-wintertijd.
Kan maar 2 opties kiezen.
Waarom geen fifty-fifty ? half uur vooruit = half uur achteruit.

Piet-Kietelaar | 20-10-18 | 00:27 | 15

Ongeblustekalk | 20-10-18 | 01:33

Je maakt me nooit boos maar altijd blij, echt zonder ironie. Toen met Morgan Freeman was de gedachte, nee toch.

sprietatoom | 20-10-18 | 02:48

-weggejorist en opgerot-
Ongeblustekalk | 18-08-18 | 12:45 | favorietblock

Koffie Anan dus...

sprietatoom | 20-10-18 | 03:02

Heel de wereld kwam superlatieven tekort om dit ongekende verlies voor de mensheid te duiden, gelukkig was het weggejorist commentaar leesbaar voor sommigen...

sprietatoom | 20-10-18 | 03:30
▼ 12 antwoorden verborgen

Breaeking news... Saudi-Arabië arresteert 18 verdachten van de moord op de journalist in Istanbul...

Min. v. Communicatie | 20-10-18 | 00:20 | 7

Jan Dribbel | 20-10-18 | 00:27
Zolang de vrachtwagens op olie jouw buurtsuper bevoorraden blijven we handel drijven.

bodemloos | 20-10-18 | 01:25

Die 18 verdachten zullen waarschijnlijk en plein public onthoofd worden.

de honden blaffen... | 20-10-18 | 01:48

Deze 'oplossing' maakt van IEDEREEN een hypocriet. Van Merkel en Rutte tot Timmerfrans en Trump, tot wijzelf als olieproductenconsumeerders.

kaasfondue | 20-10-18 | 06:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooi hoor, eensch. Nu.nl schuift als linkse tabloid weer de zwarte piet naar Douwes. Zij werd 'bokkig', zij liep weg.. ik heb iets heel anders gezien dan nu.nl schrijft. Wat een flutjournalistiek daar.

BozePaarseMan | 20-10-18 | 00:19

"hik"

namensmijnhond | 20-10-18 | 00:17

Bedankt Ebru voor het weer oprakelen . Was allang blij dat dit onderwerp de laatste 2 dagen niet het gespreksonderwerp was bij mijn koffie automaat op mijn werk. Edoch scherp stukje

king of my own world | 20-10-18 | 00:10
-weggejorist-
tata1981 | 20-10-18 | 00:09 | 1

"beloofdt". Ik heb nu lichtelijk aids aan m'n oogbal.

VolleKracht | 20-10-18 | 00:06 | 1

Gelukkig maar lichtelijk.

ristretto | 20-10-18 | 06:46

Prima analyse. Bestaat pietofoob al? Kunnen je iig alle kanten mee op.

Dr. Blechtrummel | 19-10-18 | 23:48 | 2

Kun, enkelfout...

Dr. Blechtrummel | 19-10-18 | 23:50

Pietenfoob bestaat evenals piemelfoob.

Jan Dribbel | 20-10-18 | 00:04

onleesbaar as usual

oorwormpie | 19-10-18 | 23:47 | 4

Iets dichter bij het scherm gaan zitten dan, of naar de opticien.

Crusher | 19-10-18 | 23:54

Bij de Action zijn leesbrillen voor de prijs van één snickers, een wereld van verschil.

Dr. Blechtrummel | 20-10-18 | 00:01

Integendeel: Coherent stuk. Oorwurmpje cursus begrijpend lezen adviseerd.

kaasfondue | 20-10-18 | 06:27
▼ 1 antwoord verborgen

Wordt het nu geen nietig verklaarde rechtszaak? Dacht altijd dat twee opponenten tijdens het lopen van de rechtszaak geen contact mochten hebben. Of is dat enkel iets voor het buitenland met een beter rechtssysteem?

Muuke | 19-10-18 | 23:41 | 7

Excuus Barbaar, je hebt volkomen gelijk. De insteek van dit proces was me even ontschoten, door alle commotie en ik had even de stille hoop dan Twan Jenny een enorme dienst had bewezen.

Muuke | 20-10-18 | 01:51

Berbaar.

Muuke | 20-10-18 | 01:52

@berbaar, en die verwarring dat het OM vervolgt en niet kozp is ontstaan omdat kozp uitgebreid zijn zegje heeft mogen doen en zelfs strafeisen heeft genoemd. Zonder tegenwerping of correctie van het om. Zij leken één. Dus inderdaad. Stupid. Maar niet de door jouw genoemde lutsers.

ristretto | 20-10-18 | 06:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een uitermate scherp stuk weer van Ebru. Spijker zoals altijd weer precies op de kop geslagen. Daarom lees deze epistels graag.

EnNouJijWeer | 19-10-18 | 23:35

Bedankt Ebru, voor een lesje MSM realiteit. Ziek wereldje....

benjeallanggek | 19-10-18 | 23:25

Blaat programma's is voor de blatende schapen. Die gaan het land niet redden en hebben dat nooit gedaan ook. Op 4 mei houden ze twee minuten de kop met blaten was het maar een heel jaar. De blaat brigade NL-ers is groot en morgen rennen ze weer naar een groener gras veld. Verwacht er dus niet te veel van en steek je energie in iets nuttigs. Iets dat ten goede komt aan je zelf bijvoorbeeld. Of iets dat je met je vrienden kunt delen. Vergeet de NL-er die bestaat binnen kort niet meer.

Piet_de_pad | 19-10-18 | 23:13

Ebru, heb je nooit ontmoet maar ben verdomde blij dat je er bent.

larie | 19-10-18 | 23:12 | 3

Sluit me hier graag bij aan.

Muuke | 19-10-18 | 23:42

in plat hollands ; moordwijf .

Toontje-S | 20-10-18 | 00:53

ik wil verkering met haar.

ogeon | 20-10-18 | 08:15

Iemand bekend met het woordeken 'redundantie'?

Jezus!

Ichneumonidae | 19-10-18 | 22:57 | 1

Jazeker, CRC, ECC, etc.

LiniaalRectaal | 19-10-18 | 23:04

Ze wisten precies wat ze deden, het creeëren van het Rosa Parcs moment.

Jammer dat het zó kinderijk doorzichtig was dat gewoon echt iedereen, links of rechts, slim of minder slim, er doorheen prikte.

letopuwzaak | 19-10-18 | 22:53 | 1

Is anders voor de NPO geen probleem wanneer het zo doorzichtig is

Mart6037 | 19-10-18 | 22:56

Column van Ebru samengevat in drie woorden:
TV is nep.
Zo klaar; u mag de 300 Euro overmaken naar een goed doel, bijvoorbeeld de PVV.

King of the Oneliner | 19-10-18 | 22:52 | 1

Spot on.

Ichneumonidae | 19-10-18 | 22:57

Wordt Ebru per woord betaald?

Joris Beltsin | 19-10-18 | 22:48 | 1

Jij niet zo te zien...

Nuchternederland | 19-10-18 | 23:50

RTL Late Night had gisteravond 295.000 kijkers. Wéér onder de 300.000 gedoken dus. Behalve kijkers is Twan Huys nu ook zijn geloofwaardigheid kwijt. Ben benieuwd wat zijn volgende programma wordt.

SamKoeman | 19-10-18 | 22:42 | 5

Langdurig interviewen van z'n mattie Wilem H. Wel op locatie in Vught, dat dan weer wel.

AntonJensen | 19-10-18 | 22:59

Verslaggever in Saoedi-Arabië.

Muuke | 19-10-18 | 23:54

Tja als iemand alle antwoorden op de grote vragen uit de ijsberen op de noordpool kan trekken.. dan Twan.

Shareholder II | 20-10-18 | 01:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Sterk stukje Ebru. Dank.

ristretto | 19-10-18 | 22:28

@Mart6037 | 19-10-18 | 22:18
Ik vind “De Fraaie Eeuw” eigenlijk wel beter klinken dan “De Grauwe Eeuw”.

Osdorpertje | 19-10-18 | 22:27

Lees net dat de voorman van Fraaie eeuw die opriep tot het doden van Sinterklaas in Dokkum in bijzijn van de kinderen 300 euro boete kreeg. Leg dat eens uit OM? Nou kom op. Of is dit nu het positief discrimineren? Flikker toch een eind op!

Mart6037 | 19-10-18 | 22:17 | 4

Ondertussen is e gemeente Zaanstad in overleg met dat stuk tuig over een demo tijdens de landelijke intocht. Overigens heeft de Grauwe Eeuw, lees Michael van Zeijl , op FB aangekondigd niet te gaan demonstreren maar de racistische intocht te stoppen.
www.noordhollandsdagblad.nl/zaanstree...

AntonJensen | 19-10-18 | 22:26

Ben benieuwd of ze ook de NVU uitnodigen, voor een collectie van rechts-gekkies om de confrontatie met Antifa aan te gaan.

Misschien kunnen ze nog een weiland bij Beverwijk aanwijzen om de zaak uit te vechten.

Glasgow Argus | 19-10-18 | 22:29

Als de oproep om deze goedheiligman te doden zo laag bestraft wordt kan elke andere oproep niet zwaarder worden bestraft zou je denken. Voor de rest zal die gast wel preventief verhoord worden tijdens de intocht.

sprietatoom | 19-10-18 | 23:53
▼ 1 antwoord verborgen

Jenny wist niet dat Jerry zou komen en toen ze dat hoorde heeft ze vriendelijk bedankt voor dit ‘debat’. Dit zou natuurlijk een enorme afgang zijn voor RTL LN: de blokkeerfriezen hebben zojuist absurde eisen gehoord van een totaal van de pot gerukt OM, en dan heeft RTL LN ‘s avonds alleen die jankerd van een Jerry aan tafel zitten die daar de hele avond gaat zitten janken waardoor er na een half uur nog maximaal 10 kijkers over zijn.... DIT scenario moest worden voorkomen.

Zo moet het ongeveer zijn gegaan.

Wim_Kut | 19-10-18 | 22:14

Kijk hem daar zitten, het opperhoofd der klaplopers.. KOJA? Kick Out Jeffrey Affriyie..

BRR76 | 19-10-18 | 22:07 | 1

KOJAK kick out Jerry affrijie en kornuiten

Nuchternederland | 19-10-18 | 23:49

Wat een genetisch uitschot.

LiniaalRectaal | 19-10-18 | 22:59

Ik ben om. Ik geloof in frenologie. Je ziet gewoon dat dit genetisch afval is. Inteelt van de ergste soort.

En in het hele artikel komt het woord islamiet niet voor.

Knufter | 19-10-18 | 23:10

AntonJensen | 19-10-18 | 22:15
Zo te zien allemaal neven van elkaar.

de honden blaffen... | 19-10-18 | 23:36
▼ 1 antwoord verborgen

Die mevrouw uit Friesland is gewoon integer. Je mag het ook naïef noemen. De Anker Brothers hadden beter moeten oppassen. Hilversum naait nu eenmaal.

Laat het een waarschuwing zijn voor alle amateurs!

balustrade | 19-10-18 | 22:00 | 3

Thank god I'm a country boy

letopuwzaak | 19-10-18 | 22:54

watch channel zero

ogeon | 20-10-18 | 08:17

Tuurlijk is het een vooropgezette rattenstreek van Huys. Dit soort smerige spelletjes daar is Huys meester in. In Nieuwsuur had hij al de neiging om zijn gast te framen door een bepaalde manier van vragen stellen als het hem te pas kwam.
Dat framen flikte hij ook voordat hij een fragment toonde over het asielzoekersdebacle in Duitsland door te zeggen: "Je hebt mensen die met open armen de vluchtelingen opvangen en je hebt mensen die ze met de gestrekte rechter arm tegenhouden."
Dat zegt genoeg over de mentaliteit van dat heerschap.

leo de pejo | 19-10-18 | 21:55 | 1

Twan woont in een robuust, smaakvol gerestaureerd hoekpand met uitzicht op het water nabij de Heineken Brouwerij, gelegen tussen het Amsterdamse stadscentrum en de hippe Amsterdamse buurt De Pijp. Ik ben benieuwd hoe snel zijn rechterarm zou opspelen als er naast hem een AZC werd geopend en de bewoners daarvan op strooptocht gingen zoals dat elders in Nederland volop gebeurt.

MickeyGouda | 19-10-18 | 22:27

Eh, hoezo heeft team kijkcijfers verloren? Ze hebben gewonnen. Juist ook doordat media als Geenstijl er maar door over blijven gaan, hebben ze precies gekregen wat ze wilden. De aandacht. Vooral dit een platform blijven geven en open deuren blijven inschoppen, Geenstijl, dit is echt nuttig. IEDEREEN weet dondersbest dat dit afgesproken werk en doorgestoken kaart is. Het enige wat jullie met dit bericht bereiken, is dat het blijft leven en er maar aandacht aan geschonken blijft worden.

MozesKriebelaar | 19-10-18 | 21:37 | 3

Glasgow: je ziet het verkeerd. Niemand wil Twan Huys en hij was al fors aan het inkakken. Zonder deze actie, had ie NOG minder kijkcijfers gehad.

MozesKriebelaar | 19-10-18 | 22:27

IEDEREEN weet ook dat NPO manipulerend is ,maar blijft er uit gewoonte naar kijken . Als je dit feit maar onder de aandacht blijft brengen worden steeds meer mensen zich bewust van dit feit .

Koning BongoBongo | 20-10-18 | 08:02
-weggejorist-
Brabant hier | 19-10-18 | 21:36 | 2

Jenny en Jerry hadden best tegenover elkaar kunnen zitten als de vvmu voor allebei zou gelden. Maar helaas....

Leptob | 19-10-18 | 21:35 | 3

och , hangt ervan af . Ik zie die airfryer niet graag . TE stupide is ook zoiets , TheRebelThePoet , vooral de poet heb ik het idee

wolfke | 19-10-18 | 21:48

Wat heeft dit nou weer met vvmu te maken?

Knufter | 19-10-18 | 23:12

Had totaal geen nut .Onderwerp is allang uitgemolken . Meningen en standpunten waren erg duidelijk in het nieuws gebracht en standpunten stonden vele lichtjaren verwijderd van elkaar.

Koning BongoBongo | 20-10-18 | 08:07

Joh, televisie is dus niet waar?
Ga je volgende week een opstel schrijven over internet dat daar niks van klopt?

Mather | 19-10-18 | 21:33
-weggejorist-
Berbaar | 19-10-18 | 21:32 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ohohoh beste Ebru. Hoeveel lieve Turkse jongens ik de geneugten van het wel gelukzalig bukken heb doen leren kennen. Dat valt op de vingers op 1 hand te tellen, want de meesten wisten al lang en breed van de hoed en de rand. Hoe het is om als zelfbewuste vrouw in een dergelijke cultuur op te groeien kan ik me niet voor stellen. Maar het moet ongetwijfeld verschrikkelijk zijn geweest.

Al die ranke jongenslijven, al die smeulende zaadvragende ogen en daar sta je dan als muurbloempje. Nee, dan Nederland en Jesse Klaver. Omdat u het bent zal ik niet dieper ingaan op de heer Baudet, hoe graag hij dat misschien ook zou willen. Maar toch: ergens tussen al die botte roomblanke horken zou toch hopelijk een ridder ten witten paard moeten schuilen?

Hoe dan ook: sterkte. #ottomaansscharen, niet te verwarren met een botzaag.

Rest In Privacy | 19-10-18 | 21:29 | 1

Als zelfbewuste vrouw in een 'dergelijke' cultuur opgegroeid? In Rotterdam, in een welvarend, intellectueel milieu? U bent niet toevallig een kwaliteitsjournalist die niet van feiten uitgaat?

Synecdoche | 20-10-18 | 00:42

Jenny heeft het moeten zien aankomen dat ze gebruikt zal worden.
Twan had het aura van betrouwbaarheid en een integere uitstraling.
Wat dat betreft is hij door het ijs gezakt.
Dit programma is alleen nog geschikt als propaganda kanaal van deze of gene.
Mensen met een mooi verhaal durven niet meer
Het vertrouwen is weg

Jacktheflipper | 19-10-18 | 21:28

Top Ebru.

Rest In Privacy | 19-10-18 | 21:23

Twan heeft gegokt en verloren. De kijkcijfers zijn ondanks de opzichtige naaistreek van de redactie - inclusief de internationale socialist Twan Huys - bijna op het niveau die het programma verdient (nul).

RTL had maar liefst twee kandidaten die wel een succes van het programma hadden kunnen maken, Van Erven Dorens en Genee. Toch koos de directie voor de extreem-linkse misfit Tan Huys. Met zijn achtergrond in de publieke omroep kon je van een grote afstand aan zien komen dat hij ook de smerige tactieken van zijn oude nest mee zou nemen.

met het voorspelbare succes ervan, trouwens.Zoals de HEMA gokte en verloor met de keus van een nieuwe doelgroep, doet ook RTL Unilever datzelfde. Ze verdienen hun zelfgekozen lot. Misschien dat Marcel Boekhoorn dit tweedehandsje nog wil overnemen. Is een hoop aan te verbeteren.

Voor het hele publiek is nu wel helemaal duidelijk dat de media onbetrouwbaar zijn. Kijkers stemmen al jaren met hun voeten...

Glasgow Argus | 19-10-18 | 21:20 | 6

Wie was de eerste keus dan?

ristretto | 19-10-18 | 22:33

ristretto | 19-10-18 | 22:33 |
Matthijs van Nieuwkerk.

Wasbakplasser | 19-10-18 | 23:01

Bedorven Dorens? De man die alles wat hij aanpakt onder zijn handen ziet verkruimelen? Ja, dat was vast een succes geweest (LOL).

bergsbeklimmer | 20-10-18 | 06:48
▼ 3 antwoorden verborgen

We kunnen wel heel verbaast gaan doen, maar dit is hoe journalistiek [altijd] heeft gefunctioneerd: Je bijt niet in de hand die je voedt, jij krabt mijn rug en ik de jouwe.

Dat is wat mij betreft het echte probleem ook niet.

Als ik wil weten hoeveel belasting ik dreig te gaan moeten betalen als politicus X verkozen wordt, maakt het mij niet uit dat de politicus in kwestie deze vraag van de journalist enkel beantwoordt als er geen vragen worden gesteld over zijn wilde nachten met heroïnehoeren.

Wat ik walgelijk vind is de schijn die de journalisten ophouden. Wees gewoon eerlijk over de zee van kontenlikkerij waarin je je zelfgekozen beroep in uitoefent. Je houdt zaken achter, je bent een doorgeefluik voor politieke spelletjes, je maakt afspraken, je steekt mensen in de rug: Allemaal [prima].

Maar doe jezelf dan ook niet voor als onkreukbaar en moreel integer, zo niet moreel superieur ... want dat ben je niet.

Zeemeerminneke | 19-10-18 | 21:18

Eerlijk is eerlijk, die tweet van Azarkan is geestig.

Zoiets?

Sprezzatura | 19-10-18 | 21:18 | 1

Het is ook niet een slecht mens denk ik. Maar dat hele GEDACHTE is gewoon gestoeld op evil verdeling willen zaaien.

Acar_ketimun | 19-10-18 | 21:33

9 November naar Leeuwarden. Ik ben er

marcoplarco | 19-10-18 | 21:17

Ondertussen in Zaandijk,

De evangelische basisschool Schatrijk in Zaandijk slaat het sinterklaasfeest dit jaar over. Een woordvoerder van de school laat aan het NHD weten niet in sinterklaas maar alleen in Jezus te geloven. En bovendien is het feest er sowieso wel van af door alle zwartepieten ophef, vindt de school uit Zaandijk.
www.noordhollandsdagblad.nl/zaanstree...

AntonJensen | 19-10-18 | 21:16 | 4

Dat moet werkelijk een leuke binnenkomer zijn voor die kinderen maandag. Arme stakkers... heel dat feest naar de maan voor ze maar volwassenen interesseren zich daar niet in. Hun politieke mening is belangrijker in hèt kinderfeest van het jaar. Asociale honden...

Acar_ketimun | 19-10-18 | 21:31

Wij geloven niet in die bisschoppelijke sprookjesfiguur, wij geloven alleen in die andere sprookjesfiguur.
Dat met die sprookjesfiguren gaat nog eens heel groot worden.

Nuchternederland | 19-10-18 | 23:27

Er wordt inderdaad niet aan de kinderen gedacht. Schandelijke zaak.

Muuke | 20-10-18 | 09:47
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stukkie Ebru.

Met 1 kanttekening: mensen willen belazerd worden. Net als bij een goochelaar. Ze willen alleen je slide of hand niet zien. Dat is waar twan gefaald heeft.

Net als de slagerij of de kledingindustrie of productie van iphones: wegkijken. Gezellig houden. En soms plichtmatig afkeuring laten horen als t echt niet anders kan.

Twan is een lul net zoals anderen. Hij verbergt het alleen slechter. Dåt vinden we erg.

Knufter | 19-10-18 | 21:16 | 1

Sleight! Wordt zelfs anders uitgesproken dan slide.

Synecdoche | 20-10-18 | 00:35

Ik wil Ebru graag feliciteren voor het gebruiken van het juiste accent op de letter ‘e’ in het woordje ‘hè’! Dat ik dat nog mag meemaken, chapeau.

Von Knarrenstein | 19-10-18 | 21:15 | 5

Hoewel “beloofdt” bij punt 4 wel teleurstellend is.

E-Burke | 19-10-18 | 21:30

@E-Burke |
d/t-vauten vallen niet meer op tegenwoordig, dus tellen ze niet meer mee.

EefjeWentelteefje | 19-10-18 | 22:11

Nu alleen nog van dat Engelse "hey" af en gewoon weer "hee" schrijven ...

Synecdoche | 20-10-18 | 00:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Als je van beloofdt belooft maak, is het helemaal af.

leef!! | 19-10-18 | 21:14

'Beloofdt'?
Wat is nou eigenlijk de clou van dit stuk? Het gaat echt alle kanten op.

Amsterdamsko | 19-10-18 | 21:12 | 3

Dat je niet moet denken dat televisiepresentatoren het beste met je voorhebben. Was dat nou zo moeilijk?

LiniaalRectaal | 19-10-18 | 21:16

Even laten checken , zou op Alzheimer kunnen wijzen .

wolfke | 19-10-18 | 21:31

@Wolfke en @LineaalRectaal
Is dat nog nieuws na alles wat deze week hierover in deze panelen is geschreven?

Amsterdamsko | 19-10-18 | 23:16

Talkshows zijn geen journalistieke producties meer. Al sinds Barend en van Dorp is het vooral 'leuke tv'. Maar Ebru, zelf lig je ook een beetje te giebelen als je 'Mark' mag interviewen...

Ggroengras | 19-10-18 | 21:12 | 1

Zeker wel. Want iedereen kan zich journalist noemen.
Overigens is "talkshow" beetje vaag? Tig jaar geen journalistieke waarde in de talkshows met het goed betaalde als getaalde als gefaalde als gesmaalde multi-talent Ivo Niehe. Just to name one.

Shareholder II | 20-10-18 | 01:51

Go ebru!!! Je beschrijft t helemaal zoals t is. En ik ben ook wel een beetje bang dat de deksel steeds meer van de put gaat komen.. het keerpunt is gaande want we willen ons nederland niet kwijt.

haatsmurfin | 19-10-18 | 21:08 | 2

Deksel wordt vaster en vaster gedraaid. Net een hogedrukpan. Maar ook die heeft zijn grens.

Mart6037 | 19-10-18 | 21:12

Lekker stuk idd! (Pun intended)

Hemmenaar7 | 20-10-18 | 08:06

Ebru is weer eens pittig.

Rest In Privacy | 19-10-18 | 21:07 | 5

Ik ben zelf ook van mediterraanse bloede. Italiaans. Ik snap Ebru haar spicyness volkomen. Stel debielen op tv die denken dat de kijker debiel is maar zelf elkaar veren in hun reet proppen.

Acar_ketimun | 19-10-18 | 21:25

@acar ik moest even aan 'verhit' debat op Rai Uno denken ::-)

Shareholder II | 20-10-18 | 02:04

Ebru moet gewoon eens wat meer Neukon!

Mogwai | 20-10-18 | 02:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Verschrikkelijk veel woorden voor wat iedereen al wist en weet.

DrumPiet | 19-10-18 | 21:06 | 1

Mannen roken Drum ? Sluikreclame ?

wolfke | 19-10-18 | 21:33

Je hebt nog een huis in Turkije?

knutsel_ | 19-10-18 | 21:05 | 4

Hohoho . Normaal zegt men U lijkt me .

wolfke | 19-10-18 | 21:35

Hoezo niet aardig. Ze zegt het zelf. Verbaast me gewoon.

knutsel_ | 19-10-18 | 21:44

Sorry knutsel(smurf) jii hebt gelijk en ik zit fout..

haatsmurfin | 19-10-18 | 22:03
▼ 1 antwoord verborgen

Twan & Jerry, Thats all folks!

Remi A. | 19-10-18 | 21:05 | 2

Twan & Jenny, Thats all folks! 2.0

Remi A. | 19-10-18 | 21:06

Heameau!

Mogwai | 20-10-18 | 02:12

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland