achtergrond

Geenstijl

Politiek laat uitgeklede militairen nog steeds en opnieuw en alweer in de stront zakken

Wie iets in Syrië doet krijgt een gratis Toyota maar onze eigen militairen kunnen de tering krijgen.

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, maar in de top van de krijgsmachtboom zit een ezel die vrijwel wekelijks zijn botte kop in een vlijmscherpe steen haakt. Eerst ging het al om versleten wapens, kapotte radio's, broeken met gaten. Toen die doden op die levensgevaarlijke schietbaan. Daarna het bericht dat Onze Jongens hun eigen winterjassen moeten kopen voor een oefening in Noorwegen, waar Babs Visser meteen grote praat over had. En nu blijkt weer dat de scherfvesten over datum zijn, helmen aanvoelen als karton, brandwerend ondergoed niet voorradig is en onze militairen bij de oefening Bison Drawsko in Polen half bevroren hun werk moesten doen omdat er geen onderjassen en handschoenen aanwezig waren.

"Toen de oefening een maand bezig was, kwam de belofte dat er alsnog handschoenen zouden worden geleverd. 'We hebben ze nooit gezien. Daarom hebben de jongens zelf maar wat gekocht. Het verraste ze niet. Veel is bij ons onder de maat'. Dat is ook het sentiment van een soldaat van de Luchtmobiele Brigade. Hij liep verschillende keren brandwonden op omdat hij niet de juiste standaard voor zijn Minimi mitrailleur heeft. Daardoor kwamen bloedhete hulzen in zijn mouwen terecht."

Het is clusterfuck na clusterfuck en als het niet zo gevaarlijk was, was het komisch. Scherfvesten die over de datum zijn en defensie zegt: "Jamaar uit testen blijkt dat 90% van het spul nog voldoende stoppend vermogen heeft." Er wordt gespeeld met levens en we staan voor de hele wereld voor lul; het is werkelijk te achterlijk voor woorden. Er zitten 150 lieden in die Kamer die het kennelijk niet kan verrotten als er doden vallen, maar moet er echt een compleet bataljon doodvriezen of afgeslacht worden voordat iemand van die Haagse goedpraters verantwoordelijkheid neemt?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.