achtergrond

Geenstijl

De nieuwe SGP-voorzitter Peter Zevenbergen blijkt een schandalige wachtgeldgraaier te zijn

Jenever uit theekopjes, natch.

De partij van het wappervingertje en de hele noten heeft sinds vorige week een nieuwe voorzitter, Peter Zevenbergen. Geen groot nieuws zou je zeggen want demense zijn lekker soeverein in eigen kring, hebben aardige kamerleden, zijn het geheugen van de democratie en nog een mooi klein monumentje voor de verzuiling. Maar! Peter Zevenbergen is wel een to-ta-le wachtgeldlul. Hij is namelijk tot 2006 wethouder geweest in Al-Blasserdam en laat sindsdien het wachtgeldmetertje doorlopen, à € 4819,07 bruto per maand. In februari 2021 loopt de regeling af, waarna hij dus al meer dan ACHTENEENHALVE TON gemeenschapsgeld ontvangen heeft. 

Denkt u maar niet dat Zevenbergen trouwens een on-grefo arbeidsethos heeft hoor. Hij werkt er namelijk ook gewoon bij. Hij is directeur van de locatie Guido de Brès van het Wartburgcollege in Rotterdam en voorzitter van de Raad van Toezicht van Adullam Gehandicaptenzorg. Een beetje schooldirecteur verdient zo rond de 6k à 8k in de maand, de RvT-functie is onbezoldigd. Toch genoeg om van rond te komen, zou je denken, maar nee, ondanks dat ie al lang een nieuwe baan heeft blijft Zevenbergen maar graaien. 

Zevenbergen is trouwens ook aangesproken op zijn treurige gegraai, nota bene door een vvd-burgemeester. “Het college van B&Wheeft dezelfde blik als u en ik heb namens B&Ween moreel appèl op de betrokkene gedaan. De komende weken ga ik met de betrokkene rond de tafel, om te zien of dit appèl geëffectueerd kan worden. De belangrijkste rol ligt echter bij de betrokkene zelf, omdat het om een niet-afdwingbare of een door mij of het college te beïnvloeden regeling is waarvan hij gebruik maakt.” Grappig, een moraalfapper van de zwarte kous die een moreel appèl negeert. 

UPDATE: het was toch anders dan het lokale sufferdje deed vermoeden. Na 2014 is er wel degelijk sprake van vermindering, afvloeiing en terugstorting. Nuwanse! 

UPDATE: SGP lost het netjes op, Zevenbergen doet afstand, externe accountscontrole. Zo kan het dus ook. Lezen we mee, vee vee dee?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.