Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zucht. FvD snapt demografiecijfers niet

interessant plaatje

Weet u waar wij best wel zin in an hebben? Aan een nuchtere discussie over immigratiecijfers en bevolkingsgroei.

Een nuchtere discussie, die je heel best zou kunnen voeren naar aanleiding van dit lezenswaardige Elsevierstuk van Jan Latten en Jan van de Beek. "Duurzaamheidsdoelen, kindertal, arbeidsparticipatie, selectieve arbeidsmigratie, tijdelijke arbeidsmigratie, tijdelijke opvang van vluchtelingen, de sociale samenhang in de bevolking, solidariteit: het zou allemaal aan de orde moeten komen in een langetermijnvisie met een Plan van Aanpak voor de toekomst van Nederland." Hear hear, ja precies en meer van dattum aub. Wat bij dat nuchtere debat niet echt helpt zijn politici die een noodklok luiden terwijl ze geen idee hebben waar de klepel hangt. Politici die beweren dat "Het demografisch onderzoek van dr. Jan van de Beek en prof. dr. Jan Latten laat zien dat er bij ongewijzigd beleid over twee generaties 24 miljoen mensen in Nederland wonen" terwijl de heren laten zien dat die 24 miljoen de absolute bovengrens is van de VN-voorspellingen. Politici die roepen dat Mohammed de populairste jongensnaam (omdat je het ook anders kan schrijven111!!!1) is terwijl meer kinderen Lukas/Lucas heten. Politici die ongetwijfeld links en rechts heel erg links met deze feiten om de oren geslagen gaan worden en dan weer kunnen beweren dat iedereen een wegkijker is. Minder minder van die politici alstublieft.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist en opgerot-
RazorJack | 13-09-18 | 15:49

Een verzorgingsstaat kan geen immigratiestaat zijn, en een immigratiestaat geen verzorgingsstaat. in een notendop de reden waarom we acuut moeten stoppen met import van allochtonen en het hier willen houden van kinderen die gebaard zijn om een verblijfsvergunning in de wacht te slepen.Het is onbetaalbaar. De autochtone bevolking kan dit helemaal niet opbrengen. Punt uit.

Toos Bevergeil | 13-09-18 | 12:41

Ronaldo is chef FVD-bashen op de redactionele GS-burelen. Zullen we anders eens een keertje geen spijkers op laag water zoeken en het gaan hebben over de gevolgen van deze hoe dan ook verontrustende cijfers en welk beleid we daar eigenlijk op willen gaan loslaten. Dit soort mierenneukende stukjes dragen niets constructiefs bij aan de discussie.

KlunsJohannus | 13-09-18 | 11:56

24 miljoen gaat verN(SB)ederland nooit halen. Voor die tijd zijn alle!! Sic.voorz. Helemaal leeggeroofd en gaan alle parasieten op zoek naar een nieuwe host. Dan blijft er nog maar een hopeloos zootje over.

WayneGretzky*99* | 13-09-18 | 10:57

Nou nou zeg, wat een ophef, Ronaldo.

Wat is je punt nou eigenlijk? Feit is dat het heel best zou kunnen dat we over een jaartje of wat straks inderdaad de nachtmerrie moeten beleven van zo'n 24 miljoen mensen op de postzegel die 'Nederland' heet. Dat lijkt me inderdaad een angstaanjagend toekomstbeeld, en met een economie die gebaseerd is op een Ponzi-schema, helaas ook onvermijdelijk, want nergens heb ik al een voorstel gezien om het maar eens wat minder te doen met die import en/of de kinderbijslag eens aan te pakken na het derde kind.

Tot nu toe zijn alle bevolkingsprognoses afwijkend gebleken - naar boven toe, wel te verstaan. Toen Juliaantje in 1950 in haar troonrede uitsprak dat 10 miljoen Nederlanders eigenlijk al te veel was, hadden we ooit kunnen bevroeden dat we 68 jaar later - drie generaties dus - al boven de 17 miljoen zouden zitten?

EefjeWentelteefje | 13-09-18 | 09:15 | 1

Zat zojuist nog de CBS-prognoses voor bevolkingsgroei uit 2014 te lezen. Daarin is gerekend met de verwachting dat in de periode tot 2060 zo'n 70% van de niet-Westerse migranten terugkeert naar hun thuisland. Hoe ongeloofwaardig wil je het hebben. www.cbs.nl/-/media/imported/documents...

KlunsJohannus | 13-09-18 | 11:59

Den Haag is te ver doorgeschoten met haar asielbeleid.
Onder de noemer van ''vluchteling'' en ''oorlogsslachtoffer'' worden mensen uit moslimlanden hier in de watten gelegd en als kasplantjes behandeld.
Alles wordt voor hun geregeld en betaald... opvang en verblijf in een AZC, daarna een ingerichte woning met extra zorg, extra aandacht en begeleiding.
Ze krijgen automatisch recht op een langdurige bijstandsuitkering en mogen hun naaste familieleden naar NL halen... die hier dan ook alle deze voorzieningen krijgen.
Nergens in de EU is dit zo riant als in Nederland.... Polen, Hongarije en Oost-Europa doen helemaal niets.

Dit alles heeft een aanzuigende werking waarbij de aantallen en het kostenplaatje onbeheersbaar zijn geworden.
We zien een groeiende afkeer en haat tegen de overheid en gemeenten... omdat mensen heel goed zien dat migranten hier in de watten worden gelegd - terwijl ouderen en echte hulpbehoevenden een stuk minder aandacht en zorg krijgen.
Men ziet dat niemand terug hoeft en dat de aantallen alsmaar groter worden, familie en kennissen komen naar NL... wij zouden dat ook doen.
De woningnood is schrijnend, migranten krijgen met voorrang een ingerichte woning.

Hoe is Nederland over 5 jaar? Een volgepropt land met een onbetaalbaar kostenplaatje - met een grote aversie tegen de overheid en onleefbare toestanden.
Zelfs een kind van 13 ziet dat het fout loopt in Nederland.

sociaal_econoom | 13-09-18 | 05:04 | 3

Jajaja. Dat weten we nu wel. Klopt helemaal niet, maar uw mening staat weer op het internet. Missie geslaagd.

zeeman73 | 13-09-18 | 07:09

@zeeman73 | 13-09-18 | 07:09
Het staat je op internet (nog) vrij om te weerleggen wat volgens jou niet klopt. Of is dat te lastig voor je?

B0bBer | 13-09-18 | 07:56

Nou, volgens mij klopt dit beeld aardig. De economische, ruimtelijke en maatschappelijke lasten zijn sowieso te zwaar aan het worden, dat kan een blind paard nog zien.

KlunsJohannus | 13-09-18 | 12:02

Alles is te herleiden uit ons eigen stomme handelen een halve eeuw terug.

Destijds werden goedkope Marokkaanse en Turkse arbeiders ingevlogen om het vuile werk hier op te knappen. Dit gedurende een verblijf van 2 jaar, onder voorwaarde dat ze daarna weer zouden optiefen naar hun land van herkomst. Maar ARP, CHU en KVP (inmiddels gefuseerd tot CDA) en VVD beleidmaakten later opportunistische maatregelen om daar onder uit te komen. "Blijf lekker langer en laat je héle gezin ook maar overkomen". Allemaal in het belang van hún economische agenda en vooral die van het bedrijfsleven en werkgevers. Dat laatste doet de VVD tegenwoordig nooit meer. Oh nee,.... wacht!

Had nou maar destijds lager- en ongeschoold werk beter betalend en goed geregeld voor autochtonen. Dan woonden we nu niet in een door massa-immigratie exploderend, met minaretten volgebouwd en tot op het bot verdeeld mislukt Neerlands islamitistan.

Pound foolish and penny wise, kun je wel zeggen.

HypoPseudo | 12-09-18 | 23:23 | 3

Klopt... de gastarbeiders in de jaren 60 uit Marokko en Turkije hadden in aanvang een tijdelijke verblijfsvergunning - de bedoeling was dat ze na hun werkperiode zouden terugkeren naar hun land.
Een tijdje later vond Den Haag dat de gastarbeider recht heeft op ww, zw en een wao-uitkering.
Joop den Uyl ging nog een stapje verder en gaf goedkeuring dat de Turkse en Marokkaanse gastarbeiders vrouw en kinderen (gezinshereniging) naar NL haalden.
Toen het in de jaren 70 slechter ging met de economie en werkgelegenheid zijn veel van deze laag opgeleide werknemers in een levenslange uitkering terechtgekomen.
Via een groot geboorteaanwas en middels het ''uithuwelijken'' van hun kinderen aan kennissen in Turkije en Marokko is een groep van pakweg 50.000 gastarbeiders in 50 jaar gestegen naar 800.000 Turken en Marokkanen die nu in NL woonachtig zijn.

In 1979 kregen we het fenomeen asielzoeker - de eerste waren Vietnamese bootvluchtelingen die naar Nederland mochten komen.
Later werden dit veelal mensen uit moslimlanden omdat daar vaak strijd en gevechtshandelingen zijn.
Middels een ruimhartig asielbeleid heeft Den Haag zich hiermee in de vingers gesneden... het is nu een groep geworden van bijna een miljoen mensen die hier recht hebben op een woning, zorg plus een uitkering.... tevens mag men naaste familieleden naar NL laten komen die dan eveneens recht hebben op al deze voorzieningen.
Dit verhaal is nu onbetaalbaar en onbeheersbaar geworden.... maar niemand in Den Haag en bij de NPO die hier iets over durft te zeggen - ook Rutte doet net alsof hij niets in de gaten heeft.

sociaal_econoom | 13-09-18 | 04:20

Tyft zelf op mafkees. Mijn vader heeft hier zich letterlijk kapot gewerkt; 39 jaar lang op een werf in de keiharde Rotterdamse haven, dus jouw idiote theorie van 2 jaar kan je heel diep in je ass stoppen. Selectieve verontwaardiging alom. Bekrompen, paardenkleppen op en lekker blijven door jammeren. In en in trieste reacties weer.. pff

staples | 13-09-18 | 07:46

@ staples

Blijkbaar heeft u zélf oogkleppen op want u leest niet goed. De insteek was aanvankelijk 2 jaar verblijf. Dat staat los van het feit dat het merendeel vervolgens hier langer zoals (in uw vaders geval, waarvan 39 jaar arbeidsjaren) is gebleven. Ook zei ik niks over of diegenen wel/niet hebben bijgedragen aan de Nederlandse maatschappij of zich 'kapot gewerkt' hebben.

Mafkees !....

HypoPseudo | 13-09-18 | 08:36

Politici hebben over het algemeen de ballen verstand van getallen. Dat krijg je met een tweede kamer vol oud-ambtenaren, juristen en carrierepolitici. Ik denk niet dat het toeval is dat het Chinese politbureau vol zit met ingenieurs en beta's. Die snappen het tenminste inhoudelijk en kunnen de kwantitatieve gevolgen van beleid beter inschatten. Verbaal wellicht wat minder begaafd, maar dat heb ik liever dan dat amateuristische geklungel in de Nederlandse politiek.

Defman | 12-09-18 | 22:39 | 1

Daarom moet de politiek ook de wetenschap omarmen, deze kunnen feitelijk onderbouwen met statistiek, en daar beleid op aanpassen. Misschien is dan een zakenkabinet niet raar, immers de ministers komen al uit het vakgebied en zijn daardoor minder politiek verbonden met beleid. Ze kunnen dan zeggen in de tweede kamer: ja leuk bedacht maar zo werkt het dus niet.

timmey | 13-09-18 | 00:30

Af en toe even FvD afzeiken met wat slappe argumenten om een soort van links-rechts balans te krijgen op geenstijl? Doe maar niet. Of doe het wel, maar doe dan wel iets beter je best.

mesutozil | 12-09-18 | 22:29 | 2

Slap verhaal inderdaad. Het gaat om nuanceverschillen hier. Bovendien hebben de voorspellingen van bevolkingsgroei er in het verleden altijd naast gezeten - enwel in de zin van te laag. Jawel. Dus het afzeiken berust echt op drijfzand hier. Maar ik begrijp dat Thierry de afgunst opwekt. Knappe man met succes, hoop boeken geschreven, partij opgericht en bovendien sinds kort verloofd. Kom daar maar eens om tegenwoordig.

duh! | 12-09-18 | 22:40

Ronnie komt wel vaker met slappe verhalen.

reagluurder010 | 13-09-18 | 08:27

Dit is een enorm en wereldwijd probleem, en toch doet niemand er wat aan. Als men hieraan zou werken had je helegaar geen klomaatakkoord meer nodig! Stel u voor: het bevolkingsakkoord van Parijs: binnen 25 jaar terug naar 6 miljard! Wat denk je dat dat oplevert voor ut miljeu?!

duh! | 12-09-18 | 22:03 | 2

Gaat weinig helpen als het kleedjesvolk zichzelf chronisch zwanger houdt...

Ad Hominem Tu Quoque | 13-09-18 | 08:28

Nee maar . Dat is een echte oplossing die geen geld uit mensen de zak klopt. Dat moeten we niet willen met z'n allen. Kom op zeg.

reagluurder010 | 13-09-18 | 08:28

Dat elsevier-stuk zou elke politicus moeten lezen. Ik heb niets gelezen wat ik nog niet wist, maar wellicht zitten er toch wat harde feiten in voor de linkse wensdenker, maar ook de vvd'er die liever economische groei en goedkope arbeidskrachten wil dan een beetje krimp en een behouden samenleving.

Rest In Privacy | 12-09-18 | 21:51

Ik laat de adblocker nog maar even aan.

28 | 12-09-18 | 21:48

Waardoor heeft Canada veel minder problemen met migranten?
Paul Scheffer​​: In Canada worden geen jonge alleenstaande mannen geaccepteerd als migrant. Alleen gezinnen.
Ook veel veiliger voor de Canadese jonge vrouwen.

Ella | 12-09-18 | 21:44

Tja als al je sociale vangnetten zijn gebaseerd op een pyramide spel dan heb je telkens meer mensen nodig.

Alleycat | 12-09-18 | 21:23

Dus iedereen woont straks in een 1 kamer appartement.

Alleycat | 12-09-18 | 21:20 | 1

Nog best groot voor mijn urn.

kleurdoosje | 12-09-18 | 21:35

Voorspellingen... tja. Als we Nostradamus mogen geloven dan komt er een flinke oorlog aan in de EU en zullen de Christenen (tegen een hoge prijs) overleven. Deze oorlog duurt bijna 30 dus dat is dan weer goed voor de economie natuurlijk.

Tribion | 12-09-18 | 21:18

Paul Scheffer​​: Arbeidsparticipatie van o.a. Somaliërs, na 20 jaar hier in Nl, is 25%.
Arbeidsparticipatie is dan gedefinieerd: 8 uur per week of meer.

Ella | 12-09-18 | 21:15 | 5
-weggejorist-
Dr_Johnson | 12-09-18 | 21:37

@koter, wat een onzin. Niemand hier juicht hier om arbeidsdiscriminatie. Waarom zouden we, zodat we nog meer belasting voor het sociale vangnet kunnen betalen?

SlimmerAlsJij | 12-09-18 | 22:33

Een Somaliër met een goede instelling mag van mij werken hoor. Kom er alleen niet zo heel veel tegen.

reagluurder010 | 13-09-18 | 08:33
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
mr_awesome | 12-09-18 | 21:10

FvD overdrijft, maar eendachtig de wijze woorden van Van Rossem toen hij nog wijs was, is de kans wel groot dat het aantal veel te veel wordt in relatie tot de invloed van de multiculti gestapo. Grote groepen zullen buiten de maatschappij blijven met alle gevolgen van dien.

SamV | 12-09-18 | 21:06 | 1

Aantallen kunnen hoger worden, niet veel te veel

hanohano | 13-09-18 | 00:38

www.youtube.com/watch?v=m858M2GAwCM
Onder professoren: Paul Scheffer vs. Leo Lucassen over De toekomst van migratie
De Balie
Gepubliceerd op 7 sep. 2018
​Paul Scheffer​​: ​90% van de bevolkingstoename komt door 1e en 2e generatie migranten.
Vooral MoslimMigranten en GristenMigranten.

Ella | 12-09-18 | 20:59 | 1

En 45% van de opgepakte criminelen zijn allochtoon.
Goed bezig met die import van andermans tuig.

The_Master_Bear | 12-09-18 | 21:05

Stel je een kippenhok voor van 41 duizend km2, bewoond door 15.5 miljoen autochtone kippen. Een paar criminele onverlaten, met een klein denkraam, openen de hekken en laten 1.5 miljoen hongerige vossen daarin los. Wat denkt u dat er gebeurt? Het antwoord is NIET 1.5 miljoen vossen met obesitas...

Pierre Lebon | 12-09-18 | 20:51 | 2

De kippen verlaten het hok.

The_Master_Bear | 12-09-18 | 20:53

@Pierre Lebon,
Wat dan?
1, 5 miljoen vossen, 15, 5 miljoen smakelijke kippen.
Zeg dat ze elke dag slechts 1 kipje verschalken,
Op dag 10 zijn er nog maar 0,5 miljoen kipjes over.
Op dag 11 zijn er 1 miljoen kippen tekort om de honger te stillen van de vossen.
Op dag 12 hebben de vossen al flinke honger.
Nog geen twee weken eten voor de vossen.
Veel veren in de wind.
Opperdepop.
Daarna heerst er hongersnood en ze trekken stropend verder naar het volgende kippenland.
Maar daar zitten ook al veel vossen.... o o, o.
Europa's kippen binnen twee weken opperdepop
Bravo Merkel en Juncker.
Ravage alom.
Nergens wat te vreten.
The End,
Voor de kippen en voor de vossen even later ook.
Een uitgestorven continent.

kleurdoosje | 12-09-18 | 21:33

Maar weet Ronaldo dat alle bevolkingsgroei voorspellingen van de, pak 'm beet, laatste 20 jaar allemaal zwaar en zwaar tekort schoten?

Lood om oud ijzer | 12-09-18 | 20:38

We kunnen ons beter zorgen maken om het meest waarschijnlijke; vergrijzing gevolgd door bevolkingskrimp.

sc00p | 12-09-18 | 20:34 | 2

En verbruining dan?

The_Master_Bear | 12-09-18 | 20:51

Ow, maar dan hoeven we ook geen zorgen meer te maken over de minder verkrijgbare anticonceptiepil...., toch?

toetssteen | 12-09-18 | 20:55

We neuken niet meer genoeg onveilig. En niet-slimme economische groei is een beetje afhankelijk van de groei van een bevolking. Het gaat alweer om de knaken. Ik denk dat daarom de poorten van europa opengezet zijn.
We zijn verslaafd.
Aan economie.
Een verslaving vreet je uiteindelijk op.

Bultkutwalvis | 12-09-18 | 20:25 | 1

Zodra je iemand een uitkering geeft is dat gemeenschapsgeld. Wij betalen met 'n allen belasting om dat te kunnen bolwerken. De "asielzoeker" geeft dit "gratis" geld vervolgens uit aan bv een telefoon of auto. Het geld vloeit dus vanuit de gemeenschap naar de bedrijven. Laat dat nou eens een grote hobby van Rutte en co zijn.

reagluurder010 | 13-09-18 | 08:38

Baudet wat kort door de bocht (net als Trump), maar de conclusie is juist (net als vaak Trump).

jan99 | 12-09-18 | 20:07 | 2

Die bleekheid Wiebie Bidet Weer

BenjaminFranklin | 12-09-18 | 20:14

Maar onderbouwd met onjuiste beweringen dus hoe geloofwaardig ben je dan. Geldt voor veel politici trouwens helaas.

Papa Jones | 12-09-18 | 20:42

Is de emigratie, en later deportatie, van blanken meegenomen in deze grafiek?

skoftig | 12-09-18 | 20:07

Rutte III is fanatiek bezig ons inwonertal naar 24 miljoen te krijgen waarvan een groot aantal moslims.
Twee weken geleden hebben ze besloten 2000 Syrische vluchtelingen die nu in Turkije verblijven naar NL te halen.... terwijl het in Syrië nu weer rustig is!
Ze krijgen hier gratis een ingerichte woning met extra zorg, kinderbijslag en een langdurige bijstandsuitkering.
Daarnaast komen iedere dag migranten uit Afrika en moslimlanden naar Nederland die onder de noemer ''vluchteling'' eveneens in de watten worden gelegd. Let wel... ik heb geen kritiek op deze migranten, wij zouden precies hetzelfde doen.

Terwijl Polen, Hongarije en Oost-Europa geen opvang en huisvesting doen...
doet Rutte gesteund door de NPO en onze gemeenten er een schepje bovenop.
Ondanks de grote woningnood en het onbetaalbaar kostenplaatje gaat Rutte III gewoon hiermee door... er ontstaat steeds meer aversie en wanhoop bij de Nederlandse burger - het kan ze geen bal schelen.
Of we de 24 miljoen halen... dat zal spannend worden want we gaan dadelijk zien dat steeds meer autochtone Nederlanders dit land zullen ontvluchten.

Hoe we de opvang, huisvesting, zorg en uitkeringen allemaal moeten betalen...
dat mag de opvolger van Mark Rutte - Jesse klaver gaan regelen.
Energieheffing, zorgpremie en BTW kunnen nog omhoog... ook kun je de accijns op alcohol, sigaretten en benzine ieder jaar duurder maken.
Opvallend is dat je bij de NPO en bij Pauw hoor nooit iets over hoort.

sociaal_econoom | 12-09-18 | 20:02 | 4

@knutsel

Nederland doet het zelf... wij vinden het normaal dat asielzoekers bij binnenkomst direct opvang krijgen in een AZC - met iedere dag gratis eten, drinken, slapen, zorg en zakgeld.
Als statushouder krijgt men gratis een ingerichte woning, met extra zorg, aandacht, begeleiding en een langdurige bijstandsuitkering.
De migranten vragen hier niet om... dit hebben Den Haag en onze gemeenten zo bedacht.
De Nederlandse overheid en de NPO hebben ons geleerd dat wij dit normaal en vanzelfsprekend zijn gaan vinden.

Als wij naar Canada of Australië emigreren dan moeten we zelf zorgen voor een inkomen voor een baan en huisvesting.
In Nederland worden migranten onder de noemer van ''vluchteling'' als kasplantjes behandeld en in de watten gelegd. Alles wordt van A tot Z voor hun geregeld en betaald, een grote groep hulp- en zorgverleners staan voor hun klaar.
Den Haag en onze gemeenten vinden het opmerkelijk en onwenselijk dat 70% langdurig in de bijstand blijft hangen... daar zijn ze zelf 100% schuldig aan.

sociaal_econoom | 12-09-18 | 20:22

@sociaal_econoom,
In elke tegel! Krijgt u geld uitgekeerd voor het promoten van 'Klaver'?
'Heb er kotsbeu van': een citaat van de vent, van toen zijn tekstjatter even op de plee zat.
En moet nog eten.

kleurdoosje | 12-09-18 | 21:01

Ook dat doet Rutje in dienst van Unilever en Shell, want meer mensen betekent meer vreten en benzine verkopen en dus meer omzet en meer winst. Dit is misschien grof gezegd, maar wel waar. Alles draait om winstmaximalisatie in dit land, waar de VVD - geloof het of niet - nog altijd de grootste is, na alles wat er gebeurd is en fout gaat (van dividentbelasting tot terrorismesponsoring, van integriteitsschendingen tot hogere zorgpremies). Maar het aantal miljonairs stijgt en het VVD-plebs zit er warmpjes bij..

duh! | 12-09-18 | 21:03
▼ 1 antwoord verborgen

In verband met mijn voorspellende gaven herhaal ik even het enige argument:
Glazen bol. Er is een evenredige kans dat er fysieke oorlog komt (inclusief hongersnood), een vulkaan uitbarst en een dodelijk nieuw virus uitbreekt, wat ervoor zorgt dat de bevolking tegen die tijd weer op 10 miljoen, 200k allochtoon staat. Nooit houdt een voorspelmodel rekening met waar men écht bang voor is.
A.U.EnLeven | 11-09-18 | 21:38

A.U.EnLeven | 12-09-18 | 19:58

Gelukkig! Verkeerde interpretatie. Niks aan de hand. Gewoon doorslapen. We blijven baas in eigen land!

Janas | 12-09-18 | 19:57 | 1

Ik zou zeggen: FvD ga door met het programma. Maar onderbouw het wat beter de volgende keer.

Papa Jones | 12-09-18 | 20:46

Goed dan, een nuchtere discussie.
In 1950 vond de politiek dat 10 miljoen inwoners voor dit piepkleine landje te veel was. Nederland was overvol! Een algemeen gedeelde mening!
Dus werd er op grote schaal emigratie bonussen gegeven waar veel mensen gehoor aan gaven. Ik weet niet precies hoeveel, maar het liep aardig leeg.

Waar is dus die politieke realiteit gebleven van een vol land met 10 miljoen inwoners? De hedendaagse politieke realiteit is dat dit land gewoon 1 grote stad mag worden met wat parken die we natuurgebieden noemen. Nederland is New York met central park welke wat meer verdeeld is over de stad. De politiek incl groen links (niets groen, eerder asfalt en beton grijs links) vindt het allemaal prima. Er is geen max aantal inwoners en er is geen discussie over omdat we allemaal lamgeluld zijn en het als een natuurlijk feit accepteren waar toch niets aan gedaan kan worden. 2 wordt 4 dan 8 dan 16 dan 32 dan 64 .... zo fokt het gelijk bacterien lekker door. De echte Nederlander is allang niet meer van de grote gezinnen en is met 2 al heel tevreden. Misschien dat de stand op de 15 miljoen staat en dat het max is om nog een beetje in balans te zijn met leefruimte etc... En dat zonder islamisering en scooter maffia... Dat komt er nog bij.... Plus de EU wens voor meer migranten....! Die grens moest eigenlijk bij 10 miljoen potdicht en daarbovenop tijdelijke arbeidskrachten die na gedane arbeid weer naar het thuisland kunnen wederkeren....
Dus als we een discussie moeten beginnen laten we dan daar beginnen waar het is misgegaan. Bij die overvolle 10 miljoen. En dan gaan rekenen wat nodig is om genoeg leefruimte te hebben. Misschien is die 10 miljoen in dit land wel het absolute maximum, en leven we in dit land in een permanente kippenhok zonder uitloop, waar iedereen zich probeert te beheersen, maar door de constante stress situatie er vreselijk onder lijden.

dijkbewaker | 12-09-18 | 19:44 | 3

We kunnen altijd nog de hoogte in wat bouwbeleid betreft.

En vergeet niet dat al die hoogopgeleiden die nu ons land binnenkomen het probleem van de vergrijzing gaan oplossen.

Hoe ik dat zo zeker weet? De media vertelt mij dat, dus het zal wel kloppen. Pom-pom-die-pom.

Padjepejer | 12-09-18 | 19:47

Kijk de teller eens gaan. Net een insectenplaag de mensheid.

reagluurder010 | 13-09-18 | 08:45

Van Duyvenbode heeft gelijk. Zelf ben ik vertrokken in 1996 omdat het mij toen al duidelijk was. En DENK zal inderdaad een grote zo niet de grootste partij worden. Allemaal dankzij de politiek korrekte Nederlanders welke ik 20 jaar terug al NSB'ers noemde. Toen werd daar meewarig over gelachen maar ik zie die 3 letters nu steeds vaker in de media. Het trieste van de democratie is dat al die korrekte mensen het volledig verpesten voor toekomstige generaties. Nederland was ooit .... Ja, 'was'. Het beste overigens voor de meeste GeenStijl lezers, minder landverraders hier dan bij de VK en dat kan ik wel waarderen.

Sofa1 | 12-09-18 | 19:38 | 4

Australië

Sofa1 | 12-09-18 | 23:26

En ik zag twee Moslims in de tweede kamer welke in een tenenkrommende en idiote discussie waren met ........ of all parties ........ Groen Links. Toen dacht ik 'Eigenlijk is het een laf kutvolk'. In ieder geval de helft want elke 4 jaar zijn er verkiezingen en men heeft nog steeds helemaal niets geleerd.

Sofa1 | 12-09-18 | 23:32

Sorry, maar ik neem inderdaad een hoop mensen veel kwalijk. Heb een jaar of 5 geleden een rondje gemaakt met mijn dochter. Het boerenland in (dat was heerlijk) en Ams bezocht. Vreselijk ........ (en daar ben ik geboren) Maar goed, inmiddels een eigen bedrijf en na jaren armoede gaat het bijzonder goed in elk opzicht.

Sofa1 | 12-09-18 | 23:41
▼ 1 antwoord verborgen

Net zoals in de dierenwereld kan een griep- of ebolavirus de populatie zomaar flink uitdunnen.
Verder mag van mij de nieuwe ijstijd aanbreken.
We zitten met veel teveel mensen op een kluitje.

Eppo | 12-09-18 | 19:34 | 2

Een ijstijd zou zomaar een positief effect kunnen hebben op remigratie, het wordt weer aantrekkelijk om te verkassen naar het warme Afrika.

Padjepejer | 12-09-18 | 19:36

Maar waar wordt het koudste dat hoeft niet perse aan deze kant van de aardkloot. Kan ook dat heel Afrika bevriest. En dat wij een soort van Herfsttijd krijgen. Heb ik ooit gelezen.

Mark_D_NL | 12-09-18 | 19:45

Dillema:

Je bent links en je kinderen komen om door een islamitische aanslag (pleonasme)

Je kan niet boos worden, want je wilt niets negatiefs zeggen over moslims, want die zijn tenslotte lief.

Je kan ook weer niet gaan applaudisseren en blij zijn, want je kinderen liggen tenslotte morsdood in stukjes op de grond.

Lijkt me verdraaid lastig...!

Padjepejer | 12-09-18 | 19:30 | 3

Wie is Dillema?

Mark_D_NL | 12-09-18 | 19:31

@Mark_D_NL | 12-09-18 | 19:31
Waarschijnlijk een kruidenvrouwtje.

Crusher | 12-09-18 | 19:34

Er is ooit voorspelt dat voorspellingen nooit uitkomen.

Mark_D_NL | 12-09-18 | 19:30 | 2

Dit is meer kunnen rekenen (en om je heen kijken) dan voorspellingen.

Lupuslupus | 12-09-18 | 19:31

@Mark_D_NL,
Lol! Die voorspelling is zeker niet uitgekomen? Wow. Hahaha.

kleurdoosje | 12-09-18 | 20:34

Met een beetje mazzel sterft de mens gewoon uit. Dat is pas milieuvriendelijk ook.

Mather | 12-09-18 | 19:28

Voorspellingen zijn altijd bullshit. Die van de VN in het bijzonder.

The_Master_Bear | 12-09-18 | 19:22 | 4

@paulpils Ben voor de Dolfijn!

Mark_D_NL | 12-09-18 | 19:40

Dus de VN bereidt de beleidsmakers voor op bullshit? I knew it.

The_Master_Bear | 12-09-18 | 20:50

Dolfijn for president!

reagluurder010 | 13-09-18 | 08:48
▼ 1 antwoord verborgen

Ik begrijp de tekst niet. Wat wil hij nu precies zeggen?

Pislinq | 12-09-18 | 19:19

Hmmm, ik mis de factor van antibiotica resistente bacteriën in deze discussie.

Wekkertje | 12-09-18 | 19:16 | 2

Of een Spaanse griep nr. II

Lupuslupus | 12-09-18 | 19:38

Juist en ik mis ook nog de factor van het IQ... dalende lijnen neem ik aan.

Ik las net op Twitter: iemand, een vrouw, Brits uit Australië, Flatearther, die het bestaan van het Universum in twijfel trok... omdat er geen foto's van buitenaf gezien in omloop waren! FacePalmmomentje.

kleurdoosje | 12-09-18 | 20:26

Leg maar eens uit hoe de bevolking in Afrika in 2100 verviervoudigd zal zijn en wij dan pas voor de helft uit allochtonen bestaan. De bovengrens is een voorzichtige schatting want we zullen dit omslagpunt eerder bereiken. Daar helpen die 10000 frontex douaniers niets aan.

sprietatoom | 12-09-18 | 19:09 | 1

Inderdaad. Ik zou het zelf ook meer exponentieel benaderen

knutsel_ | 12-09-18 | 19:16

Ik luid de noodklok dat we over twee generaties nog maar met 11 miljoen wonen in Nederland. Heel Nederland een krimpregio!
Stop met wegkijken.

paulpils | 12-09-18 | 19:07 | 6

Ik kan niet wachten. Mag ik er zes miljoen uitkiezen die moeten optiefen?

Rest In Privacy | 12-09-18 | 19:23

Krimp klinkt fijn en verfrissend, maar onze markteconomie is er niet op ingesteld. Daar kan ook wat aan gedaan worden, maar het proces zal pijnlijk zijn. Be careful what you wish for.

paulpils | 12-09-18 | 19:29

Een beetje minder van alles zou niet verkeerd zijn.

Lupuslupus | 12-09-18 | 19:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Als we toch met lijstjes bezig zijn; wegkijken ook in 2018 weer de meest favoriete hobby.

Rest In Privacy | 12-09-18 | 19:07

Laten we eerlijk zijn: de meerderheid van de Nederlanders blijft nog steeds politiek correct stemmen, en die verdient het daarom om minderheid te worden in eigen land. Ze hebben zichzelf weggestemd, niet per ongeluk, maar welbewust en met het morele vingertje omhoog. Dus met die mensen heb ik geen enkele solidariteit meer, die zoeken het maar helemaal fijn uit. Hopelijk krijgen ze precies wat ze dubbel en dwars verdienen. Ik kan niet wachten tot het moment waarop het policore nepvolk de eigen dochters thuis moet houden, en ze als dhimmies als schaduwen over straat gaan. Het zij ze van harte gegund.

Rest In Privacy | 12-09-18 | 19:06 | 4
-weggejorist-
Rest In Privacy | 12-09-18 | 19:14

Mooi gezegd.

Pislinq | 12-09-18 | 19:22

Helaas zullen hun en onze kinderen ervan 'profiteren'

Coachman | 12-09-18 | 19:36
▼ 1 antwoord verborgen

Waar is de Hiddemeister als je m nodig hebt?

van Oeffelen | 12-09-18 | 19:04

Eigenlijk doet het er niet zo veel toe hoeveel inwoners Nederland heeft over twee generaties. De wereldbevolking zal tegen die tijd ongeveer een miljoenmiljard zijn want met name daar in Afrika en Azië zijn ze zich momenteel onverbreideld aan het vermenigvuldigen, dus dat planeetje van ons zal vroeg of laat uit zijn voegen barsten. Of Nederland op dat moment nou 20 of 24 miljoen inwoners heeft.

VanBukkem | 12-09-18 | 19:03 | 1

Liever dat het hier wat rustiger is dan in Peking.

Pislinq | 12-09-18 | 19:23

Ronaldo, zonder vervelend te zijn, we weten het simpelweg niet. Vruchtbaarheidscijfers bijvoorbeeld, gezinshereniging, geo-politieke ontwikkelingen Afrika en islamitisch Azië...
Er zijn zoveel factoren die in zekere zin niet te voorspellen, laat staan te prognosticeren zijn. Malthus in een andere vorm, wellicht.

Desmoulins | 12-09-18 | 18:57 | 2

Vruchtbaarheid, gezinshereniging zullen allemaal niet zomaar omslaan. In gemiddelden valt dat redelijk te voorspellen. Geo-politieke ontwikkelingen kunnen gekker doen, maar daar gaan de politici in kwestie met hun noodklok ook niet van uit. Natuurlijk kunnen ze per ongeluk gelijk krijgen, maar er is niets dat dat ondersteunt.

paulpils | 12-09-18 | 19:05

"To know is to know that you know nothing".
Mensen geloven echter liever, goedschiks of kwaadschiks.

A.U.EnLeven | 12-09-18 | 20:04

Prediction interval zegt sowieso niets omdat er niet bij staat hoe lang het algoritme terugkijkt in de tijd. Zou wel net zo netjes geweest zijn dat dit erbij vermeld zou staan.
“Statistics are like bikinis. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital.” - Aaron Levenstein

kzpz | 12-09-18 | 18:54 | 2

Als het al alleen op basis van het verleden een voorspelling zou zijn, dan zou het predictie-interval direct afhangen van de diepte terug in de tijd. Probeer het nog eens.

paulpils | 12-09-18 | 18:57

paulpils | 12-09-18 | 18:57
Niet nodig, want wat jij zegt is exact hetzelfde als wat ik zeg, alleen zie ik geen periode vermeld voor de "diepte in de tijd". Aanname kan zijn dat het tot 1950 is, maar met welke intervallen?

kzpz | 12-09-18 | 19:02

Realistisch rechts of wegkijkend links, ooit zullen zij op dezelfde partij stemmen uit lijfsbehoud. Als het koppensnellen begint zien ze niet dat jij met een bordje omhoog welkom stond te zingen. Dan ben je gewoon een blanke ongelovige.

Repetitive Beats | 12-09-18 | 18:54 | 2

De tegenstelling recht links is hier totaal irrelevant. Beide hebben hun fundamenten in het verlichtingsdenken. Specifiek het idee van egalitarisme. Je kan nu wel wat aan migratie doen maar dit staat dan op gespannen fout met vrouwenemancipatie. Vrouwenemancipatie gaat hand in hand met massa-immigratie. Kies je het één dan kies je ook het ander. Wil je geen migranten dan zal je de vrouwen weer naar huis moet sturen om voldoende kids te baren en op te voeden.

koter | 12-09-18 | 19:15

Het is fout gegaan bij het vrouwenstemrecht. Misschien zelfs nog eerder, bij het starten met democratie.

kempenaer | 12-09-18 | 23:44

Na ongeveer twintig jaar lang elke dag in kroosoppervlak te zijn verdubbeld is het meertje op een dag voor de helft bedekt met dat spul. Vraag de doorsnee burgerman hoelang het nog duurt tot het hele meer verkroost is en hij/zij zal er een antwoord op verzinnen dat geen reden geeft tot bezorgdheid.

squadra | 12-09-18 | 18:54 | 2

omdat de gewone burgerman geen gevoel heeft voor exponentiële groei, of omdat de exponentiële vlieger niet opgaat?

paulpils | 12-09-18 | 18:56

Kroos woekert bij vervuild water (mest-water). Als je geld voor Afrika, open grenzen in Europa en welkom-in-ons-land als stinkende mest ziet; dan wil de immigratie-kroos wel woekeren.

martyNY | 13-09-18 | 08:30

Groter kan het schisma eigenlijk nauwelijks zijn. Die heks krijgt applaus van de farizeeërs in het EU parlement, wat mij betreft wordt ze gestraft voor volksverraad.

kempenaer | 12-09-18 | 23:42

Ik snap helemaal niets van die rare gelovigen. Hoezo is je kind Mohammed noemen dan geen godslastering voor die rare islamieten? Dat is toch erger dan een cartoon?

BluRay | 12-09-18 | 18:52 | 2

Kinderen, die Mohames heten mogen van hun geloof geen tekeningen maken.

Pelforth | 12-09-18 | 18:55

Religieuse gekkies, niet over nadenken.

Pislinq | 12-09-18 | 19:27

Nokken met die ongebreidelde immigratie en moskeebouwerij.

van Oeffelen | 12-09-18 | 18:51

Binnen het wensdenken verschijnen altijd trendbreuken in grafieken zonder duidelijke fundamentele oorzaak. Vanwaar zou de bevolkingsgroei die al een halve eeuw stabiel is, plotseling stagneren? Zulke grafieken en voorspellingen hebben we eerder gezien, en die hebben gefaald. www.geenstijl.nl/3234461/gstv_grieken...

Feynman | 12-09-18 | 18:48 | 2

Anekdotisch. Waarom zou het nu falen als de prognose de meest waarschijnlijke uitkomsten omvat?

paulpils | 12-09-18 | 18:54

paulpils | 12-09-18 | 18:54
De prognose voorspelt een kentering, maar meldt geen onderliggende oorzaak. Er wordt gekeken naar bevolkingspiramides, maar dan gebruik je oude modellen binnen de nieuwe werkelijkheid van makkelijke legale en illegale migratie. Immigratiesaldo is al twintig jaar stabiel en anti-cyclisch www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/31/migra... Ik zie geen redenen in de toekomst voor wijzigiginen. Ook wordt de EU alleen groter, waardoor immigratie naar Nederland vanuit Oostblok makkelijker wordt. Ook bestaat Nederland dankzij multiculturalisme steeds meer uit volwassen die het krijgen van veel kinderen belangrijker vinden dan een carrière. Ik zie alleen maar fundamentele redenen die wijzen op een versnelling van de groei.

Feynman | 12-09-18 | 20:18

Een beetje avondlander noemt zijn kinderen natuurlijk Wodan of Odin. Of Ajax, Hercules of Hector, als het Griekse erfgoed meer je ding is. Die rare christelijke namen zijn ook allemaal afkomstig van een woestijnsekte uit het Midden-Oosten, net als Mohammed.

Stormageddon | 12-09-18 | 18:48 | 3

En die verzonnen nepgoden Wodan, Odin of wat u verder aan verzinsels noemt uit de Griekse mythologie zijn wèl normaal? haha.

Lupuslupus | 12-09-18 | 18:50

Walhalla is wel een mooie meisjesnaam.

Pelforth | 12-09-18 | 18:56

Lupuslupus | 12-09-18 | 18:50
Ja, want het maakt niet uit dat het verzinsels zijn, als het maar 'onze' verzinsels zijn. Net als zwarte piet.. ofzo...

paulpils | 12-09-18 | 18:59

We worden in een relatief hoog tempo omgevolkt (tenminste sneller dan de indianen vanaf 1500) en op GS een flauw stukje over politici die niet helemaal thuis zijn in de statistiek.

Of er in 2045 geen meerderheid van Nederlanders meet is of in 2065, dat is slechts in de marge. Feit is dat de Europese volkeren met de grootste existentiële dreiging geconfronteerd worden sinds de horden van djenghis Khan. Alleen wordt ditmaal de dreiging gefaciliteerd door onze eigen leiders.

du Roi Soleil | 12-09-18 | 18:46 | 2

U hebt helemaal gelijk. Maar ach, in 20 jaar kan heel veel gebeuren in Europa, een burgeroorlogje hier en daar is niet zo heel vreemd gedacht lijkt mij. Want daar loopt deze omvolking toch op uit.

Lupuslupus | 12-09-18 | 18:52

Dat os dan nog de minst slechte optie. Ik denk dat wij aan gebrek aan levenslust langzaam zullen vervagen.

du Roi Soleil | 12-09-18 | 19:00

Ik heb soms het idee dat de enige die snapt waar dit toe kan leiden Martin Bosma is. Iedereen doet het lekker af als 'komt wel goed', maar dit is een existentiële bedreiging voor Nederland en West-Europa. Natuurlijk, het kán goed gaan, maar gaan we daar op gokken?

Fcknwckd | 12-09-18 | 18:40 | 4

Het kan goed gaan? Ohjajoh?
Net zo goed als de klinkers in uw nick, Fuckinwicked?

Jackanders | 12-09-18 | 18:47

timmey
Iedereen snapt het. Maar de meesten denken het zal mijn (pensioen)tijd wel duren.

Rest In Privacy | 12-09-18 | 18:56

Natuurlijk gaat het niet goed. Dat is wensdenken en heeft niets met de realiteit te maken.

Lupuslupus | 12-09-18 | 18:57
▼ 1 antwoord verborgen

Super dat er nu serieuze aandacht voor is. Ondanks dat Geenstijl er een beetje flauw over doet. Dit zijn gewoon serieuze scenario's waar je rekening mee moet houden en als volwassenen over moet kunnen praten, zonder coor racist te worden uitgemaakt. Wil je mogelijk een etnische minderheid zijn? Wil je paralellen gemeenschappen? Wil je de komende 100 jaar integratie problemen blijven behouden? Moeten we NU het nog kan over nadenken en iets mee doen.

Fcknwckd | 12-09-18 | 18:38 | 1

Je moet eens leren snappen dat het helemaal niet erg is wanneer domlinkse regressionisten je onterecht voor racist uitmaken. Je daar iets van aan trekken is geestelijke slapte en lafheid. Begrijp je dat?

kempenaer | 12-09-18 | 23:35

35 jaar geleden woonden ca. 14,5 miljoen mensen in NL. Nu ca. 17 miljoen. Er zijn inmiddels 2,8 miljoen van oorsprong allochtonen bijgekomen sinds 35 jaar. De conclusie is dat de autochtone bevolking krimpt of tenminste niet aangroeit en de van oorsprong allochtone gemeenschap en de frisse aanwas in de zin van een handjevol oorlogsvluchtelingen en bootladingen vol met goudzoekers met rasse schreden het beeld op straat gaat bepalen in heel NL. Dat betekent verlies van onze cultuur en waarden/normen. Dat betekent een stijging van de werkloosheid, het onbetaalbaar beroep op alle sociale voorzieningen en een gigantische stijging van de criminaliteit. We zullen ook nog meer worden geconfronteerd met meer terroristische aanslagen, homohaat en anti semitisme. Een partij als DENK heeft over 20 jaar wellicht 30 zetels en dan wordt het voor de generatie die het kan betalen een serieuze optie om te emigreren naar een land als Hongarije.

ILF2 | 12-09-18 | 18:34 | 4

Dan zijn wij de vluchtelingen

Rest In Privacy | 12-09-18 | 18:58

Ik begin te denken dat we beter nu al kunnen gaan...

knutsel_ | 12-09-18 | 19:10

De toekomst van Nederland is; enorme verschillen in welvaart tussen verschillende groepen, gated communities, parallele samenlevingen. De boel gaat uit elkaar vallen. Een heterogene samenleving, zeker als het financieel allemaal wat minder gaat, hou je niet bij elkaar.

canis lupus | 12-09-18 | 21:49
▼ 1 antwoord verborgen

Ik denk @Ronaldo, dat je na het lezen van het elsevierstuk, een betere conclusie kunt trekken dan dat FvD statistiek niet snapt. Ja, 24mio/autochtone minderheid is niet de meest waarschijnlijke prognose, maar is wel degelijk een gevaar. Ja, de VVD chargeer hier, maar dat is normaal in politiek.. om later via overleg bij een gematigder overeenkomst uit te komen.
Maar de kern is heel helder : er is een serieus gevaar dat door diepe verdeling van onze samenleving, en een gebrek aan een grond truth voor iedereen, de democratie kapot gaat. En dat probleem gaat groeien, en bij ongewijzigd beleid uit de hand gaat lopen.

istus | 12-09-18 | 18:31

Er vertrekken nog steeds meer autochtonen dan dat er bij komen. Ik wens de mossels veel plezier in hun nieuwe zandbak, voorheen bekend als Nederland.

Frau Merkel | 12-09-18 | 18:31 | 4

@Frau Merkel,
Nou, '... in hun nieuwe zandbak'? Eerder: op hun nieuwe zandbank! ;-)

kleurdoosje | 12-09-18 | 19:22

Nederland is geen luilekkerland voor moslims straks als de productieve Nederlanders allemaal vertrokken zijn. Kwestie van geld op.

Pislinq | 12-09-18 | 19:33

De autochtonen die vertrekken zijn over het algemeen de tamelijk hoogopgeleiden, die kansen zien in, voornamelijk, andere westerse democratieën. Daarvoor in de plaats krijgen we derdewereldlanders, waarvan het gros niks kan, althans niets waar hier in Nederland vraag naar is. O zeker, ze hebben vaardigheden, maar ik zie nooit vacaturesn waarin gevraagd wordt naar een kandidaat die perfect 17 geiten bij elkaar kan houden, of iemand die weet hoe hij kan overleven in de Kalahari-woestijn.

Deze "uitruil" betekent dus op termijn, om Thilo Sarazzin te kwoten, een "verdomming" van Nederland. En er wordt nog maar steeds niets effectiefs tegen ondernomen, nou ja, Juncker wil nu 10.000 grensbewakers. Ik moet het nog zien gebeuren.

Dr_Johnson | 12-09-18 | 21:21
▼ 1 antwoord verborgen

Thierry (en geert) zitten op bevolking en immigratie er dichterbij een goed beleid dan alle andere

timmey | 12-09-18 | 18:30 | 3

Zeker weten.

Lupuslupus | 12-09-18 | 18:37

Beetje krompraat maar ik denk dat ik je gelijk geef.

Pislinq | 12-09-18 | 19:34

excuses voor mijn kromme zin, ik was vergeten deze nogmaals te lezen voordat ik op enter had gedrukt. Ik bedoel dus: Thierry (en geert/pvv) hebben mijns insziens nog steeds het beste beleid/standpunten wat betreft immigratie: namelijk netto gewoon veel minder. Terwijl de andere partijen maar beetje met de EU wind meewaaien en af en toe es een echt rechts geluidje laten horen (vvd). Nederland zou in deze een hardere stem in de EU moeten hebben, maar goed we weten allemaal waar dat naar toe gaat.. Het beste voor Nederland en uiteindelijk voor de wereld is zeeeeer beperkte immigratie/nagenoeg stoppen. Het land voller laten lopen is niet goed voor NL, zorgt voor nog meer geboortes elders, die mogelijk hier ook weer heen. Verzorgingstaat onder druk, meer criminelen, meer belastingbetalerij, meer druk op originele cultuur, steeds meer frictie.. Op een of andere manier wil men van de politiek en bedrijfsleven dit niet inzien.

timmey | 13-09-18 | 00:25

Een nuchtere discussie met voorzetjes uit verschillende hoek.

Van Urk | 12-09-18 | 18:42

Blijft een genot om die man te zien spreken, er is vaak geen speld tussen te krijgen wat hij zegt.

sprietatoom | 12-09-18 | 20:23

Het enigste feit is dat de bevolking vanaf 1950 met 7 miljoen gegroeid is.Bijna verdubbeling dus.Maar prima voor het milieu en kweekvoedselaanhangers.

van stampij | 12-09-18 | 18:27 | 1

Daar hoor je vreemd genoeg de linkse deugkliek nooit over.

Pislinq | 12-09-18 | 19:35

"De grootste tekortkoming van de mens is het onvermogen om de exponentiële functie te begrijpen". (Bartlett)

Wedstrijdkrokodil | 12-09-18 | 18:21

Stupid is as stupid does, hoi Thierry!
Verder inderdaad een lezenswaardig stukkie, dank.

Berbaar | 12-09-18 | 18:19 | 3

Ook weer even je troll overwinnings momentje of niet? Inderdaad een goed stuk en tevens 'dom' punt om de bovenmaat als volledige conclusie aan te kaarten. Maar sinds jij zo van nuance houdt, iedereen heeft af een toe een misser, zonde, deze had makkelijk voorkomen kunnen worden.

Coachman | 12-09-18 | 18:24

@Coachman | 12-09-18 | 18:24
Die lavendelsnuiverT laveert van misser naar misser.
Lieve jongen vast maar hij begrijpt geen reedt van het politieke spel.
Gewogen en te licht bevonden.

Berbaar | 12-09-18 | 19:06

Dat kan zo’n omhooggevallen ambtenaartje als jij toch helegaar niet beoordelen...

kempenaer | 12-09-18 | 21:32

Nooit verkeerd om die Thierry en FVD scherp te houden. Hij moet z'n uitspraken ook goed kunnen onderbouwen. Mooi om deze nuance op Geenstijl te zien!

Coachman | 12-09-18 | 18:19
-weggejorist-
Themistocles | 12-09-18 | 18:16 | 1

De laatste 22 jaar nam de bevolking elk jaar toe met 100.000 p/jaar. 2 generaties is bij mij 50 jaar dan zitten wij over 50 jaar hier met 22,2 miljoen
personen. In 2100 zou Nederland dan 25,4 miljoen zijn.

Mo het varken | 12-09-18 | 18:15 | 1

Dus meer dan het dubbele van toen we 10 miljoen inwoners hadden en Nederland al vol was. Sorry maar 25,4 miljoen inwoners voor dit kleine landje, deze speldenprik op de wereldbol is gewoon misdadig! Dit is gewoon het enige woord dat past: misdadig.

Lupuslupus | 12-09-18 | 18:28

Heeft iemand al geroepen dat Latten en Van de Beek racisten zijn? En dat degenen die met dit stuk aankomen 'bang' en 'slecht geinformeerd zijn'? Dat is namelijk de ideale move want dan hoef je er als politicus meteen niets meer mee.

Weerduivel | 12-09-18 | 18:11

Een racist zou kunnen zeggen: Mohammed(221) staat op 64. Mohamed(211) op 71. En dan zijn er nog andere manieren om het te schrijven. Noem het 'naar verhouding nogal hoge binnenkomers'. Gelukkig ben ik geen racist, dus mij hoor je er niet over.

RickTheDick | 12-09-18 | 18:11

Zucht. Ronaldo snapt het grote verband niet.

larie | 12-09-18 | 18:11 | 1

Leg uit, ben benieuwd wat er aan schort.

Coachman | 12-09-18 | 18:21

In verschillende steden in GB is Mo inmiddels wel de populairste naam dus dat is slechts een kwestie van tijd.
Verder gaat het niet eens om het totaal aantal, dat de helft van dat bedroevend Rotterdam inmiddels ook uit pigmentiërs bestaat is immers al erg genoeg.
Maar zoals gewoonlijk kunnen linkse idioten nooit verder vooruit kijken en zodoende alvast een beetje zien wat dat pauperbeleid van ze zoal teweeg brengt.
Wir haben es nicht gewußt gaat onder linksen en babyboomers (same shit different age) nog eens heel groot worden.

Al begint de verzorgingsstaat inmiddels ook de gevolgen er van te ondervinden aldus het AD. En dan kom je aan babyboomer zorg en dat is 'heeeel errug!' Dat ditzelfde hypocriete egocentrische volk de eigen (klein)kinderen een oorlog van jewelste instort boeit ze verder niet.
Voor een nuchtere discussie hoef je ook niet bij deze figuren aan te kloppen, wie in een maakbaarheidssamenleving gelooft is immers al jaren van het padje af en begrijpt niks, maar dan ook helemaal niks van het levend wezen beter bekend als de homo sapiens.

Shezmu | 12-09-18 | 18:10 | 4

babyboomers zijn als generatie even divers als de jouwe

larie | 12-09-18 | 18:21

Zo is het.

Lupuslupus | 12-09-18 | 18:29

Zie mijn comment hierboven. In Nederland wordt nog steeds een absolute meerderheid van de kids naar bijbelse figuren vernoemd. Tom, Luuk, Pieter, Jan. (Chris, lol). allemaal uit de bijbel.

two ball cane | 12-09-18 | 18:30
▼ 1 antwoord verborgen

Overigens...
Die mopslims hebben 1 profeet waarnaar het religieus kroost wordt vernoemd.
Het christendom kent ellenlange lijsten met heiligen/zaaligerts/pausen en theologen en weet ik veel hoe dat heet.
Als je zo leuk bent om elke 'Mo' aan de islam te koppelen en niet aan een vader/oom/familielid moet je ook zo grappig zijn om elke bram, paul en luuk aan het christendom te koppelen. (alhoewel bram natuurlijk ook joods is, die doen met de (oude) helft van de namen mee).

two ball cane | 12-09-18 | 18:08 | 4

@Aristotalloss | 12-09-18 | 18:25
Top. Tel jij ze even bij elkaar op? En doe hetzelfde met de christelijke namen. Zijn we ook van dat onderbuikige af en weten we gewoon waar we het over hebben.

two ball cane | 12-09-18 | 18:33

Wat is er mis met Christelijke namen?

mr. exp. | 12-09-18 | 18:42

Ik heb letterlijk 1 uur geleden mijn donateurschap voor Artsen zonder Grenzen opgezegd. Hoewel ik ze steun in het feit dat ze voorop staan aan de frontlinie, is hun bootdienst Europa Express voor mij een doorslaggevende reden om te stoppen.
Ik ga nu een tijdje donateur worden van Cultuur onder Vuur. Hoewel erg conservatief strijden die voor behoud christelijke waarden in Nederland. Lijkt me ook wel eens een poosje nodig.

ole guapa | 12-09-18 | 18:58
▼ 1 antwoord verborgen

Zinloos dit. Je hebt migranten en migranten.
Nederland kent een verleden van talloze immigranten die goede bijdragen leverden aan het land. Vlamingen, Hugenoten, Joden, Duitsers, Italianen enz.
De cultuur van de islam, dat is het probleem. Die mixt nooit met een democratie.

marjen | 12-09-18 | 18:08 | 2

Nederlandse *steden* kende talloze migranten. Als land waarschijnlijk veel minder. De bijdrage van Fransen of Joden - die duidelijk te meten genetische gevolgen hebben itt Vlamingen en Duitsers aan het gemiddelde Nederlandse genoom is te verwaarlozen.

www.sciencedirect.com/science/article...

(Zie fig. 4A)

omanders | 12-09-18 | 18:21

Die migranten kwamen in een tijd waarin er van democratisering nog geen sprake was. Iedereen leefde toen in zijn eigen gemeenschap. Ongeveer een generatie nadat joden hier massaal zijn afgemaakt is de secularisering op gang gekomen ('68). Neem aan dat je ooit van het woord 'verzuiling' hebt gehoord? Mixen met democratie hoeft ook niet zolang je het maar accepteert. Er zijn tig groepen die weinig met democratie hebben... van alt-right tot ultra-orthodoxe joden en alles ertussen in.

koter | 12-09-18 | 19:02
-weggejorist-
omanders | 12-09-18 | 18:07

Ronaldo heeft zin an een nuchtere discussie.
*Twee Redbull later*
Minder minder minder!

Zwezerik | 12-09-18 | 18:05

24 miljoen, 22 miljoen of 20 miljoen. Het is heel erg veel en de demografische verschuiving is duidelijk niet in het voordeel van het verlichte deel van de samenleving.

Maar laten we vooral niet panikeren. De islam is bij de volgende generatie ook ontwikkeld, hoogstens twee generaties en je ziet het verschil niet meer.

Bvdb | 12-09-18 | 18:04 | 8

@Bvdb | 12-09-18 | 18:04

Om te beginnen formuleer je onduidelijk:

"De islam is bij de volgende generatie ook ontwikkeld, hoogstens twee generaties en je ziet het verschil niet meer."

Betekent dat in jezusnaam? Bedoel je met "ontwikkeld" zoiets als "verlicht"? En welk "verschil" zien we over twee generaties volgens jou niet meer?

De 50-jarige geschiedenis leert ons iets heel anders. We zijn nu aan de zg derde generatie toe, in sommige gevallen wellicht al aan de vierde. De eerste generatie, die van de gastarbeiders, blijkt met terugwerkende kracht, de generatie die zich het beste aanpaste aan de westerse samenleving waarin ze terecht waren gekomen. Ook de tweede generatie, de kinderen van die gastarbeiders, die hier op jonge leeftijd in het onderwijs terechtkwamen vanaf begin jaren 80, pasten zich nog behoorlijk aan. Ik heb ze in de klas gehad in '82. '83, '84 en volgende jaren (MBO onderwijs): meisjes geen één met een hoofddoek. Die hoofddoeken begonnen te verschijnen aan het eind van de jaren 80, begin jaren 90. Na de millenniumwisseling zag je langzaam maar zeker de boerka's en nikaabs in het straatbeeld van grote steden verschijnen. Een onderzoek begin dit jaar toonde nog aan dat jonge moslims steeds "vromer" aan het worden zijn.

Dus nee, de ontwikkeling wijst er juist op dat naarmate het aandeel van moslims in de bevolking groter wordt, het "verlichte" deel kleiner wordt, de segregatie toeneemt en de sociale controle strakker wordt.

Volgens dat rapport van Vd Beek en Latten over 80 jaar de helft van de bevolking islamitisch, nou ja mensen met een migratieachtergrond, maar het gros zijn moslims. Maar die prognose is gebaseerd op de ontwikkelingen van de laatste 20, 30 jaar, neem ik aan? Misschien beleven we straks in de "twenties" wel niet één, maar drie of vier jaren zoals 2015, wie zal het zeggen? En dan gaat de verandering van de bevolkingssamenstelling opeens wel heel hard.

Het moet gestopt worden. De buitengrenzen moeten hermetisch dichtgetimmerd worden voor verdere immigratie door moslims. De islam is verderfelijk; overal waar moslims in de meerderheid zijn en het voor het zeggen hebben, viert de onvrijheid, de onderdrukking van andersdenkenden, en het verplicht opleggen van de sharia aan alles en iedereen, hoogtij.

DE islam hoort niet in de westerse samenleving thuis.

Dr_Johnson | 12-09-18 | 21:13

Volgens mij is bvdb sarcastisch. Ik hoop het eigenlijk wel.

kempenaer | 12-09-18 | 21:25

@ kempenaer. Dat zou ook nog kunnen, in dat geval heb ik niks gezegd.

knutsel_ | 12-09-18 | 21:32
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
rechtsdwalendeautist | 12-09-18 | 18:03

Minder minder van politici...

Zoals Janmaat ook al zo'n 25 jaar geleden zei en toen ook al werd afgedaan als dwaas. Er zijn geen academische studies voor nodig waar boeren verstand volstaat. Een kleuter van 4 kan nagaan waar dit op uitdraait, behalve onze Ronaldo.

Herr_Kalashnikov | 12-09-18 | 18:03

kind-naam-politiek. De landelijke evenknie van stoeptegelpolitiek.
Als er echt helemaal geen problemen in het land meer zijn gaan we het erover hebben hoe onze kinderen moeten/mogen heten. En hoe je de quota bepaalt. En hoe je telt.
Belangrijke materie hoor (*proest*), maar begin even met belangrijke zaken.

two ball cane | 12-09-18 | 18:02

Iets zegt mij dat die grafiek niet klopt. Want waarom stijgt de lijn niet verder dan die bovenste blauwe lijn?

Rond 1980 zijn er veel autochtone Nederlanders gaan emigreren naar het buitenland en was hier niet veel werk meer voor "tijdelijke (maar toch blijvende) arbeiders" dus kwamen ze minder. Nu we enorme migratiegolven hebben van Afrikanen en midden oostiërs, die fokken als konijnen, denk je echt dat die grafiek ook maar enige vorm van gelijk zal krijgen?

Ja, als de uitkeringen en toeslagen gestopt worden misschien.

LangeTijdGeleden | 12-09-18 | 18:02

Ik zie de toekomst van 2090 somber in.
Dan ben ik dood namelijk.

ik_word_gek_in_NL | 12-09-18 | 18:02 | 2

In het ergste geval 126 jaar oud

ik_word_gek_in_NL | 12-09-18 | 18:03
-weggejorist-
De musso linie | 12-09-18 | 19:21

De mediane verwachting is dus bevolkingskrimp. Als dat maar niet als argument voor meer immigratie wordt gebruikt.

JTKDM | 12-09-18 | 18:01 | 3

Wat denk je zelf?

Cobalt bomb | 12-09-18 | 18:22

Wat denk je dat Unilever, AH, IKEA, etc graag zouden zien? Meer of minder consumenten?

canis lupus | 12-09-18 | 19:25

En al die mooie huizen die straks nodig zijn.

Hypernormalisatie | 12-09-18 | 19:40

Kan Ronaldo niet beter bij Opzij gaan werken?

Jorgensen | 12-09-18 | 17:58

Het is een complot. Steeds als de VVD negatief in het nieuws komt (dus altijd) roept Wilders of Baudet weer iets doms waardoor de VVD dan toch weer de enige 'redelijke rechtse optie' is.

raskol | 12-09-18 | 17:58 | 1

Door 1 misstapje (als je het tenminste zo kunt noemen) wordt er niet meer op die partij gestemd? Wat een waanzin.

Lupuslupus | 12-09-18 | 18:35

Weer een stuk van onze linkse Ronaldo

ja-ja-nee-nee | 12-09-18 | 17:57

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl