achtergrond

Geenstijl

Welke deuger ben JIJ??

Als je geen goed mens meer mag willen zijn, wat blijft er dan nog over?” Belangrijke vragen weer vandaag op den joop.nl. Want intellectuele luiheid bedekt met een moreel verheven sausje, dat moet geprezen worden! Maar wat voor ‘gut mensch’ bent u zelf precies? Een rancuneuze of misschien toch meer een onnozele of narcistische of meer een combi?? Test het hier!

U bent een gerespecteerd historicus. Tijdens uw vakantie in de Provence waar u altijd ‘bijzonder geniet’ wordt u opgebeld door een opgefokt 20-jarig dingetje dat met schelle stem luid in uw oor tettert over ‘het oprukkende fascisme’. Omdat u bang bent om voor racist te worden uitgemaakt, zet u snel uw handtekening onder het oppervlakkige, infantiele stukje tekst. U belandt, wegens uw huidskleur en cisgender, onderaan het manifest. U bent een […] deuger.

U bent een witte vrouw in een nog wittere omgeving die vaak klaagt over ‘de verharding’ in de samenleving. U kunt zich helemaal niet vinden in de kritiek op de multiculturele samenleving, uw Turkse schoonmaker is immers altijd erg aardig tegen u. U schrok daarom ook erg van het vvd geblaat van de heer Blok en u besloot daarop een stuk te publiceren in de Volkskrant waarin u de menselijke eigenschappen van uw schoonmaakpersoneel prees. De kritiek van 'betuttelracisme' verraste u volledig, u heeft immers altijd het beste met ‘de mensen van kleur’ in dienst van u voor. U bent een […] deuger.

U bent een politicus met een gezicht als een druipkaars. In uw vrije tijd breekt u uw huwelijkse geloften en bezwangert u een partijlid, daarnaast moffelt u een gekregen appartement weg. Wanneer u wordt aangesproken op deze zaken reageert u onderkoeld en arrogant. U schuwt daarentegen zelf geen enkele om kans om iedereen moreel de maat te nemen. U bent een […] deuger.

U bent een actrice met een voorliefde voor Jesse Klaver. Tijdens de vluchtelingencrisis in 2015 trok u met gebalde vuistjes ten strijde op al uw sociale media kanalen. Iedereen die enige nuance probeerde aan te brengen in de circle jerk van het door u en uw vrienden gepredikte openarmenbeleid -bijvoorbeeld door er op te wijzen dat er wellicht ook extremisme en antisemitisme meekwam met deze stroom -, shamede u als racist. U beloofde zelf een vluchteling in huis te nemen in uw atelier waar u altijd schildert. Dat bleek bij nader inzien duur en onhandig dus gaf u al snel, na uw geclaimde mediamomentjes, niet thuis. U bent een […] deuger.

U bent opiniemaker en uitgesproken feminist. Dat feminisme speelt zich vooral af op Twitter, waar u regelmatig iedereen de maat neemt en uitmaakt voor ‘seksist’. Feministen die strijden tegen huwelijkse dwang en eerwraak beschuldigt u van ‘islamofobie’ en spelen volgens u ‘Wilders in de kaart’. Nooit stak u zelf een vinger uit tegen echte misstanden. U was verheugd toen Ayaan oprotte naar het buitenland omdat zij volgens u het debat polariseerde. U bent een […] deuger.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.