Hoorcollege. Docent Hanzehogeschool Groningen snapt verschil tussen democratie en dictatuur niet
Hebben wij nou zo slecht opgelet op school, of zijn docenten minder goed geworden? We dachten toch echt dat Amerika nog steeds een democratie is. En dat je op een verpleegopleiding leerde verplegen.
Dat verpleegkundigen in een team moeten kunnen functioneren, dat snappen we. Maar waarom aan de hand van geopolitieke zwaargewichten? Of wil mevrouw de docente gewoon per se ff een persoonlijke side note over The Donald droppen voor een zaal ziekenbroeders en -zusters in spé, die dan het verband moeten leggen tussen Trump, de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem en waarom het afdelingshoofd van de verpleegafdeling waar ze straks komen te werken een gevaarlijke zionist is. Ofzoiets. Vroeger, dachten wij, leerden verpleegkundestudenten nog gewoon mensen verzorgen. Nu moeten ze ineens de open wonden van de geopolitiek hechten. Tentamenvragen: Wanneer is 'gaas' veranderd in 'Gaza', en sinds wanneer is Amerika eigenlijk geen democratie meer?
Reaguursels
InloggenIk moest een paar jaar terug voor een tentamen pedagogiek dingen lezen van Gloria Wekker, want het was verplichte stof. Veel gendergedram, autochtonenhaat. Wat een nepwetenschapper, dacht ik toen al. Toen Geenstijl eenmaal wat schreef over die maffe linkse Wekker dacht ik al die naam te herkennen. Toch bizar hoe zulke giftige ideeën het onderwijs insluipen.
Als je zo nodig je politieke voorkeur in een college wil drammen, benoem dan feiten in plaats van policor fabels. Trump heeft Jeruzalem niet als hoofdstad benoemd, dat kan alleen Israël, maar slechts de ambassade verplaatst conform het besluit van het congres.
En normaal gesproken geef je eerst een definitie van iets en kom je daarna met een voorbeeld, dus waardeloos college.
Gaan overigens de links gekkies nu straks ook verkondigen dat Wassenaar de hoofdstad van Nederland is, als de VS ambassade daarheen verhuist?
Toch benieuwd hoe deze toverknollen verdwijnen in de onderzoeken van Rosenmöller? Ken talloze voorbeelden van dit filmpje vanuit de praktijk. Ook schoolboeken staan er vol mee. Erdogan was een beter voorbeeld geweest, maar er zullen wel theedoekjes in de zaal hebben gezeten. Die gooit mensen de cel in bij het frustreren van beleid.
Dan is Angela von den Nachbarn ook een autocratisch leider.
Het benoemen van Jeruzalem als hoofdstad is door alle Amerikaanse processen gegaan en pas onder Trump van kracht geworden. Links onderwijs moet Trump demoniseren met fake news.
Merkwaardig die obsessie, heel merkwaardig en wellicht is dat voer voor gedragsdeskundigen of misschien wel toekomstige geschiedschrijvers die dit soort vuiligheid van dit stuk vuil verkondigt in het juiste perspectief zal zetten.
Zie hier het failliet van het hoger onderwijs. De Jerusalem Embassy Act is in 1995 door het Amerikaanse congres aangenomen. Uitvoering daarvan is decennia lang uitgesteld. Meest recent door Trump die ook een uitstel van 6 maand (waiver) tekende. Trump heeft besloten dat de wet uit 1995 niet langer zou worden uitgesteld.
Wat doen doe docenten tijdens het voorbereiden van een college?
Deze niets, dat is kennelijk het niveau van het onderwijs aan deze school. Het klinkt als een kind die in jip en janneketaal iets probeert uit te leggen.
Dat je Trump als autocratisch zou bestempelen kan ik me nog iets bij voorstellen (hoewel ik het er niet helemaal mee eens ben), maar het voorbeeld is in dat geval bagger.
Een democratisch verkozen autocraat. Dat is nog altijd gewoon mogelijk. Heb je niet goed opgelet op school, van Rossem?
Daarmee komen we op het gebied van de semantiek. Als democratische instituten in plaats zijn en functioneren en er dus geen sprake is van een autocratie is er ook geen sprake van een autocraat, per definitie, als hoofd van een autocratie.
Nu kun je een hekel hebben aan Trump en allerlei karaktertekortkomingen toedichten. Dat kan en mag allemaal prima. Maar misschien is het een idee om daar gewoon eerlijk over te wezen. Als in: op deze sheet staan een aantal leiderschapsstijlen die allemaal voor en nadelen hebben, waar je als hoofd van een afdeling straks een optimale balans in moet zien te vinden en tevens sterk situatie-afhankelijk zijn, trouwens even ter kennisgeving dat verder niets met het lesmateriaal te maken heeft dat ik vandaag ga behandelen, maar ik heb een schijthekel aan Trump, want ik vind het een bazig kereltje.
Op zich klopt het wel, althans volgens de indruk die ik van Trump heb is het een autocratisch leider. Niks mis mee en moet wel in het juiste perspectief geplaatst worden. De manier hoe ze het vertelt en het voorbeeld wat ze geeft is natuurlijk ruk. Docent is links en anti-Trump, dat is wel duidelijk. Dat ze haar politieke voorkeur als lesmateriaal gebruikt is ronduit slecht.
Maak je school eens af. Elke premier, president of koning heeft autocratische trekken. Dit hangt samen met de bevoegdheden edie zij hebben en het staatsbestel. Feit blijft dat deze landen, ook Nederland, democratieën zijn. Alhoewel Nederland, tegenwoordig een technocatie is. Het beleid en bestuur is en wordt gebaseerd op een analyse van cijfers en/of externe factoren. De mening van het volk, is daarbij irrelevant. Zie de referenda over Oekriene en wel/of niet bij de EU willen horen en de Sleepwet. Comprendre.
Spuit 11
Heb aan dezelfde hogeschool gestudeerd. Andere faculteit (bedrijfskunde).
Ook daar zijn voldoende leraren die geen geheim van de eigen politieke kleur maken.
Eh eh eh eh, juist ja. Nee.
Lachwekkend. Ik had Erdopig als voorbeeld genoemd
De gekozen democraat Trump voert uit, wat er al een tijd geleden besloten is door het congres. Hij is niet gekozen met 100% van de stemmen.
De bekendste totalitaire leiders waren gekozen, vaak met 100% van de stemmen zoals Stalin, Mao, Castro. Zeer bekend met de meest verderfelijke ideologie op aarde: het communisme.
Wat een treurig geluidsfragment. Dicteren met monotone stem. Zo'n les waarbij je je onbreekbare geodriehoek breekt omdat je uit verveling de evenwijdige punten op elkaar probeert te drukken.
Fantastische reactie!!! +10
Dat Jeruzalem als hoofdstad wordt erkend was al besloten onder leiding van de moslim en nobelprijswinnaar Barak Obama.
Trump handhaafde gewoon de besluiten van de vorige regering.
Net zoals "de muur" bij Mexico. Zelfde verhaal.
Pol Pot, Castro, Stalin, Lenin, allerlei autocratische toppers had ze kunnen noemen. Maar nee, de democratisch verkozen Trump, die is pas erg.
Kom kom... Nu gaan we spijkers oplaag water zoeken. En ik mis context. Mij lijkt het hier te gaan om stijl van leiderschap, niet om de staatsinrichting van de VS.
En volgens mij kun je Trumps stijl van leiderschap best autocratisch noemen. Wat niks wegneemt van het feit dat hij democratisch gekozen is.
Nee toch niet, zij poogde de classificatie van Trump als "autocratisch leiderschap" te verduidelijken met een voorbeeld die er geen is. Wat hier ondernomen werd is niet het instrueren aan de toehoorders wat een "autocratisch leiderschap" is, namelijk het hoofd van een autocratie, maar heeft een geheel andere functie dan een didactische.
In het beste geval zou je kunnen zeggen dat het rijtje scheldwoorden voor politieke opponenten, zoals fascist, nazi, neokolonialist, islamofoob, chauvinist etc. is uitgebreid met een evenzeer betekenisloze, maar grotere mate van taalvaardigheid suggererende term als 'autocraat'.
Toch kan ik niet ontkennen dat die presidentiële decreten iets van autocratie in zich hebben. Overigens is ze niet de enige: www.smh.com.au/world/north-america/fo...
Je kunt niet ontkennen wat jij weet.
binnen de democratie heb je twee meeste voorkomende systemen:
Presidentieel = USA: Trump,
Parlementaire = Nederland
Noodtoestand =is soms een combinatie van beide: Zie Erdogan. Hij probeert een presidentieel systeem af te dwingen middels noodtoestand.
Klinkt als een spreekbeurt Havo 3.
Lijkt mij voor de cursisten juist leerzaam om een voorbeeld uit meer de zorgpractijk te krijgen. In de zorg worden beslissingen ook niet aan alle partijen patienten.verzekeraars huisartsen, voorgelegd
Error in page? In je feckin hoofd ja. Walgelijk linkse nazi!
Deugen gaat niet meer, dit is te fout. Er zijn mensen die dit harder gaan aanpakken dan dat je je mening kan bijstellen. The revolution will be live!
Deze mevrouw is een grote deugNIET! Wegwezen bij leerlingen/studenten met dit soort indoctrinatie!
Is dit een van de tweede-jaars studentes die voor het eerst een spreekbeurt mag houden? Je mag toch hopen dat niet een 'docent' is? Dan eerst maar eens op een holletje naar een cursus didactiek en aansluitend een flink aantal sessies bij een logopedist. Je zal er als student maar een uur naar moeten luisteren!
Ik weet zeker dat ze bij de eerste de beste kritische vraag uit de zaal onderuit gaat, want zo te horen zit ze nu al op het randje van haar kennis.
Moet inderdaad gruwelijk saai zijn om baar dat gewauwel te luisteren. Daar helpt geen cursus tegen ben ik bang. Enthousiasme is niet aan te leren.
In het geval van Jeruzalem is er sprake van erkenning als hoofdstad en niet van benoeming als hoofdstad. Dit mens heeft haar onderwijsbevoegdheid waarschijnlijk gekregen bij een pak wasmiddel.
Mevrouw is in de war. Xi en Putin zijn autocraten. Trump is de democratisch gekozen president van de Verenigde Staten.
Gelukkig is het ziekenhuis een dicatuur waarin de arts bepaalt wat de verpleegkundigen en andere HBO'ers zoals deze muts moeten doen. Scheelt toch weer een paar levens per dag zo dunkt mij.
Helder, je hebt geen verstand van ziekenhuizen.
Verpleegkundige zeker? Voel je je beetje betrokken bij het beslisproces dan. Doet jouw meerdere dan toch goed.
Een autocratisch leiderschap is bv Trump, meisjes en jongens, hij beslist gewoon wat in Israël moet gebeuren. Nu een voorbeeld van een verlichte Democratische leider, hier valt positief natuurlijk erdogan in het oog, waarom hij nog geen prijs voor menselijkheid heeft gewonnen weet ik ook niet jongens en meisjes. Zo nu nog wat over patiënten uit verschillende landen........
( Gaat lekker zo)
Het is trouwens niet dat Trump met niemand praat. Hij overlegd juist enorm veel, naar het schijnt. En dat voorbeeld van het verplaatsen van die ambassade, dat is ook ruimschoots overlegd.
Een democratisch gekozen leider kan een autocratische leiderschapsstijl hebben, misschien bedoelde ze dat. Ze zei niet dat de VS een dictatuur zijn, of dat Trump een dictator is. Maar goed, ik toch eerder een ander voorbeeld gekozen.
ALLE presidentskandidaten voor Trump hebben in hun campagnes beloofd dat ze Jeruzalem als hoofdstad zouden gaan erkennen. Niemand heeft het gedaan, behalve Trump. Er zijn nog nooit zoveel illegalen het land uitgezet als onder Obama. De muur met Mexico stond er bij het aantreden van Trump al voor 75%. Maar je bent voor Hillebil, dus je lieg gewoon dat het een lieve lust is, kan het schelen joh.
Onderwijs geven is een vorm / uiting van autocratisch leiderschap. Het voorbeeld dat deze madam kiest, is autocratisch gekozen. Het feit dat zij autocratisch kiest om Trump als 'autocratisch leider' te typeren, is niet democratisch tot stand gekomen. Ook het voorbeeld dat Trump de order ondertekent om de VS ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen is typisch een autocratische aangelegenheid. Wat zich hier wreekt, is het onvermogen van deze madam om terug te koppelen naar haar eigen doen en laten. Mensen die zoiets niet kunnen komen dom over. President Trump is democratisch gekozen vanwege zijn autocratische leiderschapsstijl. In vier jaar tijd dient hij te bewijzen aan zijn kiezers, dat ze niet voor niets hun vertrouwen in hem hebben uitgesproken. Het getuigt van een anti-democratische instelling wanneer je zoiets niet wilt erkennen, hoe democratie werkt. Dus, madam, steek uw hand eens in eigen boezem; haal hem eruit en beken: Goh, ik ben zelf autocratisch bezig!
Hulde voor deze tegel. Baudet werd er ook van verweten dat er weinig democratie binnen FvD, maar als je je bij FvD aansluit dan heb je dus vertrouwen in de koers die uitgestippeld aan de hand van de visie van een individu, anders heb je er niets te zoeken. Een partij als zodanig heeft zelf helemaal geen identiteit of karakter om op te vertrouwen en te volgen, alleen een individu kan de werkelijke koers bepalen (kijk maar hoe Pechtold zijn eigen D66-programmapunt "democratie" interpreteert).
Dit is dus precies wat Thierry Baudet bedoelde met (s)links onderwijs.
Hmm, volgens mij heeft ze het over leiderschapsstijlen. Dat staat immers ook boven de sheet. En wat je ook van Trump zegt; zijn leiderschapsstijl is autocratisch.
Dat mevrouw daarmee probeert aan te geven dat Trump iemand is die zonder overleg zaken doordrukt is een ander verhaal. Anyway, Trump krijgt met zijn niet democratische leiderschapsstijl tenminste zaken voor elkaar die Obama met zijn democratische leiderschapsstijl in nog geen 100 jaar voor elkaar gekregen zou hebben. Dus welke stijl is in dit geval nu beter?
Autocratisch, behalve dat Trump met de Senaat en het Huis van Afgevaardigden te maken heeft, die elke scheet moeten goedkeuren.
Klopt, hoewel zijn leiderschapsstijl autocratisch is is zijn handelen gewoon democratisch. Een overleg met Kim Jong-un had je met democratisch leiderschap nooit voor elkaar gekregen.
Jezus man! Wat slecht! Een hoop uh, uh, uh, Trump, uh, uh, hij beslist gewoon, uh, uh.
Krijg de vinkentering vrouwmens! Ik zou mijn geld terug willen. En ja vrouwmens, dat is wat een president doet. Beslissingen nemen. Hij heeft wel te maken met het congress. Met dat autocratisch gelul. Nee vrouwmens, dat Jeruzalem was al lang geleden democratisch door het congres goedgekeurd. Alleen Trump had de ballen het uit te voeren. En hoezo overleg? Een land bepaald zelf wel waar hun consulaten en ambassades zijn.
Wat dafuq!
Vind het extreem overdreven om hier een verontwaardigd GS topic over te starten en zo'n hardwerkende docent semi te doxxen voor een stukje waarin ze iets zegt zonder waardeoordeel en iets dat feitelijk ook nog juist is..
Dat feitelijk juist van U is net zo onbelangrijk in deze als het onderwerp van dit topic.
Er worden je woorden in de mond gelegd die gewoon niet kloppen.
Daarbij valt het steeds op dat er altijd met eenzijdige argmenten een volledig wereldbeeld geschets moet worden.
Precies. Waar blijven overigens de verpleegsters (m/v) die de patriarchale structuur binnen de gezondheidszorg in het algemeen, en in ziekenhuizen in het bijzonder, eens aan de kaak stellen? Die maatschappen (hahaha) en dan die hele declaratiecultus? Doe je mond open en je bent ook maar een set bijdehandte handjes aan een patientenbed. De fucking islam is er niks bij www.youtube.com/watch?v=QoMwKCGNuXs
sorry voor de "t"
Hardwerkend? Eerder uitgeblust. Inspiratieloos. Makkelijk.
@Hetkanverkeren | 22-06-18 | 15:07
In de gezondheidszorg stikt het van de vrouwen, op alle niveaus. Daarnaast is er een contingent mannen die feitelijk wijven zijn. Het niet zorgpersoneel leeft in de heilige overtuiging dat zonder hen de gezondheidszorg in de Bermudadriehoek verdwijnt en gedraagt zich overeenkomstig. Hoogmoedig, arrogant tot op het bot met een "ik ben onmisbaar" houding.
Pak de declaratiecultus maar aan. Dan kan 50% van de managers (ik ben leidinggevende), beleidsmedewerkers en communicatiedingeses er uit.
Kan er eindelijk eens gewerkt worden.
De echte mannen die in de zorg werken, verzetten (in verhouding) het meeste werk.
historisch besef van een mug
Tja als een van je drie concepten al een taalfout bevat weet je dat het een HBO is.
Precies.
Taalfout of gewoon termen door elkaar halen in je onnozelheid?
Dat is uh uh uh, een uh uh uh, uh uh uh, vorm van uuuuh, autocratisch leiderschap. Tering zeg, ik zou daar los van haar standpunt al na 2 minuten de collegazaal uitgelopen zijn. Wat een irritante eigenschap is dat zeg, uuh uuh uuh uh uh. Zeker les gehad van Opstelten.
Inderdaad. Ik krijg wel eens het vermoeden dat sommige omhooggevallen types (zoals Opstelten inderdaad) denken dat ze 'zwaarwichtiger' overkomen als ze heel veel uh uh uh-'en.
Bloedirritant.
Koolzuur in de herse eheheh nen.
Kop moet zijn: Geenstijl begrijpt niet wat het verschil tussen een staatsvorm en leiderschapsvorm is.
Exactement, je was me voor
Het is natuurlijk een deugtrut, maar ze heeft wel gelijk. Democratisch leiderschap is mensgericht, autocratisch leiderschap is taakgericht. De uitvoerenden zijn niet belangrijk, bij Trump zie je dat aan bijvoorbeeld hoe vaak hij zijn kabinetsleden en adviseurs de laan uit stuurt.
Onzinnige ophef. De leiderschapsstijl die iemand er op na houdt is wat anders dan het politieke bestel waarin iemand opereert. Trump is zonder meer iemand die een autocratische stijl propageert (hoe hij zich in het oval office gedraagd zien wij uiteraard niet).
Deugtrut, die denkt dat ze iets te betekenen heeft. Niet dus.
Als ik het goed begrijp is een autocratisch leider gewoon een leider, en een democratisch leider gewoon een volger.
Een autokratisch leider komt uit voor zijn keuzes, een democratisch leider lult in Nederland anders dan in Brussel. (hoi Mark)
Autocratisch leiderschap:
"Kortom, bij deze stijl van leiderschap komt de organisatie op de eerste plaats,..."
zakelijk.infonu.nl/management/86005-l...
America First! LOL
Qua voorbeeld is het helemaal correct wat deze mevrouw verteld, en vwb de democratie die van Rossem erbij haalt is me niet helemaal duidelijk.
U weet niet wat autocratie inhoudt, kennelijk. Geeft niet, hoor. Wel even schoolgeld terugvragen.
Graaisnaaiert. Wat houdt autocratie dan in?
@Grasnaaiert: Een democatie kan prima een autocratische leider hebben. Autocratische leider is niet hetzelfde als autocratie. Gaat u zelf maar even uw schoolgeld terug halen.
"... wat deze mevrouw verteld ..."
Misschien toch wel een goed idee, dat schoolgeld terugvragen.
De VS is een republiek, geen democratie.
Huh??? Waarom zou het één het ander uitsluiten?
Wat bytemaster zegt: dan moet je het specificeren Pimp. Bedoel je een aristocratische of oligarche republiek ipv een democratische?
Alleen met een koning kan een land democratisch zijn? Lachen.
Je kan de VS best een democratische republiek noemen, maar geen republikeinse democratie.
Juf begrijpt niet dat de ophef is ontstaan doordat Trump de VS-ambassade naar Jerusalem verplaatste....
Maar ja, pallies zijn zielugh en deze juf wil kennelijk dolgraag deugen. Raar wijf.
Trump noemen is een slecht voorbeeld bij autocratie. De docent begrijpt de stof kennelijk niet.
Een autocratie en autocratisch leiderschap zijn dan ook niet hetzelfde.
Zoek het nog eens op juf en verzin er dan een nog beter voorbeeld bij.
Bericht aan docente: het is laissez-faire leiderschap (wat inhoudt dat je zo weinig mogelijk ingrijpt). Dat leer je al bij de inleiding in organisatiekunde voor beginners. Laisser-faire is een economische term die vrijheid van productie en verkeer aanduidt. U kent de overbekende terminologie die u doceert niet eens. U bent een domme doos. U bent af. Baaibaaaai!
Wat lul jij nou. Het is gewoon de vervoeging van het Franse woord Laisser ('Laten').
Verschil is onvervoegd of gebiedende wijs. Wat een ongelofelijke muggenzifter moet je zijn om je druk te gaan maken over de spelling bij een presentatie aan een zaal vol HBO-ers waarvan waarschijnlijk de helft geen woord Frans spreekt.
En de filosofie achter de term is overigens zowel voor leiderschap als in de economie hetzelfde.
Lol , laissez-faire in een rijschool. Meneer vandaag wil ik eens links van de straat rijden. Doen jo!
@Two ball cane: terminologie uit de bedrijfskunde heeft weinig met kennis van vervoegingen te maken. Voor de bedenker van de term wel, ooit, maar onderhand zijn die termen op zichzelf staand en duiden ze bepaalde methoden/ visies/ stromingen/ concepten aan. En daarbij is het domweg handig de juiste termen te gebruiken. Of ga je nu beweren dat een revolutie en democratie hetzelfde zijn, want allebei gaat het om de wil van het volk = zelfde filosofie? Of dat een automaat en een automatisme hetzelfde zijn want afgeleid van hetzelfse franse/griekse woord? Dus. Hoezo muggenziften? Ik geef hem terug: wat lul jij nou.
@jan: lol. Vage naam voor een rijschool.
Oh, en @two ball cane: Natuurlijk maak ik me druk om spelling in het onderwijs. Zeker op een HBO. Zeker bij een docent met een universitaire master op zak. Ook bij internationale termen die breed ingeburgerd zijn in het Nederlands. Omdat slechte spelling punt 1 nogal dom overkomt en punt 2 kan veroorzaken dat je iets heel anders opschrijft dan je bedoelt. Wat desastreuze gevolgen kan hebben.
In het Engels taalgebied wordt met laissez-faire overigens wel veelal het economisch principe aangeduid.
@Diggelen: Klopt, soms verwarrend voor 'leken' dat verschillende vakgebieden dezelfde termen gebruiken voor verschillende concepten. En ook dat er soms verschillende spellingsvormen in omloop zijn. Maar dat is natuurlijk geen excuus voor fouten en wat deze muts geschreven heeft klopt hoe dan ook niet met wat ze bedoelt...
@einStina | 22-06-18 | 18:22
Neem jezelf even een slokje bier minder serieus.
En probeer mij dan eens het verschil, anders dan spelling en onderwerp, te vertellen. Want ik geloof er geen snars van dat het 1. andere principes zijn, en 2. dat onderscheid per vakgebied daadwerkelijk met 1 lettertje wordt gemaakt.
In beide gevallen wordt beoogd een situatie 'zichzelf te laten oplossen' door als gezaghebber niet te reguleren maar terug te trekken. Niet uit luiheid maar juist omdat de oplossing die intrinsiek wordt gevonden vaak beter werkt.
Het voorbeeld dat jij maakt over een revolutie en democratie slaat nergens op omdat het één een radicale verandering, mogelijk met geweld, teweeg gebracht is en het ander een geordende peiling van de wil van het volk.
En als je zo uit de hoogte over spelling wil doen. Doe het zelf dan wel goed. Na een dubbele punt hoort een hoofdletter. En 'franse/griekse' ook.
@TwoBall: Ho, ho, rustig. Je hoeft niet boos te worden.
Ik heb nergens ontkend dat het niet op eenzelfde principe gebaseerd is. Ik schreef alleen dat de juiste spelling mbt leiderschap met een z is. Het enconomische concept wordt internationaal ook met een z geschreven, maar in het Nederlands is met een r oke. Waardoor de juf wel een bestaand woord heeft opgeschreven maar toch een echt verkeerd model aanduidt. Ook al zijn beide modellen (bedoelde leiderschapsmodel en aangeduide marktmodel) op dezelfde onderliggende gedachtegang gebaseerd.
Je zou kunnen zeggen, wind je niet op, het gaat om 1 letter, iedereen weet toch wat ze bedoelt. Maar het is wel slordig en zo krijg je dus studenten die slecht geinstrueerd zijn en zaken door elkaar halen of verkeerd opschrijven en daarna voor lul staan. Iets met kwaliteit en onderwijs. Als je het vervelend vind dat ik daar kritisch op bent... tsja. Sorry?!
Ik drink geen bier trouwens, dus die slok laten staan gaat me niet lukken. ;-)
Kent u die uitdrukking: Jezelf een slokje bier minder serieus nemen? ;)
*onthouden, Stien geen bier aanbieden*
Eerlijk gezegd kende ik de laisser-faire niet meer. Teveel Engelse taal in mijn leven denk ik, op werk (collega's in VK en PL) en met de streams. Nu ja, daarom, ook daarom GS en de kennis van een reaguurster :)
Ken ik niet... Even opgezocht, staat ook niet in het woordenboek. Dat is dan weer een opluchting gezien mijn taalgerelateerde bezigheden. Ik voelde me al bijna dom, ghehe. Stientje drinkt liever rode wijn of goede whiskey. En verder heel de dag thee.
Ik moest de -r versie ook even opzoeken, hoor. Studie in 't Engels en mijn vakgebied hanteert in NL ook gewoon de Engelse termen, dus ik dacht dat de -r sowieso fout was. Maar met dank aan google vergrote de typfout tot een conceptfout... Ach. Is met op GS ook weer een middag zoet, ghehe.
Hehe, zal wel een auto-correct foutje zijn van TBC. Wel interessant hoe de twee schrijfwijzen toch leidt tot een korte studie.
Hier ook geen bier overigens, helemaal geen alcohol eigenlijk. Wel water, thee en zo nu en dan een frisje/sapje.
Hmmm... autocorrect is voor een hbo-docent toch een slechte smoes.
Ach, alhocol is alleen af en toe leuk. Gezelligheid en een goed leven hangen daar niet vanaf, eerder andersom. Nja, genoeg voor dit topic. Weekend!
Ik voorzie sowieso een explosieve groei in (betaalbaar) privé onderwijs, waarbij linkse docenten geen rol meer spelen.
Ik zou me collegegeld terug vragen, dit heeft niets met beroepsonderwijs te maken, laat staan hoog. Pure indoctrinatie van de domme muts, ze kan het woord autocratisch amper uit haar mond krijgen.
Wanneer je schrijft “me collegeld” kan ik mij een beeld vormen bij de grond tot terugbetaling.
@Glasgow Argus | 22-06-18 | 14:34 tja, als u goed leest staat daar "me collegegeld" en geen "me collegeld". Ook fout, maar wat een geneuzel uwerzijds.
@thephysicist | 22-06-18 | 14:49
Episch! Of je nu me collegeld of me collegegeld schrijft, het is beide fout. Mijn of m'n collegegeld moet het zijn. Het punt van Glasgow Argus staat nog steeds overeind (of zou het "de punt van" moeten zijn....)
@JanVergoor | 22-06-18 | 14:58 zeker episch van uw zijde, u denkt bijdehand te wezen, maar als u dus ook had opgelet, dan had u begrepen dat ik mijn taalfout erken. Mijn himmel, wat gezeik van jullie, wat wil je nu, extra punten op je rapport of een extra hartje in je poëziealbum.
Ik uh zou d'r uh gewoon autocratisch uh uh doen enuuhh niet eerst innuhh gesprek gaan met alluh partijuhh.
Hahaha! Viel mij ook op. Kwam uberintelligent en doelgericht over. Uhh.
Dat vrouwtje heeft last van verbale diarree. Gelukkig zit de zaal vol toekomstige verpleegstertjes.
10x eh in die paar zinnen. Daar zul je maar les van krijgen, wat een horror. En dan heb ik het nog niet eens over de inhoud.
"en sinds wanneer is Amerika eigenlijk geen democratie meer?"
Zegt ze toch nergens. Ze heeft het in het specifiek over Trumps leiderschapsstijl - dat die autocratisch is. Het dit klopt zonder meer. Om dit te kunnen constateren hoef je niet pro of anti Trump te zijn.
Een leider die op basis van democratie werkt is geen leider, dus wat dat betreft zijn alle leiders autocratisch.
@sko | 22-06-18 | 14:40
Jij reageert blijkbaar goed op een autoritaire macht. Niets mis mee, is vaak heel duidelijk en het voorkomt oeverloos gezanik. Maar in complexe werksituaties is het vaak handig dat de communicatie twee kanten op gaat en juist kennis van de uitvoerder wordt gebruikt om processen te verbeteren. In dat geval heeft de leider de veel lastigere taak om (soms tegenstrijdige) belangen goed tot zich te nemen en een voorstel te doen voor een oplossing. Als iedereen zich gehoord voelt en het een werkbare oplossing is kan men instemmen met de wetenschap dat de perfecte oplossing niet bestaat maar de leider in ieder geval weet wat er speelt. Dit geeft ruimte om organisaties 'van onderaf' te verbeteren.
Daarin is de rol van de leider minder zichtbaar maar minstens even belangrijk. (en elke leider moet af en toe autocratisch zijn als er knopen moeten worden doorgehakt)
@two ball cane | 22-06-18 | 15:00
1995 is de wet aangenomen om Jeruzalem als hoofdstad te erkennen. Is 23 jaar luisteren, wikken, wegen dan nog niet genoeg om iedereen het gevoel te geven gehoord te zijn? Dat je het überhaupt kunt opschrijven als iets goeds, het gevoel gehoord te zijn ......
M.a.w. kunnen we erover praten? Ja hoor kan, we kunnen er oeverloos over lullen, maar ik heb mijn beslissing al genomen.
@MarcS | 22-06-18 | 15:25
"maar ik heb mijn beslissing al genomen". Dat is het autocratische.
En zoals ik zei, niet per se iets mis mee. En elke leider moet af en toe met z'n vuist op tafel slaan als praten een gebed zonder eind is.
Trump heeft alleen de neiging dat de standaard modus-operandi te maken. Dat maakt hem als leider autocratisch. Waar het Amerikaanse volk democratisch voor gekozen heeft. Democratie en een autocratische leiderschapsstijl staan niet per definitie haaks op elkaar.
"en sinds wanneer is Amerika eigenlijk geen democratie meer?"
Zegt ze toch nergens. Ze heeft het in het specifiek over Trumps leiderschapsstijl - dat die autocratisch is. Het dit klopt zonder meer. Om dit te kunnen constateren hoef je niet pro of anti Trump te zijn.
en.wikipedia.org/wiki/Jerusalem_Embas...
Trump is heeft simpelweg een wet uitgevoerd die in 1995 is aangenomen en autocratisch door Clinton, Bush en Obama niet is uitgevoerd. (De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat daarvoor wel een mechanisme was ingebouwd)
En leiderschap middels Indoctrinatie hebben we eauk nog, lieve verpleegstertjes.
Wat een ongelooflijk gezwets. De onderwijswereld staat echter bol van dit gedachtenloze gezwets. Wat ten koste gaat van het echte leren dat nodig is voor een vak.
Drie type leiders, lieve help, wat een simplistisch damesblad geneuzel uit de zeventiger jaren. Wat dondert het dat er types bestaan. Kijk liever gewoon naar de persoon waar u mee te maken heeft,en hou je stempeltjes maar heel ver weg.
Het moet ergens in de jaren 80 van de vorige eeuw zijn geweest dat ik in een krantenbericht las dat een parlementaire missie bewonderend terugkwam van een "fact finding" missie naar de werking van de gezondheidszorg in de Verenigde Staten. Dat ik het las vroeg ik me af in welke ghetto's onze volksvertegenwoordigers precies waren geweest, maar daar gaf het nieuwsbericht geen uitsluitsel over. Wel hebben we inmiddels een nieuw zorgstelsel.
Overigens pleit het heel erg voor deze opleiding om toekomstige werknemers voor te bereiden op het soort managertjes waarmee ze later te maken krijgen. Zonder verder context te hebben, is het voorbeeld van Jeruzalem zo gek nog niet: nl.wikipedia.org/wiki/Orde_van_Sint-J...
Ten eerste is er een dozijn van voormalige Amerikaanse presidenten die ook al Jerusalem als hoofdstad hadden erkend. Alleen nooit de ballen gehad om de ambassade echt te verhuizen, liever lieten ze de diplomaten pendelen vanuit Tel Aviv. Hier heb je weer een docente die niet de volledige geschiedenis kent, een ongenuanceerd beeld geeft en vervolgens op haar plaat gaat. Hopelijk kijkt de accreditatiecommissie mee, en hopelijk worden dit soort psuedo wetenschappelijke vakken uit de opleiding geschrapt. We hebben een tekort aan verpleegkundigen, en het helpt niet als er jongeren afhaken omdat ze falen in een tentamen docent napraten.
Ten tweede sluit Jeruslam als hoofdstad van Israel helemaal niet uit dat het ook de hoofdstad van de Westelijke Jordaanover uit. In Brussel heb je ook een hoop pandjes voor de Trias politica van Belgie, naast die van de EU. Het is niet alsof het ene het andere uitsluit, dit is een totaal non-probleem.
Ten derde wordt het tijd de tweestatenoplossing op te geven. De huidige status quo is al drie staten. Israël, een terroristisch gebied onder Hamas en een terroristisch gebied onder Fatah. Speel die tegen elkaar uit en probeer niet eerst de Gazastrook op 1 lijn te krijgen met de Westbank, dat gaat niet gebeuren.
Amerika is trouwens geen democratie meer sinds journalisten worden overlopen door persvoorliegers, spindocters en campagnestrategen. Geld is daar aan de macht via een leger van lobbyisten, omgekochte wetenschap en chantabele politici. Het is idioot om te zien hoe The Simpsons en de film Idiocracy een voorspellend karakter hebben. www.youtube.com/watch?v=irrbuaiUMVw en www.youtube.com/watch?v=sGUNPMPrxvA
Geopolitiek, filosofie en geschiedenis is natuurlijk onmisbaar voor verpleegkundigen. Zonder het creëren van dit uiterst belangrijke denkkader dmv interessante colleges en belangwekkende groepsprojecten zou de opleiding ook maar 2 jaar hoeven duren.
Hersenspoelen is altijd wel een dingetje, iedere keer wanneer er weer socialisten opstaan om hun nieuwe verschijningsvorm van het oude liedje door uw kelen te persen.
Liefst vanuit een machtspositie, dat praat namelijk wat makkelijker voor die lui.
Donald Trump is de ultieme antithesis voor het linkse tuig. Een politicus die doet wat hij beloofde en problemen oplost die door generaties links tuig als onoplosbaar verklaard werden.
Zij haten dat, want wanneer de door de socialistische Gutmenschen zo verachte burger dat gaan zien door de rookgordijnen van de media heen, dan gaan zij foudt stemmen.
Een democratisch gekozen president kan heel autocratisch te werk gaan.
Dit hele FOPHEF toopiek slaat nergens op. Ze geeft inhoudelijk over de beslissingen die Trump neemt geen enkel commentaar. Ze gebruikt zijn leiderschapsstijl alleen als voorbeeld hoe autocratisch leiderschap eruit ziet.
Het feit dat @Van Rossem en menig reaguurder zo'n aanstoot neemt aan de bewering dat Trump autocratisch leiding geeft zegt veel over hoe gewenst dat nou eigenlijk is. Maar dat het zo is wil nog niet zeggen dat Trump niet democratisch is. Laat staan dat deze miep die voor een appel en een ei d'r best doet de verpleegsters van morgen klaar te stomen zich bewust is van de tere zieltjes die elk woord over Trump gelijk tot 'misplaatste linkse onderbuik kritiek' torpederen. Of zin heeft daar verantwoording aan af te leggen.
@two ball cane | 22-06-18 | 14:27
Neen, of denk jij nu echt dat Trump dit zomaar besluit, zonder overleg of op zijn minst informatie. Dat is wat ze zegt, dat is onzinnig een mening verkopen als feit.
@MarcS | 22-06-18 | 15:20
Hij zoekt overduidelijk geen consensus of een middenweg.
Hoeft ook niet. Hij heeft (democratisch) de macht hier een autoritaire beslissing op te nemen. Hij heeft dan ook niet een uitgesproken democratische leiderschapsstijl (maar hij is wél democratisch gekozen), maar een autocratische.
Zo links heb je ze ook op de NHL Leeuwarden
Uh uh uh uh uh uh
Thierry Baudet zou een wedstrijd kunnen uitschrijven. Laat studenten hun colleges filmen en wie de meest van de pot gerukte linkse docent in beeld krijgt ontvangt een nieuwe smartphone. Wordt spannend.
Ja dat zou leuk zijn maar de uitkomst tenenkrommend dus wat mij betreft hoeft het niet.
Prima plan.
Onze 3 kinderen komen vanaf de basisschool tot HBO en Universiteit thuis met dit soort verhalen en voorbeelden thuis. Tijd voor een tegenoffensief.
@huistuin&keukenvrouw ; same here.. walgelijk!
Hoogopgeleiden moeten steeds vaker een "denkkader" meekrijgen, wat daar verder ook mee bedoeld moge worden.
Wat dat inhoud lijkt me evident. een opgedrongen maakbaarheidsideaal wat ze vervolgens kunnen indoctrineren bij de komende generatie.
Precies dat ja.
wat een domme kut zeg
Ik heb dat vroeger gewoon op de Mavo geleerd, dat van dat leiderschap. Ik betwijfel dat de studenten weten wie Trump is.
Dat is toch die hippe DJ uit Honduras?
Schoenmaker blijf bij je leest.
Ei-leiderschap. Daar moeten ze het bij verpleegkunde over hebben.
Water is nat en docenten zijn links, next
Een nat kutje is links, een droog kutje rechts. Droogte = niet goed. Terwijl droogte een functie heeft, sterker nog, het grootste deel van de tijd is er sprake van droogte van de kut. (Zoals rechts zijn ook functioneel is)
Er zijn wel rechtse docenten, maar die worden voortdurend weggezet als evil.
Dat zie jij helemaal verkeerd Gajus. De droge (en vaak zure ) linkse kutjes worden nat van rechtse praatjes. Eenieder welbekend meen ik...
Ga diep genoeg in welke lichaamsholte dan ook en het word nat.
Wij zijn allemaal mensen.
tja nederlands onderwijs. Nog steeds denkt iedereen in NL dat NL zo fantastisch is, maar dit is dus gewoon de realiteit. Domme vrouwtjes die jouw kinderen moeten/willen opleiden.
Ik moet er niet aan denken dat zo'n PABO trutje die met de hakken over de sloot haar rekenexamen heeft gehaald mijn kinderen iets moet bijbrengen. Dodelijke combinatie: pedant en dom zijn.
Hoeveel politieke opvattingen heb jij van school overgenomen. Onderzoek toont aan dat op die leeftijd leeftijdsgenoten toonaangevend zijn voor het vormen van levensovertuigingen bij een kind. Daarvoor de ouders. Daarna ga je voor jezelf denken en ga je van een SP of GL naar een PVV of viceversa of blijf je waar je zit.
Het onderwijs moet verschoond van politiek en religie blijven? Eens.
Maar nu niet gaan lopen huilebalken over dat Nederland zogenaamd een beroerd land is geworden want dan heb je echt géén éne flauw benul wat er in de wereld speelt! ;-)
REAGEER OOK