Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

'Bevrijders D-Day te wit'

Vandaag is het boelveel jaar geleden dat de Nazii flink klop kregen van de verzamelde Angelsaksische wereld (and friends). Helaas kan de herdenking van dit belangrijke moment in de geschiedenis op steeds meer kritiek rekenen. 

Wat vroeger een onschuldig kinderfeest was, is steeds vaker onderwerp van een identitaire discussie. Zo zouden de bevrijders te wit, te mannelijk en te hetero zijn. GeenStijl zette de belangrijkste stellingen op een rijtje.

Rob Wijnberg: "Eigenlijk had ik natuurlijk operatie Overlord moeten leiden, maar diversiteit is belangrijk. Dat doen ze namelijk niet bij De Telegraaf en dat zijn Nazi's."

Anousha Nzume: "Ik zie Omaha Beach vooral als een white space waarin twee groepen privileged aryans vechten om dominance. Dan denk ik: hallo, vergeet je niet iemand? Mensen van kleur willen ook een proud towel area om in de zon te liggen."

Wierd Duk: "Mensen hebben vaak een vertekend beeld van Duitsers. Ik sprak Anton, die zich namens Nederland sterk maakt voor de Duitse zaak. In Carentan vertelt hij zijn verhaal."

Sunny Bergman: "*onhoorbaar over het geluid van een compleet peloton Yanks dat over Sunny Beach schuift*"

Caroline de Gruyter: "Het feit dat op zes juni grote golven landgenoten van Donald Trump over Europa spoelden toont aan dat een verenigd Europa noodzakelijk is. Het liefst onder Duitse leiding."

Kno'ledge Cesare: "Omdat ik zwart ben moest ik wel tien keer Scheveningen zeggen met een tuinslang in mijn reet terwijl de witte Fliegerschokoladedealer gewoon koffie aangeboden kreeg. Deze activist krijgen ze niet klein."

Arzu Aslan: "OMG het is gewoon INSANE hoe intellectual wasteland Nederland de silenced voices niet horen. Pointe du Hoc my ass."

Mark Rutte: "De bewegingen in Frankrijk laten zien dat Europa nooit stilstaat. Het is jammer dat de vruchtbare samenwerking met onze Germaanse counterparts ten einde komt, maar we moeten vooruit blijven kijken en toewerken naar veiligheid en voorspoed met onze Amerikaanse partners." 

Seada Nourhussen: "Ik heb geen tijd om met white people in discussie te gaan. Ik ga gewoon op het strand liggen en bitches met MG-42's better get out of my way". 

Bas Heijne: "Politiek is geen zaak voor bange mensen. Granaten werpen door de smalle schietsleuf van een Atlantikwallbunker al helemaal niet. De huidige generatie politici lijkt dat te zijn vergeten: ziende blind zijn ze bezig met de kleinste details van hun landingsvaartuig, maar er is niemand die even op de kaart kijkt naar het Normandische dorpje dat aan het einde van de dag bereikt moet zijn."

GeenStijl: "LOL. Nazii keihard in de kudt getrapt door burgers vretende eaglefappers. 'MURICA F YEAH!"

Gloria Wekker: "Mijn grootvader klom ook wel eens uit een kano om een slijterij te beroven. Dit is zwarte geschiedenis die nooit verteld wordt, maar negers kunnen net zo goed amfibische acties uitvoeren." 

Esther Voet: "D-Day is natuurlijk best belangrijk, maar we vergeten dat de Tweede Wereldoorlog eigenlijk draait om mijn toe-eigening van de Shoah."

Sylvia Witteman: "Ik sjokte op het strand met een volle zak tulpenbollen en zag een paar vrolijke meisjes een dakhaas roosteren. Vroeger tekende ik ook pantylijntjes met oogpotlood op mijn kuiten, maar met die spataderen van nu ziet dat er niet uit."

Justine van de Beek: "Net vertederd op Juno Beach omdat een sergeant de darmen van zijn soldaat in zijn buik propte, mijn verwachtingen van (onderlinge) mannelijke genegenheid zijn zo laag dat de bare minimum blijkbaar ontroerend is it's fine we're all fine."

Eddy Terstall: "Links moet terug naar de wortels. Het nationaalsocialisme heeft niets te maken met vrijzinnig links. In de strandtent van links moet ook ruimte zijn voor het seculiere geluid."

Marianne Zwagerman: niemand heeft je wat gevraagd Marianne, hou je muil nou eens. 

Jan Dijkgraaf: "Briefje aan Adolf."

Simon(e) van Saarloos: "Ik ben een dikke pad die rugbiet, maar omdat ik een vrouw ben mag ik niet mee het strand op. Hannah Arendt. Hannah Arendt. Had ik Hannah Arendt al genoemd? Dat is namelijk de enige vrouw die ik boeiender vind dan mezelf. Gaat het al weer over mij of moeten we het nog steeds over de Tweede Wereldoorlog hebben? Ohja, Wilders is een Nazi ofzo. Baudet ook. Ik befte een Duitse kampbewaakster en probeerde te proeven waar het fascisme vandaan komt."

Sylvana Simons: "De jongens die op de stranden kapotgeschoten zijn, waren allemaal blanke jongens. Dat kan niet in 1944. Ik kan zelf helaas niet Europa bevrijden want ik heb een ingeklapte long."

Zihni Özdil: "D-Day is belangrijk, maar het blijft een incident. We kunnen wel kijken naar de ethniciteit van de Duitsers, de Amerikanen en de Joden, maar uiteindelijk gaat het om een eerlijke verdeling van de welvaart. Zonder het specifiek over de joden te hebben."

Rob Hoogland: "Als je zo op het strand van Egmond wandelt lijkt er niets aan de hand in Europa, maar de stranden van Normandië vertellen een ander verhaal."

Meneer Samuel: "#fascism #intersectionality #beachbody de struggle van transmoslims is zwaarder dan tegen de duinen opklimmen terwijl Fritz en Hans met mortieren en MP-40's hun privilege verdedigen."

Rutger Bregman: "We kijken vaak met een te pessimistische blik naar de Hongerwinter, maar het bonnensysteem laat zien hoe een radicale herverdeling in de praktijk kan werken. Ik ben trouwens ook in het Duits vertaald! Kom op 6 juni naar mijn Ted Talk."

Stephan Sanders: "Ik stond als Surinaamse man trillend in een Normandisch kerkje tussen de kapotgeschoten blonde Duitse knapen vond daar iets dat ik al jaren was kwijtgeraakt: het verlangen naar God."

Syp Wynia: "In Den Haag zien ze het nog niet, maar op het platteland van Normandië wel: die Amerikanen zijn een stuk beter voor Nederland dan de linkse mythes over klimaat en diversiteit."

Joyce Roodnat: "Tijdens een wandeling van Arromanche naar St. Cyr dacht ik terug aan die mooie zomer dat ik Proust las in het gras met Diettrich. Dat vonden we toen heel spannend."

Gerard Joling: "The Longest Day? Je wil niet weten wat ik in de duinen met the longest dee!" 

Reaguursels

Inloggen

Het decoderen van de Enigmaberichten van het leger en de 5-bits Lorentz SZ40 Geheimschreiber van Hitler en zijn generaals heeft de 2e WO met ruim 2 jaar verkort en 20 miljoen mensenlevens bespaard.

Belangrijkste was dat de Nazi's niet konden merken dat hun berichten werden gelezen. Tot in 1968 was in officiele publicaties in Duitsland het standpunt dat de codes van de Enigma en Lorentz onbreekbaar waren. Pas in 1974 komt een eerste tv uitzending dat Bletchley Park de Duitse codes wel had gebroken. In 1977 komt weer een tv uitzending. In 1996 wordt de Secrets Act opgeheven. Dan pas wordt bekend dat ook de Lorentz was gebroken, zeg maar het mobieltje van Hitler.

Alan Turing weet de Enigma te breken met de info van drie Polen. Door het buit maken van codeboeken van Duitse boten weet hij de code steeds te breken. Hij ontwikkelt de Bombe om het ontcijferen te versnellen. Gordon Welshman bedenkt de Diagonal Board om de Bombe te versnellen van enkele dagen naar enkeke uren. De Britten bouwen 90 Bombes, de Amerikanen daarna nog eens 280. Het decoderen gaat dan razendsnel, wel 40000 per maand. Het hele Duitse leger wordt in kaart gebracht, wie zit waar en wanneer en wat gaan ze doen.

Gordon Welshman heeft de traffic analyses ontwikkelt. Dan konden ze snel zien welk bericht gaat van waar naar waar en welk bericht is hot. Dan zoeken ze een stuk standaardtekst, de crib, dat dikwijls voorkomt, wetterbericht of zo. Dat is in de code te herkennen als geen enkele letter zichzelf wordt. Dan gaat dat bericht door de Bombe, dat zijn 36 enigmas die tegelijk draaien. Uit alle contradicties blijft dan het enige over dat kan, namelijk dat geen enkele letter van het hele bericht veranderd in zichzelf. Het antwoord gaat dan door een namaak Enigma en ziedaar de originele tekst.

Alle Enigma berichten waren van het leger onderling. Veel interessanter waren de berichten van de generaals met Hitler en het Hoofd Commando.

25 jarige Bill Tutte weet uit een dubbel verstuurd bericht van 4000 tekens de hele werking van de Lorentz uit te vogelen. Berichten werden dubbel gecodeerd, het had 12 wielen met verschillend aantal letters, van 21 tot 61. Wielen sloegen soms een slag over.

Tommy Flowers bouwt de eerste Colossus, de eerste programmeerbare computer, met kathode en anode radiobuizen. Hij was de enige die uit ervaring wist dat die lampen niet stuk gingen als ze maar bleven branden. Bits en bytes kwamen dan van veel stroom = 1 en weinig stroom = 0. Het werd gebouwd op basis van de mathematica van Alan Turing. Hij is de vader van de huidige computer en internet.

Men is nog niet zo ver om computers hun eigen programma te laten schrijven en zichzelf te programmeren. Turing was al wel zo ver. De film Terminator geeft weer wat er dan kan gebeuren.

De eerste Colossus heeft Tommy Flowers van zijn eigen geld betaald. Hij werkte meteen. Daarna werden er meteen 12 gebouwd. Vanaf de Slag om Kursk verloren de Duitsers daarna alle slagen. De Duitsers hebben het nooit geweten. Omdat Hitler geen meter grond wilde vrijgeven vochten de Geaillieerden met opzet in Italie om zoveel mogelijk Duitse legeronderdelen weg te trekken van de rest.

Bletchley Park is gerestaureerd en nu een museum. Tommy Flowers heeft nog geholpen met de herbouw van de Colossus in 1998. Alan Turing moest in 1952 vrouwelijke hormonen slikken van de rechter omdat hij de herenliefde had bedreven. Hij was de topman van zowel de Britse als de Amerikaanse geheime diensten maar hij deed het stomste ding. Hij ging in achteraf barretjes scharreltjes opzoeken voor de herenliefe. Hij ging ook naar Noorwegen waar de herenliefde niet verboden was. Dat was een te groot veiligheidslek voor de Geheime Dienst. Churchill was in 1954 weer premier en Eisenhouwer president. Turing beet toen in een appel met cyaankali en ging slapen. Iemand gebruikte die appel met een beet erin als logo voor een of ander elektrisch apparaat met een toetsenbord.

Gordon Welshman ging in 1981 zijn boek publiceren, the Story of Hut Six. Hij was de bedenker van traffic analisis. Daarover klapt Edward Snowden uit de school. Het boek is uit de handel genomen en vernietigd. Hem is toen ook zijn security clearance afgenomen.

Bill Tutte is professor geworden op de universiteit in Canada. Pas op het einde van zijn leven vertelt hij over het decoderen van Hitlers geheimschreiber.

Miljoenen mensen hebben hun leven te danken aan deze gasten.

DitjaarkrijgikAOW | 06-06-18 | 22:11 | 4

Dank!

letopuwzaak | 06-06-18 | 22:51

Een prachtstuk. Complimenten. Ik wil er nog eens heen. Naar Bletchley Park.

TB2318 | 07-06-18 | 05:51

Ja, ook hier op prijs gesteld. Meestal niet, maar heel af en toe is de vluchtigheid van de vruchteloze tijdverspilling dat dit soort plaatsen biedt wel eens jammer.

Mazzelstof | 07-06-18 | 06:24
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe dan ook, op z'n minst een probleem zouden we nu niet hebben gehad als de Amerikanen zich niet met WO2 hadden bemoeid.

WirMachenMusik | 06-06-18 | 21:55

Hoezo zouden witte mannen Europa hebben bevrijd van andere witte mannen? Was het niet zo dat kundige Nederlandse historici van Marokkaanse persuasie lang heben beweerd dat Europa door Marokkanen werd bevrijd? Dus door Maghreb boys? Dus door Mocro boys? Zoniet Nederland, in ieder geval waren die boys wel betrokken bij de bevrijding van delen van Italië. Lees daarover maar onder "Marocchinate":
en.wikipedia.org/wiki/Marocchinate
Echte helden!

ljcoster | 06-06-18 | 21:40 | 2

Tuurlijk! Alleen de Marokkaanse geallieerden hebben wandaden gedaan. En alleen maar wandaden. Na 1945 kregen de Duitsers en Italianen Marshallhulp van de Amerikanen en vormden ze samen de Navo met Engeland en zo. Vandaar dat wandaden van Engelsen en Amerikanen niet zo bekend zijn geraakt. Marokkanen hebben wel degelijk meegevochten met de geallieerden. Denk maar aan de slag bij Gembloux (B). Dat ze niet in NL hebben meegevochten klopt. Maar daarvoor verdienen aangespoelde geallieerde (Marokkaanse) soldaten wel een soldatengraf in Zeeland. Hetzelfde geldt immers voor een boven Nederland neergeschoten Engelse piloot. Die heeft ook niet deelgenomen aan de "Bevrijding van Nederland". Indirect wel natuurlijk, maar dat geldt ook voor de Marokkanen. Een beetje flauw om tweedracht te zaaien tussen de geallieerde troepen. Zo van: Jullie horen daar niet bij. Net zoals de Nazi's niet wouden weten dan Joden in WO I een bijdrage hebben geleverd aan het Duitse leger. We hebben het dan over 1914-1918.
Erg flauw dus, om een item over D-Day om te vormen om toch weer de Islam of Marokkanen als "Untermenschen" te framen.

TB2318 | 07-06-18 | 05:49

Het enige wat de Marokkanen bevrijd hebben is Monte Casino. Niet van de Moffen maar van de maagden.

Musashi | 07-06-18 | 16:37

Geert en Thierry: Er is geen enkel bewijs dat de Russen Duitsers doodgeschoten hebben in WOII of dat de Russen ooit in Duitsland zijn geweest.

Bigi Bana Boy | 06-06-18 | 20:36

Ze hebben volkomen gelijk. Dat kan in deze tijd echt niet meer. We moeten gewoon de gechiedenisfeiten aanpassen. Waarvoor hebben we anders geschiedenisherschrijvers? Dus worden het allemaal getinte, lesbische vrouwen die de Duitsers verslagen hebben.

Rest In Privacy | 06-06-18 | 20:03

Generaal Patton wilde overigens na de bevrijding samen met de Duitsers optrekken tegen de Bolsjwieken. Want er waren hem enkele zaken opgevallen wat hem het idee gaf dat de verkeerde vijand bevochten was. Ze hebben hem kort na de oorlog dan ook vermoord want een wakkere generaal mocht niet uiteraard. Stel je voor dat een oorlogsheld aankomt met het idee dat sommigen eigenlijk niet waard waren om voor te sterven.

Rest In Privacy | 06-06-18 | 19:50 | 2

Haijoh, hij kwamm om in een autoongeluk op de Duitse snelweg. Hij ligt begraven bij z'n makkers op het militaire kerkhof bij de stad Luxembourg in Luxemburg.

DitjaarkrijgikAOW | 06-06-18 | 21:07

Een (auto ongeluk). Meegevochten met de troepen aan het front. Voor niemand bang. Als de oorlog afgelopen is wordt hij wakker en krijgt een auto-ongeluk waarhij aan overlijdt, laten we het daar op houden. Oh, een klein dingetje wel " The noise against me is only the means by which the Jews and the Communists are attempting and with good succes to implement a further dismemberment of Germany". En dit "Al military governments are going to be targets from now on for every sort of Jewish and Communistic attack from the press". Uit brieven aan Beatrice. Maar goed, een ongeluk dus...

Rest In Privacy | 06-06-18 | 21:50

Volgns de PvdA zijn wij in Nederstan bevrijd door de Marokkanen zelfs Jeroen Krabbe een Joodse Hollandse Marokkaan beaamt dat .

liegende lippen | 06-06-18 | 19:29

De hele WOI en WOII periode blijft tot in en intriest. Broedervolken die elkaar afslachten. Wat hebben we ons toen beet laten nemen. En waarvoor? Oost Euroapa ging 45 jaar bezetting door de Bolsjewieken ondergaan en in het Westen hebben we het juk,van multiculturalisme gekregen.

Blanke meisjes en vrouwen worden en masse verkracht alsof het niets is. Mensen worden wegens het hebben van een mening en stellen van vragen opgesloten. We worden vervangen door Afrikanen en Arabieren. En allmaal mede mogelijk gemaakt door een aangepraat schuldgevoel over WOII.

Maar he, we spreken in ieder geval geen Duits.

Rest In Privacy | 06-06-18 | 19:23 | 1

En om Geert, Thiery en Leefbaar Rotterdam leggen ze een cordon sanitair. En niet om 50Plus want die is nog aaibaar.

DitjaarkrijgikAOW | 06-06-18 | 21:10

Kijk, de landingen waren tegen de fascisten. Die islam apologeten van nu (zij zijn overigens de wegbereiders van de kampen in de toekomst) zouden toen de landingen ten stelligste hebben ontraden, want de fascisten zouden weleens boos kunnen worden.....

Mazoeza | 06-06-18 | 19:03

Mijn grootouders werden door de in september 44 vluchtende Duitsers nog even bang gemaakt voor de Amerikaanse Negerts .Warten sie mal ... die neger kommen .Die brave lui hadden nog nooit een rijk gepigmenteerd medemens gezien behalve dan op foto's van oom missionaris die aan de Ivoorkust werkte om zieltjes te redden.

hoeman | 06-06-18 | 18:58

Kunnen we niet beter spreken van de 'Duitse kwestie' om onze belangrijkste handelspartner niet voor het hoofd te stoten?

hustler01 | 06-06-18 | 18:43 | 1

Goedd idee!
Of anders van "Duitse politionele acties"

Dutch_Viscount | 07-06-18 | 10:46

Sorry Zentgraaff, maar waar gaat dit over?
Geen enkel linkje naar een uitspraak die ook maar doet vermoeden dat de aangehaalde ideologisch beoogklepte personen iets lulligs gezegd hebben.

Oh, het was als grap bedoeld?
Nie-leuk-nie, lullutje Rozewater!

Maar was voor mij aanleiding tot het openrukken van een blik internethistorie en daarvan werd ik niet vrolijk! Invulwoord was: D-Day.

Eerste link: NLse Mongoo .. Schooltv.
Godgloeiende teringtyfus. Filmpje van de landing (Wat die jongens doorstaan moeten hebben ... T.b.v. van wie of wat uiteindelijk?)

Met daaronder de tekst: "Op 6 juni 1944 landen tienduizenden geallieerde soldaten op de Franse kust. De bevrijding van Europa kan beginnen"

Klik door; een andere link. PDFje. Met juichend verhaal over de inzet van de "Westerse" troepen. Natuurlijk Pearl Harbour. Oh, de Russen komen ook heel even kijken. "Het Rode Leger wist de Duitsers langzaam te verdrijven" en "In Berlijn ontmoeten de Russen en de geallieerden elkaar"

Geen woord over Stalingrad.
Geen woord over de Blokkade van Leningrad,
Geen woord over de negen millioen soldaten (waaronder ong. 800.000 vrouwen) die voortgejaagd door generaal Zjoekov hun leven gaven voor het bevrijdden van hun moederland, en passant Hitler dwingend tot een tweefrontenoorlog.

Last van frontkolder, dan zouden de NLse marechaussee, je nog proberen om te praten, om niet terug te vloeien. We kennen de helse verhalen van o.a. Kapitein Gelderman of Wachtmeester Jan Roelofsen die laatste, die zijn krachtdadig optreden met de dood door eigen vuur moest bekopen. Lees Grebbeberg.nl nog maar eens na.

In het Rode Leger was het alleen maar voorwaarts. Sterven of winnen! Verlof? Even uitrusten elders? Niks daarvan., zolang de strijd duurt zit je in het leger. Ben je beetje kapotgeschoten, dan lappen ze je op en ga je weer naar het front.
Terugvloeien? Nou daar had generaal Zjoekov een perfect afdoend antwoord op. Niet praten, maar doodschieten.

Ingesloten door de Moffen? Eingekesselt? Dan drink je je eigen pis maar als het water op is.

Maar wat wil je ook als je schrijft "de Russen en de geallieerden", dan verdien je drijver voor je domme harses met een boek van bijv. Sir Anthony Beevor.

De tragiek, de tragiek. Tijdens de oorlog werd Stalin "liefkozend "Uncle Joe" genoemde en op een van de voorpagina's van Yank Magazine danste een Amerikaanse soldaat met een soldate uit de Sovjet-Unie. Dat waren geallieerden!

Tja, zo word op basisschool al, de tegenstelling tussen "ons" en de Russen weer eens vorm gegeven.
In Memoriam. Evcocatus

Evocatus | 06-06-18 | 17:17 | 5

Evocatus, ik kom regelmatig in voormalige Sovjet republieken en ben me na verloop van tijd als kind van de koude oorlog gaan verdiepen in de geschiedenis. Er is veel meer gebeurd dan wij op school tijdens geschiedenis hebben geleerd. Slechte en goede dingen.

Manfrom_Nam | 06-06-18 | 17:46
-weggejorist-
NO-NWO | 06-06-18 | 18:16

@haatejacnogwat: schreeuwen is makkelijk. Een genuanceerde mening vormen en communiceren is inderdaad niet iedereen ggeven....

Manfrom_Nam | 06-06-18 | 18:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Vergeet de enorme opoffering van Sovjet soldaten aan het oost front niet. Niet mijn politieke voorkeur qua systeem maar zorgden wel voor "verlichting" aan het west front.

Manfrom_Nam | 06-06-18 | 16:35 | 8

“Geallieerden die het even alleen deden.”

Hmmm.... daar ga ik de rest van de avond over nadenken.

Haatejaculaat | 06-06-18 | 19:14

Vergeet ook ff niet dat alle Poolse en daarna alle Duitse vrouwen werden verkracht, leeftijd deed er niet toe. De Russen hebben vreselijk huisgehouden net als de Duitsers in Rusland. De Amerikanen niet. De Fransen ook niet op de beruchte Marrokanen na in Italië en in Duitsland. Huh? Ja.
jalta.nl/buitenland/marocchinate-in-d...

ristretto | 06-06-18 | 19:15

Het niet kloppende van uw redenering is het feit dat Rusland eerst vriendje van Duitsland was, aangevallen werd en de vijand van datzelfde Duitsland werd en via de conferentie Jalta tot diezelfde geallieerden werd gerekend.

ristretto | 06-06-18 | 19:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Heel vermakelijk, Zentgraaff.
Mag ik er, in het kader van de diversiteit, aan toevoegen dat Operatie Overlord natuurlijk Operatie Gaylord had moeten heten?

JvanDeventer | 06-06-18 | 16:31

Waarom zijn er zo weinig vrouwen begraven op de militaire kerkhoven? Of is jet zo dat Syl een grote mond kan hebben dankzij die white boys die daar liggen?

DitjaarkrijgikAOW | 06-06-18 | 16:26 | 2

Sssssttttt !!!!
Niet zo hard "Dit jaar enz."
Dat vindt Sylvaantje niet zo leuk om te horen natuurlijk, maar.................'t klopt wel.

oter | 06-06-18 | 16:59

Alsof ze mochten

menage | 06-06-18 | 19:07

De Duitsers, die hadden tenminste geen probleem met diversiteit. youtu.be/83b6DSdiSbI

peilschaal | 06-06-18 | 15:57 | 1

Inderdaad, of je nou Jood, jehova of zigeuner was, iedereen mocht tegelijk douchen.

Haatejaculaat | 06-06-18 | 16:48

Guy Verhofstadt: "Wot wie niet *tuff tuff spetter* is uh Jorropiejen armie, so wie ken libbereet *spuug fluim* ourSELFS!!!ONE"

obominotie | 06-06-18 | 15:26

Twee keer per jaar bezoek ik Omaha beach op mijn weg naar Bretagne. Bij elk bezoek vraag ik me meer en meer af of deze jongens voor niets hun leven hebben gegeven. Waar halen mensen het lef vandaan om de nagedachtenis aan deze knullen te vervuilen. De EU voorop door alle verworven vrijheden nu weg te geven.

Linkse allergie | 06-06-18 | 15:22 | 3

Linked allergie
Geldt ook voor Margraten. In eerste instantie werden er 18.000 gesneuvelde Amerikanen begraven en zulks nog tijdens de oorlog. Zestig procent van hen werd herbegraven in Amerika en nu liggen er nog 8.200 Amerikanen waaronder ook vrouwelijke militairen.. Na 1945 zijn ze opgegraven en letterlijk in de watten gelegd om hun stoffelijk overschot zo goed mogelijk te conserveren. Gemiddelde leeftijd 20 jaar. Verder sluit ik me aan bij hetgeen u zegt aangaande de decadente en steeds verder verdorven nomenclatura die in Brussel aan de touwtjes trekt
bron o.a. Elsevier no 18 . mei 2018

Jan Boule | 06-06-18 | 16:03

+ heul veul.

WayneGretzky*99* | 06-06-18 | 16:52

Inderdaad! Wij hebben onze vrijheid te danken aan deze jongens die hun leven hebben gegeven voor de vrijheid van Europa. Daar is maar 1 woord voor: RESPECT!

H.Teeuwen | 06-06-18 | 22:26

Hulde voor het bedenken hiervan Zentgraaf.
-
Hadden de Duitsers maar jouw humor.

Rest In Privacy | 06-06-18 | 15:22

Normaalgesproken zou Rob Wijnberg in zo'n type artikel niet mogen ontbreken. Maar in WW2 heeft zijn opa Hans een behoorlijk heldhaftige steen bijgedragen als een van de zogenaamde 'real inglo(u)rious bastards'.

willemsxm | 06-06-18 | 15:18

Ik mis Arthur van Amerongen.

Daisy Cutter | 06-06-18 | 15:12

Het schijnt dat mevrouw Nzume nu wil dat Omaha beach wordt hernoemd naar Obama beach.

Rico Tampeloerus | 06-06-18 | 15:03 | 1

Helaas voor Nzume was Tunahan Kuzu haar voor en gaat het strand voor eens en altijd de geschiedenis in als Osama beach.

Haatejaculaat | 06-06-18 | 16:25

Overdreven verhaal. Beroepsnegers en haatimams hebben niks te klagen.
Heden en Dagelijks stomen de door de EU gefinancierde aanvalsboten van de NGO's op naar de stranden van EUropa. Moedige Deugschepen, die de golven van Afrikaanse criminelen en strijders van ISIS in den strijd werpen tegen de westerse samenleving. Tussen al deze onbevreesde mannen zit werkelijk niet 1 wit gezicht, het is pure diversiteit wat uit de lopen van de EUropse Unie-kanonnen komt en de duizenden schuldige jaren witheid wegvaagt als een porseleinkast voor den sloophamer.

Jan Passant mk2 | 06-06-18 | 15:01

Die zogenaamde deugmensen zouden zich eens wat meer kunnen verdiepen in de geschiedenis, het is zo ie zo een schande dat al die jonge mannen uit den vreemde /verre landen voor de katze viool het ultieme hebben gegeven. Als je ziet dat dit hard vrijgevochten democratie binnen no time om zeep wordt geholpen, door lieden uit Brussel en elders in de EU.
Dan draaien al die jonge mannen zich om in hun graf ( ongeacht blank of zwart ) dit is niet de uitkomst wat ze voor ogen hadden, waarvoor ze hun leven gaven.
En wederom ( ten 3e malen in iets meer dan een eeuw ) speelt Duitsland een dubieuze rol om Europa in de ellende te storten.
Dit is voor deze is voor de deugmensjes, en.wikipedia.org/wiki/Tuskegee_Airmen...
Stelletje engnekken en sukkels zijn het, maar wel hele gevaarlijke deugmensen.

Bad - Casey | 06-06-18 | 14:52

Behalve dan dat veel van die vrachtwagens naar Duitschland werden gereden door soul brothers van de 666th Quartermaster Truck Company www.archives.gov/research/african-ame...

Sarcasper | 06-06-18 | 14:50 | 1

Klopt, die waren er ook nog.
"The Red Ball express ", dacht ik zo uit mijn hoofd

Bad - Casey | 06-06-18 | 14:56

Hoeveel problemen met de nieuwe Nederlanders waren er geweest als Hitler wel had gewonnen? En zouden wij het slechter hebben gehad onder het Duitse bewind? Ik ga steeds harder twijfelen of het allemaal wel zo goed voor ons is afgelopen.

24-07-69 | 06-06-18 | 14:50 | 6

24-07-69: zeker was dat slechter geweest, want dan langer aan de gang. Hitler was een socialistische idealist en socialistische idealisten mogen dan verschillen in idealen en snorren, maar onder de streep blijft het altijd precies hetzelfde tuig dat alle media beheerst, leugens verkoopt, de gedachtepolitie op uw dak stuurt, dagelijks nieuwe wetten schrijft en u nooit het inkomen gunt dat u zelf verdient. Uw lijf wordt ingelijfd in hun leger, of opgedeeld in bruikbare onderdelen.
Plus nog wat nadeeltjes voor het door de socialistische baronnen geminachte volk, waarneembaar in socialistische heilstaten als Venezuela en Noord Korea. En steeds meer zichtbaar in de EUSSR.

Jan Passant mk2 | 06-06-18 | 15:09

Vrouwtje_haram | 06-06-18 | 15:00 Zo waar. En de Duitsers hadden zeker iemand op de maan kunnen zetten want de VS deed het vooral met Duitse techniek.

Stel je voor, een economie en geldcreatie gebaseerd op productie ipv schuld. Duitsland bewees dat dit in korte tojd tot onvoorstelbare welvaart leidt voor de massa. Niet voor niets werden ze in 1933 al de oorlog verklaard.

En ja, de waarheid is niet bang voor onderzoek.

Rest In Privacy | 06-06-18 | 19:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Als het nu eenmaal zo is dan is het nu eenmaal zo. Daar kunnen alle filosofen, feministen, linksgekkies en andere randdebielen die menen dat ze van zich moeten laten horen nu eenmaal niets aan veranderen. Ga eens wat nuttigs doen a.u.b.!

F1802 | 06-06-18 | 14:48

De Russen hebben de Europese Asmogendheid voor 80% opgegeten. De Russen waren ook niet helemaal wit, velen waren geel met halve spleetogen.

Oepsie1234 | 06-06-18 | 14:46 | 1

En hebben vreselijk huisgehouden in Oost Europa, opgestookt door de propaganda van Ilja Ehrenberg. Veel gevangenen gingen liever met de Duitsers mee dan dat ze bevrijd wilden worden door de Bolsjewieken.

Rest In Privacy | 06-06-18 | 19:10

Misschien kunnen die kutnegrsss eens beginnen me Nederlands te leren i p v hun onderontwikkeld broebeltaaltje. ( zal wel te veel gevraagd zijn zeker?)

kokenrel | 06-06-18 | 14:42 | 1

Negers, Turken en Mocro's worden niet niet aangenomen vanwege hun huidskleur maar vanwege hun afstand t.o.v de NL mores van 1999. NL is nu éénmaal een snelle maatschappij geworden en vooral opgebouwd door a-religieuze mensen die elkaar goed verstaan, dezelfde begripsinhoud kennen en werkethos hebben. Vreemdelingen en gelovigen veroorzaken vaak een ongewenste ruis.

TriestGeval | 06-06-18 | 15:43

Dat is me nu ook wat !! Nooit aan gedacht dat onze bevrijders te wit waren.
Wat ik wel héél erg storend en enigszins crimineel vind is het feit dat de tanks, kanonnen, vrachtwagens enz. van de bevrijders allemaal GROEN waren !!! Stel je voor....... GROEN !!!!!!! 't Is toch verschrikkelijk. Wat denkt Groen Links hier eigenlijk van ?

oter | 06-06-18 | 14:41

I want to thank the American, Britisch and Canadian people for setting us free and keeping us free. Altough many stupid people think they are better then the American and Brittish, none of them set us free and keep us free.

reddeloos verloren | 06-06-18 | 14:35 | 2

And ofcourse the Polish people! Breda was liberated by the First Polish Armoured Division.

H.Teeuwen | 06-06-18 | 23:11

En alle strijders uit het British Commenwealth!

Dutch_Viscount | 07-06-18 | 10:48

Ze hoeven zich geen zorgen te maken.
WW3 zal genoeg helden met kleur opleveren.
Lijken trouwens ook.

MistaRazista | 06-06-18 | 14:34

Voor wie op D-Day +74 jaar geïnteresseerd is in iets wat sinds WWII gebleven is : Ruslandfobie in Europa. www.unz.com/runz/american-pravda-when-...
Volgens dubbelagent Viktor Suvorov zou Stalin een ongelooflijke militaire macht hebben opgebouwd om Nazi Duitsland en Europa te veroveren. Stalin's Rode Leger zou bijvoorbeeld over grote aantallen amfibietanks hebben beschikt voor WWII, waarmee hij naar Engeland kon varen. Bij wijze van spreken vanaf de stranden van Normandië. Maar het is de vraag of al deze bangmakerij / pocherij niet gebaseerd was op pure propaganda. De boeken van de omstreden historicus David Irving komen ook gratis beschikbaar op het internet: www.unz.com/announcement/the-remarkabl...

Eeuwig..Op..Vakantie | 06-06-18 | 14:31 | 3

U dwaalt, de Amerikaanse Leen en Pachtwet financieerden de opbouw van het Russische leger.

TriestGeval | 06-06-18 | 15:46

TriestGeval | 06-06-18 | 15:46
Indien u er zich in wil verdiepen, dan is nu UNZ review de plaats waar de nuance in militaire geschiedenis & geopolitiek uitgebreid aan bod komt. De gedachte dat de Sovjets zonder hulp van de Amerikanen er niets van bakten, blijkt een mythe. Het aardige bij dit alles is, dat de dubbelspion zeer hoog opgeeft van Stalin's kunnen, terwijl dit van Russische zijde (generaal Grigorenko) met de tegengestelde mening wordt tegengesproken.

Eeuwig..Op..Vakantie | 06-06-18 | 18:41

Het was met die Tweede Wereldoorlog ook helemaal niets geworden als die door negers was uitgevochten. Negers lopen eeuwen achter als het gaat om technologische ontwikkeling dus was de strijd gevoerd met pijl & boog, kapmes en speer. Op die manier hadden we nu geen auto gereden. Zonder invloed van de blanke beschaving hadden ze nu nog steeds met een peniskoker en een schotel in hun lip door de rimboe lopen jagen op kip, daar zijn ze gek op. Tot slot, negers negers zijn lui, win je de oorlog niet mee.
Conclusie, de Tweede Wereldoorlog is blank. Leave WOII alone!!1!

Botte Hork | 06-06-18 | 14:30

Ze hadden in 40/45 de grootouders van de zeurpietjes aan het front moeten zetten. Hadden we dit gezeur nu ook niet meer gehad!

Mr_Pikibelly | 06-06-18 | 14:29

Ik las Obama Bleech.

drs. P | 06-06-18 | 14:23 | 1

Ik was ook in verwarring.

Der Paulie | 06-06-18 | 14:46

Mooie aan die landing was is dat we er later als kinderen een hoop prularia aan over hebben gehouden.
Wat heb ik een zooi meegenomen van die paar keer Normandië.
In de jaren zeventig staken de geweren er nog zowat letterlijk uit de grond en lagen in menig bunker nog de hulzen.
Ik heb zelfs een paar oude artillerie hulzen van over gehouden.

miko | 06-06-18 | 14:22

Uit het bezette Rijnland kwamen ook wel eens wat verhalen, alleen daar mag je niet over lullen omdat je dan de NSDAP in de kaart speelt.

omanders | 06-06-18 | 15:07

Italië werd dan ook niet echt bevrijd. Die heulden 5 jaar met de Nazi’s.

Triest voor de burgers maar dat hebben ze aan Mussolini te danken.

Haatejaculaat | 06-06-18 | 16:29

Stomme Duitsers. Altijd maar kuilen graven. Deden ze toen al. Ik snap wel dat de Britten daar pissig om waren.

koeberg | 06-06-18 | 14:20

als het vlees van je kadaver is gerot is een ieder mensch gewoon blank..

dorstig! | 06-06-18 | 14:18

ZES JUNO - een dag om even bij stil te staan. Een dag dat politici, generaals en een heleboel burgers met een geweer "aanpakten en doorpakten". En DAAROM kunnen een heleboel nieuwe burgers nu op alles wat toen werd bevochten zeiken, spugen en kotsen ... zonder dat ze dat de kop kost. Maar let op, als intoleranten een cultuur van tolerantie dreigen over te nemen dan zal de burger wéér opstaan om zijn tolerantie te waarborgen.

Du-u-u-h | 06-06-18 | 14:15 | 1

De Amerikaan moet alweer opstaan?

Rest In Privacy | 06-06-18 | 14:47

Filmtip: Zulu, met Michael Caine.

van Oeffelen | 06-06-18 | 14:14

Wij zien hier het mooie van geschiedenis.
Iedereen doet er het door hem gewenste plasje overheen.
Waarmee geschiedenis 'n eeuwige mix wordt van feiten en fictie.
De winnaar van de laatste grote oorlog heeft altijd veel meer gelijk dan de laatste verliezer.
Is dat erg (?), welnee.
Iedereen mag in elke richting aanleuteren en fabuleren.
Maar aub het aanbod van tegenstrijdige meningen over geschiedenis zo groot mogelijk.
De waarheid is eigenlijk alleen maar belangrijk bij beta-wetenschap, omdat je die objectieve kennis nodig hebt om in de toekomst ook weer werkende dingen te kunnen bouwen.
Maar bij geschiedenis is het juist heel erg nuttig, als je niet hermetisch herhalend denkt; dus doe dan ook niet; alsof de Nazi's van gisteren even 'fout' zijn als de nazi's van nu; ik zeg maar wat; blijf kalm aub.
Ik zeg het ook omgekeerd; de communisten van gisteren zijn even 'fout' als de communisten van nu. Oh wacht, ik verspreek me opzettelijk.
Want er zit geen vast systeem in; iedereen mag alles zeggen; ook als 't onzin is.

Der Paulie | 06-06-18 | 14:11 | 1

lees:
Maak aub het aanbod van tegenstrijdige meningen over geschiedenis zo groot mogelijk.

Der Paulie | 06-06-18 | 14:18

Hoezo een probleem? Op middelbare scholen wordt tegenwoordig toch verteld dat de Marokkanen ons bevrijd hebben? En daarbij was die hele Tweede Wereldoorlog niets anders dan "een conflictje tussen de toenmalige Duitse regering en de toenmalige Nederlandse regering"... zie youtu.be/DoTuSvfGIG8

Mark zit te Dutten | 06-06-18 | 14:09

Vanavond sla ik het jammerdanjournaal een keertje over en ga the Longest day kijken.

BozePaarseMan | 06-06-18 | 14:07

Zie het anders als een zooitje Duitse krakers dat huizen en steden bezetten en niet zonder lalalala geld weg wilden gaan.

RenHoek | 06-06-18 | 14:06 | 1

Sterker nog, ook zij eisen bezettingskosten, opgebracht door de Nederlandse samenleving.

Graaisnaaiert | 06-06-18 | 14:23

1944... Die goede oude tijd toen White privilege nog gevierd werd in plaats van dat je je ervoor moest schamen. Natuurlijk had die tijd ook wel zijn haken en ogen, maar ja, welk tijdperk heeft dat niet?

WodieBlumensind | 06-06-18 | 14:04

UvA-historicus:
Laten we vooral niet de geweldige prestatie vergeten van al die Marokkaanse jongemannen die zich liggend, wurmend, in hun broek schijtend van angst Utah en Omaha Beach op probeerden te komen. Gelukkig hadden zij overigens geen schutkleuren nodig in het beige zand.
Het is en blijft een onderbelicht stukje van onze gezamenlijke Europese geschiedenis. De bevrijding van Europa begon weliswaar op deze stranden, met deze eerste prachtige actie, maar pas aan het begin van de 21ste eeuw werd pas echt werk gemaakt van de morele verheffing, diversificatie en beschavingsoffensief binnen Europa door dit prachtige volk.

Gajus | 06-06-18 | 14:04

Ok, ik moest lachen, een paar keer zelfs. Hard. En dat doe ik niet vaak wanneer ik een #TLDR van @Zendgraaff aangeboden krijg.

MagIkAlWeer | 06-06-18 | 14:03

Dick Winters... Currahee.

Overigens waren het de Britten, voornamelijk bij Caen, die pas echt les kregen van de Duisters kregen in het verdedigen van verstedelijkt gebied.

RenHoek | 06-06-18 | 14:03 | 1

Want ze hadden geen licht?

miko | 06-06-18 | 20:12

Pim Fortuyn: "Ik heb er zin an."

JanStemerdink | 06-06-18 | 14:02

This is a Job for Photoshop.
Kom hier met die foto.
Hoe moeilijk kan het zijn.

BosrandDirk | 06-06-18 | 14:00 | 1

het merendeel van de doden op de erevelden is ook blank, is ook niet eerlijk, maar zo zullen ze het wel niet bedoelen, in een komend conflict worden ze net zo over de kling gejaagd als wij blanken, dat zal een geruststellende gedachte voor ze zijn.

Umberto die trotzoni | 06-06-18 | 13:57 | 2

Dan liepen ze wel weer te zeiken dat de kruizen te wit waren.

Haatejaculaat | 06-06-18 | 13:58

Of dat er uberhaupt kruizen gebruikt worden...

bakermat | 06-06-18 | 14:06

Onvoorstelbaar grappig!

Wayne Schlegel | 06-06-18 | 13:51

Diederik Samson: Voor mij is iedere dag Didi.

Haatejaculaat | 06-06-18 | 13:49

Is meer een zandkorrel.... op een woestijn.

RenHoek | 06-06-18 | 13:59

En die zeven miljoen dode Marokkanen op de Franse stranden worden ook altijd vergeten. Is gewoon discriminatie, racisme en islamofobisme, meneer! Zonder de inspanningen van de Marokkanen en het bloed van de strijders uit de Maghreb spraken jullie nu allemaal Russisch! Operatie Overlord is gewooon heel slecht vertaald uit het Arabisch, want het was natuurlijk oorspronkelijk gewoon Actie Allah!
Of zo.

Stormageddon | 06-06-18 | 13:48 | 4

Ze blonken vooral uit in het penetreren op vijandelijk gebied. En in het verzamelen van goederen.

Glasgow Argus | 06-06-18 | 14:03

Marocchinate... google het maar eens.

RenHoek | 06-06-18 | 14:08

@Glasgow Argus: LOL

Gajus | 06-06-18 | 14:12
▼ 1 antwoord verborgen

De 'Handschar' uit Kroatië? Ome Dolf was weg van die moslimstrijders trouwens.

RenHoek | 06-06-18 | 14:07

Alleen hoe hard die mannen uit de moslim divisie konden rennen beviel Dolf niet zo. Het rennen an sich beviel wel, alleen de richting niet zo. De moslimdivisie stond bekend om het hoge aantal deserteurs.

Haatejaculaat | 06-06-18 | 14:18

De Sherpa's

Pierre Lebon | 06-06-18 | 14:24

Zolang deze geschiedenis nog verteld mag worden, met Amerikanen en Russen in een positieve rol.
Over 10 jaar zal de bevrijding uit Afrika gekomen zijn, met hulp uit het Midden-Oosten. De nazi's mogen nazi's blijven, dat dan weer wel.

du Roi Soleil | 06-06-18 | 13:44 | 1

Maar de bezetters waarvan we bevrijd zijn dan wel weer de joden.

Glasgow Argus | 06-06-18 | 13:46

Mag ik dat gezeur ook gewoon te zwart vinden? Of ben ik dan een racist? Oh, en nog wat, het is blank.

BozePaarseMan | 06-06-18 | 13:44 | 1

Als het gezeur niet verzonnen was om een non punt te maken, sure

menage | 06-06-18 | 19:11

Ik mis het commentaar van Sietske Bergsma.

Rimini | 06-06-18 | 13:44

"Kno'ledge" Lol

Fiasco | 06-06-18 | 13:44

Alweer geen aandacht voor de inzet van de kaalgeschoren Armeense vrouwen batallion's die de opmars van de Duitsers naar Bakoe stuitten. Zonder Bakoe geen olie en zonder olie geen duizendjarig rijk. Het levend villen en castreren van de Duitse soldaten staat en detail beschreven in www.goodreads.com/book/show/17206337-...

hmariavanempel | 06-06-18 | 13:41

ik probeer me voor te stellen dat Franse boertjes die toen hun huis kwijtraakten massaal op rubberbootjes naar Engeland zouden zijn gegaan. En daar een huurhuis zouden opeisen, kinderbijslag, begeleiding van een legertje hulpverleners die Frans spraken, een telefoonaansluiting en een wasmachine zouden krijgen, Engelse les........ En dat vervolgens niemand meer terug zou willen toen de oorlog afgelopen was.

small_town_dude | 06-06-18 | 13:36 | 2

Het vereist een zekere mentaliteit.

Acidbrain | 06-06-18 | 14:04

Kan wel een fotootje maken in mijn tuintje, kan u beloven, die boertjes die gaan helemaal nergens heen.

Rest In Privacy | 06-06-18 | 14:05

9 Juni Tommy Robinson is ook wit. Nieuwe D-day in de maak.
Vraag; Waarom niet gewoon islam laten winnen? Hier het antwoord. www.youtube.com/watch?v=56-X6DUOYSg

am*dam | 06-06-18 | 13:33

Nou, gelukkig zaten er wel degelijk negers bij de bevrijders, alleen niet in de top. VoC had in de leiding ook alleen maar witte mensen zitten hoorde ik.

TyrionLannister | 06-06-18 | 13:33 | 3

Inderdaad. Logistiek en een vlieg brigade. Het was toentertijd een black privilege dat donkere mensen niet hoefden te vechten.
Later met Vietnam is dat weer veranderd, maar toen was het ook weer niet goed.

Rommelende Onderbuik | 06-06-18 | 13:38

Correctie, ze werden voornamelijk in de fabrieken aan het werk gezet omdat veel blanken geen zin hadden om samen met negers te vechten. En er waren zeker wel volledig zwarte eenheden. De eerste WO had ze al.

menage | 06-06-18 | 13:41

menage | 06-06-18 | 13:41 Klopt. Hitler verwees hier al naar in zijn boek.

Rest In Privacy | 06-06-18 | 19:02

Enorm verheffend topic dit. Hoopgevend. Inspirerend. Ik krijg gelijk weer enorm veel moed voor en zin an de toekomst! Hup hup hier komen we! Veni vidi vici!

*D-Day Darlings opzetten doet. Lekker vintage entertainment. Lekker heden vergeten*

Rest In Privacy | 06-06-18 | 13:30 | 3

Veni Vidi Ivi was voor grootste deel van nederlanders beter toepasbaar. Met in hun jaszak de rijksdaalder.

Gingersrule | 06-06-18 | 13:50

LOL! Ja, dat was meer iets als: ik wachtte af, ik cashte en ik gaf over. Dat is met wat moderne creativiteit vast ook om te lullen in iets krachtigs.
Jouw versie is overigens nog steeds zeer actueel. Die houd ik erin!

Rest In Privacy | 06-06-18 | 13:56

Blijf wakker Stien :) Zent is de man en ik verwacht dat hij binnenkort verder gaat dan antiSJW zoals dit stukje. Kom op Zent, je kent de memes dus de onderliggende ideeen kun je hebben.

Rest In Privacy | 06-06-18 | 19:01

Overigens waren de Duitsers in 44-45 gemiddeld nog een stuk witter.
Weinig gezonde voeding en bij de Amerikanen vocht een flink percentage afro americans mee.
Dus eigenlijk hebben de multiculturele en multiraciale geallieerden ons bevrijd.

digibeest | 06-06-18 | 13:28 | 3

Bij de Amerikanen werden de afro-amerikanen vooral ingezet als artilleristen (achter de linies) en bij de doden-begraaf pelotons. Zij werden door de Amerikanen in die tijd niet goed genoeg geacht om daadwerkelijk frontlinie gevechtstaken te verrichten. Dat "mochten" alleen de blanke jongens doen. Nadien veranderde dat natuurlijk rap. Maar tijdens WW2 zal je weinig afro-amerikanen in de frontlinie zijn tegengekomen.

Dutchbeaurouge | 06-06-18 | 13:31

Dutchbeaurouge | 06-06-18
Bijna alle chauffeurs van de 'Red Ball Express' (bevoorrading voor oa de razendsnel optrekkende Patton) waren Afro Americans. Ook was er een squadron Mustangs 'the Red Tails' voor het begeleiden van bommenwerpers.

Pierre Lebon | 06-06-18 | 13:46

Ten eerste hebben de Russen de meeste Duitsers opgemaakt, en uiteindelijk bleven er meer Russen over.
Ten tweede kwamen de negerts 's nacht, in de avond van D-day zeg maar. Gelukkig waren er nog geen pinautomaten toen.

skoftig | 06-06-18 | 13:27 | 1

Uiteindelijk hebben de Russen de meeste Russen omgebracht en nog hebben ze kunnen winnen.

Haatejaculaat | 06-06-18 | 13:34

Halbe Z. : '' toen ik naast jack het strand opging en neerkeek op de duinen, toen wist ik dat dit moment historisch zou worden. En Ik was er gewoon bij"'

Chemokar | 06-06-18 | 13:27

Als deze mannen er geen werk van hadden gemaakt ..... dan had Sylvana niet betaald kunnen drammen en waren er geen gender neutrale toiletten gekomen.

Ervaringsdeskundige | 06-06-18 | 13:27 | 4

" Hadden ze maar niks gedaan " die theorie hoor je steeds vaker.

Uw Verzekeringsadvis | 06-06-18 | 13:41

Sylvana had in die tijd gewoon staan afwassen in de mess-tent

Pierre Lebon | 06-06-18 | 13:50

Ja Of sly was gewoon fourageer meisje geworden voor hogere officieren..

dorstig! | 06-06-18 | 14:21
▼ 1 antwoord verborgen

Het opstoken tegen al wat blank is begonnen. Links, zwart en bruin wil ons zo snel mogelijk dood. Je ziet het, hoort het en voelt het. Nog even en de genocide wordt ingezet. En het ergste van al is dat we ons gewillig zullen laten afmaken. Want niemand durft deze smeerlappen op hun plaats zetten. En daarbij die smeerlappen vergeten dat er tienduizenden jonge blanke mannen gesneuveld zijn in een vreemd land om onze vrijheid terug te geven. Zodat die smeerlappen deze vrijheid kunnen misbruiken

Zezijngekinbrussel | 06-06-18 | 13:27 | 2

Hehe, ik ben bruin maar hoor absoluut niet bij groep idioten die tegen alles wat blank is schoppen!

RamondeM | 06-06-18 | 13:31

RamondeM | 06-06-18 | 13:31
Fijn om te horen. Helaas is er een kleine groep bruine mensen die steeds meer zieltjes aan het winnen zijn en voor we het weten leven we in die dictatuur.

Boerkablaffer | 06-06-18 | 13:35

Echt kut. We zijn bevrijd door witte mannen. Dat stinkt naar discriminatie en uitsluiting. Maar er waren toen nog geen negers, homo's of lui van het derde geslacht. Die kwamen pas nadat de kust lang en breed was veilig gemaakt. Door witte mannen. Dat dan weer wel.

Zeddegeizot | 06-06-18 | 13:26 | 5

Ga ff fietsen. Homos zaten er gewoon tussen en negers ook.

menage | 06-06-18 | 13:42

Vaak hadden ze een dubbelfuctie... hosmonegert

Pedronegro | 06-06-18 | 13:50

@menage | 06-06-18 | 13:42
Adolf was stiekem dol op negers, homo's en transuelen, liefst in een combi van alledrie. Weet iedereen. Als die witte boys uit het Westen het feestje niet hadden verpest, dan zou Adolf één grote regenboogvlag over Europa hebben laten wapperen.

Zeddegeizot | 06-06-18 | 13:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Farid A. : '' het waren juist de islamitische strijders die toen al voorop liepen om Europa op te bouwen, en nu moeten mijn kinderen aanhoren dat er geen Moslim bijzat? Ze komen huilend thuis en vragen me met betraande ogen '.."Pappa, ze zeggen dat er helemaal geen moslims voorop liepen op Delta beach?'' Ze zijn nu getraumatiseerd door jantje/pietje/klaasje

Chemokar | 06-06-18 | 13:25 | 1

Er is vastgesteld dat 4 van de Marokkaanse graven in ( ik dacht ) Kapelle aangespeolde lijken zijn die tijdens "Duinkerken" het leven hebben gelaten. Daarnaast zaten er een paar in Franse bereden divisies die hier via Zeeuws-Vlaanderen zijn gevallen, maar verder was er 0 komma niks Marokkaan wat zich heeft ingezet voor de bevrijding van Nederland. Dus die vlag heeft er niks te zoeken op 5 mei, laat staan een eervolle vermelding. In Belgie hebben ze wel onder Frans bevel gevochten ( m.n. tijdens de invasie van de Pruis ) maar hier niet.

Graaisnaaiert | 06-06-18 | 13:48

Van een culturele genocide op de (geschiedenis van de) witte man kunnen we wel spreken.

witdusracist | 06-06-18 | 13:22 | 2

Vooral door mensen die mee blijven gaan met de term 'wit'.
Blijf het gewoon 'blank' noemen en je komt al een heel eind.
Defaitisme heeft niemand wat aan.

A.U.EnLeven | 06-06-18 | 13:26

Stop met de term 'wit'.

Boerkablaffer | 06-06-18 | 13:32

Khalid Jone: Mij werd gevraagd om met een amfibievoertuigje vol Afrikanen Gold Beach over te nemen. Gewapend met spandoeken “We Are Here” namen we dapper als laatste het strand in. Helaas bleek er geen echt goud aanwezig.

Haatejaculaat | 06-06-18 | 13:22

Marianne KLM-platinum-for-life Thieme kom er maar in!
* wat wel niet te denken van al het dierenleed tijdens zo'n oorlog *

spoilerfreak | 06-06-18 | 13:21

Neem een voorbeeld aan Battlefield V. Daar worden de mannen aan het front tenminste aangevoerd door een vrouw met een prothese arm. Iedereen hoort erbij en is lief en we passen ons aan en positieve discriminatie en vrijheid van meningsuiting moet weg want kwetsen is au.
IEDEREEN GELIJK!

MPdeH | 06-06-18 | 13:19

'Bevrijders D-Day te wit'
.
___
.
Dan zullen ze de Duitsers van toen ook wel te wit vinden.
.

Kijkeensaan | 06-06-18 | 13:18 | 2

Er waren nog geen kleurenfoto's. Dan ben je al snel zwart of wit.

A.U.EnLeven | 06-06-18 | 13:20

@Kijkeensaan | 06-06-18 | 13:18 |
O nee, .... ze waren al voornamelijk bruin

Kijkeensaan | 06-06-18 | 13:22

Voel ik een eis tot naamsverandering aankomen? Omaha Beach -> Obama Beach

pa_niek | 06-06-18 | 13:16 | 1

Alleen als ze de stad zelf ook Obama noemen, maar ik heb niet het idee dat ze daar in Nebraska op zitten te wachten.

E-Burke | 06-06-18 | 13:18

Ik ben recent in Normandië geweest en heb de verschillende beaches en dorpen bezocht... bizar wat daar gebeurt is... de afstand van de landingsvaartuigen naar de Duitse stellingen was/is veel groter dan ik dacht en dan te bedenken dat onze bevrijders dat hele stuk onder vuur lagen.. echt niet voor te stellen. Overigens is Normandië dit feit zeker niet vergeten en ademt de hele omgeving nog steeds D-day uit. Overigens ook grote USA begraafplaatsen bezocht en me verdiept in een aantal verhalen achter de slachtoffers.. heftig!! Wat een helden!!

Ik kan iedereen aanraden Normandië te bezoeken die een nog beter beeld wil vormen van wat er allemaal is gebeurt. Overigens ook een bijzonder mooie omgeving.

Opdat wij dit NOOIT vergeten!!

ja-nee-misschien | 06-06-18 | 13:14 | 6

als mijn kinderen groot genoeg zijn neem ik ze zeker mee, Ik heb als ongeveer 10-jarig jongetje zoiets met mijn ouders gedaan (maar dan in Verdun) en het heeft inderdaad enorm veel indruk gemaakt.

small_town_dude | 06-06-18 | 13:28

@ja-nee-misschien
Ik ben daar ook een paar jaar geleden geweest. Diep onder de indruk als je in die grote bomkraters staat en naar Pointe du Hoc kijkt. Denkend aan hoeveel levens alleen al dat kleine (surersteile) stukje gekost heeft, Kijken naar de horizon in de bunkers en je voorstellen hoe het geweest noet zijn. Met dank aan de films en de 360 graden grootbeeld docu in Arromanches.
Om nooit te vergeten.. vanavond The Longest Day opzet.

Von Mutzenbacher | 06-06-18 | 13:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zie ook helemaal geen vrouwen, want het moet tegenwoordig overal 50/50 zijn.

Wolkbreuk | 06-06-18 | 13:13

Clinton: Vrouwen zijn de voornaamste slachtoffers van een oorlog. Vrouwen verliezen hun echtgenoten, hun vaders en zonen in een oorlog.

VeelTeSteil | 06-06-18 | 13:13 | 3

Bill Clinton zag dat het goed was.

Haatejaculaat | 06-06-18 | 13:25

Gelukkig voor Clinton, bleven er voldoende dochters over

Pierre Lebon | 06-06-18 | 13:57

@Pierre Lebon, waar "Clinton" staat, mogen we daar ook " ZKH Prins Bernhard" lezen?

Gajus | 06-06-18 | 14:10

wie zijn de heren op de foto precies ? dat vind ik eigenlijk belangrijker

lasttango2016 | 06-06-18 | 13:11 | 5

Onderste rij van l naar r - Tedder (engels, luchtmaarschalk), Eisenhower (amerikaan, opperbevelhebber van SHAEF), Montgomery (engels, maarschalk), bovenaan links Omar Bradley (Amerikaan, vijfsterren generaal), anderen ken ik zo 1 2 3 niet.

Dutchbeaurouge | 06-06-18 | 13:23

Ga je schamen, laatstelowbudgettankstation van twee jaar geleden.

Tjemig | 06-06-18 | 13:27

Wat is internet toch mooi:
Meeting of the Supreme Command, Allied Expeditionary Force, London, 1 February 1944 Left to right: Front row: Air Chief Marshal Sir Arthur W Tedder, Deputy Supreme Commander, Expeditionary Force General Dwight Eisenhower, Supreme Commander, Expeditionary Force General Sir Bernard Montgomery, Commander in Chief, 21st Army Group Back row: Lieutenant General Omar Bradley, Commander in Chief, US 1st Army Admiral Sir Bertram H Ramsay, Allied Naval Commander in Chief, Expeditionary Force Air Chief Marshal Sir Trafford Leigh-Mallory, Allied Air Commander in Chief, Expeditionary Force Lieutenant Gener

Leoverig | 06-06-18 | 13:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Hink-stap-sprong, hink-stap-sprong, Sylvana Simons met een ingeklapte long.

E-Burke | 06-06-18 | 13:11

Voor al die sneeuwvlokjes die janken over van alle en nog wat:

First Wave at Omaha Beach

Able Company has planned to wade ashore in three files from each boat, center file going first, then flank files peeling off to right and left. The first men out try to do it but are ripped apart before they can make five yards. Even the lightly wounded die by drowning, doomed by the waterlogging of their overloaded packs. From Boat No. 1, all hands jump off in water over their heads. Most of them are carried down. Ten or so survivors get around the boat and clutch at its sides in an attempt to stay afloat. The same thing happens to the section in Boat No. 4. Half of its people are lost to the fire or tide before anyone gets ashore. All order has vanished from Able Company before it has fired a shot.

www.theatlantic.com/magazine/archive/...

Wit privilege om voor je donder te worden geschoten zodat nu zeikerds van kleur en hun helper Whitey kunnen janken dat ze het zo slecht hebben.

Berkemef | 06-06-18 | 13:10 | 2

Dankzij de invasie, door blanken inderdaad, kunnen zeikerts nu zeiken.

BozePaarseMan | 06-06-18 | 13:51

Ja ho even ,die hele tweede wereld oorlog was natuurlijk een uit de hand gelopen discussie van blanken en wat spleetogen.

miko | 06-06-18 | 14:14

Duizenden jongens werde op de stranden van sword, juno, gold, omaha en utah neergeschoten. Helaas waren daar veel te weinig negers bij.

Of zeg ik nu weer iets fouts?

bergsbeklimmer | 06-06-18 | 13:09 | 5

Bij acties in de vroege uren sneuvelen meer blanken. Na tweeën had je andere verhoudingen gezien.

Pedronegro | 06-06-18 | 13:47

Breinbrouwsels | 06-06-18 | 13:34
Nee maar Sword, Juno, Gold, Omaha en Utah Wel.

miko | 06-06-18 | 14:11

@miko
maar in jouw tegel wel niet

bergsbeklimmer | 06-06-18 | 14:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Meh

waarisdelol | 06-06-18 | 13:09

'Na 80 jaar is het wel weer eens tijd voor een frisse wind door Europa' - Juncker

Croxifoxio | 06-06-18 | 13:08

Wat wil Tofik eigenlijk doen met iedereen die tijdens Ramadan z'n (niet-glutenvrij/veganistisch) gevechtsrantsoen soldaat maakt?

En kan iemand even uitzoeken hoeveel CO2 zo'n vlammenwerper uitstoot?

Overigens is dat hele D-Day een groot ons-kent-ons feestje van de kartellista's.

two ball cane | 06-06-18 | 13:07

En Timmerfrans kwam niet uit z'n woorden want die schoot vol!

Aristotalloss | 06-06-18 | 13:05 | 1

ze hadden hem op het strand moeten leggen, dan hadden die invasie kunnen stoppen.

Dario.Maggi | 06-06-18 | 14:03

Best treurig toch.... een zo belangrijk moment is 80 jaar na dato geheel weggestopt, wil men niets meer aan doen. Ramadan is belangrijker, een verzinsel is belangrijker dan de werkelijkheid. Nederland anno 2018. Een surrealistische samenleving gebouwd op leugens, nepotisme en angst. Waar emotie het heeft overgenomen van wetenschap en feiten.
--
Heb medelijden met een verplicht verblijf in Nederland, want het is een gevangenis geworden. Sluit ik morgen toevoer van eten naar het westen van Nederland af, zitten daar miljoen mensen gevangen, vandaar, nederland is een gevangenis. En u wordt gevangen gehouden door uw eerste levensbehoeften,. Maar ik vermoed dat velen deze opmerking niet snappen en denken dat ze in wealth en luxe leven in een prachtig veilig land.. sufferds.

Mark_D_NL | 06-06-18 | 13:05 | 3

Vrijheid is nooit gratis, een feit wat mensen zich tegenwoordig niet meer kunnen voorstellen. De impact van een oorlog, van een bezetting, van een genocide is iets wat je nooit vergeet, wat generaties blijft doorklinken binnen families en alleen daarom al zullen wij moeten blijven herinneren, moeten wij de verhalen blijven vertellen, opdat iets als 33-45 nooit meer zal gebeuren.

Graaisnaaiert | 06-06-18 | 13:32

Mooi scenario, dan sluit ik morgen het internet af. Is goed voor de menselijke reproductie. Zonder reproductie sowieso geen overleving van de families.
Dat voedsel schiet men wel uit de lucht en vist men uit het kanaal, daar zijn de duiven en vissen voor uitgevonden. Eindelijk doen, in plaats van denken. Rukkers denken, doeners doen het gewoon.
De menselijke geest is de mens zijn grootste gevangenis.

A.U.EnLeven | 06-06-18 | 14:01

Ja dat zal allemaal wel hoor. Maar deze dag is mij nooit geleerd en ik kan me ook niet herrineren dat deze ooit gevierd werd.
Ohja, ik ben gewoon van de 70er jaren, toen er nog wel historische feiten werden behandeld.

HA BIER!1! | 06-06-18 | 15:19

En weer niks over de Marokkaanse Helden die Europa bevrijd hebben. Jammer hoor.

2voor12 | 06-06-18 | 13:05 | 2

Man man, Dat je hier ook nog mee aan moet komen. Shameless.

Omebert | 06-06-18 | 13:04

Russen en Amerikanen hebben het meeste gedaan en opgeofferd om hier vrijheid te brengen. 74 jaar later worden ze door de staatsmedia dagelijks geschoffeerd en belachelijk gemaakt. Treurig.

Rest In Privacy | 06-06-18 | 13:04 | 8

Wat bedoel je met opgeofferd? Absolute aantallen? Percentages? Want in beide gevallen komen de verenigde staten er niet in de top vijf. niemand ontkent de bijdrage van de amerikanen maar in engeland vielen ruim vierhonderd duizend slachtoffers op een bevolking van amper 50 Miljoen de verenigde staten hadden minder slachtoffers op een bevolking van ruim 130 miljoen. We onderschatten wel eens wat de britten aan offers gebracht hebben of de Polen en Marokko

miko | 06-06-18 | 13:49

"Yanks worden overal uitgekafferd, maar iedereen wil hun hulp (of stiekem Amerikaan worden)."

En zo is het.

"Yankee, go home! (and please take me with you)"

Dr_Johnson | 06-06-18 | 14:05

@ Miko:
De Marokkanen, godsgeklaagd wat laat jij je in de maling nemen, hilarisch.

J-van-de-Bontekoe | 06-06-18 | 23:34
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik mis van Jole... oh nee die heeft iedereen geblokkeerd.

Kaas de Vies | 06-06-18 | 13:03 | 1

Die is inmiddels door ons geïnfecteerd met het "witte onderbroekensyndroom"...

eerstneukendanpraten | 06-06-18 | 13:25

Dank Geenstijl. Jullie tenminste wel.
Gelukkig nog 1 medium dat er aandacht aan besteed ...

stichpimpelibok | 06-06-18 | 13:03 | 2

Misschien in het Ramadanjournaal.

Kaas de Vies | 06-06-18 | 13:04
-weggejorist en opgerot-
NO-NWO | 06-06-18 | 18:21

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl