achtergrond

Geenstijl

NRC Checkt: Redacties nog steeds zo blank als vla

Ja hoor, het is voor de media weer tijd om voor de bühne te lijden aan de diversiteitsneurose.

Want daar is het NRC-onderzoekje weer en de NRC zelf ging van vier (!!!) naar zes (!!!) niet-blanke redacteuren wat zijn ze toch goed bezig, en alle andere hoofdredacteuren kloppen zichzelf eveneens op de borst, alleen lukt het ze niet om goede mensen te vinden, maar dat ligt niet aan de niet-westerse journalisten zelf, maar het ligt aan de media, alleen De Telebelg boeit het niet en dat zijn allemaal naziae, en we moeten alle mensen van kleur voortrekken. Allemaal doodsbang om te worden ingetroefd door de racismekaart.

Misschien zou iemand als Hans Nijenhuis eens géén podium aan Ismail Ilgun moeten geven, een criminele tokkie die niks kan en je niet op het schild zou moeten hijsen, omdat alle niet-westerse journalist-pretendenten die er echt wel zijn juist NIET op die halfidioot willen lijken. Wat een voorbeeld voor studenten. Of die troela's van Dipsaus, die 25.000 euro subsidie krijgen voor een podcastje en vervolgens alleen maar jammeren dat er geen kansen zijn in racistisch Nederland. Die calimerokramp, kap daar eens mee. Dan kan de racistische redactie van Trouw ook gewoon weer normaal moeten doen tegen mensen van kleur en als die mensen van kleur dan zelf ook eens gaan beseffen dat je in Nederland echt legio kansen krijgt als je talent in je pen of lens hebt, in plaats van dat gemiep over 'ik was maar een stagiair'. De eerste sport van de ladder is altijd de onderste.

Wat die Geronimo in dit draadje zegt klopt dan wel weer: in werkelijkheid boeit het ze geen bal. Van Nijenhuis krijgt diversiteit geeneens een medaille. "Onze eerste prioriteit is digitalisering – dat is voor het overleven van de krant van groter belang dan diversiteit. Diversiteit komt op de vierde plaats." Vierde plek, derde verliezer. De praatpaneltjes zijn immer divers en immer kleurrijk en hoe en wat en waarom, maar in de praktijk houdt zélfs/vooral de NRC met haar opgeheven wijsvingertje de boel gewoon lekker blank en Belgisch. Over Belgisch gesproken. Misschien dat we eens moeten kijken naar díé diversiteit, in het dak van de piramide, alwaar circa negentig procent van de Nederlandse dagbladen in handen is van Blanke Belgen die de markt verinteelten. Maar ja.

We beoordelen de stelling als: WAAR

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.