achtergrond

Geenstijl

FEMKE VOOR PRESIDENT 020

Nouja zeg. Worden "enkele weblogs" ineens als criticasters opgeworpen als tegenstanders van het Regiem Halsema I in 020 weggeschoven in de Azaanbode. Fake Niels en klopt geen zier van want dit weplok heeft een uiterst genuanceerde visie op Femmie: bijna iedereen vindt het een arrogante takketrut die achter een cordon sanitaire moet gaan zitten breien/koken, maar er is ook een dissident en die vindt dat Femke juist wél head honcho moet worden in 020. De reden staat ook in het artikel: 

"Beroemd is haar strijd voor de vrijheid van meningsuiting. Zo was zij een van de felste verdedigers van het recht van Ayaan Hirsi Ali, Geert Wilders en Theo van Gogh om hun standpunten te verkondigen. Terwijl Halsema intussen altijd duidelijk bleef maken dat zij die punten zelf verwerpelijk vond. Met haar consequente rechtsstatelijke opvattingen, zou criminoloog Halsema een naadloze opvolger zijn van Eberhard van der Laan. Het vrije woord en het recht op demonstratie, waarvan Van der Laan steevast zei dat het in Amsterdam 'bijkans heilig is', zal zij zonder twijfel even hard beschermen. En als groot liefhebber van het politieke debat, met duizenden vlieguren in het parlement, kunnen Amsterdammers haar ook het voorzitterschap van de gemeenteraad toevertrouwen."

Consequent, rechtsstatelijk en liefhebber van een fel democratisch debat. Kortom, alles wat de huidige politiek in de vorm van ratjes als Rutte totaal mist. Daarom moet ze het maar worden. Allesbehalve Woutertje fucking Bos. Hoewel uit een "peiling" onder "Amsterdammers" bleek dat Bos de "populairste kandidaat" is. Niet omdat Woutertje fucking Bos de meest briljante visie heeft of het leukste kontje, maar omdat ie "het minste weerstand oproept". Dat komt namelijk zo: de kleurloze neoliberale gier die Wouter Bos als een soort Polder-Tony Blair om zich heen verspreidt is namelijk zo onder de radar geniepig en destructief dat mensen het gewoon niet doorhebben dat achter die plasticglimlach de vernietiging van de sociaaldemocratie plaatsvindt. Kleurloos, principeloos en net zo makkelijk met Shell als met zorgverzekeraars, eigenlijk zouden demense juist de meeste weerstand moeten voelen voor dit soort reptielen. Verdrietig. Bovendien zijn dat soort peilingen schmeilingen want ze kenne bij Het Parool niet rekene en Patrick Meershoek is een kleuter die er niet tegen kan als hem dat wordt verteld - de enige zinnige poll is een verkiezing voor de burgemeester maar dat kan niet in Ned0rland. Nouja, dan maar een opgedrongen Femke.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.