achtergrond

Geenstijl

GSTV. 1 Mustang en 35.000 handtekeningen

Zo. We wilden zeggen dat we het stof van de broek kunnen kloppen, maar d'r zit bijna geen stof op. Horde 1 voor een nieuw referendum - 10.000 handtekeningen - was binnen 11 uur genomen. Vandaag leverden we er 35.000 in bij de Kiesraad in Heerlen.

De boys van Autobahn hadden gehoord dat we in een horse race verwikkeld zijn met de Senaat, die het referendum kunnen intrekken voordat wij een referendum over de donorwet binnen kunnen slepen. Dus die vonden dat we met een pony car naar de Kiesraad moesten. (Voor de de vele donateurs: is dus geen cent van de crowdfund in gegaan!) Nou dat was best een lekker ritje. Van de 35.001 dingen die we vandaag moesten inleveren, hadden we de sleutel van van die 5.0 GT best nog wat langer op zak willen houden. Maar die moesten we na terugkomst uit Heerlen ook afstaan. Gelukkig hebben we de video (en de foto's) nog.

Hoe nu verder?
De inleidende termijn loopt nog twee weken, tot 26 april. Niet eerder dan 3 mei horen we van de Kiesraad hoeveel krabbels we officieel ingeleverd hebben. Naar verwachting begint Ronde 2 dan op 4 mei, met een schone lei en alle tellers weer op nul. Dan begint de echte strijd, want 10.000 krabbels gingen per Mustang maar 300.000 handtekeningen is een trekschuit. Blijven doneren zouden we heel aardig vinden en mag via deze link. Vrijwilligers die willen helpen: stay tuned, want er komt heel snel een aanmeldpagina! Tenslotte: een 'ja', 'nee' of 'dat laat ik aan mijn nabestaanden'-keuze maken in het donorregister, dat blijven we ook aanmoedigen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.