Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru - Nederland is niet ziek. Nederland is dood

hup holland hup

Dus ik kom terug van het sporten, uurtje of half tien, stap onder de douche en terwijl ik meer meer meer water verspil omdat douchen nou eenmaal fijn is, en dan zou er een asielzoeker door mijn voordeur stappen om mijn huis te confisqueren? Een uitgeprocedeerde asielzoeker? Een illegaal? In mijn huis? En die zou ik dan moeten ontvangen met bed brood en bad?!

Geen idee hoe dat eruit zou zien. Anders dan dat ik hem beveel op te rotten, de buren erbij zouden komen om hem eruit te kicken en in een mum van tijd ook in het keurige Kralingen gewonden zouden vallen. Maar niet in Amsterdam. Daar staan Nederlanders te juichen als andere Nederlanders in hun huis worden overvallen door buitenlanders die hier illegaal verblijven. En de rest van de stad staat erbij en kijkt ernaar. Sterker: de rest van het land staat erbij en kijkt ernaar. Erger: de burgemeester vindt het helemaal oké, de Tweede Kamer en onze ministers hebben geen enkele bevoegdheid - kun je je voorstellen wat er in de appjes van die krakende asielzoeker naar hun familie staat? In 1990 was het schandalig om te zeggen dat Nederland ziek is, anno 2018 kunnen we alleen maar concluderen dat Nederland dood is - net als de man die Nederland ziek verklaarde trouwens. Buitenlanders hebben dit land overgenomen – en niet eens diegenen die met het paard van Troje binnen zijn geraakt. De illegalen namen gewoon de voordeur. 

Hoe kan het dat wél huurwoningen van belastingbetalende burgers gekraakt worden, maar niet de ambtswoning van Van Aartsen? Hoe kan het de Tweede Kamer niet gekraakt wordt, of het Torentje? Hoe kan het dat wij dit allemaal accepteren, faciliteren, er schande van spreken en verder heel hard de andere kant uit kijken, zo van 'blij dat het niet mijn woning is'? Hoe kan het dat Nederlanders het een goed plan vinden om andere Nederlanders het leven zuur te maken? En dan niet alleen krakerstuig maar ook het OM dat vindt dat er pas over acht weken tot ontruiming over hoeft te worden gegaan? Hoe kan een rechter pas over twee weken uitspraak doen? Waarom kraken die lui toch nooit de woning van rechters of van medewerkers bij het OM? Hoe kan het dat wij met z’n allen niet de burgemeester uit zijn woning sleuren en de sleutel aan asielzoekers geven? Hoe kan het dat politici en rechters wel relaxt kunnen douchen? 

Ooit zat er een hek om Europa. Geeneens een fysiek hek, hooguit een poort. Met een meneer erin – zelden een mevrouw. Aan die meneer toonde je je paspoort en als je paspoort niet de juiste stempels had, mocht je niet door de poort. Nog steeds staan er poortjes bij Europa maar tegenwoordig is de enige voorwaarde juist dat je géén paspoort hebt, laat staan stempels.

Pure discriminatie dat het CJIB nog wél handhaaft in dit land. 

kloodzakken

Reaguursels

Inloggen

Jaja, het Cjib is goed geautomatiseerd en werkt feilloos. Sterkte Ebru! Verder is NL niet dood het leeft alleen iets anders dan vroegah. Vanuit mijn zonnige tuintje net ver genoeg van Amsterdam om me er niet aan te ergeren (ben er geboren en getogen) maar dichtbij genoeg om ook de mooie kanten van mokum te kunnen genieten groet ik U.

echwaarjoh? | 14-04-18 | 18:56

Amsterdam zit al jaren in een emotionele hongerwinter.
Dit keer wel zelfverkozen.
Vind het nog steeds gek dat ik als globetrotter nooit iets heb kunnen leren van die Amsterdamse Sukkels.
En nu genieten van 100 meter+tuin in het zuiden des lands.

Maasmannetje | 14-04-18 | 17:58

Winston Churchill schijnt ooit gezegd te hebben:
" de nieuwe fascisten zijn de anti-fascisten ".
Dat blijkt nu wel b.v. in Amsterdam.
Maar waarom zijn die nu allemaal naar Nederland gekomen?
IK stem niet meer.
Maar waarom lopen de meeste Nederlanders achter mensen aan met politieke ambities die ons willen besturen en de baas over ons willen spelen, die hun belangen nooit behartigen en meestal met hun eigen ego bezig zijn.
Nog nooit heeft Nederland zulke bange, laffe politici gehad als nu anno 2018.
En dan hebben we nog die praatjesmaker en egotripper Rutte als MP, die helemaal nooit iets waarmaakt.
Nederlanders: "blijf maar lekker achter dit zooitje aan lopen"!

outdoor | 14-04-18 | 17:57

Links is het nieuwe fascisme... alles wat Nederlands is moet kapot. En dat alles wordt gefaciliteerd door linkse types

robdeventer | 14-04-18 | 13:38 | 2

Juistem, gisteren Groot Wassink weer zien oreren: eerst wil meneer een oplossing voor de uitgeprocedeerde schattebouten, een 24 uurs opvang op uw kosten, daarna kunnen we eens verder kijken of ze uit de gekraakte panden kunnen worden gezet, dat was zijn oordeel dar kunt u het mee doen, goedenmiddag namens de communisten anno 2018.
Overigens willen de GL communisten verder met de looseres D 66 en Pvda en SP, hebben verloren en mogen weer fijn aanschuiven, democratie anno 2018, winnen of verliezen links zal en moet blijven om de boel naar de klote te helpen.

Uw Verzekeringsadvis | 14-04-18 | 13:48

Wie zit er allemaal in Rutte III? En wat heeft dat met links te maken?
PS @Ebru, sorry maar vind het wederom een waardeloos stukje, hoop woorden om uiteindelijk niets te zeggen. Normaal lees ik het dan ook niet, maar was nu getriggerd door de afbeelding van de boete, blijkt dat helemaal niet doeltreffend terug te komen in het stukje.

Boris die Sauertopf | 14-04-18 | 15:34

Nederland is niet het land maar de mensen die zich Nederlander wensen te noemen,mevrouw is denk ik een beetje de draad kwijt.Verder ben ik het uiteraard wel met vrouwtje eens dat skotoe door gedraaid is met hun bekeuringkjes uitdelen en nog veel meer zaken die de burger zover maken om nooit de kant van skotoe te kiezen.Ik heb zelf eigen ook nooit wat gezien of gehoord,ook na het zien van opsporing verzocht niet .Echt waar ,horen zien en zwijgen.

kzegje | 14-04-18 | 13:16

Nederland gaat niet naar de klote, Nederland is al naar de klote. Of dood. Anders had Geen Stijl geen bestaansrecht en waren al die tegels hier niet gebakken. Ebru heeft gewoon gelijk. Helaas.

Jorisendedraak | 14-04-18 | 13:14

De uitspraak, 'Nederland is niet ziek, maar dood' is 'n beetje overtrokken.
We begrijpen de strekking van wat bedoeld wordt wel.
Dat het gedeelde gemeenschappelijke concept van 'Nederlander zijn' aan diggelen ligt.
Eh, dat is de 'Turk' die in jou spreekt, Ebru.
De 'Nederlander' in de Nederlanders is nooit dat ene grote 'Nationalistische eenheidsstaat-concept' geweest; wij Nederlanders zijn altijd meer van 'n aan elkaar genaaide van stukjes broddelwerk. Een samengestelde lappendeken; patchwork.
Ik durf te wedden dat een 'Turk', ofwel, elke grote-natie-aanhanger, zichzelf altijd graag wil identificeren met de grootsheid van 'zijn' natie. Het individu overstijgend, zeg maar.
Maar zo werkt dat ten diepste niet voor kleine-natie-aanhangers. De bewoners van kleine landen kunnen niet, (en willen ook niet) zich optrekken aan 't representant-zijn van 'n toch al lamlendig kleine natie.
Bewoners van kleine-naties zijn super individualisten, waarbij 't eigenlijk gaat om bewieroking van de nog kleine sub-groep binnen die kleine-natie, waarbij de betreffende persoon zichzelf meent te behoren tot de beste exemplaren uit dat deel-bestandje.
Elke Nederlander meent (let op de generalisatie), dat hij of zij eigenlijk het beste werkpaard is onder de werkpaarden; het beste renpaard is onder de renpaarden; het beste paradepaardje is onder de paradepaardjes; en dat die eigen-waan ons het beste past als tooi waarmee we onszelf graag in de spiegel zien. Daarom is onze mening ook zo belangrijk; daarom is onze insteek zo fris en scherp; daarom zijn wij zo bijzonder als wijnen vanuit een exclusief strookje land, van druivenranken, gemest met uitsluitend natuurlijke poepies, tot wasdom gekomen in toevallig het beste jaar van decennia. En op afdronk beschikbaar natuurlijk voor de fijnproevers, die 't weten te waarderen.
Wij liggen als flessen voor heerlijke momenten te wachten in de kelders van de dure uitgaansgelegenheden, want waar wij zijn, fleuren wij de kwaliteit aan tafel, met onze gesprekken en unieke inkijkjes, helemaal op.
Wij kennen wel de supermarkt waarin 'n matige kwaliteit voor 'n lage prijs wordt aangeboden, maar dat zijn wij Nederlanders slechts voor wie snel even iets nodig heeft voor 'n romantisch avondje thuis.
Ebru, wij zijn geen Turken. Wij zijn geen grote-natie-bewoners.
Nederlandse bergen bestaan wel (Dutch mountains) maar in onze hoofden.
Het gaat pas slecht met Nederlanders als er geen hoogst eigenwijze meningen, dwars door elkaar heen geroepen, als lappendekens worden gemaakt.
Wil je weten hoe 't met Nederlanders gaat; kijk dan naar de kwaliteit van onze praatprogramma's *proest*, in combinatie met de hoogmoed, waarmee dat als hoogste wijsheid wordt geponeerd *proest*.
Eh, SteenStijl is héél erg Nederlands.

Der Paulie | 14-04-18 | 12:33

Dit land wordt bestuurd door oplichters leugenaars en dieven, en die handhaven wel verkeersboetes want makkelijk geld, maar geen misdaad waar je moeite voor moet doen want dat kost geld.
Dat van Aartsen aan zijn ballen moet worden opgehangen naast het illegale afrikaanse gajes lijkt me overigens evident. En wie niet wist wat een enorme lul met vingers deze ijdele prutser was voordat ie naar 020 werdt verbannen moet zichzelf laten nakijken.

De Briemusketier | 14-04-18 | 10:17 | 2
-weggejorist-
dirkieeee | 14-04-18 | 10:58

Wat dat betreft is de overheid niet beter dan al die gratis geld en woning eisende kansenpareltjes, die hier na vele veilige landen binnen stromen. Wel fijn natuurlijk, dat weer massa kiezers hier zelf voor hebben gekozen.

FreeVogelaar | 14-04-18 | 12:03

Ik denk niet dat Nederland dood is.
Ik zou het eerder angstig en verward willen noemen.
Het leven voelt als een soort achtbaan.
Iedereen gaat er willens en wetens in en enjoys the ride.
Maar je bent in feite overgeleverd aan de betrouwbaarheid van het systeem en of je wel goed gezekert bent.
Tsja, en die achtbaanritjes tegenwoordig; www.coasterpark.nl/blog/achtbaan-ongel...

D-Fens_1963 | 14-04-18 | 09:54

Het betreft 020, daarom wordt dit als bijna normaal betracht. Probeer dit in een echte stad en de pleuris breekt uit.

glaaf | 14-04-18 | 09:40

Ah, Ebru is gewoon pissed omdat ze geflitst is en spuwt hier haar gal.

Ben het trouwens wel met je verhaal eens hoor Ebru!

gjk4all | 14-04-18 | 09:24

het zijn van die krachten die israel de schuld geven en het westen van de ellende ,maar een beetje clevere weet wel dat het net anders zit. het is begonnen in de 6 e eeuw

pedro300 | 14-04-18 | 08:32 | 3

Een beetje clevere geeft niet de vuist de schuld maar de persoon achter de vuist. Blijf gerust je blauwe pillen slikken.

Ivor Biggun | 14-04-18 | 08:48

Begon het niet met de één of andere pedofiel die zichzelf profeet noemde?

Nelis SplitBloes | 14-04-18 | 14:09

@ Nelis : handige idioten, niks meer. Kwaadaardig genoeg om het te willen, te lomp om het te kunnen.

Ivor Biggun | 14-04-18 | 14:41

Nederland heft zichzelf op. Nederland wil graag een provincie zijn van de EUnie/Brussel.

frisenfruitig | 14-04-18 | 08:14

Wat is de relevantie van de boete eigenlijk? Keurig afgeplakt maar op Cjib nummer kun je nog alles vinden, bijv. Nog niet betaald, kenteken NJ886# met een feauteau van haar cooper.

de vetnek | 14-04-18 | 07:16

Veel mensen, collega's, familie, etc snappen het niet en zijn boos op de krakers. Noemen het tuig. Criminelen zijn het. Maar eigenlijk moet je jezelf afvragen wie en hoe hier rechters benoemen. Als je daar met je hooivork naartoe gaat en verhaal gaat halen wordt je zelf in de boeien geslagen. Dat zogenaamde krakersvolk begrijpt maar 1 ding en dat is de harde , pijnlijke behandeling die regimes in dat soort apen/bananen-republieken op hun burgers loslaat. Maar nee, je wordt gearresteerd. U wordt veroordeeld door een rechter, los van enig inlevingsvermogen, die doorgaans woont in een buurt waar de huizenprijs hoger dan zo'n 5 ton ligt en Merel en Mees veilig naar hockey kunnen fietsen. Benoemd door politieke partij-vrindjes waar het merendeel van NL kennelijk op gestemd heeft. Dit besef hebben medereaguurders gelukkig al lang en ik hoop dat deze Pik het Niet mentaliteit snel aanslaat in Nederland. Maar heb er een hard hoofd in....

Alfred1977 | 14-04-18 | 07:13 | 1

Pas als geen benzine uit de slang komt en de schappen leeg zijn. Dan kan het hard gaan.

Koffie ? | 14-04-18 | 11:04

Wat heerlijk dat Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zo'n zuigkracht hebben op de utopisch geprogrammeerden onder ons die zich graag warmen aan het idiologische groepsdenken, met een breekijzer in hun logo. Welke idioot gaat er nu staan douchen in een afbraakpand waarnaar zij onderweg zijn.

Rest In Privacy | 14-04-18 | 06:49

So fucking true!

Gerrit gordijnstok | 14-04-18 | 05:11

Wakker worden met een goed stukje. Op het 1e gezicht lijken het 2 niet-relevante stukken: kraken en te hard rijden. Wat verbind is het selectief handhaven van de wet. Consequent-zijn is ver te zoeken in dit land.

loser | 14-04-18 | 05:09

Ben een fan van GS.
Wat mij iedere keer weer opvalt is de de godenstatus van Ebru.
Alle jongetjes die reageren hier komen klaar als mevrouw iets schrijft.
Zielig zielig zielig, Een Turkse mevrouw die die waarheid in pacht heeft?
Tuurlijk heeft ze soms een punt. Hou toch op met dat ophemelen.

HoerieHarry | 14-04-18 | 03:30 | 4

@HoerieHarry: Zou het ook kunnen zijn dat velen hier beseffen dat zij als één van de weinige Turken het lef heeft om haar mond open te doen, niet slaafs achter Erdoğan aanloopt en daarmee een flink risico neemt? Misschien?

ChupaChupa | 14-04-18 | 10:22

Deze mevrouw heeft inderdaad de waarheid niet in pacht. Wel de wijsheid.

Rest In Privacy | 14-04-18 | 11:10

"Alle jongetjes die reageren hier komen klaar als mevrouw iets schrijft."

Onzin. Lees de reacties dan maar eens terug bij haar vorige stukje hier op GS. Dat was een uiterst warrig, rammelig beargumenteerd stukje over waarom ze het een schande vindt dat de zoon van Job Cohen een biografie gaat schrijven over Theo van Gogh.

De meeste reageerders - onder wie ikzelf - leverden daar kritiek op die niet mals was.

Dr_Johnson | 14-04-18 | 12:11
▼ 1 antwoord verborgen

Het is de stilte voor de storm, Ebru.
*kruitvat nederland*

Lewis Lewinsky | 14-04-18 | 01:43 | 3

Lewis, welke storm? Kijk naar de recente uitslagen van de lokale verkiezingen. GL de grote winnaar. Men is blijkbaar gelukkig. Hier in Amsterdam regeert de welvaarts bakfiets, milennial generatie en die snowflakes zullen nooit iets doen wat hun "happy unicorn" leven zal bedreigen.
"Geinige" anekdote. Was vanavond met Sybil in Tunes bar van het Conservatorium hotel en op een gegeven moment ging ik effe plassen en zoals het blijkbaar in die hotels hoort heeft men aparte toiletten maar het handenwas gedeelte is gezamenlijk. Dus ik pissen en daarna zoals het hoort de hendjes wassen en naast mij stonden de 2 Amsterdamse bakfietsmutsen te lullen. Typische oud zuid bakfiets paarden. Grof gebouwd, slecht gekleed met die misplaatste arrogantie en hooghartigheid. Man man man. Terwijl ik mijn handen waste keek ik ze aan via de spiegel en dacht: Not in a fucking million years zou ik jullie doen. D'r is nml niks aantrekkelijks aan jullie, jullie janken alleen maar. Grote bek maar zo kleinburgerlijk.

Basil Fawlty | 14-04-18 | 02:07

Tx, Basil, voor de anekdote :)

Lewis Lewinsky | 14-04-18 | 03:42

Kruidvat Nederland ? Wist niet dat die winkel het monopolie heeft in Nederland.

loser | 14-04-18 | 05:12

Staat dat appartementje van Ebru trouwens leeg, is ze daarom ongerust ?

Laat Amsterdam maar een complete anarchie worden.

Roze_bril_drager | 14-04-18 | 01:15

Uiteindelijk pakt de bevolking de macht wel weer terug van de regenten om orde op zaken te stellen. Zo gaat dat altijd. Zal wel bloedig worden.

Oepsie1234 | 14-04-18 | 01:01

Dit komt nooit meer goed..

Dzjengis-Somebody | 14-04-18 | 00:43 | 1

Welja. Het valt hier best nog wel mee. Alles is relatief.
Kijk naar Duitsland, Zweden, Denemarken, Belgie en Frankrijk. Allemaal erger dan hier.

HoerieHarry | 14-04-18 | 01:14

De wet op de landloperij en bedelarij weer invoeren.

de honden blaffen... | 14-04-18 | 00:30

"En die (illegale kraker) zou ik moeten ontvangen met bed, brood en bad?" Jazeker, mevrouw Umar. Het bed om hem aan vast te binden en het bad om hem in te verzuipen. Voor dat brood weet ik even geen bestemming al kun je een stevig stokbrood nog wel op een plaats inbrengen waar de zon nooit schijnt.

JvanDeventer | 14-04-18 | 00:26 | 1

A French Pain in the ass, zullen we maar zeggen.

Ad_Hoc | 14-04-18 | 00:34

En de tiefus.

LibertasSimplex | 14-04-18 | 00:13 | 1

Gaat het nog een beetje Libertas?

Basil Fawlty | 14-04-18 | 01:39

Ze stemmen toch Zelf allemaal op Groen-Links dus ze zullen het er wel mee eens zijn .

liegende lippen | 13-04-18 | 23:58
-weggejorist-
LibertasSimplex | 13-04-18 | 23:48 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
De Evangelist | 13-04-18 | 23:31 | 3

We hebben het monopolie op geweld aan de overheid gegeven en terecht! Demonstraties, stakingen (zie acties onderwijs) hebben geen zin. Stemmen op een parij buiten het traditionele midden heeft geen zin, want gelijk cordon sanitaire. Dus wachten op de druppel, die de emmer doet overlopen? Of zal PvdA het voorbeeld uit Denemarken volgen.. Op de VVD hoeven we ook niet meer te rekenen

BlondeManus | 13-04-18 | 23:10

Nederland is een land van slapjanussen, jan salies en linksgedraaide hersenlozen, en dat land wordt geregeerd door een heel leger zwakzinnigen en psychopaten.

rijk | 13-04-18 | 23:04

Wij zijn makke schapen geworden. Zolang het ons TE goed gaat, vinden wij alles prima. Zolang het niet WIJ zijn waarbij wordt ingebroken om ons uit ons eigen huis te zetten. Maar zoals altijd komt er een turningpoint. Ik kijk bv naar de reclames op tv. Valt het jullie niet op dat er honderden reclames zijn voor het kopen van auto’s? Het gaat Zooooooo goed met Nederland. Maar hypotheken krijg je lang zo makkelijk niet als je een starter bent. Dus: economie draait toppie, maar ondertussen krijgen we eigenlijk niet wat we willen. Daar begint de onvrede. Ik verwacht dan ook steeds meer tegengas ipv minder. Kookpunt zal bereikt worden en dan gaan we los. Mark my words!

Accident_Prone | 13-04-18 | 22:54 | 2

En wie van de watjes moeten los gaan? Kijk om je heen, het zijn kneusjes de witte jonge man. Kapot gemaakt door al die juffen.

Rallywally | 13-04-18 | 23:17

Ligt eraan of jij je woning wordt uitgezet, je vriendin aangerand, je oma overvallen.... take your pick. Ergens is er de ommekeer. Die vind je als de Nederlander er genoeg van krijgt om als derderangs burger te worden behandeld.

Accident_Prone | 13-04-18 | 23:21

Mooi filmpje op de Telegraaf site over Haagse‘volkswijk’ Duindorp op vrijdagavond. Daar zie je precies wat Ebru bedoeld en hoeveel gelijk ze heeft.

Trumme | 13-04-18 | 22:53

Rutte vond het schokkend, zal wel snel afgelopen zijn. Bedrijfsleven, meer blauw op straat handen uit de mouwen en zo.
Faalhazen besturen dit land

Zorc | 13-04-18 | 22:35 | 1

Ja ja, het is immers een partij van doeners, de VVD.

BlowingBubbles | 13-04-18 | 22:44

Lieve help wat een warrig stukje. En dat boze toontje ervan (as usual) maakt het lezen niet veel lekkerder. Jammer.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 22:24 | 3

Denk dat jij het stukje gewoonweg niet snapt. Dat is niet vreemd. Dat is heel bijzonder!

iustus | 13-04-18 | 23:33

Ah, u is al net zo warrig en verwijtend zie ik. Soort zoekt soort.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 23:48

Umar heeft een bekeuring gekregen voor 7km te hard, is vervolgens boos op de boodschapper geworden dat hun flitsmaatjes het lef hadden haar leasebeamert te spotten en daar nog 67 eypo voor willen hebben. Maar Ebru heeft niet één, maar twee hersencellen meer dan een koe, dus schijtte ze eerst niet haar hele maar de halve keuken onder, ging toen douchen, koelde wat af en zag in dat een rant over die 7 km te hard niet door de GS als column geaccepteerd zou worden, dus sleepte ze die We Are Hiero's in 020 er maar met de haren bij om haar vrijmibolus tóch nog af te sluiten met de Pavlov-reactie van Turken die door de pliesie op de bon geslingerd worden.
Ik ga niet zeggen dat ze nooit een echte Nederlander wordt, want straks is ze een bastaardkind van de schutter van het Koetsiertje en komt ze vannacht nog terug op GS om even haar TR Colt 45 imitatie hier in de panelen leeg te knallen op de nachtploeg...

F. von Zeikhoven | 14-04-18 | 01:51

Ik steek liever mijn huis in de fik

Rest In Privacy | 13-04-18 | 22:21

Het lijkt wel of iedereen zit te wachten op de grote ommekeer, het ontdoen van incapabele politici, beleidsmakers en een falende rechtspraak welke riekt naar klasse justitie. Het begint er verdacht veel op te lijken dat de bovengenoemde instituties een bloedhekel hebben aan die Nederlanders die over een eigen identiteit beschikken, zelfs het Argentijnse bruidje ontkende het bestaan van onze eigen identiteit, ingeburgerd (opgestookt) door Andre van Es en Paul Rosenmoller de massamoordenaar knuffelaar het linkse tuig uit de jaren 60 .

von Amsberg | 13-04-18 | 22:20

Ik dacht even dat er in de titel stond: "Nederland is niet ziek. Nederland is hersendood".

Rest In Privacy | 13-04-18 | 22:16

Goed verhaal spijker op de kop, Nederland is in de ban van allerlei minderheden die het voor de meerderheid willen bepalen.
Regels zijn regels pas ze toe , te hard rijden is betalen maar ongeoorloofd bezit nemen van andermans eigendom wordt gedoogd?..
Idioten...

Liberaaltsi | 13-04-18 | 22:14 | 1

Tijdens de vorige bezetting ging dit net zo.

Baron Clappique | 13-04-18 | 22:10

Moet je eens zien hoe snel dit probleem is opgelost als er zo 'n op de bank bij van Aartsen zit.

Mertom | 13-04-18 | 22:07 | 1

Ik betwijfel dat ondertussen.....

Oepsie1234 | 14-04-18 | 01:07

Ebru is niet echt een hele goede schrijfster, qua stijl, qua originaliteit, ook mist ze intellectuele diepgang.

Haar manier van stukjes produceren is: maak een persoonlijke anekdote het middelpunt van je column, en verbind dat met een stukje actualiteit op een popie-jopie manier, zodat de oppervlakkige waarnemer zegt; ja, zo denk ik er ook over.

En dan kan je als turk gewoon in een BMW rijden en meerder huizen bezitten, op grond van dit waardeloze gewauwel.

Het is een gotspe dat GeenStijl haar weer aangenomen heeft.

King of the Oneliner | 13-04-18 | 22:00 | 5

Ze heeft wel lef, een schaars artikel.

ger1306 | 13-04-18 | 22:35

Maar als zij nu gelijk heeft ?! Wat heeft die BMW er mee te maken ? Kan nergens opmaken dat zij een BMW heeft.

loser | 14-04-18 | 05:53

Je wordt altijd overreden door een strontkar, nooit door een luxe wagen zullen we maar denken. Het is meer een gotspe dat iemand, die zelf zoveel taal- en stijlfouten maakt, de expert uithangt.

Rest In Privacy | 14-04-18 | 11:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vin het dit linkse beleid ook kudt, maar als je te hard rijdt, rij je te hard. Die zaken hebben niets met elkaar te maken. Betalen en niet mekkeren.

Geil Kippetje | 13-04-18 | 21:55 | 2

Betalen en niet mekkeren. Braaf zo. Fikkie.

knutsel_ | 13-04-18 | 22:02

Bullshit. Je snapt gewoonweg ook al niet de essentie.
Er worden mensen in hun eigen huizen lastig gevallen of pogingen die te kraken. Je eigen woning is toch wel een belangrijk persoonlijk fundament zogezegd.
Wat doet de overheid daaraan. Nagenoeg niets. Dat is eigenlijk een trap na.

Wat is te hard rijden? Omdat zogenaamd knappe koppen een limiet bedacht hebben en als je daar over gaat ga je te hard. Eigelijk gewoon bedenksel. Omdat meesre mense incapabel zijn in te schatten wat wanneer de juiste snelheid is.
Wat boetes betreft. Ooit was dat een instrument om die incapabelen te herinneren dat het over de limiet was. Tegenwoordig zijn het gewoon variabele belastingen en betaal je je zuur voor de kleinste overtreding.
Een systeem geperfectioneerd om geld op te halen. Geld te innen. Een systeem dat wel altijd werkt. En men zorgt dat je je betaalt. All about the monnies.

En in die impliciete scheve verhoudingen wat de overheid werkelijk doet en wat ze echt had moeten doen als het ten dienste stond vh volk, daarin zit te vergelijking.

Maar blijkbaar is dat niet voor iedereen weggelegd dat te distilleren

iustus | 13-04-18 | 23:43

020 zouden ze gewoon met een hele grote zaag moeten afzagen en dan de Noordzee intrappen. Opgeruimd staat netjes. Niemand wil anno nu nog iets met 020 te maken hebben, behalve de inboorlingen, een handvol toeristen, de lokale mocro maffia en de neg0rs in de Bijlmer.

Frank198 | 13-04-18 | 21:54 | 4

Bicycle-Repair-Man | 13-04-18 | 21:58
Doe mij maar nep steden dan

BlowingBubbles | 13-04-18 | 22:07

Rotterdam is de enige echte stad in NL. Waarom? omdat Rotterdam een "skyline" heeft.

Biologische_Dildo | 13-04-18 | 22:54

@Dildo: dat wel, maar dankzij onze oosterburen geen historisch hart meer. En hoewel 010 tegenwoordig wordt geprezen om zijn architectonische nieuwigheden, is het daarom nog niet een echte stad.

Bicycle-Repair-Man | 13-04-18 | 23:43
▼ 1 antwoord verborgen

Het probleem is dat deze mensen niet weg gaan, niet vrijwillig. Niet uit het huis en niet uit het land. En ze worden er ook niet met harde hand uit gezet, wat heel erg logisch zou zijn. Maar ze krijgen 8 weken de tijd om de volgende woning te kraken, de non-oplossing in niemandsland. Zelfde half-slappe hap als softdrugs gedogen, of verbieden of legaliseren (legaliseren graag). Als uitzetten geen optie is, verstrek dan die verblijfsvergunning met voorwaarden. Eerst een paar maanden elke ochtend groeten naar onze vlag (of die blauwe met sterretjes, kan mij het schelen). Overdags lekker uitrazen op hindernisbanen en in de bossen enzo. En dan na een paar maanden duw je ze een contract en een naturalisatieformulier voor de neus, 5 jaar pang pang roepen voor Nederland en gedrild worden en dan mag je meedoen. Ik ben er in principe niet op tegen om mensen op te nemen, maar waarom mag daar geen prijs tegenover staan? Er zijn meer landen waar je eerst een aantoonbare bijdrage moet bewijzen voor je je er mag vestigen.

Onno Barendsen9337 | 13-04-18 | 21:48 | 9

Waar ze vandaan komen bijvoorbeeld.

knutsel_ | 13-04-18 | 23:16

Geef ze gewoon een verblijfsvergunning. De wereld is van iedereen. Denk dat ze gelijk aan de slag kunnen als makelaar. Ivm de vergrijzing hebben we straks iig genoeg tandartsen, apothekers, makelaars en eigen rechters

Rallywally | 13-04-18 | 23:30

Het meest logische antwoord is terug naar huis met een voetafdruk op hun parasiterende reet maar daar zal Berbaar niet aan gedacht hebben .

Castor12 | 13-04-18 | 23:37
▼ 6 antwoorden verborgen

Nederland is niet kapot en zeer zeker niet dood.

Promedio | 13-04-18 | 21:48 | 3

Hoe zou u de staat van het land dan willen omschrijven.

BlowingBubbles | 13-04-18 | 21:50

Niet kapot? Ik begrijp je even niet.

Mertom | 13-04-18 | 21:56

Geeft zich over aan de islam.

ZZP-er | 13-04-18 | 21:59

In het land waar ik woon worden boetes verminderd wanneer er op tijd wordt betaald. Nederland is tot een ongelooflijk K-land afgezonken.

faz | 13-04-18 | 21:42 | 2

Mag ik vragen in welk land u woont? Ik probeer mezelf te orienteren.

fackme2 | 13-04-18 | 22:17

Frankrijk doet het zo ook.

Berbaar | 13-04-18 | 22:46

Bij deze dus een tip... als men ooit het huis uit moet van een verhuurder en men niet blij is met deze, dan ff op zoek naar een aantal krakers (met voorkeur getint) , deze snel even informeren en dan de sleutel inleveren..

Rene046 | 13-04-18 | 21:39 | 2

Stel andersom, ik lever de sleutel in en kraak dan me oude woning terug. Zouden ze mij net zo behandelen als z'n echte kraker? Zo één die er niet uit word gekicked? Zou wel zo eerlijk wezen.

Mertom | 13-04-18 | 21:59

Dit is wel een oplossing voor het woningprobleem.
Want waarom zouden blanken dan nog wel keurig in de rij staan wachten?
Kraken dus, want het kan en het mag.

ZZP-er | 13-04-18 | 22:02

Ok, ze het pand uit laten slaan door een paar frisse hollandse knullen is dus geen goed idee.
Maar.
Die frisse jongens kunnen toch gezellig intrekken bij de krakers en ze het leven onmogelijk maken?
Bijvoorbeeld: zodra de krakers boodschappen doen ze bij terugkomst verhinderen het pand weer te betreden?

LuckyGirl | 13-04-18 | 21:34 | 2

Frisse Hollandse knullen hebben wel wat beters te doen dan geneuzel over een stel stakkers die 20 sloophuisjes kraken.
Werk, leven, een gezin enzo.

Berbaar | 13-04-18 | 21:43

Sorry, maar de belastingbetaler mag toch verwachten dat de overheid ingrijpt? Als frisse Hollandse knul zou je zomaar wel achter slot en grendel kunnen belanden.

BlowingBubbles | 13-04-18 | 21:52

Een toenemend aantal burgers voelt zich onbeschermd en organiseert zich reeds.
Of iedereen recht op een wapen óf de staat doet haar werk.
Accountability daar draait het om.
En ja, Amerika, wat een land.
Yes.

Hensmunter69 | 13-04-18 | 21:29 | 2

Yes, Amerika. Dat land dat alles en iedereen kapot bombardeert en bezet. Gelukkig levert dat beleid geen stroom asielzoekers op. Uh, o wacht toch wel. Mu ja, dan zullen die Amerikanen die wapens gebruiken om hun eigen grenzen te beschermen niet? Uh, ook niet. Omvolking gaat daar in sommige gebieden nog harder dan in West Europa.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 21:35

Second amendment. Of je nou gelooft in chemtrails of niet...

knutsel_ | 13-04-18 | 21:35

Lekker terug naar Turkije dan, als het hier zo erg is?
Oh, wait.

Mather | 13-04-18 | 21:27

Je mag mensen niet stateloos maken. En de Nederlandse staat weet niet met zekerheid van deze groep wie waar vandaan komt. Dus, zo luidt de redenering, kunnen deze mensen niet worden uitgezet.
Maar, deze mensen zelf weten heel goed waar ze vandaan komen. En dat is niet uit het eeuwige, eerder door burgeroorlog verneukte Liberia. Want daar zei elke West-Afrikaan vandaan te komen. Terwijl -ie dat nooit kwam.
Dus. Uitzetten en zelf terug naar huis. Ja dan verplaats je het probleem. Naar Merkels Duitsland, of zedig Zweden of zo.
Opgelost. Moeten ze maar oprotten naar waar ze vandaan komen.
Bed bad brood ktnxbye.

LibertasSimplex | 13-04-18 | 21:24 | 23

@TeeJee | 13-04-18 | 22:46
LOL is nogal een dingetje voor U schijnt dat vermeende "inmaken" etc
Best sneu, ik kom hier vooral voor lol ende vermaeck en U levert volop, dank mijn Beste.

Berbaar | 13-04-18 | 23:10

@Berbaar | 13-04-18 | 23:10
Gelul Berbaar. Je loopt hier constant met je grote bek te blaten tegen iedereen die een onderbouwde mening verkondigt anders dan de jouwe. Zodra je echter weer eens snoeihard op je plaat gaat op argumenten is het ineens slechts voor " lol ende vermaeck ".

Kansloos en doorzichtig ben je.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 23:26

Een luchtvaart maatschappij nodig , wat is dat voor gelul ?
Een militair staats vliegtuig en druk uitoefenen op die landen die vrijwel allemaal afhankelijk zijn van steun uit het westen, pak de juiste mensen in hun portemonnee en let eens op hoe snel ze meewerken .

Castor12 | 13-04-18 | 23:47
▼ 20 antwoorden verborgen

Wat is er eigenlijk zo moeilijk aan om uitgeprocedeerde gelukszoekers die niet meer welkom zijn in hun eigen land in de gevangenis te stoppen totdat hun land ze weer terug neemt?

En hebben ze geen land (paspoorten afwezig of zo) is dat alleen maar des te meer reden om ze hier op water en brood te zetten.

Zou erg preventieve werking van uitgaan. In NL moet je niet wezen, dat moet de boodschap zijn.

Ichneumonidae | 13-04-18 | 21:18 | 16

@LibertasSimplex | 13-04-18 | 22:18
Humor U lijkt wel zo'n hamster in een draaimolentje.
Ze mottuh weg maar hoe daar heeft U geen idee van.

Berbaar | 13-04-18 | 22:42

Berbaar | 13-04-18 | 22:42 |
Nee nu maak je misbruik van oprechtheid. Hoe daar heb ik zat idee van. En dat. Is een existentièel punt. Het is van vitaal belang dat mensen die weg moeten, weg moeten.
Ik zie het, Berbaar, ik zie jou zieken in rondjes. En soms kan ik er om lachen, maar wat je nu doet is echt beneden mijn niveau.

LibertasSimplex | 13-04-18 | 22:48

Misschien ken je een fret de kooi injagen.

knutsel_ | 13-04-18 | 22:49
▼ 13 antwoorden verborgen

Godverdomme, omdat ze pissed is vanwege die boete staat er weer een stuk gewauwel van Ebru op mijn weblijfblok?

MagIkAlWeer | 13-04-18 | 21:16 | 2

Zou kunnen, maar kunnen ook tientallen andere redenen zijn. Je weet het gewoon niet, met die warrige schrijfstijl.

Mather | 13-04-18 | 21:28

LOL!!
Ja de persoonlijke dingetjes van Ebru sijpelen wel overduidelijk door de laatste tijd.
Gelukkig nadert ze de 50 ;)

Berbaar | 13-04-18 | 21:30

Dit beleid van het OM gaat ook op andere misdrijven toegepast worden. Bijvoorbeeld, na een diefstal krijgt de verdachte 8 weken de tijd om de spullen terug te geven. Doet ie dat, niks aan het handje.

Okkie Trooi | 13-04-18 | 21:15

Stel dat er eens een stel potige, jonge kerels die krakers uit de gekraakte huizen zou gaan meppen. Wat gebeurt er dan? Dan gaan politie en justitie onmiddellijk over tot actie. Tegen de kerels die de krakers er uit smijten wel te verstaan, niet tegen de krakers zelf. Want dan krijgen we vrome woorden over "het recht in eigen hand nemen" en wat dies meer zij te horen. Het is altijd en eeuwig hetzelfde in West-Europese landen: de secundaire symptomen van de problemen rond 'asielzoekers', moslims, criminelen etc, DIE worden door de overheid bestreden. Maar de oorzaak van die secundaire symptomen niet. Enfin, zoek het maar eens op in een YouTube filmpje van Douglas Murray, voer 'secondary symptoms' in en zie hoe onze overheid dáár altijd als de kippen bij is, om de autochtonen aan te pakken.

KeesBruin | 13-04-18 | 21:13 | 2

En terecht, knokploegen zijn zoooooooooooo jaren 80.

Berbaar | 13-04-18 | 21:28

BerbAartsen.

BlowingBubbles | 13-04-18 | 21:54

Er is een verschil tussen KUNNEN en WILLEN handhaven.
Want de wettelijke bevoegdheid voor de opsporingsinstanties is er wel degelijk.
Geregeld in Artikel 138 (Huisvredebreuk) en Artikel 138a en b Wetboek van Strafrecht.
Als ik het weet weten ze dat bij @MinVenJ, @Het_OM en @Tweedekamer ook.

Bijtendehond | 13-04-18 | 21:01 | 3

138a en b: kraken

Bijtendehond | 13-04-18 | 21:01

Zo een burgemeester als van Aartsen wordt betaald door burgers zodat hij de titel Meester der Burgers mag dragen. Maar het enige wat hij doet is aan de pers vertellen dat hij niks aan de pers en burgers te vertellen heeft, laat staan een visie heeft.

dysdiadochokinese | 13-04-18 | 21:24

Ja maar Slappezak Van Aartsen wilde niet.

kleurdoosje | 13-04-18 | 21:25

Ik heb wel een hek. Zonder poort. Met paspoortcontrole. Om mijn balkons. Niet dat het echt nodig is want het is hier behoorlijk rustig... Maar het idee bevalt me prima. :)

Rest In Privacy | 13-04-18 | 20:57

Ook jij een 7 aan jouw broek Ebru.

steekmug | 13-04-18 | 20:56

Gewoon platbranden is ook diversiteit. Al die mooi gebouwde huizen is ook maar monotoon.

Overtwar | 13-04-18 | 20:51

Ebru heeft zoals gewoonlijk weer gelijk.
Ebru4President! :)

saintinel | 13-04-18 | 20:50 | 1

Goed dat we hier dan geen president hebben. In Turkije wel overigens. Misschien moet ze daar eens wat mee gaan doen.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 21:31

Het is niet mijn pand noch mijn BMW dus who gives a fuck.

knutsel_ | 13-04-18 | 20:46 | 3

Eens. Als het mijn huisje of mijn autootje was waren ze nog niet jarig. Om het maar eens zo te verwoorden.

Lupuslupus | 13-04-18 | 21:03

@Lupuslupus Ik vind het zo'n open deur (no pun), alsof we niet intussen weten dat handhaving alleen geldt voor/tegen brave burgers,

knutsel_ | 13-04-18 | 21:05

De echte hollanders :)

lovekila | 13-04-18 | 23:26

Nederland is niet dood, Ebru.
Genoeg mensen om dat uitvretende schorem de hel in te trappen.

Ichneumonidae | 13-04-18 | 20:46 | 6
-weggejorist-
Lars030 | 13-04-18 | 20:57
-weggejorist-
Ichneumonidae | 13-04-18 | 21:00

"Nederland is niet dood, Ebru."

Nee, Nederland is niet dood, maar het doet me wel een beetje aan die oude uitspraak van Frank Zappa mbt de jazz denken: "No, jazz isn't dead, it just smells funny".

Dr_Johnson | 13-04-18 | 21:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Wow. Wow. Wacht even. Zijn er serieus lamme takken in Amsterdam die hun huurhuis LATEN kraken, hun eigen huis dus uitgewerkt worden, en die immigrantenstumperds daar gewoon laten zitten zonder zelf actie te ondernemen? Echt, wat voor ontzettend bétaonderkruipsel ben je dan? Het is dat het nog niet zo ver gaat in het Hete Zuiden, maar ik zou direct op z'n Mocrokaans met 30 man voor m'n eigen deur staan met breekijzers en loden pijpen. En niet om de deur open te breken.

Zure_Kwark | 13-04-18 | 20:44 | 4

Je voorstellen als de CV monteur en dan dat ding CO laten lekken lijkt mij zowel humaner als risicolozer. Denk wel, jij bent geen Mocro, jij bent blank, erm, sorry taalcommissie, ik bedoel wit. En daar zijn ambtenaren blijkbaar niet bang voor, en geven rechters graag levenslang aan.

Abject | 13-04-18 | 20:53

Het ontzettende bètaonderkruipsel was een vrouw die, zich thuis wanend, in haar woning stond te douchen, terwijl met grof geweld de voordeur werd opengebroken en de illegalen binnenstormen.... ik weet niet hoor, maar als vrouw zijnde, in je natte nakende niksie optreden tegen barbaarse criminelen...?
Burgemeester Van Aartsen verbood daarna optreden van politie, de bewoonster moet de krakers accepteren, absurd inderdaad. Walgelijke vent die van Aartsen.

kleurdoosje | 13-04-18 | 21:20

Abject | 13-04-18 | 20:53
Blank volstaat, je hoeft je er tegenover niemand voor te verantwoorden.

BlowingBubbles | 13-04-18 | 22:11
▼ 1 antwoord verborgen

Een land, een regering en een volk die niet bij machte of van plan zijn zich te verdedigen tegen een invasie van geboefte zullen door dat geboefte onder de voet gelopen worden. Dat is door de hele geschiedenis heen te zien, en Nederland en de andere West-Europese landen zullen tot hun schande er achter komen dat deze waarheid nog altijd opgaat. Binnen enkele decennia is er geen weg terug meer.

KeesBruin | 13-04-18 | 20:44 | 3

Kijk wat voor straf je krijgt als je een politicus opzoekt. Moet je eens vragen aan gewone burgers die de ene na de andere bedreiging krijgen. En dan te horen krijgen dat er niets gedaan kan worden tot ze daadwerkelijk iets gaat overkomen . www.nu.nl/algemeen/318173/belager-vro...

ja,diedus! | 13-04-18 | 20:47
-weggejorist-
Lars030 | 13-04-18 | 21:01

"Binnen enkele decennia is er geen weg terug meer."

Exact, maar enkele decennia zijn er m.i. in dit geval hooguit drie.

Als Nederland zo slecht in staat is illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers het land uit te bonjouren, en bovendien blijft doorgaan alles en iedereen die zich hier meldt en "Asiel!" roept binnen te laten voor een schier eindeloze reeks procedures (allemaal op kosten van de belastingbetaler), aan het einde waarvan de meesten - na afwijzing - toch op de een of andere manier hier blijven (ofwel door een generaal pardon, ofwel door een opgerekt kinderpardon, ofwel door de discretionaire bevoegdheid, ofwel door nieuwe criteria -geworteldheid, verwestering -ofwel door een bed/bad/brood regeling, ja zelfs als je buiten al die categorieën valt, zoals die We are here klaplopers, die al ca 7 jaar van de ene vluchtkerk naar het andere gekraakte gebouw zwerven, en toch hier kunt blijven.......

Als Nederland er dus niet in slaagt al die klaplopers uit te zetten naar waar ze vandaan zijn gekomen en waar ze thuishoren, en als Nederland straks bovendien smerige IS ratten gaat toelaten of wellicht zelfs gaat "ophalen" die hier op geen enkele wijze thuishoren.....

Ja, dan is Nederland verloren en zal dat "point of no return" waar KeesBruin het over heeft, veel eerder bereikt zijn dan wij, ik incluis, nu voor mogelijk houden.

Dr_Johnson | 13-04-18 | 21:43

Macro genomen hebben we het nog nooit zo goed gehad. En ik heb goede hoop gezien de condities van de westerse mens.

Trans_Fimmermans | 13-04-18 | 20:43
-weggejorist-
SnartBlirdetRagnarok | 13-04-18 | 20:43

In deze vergelijking is het begaan van een snelheidsovertreding dus wel optredenswaardig door justitie. Je krijgt dus als automobilist een hogere straf dan illegalen die hier al jaren illegaal zijn en nu dus huizen kraken/ inbreken en de boel verzieken. Is rechtsongelijkheid geen reden om je boete aan te vechten ? En dit is geen appels met peren vergelijken , want de wet is gelijk voor een ieder en vrouwe Justitia heeft een blinddoek voor. Iets met het inmiddels verlopen artikel 1. De grootste officiële leugen van vandaag.

ja,diedus! | 13-04-18 | 20:40 | 1

Vrouwe Justitia heeft allang geen blinddoek meer om...

negorij | 13-04-18 | 22:11

ik zeg welkom Poetin die heeft tenminste een ruggengraat

hatschjoe | 13-04-18 | 20:38 | 1

Een ruggengraat vind ik zoiets als een dubbel paspoort.

HogeNood | 13-04-18 | 20:49

Zo rolt de Nederlandse overheid al decennia. De verkeerden aanpakken, de verkeerden beschermen en helemaal niet aanpakken. Zolang het bij de dames en heren politici, bestuurders, rechters en grote zakenlieden niet over de pantoffels loopt, verandert er helemaal niets.
En, het moet gezegd, de gewone Nederlandse bevolking bestaat ook in zeer overgrote meerderheid uit apathische meelopers, die bij iedere verkiezing weer dezelfde eikels in het zadel helpen die al decennia Nederland steeds verder laten verloederen. De eerlijkheid gebiedt mij er bij te vertellen dat er ook nauwelijks een alternatief is voor de politieke mainstream. Wilders is te extreem, Baudet zal als het er toe komt vermoedelijk ook niet veel klaar maken, het wachten is op een werkelijk goed alternatief voor het partijkartel.

KeesBruin | 13-04-18 | 20:38 | 4

Jij niet, Lars, maar veel Nederlanders vinden Wilders wel te extreem.
Het doet er voor hen niet toe of hij gelijk heeft of niet.

LuckyGirl | 13-04-18 | 21:22

Wauw, als je Wilders al te extreem vindt dan kun je nog lang wachten op en alternatief.. Want het alternatief dat een oplossing gaat bieden zul je dan wel helemaal niet zien zitten. Wilders en Baudet zijn wegbereiders voor de grote schoonmaak.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 21:27

Ik vind het goed om nederlanders te zien, extreem door buitenlanders te worden vermoord. Zo zijn wij. Hoi!...

Smarties | 13-04-18 | 23:35
▼ 1 antwoord verborgen

Lol, om een soortgelijke reactie ben ik gisteravond weggejorist. Helemaal met je eens dus.

hoogstetijd | 13-04-18 | 20:38 | 1

Kluns, deze had onder Wobbelplatte | 13-04-18 | 20:31 | gemoeten.

hoogstetijd | 13-04-18 | 20:38
-weggejorist-
Ares | 13-04-18 | 20:33 | 1

"Hoe kan het dat Nederlanders het een goed plan vinden om andere Nederlanders het leven zuur te maken?"

Omdat Nederlanders door en door jaloers zijn! Vandaar dan ook dat je in Nederland alleen maar (verkeers)boetes krijgt, terwijl de grootste criminelen, krakers en afgewezen asieleisers vrij rondlopen. Die criminelen dúrft men geen boete te geven (Nederlanders zijn ook nog eens uitermate laf + criminelen weten waar het huis van de OvJ woont), en van krakers en afgewezen asieleisers kun je weinig plukken.

En daarom gaat de rekening van de Maakbare Samenleving maar naar BMW Financial Services BV, en Nederlanders (jaloers op jouw BMW waarvoor je hard gewerkt hebt + decennia lang gebrainwasht door de linkse Lügenpresse dat "auto's slecht voor het milieu zijn") vinden dat prima zo...

Klassenfeind | 13-04-18 | 20:32 | 1

Dit geldt niet voor iedereen uiteraard maar je zal ze de kost moeten geven.
+1

LuckyGirl | 13-04-18 | 21:20

Toch blijft het vreemd dat er geen honderd Amsterdammers zijn te vinden, om die krakers uit die panden te flikkeren en het bezet te houden tot rechtmatige bewoners er in kunnen trekken.

Wobbelplatte | 13-04-18 | 20:31 | 3

Misschien omdat dan krakers en oompie agent komen vragen wat hun probleem is? Je hoeft maar even vies te kijken en u wordt voorzien van wat nieuwe armbanden. Fascisten runnen de show hier, remember?

Standvastig | 13-04-18 | 20:43

Er moet eerst een grote economische crisis komen voordat Nederlanders weer normaal gaan doen. Nou, die crisis gaat eraan komen. (als je tenminste weet hoe onhoudbaar de staatsschuld en geldcreatie geworden is).

helodia | 13-04-18 | 21:08

Vreemd soort fascisten die hun eigen volk benadelen Standvastig. Lijken me eerder communisten daar in Amsterdam.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 21:22

Gewoon betalen kreng ;-) :-)

pegaje | 13-04-18 | 20:26

In Amsterdam is er een groep figuren, je hoort ze niet, je ziet ze niet, die dit soort krakers gedoe op allerlei manieren helpt faciliteren. Zoek ze in de sfeer van Groen Links en hun trawanten. Men heeft zgn. 'spotters' die plekken kennen en opzoeken waar kraken mogelijk is. Zij werken hand in hand met dit soort illegalen en helpen ze "een straatje verder". Vandaag de R. Dieselstraat, morgen de 2e Koekoeksdwarsstraat. Ook souffleren ze die lui zodanig dat ze allerlei eisen menen te kunnen stellen. Zoals Nederland moet zijn immigratie wetten dan maar aanpassen. Uit wiens koker zal dat gekomen zijn.
Zolang je deze illegalen niet gewoon het land uitjorist, is het dweilen met de kraan wagenwijd open.

Memek | 13-04-18 | 20:25 | 2

Tuurlijk regelen die lui zelf niks, helper whiteys van de kraak en Antifa beweging helpen hun. Wetende dat ze bondgenoten hebben bij de overheid (met dezelfde partijkaart en idealen).

De 'gewone' Amsterdammer merkt, buiten de direct omwonenden, er niks van en haalt de schouders op. Vandaar de passieve reactie. Los van dat veel hipsters, provincialen, yuppen en grachtengordeldieren zich momenteel associëren met de Jessias en de Penthouse partij, die dit gedrag openlijk goedkeuren. Dan kun je moeilijk boos worden als de theorie in praktijk in uitvoering wordt gebracht. De rest van de allochtoonse gemeenschap boeit het geen ster, ze leven in hun eigen wereld.

Graaf_van_Hogendorp | 13-04-18 | 20:30
-weggejorist-
Lars030 | 13-04-18 | 21:05

Heeft die BMW van mw. Umar geen speed limit control?

NV_2017 | 13-04-18 | 20:24 | 4

Ottamenen reden vroeger Mercedes. Afgeladen vol troep richting platteland van Anatolië. Sgoolvakantie was maar 4 weekjes of zo maar zij blijven 6 weken weg omdat ze natuurlijk niet afgeladen vol naar Constantinopel moesten maar naar gehuchten rond Sivas, Adana, Van en Gaziantep wat weer veel verderop lag. Waardoor ze wel 6+ weken wegbleven.

Moet wel zeggen dat de oude Mercedesen dat ook wel konden handelen vroeger, waren gebouwd als Duitse Tiger tanks.

Graaf_van_Hogendorp | 13-04-18 | 20:46

Ex-collega van me, Turks, had met haar man een X3. Tot manlief z'n baan en leasebak verloor. Uiteraard moest en zou er weer een BMW voor de deur staan. Uiteindelijk een oude 1-serie uit Duitsland gehaald. Had natuurlijk niet met status te maken, maar met kwaliteit.
Overigens bleek de 1-serie een wrak van de weg te zijn. Duizenden euro's weggesmeten alleen vanwege status. Zo sneu.

Bicycle-Repair-Man | 13-04-18 | 20:51

Op de A1 staan ook bordjes met 90 met een onderbordje bij nat wegdek maar dat is hooguit licht vochtig. Plus wat paaltjes in de berm waar je toch niet mag rijden maar waar je maar met 90 langs mag. Het schijnen werkzaamheden te zijn maar daar heb ik ze nog niet op kunnen betrappen.

voldemort | 14-04-18 | 09:56
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, we zijn het al gewoon gaan vinden dat de extended familie van criminelen stille tochten kunnen organiseren en daarmee het verkeer lamleggen, of namens 'hun' president een brug kunnen blokkeren.
Dit land is weggegeven door de politiek.
En toch blijft men er braaf op stemmen.
Laat Poetin maar binnen vallen, erger kan het nooit worden.

Abject | 13-04-18 | 20:24 | 8

@Braboblanke | 13-04-18 | 21:13
Simpele vraag en het antwoord heeft ook al meermaals in de panelen gestaan.
Als de toko straks verkocht is wordt het of Madeira of Martinique, hoewel het laatste niet mevrouw Berbaar's voorkeur heeft want die wil liever de kleine Berbaartjes onder heur vleugels houden en dan is de Carib een beetje ver.

Berbaar | 13-04-18 | 21:24

@Berbaar | 13-04-18 | 21:24
Wanneer ga je?

Rest In Privacy | 13-04-18 | 22:31

TeeJee | 13-04-18 | 22:31
Die gaat helemaal nergens heen. Zit met een grote bek een beetje te trollen op z'n commodore 64 zittend op een jaffa meubeltje op z'n zoldertje. Sneuneusje....

rokertje | 13-04-18 | 23:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Je moet even wachten op de tweede verhoging, Ebru. Dan pas betalen, want dan heeft de Staat der Nederlanden nóg meer geld om nóg meer asielzoekers te faciliteren.

En je column... het is dat ovaties niet kunnen staan, anders gaf ik je staande ovatie!

hoogstetijd | 13-04-18 | 20:22

Ik schreef het al eerder, artikel 1 stelt niets meer voor . Te pas en te onpas ge/misbruikt door de boven ons gestelden.

ja,diedus! | 13-04-18 | 20:22 | 1

Toen bekend werd dat Van Aartsen interim burgemeester zou worden van Amsterdam, moest ik al keihard lachen. De grootste wegkijker van dit land aan het roer van de grootste stad van dit land. Dat is vragen om ellende voor de geboren Amsterdammer. Die is echter zo dom en mak dat hij het allemaal over zich heen laat komen. Ik wed dat ze dat in Rotterdam of Den Haag anders aanpakken. Daar trekken ze zich geen bal aan van een Eurofiele angsthaas als Van Aartsen. Daar beschermen ze gewoon hun eigendommen desnoods met grof geweld want nergens in de wet staat dan je je bezit niet mag verdedigen tegen overvallers/dieven, uitgeprocedeerd tuig.

ILF2 | 13-04-18 | 20:19 | 1

Nee hoor, Jozias was hier een gewaardeerde burgemeester.
In Damsco moet hij eventjes op de winkel passen, meer is het niet.

Berbaar | 13-04-18 | 20:45

Nederland dood?
Mooi!
Waar kan ik mijn erfenis claimen?

Abject | 13-04-18 | 20:19 | 3

Uw deel van de erfenis is vergeven aan Mohammed, Ahmed, Said, Ali en het pensioen van Timmerfrans. U mag wel even wat bij betalen er zijn nog enige tekorten...

Graaf_van_Hogendorp | 13-04-18 | 20:22

Bij het kantoor van notaris A & M Pechruttold. Je hebt in elk geval 1000 euro tegoed.

hoogstetijd | 13-04-18 | 20:26

Och ja, die erfschuld, nog wel jegens landen waar Nederland nimmer enige historische geschiedenis mee heeft gehad.
Dank u wel, erfzonde.
Was Jezus maar doodgetrapt in zijn kribbe.
Was Abraham maar vermoord in Ur voordat 'ie mocht vertrekken.
Hadden we van Mohammed ook nooit gehoord.

Abject | 13-04-18 | 20:27

NL leeft gewoon door, ondanks de zure stortvloed van 'hierboven' . Bedenk eens wat leuks, Ebru.

Dr. Blechtrummel | 13-04-18 | 20:19

Overigens heeft burgervader van Aartsen letterlijk verklaard dat hij geen zin om in te grijpen vanwege het gedoe. Ingrijpen, daarvoor is meneer niet aangesteld. Dat de popo, zijn medewerkers, dus een beetje staat toe te kijken, is dan niet verbazingwekkend.

Graaf_van_Hogendorp | 13-04-18 | 20:18 | 1

Hij is de baas van het korps. Een beetje verEngelsen van het woord korps zegt al genoeg.

ja,diedus! | 13-04-18 | 20:24

Wie verkiest in een riool te wonen, dient de ratten en de stront te tolereren.

Montgomery Burns | 13-04-18 | 20:18

Een stukje waar je ebrU tegen zegt.

Hufterst | 13-04-18 | 20:18

Ik mis in dit hele verhaal het stukje waar de mensen met geweld hun lijf en goed verdedigden. Je huis laten kraken, terwijl je er in woont... Ik kan er met mijn verstand niet bij.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 20:17

AFA-tuig legt een bom bij een Amsterdamse Pegida-demo. De al bij levenstijd heilig verklaarde burgervader verklaart doodleuk dat het een nepper was. Vervolgens verdwijnt het feit - FEIT - gewoon uit de berichtgeving.
Iemand nog vragen?

De Vrijlansier | 13-04-18 | 20:16 | 2

Ja. Waar is de bom nu?

ristretto | 13-04-18 | 20:25

Ja eentje, wat heeft dat met dit topikkie van doen?

Berbaar | 13-04-18 | 20:43

Het was toch wat, als deze thuiskwam en zag dat er onverlaten zich in de woning bevonden. Ging toch echt naar binnen om deze inbrekers de deur uit te werken. De mate van geweld maakt me dan niet zoveel meer uit. Misschien heb ik het geluk dat ik ervoor moet zitten en als ik vrij kom dat ze er nog zijn. Dan doe ik het mooi nog een keer. Een beetje in mijn afwezigheid ongevraagd mijn woning betreden ? Wat denk je zelf ?

netniet | 13-04-18 | 20:16

Inderdaad Ebru, dat snijdt weer hout. NL-ers zijn echter niet meer in staat zich te verenigen. Te weak geworden. Denk je dat trouwens dat zo'n boete door medelanders betaald zou worden?

BozePaarseMan | 13-04-18 | 20:15

Stukjes met een titel en inhoud zoals deze is wat ze op sommige andere plekken nou een "black pill" noemen en de te varen koers die daarvoor aangedragen wordt is nog grimmiger.

HaatAth3ist | 13-04-18 | 20:14

Opnieuw een gedateerd stukje van onze knuffelOttomaan. Ik heb even uit het raam gekeken. Nope, het is hier niet dood en ook is de straat (99,9% blank plus 1 Pools postorderbruidje van een jaar of 70) vooralsnog niet overgenomen door buitenlanders.

Bicycle-Repair-Man | 13-04-18 | 19:59 | reageer | favorietblock
Geniet er nog maar van, den allochtoon komt ook naar u toe. Ze blijven niet meer geconcentreerd in de grootste steden. En dan biggelen de traantjes ook over uw wangetjes.

Graaf_van_Hogendorp | 13-04-18 | 20:13 | 10

@fiets-maak-meneer en hoeveel jaar is dit geleden? En voelen ze bij uw durpke er net zo over? Ik vraag het me namelijk af. U weet wat voor zondvloed eraan zit te komen... uw buurtjes waarschijnlijk niet in al hun onschuld.

Graaf_van_Hogendorp | 13-04-18 | 20:50

@Graaf: Heb er gewoond van 1995 tot 2007. En nog steeds kom ik er graag. In het huidige durp is nu de lokale partij de grootste en de VVD nr.2. De buurtjes vrezen Polen meer dan mohammedanen. Maar als er verbouwd moet worden, staan uiteraard de Polen wel op de stoep.

Bicycle-Repair-Man | 13-04-18 | 20:55

We zullen maar agreeing to disagree. Maar ik denk dat er nog wel een rude awakening staat te wachten. Dat een paar dronken Polen nog lang niet zo erg zijn als wat eraan komt. We zullen zien.

Graaf_van_Hogendorp | 13-04-18 | 20:59
▼ 7 antwoorden verborgen

In het stripboek De Arabier van de Toekomst wordt beschreven hoe het in Libië onder Khadaffi normaal was om je intrek te nemen in huizen waarvan op dat moment de bewoner niet thuis was: Je moest dan daarna wel steeds thuisblijven anders werd je net gekraakte woning weer door een ander ingepikt. Lees en huiver, dat staat ons ook te wachten: www.standaard.be/extra/static/dsweekbl...

Rest In Privacy | 13-04-18 | 20:13

goed gedaan Ebru.

superjan | 13-04-18 | 20:11

Er mag wel at meer creativiteit komen bij de bekende "rechtse" commentators en journalisten. Duk, Ebru, Dijkgraaf en al dat soort journo's/bloggers/columnisten blijven een beetje hangen. Ze blijven maar hetzelfde meninkje recyclen, vanuit dezelfde invalshoek. Er komt weinig vernieuwends of origineels uit die hoek. De plaat wordt een beetje sleets.
--
Tevens weet Ebru net zo goed als iedereen dat onze geliefde Turken, of Marrokaken, blijven. Zelfs met afschaffen 2e paspoort zal 99% voor NL kiezen.. logisch. Dus hoe gaan we dat doen Ebru? Kom op wees eens creatief. We kunnen wel blijven zeiken, en dat moet ook, 1 dag niet gezeken is een dag niet geleefd zei mijn oma altijd. Maar ja, what's next.

Mark_D_NL | 13-04-18 | 20:11 | 1

Laten we beginnen met de dubbelpaspoortdragers, dan zien we daarna wel verder. 3-strikes, youre out!

roosvrij | 13-04-18 | 20:20

En de rest van de stad staat erbij en kijkt ernaar. Sterker: de rest van het land staat erbij en kijkt ernaar.
@Ebru Umar | 13-04-18 | 19:33

Wat had je dan verwacht Ebru, dat mensen massaal optreden tegen deze krakers. Het zijn niet de inwoners van de stad of van Nederland die hier de zaak verzieken. Men rekent er gewoon op dat de wetshandhavers de wet ook daadwerkelijk handhaven, dat is HUN taak, niet die van de burgers. Als er ergens iemand neergeschoten wordt is het evenzeer aan politie en justitie om op te treden. Velen in de stad en Nederland spreken hun afkeuring en ontzetting uit over deze gang van zaken. Maar het is aan dovemansoren gericht, de woorden zijn in de wind gesproken. Het stadsbestuur, de politie, justitie en de regering doen geen flikker. En daar zit het probleem, en dat is niet alleen een Nederlands probleem, de grenzen van de EU zijn zo lek als een mandje, en afspraken zoals Schengen, ach je kunt je achterste ermee afvegen.

Memek | 13-04-18 | 20:10 | 3

Laat ik er nog aan toevoegen, dat de eerste Amsterdammer of Nederlander die zich in de Rudolf Dieselstraat meldt om die krakers even een lesje te leren, die wordt binnen seconden in boeien geslagen en afgevoerd. Waarom denk je dat de politie daar een oogje in het zeil houdt. In ieder geval niet om de krakers aan te pakken.
Dus wees een held Ebru en ga je gang, dan ben je no-time wereldnieuws.

Memek | 13-04-18 | 20:16

Memek | 13-04-18 | 20:16
Ik vraag me af wat er zou gebeuren as je bij dat huis aanbelt met wat kleren en een slaapzak. Zo van:Mooi.ik kom hier pitten.

miko | 13-04-18 | 21:30

Politiek en bestuur in NL totaalfalen als het om handhaving ten opzichte van allochtonen gaat.

negorij | 13-04-18 | 21:55

Beste Ebru, Nederland bevindt zich nog in de warming up fase. Dat duurt hier altijd even en daarom is er ook een sleepwet georganiseerd onder het mom van nationale veiligheid teneinde dreigende verzetshaarden van opstandigen vroegtijdig te traceren en te herprogrammeren. Toch voorzien wij grote veranderingen die zoals altijd volledig uit de hand lopen. Nooit, maar dan ook nooit zijn grote veranderingen volgens de wegen der geleidelijkheid gegaan, dus ook deze keer niet. Bedenk zelf maar hoe wij het beestje gaan noemen. Cheers!

Een vrije paling | 13-04-18 | 20:05 | 4
-weggejorist-
Lars030 | 13-04-18 | 21:16

HogeNood | 13-04-18 | 21:11
Oww, hoe moet 't nu met mij??? Mijn moe rolde een platte lap over de bakplaat, gooide daar de gesmoorde restjes groente op en wat restjes geraspte kaas en wij smulden!! Pizza????

toetssteen | 13-04-18 | 21:49

HogeNood | 13-04-18 | 21:11
Dat was in 1950 en paar jaren later. Televee kenden we niet, laat staan vakantie.

toetssteen | 13-04-18 | 21:51
▼ 1 antwoord verborgen

Ik snap er ook geen reet van dat je met zn allen tussen de grootste imbecielen 5 ton voor een beetje koopwoning betaald om vervolgens 2 uur in de file te staan om thuis te komen in een leeg gejat huis of met een klagend wijf dat in dr bek is gespuugd bijnde bushalte en over een junk heen moest stappen toen ze thuis kwam. Maar ga allemaal gerust je gang tussen de hipsters en eikels. De Moslims hier zijn toffe gasten waar ik mn broodje met liefde afreken.

Denkhetnjet | 13-04-18 | 20:05 | 2

Zo te horen woon je inderdaad fijn. Maar voor de tigste tigste keer: het gaat niet om individuele moslims, het gaat om het ideologische systeem dat islam heet. Dat systeem is totalitair en zorgt overal waar het voorkomt voor de grootst mogelijke ellende. Om zowel niet-moslims als moslims te beschermen tegen de gevolgen van dat systeem dient de invloed ervan zeer,zeer beperkt te blijven en het politieke element ervan verboden te worden, evenals het juridische systeem wat erbij hoort. Het is gewoon een zeer mensonvriendelijk systeem en daar wordt dus op termijn iedereen slachtoffer van, zowel moslims als niet-moslims. Daar gaat het om, niet om de individuele goed geïntegreerde moslim.

Braboblanke | 13-04-18 | 21:27

Ja joh? Mn leukste klant is een moslim die zn bus net volledig is gestript van alle waarde. Al zn gereedschap gejat. Al zn voorraad en kansen waar die zich voor heeft ingezet gejat door een prof die die zn wagen leeg roofde. En zo ken ik er nog een paar die echt naar de klote gaan in hun eigen bullshit door anderen opgedrongen. En nu vertellen we ook nog eens dat zei (joehoe, ja jij KUT MOSLIM) allemaal het probleem zijn zonder dat je gewoon eens eerlijk zegt dat het A isd die het probleem is, maar B tot en met Z. niet.

De mensen hier zijn gewoon burgers met sores zoals allemaal. Het zijn vooral de enkelen die mn broers blijkbaar moet accentueren en besmeuren. Zo ehhh DOM. Iemand niet kennen en dan een stempel. Werkelijk waar. DOM

Denkhetnjet | 13-04-18 | 23:33

"In 1990 was het schandalig om te zeggen dat Nederland ziek is, anno 2018 kunnen we alleen maar concluderen dat Nederland dood is"
Ik kijk uit het raam en het wordt lente.

Ernst Oosters8389 | 13-04-18 | 20:02 | 1

Lets go.

netniet | 13-04-18 | 20:10

Je kunt het artikel altijd scannen op dubbele spaties. En bij deze dame altijd wel wat te vinden. Zegt toch wel iets.

gebruikesrnaam | 13-04-18 | 20:00 | 2

ja en.

ariedeknaller | 13-04-18 | 20:43

Voor mensen die zich dat afvragen maakt het niet uit.

gebruikesrnaam | 14-04-18 | 20:32

Opnieuw een gedateerd stukje van onze knuffelOttomaan. Ik heb even uit het raam gekeken. Nope, het is hier niet dood en ook is de straat (99,9% blank plus 1 Pools postorderbruidje van een jaar of 70) vooralsnog niet overgenomen door buitenlanders. Overdrijven is ook een vak.

Bicycle-Repair-Man | 13-04-18 | 19:59 | 10

Nederland is groter dan jullie hunebed.

roosvrij | 13-04-18 | 20:46

@roosvrij | 13-04-18 | 20:46
Hunebedden zijn ver weg in ons heerlijke stadje achter de duinen.
Maar weet U veel.

Berbaar | 13-04-18 | 20:56

Jij mag jij zeggen.

roosvrij | 13-04-18 | 21:07
▼ 7 antwoorden verborgen

Niemand?
Dikke BMW jonge!!

Is dit nog nieuws? | 13-04-18 | 19:58

Wat hou ik toch van die pittige Ebru. Lekker meis blijf maar hakken op die ingedutte volgevreten politici.

roosvrij | 13-04-18 | 19:55

Het contrast is idd niet meer te verkroppen. Wie het punt van Ebru niet snapt is af.

drs. P | 13-04-18 | 19:55 | 1

+1

Rest In Privacy | 13-04-18 | 20:05

Meer meer meer nederland is nog lang niet vol.

rein9576 | 13-04-18 | 19:55 | 1

Oostvaardersplassen... daar is nog ruimte zat. Bijvoederen mag niet.

roosvrij | 13-04-18 | 19:57

Even wat discriminatie betreft. Bij kentekenbekeuringen (snelheid, parkeerbonnen) worden kentekenhouders met een NL-plaat altijd vervolgd en bij niet betalen afgeperst met dwangprocedures tot aan de poorten van de Hel. Op papier ontvangen Franse Belgische en Duitse ook nog wel een bonnetje maar of die betalen mag Joost weten. Al het andere spul op onze wegen, van Polen, Roemenen tot en met Russen en Bulgaren gaat gewoon vrij uit alsof ze diplomatiek onschendbaar zijn. Lijkt met in flagrante strijd met artikel 1 Grondwet.

B.Spiritus | 13-04-18 | 19:55 | 8

In ieder geval hoeven onze Oosterburen die bonnen niet te betalen. Toezegging van Justiz - und Umweltminister Heiko Maas in 2016.
-
Met de Nederlandse administratieve boetes kan niet bewezen worden wie ten tijde van de overtreding achter het stuur zat - en dat moet in Duitsland nu eenmaal aangetoond worden -vandaar dat je daar altijd zo'n keurig fotootje van jezelf op het Busgeldbescheid ziet.
-
Het CJIB hangt het liever niet aan de grote klok, maar Duitsers betalen als ze een beetje op de hoogte zijn gewoon: niet.

bisbisbis | 13-04-18 | 20:49

@bisbisbis | 13-04-18 | 20:49
Getuige de link van GroetenVanUrk is dus 87,1% niet op de hoogte.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 21:05

heb voor een in Polen wonende vriend 1200 euries boetes zitten regelen met CJIB. hij had hier te snel gereden, gewoon betalen anders meer ellende. In Hollandse termijnen.

lovekila | 13-04-18 | 22:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Hoe kan het dat als je hier illegaal bent en dus geen status hebt je een rechtzaak aan kunt spannen tegen een rechtspersoon die legaal is en wel een status heeft? En wie betaald dat?

DKP | 13-04-18 | 19:54 | 4

Linkse idealistische organisaties. Gaat zoveel taxpoet heen dat je er in kunt zwemmen.

VeelTeSteil | 13-04-18 | 19:57

Je hoeft hier niet eens te wonen om een rechtszaak aan te spannen, waarom begrijpt U dat niet?
Wie het betaalt (niet betaald) lijkt me er weinig toe doen.
Genoeg linksdraaiende rechtshulpwinkels.

Berbaar | 13-04-18 | 20:31

Waarom ben je hier illegaal. Dat zou de vraag moeten zijn. En waarom wordt zulk tuig niet de grens over geholpen? Je bent wel heel naïef als je verwacht dat ze zelf terug gaan.

piet selderie1116675 | 14-04-18 | 02:01
▼ 1 antwoord verborgen

Tax Cows moeten zich dan ook gewoon rustig houden en gehoorzamen aan de regeltjes van de Tax Farm.
Dan heeft links genoeg geld voor hun sociale experimenten..

Wijze uit het Oosten | 13-04-18 | 19:53 | 2

Rechts heeft de laatste jaren het begrotingstekort aardig doen oplopen.

piet selderie1116675 | 14-04-18 | 01:55

Excuus, ik bedoel natuurlijk de staatsschuld.

piet selderie1116675 | 14-04-18 | 01:56

Ik snap sowieso niet dat de mediaas de term 'kraken' nog steeds gebruiken. Vroeger werd er gekraakt, nu heet zoiets gebruik van andermans zaak zonder toestemming. Als je als eigenaar de lange arm der wet niet achter je hebt staan, doe dan net als in de VS van A, flikker ze gewoon je kot uit, desnoods met geweld. Maar dat zal vast wél de aandacht trekken van onze behulpzame overheid, en natuurlijk niet in positieve zin voor de eigenaar/huurder.

Ridocar | 13-04-18 | 19:53 | 1

Het is inbraak en huisvredebreuk. Zou toch strafbaar genoeg moeten zijn om ze er uit te knuppelen.

voldemort | 14-04-18 | 09:45

Allochtoontje lager svp.

dorktronic | 13-04-18 | 19:52 | 1

I like!

HoerieHarry | 14-04-18 | 01:11

Zet 1000 Duitsers bij elkaar en je hebt een leger. Zet 1000 moslims bij elkaar en je hebt een staat binnen een staat. Zet 1000 Nederlanders bij elkaar en je hebt 1000 individuen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Nederlanders helpen elkaar niet, maar haten, minachten en verraden elkaar. En dat heeft niets met invasieve exoten te maken. Wel met de Nederlandse mentaliteit. Iets met blij zijn dat andere Nederlanders worden geterroriseerd, en niet jij. Wel trots op mijn land als geheel, maar zeker niet trots op ons kleingeestige volkje.

Nivelleermarionet | 13-04-18 | 19:50 | 12

Jaja, een echte weg met ons jongen ben je ..
Flikker op, over het algemeen zijn we een strijdbaar volkje. Kijk alleen maar eens naar de sportprestaties en vergelijk die met identieke landen of relativeer ze eens naar de grote landen toe.
Kijk eens bij de grote bedrijven en waar ze ooit begonnen zijn.
Philips,Shell en Heineken zijn wereldwijd een begrip.

miko | 13-04-18 | 21:25

Nivelleermarionet | 13-04-18 | 19:50
Koop eens een bosatlas als je het nog eens over wat volkjes wil hebben, zodat je niet de verkeerde neemt.
U is manager, accountmanager? Dan snap ik het wel.

Cobalt bomb | 13-04-18 | 23:56

Nou ja, Vwb. die Duitsers, dat valt hard mee inmiddels, zijn zo links als de pest tegenwoordig, daar zijn ze zelfs al een stap dichterbij totale islamisatie dan wij hier in Nederland, compleet gehersenspoeld hoe slecht het is om "autochtoon" te zijn.

Mallepietje1001 | 14-04-18 | 13:31
▼ 9 antwoorden verborgen

Is dat huis al verkocht? Dat vraag ik me nu telkens af.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 19:49 | 3

Niks mis mee. En het is geen 020 Gaza. Dat ligt iets verderop.

ristretto | 13-04-18 | 20:33

@ristretto
Wel buiten het bereik van de Qassam raketten?

atheïstisch stemvee | 13-04-18 | 20:35

Na het sporten en douchen zijn de meeste mensen eigenlijk altijd heel relaxt en ontspannen.

dorktronic | 13-04-18 | 19:48 | 1

dorktronic | 13-04-18 | 19:48 |
Nou, dat ging voor mij op tot het moment dat het aantal onderbroeken douchers schrikbarend toenam. Toen ging de ontspanning er wel een beetje af.

BlowingBubbles | 13-04-18 | 22:28

Als men niet in staat is om en snelheidsmeter te lezen vraag ik mij af of de rijvaardigheid niet in het geding is.
Wees blij dat u er met een boete van afkomt.

botbot | 13-04-18 | 19:48

Het zijn woningen die gesloopt worden. Eb ga lekker naar ....

newray | 13-04-18 | 19:48 | 8

@MarcS | 13-04-18 | 20:56
Ik vraag niet om een wedervraag simpleton maar om een antwoord.
Waarom heeft Ymere die woningen nog niet gesloopt en is men ook nog niet begonnen met nieuwbouw?
Er is een tekort aan woningen in Damsco dus what's the problem?
Dat is mijn vraag en als U hierop het antwoord niet weet dan beter snaveltje toe.

Berbaar | 13-04-18 | 21:14

@Berbaar | 13-04-18 | 21:14 |
Misschien omdat daar een planning achterzit tesamen met andere bedrijven.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 21:38

@Berbaar | 13-04-18 | 21:14
Omdat Ymere zich WEL aan regeltjes moet houden. Omdat Ymere WEL een projectplanning moet hebben. Omdat Ymere WEL rekening moet houden met kosten vs opbrengsten, inkomsten en uitgaven.

Snaveltje toe, simpleton.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 23:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Vind het wel een goed plan, dat kraken van de ambtswoning van Van Aartsen. Wie ritselt een paar quasi-asielzoekerts?

kapoerewiet | 13-04-18 | 19:47 | 1

Het is een geweldig plan. De woning van Van Aartsen met een koevoet 'openstellen' voor uitgeprocedeerden en natuurlijk ook die van alle GL'ers in de Gemeenteraad. Kijken wat er dan gebeurt. Kan niet wachten.

negorij | 13-04-18 | 21:24

Je woont in een twee klassenmaatschappij in dit land. Wen er maar aan.

TheseDays00 | 13-04-18 | 19:46

Zucht... Als er in Amsterdam zoiets gebeurd dan is Amsterdam kapot. Niet Nederland. Maar op zich niet vreemd. Amsterdammers menen wel vaker te kunnen denken en spreken namens het hele land.

Leptob | 13-04-18 | 19:46

Dit is wat Dramsterdammers zelf willen, in de Nederland valt het verder wel mee, Maar ja het zal wel goed zijn als het de magistraten zelf treft, totale verbazing

Bokito ergo sum | 13-04-18 | 19:46

Ebru, wil je met mij trouwen? (knieval). Oooh wacht, ik ben helaas al getrouwd.

Droogloopmat | 13-04-18 | 19:46 | 5

Nou en, meerwijverij is enorm in hoor. Kijk maar naar de import.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 19:56

ff geduld polygamie kán niet lang meer illegaal zijn. De geneugten van de Islam, ze zijn niet te tellen.

MarcS | 13-04-18 | 20:12

Wat rot voor je. Veel reaguurders zijn stinkend jaloers.

TheseDays00 | 13-04-18 | 20:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Tja een auto is nu eenmaal een potentieel moordwapen mevrouwtje.
Dat is dan €67,00 alstublieft en niet meer doen hé!

atheïstisch stemvee | 13-04-18 | 19:46

Niveautje ome Jan's borrelpraat op de verjaardag dit.

Harry Turtle | 13-04-18 | 19:44

Het OM is een politieke organisatie die de Nederlandse burger minacht en de parasieten die het land koloniseren, boven de Nederlander stelt.

smdyasc | 13-04-18 | 19:42

Je kan beter vragen wanneer bij de autochtonen Nederlanders en mensen uit het buitenland, die zich Nederlander voelen, de grens is bereikt.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 19:41 | 6

Patje... bij jullie daar wordt het niet voor niks reservebelgie genoemd. Altijd al een opstandiger mentaliteit bij de zuiderlingen, met de afscheiding van nl enzo... ;-)

Rest In Privacy | 13-04-18 | 20:17

Meer een afkeer tegen de autoriteit van Den Haag en grote bedrijven in Oss eind 19e eeuw tot aan WOII. En vooral de afkeer tegen het "belerende vingertje" terwijl de heren zelf corrupt en pervers waren.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 21:13

Patje, ik denk dat we het met zijn allen nog te goed hebben. Teveel te verliezen. zou jouw baas blij met je zijn als ie je voor de camera illegalen uit hun kraakhol ziet sleuren? Of al s je namens PVV de gemeenteraad in wil?

BlowingBubbles | 13-04-18 | 22:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Beste Ebru,

Nederland is ziek noch dood. Kom eens uit die gigantische kutstad van je, en ga eens kijken in de provincie. Daar leeft NL volop. Het probleem is niet Nederland, het probleem is Amstedam, Rotterdam en Utrecht. Veeg die drie steden van de kaart, en er is geen probleem meer. Dat is ook de reden dat je de rest van Nederland er niet over hoort; verstandige mensen hebben kutstad Amsterdam al 15 jaar geleden opgegeven. Dat is geen Nederland meer, heeft niets met Nederland te maken, en er wonen ook amper Nederlanders.

ZiekeGarnaal | 13-04-18 | 19:41 | 9

Niks aan gedaan wordt

Lappedonsje | 14-04-18 | 01:43

Als al die verwende kutkinderen van die provinciaaltjes gewoon weer terug naar hun eigen dorp terug waren gegaan na hun nutteloze studie, was zelfs Amsterdam nog leuk geweest. Mooie is dat de 'originele' mensen uit de randstad geen kant meer uit kunnen en ook in de provincie niet welkom zijn. Maar goed dankzij de naïeve Fleurtjes wordt het vanzelf zo druk dat het ook jullie kant op komt :). Geen medelijden mee.

Halveneger | 14-04-18 | 17:03

Halveneger: wat een dom gelul. Alsof de studenten het probleem zijn in Amsterdam, yeah right. Oop opvallend dat de mensen die hier over Amsterdam praten als 'hun stad', 'Ebru Umar', 'memek' en 'halveneger' heten. Denk dat dat al voldoende zegt.

ZiekeGarnaal | 14-04-18 | 18:16
▼ 6 antwoorden verborgen

BMW en leaserijder. Daar zijn flitspalen wat scherper op afgesteld

Kechtold | 13-04-18 | 19:40

Het zou toch een geweldige stunt zijn. De asielzoekers de woning van de burgemeester laten kraken. Zien wat er dan gebeurt. Dan hebben we jurisprudentie.

stoerebink | 13-04-18 | 19:40

7 KM te hard is wel echt sneu.. dan had je net zo goed netjes je aan de snelheid kunnen houden voor de zekerheid

Kartelmaster2000 | 13-04-18 | 19:39 | 3

Dat is zo'n gevalletje even niet opletten op een stukje van een helling af.
Zo'n flitspaal stond ook in het dorp waar ik geboren ben, net na de brug over het kanaal.

Die is op een gegeven moment toch maar verwijderd, want niet echt goed voor de bloeddruk.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 19:52

@teejee, dat is inderdaad een vieze streek.... alleen echte kartelventjes zouden zoiets doen

Kartelmaster2000 | 13-04-18 | 19:54

Zelf een keer gehad bij het invoegen na een tankbeurt. Stond het team bij de invoegstrook. Ben jij bezig om goed in te voegen, u weet wel, zoals het geleerd is, flits! 5 km te hard.... Mja, langzamer zou veiliger zijn geweest? Denk van niet.

toetssteen | 13-04-18 | 21:33

nou Ebru, ,ben je wel op tijd mee met je column.. dagen op G.S. uitgebreid besproken in de panelen dezelfde inhoud en dezelfde conclusie.. niet sterk maar mosterd na de maaltijd.. Nl gezegde

fikkieblijf! | 13-04-18 | 19:39 | 2

Ebru's column is nu eenmaal op vrijdag
wen d'r maar an

Tobi | 13-04-18 | 19:56

@Tobi | 13-04-18 | 19:56
Goed dan maar dat ze geen maandelijkse column heeft Tobi anders had ze nu vast zitten neuzelen over hoe spann0nd de GR-verkiezingen zouden kunnen worden.

Berbaar | 13-04-18 | 20:19

"Hoe kan het...?"
Gewoon, door links...

Kanarie_Geil | 13-04-18 | 19:37

Geweldige column. Helemaal mee eens.
Op het laatste stukje na.
Het mag niet zo zijn dat omdat het ene strafbare feit niet wordt aangepakt, het andere dus ook niet aangepakt mag worden.

J. Jarig | 13-04-18 | 19:37 | 3

Nou en of het relevant is. Als strafbare feiten gepleegd door de ene burger wel, en de andere burger niet bestraft wordt, dan is dat willekeur. Dat is ongehoord. Ebru kan een aksieklup opstarten met de naam 'mijn geld blijft hier', en claimen dat haar auto gekraakt is. Zou justitie het door de vingers zien?

marcoplarco | 13-04-18 | 20:31

Marco, eens, maar deze illegalen zijn niet burgers.

SDI | 13-04-18 | 23:43

Dat laatste is gewoon interessant doen met een boete. De rest ben ik het wel mee eens.

piet selderie1116675 | 14-04-18 | 01:10

Beetje mosterd na de maaltijd Ebru!

Berbaar | 13-04-18 | 19:35 | 3

Laat?
Valt mee, dit komt wel weer, en het zal blijven komen, steeds meer. Totdat heel Nederland op z'n rug ligt, met de pootjes omhoog.

ZZP-er | 13-04-18 | 20:26

@Berbaar
U heeft een cursus turbo reading gedaan?

toetssteen | 13-04-18 | 21:28
-weggejorist-
De musso linie | 13-04-18 | 23:57

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl