achtergrond

Geenstijl

Ebru - Nederland is niet ziek. Nederland is dood

Dus ik kom terug van het sporten, uurtje of half tien, stap onder de douche en terwijl ik meer meer meer water verspil omdat douchen nou eenmaal fijn is, en dan zou er een asielzoeker door mijn voordeur stappen om mijn huis te confisqueren? Een uitgeprocedeerde asielzoeker? Een illegaal? In mijn huis? En die zou ik dan moeten ontvangen met bed brood en bad?!

Geen idee hoe dat eruit zou zien. Anders dan dat ik hem beveel op te rotten, de buren erbij zouden komen om hem eruit te kicken en in een mum van tijd ook in het keurige Kralingen gewonden zouden vallen. Maar niet in Amsterdam. Daar staan Nederlanders te juichen als andere Nederlanders in hun huis worden overvallen door buitenlanders die hier illegaal verblijven. En de rest van de stad staat erbij en kijkt ernaar. Sterker: de rest van het land staat erbij en kijkt ernaar. Erger: de burgemeester vindt het helemaal oké, de Tweede Kamer en onze ministers hebben geen enkele bevoegdheid - kun je je voorstellen wat er in de appjes van die krakende asielzoeker naar hun familie staat? In 1990 was het schandalig om te zeggen dat Nederland ziek is, anno 2018 kunnen we alleen maar concluderen dat Nederland dood is - net als de man die Nederland ziek verklaarde trouwens. Buitenlanders hebben dit land overgenomen – en niet eens diegenen die met het paard van Troje binnen zijn geraakt. De illegalen namen gewoon de voordeur. 

Hoe kan het dat wél huurwoningen van belastingbetalende burgers gekraakt worden, maar niet de ambtswoning van Van Aartsen? Hoe kan het de Tweede Kamer niet gekraakt wordt, of het Torentje? Hoe kan het dat wij dit allemaal accepteren, faciliteren, er schande van spreken en verder heel hard de andere kant uit kijken, zo van 'blij dat het niet mijn woning is'? Hoe kan het dat Nederlanders het een goed plan vinden om andere Nederlanders het leven zuur te maken? En dan niet alleen krakerstuig maar ook het OM dat vindt dat er pas over acht weken tot ontruiming over hoeft te worden gegaan? Hoe kan een rechter pas over twee weken uitspraak doen? Waarom kraken die lui toch nooit de woning van rechters of van medewerkers bij het OM? Hoe kan het dat wij met z’n allen niet de burgemeester uit zijn woning sleuren en de sleutel aan asielzoekers geven? Hoe kan het dat politici en rechters wel relaxt kunnen douchen? 

Ooit zat er een hek om Europa. Geeneens een fysiek hek, hooguit een poort. Met een meneer erin – zelden een mevrouw. Aan die meneer toonde je je paspoort en als je paspoort niet de juiste stempels had, mocht je niet door de poort. Nog steeds staan er poortjes bij Europa maar tegenwoordig is de enige voorwaarde juist dat je géén paspoort hebt, laat staan stempels.

Pure discriminatie dat het CJIB nog wél handhaaft in dit land.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.