achtergrond

Geenstijl

Oekraïense nepnieuwsverklikkers: 'Joellie niet schrijf liev over Oekraina, allemaal joellie schoeld'

Hee daar zijn de nepnieuwsverklikkers van promoteukraine.org met een statement op hun site. Als u een sterke maag heeft, even HIERRR klikken, of DAARRR de mirror lezen.

Ons keurig onderbouwde topic over een speech van Porosjenko wordt met het volgende argument tot 'desinformatie' bestempeld: "Quite an emotional article with no place for an alternative point of view". Ja doei promoteukraine.org. Dat kunnen we over jullie sneue statement ook zeggen. Dat komt namelijk op het volgende neer: 'als media dingen schrijven die wij stom vinden, dan is dat desinformatie'. Zo werkt dat dus NIET, promoteukraine.org. In een vrije samenleving past het niet dat een door de Europese Commissie ingesteld orgaan gaat bepalen wat nepnieuws is en wat niet. En dat jullie daar als volstrekt partijdige verklikkers aan meewerken is sneu en zegt vooral heel veel over wat promoteukraine.org voor een club is: een propaganda-vehikel.

Maar dat is eigenlijk niet het ergste van dit verhaal. Het ergste is dat een woordvoerder van de Europese Commissie tegen Villamedia (bedankt voor het stukkie, lui) de hele procedure van het tot nepnieuws bestempelen van keurige artikelen verdedigt. We zien nu dus volstrekt duidelijk hoe de 'strijd tegen nepnieuws' werkt. Een partijdige NGO roept iets. De Europese Commissie plaatst dat op een website en een commissaris verwijst in het parlement naar die website als overzicht van allemaal verschrikkelijk nepnieuws. 

En als de woordvoerder daar dan op gewezen wordt zegt die niet O SHIT HOLY FUCK SORRY. DIT KAN NOOIT DE BEDOELING ZIJN. WIJ VERBREKEN ONMIDDELLIJK DE BANDEN MET DIE RARE WIJVEN VAN PROMOTEUKRAINE.ORG EN WIJ STUREN DE GELDERLANDER, RADIO 1, CHRIS AALBERTS EN DIE LIEVE JONGENS VAN GEENSTIJL EEN BLOEMETJE. Nee. "Volgens de woordvoerder is de taakgroep zich ervan bewust dat fouten mogelijk zijn. Die kunnen via ‘een eenvoudige en heldere procedure’ worden gemeld en worden, indien nodig, gecorrigeerd." Eenvoudig en helder onze reet meneer de woordvoerder. Deze beschuldigingen hadden überhaupt nooit op uw website mogen verschijnen. En u hebt nog niets verwijderd.

Wij hoeven onze lezers niet meer uit te leggen waarom de Europese Commissie zo werkt. Die weten dat wel. Het wordt tijd dat ze dat in Den Haag ook een keertje in hun oren knopen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.