achtergrond

Geenstijl

Moslims spijkeren pamflet met hervormingen op voordeur Rotterdamse Essalam-moskee

Hervormolloween! Vandaag is het 500 jaar geleden dat Luther 95 stellingen (figuurlijk) tegen de kerkdeur spijkerde en de christen-Reformatie in gang zette. Vanmorgen troffen wij een oproep in de mail van moslims die hetzelfde willen met de islam.

Of de islam in staat is om te hervormen of niet, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Feit is wel dat we mensen, zeker moslims, zouden moeten aanmoedigen als die het wíllen proberen. Zoals Sahil Aissa van BNN, die dit weekend op televisie opriep tot betere man/vrouw-verhoudingen in de Marokkaanse gemeenschap. En vanmorgen dus deze hervormingsoproep. Deze video van hoe die op de deur van de Rotterdamse Essalam geschroefd wordt, samen met onderstaand tekstje en het pamflet zelf, zat bij tientallen Nederlandse en Belgische media plus politici in de mail vanmorgen, maar vooralsnog zien we het nergens terug. Daarom dus bij ons, kritische critici van de problematische religie der islam. Hup hervormingen en +1 voor historisch besef.

"Vandaag, precies 500 jaar later schroeven wij een tekst aan de deur van de Esselam moskee, om tot islamitische hervorming op te roepen, en de inhoudelijke noodzaak hieraan uiteen te zetten. De Esselam moskee is de grootste moskee van Nederland, en een van de grootste moskeeën van West-Europa. Hierbij de exacte tekst die vandaag aan de deur van deze moskee is bevestigd, en opnames van het schroeven van de tekst aan de moskee deur. Wij hopen echt dat de islam zal hervormen, want zoals u in de tekst kunt lezen liegen de genoemde problemen en knelpunten er niet om. Eerlijkheid is de eerste stap met alle problemen in het leven. Dit is een initiatief uit islamitische grondslag."

Pamflet na de breek als pica maar in het kader van de leesbaarheid hier in drie delen opklikbaar: EEN, TWEE, DRIE.
UPDATE 19u20: Zucht. Stomme kudtmoskee doet AANGIFTE.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.