Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gelekt! EU Vice-president deelt Catalaanse complottheorie in interne mail aan Europarlement

TIMMERFRANCO!

Gelekt aan GS! Interne mail van EU vice-president Ramón Luis Valcárcel Siso. Kent niemand, maar da's de Spaanse Timmerfranco die roeptwitterde dat het Catalaanse referendum 'een coup tegen de EU' is. In een mail aan het Europarlement gaat ie full retard.

900 gewonden bij een referendum. Juncker, Timmerfrans, Tusk: doodstil. Maar niet Ramón Luis. Die was kneiterstrijdbaar. Dat referendum, dat is allemaal de schuld van de Russen. Trollenwerk. Fake News uit de Wikileakswinkel. Gepleegd door Catalaanse "supremacisten" die Spanje omver willen werpen, zoals de Russen met Oekraïne deden. Geinig verhaal, als je van het hele Europese handpoppenparlement eist om "het grote plaatje te zien", en dan vervolgens zelf de fake news complottheorie rondmailt dat "ingewikkelde feiten niet zo lekker verkopen als de foto's waar de Catalaanse afscheidingsstrijders hard voor gewerkt hebben om te bemachtigen, door hun eigen mensen tegen de politie aan te gooien in een poging om hun illegale, ondemocratische acties te verhullen." Whoa, rustig daar, paëllapropagandist. Behalve "onze" Nederlandse Staatsomroep misschien, is er helemaal niemand die burgers tegen agenten zag in Catalonië. Iedereen zag agenten tegen burgers. En Vrouwen. Oudjes. Gewonden. Honden. We zagen het allemaal. Behalve in Brussel Bubbel. Daar kijken ze de andere kant op. Letterlijk, want ze wijzen zelfs naar Moskou als het toch echt Madrid is dat de marsorders uitdeelt. Hier een bewijspica van de hele mail. Platte tekst in de lees verder. Inclusief wtf bonusfilmpje.

Dear Colleagues, 

Please allow me to address you in a day that is neither easy nor pleasant for any of us, Spaniards. It is, indeed, the most difficult situation that we have faced since February 1981, when a coup d'Etat tried to (and failed to) bring down our democracy. 

Today, Spanish democracy faces an even greater threat: the first coup d'Etat of the post-truth era, planned by irresponsible nationalist-supremacist politicians aided by very-well manufactured propaganda that quickly spreads through social media with the help of, above all, pro-Russian bots like Mr Assange, Sputnik and RT. 

The "Propaganda War" that helped hijack Ukraine is now intending to hijack Spain's democratic and constitutional order.

That is why I kindly ask you to please look at 'the bigger picture' today. No, complex facts do not sell as well as the photos that Catalan secessionist leaders have worked so hard to obtain, throwing their own people against the police in an intend to cover their illegal, undemocratic acts. But facts, correctly contextualized, are the best antidote against post-truth and propaganda tricks

A detailed account of the facts is given at the end of this e-mail and is also accesible via this link

When the rule of law has been threatened in other countries, all of us, Europeans, have abided by the democratic order and disregarded toxic propaganda that only seeks to divide and bring about the worst from Europe's painful past, shaped by various forms of nationalism –all equally devastating–.

Now, again threatened by nationalism, Spain needs you all. A coup against Spanish democracy is a coup against Europe.

Thank your for your time.

All the best,
Ramón Luis Valcárcel Siso

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik geloof dat een heleboel mensen ook hier op GeenStijl niet begrijpen wat het second amendment inhoudt want het lijkt wel, ook na de shooting in Vegas, alsof het zo beschaafd is om tegen het second amendment te zijn.
.
Nou, het second amendment is er dus zodat het volk zichzelf kan beschermen tegen een overheid/supranationale macht die gecorrumpeerd is. Bij het zien van deze beelden begrijp je hopelijk het second amendment wat beter.

Zijl5824 | 03-10-17 | 21:09 | 1

En daar wil ik aan toevoegen dat de stelling "de oorzaak van de tragedie in Vegas is het vrij wapenbezit" absurd is. Alsof, de schutter tot deze gruwelijke daad komt omdat hij een wapen in de winkel kon kopen. Het zal volgend dat argument waarschijnlijk als volgt zijn gegaan in zijn hoofd: "Ik ga een massaslachting aanbrengen onder onschuldige mensen... shit, ik kan geen wapens kopen in de winkel. Nou dan ga ik wel vissen dit weekend". Of: "He, daar verkopen ze wapens. Laat ik dit weekend 58 onschuldige mensen afslachten, jottum!" Absurde linkse bullshit.

Zijl5824 | 03-10-17 | 21:25

@GeenAccount | 03-10-17 | 07:55 Valcárcel heeft half gelijk. Het is inderdaad sentimentele opgeklopte onzin dat er een Catelaanse mini-staat mogelijk is in huidige Europese realiteit of zelfs maar rechtvaardig en consistent zou zijn met bijvoorbeeld keuzes uit het verleden, correcte democratische processen en een bewezen meerderheid.-Wat te denken van Luxemburg?
Voor de rest kan ik u volgen. De EU moet over gebakken worden. Enkel nog EG en de politiek landelijk met overlegjes tussen staten en dus zonder overkoepelende VS van Europa.

gnor | 03-10-17 | 14:29

Timmerfranco....... beter ga je ze niet horen dit jaar.

bwanabanjo | 03-10-17 | 13:30

Iedereen schijnt hier een mening te kunnen vormen als of ze de geschiedenis kennen van Catalonië. Ik ben niet bekend met de geschiedenis dus even opgezocht.
Geschiedenis vanaf 1900, ingewikkeld en uiteindelijk de conclusie dat men al een autonoom bestuur heeft en de vergelijking met Schotland getrokken. Ook in Schotland heeft men een referendum gehouden op een normale nette manier en daar kwam uit dat een kleine meerderheid er voor was om bij het VK te blijven.
Mogelijk zou dit ook de uitkomst in Catalonië geweest zijn, een kleine meerderheid tegen afscheiding. Waarom kon dit referendum niet gehouden worden als een niet bindend referendum? Waarom heeft men de politie er op afgestuurd, die kennelijk bestaat uit een stel idioten met een mandaat om iedereen neer te knuppelen en te beschieten met rubber kogels. Dat dit niet veroordeeld wordt door de EU is tekenend voor wat ons te wachten zal staan als het volk hier in de toekomst ook een referendum organiseert dat natuurlijk ook dan verboden is want Rutte en co gaat het raadgevend referendum afschaffen. De EU heeft haar ware gezicht laten zien en we zouden hier net als de Catalanen ook moeten gaan demonstreren tegen het gebruikte politie geweld. Gisteren in Catalonië morgen bij ons en de rest v/d EU.

johnelec | 03-10-17 | 11:15 | 1

Ik ben er ook niet mee bekend. Wat me wel opviel was de woordcombinatie "illegal referendum".

nikolaos | 03-10-17 | 11:25

De narcist Timmerfranco begint al aardig op de voormalige DDR Mielke te lijken.
Toen Mielke ter verantwoording werd gesteld waren zijn woorden in tranen,ik heb het niet bedoeld.

rexm | 03-10-17 | 10:21 | 1

Mei 2011; De Catalaanse Mossos die de protestanten even wegvegen van Plaza Catalunya (120 gewonden; 1 passant verliest haar oog door een rubberen kogel). Hypocrisie ten top om nu zo te huilen over 'onnodig politiegeweld'

MaximusAurelius | 03-10-17 | 10:09 | 3

ja ik heb een link, maar kan die op 1 of andere manier hier niet publiceren? zoek maar op google " Dura carga policial en el desalojo temporal de la plaza Cataluña de Barcelona para limpiar " en dan link cadenaser

MaximusAurelius | 03-10-17 | 10:28

Tsja. Zwitsal he.

Hem | 03-10-17 | 13:42

Voor de mensen die het niet begrijpen: De Catalanen die weg willen uit Spanje, willen dat met name vanwege economische redenen - de Catalaan is namelijk nogal gierig. Het is voorgehouden door de 50 aristo-families dat het allemaal beter wordt in Cataluna als men onafhankelijk is. Zelfs als dat zo zou zijn, vergeet men dat 1. Catalaanse economie is opgebouwd door steun Franco aan deze 50 families; 2. Catalaanse economie verder is ontwikkeld door directe EU-subsidies gedurende 25 jaar (o.a. uit onze NL belastingen!). Lijkt me niet echt netjes om eerst geld graag te ontvangen, maar zodra er mogelijk wat minder geld jouw richting opkomt, dan niet meer solidair te willen zijn.

MaximusAurelius | 03-10-17 | 09:58 | 3

Hier is het net andersom, de aristocats willen graag bij de EU horen omdat ze op die manier het best hun zakken vullen en daarom laten ze hun medewerkers hier stukjes typen om de publieke opinie te beïnvloeden wat natuurlijk prima is, maar we trappen er niet in. Mensen in Catalonia moeten zelf maar weten wie ze de macht toevertrouwen. Het inslaan op onbeschermde burgers door volledig beschermde ME zegt veel over de huidige machthebbers, die deugen in ieder geval niet.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 10:09

Nogmaals, in mei 2011 waren het de Mossos (Catalaanse politie) die Plaza Cataluña even schoonveegden.. waren ook onbeschermde burgers (in protest tegen corruptie)

MaximusAurelius | 03-10-17 | 10:41

Merkel heeft de Spaanse regering haar ondersteuning bij de bestrijding van de onafhankelijkheid van Catalonië toegezegd.

Precies zo had Hitler gereageerd, toen generaal Franco in 1936 de Duitse hulp bij de onderdrukking van mensen nodig had.

Geplaatst door:
E.J. Bron

komtdatschot | 03-10-17 | 09:53

Wat iedereen die de gebeurtenissen becommentarieert ook zo zeker lijkt te weten is dat al diegenen die niet gestemd hebben tegen afscheiding zijn, en dat 'dus' de Catalaanse bevolking 'eigenlijk' helemaal niet los van Spanje wil. Dat is eenzelfde benadering als bij het Oekraïne-referendum en het Brexit-referendum. "Eigenlijk' is de Nederlandse bevoling helemaal niet tegen het Oekraïne-verdrag, en 'eigenlijk' wilde de Britse bevolking helemaal geen Brexit. Je moet, om een goed beeld van de stem des volks te krijgen, zo is de redenering, degenen die bij een referendum niet gestemd hebben gewoon meetellen, waarbij je zelf mag bepalen wat die thuisblijvers gestemd zouden hebben. Clinton heeft ook 'eigenlijk' de Amerikaanse verkiezingen gewonnen.

Schoorsteenveger | 03-10-17 | 09:48 | 5

MaximusAurelius | 03-10-17 | 09:54
Wat ook de status van dit 'referendum' is, je kunt niet zomaar stellen, zoals het NOS-Journaal doet, dat degenen die niet gestemd hebben "niet voor afscheiding hebben gestemd". Je kunt het vermoeden hebben, en wellicht is dat vermoeden nog waar ook, maar het is geen feit.

Schoorsteenveger | 03-10-17 | 11:10

Nogmaarwank | 03-10-17 | 10:41
Mag allemaal waar zijn, maar dat betekent niet dat je met zekerheid kunt weten hoe alle thuisblijvers denken.

Schoorsteenveger | 03-10-17 | 11:12

@Schoorsteenveger klopt. Zoals je ook niet zeker kan weten of de uitslag wel klopt wanneer je zo vaak kan stemmen als je maar wil. Je thuis stembiljettenn (ingevult en al) kan uitprinten. Deze uitslag zegt niks. Alleen dat er een groep een groep fanatieke Nazionalisten zijn die hun stem opdringen.

Nogmaarwank | 03-10-17 | 13:22
▼ 2 antwoorden verborgen

“Timmerfranco”. Geniaal bedacht, maar om de gruwelijke dictator Franco nu zó door het slijk te halen door hem te vergelijken met Drunckers-hulpsinterklaas Timmerfrans is wel wat overdreven.

Nivelleermarionet | 03-10-17 | 09:32 | 1

Jammer dat je em niet begrepen hebt.

Hiesjes | 03-10-17 | 10:21

1.300.000 burger stemden hier op de PVV en worden aan de kant gezet, genegeerd en gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Dus waar hebben wij het over?

double punch | 03-10-17 | 09:23 | 1

Moeten ze zelf maar bedrijven beginnen. Oh wacht ... dat voorkomen de christelijke incestclubjes die de banken leiden natuurlijk ook enigszins. Dan maar met niets beginnen en nog harder werken. M.a.w. niet klagen, aan de slag.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 09:29

Nou ja. Horen wij niet altijd op Geenstijl dat je moet oprotten als de politie zegt dat je moet oprotten?

Het optreden van de politie is zeker meer dan twijfelachtig maar het was al vroeg duidlijk dat Rajoy dit niet laat gaan. En dan is maar de vraag of het zinvol is deze politiemacht uit te dagen.

Het is gewoon geoordeelt dat het referendum niet mag. Als je dat niet zint moet je de machtsverhoudingen binnen Spanje veranderen.

redanx | 03-10-17 | 09:22 | 2

Ja en expres kinderen meenemen. Dat soort ouders dienen meteen uit voogdij gezet te worden.

Nogmaarwank | 03-10-17 | 09:26

Doe toch normaal. Als iets niet mag, prima. Dan negeer je de uitslag, dan kort je het bestuur zodat ze minder geld hebben voor dit doel, allemaal prima. Maar je gaat niet de ME op burgers in laten hakken, proportionaliteit. Rajoy en de EU hebben zich weer eens gediskwalificeerd, tijd voor nieuwe bestuurders.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 09:27

Toch vreemd dat niemand die 900 gewonden in twijfel trekt. Top journalisten. De Mas/Puyol/Puigdemont propaganda machine draait op volle toeren.

58% van de inwoners in cataluña worden voor fachist uitgemaakt omdat ze niet zijn gaan stemmen. Die lieve onschuldige catalanen.
Schooldirecteuren ontslagen omdat ze de deur van hun school niet openden voor illegaal referendum.
Doodsbedreigingen en ga zo maar door.
Ik dacht altijd dat geenstijl de waarheid naar boven probeerde te halen. Dit is blind volgen van catalaanse media. Er bestaat ook nog onafhankelijke pers in Cataluña die zonder subsidie een andere kant laat zien.

Nogmaarwank | 03-10-17 | 09:20

Als er honderden illegalen over het hek in Cueta klimmen doen ze niks, maar op vreedzame demonstranten beschikken ze in eens over rubberkogels en voldoende spaans ss volk

joppo0 | 03-10-17 | 08:55 | 1

Die Ramón Luis Valcárcel Siso vindt dat "hekklimmen" net als de rest van de EU een goed plan. Ze willen de problemen van vergrijzing oplossen. Niet dat die jongens hard gaan werken, maar ze zorgen voor concurrentie op de laaggeschoolde arbeidsmarkt, zodat multinationals goedkoop kunnen blijven draaien. i.ytimg.com/vi/RlQTvda1kRU/maxresdefa...

Watching the Wheels | 03-10-17 | 09:23

Deze mafklapper verdient anders wel ruim 25.000,00 Euro PER MAAND excl. onkostenvergoedingen van duizenden Euro's per maand. M.a.w. dat is best riant voor het uitkramen van zoveel onzin.

salsaparilla | 03-10-17 | 08:53 | 1

In feite is het gewoon "stelen" wat die badgasten doen, maar niet teveel mee zitten ... ze laten het geld printen door Draghi van Goldman Sachs en voegen op papier weer wat schuld toe dat ze vervolgens weer zelf opkopen, het is hun spelletje, voor deze mensen is alles maakbaar.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 09:16

De EU is een horde lemmingen waarbij de eersten over de rand van de klif worden geduwd door de rest van de meute. En ze blijven maar doorrennen...
OT: om kwart voor vier vanmiddag begint de zwanenzang van ons Schoeverstrutje.
Ik gok op aftreden.

eerstneukendanpraten | 03-10-17 | 08:50 | 2

Hear hear. Aftreden!

HaatbaardKnipper | 03-10-17 | 08:59

Slechte metafoor, dat van die lemmingen is een broodje aap verhaal namelijk... die storten zich nimmer en masse van een klif af.

hfakker | 03-10-17 | 09:19

Zijlijntje misschien, maar de opmerkingen over Juncker en de fles zijn eigenlijk non-argumenten en worden zo langzamerhand wat vermoeiend. Churchill dronk als een Tempelier en daar hoor je zelden of nooit iemand over.
En opdat bovenstaande opmerking niet verkeerd wordt uitgelegd nog even deze kanttekening: ik vind Juncker een van de gevaarlijkste politieke brandstichters in West-Europa.

De Vrijlansier | 03-10-17 | 08:46 | 2

Ehh, Churchill was een man van statuur, man met visie. Gun die man een borreltje. Juncker is een zuipende nietsnut.

HaatbaardKnipper | 03-10-17 | 09:02

HaatbaardKnipper | 03-10-17 | 09:02

Ik betwist geen van beide door u gemaakte punten, integendeel. Maar het drinken er steeds weer bijslepen is wat zwak qua argumentering. Zoals het telkens maar weer noemen van lavendelzakjes wanneer het over Baudet gaat of bij Halsema de kaakklemopmerking plaatsen. Het heeft zo verdraaid weinig met de inhoud te maken; eerder is het contraproductief.

De Vrijlansier | 03-10-17 | 09:27

Iemand riep: Junker moet aftreden.

A.Men | 03-10-17 | 08:41

Wel mooi om te zien dat alle slaven keihard roepen om de EU... EU zeg nou iets, asljeblieft, doe nou iets, zeg nou dat je er iets van vind EU, pleaseee EU.
--
Door dat gehijg en gebdel voor een EU reactie valideert men die enge EU club. Raarrrr, al die onderdanigheid.

Mark_D_NL | 03-10-17 | 08:29 | 2

Nee het is anders, die EU zegt dat ze het hoogste machtsorgaan zijn op ons continent en in praktijk bakken ze er niks van en wachten ze altijd af als mensenrechten in het geding zijn. Staat er een fles drank of kunnen ze iemand letterlijk of figuurlijk in het gezicht slaan, dan staan mensen als Juncker vooraan.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 08:32

Bedoel dat het logisch is dat mensen aan die machtswellustelingen vragen om eens voor de verandering iets in het belang van inwoners van de EU te doen.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 08:34

Valcárcel heeft half gelijk. Het is inderdaad sentimentele opgeklopte onzin dat er een Catelaanse mini-staat mogelijk is in huidige Europese realiteit of zelfs maar rechtvaardig en consistent zou zijn met bijvoorbeeld keuzes uit het verleden, correcte democratische processen en een bewezen meerderheid.

Waar hij fout zit is om te denken dat het Spaanse koninkrijkje het Europese keizerrijk in huidige vorm de toekomst heeft. Nee het is juist de decadentie en uitholling van deze machtsvormen die de protestbewegingen inspireren. De oplossing is niet het ongedaan maken van afscheidingspogingen maar de complete hervorming van de EU (de "coup") die macht naar de regio en bijbehorende identiteit brengt. En de oude machten en staten naar het bejaardenhuis: afbouwen.

Het is niet meer te stoppen, het oude moet eerst kapot om het nieuwe ruimte te geven met eigen oplossingen te komen. Is niet "controleerbaar" altijd.

GeenAccount | 03-10-17 | 07:55 | 2

Goed idee, maar gooi dan eerst Juncker en Timmerfrans het bejaardenhuis.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 08:30

De oplossing is stoppen met de EU. Het "afbouwen van machten en staten" betekent een nieuwe Sovjet Unie vormen. Een multi-nationaal, multi-raciaal super staat met een kleine bestuurlijke elite die de dienst uitmaakt. Waarbij het enige waarop gestemd mag worden, leden van de Doema zijn (uiteraard slechts 1x per 5 jaar door de plebejer). Op vooraf goedgekeurde kandidaten van de politbureau uiteraard.

Ik zie niets in zo'n EU (helaas veel tata's wel) want ik weet hoe het met de Sovjet Unie is vergaan (en de andere multi-nationale, multi-raciale staten ook, op het Chinese rijk na allemaal verdwenen).

Verder is een paar honderd gewonden in Catalonië niet bijzonder. Toen de tata tegen de paella mannetjes gingen protesteren omwille de tiende penning, kregen ze van paella mannetje Flipke 2 een horde huurlingen op hun dak. Die uiteraard niet betaald werden, en geheel voorspelbaar moordend, plunderend en verkrachtend de lage landen doortrokken. Met duizenden doden tot gevolg.

Het duurde 80 jaar voordat we van de paella mannetjes af waren. Dus de Jordi's kunnen hun borst natmaken...

Graaf_van_Hogendorp | 03-10-17 | 08:32

Een relatief kleine groep elitaire denkers heeft het woord "democratie" geherdefinieerd en probeert de "domme" massa op manipulatieve wijze mee te krijgen in hun waan. Even kijken manipulatie van volkeren via diverse media, onderdrukking van andersdenkenden, desnoods met geweld, verheerlijking van 1 vlag, in dit geval de Europese, waar hebben we dit eerder gezien?

MickeyGouda | 03-10-17 | 07:48 | 3

Dat heb je in de gehele geschiedenis van de mensheid gezien en zul je in de toekomst ook blijven zien. Of geloof je werkelijk dat wij in een democratie iets te zeggen hebben?

Bigi Bana Boy | 03-10-17 | 07:55

@Big Bana Boy

Tot een paar jaar geleden had ik inderdaad die illusie. Vanaf je twaalfde waterstofperoxide gebruiken maakt blijkbaar meer kapot dan je lief is.

MickeyGouda | 03-10-17 | 08:19

Je hebt precies Cataluña beschreven. Alleen eu vlag veruilen voor catalaanse vlag met communisten ster.

Nogmaarwank | 03-10-17 | 09:23

het was en is een coup detat. ondemocaratisch, onconstitutioneel.illegaal referendum en niet
nationaal gedragen.

checkmate123 | 03-10-17 | 07:45 | 7

Weet jij checkmate wie er ook steeds schermde met ' de grondwet ' in de nadagen van februari 1933? Kleine tip: trefwoord bloksnor.

HaatbaardKnipper | 03-10-17 | 08:35

Je bent gestoord. Een coup is heel wat anders, dat is de huidige macht afzetten omnzelf de macht te grijpen. Waar heb jij dat zien gebeuren? Het enige wat ik gezien heb waren burgers die graag hun mening wilden vastleggen in een stemming, die hun stem wilden gebruiken om aan te geven wat zij wilden en vervolgens klappen hebben gekregen van de zittende macht. Dat is geen coup, dat is onderdrukking van de democratie. Het uitspreken van je wensen voor de toekomst kan in een democratie nooit illegaal of ongrondwettelijk zijn, dan is het namelijk geen democratie meer. Wat decennia lange democratie nu laat zien is dat de politieke figuren zijn gaan denken dat zij de macht hebben, ook onze eigen Mark Rutte.

janalleman | 03-10-17 | 08:37

@mickeygouda er waren bij laatste verkiezingen meerdere partijen die constitutie wilden veranderen om legaal referendum mogelijk te maken. Daar hebben veel catalanen niet op gestemd. Moeten ze nu niet zeuren.

Nogmaarwank | 03-10-17 | 09:31
▼ 4 antwoorden verborgen

'Trots', op ons democratisch gekozen en gewenste EU(leaders).....
wanneer komt er een waarderingsdefilie langs het Brussels hoofdkantoor, naar voorbeeld van Kim's parade's..

fikkieblijf! | 03-10-17 | 07:36

Zet hiertegenover het beeld van Antifa dat Hamburg afbrak, maar relatief gezien met fluwelen handschoenen werd aangepakt en je raakt het spoor nog verder bijster.

Andersdenkend | 03-10-17 | 07:34

Catalonië, Schotland, Corsica, Amsterdam, Beieren, Friesland, Oost-Duitsland, Vlaanderen, Baskenland, Limburg. En na verloop van tijd wellicht andere steden en gebieden met een onevenredig grote concentratie bewoners die zich niet thuis voelen in hun land vanwege cultuur, herkomst of religie. Iedereen onafhankelijk onder de paraplu van onze EU. Weet wat jullie steunen!

atheïstisch stemvee | 03-10-17 | 07:32 | 7

Ik snap niet dat je je zo druk maakt over de rechtmatigheid. Daar hadden en hebben alle antifa en extreemlinkse betogers schijt aan. Als het voor de goede zaak is geldt de wet niet. Wél voor de Catalanen. Omdat het jouw zaak niet is. Vrijheid werkt naar twee kanten.

ristretto | 03-10-17 | 07:51

ristretto laat je lekker verblinden door de media instructies van de catalanen. het was een coup vermomd in een illegaal referendum. dit is niet de weg naar afscheiden. spanje staat volledig in zijn recht.

checkmate123 | 03-10-17 | 08:20

@Checkmate
Ja, de Catalaanse separatisten spelen het media spelletje een stuk beter dan de nationale overheid. Helaas zijn er heel veel mensen die hierin meegaan.

Caras | 03-10-17 | 08:30
▼ 4 antwoorden verborgen

893 gewonde burgers, 431 gewonde politieagenten.

Caras | 03-10-17 | 07:05

Het zijn allemaal nakomelingen van Adolf Hitler, en ze hebben zich verenigd in Brussel.
Je zou het moeten uitroeien, met wortel en al.

Rest In Privacy | 03-10-17 | 07:00

Oblivia 1984 Staatsdwang
Oblivia 1983 Oorlogsdwang (the day after?)
Are we crazy ?
Living our lives trough a lens.
Wasted smartphone zombie's with rose- colered glasses on.
So comfortable, we live in a bubble, a bubble
So comfortable, we cannot see the trouble, the trouble.
107

steekmug | 03-10-17 | 06:56

nog een samenzweringstheorie:
Wetboek van Strafrecht
Geldend van 01-09-2017 t/m heden

Artikel 93
De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

hallevvezool | 03-10-17 | 06:16 | 2

het is hier ook verboden. staatssubversief gedrag.en terecht

checkmate123 | 03-10-17 | 07:51

Zouden Eurofielen als Pechtold cs op basis van dit artikel niet vervolgd kunnen worden? Willen NL immers opzettelijk onder de knoet van de EU en daarmee van de Muselman brengen. Naar het idee van Coudenhoven Kallergi.

HaatbaardKnipper | 03-10-17 | 08:45

Hoezo Timmerfrans er nou weer bijhalen? Met hem heeft deze meneer, een lid van het EP die tevens Vice-President van het EP is, niets te maken afgezien van dat ze allebei in Brussel werkzaam zijn. Ze maken niet eens deel uit van dezelfde politieke groepering. Deze man is ook lid van de Europese Volkspartij, de Europese groepering waar ook Juncker en het CDA deel van uitmaken.

Sorry voor de harde realiteit maar dit is geen samenzwering vanuit Brussel, net zo goed als dat het geen samenzwering is vanuit Rusland. Er zijn mensen (vaak progressief) die voor een onafhankelijk Catalonie zijn, er zijn mensen in Brussel (vaak vanuit de eerder genoemde EPP) die er tegen zijn. Ook binnen FvD achtige kringen zijn er nogal wat mensen tegen een onafhankelijk Catalonie, om dat het de natiestaten dreigt af te zwakken en omdat de Catalonen een vrij links en Pro-Europees volk zijn.

Pepin | 03-10-17 | 05:36

Heb je 36 uur geslapen?
De wereld had vergaan kunnen zijn, kun je van geluk spreken, dat je nog leeft.

watmagjenogwel | 03-10-17 | 04:29

Jihad wat ik je brom.

De Koreaanse Slet | 03-10-17 | 04:28

Goedemorgen. Kun jij de leiding van de wereld niet even overnemen als je toch wakker bent?

Watching the Wheels | 03-10-17 | 07:06

Fijn Trol Slet dat je wakker schrok en de wereld weer een beetje dommer kunt maken..

gelukzoeker | 03-10-17 | 08:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Oh. Spanje heeft zin in een Erdogannetje en wil dat de EU het vieze werk voor hun doet. Nice try.....

MistaRazista | 03-10-17 | 04:08

ik zag een kopschopper verkleed als politieman, schofterig.

topsporter | 03-10-17 | 03:30 | 2

Daar had beter die man uit LV kunnen zijn, was dat hele zooitje opgeruimd geweest.

watmagjenogwel | 03-10-17 | 03:41

ik zag een staatsubcersief sujet, die het nog niet in de gaten had

checkmate123 | 03-10-17 | 07:59

ik zag een kopschopper verkleed als politieman, schofterig.

topsporter | 03-10-17 | 03:30

Het is toch wel opvallend dat als de EU ergens partij kiest dat de partij waarvoor ze kiezen altijd mannetjes heeft die met hun gestrekte armpje staan te wapperen. Vandaag in Madrid de Franco-aanhangers, in Oekraïne de Oekraiense neo-nazi's (zie ook aan het front vechten en oorlogsmisdaden begaan) en in Kroatië waren het de Ustaze-nazi's in de jaren 90. Heil Timmerfranz, das vierte Reich im Anmarsch.

Wachtmeester R | 03-10-17 | 03:08 | 1

Is volstrekt logisch. Net als de bloksnor en zijn misdadigerskliek staat de EU ook voor 1 volk, 1 rijk en 1 leider en dat alles onder Duitse hegemonie.

HaatbaardKnipper | 03-10-17 | 08:51
-weggejorist-
Dr. Frambozenjam | 03-10-17 | 02:14

Shame! Shame! Shame! Kan ook alleen maar nexit roepen hierop

Pedro el Negro | 03-10-17 | 02:03

Mocht Poetin echt ergens de hand in hebben dan heeft de EU dat over zichzelf afgeroepen. De EU verzwakt de lidstaten via massa immigratie, open grenzen ten koste van alles, enorme extra lasten, veel meer onveiligheid, steeds minder democratie en meer. Wat resulteert in veel wantrouwen naar alles wat uit Brussel komt.
--
Waardoor Poetin, schijnbaar, de kans krijgt om invloed te hebben op verkiezingen. Ze zijn, volgens eigen zeggen dus, niet eens in staat in hun eigen EU, verkiezingen goed en eerlijk te laten verlopen. Prutsers. De ongekozen EU leiders zijn geen partij voor Poetin (En Trump).
--
#Nexit

Mark_D_NL | 03-10-17 | 01:51

Heel simpel, de geschiedenis leert dat als de Catalanen nu de wapens oppakken en als de Spanjaarden dit neerslaan, we gewoon met de NAVO heel Spanje aan gort gaan bombarderen. Kijk maar naar Servie en het hele Kosovo gebeuren.

Borrom | 03-10-17 | 01:28

Poetin is in iedere Westerse democratie aan het rotzooien, dus waarom niet in Spanje?

thijs4419 | 03-10-17 | 01:26 | 2

Dat Poetin heel Europa aan het kapot rotzooien zou zijn ,kun jij alleen maar weten van je eigen linkse staatsmedia,welkom in dombo land,stop je kop eens onder de koudekraan ,misschien krijg je dan een heldere brainwave.

gelukzoeker | 03-10-17 | 08:50

Poetin hoeft alleen met een bak popcorn te kijken. Totnutoe doen onze EU aristocraten het helemaal zelf. Nog een paar van dit soort poltie op burgers inhakken, wegkijken bij onrecht, oewhoeren over belminuten terwijl t continent overspoeld word met een vijandige mogendheid en de guillotines komen weer uit het vet.

Rest In Privacy | 03-10-17 | 11:52

Doordacht stuk journalistiek scribent.
Uiteindelijk zijn alle ideologische veren geplukt en zitten we met een gehavende kale kip met luchtbuks gaten.

Dr. Frambozenjam | 03-10-17 | 01:16

Niets kan de zwarte bende deren.
Niets kan de zwarte bende keren.
Aldus dacht Franco adept Rajoj.
Zet die zwarte bende in in de Spaanse enclaves in Marokko om de hordes asiel-eisers te stoppen, maar nee de zwarte bende mept liever vrouwen en bejaarden.

Jan Dribbel | 03-10-17 | 00:51
-weggejorist en opgerot-
erdogeit | 03-10-17 | 00:47 | 4

Kan die man niet gewoon aan een hartfalen overlijden, vanwege zijn omvang en zo. Kanker wens je niemand toe, want dat is niet lekker.

Graaf van Egmont | 03-10-17 | 00:52

Nee K mag je niet zeggen, maar t zijn altijd de verkeerde vliegtuigen die neerstorten.

Denkhetnjet | 03-10-17 | 02:07

Laten we er 20 jaar buikgriep van maken. Wordt ie igg lekker schraal van.

HaatbaardKnipper | 03-10-17 | 08:55
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kom net terug uit Spanje, waar Iedereen wel buiten de Catalaanse informatie-bubbel leeft. Blijf me er over verbazen hoe heel twitter, de media en vooral geenstijl losgaat op de Spaanse politie, terwijl ze bezig zijnde grondwet te bewaken. Natuurlijk is er buitensporig geweld gebruikt, maar gericht tegen actievoerders die buiten de parlementaire democratie om proberen de macht te grijpen: Een coup plegen.

Op de Spaanse televisie heb ik gisteren veel beelden gezien die ik op zijn minst als tegengeluid hier op GS had verwacht: stembussen die 'sochtends al vol arriveren op het stembureau, stembussen midden op straat, waar zonder enige vorm van controle biljetten in gedeponeerd worden. Mensen die op wel 10 stembureaus stemmen. Separatisten die met zware jassen en helmen op de illegale stemlokalen barricaderen. Stenenregens op politieauto's.

Er werden Mediainstructies verspreid onder separatisten: zorg voor zoveel mogelijk clashes met de politie, film het en verspreid het via social media. Net zoals antifa-tuig dat ook doet. Bizarre beelden van vaders die hun kinderen meeslepen naar de aggressieve politielinie om meer schokkende beelden te creeren. Ziek.

Kijk eens buiten je bubbel!

bamitoren | 03-10-17 | 00:45 | 10

Als dat waar is wat jij beweert ,had dat wel zichtbaar geweest op ons eigen npo staatsmedia tv.

gelukzoeker | 03-10-17 | 08:54

@gato ik woon er al 20 jaar. En kan dit bevestigen. Typische reactie catalaan. Een tegengeluid en meteen dat vingertje.

Nogmaarwank | 03-10-17 | 09:41

U heeft helemaal gelijk. Ik woon 20 jaar in Valencia, heb er gewerkt en spreek de taal. Niet alleen Madrid maar de rest van Spanje ook heeft niets op met de Catalanen. Gewoon linkse, rooie , zuinige nare mensen in de omgang. Ze hebben een hekel aan guiris, terwijl ze er goed geld aan verdienen. Elke zomer liggen de stranden vol met mensen die hun geld daar uitgeven.
Ze hebben door hun aktie een grote fout gemaakt. Heel de rest van Spanje zullen dit nooit accepteren. Wat ze willen kan helemaal niet, maar ze komen er nu wel achter.

beau van rtl | 03-10-17 | 10:37
▼ 7 antwoorden verborgen

900 Gewonden bij het referendum; dan hebben wij dat toch wat fatsoenlijker gedaan.

Gele Beer | 03-10-17 | 00:45 | 4

Zelfs in Irak hebben ze dat onlangs nog fatsoenlijker gedaan.

Panos88 | 03-10-17 | 01:50

als wij een illegaal lokaal afscgeidend referendum hadden opgezet was dit ook gebeurd

checkmate123 | 03-10-17 | 08:08

900 en maar 4 in ziekenhuis. Blijft toch raar.

Nogmaarwank | 03-10-17 | 09:43
▼ 1 antwoord verborgen

Ik moet echt kokhalzen, als ik het hoofd van Timmerfranz zie....
Dat heb ik bij alle PvdA-ers wel een beetje, maar bij Dijsselblum und Timmerfranz heb ik echt moeite om mijn maaginhoud niet over mijn beeldscherm te dumpen...

Slipsnifter | 03-10-17 | 00:39

Siso, ook weer gebeurd.

zweeperover | 03-10-17 | 00:29 | 1

Ziezo.

Slipsnifter | 03-10-17 | 00:43

Ik heb het even nagekeken.Hij blijkt de spaanse neef van sargentini te zijn.

p17266141 | 03-10-17 | 00:24

Ik kan me nog herinneren dat na de dood van Tito, Joegoslavië uit elkaar begon te vallen. Alhoewel iedereen het Duitsland afraadde om Croatië als onafhankelijk land te erkennen, zette Duitsland toch door en begon de Balkan te exploderen. Het gevolg daarvan voelen wij nog elke dag. Oorlog, moord, ethnic clansing. Het zat er allemaal aan te komen. Hoop dat geen enkel EU lid ditzelfde scenario in Spanje wenselijk acht. Maar gelukkig, het gevaar zal komen van Putin, die gewoon de onafhankelijkheid van Catalonië gaat erkennen. Althans, dat willen de EU leden maar al te graag beweren.
Trouwens van mij mag Rusland wapens, tanks en marineschepen gaan leveren aan Catalonië. Die Catalanen hebben anders geen schijn van kans.
Overigens bestaat er een VN regel dat elk volk recht heeft op zijn eigen staat en zelfstandigheid. ( zie Kosovo) Ik voorzie dus ook problemen met de Koerden.

Graaf van Egmont | 03-10-17 | 00:15 | 3

De Koerden hebben in ieder geval een referendum mogen houden zonder dat Madrid en Brussel bejaarden van de trap lieten duwen, dat is het voordeel van geen lid zijn van die EU, je mag stemmen en ze doen wat met je stem.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 00:41

Heb langs het buitenverblijf en ex parlementsgebouw gevaren van Tito..
Prachtig dierentuin omheen. Geschonken dieren door vele staatshoofden aan hem.

Dr. Frambozenjam | 03-10-17 | 00:41

De Balkan explodeerde omdat de boel te lang onder te hoge druk bij elkaar gedwongen werd. Net zoiets als men nu met de EU aan het proberen is.

obominotie | 03-10-17 | 00:50

Kan Amsterdam op eigen houtje besluiten dat daar de Nederlandse grondwet niet meer geldt? Ik denk het niet en ik denk dat in dat geval de Nederlandse overheid ook zou optreden, en terecht.

JvanDeventer | 03-10-17 | 00:12 | 7

Geldt die dan nog in Amsterdam?

Lexus01 | 03-10-17 | 01:44

inderdaad terecht

checkmate123 | 03-10-17 | 08:09
▼ 4 antwoorden verborgen

Het past niet in de NWO dus ja... de Pluge van de EU is zo stom dat ze niet inzien dat de bevolking van de EU (op Oekraïne min of meer na, nuff said) dit spuugzat is. Stemmen is een democratisch recht. Wanneer dit zo aan banden wordt gelegd door notabene Spanje (kost de EU gemeenschap alleen maar geld) dan krijg je echt enge shit.

Kris | 03-10-17 | 00:11

Dit is gewoon een verdwaasde Spaanse europarlementariër. EU vice-president is een leugen, geenstijl. No biggy.

paulpils | 03-10-17 | 00:08

Hoe eerder een NEXIT, hoe beter. Ik kots van die europese dictatuur

Ron van Zon3948 | 03-10-17 | 00:04 | 5

Excuus, "autoritaire lieden" had dat moeten zijn, een wezenlijk verschil.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 00:49

@Watching the Wheels | 03-10-17 | 00:52
Dan blijft er 70% over die het blijkbaar prima vindt.
Het nederlandse volk staat al met de witte vlag te zwaaien voor de vijand de grens heeft bereikt.

Slipsnifter | 03-10-17 | 02:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Het maakt niet uit wat het is, Russian blame game teneinde regime change mind set te schapen must continue want mega resources en samen met China de laatste grote hobbels richting wereldregering. En uiteraard was de Vegas schutter ook een rechterhand van Putin in 3..2..1 twitter.com/Malinka1102/status/914511...

HdJ | 03-10-17 | 00:03

Russen? daar gaan we weer... Dit gaat nog enkele jaren goed en dan komen de Russen een keer verhaal halen... kunnen we niet beter ophouden dat volk continu te demoniseren, gewoon uit eigenbelang?

beaujudas | 02-10-17 | 23:59 | 4

Hillary C. en haar mededaders www.geenstijl.nl/4971902/ap_clinton_z... denken daar anders over: "Jij zult buigen! Of anders dan niemen wij jou een racistische nazi die ook vrouwen haat ofzo!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-10-17 | 00:04

Die gast is geïnteresseerd in demografische uitdagingen, vrij vertaald zal dat waarschijnlijk betekenen dat hij meer mensen uit Noord-Afrika naar de EU wil halen om lonen te drukken en meer omzet te genereren voor zijn multinationalvriendjes die geen belasting hoeven te betalen in de EU. Logisch dat hij tegen behoudendere regio's is i.ytimg.com/vi/RlQTvda1kRU/maxresdefa... ze zouden gewoon eens een open debat moeten durven voeren met de bevolking. Vertel mensen in Barcelona dan dat ze risico lopen als ze niet snel meer moslims toelaten, overtuig mensen met argumenten meneer Siso. Maar nee, hij overtuigd liever de EU in Brussel die al overtuigd zijn en als de mensen dan niet enthousiast zijn ... Poetin heeft het gedaan. Zelfs als Rusland mocht hebben lopen kwarren, dan nog moet hij niet zeuren. Het hele leven bestaat uit beïnvloeding. Zet er een goed verhaal tegenover slappe EU.

Watching the Wheels | 03-10-17 | 00:10

overtuigt

Watching the Wheels | 03-10-17 | 00:12
▼ 1 antwoord verborgen

Dus toch weer die Poetin, dacht het al.

Watching the Wheels | 02-10-17 | 23:58 | 1

"pro-Russian bots like Mr Assange"
Assange heeft genoeg goede redenen om machtsmisbruik te veroordelen en dat doet hij dan ook.

bambi1970 | 03-10-17 | 00:28

"Boy, they are an ugly motherfucker..."

Sans Comique | 03-10-17 | 00:06

Het hele principe van een soevereine natiestaat is aan inflatie onderhevig... vonden ze trouwens bij de EU ook al.

RenHoek | 02-10-17 | 23:51 | 2
-weggejorist-
Sinister-President | 02-10-17 | 23:52

Wat is Franske T. porno? Mannen met zwarte hoedjes en Spaans gebrabbel. En knuppels zo groot als mijn onderarm.... okay.

Viezepoes | 02-10-17 | 23:48

O/T Tom Petty dood... groot gemis.

RenHoek | 02-10-17 | 23:45 | 8

Nog een keer free falling in een 6ft gat

miko | 03-10-17 | 01:03

@RenHoek | 02-10-17 | 23:45
Zeker een groot gemis. Weer een groot artiest veel te jong gevlogen.

Slipsnifter | 03-10-17 | 02:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Het wordt tijd dat er fatsoenlijke poppetjes aan de touwtjes gaan trekken binnen de EU.

Ardbeg | 02-10-17 | 23:44 | 1

Dat gaat gebeuren zodra de kiezers in de lidstaten fatsoenlijke volksvertegenwoordigers kiezen die voor fatsoenlijke regeringen zorgen en fatsoenlijke kandidaten naar Brussel sturen.

JTKDM | 03-10-17 | 07:46

Ik begrijp eigenlijk niet waarom de GS-redacteuren zo makkelijk partij kiezen in deze kwestie. Ik heb niet de indruk dat ze er meer vanaf weten dan ikzelf en ik word ook niets wijzer van al die opgewonden stukjes. Het lijkt erop dat men bij GS braaf in de houding springt zodra het woord referendum valt.

JvanDeventer | 02-10-17 | 23:44 | 3

In tegenstelling tot veel reaguurders hieronder, snap ik dat volledig. Denk dat reactie in dit geval niets te maken heeft met het Pavlov woordje referendum, maar met het inzicht van de redactie dat de reactie van de centrale autoriteit niet alleen een beetje op de top is, maar ook naar de toekomst verstrekkende gevolgen heeft.

Rest In Privacy | 02-10-17 | 23:49

Je kunt voor of tegen dit referendum zijn, ik begrijp ook goed dat Spanje niet van Catalonië af wil, maar de manier waarop de Spaanse overheid reageert is idioot. Als je dit referendum niet erkend kun je het ook 'gewoon' negeren, net als de voorgaande keren.

Ardbeg | 03-10-17 | 00:04

Ik zie geen enkele reden om deze massale geweldsorgie die geen ander doel heeft de bevolking terug in hun hok te intimideren te nuanceren. Ik ben benieuwd naar jou verdediging van dit optreden.

Sans Comique | 03-10-17 | 00:09

Ik ben niet optimistisch.
Ik zie bevestigd wat ik al vermoedde.
De beelden zetten natuurlijk de EU-pretenties in 'n duidelijk schraal daglicht.
Maar hé, dat is geen nieuws.
Het enig waarmee we tóch 'n stapje verder komen is, dat de EU-mannetjes en EU-dametjes zich er niet meer met 'n rechtvaardiging uit kunnen praten.
Als een democratie zoveel machtsvertoon inzet om 'n referendum af te stoppen, wat gewoon een democratische manier van een vraag voorleggen aan de bevolking, dan bereikt de democratie haar tegendeel, als zij dictatoriale machtsmiddelen inzet tegen democratische handelingen.
Schieten we iets op met de constatering dat de EU-politici partijdig zijn (?), ja en nee.
Voor onszelf is er niets nieuws; voor de EU is dit 'n volgend teken, dat de EU op 'n dood spoor zit, ookal zullen ze dat nog lang blijven ontkennen.

Der Paulie | 02-10-17 | 23:42 | 6

Beste Botbot.
De 'hoofdlijnen' zijn iets anders dan de geboden manier van 'uitvoeren'.
Democratisch is, dat mensen hun mening over 'iets' op de ene of andere manier moéten mogen uiten (= vrijheid van meningsuiting); ook als 't over de grondwet zelf gaat, die iets verbiedt.
Dat een referendum zoals gehouden in Spanje allerlei oncontroleerbare uitvoeringsproblemen had, ja, dat is duidelijk; over de uitkomst van dat referendum moet je dus zeggen, dat het onnauwkeurig ging.
Maar 'het recht op' is dus echt iets anders dan 'de manier waarop'.
De Spaanse regering die de vrijheid van meningsuiting de kop indrukte met knuppelgeweld en rubberen kogels is, eh, dus écht-niét 'n democratie waardig.

Der Paulie | 03-10-17 | 00:17

Der Paulie | 03-10-17 | 00:17
Iedere Spanjaard heeft zich aan de grondwet te houden, de hoogste rechters hebben dit referendum verboden.

botbot | 03-10-17 | 00:23

botbot | 03-10-17 | 00:23
Iedreen heeft het recht zich te organiseren, iedereen heeft het recht om in de straat/wijk/stad/land een verkiezing te houden of een referendum te organiseren. Of de regering zich gebonden voelt aan de uitslag of zich gebonden zou moeten voelen is een heel andere discussie. Hier heeft de regering oppositie met grof geweld monddood willen maken. Het gaat hier om burgers, niet om een donkere geheime duivelse organisatie die 'de macht wil overnemen'. Het is Spanje 2017, niet Kuifje 1963.

Sans Comique | 03-10-17 | 00:36
▼ 3 antwoorden verborgen

"Ik verlang terug naar de Benelux, maar dan zonder België.
Langshetrandje | 02-10-17 | 22:56 | reageer"

En zonder Luxemburgers (junckertjes) ook graag ...........

Tee Of Cup | 02-10-17 | 23:41 | 1

O ja. Ik was Luxemburg vergeten. Sorry.

Rest In Privacy | 02-10-17 | 23:43

En ik vraag mij verder af of de PVV boys hier eigenlijk wel beseffen als ze continue janken over de slappe Nederlandse politie. Want ik weet zeker dat jullie helemaal niet om kunnen gaan met een brute politie zoals je dus in Spanje hebt. Stoere taal uitslaan is makkelijk maar ik weet zeker dat jullie zelf te soft zijn om in een land te wonen met zo'n politiekorps. Ik denk het namelijk niet.

Bigi Bana Boy | 02-10-17 | 23:40 | 5

Er is een enorm verschil tussen daadkrachtig en zonder aanziens des persoons de wet handhaven, of je als politieke stoottroepen te laten misbruiken tegen je eigen bevolking. Hoewel onze ME ook flink over de rooie kan gaan bij AZC-Nee demonstraties.

Sans Comique | 03-10-17 | 00:12

Jij snapt er geen bal van. Juist dan solliciteert de halve PVV bij de polies.

Wachtmeester R | 03-10-17 | 00:56

Sans Comique | 03-10-17 | 00:12
Eens, maar ik doel op het gedrag van de Spaanse politie in het algemeen. Ik denk, met alle law and order praatjes van de Baudet- en Wildersachtigen ten spijt, dat feitelijk niemand zo'n politie wil. Careful what you wish for.

Bigi Bana Boy | 03-10-17 | 08:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Tsja, ik zal er wel weer om worden veracht maar staatsrechtelijk snijdt het hout dat de guardia civil de overheidsgebouwen die illegaal voor een illegaal referendum worden gebruikt vrij vegen van mensen die weigeren het pand te verlaten. (juist, niet alleen het referendum is illegaal, óók het gebruik van overheidsgebouwen.) De wet geldt voor iedereen. Zelfs als je oud bent. Of in een rolstoel zit.
Verder is het natuurlijk buitensporig hard geweest hoe er werd opgetreden. Madrid heeft de kapitale fout gemaakt te zeggen "afsplitsing kan niet, nu niet, nooit niet." Dan is er natuurlijk nog maar een mogelijkheid. Procederen. Tot aan de hoogste europese gerechtshoven.
Of, zoals nu is gedaan; vingers in de oren en je eigen wetten verzinnen. Want dat is 'democratie'.

two ball cane | 02-10-17 | 23:39 | 2

Dit is puur intimidatie, dit is een voorbeeld stellen, dit is eventuele oppositie angst aanjagen. Weer zo een eentje die denkt slim te zijn door de boel kapot te nuanceren. Als dat referendum normaal was verlopen kan er na afloop alsnog over gepraat worden. Er was zelfs de kans dat de meerderheid zich tegen afsplitsing zou uitspreken. Nu weten we niks en de Catalanen die eerst tegen afscheiding waren zullen zich nu nog wel eens een keer extra achter de oren krabben. Ze weten nu wat hun stem en democratie nog waard is.

Sans Comique | 03-10-17 | 00:30

En de motieven van de ES regering èn de EU zijn weer een beetje duidelijker.

Sans Comique | 03-10-17 | 00:31

Tijd om het sudetenland maar binnen te vallen om daar 'rust' en 'democratie' te brengen.

De zwarte fascistenlaarzen stampen weer. EU muss sein!

RenHoek | 02-10-17 | 23:38 | 1

Ja, als die sudetiërs niet willen horen, dan moeten ze maar voelen. Dat zijn zelf ook niet van die lekkere jongens, hoor.
Waar ligt Sudetië ook alweer?

JvanDeventer | 02-10-17 | 23:53

"Hijack Ukraine": was das niet waar Van Balen enzo de zaak stonden te hijacken met post truth beloftes.
Dit is een wond die niet zal helen in Catalunya.

truiz | 02-10-17 | 23:38 | 1

"Hijack Ukraine"
Nee, dat met van Balen was hun EU-feestje. In de jaren daarna zijn de mensen hun vertrouwen in EU-held #1 Poroshenko verloren. Komt door de Russen etc. ("Hijack Ukraine") In de werkelijkheid is Poroshenko geen held en zijn veel mensen hem (en de hele politiek) werkelijk zat. De EU heeft EU-held #2 Saakashvili (Heeft een post in Odessa en is Georgier met Nederlanse getrouwd) als "corruptiebestrijder" naar voren geschoven tegenover Poroshenko. Vorige maand is Saakashvili door Poroshenko van zijn paspoort beroofd, dus het is feest daar. Als het feest fout afloopt, komt dat ook door de Russen, vraag maar aan Saakashvili.

bambi1970 | 02-10-17 | 23:58

Er is iets raars aan de hand in Europa. Blijkbaar zijn de laatste 20 jaar alle bestuurskundigen bij multinationals en/of banken gaan werken. De politiek is daardoor een vergaarbakje geworden van juristen, afgestudeerden in geschiedenis en filosofie.

Ramón Luis Valcárcel Siso is dan ook weer een afgestudeerde filosoof die vroeger kunstgeschiedenis gaf. Tsja, weinig verbazingwekkend dus dat er dan matige taal de wereld in komt vanuit deze bestuurders.

Tee Of Cup | 02-10-17 | 23:37

Mij overtuig je niet Van Rossem. Rajoy had het anders aan moeten pakken, maar bottomline is dat het Puigdemont is die bewust doorgezet heeft en uiteindelijk de verantwoordelijke is voor het geweld. Al vind ik het zoals gezegd de foute reactie van de Spaanse regering. Maar los daar van staat de Spaanse regering in hun recht. Punt. Hoeveel topics jullie ook posten.

Bigi Bana Boy | 02-10-17 | 23:36 | 12

botbot | 02-10-17 | 23:42
De Geschiedenis leert ons dat je een republiek kunt uitroepen als je dat militair kunt verdedigen. Alle mooie idealen en praatjes ten spijt is, als het puntje bij paaltje komt, recht nog steeds voorbehouden aan hen die het weten af te dwingen. Wetten kunnen een buffer vormen, maar zoals we in Spanje hebben kunnen zien, kunnen die zo aan de kant worden geschoven door de sterken als dat zo uitkomt. Daarna kunnen we weer verder met de illusie van recht, beschaving en inspraak.

Sans Comique | 03-10-17 | 00:48

Gelul, de Catalanen zijn al sinds 1700 zoveel klaar met Spanjaarden! Toen ze overlopen werden!

Lexus01 | 03-10-17 | 01:51

puigdemont is duidelijk de grote agitator en staatsgevaarlijk.

checkmate123 | 03-10-17 | 08:14
▼ 9 antwoorden verborgen

"If Catalonia were to leave Spain it could be followed by regions such as the Basque Country, .. ... And the contagion would quickly spread to other areas such as South Tyrol, Flanders, Corsica or Bavaria."
Ramón Luis Valcárcel Siso ("facts" link)
Prima dat de EU minder controle lijkt te hebben dan ik dacht, maar die paniek bij mogelijk verlies van controle is precies waarom Ramón Luis Valcárcel Siso deze Machiavelliaanse email stuurt, EU boven alles.
Maar de reactie is olie op het vuur, van een verboden referendum naar bijna-oorlogsverklaring uit het EU-buitenland in drie dagen. Het lijkt bijna opzet, alsof Ramón oproept: "Vlaanderen wordt wakker, dan valt de EU uit elkaar!"

bambi1970 | 02-10-17 | 23:32 | 3

De Catalanen hebben kloten. De Vlamingen (nog) niet.

Belze_Waffel | 02-10-17 | 23:41

Wij zijn hier al veel langer mee bezig hoor. Al weken zo niet maanden worden de ontwikkelingen in de regios gevolgd in de door ons zelf gefienancierde niet politiek correcte media.

Lt-Kol Kilgore | 03-10-17 | 07:14

Vlamingen zullen nooit Kloten krijgen. Ze hebben een veel te grote smoel.

beau van rtl | 03-10-17 | 08:53

Als we in deze generatie niet heel hard blijven knokken en info delen dan is boven binnenkort onder, links rechts etc en weet niemand meer wat er gebeurd..

We zullen ergens een ijkpunt moeten maken in de geschiedenis en dit als waarheid beschouwen en voorwaards moeten..

Het is al zo verwarrend want rond 9/11 geloofde niemand dat er zo'n terroristische dreiging was, er is ook geen indicatie dat die er was, echter nu is het toch echt realiteit geworden..

De realiteit blijkt zeer maakbaar wanneer je de wereld verdeelt en heerst wie had dat gedacht?

Wij nederlanders zouden beter moeten weten we staan aan de wieg van de realiteit van voor 9/11: de (bollen)beurs, kolonisatie, etc etc.

Het zou zomaar kunnen dat de bilderberg bijeenkomst alleen maar is om orders aan de kolonieen te geven en dat deze ondergronds gewoon nog onder centraal bewind staan.
Vergezocht wellicht maar we weten het niet we vallen uit de baarmoeder op een rijdende trein, we moeten maar geloven waar deze vertrokken is en waar hij naartoe gaat, wie de machinist is zien we niet maar we mogen wel afentoe een paar conducteurs kiezen zodat we ons niet zo klote voelen als de kaartjes geknipt moeten worden.

Teruggaan naar de bijbel zou wss niet eens zo slecht zijn voor het gemoed van een hoop mensen, het is tenminste een rechtlijnig verhaal..
Het is ook wel grappig om te zien hoe snel ze het gros van de mensen de bijbel als onzin hebben kunnen doen verklaren terwijl de leiders van vrijwel alle landen gewoon geloven en zich wellicht zelfs in een rol wanen uit het boek.

Ditzelfde staat overigens in dat boek over the end times..

De ironie is te groot om over het hoofd te zien.

Lionfromzion | 02-10-17 | 23:28 | 4

Al denken ze wel alle wijsheid in pacht te hebben I might add

Lionfromzion | 02-10-17 | 23:34

De bijbel een rechtlijnig verhaal?? je hebt hem duidelijk nooit gelezen dus.

miko | 02-10-17 | 23:40

Het zou zomaar kunnen dat de bilderberg bijeenkomst alleen maar is om orders aan de kolonieen te geven en dat deze ondergronds gewoon nog onder centraal bewind staan.
De koloniën staan ondergronds gewoon onder centraal bewind. Met zekerheid de voormalige Franse koloniën staan nog steeds onder bewind van Frankrijk. Allemaal in geheime overeenkomsten. Er is geen enkele Franse kolonie onafhankelijk.

Graaf van Egmont | 02-10-17 | 23:59
▼ 1 antwoord verborgen

Voor types als Ramon heeft Satan een speciaal plekje gereserveerd.

Rest In Privacy | 02-10-17 | 23:23

Google eens op 'EU warns' in combinatie met Bulgarije / Polen / Tsjechië / UK / Roemenië e.a.
Hoezo interne aangelegenheden.

Vloekende Vlaming | 02-10-17 | 23:20 | 1

Die landen hebben zich bij verdragen aangesloten waarin uitdrukkelijk staat dat de Europese Commissie "hoedster" is van die verdragen. Ze hebben dus bij voorbaat ingestemd met waarschuwingen en sancties indien ze die verdragen schenden.

JTKDM | 03-10-17 | 07:49

Ik sta paf.
Het is een cliché, ik weet het.

Denk je dat de complete gekte daar heeft toegeslagen en dan letterlijk bedoelt dat "toegeslagen", worden de Russen er weer met haren bijbeschuldigt. Inderdaad, het kan altijd gekker dan je in eerste instantie denkt. Alsof die Catalanen een ander nodig hebben om hun nationale gevoel brandend te houden.

Nou die onahankelijkheidsgevoelens staan al heel lang in de fik en nu is het een laaiend vuur geworden. Met dank aan Rajoy.

Ook Assange nog even een gemakzuchtige veeg uit de pan. Die zit al jaren opgesloten, omdat hij een verkeerd idee van democratische beginselen heeft. Lekker schieten voor open doel, Siso

Ziezo, dacht Siso, even wat gespindoktert. Dit soort mensen kiezen wij of liever gezegd dit soort maniakale machtswellustelingen worden aan ons voorgeschotelt als nuttig voor het besturen van de gemeenschap.

Maar we worden niet wijs, we accepteren het nog steeds. Ik hoop dat die Halbstarken in en rondom het torentje in Den Haag het toch net even wat netter doen. Hoewel iemand als Rutte uiteinndelijk ook de politie op je zal loslaten als hij dat nodig acht.
Sub omni canone! Evocatus

Evocatus | 02-10-17 | 23:19 | 1

Niet alleen de daden van onze Overlords lijken steeds meer op die van maffiosen uit bananenrepublieken, ze nemen ook de retoriek over. Alles is een complot om de EU kapot te maken.

Sans Comique | 03-10-17 | 00:52

Kleurenrevoluties worden doorgaans niet door Russen veroorzaakt.

joepiedepeopie | 02-10-17 | 23:18

Overigens levert de Guardia Civil ook zijn manschappen aan het Europese politiekorps, waar ook onze Kon. Marechaussee, Bundes Grenzschuts, Gendarmerie van Frankrijk deel van uitmaken. Allemaal paramilitaire organisaties. U bent dus gewaarschuwd bij ons volgende referendum.

Graaf van Egmont | 02-10-17 | 23:16

Als je cynisch wil zijn is democratie inmiddels verworden tot een 4-jaarlijks abonnement op een dictatuur. In ieder geval de Europese democratie.

Graaisnaaiert | 02-10-17 | 23:10 | 2

Vijfjaarlijks

Rest In Privacy | 02-10-17 | 23:23

@DT71 hahaha ja die 1000 euro zullen we nooit meer terug zien maar we hebben wel korting op 2 verplichte abbo's: tientje op de zorgkosten en meer gratis Rutte dan ons beloofd was!

Lionfromzion | 02-10-17 | 23:38

Ik dacht dat altijd alles de schuld van Geenstijl was ? Zijn het weer die Russen !

boccelullus | 02-10-17 | 23:06 | 2

Volgens "rationele mocro" (proest) is het Trump.

Rest In Privacy | 02-10-17 | 23:09

Laat dat rationele maar weg ce ca!

Dulacs | 02-10-17 | 23:38

Vlak voor de tweede wereldoorlog was er toch ook oorlog in spanje? Wie gaat deze apen tegenhouden?

rattenvanger XL | 02-10-17 | 23:05

Onze staats TV wist gisteren nog te melden dat veel ja stemmers thuis bleven omdat ze in de veronderstelling waren dat het stemmen zinloos was omdat er toch niks mee gedaan word.
Vandaag is dezelfde groep plotseling nee stemmers want de verdeeldheid is groot dus wie niet ging stemmen was tegen afscheiding,waar hebben we deze uitleg eerder gehoord.
Smerige klik die eerst even Rutte en de vazallen in Brussel afwachten.

likdoorn | 02-10-17 | 23:04 | 5

@botbot
Zelfs die reactie duurde een ruime dag, en zelfs dan maar mondjesmaat.

Binnenkort in dit theater; EU veiligheidstroepen.

Rest In Privacy | 02-10-17 | 23:25

TeeJee | 02-10-17 | 23:25
Reageren op televisie beelden,wilt u dat afdwingen?

botbot | 02-10-17 | 23:30

@botbot
Via de EU kan iedere wet in iedere lidstaat op ieder gewenst moment worden gewijzigd, overruled en wat niet al. Dat is het gevolg van het Costa-arrest dat onderdeel van het verdrag is geworden. Het stelt dat Europees recht boven nationaal recht gaat. In combinatie met een aantal slimme clausules in het verdrag is iedere natie-lidstaat bij voorbaat kansloos nadat het wurgverdrag van Lissabon is getekend: het is een Ermächtigungsgesetz 2.0. Bij gebrek aan interne ordetroepen is er nog geen gebruik van gemaakt; medewerking aan de uitvoering van EU beleid verloopt via de regeringen van de lidstaten. Vandaar de nadruk op behoud van eenheid van natie-staten, in feite een een vorm van fout nationalisme dat echter wel zorgt voor uitvoering van de wil van de EU. Totdat een natie-staat implodeert. Men wil kennelijk geen faillissement van achterblijvende regios riskeren wanneer draagkrachtige regios rechtstreeks onder de EU zouden gaan vallen en de overblijfselen dus gefinancierd moeten worden vanuit diezelfde EU.

kindapaas | 03-10-17 | 07:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Geen idee dat Spaanse democratie zo anders was dan mijn democratie. Prettig om op deze wijze steeds een beter beeld te krijgen van wat Timmerfrans nu eigenlijk bedoeld met zijn normen en waarden die maandelijks over de internetz worden gekotst via zijn twitter.

Pompenkoning | 02-10-17 | 23:02

"paëllapropagandist", nice!

maSs | 02-10-17 | 22:59 | 1

Ik las te snel , dacht dat er stond"parallelpropagandist"

Rest In Privacy | 02-10-17 | 23:04

Morgen staakt men in Catalunya voor de gewonden van zondag.

gato | 02-10-17 | 22:58 | 3

In de rest van Spanje doen ze aan de siesta, wat is het verschil?

Jan Dribbel | 02-10-17 | 23:05

Volgens mij iets van 558 gewonden, waaronder veel ouderen.

gato | 02-10-17 | 23:19

@Jan Dribbel | 02-10-17 | 23:05
Dat ze ook de rest van de dag niet werken. Twee hersencellen tegen elkaar aan wrijven is al teveel moeite?

Rest In Privacy | 02-10-17 | 23:26

Ik verlang terug naar de Benelux, maar dan zonder België.

Rest In Privacy | 02-10-17 | 22:56 | 1

Helemaal goed. Zeker die zwakzinnige Vlamingen met hun grote wafel.

beau van rtl | 03-10-17 | 08:59

Het neo facisme oftewel het EUroscisme.

litebyte | 02-10-17 | 22:55 | 1

Het Feucisme?

Rest In Privacy | 02-10-17 | 23:04

De EU is DÉ belangenbehariger van het grootkapitaal. Niets meer en niets minder. En alles moet wijken voor deze belangen. Niets meer en niet minder. En deze hooggeplaatste ambtenaren/politici worden daarvoor rijkelijk beloond (nu , maar zeker in de nabije toekomst). En dat voorrecht zullen ze met hand en tand verdedigen. Het draait allemaal om persoonlijk eigenbelang. net als bij de Cosa Nostra etc.

ad melkert | 02-10-17 | 22:54 | 1

Alleen al 30.000 *officiele* lobbyisten die vanuit Brussels de belangen behartigen van multinationals, NGO's, onderzoeksinstituten en tal van belangen organisaties die bestaan bij de gratie van EU geld.

litebyte | 02-10-17 | 23:03

Altijd mooi hoor. Als je vanuit je ivoren toren niet kunt verklaren waarom het volk zich tegen je keert is het altijd de schuld van de Russen. Bovendien, iedereen is zo achterlijk dat een beetje propaganda genoeg is om ons totaal apeshit te laten gaan.

wolfjemidas | 02-10-17 | 22:53

Voor degenen die de geschiedenisboeken hebben weggegooid: De Catalanen hebben zich te pletter gevochten tegen Franco. Zoek trouwens zelf maar op Wikipedia op waarom Cruijff El Salvador genoemd wordt.

Orakel1958 | 02-10-17 | 22:51 | 1

Hij werd nooit El salvador genoemd

miko | 02-10-17 | 23:34

Waar de instituties van de EU nu alle zeilen bij zouden moeten zetten om het geweld te veroordelen en verdere escalatie te voorkomen, overschat zij haar positie grandioos en verspeelt zij haar moreel krediet. Van dit probleem zijn we voorlopig niet verlost en het is de zoveelste breuklijn binnen de EU die ongetwijfeld zal opspelen bij een volgende economische crisis.

Panos88 | 02-10-17 | 22:48

Een link naar de "facts", met "opinion" als prominent onderdeel van de URL.

W_F | 02-10-17 | 22:46

Hij vergeet Trump helemaal mee te nemen in zijn lijst.En GeenStijl.

van stampij | 02-10-17 | 22:46

Geweldig 4e rijk is in aantocht, maar we hebben democratisch besloten dat het goed is zo..

kutkersrman | 02-10-17 | 22:46

Mooi hoor hoe ze ons willen wijsmaken dat we nu ineens in het post-truth era zijn aangekomen en zij de enigen zijn die daar boven staan..

Geweldig mooi omgedraaid, we zijn van post-truth (alle informatie in hun handen, alleen vrijgeven wat ze willen) aanbeland in een truth era waar zij vaak achter de feiten aanhollen!

Sure er zijn wat mensen die conflicterende informatie naar buiten brengen en je moet dus een beetje het kaf van het koren scheiden, het is ook wat nieuw allemaal..

Maar post truth lijkt vooral newspeak voor truth we would otherwise have kept from them for a generation or two

Lionfromzion | 02-10-17 | 22:44

Druncker en Timmerfrans zouden elke Europese burger laten aftuigen als dat zo uitkomt. De EU bubbel is heilig, en dient met alle mogelijke middelen verdedigd te worden, vooral tegen eigen bevolking. Eigenlijk een beetje als 40-45. Valt me eigenlijk nog mee dat Trump niet meteen de schuld kreeg van nazi Brussel.

Kopieerapparaat | 02-10-17 | 22:43 | 1

Trump krijgt de schuld van een ander 'event' gisteren....

Winter_is_coming | 02-10-17 | 23:17

Die Spanjaarden mogen weleens gaan oefenen op taktisch formeren en adequate charges. Dat lomp rossen op burgers midden in de formatie oogt uitermate oenig.

de Voorzittert | 02-10-17 | 22:43 | 1

Zijn geen professionals. DIt zijn liefhebbers met een formeel uniform voor de gelegenheid.

Rest In Privacy | 02-10-17 | 22:46

Als Catalonië zich losrukt, is Spanje Griekenland 2.0. De subsidiekraan kan weer verder open. Het Noorden betaald wel.

DommeNeger | 02-10-17 | 22:42

De betreffende maail staat vol met SJW superlatieven. Precies zoals Verhofstad en Timmermans ze ook gebruiken. Het feit dat deze Spanjool hiermee denkt te scoren geeft de teneur in het EU directoraat aan. We worden geregeerd door gevaarlijke gekken!

Rest In Privacy | 02-10-17 | 22:41

Zoek het CNN interview met de Spaanse minister van BuZa. "Er waren maar enkele gewonden". 'Omdat Catalaanse cijfers volkomen onbetrouwbaar zijn'...

Vloekende Vlaming | 02-10-17 | 22:39 | 3

Ik denk dat met kleine moeite een telling gedaan kan worden op basis van beschikbare beelden, niet dat het nodig is wie hier bazelt is vrij duidelijk

Lionfromzion | 02-10-17 | 22:47

Amampour vroeg of dit wanstaltige geweld nodig is tegen mensen die gaan stemmen.
De minister: er is bijna niets gebeurd, we treden alleen op tegen stemmende mensen. Want stemmen, dat is verboden.
Amampour: we leven in twee verschillende werelden.
Dan sta je toch mooi voor paal als minister zijnde.

Jan Dribbel | 02-10-17 | 22:53

Jan Dribbel: Als CIA News Network (CNN) de Catalanen gaat verdedigen dan weten wij precies wie er achter deze coup d'etat zitten.
De Deep State en NWO types a la Soros die chaos willen in Europa. Die Catelanen zijn ook volkomen onbetrouwbaar.

Eendragtmaaktmagt | 03-10-17 | 00:33

Limburgers met een mindefwaardigheidscomplex (dat is 99%) die macht krijgen. Dat is als een stadswacht met een carte blanche...

Rollins | 02-10-17 | 22:38

Ze zijn wel heel erg wanhopig om rusland als de grote boeman in te kleuren.

Ikweetni | 02-10-17 | 22:34 | 4

Het kan best zo zijn maar dat zijn dingen uit de koude oorlog die doorsluimeren we zitten al een paar generaties diep

Lionfromzion | 02-10-17 | 22:52

Rusland heeft wat met schiereilanden dus ik geloof het wel. (Alsof de EU Rusland nodig heeft om de grootste blunders te begaan, dat kan de EU best helemaal zelf)

W_F | 02-10-17 | 22:52

Hmm, de Guardia Civil gedraagt zich anders eerder als een bastaardkind van de Russische politie met Franco's fascisten
wat we ook van het Catalaans referendum vinden, de politie is wel erg enthousiast bezig om ongewapende burgers in elkaar te meppen\
Stelletje hoerenzonen (zo spreek je dit soort lui meen ik aan) vs oma's en bolle hondenbezitters,
het oogt meer als een horde Middeleeuwse ridders die een willekeurige bevolking te lijf gaan
Alleen de Goedendag en Hellebaard ontbreken er nog maar aan

Tobi | 02-10-17 | 23:12
▼ 1 antwoord verborgen

Publiekelijk zegt de EU helemaal niks, maar achter de schermen zou het mij niets verbazen als Timmerfrans de Guardia Civil zelf opdracht heeft gegeven extra hard te slaan. De EU is een dictatuur want niet democratisch. Het is geen haar beter dan de voormalige USSR.

Old_Spice | 02-10-17 | 22:34 | 2

Het lijkt er op dat het is ontstaan uit oud USSR/KGB beleid en het is effectiever gebleken dan rusland nu misschien wel zou willen

Lionfromzion | 02-10-17 | 22:54

Ik hoorde laatst dat ze zelfs lieveheersbeestjes doodslaan. Expres!

two ball cane | 02-10-17 | 23:29

Gepleegd door Catalaanse "supremacisten" die Spanje omver willen werpen, zoals de Russen met Oekraïne deden
... Of gewoon onafhankelijk willen zijn van de dictatuur van Madrid...

Is dit nog nieuws? | 02-10-17 | 22:32 | 1

Ja even voorbij gaand aan de post truth dat de VS en de EU bezig waren oekraine te kapen (zie het fuck the eu verhaal op yt)

Lionfromzion | 02-10-17 | 22:55

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland