Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Haagse plucheplakkers pakken totale macht

Ooit, een paar honderd politieke werkelijkheden geleden, bedachten PvdA, D66 en GroenLinks een wetsvoorstel voor een correctief referendum. Vandaag plegen ze Pechtoldiaanse euthanasie op hun eigen wet, terwijl de SP nog één reanimatiepoging doet.

Sja, wat valt er nog over te zeggen? Twee referenda en één Brexit met driemaal een verkeerde uitslag hebben er voor gezorgd dat de machtshebbers doodsbang zijn geworden voor de stem van het volk. Want die stem spreekt steeds de verkeerde mening uit. Daarom maken de partijen die het wetsvoorstel voor een bindend correctief referendum indienden, vandaag hun eigen wet dood. We tikten hier eerst een ingewikkeld betoog over democratie, de Grondwet en hoe SP'er Ronald van Raak de strijd voor het referendum heeft overgenomen van de bange pluchehoeren van D66, GL & PvdA. Maar dat hebben we gewist, want het is allemaal veel simpeler. De burger moet gewoon zijn bek houden. Politici mag je 1 keer in de 4 jaar kiezen, dan gaan ze lekker doen wat ze zelf willen wat Brussel wil. Alles wat daarbij mis, stuk & kapot gaat wordt door Kees Berghuizen recht gespind bij bevriende Frits Westers van de parlementspers, en in het Staatsjournaal leren de kijklaven dan dat het allemaal de schuld is van het populisme. Zo werkt onze democratie en dat ie kapotdood&begraven is, was ook voor het debat van vanmiddag al een feit. Het partijkartel denkt als Erdogan: democratie is een trein die je neemt tot je op je bestemming bent. En daar stap je uit. Livebeelden van de aankomst nu op EINDHALTE24.

Kom nog 1 keer in verzet VOOR de democratie

Wil je wél inspraak, wél democratie en wél de mogelijkheid om die Haagse hufters aan de leiband te laten lopen in plaats van andersom? TEKEN.SLEEPWET.NL, of ga de straat op om te flyeren: kijk op sleepwet.nl/help.

UPDATE: 20 minuten Bosma die teksten van Pechtold voorleest

En Femke Halsema verdedigt tegen GroenLinks. Let op: kleine hapering in het begin, gaat na paar seconden weer over.

Update: Ronald van Raak legt uit waarom hij het dan maar doet

D66, GroenLinks en PvdA verraden hun eigen initiatiefwet. SP'er Ronald van Raak heeft het dus maar van hen overgenomen.

Reaguursels

Inloggen

Door het volk gekozen dievenbende ,ontneemt volk haar stem.
En dan doodleuk erna: scholieren moeten naar het rijksmuseum en moeten weten wat democratie inhoudt. ONGELOOFLIJK.

p17266141 | 28-09-17 | 18:21

niet zeiken dom kuddevolk. u heeft hier 6 mnd geleden zelf voor gestemd! hopelijk gaat u weer flink uitgewoond worden in uw aars. een stevige ferme stoot van rutte's dikke goed doorbloede lul wens ik jullie met plezier toe.

Rest In Privacy | 28-09-17 | 09:50

Dat jongetje, dat voor de leeuwen is geworpen door Pechtold, is heel eng!

Die heeft niets maar dan ook helemaal niets met de gewone Nederlanders.
Het ventje zou Nederland vandaag nog weg geven aan de EU, als Pechtold het blieft en zijn baantje is veilig gesteld.

DickTurpin | 28-09-17 | 08:24

Diezelfde weekdieren zijn wél voor referenda in Catalonië en Koerdistan want het volk moet spreken. Pffft.

ristretto | 28-09-17 | 07:27

Wat verwacht je anders van politieke weekdieren… geinig dat ze zichzelf zo in hun voet hebben geschoten met het uitrollen van de referendum wet, de PR schade is groot en dat weten ze.

Veluwse-Eikel | 28-09-17 | 06:40

Het referendum is niet zaligmakend maar het enige wat we hebben om beslissingen die niet in verkiezingstijd naar voren zijn gebracht tegen te houden. Zo was in de aanloop naar het Verdrag van Maastricht zo ongeveer 95% van de partijen voor, daar is niet tegen te stemmen. En zo vind ik ook dat elke vorm van overdracht van soevereiniteit van Den Haag naar Brussel middels een referendum aan het volk moet worden voorgelegd. Dat kun je niet met z'n 150 beslissen en nog eens door 75 figuren laten dubbelchecken, dat gaat iedereen aan. Luister naar die Macron, EU-belastingen - flikker een end op zeg -, een EU-leger ( samenwerking ok, maar in combat situaties wil je sowieso dat je maat naast je in de loopgraaf je kan verstaan, en niet "wat zeg je" in Bulgaars bergdialect mompelt, daar zijn levens mee gemoeid, dat is geen spelletje ) en een Europees minister van geld? No bloody way, weet wel wie dat dan allemaal mogen betalen en het zijn niet die luie parasieten bezuiden de Schelde of ten oosten van de Weser, neem dat van mij aan.

Graaisnaaiert | 28-09-17 | 02:08

Hiermee is het bijna totale failliet van het fopparlement en de parlementaire democratie weer eens aangetoond. Dit zijn geen volksvertegenwoordigers, het zijn landverraders, schaamteloze pluchehoeren die ons volk verkopen aan de hoogste bieder. Bijna, want gelukkig waren er SP, PVV, FvD en de Partij van de Dieren als witte raven, die zich wél wat aan het volk gelegen laten liggen.

Ik zal er geen traan om laten, als enkelen van dit gespuis worden voorzien van een derde oogholte in hun schedel.

Wemibono | 28-09-17 | 01:54

Bosma is één van de weinigen, zoniet de enige, die feilloos de vinger op de zere plek(ken) weet te leggen. Hij had ook nog Drees Sr. kunnen aanhalen inzake immigratie aangaande uitkeringen die nooit bedoeld zouden kunnen zijn voor de nauwelijks aan de NL-economie bijgedragen hebbende (tijdelijke) instromers.
God, Allahmachtig, ik lijk wel een ambtenaar.

Nelis SplitBloes | 28-09-17 | 01:21

..

Hedenavond bij Pauw houdt Herman Pleij een betoog tegen referenda. Op Twitter geprobeerd dit onder te schijten, pardon te corrigeren, pardon te weersapreken.

Twitter Pauw Referendum Herman Pleij
"mensen wordt gevraagd om te stemmen over iets waar ze helemaal niets van begrijpen"

"Worden wel pogingen gedaan dat handelsaccoord met Oekraïne uit te leggen"

"We hebben getrapte democratie en we kiezen de mensen die voor ons kiezen"

"Daar rekenen we op af daar beoordelen we ze op"

"want wij (het volk dus) gaan al die dossiers niet lezen of die samenvattingen"

"dus ik ben buitengewoon tegen referenda"

Nou men. Pleij Ik ben buitengewoon tegen deze lulkoek, Kletsmajoor. Belachelijke redeneringen!

"niets van begrijpen"
De overheid heeft de morele plicht het duidelijk te maken, zo niet dan faalt overheid.

"pogingen tot uitleg"
Eerst noemde men het een handelsaccoord" Na de heersende NEE-uitslag was het ineens geopolitiek gevaarlijk om nee te zeggen

Herman Pleij = Demagoog
U noemde het ook een "handelsaccoord" Dus niet goed opgelet. Was veel meer dan handelsaccoord!

"afrekenen & beoordelen van volksvertegenwoordigers"
Als we niets begrijpen volgens u, hoe kunnen we dan beoordelen en/of afrekenen? Mooie tegenstelling

"buitengewoon tegen referenda"
Uw argumenten tegen, zijn slecht(s) gebakken lucht!
Sub omni canone! Evocatus
.
.

Evocatus | 28-09-17 | 01:16 | 2

Herman Pleij is niets anders dan een vriendje van M. van Niewmoskee dat, tegen een riante vergoeding en vermeend aanzien, zijn riedeltje moet afsteken dat dient te voldoen aan de NPO-doctrine. Ene M. van Rossem is ook zo'n aardig voorbeeld van die incestueuze club.

Nelis SplitBloes | 28-09-17 | 01:27

Die ~Pleij is een irritante vervelende betweter.
Maar hij is vara icoon en die houden het lang vol.
Deze man is volkomen ongeschikt om als structurele ouwehoer op tv te komen.
~Hij blijft ook altijd maar ratelen. Vriendje van zakkenvuller van `nieuwkerk., dus dan red je et wel.

outdoor | 28-09-17 | 09:54

Wat een kudtland is dit toch ook....

Slipsnifter | 28-09-17 | 00:51

Dus ongeacht hoe hoog de shit hier straks tegen het plafond vliegt: No Nexit for you, stoute en lastige Nederlander.
Dit is de straf voor hun verliezingsuitslag. Je word teruggepakt, querulant.

MistaRazista | 28-09-17 | 00:40

De burger mag 1x in de 4 jaar kiezen? Ook daar hebben ze wat op gevonden: Ze formeren gewoon 3 jaar lang, en dan mag de burger maar 1x in de 7 jaar kiezen....

lulleficatie | 27-09-17 | 23:55

Best wel schokkend om te zien en te horen hoe opgeblazen minkukels en stotterende nonvaleurs namens D66, PvdA, GL en VVD deelnemen aan dit voor de Nederlandse democratie zo belangrijke debat.
Hoe is het mogelijk dat voornoemde politieke partijen dit soort nitwits op hun lijst (en op een zetel in het parlement) hebben gezet!
Dat heeft beslissingsbevoegdheid over Nederland, oftewel over >17 miljoen mensen? Om te huilen.
Zegt natuurlijk wel alles over D66, GL, VVD en PvdA. Deze partijen zijn het betonrot in de fundamenten van het ooit zo mooie vrije Nederland. Getverdegetver!

appelvink | 27-09-17 | 23:48

Bosma, Hiddema, Wilders,Agema en Baudet zijn mensen die in mijn ogen weten wat volksvertegenwoordiging inhoud.

timmey | 27-09-17 | 22:39 | 2

Voor zover mij bekend ben ik Nederlander, maar vertegenwoordigen deze heren mijn mening in het geheel niet. Voor zover mij ook bekend geldt dat ook voor 75% van de andere kiesgerechtigde leden vsn het Nederlandse volk.

PeterD | 27-09-17 | 23:43

inhoudt,

Nelis SplitBloes | 28-09-17 | 01:35

Wij worden bedrogen.
De Nederlanders worden bedrogen door hun politici.
Politici verzinnen de meest doorzichtige smoesjes, om maar niet gecorrigeerd te kunnen worden door een uitslag van 'n referendum, wanneer ze bezig zijn met hun machtsspelletjes tegenover de andere partijen.
Er is slechts één reden waarom het in de toekomst alsnog goed kan aflopen met de Nederlandse bevolking in strijd met de referendum-onwillige-politici.
Er bestaat na twee eeuwen vertegenwoordigende democratie in de huidige maatschappij veel meer direct beschikbare informatie.
En de burgers kunnen 'dus' zonder perfect geheugen dus 'toch' de informatie bij elkaar op 'n rijtje gezet zien, 'dat de burgers door politici met alleen maar vertegenwoordigende democratie, telkens weer opnieuw bedrogen worden'.
Die verbeterde informatie biedt opzich wat hoop voor de democratische logica, 'dat iedereen altijd wel een keer bedrogen kan worden; en dat er ook mensen zijn die iedere keer opnieuw bedrogen kunnen worden, maar dat niet iedere kiezende burger iedere keer opnieuw bedrogen kan worden'.
Maar 't doet pijn tot in m'n achterhoofd, slechts daarop te kunnen vertrouwen. Ooit raken wij wel af van die beroeps-huichelaars in de partij-discipline.
Maar het is helaas waar, de politici zijn er juist op uit, dat de burgers teleurgesteld en afgestompt raken, want dan wenden burgers zich cynisch af van 't debat, en kunnen die vergader-tijgers weer stiekem hun plannetjes voorkoken in de wandelgangen, om daarna hun slechte toneelstukjes voor de bühne op te voeren. Heel veel mensen moeten daarvan braken. En dat speelt de foute politici juist in de kaart, want als 't volk niet meer langdurig wil blijven opletten en meepraten, omdat 't zo saai en stroperig ondoorzichtig is, juist zo'n volk is nog 't makkelijkst te misleiden. Ambtenaren weten dit al; politici ook, de Nederlandse burgers moeten telkens merken, 'dat-'t-allemaal-één-pot-nat-is; en dat slechts 'specialisten dat vol kunnen houden'.
(geschiedenisfeitje; Mussolini kwam aan de macht in democratisch Italië, omdat iedereen zo vreselijk baalde van dat 'praatparlement'; en eigenlijk had 't volk daar helemaal gelijk mee; dit Nederlandse parlement speelt met vuur; het gevaar is groot, dat in de toekomst iedereen tot onverschilligheid is gebeukt; over de waarde van het voortbestaan van de democratie door ons Nederlandse 'praatparlement') Wie maakt zich nog druk voor onze beroepsleugenaars?

Der Paulie | 27-09-17 | 21:37 | 1

Lafbek van een `Pechtold om niet naar het debat over referenda te komen en een jochie van " 23 jaar " in de kamer het woord te laten voeren.
Aan zo'n man heb je helemaal niets.

outdoor | 28-09-17 | 09:56

Je meest fundamentele punten zijn de referendumwet en voltooid leven. En precies die punten geef je op voor het pluche. Je moet het maar durven D66.

HetPhantom | 27-09-17 | 21:34

Oh en Martin, als je dit leest: je spreekt het uit als "vox deï", dus met trema.

Demoncraten666 | 27-09-17 | 20:52 | 1

Vind je dat raar als onze taal die doospekt is (was) met latinismes thans met de regelmaat van de klok wordt verkracht c.q. ontkracht door allerlei van buitenaf komend rappers-onheil? De staat van de taal, jawel!! Nog even en dat wordt dat ook in het onderwijs gemeengoed.

Nelis SplitBloes | 28-09-17 | 01:50

Welk boek is Thierry aan het verkopen op 16:21? Dat van Ybeltje?

Demoncraten666 | 27-09-17 | 20:51 | 1

Thierry's ghostwriter heeft Ybeltje geholpen bij het boek, zodat er nog iets leesbaars op papier kwam. Ybeltje zelf kan namelijk helemaal niets, zoals ze zelf ook toegeeft. Daarom moest Ybeltje wieberen en moest ze de frustraties daarover van zich af schrijven.

PeterD | 27-09-17 | 23:47

Episch referaat van de grote Bosma.
En verder word ik er alleen maar droevig van.
Drank, nu.

De Vrijlansier | 27-09-17 | 20:29

Ben benieuwd hoeveel van de wegstemmers straks wél iets positiefs roepen over het Koerdische referendum.

Franker | 27-09-17 | 20:07

Zow, D666 is nu definitef ontmaskerd als een nuttloze pluche-plak-partij,
de schijt heeft aan de mening van burger zodra het *echt* ergens over gaat.
.
Moge ze de volgende verkiezingen *gedecimeerd* worden.

hotmint | 27-09-17 | 19:56 | 1

Dat was me al een jaar of 20 duidelijk....

Slipsnifter | 28-09-17 | 01:04

Bosma heeft mijn tegel gezien en zowaar een normaal kostuum (soort van) weten te vinden. Ga zo door!

Kudzak | 27-09-17 | 19:53

Pechtold en dat jonge D66 ventje werden helemaal afgemaakt. Slappe dweil van een Pechtold dat ie niet eens aanwezig is. GVD

Zwizalletju | 27-09-17 | 18:39 | 1

Hij voelde de bui al hangen. Maar goed over een paar dagen is iedereen het weer vergeten en gaat over tot de orde van de dag. En krijgt D666 gewoon weer veel stemmen komende verkiezingen (gemeenteraad).

Zoals Bosma opmerkt D666 is een lifestyle, principeloze machtshongerige populisten.

Graaf_van_Hogendorp | 27-09-17 | 19:47

Bosma geeft rake klappen aan D66, GroenLinks en PvdA. Hij verwoord exact mijn gedachten over deze draai bij de genoemde partijen. Angst voor de burger. Angst om de macht te verliezen.

Statler en Waldorf | 27-09-17 | 17:55

Zo, de NOS heeft weer zijn journaalmomentje: Van Raak vergist zich tijdens het debat over de referendumwet in de aanwezigheid van mevrouw Leijten tijdens een feestje.
Wedden? Kijk om 18.00 uur.
En dan nu het Weer.

piloot47 | 27-09-17 | 17:18 | 1

Gelukkig hebben we GS en Social Media om de stukjes die er echt toe doen te publiceren!

Mastermattie | 27-09-17 | 17:53

1 vraagje erbij was wellicht nog mooier geweest voor deze PvdA galg, heeft Martin toch goed veldwerk verricht!

Jan, Leiden | 27-09-17 | 17:05

Geen speld tussen te krijgen dat verhaal van Bosma.
Maar de gemiddelde inclusieve zichzelf overschattende D66 stemmer zal het wel niet willen horen, want PVV-er.

Harry Turtle | 27-09-17 | 16:42

Na ex VVD'er Ybeltje heeft een andere VVD'er (Rutte) ook een boek gelanceerd. Het boek heet: Liegen en bedriegen voor gevorderden.
Wat je hier hoort en ziet is geheel in lijn met de invloed die Brussel heeft op politici. Het volk moet hoe dan ook geloven in de macht van de EU, moet daar onbeperkt vertrouwen in hebben en bovenal Brussel's wil is wet. Brussel is uitgegroeid tot een volgevreten waterhoofd met anti vries, en het lonkt naar meer macht en zet daarvoor in op figueren zoals Rutte, Merkel, Verhufterstadt, Pechtold, Macron en de overige vazallen van die kontenlikkers club.
En de bevolking, betaal en shut de neuk op.

Memek | 27-09-17 | 16:35 | 1

Het is zo inderdaad !

Creaguurder | 27-09-17 | 18:38

Tussen de wirwar van rookgordijn-argumnenten staat er één zwart silhouet. Brussel. Nederland heeft voor alle belangrijke zaken de soevereiniteit overgedragen aan Brussel. Vandaar dat EuroPechtold voor internationale zaken het referendum wil uitsluiten of anders helemaal tegen het referendum is. Rutte staat ook met één been in Brussel dus is de VVD ook tegen het correctief referendum. Voor de rest is het lastig voor de partijen. Wanneer je op de ruilbeurs van de formatiegesprekken het kwartet Landbouw en het kwartet Buitenlandse zaken hebt en een referendum maakt die kaarten waardeloos dan heb je niets. En het argument dat bij een "ja" of een "Nee" niet het 'waarom' duidelijk is is niet relevant. Wanneer iemand mij vraagt of ik een kroket wil en ik zeg nee is dat nee. Of dat nou is omdat ik geen honger heb, geen kroketten lust, geen dierlijke producten eet. Ik mot die kroket gewoon niet. Klaar.

Premier Trutte | 27-09-17 | 16:23

@Martin, Geweldig. Die vraag wat "van Dijk" gestemd had kwam binnen.
Eerst die grijns en toen die geschrokken blik. Episch!

Mastermattie | 27-09-17 | 16:17 | 2

Ik heb 'm in de decoder staan, dat wordt een mooi gifje :)

Mastermattie | 27-09-17 | 16:18

Naar verwachting heeft Bosma niet voor niets deze vraag gesteld aan Van Dijk.
Wanneer het bestuur vd pvda met een voorstel komt en de leden stemmen dit, op democratische wijze weg, hoe is dan bestaanbaar dat een volksvertegenwoordiger de kiezer niet dezelfde mogelijkheid wil bieden. De vergelijking met de leden gaat hoe dan ook op wanneer je een democratisch recht noodzakelijk acht.
Derhalve zal Bosma dadelijk in 2e termijn nogmaals van Dijk hierover gaan bevragen.
Eerst democratie als hoogste goed proclameren , maar als kamerlid met gespleten tong 180° draaien. Rare jongens, die pvda-ers. En die van de vvd+d66

bij gelegenheid | 27-09-17 | 16:38

ijzersterk betoog van Bosma, ik ken geen enkele andere politicus, die zich kan meten aan Bosma. Nee, ook Baudet niet! Nog niet!

vluchtelingallergie | 27-09-17 | 16:05 | 1

Ik vind ze beiden sterk op hun eigen manier. Bosma weet altijd mooi met feitjes te strooien.

timmey | 27-09-17 | 22:45

wat maakt die sleepwet nou eigenlijk nog uit? iedereen die iets te verbergen heeft... heeft al lang een VPN! en de rest heeft niets te verbergen... als er ook maar 1 terrorist mee gepakt wordt... is het het al waard! en natuurlijk begrijp ik de problemen die mensen zien! maar wat heb je liever.. een terrorist die niet aangepakt wordt als achterbuurman! of een die opgepakt wordt omdat hij rotzooi over het internet spuugt!

bArAbAts | 27-09-17 | 16:04 | 2

Dus je tante die op de vrijdagavond porno zit te kijken heeft niks te verbergen?

Kees.kwarktas | 27-09-17 | 16:19

Terroristen zitten niet op Internet en iedereen heeft wat te verbergen. Ik daag je uit om het tegendeel aan te tonen en hier je naam, adres, woonplaats, BSN, bankrekening en pincode te vermelden.

boccelullus | 27-09-17 | 18:03

Serieus... als je met iemand in gesprek gaat over politiek en deze persoon geeft aan van plan te zijn op een van de tegenstanders van een referendum te stemmen, stop dan meteen die kop onder de koude kraan ofzo? Hoe diep kan je kop in je reet zitten?

Mastermattie | 27-09-17 | 16:02

Zwak optreden Baudet, dit is toch een van de belangrijkste punten van zijn partij, waarom je daar niet hard voor maken? (zoals Bosma bijvoorbeeld)

Kees.kwarktas | 27-09-17 | 15:56

Ik ben het niet vaak met de PVV eens, maar dit is wel een punt waar ik het zeer mee eens ben. Alleen jammer dat de heer Bosma tussendoor een hoop holle retoriek nodig heeft, dat doet afbreuk aan zijn punt.

DDaviDD | 27-09-17 | 15:56 | 2

En intussen is de PVV wel voor de sleepwet. Dus zo hoog op hebben ze het nou ook weer niet met de burgers.

XaleX_2 | 27-09-17 | 16:00

XaleX_2 | 27-09-17 | 16:00
Maar de PVV wil je wel de gelegenheid geven om dat weer teniet te doen via een referendum.

boccelullus | 27-09-17 | 18:05

Wat een sukkel, dat mannetje van D66. Zo jong en dan al een slaaf van het kartel.

Rest In Privacy | 27-09-17 | 15:54
-weggejorist-
hanneke53 | 27-09-17 | 15:49 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Was ik al van plan Thierry...

Enrique C | 27-09-17 | 15:47

Waar is dat spreek lijstje gebleven ?

rmstock | 27-09-17 | 15:43

Dat "hier volgt informatie over de vergadering van de tweede kamer" loopje doet me denken aan de eerste aflevering Doctor Who met Matt Smith... "prisoner zero will vacate the human residence or the human residence will be incinerated!".

Liroy | 27-09-17 | 15:40

Het unieke Nederlandse partijkartelsysteem waarbij stemvee de macht uit handen moet geven aan een corrupte kliek in Den Haag die U wel even vertelt hoe U moet denken, doen en laten. Dixit VVD.

Enrique C | 27-09-17 | 15:38

Discussie is zinloos. De "roadmap" van de EU zal moeten worden gevolgd.

doskabouter | 27-09-17 | 15:38 | 1

Als ze dat nou eens hardop durven zeggen...... een laf zooitje, dat is het wel.

watmagjenogwel | 27-09-17 | 16:03

Is de andere helft netflix aan het kijken, zie er maar een paar in de kamer.

gato | 27-09-17 | 15:36

Ongelooflijk. Je moet je kop wel heel diep in je reet hebben zitten om ooit nog op deze aartsleugenaars te stemmen
Zonder blikken of blozen gewoon vol ingaan tegen datgene wat ze op hun site en in hun verkiezingsprogramma's propageren.

Mastermattie | 27-09-17 | 15:34 | 1

Waar, maar mensen zien of horen dit niet. En ze snappen wanneer ze VVD of D66 stemmen de impact niet, zelfs om de 4 jaar.

Jan, Leiden | 27-09-17 | 16:03

Welja een collaborateur van het vierde rijk te Brussel die het heeft over een open democratie.

komtdatschot | 27-09-17 | 15:33

Het is toch om te kotsen zeg, die hypocriete VVD-er die zegt voor inspraak van de burger te zijn, en 'daarom' tegen het referendum te zijn. Om maar te zwijgen van die Draai66-er.

Bieronimus Josch | 27-09-17 | 15:30

Nooit. Meer. VVD....

Wat een gotspe... het licht gaat nu uit.

Enrique C | 27-09-17 | 15:29

VVD staat gewoon zonder blikken of blozen te verkondigen dat ze tegen referenda zijn.
Kunnen zowel D66 als de VVD beide hun "D" inleveren? Want met democratie hebben ze helemaal niets meer.

Mastermattie | 27-09-17 | 15:28 | 1

Oh, en CDA ook graag!

Mastermattie | 27-09-17 | 16:00

Hoe is het eigenlijk mogelijk dat de VVD in Maart '17 de grootste partij is geworden ?

rmstock | 27-09-17 | 15:23 | 4

Misschien iets van doen met de hypotheek rente?Noem nou maar wat hoor.

komtdatschot | 27-09-17 | 15:27

Misschien iets van doen met de hypotheek rente?Noem nou maar wat hoor.

komtdatschot | 27-09-17 | 15:27

Elk volk krijgt de regering die het verdient.

Gies van Agt | 27-09-17 | 15:29
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie die Bosma niet, lijkt wel of de pagina niet laad hier op geenstijl.
Enig idee iemand: Chrome/IE

swagmachine | 27-09-17 | 15:23

"UPDATE: "

Firefox laat niets zien, blanco.

XaleX_2 | 27-09-17 | 15:22

Op dit moment een zekere Koopmans van de VVD, moet je hem zien hoe stompzinnig zo'n figuur staat te raaskallen, je houd het niet voor mogelijk.

watmagjenogwel | 27-09-17 | 15:22

Let op.Wij van de vvd zijn tegen een referendum omdat wij de mening van de burgers heel belangrijk vinden.Hoor het die lamlul net zeggen.

komtdatschot | 27-09-17 | 15:22 | 1

Hij of het, is nog steeds aan het lamluullen.

watmagjenogwel | 27-09-17 | 15:29

Het volk is dom en moet niet om hun mening worden gevraagd, wij weten het beter, punt uit! VVD in een notendop...

Gies van Agt | 27-09-17 | 15:19
-weggejorist-
Viva_La_Revolucion | 27-09-17 | 15:14

Ah,de slaven van het vierde rijk houden niet van protest stemmen.
Opdat ge het weet.

komtdatschot | 27-09-17 | 15:13

Nu wordt de opkomst als argument gebruikt om tegen het referendum te zijn. In dat geval kan je het Europese Parlement ook opdoeken met de fantastische verkiezingsopkomst van 38%.

XaleX_2 | 27-09-17 | 15:12 | 1

Hehe, +1.

Als het ze daar om te doen was, zouden ze ook het vereiste opkomstpercentage hoger kunnen maken. Sowieso was het percentage voor het referendum over de Europese grondwet 63%, dus op basis van de gegevens beschikbaar is er geen enkele reden om het referendum op te doeken omdat 1 referendum het opkomstpercentage maar net haalde. Zeker omdat de pro-Ukraine lobby actief adviseerde om niet op te komen dagen om het referendum ongeldig verklaard te krijgen. Op gegevens besmet door bewuste sabotage beleid voeren...

Sjors W. | 27-09-17 | 15:25

Soms lijkt het net of ik naar de Muppet show zit te kijken...

Gies van Agt | 27-09-17 | 15:12 | 3

Daar valt tenminste nog om te lachen, dit is diep triest.

XaleX_2 | 27-09-17 | 15:13

Mee eens, het huilen staat me nader dan het lachen...

Gies van Agt | 27-09-17 | 15:15

Dat doe je ook, alleen het spijtige is dat deze muppets wel het beleid in dit land bepalen.

Mastermattie | 27-09-17 | 16:10

Getekend en ik hoop dat iedereen dit doet.
Kom op met dat referendum, iedereen tekenen!

Maya de Blij | 27-09-17 | 15:10

De volgende slaaf van het vierde rijk te Brussel aan het woord.

komtdatschot | 27-09-17 | 15:10

Dat merkte ik eerder op.... Morgen is die tekst aangepast. Let maar op!
Weet u wat dit is, dit is keihard kiezersbedrog! En zelfs zonder blikken of blozen. Op de site staat A en vervolgens B stemmen en dan het gore lef hebben om te stellen dat democratie door middel van 1x in de 4 jaar prima werkt. Terwjl de beloftes die ze doen en zelf vastleggen op hun site gewoon keihard opzij wordne gelegd.
Ik hoop dat dit de laatste studenten van D66 en VVD naar FvD doet overstappen.
Opdat wij niet zullen vergeten...

Mastermattie | 27-09-17 | 15:24

Bosma en Baudet gaan los

Kees.kwarktas | 27-09-17 | 15:05

D66 doet me sterk denken aan m'n ex. Net zo lang draaien en drammen totdat je gelijk krijgt... of totdat een ander het maar opgeeft uit vermoeidheid of ergernis.

Mr. Neon | 27-09-17 | 15:03

Oh, oh, oh, D666 geeft gewoon toe dat we fucked zijn en dat de EUSSR gewoon voor bepaalt wat goed voor Nederland is...

Gies van Agt | 27-09-17 | 15:03

D66 schemert nu met de smoes: "Wij zijn voor, maar niet met internationale verdragen" (zie Oekraïne) en omdat wij geen wijzigingen meer op deze wet kunnen indienen, zijn wij tegen.

Mastermattie | 27-09-17 | 15:02

In de 2de kamer doen ze nog net alsof nederland nog een democratie heeft,terwijl nederland hun democratie verkwanseld heeft aan Brussel.

komtdatschot | 27-09-17 | 15:01 | 1

Precies as Frankrijk, Berlijn en Brussel, Den Haag is al lang een poppenkast. Macron wil een Europees minister van Financiën en Europees leger. Angela wordt er nog nat van.

Jan, Leiden | 27-09-17 | 15:58

D66 is voor een correctief referendum, 'maar wel met de juiste spelregels'. Dat zeggen ze dus zonder blikken of blozen.

XaleX_2 | 27-09-17 | 15:01

Wat ontzettend ranzig wat D66 nu hier flikt zeg!

Mastermattie | 27-09-17 | 14:59

Die emo is nou al het lievelingetje van president Juncker.
Onze enige echte gekozen president van het vierde rijk te Brussel.

komtdatschot | 27-09-17 | 14:57 | 1

Lievelingetje?
Sextoy komt meer in de buurt.

Mastermattie | 27-09-17 | 16:09
-weggejorist-
Gies van Agt | 27-09-17 | 14:56

.. democratie is afgeschaft sinds de arbeiders niet meer PvdA stemmen en 50% van de burgers niet meer het stemadvies van de NPO blind opvolgen.

Jan Passant mk2 | 27-09-17 | 14:53

Staat tie nou al te huilen?

komtdatschot | 27-09-17 | 14:53

@rmstock Ook goed maar iets zegt mij dat er morgen een andere tekst op die pagina staat.

Mastermattie | 27-09-17 | 15:01

Waar was Pechtold ? of zit ie ondergedoken achter een stoeltje in vak K ?

rmstock | 27-09-17 | 14:49

Van de website van D66. Het is werkelijk niet te geloven....
D66 is voor democratische vernieuwing en voor het betrekken van mensen bij de besluitvorming van de overheid. Referenda mogen alleen niet door politici gebruikt worden om te voorkomen dat zij moeten doen waarvoor zij gekozen zijn: het volk vertegenwoordigen en besluiten nemen. D66 is dus tegen referenda die door de regering zelf ‘van bovenaf’ uitgeschreven worden. Eerst moet het parlement kiezen, daarna kunnen kiezers dat, als zij willen, corrigeren. Daarom wil D66 dat mensen de mogelijkheid hebben om zelf (‘van onderop’) een referendum te organiseren en is daarom voorstander van het bindend correctief referendum.

Gies van Agt | 27-09-17 | 14:48

Heb allemaal zo het idee dat de emo boy huilend wegloopt na de nodige interrupties.

komtdatschot | 27-09-17 | 14:47

Ah,de emo boy van d66 heeft ook wat te melden.Ben er benieuwd aan.

komtdatschot | 27-09-17 | 14:44

Net de speech gekeken van Bosma (for president), iets met spijker en kop. En dan ook nog het nieuwe Dikke van Dale woord "demofobie", grote klasse.....

serieusgenomen | 27-09-17 | 14:40

Zoals ik al eerder een keer zei... Nederland is GEEN Democratie maar een Particratie. Dit is een wezenlijk verschil in detail, maar het houd in het kort inderdaad in: 1 keer in de 4 jaar stemmen en de rest van de tijd je bek houden.

Gix | 27-09-17 | 14:38

Netjes gedaan hoor Bosma.

komtdatschot | 27-09-17 | 14:36

Er blijken ook hier nog mensen te zijn die de kwaak-kletspraat van de politieke partijen zo vlak voor de verkiezingen geloven, en dan echt serieus nog denken dat wat dat geteisem nou gaat doen iets is waarvoor zen hebben gekozen....
Daar is geen argument tegen bestand.

mallekater | 27-09-17 | 14:34

Bosma: Demofobie: "Angst voor democratie"

Mastermattie | 27-09-17 | 14:34

Bosma veegt de vloer aan met de neppartijen die dagelijks de reet likken van het vierde rijk te Brussel.

komtdatschot | 27-09-17 | 14:33

Het is natuurlijk extreem treurig dat burgers af en toe hun wensen kenbaar willen maken middels een referendum.

Het moest godverd.... niet mogen, dan hebben de maatjesneukers in de kamer net gezellig saampjes een dingetje uitgebroed, beginnen de kiezers ineens te pruttelen dat ze het daar niet mee eens zijn.

Ze hebben ons immers gekozen.......... oh wacht, ze hebben onze verkiezingsbeloftes geloofd, nou ja dan zijn ze ook zelf schuld.

Want wie gelooft nog de leugens die VVD, CDA, D66 en CU ons voorschotelen zo vlak voor de verkiezingen??

En wie is er dan nog verbaasd dat de burger geen enkele regering nog vertrouwt??

mallekater | 27-09-17 | 14:30

Wereldopmerking van Bosma: D66 is geen politieke ideologie, het is een lifestyle, bedoeld om te netwerken. Geeft deze man per diect een standbeeld!

Graaisnaaiert | 27-09-17 | 14:30 | 1

Hij is in het debat sowieso de grappigste, scherpste en duidelijkste van allemaal vandaag.

Roze_bril_drager | 27-09-17 | 16:24

Zo,de femboy van d66 heeft gesproken.
Is Bosma zwaar van onder de indruk.

komtdatschot | 27-09-17 | 14:26

Goed voor mijn bloeddruk, dit soort berichten.
Pek en veren voor die prutsers in Den Hagistan!

pibasso | 27-09-17 | 14:26

Wat voor afwijking heeft dat D66 jonkie aan z'n arm?

Mastermattie | 27-09-17 | 14:26 | 1

Komt ergens vanuit z'n hersens, waar het al helemaal niet pluis is. Het vak arrogantie is hij ruim voor geslaagd iig.

Dr. Blechtrummel | 27-09-17 | 17:49

Er is een gevecht gaande tegen de steeds alertere burger. Dit zijn geen debatten maar micro oorlogen waar geen rechter aan te pas komt. Andere kamerleden moeten sprekers op uitvoering van grondwetten weizen, dat hoort een goede voorzitter te doen. Het schip is stuurloos. Het gaat alleen nog maar om eigen behoud als je nagaat dat, bvb, groenlinks net uitlegt dat hun plan beter is dan het onmiddelijke burgerbelang, eerder in het proces inspraak, leuk, behalve dan dat groenlinks beleid nooit aan de orde zal zijn. En dan toch tegen burgerinspraak gaan propageren. Dat is die micro oorlog tegen de nadenkende, goed geïnformeerde burger. Ze zijn bang.

LifeCatcher | 27-09-17 | 14:23

Ze zijn er allemaal stil van

komtdatschot | 27-09-17 | 14:21

LOL

Wasbakplasser | 27-09-17 | 14:21

Bosma is goed bezig..

Wasbakplasser | 27-09-17 | 14:17

Even offtopic.Weet iemand hoe het met Necrosis gaat?
Heb um al dagen niet online gezien.

komtdatschot | 27-09-17 | 14:17 | 7

Mocht dit waar zijn is een roze hart onder de riem op zijn plek. Waar kan de kaart heen?

Copyrechts | 27-09-17 | 14:47

Ik mag hopen dat het goed met hem gaat, maar het laatste dat ik las dat ie sowieso al een tijdje thuis zat. Dat het vanwege zijn gezondheid was, was me ontgaan, maar ik moet dan zo af en toe ook eens werken. Het zou mooi zijn als we hem een hart onder de riem kunnen steken.

Vanilla | 27-09-17 | 14:58

Ja, het is te lang dat we iets van hem hoorden, vanuit mijn plek wil ik heh toch het allerbeste toe wensen. Bij deze.

watmagjenogwel | 27-09-17 | 15:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Als het aan de as Macron en Merkel afhangt komt de macht toch in het Europees parlement te liggen met eigen minister van Financiën, Europees leger, etc., daarmee is toch al die tweede kamer compleet overbodig geworden, dus ook het onderderl correctief referendum.

Straks zijn we het kleinste landje dat het hardst mag bloeden voor Europa, dat is het uiteindelijke doel. Dus waar gaat het dan nog over? Over straks de baantjes in verenigde staten van Europa en niets anders.

Jan, Leiden | 27-09-17 | 14:15

Die lamlul van de pvda heeft het over geloofwaardigheid.Het kan niet op vandaag.

komtdatschot | 27-09-17 | 14:08

Blijf het schrijnend vinden dat ze op hun mobieltje spelen. Ff op hun mobiel wat laten zien aan diegene die naast hun zit, manmanman. En dat stemt met voor en tegen.

dk-- | 27-09-17 | 14:07 | 1

De meesten weten al lang wat ze moeten stemmen. Eigen mening? Nee joh.
Enkele dagen geleden was er dat boek van mevrouw Berckmoes, waaruit dit wel bleek.

Rest In Privacy | 27-09-17 | 14:14

Het politieke systeem met vertegenwoordiging door politieke partijen heeft zijn houdbaarheidsdatum verre overschreden.
Het is een restant van een patriarchaal model van onmondige horigen met sterk oveeenkomstige belangen en vertegenwoordiging door alwetenden. Met een moderne samenleving heeft het al helemaal niks meer te maken.
Zeker niet in een samenleving waarin het postmoderne relativisme partijen ertoe in staat stelt om heilige principes in een gezellig kaartspelletje met elkaar te ruilen.
Ik vind het zelf ook verbijsterend te zien dat de kabinetsformatie hier zes maanden kan voortslepen, terwijl de discretionaire ruimte van de nederlandse regering zich nu al beperkt tot een discussie over eigen risico versus ziektekostenpremies.
Referenda zijn noodzakelijke veiligheidskleppen in een periode waarin de uitruil van principes de gewoonte is geworden. Bij stoommachines is het zo dat wanneer de veiligheidskleppen dicht zitten, de spanning in de ketel tot een ontploffing kan leiden. Maatschappelijk is dat niet anders.

Glasgow Argus | 27-09-17 | 14:06

Die mevrouw van Groenlinks heeft een politiek praatje verzonnen waarmee ze de indruk wil wekken dat de burger beter af is zonder referendum.
Het slaat nergens op en is doorzichtiger dan gebakken lucht.

keestelpro | 27-09-17 | 14:02

Referenda en zeker bindende referenda zijn gewoonweg onverstandig.

Het leidt tot onnodige problemen.

Er zal altijd een groep overal tegen zijn omdat ze altijd overal boos over zijn. Nihilisten / populisten zeg maar.

Maar neem nu een Brexit wat heeft het nu opgeleverd behalve gigantische problemen die opgelost moeten worden? Gebruik Google eens en lees de ontelbare stukken waaruit blijkt dat er geen plan was, nog steeds geen plan is en dat het miljarden en miljarden gaat kosten met geen greintje winst.

En waarom?

Omdat domme populisten dachten dat het misschien beter zou kunnen zonder er over na te denken en het domme stemvee hun domme geblaat geloofden.

Het eindresultaat?

Waarschijnlijk een 'softe' Brexit. Wat dus betekent dat Groot-Britannië de facto lid blijft en blijft betalen alleen geen inspraak meer heeft. Nou gefeliciteerd Britten. Winst!

De Koreaanse Slet | 27-09-17 | 14:01 | 11
-weggejorist-
SnartBlirdetRagnarok | 27-09-17 | 14:48

@TheEgg, nickolaas hoort zichzelf nu eenmaal héél erg graag praten, is dat je nu nog niet opgevallen? ;)

Baski | 27-09-17 | 14:50

"Brexit is een feit en je jankt er nog steeds iedere keer over. Je hebt verloren kerel en de eu ook."
@Baski | 27-09-17 | 14:47
ik kan geen rechtstreekse link posten kennelijk, maar je moet ff een plaatje zoeken bij "mission accomplished " in google ;)

nickolaas | 27-09-17 | 14:57
▼ 8 antwoorden verborgen

Een referendum is alleen toegestaan als u dezelfde mening bent toegedaan als D66.

Bigi Bana Boy | 27-09-17 | 14:00 | 2

Een referendum is alleen toegestaan als u dezelfde mening bent toegedaan als het vierde rijk te Brussel

komtdatschot | 27-09-17 | 14:05
-weggejorist-
Elessir | 27-09-17 | 16:47

Ahum krullebol,de democratie is verkwanseld aan het vierde rijk te Brussel.

komtdatschot | 27-09-17 | 13:59

Toch maar getekend tegen die sleepnetwet, zal de laatste keer zijn dat het kan, wanneer ik het debat over raadplegend referendum zo beluister. Straks ligt alles van ons in verkeerde handen door lekken i.v.m. de sleepnetwet.

Jan, Leiden | 27-09-17 | 13:58

Ik hoor die muts niks anders zeggen dan burgers dit en burgers dat,terwijl gl het schijt heeft aan burgers.

komtdatschot | 27-09-17 | 13:57

De kloof tussen de burger en de politiek kan de politiek niet groot genoeg zijn

Brits Folkestein | 27-09-17 | 13:52 | 1

Precies Brits, dat is wat ze willen.
Op dit moment is er weer een dropl*l van de VVD aan het oreren, maar daar blijft het ook bij namelijk hij zegt 0,0, niente, niets, tijdsverlies.

watmagjenogwel | 27-09-17 | 15:13

Gaat iemand nog een referendum proberen af te dwingen over het opheffen van de referendumwet?

J. Jarig | 27-09-17 | 13:51

Denk 'ontbreekt' op de spreeklijst. Of is dit een onderwerp waarbij zij hun stokpaardje niet kunnen gebruiken? Of gewoon te moelijke materie, dat kan natuurlijk ook.

Croxifoxio | 27-09-17 | 13:50

gl houd niet van ja of nee.Tenminste als het over burgers gaat.

komtdatschot | 27-09-17 | 13:50

Wat een gehakkel. Iemand uit Adana die de inspraak van Nederlanders in onverstaanbaar Nederlands wil inperken. Moet ik eens als geboren Nederlander in mijn stotterturks in het parlement in Constantinopel proberen.
Alleen in dit achterlijke land...

Graaisnaaiert | 27-09-17 | 13:47

'Gaat er ergens een raam dicht dan zal er ergens anders een deur open gaan'. We hebben het internet dus alle pogingen van de machtsstaat om invloed van de populatie in te perken zelfs geheel te ontnemen, zal de boosheid meer aanwakkeren. Het gaat twee kanten op. Directe democratie of het internet afsluiten en burger oorlog.

LifeCatcher | 27-09-17 | 13:47

Wie is die gekke muts die aan het woord is.. Man man. LOL

Wasbakplasser | 27-09-17 | 13:47

Wat de partijen die de wet indienden vergaten, was dat zo'n referendum wet heel leuk is als je geen macht hebt, en het oneens bent met de dan zittende regering. Maar als je aan de macht bent, dan is een correctief referendum bijna per definitie "tegen" je.

Een correctief referendum wordt, bij definitie, gebruikt om de zittende regering tegen te werken. Dit gaat altijd in tegen de macht, of de balans binnen de macht (als één van de coalitiepartijen eigenlijk tegen was, maar instemde vanwege een regeerakkoord).

Van daar dus ook dat de SP en PVV voor zijn (kans op meeregeren heel klein) en de rest nu tegen is. Zelfs GL kan altijd nog hopen op een plaatsje aan tafel.

TheEgg | 27-09-17 | 13:45 | 1

GL en PvdA hebben nul kans natuurlijk om aan te mogen schuiven. Ze verzieken op deze manier wel het linker gedeelte van de oppositie. Ze beroepen zich op ' wat de leden willen' en dat is natuurlijk lulkoek. Maar goed, tijden van ruilhandel zijn in volle gang.

Dr. Blechtrummel | 27-09-17 | 17:41

Hoe eerder men de bevoegdheden kan overdragen aan Juncker en co...

Jerolimo | 27-09-17 | 13:42

En je smoel houden op de publieke tribune.

Eshek | 27-09-17 | 13:41

Opkomst EU-"parlement" lag eerder nog lager dan het referendum vorig jaar en dan krijg je iets waar je helemaal niet om gevraagd hebt.

Nichtsneues | 27-09-17 | 13:40

Uurtje geleden getekend. Wel klote dat ik dus mijn gegevens op moet geven waar een IP-adres aan gekoppeld is om te voorkomen dat deze wet erdoor komt.

overVecht | 27-09-17 | 13:38 | 1

Dan heb je het niet goed gedaan, je had ook een proxy kunnen nemen met een adres in NEEderland.

watmagjenogwel | 27-09-17 | 14:57

Zit de rest naar netflix te kijken of zo?

komtdatschot | 27-09-17 | 13:38

Had er iemand iets anders verwacht? Plebs moeten luisteren, niet zeiken.

h3* | 27-09-17 | 13:37 | 7

@bdn01 | 27-09-17 | 14:41
Je voldoet aan de vooroordelen.

Rest In Privacy | 27-09-17 | 14:48

@bdn 14:41
En wat doe jij dan nog op GS??

watmagjenogwel | 27-09-17 | 14:56

bdn01 en, hoe bevalt het in de fractie van D66?

Mastermattie | 27-09-17 | 15:55
▼ 4 antwoorden verborgen

En dit alles ingezet door die laffe, volslagen incompetente Balkenende.

BrabantBovenAlles | 27-09-17 | 13:37 | 1

Ik begrijp niet dat jullie die naam nog netjes opschrijven, het is toch ene grote Bakellende. Of heb ik het mis?

watmagjenogwel | 27-09-17 | 14:54

Nederland is stuk; mag ik een nieuwe ?

oplooprem | 27-09-17 | 13:37 | 6

Politieke partijen tijdens verkiezingen zijn net verkopers van tweede/derdehands auto's.
De garantie geldt nog niet eens tot aan de hoek.
Al de volgende dag wordt je besodemieterd waar je bijstaat.

mallekater | 27-09-17 | 14:36

h3* Dat is die grootste uitkeringstrekker van NL, toch?

Mastermattie | 27-09-17 | 15:52

@Mastermattie | 27-09-17 | 15:52
Jij bedoelt die bolle die er van de ene op de andere dag een jaarsalaris of 2 tot 3 bij krijgt om zijn huisjes te kunnen stoken en zijn paardjes te kunnen voeren?

h3* | 27-09-17 | 18:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach,de meerderheid van de kiezers hebben nu eenmaal een hoog stasi gehalte en voelen zich wel prettig met de nieuwe censuur wet,wat weer moet doorgaan voor een sleepwet.

komtdatschot | 27-09-17 | 13:36

Kennelijk gaat de spreektijd niet meer naar grootte van de fractie: VVD heeft minder spreektijd dan Bosma; CDA is in stemmen (niet in zetels) groter dan D66, maar krijgt maar 60% van de spreektijd van D66 en Baudat mag nog langer raaskallen dan Henkie Krol, terwijl Henkie 2x zoveel zetels heeft.

Brulboei_61SB | 27-09-17 | 13:36 | 2

Bij dit soort debatten kunnen sprekers zelf aangeven hoeveel tijd ze nodig denken te hebben.

Rest In Privacy | 27-09-17 | 14:11

"Artikel 39. Wetgevingsoverleg
2. De commissie is niet bevoegd te besluiten tot maximumspreektijden bij wetgevingsoverleg. Wel kan de commissie beslissen dat leden die aan het overleg willen deelnemen de door hen gewenste spreektijd tevoren opgeven."
bron: www.tweedekamer.nl/sites/default/file... (pagina 17)

Rest In Privacy | 27-09-17 | 14:16

Een overgrote democratisch verkozen meerderheid in de kamer, nl VVD, CDA, PvdA, GL, D66, en nog wat klein grut wil geen referendum. Alleen randpartijen zoals SP, PVV en FvD zijn voor. Jammer voor ze. Het gaat dus niet langer lukken om via listig geformuleerde issues, opborrelende onlustgevoelens te mobiliseren en met minimale opkomst, er via een referendum een deelbelangetje doorheen te drukken.

bdn01 | 27-09-17 | 13:36 | 12

[Je wit toch niet beweren dat een regering zich iets gelegen zou moeten laten liggen aan een referendum met een opkomst van rond de 30%, waarvan iets meer dan de helft iets vindt. Dan vindt 70% gewoon dat de regering zijn verantwoordelijkheid moet nemen.]

Wat een drogredenering. Je kunt helemaal niet weten wat die 70% vindt, want die hebben hun stem niet laten horen. Die zijn dus irrelevant en worden niet meegeteld. Zo is de WET. Jammer joh, weer een flutargument opgedoekt.

Daarnaast hebben die geweldige partijen en de regering tezamen bepaalt dat een opkomst van 30% of meer GELDIG is. Punt. Weer een flutargument opgedoekt.

En jij zit in de politiek? Dat argumenteren moet je dan nog maar eens flink oefenen, tot nu toe is het slap gelul.

Rest In Privacy | 27-09-17 | 14:53
-weggejorist-
SnartBlirdetRagnarok | 27-09-17 | 15:21

Leuk hoor. Niet-kiezers voor eigen agenda misbruiken en de democratie saboteren.
Ze zullen het nodig hebben en dat beloofd niet veel goeds.

MistaRazista | 28-09-17 | 00:07
▼ 9 antwoorden verborgen

Van de restanten van een democratie naar een volledig totalitair regime. Ingezet vanaf Balkenende I.

Rollins | 27-09-17 | 13:32 | 14

Nog even hieraan toegevoegd: Dit hier heeft het niveau van een jengelende puber.

bdn01 | 27-09-17 | 15:14

bdn01 ja, bindende verkiezingen. Ze zijn gekozen op basis van beloftes die ze gedaan hebben en vervolgens zo naast zich neerleggen. Vroeger noemde men dat kiezersbedrog en werd je daar keihard voor aangekapt maar tegenwoordig lach je het gewoon weg met een teflongrijns. "Wat de burger vindt, doet er niet toe, als ik mijn plekje op het pluche maar houdt"
Walgelijk om dan te stellen dat1x in de 4 jaar stemmen recht doet aan de democratie.

Mastermattie | 27-09-17 | 15:43

bdn01 | 27-09-17 | 15:13
bdn01 | 27-09-17 | 15:14

Blablabla, maar je hebt geen antwoord op de argumenten.
Een echte politicus waardig.

Rest In Privacy | 27-09-17 | 16:28
▼ 11 antwoorden verborgen

Jammer maar 10 minuten Baudet.
Alhoewel, ik versta toch geen latijn.

keestelpro | 27-09-17 | 13:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl