achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE. Haagse plucheplakkers pakken totale macht

Ooit, een paar honderd politieke werkelijkheden geleden, bedachten PvdA, D66 en GroenLinks een wetsvoorstel voor een correctief referendum. Vandaag plegen ze Pechtoldiaanse euthanasie op hun eigen wet, terwijl de SP nog één reanimatiepoging doet.

Sja, wat valt er nog over te zeggen? Twee referenda en één Brexit met driemaal een verkeerde uitslag hebben er voor gezorgd dat de machtshebbers doodsbang zijn geworden voor de stem van het volk. Want die stem spreekt steeds de verkeerde mening uit. Daarom maken de partijen die het wetsvoorstel voor een bindend correctief referendum indienden, vandaag hun eigen wet dood. We tikten hier eerst een ingewikkeld betoog over democratie, de Grondwet en hoe SP'er Ronald van Raak de strijd voor het referendum heeft overgenomen van de bange pluchehoeren van D66, GL & PvdA. Maar dat hebben we gewist, want het is allemaal veel simpeler. De burger moet gewoon zijn bek houden. Politici mag je 1 keer in de 4 jaar kiezen, dan gaan ze lekker doen wat ze zelf willen wat Brussel wil. Alles wat daarbij mis, stuk & kapot gaat wordt door Kees Berghuizen recht gespind bij bevriende Frits Westers van de parlementspers, en in het Staatsjournaal leren de kijklaven dan dat het allemaal de schuld is van het populisme. Zo werkt onze democratie en dat ie kapotdood&begraven is, was ook voor het debat van vanmiddag al een feit. Het partijkartel denkt als Erdogan: democratie is een trein die je neemt tot je op je bestemming bent. En daar stap je uit. Livebeelden van de aankomst nu op EINDHALTE24.

Kom nog 1 keer in verzet VOOR de democratie

Wil je wél inspraak, wél democratie en wél de mogelijkheid om die Haagse hufters aan de leiband te laten lopen in plaats van andersom? TEKEN.SLEEPWET.NL, of ga de straat op om te flyeren: kijk op sleepwet.nl/help.

UPDATE: 20 minuten Bosma die teksten van Pechtold voorleest

Update: Ronald van Raak legt uit waarom hij het dan maar doet

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.