Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Open oproep aan Zondag met Lubach: Doe iets met het referendum over de sleepwet!

TL;DR: ZML moet ff een item maken over het sleepwetreferendum. Voordat internet, privacy en democratie allemaal dood gaan op 1 januari 2018.

Vrienden van de NPO! Wij hebben danwelniet zo'n hip geluidjespaneel om een oproep luister bij te zetten en onze indoctrineerbeer praat alleen maar over bier, tieten en zelfmoordpoeder. Maar ook zonder die hulplijnen hopen we de aandacht even vast te kunnen houden, Oh Onvertogen Grootheden van de Duiding der Ingewikkelde Dingen middels een Grimas en een Grijns (en een Hip Geluidjespaneel). Hoor ons aan. We hebben jullie nodig. Want er is wat aan de hand, er staat wat te gebeuren, het moet op de agenda, de initiatiefnemers doen daar veel te weinig voor en wij zijn ook maar een weblog van niet geheel onbesproken gedrag.

Er loopt, zoals jullie weten, een initiatief voor een referendum over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Dat is een hele mond vol voor 'de overheid wil al je data, over alles, altijd'. Nooit meer een privé privébericht. Geen stout sms'je zonder meelezers. Elke Tinderswipe geregistreerd. Waar je was, online of offline, waarom je daar was en met wie je daar sprak: allemaal tot staatsdata verklaard vanaf de inwerkingtreding van de wet op 1 januari 2018. Zogenaamd uit naam van terreurbestrijding en wie kan daar nou tegen zijn. Maar zelfs als je om die reden vóór de sleepwet bent, moet je weten dat de ophalers van het sleepnet hun eigen datavissersboot zullen doen kapseizen wanneer ze zo veel data aan boord halen: als je zulke hoeveelheden onnodige bijvangst over onschuldige online burgers omhoog dregt, verdrink je jezelf in overschot - en zul je nooit een terrorist vinden.

Kortom. De nieuwe wet is de definitieve dood van het burgerrecht op privacy zonder aantoonbare winst voor de staatsveiligheid terwijl we onder toezicht komen van een alwetend overheidsoog, dat met één opslag van elke onschuldige burger een verdachte kan maken. Ook met terugwerkende kracht. Orwellwin of niet: wie niet gelooft dat het zo kan aflopen, moet 1984 nog maar eens lezen.

Maar er is hoop! Een aantal studenten heeft een digitale applicatie online gegooid waarop mensen kunnen tekenen voor een referendum over de sleepwet. Nou hebben wij enige ervaring met een burgerinitiatief voor het afdwingen van een landelijk referendum over een wet. Zes weken de tijd om 300.000 handtekeningen op te halen (liefst met enkele tienduizenden overschot om met genoeg marge een geldigheidssteekproef te kunnen doorstaan). Digitaal te verzamelen, maar bijtijds in te leveren, en op echt papier van echte dode bomen, bij de meneren en mevrouwen van de Kiesraad.

En wij weten: 300.000 is heel veel. Je eigen achterban mobiliseren is één ding. Dat werkte in ons geval heel goed, want de GeenStijl heeft een hele maatschappelijk betrokken, sociaal actieve achterban. Maar de doorslag voor het welslagen wordt gegeven door algemene bekendheid van het onderwerp, de missie en het doel. Algemene bekendheid die op zijn beurt het best gedijt bij media-aandacht. Demense willen echt wel tekenen voor een goed initiatief, mits ze het idee hebben dat het echt "echt" is, dat het serieus is, dat er geen loopje met ze wordt gelopen.

Zondag met Lubach is daar een uitstekend platform voor. Veel kijkers, in theorie tweemaal het aantal  om een referendum af te dwingen. Invloedrijk, want jullie weten hoe je moeilijke onderwerpen met wat humor behapbaar maakt voor zelfs de meest breindode bankaardappel. En geloofwaardig, want #ZML was al eerder kritisch over de doodenge datawet en de hypocrisie van Haagse politici als Sj'nien Hennis en Ronald Tapsterk, die hem hebben ingevoerd. Zie video onderaan. Zo'n item kan best nog een keer, want D66 was bijvoorbeeld ooit vóór het referendum en stemde tégen de sleepwet, maar houdt nu de monkelende muil dicht omdat ze momenteel formeren voor de macht. Die doen dus een Hennisje: eigen heil eerst, desnoods ten koste van andermans vrijheden.

Ja, we weten: jullie vinden referenda best wel stom. Want ze reduceren moeilijke dossiers te makkelijk tot doorsneesnit om ja of nee tegen te zeggen. 'Wil je nog een bier ja/nee' zou niet op gelijke hoogte moeten kunnen staan met 'Wil je een associatieverdrag tussen de Europese Unie enerzijds en Oekraïne anderzijds ja/nee'. Prima standpunt, best goed overeind te houden met argumenten ook. Ook over de vraag of het GeenPeil-referendum een goed referendum was, of over de vraag of de Wet raadgevend referendum een solide, goed werkende wet is, kun je uren debatteren - en enorm van mening verschillen.

Maar de vraag is hier niet of we wel of geen referenda zouden moeten willen. De vraag is of we onze overheid willen toestaan dat ze zich al onze privégegevens toe-eigenen, ongeacht hun zogenaamde goede bedoelingen qua terreurbestrijding. Want ook met goede bedoelingen vind je geen terroristen als je daarvoor alle data van alle burgers gaat oogsten voor eigen gebruik (en deling met internationale diensten). Met goede bedoelingen voorkom je geen datahacks en -diefstal, zeker niet als Nederlandse overheid met haar waardeloze ICT-reputatie. Met goede bedoelingen werden in het verleden kwaadaardige leiders gekozen, en dat zal in de toekomst ook gebeuren. Sterker nog, de Brusselse leiders die we nu hebben, kúnnen we al niet eens meer zelf kiezen dus daar staat de democratie al buitenspel. Hoe goed zijn hun bedoelingen, met de democratie én onze data? En tot slot de dooddoener die maar niet doordringt tot veel mensen: ook burgers met goede bedoelingen, hebben wél iets te verbergen.

Doe het niet voor ons. Doe het niet voor de initiatiefnemers van dit referendum, die zelf té millennial zijn om te begrijpen dat de dingen die je wil bereiken in het leven, niet vanzelf in je schoot vallen zonder dat je er soms keihard aan moet sleuren. Doe het wat ons betreft niet eens voor de (directe) democratie, als je dat allemaal zo kut vindt. Doe het wel voor de privacy op het vrije internet, het recht op anonimiteit en de onwenselijkheid van een invasieve overheid die niet per definitie betrouwbaar is, of altijd zal blijven. Doe het tegen het naïeve vertrouwen in goede bedoelingen, tegen de aperte leugen dat een sleepnet op alle digitale data tot betere terreurbestrijding zou leiden en tegen al die eikels die andermans privacy op het offerblok willen leggen omdat ze zelf in de verkeerde veronderstelling verkeren dat ze 'niets te verbergen' zouden hebben.

Doe het eens op jullie wijze, in jullie programma, op jullie Zondagavond met Lubach. Vóór 16 oktober, want dat is de deadline om te tekenen. Geen tijd, geen zin, geen interesse? Lees dan gewoon deze brief maar voor. Graag met plaatjes van indoctrineerberen (de film 1984 zit er vol mee) en geinige geluidjes uit het jinglepaneel. Pwetty pwease? We hebben er zelfs een kattenplaatje bij gezet (doe maar eens reverse image search).

Hoe dan ook. Bedankt voor de aandacht. Succes met de show. Fuck de stomme boeroepers over dat uiterst genuanceerde salafisme-item. En TEKEN.SLEEPWET.NL.

Een goede reminder over de hypocrisie van Hennis:

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
mary2525 | 17-09-17 | 14:51

de teller staat op meer dan 60.000

bron: ad

Vedor | 17-09-17 | 12:14

Al getekend voor het sleepnet referendum.

Raider Twix | 17-09-17 | 12:05
-weggejorist-
WWW.FBDATINGS.TK | 17-09-17 | 11:23
-weggejorist-
Maria95 | 17-09-17 | 10:02
-weggejorist-
Maria95 | 17-09-17 | 09:56

Ik vermoed dat Lubach zich niet laat ronselen, die gaat gewoon lekker zijn eigen ding doen( zoals dat tegenwoordig heet).

mallekater | 17-09-17 | 06:57

Getekend!

Gravin v Kippenbouth | 16-09-17 | 20:54

Doen!!!!

Pedro el Negro | 16-09-17 | 20:12 | 1

En ook quid pro quo maak wikileaks overbodig (marginaal)

Pedro el Negro | 16-09-17 | 20:13

Veel in Nederland gaat slechter, behalve het liegen, bedriegen en in de maling nemen van het stemvee. Daarom al ruim 12 jaar geen VVD-lid meer, maar sinds kort wel FvD-lid. Ook ouderen zijn betrokken bij een betere toekomst voor jongere Nederlanders. Ben zelf van 1942 en heb ook getekend.

bloothommel | 16-09-17 | 19:39

In al die tijd 61/62 reacties. Niet iets wat leeft bij de reactanten. Sylvana heeft er duidelijk meer.

MaarFeitelijk | 16-09-17 | 19:37

*aluhoedje op zet*
Het is eigenlijk zo griezelig stil rond de initiatiefnemers van deze actie voor het referendum dat me de gedachte bekruipt of het niet een vooropgezet plan is.
Wie zijn deze studenten (van de uva) die dit initiatief gestart hebben?
Wie zijn hun vaders (en moeders)?
Wat is hun politieke voorkeur en wie zijn dan hun politieke leiders?
Misschien pvda'ers, vvd'ers of d66'ers die hun jeugd hiertoe aangezet hebben?
Hebben de voorstanders van de wet hierdoor deze actie 'gekaapt' voordat er iemand anders van de tegenstanders mee zou beginnen?
Zoja, is het dan hun opzet om met minimale aandacht een uitslag vér onder 300k te halen?
Is het dan uiteindelijk zo dat de voorstanders straks dan kunnen zeggen 'Tja, jammer voor de tegenstanders maar 't is allemaal érg democratisch gegaan'?
Allemaal vragen.
*aluhoedje af zet*

pa_niek | 16-09-17 | 18:59 | 3

zie mijn tegel van 16-09-17 | 16:55 | Er stinkt gewoon iets. Misschien heb je wel gelijk.

Graaf van Egmont | 16-09-17 | 19:02

Hoezo is het "Griezelig stil"? Aantal artikelen in nieuwspublicaties in de eerste 10 dagen van het Oekraine referendum initiatief: 3. Aantal artikelen in nieuwspublicatie in de eerste 10 dagen van het sleepwet referendum initiatief: 43.

Zinloos_Geweldig | 17-09-17 | 13:52

Ze zijn in nieuwsuur geweest, BNN radio 1, GeenStijlTV, PowNed, AT5, Parool...
Als Lubach er vanavond een item aan wijdt lag dat niet aan dit GeenStijl artikel, maar omdat het daar al op de redactie lag (weet ik uit bronnen); als ze er het volgende week over hebben dan heeft deze aansporing misschien geholpen (waarvoor dank).
De MSM komen je niet aanwaaien! Je kunt niet bellen met "Hey, Van Nieuwkerk, ik heb nou toch een kek initiatiefje voor je!"

Het is best wel heel erg lastig om exposure te genereren, en "deze studenten" doen echt hun stinkende best kan ik je verklappen. Helaas moeten ze dit doen naast een drukke studie (wiskunde, informatica, het soort opleidingen waar je wél iets aan hebt) en hebben ze geen ervaring met campaignen. Ook hebben ze geen geld.

En begrijp: NIEMAND ANDERS DEED HET! De zin voor je vijfde vraagteken snijdt geen hout. De termijn voor de bezwaarprocedure nadat een wet door de Eerste kamer komt is bepaald door de staat, niet door de bezwaarmakers. Niemand anders had een plan klaarliggen, dus dachten ze "fuck it, let's do this". Als zij het niet deden was er helemaal geen hoop op referendum.

Je kunt wantrouwend doen, maar antwoorden op je vragen schenden precies het soort privacy dat de initiatiefnemers het liefst hadden bewaard en proberen te beschermen met hun initiatief. Hun ouders hebben hen in elk geval niet hiertoe aangezet, dat kan ik je verzekeren.
(en ja, ik heb dit account aangemaakt speciaal om hierover te reaguren)

Jericho | 17-09-17 | 16:44

Anti sleepwet referendum heeft geen zin. Er wordt al sinds 9-11 gesleept. Identificatieplicht was om terroristen aan te kunnen houden. Twee jaar daarna zat mijn buurman in zijn zwembroek voor zijn huis te vissen en werd een politie auto ingedonderd omdat zijn paspoort niet in zijn zwembroek zat. Zijn kinderen.. 3 en 7 konden gezellig mee. Ja, hij had wel een grote bek, dat wel. Maar als u ooit een terrorist, in zwembroek, met een hengel aan de Vliet heeft zien zitten? Bel dan misdaad anoniem.
Misdaad anoniem wordt uitsluitend gebruikt door agenten die geen sluitend bewijs rondkrijgen, in de hoop dat een 'duurder' recherche team dit wel lukt (zoals eerder al vermeld door een reaguurder.)
De camera's hangen overal.. Zo kon je heel goed zien hoe Wesley Jolante's amandelen opzocht. Bij een driedubbele moord kan je 8 maanden later kijken naar gruis met een zwarte vlek en een capuchon.
Alle zoekwoorden die je intypt komen allang in een database. Kan een rede zijn waarom je bijvoorbeeld ineens geen visum krijgt voor de USA.
Het enige verschil is dat dit tot nu toe niet gebruikt kan worden voor de rechter. Tenminste: Haha. Vroeger werd een zaak met onwettig verkregen bewijs geseponeerd. Nu zit het gewoon in het dossier verstopt.. ter kennisgeving.
Die sleepwet maakt helaas geen reedt meer uit.
We hebben zitten slapen, veel te lang.
Over een paar maanden zijn referenda daarbuiten waarschijnlijk niet meer opgenomen in ons regeringsplan, daarna constitutie.
WAKKER WORDEN!

geen koning | 16-09-17 | 18:54 | 1

Precies daarom willen we een referendum, om nu eindelijk dit gesprek te voeren. Om iedereen wakker te krijgen. Tijdens de verkiezingen ging het hier niet over (uitzonderingen daargelaten), nu kan het eens alléén hierover gaan.

Jericho | 17-09-17 | 16:47

"Ik heb net op mijn openbare Facebookaccount laten weten dat ik tegen zo'n sleepwet ben. Ze hoeven niet alles van mij en mijn gezin te weten. Ik was er toch op mijn account om mijn vakantiefoto's van onze vakantie op St. Maarten bij te werken. Nee, we waren er niet tijdens Irma. Erg he, wat er gebeurd is! We hebben 200,- gedoneerd op giro 5125). Nee, we waren er tussen 1 t/m 15 juli. Waarom dan nu pas de foto's bijwerken? We hadden eerder geen tijd. We hebben eerst onze doorzonwoning geheel verbouwd en we hebben er meteen een anti-inbraak-installatie laten aanbouwen. Want ja, als mijn man dagenlang weg is; hij is internationaal truckchauffeur, en als mijn kinderen naar school zijn en ik in de ochtend vrijwilligerswerk bij de plaatselijke oude-van-dagen-huis, dan moet je er toch niet aan denken dat er inbrekers je hele huis leeghalen. En nu ga ik boodschappen doen, want als straks mijn man thuis komt van zijn werk en de kinderen klaar zijn met hun hockey-wedstrijden -hopelijk winnen ze, haha- dan is het wel zo leuk als er chocomel voor de kids is en een alcoholvrijbiertje voor mijn man. Zelf neem ik een sherry. Niet zo veel als de vorige keer, hoor. Hihi. PS: hebben jullie dat artikel met die Wilders in de Telegraaf gelezen? Misschien moeten we die adverteerders een gaan bellen. - knipoog -"

LET OP: Bovenstaande tekst is geheel verzonnen. Elke gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen, activiteiten, aangehaalde voorbeelden of namen van personen berust op louter toeval.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 18:05 | 1

Klinkt leuk. Je bent erg open over je privé. De vraag is natuurlijk of je een webcammetje hebt achtergelaten in de hockey kleedkamers. Of dat je ergens een gasfles met tijdklok hebt geparkeerd bij het ouden-van-dagenhuis.

Graaf van Egmont | 16-09-17 | 18:53

... en ja, ik heb van alles te verbergen voor iedereen ...
Maar WAT ik te verbergen heb ... dat hoeven ze in den Haag niet te weten!

Het Licht | 16-09-17 | 17:57
-weggejorist en opgerot-
www.google.com | 16-09-17 | 17:57

Klinkt wel een beetje zielig als Geenstijl altijd elke andere media/programma afzeikt en nu aan het slijmen is bij ZML om een item. Al hoop ik dat ze gelijk krijgne want een 2de editie van Spionajax zie ik wel zitten.

Scapos | 16-09-17 | 17:55

Ongelofelijk dat Hennis als lid van het europees parlement een voorstel tegen overheidsspionage indient ( en aangenomen krijgt) en dan in de nl politiek een voorstel voor overheidsspionage mede gaat indienen.

EvertsNL | 16-09-17 | 17:54

Recaptcha houdt niet van Linux Mint. Kudtzooi.

Zaadhaan | 16-09-17 | 17:52
-weggejorist en opgerot-
www.facedatings.tk | 16-09-17 | 17:51
-weggejorist-
www.facedatings.tk | 16-09-17 | 17:50

Even namens de dode bomen. Jullie kunnen die formulieren natuurlijk ook verkleinen zodat er 9 of de voorkant en 9 op de achterkant van een A4tje passen. Dat scheelt weer een bos bomen en een bestelauto.

Premier Trutte | 16-09-17 | 17:48

Wie weet wie hier over een poosje de dienst uitmaakt? Misschien word je over 5 jaar wel opgepakt als je tegen de EU was. De geschiedenis wijst uit dat politici en overheden dienen gewantrouwd te worden. De noodzaak ontbreekt ook. Terroristen hebben al lang door dat ze hun vuile zaakjes niet meer via internet of telefoon moeten organiseren. Anti-Sleepwet referendum getekend dus. Power to the people, zong John Lennon al..

Janneus | 16-09-17 | 17:45

Dat gemeuter over de sleepwet, als ik menig reaguurder mag geloven zijn Nederlandse stemgerechtigen niet in staat om de juiste keuze te maken.
en nu zullen zij MASSAAL er wel toe in staat zijn.
Bovendien is het grondwettelijk vastgelegd dat een referendum louter adviserend kan zijjn.

botbot | 16-09-17 | 17:45 | 2

"Bovendien is het grondwettelijk vastgelegd dat een referendum louter adviserend kan zijjn."
--
Een grondwet kan je niet aanpassen? Dus dan laten we het maar zo, van o wee het is een grondwet, gossie, pief paf poef, dan moet je ervan afblijven. Want? Een grondwet is heilig, te moeilijk voor hut domme kiesvolk? Jezus, bedenk eens goede argumenten. Je bent vast en zeker een 2e Kamerlid...

Mark_D_NL | 16-09-17 | 17:55

tuurlijjk en u ziet het zitten dat de kamers het eens zijn om onze grondwet te veranderen.

botbot | 16-09-17 | 19:34

1. Gros der aanslegplegers (afhankelijk zienswijze terroristen/wraaknemers/flaseflagpatsies) was al bekend bij veiligheidsdiensten op basis van bestaande informatie. men deed desondanks niets dus behoeft geen extra infostream
2. Mijn buurjongetje van 10 kan op zn rasperry pi legodoosje met autoformatting miniSD opslagkaartje al een volledig encrypted decentraal IRC/chatapp/forumpie draaien dat alleen via TOR en een double forwarding VPN bereikbaar is. Chatleden kunnen er met een gratis verkrijgbare anonieme SIM kaart met simpel proxy appje en/of ramdisk OS gebruik van maken. Never ever dat een sleepwet dat gaat traceren. Laat staan als een beetje netwerk ITer zich pro illegale praktijken zich mee gaat bemoeien. Totaal kansloos zonder fysieke hamer op vingers methode of complexe infiltratie. Daarbij bestaat er nog altijd iets simpels als volledige radiostilte, alleen ontmoeten en het gesproken woord.
3. Deze sleepwet is in veel opzichten een kopie van de zeer omstreden Patriot Act. Dit aan de VS schapen werd verkocht als nodig en gevolg van 9/11. In werkelijkheid lag het wetsvoorstel er al voor 9/11 maar kreeg men hem er niet doorheen wegens privacy bezwaren en initiatieven zoals dit burgerverzet. Met andere woorden, ik acht de kans 99,9% dat wegstemmen de (puppet masters van onze) overheid in een positie brengt een event te moeten forceren om het publiek mee te krijgen met deze roadmap die al decenia vastligt.

HdJ | 16-09-17 | 17:42 | 3

U bent wel erg cynisch over Big Brother, maar misschien wel terecht..

Janneus | 16-09-17 | 17:49

En nu we toch bezig zijn: deze wet is ook wel heel erg nuttig om lekkende overheidsdienaren te achterhalen. Zodat dergelijke blamerende lekken in de toekomst zeker tot het verleden zullen behoren.

Opslag Medium | 16-09-17 | 18:04

Ik gruwel van big sister ...

Centauri3 | 16-09-17 | 21:05

Ja, komop Lubach. Ik kijk uit naar zo'n item!

Rest In Privacy | 16-09-17 | 17:40

@Blasfemie | 16-09-17 | 16:38 Nee, want dat gaat dezelfde kant op als die omroep van Weesie. Incasseren en kloteprogramma's uitzenden.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 17:40

Lubach gaat hier een mooi onderwerp van maken. Waarin hij GS totaal af gaat zeiken. Als ik dit verlies plaats ik hier een emoji van een goede fles wijn.

Graaf van Egmont | 16-09-17 | 17:37 | 1

Denk van niet en zet er een emoji van goede Cubaanse sigaar tegenover.

Dr. Blechtrummel | 16-09-17 | 19:59

Grappig dat je je al je naw gegevens moet geven bij dat tekenen. Handig, weet de overheid meteen wie tegen die wet is.

Is dit nog nieuws? | 16-09-17 | 17:37 | 2

Ach ik heb niks te verbergen

John Dough | 16-09-17 | 17:51

Daar geef ik dus helemaal niks om.

Gravin v Kippenbouth | 16-09-17 | 21:01

mag hopen dat Lubach zijn eigen thema's kiest, ga lobbyen bij powned.

Satria | 16-09-17 | 17:26 | 1

Ja powned heeft niks te verliezen (bedoel ik niet cynisch maar die zijn het aan de achterban verplicht om hier meer mee te doen) en lubach kan gelijk vertrekken als ie dit, netjes en begrijpelijk, aankaart.
Als ie het aankaart zal het in de gekkie stijl zijn: demoniseren en clowniseren.

28 | 16-09-17 | 21:57

De overheid had de meeste islamitische aanslagplegers van de afgelopen tijd toch allang in de smiezen? Ze doen dus niks concreets met alle info, behalve als ze de gewone burger nog even extra kunnen uitpersen.

Rest In Privacy | 16-09-17 | 17:19

Best GS, mag ik alstublieft een linkje naar het betreffende wetsvoorstel, inclusief memorie van toelichting en aangenomen amendementen op het wetsvoorstel? Dan weet ik ten minste waar ik voor of tegen zou moeten stemmen. En dat bedoel ik uiterst serieus: net zo min als ik zomaar de overheid geloof, geloof ik partijen die stellen dat zo'n wetsvoorstel apert niet deugt op voorhand. Dus: linkjes graag, zodat ik m'n eigen mening kan vormen, en misschien wel teken voor dat referendum, en vervolgens tegen die wet.

henkvaningrid | 16-09-17 | 17:14 | 3

NIET op voorhand...

henkvaningrid | 16-09-17 | 17:14

Je kunt nu al tekenen en als het referendum er komt heb je nog genoeg tijd om in te lezen of je ja of nee gaat stemmen.

Stemmenteller | 16-09-17 | 17:22

Startpage en Duckduckgo zijn er gewoon om precies dit soort verzoeken in te willigen.
Zoek bijvoorbeeld "kst 34 588 Regels met betrekking tot de inlichtingen- en veiligheidsdiensten" voor de wet op inlichtingen- en veiligheidsdiensten, en (shocker) "Memorie van Toelichting inzake wijziging Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten" voor de memorie van toelichting inzake wijziging wet op inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Jericho | 17-09-17 | 17:25

Tja, hoe willen jullie dan boeven vangen? Met een spion achter een krant met twee kijkgaten???

Bakito | 16-09-17 | 17:06 | 6

Bakito | 16-09-17 | 17:06 |
Pfft.. een beetje crimineel of terrorist gebruikt toch geen internet. En anders wel in code.
Ga je morgen mee een frietje eten bij de McDonalds?
Dat idee.
Slaap lekker verder.

Is dit nog nieuws? | 16-09-17 | 17:40

Van Rara is nooit iemand aangehouden en van de andere genoemden ook niet.

MaarFeitelijk | 16-09-17 | 19:46

Ja,dat is uiteindelijk toch de beste manier.

miko | 16-09-17 | 19:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Is de wanhoop nabij?

Muskatnuss!!! | 16-09-17 | 17:00

Daar zal Lubach geen boodschap aan hebben. Een beetje vreemd om bij de Vara aan te kloppen terwijl er twee eigen omroepen zijn. Maar Lubach heeft meer kijkers dan die twee in een week bij elkaar...

MaarFeitelijk | 16-09-17 | 16:56 | 2

Vara? VPRO-BNN toch? Nou ja..., eigenlijk is er geen verschil tussen die drie..

Muskatnuss!!! | 16-09-17 | 17:09

Inderdaad VPRO, totaal onvergelijkbaar met VARA/CNN.

MaarFeitelijk | 16-09-17 | 19:45

Ook getekend.

Rimini | 16-09-17 | 16:55

En de groep onafhankelijke Amsterdamse studenten, die dit allemaal geïnitieerd hebben? Kennen we die? En wat hebben zij er aan gedaan? Of gaan die lekker door met zuipen, hertjes jagen en restaurants verbouwen.
Ik persoonlijk vermoed dat die "onafhankelijke" studenten met een onderzoek bezig zijn en na het compleet mislukken van de referentieaanvraag tot de slotsom komen dat het Nederlandse volk helemaal geen referenda willen. Zelfs niet over zoiets gevoeligs als de sleepwet.
En dan blijken het allemaal D66, GL, VVD en CDA studenten te zijn.

Graaf van Egmont | 16-09-17 | 16:55 | 1

Dit zijn niet het soort Amsterdamse studenten die zuipen, hertjes jagen en restaurants verbouwen kan ik je verklappen zonder al teveel privacygevoelige info weg te geven. "We" kunnen ze kennen van enkele optredens op radio en tv die zij al hebben gegeven.
Helaas zijn deze studenten ook geen doorgewinterde campaigners, en hebben ze veel te drukke bètastudies waar ze al hard voor werken (plus allerlei studentenraadsfuncties). Zij zouden ook geen studiepunten krijgen voor een soort socio-politiek onderzoek naar de welwillendheid van het Nederlandse volk om referenda te houden (hoe kom je erop?). Liever waren ze anoniem gebleven, en hadden ze het campagnevoeren en creditskrijgen aan anderen overgelaten, maar dat ging niet. Ze werken er echt hard voor, maar exposure genereren is niet zo simpel, zeker niet als je bewust wordt genegeerd.
Dus nee, je wantrouwen is niet terecht.

Jericho | 17-09-17 | 17:43

Ach ja, dit zou ik niet erg vinden...

hotmint | 16-09-17 | 16:54

Ik ben voor een slakkenspoorwet. Waar ik inspecteur word om te kijken of er dames zijn die weer overal slakkensporen achterlaten.

Verwacht mij in uw ladenkasten!

Kaas de Vies | 16-09-17 | 16:51

Is er ergens een een anti sleepwet teller?

Joffri | 16-09-17 | 16:47

Ben bang dat het weer een flop wordt allemaal.
Zorg nu eens dat GeenStijl hier NIET mee geassocieerd wordt door de gemiddelde Nederlander.
Zij zien GS vooral als een recalcitrant stelletje pesterige pubers.
Waarin zij misschien een beetje kunnen lachen, of fronsend de wenkbrauwen omhoog brengen, en dan zeggen: Die kwajongens weer.
En ze dus niet in actie komen om te teken, want zij zien niet de ernst in van de situatie, wat kan hun het schelen.

Misschien gebruiken ze slechts zelden hun PC, en alleen om even te facebooken en een rekening te betalen.
Wil je de gewone burger, Jan de Timmerman, en Piet de Buschauffeur en Achmed de schoonmaker, zul je toch iets anders moeten uitstralen.

Trouwens, allochtonen zullen het wel weer laten afweten bij dit initiatief.
Evenals ouderen, laten we zeggen 55+ ers.
Ik moet het nog zien, of dit gaat lukken.

Ikzelf heb reeds getekend.

King of the Oneliner | 16-09-17 | 16:45 | 1

Ik ook.... 68 jaar oud (of jong)

dreistein34 | 16-09-17 | 18:58

Lekker boeiend dat ze mijn telefoon oid willen afluisteren. Als daarmee criminelen en terroristen kunnen worden gepakt dan doe ik dat graag.

Erikjan79 | 16-09-17 | 16:45 | 6

We hebben nu nog een overheid die je redelijk vrij laat. Wat nou als er weer een oorlog uitbreekt zoals ww2? Het feit dat we bij hielden wat iemand zijn religie was, kwam de Duitsers enorm goed uit bij de deportatie van Nederlandse joden. De data die nu opgeslagen gaat worden, wordt geïndexeerd en voor eeuwig in databases opgeslagen. Met slimme algoritmes kan men straks je hele levens geschiedenis nagaan. Waar ben je geweest, met wie heb je contact gehad, waar heb je op internet naar gezocht, etc. etc. etc. Deze wetten waren de natte droom voor organisaties zoals de KGB, de Stasie, etc. Maar maak je vooral niet druk, toch?

Shalalieshalala | 16-09-17 | 17:11

Ik denk dat je eens de geschiedenis in moet duiken om te begrijpen welke regimes hun onderdanen graag afluisteren. Nadat je dat hebt gedaan zal je jezelf de volgende vraag moeten stellen: Leef ik liever in een wereld waar de goeie mensen de slechte mensen gezamenlijk in toom weten te houden? Of leef ik liever in een wereld waar een groepje zelfbevlekkers voor iedereen bepaald wat goed is?

geen koning | 16-09-17 | 17:33

En? hoeveel terroristen hebben ze al gepakt zover met de middelen die ze hebben? niet veel kan ik je verzekeren. Het gaat ze om comlete controle van mensen zodat je straks geen kippeei van je buurman meer kan krijgen zonder dat het belast word. Geen wortel zonder bijtelling uit je moestuin en als je een keer verder op vakantie gaat dan dat zij vinden dat je kunt met je salaris een naheffing kunt verwachten.Weet dat de belastingdienst aan omgekeerde bewijslast doet.
En dan laatst maar niet het minst,wat als we een niet zo een leuke regering krijgen? een Putin achtig ventje(die hier zo populair is dus zou me niks verbazen) die het hele systeem in zijn schoot krijgt geworpen??

miko | 16-09-17 | 19:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Als met dit onderwerp het doel niet wordt gehaald kunnen we Nederland beter sluiten.Daar zijn we toch al aardig mee op weg maar de terugweg is nog wel te halen.

van stampij | 16-09-17 | 16:45

Dat is een beetje de tragiek van het geheel. Ik steun oprecht het protest. Ik zou ook graag willen tekenen. En misschien doe ik het ook nog. Om de voor mij moverende redenen. Maar de vraag waar het denkik - inmiddels - werkelijk om gaat, wat wordt er mee gedaan?
We hebben twee referenda gehad die ongeacht wat je er van vond door de regering in de wind zijn geslagen. We werden uitgelachen door de regenten. Wanneer je het volk raadpleegt en ze zegt tot tweemaal toe nee, en je doet exact het tegenovergestelde dan wordt de vraag legitiem of je inzetten voor een nobele zaak nog zin heeft. Is het niet wijzer om onder de radar te blijven? Je naam en je adresgegevens zijn namelijk bekend bij de instanties die alles in de wind slaan. Is het geen eerlijke vraag om te stellen of je angstig moet zijn voor regenten die je enerzijds iets vragen en dat vervolgens donweg in de wind slaan? Anders: zou het - inmiddels - niet zo kunnen zijn dat je bang moet worden van de regenten die zeggen het beste met je voor te hebben omdat ze zoveel informatie over je hebben dat je van alle kanten ausradiert kunt worden. Is dit niet de grootste Catch22 ever?

Rollins | 16-09-17 | 16:41 | 9

Bij Facebook had ik op een like kunnen klikken.

Rollins | 16-09-17 | 20:19

Angst is een slechte raadgever. Ik heb getekend en het interesseert me geen zier dat mijn naam en adres hierdoor bekend zijn bij derden.

Gravin v Kippenbouth | 16-09-17 | 21:09

Van hoeren en dronkaards valt meer te verwachten, dan van hen, die door eigen gerechtigheid, zalig denken te zijn.

GKJP | 16-09-17 | 23:19
▼ 6 antwoorden verborgen

Goh wat zou het toch mooi zijn als Geenstijl een eigen omroep had waarmee ze programma's konden uitzenden.

Blasfemie | 16-09-17 | 16:38 | 1

En dan?
Data slepen gebeurt toch wel en dan kan je het beter in eigen beheer houden. Tegen deze wet zijn kan ik begrijpen, de wens dat buitenlandse mogendheden dat voor je doen niet. En het is veel goedkoper.
Onder aan de streep zijn het veel narcistische clicks, meer niet.

Ongeblustekalk | 16-09-17 | 17:52
-weggejorist-
Eshek | 16-09-17 | 16:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland