Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GSTV. De overheid wil in je Tinder. Hou ze tegen, teken voor een referendum over de sleepwet!

Het is ze gelukt: bijna 20.000, dus dubbel de vereiste 10.000 handtekeningen voor een inleidend verzoek voor een sleepwetreferendum. Vanaf maandag kun je tekenen voor Ronde Twee: 300.000 handtekeningen. Sloop de sleepwet!

Den Haag en Brussel hebben de Nederlandse burger twee keer verneukt. In 2005 met het Grondwetreferendum. In 2016 met het Oekraïnereferendum. Fuck dat, we gaan gewoon door. Het is ónze democratie, niet die van een paar technocratische kloodtzakjes. Driemaal is sleepwet! De inleidende verzoeken zijn binnen. De Wet raadgevend referendum leeft nog zolang de haatformatie niet rond is. Dus bij 300.000 handtekeningen komt er een referendum over de privacy hatende, internet slopende, met je Tinder & Grindr meelezende sleepwet. Laten we zo'n referendum mogelijk maken. Als een half miljoen mensen wilden tekenen voor een referendum over een stoffig verdrag met een stom land, dan moet het toch ook lukken om een referendum af te dwingen over een Nederlandse wet waarmee de overheid al je internet, al je email, al je privacy en al je online vrijdenkerschap naar de sloop gaat sleepnetten. Laat het niet gebeuren dat die wet zomaar in werking treedt, waardoor ons aller internet nóg onvrijer wordt. Teken! VANAF MAANDAG 4 SEPTEMBER KUN JE HET FORMULIER VINDEN EN TEKENEN OP REFERENDUMOVEREENWET.NL. Teken zelf, en laat zo veel mogelijk mensen in je omgeving ook tekenen. Op Sleepwet.nl kun je vanaf maandag digitaal tekenen. Jongens, succes. En red de democratie, het internet en onze privacy!

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik ben vóór de aangenomen wet en ga niet tekenen om aan de 300K te komen. Mocht het referendum er toch komen dan zal ik vóór de wet stemmen. Het gaat niet om Tinder of Grinder of je mail maar om het pakken van de bad guys.

Ik hoop eigenlijk dat het niet doorgaat zodat de mensen niet referendum moe worden

Het echt belangrijke referendum , dat over de intrekking van het referendum zelve, (mocht dat in het coalitie akkoord komen) is veel belangrijker.

Zwizalletju | 01-09-17 | 22:38 | 2

Wat lul je nou toch zwitsalletje! Je gelooft toch niet dat die wet ook maar een terroristische attack gaat voorkomen. Enkel raakt een steeds meer moraliserende overheid op de hoogte van al die scharels waarmee jij je telefoonboek vult in het weekend. Om vervolgens slecht te kunnen roepen" the bad guys waren bekenden van de politie".

Flow82 | 02-09-17 | 02:58

Háhàh!
Dus jíj denkt werkelijk dat ze m.b.v. deze schromelijk privacy-inperkende wet voor het collectief ineens alle badguys (preventief) in de kraag gaan vatten?

Je maakt hopelijk een geintje en anders ben je gewoon heel naïef.

*facepalming *

HypoPseudo | 02-09-17 | 04:27

Ach, je kunt tekenen wat je wilt, maar de truc die men gebruikt is simpel. Niet de nederlandse maar de Engelse of Amerikaanse overheid slaat de gegevens op via de sleepnetmethode, de Nederlandse overheid mag daar in grasduinen naar believe.
En zo ziet u, via een "lepe" constructie en woordspelletje wordt U buiten spel gezet.

miff | 01-09-17 | 18:35

Iedereen met een beetje snapvermogen wist dat op enig moment de overheid zou gaan bepalen hoe of wat op het internet. En als je nu nog geen maatregelen hebt genomen om anoniem te surfen, heb je zitten slapen.

Vespucci | 01-09-17 | 18:18

Referenda. Erg nuttig in hollandistan

GetOffMyWify | 01-09-17 | 17:47

Meisje bij het water moet gedaan worden. En hard ook.

bft | 01-09-17 | 17:19

Excuses, maar 80% van de sukkels blijft op ondemocratische partijen stemmen. Dus niet huilen. Natuurlijk teken ik en zal ook wel weer flyeren maar ook dit referendum zullen ze hun reet mee afvegen. Kan ook want de verontwaardigde sukkel is alles allang weer vergeten in het stemhokje en trapt weer in een of ander opgeblazen toneelstuk over boos op Turkije of zo en daadkracht van Markje. Een eindeloze herhaling van zetten.

Zapata10 | 01-09-17 | 16:36

Blijft een dilemma. Veel mensen willen dat terroristen, fraudeurs en andere criminelen opgespoord worden, maar o wee als hun eigen privacy in het geding komt. Er wordt heel wat op social media "gedeeld". Sites zoals Facebook slaan zo'n beetje alle informatie op. Dat is bekend, maar toch zet bijna iedereen er van alles op. Bovendien zullen er vast al wel (buitenlandse) veiligheidsdiensten zijn die alles monitoren. Big Brother hoeft voor mij echt niet, maar hoe moet je dan kwaadwillenden opsporen? Het is de trieste keerzijde van het digitale tijdperk. Internet dan maar weer afschaffen?

Mannes | 01-09-17 | 15:42 | 4

En dan nog - ik ben in 1995 benaderd door wat later een van de Hyves-miljonairs werd. Almanak moest in een database komen en hij dat was als bestuurslid dat jaar van de studentenvereniging een van de doelen die hij zich had gesteld. In eerste instantie dacht ik dat het een 'platte database' moest worden voor DTP-doeleinden (boekje van maken plat gezegd). Nee dat moest doorzoekbaar en deelbaar zijn over het netwerk (maar dus met foto's en vrij uitgebreid). Onder andere dus met recruiters maar hij had het dus over uiteenlopende partijen en begon helemaal te glunderen (ik weet niet of ie toen het achterste van zijn tong heeft laten zien). Maar ik had het dus ook weer mis in mijn opvatting dat zo'n almanak makkelijk was om je mede-studenten te vinden.. dat is echt wel wie is wie in veel bredere kring en ik kan eigenlijk ook wel beamen dat je als student door allerlei partijen met argusogen werd gevolgd (ik denk dat je zelfs veel minder je eigen keuzes maakt dan je zou denken en dat al sinds mensenheugenis zo is - dit zijn hele bepalende jaren voor jou, maar ook wat je is voorgegaan - jonge mensen hebben veel energie en kunnen echt wel dingen veranderen, daar zit meer sturing en beinvloeding achter dan je denkt, altijd al wel dus vermoed ik). Waar ik zat was net als Zuckerberg een van de grote universiteiten met dus een bedrijfskunde faculteit in zoverre loopt het verhaal parallel dat hij daar de studentenalmanak digitaal heeft gemaakt (Harvard geloof ik ), maar daar werd dus altijd al fors moeite in geinvesteerd (en 1995, toen was Zuckerberg nog heel jong). Maar daarvoor staarden mensen dus in almanakken om hetzelfde doel/resultaat te bereiken vermoed ik. Paar honderd man per lichting landelijk, waar heel wat mensen mee bezig zijn en die dus heel veel bepalen qua 'maatschappelijke ordening' - hooguit verder dus geautomatiseerd, maar het effect zal hetzelfde zijn als notities (en wat ik hier dus even onder tijdsdruk weglaat - onderlinge afstemming - heb ik wel al eerder over gepost).

nickolaas | 01-09-17 | 16:40

@mezelf
Kort samengevat, vroeger kreeg iedereen een almanak (toegestuurd - mogelijk stond daar iets tegenover in de vorm van een advertentie of andere tegenprestatie) - nu koopt men die data (gaat om iets meer mensen - maar het principe is identiek.. en het zijn meer mensen omdat het weinig extra kost misschien ook.. en toch ook breder handel is die evengoed lucratief is, maar het principe gaat veel verder terug dan Facebook - het was altijd de digitale evenknie van dus het Smoelenboek - zo werd de almanak vaak ook genoemd).

nickolaas | 01-09-17 | 16:49

Zorg dat er goede mensen in de Universiteitsraad zitten (in mijn tijd belangrijk want het bestuur was vaak 'so so' - die hebben best wel een paar belangrijke dingen gedaan toen. Ombudsman op je universiteit had ook veel kunnen schelen (sommige uni' s hebben het). Anit-kartelwetgeving is belangrijk (een van de dingen die de EU veel beter doet dan Nederland en echt iets toevoegt - en ook in de VS en buurlanden is het vaak beter geregeld). Toezicht op dus inlichtingendiensten, maar ook voedsel en financiele dienstverlening is belangrijk. Panama-papers,nog een paar van die lekken zou ik zo inruilen voor zo'n referendum over dit onderwerp - maar wat ik dus wil aangeven is dat al die zaken belangrijk zijn.. en in Turkije is het dus door het flessen van onderwijsexamens met name alles op de helling gegaan.. net als bankzaken saai leek in de jaren ' 70 en '80, als je niet oplet is het daar dus in een paar jaar beklonken terwijl niemand oplette (of bezig was met een paar splijtende onderwerpen, zoals migratie hier vanaf circa de jaren '90).

nickolaas | 01-09-17 | 17:01
▼ 1 antwoord verborgen

De Piratenpartij gaat ook actief campagne voeren tegen de sleepwet. Meer info op hun site.

ShuReD! | 01-09-17 | 15:25

De Piratenpartij gaat ook actief campagne voeren tegen de sleepwet. Mag blijkbaar de link niet plaatsen, maar staat op hun homepage.

ShuReD! | 01-09-17 | 15:23

Ik ga zeker tekenen. Ben hier fel op tegen. Roverheid heeft Niks te zoeken in mijn telefoon.

MPdeH | 01-09-17 | 15:00 | 1

please wake up...
they're allready doing it..
M.b.v. deze wet timmeren ze het gewoon dicht.

Trek123 | 01-09-17 | 18:22

Als we het wegstemmen wordt het toch alleen op papier afgeschaft

Ben Hetzat | 01-09-17 | 14:55

Het woord 'Geitenpaadje' is in ons collectie geheugen getimmerd, geslagen en dan nu tot open wond geworden. Vanaf 'nu' weet iedereen, dat de politici hun bestand aan kiezers misbruiken voor 't geschud zijn van de machtskaarten na 'n algemene verkiezing, om daarna weer gewoon over te gaan tot 't onderling kunnen verdelen van hun gunsten; door ‘t behoud van hun totale bestand aan macht. Want dat 'n referendum hun macht zou kunnen dwarsbomen, en hun vooraf gemaakte geheime afspraakjes zou kunnen frustreren, dát verklaart de afkeer van al deze politieke regenten tegen 'n referendum. Gaan VVD en ‘t CDA, de CU, en D'66 de referendum-wet. 'helemaal-de-moeder-verneuken'(?), nou reken maar van ja. (doekje voor ’t bloeden; gekozen burgemeester [o wacht die hadden we toch al? en is toch weer afgedankt toen bijv. Utrechters konden kiezen uit slechts twee voorgeselecteerde PvdA'ers]; gaat met die lelijke uitruil D'66 straks haar machtsgeilheid verkiezen boven de kroonjuwelen (?); já hoor, dat doen ze, sinds Pechtold vele jaren geleden al zei, dat politiek 'n vuig spel was) Gaan VVD, ‘t CDA, de CU, en D'66 nog proberen die referendum-mogelijkheid over de sleepnetwet te frustreren (?), eh, reken maar van ja. Ik zeg; toch dat referendum, -dat nu nog kan- over de sleepnetwet doen. Want ‘n kabinetscrises tussen die elkaar ook al gedwongen opsluitende vier partijen is natuurlijk relatief snel te verwachten. (die houden 't samen heus geen vier jaar uit hoor) En dan komen de echte verkiezingen. En dan wéét de Nederlandse bevolking, hardhandig ondervonden bij herhaling, dat we niet alleen verneukt zijn door Balkenende over 't eerste referendum (excusé le mot); en dat we niet alleen zijn verneukt door Rutte met zijn geitenpaadje na 't tweede referendum over Oekraïne, maar óók, dat die politieke potentaten, werkelijk allemaal, als smiechten, 'ons' blijven belazeren waar we bijstaan. (dat vermoedden we al; dat wisten we eigenlijk wel, maar ja, net als bij 'n slechte relatie probeer je 't na 'n eerste breuk nog eens, soms zelfs twee keer, om dan te ontdekken dat de breuk toch echt terecht was en alsnog zal moeten worden doorgezet tot ‘n definitieve breuk. We moeten breken met 't vertrouwen stellen in onze politici. Daar hebben we referenda voor nodig, om telkens als ‘t nodig is, onze politici direct weer te kunnen corrigeren. Politici gaan heus niet vrijwillig inleveren, op wat zij 'hun' macht vinden. De politici zullen 'dus' moeten worden gedwongen. Met telkens weer 'n mogelijkheid in hun achterhoofd, dat er 'n referendum is om hen te corrigeren. Voor als ze weer eens 'n heimelijk dealtje aan 't uitruilen gaan. Pas dan is er de toestand, dat wij onze politici weer kunnen 'vertrouwen', omdat wij hen ook altijd blijven wantrouwen, én effectief zullen corrigeren, als ‘t weer eens nodig is.

Der Paulie | 01-09-17 | 14:46

Als Nederland daadwerkelijk een statement tegen wil maken webwinkelt het even een weekje niet meer.

Parel van het Zuiden | 01-09-17 | 14:02 | 2

Ja, want als je de regering iets duidelijk wil maken, ga je (kleine en grote) ondernemers boycotten? Alsof webshops die wet gemaakt hebben...

MultiPlex | 01-09-17 | 14:08

Iedereen weigeren belasting te betalen. Lijkt mij niet meer dan normaal . Ze werken voor ons..

Kim-Jung-Un | 01-09-17 | 20:39

En de grootste grap?
.
Vrijwel IEDERE Islamaanslagpleger het afgelopen jaar is opgemerkt en gemarkeerd. Zij mochten met politieke goedkeuring op straat blijven en hun dodelijke werken uitvoeren.
.
Daarnaast natuurlijk de terugkeerjihadi's die door de politiek terug in onze samenleving worden geplaatst.
.
Dus tsja. Waar is dat sleepnet nou toch voor nodig?
.
Ik denk dat de politiek zich meer zorgen maakt voor de (potentiele) slachtoffers van die Islamslachters. Dat die zich binnenkort niet meer zomaar laten afslachten.

Parel van het Zuiden | 01-09-17 | 13:59

Ik riep overigens al op voor dit referendum in het artikel op GeenStijl www.geenstijl.nl/5134842/rip_privacy_..., maar moet bekennen dat ik onbedoeld (door andere zaken waar mijn tijd in ging zitten) zelf het initiatief niet had genomen.

Goed om te zien dat er mensen ook daadwerkelijk wel actie zijn gaan ondernemen. Chapeau! En minpuntje voor mij.

DerUnterMensch | 01-09-17 | 13:57

Mooi, gaan we doen.

DerUnterMensch | 01-09-17 | 13:46

Huh,is de PVV voor die achterlijke sleepwet?
Maar goed,ik teken maandag wel ondanks dat ik op de PVV stem.
Knettergek die Geert.

komtdatschot | 01-09-17 | 13:43 | 2

Misschien wordt het tijd om van onder je steen vandaan te komen en nooit meer PVV te stemmen. Dat Greet getterknek is en schijt heeft aan jou en je privacy, had ik je jaren terug al kunnen vertellen...

MultiPlex | 01-09-17 | 14:10

MultiPlex | 01-09-17 | 14:10
Tis pas de tweede keer in pakweg 13 jaar dat ik het niet met Geert eens ben.Dus dat met die steen valt allemaal wel mee.

komtdatschot | 01-09-17 | 17:05

Ik adviseer eenieder om op de social media niet alle beweegredenen om te tekenen te vermelden. Rutte meent daaruit op te maken wat er leeft onder de tegenstanders en zal dientengevolge oplossingen voor het probleem zoeken. Om de sleepnetwet er vervolgens toch weer door te drukken.

Graaf van Egmont | 01-09-17 | 13:38

Nou, ik heb het inlegvel getekend hoor....

Parel van het Zuiden | 01-09-17 | 13:36

Een poppetje tekenen heeft net zoveel zin

Hallo-32 | 01-09-17 | 13:25

Veel terroristen en boeven zullen er niet mee gevangen worden, maar de vrinden bij Unilever, verzekeringsmaatschappijen, banken, Ziggo enz zullen de informatie uiteindelijk goed kunnen gebruiken.

Guido | 01-09-17 | 13:23

Wat nemoj me jebat zegt, wel even doen GS!! Doorsnee bezoekers/ reaguurders GS zijn behoorlijk lui, dus uit ervaring kan ik stellen dat er niet getekend wordt, als het niet de betreffende dag nogmaal aangekaart wordt.

Keespower | 01-09-17 | 13:21

Laat Arjan Lubach dit ook maar eens oppakken.

litebyte | 01-09-17 | 13:19

GS, doe me maandag nog ff herinneren. Het weekend is soms een sleepnet door mijn hersencellen.

De waard zijn gast | 01-09-17 | 13:18

Decennia lang stemt de meerderheid van dit domme volk op linkse en overige naïeve partijen, die de islamitische ellende hebben geïmporteerd en nu zitten wij allemaal met de gebakken shit, het is niet anders helaas, deze samenleving is door de islam verziekt.

De overheid (die door de meerderheid van dit domme volk is gekozen) mag van mij iedereen in de gaten houden, de veiligheid blijft uiteindelijk belangrijker dan privacy, ik heb niks aan mijn privacy als ik dood ben en ik heb niks te verbergen, dus van mij mogen ze die wet gelijk vandaag nog invoeren.

Wonderful-Life | 01-09-17 | 13:16 | 4

Kun je me even je pincode en inloggegevens van je bank geven, mag per mail. Als je toch niks te verbergen hebt...

Kiwi45 | 01-09-17 | 13:49

Vooral de partijen in de categorie "overige naïeve partijen" doen het blijkbaar goed, want linkse partijen zijn gedurende mijn leven altijd in de marge blijven hangen. Zelfs als je SP, GL en PvdD bij elkaar optelt, blijf je ergens rond de 30 zetels steken. Verder wat Kiwi45 zegt. Hier posten mag ook gewoon.

MultiPlex | 01-09-17 | 14:19

Als je nou even op had gelet: van vrijwel elke terrorist was de data al voorhanden, maar niet gedeeld met juiste instanties, moest nog worden opgepakt etc etc. Vrijwel allemaal stonden ze al op het lijstje van de inlichtingdiensten.

Hoe simpel ben je als je trapt in het basisargument dat we zo meer boeven gaan vangen.

Inferi0r | 02-09-17 | 10:00
▼ 1 antwoord verborgen

Ja ik ga tekenen, en ja ik heb dat hele ding gelezen. En nee de waarborgen zijn boterzacht.
Maar hallo kan iemand die haagse kaasstolp vertellen dat de partij tegen de burger niet de standpunten heeft die je zou moeten overnemen.. wtf

InclinedtoLiberty | 01-09-17 | 13:16

Ff wat Facebook en andere deelknoppen op sleepwet.nl plakken zodat iedereen kan delen. Ok dan weet Facebook en consorten weer wat meer van je maar dat weegt wel op tegen de extra publiciteitswaarde.

1977 | 01-09-17 | 13:15

Reeds getekend
en vanaf maandag nogmaals, plus gehele familie (wie niet tekent wordt onterfd)

Tobi | 01-09-17 | 13:15

Referenda, een kwetsbaar middel waar criminele overheden zich niet aan gaan storen.

Jan Passant mk2 | 01-09-17 | 13:12

Ik mis een optie in de poll. Ja ik ga tekenen, maar het is absoluut zinloos.

Law of the Land | 01-09-17 | 13:10

Das Leben die Anderen 2.0

william7055 | 01-09-17 | 13:10 | 1

Das Leben der Anderen 2.0 - en ja, inderdaad.

Baski | 01-09-17 | 15:33

Hey @GS stuur eens een pak printerpapier naar Rutte, dan heeft ie zijn inlegvelletje vast! We zijn er om elkaar te helpen nietwaar?

Cobalt bomb | 01-09-17 | 13:07

Doen jullie maandag nog wel even een reminder?
(Dit artikel komt net een paar dagen te vroeg.)

nemoj me jebat | 01-09-17 | 13:03

Tekenen heeft totaal geen zin, maar ik teken sowieso om duidelijk te maken dat we we deze shit niet willen. En nu maar hopen dat er ook een referendum komt over het al of niet afschaffen van de referendumwet.

bigs | 01-09-17 | 13:02

Je bent een rechts-extremist, een anti-Europeer en een populist als je hier op tegen bent...

litebyte | 01-09-17 | 13:02

Wantrouw elke autoriteit. Daarom hup, allemaal tekenen.

priks | 01-09-17 | 13:00

Ik mis wel de EU-component. Directe dreigementen van Juncker cs, geven het altijd net wat meer cachet.

de Voorzittert | 01-09-17 | 12:53 | 1

Om u op uw wenken te bedienen:
Een armageddon van Islamitische diabetespatiënten zal zonder dit sleepnet een waar armageddon aanrichten in de hallen van de Brusselse EU gebouwen. Als gevolg daarvan zal Groot-Britannië Polen binnen vallen, en breekt de derde wereldoorlog uit.

TheEgg | 01-09-17 | 13:37

Lees net dat de Initiatiefnemers zelf GEEN campagne gaan voeren.. doei referendum... haha. Wat en farce weer. Die Studenten zijn natuurlijk onder druk gezet door deze of gene. Of Soros heeft snel wat gestort.

Mark_D_NL | 01-09-17 | 12:51 | 2

Nee man, kijk anders even naar het einde van het filmpje. Die gast zei dat flyeren met z'n zessen geen zin heeft, waar hij gelijk in heeft, en gaat uit van de kracht van internet, via grote weblogs, Twitter, Feestboek en politieke partijen. Daar heeft hij gelijk in in dit geval want i.t.t. het Oekraïne-referendum, is dit onderwerp veel gemakkelijker uit te leggen en is 300.000 handtekeningen ophalen in dit geval appeltje eitje lijkt mij.

Marie Curieux | 01-09-17 | 13:34

Dat was met het Oekraine referendum ook zo. De eigenlijke initiatiefnemers (Burgercomité EU) deden geen zak, behalve dan een paar dagen voor het referendum in de media roepen dat Oekraïne ze niets kon schelen.

MultiPlex | 01-09-17 | 14:25

Referendum komt er niet. EU wilt dit niet. Dus pech. ja mensuh, vorige keer VVD, D666, GL oid gestemd, dan heeft u de ellende over uzelf afgeroepen.. Geen medelijden meer. Wordt maar een arme EU slaaf.

Mark_D_NL | 01-09-17 | 12:49 | 2

Pvv is ook voor deze wet. Nitwit.

DrumPiet | 01-09-17 | 14:51

Als de meute het in de gaten krijgt, zou dat wel eens heel wat stemmen bij de PVV gaan kosten.
Heb mijn afkeuring reeds uitgesproken daar, maar geen enkele reactie daarop gekregen.

watmagjenogwel | 01-09-17 | 17:48

Ik doe mee, ook al krijgen we straks weer een middelvinger van Rutte. Dan kunnen we onze vinger wijzen en in de zere plek steken.

Upharsin | 01-09-17 | 12:48

criminelen en terroristen gebruiken gestolen telefoons, dus die pak je er sowieso niet mee.

Welke partijen/kamerleden hebben voor deze wet gestemd?
namen en rugnummers graag.

Tohuwabohu | 01-09-17 | 12:42 | 2

VVD, CDA, PvdA, ChristenUnie, SGP, 50PLUS en de PVV hebben ons verraden

paulpils | 01-09-17 | 12:46

@Paulpils: VVD=PVV, PVV is al jaren de oppositie afdeling van de VVD, het komende kabinet met maar liefst 20 zetels.

Krijsers van de PVV willen (of kunnen) dat niet inzien.

litebyte | 01-09-17 | 13:09

En wat erg prettig is; een referendumcampagne ohne Jan Roos!!

Meneert | 01-09-17 | 12:41 | 1

Hear hear! Wat een minkukel is dat.

DrumPiet | 01-09-17 | 12:59

Met de sleepwet kunnen overheden mensen die ze als lastig beschouwen continu en overal contorleren en alles wat je doet bewaren. Vervolgens worden die gegevens zo gemanipuleerd zoals het hen uitkomt om jou aan te pakken.
Zelfs al doe je nooit iets fout, ze kunnen het altijd als fout uitleggen.

2voor12 | 01-09-17 | 12:39 | 2

Inderdaad, 'kaltstellen' (lees: reputaties slopen) was met deze wet nog nooit zo eenvoudig.

Voorjaarsmoe | 01-09-17 | 13:24

Als je echt de macht in een land wil grijpen voor langere tijd, moet je het onderwijssysteem manipuleren.. (dat gebeurd en men is er kennelijk niet altijd op bedacht.. ) kwam in Turkije in 2010/2011 al aan het licht omdat AKP en Gulen onderling ruzie kregen (en ze elkaar probeerde erbij te lappen met voorbeelden van corruptie - AKP wat meer financieel Gulen zou dat wat meer gedaan hebben, maar feitelijk lijken ze te hebben samengespannen tegen dus oude elite en seculieren) www.birgun.net/haber-detay/flashback-o...
En Trump is ook weer stevig bezig om met name dat onderwijs systeem weer dicht te gooien als het gaat om sociale mobiliteit "Trump, DeVos, and the Creation of an American Oligarchy" nymag.com/daily/intelligencer/2017/08/... (ik meen The Atlantic had ook een goed artikel deze week- deze nog niet gelezen maar de feiten zullen dezelfde zijn vermoed ik - afgelopen week met name veel over geschreven).
En ook in Duitsland is veel geschreven bijvoorbeeld over gekochte diploma's en proefschriften, daar is bijvoorbeeld een minister op gepakt - maar veel mensen schijnen dat dus te hebben misbruikt om op posities te komen.
Uiteindelijk keert de wal het schip wel weer (talent of competenties kan je nu eenmaal niet doorgeven.. in een democratie(!) ). Echt oppassen is het voor een aristocratie of een ander soort model dat feitelijk op bijvoorbeeld door godsdienst gelegitimeerde macht is gebaseerd, met dus alleen een koning of andere alleenheerser die alleen daar verantwoording aan schuldig is (en dus niet aan het volk, zoals sinds de verlichting/ Franse revolutie) - daaronder zit dan meestal een adel de rest en slaven. Een klasse van slaven (maar meer in het algemeen ook al mensen die dus met minder genoegen moeten nemen of anderszins een achtergestelde positie hebben), daar is het makkelijk en snel geld verdienen (racisme loont dus ook in zo'n ideologie - economisch misschien zelfs noodzaak om het gaande te houden). Het onderdrukken van anderen is dus wel een kunstje dat desnoods van generatie op generatie kan worden doorgegeven (en in die zin risicoloze en bestendige doorgifte van positie en welvaart). Nog steeds niet alle kaarten geschud wat betreft een toekomst - maar je ziet waarom een deel van de donorklasse van de republikeinen en olichargen in Rusland misschien ook het meer zien zitten dan democratie (om nog maar niet te spreken van het Midden-Oosten, die het succes van het Westen al tientallen jaren zullen beschouwen als een gevaar voor hun feitelijk slaveneconomie -zelfs in Saudi Arabië leeft 30% van de bevolking onder de armoedegrens). Het is de verlichting die dat dus veranderd heeft voor het eerst (en mogelijk is daarom Frankrijk en Parijs wel onevenredig doelwit van omdat daar voor het eerst de mens het was waar verantwoording aan moest worden afgelegd - de Republiek - en niet de koning,waarmee dus feitelijk God en in praktijk was de koning dus weer afhankelijk van de hogere adel en kerk voor die macht).

nickolaas | 01-09-17 | 16:07

Het enige wat helpt is een totale revolutie/reset, maar de gemiddelde nederlander is te laf en/of te lui. Zoek het dan ook lekker uit met z'n allen. Ik teken helemaal niets meer.

Vout | 01-09-17 | 12:38

Wait, zei hij nou dat de belastingdienst de handtekeningen checkt? xD

paulpils | 01-09-17 | 12:34

Technocratisch impliceert toch een soort van verstand van zaken... Ongepast taalgebruik dit

RightWingDanceSquad | 01-09-17 | 12:33

Laten we ons vooral concentreren en voorbereiden op het aanstaande referendum over de intrekkingswet van de referendumwet!

Dommelsch | 01-09-17 | 12:33

Wen er maar aan.
Of het nu legaal gebeurt, via deze wet, of illegaal (zoals nu al gebeurt). Er is geen land ter wereld meer waar je privacy nog veilig is.

Guy de Lombard | 01-09-17 | 12:32

Ben geen voorstander van referenda als mosterd na de maaltijd. Het is een wantrouwenbevorderend middel, waar we met z'n allen niets mee opschieten. Maar zo lang er geen beter middel voor burgerinspraak is, schuw ik dit soort middelen niet om mijn privacy te beschermen. Mijn steun hebben ze!

paulpils | 01-09-17 | 12:32 | 1

Nuttiger om zoiets in te voeren:
ht tps://ww w.ch.ch/en/demo kratie/political-rights/refer endum/manda tory-refer endums-and-optio nal-refere ndums-in-swi tzerlan/

Is dit nog nieuws? | 01-09-17 | 12:36

Zo, meteen naar alle vrienden en kennissen doorgestuurd, ook dit gaat weer lukken.
Ben alleen benieuwd of berbaar ook deze keer zogenaamd weer gaat flyeren op straat en maar liefst € 50.- aan het doel gaat overmaken. Kuch kuch...

Baski | 01-09-17 | 12:31

Ik teken gegarandeerd!! Rutte is vast al bezig met zijn "inlegvelletje".

Drukpers | 01-09-17 | 12:31

Fok dat sleepnet. Jimmy F had/heeft geen sleepnet nodig om boeven te vangen, dus die Stasi's van de AIVD ook niet. Sleepnetje is vooral bedoeld om gewone burgers te monitoren; kijken wat ze allemaal uitvreten. (zwartwerken, maatschappij-kritische sites zoals GS bezoeken- you name it)

Voorjaarsmoe | 01-09-17 | 12:31 | 3

Het verlies van dat soort vrijheid is eigenlijk een gegeven. Ben ik hier kritisch over de nederzettingenpolitiek van Israël of desnoods Forum voor Democratie - dan kan ik mocht het ergens schorten aan moraal, zowel via de patriotact en uitwisseling van gegevens door overheden onderling (vaak bulk) strikt genomen geanalyseerd worden (belangrijke obstakel is dat het mankracht kost vaak en er altijd wel grotere vissen zijn en men moet je dan ook maar net op het spoor komen en iets kunnen vinden met dus beperkte tijd en middelen - 'big blue sky' heet dat in de informatiebeveiliging). Maar zowel de nederzettingenpolitiek zitten dus overheden met veel middelen achter (mag je hopen dat dit ethisch gaat, maar in theorie zetten die nog het delen van informatie op het spel als ze dus om die redenen burgers van andere landen in kaart zouden brengen). Maar zowel Israel als Rusland (Forum van Democratie was opvallend pro-Russisch.. en het is bekend dat ook Russische oligarchen zich dus in buitenlandse politiek mengen). Formeel mogen ze vaak geen geld of diensten leveren, maar dit soort clubs of doelen die ze steunen willen soms wel zeer ideologisch gemotiveerd zijn en het kan soms ook makkelijk zijn er afstand van te nemen als het een keer misgaat. Maar een staat kan dus informatie leveren aan door oligarchen vaak goed gefinancierde clubs (nog eens stap verder zou zijn dat staten zich van de steun van oligarchen verzekeren door het leveren van data/ inlichtingen aan olicharchen, die zakelijk van pas komt.. in Rusland is de scheidslijn tussen overheid en bedrijf bijvoorbeeld niet altijd duidelijk). Tot slot kan je veel data ook gewoon kopen (wat ik al zei, het zijn je toekomstig werkgeveer, verzekeraar, hypotheekverstrekker die het meeste ervoor over zullen hebben.. en in die zin bevordert het sowieso een soort van 'dominantie klasse'/ gevestigde orde en zelfs daar kan misbruik worden gemaakt om bijvoorbeeld zo'n klasse te handhaven in praktijk - kan dan subtieler dan ooit ook, net als Trump ieder district 'nipt' wist te winnen met dus een flinterdun verschil van 78000 in totaal - ook een paar oligarchen die het technisch regelden en de laatste spotjes die Trump tekort kwam zijn door casino-magnaat Sheldon Adelson betaald en die eist bijvoorbeeld meestal concessies op het gebied van Israël is vrij algemeen bekend en ook in Israel domineert hij de politiek en heeft hij bijvoorbeeld met dat doel ook de grootste krant daar in handen, die hij gratis verspreidt).
Op dit moment is dat de situatie.. idem met misschien Turkije en je kritisch tonen over het regime daar - men kan aan veel informatie komen, maar die hoeveelheid is sowieso te groot om gericht heel veel mee te kunnen doen, voordat je echt een doel gaat worden.. voor de rest - ja, in de jaren '90 werd anders over privacy gedacht dan nu - misschien heb je wel nauwelijks keuze meer en vind iemand het gek als er geen informatie te vinden is en over een ander wel (als er een besluit moet vallen over hypotheek, verzekeren, arbeidsrelatie, vervolging door een andere overheid, toegang tot een land). Had ik ook graag anders gezien - maar op dit moment lijkt het zo te zijn gelopen als het nu is.. kan ook weer een kentering in komen - in Duitsland was privacy een groot goed en zag je nauwelijks camera's op straat, maar dat kwam vooral omdat de Stasi als malloten de geschiedenis in zijn gegaan.. met (dat soort) macht komt verantwoordelijkheid en vaak komt misbruik of onethisch gebruik toch uit.
Zaak is om die kans zo groot mogelijk te maken en toezicht goed te regelen en ook proberen partijen niet zo machtig te maken dat ze onaantastbaar worden in dat opzicht (en dan kan ook beter goed vastliggen in de wet wat wel en niet kan en dat moet vervolgens dus inzichtelijk te controleren zijn door toezichthouders en ook afdwingbaar). En uiteindelijk zal dus de geschiedenis moeten oordelen (in praktijk werkt dat vaak toch wel - repressie al is zo'n apparaat nog zo groot of geavanceerd werkt voor overheden op termijn in ieder geval bijna nooit in die zin dat het nooit de doorslag kan geven en daar zijn tientallen recente voorbeelden van - Zuid-Afrika en de DDR hebben het allemaal een beetje weten te rekken, Cuba of Noord-Korea ook lang - maar als het gaat dan gaat het en de tijdgeest is vaak toch wel sterker dan zo'n dienst of overheid waarvan het een verlengstuk is).

nickolaas | 01-09-17 | 15:07

@mezelf
Zelfde kan gelden voor Trump en de verkiezingen, waarbij die data-analyse misschien mede de doorslag gaf in eerste instantie.. dan ben je er dus ook nog lang niet.

nickolaas | 01-09-17 | 15:10

Godskanonne Nickolaas. Cursusje bondigheid gaat u wel helpen in de dialoog.

de Voorzittert | 01-09-17 | 16:39

Het enige sleepnet waar de overheid goed in is, is een trajectcontrole of automatische snelheidscontrole in het struweel. Maar écht criminelen vangen, dat lukt nog niet erg. De enige die ze oppakken in het kader van terrorisme lijkt iemand te zijn die juist info doorspeelde aan de instanties... De verkeerde dus. Daarbij heeft de overheid helemaal geen capaciteit of kennis om al die data te verwerken. Dat wordt dus een puinzooi waarbij gegevens op straat komen te liggen en al je sexting kan worden ingezien door je buurman die BOA is bij Handhaving van de gemeente. Lekker dan. Dus dat dit een clusterfuck wordt, dat weet je op voorhand. Goed om zo'n wet tegen te houden maar ik zal nog wat termen noemen die duidelijk maken dat sleepwet zo fout is als maar zijn kan:
- Ziektekostenverzekering kijkt mee
- Autoverzekering kijkt mee
- Geboefte kijkt mee en weet wat je wanneer hebt gekocht en wanneer je thuis bent
- Belastingdienst kijkt mee op je marktplaats profiel
- Idem voor de GGD in je grinder-profiel
Ik ga maandag direct tekenen!

Bakkeleures | 01-09-17 | 12:30

Het enige sleepnet waar de overheid goed in is, is een trajectcontrole of automatische snelheidscontrole in het struweel. Maar écht criminelen vangen, dat lukt nog niet erg. De enige die ze oppakken in het kader van terrorisme lijkt iemand te zijn die juist info doorspeelde aan de instanties... De verkeerde dus. Daarbij heeft de overheid helemaal geen capaciteit of kennis om al die data te verwerken. Dat wordt dus een puinzooi waarbij gegevens op straat komen te liggen en al je sexting kan worden ingezien door je buurman die BOA is bij Handhaving van de gemeente. Lekker dan. Dus dat dit een clusterfuck wordt, dat weet je op voorhand. Goed om zo'n wet tegen te houden maar ik zal nog wat termen noemen die duidelijk maken dat sleepwet zo fout is als maar zijn kan:
- Ziektekostenverzekering kijkt mee
- Autoverzekering kijkt mee
- Geboefte kijkt mee en weet wat je wanneer hebt gekocht en wanneer je thuis bent
- Belastingdienst kijkt mee op je marktplaats profiel
- Idem voor de GGD in je grinder-profiel
Ik ga maandag direct tekenen!

Bakkeleures | 01-09-17 | 12:30 | 2

Wat dacht u van Uw bankrekening ... Mmmmh. Kan lekker iedereen meegluren wat zich daar afspeelt.

Centauri3 | 01-09-17 | 13:04

ik heb er nu al zin in, botnets worden nog populair!

Cobalt bomb | 01-09-17 | 13:05

Oh ja: Dit is ook een leuke trouwens:
Artikel 43 Er mag een geheime DNA-databank worden begonnen, de gewonnen DNA-profielen kunnen 30 jaar worden bewaard. Deze gegevens mogen ook met buitenlandse diensten worden gedeeld.

Is dit nog nieuws? | 01-09-17 | 12:29 | 1

je zou toch zeggen dat ie nou niet meer geheim is, wat wel interessant wordt is welk persoon bij jou je lichamelijke product komt collecteren in de nacht. Wie kunnen je nog vertrouwen als je net als PR de Vries bij de Buuf geweest bent?!

Cobalt bomb | 01-09-17 | 13:04

+mo bij docratische
Typen op het schijthuis met een Huawei en dikke worstenvingers is niet eenvoudig.

Herr Zimmermann | 01-09-17 | 12:27

Is dit iets Nederlands of hebben ze dit in Brussel verzonnen?

James Lastig | 01-09-17 | 12:27 | 2

Op termijn zal dit idd wel naar Europese schaal getrokken worden, en dan sta je als burgertje *helemaal* met je pik in het zand.

obi1 | 01-09-17 | 12:31

Iets Nederlands:
htt ps:// zoek.officielebekendmakingen .nl /kst-34588-A.ht ml

Is dit nog nieuws? | 01-09-17 | 12:34

Raadgevend referendum. Oftewel, als uitslag in politiek voordeel is: "zie je wel de burgers willen het"
Indien in politiek nadeel: "fuck jullie gepeupel"
Tijd voor bindende referenda.

Is dit nog nieuws? | 01-09-17 | 12:27

Zou een stuk makkelijker moeten zijn om deze 300.000 handtekeningen te krijgen dan voor het lastig uit te leggen Oekraine verhaal.

Fiets | 01-09-17 | 12:26 | 1

Hangt er van af of de media deze keer ook weer met de overheid meeheulen of eens een keer objectief berichten.

2voor12 | 01-09-17 | 12:42

Ik teken ook. Ik ga alle toekomstige referenda verzoeken tekenen. Al was het alleen maar om die sch**t politici te zieken. Die zo genaamde docratische poltici die onze referendumwet willen killen wegens teveel succes.

Herr Zimmermann | 01-09-17 | 12:24

Mooi referendum-onderwerp! Al is het maar om heel Nederland te laten zien hoe privacyhatend de VVD is.
Heel eerlijk gezegd is dit nog wel een veel beter en fundamenteler onderwerp dan het Oekraïnereferendum, laten we dit initiatief vooral steunen!

lsimon | 01-09-17 | 12:24

Lastig om NIET skeptisch/cynisch over referenda te zijn, gezien de behandeling ervan in het verleden bij onwelgevallige resultaten.

obi1 | 01-09-17 | 12:24 | 1

Interessant is wel dat er een overlap zit tussen de pro-EU juichaapjes (die dus klakkeloos vóór associatie met Oekraïne stemden) en de anti-sleepwet activisten.
Die moeten nu in de spagaat over een correctief raadgevend referendum.

TheEgg | 01-09-17 | 13:31

Herinner ons maandag graag?

Kat van T | 01-09-17 | 12:23

Schitterend dat wij nu digitaal kunnen tekenen Voor een referendum Tegen een sleepwet. Ik doe voor de tweede keer digitaal mee!

Tiltetapper | 01-09-17 | 12:23

Middelvinger naar de overheid. Ik ga tekenen.

MEER = BETER | 01-09-17 | 12:21

Ga gewoon boeven vangen met je sleepnet.Wat doen ze überhaupt bij justitie behalve bekeuringen uitdelen en geen tijd voor aangiftes te behandelen.Inderdaad dat ja.

van stampij | 01-09-17 | 12:18

IK teken!!

ik_word_gek_in_NL | 01-09-17 | 12:17

@Overheid: ik ga tekenen. Dan weet u dat alvast.

Normpje | 01-09-17 | 12:17

Krijg ik zeker een mailtje dat ik racistisch/islamofobisch ben omdat ik teveel negerinnen/moslimas wegswipe.

geenspam | 01-09-17 | 12:16 | 3

U mocht willen dat het bij een emailtje blijft. Voor u het weet wordt u veroordeeld voor racisme. Nee-DDR-land komt weer een stapje dichterbij.

James Lastig | 01-09-17 | 12:29

Als je pech hebt koopt het bedrijf waarbij je wilt solliciteren of een lening wil afsluiten geaggregeerde data over je op - waaronder die van Tinder (ken de algemene voorwaarden die ze daar hanteren niet helemaal.. en het verdienmodel, maar vaak verzamelt men dus wel degelijk gegevens). Iemand betaalt voor die data en het zijn dus vaak partijen die oordelen over je toekomst moeten vellen, die het meeste geld daarvoor over hebben..
En ook bij de afgelopen verkiezingen in de VS hebben (psychologische) profielen een hele belangrijke rol gespeeld. De Trump-campagne had bijna alle kiezers in de VS in een model gestopt (het databedrijf van Robert Mercer, Cambridge Analytica heeft hier een belangrijke rol in gespeeld). Die weten dus per district tot op de kiezer nauwkeurig hoeveel ze nog te gaan hebben voor een overwinning (naast dat trump dus de 'popular vote' met miljoenen verschil verloor van Clinton, won hij dus met een flinterdunne marge het 'electoral college', 78.000 stemmen over drie staten (Michigan, Wisconsin, en Pennsylvania, het merendeel - 44000 - in Pittsburg in die laatste staat) als ik het goed heb - dat is per district en dat zijn er honderden in de meeste gevallen dus een flinterdun verschil van tientallen, hooguit honderden). Niet toevallig, Trump had dus nauwelijks campagnekantoren en mensen die beslissingen maakten waar campagne te voeren op basis van hun lokale kennis van de achterban. Een computer analyseerde constant de data en bepaalde hoe ver men nog te gaan had per kies district en rangschikte mensen die het makkelijkst te overtuigen waren en wat dat zou kosten (in principe kan men kiezers individueel benaderen en ook kabelboxen in de VS laden individueel tv-spotjes via internet, die dan tussen programma's door afgespeeld worden). Ze hadden dus afhankelijk van de persoonlijkheid iets van 7 verschillende spotjes en ook mailings of 'talking points' via de telefoon of aan de deur waren helemaal op maat (en in zo' n model kan ook weer een 'feed back'-loop zitten om te kijken wat effectief is).
Of er echt nog een visie achter zit qua programma als men op die manier mensen over de streep gaat trekken kan je je afvragen (over die visie kunnen ze het binnen de Trump-regering ook nauwelijks eens worden en zijn nominatie als kandidaat was alweer een jaar geleden.. ). Dit was een campagne die dus ten opzichte van vorige campagnes met nauwelijks mensen, maar feitelijk met robots is gevoerd (maar zo'n onderlinge consensus groeit dan misschien ook minder - en in zekere zin is ook data dan leidend en sturend.. in de eerste plaats wil men winnen en dat kan zelfs de visie mede sturen - is iets voor te zeggen, maar kies je dus een politicus die zegt wat jij denkt of een politicus in wiens beoordelingsvermogen je vertrouwen hebt - misschien wel meer dan in dat van jezelf.. deze methode werkt meer naar de eerste benadering toe, dan de tweede - ik denk dat de tweede manier van kiezen in een aantal gevallen betere bestuurders oplevert, maar het is ook wel iets minder de huidige tijdgeest lijkt ook wel - maar de mensen die dit soort modellen hebben geleverd hebben er alles uit weten te halen voor een kandidaat als Trump - overigens was het feitelijk het team van Ted Cruz dat de techniek leverde en die werd dus verslagen door Trump.. helemaal feilloos werkt het dus ook nog niet - misschien zit daar zelfs wel het risico in, dat met dit soort techniek dit soort kandidaten een grotere kans hebben gegeven dan ook nog dat de andere kandidaat ook niet overtuigend was).
Maar dat is dus voor het overgrote deel particuliere data die hier gebruikt is en door mensen zelf beschikbaar gesteld aan dus bedrijven die daar handel mee drijven.

nickolaas | 01-09-17 | 14:10

'n Tikkie te lang hoor nickolaas.

vanBarchum | 01-09-17 | 14:31

Cool! Wat ook een leuke is: een referendum over een referendumwet. Referendumception

HaagseSkieldah | 01-09-17 | 12:15 | 2
-weggejorist-
Bakkeleures | 01-09-17 | 12:26

Division by zero!

Bakkeleures | 01-09-17 | 12:26

Al is het maar om dat vieze mannetje van D'66 te fucken.

Marcello Christiani | 01-09-17 | 12:15 | 5

Gezien de tijd die het duurde voordat ze heel huichelachtig toch ja hebben gestemd zou ik juist zeggen dat het een enorm effect heeft gesorteerd. Er is enorm veel poep omhoog komen drijven en dat was eindelijk eens goed zichtbaar.

Cobalt bomb | 01-09-17 | 12:58

Ff wat Facebook en andere deelknoppen op sleepwet.nl plakken zodat iedereen kan delen. Ok dan weet Facebook en consorten weer wat meer van je maar dat weegt wel op tegen de extra publiciteitswaarde.

1977 | 01-09-17 | 13:12

@1977, met enkel alleen die knoppen volgen ze iedereen (die data wordt eeuwig opgeslagen en aan in ieder geval jouw volledige naam gekoppeld), ook mensen zonder fb-account. addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/b... zo, probleem opgelost.

Boris die Sauertopf | 01-09-17 | 13:44
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen