achtergrond

Geenstijl

Flowchart. Medialogica na aanslag Charlottesville

Veelzeggend plaatje met flowchart zegt veel. Die nazi's in Charlottesville mogen allemaal aan het gas wegens geef hun zuurstof maar aan leukere mensen. Maar de mainstream media. Die kunnen ook wel een linkse fatsoenspolitie gebruiken.

De Flowchart die Alles Zag

De Flowchart die Alles Zag

We zijn een dag verder dan de dag ervoor. De nazi's zijn gelukkig weer opgetiefstraalt uit Charlottesville, Donald Drumpf is weer keihard door de mand gevallen als witte supremacisten-katalysator en ook het rechtse internet bedaart weer een beetje na een verhit weekend vol welles/nietes wegkijkerij & whataboutisms. Tijd voor reflectie en om eens naar de media- en commentarenlogica achter de aanslag in Charlottesville te kijken. Want de Fake News Media van de M5M lopen de boel weer behoorlijk hysterisch op te hitsen.

Allereerst. De ideologische mechanismen achter extremisme zijn altijd hetzelfde. Radicale moslims willen andersdenkende bekeren of uitwissen, desnoods met geweld. Radicale linksextremisten en hun SJW krijscoalities willen andersdenkenden het zwijgen opleggen, desnoods met geweld. En extremistische rechtsradicalen willen andersdenkenden uit hun bloedlijnen zuiveren, desnoods met geweld. Verschillende overtuigingen, zelfde aanpak, zelfde soort mensen: dogmatische extremisten met doodlopende eenrichtingsbreintjes die te dom zijn om het verschil tussen agressie en argumenten te zien.

Elke radicale groep heeft zijn eigen apologeten, maar de mediabenadering is bij elke groep opvallend anders. De twee grootste van de drie radicale zuilen komen er namelijk beduidend makkelijker vanaf dan de veel kleinere derde. Gelijke mechanismen, gelijke kappen gaat in de media niet op. De vuistregels, na de lees verder:

RADICALE ISLAM: Pleegt een moslim een aanslag, of marcheert er een groep door Westerse straten om jihad & sharia te propageren, dan kan er niet snel genoeg op de klanken van een hakkelend getokkeld Imagine in kranten, op televisie en in de struisvogelsecties van het internet geroepen worden dat het niets met de islam te maken heeft, dat de daders en demonstranten de islam misbruiken, dat je daar niet alle moslims op aan mag kijken en dat Onze Manier Van Leven geen enkel gevaar loopt want Wij Zijn Met Meer. De conclusie luidt altijd dat er eigenlijk niks aan de hand is en dat we gewoon een beetje respect moeten hebben voor andermans religieuze overtuigingen en laten we in de media vooral focussen op de reacties tégen moslims, waar we met een loep naar gaan zoeken om ieder non-incident uit te kunnen vergroten tot een vals verhaal van Zie Je Wel Het Is Allemaal De Schuld Van De Islamofobie En De Populisten. 

LINKSEXTREMISME: Breken gemaskerde, gewapende en hyperagressieve "antifascistische" fascisten een halve stad af omdat ze tegen kapitalisme en globalisering zijn, duiken overal in de MSM columnisten, commentaren en woordvoerders van die gevaarlijke extremistenkliek op om te vertellen hoe belangrijk hun strijd is en dat het geweld eigenlijk allemaal de schuld is van de politie. De conclusie luidt altijd dat die linkse "demonstranten" strijden voor een hartstikke nobel doel van een betere wereld van diversiteit en verbinding, en dat bij hun hakwerk nou eenmaal wel eens spaanders vallen. Dat geweld moet je maar een beetje door de vingers zien en dat mag je zeker geen linkse politici, media, organisaties of opiniemakers aanrekenen.

RECHTSEXTREMISME: Maar: als nazi's door de straten marcheren met Hitlervlaggen, antisemitische leuzen scanderen en hun eigen milities meebrengen, dan luidt de conclusie in de MSM altijd dat DE BURGEROORLOG OP HET PUNT STAAT VAN UITBREKEN, WANT DE SAMENLEVING IS EXTREEM VERDEELD EN DAT IS DE SCHULD VAN HET  WITTE RACISTISCHE PATRIARCHAAT DAT IN ALLE BLANKE MANNEN, ALLE SOCIALE MEDIA EN ALLE ONLINE INTERNETWEBSITES ZIT WANT KIJK MAAR NAAR TERRY BERDET EN GREET WIDLERS HET IS HUN SCHULD EN VAN ALL ANDERE RECHTSE PARTIJEN EN PRATENDE HOOFDEN EN BLOGGERS OP TWITTER OMG WE GAAN ALLEMAAL DOOD ALS WE NIET ONMIDDELLIJK INGRIJPEN EN DE WITTE RECHTSE NAZIFASCISTEN CASTREREN EN HUN GAS AFSLUITEN VOORDAT ER EEN DERDE WERELDHOLOCAUSTGENOCIDE KOMT!!1! [hele NPO Talkshowtafel en z'n online VARA-vehikel knikt instemmend].

Charlottesville toonde Trumps ware gezicht (hij wil of durft zijn racistische achterban niet openlijk af te vallen), maar ook dat van de media, die achter elke rechtsmens een racist zoeken. Geweld van AFA-demonstranten bleef bijna geheel buiten de berichtgeving, terwijl de hysterie over de militienazi's hyperbolisch werd uitvergroot - met opruiende tweets zoals deze trieste poging om de hard groeiende Amerikaanse verdeeldheid in de Nederlandse polder verder uit te doen zaaien - zoals we steeds vaker zien.

Hoe moeilijk is het om alle extremistische ideologieën te verwerpen, objectief te verslaan en met onderbouwde argumenten te ontkrachten, in plaats van de verdeeldheid verder op te stoken door middel van valse associaties, agressieve beschuldigingen en het aangrijpen van een tragische gebeurtenis voor je eigen ideologische strijd. Als de MSM zeggen dat het allemaal de schuld is van het internet, dan moet het internet maar eens zeggen: kijk naar je eige, hitsende haatzaaiers. Want in 1 ding had Trump wel gelijk, alleen zijn timing was extreem beroerd omdat hij alleen de nazi's die in zijn naam de victorie uitriepen had moeten veroordelen. Maar haat, racisme en geweld komen wel degelijk voor 'on many sides. On many sides'. Mainstream alsook fake news media, take note. En wees eens wat eerlijker, als je die almaar groeiende verdeeldheid niet verder wilt voeden.

Bonuspica's. Drie bordjes MSM-retoriek

Bonuspica's. Drie bordjes MSM-retoriekBonuspica's. Drie bordjes MSM-retoriekBonuspica's. Drie bordjes MSM-retoriek

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.