Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Storytime. Rutte en het referendum: een tijdlijn

GeenPeilremembers.png

Gedoetje gisteren, toen de NOS berichtte dat Rutte iedereen al een half jaar belazert en een rad voor ogen draait over de referendumuitslag. Hij zou gaan "onderhandelen" over de uitslag, maar hij doet al 174 dagen helemaal niets. Lekker dan. De kiezer zei op 6 april in overgrote meerderheid 'NEE is NEE', dus dat associatieverdrag had meteen van tafel gehaald kunnen worden. Of hij had de uitslag meteen naast zich neer kunnen leggen, want het was immers een raadgevend referendum. Maar nee hoor: Rutte koos voor de niet-bestaande optie drie en koopt nu al een half jaar tijd. Maar waarvoor? Naar nu blijkt doet hij helemaal niets met de uitslag. Niet hier en ook niet in Brussel. Hij houdt gewoon iedereen aan het lijntje alsook voor het lapje. Nou goed. Om de tijd te doden, hebben we maar een timeline gemaakt om nog eens op een rijtje te zetten hoe het is gegaan met de uitslag van 6 april.

10 juli 2015: Let's go!
GeenPeil 2.0 krijgt groen licht. Start van de handtekeningenactie. Eerst 10.000 krabbels, daarna 300.000. Voor de democratie. Rutte doet het af als “internetachtige constructie”. Lol.

14 oktober 2015: Gelukt!
De Kiesraad maakt bekend dat er 472.849 referendumverzoeken zijn ontvangen, waarvan er (middels steekproef) 427.939 geldig zijn verklaard. Holy f***, we did it! ER KOMT EEN REFERENDUM.

6 april 2016: Referendum!
2.509.395 Nederlanders stemmen tegen het EU-associatieverdrag met Oekraïne. De opkomst bedraagt 32,3 procent, hetgeen betekent dat de opkomstdrempel is gehaald (Kiesraad). Rutte belooft Nederland: het Oekraïneverdrag kan niet ‘zonder meer’ worden geratificeerd.

13 april 2016: Uitstel!
De Tweede Kamer debatteert over de uitslag van het referendum. De voltallige oppositie (behalve Roland van Vliet en Johan Houwers) steunt de motie-Van Bommel over het zo spoedig mogelijk indienen van een intrekkingswet, zodat het verdrag voor wat Nederland betreft van tafel is. Rutte spint en draait. Hij belooft dat zijn kabinet na 23 juni maar nog vóór de zomer met een antwoord komt, maar weigert een intrekkingswet in te dienen. Hij wil eerst gaan onderhandelen met Brussel over verdragsaanpassingen die volgens Rutte "recht doen aan de wensen van het NEE-kamp". Huh? Welke wensen? Nee is nee!

31 mei 2016: Zomer!
Laatste dag van de lente. Morgen begint de zomer. Rutte zou doet niets en verbreekt zijn belofte om nog vóór de zomer met een antwoord te komen op het nee van de Nederlandse bevolking.

7 juni 2016: Duurtlang!
Antwoord van Rutte op referendumuitslag gaat worden besproken tijdens de Europese top op 28 en 29 juni, zo zegt Rutte toe.

13 juni 2016: Desastreus!
Rutte noemt de uitslag van het GeenPeil-referendum ‘desastreus’. Daarbij benadrukt hij dat hij ‘totally, totally, totally against referenda’ is. Het is inmiddels zomer, maar Rutte is nog niet in de buurt van een antwoord op de referendumuitslag.

29 juni 2016: Toveren!
Rutte wil de uitslag van het GeenPeil-referendum het liefst “wegtoveren”, zegt hij tegen zijn Europese collega’s op de Europese top.

De Volkskrant meldt intussen: "Premier Rutte is bereid het Oekraïneverdrag ongewijzigd te ondertekenen onder voorwaarde dat er een aparte, wettelijk bindende verklaring komt die rechtdoet aan de Nederlandse zorgen over het EU-akkoord met Oekraïne. Dit blijkt uit een vertrouwelijk verslag van de vergadering van EU-leiders op dinsdag."

8 juli 2016: Zomerreces!
De Tweede Kamer gaat met zomerreces tot en met 5 september. Rutte heeft gefaald om nog vóór dit reces met een antwoord te komen - alweer een belofte verbroken. 'Sorry'...

31 augustus 2016: Herfst!
Officiële laatste dag van de zomer. Nog steeds geen antwoord van Rutte op de referendumuitslag. #duurtlang

14 september 2016: Prinsjesdag!
Prinsjesdag en Algemene Politieke Beschouwingen. Over de referendumuitslag zegt Rutte letterlijk:

"Het niet tekenen van het associatieakkoord zou er naar mijn absolute overtuiging toe leiden dat de andere 27 lidstaten gewoon doorgaan.”

en:

“Ik denk dat de 27 andere landen het echt niet laten zitten als Nederland niet tekent. Die gaan met elkaar om tafel zitten en intergouvernementeel 99,9% doen van wat er op tafel ligt. Dat is mijn politieke inschatting."

Alsook:

“Het belang dat de andere 27 lidstaten aan het verdrag hechten is zo groot dat ik verwacht dat ze hun weg zullen vinden, mocht Nederland de handtekening niet zetten. (…) Maar ze gaan hun weg vinden om grofweg, grotelijks, wat er nu op tafel ligt toch te doen, zonder Nederland. Dat was niet de bedoeling van de nee-stem. De bedoeling van de nee-stem wat dat dat ding van tafel zou gaan.”

20 september 2016: Duurtlang!

Een voor Rutte desastreuze peiling van EenVandaag wijst uit: 60% van de ondervraagden (n = 20.000) heeft er geen begrip voor dat het kabinet nog geen besluit heeft genomen over wat het gaat doen met de uitslag van het Oekraïne-referendum. Een meerderheid van tweederde wil dat het kabinet het verdrag minimaal aanpast (33%) of direct afwijst (33%).

2 oktober 2016: NOS-bronnen!
Na 173 dagen (geteld vanaf 12 april, de datum waarop de Kiesraad de uitslag van het referendum officieel vaststelde) komt er eindelijk nieuwe duidelijkheid over de uitslag van het referendum. Deze komt echter niet vanuit MinPres Rutte, die de uitslag in feite nog steeds negeert, maar vanuit 'bronnen in Brussel' van de NOS. Daarnaast is deze informatie alles behalve positief:

1. Rutte beweert al een half jaar dat hij aan het onderhandelen is. Hij zou immers nog vóór de zomer van 2016 met een antwoord komen (zie 13 april). Maar volgens de bronnen van de NOS is dat een leugen.

2. Volgens de NOS gaat het Oekraïne-verdrag zonder Nederland gewoon door, terwijl dat volgens de tekst van het verdrag niet kan: alle 28 EU-lidstaten moeten het verdrag ratificeren, anders kan het niet van kracht worden, zegt artikel 486. De EU zou dan in strijd handelen met hun eigen verdragsrecht. (Wat de EU overigens regelmatig doet.)

Na de berichtgeving van de NOS, wist Rutte niet hoe snel hij de Rijksvoorlichtingsdienst een persbericht moest laten opstellen waarin alles ontkend wordt. Problematisch voor Rutte: de RVD ontkent daarbij ook per ongelijk Rutte's eigen woorden. Jup, het valt meerdere mensen op: Rutte heeft een politiek probleem. En nu zijn we dus hier:

Maandag 3 oktober 2016: Campagne!
Maar liefst 174 dagen sinds de uitslag officieel werd - bijna een half jaar. Nog altijd wordt het referendum genegeerd. Het wordt voor GeenPeil langzaamaan tijd om een nieuwe campagne te gaan bedenken, waarmee we tegen de verkiezingen van 15 maart 2017 nog eens aan Nederland kunnen vertellen hoe premier Rutte van de VVD de Nederlandse nee-stemmer, en daarmee de hele democratie, geweld aandeed met zijn leugens, draaien en onnodige uitstel van een referendumuitslag waar volgens de wet "zo spoedig mogelijk" een antwoord op moest komen. GeenPeil remembers...

Ohja, en dat dit nog:
De rechtszaak van Thierry Baudets Forum voor Democratie om Rutte aan het wetszinnetje "zo spoedig mogelijk" te houden, dient op 13 januari voor een meervoudige kamer. Rutte voor de rechter op 2 maanden vóór de verkiezingen, dat is slechte PR. Dus dat ons vermoeden dat het kabinet ietsje eerder dan die datum met een antwoord zal komen...

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

Hemmenaar7 | 04-10-16 | 15:53

-weggejorist-

Hemmenaar7 | 04-10-16 | 15:53

Nou snap ik best dat Roos en Baudet irritant kunnen zijn, maar ik vind het irritant dat jullie je zo aan hen irriteren, dat jullie geirriteerd over hun berichten. 1 vd 2 of beiden kunnen toch een serieus alternatief op rechts zijn. Die flapvlaaiende buitenlander (Limburger) van een Greet, daar zit niet iedereen op te wachten, op Rutte ook velen niet meer, dus wat dan? Niet stemmen is nog veel erger, dus tenzij jullie Pimmetje uit de dood kunnen laten opstaan lijkt het me constructiever om tenminste 1 van die twee constructief te benaderen. Erg jammerdebammer

Hemmenaar7 | 04-10-16 | 15:53

Ben ik de enige die helemaal klaar is met het Geenstijl geneuzel over het referendum en Rutten en al die anderen? Manman, had iemand iets anders verwacht dan?

Haastigen Spoedt | 04-10-16 | 14:03

NerdAlert | 04-10-16 | 09:26
Nee, overheden moeten zich aan de Wet houden en duidelijk zijn. Anders richten ze alleen maar schade aan. Ieder beleid is beter dan onduidelijk beleid. Dit lijkt op afwezig beleid (ook vaak prima), maar het is onduidelijk beleid.

Doper | 04-10-16 | 12:34

Iemand uit de Tweede Kamer had bij de toezegging 'voor de zomer' meteen moeten vragen welke zomer hij exact bedoeld. De meteorologische zomer, het zomergevoel, de astronomische zomer, welk jaartal en welk halfrond. Allemaal concrete vragen met concrete datums. Bij een normaal iemand is 'voor de zomer' gewoon 'voor de zomer', maar bij deze idioot moet je alles vragen alsof het een oude computer is.

Doper | 04-10-16 | 12:26

Klasse tijdlijn. Mooi werk, dat kan oppositie mooi helpen.

Rant on...
Zwarte pieten kan beginnen. Oh nee, die kan niet meer. Gvd, oh nee die mag niet. Minderheden, oh nee die kan ook niet meer. Meerderheden, oh die bestaan niet meer. Gvd: Ga voor Democratie, kansloos geworden. Verzet geweldloos. Tsjaa, lijkt de enige optie. Als je verbaal verzet pleegt ben je toch al binnen een minuut gedemoniseert. Rant off..

Pripri | 04-10-16 | 12:13

Nog maar een keer.

Die rutte is helemaal geen minister president van das holland maar een zetbaas van Brussel.

Maar dat komt weer omdat de meerderheid van de kiezers hun hele hebben en houwen aan Brussel hebben verkwanseld.
Zie het verraad van Lissabon in 2009 en het esm verraad.Enfin zie onder je

Jubileum! EU regeert al 10 jaar zonder mandaat

Vandaag is een feestdag, een jubileum. Vandaag precies tien jaar geleden vierde de inspraak van het volk over eigen toekomst hoogtij. Op 1 juni 2005 werd namelijk het referendum georganiseerd over het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa. Vandaag dus, precies tien jaar geleden.

Het referendum voor de EU grondwet begon goed. Op 20 februari stemde Spanje vóór de Europese Grondwet. Toen kwam echter de eerste tegenslag: op 29 mei stemde men in Frankrijk tegen de Grondwet. Vervolgens mocht Nederland op 1 juni naar de stembus. Nederland als van oudsher grote voortrekker van Europeanisering. Volledig geïndoctrineerd door een positieve (en realiteitsvrije) feel-good Ja-campagne kon Nederland daadwerkelijk naar de stembus.

En… Nederland stemde tegen! Een referendum kan Ja of Nee als antwoord geven. Het werd dus een Nee. Het werd een desillusie voor de eurocraten, en toen ging het mis.

Een grote teleurstelling, een ferme slag in het eurocratische gezicht: de grote voorstander en aanjager van extreme Europese integratie stemde tegen. Daarna stemde op 10 juni een eveneens goed geïndoctrineerde bevolking onder leiding van huidige EU Keizer Juncker dan weer wel vóór de EU Grondwet, de trend was goed gezet. Het volk wilde de EU gewoon niet.

Toen kwam de Europese Top van juni in Brussel. Jan Peter ‘Nee-stem is zinloos’ Balkenende mocht de Nederlandse Nee gaan verdedigen. De Europese ‘leiders’ kwamen bij elkaar, zagen dat het helemaal misging, en trokken wijselijk-snel de stekker eruit. Er kwam een ‘reflectieperiode’ tot 2007 met betrekking tot de Europese Grondwet.

Tot zover ging het voorbeeldig

So far so good. De EU kwam met een voorstel voor meer Europese integratie, meer centrale aansturing, minder soevereiniteit en minder inspraak. De EU was netjes voornemens daarover de bevolking (grotendeels overigens, niet in België en Zweden bijvoorbeeld) te raadplegen, en die waren duidelijk: Nee! De EU nam de Nee in ontvangst, maar toen maakte ze een fout. Een kapitale fout, althans gezien vanuit de bevolking: het werd namelijk uitstel in plaats van afstel.

Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter van de Europese Commissie, de Keizer van de EU dus, zei over de EU Grondwet referendum: ‘Als de uitslag een ja is dan zeggen we: we gaan door. En als het nee is zeggen we: we gaan verder.’ En zo geschiedde.

In de reflectieperiode tot 2007 werd namelijk een plan beraamd om de grondwet toch door te drukken. De titel werd veranderd van ‘EU Grondwet’ in ‘Verdrag van Lissabon‘ en klaar! Na de reflectieperiode werd de Grondwet alsnog bij de burger de strot doorgeduwd op een anti-democratische manier, namelijk als verdrag in plaats van grondwet. Voor een verdrag was namelijk geen acceptatie van het volk benodigd. Wat Europese politici zette hun handtekening eronder en… klaar! Zo doe je dat dus anno 2007.

Verraad door de Tweede Kamer

De tweede kamer heeft op 5 juni 2007 netjes ingestemd met het Verdrag van Lissabon. CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA en de VVD stemden vóór; SP, PVV, SGP, Partij voor de Dieren en Verdonk stemden tegen. De referendumuitspraak van de bevolking werd bewust niet gehoord, de bekende monopartij van CDA, PVDA, VVD66, GL en de CU pleegde hiermee feitelijk volksverraad.

Kennelijk voelde de tweede kamer zich weer geplaatst voor gedane feiten, want tegelijkertijd signaleerde het droogjes: “De Tweede Kamer nam een voorstel aan dat de Kamer meer moet betrekken bij het tot stand komen van Europese regelgeving. Wanneer het om politiek heel belangrijke zaken gaat moet de regering de Kamer vooraf uitgebreid informeren.” De tweede kamer als geheel gaf aan zich niet tijdig geïnformeerd te voelen. Een signaal dat sindsdien continu wordt afgegeven, maar nooit is en wordt gehoord.

Op 8 juni, de dag voor het zomerreces, ging de Eerste Kamer ook akkoord. Van de 75 senatoren stemden vijftien tegen: de SP (elf zetels), de SGP (twee), de Partij voor de Dieren (1) en de fractie-Yildirim (1). De voorstanders vinden dat het nieuwe verdrag de EU democratisch sterker en transparanter maakt. Tja.

De Ierse bevolking stribbelde trouwens wel nog even flink tegen. Een signaal wellicht voor de Nederlandse politiek? Neen dus. Vervolgens moesten de Ieren van hun overheid gewoon net zolang naar de stembus totdat er een Ja kwam. Die kwam uiteindelijk, en daarmee was het kwaad geschied.

Tien jaar regeren zonder democratisch mandaat

Ondanks dat de Grondwet van de EU democratisch meerdere keren werd weggestemd, toonde de EU dictatuur zijn ware aard. De gewraakte grondwet is op 1 december 2009 namelijk gewoon in werking getreden. Een anti-democratische staatsgreep van ongekende omvang, een staatsgreep op 500 miljoen inwoners. De expliciete Nee van de bevolking werd geïnterpreteerd door Eurocraten als een volmondig Ja. De ongewenste EU Superstaat kwam alsnog.

De Eurocraten hadden een les geleerd: ‘Referenda? Daar beginnen we niet meer aan!’ (D66, Gerard Schouw) De EU regeert verder zonder ook maar enige rekening te houden met het volk. Het volk heeft volgens hen immers duidelijk laten zien niet te weten wat goed is. Als het volk niet mee wil, dan gewoon zonder. Onder het motto ‘Regeren is zo leuk, alleen jammer van die bevolking’ is het volk tegenwoordig niet meer benodigd. De EU: Democratie zonder demos.

En daar zijn we dan. Tien jaar na het referendum kunnen we vaststellen dat de EU regeert zonder democratisch mandaat. Daarnaast is er feitelijk ook geen enkele inspraak van de bevolking in het reilen en zeilen van het enige daadwerkelijk uitvoerende macht op het Europese continent, de Europese Commissie. Ja, u kunt een miljoen handtekeningen gaan verzamelen. De enige inspraak die u kan hebben volgens de nieuwe Grondwet is namelijk een burgerinitiatief.

Sinds Lissabon in werking is getreden zijn er een aantal burgerinitiatieven geweest. Het allereerste burgerinitiatief was tegen het door de Trojka (EU, IMF, ECB) voorgenomen privatiseren van water in o.a. Portugal en Griekenland. De EU negeerde straal de 1,9 miljoen handtekeningen. En als klap op de vuurpijl een daarop volgende Burgerinitiatief tegen TTIP werd ook gewoon geweigerd. Het STOP-TTIP.org burgerinitiatief haalde alsnog 1,9 miljoen handtekeningen op en voldeed aan alle gestelde eisen, maar werd keihard geweigerd. Gewoon afgewezen op voorhand. Inspraak middels een burgerinitiatief bleek dus volledig waardeloos.

Van EGKS bedrijfslobby tot Europese Unie

Feitelijk kunnen we vaststellen dat we inderdaad een dictatuur ingerommeld zijn tegen onze zin. We hebben ons uitgesproken tegen de EU Grondwet, die kwam toch. We gebruiken het enige middel dat bestaat voor inspraak in de Europese Commissie, die wordt genegeerd. Er is ook geen manier om te stemmen op Europese Commissarissen, en de Europese Parlementsverkiezingen blijken ook onzin. Niemand in Nederland heeft op J-C Juncker gestemd, maar deze alcoholistische leugenaar is toch EU Keizer geworden. Niemand kent Donald Tusk, of weet waar die vandaan komt, toch is hij de President van de EU dictatuur.

Het zou mogelijk als verrassing kunnen komen, behalve dat al vanaf dag 1 duidelijk was dat de Europese Unie geen democratisch instituut is, maar een lobby-organisatie is die een staatsgreep heeft uitgevoerd. Als Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal startte de EU in 1952 als lobbygroep voor de grootste multinationals. En dan zwijgen we nu nog maar even over de algemeen ontkende nazi-achtergrond van de Europese Unie, want er zaten al wat dingen fundamenteel verkeerd bij de start van dit initiatief!

Nu in 2015, 10 jaar na het referendumdebacle is de cirkel weer rond. De Europese Unie drukt weer tegen de expliciet uitgesproken wens van de bevolking een grootschalig democratie-beperkend verdrag door: TTIP, een anti-democratisch ‘vrijhandelsverdrag’, een geostrategisch wurgcontract, expliciet geschreven voor en door multinationals. Een verdrag dat de multinationals in Europa definitief aan de macht zal helpen

Soevereiniteit: Opgeheven

Rest mij een ieder te feliciteren met 10 jaar dictatuur. U wordt reeds 10 jaar geregeerd zonder mandaat. Dat geeft uiteraard een boel te denken over de legitimiteit waarmee nu wordt onderhandeld over verdere Europese integratie, over directe Europese belastingheffing, over het TTIP, CETA en TiSA, de Bankenunie, het EU-OM, het EU Leger, de legitimiteit van de six-pack, two-pack en het Europees semester – waarmee we onze inspraak in eigen begroting hebben opgezegd, etc, etc.

Dat de EU er niet is voor de burger is wel duidelijk geworden afgelopen jaren. Technisch gezien is de EU dan wel geen federale overheid, het acteert uiteraard wel degelijk wel zo. De Nederlandse overheid is feitelijk overbodig gemaakt en kan opgedoekt worden. En de processen zijn dan ook in werking gezet om precies dit te doen.

Nederlandse soevereiniteit: 1588 tot 1 december 2009. Nederland werd opgeheven onder leiding van Minister President Jan Peter Balkenende (CDA), en de soevereiniteit werd definitief overgedragen onder leiding van Minister President Mark Rutte (VVD).

Nog een positieve eind-opmerking: De Nederlandse soevereiniteit is teruggekomen van grotere narigheid dan die we nu ervaren onder de EU. We zullen nu wellicht onze tijd moeten afwachten, maar dat de EU als project gedoemd is, is een ieder die oplet wel duidelijk. Dus wie weet wat de (nabije?) toekomst ons nog gaat brengen…

langleveeuropa.nl/2015/06/jubileum-eu-...

komtdatschot | 04-10-16 | 11:46

Beter dat Rutte vandaag nog de intrekkingswet indient, als hij zijn partijtje niet gemarginaliseerd wil zien tot een zetel of 3 na de verkiezingen.

De gluiperd heeft geen idee wat hij aanricht.

tipo | 04-10-16 | 11:13

Gisteren, 3 oktober, Leidsch ontzet. De Spanjolen waren eruit getrapt. Nu, 2016, zitten we in de ondemocratische EU met een collaborerende overheid. Wanneer waren we slechter af? Wat doen we er nu tegen?
ballenkraker | 04-10-16 | 06:43

Leuk feessie was dat weer! ;D

Jan, Leiden | 04-10-16 | 10:28

Die Pinokkio rutte is nog valser dan de tanden van mn oma.
Er zal met hem worden adgerekend 3/2017.
En dan zal ook blijken dat hij ALLANG een luizig eu-graaibaantje voor zichzelf heeft geregeld.
Parasitaire policorrupteling.

pennestront | 04-10-16 | 10:18

Zijn huidige keus is voor mij in ieder geval reden genoeg om geen VVD te stemmen in maart. Het is mij om het even wat Mark doet. Als hij het referendum naast zich neerlegt met de mededeling dat hij toch tekent omdat hij denkt dat het beter is voor Nederland. Prima. Als hij de uitslag respecteert, vind ik dat ook prima. Maar Mark moet nu gewoon leiderschap tonen. Ik volgens mij voor het eerst een Zwevende Kiezer. Iemand tips?

ZI | 04-10-16 | 10:14

Even geduld, Rutte wacht gewoon op het uitslag van de Engelsen mbt een eventueel Brexit....
oh wacht

Sensemilla | 04-10-16 | 10:10

Hoe werkt dat dan qua organisatiegeweten bij die club, om een medestander voor zoveel miljoen mensen tegelijk te zien liegen? Dat doet toch wat met je, als mens? En er moeten ook medewerkers van Rutte geweten hebben hoe hard hij liegt. Kunnen we die EU lui en die medeplichtige medewerkers niet interviewen of WOB'ben? Fractiemedewerkers spreken elkaar ook, volgens mij was het een publiek geheim daar. En dat is bewijs voor een parallelle bestuurlijke wereld. Iets dat iedereen wel op zijn water aanvoelt, maar waar dankzij GeenPeil nu bewijs voor is. En dat is de korte termijn waarde van GeenPeil voor mij.

Doper | 04-10-16 | 09:56

Niet ratificeren betekent zo'n 8000 extra werkelozen omdat de handel naar UKR niet meer rendabel is vanuit Nederland.
the Jackdawn | 04-10-16 | 09:35
.
Bangmakerij 1e klas. Bedrijven die willen handelen met Oekr. doen dat gewoon via een ander land.
Net zoals Ned. bedrijven die handelen met Rusland via (o.a.) Turkije.

Lupuslupus | 04-10-16 | 09:53

Piet Karbiet | 04-10-16 | 08:20

Onzin, jij hebt er met je flyeren er voor gezorgd dat Nederland minder handel en meer werkelozen krijgt doordat er niet geratificeerd wordt. Dankzij jou hebben kinderen nu hun vader of moeder de hele dag thuis en dat is ook veel waard.

the Jackdawn | 04-10-16 | 09:39

Een zorgvuldig voorbereide campagne zou weleens heel 'disruptive' kunnen zijn. Beetje goed aanpakken en zelfs de buitenlandse persmuskieten ruiken bloed en komen de een na de ander aanvliegen.
Misschien dat die door Lubach zo belachelijk gemaakte splineterpartijen een rol kunnen spelen, het speeltje van Baudet uiteraard voorop.
Als het maar geen zielig 'occupy'-gedoe wordt.

Schoorsteenveger | 04-10-16 | 09:36

Duitster | 04-10-16 | 07:30
"Als het verdrag toch doorgaat als NL niet tekent, waarom doet Rutte dan zo moeilijk?
Want dan doet er er eigenlijk niet toe als hij verdrag niet (of wel) ratificeert, want het gaat toch wel door (zegt hij zelf)."

Wanneer Rutte niet ratificeert zal Nederland niet de voordelen hebben van het handelsverdrag. Hierdoor zullen bedrijven in Nederland die handel drijven met UKR een nadeel hebben en waarschijnlijk failliet gaan. Niet ratificeren betekent zo'n 8000 extra werkelozen omdat de handel naar UKR niet meer rendabel is vanuit Nederland.

the Jackdawn | 04-10-16 | 09:35

Je zou ook kunnen zeggen dat Rutte het fantastisch doet. Hij doet niets, dus hij heeft ook niet geratificeerd. Of moet je soms ratificeren dat je niet ratificeert ? Het is dus prima zo. Het verdrag kan nu niet in werking treden.

NerdAlert | 04-10-16 | 09:26

-weggejorist-

Barry Hay | 04-10-16 | 09:21

Geweldig, jongens, echt geweldig.

Helemaal eens met Orakel1958 | 03-10-16 | 21:11
Rutte kan geen kant op. Het is zelfs nog mooier. Voor het referendum werd van het regeringskamp nadrukkelijk gesteld dat het Oekraïne verdrag slechts een handelsverdrag is. Niets bijzonders, hebben we met zoveel landen werd zelfs gezegd.

Nu probeert Rutte dat "niets bijzonders" in het verdrag te laten opnemen. Dat lukt niet. Weet je waarom? Omdat een aantal partijen dit verdrag juist wel zien als de eerste stap richting EU lidmaatschap.

Oh jongens jongens wat is dit mooi!

Munchhausen | 04-10-16 | 09:08

Gaan we weer campagne voeren? Nu al zin in!

Toetsiemonster | 04-10-16 | 08:57

2017: VVD wint verkiezingen. Rutte blijft minister president.
Oplossing: Is er niet. Emigreer maar.

duitse herder | 04-10-16 | 08:56

Stil bij de gevestigde media ? Alle aandacht moet naar Wie-Wilders gaan. Toch ? Het stemvee moet in de hokjes van VVD, PvdA, D66 komen. Kartel NOS, Vara, RTL, Avro kunnen wel janken.

Kamervraag | 04-10-16 | 08:55

Rutte had actie moeten ondernemen toen Ned. voorzitter was. Wellicht had het niet geholpen maar hij heeft het niet eens geprobeerd omdat hij b.v. de Brexit belangrijker vond en NIET het Nederlandse referendum.
.
Omdat de EU-trein gewoon voort dendert geloof ik niet dat er nog iets gaat veranderen. De andere lidstaten hebben gewoon getekend dus komt dat vrij reizen er ook. Via de andere landen komen de Oekraïners dus gewoon ons land binnen en ook het handelen zal dan via die andere landen gaan.
Wat al onze moeite betreft, daaruit blijkt maar één ding: Rutte en Brussel hebben volkomen schijt aan Nederland. Maar dat wisten we toch al?
.......
Dat ik voor nop heb lopen flyeren en stemmen en lobbyen gaat er bij mij dus niet in.
Piet Karbiet | 04-10-16 | 08:20
.
Ja het is hartstikke zuur maar dat is helaas wel de uitkomst. OF GS moet nog een konijn uit de hoge hoed toveren... Maar Jan Roos en Baudet hebben tegenwoordig andere prioriteiten.... Lijken daarin wel een beetje op Nigel Farage.

Lupuslupus | 04-10-16 | 08:55

Voor de Rechter moet je 'eerlijk' en 'oprecht' zijn!! Dat wordt erg moeilijk voor Rutte !!

Ik snap er niks van! | 04-10-16 | 08:43

@Nonkel Frituur | 03-10-16 | 23:12
Nonkel doelt natuurlijk op Grote Sponsor de heer Soros, toch?

Piet Karbiet | 04-10-16 | 08:39

Naïef om te denken dat er ook echt iets met de uitslag van dat referendum zou gaan gebeuren, ook al heb ik gestemd. Alsook het geloof in de onderste MH17 steen. Of die 1000 euro belofte of het kwartje van Kok of wat dan ook. De lijst aan nooit ingewilligde politieke beloftes is lang en groter dan de ogen van een doped-up Ellen van Langen na een 800m. Ik verontrust mij meer over de whatcantbe-unseen foto van Van der Staaij met zijn slang. Zijn huisdier, want dierendag. Een SGPer met een koudbloedig reptiel om zich heen gedrapeerd. Ze zeggen toch altijd dat hondenbezitters op hun hond gaan lijken? Nou

Nanker Phelge | 04-10-16 | 08:29

Met een oppositie als Roemer en Greet Wilders in de kamer en ''tegenstanders'' als Matroos Jan en Groot Ego Baudet lacht Rutte zich rot. Bovendien wordt het natuurlijk een politieke inzet van de verkiezingen, ook middels deze opinieblog.
Het mobiliseren van de tegenstem is gelukt, de uitwerking is voor de professionals en in het GS/Baudet/Matroos Jan/Greet/Roemer-kamp is dit ver te zoeken, behalve meer herrie schoppen en harder te schreeuwen dat het allemaal enorm onrechtvaardig en gemeen is.

Donkersloot | 04-10-16 | 08:27

Rutte vernietigd de vvd. Verdrag wordt gewoon getekend en de vvd naar 0 zetels

Claude Jacque | 04-10-16 | 08:21

Dat ik voor nop heb lopen flyeren en stemmen en lobbyen gaat er bij mij dus niet in.

Piet Karbiet | 04-10-16 | 08:20

Voor of na de verkiezingen maakt niet uit. Op deze manier wordt het wel heel logisch om een referendum te eisen over een Nexit. De tweede kamer is stuk. Mogen we de derde?

ristretto | 04-10-16 | 08:19

Harry uit Rotterdam, dan is er een puntje van militaire inzet en een puntje van visum vrij reizen toch?

ristretto | 04-10-16 | 08:17

Tijd dat de reverendum stemmers in een korte mail aan mark bekend gaan maken dat de verwachtingen die we over de uitslag hebben is dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt.

En dat de reden voor onze nee stem is: Fu#k de EU die niet naar de bevolking van de lidstaten wenst te luisteren maar vooral voor zich zelf aan de slag is gegaan!

En fu#k alle angsthazen die geloven in de EU doom-scenario's.

En Fu#k alle zogenaamde "wereld bewoners" wat eigenlijk betekend dat je een opportunist galore bent.

Wij zijn het glorieuze Nederland wij kiezen zelf onze toekomst wel.

Opportunist | 04-10-16 | 08:14

Zwizalletju | 03-10-16 | 22:32
Nederland heeft geratificeerd, dit is vastgelegd in een wet, en daarom konden we een referendum houden. Nu gaat Nederland die wet weer intrekken wanneer we de berichten in de media mogen geloven. Vervolgens wordt het verdrag met Oekraïne omgezet naar een bilateraal verdrag tussen 27 Europese landen en Oekraïne en gaat het handelsgedeelte (95% van het verdrag) ook voor Nederland gewoon door omdat hier de EU over gaat. Precies zoals bij het referendum ook door alle deskundigen gecommuniceerd. Toch?

Harry uit Rotterdam | 04-10-16 | 08:12

Harry uit Rotterdam | 04-10-16 | 08:04
Doe iedereen een plezier en lees het artikel nog eens.

Nuchternederland | 04-10-16 | 08:08

Eigenaardig dat mensen die tegen het verdrag waren niet tevreden zijn dat Nederland het handelsverdragverdrag met Oekraïne niet tekent. Dit is toch waar letterlijk over is gestemd?
.
Dit kabinet had de uitslag naast zich neer kunnen leggen. Nu geeft Rutte de tegen stemmers helemaal hun zin. Niets geen halve maatregelen, niet een woordje hier of een komma daar maar de ultieme consequentie trekken. Zich neerleggen bij het advies van het volk. Complimenten de heer Rutte.

Harry uit Rotterdam | 04-10-16 | 08:04
-weggejorist-
tintel | 04-10-16 | 07:37

Als al de 2,5 miljoen nu eens met zn allen naar den haag zouden gaan...
R2Dbag | 04-10-16 | 07:10

Reaguurders hebben meestal een baan. Alleen links gesubsidieerd tuig en werkelozen hebben tijd om te demonstreren.

Vogelbeest | 04-10-16 | 07:34

VVD = Vereniging voor Vernietiging van Democratie

Vogelbeest | 04-10-16 | 07:33

Het vertrouwen politieke partijen is heel laag. Volgens David van Reybrouck (gisteren in DWDD) vinden veel mensen dat partijen niet deugen, vandaar verkiezingen die niks opleveren. Hij zegt er alleen niet bij waarom mensen dat denken. Is wantrouwen aangewakkerd op opgehitst en ontrecht want alleen stemmingmakerij (dan zou de PVV niet zo groot zijn by the way) of zijn er goede redenen waarom ons land en de moderniteit niet verder kunnen zo en doorziet de burger dat. En zo ja, waarom denkt de burgerkiezer dat. Beetje jammer dat dat bleef liggen bij DWDD.

kloopindeslootjijook | 04-10-16 | 07:33

Als het verdrag toch doorgaat als NL niet tekent, waarom doet Rutte dan zo moeilijk?
Want dan doet er er eigenlijk niet toe als hij verdrag niet (of wel) ratificeert, want het gaat toch wel door (zegt hij zelf).
Dus welk nut heeft dan al dat wachten, dralen en liegen van hem, voor iets wat toch gaat gebeuren ongeacht zijn keuze?
Of moet hij zijn volgende carrierestap als plucheplakker in de EU veiligstellen?
Dan heeft Rutte maling aan het volk en alleen interesse in zijn eigen voordelen. Wat een participatievent !

Duitster | 04-10-16 | 07:30

Als al de 2,5 miljoen nu eens met zn allen naar den haag zouden gaan...

R2Dbag | 04-10-16 | 07:10

Luitjes, klopen de gegevens 14 oktober 2015 wel?
"472.849 referendumverzoeken zijn ontvangen, waarvan er (middels steekproef) 427.939"
Uit de steekproef blijken er meer dan de ontvangen referendum verzoeken. Vreemde steekproef

Guust Kadaver | 04-10-16 | 06:59

@nemoj me jebat | 03-10-16 | 23:46
Ik heb een beetje last van reaguursel-bloedarmoede, en een lichte depressie.

necrosis | 04-10-16 | 06:50

Flatuleerder | 04-10-16 | 01:48

Inderdaad! Maar toch zal de VVD groot worden in maart 2017. Ook zullen D66, CDA en de PvdA weer groot worden. Meneer Rutte blijft stevig in het zadel. Demense zullen weer massaal in de goedkope propaganda trappen. Er verandert h e l e m a a l niets!

ballenkraker | 04-10-16 | 06:46

Gisteren, 3 oktober, Leidsch ontzet. De Spanjolen waren eruit getrapt. Nu, 2016, zitten we in de ondemocratische EU met een collaborerende overheid. Wanneer waren we slechter af? Wat doen we er nu tegen?

ballenkraker | 04-10-16 | 06:43

Zwizalletju | 03-10-16 | 22:32
"Het Verdrag is niet in werking getreden aangezien NL niet heeft geratificeerd :"

Het verdrag is voorlopig in werking getreden nadat het in juni 2014 goedgekeurd is, bij ratificatie wordt hij permanent. Om hat verdrag te stoppen is de goedkeuring van 27 lidstaten nodig.
Niets in de EU kan veranderen zonder dat de 28 lidstaten hiermee akkoord gaan.
Maar zoals ik je eerder al melde, je bent voor de gek gehouden.

the Jackdawn | 04-10-16 | 04:26

Alsof Rutte Nederland en het Nederlandse klootjesvolk ook maar ene fuck kan schelen. Die heeft z'n EU baantje allang veiliggesteld en zal straks vrolijk lachend naar de rokende puinhopen van wat ooit Nederland was kijken.

Ceristimo | 04-10-16 | 02:48

Rutte en zijn VVD brengt onze democratie aan de rand van de afgrond, wat een vertoning burgers moeten via rechter hun uitgesproken democratische rechten halen bij hun regeringsleiders.
Waar heeft deze hardwerkende natie dit aan te danken?
Rutte's voorgangers draaien zich om in het graf.
Stemmen is een democratisch recht, behalve als het de VVD niet uitkomt.

Flatuleerder | 04-10-16 | 01:48

@Berbaar | 03-10-16 | 22:10

65% boeit het niet omdat die naar heel holland bakt zitten te kijken... Wat moeten ze anders? Waar in de MSM krijg je 1 grijntje kritisch geluid te horen? Het interreseert de mensen niet, omdat het ze ook nergen verteld word. En daarmee bedoel ik "in hun gezicht geduwd word en verteld word dat het ze interreseert"...

peterdh | 04-10-16 | 01:35

Er broeit weer iets.....

Mr_Pikibelly | 04-10-16 | 01:30

In een ver verleden mocht deze actieve Liber-Aal voor de VVD aan gemeenteraadsverkiezingen meedoen en later enige jaren afdelingsvoorzitter zijn. Een korte maar oh zo boeiende en leerzame politieke carrière. Enige kennis daarvoor leerden wij bij de Haya van Someren Stichting van voornoemde VVD, die door ons gekscherend de cursus voor domme gemeenteraadsleden werd genoemd. Trefwoord daarbij was de uitdrukking "Folklore". Als leermeester, vraagbaak en lopend VVD-archief hadden wij het toenmalig kamerlid Charlie Aptroot, de huidige burgemeester van Zoetermeer. Een ding weet ik als rasliberaal zeker dat VVD'ers uit die periode ook wel wat gewend waren, maar dat wat Rutte nu flikt bij de VVD als "not done" werd en nog steeds wordt beschouwd. Een VVD'er onwaardig zogezegd. Binnen de kring van VVD'ers waarbinnen wij Vrije Palingen ons bewegen huldigen wij voor de huidige houding van Rutte dan ook de Duitse uitdrukking "zum kotzen". Vandaar in zijn eigen woorden onze boodschap aan deze "Premier": PLEUR OP.

Een vrije paling | 04-10-16 | 00:55

Het dieptepunt in een democratie is dat je zelf niet meer kan (mag) nadenken en je een stemwijzer nodig hebt om tot een politieke voorkeur te komen.
Natuurlijk via de smartfone, de koran voor jeugdig Nederland.
Universiteits-studenten lieten zich massaal leiden door de stemwijzer.
Achterlijk kiesvee.

Jan Dribbel | 04-10-16 | 00:51

Ik wil een keer geen leugenaar in aankomend kabinet.
Omtzigt?
Zouden ze bij het CDA om hem heen kunnen, zo kritisch dat hij was afgelopen tijd?

Oprisp | 04-10-16 | 00:33

Omtzigt heeft al veel vaker betoogd dat alle lidstaten dienen te ratificeren. Heeft Elsevier voorheen niet opgelet of is het nu pas opportuun om mee te liften?
Als Rutte 2 weken geleden nog wat anders beweerde, en de lezing van Omtzigt nu door nota bene de RVD bevestigt wordt, loog Rutte dan of is het een dermate grote amateur dat hij zelfs dat niet wist? S.v.p. Kamervragen in 3, 2, 1..

ViveLaRevolution | 04-10-16 | 00:20

Harry Turtle | 04-10-16 | 00:06
Hou de hoop. Niet alles is verloren. Koop anders een staatslot

Oprisp | 04-10-16 | 00:19

kan die man.. Rutte... even zijn salaris inleveren. voor alles wat hij niet heeft gedaan de afgelopen jaren... Wat levert lachen op? dan trekken we dat van z'n inhouding af...

Geenjoris | 04-10-16 | 00:17

Zolang driekwart Nederland zich in Maart weer verdiept en informeert middels 2 minuten stemwijzer doorknalllen zie ik het somber in voor de democratie.

Harry Turtle | 04-10-16 | 00:06

En ik zag en ik zie een volk zo groot als een sprinkhanen plaag, met 2.5 miljoen lichtende fakkels en met metaal gesmeden driepuntig voorwerp geklonken aan een FSC goedgekeurd houten stok, Ze staan op een plein voor een torentje en of op een veld waarin iedereen malie heeft aan wetten.. karren met pek en veren wringen zich tussen de menigte, Ik zag en zie een zwarte gedaante zich neerdalen uit het torentje met een groot rood hoofd in zijn armen dragend, waarop t merkteken 'Mark Rutte' staat. En ik zag en zie dat dit rood groot hoofd 'Mark Rutte' instapte in een vliegend object, een soort vogel, weg vliegende van de boze menigte, in verbanning zijn leven verder op een eilandje voortgezet met alleen brood en water.

Oke oke, ik beloof dat als voor maart 2017 geen uitsluitsel komt wtb het Oekraïne referendum, ik zeker mij aanmeld om ook te flyeren..

Dr. Frambozenjam | 03-10-16 | 23:56

Deze nog even in de tijdlijn zetten:

April 1987. Mark Rutte belooft zo spoedig mogelijk een vriendin te nemen.

Lewis Lewinsky | 03-10-16 | 23:53

@EEnzame SchizofrEEN | 03-10-16 | 22:26

Ghe... als u dat 10 jaar geleden had gevraagd had ik wel wat aardige tips voor u gehad, maar als u nu nog uw centjes in veiligheid moet brengen vrees ik dat u rijkelijk laat bent.
Vandaar geniet ervan zolang het kan want als de zaak klapt vervalt de waarde tot dat van WC papier... wat overigens in zo'n situatie ook nog best comfortabel kan zijn ;-)

von Strumpfhausen | 03-10-16 | 23:50

We waren vandaag in Leiden op 3 October even bezig met haar onzet van die destijds verrekte Spanjolen, mag dat? Onder het motto: "Leiden Ont-Span je!". Effe wat anders voor een daggie!

Inmiddels lijkt het er op dat het hele land ontzet moet gaan worden van iets?

Jan, Leiden | 03-10-16 | 23:50

@nemoj me jebat | 03-10-16 | 23:46

Ow. Dat heb ik vanwege een leven even over het hoofd gezien.

overVecht | 03-10-16 | 23:48

@Graaf van Egmont | 03-10-16 | 23:41
Lizzy!

Lewis Lewinsky | 03-10-16 | 23:48

Alles komt goed.
Niet omdat iemand helderziend is.
Maar omdat er ook zwaartekracht bestaat in de hoofden.
Dat mensen snappen, dat wat 't zwaarst is, ook 't zwaarst heeft te wegen.
Dan ziet de meerderheid in; 't is zoals 't is.
En al die verschillende meningen dan; van al die beste stuurlui aan de wal (?); nou, uiteindelijk gaat de wal 't schip keren; omdat ok de stuurlui in de 2 kamer en de regering 't laten afweten.
Hoé 't goed afloopt weet niemand in detail.
De kracht van democratie is écht als de zwaartekracht:
1e Iedereen wordt wel eens door politici belazerd;
2e Sommigen worden iedere keer weer opnieuw belazerd;
3e Maar niet iedereen zal telkens worden belazerd.
Zodra genoeg mensen de Rutte's in de gaten krijgen, gaat de politieke zwaartekracht werken; en gaan de Rutte's als rijpe appelen vallen. Zodra 'we' inzien dat we met 't huidige kiesstelsel telkens weer bedrogen uitkomen, moet er meer directe democratie komen, om 'ons' t beschermen tegen de willekeur van gekozen volksvertegenwoordigers. We schieten al op. De politiek wordt steeds duidelijke ontmaskerd.

Der Paulie | 03-10-16 | 23:47

@Graaf van Egmont | 03-10-16 | 23:41


@nemoj me jebat | 03-10-16 | 23:42


Laten we het beste maar hopen. Maar een topic op GS zonder zijn bijdrage is verdacht.Zijn leven immers.

overVecht | 03-10-16 | 23:47

overVecht | 03-10-16 | 23:17
Hij was er vanmiddag nog - bij het alcoholtopic. Laat me 's niet zo schrikken!

nemoj me jebat | 03-10-16 | 23:46

Nonkel Frituur | 03-10-16 | 23:12

Als reaguurder met een drankprobleem (ik drink niet genoeg) ben ik blij (plezant) dat gij er weer bent. Wij zouden samen eens een zwaar pils moeten pakken...

eerstneukendanpraten | 03-10-16 | 23:42

overVecht | 03-10-16 | 23:17
Ik miste hem ook al.
Hopelijk gewoon aan het werk. Of aan de oudere vrouw.

nemoj me jebat | 03-10-16 | 23:42

overVecht | 03-10-16 | 23:17
Misschien dat necro zijn milf gevonden heeft. En nu maar hopen dat zijn hart het gehouden heeft.

Graaf van Egmont | 03-10-16 | 23:41

Rutte moet oppleurent. Geen kerel voor mij. Jokhoofd. Nephoofd. De nationale Pinokkio die een lange neus krijgt door dommigheid. Een staartje krijgt ie ook. Ik hou niet van gelieg. Klaar.

Oprisp | 03-10-16 | 23:40

En flyeren doe je via deaude bomen, en als we ergens ook een hekel aan hebben ...

(Behind)Doors | 03-10-16 | 23:31

-weggejorist-

Oprisp | 03-10-16 | 23:30

Daarom NEE tegen Rutte in maart 2017!

miss error | 03-10-16 | 23:29

Negeren, tja nou ja..
Ik zit tegen een blauwe envelop aan te kijken. Heb sterke negerende neiging. Zo tegen Sinterklaas ga ik maar niet over de inhoud

Oprisp | 03-10-16 | 23:26

Worden we genegeerd dan?

Mr_Pikibelly | 03-10-16 | 23:20

Kak. Geen necrosis wederom in dit topic.... nu maar hopen dat het goed met hem gaat.

overVecht | 03-10-16 | 23:17

Rutte heeft het liegen tot kunst verheven.

Hij wil een 'mindset' van u zodanig dat u werkelijk gaat denken dat hij voor uw belangen opkomt.
Hij wil hebben dat u met hem meejokt.

Oprisp | 03-10-16 | 23:13

Nederland en UK hebben veel gemeen en vele dingen doen we al samen, dus een Nexit en samen met de UK de strijd aangaan tegen de EU. Binnen de kortste keer zullen vele Noordelijke landen proberen om aansluiting te vinden bij dit pact.

Chinook Elsevier | 03-10-16 | 23:12

Het is algemeen bekend hoe ik denk over de Grote Sponsor van dit referendum.
Maar democratisch als ik ben vind ik het beneden alle peil dat de Nederlandse regering niks aanvangt met de uitslag.
Rutte is een slechte verliezer.

Nonkel Frituur | 03-10-16 | 23:12

Wat flyeren, laat iedereen hier een pak A4 papier van de aktion kopen en thuis of op het werk zelf de flyers printen.
Of nog mooier laat deze pakken met flyers daarna met vliegtuigjes uitstrooien.
maak er een feest van...
.
lol
ik zie het al voor me...

Rene046 | 03-10-16 | 23:07

rechtsdwalendeautist | 03-10-16 | 22:12
Haha, voel ik ook wel wat voor!!

Von Mutzenbacher | 03-10-16 | 23:01

5 april: Quid en van Leeuwen maken een filmpje op Geenstijl over het referendum. Van Leeuwen: ook als je niet tegen een associatieverdrag met Oekraïne bent maar wel op punten kan je gewoon tegen stemmen. Nederland kan dan een beter verdrag onderhandelen.
Vergeet deze boter op jullie hoofden niet GeenStijl!

koeberg | 03-10-16 | 22:58

Hahaha het beproefde ambtelijke "wegwachten" ontploft dit keer in de haagse gezichten. Precies in de campagnetijd wordt dit voor Rutte een steeds serieuzer politiek probleem. I like! En nu is er ook geen pijnvrije oplossing meer. Had hij nu maar meteen gezegd "fuck jullie we ratificeren toch". Schitterend o te zien hoe iemand zich steeds dieper het drijfzand in werkt. Dat hebben we dan in ieder geval toch maar mooi bereikt als geenpeilers.

Vraag, als wij niet ratificeren en de boel wordt inderdaad intergouvernementeel doorgezet, dan neem ik toch aan dat Oekraïners voor NL nog steeds een visum moeten aanvragen toch? En hoe werkt dit dan met bijv evt. financiële steun? Dat kan ook niet meer uit bestaande EU potjes komen? Moet dat dan worden opgehoest door de afzonderlijke landen? Vragen vragen vragen

Gen. Maximus | 03-10-16 | 22:55

Ik denk dat Pinokkio nog wat stemmen trekt straks en hem dan peert. Zegt toch wat over die man.

Oprisp | 03-10-16 | 22:50

Doe dan een nexit campagne :) leuk!!

Kris | 03-10-16 | 22:48

Mark's moeder zei altijd: De tijd maakt rauwe bonen zoet.

ouwespamhoer | 03-10-16 | 22:45

En toch. Hoe langer zijn neus, hoe meer mensen hem geloven. De stem peilingen geven duidelijk aan dat een substantieel deel van Nederland het heerlijk vindt om zelf bij de neus genomen te worden. Hoe harder hoe liever.

VVD wordt toch weer een belangrijke, waarschijnlijk de grootste coalitiepartij. Onbegrijpelijk maar waar.

Maar ja, zolang het merendeel van NL dagelijks Unilever nast alsof het niet fout is en bij AH koopt alsof de marketing afdeling het beste met je voor heeft, is het oordeelsvermogen helaas niet op Peil.

metzonderzijwieltjes | 03-10-16 | 22:43

De zelfverrijkende, bange en enge 'intellectuele en bestuurlijke bovenlaag' is *no match* voor de menselijke vrije geest, die gedreven is door realisme, humor en zelfspot en waar GeenStijl en zijn reaguurders een voorbeeld van zijn. Daarom gaan we winnen. Uiteindelijk. Keep it up.

Ramsesz | 03-10-16 | 22:42

@Zwizalletju | 03-10-16 | 22:32
Dan gaan we er gewoon middels een detour via Lissabon toch gewoon mee door.
Dat soort clausules worden net zo makkelijk op een andere manier omzeilt.

Corwin02 | 03-10-16 | 22:41

Flyeren tegen Rutte, ik doe (weer) mee, kom maar op!

Memek | 03-10-16 | 22:41

Hoedt u voor de man met radde taal
Het is de opgang naar rare dwaal

Oprisp | 03-10-16 | 22:38

Niet relevant maar... mooie foto!

Mark van Leeuwen | 03-10-16 | 22:36

We gaan voor een nexit

klote land | 03-10-16 | 22:35

-weggejorist-

Oer Hollands | 03-10-16 | 22:35

Nederland. Ooit de bakermat en vaandeldrager van de democratie. Nu een dictatuur van minderheden enerzijds en EU technocraten anderzijds. Het volk heeft heeft een stem die al decennia niet gehoord wordt. Er zit niets anders op dan harder schreeuwen. En vaker. Hoop dat het Forum van Democratie van de grond komt. Referenda, de vloek voor politici. Niet zozeer als politiek machtsmiddel, het is immers raadgevend, niet bindend, wel als spiegel. Hoe meer spiegels hoe minder goed politici zich kunnen verschuilen.

heilgeil | 03-10-16 | 22:34


@the Jackdawn | 03-10-16 | 22:14
Het Verdrag is niet in werking getreden aangezien NL niet heeft geratificeerd :
-
G. INWERKINGTREDING
-
De bepalingen van het Verdrag, met bijlagen, protocollen, gezamenlijke verklaringen en slotakten, zullen ingevolge artikel 486, tweede lid, in werking treden op de eerste dag van de tweede maand volgende op de datum waarop de laatste akte van ratificatie of van goedkeuring is neergelegd.
-
BRON: zoek.officielebekendmakingen.nl/trb-2...

Zwizalletju | 03-10-16 | 22:32

Rutte: "Ik haat het als dat klotevolk in m'n nexit te hijgen!"

Bert Konterman | 03-10-16 | 22:31

Politici kunnen - zo we nu weten - heel moeilijk omgaan met uitslagen die niet welgevallig zijn, zeker als de uitslag nipt is, zoals in het VK en zojuist in Colombia en Hongarije. Je moet dan toch echt de Britten nageven dat die het politieke spel correct spelen. En daar gaat het echt ergens over. Ook al komt het je niet uit, je zult de uitslag moeten respecteren. Zo simpel kan het zijn. En ja, ik wil graag weer met liefde flyeren om de downfall van de gevestiged 'elite' te bespoedigen en zeker te stellen. Al was het maar om de uitslag in 2017 niet nipt maar overweldigend te laten worden.

Buerman | 03-10-16 | 22:29

Ik las in een eerder reaguursel dat de EU binnen niet al te lange tijd zal klappen. Van mij had dat al veel eerder mogen gebeuren.
Maar mijn vraag is nu aan u, wat is een goede plek om de spaarcentjes te laten?
Want als het dan zover is, zal de Nederlander moeten bloeden en wordt, als het aan de EU en haar vazallen ligt, direct de boel bevroren en leeggeplunderd. Voor die tijd zou ik toch wat centjes veilig stellen.
Onroerend goed in Spanje/Denemarken/Noorwegen? Een bullion? Of gewoon een paar kilo coke onder de matras verstoppen als vervanging voor het pensioen?

EEnzame SchizofrEEN | 03-10-16 | 22:26

VNL, PVV, SGP, FvD en Libertarische Partij zijn voor #Nexit of/en #Nexit Referendum. Dan zijn er een aantal partijen die een referendum niet gaan tegenwerken. Althans volgens de partij programma's.
--
Een GS campagne moet gaan om de Nexit. Dus dan boeit het weinig wie je kiest. Wanneer de partij van jouw keuze een Nexit Referendum wilt is het goed. En dan zijn er uiteindelijk best wat partijen die bij mensen kunnen passen. Nieuwe partijen zijn dus goed.
--
Wanneer iedereen op iets nieuws stemt. komt er een NExit en is Nederland van veel ellende en geldverspilling af, En kan het Nederland weer kijken naar de wereld ipv naar de eigen navel van de EU.
--
Nederlandse binnenlandse issues zijn niet interessant. Want ook die worden tegenwoordig al in Brussel beslist. Door middel van allerhande beleid, wetten, regels en propaganda. Immigratie, wordt niet in NL over beslist dus het boeit totaal niet wat de Jesse's en de Denk's en de Buma's van de wereld roeptoeteren.

Mark_D_NL | 03-10-16 | 22:25

echt, ik haat ondertussen die kut van een rutte, wat een ongelovelijke leugenaar en draaier is dat. om te kotsen.

gevulde koek | 03-10-16 | 22:22

Meld me bij deze aan om in maart anti Rutte te folderen.
Heb op die leugenachtige lulhannus gestemd, ik krijg nog duizend euri van hem.
Nooit meer een stem op die gladjakker. Paling in een emmer snot.

Dick Luyenlomp | 03-10-16 | 22:19

Bij dit soort kloterij is het dat de waarheid het eerst sneuvelt. Maar de hoop overblijft. Dit voor de kiezers en al die lui die zich ingezet hebben voor dit referendum. En lovenswaardig nog doen. Mijn "geen ja" blijft dan ook gewoon "de nee".

Oprisp | 03-10-16 | 22:16

juni 2014 is het verdrag goedgekeurd door alle 28 lidstaten waarna het van start ging. De nee stemmers zijn voorgelogen dat ze iets tegen konden houden, helaas, het enige wat tegen gehouden kan worden zijn de handelsvoordelen voor Nederland in het verdrag. Het verdrag is gestart met goed vinden van alle 28 lidstaten en zal pas gestopt worden wanneer 28 staten hiertoe besluiten.

the Jackdawn | 03-10-16 | 22:14

Von Mutzenbacher | 03-10-16 | 21:59
Ik las;
Ik ben geen held van Rossem, maar count me in voor folteren.
Lijkt me ook een prima idee.

rechtsdwalendeautist | 03-10-16 | 22:12

Die 4000 kunnen er deze keer wel eens 8000 worden. Want meer mensen zijn beter geinformeerd. En 8000 of 12000 is, wanneer je dat vergelijkt met de opkomst op 6 April, niets.
--
Wanner GS dit gaat initiëren, en dat gebeurt want Bart heeft er al een keer of wat aan gerefereerd, dan worden dat veel mensen die gaan folderen. Zeg maar de grassroots campagne van de Brexit (#Nexit) in NL. Farage ging andere landen supporten and so on. Dat worden 12000 mensen dit keer.

Mark_D_NL | 03-10-16 | 22:11

@Conan de Rabarber | 03-10-16 | 21:03
Waarom?
65+% schijnt het niet te boeien, daar verkoop je dus geen dode bomen mee.

Berbaar | 03-10-16 | 22:10

GeenPeil kan op mij rekenen. Met mijn NEE bedoelde ik ook NEE, net als de meerderheid van de stemmers op 6 april jl. Het is absoluut niet te pruimen dat Rutte de uitslag van dit referendum zo saboteert. De minkukel.

appelvink | 03-10-16 | 22:09

Raad_maar_raak! | 03-10-16 | 21:21
De uitkomst van het referendum op de lange baan schuiven heeft niets te maken met leiderschap. Rutte had ook gewoon na het referendum kunnen zeggen dat hij niets met de uitslag zou doen omdat deze toch maar raadgevend is. M.a.w, Roos en Baudet en consorten die zoeken het maar uit maar ik ben de premier van dit land en ik neem dit besluit. Daar zou ik meer respect voor kunnen opbrengen dan dit gedraal.

therealbraindump | 03-10-16 | 22:09

Eén troost: al 174 dagen lang bewijst dit referendum dat je als kiezer vrijwel geen invloed meer hebt op de koers van de EU.

SamKoeman | 03-10-16 | 22:03

Count me in. Heb niet voor Jan lul gestemd.

Huupke | 03-10-16 | 22:01

Ik ben geen held van Rossem, maar count me in voor folderen en wat dacht je van crowdfunding on het te financieren?
Dit is zo niet te verteren.

Von Mutzenbacher | 03-10-16 | 21:59

Ik ga wel weer folderen hoor. Kom maar op met een flinke stapel!
Voor het referendum ook met veel plezier gedaan.

Pipo | 03-10-16 | 21:53

Wat er ook gaat gebeuren: de 45 miljoen gratis Oekraïners moet en zal er komen.

Tot uw dienst!

ProAsfalt | 03-10-16 | 21:51

-weggejorist-

Rest In Privacy | 03-10-16 | 21:50

@Kim-Jung-Un | 03-10-16 | 21:41

Dan zal NL 2017 maart toch rigoureus anders moeten stemmen, zo niet wordt het NEDEND!

von Strumpfhausen | 03-10-16 | 21:47

Bijna vergeten : NEXIT !

Kim-Jung-Un | 03-10-16 | 21:41

Zie hier, de dood van de Nederlandse democratie en hoe deze gekaapt is door beroeps-politici en landverraders. Graag zou ik wat revolutionaire retoriek spuwen maar dat wordt niet gewaardeerd door de veiligheidsdiensten.
.
Puntje bij paaltje maakt het Den Haag, het verlengstuk van de tyrannen in Brussel, niets uit waar op gestemd wordt tenzij het de eigen agenda goed uitkomt (zie ook het downplayen en doembeelden die geschetst worden aan de media loyaal aan de volksverraders). Ze zijn niet bang van u of mij, de verkiezingen interesseert ze geen zier want genoeg baby-boom zuilen-stemmers en import Europeanen om ze in het zadel te houden hebben ze nog; het is jammer dat we hier geen second-amendment of anders een aantal patriottistische kolonels met ferme woorden.
.
Rutte luistert niet en pluche-plakkend baantjes graaiend Den Haag luister niet. Zo'n folderactie lijkt me wel wat, want als er nu niks gebeurt, dan nooit niet (in mijn beleving dan).

HaatAth3ist | 03-10-16 | 21:40

We hebben niks te zeggen simpel. Rutte de spreekpop.

klote land | 03-10-16 | 21:39

Ik roep het al jaren : tijd om de Bastille weer te bestormen en de guillotine af te stoffen, .. enige manier om deze sociopaat te stoppen..

Kim-Jung-Un | 03-10-16 | 21:38

@XaleX_2 | 03-10-16 | 21:32
Als je het hebt over dit kabinet, over wie heb je het dan? De VVD. De PvdA hebben zich in de luren gezet. Ze hebben niks te zeggen. PvdA ministers worden voor VVD'ers aangezien. De lijsttrekker zit niet eens in de regering maar in de oppositie! Dat was in het begin slim bedacht, lekker de illusie van kritisch blijven, maar ze kunnen helemaal niet kritisch zijn want ze moeten overal mee instemmen! De Pvda is lachwekkend ongeloofwaardig en ze zitten er alleen maar omdat de VVD zegt wat ze moeten doen.

Rest In Privacy | 03-10-16 | 21:38

Heel goed, eindelijk een artikel dat recht doet aan het letterlijk benoemen van slechts één van de vele fails, leugens en het voortdurende draaien van Mark Rutte. Deze man dient zich voor meerdere criminele handelingen te verantwoorden voor een rechter en gestraft te worden.

Boerkablaffer | 03-10-16 | 21:36

@Harald | 03-10-16 | 21:31
Krankzinnige opmerking. Jij bent van de weg-met-ons, geen twijfel over.

Lewis Lewinsky | 03-10-16 | 21:36

Tja Rutte moet ook aan morgen denken. Dus de EU paaien is het enige wat hij kan doen. Want hier in Nederland hoeft niemand zo'n achterbakse leugenaar meer.

Hiesjes | 03-10-16 | 21:35

@XaleX_2 | 03-10-16 | 21:32

Misschien omdat de PvdA ondanks dat zij u serieus hebben genomen niet meer serieus te nemen is misschien ?

von Strumpfhausen | 03-10-16 | 21:35

Waarom wordt er trouwens ook niet naar de PVDA gewezen? De PVDA gedoogd het handelen van Rutte, bij de eerste stemming voor uitstel waren de stemmen van de PVDA doorslaggevend, terwijl de oppositie na de uitslag helemaal geen lang uitstel wilde over wat te doen met de uitslag.

XaleX_2 | 03-10-16 | 21:32

Jackanders | 03-10-16 | 21:13
Wel fijn dat daar niet een opgerot bij staat, dat geeft de burger moed.

Jackanders | 03-10-16 | 21:31

-weggejorist en opgerot-

Harald | 03-10-16 | 21:31

Tja dat onze grootste Pinokkio na WW2 een intense haat koestert tegen elke vorm van democratie was velen wel duidelijk, want enige inspraak van het gepeupel waar je als politicus grof op parasiteert moet je natuurlijk als de grootste NL Pinokkio van na WW2 absoluut niet willen.

von Strumpfhausen | 03-10-16 | 21:31

rutte wacht gewoon de verkiezingen af, daarna zal het verdrag wel terugkeren in een nieuw coalitieakkoord.

sennholz | 03-10-16 | 21:30

Utopie om te denken dat Rutte ooit iets zal doen met de informatie hij heeft.

In de mainstream media wordt alles doodgezwegen en recht geluld. Zelfs nu wij allen dachten dat GeenStijl inmiddels wel serieus genomen zou worden schijnt het nog altijd niet zo te zijn. Geenstijl schopt niet meer iedereen zonder reden in elkaar maar gewoon gefundeerd.

En zelfs dát is niet genoeg om de hele toko op te laten rotten.

overVecht | 03-10-16 | 21:28

Een referendum is niet te moeilijk voor het volk, maar te moeilijk voor corrupte bewindspersonen die een loopje nemen met de democratie... iedere keer weer.

XaleX_2 | 03-10-16 | 21:26

Er zijn in het verleden voor minder kabinetten gevallen.
Maar nee, deze premier blijft lekker zitten.
Sterker nog, hij wil zich doodleuk weer verkiesbaar stellen.
Dat verdient eigenlijk een dumpertfilmpje met een voice-over van die Spaanse talkshow gast.

keestelpro | 03-10-16 | 21:25

Wat wind iedereen zich weer op. Als stemmen zin had gehad, dan hadden ze het ons nooit laten doen. Gelukkig hebben we een kabinet dat ons dat in steeds grotere mate laat zien. Dus mijn advies: bewaar die verontwaardiging voor de dag na de telling van de stemmen. Dan blijkt wat stemmen waard is.

Simpeleboer | 03-10-16 | 21:22

Rutte gaat NEE zeggen, en dat na de verkiezingen weer intrekken

d' 8hØker | 03-10-16 | 21:21

Ik verwacht dat Rutte straks weer met mooie praatjes aankomt en dat er dan weer van die sukkels zijn die weer op hem gaan stemmen.

PROPAGANDABEER | 03-10-16 | 21:21

@van heinde en verre | 03-10-16 | 21:18
Dat kunnen Managers dus wel. Ze huren gewoon meer managers in en "verspreiden het risico" door het op de lange baan te schuiven.

Rest In Privacy | 03-10-16 | 21:21

Dat krijg je als je een MANAGER een land laat LEIDEN. Managers kunnen niet met tegenstrijdige orders omgaan (Brussel versus bevolking). En dan doen ze dus niets in de hoop dat het overwaait. Dan kun je lang wachten.

van heinde en verre | 03-10-16 | 21:18

-weggejorist-

Rest In Privacy | 03-10-16 | 21:17

-weggejorist-

Jackanders | 03-10-16 | 21:13

Rutte zit klem. Hij kan niet anders dan wat hij tot nu toe gedaan heeft. En dat is dus niets. Er gaat hier ook niets aan veranderen. Wat niet kan dat kan niet. Het geeft weer eens aan hoe slecht het met de EU gesteld is. De EU is zowel staatsrechtelijk als financieel dood.
Ondertussen gaat het nog verbazingwekkend goed met de Nederlandse economie. De grote klap gaat echter komen. Binnen enkele jaren stort de EU volledig in elkaar.
De Eurofielen haben es dann nicht gewusst.

Orakel1958 | 03-10-16 | 21:11

2 oktober, 20:01 uur. De leugenachtige uitzending van het NOS Pravdajournaal deed mij in tomeloze woede ontsteken.

Lewis Lewinsky | 03-10-16 | 21:08

Rutte's geloofwaardigheid is beneden alle peil.

Jobson | 03-10-16 | 21:08

Ook als Rutte voordien een besluit genomen heeft gaat de rechtszaak op 13 januari door. Dus dat wordt sowieso een verkiezingsitempje.
*stempt allen pvv*

Lewis Lewinsky | 03-10-16 | 21:05

Kan dit niet paginagroot in alle kranten en op alle tv zenders?

Conan de Rabarber | 03-10-16 | 21:03

-weggejorist-

Mastermattie | 03-10-16 | 21:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland