achtergrond

Geenstijl

Doe mee met de Grote GeenPeil Gemeente Wacht!

STEMBUSBOUWERS!

ldp100.png Zo jongens. Tijd voor weer eens een doe-dingetje voor de democratie. Op 6 april 2016 is het landelijke GeenPeil-referendum en Den Haag doet er alles aan om dat te saboteren. Of het nou gaat om speciaal ingehuurde crisismanagers, diplomatieke feestweken met de oligarchen in Kiev of de schuimbekkende Robweiler de Wijk die aan Rutte's kefketting ligt: de regering maakt geen enkel geheim van haar afkeer van grassroots democratie in Nederland. Bon. Dan moeten we het maar weer zelf doen. Zijn we wel gewend ondertussen dus daar schrikken we niet van terug. Bovendien: Wij hebben jullie. Het Leger des Peils. De vele honderdduizenden mensen die onze democratie nog wél een warm hart toedragen. Mogen we weer even een beroep op jullie doen? Want we hebben een belangrijke klus die geklaard moet worden. De missie, mocht u die willen aanvaarden, luidt als volgt:

De Grote GeenPeil Gemeente Wacht
Omdat het VVD-orgaan Vereniging Nederlandse Gemeenten het GeenPeil-referendum probeert te saboteren door te beweren dat er niet genoeg geld voor is, vrezen we dat er te weinig stembureaus zullen worden ingericht. In Lelystad wisten we dat al ternauwernood te voorkomen, maar ook Eindhoven is een risicofactor, evenals Den Helder.

Tijd om in te grijpen!
Een Geheim GeenPeil Team heeft een GEENPEIL GEMEENTE WACHT gemaakt met daarop alle bijna 400 Nederlandse gemeenten. Die willen we allemaal, stuk voor stuk, benaderen met de vraag of zij van plan zijn voldoende stemhokjes (dus: net zo veel als bij alle andere landelijke verkiezingsmomenten) te plaatsen voor het GeenPeil-referendum op 6 april. Een deel is al benaderd. Maar we moeten d'r nog veel meer. EN DAARVOOR VRAGEN WE JULLIE HULP:

1. Open de GeenPeil Gemeente Wacht.
2. Zoek je eigen gemeente op (tabbladen onderaan).
3. Is er in je gemeente nog niet naar de stemhokstatus gevraagd? Bel, mail, Twitter of Facebook je gemeente met de vraag hoe zij met het GeenPeil-referendum van 6 april 2016 om zullen gaan, en of ze het reguliere aantal stemlokalen zullen inrichten.
4. Vul het antwoord en eventuele opmerkingen in op de Gemeente Wacht. Om puinhopen te voorkomen is niet alles zomaar openlijk te wijzigen (laat staan te deleten). De sheet is read only + reaguren, dus je kunt je comments en bevindingen invoeren via rechtermuisknop --> opmerking invoegen.

Als GeenPeil straks een landelijk overzicht heeft (check die kaartjes!), kunnen we gaan kijken welke oplossingen wij zelf per ondemocratische gemeente kunnen inzetten. Te denken valt aan lokale vrijwilligers die zich aanmelden als vrijwillige (en onbezoldigde) stembureaumedewerkers om zo meer bureaus te kunnen openen, of mensen die op 6 april stemgerechtigden met pendelbusjes naar een stembureau vervoeren. Enkele aanmeldingen daarvoor hebben we zelfs al binnen! Democratie doen we tenslotte samen - geen Haagse sabotage die daar wat tegen gaat doen.

Gratis Bonus Suggestie:
De GeenPeil Gemeente Wacht zou ook graag links naar gemeentelijke begrotingen voor 2016 ontvangen. Waarom? Nou, een kleine gemeente die bijvoorbeeld van 7 naar 3 stembureaus wil gaan, maar die ondertussen wél duizenden euro’s richting Turks volksdansen, Eritrees macrameeën of ontwikkelingssamenwerking met Ghana pompt, die speelt vals als ze beweren dat er vervolgens géén geld is voor een democratisch evenement wat iedereen aangaat. “Externe inhuur”, ook zo’n mooie. En zo zijn er veel meer posten & potjes bij gemeentes te bedenken waar het Leger de Peils het geld voor stemhokjes alsnog zou kunnen vinden, wanneer een gemeente beweert dat ze geen geld hebben voor voldoende stemhokjes.

En ohja. Als het straks zover is, gaan we waarschijnlijk ook weer stemmentellen om zélf een prognose van de uitslag te verzamelen. Net als bij EU2014. (Doen jullie deze keer ook weer mee, Anna, Rob, Bram & alle TelChinezen?) Hup democratie!

Bug Update! Een bug in Google Docs voorkomt dat je anoniem kan commenten. Je moet dus onder eigen naam, maar als je dat niet wilt, kun je ook mailen op democratie@geenstijl.nl met info (of de begroting) van je gemeente.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.