achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Kassa voor handenschudweigeraar: € 2 ton

stenigon2.jpg Grutjes nog es an toe! Uit "respect" weigeren de hand van vieze minderwaardige vrouwenwezens te schudden loont. En niet zo'n beetje ook. HBO-docent Nourdin Belhadi, die van de Hogeschool van Amsterdam, is namelijk verbonden aan stichting Jongeren in Aktie die "integratie onder jongeren bevordert". En dat is slim, heel slim, want als er "integratie" in je stichtingbeschrijving staat, weet je dat de subsidie niet op kan. Vandaar dat meneer de HandenschudWeigeraar een aardige 200K euro taxpoet in zijn zak mocht steken. Wie was er zo aardig de geldkraan open te draaien? De gemeente Utrecht (PvdA-burgemeester, PvdA/GroenLinks/D66-gemeenteraad) natuurlijk. Nu is de VVD te 030 (terecht) woest en heeft vragen gesteld. Want na enig onderzoek blijkt dat van 2 ton slechts 80.000 euro naar "het begeleiden van jongeren naar stage" gaat. Wat er met de andere 120.000 pop gebeurt is onduidelijk. Nou ja, er wordt "gevoetbald" tussen "jongeren uit Kanaleneiland". En dat kost kennelijk 90 mille. Balletje trappen voor drie modale jaarsalarissen... Voor dat bedrag kun je een back voor Feyenoord kopen als je wilt. En de rest van de buit? Niemand die het weet. Wat wel bekend is, is dat docent Belhadi als lichtend voorbeeld voor integratie onder jongeren geldt: zo zien de allochtone jongeren van Nourdin reeds het handenschudweigeren als onderdeel van integrasie. Ja, dat is wel een paar ton per jaar waard. Enfin, we zijn GeenStijl, dus we roeren maar even in deze beerput.
Update: volgens broer Rachid is Nourdin reeds stichtingsbestuurslid af.

De stichting Jongeren in Actie kreeg voor 2011 (lopende van 1-12-2010 t/m 31-12-2011) een nieuwe zak met geld. 80.000 euro werd toegekend aan projecten die te maken hebben met stagebegeleiding en werk voor jongeren. De eerste 30.000 euro is reeds overgemaakt op rekening van de stichting. In april zal worden geëvalueerd of er sprake is van voldoende "geslaagde stages", pas dan komt de rest van het geld.

De overige 180.000, die in 2010 ook al werd uitgekeerd, wordt aangevraagd voor het financieren van "wijkdebatten, voetbalcompetitie (40x per jaar), voetbalweekendtournooi (40x per jaar)" en "een experiment om via werk terug naar school en werk (16 jongeren die extra begeleid moeten worden) te gaan". Van dit bedrag is reeds de eerste 44.750 euro overgemaakt voor de "voetbalactiviteiten".

Stichting Jongeren in Actie
Allemaal leuk en aardig maar hoe diep zit Nourdin Belhadi hier dan in? Want de gemeente Utrecht zegt vooral zaken te doen met Rachid Belhadi, de broer van Nourdin. Rachid zou namelijk de man achter de stichting zijn. Laten we eens kijken in het uittreksel van de Kamer van Koophandel.

Goh, wat een verrassing: niet Rachid maar Nourdin is de baas van Stichting Jongeren in Actie. En dat niet alleen, Nourdin is tegelijk voorzitter, penningmeester en secretaris van zijn eigen stichting (wat legaal is, mits dit ook in de oprichtingsstatuten staat). Opmerkelijk genoeg is Nourdin pas recent in dienst getreden als het bestuur van zijn stichting, namelijk per 02 januari 2011. Precies op tijd om in het nieuwe jaar optimaal van de subsidies te kunnen profiteren dus.

Offline
En dát er meer aan de hand is blijkt ook wel uit het feit dat de website van Stichting Jongeren in Aktie offline is gehaald ("under construction") terwijl de site gewoon functioneerde (mirror). Kennelijk stond daar zoveel informatie in die u niet mag weten dat ook de befaamde en beruchte internetarchive way back machine in allerijl is geblokkeerd.

Gelukkig is er nog voldoende informatie te vinden. Neem bijvoorbeeld deze, uiteraard door PvdA-burgemeester Wolfsen volledig ondersteunde, gemeentepropaganda waarin de Stichting Jongeren in Actie de nodige veren in de reet gedrukt krijgen. "Prachtig!", aldus Aleid Wolfsen.

Islamitische Vereniging
Dat Stichting Jongeren in Actie zo eenvoudig subsidie kan lospeuteren, ondanks het feit dat deze stichting uit slechts één handenschudweigerend bestuurslid bestaat, is niet zo gek. Nourdin Belhadi werkt namelijk óók voor de Islamitische Vereniging Kanaleneiland (ook geliefd bij Jezus), waar hij "hoofd coördinator educatie en activiteiten" is. Altijd leuk, een hoofd educatie dat aan de jeugd laat zien hoe je met vrouwen dient om te gaan.

De Islamitische Vereniging Kanaleneiland is al jaren een oogappeltje van Aleid Wolfsen en de gemeente Utrecht. Toespraken vol lof, prijzen en schouderklopjes voor deze stichting, de Utrechtse burgemeester kan er maar geen genoeg van krijgen. En ook Nourdin zelf mag regelmatig bij Wolfsen op schoot: zo won hij in 2009 nog 5000 euro omdat hij "de veiligheid in Utrecht zo heeft gestimuleerd". Pikant detail is dat het hier gaat om een tweede prijs, die eigenlijk maar 2300 euro waard was. Maar omdat het geld toch niet op kon, en omdat het Nourdin was, is dat bedrag snel verhoogd naar 5000 euro.

En ja, voor wat hoort wat: als dank voor de vele knuffels van burgemeester Wolfsen deelden de jongens van Stichting Jongeren in Actie ook een prijs aan Wolfsen uit, waarvan hier de unieke beelden (let u op het aantal bebrilde grijsharigen in het publiek).

Handenschudweigeren als educatie
We hebben het hier dus over een stichting waarvan één en dezelfde persoon alle bestuursfuncties vervult. Een stichting die zegt tot doel te hebben "het helpen van allochtone jongeren om hun middelbare school succesvol af te ronden en te beginnen aan een vervolgopleiding, stage, en beroepsopleiding of een baan in het bedrijfsleven". En deze stichting ontvangt kennelijk grote bedragen voor sportactiviteiten die helemaal niets met de doelstelling te maken hebben. Deze stichting kreeg 200.000 euro terwijl het complete bestuur van deze stichting werkzaam is als "hoofd educatie" bij een islamitische vereniging, die veel invloed heeft op islamitische jongeren. 200.000 euro is uitgekeerd aan een stichting die invloed uitoefent op jongeren terwijl het complete bestuur van deze stichting er radicale islamitische ideeën op nahoudt en zelfs als docent van een Nederlandse hogeschool weigert de handen van vrouwen te schudden.

Dat het uitgerekend Utrecht is die deze stichting financiert mag geen toeval heten. Net zo min het toeval mag heten dat uitgerekend burgemeester Wolfsen de allergrootste vriend van Nourdin Belhadi is. Want sommige zaken veranderen nou eenmaal nooit. Zeker niet in een stad waarin de verantwoordelijke wethouder van de PvdA is.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.